Stadler Mária egyelőre verbális ámokfutásában nem csak az a gyalázatos, amit mond, hanem az is, amit gondol. Ez a „világnézet” a Fidesz, ez az orbáni mentalitás. Tehát rögzítsük: egy Fidesz-taggal van dolgunk, aki lelövetné azt az embert, aki legyőzte Orbán Viktort. Azt az embert, aki az utolsó pillanatban még szerzett egymilliárd eurót Magyarországnak fejlesztésre. Azt az embert, aki 4 százalék alá hozta a költségvetési hiányt, akinek kormányzása idején példátlan fejlesztések valósultak meg országszerte. (Egyet tessenek már említeni, ami Orbánék idején történt.) Aki elindította és megszabta a később sikeres válságkezelést, amelyet aztán Bajnai Gordon újabb elemekkel kiegészítve sikeres elvégzett.

Stadler Mária esete nem csak az ostobaság egyértelmű bizonyítéka, hanem a Fidesz ellenzéki magatartásának terméke. Ahogy a Wikileaks-iratokból, és ezáltal az USA nagykövetétől tudjuk: Orbán azt mondta neki, az MSZP-t meg kell semmisíteni. (Így aztán végképp nem értem a két párt gazdasági összefonódásait - de az egy másik történet...) A megsemmisítés lehet politikai, verbális, pénzügyi és fizikai. Stadler, még ha állítólag egy senki is a Fideszben, ez utóbbit javasolta.

A fideszes Stadler nem csak úgy hőzöngött magában, erősen benyomva, esetleg más hozzá hasonló fideszesek között darvadozva, hanem Budaházy Györggyel üldögélt egy rendezvényen. Mondom még egyszer: Budaházyval, aki a 2006-os csőcselék egyik vezére volt, aki nyíltan meg akarta dönteni saját, demokratikusan választott kormányát, aki jelenleg is börtönben ül.

Mit keres egy fideszes egy Budaházyval egy teremben???

Stadler esete annak újabb fényes bizonyítéka, hogy a Fidesz és a Jobbik egy és ugyanaz. Mi másra gondolhatnánk, amikor Vona Gábor – ma már oldalán a toroczkaikkal, betyárokkal -, Orbán polgári körében kezdhette pályafutását? Schmitt Pál és a többi fideszes potentát a Kossuth téri csürhe előtt szónokolt, Für Lajos részt vett a Gárda alapításában, Wittner Mária egyenesen zászlóanyának állt. A Demokrata című hetilap Fidesz-tag főszerkesztője büszkén hirdette, hogy ő varratja a gárdisták ruháját. Arról nem is beszélve, hogy az országot szétverők semmisségi törvényét benyújtó Balsai István fia volt több „békés tüntető” ügyvédje. Hát nem különös?!

Nem lehet nem észrevenni, hogy a Fidesz az elmúlt egy év alatt számos esetben a Jobbik programját valósította meg, és különösen 2006 óta nem tett mást, mint bátorította a demokrácia ellenségeit - mivel ő maga is az. A Stadler-Budaházy, azaz Fidesz-Jobbik párbeszéd újabb bizonyíték arra, hogy a két szervezet áll a 2006-os zavargás mögött. Jellemző módon a Stadlertől, úgymond elhatárolódó Fidesz azért benyögte, hogy ez a gyilkolászós mondat milyen „jól jött Gyurcsánynak.” Na, persze. Egyenesen ő kérte ezt a nőt, hogy mondjon ilyeneket.

Aztán felébredt az LMP is, amely öt év után eljutott oda, hogy közleményében már csak kicsit gyurcsányozik, amikor a Fideszt felelősnek nevezi a szélsőjobb térnyerésében. Körülnézhetnének a saját berkeikben is: az általuk támogatott Sólyom László korábban szemrebbenés nélkül végignézte, ahogy a Gárda megalakul a Sándor-palota előtt… Felelős a Jobbikért a Sólyom vezette alkotmánybíróság is, amely engedte a gyűlöletbeszédet, és minden, ezt korlátozó javaslatot elutasított, mondván, a gyalázkodás, a zsidózás, a cigányozás a véleménynyilvánítás szabadságához tartozik. Csak a hülye angolok - akiknek nyilván fogalmuk sincs a demokráciáról -, ítéltek most börtönre két embert, mert zavargásra buzdítottak a Facebook-on. Nem ölésre, zavargásra! Ott egy Stadler Mária már rég a hűvösön lenne. És most ezzel a budaházys bandával kéne összefogni az MSZP-nek és az LMP-nek a Fidesz ellen?

Azt még felvetném, hogy ha az elmúltnyolcév a felelős a Jobbik térnyeréséért, akkor a mostani erősödésükért kicsoda? Mondják, jól kell kormányozni, és akkor a szélsőjobb nem tud lábra kapni.

2006-ig sikerült megakadályozni, hogy bejussanak a Parlamentbe: ezek szerint Medgyessy és Gyurcsány addig jól kormányzott? Nem lehet, hogy például a „jóléti rendszerváltás” jövedelmi pozitívumai akadályozták a kitörésüket? És amikor a makrogazdasági rendrakás megszorítás és reform formájában elindult, akkor az ettől rosszabbul élők – még ha jobban is, mint 2001-ben - egyszerűen rátaláltak a szélsőjobbra, főleg a szegényebb régiókban?

Ha igaz a tétel, miszerint jó kormányzással a szélsőjobb visszaszorítható, akkor most miért erősödnek? Orbán rosszul kormányoz? Osszon pénzt a népnek, és akkor eltűnnek? De akkor mi lesz a költségvetéssel és az államadóssággal?

Lám, a szélsőjobb elleni küzdelem nem is olyan egyszerű. Főleg, ha egy párt, jelesül a Fidesz, ezer szállal kötődik is saját nyilasaihoz, sőt maga találta ki, táplálta, nevelte ezt a szörnyszülöttet. Lesz is még vele gondja elég…

De addig is jó, ha tudjuk: az ország szétveréséért, megosztásáért, az emberek kisemmizéséért nem a Jobbik, hanem Orbán Viktor a felelős. És Stadler Mária mondataiért is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr823164257

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az osztályharc fokozódik 2011.08.22. 10:06:32

A Kedves Vezető szófordulatával élve, a mozaikkockákból lassan összeáll a kép, mit is művel a kormány. Bár néhány fontos részlet még hiányzik a kirakóból – ezek majd az ősszel átverendő több tucatnyi sarkalatos törvényből derülnek ki –, számomra nem ké...

Trackback: Felhívás terrorcselekményre? 2011.08.19. 13:13:45

Az év elején az UD Zrt. ügy kapcsán (nyilvánosságra került néhány, fontos embereknek kellemetlen telefonbeszélgetés) már fejtegettem, hogy bizonyos cselekmények miért nem minősülnek bűncselekménynek.Akkor még nem gondoltam, hogy már ebben az évben hall...

Trackback: A politikai számonkérés titokzatos tárgya 2011.08.19. 10:51:47

Nyomozunk. Papírhalmok fölé hajolunk, lázasan, izzadtan szorongatjuk a tollat, nagyítót, sorkihúzót. Meg kell találnunk. Bármi is az, de meg kell találnunk. Bármit, de találnunk kell....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fell Bandi 2011.08.19. 09:10:47

zsóti, ez nálad már elmebaj. gyurcsányi megy a sittre, mivel köztörvényes bűnöző. Ennyi az, ami rád tartozik...apró piri néni nem fog neked párizsit venni, amíg a fletó a hűvösön pihenget...

Rántott kard 2011.08.19. 09:51:36

@Fell Bandi:

A probléma csupán annyi, hogy "zsóti" minden szava igaz, nem is tudtál cáfolni egyet sem, csupán "gyurcsányizol" mint mindig.
Áruld már el tökszár, hogy mi a jó büdös francot lehet, vagy kell még gyalázni egy három éve megbukott miniszterelnökön!?
Na persze ha a jelenlegit nincs miért dicsérni....
Akkor valamelyest érthető a dolog.

ben2 2011.08.19. 10:14:12

@Rántott kard:

" Azt az embert, aki az utolsó pillanatban még szerzett egymilliárd eurót Magyarországnak fejlesztésre. Azt az embert, aki 4 százalék alá hozta a költségvetési hiányt, akinek kormányzása idején példátlan fejlesztések valósultak meg országszerte. (Egyet tessenek már említeni, ami Orbánék idején történt.) Aki elindította és megszabta a később sikeres válságkezelést, amelyet aztán Bajnai Gordon újabb elemekkel kiegészítve sikeres elvégzett."

Ez a szöveg részleteiben és egészében is a politikai elfogultság patologikus esete. A cikk többi része a szokásos fröcsögés.

Tapmancs 2011.08.19. 10:17:08

"az utolsó pillanatban még szerzett egymilliárd eurót Magyarországnak"

ööö... ez már úgy jött ki hogy a felvett hiteleket levontad?

kicsijuti 2011.08.19. 10:17:40

Na várjuk arról hogy a fidesz kormány alatt erősödik a jobbik arról a fidesz tehet, de arról hogy az mszp kormány alatt létrejött és felerősödött arról meg nem az mszp. aha

amúgy meg: "Stadler Mária semmilyen tisztséget sem tölt be a Fideszben. "
index.hu ennyit erről

ThufirHawat 2011.08.19. 10:19:02

@Fell Bandi: Köztörvényes bűnöző, aha. Miért is? A fél Fidesz azon munkálkodik, hogy lecsukják valahogy, eddig sikertelenül. Szerinted miért?

Dr. Bélus___ 2011.08.19. 10:21:59

Én lehet lemaradtam, de tudtommal Maca néne annyit mondott, hogy ha igazi radikálisok lennének, akkor lelőtték volna már Gyurcsánykát. Ez kábé olyan, mintha azt mondta volna nekem, hogy ha nő lennék lenne puncim. De nincs... mégsem hinném, hogy ez arra lenne felbujtás, hogy operáltassam magam nővé. Épp úgy, ahogy az eredetije csak annyit jelent, hogy Budaházy nem igazi radikális Maca néne szerint.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.08.19. 10:23:29

Ez nagyon szánalmas, hogy abból próbálnak a baloldalon ügyeket csinálni, hogy egy huszadrangú senki fidesztámogató mit mondott.

Van éppen elég valódi probléma ezzel a kormánnyal, tessék inkább azzal foglalkozni, ne ilyenből ügyet csinálni

Rántott kard 2011.08.19. 10:24:31

Csukjátok már le végre a "gyurcsányit" vagy lőjétek le, ha már egy fideszes képviselő erre buzdít!
Mi a faszt szaroztok már másfél éve 2/3-dal ezen?
Akkor TALÁN megnyugodnátok.
Bár megjegyzem pillanatok alatt találnátok másik gyűlölt ellenséget.
Mert mit ér a nagy többség, ha nincs ellenség?

Egy vásárló · http://vasarlasitippek.blog.hu 2011.08.19. 10:25:02

Tisztelettel ajánlom figyelmetekbe a blogomat!

Helótageci 2011.08.19. 10:26:45

Az télleg baj, hogy sok esetben egyes káderek is hasonlóan elvakultak, de Zsolesz neked nem fárad már lassan a szád?

Dr. Bélus___ 2011.08.19. 10:27:09

@ThufirHawat:
Mentátoknak ezt ki kéne tudni találni...

1. Túl sokat tud.
2. A haverjai meg még többet tudnak, és ha lecsukatod, azzal egy íratlan szabályt hágsz át, és akkor ők is borítanak a bilin. Ez a második persze már narancséknak fájna.

Muad\\\'Dib 2011.08.19. 10:27:49

Nem kell háborogni gréczyke, nekünk már csak ilyen stadler máriák jutottak, valamint havas szófiák, aki emlékeim szerint a maga által ajnározott maszopban üldögél. Szóval nem kell meglepettséget tettetni a magyar politikusok színvonalán...

high up! 2011.08.19. 10:29:33

A sok hülye balos agyhalott már megint nem fogta fel a csöppnyi (valójában nulla) eszével, hogy mit is látott a videón. Hát ennyit:

Maris vitatkozott Budaházival, mert szerinte B-ék valójában a Fidesz ellen harcolnak. Budaházi meg asszonta hogy nem, mert ök a komcsik ellen radikálisok.
Erre Maris feltette neki a RETORIKAI kérdést, hogy ha ennyire harcolsz a komcsik ellen, akkor miért nem....(lövöd le a csótányt?)
Na aztán ezen elszájkartéztak.

Összegzés:
A nagy kérdés: Egy akármennyire is közéleti szerplö kiejthet-e ilyet a száján?
Válasz: ha nem hivatalos a megszólalása (pl Öszödön beszédet mond a pártnak), akkor a magánéletben arról van meg a véleménye meg úgy, ahogy akarja.

A hóthülye maszop meg ugrik a nem létezö balhéra, sajna ma már nincs ereje sem a Heti Hetesnek, se Múmia Kovácslacinak, sem az ATV-nek, hogy bele tudják verni az emberek fejébe hogy hát ez igenis botrány!
greci, szarik rátok már az egész világ!

PS: Annyira hülyék vagytok, hogy azt se veszitek észre, hogy EZ A FIDESZNEK EGY SZUPER REKLÁM!!! Ugyan már greci, az emberek 90%-a szívesen látná lelöve gyúrtcsányt, ez az igazság. Ordibáljatok csak, hogy a Fidesz ezt ki meri mondani, úgy jártok mint a cigányok esetében: 5-10% komcsi hívötök átfarolt a Jobbikhoz, mert azok meg nem megmondták, hogy hogyan akarnak viszonyulni a cigányokhoz.

Rántott kard 2011.08.19. 10:32:30

Csukjátok már le végre a "gyurcsányit, vagy lőjétek le, ha már a lecsukást keveslitek.
Akkor TALÁN megnyugodnátok.
De szerintem pillanatok alatt találnátok másik gyűlölt ellenséget.
Mert mit ér a nagy többség, ha nincs ellenség.
Nektek harc kell, és győzelem minden áron.
Mindegy hogy ki ellen, és mi ellen.
Lehet az éppen Gyurcsány, az államadósság, Brüsszel, vagy a munkanélküliség.
Csak sajnos a várva várt hatalmas győzelmek, és az azt követő népünnepélyek a vezér dicsőítésével, mostanáig elmaradtak, és nem is úgy néz ki, hogy a közel jövőben megvalósulnak.

Mr.Treeger 2011.08.19. 10:34:05

gyilkosságra való felbujtás az gyilkosságra való felbujtás. Teljesen mindegy kinek milyen párt vagy vallási vagy ideológia hovatartozása van.
Arról nem beszélve, hogy a legtöbb amatőr gyilkos "terrorista" kivégzés általában ártatlan áldozatokat is követel.
Bárki is egyetértene abban, hogy vétlen áldozatot követelve is de öljünk meg valakit?
Szomorú ha bárki is tart.

Shypuchka 2011.08.19. 10:34:15

Egyszerűen szégyen, hogy ilyen elborult gondolatokkal rendelkező valaki ilyen ostobaságokat firkálhat egy blogban, ami még az indexen is megjelenik. Ez az írás egy teljes mértékben inkonzekvens fröcsögés, aminek se füle, se farka.

Kalmár 2011.08.19. 10:37:04

Jól jellemzi a helyzeteteket ez az eset is. Impotens, tehetségtelen baloldali firkászok rossz ütemben ugranak rá egy jelentéktelen ember jelentéktelen ügyére és megpróbálnak belőle világvége hangulatot kreálni.
Persze csodálkoznak, hogy leszarja mindenki. Nem hiszem, hogy észreveszik, de a legnagyobb baj ennek ellenére nem is a kiválasztott témáikkal vannak, hanem velük. Hiteltelenek, bűnösök és főleg közéleti hullák.

abaka 2011.08.19. 10:37:53

A poszt tartalmatol fuggetlenul melysegesen megdobbbent az elso bekezdes. Tenyleg vannak meg Mo-on emberek, akik igy gondolnak Gyurcsanyra (sajat magan kivul persze, de neki azert megbocsajthato egy kis szubjektivitas a kerdesben)??? Partallastol fuggetlenul, hogy a picsaba kepes barki ennyire vak maradni? Elkepeszto.

Rántott kard 2011.08.19. 10:40:48

@Mr.Treeger:

Mindig fölteszem a kérdést magamban az ilyen esetek alkalmával, hogy mi van, ha ezt egy MSZP-s mondja, egy Fideszesre? Milyenek lennének a reakciók?
Egyébként a gyűlölet beszéddel csupán annyi a baj, hogy egyszer csak jön egy "elmebajos, aki a gyűlölet beszéd minden szavát komolyan veszi. Lásd pl. Norvégia.

Muad\\\'Dib 2011.08.19. 10:42:36

@abaka:
Nem meglepő ez. Egyrészt ez a szervilis talpnyaló onnan kapja a fizetését, másrészt miért csak Orbánnak lenne meg a saját csicskási köre? Ami inkább elkeserítő, hogy ha nem akarjuk sok cikluson át megtartani a fityesz kormányt, akkor az ilyen Gréczy féle alakoknak nagyon gyorsan el kéne tűnnie, mert nagyjából minden cikkével képes lerombolni az addigi értelmes kritikákat, valamint elhitelteleníteni bármilyen ügyet...

Blogger Géza 2011.08.19. 10:44:35

Gréczy - Rákosi: egy és ugyanaz

hiénaf1 2011.08.19. 10:44:42

"Budaházyval, aki a 2006-os csőcselék egyik vezére volt, aki nyíltan meg akarta dönteni saját, demokratikusan választott kormányát, aki jelenleg is börtönben ül."

A JÓ ÉDES KURVA ANYÁD VOLT A CSŐCSELÉK AMIKOR HEMPERGETT A CIGÁNY APÁDDAL, AKI EGYBEN A NAGYA ÉS DÉDAPÁD!!!

Blogger Géza 2011.08.19. 10:47:29

Amúgy ennek a blognak a hagymázas ömlengési megértették velem, hogy ez az ember már a Népszava számára is vállalhatatlan volt. Ezért egy bizonyos színvonal még ott is elvárható lenne.

hiénaf1 2011.08.19. 10:47:37

gréczyzsolt= patkány 3/3-as rohadt kis kommunista féreg. Mennyit kapsz ezért a kis fröcsögésért, azt mondd meg patkány! Hány fillérért adod el a lelked te kis patkány? Válaszolj!

Scagnetti 2011.08.19. 10:48:11

@ThufirHawat: Nagyon egyszerű. Eszük ágában sincs lecsukni. Egyrészt tud olyanokat, amivel másokat is magával rántana, másrészt meg a Fidesznek nagyon jó, ha Gyurcsány ott ólálkodik az Mszp körül, és ha konkrétumot nem is tud senki, a visszatéréséről pletykálnak. Ez a pletyka önmagában elég ahhoz, hogy az Mszp-hez véletlenül se közeledjenek a szavazók.

