Recsegnek-ropognak az Orbán-rendszer eresztékei. Szétbeszél a frakció a közoktatási törvény kapcsán, városvezetési jogaiktól és településeik bevételeitől megfosztott polgármesterek jelzik óvatosan, hogy nélkülük feles többség sincs a Tisztelt Házban. Orbán cserébe padlóra köpésről szónokol, egyre indulatosabban.

Amikor azt írtam pár hónapja, hogy brutális lesz a 2012-es esztendő, fideszes kommentelők álltak csatasorba, hogy elmagyarázzák: miért beszélek butaságot - persze, nem ebben a stílusban jelezték egyet nem értésüket.

Pedig a baj itt van. Úgy lesz féken tartott idén hiány, hogy ellopták és beszámították a magánnyugdíjakat. A munkanélküliségi ráta stagnál, a forint gyengesége minden rekordot megdöntött, csakúgy, mint az államadósság összege. Az egykulcsos adóval gazdagabb lett a gazdag, szegényebb a szegény. Az ország bizonytalanságban és félelemben fuldoklik. A szabadságát nagyrészt már elvesztette a zember, most jön az állása és a megtakarított pénze. A közmunka-program megdöglött, mielőtt elkezdődött. Még szerencse. Boldogtalan és becsapott a kis- és közepes vállalkozó, a pedagógus, az orvos és az ápoló, az egyetemi hallgató. Kiürült az Opera, a budapesti színházi élet a Dörner-Csurka-botrányban vergődik, jön az állami cenzor is, aki Aczél elvtárs helyett vágja majd át - a filmeket.

A jövő évi költségvetés még az elfogadása előtt összeomlott: túltervezték a növekedést, a várható bevételeket, az év második felére több száz milliárdos újabb lyuk keletkezik.

Már az a szégyen is megesett velünk, hogy az elmúlt fél évben nagyobb volt a tőkekivitel, mint a behozatal. Erre még sosem volt példa az elmúlt 20 évben. Orbánon már a Gyurcsány által idehozott Mercedes-gyár jövőre beinduló termelése sem segít. A piac a bóvlit kezdi beárazni, meg a jegybanki kamatemelést. Nehéz lesz úgy elszámoltatni, koncepciós pereket és bíróságokat létrehozni, hogy közben zuhan az elfogadottság, a nép pedig a pénztárcájában turkál, hiszen a 27 százalékos, világrekord áfa tovább drágít mindent.

Először a Demokratikus Koalíció mondta ki, azóta minden szakértő - Békesitől Oszkóig ezt harsogja - az IMF-hez kell fordulni, különben az ország számára végzetes helyzet alakulhat ki. Ez igaz, de abba Orbán lelke és politikája tönkre megy. Kövér László azt mondta az IMF-re, hogy "Gyurcsány cimborái". Hogy lehet ettől visszatáncolni?

Itt az ideje, hogy kimondjuk: Orbán nem tud kormányozni. Csupán egy hatalomtechnikusnak tehetséges akarnok, aki addig tűnik a nemzet egy része számára tehetséges kormányfőnek, amíg kormányzó elődei munkája kitart. Így volt ez 1998-tól 2000-ig, amikor a Horn-Kuncze-kormány és a Bokros-csomag tartotta őt életben - aztán jött Matolcsy. Legutóbb pedig Gyurcsány konvergencia-programja, majd az általa elkezdett, Bajnai által sikeres folytatott válságkezelés eredményei vitték egy darabig. Igaz, 2010-ben azonnal jött Matolcsy.

Orbán árulással, hazugsággal, személyi és üzleti hálók szövésével, politikai és gazdasági populizmussal a hatalmat meg tudta szerezni, de onnantól megállt a tudománya. Pedig kétszer kapott történelmi esélyt, hogy bizonyítson. 2010-ben ehhez végképp minden bizalmat és hatalmat megkapott. A felhatalmazást nem a nemzet javára használta. Lassan nyugdíjba kellene küldeni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr753388870

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikai PR – néhány hullával 2011.11.17. 14:28:13

Békés nemzettársaink épp eleget szenvednek a nemzetközi karvalytőke által gerjesztett válság, és a gaz kommunisták bűnei miatt. És akkor még jön a rendőr, és megbünteti őket csak azért, mert tökrészegen fölültek a bringájukra? Ezen sürgősen v...

Trackback: Haknizni mennek a kormánytagok 2011.11.17. 11:32:48

Vidéki kultúrházakban népszerűsítik a korlátlan mértékű adókivetési jogot, a hírre emelkedett a záptojás és a rothadt narancs ára. A mondat második fele persze csak vicc, az Origón olvastam kommentlistán, ám az első fele nagyon is komoly. Ezt kérdezte ...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2011.11.17. 11:31:31

Mihez ért Orbán Viktor tulajdonképpen? Europass sablonba feltöltött életrajzával hol és milyen állást pályázhatna meg ez a 49 éves férfi? Mihez ért a miniszterelnök a huszonnégy évvel ezelőtt szerzett diplomájával? Úgy értem, szép dolog az, ha valaki ...

Trackback: Matolcsy György életrajza 2011.11.17. 11:29:43

Nemzetgazdasági miniszterünknek soha nem volt versenyszférás állása, ám figyelemre méltó időt töltött igazgatással, elnökléssel, kurátorkodással és tanácsadással. Céget nem vezetett, pénzét sose kockáztatta, hivatalnoki állásokból, tanácsadói és bizot...

Trackback: A saját Amundsen-ünk 2011.11.17. 11:16:19

Olvasom a NewScientist oldalán, hogy a déli sarki nagy versenygésben, ami Scott és Amundsen között folyt azért, hogy ki is éri el a sarkot elsőnek 1911-ben, Scott eleve hátrányból indult, és ezért is vesztett. S az okokat új szemszögből feltáró Roland ...

Trackback: A saját Amundsen-ünk 2011.11.17. 11:16:18

Olvasom a NewScientist oldalán, hogy a déli sarki nagy versenygésben, ami Scott és Amundsen között folyt azért, hogy ki is éri el a sarkot elsőnek 1911-ben, Scott eleve hátrányból indult, és ezért is vesztett. S az okokat új szemszögből feltáró Roland ...

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.17. 09:38:35

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Trackback: Ne szarozz: építs te is diktatúrát! 2011.11.17. 09:38:35

A bölcs vezetők tökéletessége megkérdőjelezhetetlen, ezért szeretnek téged. Mert te csak a népet szolgálod, döntéseid a javukat szolgálják, a hatalmad pedig felelősségteljesen és bölcsen gyakorlod....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.17. 09:03:56

Megértem, hogy tömegeket efféle hangnemben tűnik célszerűnek megszólítani, csak kritikai gondolkodóként hosszú távon célszerűtlennek tartom. Az ilyen poszt nem emeli a közbeszéd színvonalát, Magyarország jólétéhez pedig az átláthatóság és az ésszerű közbeszéd vezet.

Különösen tetszik ez a kitétel: "Az egykulcsos adóval gazdagabb lett a gazdag, szegényebb a szegény."

Nézzük konkrétan. Egyrészt az egy kulcs nem is egy, hiszen 200e felett kompenzációs adó van. Akinek még nem tűnt fel, nálunk nincs egykulcsos adó.

Azzal is vitába lehetne szállni, hogy ha lenne, akkor sem lenne az egykulcsostól gazdagabb a gazdag, mert alkalmazottakra vonatkozik a kifogásolt x kulcsos szja, egy alkalmazott pedig definíció szerint maximum jómódú, de soha nem gazdag. 2-5%-kal magasabb adó természetesen elképzelhető, de nem szegény-gazdag retorikával. Miféle gondolat az, hogy az alkalmazottaktól exponenciálisan vegyük el a keresetüket? Akkor mi ösztönözné őket a munkára, és mitől működne a gazdaság? Ezt mondanám akkor, ha lenne egykulcsos adó, de hát nincs!

Hozzájárulsz, hogy a posztot felvegyem egy képzeletbeli demagóg/populista szöveggyűjteménybe?
Bővebben: verteslaszlo.blogspot.com/2011/01/populizmusok-halojaban.html

ursus artos 2011.11.17. 09:22:10

"az IMF-hez kell fordulni, különben az ország számára végzetes helyzet alakulhat ki"
És lesz nyugdíjcsökkentés, pedagógus és tűzoltó bércsökkentés... és minden bércsökkentés.

abaka 2011.11.17. 09:25:24

Bar az Orban kormany teljesitmenyet nagyjabol pontosan ertekeli a cikk, azt azert megjegyeznem, hogy Magyarorszagon talan parszaz olyan ember van, aki nincs abban a helyzetben, hogy ezt Orban szemere vesse. Greczy (es termeszetesen gyurcsany) pont ezek koze tartozik. Mert bar teny, hogy nincsenek meg orban kepessegei a kormanyzashoz, ezek hianyarol gyurcsany is fenyes tanubizonysagot tett.

Mifolyikitt? 2011.11.17. 09:25:37

Rövid, de reális értékelés. Aki a demagógiát keresi, az nézzen körül a Fidesz háza táján, ott naponta űzik ezt a mesterséget. Persze aki még hiszi, hogy ez a banda majd jól fog kormányozni, annak teljesen mindegy. Rá kellene ébredni, hogy a mostani kormány a legrosszabb az összes közül az elmúlt 20 évből, mert nem csak alkalmatlan, de még pofátlan, hazug, ostoba és ráadásul a demokratikus elveket hírből sem ismerő gittegylet. A baj az, hogy nem csak a fideszes kommentelőket nyomorgatják majd, hanem mindenkit sarokba állítanak.

kicsijuti 2011.11.17. 09:29:00

azért ne feledjük hogy mi a 80%os államadósság és a sok a devizaalapú jelzáloghitel miatt kerültünk ekkora nyomás alá, amit főleg neked és a gyurcsány haverodnak köszönhetünk. Ha viktorék kapnak egy 2-3 osztályzatot "kormányzásból" ti akkor is csak 1est kaphattok mert nálatok szarabbul, ennyire dilettáns módon eddig még senki sem vezetett országot...

galeria.index.hu/belfold/2011/11/16/a_demokratikus_koalicio_tagtoborzoja_a_vasas_muvelodesihazban/
és ezen képek alapján a "demokratikus koalació" eddig csak 60+ os agya halottakat tudott megszólítani ami szerencsére nem lesz elég az 5%hoz..

sulcus (törölt) 2011.11.17. 09:29:16

Orbán Úr becsapta volna az országot?
Hihetetlen!

Kivlov 2011.11.17. 09:30:02

"Orbán nem tud kormányozni..."

gréczy meg nem tud gondolkodni... :D

Kivlov 2011.11.17. 09:31:06

@ursus artos:
Úgy legyen! csak jönne már az a kiadáscsökkentés...

Ans1979 2011.11.17. 09:31:43

@atila68: Kedves Atila68!

Értem én, hogy színes ábrák, de azért nem kell mindent beszopni... Igaz, hogy az euró euró-forint helyzetbe belejátszik a Görög válság, de csak ezzel nem magyarázható...

Ha megkérdezzük az embert "hozzájárul-e a Görög válság a Magyar helyzethez?" akkor borítékolható, hogy nagy részük azt mondja "igen". Ám ha azt kérdezzük mi okozta a Magyar gazdaság mélyrepülését, akkor egy egészen más választ kapunk.

Churchill óta és is elsősorban annak a statisztikának hiszek amit én hamisítottam.

Rántott máj (törölt) 2011.11.17. 09:31:52

@Mifolyikitt?:
"Rá kellene ébredni, hogy a mostani kormány a legrosszabb az összes közül az elmúlt 20 évből, mert nem csak alkalmatlan, de még pofátlan, hazug, ostoba és ráadásul a demokratikus elveket hírből sem ismerő gittegylet. "
Sajnos ezt szorol szora ugyanigy leirhattad volna negy evvel ezelott is, akkor is eppen ugy igaz lett volna, mint most :(

ledzep 2011.11.17. 09:33:35

@ursus artos: Akkor meg pláne ha az IMF -hez fordulunk!

ursus artos 2011.11.17. 09:35:41

@Kivlov: de hát folyamatosan nyirbálják a rokisokat, az szolg. nyuggereket, zárogatják az alapítványi csapokat meg ilyenek...
A nyuggereknek csak szintentartás lesz...
A tanárok bére 2013. szept. 1-ig befagyasztva...

ZX 2011.11.17. 09:35:55

@Vértes László: Mindenki kitörölheti a seggét a kompenzációval. Most kommunikálták pár napja, hogy majd a cégek fizetik a kompenzációt. Oszt miből ha szabadna kérdeznem?
A francia forradalom is idején is porba hullottak a kiváltságok, kár, hogy ehhez égő kastélyok szolgáltatták a hangulatvilágítást. zóval erőltetjük még az egykulcsost vagy megfelelő sávhatárokkal kialakíatunk igazságosabb progresszív adózást? Esetleg megvárjuk amíg nem fülke, hanem tankos forradalom lesz itt is?

sulcus (törölt) 2011.11.17. 09:36:30

@Kivlov: "Orbán nem tud kormányozni..."

gréczy meg nem tud gondolkodni... :D

Különbség:

Utóbbi nem tesz vele tönkre egy országot!

atila68 (törölt) 2011.11.17. 09:36:32

@Ans1979:
Gréczy Zsoltot is elolvasom.
-
Technokrata bábkormányok kerülnek nagy múltú európai kultúrák élére.
Nekem ez nem jön be.

ursus artos 2011.11.17. 09:36:44

@ledzep: de mint az index.hu blogok és a kommentek mutatják ez kell a népnek...

ZX 2011.11.17. 09:38:30

@ursus artos: Bárcsak lenne nyugdíjcsökkentés, segélymegvonás, mert akkor talán a dolgozó rétegre nem rakódna akkora teher.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.11.17. 09:38:58

beledoglotok a fideszbe,de megerdemlitek

Ans1979 2011.11.17. 09:39:47

@atila68: Nem azt mondtam, hogy Gréczynek mindenben igaza van (bár a jelenlegi írásban kevés olyan állítás van amit cáfolnék... persze van), csak az általad post-olt ellenérv hitelességét vontam kétségbe.

fg56 2011.11.17. 09:40:04

Lehet azt kommunikálni, hogy nekünk semmi szükségünk nincs az IMF-re - sőt, hogy ősszel el is zavartuk őket, de az ország helyzetét és kormányának sunyiságát ismerve - majd fű alatt- megállapodnak újra velük - továbbra is azt hirdetve, hogy nincs szükségünk rájuk. Ez pedig az emberek pofájába hazudást jelenti. Valóban vannak negatív hatásai a pénzügyi segítségnek, de egy "halálos betegtől nem lehet megvonni a infúziót, vagy a kemoterápiát" - az bármilyen kellemetlen tud lenni. Ez a helyzet sajnos a lassan csődközbe kerülő, növekedést, új (valódi) munkahelyeket felnyújtani nem tudó Magyarországgal is. Finnyáskodni lehet - nem is kell szeretni a hitelezőinket, de szükségünk van rájuk- ahogy a lakosság banki hitelezéseire is. Végül csupán egy híres idézet jut eszembe Orbánról a "Valahol Európában" című darabból, ami úgy kezdődik, hogy "Könyörgöm....."

rókafogta 2011.11.17. 09:40:37

@Vértes László: Azzal igazad van , hogy az egykulcsos adó nem egy kulcsos(elvileg) de amit leírtak Orbán kormányzásáról az helytálló! Nem azon kell lovagolni hogy "gazdag" vagy csak max. jómódú (egyébként a gazdag is gazdagabb lett!)-és hol van a "jómódúak" által termelt növekedés fogyasztás stb. "Miféle gondolat az, hogy az alkalmazottaktól exponenciálisan vegyük el a keresetüket? Akkor mi ösztönözné őket a munkára, és mitől működne a gazdaság?" És mi ösztönözné az alacsonyabb jövedelműeket a munkára ha kevesebbet kapnak mint eddig? Egyébként szeretném látni a "jómódúak" által termelt hatalmas GDP! Tehát ez bukta , mert a gazdaság nem működik még annyira se mint a híres adó rendszer előtt!

Ans1979 2011.11.17. 09:41:10

@version: Tudod, az a baj, hogy mi is...

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2011.11.17. 09:42:30

Nyugalom Gréczy úr, nem vált el a sz*r a májtól ,ahogy szokták mondani tiszteletel.

Mind az MSZP mind a Fidesz csak azt a "szaktudást" tudja alkalmazni, amit a komcsi érában megtanultak, illetve amiben szocializálódtak. Ez pedig a "megszeggyükmagunkat-négyévalatt!!!" című szofver, kár hogy kissé bugos, jön a kékhalál. Remélhetőleg a maga csodálatos pártja meg Viktor eltáss gyülekezete is oda kerül, ahova való. A történelem szemétdombjára. Welcome to politikaiélőhulla conutry!

Kotkodus 2011.11.17. 09:42:36

@kicsijuti: attól nem fog javulni az ország helyzete, hogy elismerjük, hogy szar a kormányzás, de még mindig jobb, mint az előző...

ráadásul az orbán kormány első 1,5 éve után biztató jelei vannak annak, hogy ők tényleg rosszabbak még elődeiknél is (ami valljuk be komoly teljesítmény)...

tény, hogy a piac-alapú gazdaság egy válság időszakát éli jelenleg, de sok válságból kijutott már. az elv-alapú gazdaságok (amilyet mi viktorka közgatdasági??? elvei alapján építünk) viszont még soha sehol nem volt (hosszú távon) sikeres...

európát a stagfláció árnya fenyegeti. nálunk már biztosan várható 2012-re. ideje lenne lépni...

messi-asz 2011.11.17. 09:42:56

és te tudnál kormányozni? ... na látod... csak ennyi szól mellette

rókafogta 2011.11.17. 09:44:17

@ZX: Bárcsak......mondod te ezt , aztán amikor te kerülsz oda akkor mi lesz? Persze tudom veled nem fordulhat elő!Még mielőtt nekem ugranál pontosítsunk ,a soha nem dolgozók soha nem fizetők stb. más kategória, mint akit épp most löknek az utcára 40 év után.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.17. 09:46:12

"Orbán árulással, hazugsággal, személyi és üzleti hálók szövésével, politikai és gazdasági populizmussal a hatalmat meg tudta szerezni, de onnantól megállt a tudománya."

Szerintem nincs igazad! A hatalmat azért szerezte meg hű de ügyes, hanem mert Gyurcsány hű de ügyetlen volt. Nagy különbség. Ovi úgy csinált 2/3-ot, hogy nem csinált semmit. Nem volt programja, nem voltak elképzelései és nem is készült fel a kormányzásra.

Ezt előre lehetett látni. Mégis megszavazták. Megérdemeljük. :(

eventus 2011.11.17. 09:46:27

Most olvastam: Száz aktív korú emberből 65 jelentett be tavalyról legális jövedelmet, de csak 51 fizetett adót. Szarból várat? Ja és igen..ha Orbán lemond akkor majd Buga Jakab elhozza a kánaánt és kristálypalotát épít a szarral bekent országból.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.17. 09:46:51

"a Demokratikus Koalíció mondta ki, azóta minden szakértő - Békesitől Oszkóig ezt harsogja"

Ez újabb gyöngyszem, igazi kincsesbánya ez a poszt. A felsoroltak véletlenül nem egy szűk baloldali maghoz tartoznak? Ha igen, hogyan lehetnek ők "minden szakértő"?

Attól még lehet igazuk (szerintem részben van is, részben meg nincs), de miért kell ilyen olcsón megteremteni a teljes szakemberi egyetértés látszatát?

ZX 2011.11.17. 09:46:57

@rókafogta: Erre lett volna a magánnyugdíj intézménye, de hála Orbán Vikinek se azok nem kapnak nyugdíjat akik visszaléptek, sem azok akik maradtak. Ettől függetlenül ha már most csökkentenék a nyugdíjakat, az kevesebb kárt okozna, mintha ezt 10-15 év múlva lépik csak meg.

fludd 2011.11.17. 09:47:00

Nos amikor a WTC összeomlott, hónapokig tartott csak a szemét elhordása... A haverjaid kormányzása után sincs másként...

Kotkodus 2011.11.17. 09:47:54

és hol vannak ilyenkor a magyar érzelmű gazdag üzletemberek?

széchenyi egy évi jövedelmét fordította az országra...

miért nem fektetik be tőkéjüket az országba? miért nem vásárolnal állampapírokat?

és az itt kommentelők - akik hisznek viktorka politikájában - miért nem adnak megbízást egy brókernek, hogy állampapírokat vegyenek - ha tényleg hisznek ebben a gazdaságpolitikában?

2011.11.17. 09:48:57

Ez a cikk szóról szóra igaz. De ki lehetne cserélni az Orbánt Gyurcsányra is. Ha Gréczy nem lenne a magas, szemüveges pasas talpnyalója, akkor még egyet is érthetnék. A háttér ismeretében ez csak kárörvendés, kívánom, hogy ennél nagyobb örömötök ne legyen.

Hefe 2011.11.17. 09:50:27

"Orbán nem tud kormányozni"

ez nyilvanvalo volt mar 1998-2002 kozott is.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.17. 09:50:41

@biturbo s: Minden országnak mindig van kormánya, ezért nem elég mindenkire haragudni. Sokkal hasznosabb higgadt, ésszerű véleményekkel irányítani a következő politikusi generáció gondolkodását.

Szerinted milyen lenne az alkalmas kormány? Mennyit keressen a jóváhagyásoddal? Te magad vállalnád annyiért?

biturbo s - félázsiai bunkó állat · http://oldfordworks.blog.hu 2011.11.17. 09:52:49

Persze Gréczy úr, lehet itt mantrázni, az imamalmon újra lepörgetni, hogy bezzeg 98 és 2002 között, és bezzeg mi Megyóval meg Lopcsánnyal, de az igazság roppant egyszerű a zemberek a választópolgárok, aki mint kizárólag politikai erőforrás érdekes becses figyelmetek számára:

Nincs szükségünk rátok!
Nincs szükségünk a Fideszre sem!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.17. 09:53:27

Gyurcsányék alatt kerültünk a csatlakozó országok versenyében első helyről utolsóba.
Ugyanígy az MSZP alatt növekedett legnagyobb mértékben mind az államadósság GDP arányosan, mind a munkanélküliség.

nagyjából ez az oka, hogy a 2010 óta (igen 2010, az MSZP utolsó hónapjai óta) a Görögök után kullogunk.

Orbánék hibája, hogy nem léptünk előrébb, mitöbb kicsit méghátrébb léptünk gazdasági mutatók tekintetében kétségtelen.
De a szoci kormányoktól drasztikusabban romló gazdasági mutatókkal senki nem büszkélkedhet ebben az országban.

Héttörpe (törölt) 2011.11.17. 09:53:33

Amíg Zsolti óbégat, addig akkora gond nincsen. Majd ha dicsérni kezdi a Fideszt, akkor lesz probléma.

Viktus 2011.11.17. 09:53:56

A mentorod sem tudott ... nyugi nem felejtjük Feri érdemeit :D attól, hogy Orbán is szar Gyurcsány ugyanolyan szar volt.

Wagem 2011.11.17. 09:55:54

Addigra a gazdádádat már régen a sitten fogják fedezni a kan cigányok.Pirit,és katókát mások.Téged meg a vadai nyomorult.

vwvwvw 2011.11.17. 09:58:11

"Orbán nem tud kormányozni"

A legutóbbi időközi parlamenti képviselőválasztás adatai alapján is tudna jelenleg kormányozni:
Fidesz 52,61%, MSZP 24,18%, LMP 15,55%, Jobbik 6,53%, JESZ 1,13%.

Kivlov 2011.11.17. 09:58:38

@sulcus:
nem, csak befolyásol, mint a zs média...

Kivlov 2011.11.17. 09:59:14

@ursus artos:
Jól teszik! csak nem ilyen halvérűen kellene, hanem sokkal radikálisabban és nagyobb volumenben. Akkor nem lenne szükség viccadókra...

Wagem 2011.11.17. 09:59:21

Az "ideiglenesen hazánkban tartózkodó baloldal"...hehe ezek vagytok ti meg a hibbant.

messi-asz 2011.11.17. 09:59:47

azon röhögnek hogy a MAGYAROKNAK ILYEN DEBIL KORMÁNYA van...

magyarok a LEFOLYÓBAN...

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111116-dow-jones-video-magyarorszag-elindult-lefele-a-lefolyon.html

@vwvwvw: te hüje po:cs... nem az elégséges zombiszámú felhatalmazását vitatjuk, hanem a KÉPESSÉGÉT...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.17. 09:59:50

"Az egykulcsos adóval gazdagabb lett a gazdag, szegényebb a szegény." - maximálisan egyetértek, én se fogalmazhattam volna meg találóbban.

csoko20 2011.11.17. 09:59:50

Attól, hogy Orbán kormányzása szart sem ér még Gyurcsány nem lesz pozítiv hős.
Ez az egész max. annyit jelent, hogy a magyar nép kétszer egymás után képes a legkreténebb embereknek felhatalmazást adni.

manager2008 2011.11.17. 10:00:28

Egy svéd középvállalat igazgatójával tárgyalta régebben. (1000 fős vállalat volt/van).
Kérdeztem mi a stratégiája?
Azt mondta van két igazgatója, az egyik a bevételek növelésért felelős (beruházás, fejlesztés, stb.) a másik a kiadások csökkentésért (üzemeltetés, tenderek, bármi).
Én csak eldöntöm kinek van éppen igaza (előny/hátrány), mondta.
Ha nem sikerül nekik az éves terv, akkor repülnek.

RSteve 2011.11.17. 10:04:42

"azért ne feledjük hogy mi a 80%os államadósság és a sok a devizaalapú jelzáloghitel miatt kerültünk ekkora nyomás alá, amit főleg neked és a gyurcsány haverodnak köszönhetünk."

TÉVEDSZ!!!

A sok devizaalapú jelzáloghitelt Viktorod utasítására Járai által mesterségesen magasan tartott jegybanki alapkamatnak köszönhetjük, ezzel csökkentették a magas adóságteherrel Gyurcsányék mozgásterét.

A 80%-os államadósságot pedig annak a túlköltekező politikának, amit Viktor lelkesen túllicitált lásd 14. havi nyugdíj.

A jelenlegi helyzetet padig kizárólag Viktor és dilettáns bandájának hozzá nem értésének köszönhetjük.

A blog utolsó két bejegyzése pedig a napjainkra egyre több ember számára nyilvánvaló színtiszta valóságot írja le.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.17. 10:05:21

@rókafogta: A gazdaság abszolút számait nem jó összekeverni a relatívokkal. Világméretű válság van, sehol nem megy igazán jól. Az Orbán-kormány gazdasági teljesítményét lehet úgy mérni, hogy miért nincs 5%-os növekedés, tehát rosszak... Ez nem sokat mond a valódi teljesítményről.

A tényleges gazdasági hozzáértést annak alapján lehet megítélni, hogy milyen lenne a gazdaság egy alternatív kormány irányítása alatt, és ahhoz képest milyen most. Ha van erről tényszerű véleményed, kíváncsian hallgatlak. (Arra gondolok, hogy némi tájékozottság, néhány adat tükrében, és nem hasra ütve mi a gyorsvéleményed.)

Néhány támpont: 1. az IMF mindenhol megszorításokat erőltet, de mivel nagyon befolyásos, nem jó vele ujjat húzni -- ahogy a bankokkal is megfontolandó, hogy Jupiter vagy hatökör kekeckedik-e
2. a hitelminősítők önálló hatalmi ágat alkotnak; ha haragszanak, akkor önbeteljesítő jóslattá tudják változtatni az érzelmeiket
3. az idei adócsökkentés hatásaival kapcsolatban nem egyértelmű, hogy a fékezte-e a lassulást vagy gyorsította-e a növekedést egy alternatív forgatókönyvhöz képest
3. a jövő évi megszorítások hasonlóak azokhoz, amikre 2010-ben mondta az akkori kormány, hogy nincs alternatívájuk; a világgazdaság pangása miatt valóban nem lett, bár történt némi nem-ortodox kísérletezés
4. mi várható 2013-14-ben?

Kivlov 2011.11.17. 10:05:31

@Modor Tibi:
Az egykulcsos adóval mindenki fizet majd SZJA-t, az is aki eddig nem fizetett...

Kabbe (törölt) 2011.11.17. 10:05:45

Orbán gőgje sokba kerül a magyaroknak. ez irracionális és ostoba felelőtlenség.
egy sértődött kókler játszik velünk.

Lencsés István 2011.11.17. 10:05:51

Nekem csak egyetlen kérdésem van ehhez az anonim bloghoz . Miért kell folyton hazudni ? :O

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.17. 10:08:45

@manager2008: Jó a gondolat, nekem is tetszik. Az ország-vállalat hasonlat csak annyiban szorul árnyalásra, hogy az országból senkit nem lehet elbocsátani, nem lehet bárkiből igazgató, és a költségcsökkentésbe nem nyugszik bele a dolgozó.

Ettől függetlenül az érvelés az ésszerűség felé mutat.

leonito77 2011.11.17. 10:09:34

@kicsijuti: Véleményem szerint a jövő szempontjából kevésbé számít az, hogy miért tartunk itt és sokkal inkább az, hogy mit teszünk most?

