Amikor a magánhadserege által a néptől leválasztott miniszterelnök belekezdett papírról felolvasott szövegébe, éppen a rokonára bízott vállalat több ezer dolgozója tüntetett a BKV székháza előtt. Ugyancsak azokban az órákban, amikor a szegényektől zálogot átvevő rocksztár és az MSZMP Központi Bizottsága vastapsban tört ki arra a poénra, hogy "megkérdeztem a feleségem", éhségmenet vonult Miskolc felől a fővárosba, Budapesten teát és ruhát osztott a Demokratikus Koalíció, és két volt miniszterelnök által kezdeményezett tárgyalás zajott Orbán emberének rágalmazási perében. Budai Gyula nem mert elmenni a bíróságra.

Így néz ki a mai Magyarország. Orbán Viktor beszélhetett volna a 27 százalékos áfáról, a nyugdíjak és a bérek csökkenéséről, a megalázott rokkantakról, a szétvert alkotmányról, a pártkatonákról, akiket független testületek élére ültetett, a sajtószabadság korlátozásáról, a Klub Rádió megszüntetésének szándékáról, a hírek retusálásáról, a haveroknak csinált törvényekről, az ország kétharmadát szegényítő egykulcsos adórendszerről, Lázár János szegényügyi erkölcséről, a bedőlt lakáshitelekről, a gazdagok támogatásáról, a forint árfolyam és a csődkockázat rekordjáról, a triplabóvliról, az ország gyalázatos nemzetközi megítéléséről, a pártjához húzó, antidemokratikus választójogi törvényről, a megfenyített köztisztviselőkről, az általuk csődbe vitt Malévról, a stagnáló munkanélküliségről, a növekvő inflációról, a magánnyugdíjak ellopása ellenére rekordra hízó államadósságról, a rettenes benzinárról, az elutált befektetőkről, a leállt uniós fejlesztésekről, a Kósa-Szíjjártó-nyilatkozatokról, a több százmilliárdos bukást hozó MOL-vásárlásról, a Tarlós-Rogán-verekedésről, az adójóváírás megszüntetéséről, a brutális tandíjról, a fiatalok tízezrei előtt bezárt egyetemekről, műtétek elmaradásáról, ezerkétszáz orvos külföldre távozásáról, az általuk vezetett önkormányzatok eladósodásáról, a bírói függetlenség és az ombudsmani rendszer szétveréséről, a megrendelt koncepciós perekről, a cimborája plágiumbotrányáról, a szabadságharca bukásáról - és a sor még hosszan folytatható.

Orbán azonban nem ezt tette. Inkább azt hazudta, hogy a jelenlegi csődközeli helyzet oka a zelmúltnyolcév és az euróválság, még ugyebár a hollandok is... Akkor írjuk le ezredszer is: 2010-ben Orbán Viktor rendezett költségvetési állapotot, sikeres válságkezelést és infrastruktúrájában megújított országot vett át - az éppen a bíróságon igazát védő Gyurcsány Ferenctől és Bajnai Gordontól. Sőt, ha a reformokat nem csáklyázza meg egy amúgy alkotmányellenes népszavazáson, néhány alrendszer ma nem lenne ilyen cudar állapotban.

Maga a beszéd nem nyitott középre, nem indított konszolidációt. Amúgy is, kinek kell 2012-ben egy diktátor konszolidációs ígérete? Ráadásul Orbán meg is fenyegette az ellenzéket, amikor közölte, hogy általa letett alapok felszedhetetlenek. Ha valaki mégis megpróbálja, szembe találja magát a "békemenet" tagjaival. Ebből az következik, hogy Orbán, ha kell az erőszaktól sem rettenne vissza egy választási vereség esetén.

Számomra mégsem ez a beszéd volt a nap eseménye, hanem Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon közös megjelenése. Nem szeretném a történetet túlértékelni, de hozhatja még úgy a sors, a történelem, hogy nem lesz elég Budai komisszár ellen fellépniük. A főnökét, megbízóját kell majd legyőzni.

Persze, addig még sok víz lefolyik a Dunán, még ha most szinte befagyni is látszik. Előbb-utóbb akkor is eljön az olvadás.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr904077545

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán, Gyurcsány, Bajnai 2012.02.08. 22:25:01

Akkor írjuk le ezredszer is: 2010-ben Orbán Viktor rendezett költségvetési állapotot, sikeres válságkezelést és infrastruktúrájában megújított országot vett át.

Trackback: Emberarcú kapitalizmus – nálunk? 2012.02.08. 13:22:33

Nem a kapitalizmus szüntette meg a nyomort Magyarországon. De a kapitalizmus hozta vissza a nyomort és a szenvedést....

Trackback: Slota Orbánnal is kampányol 2012.02.08. 13:20:20

A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) az óvatos kezdés után erősebb fokozatra kapcsolt választási kampányában. Slota elővette régi, bevált, agyonnyúzott kártyáit, amelyek tuti szavazatokat hoznak: rasszizmus, nacionalizmus, magyarellenesség. Az egyik plakátjuko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barragon 2012.02.08. 07:21:46

Talán egy alapvető stílus jellemezte Orbán szövegelését!"Aki lónak áll, az HÚZZON"!!! És a "lónak álló klientúra"(az igavonók!!!) ezt is meg tapsikolták!!!