Azt, hogy tényleg le akarják csukni, kétféle ember hiszi el. Aki bevette a dumát az elszámoltatásról, és az, aki bevette a dumát a Gyurcsánytól rettegő Orbánról.

Én remélem, hogy egy mentát nem tartozik egyik csoportba sem.

hiénaf1 2011.08.19. 10:48:57

@Rántott kard: Nem gyalázni kell te fasz, hanem elszámoltatni.

partfish 2011.08.19. 10:50:46

@Fell Bandi:

igazad van! kubában, é-koreában, vagy venezuelában, már rég sitten lenne. nem értem orbánékat, mit szöszögnek annyit gyurcsánnyal, elvégre orbán is van akkora forradalmár, mint castro, vagy lukasenko.

hiénaf1 2011.08.19. 10:51:03

@Bélus___: De hülye a hasonlatod. Leülhetsz! Ha apád volnék pofán vágnálak, de nem vagyok az. Attól, hogy valaki radikális még nem gyilkos. Felfognád?

kemény keleti kommentelő 2011.08.19. 10:51:15

Wittner Mária fidesz főnéni meg aszonta 2006-ban, hogy ha igazi spontán felháborodók, akkor ugorjanak neki a tévészékháznak.
Aztán nekiugrottak.

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem.

Bár, a Gyurcsányék házához már Pelczné anyus is vezetett spontánokat, hátha.

abaka 2011.08.19. 10:51:46

@Muad\\\'Dib: Egyetertek. A kommentet egyebkent burkolt utalasnak is szantam, mert normalis, gondolkodasra akar csak minimalis mertekben is kepes ember ilyet tenyleg csak penzert csinal.

Murderface 2011.08.19. 10:55:55

"Fidesz-Jobbik: egy és ugyanaz"

Magyar politikusok: egy és ugyanaz :)

partfish 2011.08.19. 10:59:52

Nyuszika rémülten rohan az erdőben. Találkozik a rókával.
- Mi történt, Nyuszika, mitől ijedtél meg?
- A fideszesek bejöttek az erdőbe és azt mondják, hogy minden medvét előzetes letartóztatásba helyeznek.
- De hát te nem vagy medve!
- Azt, hogy ki a medve, ők döntik el

Dr. Bélus___ 2011.08.19. 11:01:32

@hiénaf1: Szövegértés 1-es. Olvasd el még1x, hátha sikerül felfogni! Ha az után is azt hiszed, hogy a commentem azt mondja, hogy szerintem a radikális = gyilkos, akkor menj vissza az első osztályba!

Rántott kard 2011.08.19. 11:02:35

@hiénaf1:

Két dolgot nem értek.
1.Ha nem gyalázni kell akkor miért gyalázzátok?
2:Ha elszámoltatni kell, miért nem számoltatjátok már el?
(3. Miért van ilyen mocskos szád? A durvaság nem megoldás semmire, azzal senkit nem tudsz itt a blogon meggyőzni az igazadról.)

excopp 2011.08.19. 11:04:56

t. Gréczy úr!

- vajon megérte-e a megszerzett 1 mrd cserébe azért, hogy a magyar cukorkvóta 75 %-át elvesztettük és a másfél évszázados cukoripar 13 gyára egyik-napról a másikra térdre esett
-sztem nem...

EXO 2011.08.19. 11:08:41

Arról, hogy mi tehet a jobiik erősödéséről, szimplána válság-e, vagy az etnikai konfliktusok állnak erőteljesebben a hátterében, egyszerűen meg kell nézni a jobbik megyénkénti eredményei, és a különböző statisztikák közöti korrelációkat.

Ehhez ítt van 3 térkép:
Romák aránya magyarországon:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_rom%C3%A1k#Demogr.C3.A1fiai_jellemz.C5.91k
Munkanélküiség maygarországon:
www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.gtk.szie.hu%2Fupload_files%2F20070913084027_Konferencia.doc&rct=j&q=munkan%C3%A9lk%C3%BClis%C3%A9g%20magyarorsz%C3%A1gon%20t%C3%A9rk%C3%A9p&ei=3iNOTr69Ea7Y4QT_wMi-Bw&usg=AFQjCNFROU6rqR98pxb0COJ6FE1vkuFXpA&cad=rja
Országgyűlési választások 2010 megyénként:
www.valasztas.hu/

A térképek alapján az szűrhető le, hogy alapjában véve sokkal erősebb a kolleráció a jobbik és a romák aránya, mint a jobbik és munkanélküliség között, ami elég meggyőző jele a Jobbik által felvetett kérdések létjogosultságának,
erre mondom, hogy Pestről könnyű dirigálni

Másrészt a Viktor most ezzel az adókiegyenlítéssel a jobboldali szavazók nagyrészét egyértelműel ellökte a Jobbik felé és az embereket a megélhetési bűnözés politikával félelemben tartó MSZP-vel együtt teljesen részolgálnak arra, hogyha egyszer Jobbik többség lesz, és százával fogják a korrupt politikusukat 20 évre lecsukni+vagyonelkobzást végrehajtani,

bár én úgy számolom, hogy a Viktorék ezt a következő választásra pont úgy alakították ki az intézkedéseket, hogy éppenmradjon elég szavazójuk(kb 1,2-1,5 millió fanatikus fideszes és KDNP-s,plusz 200ezer hitgyüli plusz 200-300ezer határontúli pont elég lesz a dologra

Ha egyszer az SZDSZ-MDF dúóhoz hasonlóan hátérbe szorul ez a FIDESZ-MSZP duó azt teljesen megérdemlik majd

Battlestar Galactica 2011.08.19. 11:09:21

@high up!: Ha jól értem amit mondasz, akkor ha közszereplőként mondanám azt, hogy

mennyire szeretném a csúti parasztot felnégyelve látni az általa kreált vármegyék kapuira tűzve,

akkor az tilos, de ha mint magánember mondom egy közösségben akkor az szabad véleménynyilvánítás?

Ha jól emlékszem valami hasonlóval játszotta ki a mentelmi jog kártyát puruttya gyula országgyűlési képviselő! Akkor ez tényleg működik!

Ormány viktornak egyébként nem sok van már hátra, úgy össze volt rogyva az ember a legutolsó beszédén, hogy az félelmetes! Árnyéka önmagának! Hitler utolsó napjairól volt egy film. Rögtön ez jutott eszembe!

Ting Fu doktor 2011.08.19. 11:12:47

Most komolyan!

Egy C kategóriás fideszes kis senkivel akarjátok megfogni a Fideszt? Egy olyas valakivel, aki még csak nem is tőlt be semmiféle tisztséget?

Normálisak vagytok????

Ting Fu doktor 2011.08.19. 11:12:52

Most komolyan!

Egy C kategóriás fideszes kis senkivel akarjátok megfogni a Fideszt? Egy olyas valakivel, aki még csak nem is tőlt be semmiféle tisztséget?

Normálisak vagytok????

hááááát 2011.08.19. 11:12:56

Én mint baloldali liberális mostantól elhagyom a bal szót. Inkább Zsidózzanak le, mint összefüggésbe hozzanak Gréczy féle "urakkal".

Dr. Bélus___ 2011.08.19. 11:13:54

@EXO: Raszistaaaaa! Azt mered mondani, hogy ahol az emberek jobban ismerik a cigókat, ott jobban utálják őket! Ez lehetetlen, hiszen csak meg kell őket ismerni, és akkor mindenki szeretni fogja a kis cukkereket peace and love stílusban, érted? Na sipirc a börtönbe! :):):):):)

k.o.d.i. 2011.08.19. 11:14:13

Zsoli bakker, te tényleg szerelmes lehetsz ebbe a derék emberbe. Neki amúgy nem kellemetlen már ez egy kicsit?

Ting Fu doktor 2011.08.19. 11:15:36

AMúgy Kedves Zsolt, az az ember, aki toposz szerűen csak úgy van emlegetve, hogy legyőzte Orbán Viktort, ugyan az az ember, akit Orbán Viktor később 0-ra leamortizált és amely ember úgy megbukott mint Rottenbiller és esélye sincs arra, hogy valaha még tényező legyen a politikában.

Illetve ez nem igaz, mert nagyon fontos tényező a politikában.

Ő a nagybetűs MUMUS, aki miatt a Fidesz még sok választást meg fog nyerni.

partfish 2011.08.19. 11:16:16

@excopp:

igazad van!

orbán megmondta, hogy Nem elméletek kellenek, hanem harminc markos legény a gazdaság talpraállítására

1-2 mai hír a hírkeresőn:
- Lassult az átlagkeresetek növekedése júniusban.
- Újabb adatok utalnak a gazdaság lassulására
- Pánik a tőzsdéken: zuhan az OTP
- Még több magánpénztári pénz kell?

félszemű a király 2011.08.19. 11:18:51

csőcselék az anyád, mert világrahozott, Gréczy, meg Te!

Rántott kard 2011.08.19. 11:21:06

@Battlestar Galactica:

Félő hogy a fejére omlik az egész kártyavár, amit épített.
Ez sajnos nagyon nem lesz jó, mert megint az "Istenadta Nép" szívja meg.
Ha már egyszer2/3-a lett, megtehette volna, hogy tisztességes politikával, és főleg tisztességes gazdaság politikával kihúzza az ország szekerét bajból. De a harc, és a hatalom fontosabb neki.
Gyurcsányt is a gazdasági válság vitte el, Orbánt is az fogja. Legfeljebb Ő még a sajátjai előtt sem fogja elismerni hogy elQrta.
Lehetne úriember, lehetne nagyvonalú, adhatna legalább a demokrácia látszatára, de ha nem, hát vessen magára.

Vipera01 2011.08.19. 11:24:01

Fizetett politikai hirdetést olvashattak.

Zsolti, legalább a látszatra ügyelj már, ha elvileg politológus vagy!
Példátlan fejlesztések a Gyurcsány-kormány alatt... a te jövedelmed nyilván fejlődött, de az országra ez már nem mondható el.

Rántott kard 2011.08.19. 11:25:36

@Vipera01:

Pláne nem mondható el, az elmúlt másfél év távlatában.

Leone_510 2011.08.19. 11:25:37

Amíg Gyurcsány (és az utóbbi 20 év első 10 maszopos embere) a MASZOP közelében van SOHA nem szavazok rájuk (egyelőre senkire) nem a fidesz miatt, hanem ÖNMAGA miatt. Kedves Gréczy úr! Nekem , önnel ellentétben semmilyen hasznom, csak károm származott abból , hogy GY.F. ott volt ahol. Miért nem tudja ön azt elfogadni, hogy egy végtelenségig korrupt bukott hazug embert nem kell a fidesznek démonizálni , amikor ezt már önmaga megtette?

hiénaf1 2011.08.19. 11:26:20

@Bélus___: Nem érdekel. Kibaszottul elegem van abból ami ebben az országban megy képmutatás és gazemberség terén. Összefogás helyett mindenki a másik ellenlábasa és egymással baszakszunk, ahelyett, hogy rámutatnánk a nyilvánvalóra és kiírtanánk (nem fizikiailag persze). Elnézést, ha félreértettem a kommentedet, de a post CSŐCSELÉK szavánál nálam eldurrant valami..... Második olvasatra leesett, sajnálom a reflexszerű reakciómat.

Gatinho 2011.08.19. 11:28:35

Nevetséges vagy Gréczy!

Orbánt hány ezer mszp tag akarta már felkötni?

Vipera01 2011.08.19. 11:28:44

@Rántott kard: valóban nem. Azért vagyok én jobbikos, és nem fideszes.
Az MSZP elkurta - a Fidesz folytatta az elkurást.
A MOL-részvényekre költött pénzből élelmiszeripari üzemeket kellett volna csinálni, teremtve ezáltal munkahelyek tízezreit.
De most Gréczy MSZP-nyalása a téma.

partfish 2011.08.19. 11:31:09

@Vipera01: én is azt szeretem a jobbikban, hogy nincsenek szakértők, csak markos legények.

hiénaf1 2011.08.19. 11:32:14

@Rántott kard: Mi az, hogy ..."nátok el?"

nem vagyok hatóság és az a szomorú, hogy 22 évvel a rendszerváltás után is arról beszélünk, hogy mit kellett volna.

Raksányi 2011.08.19. 11:32:25

zsoltika akkor olvasd ezt el még egyszer és így fényezzed a főnöködet,hogy mennyi mindent is tett az országért....

"Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? "

Táskás Tóni 2011.08.19. 11:35:03

@partfish: Zagyva például tud olvasni, vagy csak ostort csattogtatni képes? Mondjuk nem hiszem , hogy értelmezni tudna egy törvényjavaslatot. Sötét tahó primitív banda és az is aki közösséget vállal velük.

partfish 2011.08.19. 11:35:51

@Gatinho: "vegyenek egy kalapácsot, egy szöget, egy kötelet, menjenek le az alagsorba és a szögre, vagy ha találtak egy jó gerendát, akkor a gerendára kössék fel magukat"

Táskás Tóni 2011.08.19. 11:38:23

@Raksányi: Ezt a fidesz kormány nem mondhatja el, másfél év távlatában.
Sok mindent csináltak, csak és kizárólag szart és jó sok kárt okoztak. A gazdaságnak és Mo-nak egyaránt.

Táskás Tóni 2011.08.19. 11:39:47

@Gatinho: Név szerint kérjük, mondjuk a Kubatov listából.

Battlestar Galactica 2011.08.19. 11:39:48

@Rántott kard: Innen is látszik, hogy nem igazi magyar, csak magyarkodó OV. Ha valóban az ország érdekeit az önös érdekei elé tudta volna helyezni, akkor az lett volna amit te is mondasz, vagy amit Bajnai csinált. Úgy emlékszem volt néhány vitája a parlamenti többséggel, hogy amennyiben nem szavazzák meg a tervezetét, akkor veszi a kalapját, oszt jónapot!

Össze fog omolni, nem kétséges! A múltkori állapota lehet, hogy annak volt köszönhető, hogy épp megtudta, hogy a király meztelen! szar érzés lehetett!

Sajnos a mi fejünkre hull az egész, a szemellenzős droidjai meg fel sem fogják mi is történik! 3700 volt ma az OTP! Igazi szárnyalás!

Scagnetti 2011.08.19. 11:41:09

"Mi másra gondolhatnánk, amikor Vona Gábor – ma már oldalán a toroczkaikkal, betyárokkal -, Orbán polgári körében kezdhette pályafutását?"

Érdekes. Ilyen alapon az Mdf is náci, mert Csurka annak idején ott kezdte.

Táskás Tóni 2011.08.19. 11:42:42

@Battlestar Galactica: A nemzetközi helyzet és az elmúlt nyócév. Ez az oka.

Raksányi 2011.08.19. 11:42:58

Táskás Tóni
sok mindent elmondhat,így azt is hogy az öszödi böszme miatt itt évekig semmi nem fog változni,mert eladósították az országot 30 évre legalább...

Táskás Tóni 2011.08.19. 11:43:47

@Scagnetti: Tehát Csurka náci. Te mondtad.

Scagnetti 2011.08.19. 11:45:57

@Leone_510: Ezt a nagy többség pontosan tudja. A szocik próbálják azzal magyarázni az irányukban érzett utálatot, hogy az Orbán műve. Ők maguk nem tehetnek róla, csak a gonosz Orbán.

Azt meg, amit te mondtál, vagyis hogy egy szavazó a Fidesz szövegeitől függetlenül is utálhatja az Mszp-t, sosem fogják elismerni. Az Mszp és Gyurcsány a legfaszább gyerekek a világon, őket rossz politikusnak tartani csak hosszan tartó fideszes agymosás után lehet. Más ok elképzelhetetlen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.19. 11:46:44

@Raksányi: barcsak ne valtozott volna semmi az elmult egy evben..
pl a sajtoszabadsag, az alkotmany, a fegyveres testuletek megbecsulese, a munka torvenykonyve, a manyup jogallasa...

bajnai mindig is sokkal jobb volt orbannak, de jelenleg midasnak tunik orbanhoz kepest...

Scagnetti 2011.08.19. 11:48:04

@Táskás Tóni: Örülök, hogy mellébeszélsz, de ha már válaszoltál, akkor illett volna arra, amit írtam. Tehát az Mdf-ről. Mert akkor a szoci logika szerint ők is nácik, hisz Csurkát annak idején folyamatosan nácizták, és Csurka az Mdf-ben kezdte.

Táskás Tóni 2011.08.19. 11:49:14

@Raksányi: Vonjál le kb 5000 milliárd ft-ot az adósságállományból. Pl 3000 milliárd ft mnyp-i vagyon, ez 13 év megtakarítása, ha már ellopták illik leszámítani. 1000 milliárd az Orbánék kedvezményes lakásvásárlási intézkedésének a hozadéka. 500 milliárd hitel Mol részvényekre. Akkor még a hülyenépszavazás káráról nem is beszéltem, meg az 1300 milliárd ft-os fidesz önkormányzatok hitelállományáról.

Mitya Ivanov 2011.08.19. 11:49:15

zsékategóriás fideszesről van szó

Táskás Tóni 2011.08.19. 11:51:05

@Scagnetti: Leírtam a kommented megállapítását, nem beszéltem mellé.

midnight coder 2011.08.19. 11:51:55

@Rántott kard: Szálasi sokkal régebben megbukott, mégsem szeretjük. Márpedig Fletó sem kisebb gazember, csak mostanság nem Szálasiék módszereinek kedvez a történelmi helyzet.

Táskás Tóni 2011.08.19. 11:52:27

@Raksányi: Ja és ez a 10000- 12000 milliárd fele és 2008-ban volt egy válság, nem is kicsi.

DillingerEscapePlan 2011.08.19. 11:53:27

gréczy megint fosott egy posztot.

Rwindx 2011.08.19. 11:54:18

Jajj, ez nagyon kellett:

"Azt az embert, aki az utolsó pillanatban még szerzett egymilliárd eurót Magyarországnak fejlesztésre. Azt az embert, aki 4 százalék alá hozta a költségvetési hiányt, akinek kormányzása idején példátlan fejlesztések valósultak meg országszerte. (Egyet tessenek már említeni, ami Orbánék idején történt.) Aki elindította és megszabta a később sikeres válságkezelést, amelyet aztán Bajnai Gordon újabb elemekkel kiegészítve sikeres elvégzett."