Mellesleg ezt a szöveget, hogy eladósították az embereket a szocik, ki nem állhatom, a zemberek saját magukat adósították el és természetesen a fideszes önkormányzatok is devizában vannak eladósodva, mármint olyan adósság amit a fidesz vezetői vettek fel.

Szóval kár itt két táborra szakadni, köpködni, meg indulatokat gerjeszteni. Ezt a sok energiát másra is lehetne tartogatni.

Ami tény, hogy a jelenlegi gazdaságpolitika csúnyán megbukott és nagy árat fizetünk ezért. Annyira harcoltunk a nagy államadósság ellen, hogy még nagyobb lett, de mi lesz jövőre, mikor még ekkora sem lesz a gazdasági növekedés és már nem lesz magánnyugdíjvagyon, amit fel lehet használni?

Jön az IMF vagy eladunk még valamit? Honnan teremtünk pénzt az ország finanszírozásához? Illene levenni a rózsaszínű napszemüveget.

messi-asz 2011.11.17. 10:09:39

@Kabbe: ehhez nézd meg az origo videon azt a lesajnáló-lenéző-szánakozó NEVETÉST... a "nacionalista" kormányunkon... és akkor sokkal jobban meg fogod gondolni mit teszel a következő választáson...

RSteve 2011.11.17. 10:10:56

"A legutóbbi időközi parlamenti képviselőválasztás adatai alapján is tudna jelenleg kormányozni"

NEM TUDNA!

Mert egy ilyen tét nélküli időközi választásra a kutya sem megy el, mert nincs tétje, semmi nem változik plusz-mínusz egy emberen. Jó ha egyáltalán első körben érvényesek lesznek. Ezek az arányok azért jönnek ki, mert a megmaradt Fidesz szavazóknak "kötelező elmenni".

Ha majd lesz igazi tétje egy választásnak nem ilyen százalékok lesznek.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.11.17. 10:13:56

Zsolt, engem csak az érdekelne, hogy milyen pozícióra számítasz egy majdani Demokratikus Koalíció vezette kormányban! És talán még az, hogy meg kell e verekedned érte Dessewffy Tiborral...

Igaz Magyar 2011.11.17. 10:14:17

@eventus: Fiam, 100x leírod, hogy kognitív disszonancia!

ZX 2011.11.17. 10:15:28

@Vértes László: "az IMF mindenhol megszorításokat erőltet"

Ja igen, nálunk nincs megszorítás. Értelek. :P

kicsijuti 2011.11.17. 10:15:35

@messi-asz:
"Hastings itt értetlenkedve elnevette magát, mondván, "mindenki azt mondja, hogy ilyet nem szabad csinálni, jelzáloghitelt csak saját devizában szabad fölvenni". Azt is hozzátette, "valakinek szólnia kellett volna a magyaroknak, hogy amit tesznek, az nem a legokosabb dolog"."

"Úgy vélte, bár a magyar kormány próbálja kezelni a problémát, nincs nagy mozgástere, mert az előző kormányok ötvenről nyolcvan százalékra vitték fel a GDP-arányos államadósságot."

nem akarlak összezavarni de ez pont a gréczy haverjainak a balfaszkodásán röhög... mi meg sírunk..

Igaz Magyar 2011.11.17. 10:16:27

@"the dragon": Jó neked, irígylem a problémádat. Jól fizet a fidesz?

messi-asz 2011.11.17. 10:17:17

@kicsijuti: anyád te po:cs

azon is, de nézd tovább akkor is nagyot röhög amikor "nemzeti kormány" ról beszélnek aki az imf ellen szabadságharcol...

sajnos ez a kormáyn a te szinted, neked jáccanak fijjug, nektek hüje birkáknak

Táskás Tóni 2011.11.17. 10:17:40

@Kivlov: Ha ezt a könyvelőd mondta, akkor sürgősen cseréld le. Aki eddig nem fizetett szja-t az a 16%-os szja bevezetése után sem fizet, mivel a járulékok nem csökkentek, senki sem lett érdekelt az adófizetésben . Sem a cégek, sem a munkavállalók. Járulékcsökkentés, ez lett volna a megoldás a gazdaság némi fehérítésére.

barli 2011.11.17. 10:18:57

wow, Zsolt olvassa a kommenteket! Ez egy új momentum. Csak azt csodálom, hogy elolvasás után nem tiltotta le öket :)
Respect!

Amúgy az az érzésem, hogy a DK-nak kinnt van a segge a gatyából, ezért most jól be kell nyalni az IMF-nek, hogy eztán ök tolják öket. Csak azt felejtik el, hogy a ferit is valszeg ök küldték el anno, amikor kiderült, hogy a király meztelen!

Kivlov 2011.11.17. 10:19:18

@Táskás Tóni:
Aki eddig nem fizetett, most sem fog? Dehogynem. Nem lesz adójóváírás.
A járulékcsökkentés lóf*sz. A béreket kellene növelni, mert szánalom a színvonaluk.

Petya1977 2011.11.17. 10:19:27

Szegény emberek hogy le vannak maradva, megy a "komcsizás". Ezek már nagyon idős emberek lehetnek. Nem is gondoltam hogy már az öregek is neteznek.

Igaz Magyar 2011.11.17. 10:19:36

@Kabbe: Ha csak sértődött lenne... Olvass utána a skizofréniának.

belekotty 2011.11.17. 10:19:47

@Lencsés István: Neked ez az anonim duma valami kényszered? Teljesen hülye vagy? Gréczy Zsolt nem anonim, pontosan tudni kicsoda.
Nem egy beképzelt majom a sok Lencsés István kövül, mint te.
Valami pszichomókus tanácsolta ezt neked az önértékelésed javítására, vagy kényszeres?
Tisztára nárcisztikus barom vagy! Muszáj ezt a szar "NEM VAGYOK ANONIM!" dumát mindenhova beokádnod?

Alterix 2011.11.17. 10:20:17

A fasz se ért, de minél többet írogat Gréczy Zolti, annál szimpibb Orbán.
Nem elég a fidesz "elmúltnyócévezése" még ezek is állandóan nyomulnak, nehogy véletlenül megfeledkezzünk róluk. :(

Zsolti, a helyetekben 2014-ig lapítanék, mint szar a fűben!

Igaz Magyar 2011.11.17. 10:23:53

@Petya1977: Ja. Öregek is, buták is, komcsik is. Úgy is viselkednek. Apjuk is az vót. Az egész bohóckormány ilyen.

sulcus (törölt) 2011.11.17. 10:24:43

@Lencsés István:" Nekem csak egyetlen kérdésem van ehhez az anonim bloghoz . Miért kell folyton hazudni ? :O"
Azért,hogy a hozzád hasonló toplákok,szintén anonim hülyeségeket kérdezhessenek!
Nehogy elkezd,hogy te tényleg lencsés istván vagy,mert kúrva unalmas és az ápolóid is csak azért hiszik el neked,hogy nyugton hagyd őket!

ZX 2011.11.17. 10:26:31

@Kivlov: Pont azért nem fog fizetni, mert megszűnik az adójóváírás. Ha 202e bruttó alatt keres akkor most többet kellene adóznia mint eddig, ha meg felette, akkor meg életbe lép a 2. adókulcs amiről senki nem tudja mennyi az annyi.

hááááát 2011.11.17. 10:27:31

@manager2008: Ezt soha nem fogom megérteni. Egy vállalatnak nem kell foglalkozni a munkanélkülivel, a szociális hálóval, a nyugdíjassal, stb.-vel. Miért próbál mindenki igy gondolkozni. Össze sem hasonlítható a két dolog.

Igaz Magyar 2011.11.17. 10:28:54

@sulcus: Már miért ne lehetne Lencsés István? Pozsonyból.

J.W. Booth 2011.11.17. 10:29:15

Zsolti, mire jó ez?
Ha csak nem azon élvezkedsz, hogy cukkolod a még lelkes fidesz-droidokat.

Az már régóta nyilvánvaló, hogy Viktorék teljesen alkalmatlanok az ország vezetésére, és súlyos károkat okoznak szinte valamennyi embernek.
Ezt még a fidesz-blogok jó része is elismeri.

Azért az előző kormányok sem voltak matyóhímzés, és kétségtelen, hogy Viktorék a másfél év alatt túlteljesítették az "elmúltnyolcév" valamennyi baromságát, kárát, de minek őket éltetni?

Max. idegyűlnek az ostoba gyurcsányozók, mint legyek a szarra.

DEGEC 2011.11.17. 10:29:16

nyílván 2/3 -al nyigdijba tudnád küldeni.

valakik csak megválasztották, de kik???

barli 2011.11.17. 10:29:24

@Lencsés István: hát nem is tudom. Mivel nem ismerlek, nekem így anonim vagy. És mennyivel jobb az, ha tudjuk az igazi nevedet? Nem vagy közszereplö (remélem), tehát ugyanúgy egy ismeretlen anonim vagy, mint mi.
Ha meg valamelyik szerv meg akarja tudni, secperc alatt meg is fogja tudni, hogy kik vagyunk.
Kérem kapcsolja ki!

tbs1001 2011.11.17. 10:31:10

@Vértes László: Furcsán beszélsz. A "némi kísérletezés" eléggé kilóg a sorból. ;)

barli 2011.11.17. 10:31:59

@Lencsés István:
Pityu, írd már le ide légyszi a címedet és a telefonszámodat! Oan kíváncsiak vagyunk rá!

Pékszakállú Henceg 2011.11.17. 10:32:32

@Kabbe: Lassan bezárul a kör és a Fidesznek két választása marad: leváltja Orbánt, és szakértői kormányt kezdeményez az ellenzék nagyobbik részével karöltve, vagy hagyja az országot a szakadék mélyére csúszni, és akkor kezdeményezi ugyanezt, mert nem lesz más lehetősége. Úgy néz ki, a Fidesz mint párt még megúszhatja, Orbán, mint politikus nem. Neki vége.

Mert tévedés ne essék, mi már a nem a szakadék szélén táncolunk, hanem a szakadékban csúszunk egyre lejjebb.

És tök mindegy ki a hibás! A szememben az MSZP, Gyurcsány, Orbán, MDF, SZDSZ, FIDESZ egyaránt hozzájárult a mostani helyzethez. Úgy gondolom, hogy mérföldkőhöz ért az ország csakúgy, mint 1989-ben. Csak most nem a politikai rendszer van csődben, hanem az ország, ami kiegyezést kíván.

Meglátjuk, van-e komoly, a hazáért aggódó felelős politikai erő a Fideszben, amely képes lesz kinőni magát, és felelősen cselekdni Magyarországért.

A kör lassan bezárul, devizahitelesek, napi szinten nyomorgók százezrei várják csendben, hogy mikor történik valami. Mert valaminek történnie kell.

Kivlov 2011.11.17. 10:32:46

@ZX:
Akkor meg nem mind1? Eddig sem fizetett, most sem fog. Tehát ha már 2 ember csenget valamit, az is többletlé.
Amúgy meg nem így van.
"A legkisebb, minimálbérrel, vagy annál kevesebb jövedelemmel rendelkezők csoportja három év alatt 160 ezerrel emelkedett és 2010-ben 1,26 millió volt."
1,2M ember majd átmegy a feketézni? persze, mesemondó...

vadfarkatlan 2011.11.17. 10:33:29

Figyu Zsozsó!
Mikor kívánsz végre a te Fecó barátodról is egy őszinte, elfogulatlan, a valóságot feltáró írást közzétenni? A szakmai hitelességed visszaszerzéséhez erősen ajánlott lenne. Ja, hogy Feri kiakadna rád emiatt? De legalább az önbecsülésed helyreállna.

Nem vagyok fideszes 2011.11.17. 10:33:46

@J.W. Booth:

Valami hasonlót akartam én is írni.

egerészölyv 2011.11.17. 10:35:14

Bámulat, hogy grécinek mennyi pénze van. Újból és újból felnyomódni az Index címlapjára??? Ilyen rusnya posztokkal...?
Vagy... Tejóég! Ezt az embert a Fidesz (Kiss Péter szavával: Zsidesz) finanszírozza?

ZX 2011.11.17. 10:36:29

@Kivlov: Akkor már nagy baj lesz, mert az azt jelentené, hogy gyakorlatilag szinte senki nem fizet adót.

egerészölyv 2011.11.17. 10:36:48

@Lencsés István: névvel is lehet valaki névtelen.

pokica 2011.11.17. 10:37:27

Lehet szidni gyerekek a pártokat,ki erre ki arra táncol.
De talán gondolkodni kellene....
A politikai "elit" karon öltve lopja a pénzünk és szarja le hogy hogy élsz meg.
Nekem különösen szúrja a szemem a végtörlesztés.
Egy ismerősöm főnöke újságolta,hogy milyen jó most csak 40 milliót kellett visszafizetnie nem 58 at.
ahham
Kin is segítettek?
Az átlag ember vagy vett fel egy forint hitelt amivel nem fog jobban járni mert a forint zuhan vagy szívja tovább azt a döntését hogy anno devizahitelt vett fel.
És persze nincs plusz teher,sőt adó csökkentés van.De miért van az hogy minden héten újabb adó kerül nyilvánosságra.

de ezt olvassátok el...csak tények

ujszo.com/online/velemeny-es-hatter/2011/10/23/magyarorszag-tragediaja

ursus artos 2011.11.17. 10:37:49

@ZX: segélymegvonás így direkte nincs, viszont dolgozni kell érte. Annak meg ha nem is nagy, meg látványos, de haszna van. Ha csak annyi is, hogy összeszedik a kutyaszart a parkokban, már megérte. Persze mást is lehetne csinálni, ha nem lenne kutyaszar a parkban, de az öntudatos kutyatartás csak addig terjed, hogy Orbán a kurva anyád, nem fizetek adót a kutyám után...

egerészölyv 2011.11.17. 10:38:04

@Mifolyikitt?: te milyenes vagy? Kommunistás vagy gyurcsányos?

lady boo boo 2011.11.17. 10:38:05

a fidesz maga a demagógia.
de még annál is rosszabb, dema-gőg-ia.
2 hét alatt "rend" lett, 1 millió új munkahely teremtődött mínuszban...
benzin 500 Ft / liter, euró 400 Ft, menekülő egészségügyiek, orvosok, nővérek, stadion 200 milliárdért, gicsparádés mázolmányok több tízmilliókért...

elérkezett a várva várt 2/3-os (54%) kánaán.

amivel az alcsúti törpedakota führer és tsai. vádoltak másokat, pont ők csinálják meg azt- lásd gázáremelés.

orbán elvtárs, (nagy elődjéhez leninhez hasonlóan) 2006 őszén menekült az astóriáról a páncélozott limuzinjában a drukkereit meg verték, mint a répát- sajnos nem eléggé.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.11.17. 10:38:33

Hehe, Zsóti, az lehet, Orbán nem tud kormányozni, de a kedvenced, Gyurcsótány még annyira se.
Szóval kár reménykedned az újraidvezülésben, sokat köll még addig bérmálkozni és öregecskedő feleségeket sz*ptatni...

semmi semmi 2011.11.17. 10:40:04

@biturbo s: nna úgy kébzeld el, h nekem meg a gyári etalonos fókusz nem indul hidegbe tisztán benzinnel csak 2ik 3ik pörgetésre, mer a két geci, hogy a Zorbán bevásárolta magát a MOLba, keresztbe tesz az etanolnak, mer az meg szoci vircsaft, tisztára összevan itt minden zavarodva, énis...

sulcus (törölt) 2011.11.17. 10:40:36

@Kivlov: "nem, csak befolyásol, mint a zs média..."
Légy bátor,mondd ki,hogy zsidó média,ahogy a többi fideSS zombi!
Nekem meg az a véleményem,hogy több mint egy éve már inkább "C" média uralkodik,mióta az országot a cigányhitler és bandája vezeti.
Ha már "rasszizunk"(te kezdted)

egerészölyv 2011.11.17. 10:41:11

@Hefe: direkt jólesett utána a szakértelemnek akkora exuberanciája, mint D-209-é. Sőt, fokozzuk: Gyurcsányé!

ursus artos 2011.11.17. 10:41:12

@RSteve: téged nem zavar, hogy 2002 és 2010 között nem Orbán volt a miniszterelnök?

Kivlov 2011.11.17. 10:41:18

@ZX:
most sem fizet csak az aktívak 51%-a.
Ami nem is lenne baj. Csak nem kéne szétosztogatni rendszeresen klasszisokkal többet, mint ami bejön. Plusz, amit szétsoztunk azt se a kútba kéne dobálni (pl: C-k), hanem értelmes dolgokra költeni.

ZX 2011.11.17. 10:41:42

@ursus artos: Ha a munkáért pénzt kapsz, azt fizetésnek hívják és nem segélynek. De abban igazad van, hogy bármi jobb a segélynél, és a gyerek is azt látja, hogy a szülei dolgoznak, nem pedig a faszukat verik a putriban meg lopni rabolni járnak.
Az ebadóról meg pont az a véleményem, mint amit írt a vastagbőr is. A 30 millás jacht után persze nem kell adózni.

Kivlov 2011.11.17. 10:42:05

@sulcus:
minek koptassam az ujjam, a zs-ről is lehet tudni, mi az. vagy azt is írhatnám: a média 80%-a. :D

lady boo boo 2011.11.17. 10:42:15

a legtöbb leigazolt bolsevik épp a fideszben van, lásd köteles kövér MSZMPs laca, popcorni apámbesúgó volt zoli, KISZ-es playboydajcs tompika

orbánt sem nyugaton sem keleten nem fogadják szívesen politikai körökben: mert mindenki tudja -leszámítva a fizetett bértapsolóit-, hogy egy 0

Kivlov 2011.11.17. 10:42:40

@ZX:
Hogyne kéne, volt rajta 25% ÁFA...

Arbet 2011.11.17. 10:42:53

@silvern: Ugyan azt csinálják mint az összes többi párt.. mit vagy ezen meglepődve? Ilyen a magyar politika. És addig ilyen is marad amíg az egyik oldal Orbán a mások oldal Gyurcsány faszát szopja.

Mit éreztek mikor tükörbe néztek és látjátok a szopástól kicserepesedett gombás herpeszes szátokat? Grécy.. te egy hímkurva vagy aki pénzért nyal és szopik. Tönkretetted az életed.. senki sem vesz már komolyan. Gyermekeid is szívni fogják.

Nem gondoljátok, hogy nem az az út amin járni kéne?

egerészölyv 2011.11.17. 10:43:01

@Igaz Magyar: de trágya szöveg... Olyan beszáradt, hogy már a húslégy se repül rá. Egyedül az egerészölyvben reménykedhetsz.

ZX 2011.11.17. 10:44:05

@Kivlov: Így van. Még a hülye is a bevételhez igazítja a kiadásait, de a kormány még mindig ragaszkodik a komcsi szokáshoz, hogy a kiadásra tervez bevételt. Persze mit várjunk azoktól akik 30 éve is ott ültek ahol most?!

Észmegálló 2011.11.17. 10:44:26

@Vértes László:
Megértem én is, hogy nehéz beismerni azt, hogy másfél éve rohanunk a szakadék felé, de eljött az a pillanat, amikor ezt nem beismerni nem célszerű az emberek azon részének, akik magukat az értelmes emberek csoportjába kívánják besorolni.

Az ilyen hozzászólás a hozzászóló másik csoportba történő tartozását valószínűsíti. Egész egyszerűen azért, mert az látszik belőle, hogy a hozzászóló vagy szándékosan kívánja megtéveszteni az olvasóját (egyszerűen: hazudik), vagy fogalma sincs arról, hogy mi történik körülötte a világban. Ez utóbbi esetnek lehet oka az értelmes gondolkodás átmeneti (pl.: tudatmódosító szerek hatása) vagy tartós hiánya (ezeket a szövegezés színvonala alapján nem feltételezem), vagy egyfajta vallás-szerű fanatizmus, amely a hozzászóló értékítéletét - minden racionális jelzést figyelme kívül hagyva – eltorzítja. Mivel nem ismerlek személyesen, e kérdésben nem tudok dönteni.

Hogy mi a bajom a hozzászólásoddal?

Tagadod az egy kulcsos adó létét. Erről azonban elfelejtetted tájékoztatni a Fidesz gazdaságpolitikusait, ezért ők tudatlanul rendre egykulcsos adóként jellemezték azt. Pl: Varga Mihály : „A mostani egykulcsos, arányos adórendszer nem ösztönöz a munka ellen.” (forrás: www.fidesz.hu/index.php?Cikk=164621), NGM-közlemény: „Az őszi törvénymódosításokkal a kormány garanciát vállalt arra, hogy leveti a szocialisták örökségét, és valódi 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadó rendszert vezet be.” (forrás: www.fidesz.hu/index.php?Cikk=161764) Csak a fidesz honlapjáról 101 találat jött elő az egykulcsos adó keresőszóra, remélem megelégszel a 2 idézett példával.

Azt írod, hogy 200 eFt felett kompenzációs adó VAN. Nofene! Írd már le légy szíves, hogy melyik törvény és mikortól vezeTTE be azt az adónemet, mert én nem találom a hatályos jogszabályok között. Nem akarom felhívni a figyelmedet a van és a lesz szó különbségére, remélem Te azzal tisztában vagy.

Bocs, de jóindulattal is butaságba hajló demagógia eredményének tudom feltételezni a szegény-gazdag tematizálásodat, amikor azt írod, hogy minden alkalmazott maximum jómódúnak, és semmiképpen sem gazdagnak tekinthető. Ezt még akkor is fenntartom, ha magam is tisztában vagyok vele, hogy a gazdagság/szegénység relatív megítélésű kategória. Te itt a alkalmazottakat beraktad egy olyan skatulyába, amelyben legfeljebb a takarítónők, adminisztrátorok, portások és sajnos tanárok, ápolónők, stb. munkakörűen vannak.

Ugye egyetértünk abban, hogy az SZJA szerinti egykulcsos „arányos” adórendszer szerint adóznak a országgyűlési képviselők, állami és intézményvezetők, a közigazgatásban dolgozó vezetők, polgármesterek, bankigazgatók, stb. Ugye abban is egyetértünk, hogy ezen személyi kör tagjai fizetésük alapján – a magyar viszonyokat figyelembe véve – akkor is a gazdagok csoportjába tartoznak, ha jövedelmük nem emelkedik „demjáni” magasságokba.

Hát ennyit kívántam reagálni a hozzászólásodra, és magam is úgy látom hogy a saját cikkednek is ott a helye az – önreklámozott – blogod demegóg/populista szöveggyűjteményében.

Ja, és még egy kérésem lenne: kérlek kímélj meg az olyan tartalmú válaszodtól, melyben arról akarsz meggyőzni, hogy a nap nyugaton kél és keleten nyugszik le. Nem vagyok rá kíváncsi.

egerészölyv 2011.11.17. 10:45:04

@Héttörpe: pedig megeshet, hogy az MSzP végleg kiesik fletów kegyeiből.

Arbet 2011.11.17. 10:45:10

@silvern: Pár említése nélkül írhattad volna, hogy a legtöbb MSZMP-s a parlamentben van.. párttól független. MSZP, Fidesz, KDNP, Jobbik, DKP, 4K!, LMP.. mindegyik a komcsi éra torzszülöttje.

És úgy gondolom te is az vagy, ha kiállsz mellettük. Szerencsére többségetek nyugdíjas és hamarosan kihaltok.

dunaparti 2011.11.17. 10:47:36

Az IMF nem sértődős, ha hívják akkor jön. Itthon is van képviselője, tagja Magyarország is, már ezért is jön.
Nem azon kell morfondírozni, hogy "jaj, most mi lesz, ferdén néznek Viktorkára?"

sulcus (törölt) 2011.11.17. 10:48:21

@Igaz Magyar: Tőlem lehet!
Sőt lehet napóleon is a férfi 2-es ből!(persze Párizsból)Attól még anoním!

sulcus (törölt) 2011.11.17. 10:50:50

@Kivlov: Minek koptassam az ujjam OVről is lehet tudni mi az és most a média 80%-a az övé!

ursus artos 2011.11.17. 10:52:17

@ZX: "A 30 millás jacht után persze nem kell adózni. "
A vagyonadóval más a baj. Pontosabban nem kell vagyonadó, ha jó az adórendszer, mert:
Én gazdag vállalkozó vagyok. A cégből havonta kiveszek egymillió forint fizetést, annak járulékaival és nem 40-60%-os szja-jával. Ennek egy részéből kenyeret veszek, a másik részéből meg villát és jachtot. Ez nekem azért jó, mert ha jön a NAV, hogy no vállalkozókám, mégis miből a jacht, meg a villa, akkor azt mondom, hogy az egymilliós fizetésemből. Ja vagy, úgy, mondja a NAV és széles mosollyal elválunk egymástól Nincs több baszogatás. Viszont ha az adóprés 40%, az már átlépi az ingerküszöbömet és inkább megkeresem a kiskapukat és inkább vállalom az adóhatóság vegzálását, mert egy jó ügyvéd és egy jó könyvelő...
Szal, ha húsz éve lenne 16%-os egy kulcsos, akkor ma itt tartanánk. És naná, hogy nem kell vagyonadó, mert a luxus az adózott jövedelemből van.

Kierkegaard Akciócsoport 2011.11.17. 10:53:08

"Orbán nem tud kormányozni"

Egyet értek. De ebből még nem következik egyenesen (sőt, sehogy sem), hogy a főnököd tudott kormányozni :)

vwvwvw 2011.11.17. 10:54:16

@messi-asz: "te hüje po:cs... nem az elégséges zombiszámú felhatalmazását vitatjuk, hanem a KÉPESSÉGÉT"

Szerintem az elmúlt 20 év valamennyi miniszterelnökének megvolt a képessége a kormányzáshoz. Persze kinek több, kinek kevesebb. A valódi kérdés inkább az, hogy ki merre irányítja a szekeret. Olyan irány pedig nem létezik, ami mindenkinek tetszik. Az időközi választások pedig megmutatták, hogyan vélekednek az irányról a választók.

Fekete Mamba 2011.11.17. 10:57:04

elmútnyócévgyúcsányi!

Kotkodus 2011.11.17. 10:58:17

most olvasom, hogy a fidesz adóamnesztiájának eredménye az, hogy 7 mld ft hazajött a becsült külföldön elrejtett 3000 mld-ból.

ez vajon azt jelenti, hogy a gazdagok 0,23%-ka magyar (kuruc) érzelmű, vagy azt, hogy a gazdagok tőkéjük 0,23%-kában bíznak a fidesz kormány sikerében?

hol maradnak a csányik, szélesek, stb? ha viktorka még a saját holdudvarát sem képes meggyőzni gazdaságpolitikája sikeréről, akkor miért hinne neki a nk tőke?

messi-asz 2011.11.17. 10:58:41

@vwvwvw: értem azokra gondolsz akik az időközi választásokra el sem mennek és nem fides re szavaznak, ez az ország 90%-a

tehát egyetértek a választói jelzés az egyben minőségi kontroll is

ZX 2011.11.17. 10:59:15

@ursus artos: Az ebeket meg a SZJA levonása utáni pénzből tartja el a gazdája. Sőt, a kaja után fizeti 25%-os ÁFÁ-t is, szóval ez így hülyeség. ha egykulcsos adó van, akkor legyen vagyonadó. Vagy ne legyen vagyonadó, de legyen progresszív adózás.

altimus 2011.11.17. 10:59:54

Jo az iras, tokeletes helyzetkep. Sajnos ez van.

Amit en meg hozzatennek az az, hogy Orban priman es nagy hozzaertessel epitette le a rendszervaltas ota letrehozott demokratikus intezmenyrendszert, fekeket, egyensulyokat, amik eddig nagyjabol jol mukodtek es megalljt parancsoltak a politikai amokfutasnak. Ez priman sikerult.

Aztan ne feledkezzunk meg a most alakulgato kozoktatasi torvenyrol es tarsairol, aminek talan nincs kozvetlen hatasa a gazdasagi eletre, mo versenykepessegere, hosszu tavu kilatasara annal inkabb.

Szomoru a kep, es meg ennel is szomorubb az, hogy a legutolso idokozin az emberek 38%-a ment el szavazni, es azoknak is tobb mint a fele meg mindig Orbant tamogatta. (tudom, nem orbant, hanem a nepszeru, es jol dolgozo polgarmestert, de valahol rajta keresztul nyilvan a fideszt es az orban kormanyzatot is. talan itt lett volna az ideje egy protestszavazatnak, hamar orbant egy protestszavazas juttatta 2/3-hoz)

Arbet 2011.11.17. 11:03:02

@sulcus: Orbáné a média? Halvány lila fingod sincs, hogy kinek a tulajdonában állnak a különböző médiumok. Egyik sincs szinte magyar kézen. Tudatlan csicska vagy. Axel, Sanoma, Ringier.. mond valamit? Fasz.

Peetee 2011.11.17. 11:04:49

@Vértes László:

Aranyapám, most egykulcsos adó van, majd 2012jön az, amiről Te beszélsz.
Aki Br. 150et keres, az elbukott 5-10e Ft-ot a tavlayi nettó béréhez képest.
Aki 500e felett keres, az meg többet visz haza 50-100e Forinttal.
Tehát aki eddig sem dúskált a jóban, attól elvettek 3-7%-ot, akinek meg eddig is volt mit a tejbe aprítani, az kapott plusszba 1 minimálbérnek megfelelő "kis" kiegészítést Aránytalan? Az.