Az igazi sztrovacsek 2012.02.08. 08:03:55

Ki nem szarja le, hogy mit mondott Orbán a sokadik, papírról olvasott, szépen megtervezett, Tv felvételes lózung gyűjteményében!?
Tavaly is mondott valamit, meg tavaly előtt is, meg az előtt is, meg az előtt is, meg.....
Azokra sem emlékszik a kutya sem.
Májusra ebből sem emlékszik majd senki, semmire.
Gyurcsány egyszer mondott egy beszédet fejből, olvasatlanul, zárt körben, közel hat éve, és a mai napig ezt emlegeti a fél ország. :)))

foton öv 2012.02.08. 08:47:58

Nekem az tetszett a legjobban amikor azzal érvelt, hogy nehogy már azt higgyék (márint a kiskereső szegények, hogy a gazdag multimilliomosok nem találják meg az ilyen-olyan kiskaput a pénzszerzéshez...
"Drága" orbán "úr"! Nem hisszük, tudjuk, hogy megtalálják!! Többek közt ön is!!! De attól még nem kellene magának az államnak is az SZJA-val jól megtámogatni őket. Röhögnek a markukba azok akik havi 500000 Ft felett keresnek és 16%-os SZJA fizetnek, ráadásul még ilyen "korrekt" magyarázatot is hallanak hozzá. Ébresztő!!!

jenőke 2012.02.08. 09:54:21

Tegyük már helyére a MOL részvények veszteségét! Nem az a baj hogy részvényt vettek, hanem az, hogy sokáig volt és lesz eladhatatlan. Előbb utóbb lesz rajta nyereség. A konkrét és valódi veszteség a rosszkor vett részvény és a tényleges eladás közötti időszak alatt máshonnan felvett (a MOL részvények vételárával megegyező összegű) hitelek kamata. Egy évre számítva ez is legalább 45-50 milliárd! - Ez az amit ténylegesen eltőzsdéztek az adóforintokból és ezt nem pótolja egy későbbi árfolyamnyereség sem.

leponex 2012.02.08. 10:08:09

Szegény Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Baloldal Tábori Lelkésze, II. Rettegő Demokráciasiratóasszonyunk, II. Hídverő Ferenc Örökös Főtanácsolója, kedvenc mókamesterünk !

A Diktatúrát rögvest megdöntő ifjonti lelkesedésed láthatóan alábbhagyott, ahogy e mondatodból is kitűnik:

"Akkor írjuk le ezredszer is: 2010-ben Orbán Viktor rendezett költségvetési állapotot, sikeres válságkezelést és infrastruktúrájában megújított országot vett át "

Jó Bárdunk, csaj rajta!
Heti rendszerességgel e kedvenc foglalatosságodat még legalább cirka 8 évig űzheted, amivel bőven lepipálhatod az 'elmúttnyócév' jól bevált szlogenjét.
Időnként közben egy-egy bírósági megjelenéssel múlatjátok az időt, várva a felmentő sereget Kónya Peti leharcolt veterán haditudósítóval az élen:)

Ferenc testvérünknél is szakadozik a cérna, láthatóan nehezen viseli, nemhogy a 'birkanép' sokasága, de már a demokratikusan kiszemelt civil slepp sem akarózik vele együtt döntögetni a Dikatúrát.
Ami ugye ráadásul nincs is, ezt maga Ferenc testvérünk jelentette ki:

"Budapest – A Público című portugál lapnak Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy Magyarországon nincs diktatúra, Orbán nem diktátor"

Jó Bárdunk, most az 'antidemokratikus populizmus' a menő, ezt megint csak a Feri definiálta, illendő lenne ehhez igazodnod.
Különben még azt hihetnénk, egyikőtök hazudik. Márpedig a Feri azt sosem tenni:)

kvasztics47 2012.02.08. 11:06:17

@leponex: "Márpedig a Feri azt sosem tenni:)"
Ecsém! Hát ennyire elbutított a Gyurcsány gyülölet, hogy még a kedves jó vezíred mondását is neki tulajdonítod?
Nehéz életük van a skrizoféneknek.

cutcopy 2012.02.08. 11:45:04

Multimilliárdos Fletó tesó teát osztott a hajléktalanoknak..? Milyen megható, főleg hogy uralma négy éve alatt megduplázta a munkanélküliséget.. De a tea már mindenképp jobb mint 2006-ban, amikor a belvárosi hajléktalanok a demonstrálókkal együtt könnygázt és gumibotot kaptak Feritől csak azért mert épp ott tanyáztak..

leponex 2012.02.08. 12:18:54

@kvasztics47:
"Nehéz életük van a skrizoféneknek. "
Ja.

Feri szerint nincs diktatúra, Jó Bárdunk szerint van.