:D :D

Bazdmeg ha banktisztviselő vagyok és eljátszok a bank vagyonából 10 milliárdot, majd kérek kölcsön a banknak, de a bank kontójára 1 milliárdot, akkor én kivételes ember vagyok? :D

high up! 2011.08.19. 11:54:44

És eg egy szabály:

greci, a Jobbik a ti problémátok. nem a Fideszé. Úgy hogy nem kell Orbán lába elé kúsznotok, hogy védjen meg töle titeket. Harcoljatok ti egyedül ellenük. Alig várjuk már, amikor titeket is kinyír a Jobbik, mint ahogy a szadeszt kinyírta.

Scagnetti 2011.08.19. 11:54:47

@Táskás Tóni: Dehogynem, méghozzá elég bénán. Ez bizony egy logikai bukta, amibe a szocik beleszaladtak csúnyán. Mert ha a Fidesz és a Jobbik ugyanaz, Vona polgárikörös múltja miatt, akkor bizony az Mdf és a Miép is ugyanaz, hisz Csurka a párt alapításában is részt vett, még talán alelnök(!) is volt.

De annyi gerinc nincs benned, hogy elismerd. Nem is lenne ezzel gond, csak akkor nem kellett volna reagálnod sem.

Raksányi 2011.08.19. 11:55:02

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Nem vagyok fidesz hívő,tehát sok dologban egyet is értek veled,na de azért álljunk már meg,hogy a szocilibsik mondják meg a frankót egy ilyen 8 év...miért nem azon elmélkedsz, te is illetve grécy zsoltika is ha nem ilyen töketlen bénák akkor orbán nem kap ekkora felhatalmazást a néptől....van kétharmada azt csinál amit akar...késő bánat.....magánnyugdíj???Arra gondolsz,hogy valaki 10 év befizetés után mínuszos reálhozamot kapott???micsoda befektetés...

Raksányi 2011.08.19. 11:56:16

@Táskás Tóni:
csak mi már a válság előtt szarban voltunk...tudod hamisított költségvetési számok...dereng valami???

Rántott kard 2011.08.19. 11:56:30

@Vipera01:
"....élelmiszer ipari üzemeket kellett volna csinálni, teremtve ezáltal munkahelyek tízezreit."

s ezek az üzemek milyen piacra termelnének?
Nem olyan egyszerű ez, mint gondolod.
Élelmiszerből túltermelés van Európában. Nem kicsi, nagy.
Menjél csak be bármelyik szupermarketbe, nincs olyan, hogy nincs. Minden van.
Másrészt az árú romlandó, hosszú távú tárolása, szállítása problémás, ahol meg volna rá kereslet, ott nincs fizető képesség.
Lehet persze azt mondani, hogy vásároljon mindenki magyar árút, és ez volna a kívánatos, ez sokat lendítene a magyar gazdaságon. De ma még a vásárlók többsége ár alapján vásárol. De ha tényleg mindenki csak magyar árút vásárolna, akkor is keletkezne felesleg, amit nehéz eladni a nemzetközi piacokon, a belső fogyasztás meg nem tartaná el a gazdákat.
Szóval ez egy ördögi kör, amiből nincs kiút.
Az az van, de az a rendszer nemrég bukott meg.
A piac mindenható hatalma tehát kikerülhetetlen, hacsak nem vezetjük be újra a szocialista rendszert.

alpaca 2011.08.19. 11:57:01

Egyébként kicsoda ez a Stadler Mari, aki miatt Zsóti hisztériás rohamot kapott? Tudja valaki?

És az az utolsó pillanatban leakasztott 1 millárd az mi? Nyert a lovin?

A többit értem, fejlesztések is kellettek, főleg a völgyhíd meg a sok ppp koli a megszűnőben lévő vidéki főiskoláknak. Rendben van, valamire el kell baszni a pénzt, mert rengeteg van belőle, de akkor is: Kicsoda Stadler Mari?

Rántott kard 2011.08.19. 11:57:07

@midnight coder:
a Te legőszintébb sajnálatodra.

Fell Bandi 2011.08.19. 11:57:14

@Táskás Tóni:
1. a mnyp-állomány miért lett volna ellopva? Meg lett mentve az ország számára. Erről vitatkozni is kár, magára valamit adó szakember ezt nem értékelte még másképp.
2. A lakásvásárlási hitelek kamattámogatása nem kiadást, hanem bevételt hozott. Keresgélj csak nyugodtan a neten, minden 100 Ft támogatás 130-150 Ft hasznot hozott a költségvetésnek. Más adatot nem fogsz találni, hacsak nem a maszopos "szakértőket" olvasod.
3. A MOL részvényekkel mi a baj? Végre visszakerültek állami tulajdonba.
A többit értelmezni sem tudom, próbáld meg érthetően leírni, ne egy az egyben zsóti szavaival...

Scagnetti 2011.08.19. 11:58:48

@high up!: A szadesz kinyírásában sokan benne voltak. Vona ezt próbálta a maga érdemének mutatni, de neki sok köze nem volt hozzá. legfeljebb annyi, hogy a szadesz csinált egy nagy reklámot a Jobbiknak, azzal, hogy olyan látványosan utálta. Mert akit a szadesz utált, az a nép szemében csak jó ember lehetett.

Szóval a szadeszt elsősorban a szadesz nyírta ki. Pl. azzal, hogy Kókát rászabadították az országra. Aztán ott volt még Gyurcsány is, aki a liberális fordulattal megpróbálta felszívni a szadesz szavazótáborát. Prüszkölnek is rá azóta Horn Gabiék. :)

De legalább el lehet mondani, hogy Gyurcsány is tett valami jót.

Raksányi 2011.08.19. 12:01:53

@Táskás Tóni:
Hol a lóvé barátom amit fecoék felvettek???Azt ne mond,hogy fejlesztettek,mert maga ferenc császár vallotta be,hogy nem csináltak semmit????
Magánnyugdíjjal hagyjál már...0 meg mínuszos reálhozamok...nagy okosság,ezt is a mszp-szdsz kormánynak köszönhetjük...

csak egy adalék...államadósság 2002-55%-2010 80%
ez mindent elmond...játszhatsz itt a számokkal...a valóság ez...

Fell Bandi 2011.08.19. 12:02:58

@Scagnetti:
"De legalább el lehet mondani, hogy Gyurcsány is tett valami jót. "
Mi az hogy? Nagyon is!
Csak a zsóti soha sem a hőstetteit emlegeti, pedig voltak azok is: padlóra küldte az ország két leggyűlöltebb bűnszervezetét, a maszopot és a szadeszt.

qwertzu 2011.08.19. 12:03:25

@Battlestar Galactica: "3700 volt ma az OTP! Igazi szárnyalás! " És akkor mi van? Ha elég mélyre esik, akkor Csányi fölvásárolja a picsába az egészet, de téged ez miben zavar? Volt már 1230 körül is, és akkor se történt semmi.

2011.08.19. 12:04:09

ez a blog mindig feladja a leckét!

Rántott kard 2011.08.19. 12:04:21

"Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter megengedhetetlennek tart bármilyen jogszabály-változtatást, amelynek következtében csökkenne az egészségügyben dolgozók jövedelme - a tárcavezető erről a Magyar Nemzet pénteki számában megjelent interjúban beszélt."

Szegény jó öreg professzor bácsi még mindig nem jött rá arra, hogy teljesen mindegy, hogy Ő mit tart megengedhetőnek, vagy megengedhetetlennek.
Őt sajnálom majd egyedül az egész bagázsból, de Őt is csak mint embert, nem mint minisztert.

Rwindx 2011.08.19. 12:09:28

@Táskás Tóni: ezt a baromságot felejtsd már el.
Már pár napja írtam a nettó adósságnak semmi köze az önkormányzatok adósságához: nem számít bele.

A 3.000 milliárd nem csak az elkúró alatt lett becsengetve, rá ebből kb 1200 milliárd esik.

A MOL részvényeket meg eleve nem kellett volna eladni 2005-ben ugyebár, akkor most nem lenne kérdés hogy vissza kellett-e venni vagy sem dupla áron. Magyarul ha számolunk vele az volt a fasz aki eladta.

A többit levonhatod, így is toronymagasan vezet eladósításban.

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:12:05

@Raksányi: Utakban, közalkalmazotti bérekben 13. havi nyugdíjakban...A visszalépett- természetesen a fidesz zsarolás miatt- mnyp tagok több mint 80%-a kap reálhozamot.
A fidesz 1 év alatt elbaszott több, mint ezer milliárd ft-ot úgy, hogy szedi be a gazdaságfékező különadókat, tehát azon felül. Szar volt a kormányzás a szocik alatt, kivéve Bajnait, de miért kell a még szarabbat védeni? Amit valóságként leírtál az egy szám, ami mögötte van arról írtam én. Az államadósságot pedig nem csökkentette ez az ámokfutó bagázs a lenyúlt mnyp-i pénzek ellenére sem.

partfish 2011.08.19. 12:12:25

A globális pánikban az OTP-t ütötték meg: 6,79 százalékot zuhant a bankrészvény, 3 980 forintra. A Mol 2,94 százalékos esésben, 16 700 forinton búcsúzott.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.19. 12:12:46

@Raksányi: "Nem vagyok fidesz hívő,tehát sok dologban egyet is értek veled,na de azért álljunk már meg,hogy a szocilibsik mondják meg a frankót egy ilyen 8 év"

mar elnezest, de megis ki a faxnak hiszed magad, hogy te dontod el, ki es hogyan ertekel egy bizonyos idoszakot...?

Rántott kard 2011.08.19. 12:13:56

@Fell Bandi:

1. Hát ha Te a saját adózott jövedelmedből fizetett megtakarításodat, amit nyugdíjasként vehettél volna fel, azt önként adtad oda az állami nagy közös alapba, az a Te bajod.

2. A lakásvásárlási hitelek kamattámogatása csak annak a szűk rétegnek hozott hasznot, akinek egyáltalán adott a bank kölcsönt, és ez a támogatás sok sok milliárdba került az adó fizetőknek, és jelentősen növelte a költségvetés hiányát, amit annyira a szíveden viselsz mostanság.

3. A MOL részvényekkel ugyan ez a baj, azon kívül a részvényesek összetétele továbbra sem ismert, a benzin árára nincs hatással, és a Jóisten kegyelmezzen a FIDESZ-nek, ha a gazdasági helyzet rákényszeríti őket, hogy eladják.

Scagnetti 2011.08.19. 12:14:59

@Fell Bandi: Szerintem a szadesz sokkal rosszabb volt, mint az Mszp. Utóbbiakat akkor utáltam meg nagyon, mikor Gyurcsány elkezdte szadeszesíteni a pártot, ezzel végérvényesen eltávolodva mindentől, ami baloldali.

laci_52 2011.08.19. 12:15:35

A Jobbikra szüksége van a Fidesznek: kimondják és megteszik azt, amit egy kormánypártnak nem illik. Elvégzik helyettük a piszkos munkát, lásd Gyöngyöspata. Aztán majd ha olyant tesznek, ami az EU-nak nem tetszik, el lehet határolódni tőlük: "ez néhány szélsőséges műve, nem a miénk!".
Ha meg majd rosszabbul fut a Fidesz szekere, 2014-ben kitűnő koalíciós partner lesz, hogy majd ugyanúgy bedarálják, mint az MDF-et és a kisgazdákat.

partfish 2011.08.19. 12:16:10

Egy tevékenységet nem végző budai kft. tűnik a Fidesz-közeli cégbirodalom új gyöngyszemének: megfordult benne mindenki, aki valaha is tett valamit a párt gazdasági hátországa kiépítéséért. Tavasz óta Simicska Lajosé és feleségéé a Neo-Met Kft., amelynek taggyűlése a tavalyi évre 1,7 milliárd forint osztalékot szavazott meg a tulajdonosoknak, pedig egy fillér árbevételt sem termelt.

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:19:37

@Fell Bandi: @Rwindx: @Raksányi: Igazatok van , majd a III/II-es Matolcsi, a III/III-as kormánytagok a bunkó focista és a fidesz oligarchák-akik lépten nyomon shortolnak- a Zusshlag társ Szíjgyártó ezek majd szépen rendbe teszik az országot. A GDP adaton már látszik is.

Raksányi 2011.08.19. 12:19:58

@Táskás Tóni:

Utakban???Hol,melyikre gondolsz?Európa legdrágább útjait építették a löszbe fúrt alagutakról meg ne is beszéljünk...ja kérem így tényleg el lehet tapsolni a lóvét...HITELBŐL MEGÉLNI NEM LEHET!!!!ha ennyire okos vagy akkor tudod és ezzel mindent elmondtam!!80%-a kapott hozamot??És mennyit átlagban?Csak megsúgom,ha állampapírba tartották volna a kedves mnyp-ak a pénzt akkor is milliós hozamokat fizethettek volna...HOL A PÉNZ???

nem nyúltak le itt semmi,mert az a pénz ami mnyp-ba ment hiányzott a költségvetésből,ugyan is azt a nyugdíjra befizetett összegből utalták tovább,így az államnak ezt a lyukat be kellett tömnie...nagy üzlet...

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:20:49

@partfish: Gondolom ide ment a Szerencsejáték Zrt pénze többek között.

Fell Bandi 2011.08.19. 12:20:58

@partfish: te meg szavazz meg magadnak 10 milliárd osztalékot 0 Ft árbevételből, a saját cégedben! Én nem fogok tiltakozni.

Rántott kard 2011.08.19. 12:21:31

@Rwindx:

A gazdasági válság nem azzal kezdődik, hogy a boltban nem kapható valami.
Sőt. Azzal kezdődik, hogy az árú tömegesen áll rendelkezésre, és eladhatatlan.
Egyszer már a termelők a tengerbe öntötték Európában a búzát, Brazíliában meg a kávét.
Mo.-on még csak a dinnyét öntötték a bevásárló központ elé.
Idáig.

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:22:13

@Raksányi: Simicska most vasutat fog építeni, háromszoros áron. Jó utazást!

2011.08.19. 12:22:22

Annyira bírom, hogy a sok retardált még mindig nem tudja megkülönböztetni a hozamot és a reálhozamot..

Raksányi 2011.08.19. 12:23:58

@Táskás Tóni:
Mi a bajod hogy volt bolsik ülnek a fideszben???Az mszp-ben meg még egyszer annyi...akkor végül is ugyanannak az elitnek csápolsz!!!
Én utálom mind a kettőt.Sajnos nem volt rendszerváltás.

szivatnakanyám 2011.08.19. 12:24:05

@high up!: Nektek meg van egy Don Quijote de la Mancha. Annyit is fogtok vele érni, de sajna mi is.

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:25:30

@Lrdx: Retardált miniszterek retardált kormány, milyenek legyenek a hívők?

Raksányi 2011.08.19. 12:25:38

@Táskás Tóni:
és ez neked most miért fáj???ha az mszp csinálja az frankó akkor benyeled???

benkoo 2011.08.19. 12:25:59

Bházy el is küldte embereit feltérképezni Gyur... házát...hello

Rwindx 2011.08.19. 12:26:23

@Táskás Tóni: A GDP növekedés az utóbbi évek legjobbja, még akkor is, ha valójában ez is szar.

Fidesz oligarchák akik shortolnak, erről beszélj még. röhögni mindig tudok hülyeségeken. :)

partfish 2011.08.19. 12:26:53

Varga Mihály nyilatkozta azt, hogy végső soron (amennyiben az ország finanszírozását más forrásból nem lehet megoldani) elképzelhető olyan helyzet, hogy 2012 elején az állam értékesítse a MOL-csomag egy részét.

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:27:32

@Raksányi: A bajom a hazugság a cinikus képmutatás és a hozzá nem értés . Ez pedig maga a fidesz és a kormánya.

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:30:31

@Rwindx: Shortolnak és lopnak keményen és korrumpálnak. Pl MOL vezér Simicska.. Az idióta Matolcsi és Orbán terve pedig nem jött be, nem nőtt a fogyasztás, áll a gazdaság.Be kellene ismerni és nem folytatni az ámokfutást.

vokalpatriota 2011.08.19. 12:31:27

Ez a poszt úgy faszság, ahogy van...
Ez kb. pont ugyanaz a hülye üldözési mánia, mint amikor az első Orbán kormány alatt az Index Polfórum találkozóin volt egy SZDSZ-es tag, aki komolyan elhitte magának, hogy rövidesen megint üldözni és Dunába lövöldözni fogják a zsidókat - no nem államilag, de félkatonai alakulatok.

Szóval ezt a posztot törölném a helyedben. Nem leszel rá büszke már fél év múlva se.

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:31:37

Dolgom van , megyek, csá.

partfish 2011.08.19. 12:32:13

csak a hülyék, nem látják, hogy jobban élünk, mint két éve. igaz az orvosok, a tanárok, a tűzoltók, a rendőrök, a nyugdíjasok, és munkavállalók sem látják, de azok meg kit érdekelnek.

Rwindx 2011.08.19. 12:32:52

@Rántott kard:
Na álljunk meg. Azt írtad élelmiszer túltermelés van. Ellenben az élelmiszerárak az egész világon, EU-ban, USA-ban, Magyarországon, mindenütt emelkednek, a tartalékok mennyisége pedig folyamatosan csökken. Ez nem éppen túltermelésre utaló jel.

Egy piacvezérelt ember ilyen helyzetben mit tenne? Próbálja kielégíteni a növekvő keresletet nem?

Amikről te beszélsz, akkor az árak a béke segge alatt voltak, azért öntötték a tengerbe meg égették el trancsírozták szét, hogy az árak magasabbak legyenek (egyébként mind szimbolikus volt).

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:34:08

@Raksányi: Nem nyeltem be , nem rájuk szavaztam, de nem is a bunkó Zagyva Gyulára. Bokros folytathatta volna, amit Bajnai elkezdett.Csak a fidesz benyalatta 2.7 millió emberrel , hogy ők tudják a tutit.Na, csá.

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:35:23

@partfish: Az orvosok jobban élnek, már azok, akik külföldre mentek dolgozni.

Raksányi 2011.08.19. 12:35:48

@Táskás Tóni:
Bokros...hahaha
a nap vicce...

Rwindx 2011.08.19. 12:39:25

@Táskás Tóni:
Jaja, shortolnak, meg longolnak a szemetek,meg lefizetnek mindenkit. Tőzsdekormány! Dulva. Én a helyedben írnék egy komoly, géppel írt, névtelen feljelentést amiben felsorlod az összes általad említett tényt.

Apropó, ámokfutás: Mi az alternatíva (mégegyszer leírom az utóbbi évek legjobb Moi GDP növekedési adata mellett)? Vegyünk fel hiteleket? Növeljük az adókat? Még valami okosság ami nem volt korábban elsütve még szarabb adatok mellett?