Mi lesz jövőre: kivezetik az adójóváírást, tehát aki eddig jogosult volt rá (Br. 202e alatt), az megint bukik 1-13e forintot havonta. Aki meg bőséggel keres, az leszarja magasról, mert eddig sem volt neki ilyen tétel...
Megint aránytalan? Az.

Az alkalmazott megnevezés pedig jelen esetben arra értendő, aki nem vállalkozó. Jelen esetben azok a középvezetők, felsővezetők, csoportvezetők, osztályvezetők, beszerzők, tervezők, mérnökök, felelősségteljes pozícióban tevékenykedők, akik között tízezres nagyságrendben találunk nettó 300.000 feletti keresetűeket.
Összekevered a gizikét a gőzekével....

Kotkodus 2011.11.17. 11:05:02

@vwvwvw: a választók még nem szembesültek a 2011-es áremelésekkel és a 2012-esekkel még kevésbé. sajnos ezek mind be fognak gyűrűződni a gazdaságba. és minél jobban hitt viktorkában valaki, annál nagyobb lesz a csalódás, amikor rájön, hogy viktorka (is) becsapta, orránál fogva vezette őt...

ezek a csalódott emberek fogják zúgni az "orbán takarodj"-ot és ilyet még nem élt át viktorka... állítólag osztrák szanatóriumokban kellemesen ki lehet pihenni a csalódásokat...

szerinted miért menekül a tőke magyarországról? a tőke általában okosabb a hosszú-távú döntések tekintetében, mint a választók...

Lencsés István 2011.11.17. 11:05:09

@sulcus: Én amit kérdeztem az nem hülyeség ! Sértésed meg lepereg te anonim ! :) ;) Én tényleg Lencsés István vagyok , és az mindent elmond rólad hogy még megtisztelni sem tudsz .... Bár nem csodálkozom a tények miatt ugye ....

@egerészölyv: Hogyan te iq fighter magyarázd meg ? :D Bár a lehetetlent nehéz lesz . :D

@barli: 1 . Ne becézgess anonim . 2 . A cmíem és a telfonszámom nem adom meg senkinek , csak aki megérdemli . 3 . Tanulj meg írni .

2011.11.17. 11:05:25

Azt nem értem, ha lassan fideszes mszps mindenki egyetért, hogy orbán nem tud kormányozni amikor miért ücsörög mindenki a süllyedő hajóban? Ha nem is tudjuk ki lesz az vagy van e aki ki tud vontatni a partra, meg kell próbálni nem?

dekol84 2011.11.17. 11:10:28

@fludd: "Nos amikor a WTC összeomlott, hónapokig tartott csak a szemét elhordása..."

Azzal az apró különbséggel, - agymosott barátom - hogy ott a szemételtakarítók tudták és tették a dolgukat. Itt viszont ezeknek lövésük sincs mit csináljanak, hova vigyék a sittet. Helyette inkább tovább robbantgatnak, hátha a nagy porban a zemberek nem veszik észre, hogy mekkora egy dilettáns csürhe az egész zorbáni banda! És lám be is jön nekik, mert a birkák mindent elhisznek (ld. II. kerületi időközi választás)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.11.17. 11:11:27

helyesen:

Orbán nem tud kormányozni SEM!

Peetee 2011.11.17. 11:11:59

@eventus:

Nem lesz attól kánaán, ha befejezi Zorbán az ámokfutást, de egy szakértői kormány sokkal többet tudna tenni az országért, mint az önön érdekek útján robogó gépezet, ami senkit és semmit nem tisztel. Ez megy most.

rókafogta 2011.11.17. 11:12:47

@Vértes László: Van véleményem de túl hosszú lenne, az adatoknak mindenki utána tud nézni aki akar, akár gazdasági akár államadósság, államháztartási hiány ,kormányzat "pazarlásának" Mnyp pénznek külön adók stb. De annyit hozzá tennék én nem közgazdász vagyok csak egy egyszerű vállalkozó 22 éve abból 16 éve cégvezető tehát egy pár gazdaság irányítást+ válságot is már átéltem de ekkora szart már nem fogok, már számunkra is itt a vég.

Peetee 2011.11.17. 11:12:55

@Arbet:
Szalai Annamariska mindenható cenzoros jobb- és balkeze; mond valamit?

barli 2011.11.17. 11:13:32

@Lencsés István:
1. de becézgetlek, mert egy anonim köcsög vagyok :)
2. Márpedig "barátom", így ugyanolyan anonim senki vagy, mint mi!
3. "A cmíem és a telfonszámom" - megalol

altimus 2011.11.17. 11:13:59

@KárászAti: megfelelo batorsag azert kell orban picsanrugasahoz.

nezd meg milyen verszomjasan veti ra magat minden egyes engedetlensegre, meg annak a gyanujara is. szerencsetlen foldrajzi bizottsag a kedvenc peldam. csak szolni mertek, hogy igen butan hangzik a liszferencbudapestinemzetkozirepulotervagymiafasz es azonnal repult mindegyik.

orban verszomjas bosszuallo, ha ot felreteszik nagyon felre kell tenniuk. lasd az azonnali kirohanast tegnap es a foldre kopkodo fideszes parlamenti kepviseloknek a beszolasat.

utoljara ceausescu mukodott igy a kornyeken, ott is vegezte a szeretett vezer ahol. pedig hogy szerettek ot is az emberek.

Kivlov 2011.11.17. 11:16:28

@ZX:
Ezért kellett volna 89ben akasztani mindet. de erről már lekéstünk...

vadfarkatlan 2011.11.17. 11:16:38

"Tisztelt" Zsolti!
Mielőtt komolyan elhinnéd magadról, hogy nagyon komoly elemzést tettél közzé, le kell, hogy hűtselek. Ez az írás - szokás szerint - egy politikai értékelés. Abból is a rosszabbak közül való, mert elfogult. Nem tudom nem észrevenni azt az izzadtságszagú, már-már hisztérikus igyekezet, ami téged, a kisstílű pártkatonát hajt. Két világos vágy rajzolódik ki: az előző kormány tisztára mosása és a jelenlegi kormány idő előtti bukására várakozás. Véleményem szerint mindkettő téren csalódnod kell majd. Akármit is csinál a jelenlegi kormány, az semmiképpen sem fogja szentesíteni az előző kudarcát - még az ilyen szánalmas, elfogult, manipulatív irományokkal együtt sem. Másrészről véleményem szerint önbecsapás azt gondolni, hogy odáig fajul a vita a jelenlegi kormányban, hogy az előre hozott választásokhoz vezessen. Biztos vagyok benne, hogy képesek lesznek normális keretek között tartani a konfliktusokat, tudván, hogy ha nem így tesznek azzal éppen a te gazdád és az ő régi és új barátainak kezére játszanának ezzel.
Szóval Zsóti, a teendőd: térj végre magadhoz a Fletóhoz kötődő szerelmes kábulatból és térj végre vissza ahhoz az önmagadhoz, aki pár évvel ezelőtt voltál és akit még nagyjából komolyan lehetett venni, mint véleményformálót. Úgy tűnik, hogy ami Feri és közted van, az olyan férfiszerelem, ami nem előre visz, hanem hátráltat. ;)

vwvwvw 2011.11.17. 11:17:20

@messi-asz: ""te hüje po:cs... nem az elégséges zombiszámú felhatalmazását vitatjuk""

Gondolom azokat zombizod le, akik a teljesen biztos pártválasztók. Akik ha esik, ha fúj ugyanarra pártra szavaznak. Ilyen támogatói minden régi pártnak vannak. Például az MSZP esetében a szavazóképes lakosság 10%-át sorolom közéjük.
Ha esetleg ugyanarra a pártra szavaztál az elmúlt időben, akkor csak magadra akasztottad fel a zombi jelzőt, és bátran jelentkezhetsz Brad Pitt-nél:-)

gergo1000 2011.11.17. 11:17:29

"A piac a bóvlit kezdi beárazni, meg a jegybanki kamatemelést"
Tudod te, hogy mit írsz?:) Ha a kamatemelést áraznák be, akkor épp erősödnie kellene a forintnak. Gondolom azt akartad írni, hogy a piac a kamatemelést akarja kiharcolni. (Ami igaz is, csak így már nem hangzik annyira piacbarátnak)

ZX 2011.11.17. 11:18:14

@Kivlov: Még lehet most sem késő. Fele bandát a Dunába lőni, a többiek rögtön tudnák a dolgukat.

barli 2011.11.17. 11:19:02

@altimus:
A münchenit meg így hívják:
Flughafen München Franz Josef Strauß
ez jobb?
A JFK is gondolom hosszabb kimondva.
Persze ezért még nem kell repülni, de mi a bánatért ne nevezhetnénk el a repterünket valakiröl, akit amúgy majd mindenki ismer a világon?

dekol84 2011.11.17. 11:20:48

@Arbet: "Egyik sincs szinte magyar kézen. Tudatlan csicska vagy. Axel, Sanoma, Ringier.. mond valamit? Fasz."
Akkor hogy a jó édes anyukádba tudott a Töröcskei (hundertprozent magyar) megválni a (rém)hírTV-ben meglévő tulajdonától, vagy a zorbán seggnyaló széles gábor talán nem tulajdonosa a magyar hírlap nevű szennylapnak? Akkor miről beszélsz te fityisz droid?

hu21 2011.11.17. 11:23:33

@Pékszakállú Henceg:
Remek összefoglalás!
Írtad:"Meglátjuk, van-e komoly, a hazáért aggódó felelős politikai erő a Fideszben, amely képes lesz kinőni magát, és felelősen cselekedni Magyarországért."
Csak remélni merem, hogy akad ilyen....

Arbet 2011.11.17. 11:24:18

@dekol84: Fityiszdroid? Ennyire vagy képes te agyatlan komcsisegg... nekem a fityisz ugyan olyan mint az mszp.

De nem kell bizonygatnom a szellemi képtelenségeidet, elég annyit tudni rólad, hogy beállsz valamelyik táborba és bábuként szajkózol minden médiabullshit-et amit a szádba raknak.

Kártékony féreg vagy mint az összes pártdroid.. párttól független.

ZX 2011.11.17. 11:25:42

@barli: Nem az átnevezésen volt a lényeg, hanem hogy akinek ez nem tetszett, azt még a polgári állásából is kirúgatták. Csodálom, hogy nem rögtön gulágba küldték őket.

Kivlov 2011.11.17. 11:25:52

@ZX:
Késő. Jönn egyből sok jogvédő, amnesty intenational meg egyéb gittegyletes sz*rházi, meg a sok amerikai zs, mint nemrég gy.patára.

ledzep 2011.11.17. 11:27:12

Xarjankó vagy öcsi!

De nem mindig az a jó ami a népnek kell!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2011.11.17. 11:28:20

Sajnos a cikk igazat szól, bár helyenként azért sarkít, de jól összeszedi a problémákat. És ezek a problémák bizony egyre többe kerülnek a magyaroknak. Csak azt sajnálom, hogy a blog írásainak értékét minden esetben lerontja az, hogy beindul benne a bezzeg Gyurcsányozás. Nincs értelme.

ZX 2011.11.17. 11:28:22

@Kivlov: Forradalom (úgy értem igazi, nem fülke :D) esetén is? Pont mint Kadhafinál szerintem. :)

altimus 2011.11.17. 11:32:38

@barli: speciel a JFK rovidebb kimondva, es ez mellekszal is, de persze arrol nevezik el a repuloteret akirol akarjak. a _hozzaerto_ foldrajzi bizottsag csak annyit mondott, hogy nekunk ez es ez miatt, nem tetszik a nev (ajanlott alternativakat is, mindbe benne volt LF neve). a kovetkezmenyek az erdekesek: ugy repult mint, mint a huzat. es egy demokracia nem igy mukodik. a fuggetlen szervezetek nem igy mukodnek. (ezert repult a KT, ezert szabalyozta meg az AB-t orban ...)

amugy nekem a LF nev nem tetszik tulsagosan, egy magyarul nemigen tudo, inkabb osztrak/nemet ember volt LF, mint magyar. (eleg a google-ban megnezni, hany Franz Liszt es hany Liszt Ferenc hivatkozas van). Hamar zeneszerzo akkor miert nem Bartok? O aztan abszolut hungarikum, es talan tartozna is ezzel neki a nemzet, hamar ott halt meg es ugy, ahogy. De meginkabb valami repuleshez kozelebb allo nevet kellett volna talalni. Emlithetnem akar Karman nevet, aki aztan tenyleg nagyagyu az aerodinamikaban).

De lenyeg a lenyeg, orbannak fingja nincs arrol mi az a demokracia. Mas a velemenyed? -> Eltaposlak. Ennyi a politikaja, ez az algoritmus.

dekol84 2011.11.17. 11:32:40

Arbet:

Misem bizonyitja jobban, hogy a zorbán szaros kloákáját nyalod te köcsög, mint az, hogy nem a válaszra reagálsz, hanem a jogos droid megnevezéseden rugózol. Inkább a lényegre koncentrálj, oszt arra válaszolj, hogy milyen külföldiek kezében vannak az olyan hazugság gyárak, mint a rémhírtv meg a szaros magyarhírlap bajerzsoltostól! Hhhmmm? Köcsög!

Bogyó 2 2011.11.17. 11:36:14

Azért ne sajátítsa már ki Gyurcsány teljesen a Mercedes gyár ide hozatalát. Abban nem kis része volt a kecskeméti - egyébként fideszes - városvezetésnek, főleg Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszonynak.

fludd 2011.11.17. 11:36:59

@dekol84:
Kedves jól tájékozott, irigylésre méltóan pallérozott barátom, jól látod, minden hasonlat sántít. Ez sem volt tökéletes, hiszen a mostani helyzet olyan, mintha a nagy szemétkupacot látva a szomszéd városok, államok, nemzetközi szemétszállítók mind oda hordanák a sittet, hiszen úgy se tűnik fel... :)) Néhányan meg körülállják a szemétkupacot (gréczy majdnem olyan, mintha az említett példában az al-kaida szóvivője osztogatná a tanácsokat...)és azt harsogják, hogy a nagy nemzetközi hulladékszállítót kell megbízni, mert ő jobban tudja, csak azt nem teszik hozzá, hogy ez a nagy nemzetközi hulladékszállító a velünk hordatja el a szarját a szabadidőnkben, amit pihenésre vagy a családunkra kéne fordítani.

Koky_ 2011.11.17. 11:37:11

@Rántott máj: Nem unjátok még a "4 évvel ezelőttözést" meg a "gyurcsányozást"??? Mert az előző kormány olyan volt, amilyen, most megmutathatná orbán haverotok, hogy miket is tud jobban csinálni... Ugye évekig csak pofáztak a programjukról, itt a lehetőség! De eddig nem sok mindent csináltak, ami építő jellegú lenne az országra nézve...

Más: az összes orbánista ide jár kommentelgetni? Állandóan a fújjozás megy, de folyton visszajártok ide....

borkő 2011.11.17. 11:37:19

Szegény hüle Gréczy... Mindig elfelejti a nyomorultja, hogy 202-es 53 %-os eladósodottsági ráta a szocik 8 éves seemittevése kapcsán 80%-ra kúszott fel ami abszolút számokban azt jelenti, hogy az államadósságot konkrétan meg két és félszerezték. Jogos az MSZP 8 éves országdúlásár ahivatkozni még vagy 10 -15 évig vagy tovább, ugyanis minimum eddig hatnak ki időben azok a károk amelyeket ők okoztak.

Lencsés lstván 2011.11.17. 11:38:31

@sulcus: De pedig ÉN VAGYOK LENCSÉS ISTVÁN, aki NEM ANONIM mint ti!
Hazug blogokat kommenteltek, úgy hogy sem olvasni sem írni nem tudtok.
Ahelyett hogy engem megtisztelnétek, aki LENCSÉS ISTVÁN VAGYOK!

Táskás Tóni 2011.11.17. 11:39:03

@Vértes László: Gréczy mehet a populista szöveggyűjteménybe , viszont Orbán Szíjgyártó Giro-Szász és Selmeci hazugság-gyűjteményét is rendezheted több kötetbe.

Lencsés lstván 2011.11.17. 11:39:44

@Lencsés István: címem.. elgépeltem.
De én tudok írni. ÉS NEM VAGYOK ANONIM!
Én vagyok a MEGTISZTELENDŐ LENCSÉS ISTVÁN!

borkő 2011.11.17. 11:39:53

@Koky_: Kis barátom: Orbánék már csökkentették az állmadósságot, míg a 8 év alatt csak nőtt a szocik idején. Azzal meg ne gyere, hogy a manyupból csinálták, mert jobbat nem is tehettek volna: egy állandó államadóssággenerátort megszüntettek és éppenhogy az államadósságot csökkentették belőle. Érted: nem ellopták baszod, hanem csökkentették azt az államadósságot amit a rohadék MSZP felvett. Másrészt már Bajnaiék is meg akarták szüntteni a manyupot csak nem jutott rá elég idejük. Ez az igazság.

Lencsés lstván 2011.11.17. 11:41:18

@barli: Ja és felkiáltójelet direkt nem írok, mert én AKI NEM VAGYOK ANONIM, így írok.
@Lencsés István:

Lencsés lstván 2011.11.17. 11:42:14

@borkő: Nézz utána te agymosott anonim! Az államadósság nőtt!

barli 2011.11.17. 11:42:33

@Koky_: bocs hogy idejárunk, de ez a legjobb bérblog az egész interneten :)
Hálistennek Zsolti elég termékeny ahhoz, hogy ne felejtsük el, hogy lehetett ezt még sokkal rosszabbul is csinálni, mint a patásék :)

borkő 2011.11.17. 11:42:47

@Koky_:
Nem járunk ide folyton, de ha valaki csak két mondatot beleolvas bármelyik grécyi blogba, ill a hazugságblogjába akkor nyílik a bicska, mert ez az ember olyan mocskosul hazudik, olyan mocskosan hallgat el olyan dolgokat amelyek bizonyítanák, azt, hogy hazudik, hogy normális embernek feláll a szőr a hátán és ingert érez, hogy kicsit kiigazítsa Gréczy hazugságait.

Mária 2011.11.17. 11:43:39

@Lencsés István:

"Nekem csak egyetlen kérdésem van ehhez az anonim bloghoz . Miért kell folyton hazudni ?"

Hát ezt meg hogy érted? Mármint azt, hogy ez egy ANONIM blog?

A blogger neve látható, olvasható.

Tényleg érdekelne, miért gondolod, hogy ez egy anonim blog?

borkő 2011.11.17. 11:43:47

@Lencsés lstván:
Te nézz utána te hülye. Az államadósság csökkent te állat ! Te tipkus idióta balos ! Azt sem tudod mit beszélsz. Csökkent te nyomorult. Nézz utána és kövess meg ha van gerinced..., amit aligha hiszek el...

barli 2011.11.17. 11:43:50

@Lencsés lstván: te tényleg erre vered otthon, már bocs a kifejezésért?

Lencsés lstván 2011.11.17. 11:44:31

NEM VAGYOK ANONIM! NEM VAGYOK ANONIM! NEM VAGYOK ANONIM! NEM VAGYOK ANONIM! NEM VAGYOK ANONIM! NEM VAGYOK ANONIM! NEM VAGYOK ANONIM! NEM VAGYOK ANONIM! NEM VAGYOK ANONIM! NEM VAGYOK ANONIM! NEM VAGYOK ANONIM!

altimus 2011.11.17. 11:45:13

@borkő: par megjegyzes:

- valoban 30%-al nott az allamadossag ez alatt az idoszak alatt. ha szerinted ez 2.5szeres novekedes akkor azt ezek szerint nem vitatod, hogy nominalisan _jelentosen_ nott a magyar gdp ez alatt az idoszak alatt. (vagyis duborgott a magyar puma)

- a 2008-11 kozotti, szinte soha nem latott, gazdasagi valsagrol azert ne feledkezzunk meg. ez alatt az idoszak alatt az ir allamadossag nem 30, hanem 80%-al nott, 30%-nal nagyobb mertekben nott az usa, UK, franciao, nemeto!, spanyolo gdp aranyos allamadossaga! ugyhogy nem specialis magyar jelenseg ez. a fejlett nyugati vilag drasztikusan tovabbadosodott ez alatt az idoszak alatt.

borkő 2011.11.17. 11:45:39

@Lencsés lstván:
Hihetetlen állatemberek a balosok! Simán lebarmozik és közben teljesen téves információkkal rendelkezik vagy simán és ordasan hazudik. HIHETETLEN!!!

Lencsés lstván 2011.11.17. 11:45:54

@borkő: Te barom! Nézz már utána! Ne higgyé hazugoknak, az államadósság nőtt, ez tény. Nézd meg az államadósság kezelő központ weboldalát, te nagyon hülye anonim! Olvasni se tucc?

ZX 2011.11.17. 11:46:34

@barli: @borkő: Az hazugság tán, hogy Orbán pont akkora fasz mint aminek látszik, és Gyurcsány mellett börtönben lenne a helye?

Koky_ 2011.11.17. 11:46:41

@borkő: a kommentedben Gréczy nevét Orbánra is kicserélhetnénk.

Lencsés lstván 2011.11.17. 11:47:09

@borkő: Amikor Bajnai átadta 18000 milliárd volt az államadósság, most meg majdnem 21000. Nézz utána te ostoba anonim!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.17. 11:48:22

@Lencsés lstván: Észre kéne venni a GDP arányos államadósságot nézi minden gazdasági elemző,, és hitelminősítő.

Ez pedig bizony csökkent, és Gyurcsány alatt nőtt duplájára.

borkő 2011.11.17. 11:48:23

@altimus:
Nos, megint ott tartunk az esetedben is, hogy semmit sem érteSZ az egészből:

NE A SZÁZALÉKOS RÁTÁD VESD ÖSSZE AMIKOR AZ ABSZOLÚT NÖVEKEDÉSRŐL BESZÉLÜNK TE DILETTÁNS SZERENCSÉTLEN!!!!!!!!!!!
ASZOLÚT ÉRTÉKBEN NŐNI ÉS ARÁNYSZÁM ALAPJÁN NŐNI NEM UGYANAZ, DE ITT BEFEJEZEM, MENJ HAZA ÉS GONDOLKODJ!!!A GDP RÁTA TÉNYLEG AKÖRÜL NŐTT AHOGY ÍROD, DE A FELVETT HITELEK ÉRTÉKÉNEK VALÓS NAGYSÁGA TŐBB MINT KÉTSZERES, KÉT ÉS FÉLSZERES. NEM ÉRTED MÉG MOST SEM????

MIÉRT VITATKOZOM ÉN ILYEN DILETTÁNS BUCKALAKÓKKAL ISTENEM???

Koky_ 2011.11.17. 11:48:48

@Lencsés lstván: Hiába van leírva, akkor is megmagyarázzák, hogy az nem úgy van :) Ez már közröhej, tényleg :)

Pipas 2011.11.17. 11:48:53

@Lencsés lstván: Figyu, Listván! Szedsz te valami gyógyszert? Lehet, hogy nem ártana...

ZX 2011.11.17. 11:49:10

@borkő: @Lencsés lstván: Arról nem beszélve, hogy a manyup pénzek államosítása után nőtt az adósság, pedig állítólag csökkentésre lopták el.

altimus 2011.11.17. 11:50:15

@borkő: Orbánék már csökkentették az állmadósságot, míg a 8 év alatt csak nőtt a szocik idején.

a tenyek:

Orban 3 milliard euroval csokkentette a _brutto_ allamadossagot. ebbol 2 milliardod az mnb-nel tartalekolt (az imf hitelbol szarmazo) penzbol, a tovabbi egymilliardot pedig a manyup penzbol teremtette elo (talalta). Ezzel a _netto_ allapadossag egy budos fillerrel nem csokkent. (az alacsonyabb devizatartalek miatt az orszag kitettsege viszont nott).

persze a ft gyengules igencsak megdobta a ft-ban szamold allamadossagot, de ezzel se foglalkozz, ha gondolod. elj csak az orbani retorikaban.

Koky_ 2011.11.17. 11:51:13

@ZX: Kíváncsi lennék, ha ezt Gyurcsány lopta volna el, mit csináltak volna az orbán fanok? Felgyújtották volna egész Budapestet a békés tüntetők? :)

borkő 2011.11.17. 11:52:34

@Lencsés lstván:
Először is balos vagy, tehát buta vagy mint a romlott tejfel. Ezért fel kell fognom, hogy veled nem egyszerű. Az államadósság értelmezése a GDP-hez viszonytva a legbeszédesebb, az tekintjük a releváns mérőszámnak közgazdaságilag. az is csökkent 81% körüli értékről minimum 77%-ra és abszolút értékben is csökkent.

BALOS VAGY TEHÁT TUDATLAN ÉS HAZUG. EZ A KÉT LEGFŐBB JELLEMVONÁSOD. MOST IS LEBUKTÁL. KÉRJ ELNZÉST, HOGY LEBARMOZTÁL, PEDIG TE VOLTÁL ALULTÁJÉKOZOTT.

barli 2011.11.17. 11:52:35

@Lencsés lstván: asszem te nem érted, hogy mi az az internet.
Menjél vissza munkásőrnek!

Lencsés lstván 2011.11.17. 11:53:11

@Trompf: "Észre kéne venni a GDP arányos államadósságot nézi minden gazdasági elemző,, és hitelminősítő.

Ez pedig bizony csökkent, és Gyurcsány alatt nőtt duplájára. "
- Te nagyon hülye! Most több a GDP arányos mint Gyurcsány alatt volt!
Hülye anonim vagy! így könnyű hazudozni!

Pipas 2011.11.17. 11:53:19

@altimus: Én úgy tudom, hogy jelenleg 38,8 milliárd euró a devizatartalék, ami abszolút rekord. Soha nem volt ennyi a devizatartalék... azt mondják.

Mária 2011.11.17. 11:53:24

@borkő:

Lehetetlen utánanézni annak, hogy _csökkent_ az államadósság.

Az államadósság ugyanis nem csökkent, hanem növekedett 2011-ben, annak ellenére, hogy a törlesztésbe még a manyup-vagyont is beledarálták.

mandiner.hu/attachment/0036/35211_ads.jpg

borkő 2011.11.17. 11:53:25

@altimus:
MEGYSZER: CSÖKKENT AZ ÁLLAMADÓSSÁG. PONT.

barli 2011.11.17. 11:54:29

@ZX: majdnem akkora, de nem akkora. Az meg nem a zorbán hibája, hogy a gyurcsány annyira felvitte az ingerküszöböt, hogy az emberek már csak megrántanák a vállukat ha meghallanának egy öszödi beszédet.

borkő 2011.11.17. 11:54:45

Deviza 8 842,8 44,1% 9 361,1 47,4% 518,4 5,9%
Állampapír 4 550,0 22,7% 5 218,2 26,4% 668,2 14,7%
Hitel 4 292,8 21,4% 4 142,9 21,0% -149,8 -3,5%
Forint 10 978,2 54,8% 10 231,1 51,8% -747,1 -6,8%
Állampapír 10 437,4 52,1% 9 690,3 49,1% -747,1 -7,2%
Hitel 540,8 2,7% 540,8 2,7% 0,0 0,0%
Összesen 19 821,0 98,9% 19 592,2 99,3% -228,8 -1,2%
220,0 1,1% 146,0 0,7% -74,0 -33,6%
Mindösszesen 20 041,0 100,0% 19 738,3 100,0% -302,8 -1,5%
974,1 401,0 -573,1

Nem vagyok fideszes 2011.11.17. 11:58:11

@Lencsés lstván:

Erről az anonim-nem anonim dologról tényleg lehet lepattanni, saját magadat teszed nevetségessé. A blogoszféra ilyen műfaj, itt a commentelők neve a nickje. Ez van, ez is lesz, szánalmas, röhejes és teljesen felesleges ez ellen szájkaratézni. Szargyártó is beégette magát ezzel a fos dumával.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.17. 11:58:21

@Trompf:
szebbjovo.hu/node/9874

Magyarországon a brüsszeli testület előrejelzése szerint a 2011-es 75,9 százalékról 76,5 százalékra nő a GDP-hez viszonyított államadósság.

2010-ben Gyurcsányék után 82% volt.
Ez pedig csökkenés.

borkő 2011.11.17. 11:58:24

ILYENKOR EGYETLEN OSTOBA BALOS SEM VESZI FIGYELEMBE, HOGY AZ EU A LEGNAGYOBB VÁLSÁGBAN LÉVŐ VIDÉK A VILÁGON EBBEN A PILLANATBAN. EGYETLEN BALOS SEM VESZI SZÁMÍTÁSBA, HOGY A GÖRÖGÖK UTÁN AZ OLASZ ÉS A PORTUGÁL ÁLLAMCSŐD FENYEGETÉSÉBEN, A NÉMET NÖVEKEDÉS LASSULÁS MIATT MILYEN
, SZINTE MEGOLDHATTALAN PROBLÉMA ELŐT ÁLL AZ ORSZÁG. IYLENKOR EZ NEM SZÁMÍT MI, ROHADÉK BALOSOK? AMIKOR 2006-BAN MEG KELLETT SZORÍTANI MÁR 70% KÖRÜLI ÁLLAMADÓSSÁG MELLETT KONJUNKTÚRÁBAN, PÉNZBŐSÉG IDEJÉN AHOGY GYF MONDTA AZ RENDBEN VOLT MI?????? MOST, HOGY VALÓBAN VÁLSÁG VAN, MOST MINDENRŐL ORBÁN TEHET MI ??? ROHADÉKOK!!!

barli 2011.11.17. 11:58:58

lencsi, vigyázz, nehogy infarktust kapjál, a te korodban ez már nem vicc :)

borkő 2011.11.17. 11:59:38

@Lófasz Hadnagy:
"Magyarországon a brüsszeli testület előrejelzése szerint a 2011-es 75,9 százalékról 76,5 százalékra nő a GDP-hez viszonyított államadósság.