Azért vagyunk mi leponexek, hogy segítsünk :))

erom? 2012.02.08. 12:43:00

cutcopy: nemcsak teát, hanem zsíros kenyeret is. És hagymát. De ne Gyurcsányé legyen az érdem, hanem azoké az aktivistáké(?), akik a Moszkván fagyoskodtak. Illetve osztogattak, majd szorgalmasan posztolgattak. Mindenesetre ékes példája, hogy kell egy néhány alkalmas teaosztásból lufit fújni.
Hegedűs Zsuzsának abban igaza van, hogy -10°C-nál a tea hangulatjavító intézkedés. Egy-két melegedő még jó lenne:)

leponex 2012.02.08. 12:50:41

Kedves Bárdunk!

Megint zavarba hozta Ferenc testvér a szólásszabadság rendíthetetlen 89-es híveit;-)

"Létezik a klauzula, az államra sózhatják a repteret

Gyurcsány nem emlékezett rá, de a Budapest Airport privatizációs szerződésébe bekerült a kitétel, amely szerint az üzemeltető bizonyos esetekben az államra háríthatja a veszteséget." - emígy a nol.

Biztos megint ármányolt egyet ez a komisz Budai .-)

kirsten 2012.02.08. 13:27:01

@leponex: Ha jól emlékszem a ti jó elmebeteg viktátorotok az igazmondó.
Hogy nem sül le a pofátokról a bőr.
Hazug, aljas banda az egész. A sok hülye meg beveszi a hazugság a Grazba való agybetegnek.

kirsten 2012.02.08. 13:33:27

@kvasztics47: leponex ti fidesznyikek már csak tudjátok hisz aki még ezután is bedől ennek a némandnak az mind skrizofrén. Egyébként a görög sziget és a lányának franciaországi kastély helyett ő is építtethetett volna téli melegedőta hajléktalanoknak.

Az igazi sztrovacsek 2012.02.08. 14:03:53

@leponex:

"várva a felmentő sereget Kónya Peti leharcolt veterán haditudósítóval az élen:)"

Csak nehogy ez a "leharcolt veterán haditudósító" némi némi borsot törjön szeretett vezéred orra alá.

öreg_répatorta 2012.02.08. 14:32:04

Csodálom, hogy viktátor nem említett a fociakadémiájába befizetett állami 4 milliárdot. Pedig az is nagy fegyvertény.

Az igazi sztrovacsek 2012.02.08. 14:36:53

Origo, mai hír:
"Várhatóan 2300 embert küld el komáromi gyárából a Nokia - jelentette be a finn cég szerdai közleményében"

HVG, mai hír:
"Tízezerrel kaptak kevesebbet az egészségügyiek a adóváltozások nyomán"

168 óra, mai hír:
"A Századvég legutóbbi közvélemény-kutatása szerint a teljes lakosságnak már csak 26 százaléka választaná a Fidesz–KDNP-t, ennél többen szavaznának valamelyik ellenzéki pártra."

CSAK A FIDESZ - vagy mégsem?

foton öv 2012.02.08. 14:41:15

@leponex: Azt tudjuk, hogy nektek nagyon megy az igazodás!! Sőt csak az megy! Képzeld, van az úgy, hogy valakit támogatunk, de valamiben mégsem értünk vele egyet. Ezt nektek orbán vérén táplált egyedeknek nehéz felfogni. Gyurcsán is rengeteget hibázott (nem is kedvelem), de orbán már eddig többet és még mennyivel többet fog, ha így megy tovább!!

Scagnetti 2012.02.08. 15:04:37

@Az igazi sztrovacsek: A Nokia nem csak nálunk, de Finnországban és Mexikóban is bezár gyárakat. Ázsiába helyezik át a gyártást. Mellesleg évek óta egyre szarabbul megy nekik, de nem a válság miatt, hanem mert nem tudtak lépni semmit arra, hogy a konkurencia által gyártott telefonok olcsóbbak és jobbak is, mint az övéik. Csúnyán lemaradtak a technológiai versenyben. Ma egy középkategóriás Samsung okostelefon minden paraméterében agyonver egy kétszer drágább kerülő Nokiát, és ez már az eladásaikon is érezhető. Az egykori stabil első hely, már a múlté.

Orbánék számlájára sokmindent lehet írni, pl. az eü dolgozók bércsökkenését is, de a Nokiát pont nem.

Béreink nem versenyképesek az egy marék rizsért dolgozó kínaiakkal szemben. (Ez egyébként nem biztos, hogy olyan nagy baj.)

leponex 2012.02.08. 15:36:07

@foton öv:
"Azt tudjuk, hogy nektek nagyon megy az igazodás!! "

:)
Mi I. Leponex igyekszünk valóban törekedni a valóság tárgyszerű megközelítésére, természetesen tudatában lévén eközben a bennünk lévő elfogultságra is.-)

"Képzeld, van az úgy, hogy valakit támogatunk, de valamiben mégsem értünk vele egyet. "

Ez csak helyeselhető, örülünk, hogy hozzánk hasonlóan közelítesz a valósághoz.
Az orbánvéres marhaságodat így jóindulatúan csak írói munkásságodnak tudjuk tekinteni.

Ferenc testvérünk rengeteg hibázásában egyetértünk veletek, a nemkedvelésben is.