Táskás Tóni 2011.08.19. 12:45:12

@Rwindx: Polt Péter nem vizsgál csak baloldali emberek elleni feljelentéseket, tudod a többit -Kaya..- hagyta elévülni.Amúgy vesszük fel sorra a hiteleket, még a részvényeket is hitelből vásároljuk és Orbán is növelni akarta hiányt, csak Barrosso pofán baszta. Ne tarts fel hülyeségekkel, na csá.

partfish 2011.08.19. 12:47:10

igazad van! orbán fogorvosa is jobban él. kétmilliárd most engem is kihúzna a szarból.

hogylehet 2011.08.19. 12:49:14

Hol lehet megtanulni, hogy néhány oldalon keresztül ennyi öszevisszaságot hordjon össze a zember?

Mert ez örökléssel nem hinném hogy menne, ezt tanulni kell!

partfish 2011.08.19. 12:50:05

@Raksányi:
Harmadik hónapja emelkedik a költségvetési szervek adóssága
Júliusban tovább emelkedett a költségvetési szervek adóssága, az előző hónap végén már 40,2 milliárd forintot ért el az összesített tartozás. Ez egy hónap alatt további 300 millió tartozásnövekedést jelent - derül ki a Magyar Államkincstár friss adataiból.

Battlestar Galactica 2011.08.19. 12:53:55

@qwertzu: Nem para, én is csipegetek. Ha jó Csányinak, akkor jó nekem is.

A tőzsde egy igazi értékmérő a gazdaságban úgy hallottam valahol. Mi a faszból akarnak ezek fellendülést, ha a tőzsde padlózik, az építőipar áll, és BRUTÁLIS megszorításokat jelentenek be!

A brutális szót nagyobb karakterekkel kellett volna írnom, de nem tudtam!

jenőke 2011.08.19. 12:55:11

Gréczy: (Egyet tessenek már említeni, ami Orbánék idején történt.)

Mondok: készül Gyurcsány ellen a vád.Már az alapoknál tartanak.

partfish 2011.08.19. 12:56:34

Befejezi működését az a svájci cég, amely az első közvetlen üzleti kapcsolatot jelentette a két befolyásos, szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkező magyar üzletember, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt között - írja az Origo. A cég több mint egy éven keresztül létezett, de tevékenységéről nem tudni semmit, és az sem világos, miért döntöttek úgy a tulajdonosok, hogy megszüntetik a vállalkozást.

dr. krusovice 2011.08.19. 12:57:03

pro:
"lelövetné azt az embert, aki legyőzte Orbán Viktort. Azt az embert, aki az utolsó pillanatban még szerzett egymilliárd eurót Magyarországnak fejlesztésre. Azt az embert, aki 4 százalék alá hozta a költségvetési hiányt, akinek kormányzása idején példátlan fejlesztések valósultak meg országszerte. (Egyet tessenek már említeni, ami Orbánék idején történt.) Aki elindította és megszabta a később sikeres válságkezelést, amelyet aztán Bajnai Gordon újabb elemekkel kiegészítve sikeres elvégzett."

kontra:
"Kossuth téri csürhe"

:)

room_101 2011.08.19. 12:57:55

Nem értem, miért veri ki a biztosítékot, ha egy (bár szerintem több is) fideszes lelőné Fletót, amikor a maszopon belül is vannak ilyenek szép számmal, legfeljebb nem szemtől szembe lovagiasan, hanem hátturul.

Rwindx 2011.08.19. 13:02:27

@Táskás Tóni: Valamit azt hiszem nem értettél abból amit írtam: a "tény" szót.

:)

Raksányi 2011.08.19. 13:02:51

@partfish:

a ciklus végén illik a számokkal hadonászni...egyenlőre ami tény az 2002 55%-2010 80%!!!
bármibe lefogadom,hogy 2014-ben csökkenni fog..mondom ezt úgy,hogy nem vagyok fidesz fan..

partfish 2011.08.19. 13:03:00

@jenőke: és valószínű, hogy az ítéletet is összeütötték már

Rántott kard 2011.08.19. 13:04:14

@Rwindx:

Miért ne lenne túltermelés?
Minden van, csak az nincs aki megveszi olyan áron, ami a termelőnek megérné.
Próbálj csak meg betörni a piacra bármilyen élelmiszerrel!
Az a kis üzlet ahol vásárolok, egészen szegényes árukészlettel rendelkezik, mert "csak" 6 féle kenyér kapható, és ez 6 különböző pékség terméke.
Az árakra pedig nem kevés befolyást gyakorolnak olyan hatások, mint például fölvásárlók, állami támogatás mértéke, intervenciós raktárak telítettsége, export-import aránya, vámok és vámmentes területek keresletének aránya, és még ezer nyavalya.
Az árak alakulása bár nem elhanyagolható, ma már egyáltalán nem tükrözi teljes egészében a piaci viszonyokat.

partfish 2011.08.19. 13:07:11

@Raksányi: igazad van! matolcsi megígérte, hogy 2030-ra lehagyjuk az eu fejlettségi szintjét. akkor nem szeretnék az ő helyükben lenni. akkor majd onnan jönnek ide az orvosok, az ápolónők, pincérek, az építőipari munkások stb. dolgozni, de még talán tűzoltók és rendőrök is jönnének. az egymillió új munkahelyből jut majd nekik is.

dr. krusovice 2011.08.19. 13:09:49

@room_101:
a legdurvább cigányellenes kirohanásokat én eddig "baloldali" érzelmű (értsd mszp szavazó) honfitársaimtól hallottam!
nekem is furcsa, de így van!

partfish 2011.08.19. 13:11:27

@DZ01: igazad van! én a heti válaszon fórumoztam idáig. de először a kommentelést, utána a fórumozást tiltották le. persze nem lehet csodálkozni, mert oda is írogattak olyanok akik nem átallották kritizálni a kedves vezetőt.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2011.08.19. 13:13:30

Ekkora egy maszop blogot! Uram Isten! 1 milliárd eurót nem az országnak szerzett hanem az érdekkörének te barom! Fejlövés, fejlövés!

Rwindx 2011.08.19. 13:13:37

@Rántott kard: Ok. Tegyük fel túltermelés van.
1. Azt mondod nem veszik meg. Akkor nyilván valamit csinálnak vele, mondjuk raktározzák.
2. Akkor miért csökkennek a készletek?
3. Ha mindenkinek a nyakán van, mert nem tudja eladni, akkor hova a picsába emeli mindenki tovább az árakat? Akkor eladhatóbb lesz?
4. Nem csak Mo-ról beszélünk, hanem az egész világról. Mindenhol az intervenciós raktárak, a vámok és az export-import arányok ugyanolyan mérvű hatása lenne?

Nem akarlak elkeseríteni, de minden affelé mutat hogy nincs túltermelés. Ha élemiszer hiány van, akkor azt nem úgy fogod észrevenni hogy már csak 4 féle kenyér van 6 helyett, hanem úgy hogy továbbra is annyi, csak pár százalékkal drágábban. A hiány először az egyenlőtlen eloszlásban fog megnyilvánulni, ami azt jelenti a szegény országok lakói fognak először éhezni, és a leggazdabbak soha, vagy legutoljára.
Jelenleg a világ lakosságának kb 1/7-ed része éhezik. Nyilván a szegényebbik része.

partfish 2011.08.19. 13:18:30

igazad van! orbán még a fogorvosának is adott kétmilliárdot.

dr. krusovice 2011.08.19. 13:20:22

egyébként érthetelen volt számomra, hogy kerül a gréczy-blog rendszeresen index címlapra, de aztán rájöttem, kb. úgy mint a malackaraj! onnan is sugárzik a dilettantizmus, de azért mégis csak egy közeli rokon!
:), :), :)

SzJ1982 2011.08.19. 13:22:13

Hű, de megmondta a politológus bácsi! Csoda, hogy kijöttek a szavak, és nem akadtak el kifelé Bajnai miniszterelnök úr (akinek érdemeit "jobbikosként" is elismerem) elsődleges nemi jellegében...
Szakértő urunk megint keveri a szezont a f@szommal, de sebaj. Megmondta!

Bátyó66 2011.08.19. 13:23:48

gréczy ! Aki csőcseléknek, bandának nevezi a nemzeti érzelmű embereket, az egy hazaáruló szemét bolsi. A cikkéből pedig ezen túlmenően is süt a tömény ostobaság; ilyen cikket csak rendkívül buta ember írhat.

Táskás Tóni 2011.08.19. 13:28:25

@Raksányi: Ezt nem hagyhatom szó nélkül. Igen a mnyp-i 3000 milliárd hiányzott a fidesz 2011-es ktgvetéséből, ezért fel is használták mind a 3000 milliárdot meg a különadókat és még így sem csökkentették az államadósságot A hiány 125% jelenleg. Pedig benyelték egy!!! évbe a 13 év megtakarítását.

Bátyó66 2011.08.19. 13:35:50

@Táskás Tóni: Egy MSZP szimpatizáns senkit sem nevezhet tahónak és primitívnek. Főleg az előző kormányzat idején, amikor még többségben voltak a parlamentben, a parlamenti közvetitések idején az ember onnan tudta, hol ül az MSZP, hogy kevés kivétellel csupa buta-pofájú bugris ült egy csomóban.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.19. 13:39:32

@Raksányi: es ugyanez szamszerint..?

nem a gdp-hez merve, amikor egy olyan belso kamuporgetest jatszottak a gdp-vel, ami kesobb a tobbszorosebe kerult allamadossagkent az utanuk jovoknek...

Rwindx 2011.08.19. 13:41:07

@Táskás Tóni: Már megint összevissza beszélsz.

1. Egyrészt a 3000 milliárd kb felét használták fel amik állampapírokban voltak, méghozzá úgy hogy egy tolvonással bevonták őket. Ezzel csökkent a belső államadósság.
2. A másik fele mivel részvényekben és egyéb papírokban van még nem tudják felhasználni. Ahhoz el kellene adni. Egyelőre úgy tűnik van annyi eszük hogy még ne adják el.

A hiány valóban 100% felett van pont ugyanúgy ahogy az összes kormánynál az összes évben korábban. Ez az esetek többségében tervezett, mivel a kiadások és a bevételek nem azonos ütemben folynak be. Ha ez annyira zavar kurcsánynál és bajnainál ezen fájdalmadat miért nem kürtölted világgá?

Másrészt a 13 év "megtakarítása" 13 évnyi ugyanannyi (kamatok és költségek miatt több) hitelfelvételt generált. Érdekes megtakarítás.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.19. 13:41:09

@Bátyó66: hat inkabb vagyok hazaarulo szemet bolsi jobboldali kapitalista letemre, mint kozteren szaro, gusztustalan ,ingyenelo fergek gyulekezetenek tagja, akik azt hiszik magukrol, mekkora kibaszott magyarok kozben csak mocksos kis szarjancsik...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.19. 13:44:35

@Rwindx: rossz a kiindulasi pontod.

te azt hiszed, hogy letezik valodi allami vagyon.

nem letezik. csak nekunk, allampolgaroknak van vagyonunk, aminek egy reszet kezelesre - de nem a tulajdonjog birtoklasanak celjabol - az allamra bizzuk. de nem az ove. a mienk akkor is, ha manyup, ha allami nyugdij, ha mol pakett, ha barmi.

SzJ1982 2011.08.19. 13:45:40

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Hát azt a gyakorlott kommentelő már jól tudja, te mi is vagy...:D

Rwindx 2011.08.19. 13:50:06

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Sehol nem fejtegettem ilyesmit. A mondandómhoz erre nem is volt szükség. Továbbá akárhogy is gondolnám, nem is befolyásolná azt, az eredmény ugyanaz.
Teljesen mindegy hogy ki a valódi tulajdonos ha szembeállítok kb 3000milliárd Ft vagyont kb 3500milliárd Ft hitellel. Az eredmény a tulajdonos szempontjából 500 milliárd minusz.

perrymason 2011.08.19. 13:56:58

Ez a cik, blog vagy mi csak egy baloldali fröcsögés, semmi más!

Gatinho 2011.08.19. 14:03:35

@partfish:

ja, meg vegyenek be egy ciántablettát.

Gatinho 2011.08.19. 14:08:00

@perrymason:

Ja, vihar a biliben Gréczy módra. :DDD

Fell Bandi 2011.08.19. 14:38:59

@Bátyó66: a helyzet mára sem változott, csak annyiban, hogy már jóval kevesebben vannak a bugris maszoposok. remélem, legközelebb már egy sem lesz belőlük a parlament falain belül

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.19. 14:40:18

@Raksányi: es en buszke vagyok magamra. es lehetek is.

ertem en, hogy te gyenge vagy es versenykeptelen, de en nem, tehat az en eletemtol az allam a leheto legtavolabb helyezkedjen.

majd en intezem magamnak az orvost
majd en intezem magamnak a nygudijat
majd en intezem az eletem

az allam csak a leheto legszuksegesebbb feladatokat lassa el, ne ugasson bele a mindennapokba, mert en vagyok a kenyerado gazdaja es az en szolgalatomra jott letre, nem pedig akorlatozasomra. nem az allam letenek celja az allampolgarok, nem pedig maga az allam. az az allam, amelyik magat az allampolgarok elebe helyezi felegetendo, elasando, sirja lehugyozando.

leponex 2011.08.19. 14:46:37

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Weimari Mesterdalnokunk, Baloldali Tábori lelkész, Ferenc testvérünk örökös Főtanácsolója, miegyebünk !

Vagy a meleg, vagy a fásult beletörődés érintette tán meg Kedves Bárdunk, hogy összehordott mindenféle csacskaságot ?
Hogy a Torockai és a Budaházy fedőnevű urak mely hátszéllel repülték eddigi pályafutásukat, melyik gazdasági-politikai garnitúra érdekében tevékenykednek, az már nyilvánvaló lehet mindenki számára, konkrétabbat talán Szilvássy bácsiék mondhatnának ( persze hogy nem fognak )
A több évvel ezelőtti kétségtelenül primitív provokáció is erre utalt: ’ Ha valóban radikálisok lennétek, akkor … ’ Természetesen mi joggal nehezményezhetnénk e szavakat, de nem Ön, akinek blogján az akasztásra buzdítás igen gyakori, de egyetlen alkalommal se jelezte, hogy ezt helytelenítené! Ahogy megvédték a keresztények kiirtásának karácsonyi vágyakozását a Tilos rádióban, ahogy Frei bácsi érdeklődését az Orbán lehetséges lelövése forrásigényének felmérésekor.
Mi demokraták kénytelenek vagyunk tudomásul venni a szent véleményszabadság e megnyilvánulásait.

Változatlan erőlködése egy Fidesz-Jobbik összefonódásról mutatja, mennyire tanácstalanná, ötlettelenné vált Ferencünk talapzatának nyalakodásában.
„Azt az embert, aki 4 százalék alá hozta a költségvetési hiányt, „
Ja, előtte meg feltornászta 10% fölé, miért is?

„"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"”

No, ez volt a példátlan kormányzás!
Eredményeit azóta is nyögjük, de még az unokáink gyerekeire is marad belőle …

Fell Bandi 2011.08.19. 14:48:36

@Gatinho: ciántablettát szabad ajánlgatni a gréci szerint, azzal semmi baj nincs! Pedig ezt is csak egy "nagydarab húsáru" mondta.. (a szardarab kunczét a hitgyülis Németh Sándor szokta így nevezni)

Fell Bandi 2011.08.19. 14:53:55

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: azért vonod kétségbe, hogy demokrata lennék, mert nem óhajtok hazaáruló bűnözőket látni a parlamentben? Felvilágosítalak: a demokrata jelző nem annak jár, aki ilyenekkel valósítaná meg a népképviseletet.Az ilyen gyurcsányi-féléknek más intézményben van a helyük!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.19. 15:04:53

@Fell Bandi: nagy vonalakban igen..
tulajdonkeppen kifejthetnem azt is, hogy bar azt hazudod, hogy bunozoket nem akarsz latni, ennek ellenere a fideszt megis szivesen latod, holott jelenleg pinter a keresztapja a magyar szervezett bunozesnek, de ugy latszik a te orrodat orban szarja nem facsarja...

de igazabol azert nem vagy demokrata, mert te senki mast nem akarsz a aparlamentben latni, mint aki a te elbaszott, beteges, beltenyesztettm verfertozo ertekrendedet tamogatja. ami nem baj, ilyennek nyevelt anyad, ilyennek is kell lennie, elvegre honann tudnam, hogy normalis vagyopk ha ilyen gorcsopket nem szartak volna a vilagra...

elvegre en tolerans vagyok, azert mert ordas nagy hulye vagy en teged nem zaratnalak bortonbe, sot, meg a nyelveden uldogelo orbant sem, sot, meg a parlamentbol sem tiltanam ki, csak nem orulok, hogy kormanyon van. ezert vagyok en demokrata, te meg szarjanko:-)

es akkro nem is beszeljunk arrol, hogy mindenfele bizonyitek es birsagi itelet nelkul embereket bortonbenn aklarsz latni, ami szinten nem a jogallamisag mintapeldaja.

szoval nagyjabol ezek amik megkulonboztetnek bennunket, ezert vagy te az aljanep, a mocskos alat, a budos csoselek, a kis gerinctelen kocsog:-)

de demokrata semmikeppen.

a demokrata en vagyok. na most kepzeld el, hogy meg egy ilyen mocskosszaju troger is demokratabb nalad..:-DD

ciki mi?;-)

leponex 2011.08.19. 15:06:45

Jó Bárdunk!
Az Ön által kért remek fejlesztésre legyen a mostani példa:

"a közmédiát felügyelő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vételi jogot szerzett az óbudai MTV-székház megvásárlására. ...
Aligha volt sötétebb ingatlanügylete az előző kormányzati ciklusnak annál, mint ami a köztelevízió székházával történt. Mint a Heti Válasz is megírta, az MTV vezetői előbb eladták, majd éveken át visszabérelték a tévé Szabadság téri épületét, mely így gyakorlatilag ingyen jutott egy külföldi tulajdonos birtokába (azóta üresen várja a beharangozott rekonstrukciót).

Ezzel párhuzamosan privatizálták az új székház felépítésére létrehozott, állami alapítású Millenniumi Média Kft.-t a cég birtokában lévő Kunigunda utcai telekkel együtt, amelyet a Wing elődje, a Wallis Ingatlan Zrt. vásárolt meg 7,4 milliárd forintért. A privatizációt megelőzően az MTV és a projektcég 40 éves bérleti szerződést kötött az óbudai telekre felépítendő új székházra. A köztévé 2009-ben bérlőként költözött be, hogy - a negyven évre szóló szerződés szerint - kb. 500 millió euró (135 milliárd forint) nettó bérleti díjat fizessen a házért. A székház üzemeltetését szintén a Millenniumi Média Kft. végzi. Tavaly a köztévé 2,5 milliárd forint bérleti díjat fizetett a székházért, az üzemeltetési díj 805 millió forintra rúgott. Ha 2029-ben az MTV nem tudja megvenni az ingatlant, a negyvenéves bérleti periódus letelte után a székház örökre magántulajdonban marad, a köztévé továbbra sem jut az ingatlan birtokába, bár az értékét közben többszörösen kifizeti.