2010-ben Gyurcsányék után 82% volt.
Ez pedig csökkenés. "

VÁROM AZT HOGY ELNÉZÉST KÉRSZ TE ROHADÉK!!! BALOS NYOMORULT FÉREG!! TUDATLAN UNDORMÁNY!

altimus 2011.11.17. 12:01:35

@Pipas: igy van, de ezt mar meg se emlitettem. (a devizatartalek novekedese nem az orban kormanyzat idejen keletkezett). eppen ezert a brutto adossag mellett mindig illik a netto adossagot is megemliteni. persze 0-ra nem lehet kifuttatni az mnb tartalekat. kulonosen nem mo-on, ahol nem az euro a fizetoeszkoz es ahol a rovid lejaratu hitelek szintje nagyon magas.

ZX 2011.11.17. 12:04:49

@borkő: Az ugye nem számít, hogy amíg a cseh korona 0,68%-ot gyengült az euróhoz, a lengyel zloty 3,4%-ot, addig a magyar 7% felett gyengült. Nem Gyurcsány miatt, Ő már a süllyesztőben. Na ki miatt akkor? A fasz Matolcsy meg Orbán miatt. Remélem ők is a pöcegödör legaljára kerülnek ahová valóak.

altimus 2011.11.17. 12:07:09

@borkő: irhatod akar csupa nagybetukkel is, hogy csokkent az allamadossag, de attol ez meg nem lesz igaz. attol se, hogy orban ezt mondja. a szomoru valosag az, hogy nott az allamadossag, es tovabb is fog noni a kovetkezo evekben a hozzaertok szerint.

ahogy irtam az a 3 milliard euro amivel orban "csokkentette" az allamadossagot az a penz mar effektive megvolt, ott volt a szamlan. ezzel a _netto_ allamadossag _egy fillerrel_ nem csokkent.

ha ezt nem erted, akkor ne kommentelj egy napot, hanem gondolkodj egy kicsit, nezz szet a weben es probald oktatni magad. ha leesett a tantusz talan kicsit ki is fog a fejed vilagosodni.

hidd el, megerne ez egy hetveget.

(mint ahogy viktornak is megerte volna az elmult 10 evben elolvasni mondjuk samuelson, nordhaus kozgazdasagtani bevezeto konyvet)

Pipas 2011.11.17. 12:08:10

@altimus: "(a devizatartalek novekedese nem az orban kormanyzat idejen keletkezett)"

E szerint a hír szerint[1] a rekordmagasságot most szeptemberben érte el. A helyzet ennél persze árnyaltabb és bonyolultabb, de azért ez megemlítendő szerintem.

[1] hir3.hu/magazin/9/71553/mnb_rekordmagassagura_nott_a_devizatartalek_szeptember_vegere

Kristl 2011.11.17. 12:10:07

A mercédeszgyárat nem gyurcsány hozta ide.

borkő 2011.11.17. 12:10:26

@ZX:
De számít. Igen számít, de nem erről beszéltünk. Csak hogy fundamentáliasn azért gyengül mert magy az államadósság és a válaság közepette nehéznek tűnik a visszafizetés. Ha GYF nem emeli fel az államadósságot te szerencsétlen dilettáns balos az egekbe akkor most ez sem lenne probléma még a válság közepette sem. Érdekes, hogy miylen elnéző vagy GYF irányába aki kétségtelenül 20 éve a legnagyobb bűnt követte el MO ellen azzal, hogy 2004-től nem tett lépéseket a konszolidációra hanem hagyta az adósságot tovább rohanni felfelé, csak azért, hogy nehogy elbukja a választást. Ezek tények. Mindenki tudta, hogy ebből nagy baj lesz, még maga GYF is elismerte később. Ezt szívjuk most pontosan. Nem Orbán az oka, ez bizonyos.

borkő 2011.11.17. 12:12:32

@Kristl: Ó, az nem baj, az alényeg, hoyg ezt kell hazudni. Minél többen olvassák, annál többen fogják azt hinni, hogy GYF hozta ide. EZ A BALOS ROHADÉKSÁG SAVA BORSA. EZEK ILYENEK 80 ÉVE, PONTOSAN UGYANÚGY ÉRVELNEK, UGYANÚGY CSELEKDNEK AHOGY 80 ÉVE ÉS AZÓTA MINDIG. TORMAI CECILE: BUJDOSÓKÖNYV. OLVASD EL, A TISZTA IGAZSÁGOT FOGOD MEGLÁTNI.

whale 2011.11.17. 12:12:48

@Vértes László: Eccerű, jobbarát!
A jobber fejek sem gondolnak mást a kancsal köcsögről, csak lojalitásból kevésbé hangosak. De ha odafigyel(nél)sz, hallod az ő hangjukat is...

Nem vagyok fideszes 2011.11.17. 12:13:47

@borkő:

Továbbá ha lehet, még nagyobb betűket használj, így még mindig nem elég hangsúlyos a mondókád.

Pipas 2011.11.17. 12:13:52

@altimus: De persze, ha így gondolkodunk, akkor a pénznek mindig meg kell lennie mielőtt kifizetjük belőle az adósságot, tehát a nettó államadósság soha nem csökken épp akkor, amikor kifizetjük az államadósságot. Ezt azért ne hallgassuk el.

De nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy szándék és igény van az adósság csökkentésére és úgy tűnik, hogy még ebben a nehéz gazdasági helyzetben is találni némi képességet is.

Gyurcsány Ferenc alatt nem volt ilyen szándék, jóval a gazdasági válság előtt is csak az adósság növelésére volt szándék és képesség. Bajnai ideje alatt volt szándék, Bajnai el is mondta, hogy majd 2012-ben lehet nagy erőkkel nekiállni törleszteni. :-\

Szerintem ez azért nem mindegy!

borkő 2011.11.17. 12:15:15

NEM IS BESZÉLVE A FRANKHETELESEKRŐL AKIKNEK A LEHETETLEN HELYZETÉT SZINTÉN ENNEK A KORMÁNYNAK KELLENE MEGOLDANI ÉS AMINEK AZ ÉRTÉKE KB 6000 MILLIÁRD FORINT A GDP KB 20 %-A. EZT IS A SZOCI KORMÁNYOK HAGYTÁK RÁNK MINT TUDJUK. MOST KÖNNYŰ ORBÁNT SZIDNI ROHADÉKOK, DE AZT IS NÉZZÜK MEG, HOGY KI OKOZTA EZEKET AZ ÖNMAGUKBAN, EGYENKÉNT IS MEGOLDHATATLANNAK TŰNŐ PROBLÉMÁKAT. MIND, MIND A SZOCI KORMÁNYOK OKOZTÁK EGYTŐL EGYIK, KIVÉTEL NÉLKÜL. MOST ORBÁNÉK A SZART PRÓBÁLJÁK VISSZALAPÁTOLNI JÓL-ROSSZUL, DE NEM ŐK KÚRTÁK EL!!

ZX 2011.11.17. 12:15:33

@borkő: Miért lennék elnéző? GYF-et is is pontosan egy kategóriába sorolom az emberrel "aki soha nem hazudott". Sőt, az OVB helyében kizárnám mindkét pártot a következő választási ciklusból.
Amit írsz, az meg nem 100%-ban igaz. Sajnos a dilettáns kormányunk is igen sokat tett azért, hogy tovább nőjön az államadósság. Szóval akkor hogy is van eza 3,8% alatti hiány? Tán mégsem annyi az annyi?

borkő 2011.11.17. 12:17:58

NEM IS BESZÉLVE A PÁR MILLIÓÉRT PRIVATIZÁLT VÖRÖSISZAP CÉGRŐL, AZOKAT A HÁZAKAT MARADÉKTALANUL FELÉPÍTETTE AZ ORBÁN KORMÁNY. AZ SE VOLT NULLA TÉTEL.

ZX 2011.11.17. 12:20:57

@borkő: Ha annyira jól mennek a dolgok ez hogy lehet? -> "A kormánypárt jelenleg az összes válaszókorú körében 19 százalékon áll, tehát választás utáni híveinek több mint fele, 1,8 millió választó eltávozott.[...]A távozók számára a miniszterelnök sem jelent vonzerőt, a megítélését kifejező mutató - egy százfokú skálán - 26 pont; kritikusak az aktuális közállapotokkal, csupán hat százalékuk szerint mennek jó irányba hazánk dolgai, 90 százalékuk viszont úgy látja, rossz felé haladnak ügyeink"

borkő 2011.11.17. 12:21:21

@ZX: NINCS IGAZAD. EZ VAN. AZ HOG Y100%-BAN NEM IGAZ AZ AMIT ÍROK AZ MEG EGÉSZEN BIZTOS, HOYG NEM IGAZ.
NEM EGY OLYANNAL TALÁLKOZTAM MÁR MINT TE ÉS HOSSZABABN ELBESZÉLGETVE CSAK NÉZETT KI A FEJÉBŐL, HOGY MÉGSE IGAZ AZ, HOGY ORBÁN AZ ÖRDÖ. ITT ÉS MOST ÍRÁSBAN EZ NEHÉZKES LENNE, EZÉRT NEM KÍSÉRLEM MEG KIFEJTENI, DE MONDOM, SOKSZOR BEZSÉLGETTEM MÁR OLYANKOKKAL MINT TE ÉS HA VOLT ELÉG IDŐ AKKOR KIDERÜLT: TELJESEN TÉVES ÉS ÉRTELMETLEN INFORMÁCIÓKRA ALAPOZVA GONDOLJA AMIT GONDOL. NEKEM NEM MEGGYŐZŐDÉSEM VAN MINT NEKED, HANEM TÉNYEKRE ALAPOZOTT VÉLEMÉNYEM. EGY PÁR TÉNYT ITT IGYEKEZTEM MEGVILÁGÍTNAI, TELJESEN HIÁBA, ARRA NINCS KAPACITÁSOM, HOGY RÉSZELETESEN BIZONYÍTSAM AZ IGAZAMAT, ERRE EZ A HELY ALKALMATLAN. ÉLŐBESZÉDBEN TEIS RÁJÖNNÉL, HOGY IGAZAM VAN.

dr kíváncsivagyok 2011.11.17. 12:21:22

@borkő: " BALOS VAGY TEHÁT TUDATLAN ÉS HAZUG. EZ A KÉT LEGFŐBB JELLEMVONÁSOD. MOST IS LEBUKTÁL. KÉRJ ELNZÉST, HOGY LEBARMOZTÁL, PEDIG TE VOLTÁL ALULTÁJÉKOZOTT. "

Ennyi ? Húzd már ki a fejed Orbán seggéből !

altimus 2011.11.17. 12:21:39

@borkő: nem lehet, hogy a frankhitelesek problemajat a frankhitelesek okoztak? azert azt nezd mar meg legyszives, hogy tavaly majusban mennyi volt a chf/ft arfolyam, es mennyi most. valamint mekkora volt a chf kamat, es menny most?

elarulom: a chf hitelesek nyakara lehet, hogy az elozo kormany tette a kest, de hogy azzal orban vagta at a nyakukat az egeszen biztos.

borkő 2011.11.17. 12:22:45

@ZX:
nE FELJETSD EL a BIZTOS SZAVAZÓK KÖZÖTT:

FIDESZ:58 %
JOBBIK: 19%
mszp: 13 %
LMP: 5 %
DK: 3 %

TEHÁT A FIDESZNEK MÉG MINDIG MAJDNEM 5-SZÖR ANNYI SZAVAZÓJA VAN MINT AZ MSZP-NEK.

Fell Bandi 2011.11.17. 12:23:25

zsóti, aki nem tud kormányozni, az a gyurcsányi nevű pápai idióta pojáca.
Hiába volt többsége, soha semmit nem tudott megvalósítani a hetente bejelentett nagyívű terveiből. Ő már hamarosan a helyére ( a sittre ) kerül, pártja pedig a szadesz, mdf mellé a szemétdombra. Még az 1 % -ot sem fogjátok elérni, mivel gyűlöl, megvet, leköp benneteket az egész ország, kúrcsányival, a körmös bauer agyalágyult fiával, debreceni jóskával együtt. De te csak álmodozzál, közben a Fidesz sorra nyeri a választásokat!

borkő 2011.11.17. 12:23:51

@altimus: NEM LEHET, MERT ÉRDEKES MÓDON MINDENÜTT BEAVATKOZTAK AZ PRSZÁGOK KORMÁNYAI AMIKOR LÁTTÁK, HOYG MI FOG KÖVETKEZNI A FRANKHITELEZÉSBŐL CSAK NÁLUNK NEM A FIGYELMEZTETÉSEK ELLENÉRE.CSŰRHETED, CSAVARHATOD, AKKRO IS ÍGY VAN: AZ MSZP SARA EZ IS.

altimus 2011.11.17. 12:26:07

@Pipas: a konkret adossagcsokkentes a kovetkezokepp tortent _tenyszeruen_.

orban kiallt a kamerak ele es bejelentette, hogy a fulkeforradalom kormanya elkezdte dicsoseges adossagcsokkentesi akciojat es a mai napon x %-al (3 milliard euroval) csokkenti az allamadossagot.

amit elfelejtett megemliteni, hogy ehhez 2 milliardot az mnb-ben tarolt (az imf kolcsonbol, tehat gyurcsany idejebol szarmazo) fog eloteremteni, es tovabbi egymilliardot a manyup penz allamositasabol (amit viszont az allampolgarok adtak oda a kormanynak, szabadon es onkent dalolva, arra az igeretre, hogy az allami nyugdijukat a kormany 75-rol 100%-ra fogja emelni)

es lassuk be barataim, ezek az informaciok, ebben az esetben, azert eleg relevansak :)

Pipas 2011.11.17. 12:27:07

@altimus: Ez mondjuk csacskaság. Nézd meg a grafikonokat és látni fogod, hogy a frank nem azért kerül sokba, mert a forint értéke alacsony, hanem azért, mert a frank drasztikusan drágul gyakorlatilag *minden* valutához képest.

A forint ma az euróhoz körülbelül ott áll, ahol Gyurcsány idején (van pár forint különbség ide-oda, jelentéktelen). A frank viszont azóta is szigorúan monoton módon ment felfelé. Az egész világnak drága a frank, nem orbán miatt van.

Viszont az tényleg vicces, hogy milyen vadul fikázza mindenki a Fideszt az euró árfolyam miatt, miközben Gyurcsány regnálásának végén is ennyi volt az euró és miközben Gyurcsány alatt *sokkal* többet romlott az árfolyam.

Komolyan mondom az emberek folyamatosan osztják az észt miközben nem vesznek egy csepp fáradtságot sem arra, hogy megnézzék mit beszélnek.

ZX 2011.11.17. 12:27:52

@borkő: Sajnos, ment az ilyen biorobotok mint te is minden szar ellenére rászavaznak.

beragadt 2011.11.17. 12:28:07

Azért annak van némi szolid bája, hogy valaki kormányzásképességet kér számon, majd lehetséges alternatívaként azt a megoldást javasolja, hogy hívjunk be valakit aki majd helyettünk megmondja a tuttit.

Kivancsi 2011.11.17. 12:28:41

nyugdijba?
a kis geci morcos torpet?

a nagy lofaszt nyugdijba 50eves kor elott de meg 60eves kor elott sem!

A kisfaszom fizesse ennek a piizt ellopo/elbaszo torpenek a nyugdijat!

Elszamoltatast a a nyakaba/nyakukba!
Az orszagnak okozott kart vagyon elkobzassal jovatetetni aztan 10 ev kenyszermunka az allamositott Orban banyakban!

Mindnek az osszesnek Vikivel az elen!

ZX 2011.11.17. 12:29:04

@borkő: Mellesleg 2004-ig én is Fideszes voltam, csak aztán átláttam a szitán. ettől még a Maszop nem jobb, kb. mindegyik egy aljadék párt.

borkő 2011.11.17. 12:29:54

@ZX: nem vagyok biorobot, ha élőben találkoznánk és tudnánk beszélgetni akkor rájönnél, hoyg művelt, tanult, diplomás, nyelveket beszélő, multicégek menedzsmentjében dolgozó, multicéget vezető sokat utazott, felvilágosult ember vagyok. Csak az igazság kimondása vezérel, semmi más, nem tudom elviselni amikor félművelt vagy éppen ostoba, buta emberek hüyleségeket beszélnek.

Várúr 2011.11.17. 12:31:12

Gréczy eeetárs a szemérmetlen hisztérikus hazudozás rozsdásodó emlékműve. Egyesek kitartóan koszorúzzák. Annyit számít, mint halottnak a csók.

Pipas 2011.11.17. 12:31:49

@altimus: Dehát ha az MNB-ben tárolt és a Gyurcsány alatt összeszedett pénből fizette az államadósságot, akkor hogy lehet, hogy szeptemberre rekordot ért el az ország valutatartaléka?

Ha meg azt mondod, hogy az "emberektől" vette el a pénzt, akkor mire gondolsz? Saját zsebből kellett volna fizetni? Azt mondod, hogy a multikat meg a bankokat nem adóztatta meg csak az embereket?

Egy szónak is száz a vége: az a gondolat, hogy Gyurcsány Ferenc berakta a pénzt a nemzeti bankba, amit aztán Orbán Viktor törlesztésre elköltött, az nagyon, nagyon vicces. De most komolyan!

borkő 2011.11.17. 12:33:10

@ZX: Nem tartom a Fideszt aljadéknak egyáltalán. az hogy hibáznak nem egyszer, az egy dolog, de legalább mait tesznek összességében egy olyan irányba mutat ami jó. Az MSZP-é meg csak lefelé mutatott. A Jobbikot is bírom, az is jobb mint az MSZP az biztos. Az MSZP MO legnagyobb problémája, a posztkomcsik a közéletben és az, hoyg hatalomban lehettek 12 évig. Ennek isszuk a levét. A többi az rizsa.

Nem vagyok fideszes 2011.11.17. 12:33:24

@Pipas:

"Viszont az tényleg vicces, hogy milyen vadul fikázza mindenki a Fideszt az euró árfolyam miatt, miközben Gyurcsány regnálásának végén is ennyi volt az euró"

Mondjuk azért, mert akkor ugye Navracsics kiállt és bőszen belebömbölte a kamerába, hogy ezért a kormány a hibás. Most, hogy ők kormányoznak, már minden más a hibás, csak a kormány nem (lásd ugyanez Szíjártó + 300 forintos benzin, most a 400 forintos ugyanmár). Kicsit kevésbé kéne ennyire pofátlanul ellentmondani saját maguknak és akkor nem is hánytorgatnák fel nekik ilyen kéjes örömmel.

borkő 2011.11.17. 12:34:26

@Pipas:
EZEK ENNYIRE HÜLYÉK. SZOKD MEG. EZEK ILYENEK... A BALOS MÁR CSAK ILYEN. LEHETETLEN VELE SZÓT ÉRTENI MERT A TÉNYEKET IS SIMÁN LETAGADJA. ÉS EHHEZ KORŰNTSEM KELL FIDESZESNEK LENNEM, HOGY BELÁSSAM...

borkő 2011.11.17. 12:35:10

@Lófasz Hadnagy: ABBAN AZÉRT EGYEZZÜNK MÁR MEG, HOGY NEM A FIDESZ NYOMTA FEL 52 %-RŐL AZ ÁLLAMADÓSSÁGOT 82 -RE VAZZE !!!

Pipas 2011.11.17. 12:37:43

@Lófasz Hadnagy: "Mondjuk azért, mert akkor ugye Navracsics kiállt és bőszen belebömbölte a kamerába, hogy ezért a kormány a hibás."

És most is azt mondják, amit akkor... hogy ezért a Gyurcsány kormány a hibás. Az MSzP miatt lett 315 forint az euró akkor és még most is annyi.

Sajnos az, hogy közben volt egy kicsit jobb is az árfolyam az sokakat megtévesztett, azt gondolták, hogy a Bajnai vagy a Fidesz "megjavította" az árfolyamot, hogy most már minden fasza lesz. Ez azonban nagyon naív dolog, nem lehet ripsz-ropsz mindent helyrerakni pár hónap alatt. Csak elqurni lehet gyorsan. :-(

Nem vagyok fideszes 2011.11.17. 12:40:44

@borkő:

Abban egyezzünk meg, kis bogaram, hogy eleve benézted a nickeket, mert az alattam kommentelő írta ezt, nem én, csak te olyan ostoba vagy, hogy félreklikkeltél és még mindig nem vetted észre.

Égésre ajánlom a Panthenol habot.

Továbbá majd akkor kommunikálok veled, ha lepattantál a caps-lockról. Ritka óvodás szokás, dehát itt a neten megesik, hogy valaki a tárgyi tudás, az eszmecserére való képesség hiányát lóbaszó nagy betűkkel kompenzálja.

Pipas 2011.11.17. 12:41:04

@borkő: Igen, én sem vagyok Fideszes, nem is értek velük mindenben egyet.

Azt azonban, ahogy az MSzP fanok folyamatosan nyomják a lehető legnagyobb marhaságokat, azt nehéz elviselni.

Sok bajom van a mai kormánnyal, személyesen Orbán Viktort sem kedvelem, de azért könyörgöm, ne tegyünk már egyenlőségjelet azzal, amit a Fidesz tesz azzal, amit az MSzP tett!

sidorovich 2011.11.17. 12:47:13

@RSteve: "A sok devizaalapú jelzáloghitelt Viktorod utasítására Járai által mesterségesen magasan tartott jegybanki alapkamatnak köszönhetjük, ezzel csökkentették a magas adóságteherrel Gyurcsányék mozgásterét."

Ja. Aztán utána úgyis maradt nyolc évig mert Fleto Fletonovich Hazudov és bűntársai nem mertek hozzányúlni. Mert a patásOrbán megtiltotta nekik. Tilos volt változtatni.

Logikus.

kurgan 2011.11.17. 12:50:35

figyi, kedves gréczy: index.hu/belfold/2011/11/17/ipsos_masfelszeres_fidesz-elony/

szóval jó lenne ha feri végre inkább a kapálással meg az altus milliókkal foglalkozna, minthogy nehezítse az ellenzék helyzetét azzal, hogy a seggükbe mászik.

a cikk címéről pedig egy valami jut eszembe: bagoly mondja verébnek.

kurgan 2011.11.17. 12:57:19

@borkő: kapcsold ki a caps lockot lécci, vagy élőbeszédben is ordibálsz?
gyf felelőssége egyértelmű ebben igazad van. de most már orbáné is. sajnos óriási csalódás minden téren amit művelnek. az oké hogy orbán a valóságtól teljesen el van rugaszkodva, a spirituális vezetők már csak ilyenek, de az, hogy nincs egy épkézláb ember a környezetében, aki visszarángatná, vagy legalább a háta mögött valahogy normális mederbe terelné a dolgokat, miközben vele elhiteti, hogy minden úgy van ahogy ő képzeli a kis királyi világában, az katasztrófa.

altimus 2011.11.17. 12:58:33

@Pipas: szerintem felejtsd el egy par orara mit mondott orban viktor, nezz meg a neten par grafikont, menj fel az mnb honlapjara, es probald meg sajat magadtol tenyszeruen kinyomozni a tortenetet.

de azert a valaszok a kerdeseidre:

> Dehát ha az MNB-ben tárolt és a Gyurcsány alatt összeszedett pénből fizette az államadósságot, akkor hogy lehet, hogy szeptemberre rekordot ért el az ország valutatartaléka?

itt van egy kis csusztatas, az orban kormany kivetett sokszaz milliardnyi agazati kulonadot (nem fenntarthato), azok befolytak. a kormany allamositott 2000 milliardnyi manyup penzt (egyszeri einstand) ... ez mind extra bevetel (ara a gazdasagi novekedes megfojtasa)

de tovabb, tenyzeruen:

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111007-rekordszinten-a-magyar-devizatartalek-magyar-nemzeti-bank.html

"A devizatartalékot májusban növelte a hónap elején kibocsátott 1 milliárd euró összértékű, hétéves kötvény."

vagyis _ennyi hitelt vett fel a kormany

stb stb.

szoval az ordog a reszletekben rejlik, a tudatlan embert konnyu megvezetni.

> Ha meg azt mondod, hogy az "emberektől" vette el a pénzt, akkor mire gondolsz? Saját zsebből kellett volna fizetni? Azt mondod, hogy a multikat meg a bankokat nem adóztatta meg csak az embereket?

meg veletlenul se mondom ezt. azt mondtam, hogy a 3 milliard euros adossagcsokkentesben 1 milliard euronyi manyup penz volt. (nem adobevetel, nem a gazdasag kitermelte penz, hanem allamositott _maganvagyon_)

> Egy szónak is száz a vége: az a gondolat, hogy Gyurcsány Ferenc berakta a pénzt a nemzeti bankba, amit aztán Orbán Viktor törlesztésre elköltött, az nagyon, nagyon vicces. De most komolyan!

ha vicces nezz utana a szamoknak, nezd meg mekkora volt az mnb valutatartaleka kormanyvaltaskor, nezd meg, hogy a _netto_ adossag mennivel valtozott stb stb. elarulom az eredmenyt: az orban kormany erdemben _nem csokkentette_ az allamadossagot! (sot mi tobb forintban rontotta is, de ezt nem hozom fel fegyverkent, mert szerintem minden adossagot a sajat devizanemeben kellene megvizsgalni, nem fair mindent forintba atszamolni)

Bambano 2011.11.17. 12:58:43

Ismerős, aki Romániából települt át, azt mondja, pontosan azokat a jeleket és módszereket látja, ahogy Csau csinálta anno.

victor vacendak 2011.11.17. 13:03:33

Az MSZP érában évekig "szakértői kormányért" sikoltoztak. Most tessék, kuss van és "szakértelmetlenség".

Bambano 2011.11.17. 13:04:05

@Pipas: hát ja, szerintem se. Az mszp alatt nem fordult elő, hogy emberek ne merjék leírni a kommentjüket, az se, hogy a gyerek iskolai felvételijénél az számítson, járnak-e misére a szülők, meg az se, hogy két államkötvény aukció is sikertelen legyen egymás után.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy úgy akarják csökkenteni az adóbevallással járó adminisztrációt, hogy az egyetlen adót, aminek egyszerű az adminisztrációja, megszüntetik. Arról se beszéltünk, hogy olyan remekbeszabott adócsökkentést csináltak volna, hogy bérkommandót kelljen kirendelni az emberek fizetésének csökkenése miatt.

Fletó meghajlott az őt támogató érdekcsoportok ereje alatt és azt csinálta, amit azok akartak. Ezért minimum azt érdemli, hogy nyom nélkül eltűnik a süllyesztőben, vagy valami durvábbat.

De az előző 8 év sok szempontból lényegesen jobb volt, mint ez a másfél, nem (csak) anyagi szempontból.

commando 2011.11.17. 13:05:22

@borkő: Érdekes lenne egy blogot indítani, amelyben két kosár lenne és lehetne beledobálni, hogy mi az amit a FIDESZ jól, ill. mi az amit rosszul csinál. Sőt az MSzP-ről is lehetne! Így mérleget lehetne vonni és nem egymást fikáznánk itt a Gréczy elvtárs sületlenségei alatt!

barli 2011.11.17. 13:05:50

@kurgan:
1% a biztos szavazóknál az mennyi az összes között? :)
asszem akik eddíg nem létek át az mszpböl, azok mától nem is fognak :)

This_is_Sparta (törölt) 2011.11.17. 13:07:21

- Jó napot kívánok! Elnézést kérek, véletlenül nem Ön a tánctanár?

- Nem, én az illemtanár vagyok bazdmeg!

victor vacendak 2011.11.17. 13:08:18

A fidesz programja a mai napi: minden gyurcsány hibája. A világválság is. Erre X-elt 1 millió idióta.

zeddez 2011.11.17. 13:10:34

@borkő: 2002-ben volt 56% úgy, hogy akkori értéken 4% GDP-t eltüntettek a MFB-be, amit a következő kormánynak kellett egyből megszponzorálnia. És amúgy '98-ban 62%-n vették át. Úgyhogy ki lehet mondani, hogy Orbán-ék akkoris csak pofáztak, de valójában nem csináltak semmit.

Mária 2011.11.17. 13:11:18

@Bambano:

"Ismerős, aki Romániából települt át, azt mondja, pontosan azokat a jeleket és módszereket látja, ahogy Csau csinálta anno."

www.mediakutato.hu/cikk/2009_02_nyar/02_romania_ritualis_allamszocialista_sajtopropaganda

barli 2011.11.17. 13:13:26

@victor vacendak: csak arra nem gondolsz, hogy mi van akkor, ha tényleg ö a fö hibás?