Üdvözlettel: I. Leponex

leponex 2012.02.08. 15:38:21

@kirsten:
Te lenni vanni bullshit generátor?

lajos0 2012.02.08. 15:56:45

@Az igazi sztrovacsek: "Gyurcsány egyszer mondott egy beszédet fejből, olvasatlanul, zárt körben, közel hat éve, és a mai napig ezt emlegeti a fél ország. :)))"

No igen. Hát a zárt kör nem annyira jött össze neki. Azóta is vicces, hogy a történelmi jelentőségű igazságbeszéd kiszivárogtatói menjenek az anyjukba, mint szemét árulók. A kettő együtt így elég bajos.

lajos0 2012.02.08. 16:00:01

@jenőke: "A konkrét és valódi veszteség a rosszkor vett részvény és a tényleges eladás közötti időszak alatt máshonnan felvett (a MOL részvények vételárával megegyező összegű) hitelek kamata."

A konkrét veszteség az, hogy ennek az országnak is csak egy olyan selejtes garnitúrára telik, akik el sem tudják képzelni az üzemeltetését, csak hitelből. Amire senki nem kért és kapott felhatalmazást. Egy darabig üzemeltek mondjuk a privatizáció nevű lopássorozat keretében is, erre sem kéne büszkének lenni.

leponex 2012.02.08. 16:04:57

"A fiatalok harmada Jobbik-szavazó
A 2011-es év egészét tekintve a Jobbik az év nyertese, különösen a fiatalok körében. A teljes választókorú népességen belül a Jobbik 2011 utolsó negyedévére lényegében beérte a második helyezett MSZP-t, a fiatalok körében pedig egyértelműen a második helyre került azáltal, hogy a 37 év alatti szavazók közel harmada szavazna rájuk - írja a TÁRKI."

Amiből ugye két kézenfekvő következtetés is levonható (esetleg).

- a Fidesz visszafogott, mérsékelt reakciói a bukott balliberális véleményformálni akarók mértéket nem ismerő, ostoba és hazug mantráira itthon és külföldön, a - leendő - szavazók körében egyre kevésbé elfogadhatók,fokozza az igényt egy radikálisabb politika iránt.

Ismét időszerű lett a Fidesz 1996-os programajánlója, csak más szereplővel kiegészülve:
"Két pogány közt egy hazáért"
:)

- a ballib egyre hiteltelenebb a fiatalabb korosztály között, így a természetes 'kiválasztódás' baljós jeleit fedezheti ebben fel felmérésben a két (három?) baloldali párt.-)

leponex 2012.02.08. 16:17:38

@jenőke:
"Tegyük már helyére a MOL részvények veszteségét!"

Tegyük hát.

Elolvassuk mondjuk a szélsőradikálisközépnyilas napi.hu rövid elemzését:

Jobb a Mol eredménye a vártnál
Napi Gazdaság
2011. november 15.,

"Összességében az első háromnegyedévet vizsgálva a 345 százalékkal 238,4 milliárd forintra nőtt a Mol-csoport speciális tételekkel együtt számolt üzemi eredménye, míg a 68 milliárd forintról 183 milliárdra nőtt. Így az egy részvényre jutó eredmény 2113 forintot tett ki kilenc hónap alatt."

Amennyiben nem ismételten (értelmetlen és felesleges) privatizációra szánták a MOL részleges megvásárlását, hanem hosszú távú stratégiai célja volt, akkor fenti eredményességnek van jelentősége, nem a mostani árfolyamnak.

leponex 2012.02.08. 16:27:17

@lajos0:
"Puzsér Róbert, a RadioCafé egykori műsorvezetője (mellesleg filmkritikus) lesz a Csillag születik új évadának eddig be nem jelentett zsűritagja – írja a BorsOnline."

:))

leponex 2012.02.08. 16:46:14

Kedves Bárdunk!

Ez a Feri nagy kópé!
Még meg sem szoktuk az 'antidemiokratikus populizmus' terminus technikust, Főtanácsoltad újabb verzióval bővítette társadalomtudományi tanainak sokaságát;-)

"Tényleg gazember Orbán – állapítja meg bejegyzésében Gyurcsány. "Nem Simicska miatt. Azért is. Nem Nyerges miatt. Azért is. Hanem azért, mert azt üzeni anyjának és apjának – mellesleg az enyémeknek is –, hogy Ti nem kelletek. Ti dolgozzatok, de többet ne akarjatok" – ad magyarázatot, és párhuzamot von Kádár és Orbán Viktor között: "Kádár is ezt mondta. Csak ellenkező előjellel. Ő kizárta a polgárt, Orbán kizárja a munkást a népképviseletből. Mindkettőből elég. Kádár proletárdiktatúrát, Orbán keresztény-konzervatív diktatúrát akar."