Ezt a tarthatatlan helyzetet örökölte meg az új tévévezetés. Hűtlen kezelés gyanújával már 2009-ben rendőrségi nyomozás indult, de ez eddig nem vezetett eredményre. (A politikai felelősök neve ismert: Rudi Zoltán, az MTV korábbi elnöke és Veres János volt pénzügyminiszter, valamint az egykori szocialista és szabad demokrata médiakurátorok.) "

Egy a sokból ...

Hintz ezredes 2011.08.19. 15:53:54

Zsoltika, nyugodj meg, senki nem akarta lelőni a szerelmed, csak ez a demens öregasszony szerette volna, ha valaki megteszi.

Rántott kard 2011.08.19. 16:26:30

@Rwindx:

"Jelenleg a világ lakosságának kb 1/7-ed része éhezik. Nyilván a szegényebbik része."

Ők sem éheznének, ha meg tudnák fizetni az élelmiszert.
Legyél csak egészen nyugodt, ha tudnának fizetni, volna aki termelne, és szállítana nekik.

Rántott kard 2011.08.19. 16:31:29

@leponex:
Jó bárdunk, Gréczy blogjának a központ által vezérelt tablettás szószólója!

A legújabb gazdasági adatokról mi a központ véleménye?
Ja, és hol a másik tablettás?
Tudod, a dvitamin1.
Már nagyon hiányolom az "Üdv csonterő - szasz leponex" beírásokat.

Rwindx 2011.08.19. 16:57:25

@Rántott kard:
:D

Figy eddig egyetlen konkrét érvet sem mondtál ami miatt úgy tűnne túltermelés lenne. De az utolsó mondatod azért mindent vitt :)

Egyébként ha ők maguk többet termelnének nem kellene szállítani nekik, nemgondolod? Ellenben vagy keveset termelnek, vagy pedig valaki felvásárolja jobb áron mint a belső piac fel tudná. Ha valaki jobb áron vásárolja fel, az újra csak extra keresletet jelez.

Egyébként mindez teljesen mindegy, ha emelkedik az élelmiszerek ára (jobban mint az infláció), akkor megéri többet előállítani, mert többlet profitot hoz.

leponex 2011.08.19. 16:58:25

@Rántott kard:
Üdv!
A Központ a stop árulása miatt átmenetileg dezertált ;-)
Hiányolom én is csonterő kollégát, de ha egyszer nem jár erre ... :(
Óh, azok a szép idők ! :)))

leponex 2011.08.19. 17:01:58

@Rántott kard:
A gazdasági mutatók bizony nem szépek, úgy a német prezentációra hajaznak :(

partfish 2011.08.19. 17:14:08

@leponex: igazad van! mennyivel szerényebbek orbánék. ő például direkt kérte, hogy ne az ő szőlője kapja a legtöbb állami támogatást, pedig megtehette volna, hogy a legtöbbet kéri. azt sem vetheti senki a szemére, hogy nyomott egy kis állami megrendelést a papának. ki ne szeretne segíteni a szüleinek. arról meg nem ő tehet, hogy amikor miniszterelnök lett több mint százszoros áron tudta eladni az önkormányzattól 563 ezer 760 ft-ért vett lakást.

partfish 2011.08.19. 17:19:29

A Hajdú-Bihar megyei önkormányzat 3 éve adott ki svájci frank alapú kötvényeket, ezeket most vissza kell vásárolnia, a kibocsátó bank kötelezte erre őket.

Bodó Sándor, a közgyűlés fideszes elnöke - miután a testület tudomásul vette a kötvény visszavásárlásának finanszírozásával kapcsolatos tájékoztatót - elmondta: 2008-ban 3 milliárd forint értékben bocsátott ki kötvényt az önkormányzat, ennek a visszavásárlási értéke most - a svájci frank árfolyamának drasztikus emelkedése miatt - 4,3 milliárd forint.

leponex 2011.08.19. 17:31:41

@partfish:
Nagyon helyeselhető volt szerintem is, amikor a korrekt szőlőtelepítési támogatásnál sem kísérelt meg előnyhöz jutni. Igaz, nem is ő, hanem - ha jól emlékszem - Anikó asszony volt néhány százalékban résztulajdonos a kft-ben.

A dunaferres állami megrendelést meg ugye jó 10 %-kal alacsonyabb árajánlatával nyerte el a papa cége.
Élhetetlen despota ez a Viktor, tényleg.

A lakás vételárát kifizette, nem igényelt hozzá soha nem törlesztett E-hitelt. Oszt felújította, meg el is telt közben pár évecske a zinflációval karöltve.

Oszt még vissza sem béreltette az állammal ez a kis éhenkórász.
Pancser, lúzer.

partfish 2011.08.19. 17:35:43

@leponex: a többit meg elintézik a jogászok, oszt jónapot

leponex 2011.08.19. 18:26:28

@partfish:
Ja, olyan fittelinásan ...

"saját vállalkozásuk költségén építették át a Dobrev Klára és Apró Piroska tulajdonában lévő villát, cégköltségen értek el jelentős mértékű gazdagodást magánvagyonukban. A Fittelina Kft. a beruházás több mint 10 millió forintos áfáját visszaigényelhette az államtól, amit magánszemélyként nem tehettek volna meg. Mindezek mellett pedig a miniszterelnök cége évek óta csökkenti a társasági adóalapját a luxusberuházás alapján elszámolásra kerülő többmilliós értékcsökkenés összegével. "

legeslegujabbkor 2011.08.19. 18:33:39

@Hintz ezredes: Ezredes, nyugodjon meg, senki sem akarta megöletni Orbán Viktort, csak egy hülye riporter érdeklődött egy orosz bérgyilkostól az árlistáról.

leponex 2011.08.19. 18:42:39

@Rántott kard:
Legyen a kívánságod szerint:)
Üdv csonterő !!! :))))

Táskás Tóni 2011.08.19. 19:16:09

@leponex: Meg tolvaj és hazug és hazaáruló és erőszakos és cinikus és bunkó.

Rántott kard 2011.08.19. 19:25:22

@Rwindx:

Az utolsó mondatod azért mindent vitt :)

"...ha emelkedik az élelmiszerek ára (jobban mint az infláció), akkor megéri többet előállítani, mert többlet profitot hoz."

Tökéletesen igaz.
Abban az esetben persze, ha van aki megveszi az összes terméket.
Na de mi van akkor, amikor csökken a kereslet, de nem csökken a termelés?
Mellesleg ha emelkedik az ár, az már lehet az infláció része is.
Főleg ha folyamatosan emelkedik.

Fell Bandi 2011.08.19. 20:15:54

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: neked az a ciki, hogy mekkora sutyerák vagy..
Attól, hogy én nem akarok köztörvényes bűnözőket, alulművelt suttyókat látni a parlamentben, nem tudom miért ne lennék demokrata? Személyesen ismerem a fél parlamentet, így volt ez az előző ciklusban is. Nem tudsz megingatni abban a véleményemben, hogy a szociknál suttyóbb, a szadesznál tolvajabb társaság ott még nem járt.

Fell Bandi 2011.08.19. 20:36:54

@partfish: miért baj az, ha valaki az önkormányzattól vett lakását eladja, és abból a pénzből egy másikat vesz? Én is megvettem annak idején a bérlakásomat és nem 100-szoros, hanem 280-szoros áron is volt már rá vételi ajánlatom, de még nem adtam el. Jelenleg bérbe adom, a havi bérleti díj a vételár 1.8-szerese. Mindezt bárki megtehette abban a helyzetben, nem kellett hozzá senki segítsége.

partfish 2011.08.19. 22:14:37

@leponex: igazad van, ha nem is sokkal, de kevesebbet lopott az orbán.

Táskás Tóni 2011.08.19. 22:30:53

@partfish: Honnan veszed? Neki az apját és a testvéreit is ki kellett stafírozni.
Na és az oligarchái, pl Simicska és Pintér , akik most nyakló nélkül nyernek el minden pályázatot.Hova is vándorolt a Szerencsejáték ZRT pénze? Csak nem a Simicska reklámcégeihez? A 3000 milliárd mnyp-i pénz pedig vitte a prímet.Ehhez az IMF hitel 500 milliárdos eltőzsdézése csak bakfitty.

leponex 2011.08.19. 22:59:29

@partfish:
Természetesen nincs kizárva, hogy Orbán is 'lopott' volna, de erre vonatkozóan mindeddig nem került nyilvánosságra adat. Ferenc testvérünkről viszont számos.
A sukorói buli meg ugye ...

Ha tudsz valamit, írd meg.

A "a többit meg elintézik a jogászok, oszt jónapot"
kicsit bővebb kontextusban úgy hangzott: ' ellenfeleink is ezt csinálják, én sem tehetek mást ..." , ami a választások előtti telefonos agitációról szólt. Ha már...

leponex 2011.08.19. 23:10:30

@Táskás Tóni:
"A 3000 milliárd mnyp-i pénz pedig vitte a prímet."

Valóban, ekkora tolvajlást máshol nem követhettek volna el, amikor a - most már totálisan megbukott - balliberális kormány az aktuális nyugdíjak kifizetésének fedezetét magánszámlákra irányította, egyuttal e hiány pótlására folyamatosan hitelt vett fel, növelve az államháztartás eladósodását.

E rablás egyedüli haszonélvezői - az említett megbukott ballib eliten kívül - csak a befektetés és kockázat nélkül ezen pénzalapokat kezelgető külföldi tulajdonban lévő pénzintézetek voltak a biztos alapkezelgetői díj beszedésével.
És akár hiszed, akár nem, még most is van olyan szerencsétlen honfitársunk, aki ezen eltulajdonított nyugdíjjárulék megmentését tekinti 'lenyúlásnak' !

Fell Bandi 2011.08.20. 00:08:25

@leponex: ez a mnyp-lenyúlás dolog egyébként egy olyan ellenzéki duma, amely szinte kizárólag a buta emberek tájékozatlanságára épít. Találkoztam már néhány ezzel a dologgal érvelő ismerősömmel, de olyan még nem volt, akit 5 perc alatt ne tudtam volna meggyőzni ennek a negatív kampányeszköznek a hazugságáról - kinek-kinek a saját felfogóképessége szerinti példák alkalmazásával. De ha egy 80 IQ feletti ember rászán 5 percet, hogy elvonatkoztasson az ellenérdekelt pártpropagandáktól és csak a tényeket figyelembe véve átgondolja a nyugdíjrendszer működését, kizárt dolog, hogy ne fogja fel az eddigi rendszer tarthatatlanságát. Persze, ha a célja a meg nem értés, akkor továbbra is ezzel fog érvelni...

Cilka 2011.08.20. 01:22:31

Orbán a legkártékonyabb fasiszta maffiózó, és az a magyar társadalom szégyene, hogy magára szabadította ezt a mocskos bandát.

czjanos 2011.08.20. 06:49:10

Milyen érdekes, hogy a magánnyugdíj-pénztáraknál maradt, 102 ezer ember túlnyomó többsége fővárosi-, városi értelmiségi fiatal, sokuk vezető beosztású, akik IQ-ja általában meghaladja a 80-at.

atila68 (törölt) 2011.08.20. 09:17:13

Kedves Zsolt!

Tehát rögzítsük:
Hazudni csúnya dolog.
Meggyőződésből is az.

Rántott kard 2011.08.20. 10:13:23

@Fell Bandi:

Ne röhögtess tökszár, mert rosszul aludtam, és morcos vagyok!
AZ ellenzéki duma, amely szinte kizárólag a buta emberek tájékozatlanságára épít, az nem más, mint az "eltőzsdézték" szöveg.
Tudod mit tőzsdéztek el el?
AZ IMF hitelt, a MOL részvényekkel.
De azt nagyon.

Más.
Annyi ember ismersz Te a parlamentből, amennyit én az eszkimókból.

Megint más.
Ha megvetted annak idején a bérlakásodat az önkormányzattól, és 280 szoros áron sem adtad el, az csupáncsak annyit jelent, hogy egyrészt Qrva olcsón vetted meg, másrészt lakást kaptál annak idején azoktól a mocskos kommunistáktól akiket oly nagyon szeretsz itt gyalázni.
Most mit írod, a havi bérleti díj a vételár 1.8-szerese. Jó üzlet, nem vitás. De kik is kaptak annak idején tanácsi lakást?
Párt tagok, seggnyalók, jattot zsebbe fizetők, meg egyéb jó elvtársak, akik kiérdemelték minimum a "mi kutyán kölyke" titulust. Mert igénylő volt bőven, és tudod járni járt mindenkinek, csak a többségnek valahogy soha nem jutott.
Nekem sem jutott, hát építettem egyet. A saját két kezemmel, kalákában a barátaimmal, OTP hitelből. Azóta is szépítgetem egyfolytában.
Én nem szaladhattam az IKV-hoz, hogy elromlott a csap, fölpúposodik a parketta, leesett a csempe, stb, és ezeket nem is csinálta meg helyettem senki.Én tettem ezért a házért nagyon sokat, Te meg annyit tettél érte, hogy kisírtad magadnak, vagy kaptál, mert jó elvtárs voltál, és benne laktál sokáig.
És még Te kérdezed hogy "miért baj az, ha valaki az önkormányzattól vett lakását eladja, és abból a pénzből egy másikat vesz?"
Azért baj, mert Te is ugyan úgy megcsapoltad állam bácsit mint sokan mások, most meg aggódsz itt az adósságáért.
Eddig csak hiteltelen voltál a szememben, de hogy ezután mi vagy, azt nem írom ide, mert nem szokásom senkit sértegetni.

Fell Bandi 2011.08.20. 12:03:28

@Rántott kard:
1. A MOL részvények ugyan kinek okoztak kárt? Meg lettek véve, de nem lettek eladva, nincs sem realizált veszteség rajtuk, sem haszon.
2. Az önkormányzati lakásomat nem az önkormányzattól (vagy tanácstól) kaptam, hanem cseréltem, egy öröklakást adtam érte. Ezután pedig megvettem, mivel az önkormányzat felajánlotta a lehetőséget. Ehhez nem kellett semmi kapcsolat, de nem a kommunistáktól vettem, egyrészt a XII. kerületben soha nem volt - és nem is lesz - kommancs vezetés, másrészt akkor, 1993-ban nem a pufajkás volt még kormányon...

leponex 2011.08.20. 12:16:49

@Fell Bandi:
Szerintem inkább arra a goebbelsi 'technológiára' amely szerint elegendően sokszor és gyakran elmondjuk, és valami csak megmarad belőle. Természetesen tilos a valósággal összevetni az érvelést, mert akkor bukik az egész. Ezért nem beszélnek arról, hogy ez a 'magánnyugdíj megtakarítás' állami hitelekből történik, az alapkezelők pedig kockázat és befektetés nélkül jutnak profithoz. Ez egy liberálisnak a tökéletes abszurd lenne. De csak annak.
:)

leponex 2011.08.20. 12:21:35

@czjanos:
Az IQ még nem elégséges indok, kedves János, az átlagot többszörösen meghaladó fizetésűeknek valóban előnyösebb saját nyugdíjukra gyűjteni, mint részt vállalni a mostani nyugdíjasok ( esetleg édesapjuk, édesanyjuk ) nyugdíjának kifizetésére.
Természetesen egy esetleges munkaképtelenné válás esetén azért természetesnek vennél, sőt ELVÁRJA a Zállamtól, hogy gondoskodjék róla. A magánpénztár ugyanis csak az általa befizetett és fialtatott összeg erejéig vállal kifizetést. Aztán roló.

Fell Bandi 2011.08.20. 12:29:12

@leponex: azt a hasonlatot még a szellemileg leggyengébbek is meg szokták érteni, hogy ugyan miért jó az az államnak, hogy lemond a járulékok jelentős részéről magánpénztárak javára minden garantált hozam nélkül, ezzel egyidejűleg viszont a nyugdíjkifizetésekhez szükséges összeget magas kamattal hitelből fedezi? Mint utólag kiderült, jóval magasabb kamatlábon, mint amennyit a magánpénztárak hozamként termeltek. Mindezek mellett a nyugdíjak kifizetése - függetlenül a magánpénztárak teljesítményétől - folyamatosan állami kötelezettség maradt, tehát ha becsődöl egy magánpénztár, helyette az államnak kell helytállnia. Akkor ez kinek is jó buli? Aki ezt sem érti meg, az a nyugdíját sem érdemli meg...

Táskás Tóni 2011.08.20. 12:47:50

@leponex: Fidesz székház, Tokaj, Orbán-bányák, Simicska, Kaya ,Joszif...

Táskás Tóni 2011.08.20. 12:49:14

@Cilka: ...és bunkó és cinikus és hazug és hazaáruló és szélkakas és beteges...

Táskás Tóni 2011.08.20. 12:50:45

@Fell Bandi: 500 milliárd Imf hitelből vették a korrupt Hernádinak és most 360 milliárd körüli az értéke.Ez nem kár?

Táskás Tóni 2011.08.20. 12:52:20

@leponex: Ha ilyen egyszerű vagy, mint ahogy a mnyp-i működés lényegét magyarázod, te is jó lettél volna kiflistolvajselmeci helyett.

Rántott kard 2011.08.20. 13:00:04

@Fell Bandi:

1.A MOL részvények valóban meg lettek véve.
Hitelből.
Amit az adófizetők törlesztenek.
Persze ezt lehet hitelből, csak autópályát építeni nem lehet hitelből.
Egyébként még kész szerencse, hogy nem lettek eddig eladva. Még csak az hiányzana!

2.Idézlek:
"Az önkormányzati lakásomat nem az önkormányzattól (vagy tanácstól) kaptam, hanem cseréltem, egy öröklakást adtam érte."

Vagy én nem értem amit írtál, vagy rosszul fogalmaztál.
Mert akkora hülye még Te sem lehetsz, hogy egy saját tulajdonú öröklakást adsz egy önkormányzati bérlakásért.
Vagy mégis?
Ez legfeljebb abban az esetben képzelhető el, ha az öröklakás értéke a töredéke az önkormányzatinak.
De akkor meg az önkormányzat nem lehetett ennyire hülye.
Kivéve persze ha egy vezető párt főmufti a kedvezményezett.