Pipas 2011.11.17. 13:15:02

@Bambano: "Az mszp alatt nem fordult elő, hogy emberek ne merjék leírni a kommentjüket"

Itt nem úgy néz ki, hogy az emberek félnének kommentelni. A tüntetésre is el mertek menni, nem is lettek szétverve.

"az se, hogy a gyerek iskolai felvételijénél az számítson, járnak-e misére a szülők, meg az se,"

Üzleti tudományok egyeteme megvan? Ahol tórából kellett felolvasni annakidején? Ilyenek mindig vannak és lesznek is.

"hogy két államkötvény aukció is sikertelen legyen egymás után."

Jah. A Fidesz azt mondta, hogy 7,8% hozamot nem hajlandó fizetni, akkor inkább nem ad el állampapírt, nincs rá akkora szükség. Az MSzP idejében 12% volt csak az alapkamat, akkor sikerült államkötvényeket eladni.

Ugye, ha így nézzük mennyire más a helyzet?

"De az előző 8 év sok szempontból lényegesen jobb volt, mint ez a másfél, nem (csak) anyagi szempontból."

Tudod nekem is jobban tetszett amikor lakáskölcsönt vettem fel és megkaptam a kulcsokat mint az utána következő 15 év. Meg a gazdasági válság előtti idő is sokmindenben jobban tetszett mint ami utána jött.

Silent Bob 2011.11.17. 13:18:21

@Lencsés lstván:
Én meg az igazi Trebitsch, de ez maradjon köztünk.

ZX 2011.11.17. 13:24:50

@borkő: A posztkomcsik ott ülnek a Fideszben.
Hibáznak? Te apró hibának látod csak amit művelnek? Szerintem vedd le a narancsszínű szemellenződ.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.17. 13:25:24

azert rendkivul remenykedem benne, hogy a dk-tol nem egy inverz "gyurcsanyahibas" kampanyt fogunk latni...

Zsolti..
uzenem a fonoknek, hogy a modszerek minositenek, nem a celok....

ha most eljatszatok ugyanazt, mint a fidesznyikek, akkor basszatok ti is lovat...

ezanevemeskesz (törölt) 2011.11.17. 13:27:50

"Orbán árulással, hazugsággal, személyi és üzleti hálók szövésével"

már bocsánat, de, hogy lehet ilyet írni?! orbán SOHA! nem hazudott, ő mindig, minden körülmény között igazat mondd!!! gyurcsány? na az igen, ő hazudik, pfejj! tudom, me' mon'ta, hogy hazudik és láttam a tvben. :)

(remélem érezhető az, hogy nem gondolom komolyan.)

mellesleg a blogbejegyzés kimeríti a terrorizmus fogalmát, szóval jobb ha meghúzzuk magunkat, mert könnyen börtönbe kerülünk. bár lehet, hogy ott jobb lesz. fűtenek és adnak kaját.

Silent Bob 2011.11.17. 13:28:55

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Azt bárki mondhatja. :D Belőled is láttunk már másikat.

szgy 2011.11.17. 13:28:56

"Először a Demokratikus Koalíció mondta ki, ... az IMF-hez kell fordulni, különben az ország számára végzetes helyzet alakulhat ki."

ők aztán pontosan tudják, a főnökük (GyF) már egyszer megcsinálta ezt.

"budapesti színházi élet a Dörner-Csurka-botrányban vergődik"

a színházi életből kb. ennyit néztem ki.

de hogy jön ez, meg az opera a kormányzáshoz?

szgy 2011.11.17. 13:31:06

ja, a 27%-os áfa nem is világrekord.

úgy látom az indexnek valamiért az az érdeke hogy minél szarabbul érezze magát a zember.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.17. 13:32:09

@Silent Bob: belolem nem lattal masikat, legfeljebb lattal valakit, aki az enyemhez _nagyon_hasonlo_ profilt csinalt:-)

mert engem mar hamisitanak is...;-)))

Pékszakállú Henceg 2011.11.17. 13:39:13

@szgy: Lehet gyurcsányozni, persze, de Gyurcsány alatt nem kellett 400 forintot fizetni a benzinért és nem 255 forint volt egy svájci frank. Most annyi, a CDS felár meg az egekben, mégis van arcod visszafele mutaogatni?

righthook 2011.11.17. 13:40:11

Basszus, miért van az, hogy ennek a csökött gréczynek az összes szösszenetét címlapon hozza az index?

odamondom 2011.11.17. 13:41:33

Államadósság abszolút növekedése az mszp 8 éve alatt 9600 mrd. Államadósság növekedése a fidesz 1,5 éve alatt 5000 mrd.
CDS felár a válság csúcsán 620 volt, Bajnai levitte 200 alá.
Most megint közel a 620.
Ezek a számok függetlenek attól hogy ki melyik pártot, politikust isteníti vagy gyűlöli.
Nem értem miről vitatkoztok.

irógép 2011.11.17. 13:49:28

Zsolt, örömmel látom a cikkben, hogy szoktad olvasni a kommenteket. Nem baj, ha szidod Orbánt, mert ennyit tudtok politizálni, sokkal többet nem is vár el senki tőletek, de legalább a hazudozást hagyd már abba. Hogy akartok új pártot, amikor folyamatosan hazudtok a mai napig??? És ám nem mindenki 65 év körüli nyugdíjas, akik még az mszp helyett is mkp-t mondanak a mai napig,nekik mindegy mit mond Feri, de értelmes ember pontosan tudja, hogy mekkora felelősége van Ferinek az ország jelenlegi helyzetében, és csak sumákol tovább, mint ahogy ezek az írások is.
Orbán szarul csinálja, sajnos
igen.
De a 2012-es év azért is durva, mert rengeteg olyan kölcsön jár le, amit ennek a igaz szájú embernek a "reggeltől estig hazudó" Feri főnöke vett fel, pl azért mert rohadt szarul kormányoztak ők is!
Orbán tényleg hülye lett, de azért ne tartsunk már ott , hogy Gyurcsányt dicsérni kell! Azért az ország jelenlegi gondjaihoz nem csak matolcsy kellett, hanem Feri kormányzása is!!
Amúgy meg vannak már az első mérési eredmények a DK-ról: 2% os párt.
Pont ennyit tippeltem, hogy ennyi vak Feri rajongó lehet kb.

szgy 2011.11.17. 13:50:12

@Pékszakállú Henceg: "nem 255 forint volt egy svájci frank."

ez igazi csúsztatás a javából. mivel sokáig a CHF-et vette az egész világ ("menekülővaluta") ennek az árfolyama túl sokat nem jelent az Orbán kormányt illetően. nézz meg egy EURCHF vagy USDCHF árfolyamot, de akár ausztrál, kanadai vagy új-zélandi dollárral is megnézheted. az SNB 2011 szeptemberi közbelépéséig nagyon-nagyon megerősödött. ezt az orbán kormányra fogni olyan mint amikor egyszer az RTL Klub az amerikai NFP hírek után a fideszre fogta a dollár erősödését.

nem visszafelé mutogatok, azt mondom hogy GyF már egyszer a csőd szélére sodorta az országot ahol csak az IMF mentette meg, így pontosan tudja hogy miről beszél. talán csak az a baj hogy azt hiszi hogy ha nem tud más megoldást akkor nincs más megoldás.

cds itt, ott, lehet mindenféle számokat puffogtatni, mondjuk a jegybanki alapkamatot is, ami akkor 12% körül volt, most meg 6.

hideg.gergo · http://hideggergo.blog.hu/ 2011.11.17. 13:54:06

@altimus:

Igen. Ennek a Ferihegy - Liszt Ferenc történetnek pont ez a lényege:

Ha bárkinek, bármilyen ellenvéleménye van, egyszerűen ellehetetlenítik.
Megszüntetik, elküldik, lecsökkentik az állami működési pénzt, megcsonkítják a jogkörét.
Ja, hogy szakmai testület és alátámasztott érvei voltak? Ugyan már, Orbán Viktornak senki nem mondhat ellent.

A legfontosabb dolog az Orbáni politikában:
A legtöbb maradandó nyomot Ő szeretné hagyni a történelemben. Ha már nem Ő írta alá az EU csatlakozást, valamihez kötni kell az Ő kormányzását.

Szoci Nemzeti Színház építkezés megállítása és méregdrága mélygarázzsá alakítása. És az új Nemzeti már az Ő nevéhez kapcsolható.

Sorolhatnék még példákat.

Miért Liszt Ferenc? Mert éppen Liszt év volt. Igaz, nem volt igazán magyar, de sebaj.
Kérdés: volt e értelme? Egy külföldi számára teljesen mindegy mi a repülőtér neve, tehát teljesen mindegy, hogy hogyan nevezzük el. A repülőtér ezentúl is BUD marad.

Egy külföldinek csupán abból a szempontból lenne fontos, hogy ha az utcán érdeklődik akkor ne a Liszt Ferenc térre navigálják el a reptér helyett.

A magyar köznyelv meg könnyebben használja a Ferihegy három szótagos nevet. Szerintem sokan így hívják továbbra is és mindenki megérti továbbra is. Az egész teljesen felesleges volt és a névcserével kapcsolatos költségeket, ami sokmillió volt, költhettük volna másra.

Crescendo 2011.11.17. 13:57:05

Először a Demokratikus Koalíció mondta ki, azóta minden szakértő - Békesitől Oszkóig ezt harsogja - az IMF-hez kell fordulni, különben az ország számára végzetes helyzet alakulhat ki. - Miert is? Megkiserelni fenntartani egy fenntarthatatlan rendszert? Egy haboruban nem adosodott el az orszag annyira, mint az elmult evekben?
Hogyan fizetne vissza az orszag a tovabbi hiteleket, ha mar most sem megy? Mi lenne az ara annak, hogy adjanak meg az amerikai FED-tol a semmibol frissen "nyomtatott" penzt?

altimus 2011.11.17. 13:58:54

@szgy: a jegybanki alapkamatrol annyit, hogy nezd meg a www.mnb.hu/Jegybanki_alapkamat_alakulasa tablazatot es ezt hasonlitsd ossze az adott idoszak inflacios adataival. amikor 11.5% volt az alapkamat (max gyf alatt) akkor majd 8% volt az inflacio, vagyis a kulonbseg 3.5%! most 6% az alapkamat (eppen keszulnek emelni) az inflacio meg olyan 4 korul lehet? szoval a kulonbseg 2%, ami rogton kevesbe drasztikus kulonbseget ad mint a nyers alapkamat adatok.

valamint:
> azt mondom hogy GyF már egyszer a csőd szélére sodorta az országot ahol csak az IMF mentette meg

itt meg ne feledkezzunk mar meg a nagy gazdasagi vilagvalsag ota nem latott oriasi _vilaggazdasagi_ recessziorol.

szgy 2011.11.17. 13:59:16

puffogtassunk még egy kicsit hosszútávú adatokat (Fitch Ratings):

6 jún 2011 BBB-
23 dec 2010 BBB-
2 márc 2009 BBB
9 nov 2008 BBB
15 okt 2008 BBB+
5 nov 2007 BBB+
20 szept 2006 BBB+
6 dec 2005 BBB+
12 jan 2005 A-
15 júl 2003 A-
30 nov 2000 A-
21 szept 2000 BBB+

MSZP kormány 8 éve alatt csak leminősítés volt, semmi más.
szóval minden alapjuk megvan a kritizálásra.

2011.11.17. 14:00:12

@borkő:" Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett (maastrichti) adóssága 2011 harmadik negyedévének végén a GDP 82,0 százaléka volt (22929 milliárd forint). Az adósság harmadik negyedévi növekedéséhez, amely az éves GDP 5,9 százaléka volt, a forint árfolyamgyengüléséből származó átértékelődések és az új adósság nettó kibocsátását jelentő tranzakciók is számottevően hozzájárultak, körülbelül 65-35 százalékos arányban. "

Amúgy a számaid honnan vannak? Nem lehet, hogy kevered a dolgokat?
"010 hasonló időszakában még 22.000 milliárd körüli volt a konszolidált adósságállomány. Most egymilliárddal több.
NE a GDP-hez mért százalékot nézd!
Tudod, hamarosan lehagyjuk az USA-t! Mondta a szovjet propaganda. Hazánk 10 %-ot nőtt, míg a kapitalisták csak 2%-ot.
DE MIHEZ KÉPEST????
Itt is ez a baj! A GDP szar volt 2008-ban. Válság hatás.
Most se jó, de nő. NA a hiány a növekedett GDP-hez képest is EMELKEDETT!
Tudod, a felvett hitelt Devizában kell visszafizetni, nem százalékban!

szgy 2011.11.17. 14:02:42

@altimus: "itt meg ne feledkezzunk mar meg a nagy gazdasagi vilagvalsag ota nem latott oriasi _vilaggazdasagi_ recessziorol."

persze, teljesen igaz. én is ezt mondanám, de most is megfeledkeznek az emberek az újabb világválságról - vagy a válság újabb hullámáról, ami pl. jó ideje hullámvasúton tartja európát.

szgy 2011.11.17. 14:03:36

@altimus: kösz a kamatadatlinket :-) , megnézem.

Crescendo 2011.11.17. 14:04:02

@altimus: van-e ok-okozati kapcsolat a jegybanki alapkamat es az inflacio kozott? Magyaran ezek fuggetlen tenyezok, vagy a kamat + penzbovito tenyezok alkalmazasa okozza-e az inflaciot?
Ha igen, akkor a jegybanknak komoly (esetleg kizarolagos) szerepe van ennek letrehozasaban.

2011.11.17. 14:04:40

@altimus: "mert szerintem minden adossagot a sajat devizanemeben kellene megvizsgalni, nem fair mindent forintba atszamolni)"
Azért kell forintban vizsgálni, mert az adók és egyéb bevételek javarészt forintban folynak be.
Vagy holnaptól az szja-t meg az áfa-t euro-ban kell befizetni? Lemaradtam valamiről?

Pékszakállú Henceg 2011.11.17. 14:05:05

@szgy: Ha csőd szélére sodorta az országot gyurcsány, akkor miből futotta 500 milliárdos SZJA csökkentésre (amiből a jólkeresők jártak jól), és miből futotta 500 milliárdos MOL részvény bevásárlásra? Csak ezen a két tételen meg lehetett volna spórolni idén 1000 milliárd forintot!

DEGEC 2011.11.17. 14:05:12

@szgy: lehet hogy a nagy válság még csak most jön....

ZX 2011.11.17. 14:06:40

@Crescendo: Van ráhatás, de az infláció sok mindentől függ.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.17. 14:07:11

@Silent Bob: nem panaszkodom, mert nicns okom ra..:-)

az pedig, hogy blog.hu-n mar hamisitanak is, csak egy apro kis maraschino a hab tetejere;-)))

2011.11.17. 14:09:59

@altimus: "itt meg ne feledkezzunk mar meg a nagy gazdasagi vilagvalsag ota nem latott oriasi _vilaggazdasagi_ recessziorol. "

Mikor volt a válság?
Figyelj, szerintem a Matolcsy összes tudománya, gazdaságpolitikája annyi, hogy "csak véget ér a válság, addig kell kihúznunk valahogy!" Hiszen a német gazdaság növekedése minket is megment!
Válságkezelés? HOL?
Kapkodás, fejetlenség, politikai felhang. Az igen!
Ja, és ne Gyurcsányhoz hasonlítsd Orbánt! Szégyen lenne ha egy szinten lennének, igaz?

Szpókember · http://szpokember.blog.hu 2011.11.17. 14:11:44

Az államadósság minden elképzelhető mutató szerint nőtt. Nettó, bruttó, nominál, relatív, amit el tudsz képzelni minden mutatószám rosszabb. Mindez 3000 milliárd magánvagyon államosítása után.
Frankhitelesek. A FIDESZ képviselőinek van a legtöbb frank hitele. Ha olyan nagyon tudták, hogy baj lesz miért vették fel? Megmondom, azért mert a FIDESZ kormány alatt a FIDESZes jegybank elnök az égben tartotta az alapkamatot.

Szpókember · http://szpokember.blog.hu 2011.11.17. 14:13:01

@Crescendo: a tankönyvek szerint van, de nálunk gyakorlatilag nulla a kamat transzmisszió, inkább a deviza árfolyamon keresztül van ráhatása a kamatnak az inflációra

Szúrófény 2011.11.17. 14:13:28

Korrupt országokban a panamákon szokás legjobban felháborodni. Imádott hazánk pedig igen-igen korrupt ország... A magyar társadalomban, mint minden, fenékig romlott társadalomban privátim, kis körökben, bizalmas tereferék közt vidáman és szemérmetlenül szoktuk tárgyalni mindezt. Vezető államférfiakról, előkelő politiku¬sokról, társadalmi vezéremberekről, kedves, hízelgő elismeréssel szoktuk megállapítani, hogy nagy gazembe¬rek...
Aljasabbnak látszunk Szerbiánál. Szerbiában lemészárolták a királyi családot. Nálunk a nemzetet gyilkolják meg. A nép milliói jogtalan rabszolgák. Az ország koldus és leigázott. A parlament urai liferálják a népet, a nép jogait, a hazát. Ilyen nemzetveszejtő ocsmányságot nem mutat föl a világhistória. Orgiája ez az összegyülemlett bűnöknek. Beteljesülése a kérlelhetetlen fátumnak. Fölfakadt seb vagyunk most Európa testén. Lesz-e balzsam erre a sebre, vagy egyszerűen ki fogják égetni?... Rettenetes, rettenetes történet ez... "

Ady Endre: Panama és anarchia, (Nagyváradi Napló 1903. júl. 30.)
Itt van a kutya elhantolva!Lopásban versengenek, pártjaink!

irógép 2011.11.17. 14:13:45

@Pékszakállú Henceg:
Semmiből nem futotta, ezért van ekkora szarba az ország, és persze megint a kis emberek szívják meg, ezért szemét a kormány! De az előző kormány attól még nagyon nehéz helyzetbe hozta az országot. Attól mert ez a kormány is szar szemét, attól még sajna nem múlik el Feri és társai ügyködésének a következményei. A gazdaság egy folyamat és nem 2011 áprilisban kezdődött!
Ezért kéne elhúzni a francba mind a két pártnak a rákba már! Sőt már három, bár a DK a közelébe sem fog jutni a parlamentbe jutásnak.

2011.11.17. 14:14:38

@Crescendo:" van-e ok-okozati kapcsolat a jegybanki alapkamat es az inflacio kozott? "

Nem kizárólagos, de igen, van. Logikailag is belátható.
A jegybanki alapkamat emelése a kereskedelmi kamatokat is emeli. (hiszen ahoz vannak kötve)
A piac tehát drágábban jut hitelhez. Ezt beépíti az áraiba, hisz ki kell gazdálkodnia!

barli 2011.11.17. 14:15:29

@altimus:

"itt meg ne feledkezzunk mar meg a nagy gazdasagi vilagvalsag ota nem latott oriasi _vilaggazdasagi_ recessziorol"

várjál már, mikor volt az öszödi beszéd, ahol elmondta, hogy annyira vagyunk túl a lehetöségeinken, hogy csak na, meg hogy elkúrták? És mikor kezdödött a válság?
Persze, hogy rosszul jött nekik a válság, de a mi kis válságunkat már a mi kis kommunistáink hozták össze, ezért is jjött extra szarul az igazi válság.

altimus 2011.11.17. 14:18:43

@Crescendo: a nemzeti bankok elsoszamu feladata az adott orszag fizetoeszkoze vasarloerejenek megorzese (inflacio ellenes lepesek megtetele). van ahol ehhez hozzateszik meg a foglalkoztatottasag noveleset, de pl. az usa-ban mar nem.

szoval az alapkamatnak es az inflacionak igen sok koze van egymashoz, de persze nincs 100%-os determinisztikus kapcsolat a ketto kozott.)

amit mondani akartam az az, hogy nem dobhatjuk be csupan az alapkamat szintet egy beszelgetesbe anelkul, hogy az inflaciot is bedobnank. 12% alapkamat 10%-os inflacional kevesbe hangzik durvan mint 2%-os inflacional :)

altimus 2011.11.17. 14:22:08

@barli: igen, az mszp is elkurta, kulonosen a medgyesi fele 100 napos amokfutas (megszavazva a fidesz altal is!!). elrontottak sokmindent, de az akkori karokozas szerintem (es a tenyek alapjan) kutyafasza az orban kormany elkurasahoz kepest. (es most csak a gazdasagrol beszelek, a demokraciarol nem)

hidd el, hogy orbanek meg durvabban kutyautok, es hozzanemertok mint az elozo 8 ev felelosei. (de bokros ota fasz itt mindenki a bajnai/oszko parost kiveve)

2011.11.17. 14:22:14

@altimus: "amikor 11.5% volt az alapkamat (max gyf alatt) akkor majd 8% volt az inflacio, vagyis a kulonbseg 3.5%! most 6% az alapkamat (eppen keszulnek emelni) az inflacio meg olyan 4 korul lehet? szoval a kulonbseg 2%, ami rogton kevesbe drasztikus kulonbseget ad mint a nyers alapkamat adatok."

Ez az összefüggés semmire sem használható. Oszd el a 11.5-öt 8-cal.
Aztán a 6-ot 4-gyel! Jéééé!

Az infláció meg sokmindent mutathat: ha csökken, a gazdaság növekszik. Vagy épp ellenkezőleg.

zeddez 2011.11.17. 14:25:33

@sidorovich: hozzányúltak, és a Fidesz ugatott is miatta, Répassy és Rogán elvtársak voltak akkor az aktuális megmondóemberek.

Pipas 2011.11.17. 14:27:31

@altimus: "de az akkori karokozas szerintem (es a tenyek alapjan) kutyafasza az orban kormany elkurasahoz kepest"

Hát igen. Ezt kellene bizonyítanod. Már ha komoly embernek tartod magad. Segítek: "a tények alapján" az nem bizonyítás. :-)

irógép 2011.11.17. 14:27:34

@barli:
Ez így van pontosan!! Azért szemetek, és hazudnak itt Gréczyvel egyetemben!!
Öszödi beszéd 2006, ahol megmondja , hogy túl mentek minden elképzelhetetlen határon! És nem fideszezett Feri, hanem kimondta ők csinálták! A világ válság 2008-ban jött és pont azért kapott el minket ennyire, mert Feri ék elkúrták.
Most Orbán kúrj el sajnos! De, hogy ezek az emberek még pofázni mernek, sőt most már ott tartanak, hogy magukat még fényezni is merik, na az felháborító.

zeddez 2011.11.17. 14:29:22

mindenestre azóta sincs rá épkézláb magyarázat, hogy 3% GDP emelkedés per évnél mégis ugyan mi indokolja 12%-s alapkamatot, ha nem vmi politikai érdek

2011.11.17. 14:29:37

@barli:" de a mi kis válságunkat már a mi kis kommunistáink hozták össze, ezért is jjött extra szarul az igazi válság. "

És? Akkor most nincs is baj? Nem kell megoldani? Tulajdonképpen száguld a gazdaság, mert Gyurcsány a hibás?
Orbán nem arra szerződött, hogy megoldja? Mert ő tudja a tutit?

Amúgy: adósságállományunk nem magas. A baj a struktúrájával van. Sok a külföldi hitelező. Tudod, a belföldi hitelezőket sikerült kiiktatni a képletből: MANYUP.

Ezzel sérülékennyé vált az ország, mert a hiteleket (állampapír) devizában kell visszafizetni. A forint leértékelése pont szarul fog jönni.
Ha belföldre van eladósodva az állam, a saját deviza(forint) leértékelésével logikusan kevesebbet kell visszafizetnie.
Ha devizában, a forint leértékelése rontja az árfolyamot, tehát nő az adósság.
Matolcsy épp erre spekulál most, hogy devalválja a forintot. Mert ez növeli az exportot.

barli 2011.11.17. 14:30:12

@altimus: én csak azt látom, hogy az orbánék nagyjából azért sz*pnak, mert külföldön utálják öket. Az meg azért is lehet, mert nem tolják úgy oda a farukat, mint ahogy eddig tették az elvtársak.

gyilkos fűegér 2011.11.17. 14:35:42

@borkő: "TEHÁT A FIDESZNEK MÉG MINDIG MAJDNEM 5-SZÖR ANNYI SZAVAZÓJA VAN MINT AZ MSZP-NEK. "

Jaj, de jó, és attól erősödik a forint? Verd ki egy Szógyártó poszterre.

ZX 2011.11.17. 14:36:08

@barli: Ha jól csinálnák, akkor nem utálnák őket. Belföldön is kezd egyre nagyobb utálatnak örvedeni. Na miért is?

ZX 2011.11.17. 14:38:35

Amúgy így harcolnak az államadósság ellen Fideszéknél:
varanus.blog.hu/2011/11/17/harcolj_feri

2011.11.17. 14:38:57

@righthook:" Basszus, miért van az, hogy ennek a csökött gréczynek az összes szösszenetét címlapon hozza az index? "

Mert te nem írsz!

Pipas 2011.11.17. 14:39:23

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Orbán nem arra szerződött, hogy megoldja? Mert ő tudja a tutit?"

Hát azt soha nem mondta, hogy egy év (másfél) után már minden rendben lesz. Ezt persze sokan beleképzelték, mert ezt akarták hallani, de Orbán nagyjából azt mondta, hogy "mindenki szopni fog". Ebben igaza is volt. :-\

Gazdasági válság van, recesszió, az emberek fele azonban ezt nem érti és azt mondja, hogy a zorbánahibás. Pedig képzeld csak el, hogy most lennénk abban a korszakban amiről az öszödi beszéd szólt, akkor vajon mi lenne. Akkor az volt a mondás, hogy "annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy...". Mit gondolsz *most* mire vezetett volna egy ilyen kormányzás?

Ezért én azt mondom, hogy a Fidesz kormány bizony sokmindent megoldott. Nincs közvetlen csődveszély, van valutatartalék, van egy csepp gazdasági novekedés. A helyzet nem rózsás, de jobb mint amit az MSzP kormánytól valaha is remélhettünk.

altimus 2011.11.17. 14:40:38

@Pipas: csak diohejban (es csak a gazdasagrol beszelve)

- elvettek 2000 milliard ft-nyi maganpenzt (manyup) (ab, eu elott az ugy)
- agazati kulonadokat vetettek ki, lassitva a novekedest (egyreszuk eu birosag elott)
- a bankszektor tovabbi kivereztetese (180 forintos chf) miatt a hitelezes szinte leallt
- kulfoldi tokebehozatal laallt (nincs uj nagyberuhazas) mo-on a rendszervaltas ota eloszor nagyobb a tokekivitel mint a behozatal
- a koltsegvetes beveteli oldalan 600 milliardos hiany az uj szja torveny miatt (ami tokeletesen demokracia, progresszio es jovoellenes amugy)
- orszag leminosites, tovabbi leminosites beigerve (tobbszaz milliard ft-os bukta!!)
- euro/dollar/chr arfolyam, 20-30%-os forintgyengules
- nulla kozeli gazdasagi novekedes
- a strukturalis reformok ismetelt elmaradasa.
- a hianycel csak a nem megujithato, nem valodi fenntarthato bevetelek miatt fog iden teljesulni
- teljes koncepciotlansag, bukta minden fronton.

a lista nem teljes, csak diohejban nehany tetel.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.17. 14:41:47

@Pipas: "Hát azt soha nem mondta, hogy egy év (másfél) után már minden rendben lesz. Ezt persze sokan beleképzelték, mert ezt akarták hallani, de Orbán nagyjából azt mondta, hogy "mindenki szopni fog"."

konkretan azt allitotta, hogy abban a pillanatban fasza lesz, amint ok kerulnek kormanyra, mert a szocik miatt szar az elet.

persze, amikor kormanyra kerult mar ovatosan viszakozott, de bizony, azt allitotta, amit eppen tagadsz:-)

barli 2011.11.17. 14:42:30

@ZX: ez azért nem így van. Azt szeretik, aki jó üzleti partner (hagyja lerabolni az országot). Kadhafi is jóbarát volt még tavaly is...
Ami viszont nagyon hiányzik a zorbánékból, az a diplomáciai érzék. Amit csinálnak, abban azért van ráció, csak ahogy csinálják, attól feláll az ember hátán a szőr.

szgy 2011.11.17. 14:43:42

@Pékszakállú Henceg: "Ha csőd szélére sodorta az országot gyurcsány, akkor miből futotta"

hát a hitelből, amit felvettek, mi másból :-)
azt ne felejtsük hogy utána még volt egy kormány ami kicsit helyrerázta a dolgokat.

ZX 2011.11.17. 14:44:37

@barli: Ez semm így van 100%-ban. Ha azt látnák, hogy képesek vagyunk alacsonyan tartani a hiányt és képesek vagyunk viszafizetni a hiteleket, akkor nem cseszegetnének ennyire. De a tockos kokis beszéd után egyébként is mit vár a Zorbán?

igenember 2011.11.17. 14:46:23

Egyet értek az írással. A 2/3-ot nem így kellene használni. De sztem még nincs késő, hogy Orbán megemberelje magát. Még van 2 és fél éve.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.11.17. 14:50:26

...az index címlapos blogok pedig nem tudják megítélni a dolgokat... :x

www.youtube.com/watch?v=rMNzcH0ABwc

barli 2011.11.17. 14:50:48

@altimus: figyi, mi van akkor ha ezek nélkül a sz*patások nélkül már rég becsődöltünk volna? Az jobb lenne?