Nem kellene gyakrabban ránézned a Ferire? Még kárt tesz magában, ha belelendül!
:))

Nanoabc 2012.02.08. 17:15:07

Humorosnak szánt szösszeneteden jót röhögtem,ámbár kikerültél néhányt tényt, amiről Orbán valóban nem beszélt: "Így néz ki a mai Magyarország. Orbán Viktor beszélhetett volna a 27 százalékos áfáról, a nyugdíjak és a bérek csökkenéséről, a megalázott rokkantakról, a szétvert alkotmányról, a pártkatonákról, akiket független testületek élére ültetett, a sajtószabadság korlátozásáról, a Klub Rádió megszüntetésének szándékáról, a hírek retusálásáról, a haveroknak csinált törvényekről, az ország kétharmadát szegényítő egykulcsos adórendszerről, Lázár János szegényügyi erkölcséről, a bedőlt lakáshitelekről, a gazdagok támogatásáról, a forint árfolyam és a csődkockázat rekordjáról, a triplabóvliról, az ország gyalázatos nemzetközi megítéléséről, a pártjához húzó, antidemokratikus választójogi törvényről, a megfenyített köztisztviselőkről, az általuk csődbe vitt Malévról, a stagnáló munkanélküliségről, a növekvő inflációról, a magánnyugdíjak ellopása ellenére rekordra hízó államadósságról, a rettenes benzinárról, az elutált befektetőkről, a leállt uniós fejlesztésekről, a Kósa-Szíjjártó-nyilatkozatokról, a több százmilliárdos bukást hozó MOL-vásárlásról, a Tarlós-Rogán-verekedésről, az adójóváírás megszüntetéséről, a brutális tandíjról, a fiatalok tízezrei előtt bezárt egyetemekről, műtétek elmaradásáról, ezerkétszáz orvos külföldre távozásáról, az általuk vezetett önkormányzatok eladósodásáról, a bírói függetlenség és az ombudsmani rendszer szétveréséről, a megrendelt koncepciós perekről, a cimborája plágiumbotrányáról, a szabadságharca bukásáról - és a sor még hosszan..." Ovasgasd. Ismétlés a tudás anyja.

Nanoabc 2012.02.08. 17:20:08

Előbbi ajánlásom Laponexnek szól!

kvasztics47 2012.02.08. 17:21:59

Fiúk és persze lányok! Mivel hamarosan Gyurcsány lesz az új Miniszterelnök jó lenne, ha a hangnem eléggé tisztelettudó lenne.
Nem jó, ha a saját polgárai, akikért dolgozik, azok próbálnák lejáratni. Szükségünk van egy hiteles, Magyarország érdekeiben sikeresen eljáró kormányfőre. A világ egyetemes. Nem vonhatjuk ki magunkat a világ közvéleménye alól. Szükségünk van arra, hogy bízzanak bennünk és anyagi, szellemi támogatással segítsék kibontakozásunkat, tehetségünk megmutatását, hogy eredényeket mutassun föl.
Ez a mi munkánk és ez nem kevés.

Scagnetti 2012.02.08. 17:23:38

@Az igazi sztrovacsek: "Gyurcsány egyszer mondott egy beszédet fejből, olvasatlanul, zárt körben, közel hat éve, és a mai napig ezt emlegeti a fél ország. :)))"

És milyen sokra ment vele.

kvasztics47 2012.02.08. 17:24:49

eredényeket) eredményeket!

kvasztics47 2012.02.08. 17:46:52

@Scagnetti:
"És milyen sokra ment vele." Ezen a bugyuta gondolkodásmódon szörnyedek el mindég. Mit érdekel engem, hogy Ő mire ment vele, vagy valamivel.
Igaz volt vagy nem?
Kinek akart vele használni?
Ebben az esetben biztos nem öncélú volt a nyilatkozat, hiszen maga ellen hívta ki a sorsot.
Persze, ha a bugyuta politológusok, elemzők véleményét halgatjuk akkor az a hibás aki az ország érdekében és nem a sját sikerei éedekében beszél.
Ennyire nem lehettk hülyék!

Scagnetti 2012.02.08. 17:51:54

@kvasztics47: Mire gondolsz, miben volt igaza? Abban, hogy tudva, mekkora kárt okoznak vele, az ország érdekeivel ellentétes intézkedéseket hoztak, csak azért, hogy választást nyerjenek?

Értem én, hogy ti erre nem szívesen emlékeztek, de neki igazán elhihetnétek.

foton öv 2012.02.08. 17:52:41

@leponex: Igazán drága vagy a sok kis mosolyoddal, de nem hatsz meg.
Nálad az
igazodás = a valóság tárgyszerű megközelítésével
Ha azt a gyógyszert szeded ami a neved, akkor nem csodálkozom, viszont gyors felépülést kívánok.
Egyébként hiába vagdalkozunk, hogy Gyurcsány vagy orbán !? Ki fog derülni jó pár év múlva, hogy melyik ember tevékenysége ért többet. No persze nem a szavazók mozgósításának, lelkesedésének és hitének, hanem kis országunknak.
Akárhogy is, szerintem Gyurcsány az esélyesebb.

Scagnetti 2012.02.08. 17:55:27

@kvasztics47: "Fiúk és persze lányok! Mivel hamarosan Gyurcsány lesz az új Miniszterelnök jó lenne, ha a hangnem eléggé tisztelettudó lenne."

Jó anyag lehet, ha ilyen hatása van.

"Nem jó, ha a saját polgárai, akikért dolgozik"

hehe

", azok próbálnák lejáratni."

Nyugi, erre semmi szükség. Lejáratja ő saját magát, csak hagyni kell.