Bele gabalyodtál ebbe, mint ligeti kúrva a körhinta láncba, úgyhogy jobb lenne, ha nem hazudoznál itt össze-vissza!

partfish 2011.08.20. 13:06:13

@leponex:

Az egykori bizottsági jelentésünkben hivatkozott mérlegadatok szerint Orbán Győző cégének árbevétele az 1998. évi 371 millió forintról 2000-re 726 millió forintra, adózás előtti eredménye 50 millióról 222 millióra, saját vagyona 98 millióról 342 millióra nőtt. A korábbi konkurens két évvel korábban 270 milliós árbevétele szinte nullára csökkent. Az összefüggés a miniszterelnöki döntések és az édesapja cégének piaci térnyerése között nyilvánvaló. A jogtalan előnyszerzés és hátrányokozás tényállási körülménye megállapítható. Ha valaki büntetőjogi tényállást keresett volna a történtek körül – ami bennünk, Orbán Viktor politikai ellenfeleiben fel sem merült, csak politikai következtetést fogalmaztunk meg –, alighanem rátalálhatott volna a hivatali visszaélésre, a 225. §-ra.

Mi a helyzet a 2008-as történettel? Mit tudunk Sukoróról? A sajtó arról tudósított az elmúlt két évben, hogy a Gyurcsány-kormány külföldi befektetőkkel tárgyalt (egy alkalommal a miniszterelnök személyes részvételével) egy kaszinót és kapcsolódó egyéb idegenforgalmi létesítményeket tartalmazó, egymilliárd eurós fejlesztésről, amelynek nyomán két-háromezer új munkahely jött volna létre. A beruházók eredetileg Budapesttől délkeletre, Albertirsánál tervezték a beruházást, ott vásároltak földet. Ott végül nem volt mód a megvalósításra, és ezért a Velencei-tó környéke felé fordultak, és a korábban megszerzett földterületet – amelyet a tervezett autópálya-építés miatt kisajátítás érintett – Sukoró körüli ingatlanokra kívánták az állammal elcserélni, melyekre nem volt az államnak más célból szüksége.

Az összehasonlítás alapján adódik a következtetés: az első Orbán-kormány idején a rendelkezésünkre álló adatok szerint felvethető lett volna a hivatali visszaélés megvalósulása, a második Gyurcsány-kormány idején a Sukoró-ügyben a rendelkezésünkre álló adatok szerint nem vethető fel. Szögezzük le ugyanakkor: ha visszaélés az, ami az első Orbán-kormány idején történt, régen elévült. Hamarosan elévülnének a Gyurcsány-kormány idején, 2008-ban történtek is. Alighanem ezért lett sietős a dolog Orbán ügyészségének.

Rántott kard 2011.08.20. 13:19:17

Könyörgöm mondja valaki, hogy ez nem igaz!!!
Mondjátok hogy ez csak egy rossz vicc, újságírói kacsa, téves információ, stb.
Mondjatok bármit, csak azt NE hogy ez igaz.

nepszava.com/2011/08/magyarorszag/a-naci-himnuszt-jatszottak-szegeden.html

czjanos 2011.08.20. 14:07:49

@leponex: Jó leponex, felcsúti bárdunk, ha valaki sokáig mosdat szerecseneket, előbb-utóbb maga is feketévé válik!

Fell Bandi 2011.08.20. 14:46:14

@Rántott kard: nem értem, mi itt a probléma? A verseny előtti technikai értekezleten minden küldöttség képviselője meghallgatta, majd jóváhagyta a rendezők által bemutatott himnusz felvételeket, így a németek is. Amúgy ez a hivatalos német himnusz volt, amelynek az első versszaka szólt ott akkor, és nem a harmadik, amivel a németek utólag szerették volna...

Fell Bandi 2011.08.20. 14:50:31

@Táskás Tóni: "500 milliárd Imf hitelből vették a korrupt Hernádinak és most 360 milliárd körüli az értéke.Ez nem kár? "
Nem kár, ha már jártál volna tőzsdén, tudhatnád. Akkor lenne ekkora veszteség, ha most ennyiért eladnák. De én ilyenről nem tudok. A tőzsde csak realizált nyereséget és veszteséget ismer, a többi csak spekuláció. Azt pedig hogy Hernádi korrupt lenne, tőled hallom először. Az már szóra sem érdemes, hogy nem neki vették meg, hanem állami tulajdonban van a pakett...

Fell Bandi 2011.08.20. 14:56:00

@Rántott kard: "Vagy én nem értem amit írtál, vagy rosszul fogalmaztál.
Mert akkora hülye még Te sem lehetsz, hogy egy saját tulajdonú öröklakást adsz egy önkormányzati bérlakásért.
Vagy mégis?"
Az meg sem fordul a fejedben hogy te lennél nehéz felfogású? Szó szerint úgy van ahogy mondtam, és ha szerinted ez rossz üzlet, akkor nem tudom mit gondoljak rólad...
Miért ne lenne jó üzlet egy önkormányzati 6 szobás, 155 nm-es lakásért adni egy 1 szobás öröklakást? Ne félj, üzleti ügyekben ezután sem tőled, a kiszuperált fakabáttól fogok tanácsot kérni...

Fell Bandi 2011.08.20. 15:03:13

@Rántott kard: egyébként ha nem csak a népszagából informálódnál, akkor tudnád hogy mi történt Szegeden. Tudják ezt ők is - mármint az amerikai népszagások - de ha nem hamisítanának hírt, nem is lennének azok, akik... Csak a hivatalos közleményt kellett volna bemásolniuk, amit a németek sem vitatnak: "A szegedi kajak-kenu világbajnokság szervezőbizottsága a világversenyeken megszokott gyakorlat szerint az összes résztvevő országgal ellenőriztette a nemzeti himnuszokat. A német csapat képviselője is meghallgatta a világbajnokság döntői előtt a felvételt, és nem emelt ellene kifogást" - reagált a szervezőbizottság...

Rántott kard 2011.08.20. 15:31:15

@Fell Bandi:

"Miért ne lenne jó üzlet egy önkormányzati 6 szobás, 155 nm-es lakásért adni egy 1 szobás öröklakást?"

Azért nem jó üzlet, mert a sajátodat adtad oda egy olyanért ami nem a tiéd, és később azt vetted meg. Vagyis megvetted a sajátodat.
De mondom Én, hogy párttitkár voltál.
Minimum.
Mert hogy 6 szobás, 155 nm-es lakást tanácstól (önkormányzattól) "mezei állampolgár" még nem kapott, az tuti.

A hivatalos közleményeknek általában nem hiszek, mert a legritkább esetben tükrözik a valóságot.
Mellesleg mi mást mondtak volna?
Csak nem azt hogy "ELKÚRTUK"?

Táskás Tóni 2011.08.20. 15:41:06

@Fell Bandi: A horvát kormányfőnek nyomatott 2.7 milliárd ft-ot korrumpálás végett.A horvátok már kértek is segítséget a nyomozáshoz, természetesen Polt megtagadta.
Nem lehetsz valami közel a tűzhöz, ha még erről sem hallottál kb 1-2 hónapos hír.

Fell Bandi 2011.08.20. 15:42:16

@Rántott kard: nem hiszem, hogy rajtad kívül lenne még ember, aki nem érti, ezért nem is magyarázom tovább neked, sosem fogsz semmit megérteni. Még azt sem fogtad fel, hogy nem én kaptam a lakást az önkormányzattól, hanem más valaki, akivel cseréltem...
Ha pedig a hivatalos közlemény nem lett volna igaz, gondolom, a németek már tiltakoztak volna. Ez viszont nem történt meg. De ha minden áron felelőst akarsz, tessék itt van: Baráth Etele maszopos - korábban mszmp-s - párttitkár elvtárs, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Fell Bandi 2011.08.20. 15:46:53

@Táskás Tóni: te akkora egy kretén vagy, ráadásul még hazudsz is - mint minden proli gyurcsányista...
Nem kellene mindent szó szerint elhinni a népszagának, mert ilyet még ott sem olvashattál. De te vedd csak készpénznek amit hallasz, igaz itt nemhogy bírósági ítélet, de még nyomozás sincs. De ha egy olyan hírt mutatsz nekem, akár még a népszagából is, hogy Polt megtagadta volna a horvátok jogsegély-kérelmét, a Hősök terén kinyalom a segged, ha akarod.

Rántott kard 2011.08.20. 16:05:51

@Fell Bandi:

"2. Az önkormányzati lakásomat nem az önkormányzattól (vagy tanácstól) kaptam, hanem cseréltem, egy öröklakást adtam érte. Ezután pedig megvettem, mivel az önkormányzat felajánlotta a lehetőséget."

"Még azt sem fogtad fel, hogy nem én kaptam a lakást az önkormányzattól, hanem más valaki, akivel cseréltem..."

Na akkor tisztázzunk valamit:
Az önkormányzati lakásod nem önkormányzati, ha más kapta, és az elcserélte veled.
Ahhoz hogy elcserélhesse veled, előbb neki kellett megvennie, vagy csalást követtetek el.
Az már akkor magán tulajdon volt.
Azt viszont már végképp nem tudom elképzelni, hogy valaki elcserélt veled egy 6 szobás 155 nm-es lakást egy egyszobásért. És akkor hogy ajánlotta fel neked az önkormányzat a lehetőséget a megvételre, ha nem is te kaptad tőle?

Ezt is Te írtad:
"miért baj az, ha valaki az önkormányzattól vett lakását eladja, és abból a pénzből egy másikat vesz? Én is megvettem annak idején a bérlakásomat ..."

Mondom én, bele gabalyodtál a hazugságaidba, mint ligeti kúrva a körhinta láncba,
Erről ennyit, oszt jó napot.

Rántott kard 2011.08.20. 16:16:27

@Fell Bandi:

"De ha egy olyan hírt mutatsz nekem, akár még a népszagából is, hogy Polt megtagadta volna a horvátok jogsegély-kérelmét, a Hősök terén kinyalom a segged, ha akarod."

Bár a kérés nem hozzám irányult, ahhoz a bizonyos tevékenységhez a Hősök terén szívesen szolgáltatnám az aláfestő zenét, sőt a reklámozásáról is gondoskodnék.

Nos én mutatok neked, íme:

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=450197

És ha a "népszagának " nem hinnél, itt a magyar ügyészség hivatalos közleménye. Ebben fölhívnám a figyelmedet az első mondat utolsó szavára, amely így hangzik: MEGTAGADTUK.

os.mti.hu/hirek/69572/a_legfobb_ugyeszseg_kozlemenye-valasz_a_horvat_jogsegely_kerelemre

Lásd be tökszár, ez nem a TE napod!

Fell Bandi 2011.08.20. 16:21:55

@Rántott kard: ha ennyire hülye vagy, egyszerűen semmilyen kérdésben nem vagy vitapartnernek tekinthető. Nem fogom a napomat arra szánni, hogy egy gyengeelméjűnek elmagyarázzam, hogy önkormányzati lakást - még ma is - lehet öröklakásra cserélni. Itt a vége.

Táskás Tóni 2011.08.20. 16:30:26

@Fell Bandi: Irány a Hősök tere, de ha lehet kérni inkább a bunkó focistának és az álamfőnek nyaljad tovább. Nem akarok másodhegedűs lenni, gondolom Rántott kard sem.

Táskás Tóni 2011.08.20. 16:34:30

@Rántott kard: Majd úgy tesz, mintha nem olvasta volna az általad linkelt cikkeket.
Az a probléma, hogy a bunkó focista annyira elhülyítette és butította a sunázóit, hogy még azt sem hiszik el , amit látnak. Értelmes higgadt reális gondolkodásra pedig kb 1.5 millió ember nem képes Mo-on. Na, ezért marad a 16%-os szja és az összes szar, amit a bunkó focista , a jobbkeze és a fidesz -kdnp csürhe az országra szabadított.

Táskás Tóni 2011.08.20. 16:37:43

@Hintz ezredes: Demens öregasszonyokból és demens vén faszokból és hazug koravén mocskokból áll az egész fidesz banda.

Táskás Tóni 2011.08.20. 16:41:21

@Hintz ezredes: Ja, a szélsőjobb meg agyatlan ostoba zagyvagyörgygyulákból.

Rántott kard 2011.08.20. 16:42:03

@Fell Bandi:

Nem lehet.
Az önkormányzati lakás mindaddig önkormányzati lakás, ameddig az önkormányzat tulajdona.
És amíg az önkormányzat tulajdona, azt a bérlő semmire el nem cserélheti, egyszerűen azért, mert nem az övé.
Ha viszont a bérlő megvette, akkor az már nem önkormányzati, hanem magán tulajdon, és a tulajdonos akár malacért is elcserélheti.
Csak hogy tisztázzuk a fogalmakat.

De mára én is befejezem veled. Megyek rezes bandát szerződtetni a Hősök terére, hogy zeneszó mellet nyalhasd ki "Táskás Tóni" fórumtársnak. :)))

Ui:Időpontot majd egyeztetünk

Rántott kard 2011.08.20. 16:50:20

@Táskás Tóni:

Ez ilyen hülye volt már anno a STOP-on is.
Azóta sem változott, csak más néven irkál.
(Bár az ottani nickemmel engem sem engedett ide regisztrálni a rendszer)
Ott is belezavartam néha a hazugságaiba, és mégsem tanul.
De hát mit csináljak, valami hobby nekem is kell.
Na mára ennyi, Alább hagyott valamelyest a hőség, indulhat az esti programom.
További szép ünnepet mindenkinek!

leponex 2011.08.20. 16:57:19

@partfish:
No nézzük a Zorbánbányákat:

"A Dunaferr versenyeztetni fogja Orbán és Zarándok bányáit
[origo]|2001. 07. 22., 11:15|Utolsó módosítás: 2001. 07. 22., 12:17|
Hétfőn szerződést kötött a Mészkő és Dolomit Kft. a Duneferr Acélművek Kft.-vel, múlt heti megállapodásuk értelmében. E szerint a következő 5 évben biztosan vesz dolomitot a Zarándok-féle bányából is a Dunaferr. A Mészkő és Dolomit tulajdonosa, Zarándok János korábban a nyilvánosság előtt panaszolta, hiába van 2009-ig érvényes szerződése a Duneferrel dolomit szállításáról, a cég a kő kizárólagos beszállítójaként Orbán Győzővel, a miniszterelnök édesapjával állapodott meg.

A hétfői szerződés értelmében a következő 5 évig biztosan vesz dolomitot a Zarándok féle bányából is a Dunaferr. A régebbi, 2009-ig szóló szerződés érvényét veszti, így nem kell kötbért fizetnie a Dunaferrnek. Zarándok korábban 6 milliárd forint kötbért követelt, ha felbontják régi szerződését. E régebbi megkötése miatt menesztették a Dunaferr korábbi vezetőjét, Szabó Józsefet. Június óta párhuzamosan volt élő, kizárólagos beszállításról szóló szerződése Zarándoknak és Orbánnak is.

A mostani megállapodás lehetővé teszi, hogy a Dunaferr mindkét bányából vehessen követ. A cég közleménye szerint ez azért fontos, mert versenyeztetheti a beszállítókat, és olcsóbban juthat dolomithoz és mészhez a vállalat. A közlemény szerint az Orbán féle bánya mintegy 10%-kal olcsóbb, de a verseny kedvéért, és a kötbér elkerüléséért Zarándokkal bányával is szerződést kötöttek. A Dunaferr azt reméli, a két beszállító versenyeztetésével 20-25%-ot megspórolhat a mészkőért és a dolomitért fizetett eddigi árból. Az új szerződés kevesebb dolomit vásárlásáról szól, amiből az új vezetés szerint fölöslegesen sokat vettek elődeik.

A megállapodás értelmében a közeljövőben a Zarándok-féle bánya biztosítja majd a Dunaferr teljes mészkőszükségletét és a dolomit harmadát. Zarándokéktól 830, Orbánéktól 160 millió forint értékben vesz majd árut a Dunaferr. "

leponex 2011.08.20. 17:08:47

@partfish:
Sukoró, röviden:
A vizsgálatot még Bajnai úr kezdeményezte - talán nem teljesen véletlenül.
Ferenc testvérünk azt mondta, hogy kormánydöntés volt ez ügyben, de ez nem felel meg a valóságnak.
Ferencünk vágyva-vágyott ellenfelei szemébe nézni, hogy azok majd földre zuhannak megszégyenülésükben. Hát hadd lássuk, nem gondolod?
PS:
Hát ha van valaki ebben az országban, aki valóban hihetőnek tartja hogy egy 3000 dolgozót folyamatosan alkalmazó kaszinó tényleg megépült volna, mi több tényleg működött is volna a kies Velencei tó partján ... Kitermelve közben a beruházás költségeit, és még a profitot is ...
Természetesen ettől függetlenül felvethetsz is meg nem is, na meg leszögezhetsz :)
Én türelmesen megvárom, hogyan sikerül Ferencünket kimenteni ebből (is) :))

leponex 2011.08.20. 17:11:10

@czjanos:
Engem már gyerekkoromban is barátkoztatott Édesapám a néger meg a kínai turistákkal is, nem okozna gondot akármilyen feketék is lesztek Ferencünk lelkes mosdatásába :)
Hajrá!

Táskás Tóni 2011.08.20. 17:22:03

@leponex: Neked sem hagyom a seggnyalást a Hősök terén.Majd az álamfő vagy a bunkó focista alá, helyezkedj szokás szerint.
Hajrá Segg Bandi, igaz leponex? Az pedig, hogy volt gyerekkorod...

czjanos 2011.08.20. 20:44:38

@leponex: Jó a riposztod, kapsz egy piros pontot!

leponex 2011.08.20. 23:57:21

@czjanos:
A kedvedért elolvastam, szerintem ennél még az MR1 is valósághűbb este 8 előtt, még a Maszat hegyen innen :)

"Ekkor kezdtek hirtelen rosszak lenni a telefonvonalaink. Van egy digitális fovonal, 15-20 számmal, ami a mai napig mindig elromlik, e miatt hétfonként rendszeresen jön a szerelo, aki úgymond javítja. Múltkor én vettem föl egy hívást. Azt mondja a pali a telefonba: Gyuri vagyok a BRFK-tól, ilyen és ilyen százados. Na, hogy álltok a munkával, befejeztétek? Legépeltétek a beszélgetéseket? Erre mondom neki, uram, a lehallgatottal beszél. Erre azt mondja zavarában, bocsánat, és leteszi a kagylót. "

Úgy van az János, ha az ember lódítani akar, akkor valami egészen abszurd dolgot kell elővezetni, amire azt mondják: ez olyan hihetetlen, ezt nem lehet kitalálni ... :)
oszt:
" Higgye el, voltak itt bátor hangok is, úgy hogy Dunaújvárosban nem félni kellett volna, hanem barikádot emelni. Ez a barikádemelés sajnos elmaradt.
– A félelem miatt?
– Nézze, ma a Fidesz-kormánnyal szemben fellépni szó szerint életveszélyt jelent."

