Megtelt a szívem, ahogy néztem a magyar olimpiai csapat szereplését. Csodálatos, felejthetetlen élményeket kaptunk.

Nem felejtem, ahogy Fazekas Nándor kivédte az izlandi hétméterest, amely lehetővé tette az idegőrlő, mégis lélekemelő hosszabbítást, Kozák Danuta szerénységét, ahogy Cseh László a kudarc után talpra állt és mégis csak érmet szerzett, Örök emlék marad Gyurta Dániel gigászi hajrája. Belém égett Joó Abigél sérülten is hősies cselgáncsozása, Berki Krisztián ölelkezése brit ellenfelével, Szilágyi Áron magabiztos kaszabolása. Köszönöm, a pólós lányoknak, hogy az utolsó pillanatban, kettős emberhátrányban is legyőzték az oroszokat. Együtt sírok a nagyon elkeseredett Janics Natasával, és a visszavonuló Kásás Tamással, akinek búcsúzásával a mi életünk egy része is lezárul. Tisztelem Kovács Katalint, hogy három olimpiai bajnoki cím után is tud csalódott lenni.

Büszke vagyok, hogy a Dombi-Kökény páros szállította a meglepetésaranyat, birkózóink kitartására, hogy Pars Krisztián elhunyt mestere fényképét mutatta a győzelem után a kamerának.hogy Risztov Éva több éves kihagyás után is képes volt erre a csodára, különös tekintettel az utolsó száz méterre.

Tudom, hogy Bolt és Bryant és Phelps..., de ők most nem érdekelnek.

Nagyszerű napokon vagyunk túl, kiváló teljesítményekkel. Elengedem a fülem mellett, hogy kinek kéne köszönni az aranyakat. A politikus dolga ilyenkor a köszönet, a büszkeség, és semmi más. Bárkiről legyen szó. Az érmeket és helyezéseket nem ők szerzik soha, hanem a versenyzők, az edzők, a gyúrók, és azok a családtagok, akik segítik, támogatják lányainkat és fiainkat, hogy megpróbáljanak a csúcsra kapaszkodni.

Sportolóink néhány napra örömöt okoztak minden magyarnak, egy kicsit egybe forrasztották ezt a végletesen megosztott nemzetet. Az ünnep véget ért, gondjaink itt maradnak, de amit adtak nekünk, arra büszkék lehetünk.

Köszönöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr724708741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"derék szíj" 2012.08.12. 21:19:27

Köszönet a sportolóknak, akik helyezést értek el, akik pontszerző helyen végeztek, akik "csak" kijutottak az olimpiára. Aki valaha sportolt valamennyit, már tudja, óriási teljesítmény van már a kijutási lehetőség mögött is.
Megszoktuk, hogy bizonyos sportágakat betonbiztosan hoznak sportolóink, és már most csalódásokról lehet hallani, mert mi az, hogy most meg nem. Biztos vagyok benne, hogy mindenki kiadta magából azt, ami benne volt. Ennek örülni kell, nem fanyalogni.
A sikereket halmozó sportágakat ugyanis nem szokta az állam nagyon támogatni.

noviktorka 2012.08.13. 08:26:00

Na igen, lehet így is lereagálni a sportolóink kiváló teljesítményét és lehet ilyen gusztustalan szervilis módon is: www.magyarhirlap.hu/velemeny/valasz_a_celebeknek.html

biro.janos2 2012.08.13. 10:21:15

KÖSZÖNET LONDONÉRT A SPORTOLÓKNAK, EDZŐIKNEK
A politikusok, nagyratörők ne kapkodjanak babérlevélekért, semmi közük nincs ezekhez a sikerekhez, hogy ebben a közegben, amiben élünk, és amit ők torzítottak el mégis a sportolóink emberi hitele és ereje nyomán "megtelhetett a szívünk melegséggel" és bizodalom növelő magyarságérzéssel. Köszönjük.

noviktorka 2012.08.13. 14:14:42

A témához méltó remek írás! Pedig el is lehetett volna rontani, mint ahogy a példák mutatják.
De hová tűntek a kommentelő hiénák?
Ha nem lehet egy jót anyázni, komcsizni, akkor már nem érdekes az egész?

pánpéter 2012.08.15. 18:39:20

egy rendes olimpikon ha rád és a gazdádra gondol, köp egy nagyot zsolti.

Anselmo 2012.08.16. 08:38:41

Ez most jó írás volt!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.08.16. 23:01:21

@pánpéter: Ezek szerint lesznek olyan olimpikonok, akik kormányváltás után 2016-ban nem fognak indulni? Szerinted egy olimpikon olyan hülye, hogy egyéni politikai nézetei miatt lemondjon a Hazának szerezhető sikerről?

Karl Ferdinand von Buol-Schauenstein (törölt) 2012.08.17. 23:03:05

Kedves Zsolt!

Ha komolyan gondolta volna, nem posztolt volna a témában.

citromfiu 2012.08.18. 10:30:56

Ó a fideszhívők azt hiszik a fidesz sikere a váratlan siker.

Annyiban: nem vetrék teljesen szét a sportot.
süti beállítások módosítása