"Szükségünk van egy hiteles, Magyarország érdekeiben sikeresen eljáró kormányfőre. "

Az tényleg jó lenne. Kár, hogy ezek közül egyik sem jellemző rá.

Az igazi sztrovacsek 2012.02.08. 18:02:10

@Scagnetti:

Mindez szikrányit sem változtat azon a tényen, hogy a zemberek túlnyomó többsége ma is betéve tudja azt a szöveget, míg ha megkérdeznéd az utca emberét, hogy mit mondott Orbán a tavalyi, vagy a tavaly előtti - uram bocsá' micsoda vétek - az idei országértékelő beszédén, hát néznének mint Jani a moziban.
Hja kérem, beszélni tudni kell, olvasni meg nem olyan nagy kunszt.
Mellesleg itt nálunk, Egerben vendégeskedik az egész brancs. Van ott - a Szálloda útcában - vagy 40-50 idióta szimpatizáns, meg háromszor annyi rendőr készenlétben.
Csak azt nem tudom minek.
Az egriek már annyira sem méltatják, hogy tüntessenek ellene, leginkább csak köpnek egyet, ha szóba kerül a neve.
Ja.
Haveri körben fölmerült az ötlet, hogy ki kellene tenni egy nagy bevásárló központ bejárata elé egymás mellé Orbán és Gyurcsány életnagyságú fényképét.
Mindkettő elé tenni egy kalapot, föléjük nagy betűkkel kiírni:
EGY KÖPÉS 100 FT
(Alá kisebbel: A befolyt összeget éhező gyerekek megsegítésére fordítjuk)
Vajon melyik kalapba dobálnának több pénzt a zemberek? :)))

Az igazi sztrovacsek 2012.02.08. 18:11:07

@Nanoabc:

Igen, erről mindről valóba beszélhetett volna, már amennyiben az elmúlt egy évet értékelte volna.
Vagy ha ezt esetleg a parlamentben teszi, viszont válaszra adva lehetőséget az ellenzéknek, talán minderre rá is kérdez valaki.
Na de mit vársz egy, a vakhitűeknek előadott kampány beszédtől?
Oda belépni? Ahhoz a Kubatov listán is előkelő hellyel kellett rendelkezni.

Scagnetti 2012.02.08. 18:12:37

@Az igazi sztrovacsek: De miért tudják ma is? A következmények miatt. Nem a beszéd "nagysága" miatt, hanem mert (egyebekkel együtt) hozzájárult az akkori kormány bukásához.

Az évértékelő meg szerintem sem érdekel senkit. Legfeljebb pár politológust és újságírót. Ők viszont napokig erről beszélnek , így végül mégis hír lesz belőle. :)

"Hja kérem, beszélni tudni kell, olvasni meg nem olyan nagy kunszt."

A "papírból olvasás" mára szépen beépült a szoci szlengbe. Én valahogy még ma sem értem. Mitől lesz nagyobb ember az, aki fejből mondja a hazugságait, mint az, aki olvassa?

lajos0 2012.02.08. 19:05:59

@leponex: No még a végén kitör a sajtószabadság :-) De részemről jobban örülnék, ha Puzsér nem az RTL-en döntene arról, ki énekeljen jövőre a hejőszatymazi falunapon, hanem egy politikai műsort kapna, de ennyire még nincs sajtószabadság ( vagyis inkább tájékozódási szabadság). Mindenki a saját ócska lakájaival tölti fel egyelőre az általa birtokolt médiaposztokat. De azért kösz az infót .-))

leponex 2012.02.08. 19:30:22

@lajos0:
Szívesen :)
Tudod egy liberális bármit megtenne, hogy a másik is elmondhassa ...
Nagyon kevesen vagyunk, és nem a megfelelő helyen ;-)

jenőke 2012.02.08. 19:42:35

@leponex: Az rendben van, hogy olvasgatsz.
De mikor érted meg, azt amit olvasol?
Ha értetted volna, amit írtam, csendben maradtál volna.
Üdvözlettel: jenőke

lajos0 2012.02.08. 19:44:37

@leponex: "Kádár is ezt mondta. Csak ellenkező előjellel. Ő kizárta a polgárt, Orbán kizárja a munkást a népképviseletből."

Azért Gyurcsány ebben a kérdésben is vicces. A kádári diktatúra idejében hány munkás képviselte a népet, és miféle népképviselet volt a fentről kijelölt országgyűlésben ? Még a mostaninál is kevesebb, ha jól emlékszem.

lajos0 2012.02.08. 19:55:55

@kvasztics47: "Mivel hamarosan Gyurcsány lesz az új Miniszterelnök jó lenne, ha a hangnem eléggé tisztelettudó lenne."

Részemről nem akarok háborgatni a rögeszméiben senkit sem, de azért ki nem szar le egy miniszterelnököt, hívják azt bárhogy is ? Miért ne lehetne elküldeni az édesanyja alfelébe, ha a szükség úgy hozza ?

lajos0 2012.02.08. 20:07:18

@Az igazi sztrovacsek: "Mindez szikrányit sem változtat azon a tényen, hogy a zemberek túlnyomó többsége ma is betéve tudja azt a szöveget, míg ha megkérdeznéd az utca emberét, hogy mit mondott Orbán a tavalyi, vagy a tavaly előtti - uram bocsá' micsoda vétek - az idei országértékelő beszédén, hát néznének mint Jani a moziban."