Mily érdekes, mintha a mai 'félelmeket' hallanánk :)))

No de miért is volt e nagy szorongattatás??

"Mit fog tenni?
– Hogy mit kell tennem április végén, ha maradnak? Maga szerint mit tehetek?
– Nem tudom, azért kérdezem.
– Csak egy dolgot. Ha április 22-én reggel hatkor nem vár a rendorség, hogy letartóztasson, akkor csak egyetlen út marad számomra, hogy elhagyjam az országot. Elmegyek máshová, ahol befogadnak kétkezi munkásnak, vagy bárkinek. Itt már nem tudok élni. "

Bezony, valamiért a 2002-es választások előtt tört rá szegény Zarándok bácsira ( no meg a derék sajtómunkásra ) a rettegés ... Mint ha ma lenne :)))

Van még egy kis időd?

"... Te magyar vagy, te még magyarabb, te meg a legmagyarabb. Így megosztani az embereket és rasszokat kialakítani, ez a diktatúra legkomolyabb elojele. "

Valld be, most már Te sem bírod röhögés nélkül :)) OK, 2002-ben bejött ...

Merthogy ugye ez a befejezés:
"– Ezek után megy vagy marad?
– Nézze, a szüleim katolikusnak neveltek, én is annak nevelem a gyerekeimet, mégis azt látom, hogy azoknak a vállalkozóknak, akik a Fidesznek ellene mertek mondani, el kell innen menniük. Persze, azoknak is, akiknek más a vallási felfogásuk, a világnézetük, mint az övék. Tegnap készítettek fel a jogász barátaim az állampolgárságomról való lemondásra, de ez a végso forgatókönyv. Mert azért bízom abban, hogy a nyugdíjasoknak sem lehet még egyszer beadni, hogy a nyolc százalék több, mint a tizennyolc, és abban is, hogy felnott ez a társadalom, és az elmúlt négy évbol levonja a tanulságot és lerúgja magáról ezt a szennyet, ami most rajta van. Tudja mit, Tihanyi úr, ha ez valóban így lesz, májusban meghívom magát Vérteskozmára egy bográcsgulyásra."

No mit gondolsz, volt-é bográcsozás 2002-ben ?
És tavaly áprilisban vajh lemondta-é állampolgárságát e derék katólikus vállalkozó ??
***
Tréfás kedvedben voltál kedves János! :)))

leponex 2011.08.21. 00:01:42

@czjanos:
Amúgy meg, ha az írás végén megnyitom az ajánlott linket:
"Ifjabb Orbán Gyozo válaszol Zarándok János állításaira: Annyit értek a politikához, mint a bátyám a bányászathoz"

ide jutok:
"Több frontot nyitott Irán
Exportterroristák Arafat szolgálatában"

Ennyi! :))))))))))))))))

czjanos 2011.08.21. 06:48:33

@leponex: Te hivatkoztál egy forrásra (origo), én egy másikra. Az igazság meg általában középen van.
Azt azért értékelem, hogy utána jársz a dolgoknak.

Táskás Tóni 2011.08.21. 12:13:10

@czjanos: Csakhogy Mo-on nincs közép.

czjanos 2011.08.21. 14:20:45

@Táskás Tóni: Tóni, a politikai "élvonalban" sajnos nincs, de a társadalomban kell, hogy legyen!

leponex 2011.08.22. 09:14:27

@czjanos:
Szépen hangzik, de jelen esetben egy konkrét tényközlés ( mészkőszállítások ) és Zarándok úr esti meséje között talán ennél árnyaltabb lehet a valóság.

Ahog a médiaszabadság halála, a zorbáni diktatúra meg a mai valóság közt is.

Értékelni fogom én is, ha e tárgykörben némi differenciált megközelítést fogunk tapasztalni Kedves Bárdunk támogatói körében is :)
üdv!

czjanos 2011.08.22. 09:54:55

@leponex: a "médiaszabadság" ugye, abban testesül meg, hogy minden hatósági és ellenőrző feladatot kormánypárti emberek látnak el? Abban, hogy megszüntették a civil-kontrollt? Abban, hogy a negatív híreket agyon hallgató Hírcentrum az egyetlen lehetséges forrás ( mint anno a Kossuth rádió volt az ötvenes években)?

leponex 2011.08.22. 13:00:33

@czjanos:
Merthogy eddig olyan emberek 'kontrollálták' a médiát, akik semlegesek voltak ;-)
Az esetleges döntéseket kell majd megvizsgálni, akkor derülhetne ki, hogy részrehajló-é ez a testület.
Híreket - negatívokat főleg - számtalan forrásból elérsz, el sem tudsz 'menekülni' előlük.
Nem úgy, mint az 50-es években :)

Egy 'szakértői anyag' javaslatait már úgy konferálja az ATV, a Klubrádió, mint tényleges döntéseket.
A mértéktartás teljes hiánya, no ez teszi teljesen nevetségessé - szerintem - e nagy sopánkodást a média és szólásszabadság elhalálozását illetően.
Vagy néhány német újság mulatságos mantráit a zárokásó zorbánról, meg a diktatúráról, fasizmusról ...

Nézd meg Kedves Bárdunk e posztját, még az is kiröhögi, aki amúgy rosszalja ( mint én is ) a lelövetős, akasztásos, és egyéb elfogadhatatlan megnyilvánulásokat: Bárdunk blogjának hozzászólásai közt találhatsz bőven.

leponex 2011.08.22. 14:35:25

Jó Bárdunk !

Lássuk hát e tárgykörben magát az elkövetőt is:
"Stadler Mária hétfőn közleményt juttatott el az MTI-hez, közölve: "megkövetem és szívből bocsánatot kérek Gyurcsány Ferenctől az elhangzott indulatos szavaimért. Ez a feltétele, hogy én Istentől bocsánatot nyerjek, és lelki békém helyreálljon". A videofelvétellel összefüggésben azt írta, "három évvel ezelőtt Budaházy György egy tanítványom által megrendezett, váratlan, hatszemközti találkozás alkalmával megfenyegetett, ha továbbra is terjesztem, hogy provokátor, MSZP-ügynök, jogi következményei lehetnek.
(...) Tisztázni akartam Budaházy szerepét a politikai palettán. Megkérdeztem, hogy mitől tartja magát jobboldali radikálisnak, ha radikális, akkor miért nem Gyurcsányt lövi le és miért a Fideszt támadja. Ő persze jól válaszolt, hiszen tudta, hogy kalózfelvétel készül. Naivan az ő provokációjának áldozata lettem. Indulatom, haragom egy vita és fenyegetettség hevében egyedül Budaházynak szólt". "Természetesen soha nem kívántam Gyurcsány Ferenc halálát" - tette hozzá Stadler Mária."

Kedves Bárdunk, ezeket olvasva joggal erősödik meg sokak vélekedése Tockai és Budaházy fedőnevű urak tevékenységének tényleges mibenlétéről :)
Talán még emlékszik a radikális jobb(??)oldal mély szemrehányásaira, hogy a gyáva Orbán megfutamodott, és nem állt a forradalmárok élére ...
Bizony, Ferenc testvérünket szorult helyzetéből 2006-ban legfeljebb egy kiprovokált puccsszerűség lebirkózása, leverése menthetette volna ki. Az emlékezetes székházostrom 'megmagyarázhatatlan' körülményei, szervezőinek, a felvételeken jól látható provokatőreinek ismeretlenségben hagyása, bántatlansága bizony a sejtéseken túl mutat ...
No meg az Ön által sokat emlegetett 'Orbán által felnevelt Jobbik' mantráival szemben a valóság, amiért Vona úr kilépett a Polgári körből ...

*****
3 éve készült felvétel, Ferencünk a mentelmi jog felfüggesztésének kapujában, és (állítólag) a radikális jobboldalról most bedobott videó ...
Ugye, milyen érdekes az élet ???

czjanos 2011.08.22. 19:08:31

@leponex: nem Ferenc testvérünkről, nem "Tockairól", Budaházyról szól a cikk, hanem Stadler Máriáról, a Fidesz tagjáról.l. Akinek van bőr a képén az általa elmondottak után Istenre hivatkozni, Isten bocsánatáért "esedezni!. Szemforgató ember, jó elvtársad. Ne mentegesd, hanem egyértelműen határolódj el tőle: nem közénk való! Vagy mégis közétek való?

leponex 2011.08.22. 19:39:24

@czjanos:
Amennyiben komolyan gondolja kereszténységét, bizony nem is tehet mást, mint bocsánatot kér Ferenc testvérünktől, ez amúgy elengedhetetlen feltétele a bűnbocsánatnak- ha jól tudom.
Dehogy mentegetem, rosszallásomat fejeztem már ki ( amúgy szándékoltan elferdítve idézett ) mondatai miatt, és elfogadhatatlannak tartom.

Nemrég akasztós ügyben mindösszesen egyet nem értésedet fejezted ki elvtársad felé ;-)

Ettől természetesen még a Toroczkai és Budaházy fedőnevű urak tevékenységének célja nem fog változni.
A sokat emlegetett 'elhatárolódásnak' amúgy sincs értelme, egyrészt mert ugye ez evidencia (mint két különálló szuverén ember ) másrészt meg egyfajta gőgöt is kifejez: én nem vagyok olyan mint ez a ...'
Kedvencem Attila:

"...Ti mégse hallgassatok a szörnyülködőkre
És meg ne vessétek őket:
Mindannyian és egyformán
Testvéreim vagytok."

és:

"GYÉMÁNT

Mindenkor idejük van a zsoltároknak.

Gyémánthegyen állunk,
De zsebünkben kavicsok vannak.
Nagyon elfelejtettük, hogy angyalok voltunk,
Kövér vánkosokba tömtük fehér szárnyaink.
Most könyörgések szomjazzák erőnket
És térdünk alatt lyukassá kopnának a kövek,
Szívünkben a csillag megfagyott.

Igen. Igen.
Elsüllyedtek a haditengerészek:
Szelid révészek csónakáznak Isten felé.
Még a nagyon öregek is
Kiülnek a dolgok előtti egyszerű lócára
S türelmet prédikálnak messze,
A mulandóság halainak.
Igen, igen.
Ne higyjük el hát barátaim,
Hogy lapdák helyett ökleinkkel lapdáztunk!
Mindent meg kell simogatni,
A hiénákat, a békákat is.

Gyémánthegyen állunk,
Szigorú hó, takard el bűneinket,
Oldozd föl nyelvünket, mennyei világosság!
Te határtalan kristály!"

leponex 2011.08.22. 19:47:02

@czjanos:
No még egy rövidet:

"TI JÓK VAGYTOK MINDANNYIAN

Ti jók vagytok mindannyian,
Miért csinálnátok hát rosszat?

Néha úgy vagytok a rosszal,
Mint a gyerek a csavargással.
Ujjong, eltéved, sirdogál
S hazakívánkozik.

Ti mindannyian örültök a jónak
S fontoljátok meg, mit mondok:
Nem sánta az, aki
Együtt lelkendezik a csúszkálókkal! "

czjanos 2011.08.22. 19:47:59

@leponex: Szépek az idézeteid!
""...Ti mégse hallgassatok a szörnyülködőkre
És meg ne vessétek őket:
Mindannyian és egyformán
Testvéreim vagytok." Innen ered a Ferenc testvér is? Orbánnak is testvére Ferenc? Ha igen, és mégis a vesztét kívánja, akkor ez egy modern Káin és Ábel történet!

czjanos 2011.08.22. 20:20:22

@leponex: most vissza megyek 2002-re: " a haza nem lehet ellenzékben" Akkor az, aki ezt mondta, nem tudta: " Ti jók vagytok mindannyian, miért csinálnátok hát rosszat"? Nos, Leponex, innen származtatom az ország ketté szakítását, innen indult az árokásó gép, mert Orbán akkor kimondta, hogy vannak jó magyarok és rossz hazátlanok, idegenszívűek, hazaárulók. Te jó magyar vagy, én meg... nem sorolom.
Annak azért örülni lehet, hogy legalább mi ketten szót tudunk egymással váltani.

leponex 2011.08.22. 22:26:34

@czjanos:

"Orbánnak is testvére Ferenc? Ha igen, és mégis a vesztét kívánja, akkor ez egy modern Káin és Ábel történet!"

Ki lenne Káin, ki Ábel ? ;-)
******
Orbán sok évvel ezelőtt meglátta Gyurcsányban azt a politikai tehetséget, akire figyelni kell. Nem tévedett ezek szerint.
A választóvonal a 2006-os kampány, amikor Ferenc testvérünk 'lemosta' ( Kedves Bárdunk visszatérő motívuma ez :) ) az emlékezetes vitában Orbánt. Emígyen:
"Televíziós vita Orbán Viktorral
a választási kampányfinisben,
2006. IV. 5.: „Elnök úr, kérnék
öntől valami szívességet, most
itt. Ezt a nagyon buta és igaztalan
kampányt, hogy itt valaki gyógyszerfelírási
díjat akar bevezetni,
legyen olyan kedves, vonja viszsza.
Ön úriember! Ilyet senki nem
mondott! Erre most kampányt
építenek, nem akarhat igaztalan
módon nyerni! Nem igaz vádakkal
választást nyerni, az nem igaz
országhoz vezet. Tudja mit: vonja
vissza ezt a kampányt, mert ha
nem teszi, maga is az igaztalanság
vádjába süllyed.”"
A többit hagyjuk.
Aztán jött az öszödi beszéd ...
Ugye nem kell idéznem.

Aztán a 2006 október ...

Ferencünk politikai tehetségét ( mondhatnánk politikai tisztességét is ) feláldozta a hatalomért. Olyan hazugsággal vádolta ellenfelét, amit addigra már saját maga eldöntött, hogy elkövet.
Majdbem ráment az ország, és ez bizony mindaddig megbocsáthatatlan, amíg ( Stadler Máriához hasonlóan legalább ) beismeri, és bocsánatot kér.
******
Igen, akár innét is nevezhetnénk 'kettészakítottnak' az országot, hiszen 2002-ben Medgyesssy úr még azzal nyert - talán - , hogy több pénzt érdemelnének az emberek, az önkormányzatok - hiszen lenne miból. Ugye emlékszel.

No lássuk a szövegkörnyezetet:
"...A polgári Magyarország nem ennek az országnak az egyik kisebb vagy nagyobb része. A polgári Magyarország az egész. A polgári Magyarország az, amit az emberek polgárként tesznek kormányoktól függetlenül. Néha könnyebb, néha nehezebb ezen az egy Magyarországon élni és szolgálni, de ez a helyünk. Innen nem megyünk el. Itt maradunk. Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl. Haza akkor is van, ha történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben. Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait. Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni...."

Kiemelném a mondatot:

"Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség."
Nos, ehhez tedd hozzá : 'mert a haza nem lehet ellenzékben."
Oszt olvasd el, mi alapján gondolta megítélni a kormányt.

******
Az idegenszívűségre (talán) még visszatérek ...

********

„Ne gyűlöld a te atyádfiát szívedben; fedd meg a te felebarátodat nyilván, hogy ne viseljed az ő bűnének terhét.” (3Móz 19, 17.)

leponex 2011.08.22. 22:48:02

@czjanos:
" Innen ered a Ferenc testvér is?"
Tudtommal a Szamóca honosította meg e kifejezést :)

"Orbánnak is testvére Ferenc? Ha igen, és mégis a vesztét kívánja,"

Ifen. Nem a vesztét, hanem a demokrácia alapjaihoz kíván ragaszkodni talán. Ha a független bíróság szerint szándékosan vag gondatlanságból kárt okozott valaki, legyen az balesetet okozó gépkocsivezető vagy egyszerű kétkezi miniszterelnök, vállalja hogy jogszerű következményeit elviseli. Ennyi.

Üdvözöllek!

czjanos 2011.08.23. 06:44:46

@leponex: Jó reggelt, Leponex! Te tényleg komolyan gondolod, hiszed, hogy Orbán és a demokrácia alapjai? Ha lenne közöttük harmónia, akkor az eltelt 21 év alatt lettek volna vetélytársai (voltak, de mindegyiket eltávolította, még a megmérettetés előtt), akkor nem csak a sajátjai között lenne nagy legény, ahol csak ájuldoznak előtte, de kérdés, kritika soha nincs, akkor nem csinált volna be egy népszavazástól ( attól a demokratikus lehetőségtől, amivel maga is szívesen él)t, akkor elviselte volna, hogy ne egy marionett-bábut tegyen meg szégyenletesen köztársasági elnöknek, akkor elviselte volna, hogy az Alkotmánybíróság, a Költségvetési Tanács, az Állami számvevőszék, a Legfőbb ügyészség (élén Polt Péterrel) ne a hű pártkatonáiból álljon, akkor elpirult volna, amikor azt mondta, hogy Torgyánnal soha, aztán mégis, lehetne folytatni, pl. az egyházakhoz való viszonyában a Pálfordulásával. Kétségtelen, hogy ezzel a habitussal, szemlélettel sok hívet tudott maga mögé (alá) állítani, akik között sokan ki is tartanak mellette (alatta), ki elvből, ki érdekből, ki a másik iránti gyűlöletből. Ő volt az, aki Nyugatot tekintette az elérendő célnak, majd miután a Nyugati világ kiközösíti (általa sajnos minket is), azonnal hátat fordít a Nyugatnak és Kína kegyeit keresi, azét a Kínáét, amelyet a közelmúltban még súlyosan elítélt antidemokratikus volta miatt. Nem hiszem, hogy Te, aki művelt, gondolkozó ember vagy, nem látod. Ha Te nem látod, akkor hogy lássa meg az "egyszerű ember", aki rendre azt hallja tőle, ami kedves a fülének ( tudod, 14. havi, két hét, egymillió új munkahely) .Ők előbb-utóbb észre veszik, hogy az orruknál fogva vezette őket. Orbánnak az a nagy szerencséje, hogy a hagyományos magyar széthúzás következményeként nincs ellenzéke és a demokrácia jegyében úgy alakítja a jogi környezetet, hogy ne is lehessen még akkor sem, ha az ő személyes nimbusza éppen lefelé fog ívelni.
Na, éhgyomorra talán rnnyit.

leponex 2011.08.23. 17:17:27

@czjanos:
Üdv!
Te sem gondolhatod az ellenkezőjét.
Nem ismerem a Fidesz belső dolgait, ( gondolom Te közelről ismered azokat, akiket a Zorbán "eltávolíttatott", nekem Wachsler Tamás ugrik be, aki államtitkárként alkottta a legnagyobbat :) de az azért elég nyilvánvaló, hogy tényleg a közelében sincs hasonló kaliberű politikus. Ha valaki a pártjában nem tud rendet, fegyelmet elérni, vajh mit kezdene egy ország irányításával? Ferenc testvérünk még a sajátjaival sem tudott megbirkózni, olvasd el az öszödit, nekem a jobb sorsra érdemes Szabó Iván jutott az eszembe, a 'borzalmas tagság' ...
Orbán elérte, ( na jó, Ferencünk elévülhetetlen érdemeivel támogatva ) hogy gyakorlatilag teljhatalmat kapott a választóktól, még koalíciós kényszere sincs. Ha tényleg akar valamit csinálni ezzel az országgal ( vagy én, vagy Orbán - ijesztgette párttársait Ferencünk Öszödön ) akkor lehetőségeihez képest nem fog kihagyni semmilyen törvényes lehetőséget. Ez lehet sokaknak (?) unszimpatikus, lehet sopánkodni, de ha tényleg meg kell változtatni sokmindent ebben az országban, akkor az nem megy máshogy!
Tán a megbukott ballib elittel kellene megbeszélni, mit kellene 8 év csődpolitizálása után csinálni ?
Orbán a híres kötcsei előadásában jó előre megmondta, mit gondol, mit szándékozik csinálni.