Pipas 2011.11.17. 14:58:02

@altimus: A listádban van amiben igazad és vannak olyanok, amikkel nagyon nem értek egyet. Íme néhány dolog, amivel nem értek egyet:

"- elvettek 2000 milliard ft-nyi maganpenzt (manyup) (ab, eu elott az ugy)
- agazati kulonadokat vetettek ki, lassitva a novekedest (egyreszuk eu birosag elott)"

Aha. És szerinted hol tartanánk, ha nem söprik be a 2700 milliárdot (nem 2000) meg a különadókat? És szerinted miért van, hogy a különadókat más országok is bevezették? Mit kellett volna csinálni, honnan kellett volna pénzt teremteni? Kölcsönből?!

"- a bankszektor tovabbi kivereztetese (180 forintos chf) miatt a hitelezes szinte leallt"
Olyan pénzt buknak be a bankok, amit előtte többszörösen megkerestek és aminek a többszörösét meg fogják keresni. Sírnak, mert fizetni kell, de ha szarba az ország, akkor abból mindenkinek ki kell venni a részüket.

Attól meg ne félj, hogy a bankok beszüntetik a hitelezést, abból élnek ugyanis.

"- euro/dollar/chr arfolyam, 20-30%-os forintgyengules"

Az euró Gyurcsány alatt is nagyjából ennyi volt. A frank meg az agész vikágnak fáj. A dollárt nem checkoltam, de gondolom az sem most először ilyen drága. Ezt fenntebb leírtam, nézd meg a grafikonokat.

"- orszag leminosites, tovabbi leminosites beigerve (tobbszaz milliard ft-os bukta!!)" No igen. Az európai únió pedig épp a minap jelentette be, hogy a hócipője tele van az amerikai minősítőkkel, akik indoklás és magyarázat nélkül, politikai okokból minősítgetnek.

"- nulla kozeli gazdasagi novekedes"
Én úgy tudom, hogy 1,4% körülbelül úniós átlag. Tévednék?

"- teljes koncepciotlansag, bukta minden fronton." Nincs olyan koncepció, ami biztos megoldást kínálna a gazdasági válságra. vegyük észre, hogy az egész világ rögtönöz és tüzet olt...

szgy 2011.11.17. 14:59:47

@altimus:

ez több ponton is nem oké:

"kulfoldi tokebehozatal laallt (nincs uj nagyberuhazas) mo-on a rendszervaltas ota eloszor nagyobb a tokekivitel mint a behozatal"

az hogy x>y nem jelenti azt hogy y=0.

"- a koltsegvetes beveteli oldalan 600 milliardos hiany az uj szja torveny miatt "

na, már ez is megnőtt. eddig 500 volt :-)

"(ami tokeletesen demokracia, progresszio es jovoellenes amugy)"

demokráciaellenes SZJA? mi köze a kettőnek egymáshoz? a rendszerváltás óta van SZJA az alkotmányban.

"- euro/dollar/chr arfolyam, 20-30%-os forintgyengules"

az utolsó kb. 3-4 hónap alatt, egyébként meg többnyire erősödött, a chf-et kivéve.

"- nulla kozeli gazdasagi novekedes"

1.4, ami mondjuk egy 0-6 közti skálán nem igazán 0 közeli

"- a strukturalis reformok ismetelt elmaradasa."

az egész országot ezerrel struktúrálják át, régóta erről szól szinte minden.

"- teljes koncepciotlansag, bukta minden fronton."

sokmindent lehet rájuk mondani de azt nehezen hogy nincs koncepciójuk. koncepciótlanság esetében nagyon könnyű lenne "majd lesz IMF hitel" alapon adni, emelni továbbra is az összes eddigi pazarló juttatást és fenntartani a pazarló rendszereket. sokkal nagyobb lenne a népszerűségük, mint általában azoknak akik többet ígérnek vagy többet adnak. hosszútávú reformokat csinálnak, ami nem biztos hogy az első évben meghozza az eredményét, érezhető hatását.

altimus 2011.11.17. 15:01:36

@barli: ??
ez megintcsak fideszmagyar es a fideszretorika resze.

ha orban azt mondja, hogy nem engedunk ennek meg annak akkor a fideszhivo ugy veli van ez meg az. (lehet, hogy nincs?)

ha orban azt mondja csapataink harcban allnak, nem adjuk meg magunkat ... akkor meg a fideszhivo ugy veli biztos, hogy van ellenseg (lasd donkihote effektus)

elerulom, hogy kulfoldon nem utaljak orbant, pontosan fogalmazva le se szarjak orbant. (a magyarorszagi demokraciaellenes lepesek se vertek ki a biztositekot az eu-ban). maximum az lehet igaz, hogy pl. tokeeros befektetok szeretik shortolni a forintot, mert shortolhato. (ugyanigy szerettek shortolni a thai baht-ot is, vagy az indonez rupit, de ad abszurdum jopar eve meg az angol fontot is). tetszenenek eros gazdasagot csinalni.

a korrektseg kedveert megjegyeznem, hogy az usa-ban tenyleg utaljak orbant, de ennek az f16/grippen problema a gyokere, es lassuk be, hogy ennek az utalatnak jo oka van.

Mesterlövész 2011.11.17. 15:02:09

Orbán Viktor (úr isten, hogy rühellem már ezt a nevet, meg ami vel jár) népvezető súlyos tévedésben van. Csak saját magával háborúzik, és éppen vesztésre áll.

RSteve 2011.11.17. 15:03:10

"@RSteve: téged nem zavar, hogy 2002 és 2010 között nem Orbán volt a miniszterelnök?"

Nem zavart, sőt! És téged nem zavar, hogy bármibe is fogott 2002 és 2010 között az éppen aktuális kormány, azt Viktorék bármi áron de megakadályozták. Így semmilyen reform nem tudott megvalósulni, mert ugye az egészségügy nem üzlet, az oktatás ingyen jár mindenkinek, meg a 14 havi nyugdíj...

Most rájuk maradt minden, egy program és elképzelés nélküli populista dilettáns bandára, akik életükben nem láttak civil munkahelyet.

Ellopták a nyugdíjakat, különben beelőztük volna 7%-os hiánnyal már idén a görögöket. De így is felférünk majd a dobogóra az olaszok után.

szgy 2011.11.17. 15:05:00

@altimus: "a bankszektor tovabbi kivereztetese (180 forintos chf) miatt a hitelezes szinte leallt"

a forinthitelezés meg jobban beindult.

altimus 2011.11.17. 15:05:23

@szgy: csak egy pontra reagalva:

-->
"(ami tokeletesen demokracia, progresszio es jovoellenes amugy)"

demokráciaellenes SZJA? mi köze a kettőnek egymáshoz? a rendszerváltás óta van SZJA az alkotmányban.
<--

az szja rendben levo dolog, az egykulcsos, linearis szja nagyon nem.

a demokracia egyik lenyeges eleme a tarsadalmi felelossegvallalas. a magasabb jovedelmu embereknek tobbet (es nem aranysan tobbet) kell a kozosbe visszajuttatni. az egykulcsos linearis szja egyenes ut a latinamerikanizalodas, a magasabb gini index fele.

az egykulcsos, linearis szja nagyon gaz, hidd el nekem. egy olyan felsotizezres, sokmillio zselleres embertelen orszag fele vezet mint amilyen a hon csodalt horthy rendszerben volt mo-on.

ZX 2011.11.17. 15:05:30

@Pipas: "Aha. És szerinted hol tartanánk, ha nem söprik be a 2700 milliárdot (nem 2000) meg a különadókat? És szerinted miért van, hogy a különadókat más országok is bevezették? Mit kellett volna csinálni, honnan kellett volna pénzt teremteni? Kölcsönből?!"
Tehát akkor ha nekem pénzre van szükségem én is lopjak és ne hitelt vegyek fel? Miért nem mondtad már korábban vazze?

"Olyan pénzt buknak be a bankok, amit előtte többszörösen megkerestek és aminek a többszörösét meg fogják keresni." Ekkora adó sehol máshol nincs, az meg, hogy majd a jövőben megkeresik, egyelőre csak puszta feltételezés. De ha jós vagy akkor a lottó 5-ös számokat megsúghatnád.

"Az euró Gyurcsány alatt is nagyjából ennyi volt. A frank meg az agész vikágnak fáj. A dollárt nem checkoltam, de gondolom az sem most először ilyen drága. Ezt fenntebb leírtam, nézd meg a grafikonokat."

De jó, akkor semmi baj, ha volt már egyszer ilyen magas mindegyik.

"Én úgy tudom, hogy 1,4% körülbelül úniós átlag."
Tehát örüljünk a 0%-nak? (Ami jó esetben ennyi, mert könnyen negatív is lehet a mutató).

Pipas 2011.11.17. 15:07:22

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"konkretan azt allitotta, hogy abban a pillanatban fasza lesz, amint ok kerulnek kormanyra, mert a szocik miatt szar az elet."

Mutass egy linket, ahol ezt mondta! Mert én csak ilyesmit találok:

"A Fidesz által tervezett adócsökkentés mértékéről azt mondta: "nagyon csökkentenék" az adókat, "amennyire csak lehet". Mikor azonban a műsorvezető konkrét számokra kérdezett, Orbán közölte: százalékok, határidőket, milliárdokat sem most, sem a későbbiekben nem fog mondani a kampány során, mert nem akar össze-vissza ígérgetni, számokkal dobálózni. Mint mondta, nem tartja valósnak azokat az adatokat, amelyeket a kormány megoszt az országgal, és amíg nem tudják, "mennyi csontváz van a szekrényben", nem is tudnak ilyen részletekbe belemenni."

Szerintem az van, amit mondtam: azt hallottad ki a beszédeiből, amiben reménykedtél. Megjegyzem érthető, akkor az egész világ egy kicsit optimistább volt, azt hitték, hogy vége a válságnak.

altimus 2011.11.17. 15:08:13

@szgy: biztos beindult a ft hitelezes, a kerdes az, hogy jol jarnak-e vele az emberek. (mas most is 12% a ft hitel kamata nehany helyen).

azonfelul azt se felejtsuk el, hogy a bankok perelnek, es jo esellyel nyerni is fognak, erosen jogellenes lepes ez ugyanis.

amugy a vartnal sokkal kevesebben fognak elni vele.

persze megkerdeznem azt is, hogy mibol gondoltak, hogy az aki egyosszegben (ft hitelfelvetel nelkul) vissza tudja fizetni a chf hiteljet az egyatalan bajban van? miert lenne? vidaman tudja fizetni a torlesztot!

szgy 2011.11.17. 15:09:44

@ZX: ""Én úgy tudom, hogy 1,4% körülbelül úniós átlag."
Tehát örüljünk a 0%-nak? (Ami jó esetben ennyi, mert könnyen negatív is lehet a mutató)."

kicsit félreértetted, nem kell örülni a 0-nak mert nem 0 hanem 1.4%

Crescendo 2011.11.17. 15:11:08

@altimus: Az arinflaciot megelozi a monetaris inflacio (koznyelven penznyomtatas). Kizarolagosan a jegybank kepes erre, ha valaki mas is megprobalna a bankjegyhamisitasi torveny alapjan bortonbe jutna.
Persze jatszanak meg egyeb tenyezok is, de kulcsfontossag a jegybank tevekenysege.
A 8% inflaciot eloidezni eszetlen penzboseggel lehet, ami utan persze kellenek a 12%-os kamatok, hogy megfekezzek...
Szerintem egy gatlastalan es korrupt jegybanki tevekenyseg aldozatai vagyunk, amibe a politikusok is beleszoltak, de az igazan veszelyesek a bankarok es ezen keresztul a bankrendszer...
Nezd meg mit csinalnak Gorogorszaggal es Olaszorszaggal. A mi sorsunk is epp ez lesz.

2011.11.17. 15:11:18

ne az orbánon rugózzatok, hanem sürgősen rakjátok tele a nappalitokat babkonzervvel és kétszersülttel

RSteve 2011.11.17. 15:11:41

@sidorovich: "Ja. Aztán utána úgyis maradt nyolc évig mert Fleto Fletonovich Hazudov és bűntársai nem mertek hozzányúlni."

Járai 2007.-ig jegybankelnök volt. Addig nem fájt Vikiéknek a magas kamat, csak utána kezdtem sírni, úgy hogy nem volt itt Járai nélkül 8 év.

hozzószóló 2011.11.17. 15:13:44

Gyurcsányozás, nyócévezés ? milyen értelmetelen ezzel magyarázni a jelen baklövéseit. Felnőtt ember vállalja már a felelőségét a döntéseiért! Mentség az, amikor a rablógyilkos a bíróság előtt azzal magyarázza tettét,hogy apja alkoholista volt, anyja kuruckodott, és csak ittak, meg verték őt? Senkit nem érdekli a múltja, a döntéseiért nagykorúsága után ő a jogi felelős.Ha töketlenkedik a fidesz kormány , és szerinte ezért a nyócév a felelős, akkor ne vállalja el a kormányzást!! De ha már elvállalta, a múlt ismeretében, akkor pedig ne fogja a nyócévre Bármit is tesz. HA jól mennének a dolgok, akkor bezzeg nem a múlt lenne a felelős érte, igaz? Jó fejek ezek!Ellenzékből ők mondták, hogy nincs gazdasági válság , csak tehetetlen kormány! Akkor most is igaz, nincs nyócév öröksége, csak töketlen kormány!
???? Milyen gazdaság politika az, ami csak adókat tud kivetni????Elárulom: nem túl kreatív!
Akinek ötlete sincs arra, hogy élénkítené a befektetéseket, a tőke képzést, a gazdasági termelést ,stb.CSak beszedni tud! De mi lesz utána, ha elfogy a lové?Milyen kormány ez? ilyen hozzáértés? Csak kérdezem! Ki tud válaszolni?

Pipas 2011.11.17. 15:14:50

@ZX: "Tehát örüljünk a 0%-nak? (Ami jó esetben ennyi, mert könnyen negatív is lehet a mutató). " Mondom, hogy 1,4%, az nem 0%. Honnan veszed a 0%-ot?

"De jó, akkor semmi baj, ha volt már egyszer ilyen magas mindegyik."

Figyelj! A Gyurcsány alatt ment el 250 forintról 315 forintra az euró. Azt nem emlegetet, az Orbáncot szidod, hogy miért ennyi most is. Ne örülj neki, de azért kapj a fejedhez és gondolkodj el *mikor* és *miért* ment el ide a forint árfolyama. Segítek: ki mondta a haverjainak, hogy "elkúrtuk" tudod, "nem kicsit, hanem nagyon". :-)

"Tehát akkor ha nekem pénzre van szükségem én is lopjak és ne hitelt vegyek fel? Miért nem mondtad már korábban vazze?"

Segítek: Tudsz rá törvényt csinálni, hogy ne csukjanak le miatta? :-)

"az meg, hogy majd a jövőben megkeresik, egyelőre csak puszta feltételezés"

Jah, Krisztus óta mostantól a bankok nem fognak rohadt sok pénzt keresni. Hát erre vastag esélyt látok én is. :-)

Ne haragudj, de most már csak kötözködsz ugye? ;)

ZX 2011.11.17. 15:15:12

@szgy: És ezt hol álmodtad? Orbán lázálmában létezik csak ilyen magas növekedés. Nálunk 0,5% és -0,5% körül várható.

billy reed 2011.11.17. 15:16:02

A poszt frappáns, tökéletes összefoglalása a helyzetnek.

Pipas 2011.11.17. 15:17:10

@h.kovacs: Így van, egyetértek. Én már gyűjtöm! Spam-mal van tele a szekrényem otthon! :-)

ZX 2011.11.17. 15:20:54

@Pipas: Érdekes, Bajnai alatt erősödött a Forint. Amint a Fidesz hatalomra került, lejtmenetbe állt újra.

"Segítek: Tudsz rá törvényt csinálni, hogy ne csukjanak le miatta? :-)"
Ja tehát ha kinyírom a Zorbánt, puccsot hajtok végre és aztán törvényt alkotok hogy én ezt megtehetem, akkor ugye nincs gáz?! Nem kell válaszolnod, költői kéréds volt. De ugye látod mennyire értelmes ez ügyben az érvelésed?!

szgy 2011.11.17. 15:22:46

@altimus: "az egykulcsos, linearis szja nagyon gaz, hidd el nekem. egy olyan felsotizezres, sokmillio zselleres embertelen orszag fele vezet"

nem tudom, nem tudok sokat ezekről. annyit hallottam, nem tudom már hol, hogy Észtország az unióban elsőként vezette be az egykulcsos rendszert és ott nagyon jól "sült el". innen sem ismerem a részleteket. de azért remélem hogy magyarországon végül jó hatása lesz. nem a fidesz miatt, az ország miatt :-)

Pipas 2011.11.17. 15:23:16

@ZX: Nem a várható, hanem az idei gazdasági növekedésről volt szó. Tudom, hogy már nagyon türelmetlen vagy, de a jövő évet még ne kérd számon rajtuk, az még odébb van. :-)

Amúgy ha olyan jól, 1% pontossággal meg tudják határozni a jövő évi gazdasági növekedést, akkor miért nem tőzsdéznek? :-)

szgy 2011.11.17. 15:25:12

@ZX: KSH meg valami ecostat vagy mi.

szgy 2011.11.17. 15:28:33

@Pipas: "@ZX: "Tehát örüljünk a 0%-nak? (Ami jó esetben ennyi, mert könnyen negatív is lehet a mutató). " Mondom, hogy 1,4%, az nem 0%. Honnan veszed a 0%-ot?"

hogy egy klaszikust idézzek: az unióban jelenleg 0% a gazdasági növekedés, hazánkban ennek a többszöröse :-)))

Crescendo 2011.11.17. 15:29:30

@Könnyen elkaptuk, uram!: pontosan van kapcsolat, sot a jegybank epp azert lett kitalalva, hogy csokkentse a kockazatot. Ezzel szemben epp az inflacio motorjava valt es egy egesz orszagot a tonk szelere tud juttatni, ahogy meg is tette az elmult evekben.
A politika meg asszisztal ehhez, hiszen jobb ha a plebs egymast marja, minthogy raebredne, hogy hol vannak az igazi felelosok.

szgy 2011.11.17. 15:35:37

@ZX: "Amint a Fidesz hatalomra került, lejtmenetbe állt újra."

ez így egyszerűen nem igaz, hol mondták ezt neked?. lehet grafikonokat nézni, 2010.05.28-án alakult meg a kormány.

Pipas 2011.11.17. 15:35:59

@ZX: "Érdekes, Bajnai alatt erősödött a Forint. Amint a Fidesz hatalomra került, lejtmenetbe állt újra."

Hát nekem azért a grafikon nem igazán ezt mutatja. Igaz, hogy Bajnai alatt volt egy kis szusszanat, amikor mindenki azt hitte, hogy vége a gazdasági válságnak, de azért a fidesz uralom alatt átlagban sokkal erősebb forintot látok mint Bajnai alatt.

Nézd meg magad:

www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=HUF&view=5Y

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.17. 15:37:23

@Fell Bandi:
Szánalmas már ez a szöveg, tessen már észrevenni. Az "elmútnyócévezés" meg a "gyurcsányozás" ideje lejárt.

Scagnetti 2011.11.17. 15:38:22

@kurgan: 1%-on a DK? nem vagyok meglepve. Úgy tűnik, tényleg csak hangosak, de igazi támogatottság nincs.

Pipas 2011.11.17. 15:40:11

@Crescendo: "pontosan van kapcsolat, sot a jegybank epp azert lett kitalalva, hogy csokkentse a kockazatot. Ezzel szemben epp az inflacio motorjava valt es egy egesz orszagot a tonk szelere tud juttatni, ahogy meg is tette az elmult evekben."

A kormány folyamatosan vette fel a hiteleket és ez nem lett volna lehetséges magas alapkamat nélkül. A kormány kényszerítette rá a jegybankot arra, hogy magasan tartsa az alapkamatot. De persze lehet, hogy tévedek és biztosan árnyaltabb is a kép ennél.

szgy 2011.11.17. 15:42:09

@billy reed: "A poszt frappáns, tökéletes összefoglalása a helyzetnek."

ugyanmár, ember, ez egy tömörített mszp-s szólamgyűjtemény. a helyzet összefoglalásához kellett volna még egy kicsi mondjuk objektivitásból, vagy a tényszerű hazugságokat kivehette volna. pl. a zuhanó elfogadottságról szóló részt kivehette volna a mai közvéleménykutatási adatokat látva. az áfa magas, de nem hogy nem világrekord, még csak nem is dobogós.

altimus 2011.11.17. 15:42:24

@szgy: itt a kornyekunkon a volt komenista orszagok nemelyikeben probalkoztak a vilagon egyedul az egykulcsos linearis szja-val.

ott mukodhet es lehet ertelme ahol oriasi nagy a szurke/fekete gazdasag es az adoelkerules. ezekben az orszagokban a bevezetese _novelte_ a befizetett szja osszeget. ehhez kepest mo-on prognosztizalt (es valos minusz eves 600 milliard ft-ot eredmenyezett a linearis egykulcsos szja)

by the way a koltsegvetes beveteli oldalat kizarolag _azutan_ illik csokkenteni miutan _elozoleg_ a kiadasi oldalt is lecsokkentjuk. (ez itt elmaradt).

a linearis, egykulcsos szja eredmenyezte pillanatnyi elonyoket (matolcsy a fogyasztas novekedeset vizionalta) messze meghaladja a kozep/hosszutavu tarsadalmi problemak sora amit okoz.

(by the way az extra jovedelmet a gazdagok vagy megtakaritjak, vagy nem mo-on koltik el, vagy nem magyar termekre. igen nagyfoku suletlenseg volt matolcsy elmelete)

Pipas 2011.11.17. 15:42:57

@Patreides: "Szánalmas már ez a szöveg, tessen már észrevenni. Az "elmútnyócévezés" meg a "gyurcsányozás" ideje lejárt."

Hát szerintem meg akkor lesz vége, ha leülte. :-)

Te, miért mondod, hogy vége van? Aszondod borítsunk fátylat a múltra?

Igazad van, egy fátyolra rendesen rá van szorulva az a pár év. :-)

ZX 2011.11.17. 15:43:46

@Pipas: Én azt látom hogyan változik a havi törlestőm. Hát nem jól. És már idejét sem tudom mikor volt 50 ezernél alacsonyabb.

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.17. 15:44:25

@Pipas:
"...könyörgöm, ne tegyünk már egyenlőségjelet azzal, amit a Fidesz tesz azzal, amit az MSzP tett! "

Igazad van. Mindkettő impotens társaság, ha a gondok megoldásáról van szó, de a Fidesz legalább a demokrácia és a jogállam lerombolásában jelentős sikereket ér el.
Tényleg nem egyenlő a kettő.

ZX 2011.11.17. 15:45:12

@szgy: Kezdték azzal mikor Kósa meg Nemzeti Trubadúr Szíjjártó Petya Görögországozott. hmmm...

Crescendo 2011.11.17. 15:47:54

@Pipas: Miert? Nem devizaban vettek fel a hiteleket? Oda hogyan jatszana be a HUF kamat?
Ilyen magas buntetokamat a belso forrasokat elzarja a magyar privatszferatol a fejlodesre... Ki adott felhatalmazast arra, hogy magyarok millioit kisemmizze, a remenyuket is elvegye a fejlodesre?

Arbet 2011.11.17. 15:48:01

Mondjunk már egy embert aki tud kormányozni? Ja nem.. mondjuk egy pártot aki tud kormányozni.

Nem megy? Nem tudunk mondani egyet sem?

Le kell vonni a következtetést.

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.17. 15:50:42

@Pipas:
"Hát szerintem meg akkor lesz vége, ha leülte. :-) "

Ugyan mit? Mit kellene leülnie? Ugyan mit tett vagy nem tett Gyurcsány, amit Orbán tízszer akkorában nem tett meg akkoriban is, azóta is? Akár hazudozásban, akár országrombolásban, bármiben...?
A hatalomért. Amit azután rombolásra használ, az nagyon megy nekik, de aztán az építés... hát ahhoz már kevés a szájkarate, a populista kábítás, meg a "nagyotálmodás".

Cliff 2011.11.17. 15:51:48

ez az "ember" szerelmes fletoba :)
komolyan :))
ennyi demagog hulyeseget is csak tole tanulhatott
apám, az eszem megáll:)

szgy 2011.11.17. 15:52:49

@altimus: köszi a magyarázatot.

Pipas 2011.11.17. 15:53:20

@Patreides: Jah, az volt különösen nagyon demokratikus, amikor belelövetett a tömegbe... meg amikor 5% támogatottsággal nem volt hajlandó lelépni.

Az igazi demokrata a hatalmat el nem engedi akkor sem, amikor az ország 95%-a követeli. Jah, meg amikkor a minap kitalálta, hogy "hazudjuk azt, hogy szétvált az MSzP, akkor a házszabályokat kijátszva frakciót alakíthatunk". A demokrácia lovagja.

Jah, meg a másik, a haverja, a libás, az is nagyon demokrata volta, demokratikusan megkapta a miniszterelnöki széket a haverjától, akivel együtt üzletelt. Aztán kijelentette, hogy ő nem fog politizálni, mert szerinte azt egy miniszterelnöknek nem kell. Jah.

Te, nem lehet, hogy balos vagy és azért tetszett a rendszer, mert akkoriban a balosoknak mindent szabad volt?

szgy 2011.11.17. 15:54:13

@Patreides: "Ugyan mit tett vagy nem tett Gyurcsány, amit Orbán tízszer akkorában nem tett meg akkoriban is, azóta is?"

nem vett fel IMF hitelt? :-))))

Arbet 2011.11.17. 15:55:25

@Patreides: Gyurcsány=Orbán=MSZP=Fidesz=DKP=Jobbik=Bajnai=4K!=LMP

Nincs kisebb-nagyobb jel. Két szarkupac között nem kezdesz el azon filózni, hogy melyiknek van jobb íze ugyebár?

Bár ahogy nézem elég sok a szarevő errefelé.

Pipas 2011.11.17. 15:57:03

@Patreides: "Hát szerintem meg akkor lesz vége, ha leülte. :-) "

"Ugyan mit? Mit kellene leülnie? Ugyan mit tett vagy nem tett Gyurcsány, amit Orbán tízszer akkorában nem tett meg akkoriban is, azóta is?"

No, látod itt baj. Eszedbe sem jut, hogy az egyik bűnt nem menti a másik. Eszedbe sem jut azt bizonygatni, hogy nem bűnös, mert tudod, hogy az, ő maga is bevallotta.

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.17. 16:06:16

@Arbet:
"Mondjunk már egy embert aki tud kormányozni? Ja nem.. mondjuk egy pártot aki tud kormányozni."

Mi kell a jó kormányzáshoz? Az, hogy a politikai erők többsége elég ideig odaálljon támogatólag valaki mögé. Meg az, hogy az emberek többsége elég ideig megbízzon benne. Meg az, hogy a szakértők többsége egyetértsen a megoldásokban, abban, hogy mit kell tenni, és ez helyesnek is bizonyuljon utólag.
Meg az, hogy közben a világhelyzet ne tegyen durván keresztbe az egész folyamatnak váratlan csapásokkal.

Hol van ez az ember, és hol van ilyen helyzet? Sehol.
Szélsőségesen megosztani az embereket, egymást gyűlölő szurkolótáborokat kialakítani, populista propagandával, hazugságokkal, cinikus hatalomtechnikákkal megragadni a hatalmat, ahhoz nyilván kell egyfajta tehetség.
Azután idiótákkal körülvenni magunkat, akik nem fenyegetik a hatalmunkat, és elfojtani minden kritikát, és a hatalmat mindjobban koncentrálni és növelni, az is egyfajta hatalomgyakorlási módszer.
De ez ország bajaira megoldásokat nem hoz, és a hatalom gyakorlója számára is, meg az egész ország számára is csak katasztrófába torkollhat.
És azután ilyenkor szokták a hatalmat átadni a "kunbéláknak", a "szálasiknak", és ezek mai megfelelőinek.

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.17. 16:10:14

@Pipas:
"No, látod itt baj. Eszedbe sem jut, hogy az egyik bűnt nem menti a másik. Eszedbe sem jut azt bizonygatni, hogy nem bűnös, mert tudod, hogy az, ő maga is bevallotta."

Idézd! A megfelelő Btk. paragrafussal együtt.
Köszönöm.

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.17. 16:17:05

@Pipas:
"Jah, az volt különösen nagyon demokratikus, amikor belelövetett a tömegbe... meg amikor 5% támogatottsággal nem volt hajlandó lelépni."

Arra gondolsz, amikor Gyurcsány azt kérte, hogy a rendőrség minden törvényes eszközzel tartsa fenn a rendet...? Amikor az ellenzék a szélsőséges erők segítségével puccsot szervezett '56 ötvenedik évfordulójára, előkészítve az őszödi beszéd kiszemezgetett részeinek megfelelő időpontban való nyilvánosságra hozatalával, és autók és kukák égtek Budapest utcáin, és rendőrökre támadtak utcakövekkel és molotov-koktélokkal, sokat könnyebben és súlyosabban megsebesítve?

gazoló 2011.11.17. 16:26:08

Van egy ember... aki mindig hazudott és meghazudtolt,tőzsdére vitt egy országot a lopott pénzekkel és szembeállította országa polgárait,hogy gyűlöljék egymást...Békétlen,pökhendi, minden szomszédos országgal...Európa legkártékonyabb politikusa...???