Tökéletesen igaz. Az öszödit én kívülről tudtam egy darabig, Orbán évértékelőjét viszont hasraütve elő tudnám állítani, szerintem elég jó hatásfokkal. Ha kettejük köpködését piacosítanánk, nem tudom ki győzne, de az éhező gyerekek beluga kaviárral is jóllakathatók lennének. Ehhez azért értünk :-)

Az igazi sztrovacsek 2012.02.08. 20:26:06

"...aztán a Nemzeti Együttműködés Rendszerének legfőbb ellensége, a valóság bekopogott az ajtón,... "

Ezt az idézetet a "Hirszerző" legfrissebb cikkének "A más botjának jó végén" című szösszenetéből ollóztam, nem véletlenül.
Vastagon benne van az igazság, oszt jó napot.

lajos0 2012.02.08. 20:29:06

@Scagnetti: "Én valahogy még ma sem értem. Mitől lesz nagyobb ember az, aki fejből mondja a hazugságait, mint az, aki olvassa?"

Én sem tartom sokra a papírból elharsogott okosságokat. Egyetemista koromban az ilyen előadók óráira be sem jártam. Egy hiteles személyiség mondja már el fejből, amit közölni akar. Utolsó ilyen nagyformátumú politikusunk talán dr. Torgyán volt .-) Hogy a saját mamelukjai előtt valaki fejből is tud nagyképűsködni meg fenyegetőzni, az persze szintén nem nagy durranás.

Az igazi sztrovacsek 2012.02.08. 20:30:28

Mellesleg az ominózus cikket ajánlom mindenkinek értő olvasásra.

hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/2/8/A_mas_botjanak_jo_vegen_9XD1BW

/lehet cáfolni jobbról/

leponex 2012.02.08. 20:36:10

@Nanoabc:
Kedves Bárdunk sokadszor írja le populista és eléggé demagóg szamárságait, nem vagyok én goebbels-tanítvány - mint Bárdunk - , hogy azt gondoljam, ha sokszor elmondok valamit, akkor azt előbb-utóbb elhiszik majd a zemberek.

No de a kedvedért:
- 27 százalékos áfa
a 2 %-os emelés ( relatíve mintegy 8%) még mindig kevesebb, mint a 20-ról 25-re ( relatíve 25%) emelés. Előtte meg a becsszó az adócsökkentő kormánytól.

-a nyugdíjak és a bérek csökkenéséről,
nyugdíjak emelkedtek, nem úgy, mint amikor cirka 8%-kal csökkentek a 13. elvétele miatt. Legalább 3x 19 ezerrel pévente ;-)

- a megalázott rokkantakról
nem a rokkantak vannak megalázva, hanem az álrokkantott, nem legális munkavégzésbe vonultak kiszűrése törtpénik

- a szétvert alkotmányról
Európában utolsókpént vpégre itt is új alkotmány készült, ölég csúfság volt addig is.

- a pártkatonákról
akik mindig is voltak, vannak, lesznek.
Bihari Mihályt mondjuk mégsem tekintjük mszmp pártkatonának. Állítólag Gönz úr sem az volt .-)

- a sajtószabadság korlátozásáról
egy példát legalább az elmúlt évből ?

- a Klub Rádió megszüntetésének szándékáról
Mintha valami pályázat keretében bírálnák el, vpégső soron bíróság fog dönteni, ahogy demokráciában lenni szokott.

- a hírek retusálásáról
Marha nagy veszedelem volt kitakarni ( pés nem retusálni) Lomniczi urat, aki maga nem is kívánt foglalkozni e malőrrel.

- a haveroknak csinált törvényekről
melyik is az?

- az ország kétharmadát szegényítő egykulcsos adórendszerről

No erről lenne értelme érdemben vitázni, még ha meg is tették ezt már többezren :) Kábé 600 ezer munkavállalót érint ( ha igaz) hátrányosan, kétségtelenül elég szerencsétlen módon vezették be - amire egyébként régóta noszogattak közgazdászok mindenfelől ( pl Oszkó Péter), Orbán sokáig 'ellenállt'. A gyermeket nevelők jelentős adókedvezmpényével együtt elfogadhatónak látszik.

- Lázár János szegényügyi erkölcséről
Merthogy a Jani azt mondta, hogy aki eddig semmi komolyabb eredményt nem ért el az életében, az ne akarjon képviselőségből eléldegélni? Mert erről volt szó, ugye.

- a bedőlt lakáshitelekről
Amik ugye jórészt 'azelmúttnyócévben' kulminálódtak, és az extrém módon devizában eladósodott országot az anyagi összeomlás szélére juttatták? Oldd meg Viktor, ugye, most azonnal! De ne a hitelesek, ne a bankok, ne az ország ppénzéből!