"Azt gondolom, hogy a jobboldalnak érdemes megvitatnia ezt a kérdést a következő időszakban, hogy hosszabb távon, tizenöt-húsz év távlatában milyen politikai erőtérben látja az ország érdekeit leginkább biztosítva. Jómagam ebben a vitában azt javaslom, hogy az állandó harcra berendezkedett politika helyett az állandó kormányzásra berendezkedett politikát válasszuk, ne a másik féllel folytatott folyamatos és állandó küzdelem határozza meg gondolkodásunkat, hanem bizonyos nemzeti ügyek meggyőző erejű képviselete. Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk.
***
Ez a 'nyugat kiközösíti' mantra oly szánalmas és nevetséges egyben, olyan szocialista fílingje van ... :)
Legjobb példa épp Kína, akit ugyan a szabadság világméretű és egyedüli védelmezője szelíden ejnyebejnyéz, de örömmel veszi, hogy államkötvényeinek legnagyobb vásárlója. Komcsi pénz, de nincs szaga, ugye ?
A németek, a franciák ott tolonganak ...
Eszébe nem jutna a 'nyugatnak' mondjuk árubehozatali nehézségeket állítani egy Kínának - ahol pedig naponta végeznek ki embereket, majdnem mint Amerikában :(
A 'nyugat' ( ami amúgy nem is létezik ) nagy ívben tojik mindenki másra a saját érdekén kívül. Mindkét fél számára előnyös együttműködésre csak egy határozott, erőt felmutatni képes országgal hajlandó - ha ez számára előnyös.
Nincs ezzel semmi baj, csak félre kellene tenni ezt az álságos 'nyugatozást', és végre a saját érdekeink érvényesítésére kellene energiát fordítani.
Az EU-ból lehetett volna valami, ha Kohl után lett volna egy komolyabb politikusa. Nincs, nem is lesz egy ideig.
*****
Kösz a bókot ;-)
- a 14. havi nyugdíjat az előzőleg bevezett 13. havihoz hasonlóan javasolták bevezetni, nyilván nem kevés kampánycéllal
- a két hetes rendrakás a legproblémásabb településeken meg is történt. Hallottál mostanában komolyabb zűrökről ??
- 10 évre ígért egymillió munkahelyet Orbán, ha a fele teljesülne, az is igen nagy dolog lenne. Egy kis türelem nem ártana ...

- Hát ha előbb utóbb észreveszik az orruk fogdosását, akkor elveszti támogatottságát és 2014-ben nem választják meg. Megbukik, ha így tetszik.
Így megy ez Despotisztánban, ahol a fasizmus mételye uralkodott el a médiaszabadság oszladozó teteme felett autokratikusan áskálódott árkokban ...
:)
De hogy a jogi környezetet hogy lehet úgy alakítani, hogy ne is lehessen ellenzéke, miközben személyes nimbusza lefelé ível ? Amikor már az orruknál fogva vezetettek is észreveszik?
Talán egy nimbuszkulcs segíthetne, nem gondolod :
Üdvözöllek!
:)

czjanos 2011.08.23. 18:42:00

@leponex: Szervusz, Leponex!
Néhány dologra reagálok, azután megállok, mert nem tesz jót egy fórumnak ha két ember kisajátítja.
1. Volt pl. egy Áder is, akit sokan a Fideszből alternatívának láttak, nos, exportálva is lett Brüsszelbe (személyes véleményem egyébként, hogy Áder = tizenkettő egy tucat).
2. Igen, teljhatalmat kapott a választóktól, méghozzá demokratikus választáson.
3. A kötcsei beszéd valóban Orbán ars’poetikája.
4. A nyugat kiközösít: no, ezzel vitába szállok! Az Eu-elnökség előtt Orbán végig rohanta a tagországokat, aztán Eu-elnökként kapott néhány kokit és sallert( micsoda bunkóság volt ez Orbántól, a sajátjai között!): Eu-elnökként mellőzték, nem jöttek ide, elvitték az addig igen nagyra taksált Kelet-Európai csúcsot, és sorold fel nekem, hogy mióta nem Eu-elnök, hová hívták és hová ment?
5. Kohl valóban nagyformátumú politikus és ember volt, de egyedül kevés lett volna! Kellett egy Mitterand is…
6. A kampány-hazudozásért nem haragszom, de nem kellett volna azt mondania, hogy ő még soha nem hazudott!
7. A jogi környezet? Sztrájk-törvény, önkormányzati törvény, választási törvény, választási körzetek, hogy csak párat említsek.
Leponex, egy mondatodat azonban nem tudok elfogadni: azt, amelyikben a Fidesztől (a belső dolgaitól) való távolságodra utalsz. Annál Te sokkal jobban informált vagy, ezért kérlek ( a korábbi szóhasználatra utalva) ne vezess az orromnál fogva!
Üdv: János

leponex 2011.08.23. 19:32:48

@czjanos:
Szervusz János!
-Ennek a fórumnak csak jót tesz, ha emígyen 'sajátítják ki', szerintem :)
- Látod Áder urunkról megfeledkeztem, de mintha Te sem gondolnád komolyabb alternatívának
- .
- .
- nem azt mondtam, hogy "kiközösít" ...
Az eu soros elnökségét pedig profin, elismerten lezavarta, ebbe még Bendit bácsi se kötött bele :)
Valószínűleg nem veszik tőle jó néven, hogy a jópofizás helyett kicsit karcosabban fogalmazott. Oszt bankadószerűséget azóta máshol is nyomnak, az alaptörvényben máshol is határt húznának az eladósodásnak, ...
Vélem, hogy a kínai orientáció sem lelkesíti Sárközy és Merkel köreit, a konkurrencia a szent piacon igazából nem öröm senkinek :)
A 'nyugat' válságáról meg a németek, a franciák, az angolok, ( mondjam azt, hogy mintha a norvégok is ? ) közelről is képet kaphatnak, persze hogy nem esik jól, ha ezt más is látja, és megfogalmazza.
- Persze, meg az elődöket is említhetnénk, de Kohl volt az utolsó :(
És az idióták egy piszlicsáré pártfinanszírozási bohózatot toltak rá. És 'ezeknek' kellene egy működő Eu-t megvalósítani ...
- A kampányban elhangzott ígéretek NEM hazugságok, csak akkorra lesznek azzá, ha hatalomra kerülve épp ellenkezőjét tesszük ( és erre is készülünk ).
Például:

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük. Úgy őriztük a titkot, hogy miközben tudtuk és ti is tudtátok, hogyha el fog jönni a választási győzelem, utána nagyon neki kell állni, hogy soha ilyen problémánk nem volt. Úgy őriztük a politikai egységet tavaly nyár óta, és mögötte mondjuk a szakmai politikai egységet, mint soha ebben az elmúlt években. (...)

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."

Csak azért idézem, hogy konkrétak legyünk, mire is gondolunk a 'hazugság' alatt.

- A sztrájk, az önkormányzati törvény vajh miképpen akadélyozza az ellenzék megerősödését, nemde épp azt fogja erősíteni ?? Amint azt említéd, az orruknál fogva vezetettek is rájönnek, nyilván azok is az ellenzékhez fognak húzni, logikusan :)

Választási törvénytervezet?
Tán csak nem erre gondoltál?

"...Melyek a fő kérdések? Menjünk gyorsan darabra. Választási ügyekben kisebb települési önkormányzati képviselőtestületek, már úgy, hogy ez figyelembe vehető legyen a mostani őszi önkormányzati választásnál. Ez kétharmados törvény. És feles törvényben pedig korlátozottabb tiszteletdíj és költségtérítés. Ezzel egy időben kisebb parlament, ez 300 fő alatti parlamentet jelent. A mi álláspont szerint egyfordulós választással, 149 egyéni és 149 országos listán megszerezhető hellyel."

A listás eredményt a választókörzet határok nem befolyásolják, az egyéni körzetekben meg épp az együttműködésre noszogatja az ellenzéket.
Biztos, hogy előre sopánkodni kellene, miért is nem lehetett 2014-ben megdönteni a Zorbáni Despotisztán Fasiszta Autokráciáját ?

- :))
OK, nem vezetlek az orrodnál fogva. Eztán sem, eddig sem tettem.
Szerintem egy ilyen fórumon kockázat nélkül vállalhatja a hozzászóló minden szavát. Van persze, aki emígyen, van aki amúgyan ...
Üdvözöllek!

leponex 2011.08.23. 19:37:59

PS
pardon, valóban írtam, de én csak idézni szándékoztam:
"Ez a 'nyugat kiközösíti' mantra oly szánalmas és nevetséges egyben, olyan szocialista fílingje van ... :)"

czjanos 2011.08.23. 20:28:43

@leponex: Erre a mondatra azért reagálok: "Az eu soros elnökségét pedig profin, elismerten lezavarta, ebbe még Bendit bácsi se kötött bele :)"
Magyarország, a magyar szakértők és tisztviselők valóban elismerésre méltóan végezték a dolgukat. Ezen még Orbán otrombasága sem tudott rontani.

leponex 2011.08.23. 22:40:38

@czjanos:
Ebben igazad lehet, ahogy Orbán is mondta : A kudarcért természetesen én vagyok a felelős, a sikerért a munkatársaim ...

Az 'otrombaság' egy szubjektív vélemény aminek természetesen helye van, illő lenne azonban hozzátenni miért is volt netán érdesebb, kontrasztosabb, nem teljesen szivélyes, kevésbé simulékony, árnyaltabb, a diplomáciai nyelvben a megszokottnál határozottabb, egy kicsit provokatív, ... vagy épp az őt nem szívelők szerint akár otrombának minősített fellépése?
Mások szerint viszont 'végre egy magyar politikus, aki nem esik hasra néhány ordibáló, kulturálatlanul viselkedő eu-s képviselő előtt'. Aki nem hagyja szó nélkül egy 68-as egykor pedofíliával kacérkodó idióta lázongó ( tudod, akik épp e posványos polgári demokráciák ellen lázadtak fel, akik a szüleik anyagias szemléletéről mondták el lesújtó véleményüket, majd a papától kikövetelt pénzen és autón elmentek megváltani a világot utcakövek dobálásával, kukák borogatásával, ... :)) ) közönséges ostobaságait.
Elfogadom, van akinek Bendit bácsi, van akinek Orbán volt otromba. Ahogy tetszik.

- Azért a választási rendszer idézett átalakítási elképzelésére valamiért nem reagáltál ! :)
Üdvözöllek!

czjanos 2011.08.24. 07:17:04

@leponex: Az Áder-féle tervezetről valamennyi elemző azt mondta, hogy kizárja a lehetőségét bármely oldal/párt 2/3-os választási győzelmének, tehát konzerválná a Fidesz mostani törvényalkotásának a következményeit. Szerintem egy választási törvény/rendszer akkor demokratikus, ha a játékszabályok betartása mellett bármilyen eredmény létre jöhet.
Üdv: János

leponex 2011.08.24. 08:34:27

@czjanos:
No. legalább akkor azt a nemlétező egyet idézzük:

"Pedig a Political Capital elemzése szerint - egy ütőképes ellenzék, és a választók Fidesz ellen fordulása esetén - a tervezet potenciálisan megteremti a lehetőségét, hogy a fülfeforradalmi kormányt is kétharmaddal váltsák le. Igaz, egy fideszes forrásunk szerint a kétharmad most is rendhagyó eredmény volt, "ahhoz kellett Gyurcsány, az őszödi beszéd, a gazdasági válság, a korrupciós ügyek - ilyen csillagállásra nem nagyon lesz esély még egyszer".

Ütőképes ellenzék + választók Fidesz ellen fordulása = új 2/3 -ad ! És jöhet az ellenfülkeforradalom!

Oszt még egy árnyaltabb vélekedés:
(Fundamentum, 2010/4)

"A legtöbb elemző azonban nem is ettől, hanem a választókerületek túlságosan fideszes szempontú újrarajzolásától tart. ... A kormánypártoknak az is kedvez, hogy a szabályok és elvek ugyan kétharmadosok, de magához a határok szabásához elég egy feles törvény is. "

Nos, ha a választókerületek határainak megrajzolása a fő veszélyforrás, azon egy egyszerű többség is változtathat.
********

Gyenge lábakon állnak ezek a sopánkodások szerintem, az meg egyenesen kívánatos lenne, hogy egy párt tényleg ne juthasson könnyen alkotmányozó 2/3-hoz, ebben talán tényleg mindenki egyetért.
Legfeljebb akkor, ha egy kormányról kiderül, nem csinált semmit négy évig, meg hogy teljesen nyilvánvaló, hogy amit mond az nem igaz ...
Akkor meg az orruknál fogva vezetettek ugye rájönnek ...
:)

Nekem változatlanul az az érzésem, hogy az eddigi hatalmát, befolyását jelentősen elvesztett (bal)liberális elit számára tovatűnni látszik az az édeni állapot, amelyben állami források ügyes 'becsatornázásával' fenntarthatta a médiában a túlreprezentáltságát, így aztán csak a valóságos társadalmi támogatottságára számíthat majd. :)

( Talán nem kell felsorolnom itt ezeket, de mindegyik az állami hirdetések radikális csökkenéséről panaszkodik, ami a létüket veszélyezteti! Mily sajátságos szabadpiaci szemlélet, ugye ?? )

Üdv!

czjanos 2011.08.24. 08:59:13

@leponex: olyan tájékozott vagy, hogy egyre inkább úgy vélem: Te vagy Szijjártó Péter és Kovács Zoltán!

Lencsés István 2011.08.24. 13:44:15

atyaúristen .... visszavonom azt a kijelentésemet hogy jókat nevetek ezen az oldalon .... ekkora sültelenséget hogy a FIDESZ meg a ballik ( sose írom le ennek a gusztustalanságnak a nevét .... ) egy és ugyanaz , ha a ballik egyszer hatalomra jutna vége lenne az orsazágnak ez tuti , aki nem veszi észre hogy a szélsőjobb árt az országnak az nagyon hülye

Bátyó66 2011.08.25. 08:22:30

@Lencsés István: Nálad biztos nem hülyébb. Nagyon várom, hogy egyszer valaki tényekkel támassza alá, hogy a JOBBIK miért kártékony, fasiszta, rasszista stb. Mert a cigányok félnek !? Hát féljenek is a tolvaj, ingyenélő cigányok. A tisztességeseknek nem kell félnie sem a JOBBIK-tól, sem a Gárdától. Abban viszont igazad van, hogy a cikk címe elképesztő baromság. Méltó a gréczyhez.

Lencsés István 2011.08.25. 08:59:12

@Bátyó66: Köszönöm a " bók " ot ! :) ;) Lepereg ! :) ;) írd csak nagybetűkkel a ballikot , ez már mindent elárul rólad , bár az hogy anonim vagy , még többet .... Az a röhej hogy a ballik pont a cigányokból él , szóval erről ennyit ! :) ;) :D gárda vagy mi a g..i nem kell , ahogy a ballik sem .

Bátyó66 2011.08.25. 15:33:05

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Ha vállalod a hazaáruló, szemét bolsi jellemzést, akkor már minősítetted is Magadat. Amit meg a JOBBIK-ról írsz, nem más, mint aljas mocskolódás. Tényekkel nem tudod alátámasztani a becsmérlő jelzőket. Köztéren szaró: talán a gyöngyöspatai esetre gondolsz, amikor egy italos jobbikos valóban köztéren vizelt ? Szerinted csak a jobbikosok között fordul elő, hogy valaki többet iszik a kelleténél ? Gusztustalan: Te talán gusztusos vagy a mocskolódó, trágár és hülye szövegeiddel ? Ingyenélő féreg: ez a legnagyobb hülyeség, amit eddig Tőled olvastam. Talán a jobbikosok élnek a többi ember adójából fizetett segélyekből ? Vagy ők fosztják ki a falusi embereket ? Vagy hogy feljebb is körülnézzünk, ők lopták és lopják szét az ország vagyonát ? Vagy az ő képviselőik járnak be csak szavazni a parlamenbe, miközben felveszik a nem csekély tiszteletdíjakat és egyéb juttatásokat ? Még hosszan sorolhatnám, de talán ennyi is elég ahhoz, hogy lásd, micsoda hülyeségeket hordtál össze.

Bátyó66 2011.08.25. 15:44:23

@Lencsés István:
Nem tűnt fel, hogy itt mindenki anonim, talán Téged kivéve ? Most sem írtál semmi konkrétumot. Pl. hogy mitől szélsőjobb a JOBBIK ? Talán mert rendet akar ? Rendet, ami a balliberális, társadalom-romboló csoportoknál szitokszónak számít. Írd már le egyszer mik azok a szörnyű bűnök, amiket a JOBBIK elkövetett ! Nem fog sikerülni, legfeljebb majd handabandázol, mint eddig.

Lencsés István 2011.08.26. 09:38:27

@Bátyó66: De feltünt , mert így könnyebben tudnak hülyeséget írni , és beszólni másoknak mikor fáj az igaz nekik . Tényeket nem fogom neked megmagyarázni .... :) ;) A ballik meg a rend ? :D :D :D :D viccnek is rossz ..... az meg hogy nagybetűvel írod a ballikot egyértelművé teszi hogy milyen " emberszerű " lény vagy ....

Táskás Tóni 2011.08.26. 11:19:07

@Bátyó66: A Jobbik és a rend...Megmutatták a székháznál, az utcákon októberben és a Parlament előtt is hónapokon keresztül. Na ez az a rend, amiből nagyon sokan remélem nem kérnek itt Mo-on.
süti beállítások módosítása