Crescendo 2011.11.17. 16:26:45

@altimus: az egykulcsos adorol tiszta propaganda, amit irtal, gondolom te is tudod.
Ki a gazdag? Aki 300E Ft-nal tobbet keres bruttoban?
Aki igazan gazdag volt es megengedhette a jovedelmebol, nem szemelyi jovdelemkent vette ki a penzet.
A jelenlegi SZJA szabalyok a kozeposztaly es adofizetok munkalovarol vette le a terhek egy reszet (300E Ft-nal tobbet keresok). Olyan 70%-rol nagyjabol 55%-ra.
Soha nem az adok alacsony szintje, hanem a kiadasok voltak. Miert nem lehet a kiadasokat csokkenteni?
Ja, mert tul sok ember akar masok verejtekebol megelni? Es ok vannak tobben?
Ez nem egy bonyolult dolog.

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.17. 16:28:25

Az NGM magyarázkodó rossz dumája: szánalmas.hu

Arbet 2011.11.17. 16:30:48

@Patreides: Te akkora nagy ökör vagy, hogy azt sem vennéd észre, ha az egész parlament végigkefélné a feleségedet.

"Amikor az ellenzék a szélsőséges erők segítségével puccsot szervezett"

Ellenzék szervezte? A rendőrség hány embert vitt be a zavargások közben? Rengeteget. Hány vallamás született és került nyilvánosságra, hogy ki volt a szervező és miért csinálta és melyik párt állt mögötte? Egysem. Gondolkodj el rajta, hogy miért. Mert a politika szervezte.. nem gyurcsány, nem orbán, hanem a jelenlegi politikai rendszer, ahol csak nevek különböznek, nem a célok.

sulcus (törölt) 2011.11.17. 16:34:28

@Arbet: Ezt gondolom a fideSS szemináriumon tanultad.
Akkor viszont jó lenne szólni a cigányhitlerednek,hogy az általad megnevezettek elfoglalták titokban a rémHír tv-t, a lánchíd rádiót,az M-1-et,M-2-öt,a dunatv-t,a duna-2tv-t,a magyar hírlapotaz,echo tv-t stb,stb.
talán vissza kéne szereznie?!

magyar gyorsnaszád 2011.11.17. 16:34:57

@szgy: a szargyár rövidítése,ennyit is érsz.

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.17. 16:36:41

@Arbet:
"Te akkora nagy ökör vagy, hogy azt sem vennéd észre, ha az egész parlament végigkefélné a feleségedet."

Mindig öröm igazi úriemberekkel beszélgetni.

altimus 2011.11.17. 16:38:27

@Crescendo: persze en is tudom, hogy mo-on nem tipikus a szazmillios fizetes, es az igazan gazdag ember nem igy jut jovedelemhez. viszont amit irtam komolyan gondoltam. az egykulcsos szja szegenyebbe teszi a szegenyeket es gazdagabba a mondjuk akkor azt, hogy kevesbe szegenyeket. az biztos, hogy huzza szet a tarsadalmat szegenyre es gazdagra. sokkal erkolcsosebb lenne ha a gazdagok (kevesbe szegenyek) kicsit tobbet vallalnanak a kozterhekbol. persze nem kell megfolytani mindenkit, de erdemes pl. a skandinav adozast, vagy akar a svajcit megnezni. (persze a svajci indulo kulcs nagyon alacsony, mo-on nem lehetne ennyi).

de mindezt felreteve mi lett az egykulcsos szja hozadeka? egy nagy lyuk beveteli oldalon, sokmillio alacsony jovedelmu ember akinek alacsonyabb lett a netto fizetese (es most zaklatja az allam munkaltatoikat a beremelesert). ezzel szemben parszazezer ember jobban (nehany tizezer ember sokkal jobban) jart. megerte? nemhiszem. gazdasagi novekedes nem lett belole, fogyasztas nem lett belole. ertelmetlen lepes volt.

Arbet 2011.11.17. 16:44:38

@sulcus: Kis petyhüdt fasz vagy aki lógatja az orrát és nem lát túl a köré nőtt igénytelen szőrdzsungelből.

Hogy a picsába tudtál arra a következtetésre jutni, hogy fideszes vagyok?

1, Olvasni nem tudsz.
2, Felolvassák neked, de nem tudsz szöveget értelmezni.
3, A betűkből össze tudsz rakni szavakat, de a szövegkohézió már kvantumfizikai szint neked.

És különben is kiengedte meg, hogy elhagyd a homokozót és kommenteket írogassál mikor még olvasni sem tanultál meg? Nőj fel és utána próbálj meg okoskodni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.17. 16:46:37

@Pipas: abszolutn em votl mire optimistanak lenni, mert lattam, hogy a karaktergyilkossagok miatt orban fog hatalomra kerulni.

bar teny, hogy az akkori pesszimizmusom ma mar optimizmusnak minosul, mert ugy vagyok, mint az egyszeri bacsika amikor elviszik murepulni

"arra szamitottam fiam, hogy be fogok hugyozni. arra is, hogy be fogok szarni. de arra, hogy az egesz anyakamba folyik majd..."

azaz orbannak sikerult tultennie a varakozasaimon. sokkal rosszabb, mint amit valaha is el tudtam kepzelni, pedig en 1994 ota tekintek ra osszevont szemoldokkel, amikor is elarult..:-)

szgy 2011.11.17. 16:52:44

@magyar gyorsnaszád: ilyen megszólalások után mondjam azt hogy ilyen primitív az ellenzék? még szerencse hogy értelmesen is lehet beszélgetni.

sulcus (törölt) 2011.11.17. 16:53:51

@Lencsés István: Figyel jól ide:te nem is anonim,hanem egy nimand vagy!

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.17. 17:02:34

Mit is nem szabad a trollal tenni?

sulcus (törölt) 2011.11.17. 17:04:50

@Lencsés lstván: "De pedig ÉN VAGYOK LENCSÉS ISTVÁN, aki NEM ANONIM mint ti!
Hazug blogokat kommenteltek, úgy hogy sem olvasni sem írni nem tudtok.
Ahelyett hogy engem megtisztelnétek, aki LENCSÉS ISTVÁN VAGYOK!"

Én meg 16.benedek római pápa!
Most már akkor megtisztellek,nyalj alám és puderozz,kedves lencsés istván,nem anoním,hanem elmebeteg nimand.
Vedd be a gyógyszered légyszíves és ne kiabálj,mert nem attól lesz igazad!

sulcus (törölt) 2011.11.17. 17:15:09

@Arbet: Örülök,hogy elismerted,igazam van.
Ezért ugyan kár volt az idegen szavak szótárát bemásolnod,de hogy érdemben nem tudtál válaszolni,csak mocskolódsz,az is elég!

Patreides · patreides.blog.hu 2011.11.17. 17:36:05

Abban azért nem értek egyet a cikkíróval, hogy OV-t nyugdíjba kellene küldeni. Majd hatvanöt évesen, akkor igen.
Addig meg menjen el végre dolgozni valami rendes munkahelyre, ha talál magának, vagy ott van a közfoglalkoztatás.
Kedves egészségére minden nagyarcú inkompetens politikusnak...
De sajnos nincsenek ezek már rászorulva a havi keresetre, szépen összeszedték már maguknak a tejberizsre valót.
Csak az egyik még mielőtt pozícióba került volna, a másik meg valahogy pont éppen akkoriban.

Crescendo 2011.11.17. 17:46:08

@altimus: SZJA hozadek? Szerintem annyi peldaul, hogy jo nehany csalad, akinek a hatan a tobbiek jollete fugg, talan ki tudja fizetni a haza/lakasa CHF tortelszto reszleteit...

Az un. "tarsadalmi hozadek", ha mar okvetlenul keverjuk az allam gazdalkodasat a tarsadalommal, ami szerintem egy oriasi tevedes, nem jott ossze. Nagyjabol annyit dragult a CHF, hogy az emelkedett torlesztok gyakorlatilag elnyeltek a tobb penzt, amit meghagytak az embereknel.

Itt jon be a jegybank kerdes. Miert is kellett mindennek megemelkednie? Marakodhatunk egymassal, de szerintem a jot nem mi rohogjuk...

pástétom 2011.11.17. 17:58:32

No, mi a fene? Készenléti megállapodás készűl köttetni az IMF-el? A nemzetközi karvalytőke intézményével, sőt egyenesen az Ördöggel?

Orbán azt nyilatkozta, ha jön az IMF, lemond. Akkor most?

szgy 2011.11.17. 17:58:33

@Crescendo: "Nagyjabol annyit dragult a CHF, hogy"

a CHF drágulásnak nem sok köze van/volt az szja-hoz vagy az országhoz, a világ szinte minden jelentősebb valutájához képest igen sokat erősödött, az egész világ ezt vette.

persze a CHF hitel nélküliek számára is ugyanaz az szja.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.17. 18:17:58

@szgy: a forinthoz kepest jelentosen tobbet erosodott a chf, mint mas valutakhoz kepest. sot, amikor a chf arfolyamot az euro arfolyamhoz kotottek, akkor is erosodott tovabb - a forinthoz kepest.

kivancsi lennek, hogy szerinted ezt mi okozhatta..;-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.17. 18:19:29

@Patreides: imho gazdasagi szempontbol talan jobb, ha nyugdijba megy..

egy ilyen ember ne zavarja dolgozassal masok munkajat:-)

barhova menne, csak szitana a feszultseget, metelyezne a hangulatot, csinalna a balhet...

szgy 2011.11.17. 18:40:54

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "a forinthoz kepest jelentosen tobbet erosodott a chf, mint mas valutakhoz kepest. sot, amikor a chf arfolyamot az euro arfolyamhoz kotottek, akkor is erosodott tovabb - a forinthoz kepest.

kivancsi lennek, hogy szerinted ezt mi okozhatta..;-) "

a forint gyengülése, sajnos. ez adott neki még egy lökést, pofont.

(nem igazán kötötték a CHF-et az euróhoz, "csak" úgy döntöttek hogy nem engedik 1.2 alá erősödni. azóta halad 1.3 felé.)

hlacibá 2011.11.17. 19:35:18

Gondolkodjatok már.Orbán mind2x-er ralativ
jó állapotban vette át az országot.Ne felejtsétek,hogy 2009-ben világválság volt,most meg meg lassan Magyar válság lesz-Tudom I,Gr,Sp-ok is veszélybe-,de ez a rengeteg magyar megszoritás minket nem vigasztalhat.Kb.annyi esélyünk,mint békának a gólya szájába.

hlacibá 2011.11.17. 19:43:27

@szgy:A chf.nem volt kötelező-ugyan nekem
is volt-.Ha olyan nagyon rossz konstrukció
volt akkor a kormányzó pártunk 70%-a miért
vette föl?Ha most végtörlesztéssel kp.kit-
udják fizetni 180.Ft-os áron.NEM EGY ROSSZ
ÜZLET,csak az a baj,hogy a különbözetet a
maradék adósok szivják.

szgy 2011.11.17. 19:51:16

@hlacibá: "a kormányzó pártunk 70%-a miért vette föl?"

gondolom ugyanazért amiért a legtöbb ember is. a hitelközvetítők jó jutalékért beetettek mindenkit hogy milyen jól jár.

lajos0 2011.11.17. 21:38:00

"A forint gyengesége minden rekordot megdöntött, csakúgy, mint az államadósság összege."

Milyen minden rekordot kedves Zsolt. Egy rekord volt, amit kedves vezetőd volt szíves beállítani. Így is felül van árazva bőven. Róna Péterrel ebben egyet kell értenem. Az államadóssági rekordot meg elfelejtetted hetente megírni, pedig Fletó alatt erre naponta lett volna alkalom. 8000 milliárdról tolta fel 20 000-re. Adja meg aki akarja, próbálom úgy intézni, hogy minél kevesebb közöm legyen ehhez. Egyébként Orbán tényleg nem tud kormányozni, de ettől Ferenc még nem tanul meg. Mindkettejük közös jellemzője, hogy ostoba talpnyaló figurákkal veszik magukat körül, ebből meg ez jön ki.

lajos0 2011.11.17. 21:52:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: Adósságálományunk, nem nagy, csak ippeg megadhatatlan. Semmiféle termelő vagyonelem nem maradt állami kézben a 20 év lopás után. Az izlandiak azt mondták az államcsődnél, hogy hát rá kellett jönnünk, hogy a pénzügyekhez hülyék vagyunk, vissza kell menni halászni.
No nálunk is ilyesmi a helyzet.

Részemről ami megtakarításom volt áttettem aranyba, és szarom le a forintot, az eurót meg a dollárt is. Sőt örömmel várom a globális gazdasági összeomlást, az fogja megoldani a devizahitelesek helyzetét, meg sok minden egyebet is. Nm kell tőle beszarni elvtársak, csak elválik a szar a májtól. Lehet, hogy utána majd dolgozni kell, amitől sokak elszoktak, de ez van.

lajos0 2011.11.17. 22:20:14

@pástétom: Én nem bánnám, ha lemonda. Csak nehogy az legyen, mint múltkor, hogy szakértőinek kikiáltott kormány, valamelyik elkúróval az élén.

2011.11.17. 22:45:40

@lajos0:" Adósságálományunk, nem nagy, csak ippeg megadhatatlan"
Kérlek, máskor olvass figyelmesebben!
Azt írtam: az adósságállomány összetétele a veszélyes, mert leginkább külföldre, devizában adósodtunk el.
Ha forintban, belföldre tartoznánk, az egy hirtelen forintleértékeléssel csökkenthető lenne.

Ezt az eltolódást a MANYUP pénzek lenyúlása okozta, ugyanis eltűnt a piacról az állampapírt forintért vásároló réteg.

2011.11.17. 22:46:58

@lajos0: "Részemről ami megtakarításom volt áttettem aranyba,"

Remélem, nem szeptemberben vetted az aranyat? Mert azóta mintegy 10%-ot csökkent.

2011.11.17. 23:04:15

@szgy: "nem vett fel IMF hitelt? :-)))) "

Az IMF hitel nem lett felhasználva. Illetve valaki vásárolt belőle MOL-t. Naaaaagy biznisz! Hogy is áll most a MOL, mikor vissza kell fizetni a hitelt, amiből vették????

lajos0 2011.11.17. 23:10:48

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az összetétel veszélyességében egyetértünk, bár szerintem az adósság önmagában is veszélyes. Szerintem túl is vagyunk a dolgon, hogy erről lehetne még dönteni.

Magyup ügyben ismét nem írom le a véleményem, Kerekes Zsuzsa véleményét nagyjából osztom:

azsiabolt.nolblog.hu/archives/2010/11/29/A_magannyugdij_penztarakba_terelt_penzek_allamositasa/

2011.11.17. 23:12:37

@Pipas:" A kormány folyamatosan vette fel a hiteleket és ez nem lett volna lehetséges magas alapkamat nélkül. A kormány kényszerítette rá a jegybankot arra, hogy magasan tartsa az alapkamatot. De persze lehet, hogy tévedek és biztosan árnyaltabb is a kép ennél. "

Igen, tévedsz. Fordítva történt. Járai úgy ideologizálta meg a magasan tartott alapkamatot, hogy a kamatcsökkentés túl sok pénz gazdaságba áramlását jelentené, ami inflációt gerjeszthet!

Ennek a valóságtartalmát döntsd el te!
Mondjuk Járai már kritizálta a matolcsyzmust is, tehát nyugodtan mondhatsz róla véleményt.

lajos0 2011.11.17. 23:13:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hát a dolog lényege az, hogy tök mindegy mikor vettem, mert nem tudtam rosszkor venni, ha az elkövetkezendő tíz évet nézem :-)

2011.11.17. 23:16:54

@lajos0: Kösz, elolvastam, de nem erről beszéltünk.
De, hamár így: ez állati veszélyes logika a Kerekestől- gondolj bele, akkor lehet nyugodtan államosítani bármit, mert az államtól vették?

A manyup pénzed NEM jelentett többletnyugdíjat!

2011.11.17. 23:19:19

@lajos0: Mit vettél? Fizikait, vagy papírt?
A papírarany rövid távon jó, ha odafigyelsz rá, ha nem, csak tartod, a kezelő fog keresni rajta.
A fizikai hosszú távon jó, mert jelentős járulékos költségek adódnak.

2011.11.17. 23:20:50

@lajos0: Lajos! Nézd meg, a nagyok mit vesznek! Ha aranyat veszel, nem akkor kell, mikor tele vele a falu füle, hogy mostjóóóóó!

pulzar 2011.11.17. 23:28:15

Ne nyugdíjba menjen.
Közmunkára!
Annyiért, amennyiért a többiek.

lajos0 2011.11.18. 08:37:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az IMF hitel első részletei le lettek kérve. Bankmentő csomag, meg egyéb nyalánkságok, ha jól emlékszem. A MOL-t meg eleve hülyeség volt eladni ( ráadásul bagóért szvsz), de akkor a kormánynak jól jött a bevétel, lehetett belőle kampányolni, meg hangulatot javítani. Ha most azért vették meg, hogy a tőzsdén bohóckodjanak vele, akkor tényleg szar üzlet. Ha birtokolni akarják, az érthetőbb lenne.

lajos0 2011.11.18. 08:41:05

@Könnyen elkaptuk, uram!: Igen, semmiféle tippre nem kell hallgatni soha szerintem sem. Amúgy fizikait vettem, és 15 20 évre legalább. persze ez kiderül, de valahogy nyugodtabb vagyok mintha mondjuk dollárban lenne. Vagy bármilyen államkötvényben.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.18. 08:44:29

B U K O V Á R I !

2/3-al, ellenzék nélkül, koalíciós partner nélkül.

CSAK A FIDESZ - lehet a hibás.

Pipas 2011.11.18. 09:01:31

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hát ez is egy vélemény.

Mondjuk nehezen tudom elfogadni, hogy a frankhitelek elszaladásáért a Járai meg az Orbán a felelős és nem az ország akkori kormánya. Én sokkal valószínűbbnek tartom, hogy az alapkamatot a folyamatosan hitelfelvételek miatt kellett magasan tartani, az összes többi magyarázat csak az eladósodásról akarta elterelni a figyelmet... szerintem.

lajos0 2011.11.18. 09:38:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: De az is érdekes logika, mikor mondjuk az adóbevételt, vagy egyéb járulékot kötelezően átcsatornázunk magáncégekhez. Ráadásul a nyugdíjat továbbra is az állam szavatolta volna.

Lencsés István 2011.11.18. 11:25:42

@belekotty: Nem kényszer hanem TÉNY . A sértésed lepereg . A nem vagyok anonim dumát nagybetűkkel nem én írom hanem egy hazug csaló aki szintén anonim mint te .

@barli: Én nem vagyok anonim senki nekem nevem van , ellentétben veled és sok mindenki mással . A gépelési hibáért pedig elnézést .

@Mária: Azért anonim blog , mert anonimok tömkelege , ossza itt a hülyeségeit .

@Lencsés lstván: Nem kell tisztelni hazug csaló , hanem érteni kell a dolgokat ! :) ;)

@sulcus: Pont te mondod te anonim ? :O :D Sértés lepereg ! :) ;)

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.18. 12:32:05

@Észmegálló: Köszönöm az észrevételeidet, a higgadt, szinte tényszerű hangnemet. Bravó. Számomra ez fontosabb, mint hogy több ponton nem értünk egyet. Azt sem veszem zokon, ha a saját szóhasználatommal ekéznek. :)

Kételyeidre frappírozott válasz: igazad van, a nap keleten kél. Igazad van, maga a kormány hívja makacsul egykulcsosnak az szja-t. Igazad van, idén nincs jövőre, szóval a van "nem egyenlő" lesz. (Azt nyilván te sem vitatod, hogy a van már csak 6 hétig tart.) Eddig hasonlóan gondolkodunk.

Nem csak a 200e feletti kompenzáció, hanem a gyerekkedvezmények miatt is bajos lenne matematikailag egykulcsosnak mondani az adót. Ellentmondásba keverednék ezzel, ha a kormánynak lennék szócsöve. De nem vagyok, és ezt többek között épp ez az eltérés bizonyítja. A gondolataim sajátok, és természetesen szabadon kritizálhatók. Például helytálló, hogy a gyerek nélküli alacsony keresetűek 2011-ben kevesebb nettót vihettek haza, mint a 2010-es választási évben, és pláne kevesebbet visznek haza 2012-ben. Ezzel én nem értek egyet, én úgy adóztatnám a magasabb jövedelmeket, hogy ne következhessen be ez az anomália. (Ebben sem vagyok a kormány szócsöve.) Az viszont nem helytálló, hogy akinek két gyereke van, az bármilyen kombinációban kevesebb nettót vihetne haza, mint a kormányváltás előtt. ( Érdemes pár összehasonlítást lefuttatni itt, pl. 80e/100e bruttó + 2 gyerekre: berkalkulator.info ) Meg fogsz lepődni a kétgyerekesek nettóján, ha 2006-tól nézed, hogy alakul.

Tehát ha korrektül akarunk érvelni, azt mondhatjuk, hogy az egynél több gyerekeseknek több nettót juttat a kormány, a több gyereket elszámolni nem tudóktól pedig elvesz az szja-val. Hosszasan vitathatjuk, hogy jogos-e, helyes-e, de nem tényszerű sommásan csak annyit állítani, hogy a gazdagoknak ad, a szegényektől elvesz. Az sem tagadható, hogy van abban némi logika, hogy a nagycsaládot hirdető kormány a nagycsaládot favorizálja a nulla vagy kis családdal szemben. A nem tud kormányozni nem egyenlő azzal, hogy sokaknak nem tetszik, amit csinál.

A szegény-gazdag alkalmazottak ügyében fontold meg, kérlek, hogy európai mércével (hiszen EU-tagállam vagyunk) semmilyen alkalmazott nem tud annyit keresni, hogy "gazdag" legyen. Legfeljebb a közép- és nagyvállalati vezérigazgató, de abból hány van? Annyi nincs, hogy külön társadalmi csoportként nevesítsük. Aki valóban gazdag, az többnyire cégjövedelmet vesz ki osztalékként. Mind a társasági nyereségadó, mind az osztalékadó egykulcsos, és ez nem a Fidesz műve, hanem egyetemes üzleti szabály! Azaz aki gazdag, az minden eddigi kormány alatt egykulcsosan adózott, semmi változás nem következett be a baloldal szabályozásához képest. Mivel tehát a gazdagok ősidőktől fogva és kormányfüggetlenül egykulcsosan adóznak, nekem olcsó érvelésnek tűnik ezt a Fidesz-kormány idején szlogenné emelni, egyébként meg ugyanúgy folytatni.

Ha továbbra sem értesz egyet, mutass rá, melyik állításom meríti ki a demagógia fogalmát. Még egyszer köszönöm részletes és tárgyilagos észrevételeidet.

leponex 2011.11.18. 13:17:38

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Ezt az eltolódást a MANYUP pénzek lenyúlása okozta, ugyanis eltűnt a piacról az állampapírt forintért vásároló réteg. "

Ja.

Illetlenség beleszólni, de ezt a csacskaságot Békesi úr is elrebegte, azt gondoltam csak tréfálkozik.

A 3000 Mrd manyup teljes egészében kötvénykibocsátással lett finanszírozva, hiszen a nyugdíjjárulékból irányították át magánszámlákra ( ahogy ezt már mindenki belátja). A kamatoktól tekintsünk el.-)

E 3000 Mrd kb. felét a manyup vásárolta fel valóban, de mivel a manyup végre megszűnt, nem kell a továbbiakban kötvényt kibocsátani ennek fedezetére, ergo nem is kell azokat megvásárolni.
Ami tiszta nyereség ezen felül az állam - az adófizetők - számára az alapkezelgető külföldi bankok évi 30-40 Mrd-os alapkezelgetői jutalékának megtakarítása.

leponex 2011.11.18. 13:22:35

@lajos0:
"Részemről ami megtakarításom volt áttettem aranyba,"

No így már jobban érthető a lesajnáló szarkasztikus hozzáállásod ;-))

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.18. 13:45:21

@Peetee: Köszönöm az észrevételt, aranyapám. Utánanéztem a 2012-es adóveszteségeknek. 150e esetén 9e csökkenés lesz 2010-hez képest, 7e idénhez képest -- 0 gyermek esetén.

1 gyerek esetén idénhez képest kevesebb marad, de 2010-hez képest egy ezressel több. 2 gyerek esetén idénhez képest szintén kevesebb, de 2010-nál 11eFt-tal több. (Győződj meg róla te is itt: berkalkulator.info/ ) Inkorrektség a gyerekeket is figyelembe venni, vagy a gyerekes ember definíció szerint "gazdag", és ilyen minőségében felel meg a poszt gondolkodásmódjának?

lajos0 2011.11.18. 13:48:24

@leponex: Szerintem sok köze nincs a hozzáállásomhoz. Ha egy büdös vasam sem lenne, akkor főleg nem vettem volna fel hitelt, pláne nem jutott volna eszembe shortolni a frankot.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.18. 13:56:32

@lajos0: "De amint a blogodban írod is, nem egy jó jelzőszám a GDP. Akkor most melyik a véleményed ?"

Azt hiszem, árnyaltabban fogalmazok. A GDP nem tökéletes, eleve az '50-es évek USA gazdaságára találták ki, viszont egyszerű, és nincs is alternatívája. Bármi mást sokkal bonyolultabb kiszámítani, nagyrészt becsléseken fog alapulni, és nem is publikálnak rendszeresen a GDP-nél jobb mutatót. (Ha másképp tudod, szólj.) Egyszóval a GDP-t egyszerre tartom pontatlannak és megkerülhetetlennek.

Berlusconi lemondása nem volt belpolitikai szükségszerűség, és a Merkozy páros aktívan közreműködött benne. Ez egy szokatlan helyzet, és ha jól értelek, az olasz adósságindex sem indokolta... Akkor mégis csak marad a brit kabaré mint magyarázat -- vagy egy X faktor. Egyetértesz?

"A blog bejegyzéseit pedig szánalmas erőlködésnek érzem egy nem túl jó tollú egykori újságírótól, aki kritikátlanul hűséges"
Nyugtázom, hogy következetesen gondolkodsz. Respekt.

sulcus (törölt) 2011.11.18. 15:40:02

Könyörgöm,valaki zárja már rá a kórterem ajtaját a LENCSÉS ISTVÁN-ra!!!

leponex 2011.11.18. 17:40:21

@lajos0:
:)

Nekem viszont tényleg nem volt egy büdös vasam sem, ( nem hogy aranyam ) de ha egyszerre két gyermek is tanulni vágyik, és ahhoz sok pénz kell, kénytelen vagyok hitelt felvenni hozzá :( Na jó, nem virtuális frankot.

lajos0 2011.11.18. 18:29:34

@Vértes László: "Bármi mást sokkal bonyolultabb kiszámítani, nagyrészt becsléseken fog alapulni, és nem is publikálnak rendszeresen a GDP-nél jobb mutatót."

Szerintem jó mutató lenne a költségvetés bevételi oldala. Elég konkrét is. Összefüggésben van a GDP-vel is, bár nagyon áttételesen.

Berlusconi lemondása szerintem sem volt szükségszerű belpolitikailag, de a nevetségessége miatt 10 évvel ezelőtt is lázadhattak volna a hitelezők. Ezért írtam, hogy a háttérből mondatták le. De nem a brit kabaréra gyanakszom, hanem a háttérhatalom valamely grémiumára.

A respect meg a potois nyelv bevett fordulata, de azért értem és kösz .-)

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.18. 18:40:33

@lajos0: A költségvetés bevételi oldala jórészt az adókonstrukcióktól függ, ezért nem találnám praktikusnak a mutatókénti használatát. Olyan lenne, mintha a holnapi időjárásból akarnánk megítélni a mait. Oké, holnap már tudni fogjuk, de mire megyünk az ismerettel?

A potois nyelv alatt a képviselői bikkfanyelvre gondolsz? Én ilyen körökben hallottam. Úgy is mondhatom, hogy minden tiszteletem a maroknyi következetes elméé, akik közé tartozni tűnsz. :)

Hadd használjam ki a ritka alkalmat: milyen jó közéleti fórumokon vagy jelen?

lajos0 2011.11.18. 18:47:41

@leponex: Ilyen helyzetben még nem voltam, tehát nem tudom mit tennék. De ha a gyerekem jelzáloghitelt akarna tetetni a lakásra bármiért is, akkor az ő érdekében is azt kéne mondanom, hogy nem. Soha, semmilyen körülmények között, kivéve betegség miatt.

lajos0 2011.11.18. 19:03:18

@Vértes László: A tavalyi költségvetés bevételi oldala, elég konkrét és jelez is valamit szerintem. A várakozásokból tényleg nem lehet semmit leszűrni, de hát a GDP-t is módosítgatják évekre visszamenőleg .-)

A potois a jamaicában beszélt angol egyik verziója. Elég furmányos, de ők respectelnek állandó jellegel .) Nem mintha bajom lenne vele.

Gréczy blogján kívül sehol nem írok. Mármint fórumon. Az MNO-n volt kb 6000 postom, mikor kizártak a dilettáns lakájok .-) Nem káromkodtam, és nem rágalmaztam senkit ( éppen), kérdezni mertem csupán OV-val kapcsolatban egy szokatlant, de úgy jártam mint Kóczián a Hír-tv-n.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.18. 20:53:58

Barangolva a neten a következő következtetésre jutottam.
Ha én fidesz kormány lennék, most elsüllyednék.
Szégyenemben.
Ez valami csúcs, ahogy ekézik ezeket a szerencsétleneket hírportálok, blogok, elemzők, szakértők és hozzá nem értők itthon és külföldön egyaránt.
Hát mit mondjak...
Meg is érdemlik.
Szerény véleményem szerint kommunikációs szempontból most szabadult el a pokol. Akik eddig visszafogták magukat - részint a média törvény, részint a lojalitás miatt - most már egyre jobban kimondják amit eddig csak sejtetni igyekeztek. A folyamat öngerjesztő. Ha ne adj' ugyan úgy "divat lesz" ócsárolni ezt a kormányt mint volt a "Gyurcsány takarodj!" hát jobb ha már kezdenek csomagolni. Azt sem tartom kizártnak, hogy Orbánt a bukása után bíróság elé állítják hűtlen kezelés vádjával. A bökkenő csak annyi lenne benne, hogy nem politikus feljelentésére, és nem politikai nyomásra, hanem csak úgy szimplán, nyilvánvaló tények alapján.
Az éjszaka megindult az agyam - néha szokott - és azon filóztam, vajon mennyire utópisztikus az az elképzelés, hogy az IMF hitelmegállapodás feltétele a kormány lemondása lesz!??

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.18. 21:03:20

@lajos0: Próbáld ki magad a wita.hu -n. Szabadon posztolhatsz és kommentelhetsz. Szellemi kalibered alapján ott a helyed.

Tekintsd magad meghívottnak.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.18. 21:12:03

@Az igazi sztrovacsek: "Ez valami csúcs, ahogy ekézik ezeket a szerencsétleneket"

Szerintem ez semmi 2006 feszültségéhez képest. A politikai osztály hozzászokott az ekézéshez, és félig-meddig azt is átlátja, hogyan húzogatják a szálakat a háttérben a potentátok, véleményvezérek. Tudják, melyik PR ügynökség kiket állít rá milyen feladatra, és nem veszik komolyan a gyanútlanul (azaz mindent névértéken vevő) zajongó tömeget.

Olyanok, mint a naponta húsz balesethez riasztott mentőcsapat: nem a jajveszékelésre, hanem az akcióra koncentrálnak. Ezek az emberek profik, mindkét oldalon. Ezért kéne háromszor is meggondolni, mekkora fizetésemelést érdemelnek. Ha annyit kapnának a választók egyetértésével, mint a bankigazgatók, akkor sokkal számonkérhetőbb lenne a teljesítményük. Most is jól dolgoznak, de elidegeníti őket a tájékozatlan és sóher tömeg.

lajos0 2011.11.18. 21:52:45

@Vértes László: Azért a profizmusukkal vitatkoznék. Bár bizonyos területeken ( mondjuk hatalomtechnikailag tényleg). A parlamenti büfében a kivetítőn néztem pont nehány MSZP-s potentáttal, mikor Deutch Tompi a tocsik-ügyről az első interpellációt tette. Már az első reakcióik sem magára az ügyre vonatkoztak, hanem ilyesmik voltak, hogy akkor most Szekeresék meg fognak erősödni. Tehát valahogy más logika szerint kezd el működni, aki a politikai szemétdombon akarja összekaparni a betevőt. Profi hatalomtechnikusok mondhatnám, csak ehhez Magyarországon nem kell túl nagy gógyi. Általában a világon teljes politikai elitjéről elmondható, hogy nem túl színvonalas, ahhoz képest, hogy mire vállalkozott, de a magyar elit még itt is fényévekkel van lemaradva ezektől is.

Kóka kapcsán már elmélkedtem erről egy kicsit mikor még a stoppon futott a blog. Akkoriban rendszeresen mondogatta az elcsépelt bonmot-ot, miszerint az "állam rossz tulajdonos", és képtelen voltam felfogni, hogy akkor mi a penészt akar az államtól, miért képvisel egy olyan szervezetet, amiben ennyire nem hisz. Aztán egy lakossági fórumon sikerült is megkérdeznem tőle, meg azt is, hogy mire gondoljak, mikor ő a titokzatos államról értekezik, amelynek a keze között az arany is szarrá válik, és csak szar üzleteket képes kötni, nem ti vagytok ezek véletlenül János ? A helyi SZDSZ majdnem meglincselt nagy toleranciájában, de Kóka csak hümmögött, hogy hát végül is de.

lajos0 2011.11.18. 22:28:15

@Az igazi sztrovacsek: Szerintem nem utópisztikus, volt már ilyen pár éve.

belekotty 2011.11.19. 18:23:45

@lajos0: Az gyenge. Én 20000 ezernél tartottam. Kb az 500. kizárásnál és nicknél untam meg.
De ahogy nézem, már meg is szűnt az MNO fórum.

lajos0 2011.11.19. 18:47:34

@belekotty: No igen. Érdekes, hogy a kuruc infón már lehet kommentelni, az MNO-n meg már nem .-)

leponex 2011.11.19. 21:16:58

@Az igazi sztrovacsek:
"Szerény véleményem szerint kommunikációs szempontból most szabadult el a pokol. "
:)
'Legutóbb' a szépséges D.T.Kriszta volt kedves elsziporkázni ezt a poént - a Szent Péter téren, amikor a pápaválasztás eredményességét jelző fehér füst szállt fel:))
Zita asszony meg Olga asszony eszmecseréjét néztem a tv-n e skandallum kapcsán. A gazdasági jósnő alig leplezhetően fanyalgott, hogy ez a Patás csak nem akarja bedobni a törölközőt, és meglépi, amit a megmondóemberek szerte a világban követeltek.
Szó sincs semmiféle elszabadult pokolról, véleményem szerint Orbán megint elment addig a határig - a körülményekhez képest elérhető önállóság határáig - , amíg lehetségesnek gondolta. És ha szükségesnek látja, végül tárgyal is akár az IMF-fel, függetlenül a várható médiavircsafttól.
Mert hát ugye most épp dícsérniük kellene, az meg ugye lehetetlen. Marad a fanyalgás, hogy előbb kellett volna, meg mást mondott előtte, meg effélék.
Hogy mennyire nem a gazdaság valós állapota indokolja a leminősítési hisztit, az az azonnali erősödés bizonyítja, még mielőtt egyáltalán bármi konkrét történt volna.

***
A hazai reakciók szerintem egy kicsit még a várható színvonaltalanságot is alulmúlták, ennyi idióta magyar politikus még nem fejezte ki csalódottságát annak láttán, hogy egy kormányzat nem csak a külső, hanem a részben saját maga által előidézett krízist is képes lehet kezelni.
***
Ugye nemrég épp Kedves Bárdunk is arra jutott, nem lenne jó ( számukra ), ha nem töltené ki legalább ezt a ciklusát a kormány. Érvei természetesen mások voltak, de az kormányzás felelősségétől való rémüldözés, irtózás egyértelmű volt.
Az éjszakai utópiád ha valóra válna, bizony rémálom lenne nem csak Jó Bárdunk Főtanácsoltjának, de az egész 'baloldalnak' is. Egy előrehozott választáson Orbánék valószínűleg megint nyernének, Ferenc testvérünk cirka 2%-ot kaszálna. Kormányzati többséget legfeljebb egy Jobbik-Maszop-Lmp- ??? érhetne el ... Aztán lehetne megint újabb választást kiírni ...

leponex 2011.11.19. 21:31:42

@lajos0:
"Érdekes, hogy a kuruc infón már lehet kommentelni, az MNO-n meg már nem .-)"
??
regisztráltam az MNO-n, írtam egy hozzászólást, oszt megjelent.

"leponex
2011. november 19., szombat 21:26
Igen! Miért ne lehetne Gyurcsány Ferenc 'nyugatos', 'progresszív', 'demokratikus' párt élén ismét? ... "
( jó, eddig 1 hsz volt a négy nap alatt, de mégis :) )
Hát már a diktatúra se az igazi?

lajos0 2011.11.19. 22:03:07

@leponex: Jah kommentelni nem is próbáltam. Az mno fórum szűnt meg, ezzel kevertem. Mondjuk érthető, csak szánalmas.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.19. 22:11:55

@lajos0: "Tehát valahogy más logika szerint kezd el működni, aki a politikai szemétdombon akarja összekaparni a betevőt. Profi hatalomtechnikusok mondhatnám, csak ehhez Magyarországon nem kell túl nagy gógyi."

Jó meglátás, csakhogy miért nem kell ehhez túl nagy gógyi? Azért, mert a választó annyira gógyitlan, hogy +10 IQ ponttal a politikai osztály lazán leiskolázza, és meg sem kell erőltetnie magát.

Értelmesebb politikai elitet akartok? Akkor előbb ti fejlesszetek IQ-t, polgártársak, és meglátjátok, hogy a politika alkalmazkodni fog az új helyzethez.

leponex 2011.11.19. 22:54:13

@lajos0:
Olyan nagy érdeklődést eddig nem váltott ki bennem az mno.
Bár most egész érdekesen kommentelik a Zorbán imf-ezését :)

lajos0 2011.11.19. 22:54:34

@Vértes László: Gondoljuk tovább :-) Ameddig pedig ez nincs így, IQ-tesztet mellékelünk a szavazólapokhoz, és az eredmények tükrében húzzuk meg a cenzust. Sokkal egyszerűbb.

2011.11.20. 09:09:48

@leponex: Rossz az információd!
Törvényben foglaltatott, hogy a bevétel 50 %-át kell magyar állampapírba fektetni!
ÍYgy volt a magyar államnak belföldi hitelezése! Ez számszerűsíthetően leesett a manyup megszűntével, talán utalnék arra a tényre, hogy a fidesz kormány ezt a tételt egyszerűen kivezethette a költségvetés hiánytételei közül. Így csökkent az államadósságunk, ha még emlékszel rá! A részvényekben lévő részt egészen idén szeptemberig nem bántották, sőt, nagy részét még fel sem használták, tekintettel arra, hogy nagy bukó lenne.
Erre mondják a fideszesek, hogy a magyup pénz nincs is teljes egészéáben felhasználva!

2011.11.20. 09:29:09

@lajos0:" Ráadásul a nyugdíjat továbbra is az állam szavatolta volna. "

Az állami bevétel után. A manyup után nem szavatol!!!
Még egy apróság: mit szavatol az állam? Csökken a nyugdíj, százalékosan az átlagbérhez kötve egyre kevesebbet fizet ki az állam! Mire nyugdíjba megyek, csak 25 % lesz!?
Közben eltűnt a manyup megtakarításom.

2011.11.20. 09:44:29

@leponex:" Szó sincs semmiféle elszabadult pokolról, véleményem szerint Orbán megint elment addig a határig - a körülményekhez képest elérhető önállóság határáig - , amíg lehetségesnek gondolta. És ha szükségesnek látja, végül tárgyal is akár az IMF-fel, függetlenül a várható médiavircsafttól.
Mert hát ugye most épp dícsérniük kellene, az meg ugye lehetetlen. Marad a fanyalgás, hogy előbb kellett volna, meg mást mondott előtte, meg effélék.
Hogy mennyire nem a gazdaság valós állapota indokolja a leminősítési hisztit, az az azonnali erősödés bizonyítja, még mielőtt egyáltalán bármi konkrét történt volna."

Sajnos azt kell mondanom, ilyen gazdasági kérdésekbe ne menj bele! Nem értesz hozzá!
Amíg magasabb az adósság növekedése, mint a gdp növekedés, addig nem csökken , hanem nő. Bármit is állít Matolcsy!
Amíg a belföldi vállalatok külföldi tulajdonban vannak, addig a hasznot kiviszik az országból. Bármit is állít Matolcsy. Ennek eredője, hogy A forint árfolyamrontása nem segíti a gazdaságot, az exportra mért hatásával.
Amíg a magyar vállalatok import tételek felhasználásával állítják elő az exportra menő árut, addig nem hatásos a forint leértékelés, mert csak a keletkezett árrésre hat.
Bármit is mond a Matolcsy.
A közmunka nem segíti a gazdaság fellendülését, bármit is mond a Matolcsy.
És még sorolhatnám.
Szóval: hazudnak éjjel, hazudnak nappal... vagy ennyire gazdasági analfabéta...
Magyarország államadóssága jelentősen külföldi hitelezők kezében van.
Ettől viszont sebezhető.
Emlékszel még a Soros OTP elleni támadására?
Ha valaki úgy dönt, hogy kaszál Magyarországon, akkor beborulunk.
És nem kell új választás, majd az EU kinevezi az új miniszterelnököt, mint az olaszországi példa mutatja.
Köszönhetően a manyup-nak.
Apropó, hol a Nagy Megmentő? Hol van Kína? OV beharangozta, mint a jövő zálogát! Valahogy mégis sikertelen volt három aukció, a legutóbbi meg brutális 8% -os kamattal ment el! Ez a határ, ennyit talán még ki tud termelni a gazdaság. Ha csökken a gdp, már nem tudjuk fizetni, és csúúúúúszás lefelé!
Wabankra játszanak Matolcsyék!
Ha emlékszel, korábban 6-7% közötti kamatokon voltak hajlandóak hitelezni silány kis kormányunkat.

2011.11.20. 09:45:40

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Apropó: Orbán túllépte a határt!!! Azért kellett visszakoznia!!!

leponex 2011.11.20. 15:14:03

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"@leponex: Rossz az információd!"

- írod, majd ugyanazt elmondod te is, miért csökkenhetett az államadósságunk a manyup megszüntetésével :))
- a manyup majdani kifizetésének amúgy még nem is készült el semmiféle szabályozása, a manyup-ra eső nyugdíjrészre szintén garanciát vállalt az állam
( pl. nol.hu 2010 december:"Az állam vállalt garanciát a magán-nyugdíjpénztári kifizetésekre
Behatárolhatatlan, hogy az állam mennyi nyugdíjért is vállalt kockázatot, közölte Domokos László az Állami Számvevőszék (ÁSz) elnöke csütörtökön."

leponex 2011.11.20. 16:19:48

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Sajnos azt kell mondanom, ilyen gazdasági kérdésekbe ne menj bele! Nem értesz hozzá!"

- valóban nem értek a gazdasági kérdésekhez sem, műszaki végzettségemből adódóan talán ezért is volt teljesen érthető számomra, hogy ha az államnak nem kell a továbbiakban kötvényt kibocsátania a kieső járulék pótlására, akkor azokat nem is kell megvásárolni a manyupnak abból a pénzből, amit az állam az előbbiek szerint átadott a járulékokból ( amiért ugye kötvényt bocsát ki ... a végtelenségig ...)
De ha gondolod, lehet tovább ragozni, egy mai modern közgazdásznak menni fog :)

"És nem kell új választás, majd az EU kinevezi az új miniszterelnököt, mint az olaszországi példa mutatja.
Köszönhetően a manyup-nak."

No ebben sok igazságod vagyon, az a közel 3000 Mrd államadósság ( a manyup miatt) valóban sokat lendített az országon a csőd felé. Szerencsére ennyivel most beljebb vagyunk.

no aztán még:
"Magyarország államadóssága jelentősen külföldi hitelezők kezében van.
Ettől viszont sebezhető."

Bizony, bizony. Épp ezért lett a devizahitelek erőltetett iramú felszámolásának kísérlete a Patásék egyik központi programja. Nyilván lehetett volna bölcsebb, finomabb módszereket találni, bár semmiféle hajlandóságot nem mutattak addig a bankok, amíg ezt a végtörlesztéses törvényt be nem dobták.
Az, hogy túllépett-e a határon Orbán, vagy nem, az majd a közeljövőben derülhet ki, kétségtelenül elég kockázatos vállalkozás. Nyilván egyszerűbb lett volna már a választás után felemelt kézzel alázatosan a szent IMF elé járulnunk. Szurkolók vannak hozzá bőségesen kis hazánkban :)

"Wabankra játszanak Matolcsyék!"
Arra talán, vabankra láthatóan nem, mert váratlan húzásokra mindig képesek :)) lásd IMF tárgyalások is, ha szükséges.

- a 8 %-ot természetesen nem tudja kitermelni a gazdaság, de végül is tök mindegy, hogy 20 ezer Mrd-ot nem fogunk SOHA visszagizetni, vagy 21 ezret ...
Aki időt nyer, életet ...

Nemrég épp az eddig legPC-bb média is meglebbentette, hogy a jelenlegi (virtuális) adósságok a föld évi GDP-jének többszörösét teszik ki.
Valakinek persze ez hasznot hajt azért.
'Ortofasiszta neonyilas stb stb ...' közgazdászok ( Gazdag László, Bogár László, ... ) , meg mindenféle kevésbé PC alak erről már régóta beszél.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.20. 16:34:22

@lajos0: "IQ-tesztet mellékelünk a szavazólapokhoz, és az eredmények tükrében húzzuk meg a cenzust."

Egyetértenék... Ám gondoljuk csak még tovább: erről a javaslatról szintén a többség dönt, és nem várható, hogy maga ellen szavazzon.

Szóval marad az IQ gym, egyfecskeileg. Majd csak összejövünk egy páran.

lajos0 2011.11.20. 19:47:49

@Könnyen elkaptuk, uram!: És amikor a manyupok kérték volna a az állampapírért a pénzt, azt ki fizette volna ki ? Egyébként állami garanciavállalás is állt mögötte. Ráadásul a nyugdíj 25 %-ra vonatkozott volna, ha az állami bedől ( amire én is számítok), akkor ezzel aztán ki lettek volna segítve. Mondjuk én tudatosan kimaradtam a manyupból, viszont most nem tudom, hogy ki lopta el az én járulékomat.

lajos0 2011.11.20. 20:15:10

@leponex: Nagyjából egyetértünk, de nem tudom nem értettem-é rosszul a devizahitelekről írottakat. Ugyanis a magánhiteleknek, az államadóssághoz semmi köze.

A pénzügyekről meg érdekes adalék, hogy a FED nevű magáncég ugyibár kamatra ad az USA-nak minden kinyomott dollárt. Akkor viszont hol van kinyomva az a dollár amiből a kamatot fizetni lehetne ?

lajos0 2011.11.20. 20:54:37

@Vértes László: Azért elég sok kérdés van, amelyekről nem dönthetett a többség. A nemzeti vagyon elkótyálásáról megkérdeztek valakit, vagy horribile dictu a halálbüntetésről ?

2011.11.20. 21:50:27

@leponex:
Sajnos nem érted, amit írtam.
A manyup pénzek még mindig jelentenek valamennyit, akkor is, ha az állam nem fizet a kötvényeiért! De ha nem fizet, akkor az államcsőd!
Az pedig nem csupán annyi, hogy a hitelezők elveszítik befektetéseik egy részét! Ha így lenne, már rég mindenki ezt játszaná!
Azt is jelenti, hogy: a számlák zárolva.
Igen, a saját bankszámládhoz korlátozottan férsz hozzá. A nyugdíjak kifizetése nem történik meg. (magyarul jóval kevesebb, mint a manyup). A tűzoltóság, rendőrség, orvosi ellátás, mentők alig kapnak pénzt, a szolgáltatásuk akadozik. Mindennaposak a zavargások, fosztogatások...
Lásd Argentína. Tévhit, hogy milyen jó változásokat hozott az Argentin válság, és államcsőd! Zuhant a gazdaság 30%-ot, onnan fejlődött évi 6-8%-ot!

Tehát míg a manyupod egy részét veszíted el, a nyugdíjjogosultságod egészét!
Jelenleg folyamatosan csökkentik a nyugdíj bérhez kötött százalékát. Biztos jó lesz neked, egészségedre, hogy a jelenlegi 65%-ról csökken 60-50-35%-ra, a következő 1 évben!

2011.11.20. 21:51:50

@lajos0: "a devizahitelekről írottakat. Ugyanis a magánhiteleknek, az államadóssághoz semmi köze. "

Van az államadósság szerves része a lakosság devizaadóssága is! Olvass utána!

2011.11.20. 21:54:15

@leponex: "Bizony, bizony. Épp ezért lett a devizahitelek erőltetett iramú felszámolásának kísérlete a Patásék egyik központi programja. "

Ezért volt veszélyes az állampapír piacról kihúzni a forintban hitelező belföldi befektetők közül a jelentős tételt képviselő Manyupokat!!!!

Olvass már utána, légyszíves, mielőtt valamit leírsz, mert így rossz vélemény alakul ki a tárgyilagosságodról!

leponex 2011.11.20. 21:55:48

@lajos0:
- annyiból van köze ( gondolom én ), hogy a svájci frankhitelek miatt jelentősen nagyobb a kockázat, ebből következően a szintén devizában lévő államadósság kamata is :(
Az államadósság és a magánadósság néhány kört már itt is megjárt .-)
Róna P. úr elég rég óta forintosíttattná a devizahiteleket, aminek elég radikális és talán hebehurgya részleges megvalósítása lenne a végtörlesztés.
A bankszövetség legutóbbi javaslatát még nem olvastam, de mintha ott is belátták volna, hogy nekik is érdekük lehet ebben.
***
A manyupos hisztin máig elcsodálkozom, hogyan lehet egy ilyen nyilvánvaló (az állam számára mindenképp) baromságot védeni.

2011.11.20. 21:57:53

@leponex:" - a 8 %-ot természetesen nem tudja kitermelni a gazdaság, de végül is tök mindegy, hogy 20 ezer Mrd-ot nem fogunk SOHA visszagizetni, vagy 21 ezret ...
Aki időt nyer, életet ..."

sZAMÁRSÁG! Minél magasabb kamaton tudod csak eladni államkötvényeidet, annál kevésbé bízik a piac benned! Tehát a magasabb kamatok nem csak hosszú távon, hanem azonnal negatívan hatnak, ugyanis jelzés a piac többi szereplőjének, hogy NE vegyél, te hülye, mert nem fogja tudni megadni!!!

Ugye Te se adnál kölcsön a szomszédodnak, ha azt mondaná, hogy öt évre kéri, de tutira évi 50%-os kamattal visszafizeti!

lajos0 2011.11.20. 22:00:24

Nem kell utána olvasnom, mert nem így van.
Az állam nem fogja kifizetni senki plazmatévéjét, és remélem a lakáshitelét sem. De mondjuk a wikipédiában is megnézheted :

"Az államadósság egy adott országban a helyi (önkormányzati), a szövetségi és a központi kormány adósságainak (tartozásainak) konszolidált összege. Fogalmába beletartozik az állami kezesség- és garanciavállalás miatt keletkezett hiteltartozás, az elkülönült pénzalapok és az állami beruházásokat kezelő intézmények hitelei, valamint az állami vállalatoktól átvállalt hiteltartozás is."

2011.11.20. 22:00:53

@leponex: "A manyupos hisztin máig elcsodálkozom, hogyan lehet egy ilyen nyilvánvaló (az állam számára mindenképp) baromságot védeni. "

Sajnos azt kell mondanom, ezen nem csodálkozom. Kellő utánaolvasás nélkül, egyoldalúan, érzelemből foglalsz állást valamiben, amihez láthatóan nem értesz!
Olvass utána az államadósság jelentésének!
Szerves része az állami- önkormányzati- és lakosságihitel összege is!

lajos0 2011.11.20. 22:15:59

@leponex: jól gondolod, mert a helyzet ez. A stoppon annó azért szintén mindig voltak olyanok, akik szerint azért volt rekordszinten a magyar államadósság, mert a lakosság devizahiteleket vett fel ( amely ügyletekben minden volt mellesleg, csak deviza nem).

A manyup hisztit én sem értem, bár már elég régóta nem számítok rá, hogy bármiféle nyugdíjat kapok majd.

lajos0 2011.11.20. 22:20:17

@Könnyen elkaptuk, uram!: Erre szoktam citálni az MNB műhelyfüzetek egyik megállapítását, amire Drábik hívta fel figyelmet:

"A magyar eladósodás számai is hasonló bankár-aritmetikát tükröznek. Az MNB hivatalos kiadványa szerint 1973. és 1989. között mintegy 1 milliárd dollár erőforrásbevonás érkezett az országba, ami viszont összesen 11 milliárd dollár halmozott kamatkiadással járt 1992. december 31-ig. (MNB Műhelytanulmányok, 2, "Külső eladósodás és adósságkezelés Magyarországon, 56. old., Kiadó: az MNB Információs Főosztálya, 1993). Ha eltekintünk az 1992 óta 2001-ig kifizetett kamatoktól és csupán a magyar gazdaság egészének (azaz az állami és nem állami szektornak) a jelenleg fennálló összkülföldi tartozását nézzük, akkor az 1 milliárd dollár forrásbevonás következtében keletkezett külföldi tartozásból - 11 milliárd dollár kamat kifizetése után - 2001-re még maradt 54 milliárd euró, azaz 52 milliárd dollár összkülföldi tartozás. Számjegyekkel leírva: 1 - 11 = 52. A tényleges helyzet azonban ennél kedvezőtlenebb, mert nemcsak az 1992 óta kifizetett kamatokat és az adósságszolgálatra fordított privatizációs bevételeket, hanem a 8000 milliárd forintra növekedett belső adósságot sem vettük figyelembe. Ezúttal is hangsúlyozzuk, hogy a magyar munkavállalóknak a gazdaság össztartozása után kell megtermelni a hozamot, fizetni a kamatot és a profitot a pénzoligarchiának."

Felvennél olyan hitelt, amit 54-szeresen kell visszafizetni ?

lajos0 2011.11.20. 22:21:50

@Könnyen elkaptuk, uram!: Szerintem az össznemzeti adóssággal kevered. Az meg nem 20000 milliárd forint körül van, hanem legalább a négyszerese, de a pontos adatot most nem tudom.

lajos0 2011.11.20. 22:29:06

@leponex: Egyébként ezekről az államadósságokról a fő döntéshozók nyilvánvalóan tudják, hogy a büdös életben nem lesznek kifizetve. Ha ezt be is ismernék (elég nyilvánvaló, tehát előbb-utóbb muszáj lesz) az a jelenlegi pénzügyi rendszer totális csődjének beismerése lenne. Valószínűsítem, hogy utána a pénzek ismételt aranyalaphoz kötése lesz az egyetlen lehetséges megoldás. Amikor Kadhafi például aranyat akart kérni az olajért, hirtelen beköszöntött az arab tavasz. Huszein bűne ugyanez volt:

"A „polgári lakosság védelmének” ürügyén az Egyesült Államok és a NATO megtámadta Líbiát és minden erejével azon van, hogy az ország vezetőjét eltávolítsa pozíciójából. Természetesen merő véletlenségből, Líbia az egyik legnagyobb olajtermelő hatalom Afrikában. Azt talán nem mindeni tudja viszont, hogy nem sokkal a támadás megkezdése előtt Kadhafi elhatározta az arany dinár, azaz egy egységes afrikai valuta bevezetését, ami helyettesítette volna a dollárt és lehetővé tette volna Afrika nemzetei számára, hogy nagyobb részt szerezzenek a világ vagyonából. Nehéz lenne a véletlen számlájára írni, hogy Saddam Hussein, Irak volt vezetője ugyanezt akarta véghezvinni, mielőtt az Egyesült Államok lerohanta volna országát tömegpusztító fegyverek után kutatva.

Még egyszerűbben fogalmazva, ha olajban gazdag országok úgy határoznak, hogy dollár helyett egy másik valutában kívánnak kereskedni, azzal lecsökkentik a dollár iránti keresletet és veszélybe sodorják annak tartalékvaluta szerepét. Sok szakértő gondolja, hogy ez a dollár gyors halálához vezetne, amit ma már egyébként is csak az emberek hite tart életben. Az emberek hite egy olyan kormányban, amely évenként 1500 milliárd dolláros deficitet termel."

www.aranymagyarorszag.hu/hirek_befolyassal-visszafojtani-az-aranyat-_123

leponex 2011.11.21. 03:02:30

@lajos0:
Lehet, hogy Huszein emiatt (is) lett likvidálva, de a 'bűnei' talán mégsem ezek voltak:(
Kadhafi elvtárs még érdekesebb eset, az utóbbi időkben majdhogynem a demokrácia hőse volt, ölelgette angol, francia meg olasz vezető politikus is, oszt valamiért mégse sikerült élve bíróság elé állítani. Elgondolni sem tudom, mi lehetett az oka.
***
Az államadósságnak nyilván nem az a lényege, hogy visszafizetik, hanem hogy a kamatok (és a részbeni törlesztéshez) aktuális fedezetére újabb hiteleket kelljen felvenni. Ha valaki lázadozna, rögvest kiderülhet, hogy bajban van, és mindjárt drágábban adósodhat még tovább.
Vagy az asztal lesz felborítva, vagy fogcsikorgatással megzenésített további önkéntes sanyargatás folytatódik, hogy 'hátha egyszer kinövekedjük'.
Azért lássuk be, nem egyszerű döntés.
süti beállítások módosítása