- a gazdagok támogatásáról
Merthogy nem vesz el arányaiban TÖBBET a jobban keresőktől az egykulcsos szja? Hogy inkább alacsonyabb adóval, de itthon fizessék, ne offshorba vigyék ki? Mint Simor úr, aki MNB elnökként NEM tart hazai állampapírt a portfoliójában? Van-é még egy ilyen nemzeti bankelnök a világon?

- a forint árfolyam és a csődkockázat rekordjáról
Mintha már lett volna ilyen
Most meg épp látványosan javul.

-az ország gyalázatos nemzetközi megítéléséről
Ja. Fukulyama úr és John Hopkins-béli informátorai alapján, kiegészülve az örök aláírogató Dalos-Konrád-Heller-... független honfiakkal :)

- a pártjához húzó, antidemokratikus választójogi törvényről
Mert 40%-kal is meg lehet dönteni majd e rettenetes diktatúrát??
Tán csak nem azért van a pánik, hogy a 'birkanép' láthatóan változatlanul nem szíveli a csúfosan megbukott balliberális nyafogókat?

- a megfenyített köztisztviselőkről
No, hol is, hogyan is volt e fenyítés?

- az általuk csődbe vitt Malévról
Ja. Tulajdonképpen elég lett volna ezt az egyet kommentálni.
Most úgy egyezer milliárd HUF körül dereng egy esetleges cehh nagysága.

- a stagnáló munkanélküliségről
Ferencünknek sikerült 8 év alatt feltornászni, némi visszafogottság nem ártana ...

- a magánnyugdíjak ellopása ellenére rekordra hízó államadósságról

Pontosabban az állami nyugdíjkasszából ellopott 3000 milliárd HUF szerencsés kimenetelű megmentésének következtében valamelyest csökkenthetett államadósságról. Amiből Gyurcsány úr ororszlánrészt vállalt. Ahogy ő mondta: Nem kicsit, nagyon!.

- a rettenes benzinárról
Érdekes, azelmúttnyócévben sose a kormány miatt emelkedett folyamatosan az üzemanyag ára.-)

- a több százmilliárdos bukást hozó MOL-vásárlásról
Fentebb már lett légyen említve a dolog, tekintve, hogy jelenleg állami kézben van, egyelőre remekül tejel a költségvetésnek.

- az adójóváírás megszüntetéséről
Valóban, elsőre ölpég barátságtalan dolognak tűnik.
Oszt ha meghallgatsz egy valamire való közgazdászt, azt fogja mondabni, hogy már a bevezetpése is agyrém volt, nettó POPPPPPULIZMUS, az adórendszer megerőszakolása volt. Réges rég meg kellett volna szüntetni. Csak nem merte senki. Eddig

- a brutális tandíjról
Amit amúgy a ballib már réges rég bevezetett volna, 2%-os tandíjhitel nélkül. Az is csak a diákok egy részének.

- a fiatalok tízezrei előtt bezárt egyetemekről
Az felvehető diákok száma gyakorlatilag nem csökkent, az állami teljes finanszírozás EGY rpésze átkerült a mesterképzésben résztvevők finanszírozására. Ha jól tudom.

- műtétek elmaradásáról
Volumenkorlát. Hallottál már róla?

- ezerkétszáz orvos külföldre távozásáról
Valóban, botrányos az egészségügyi dolgozók fizetése. Több évtizede.
Tudtommal Orbánék nem csökkentették a béreket az elmúlt másfél évben.
Az orvosok (is) évek óta mennek külföldre. Szerencsére mindig marad itthon annyi, aki majd e külföldön boldogulók szüleinek egészségügyi ellátását biztosítják. Hogy egy kicsit demagóg legyek.

- az általuk vezetett önkormányzatok eladósodásáról
Miért is kellett eladósodniuk? Mikor is?

- a bírói függetlenség
Mi van vele?

-az ombudsmani rendszer szétveréséről
Ja. És lett helyette egy valódi 'hatalommal' felruházott erősebb, átláthatóbb, hatékonyabb rendszer.

- a megrendelt koncepciós perekről
No, te valamit tudsz, amit más még nem. Megosztanád velünk?

- a cimborája plágiumbotrányáról
Hát ölég mulatságos SP úr kisdoktorija, az akkori bírálókra nézvést meg kínos. Hát még ha ez ügy kapcsán megkapargatják az egész addigi tudományos címek valódiságát :))

- a szabadságharca bukásáról
A bölcs vezér tudja, mikor kell megállni, és ha úgy látja, hogy csőbe akarják húzni, hát akkor elébe megy a dolgoknak. ;-)
Eddig olyan komoly visszavonulásra nem került sor, mi több, kezd egyre kényelmetlenebbé vélni az eljárás a 'vádlóknak', hiszen olyat is számon kérnek, amit máshol természetesnek tudnak be.
Várd ki a végét ennek a meccsnek. :)

Elfelejtettem volna valamit, Ildikó?

leponex 2012.02.08. 20:39:24

@lajos0:
"Miért ne lehetne elküldeni az édesanyja alfelébe, ha a szükség úgy hozza ?"

Azért kedves lajosxx, mert kultúrember nem kulturálatlankodik még egy gréczy-blogon sem. Egyszerűen nem illik.
Ilyen szükség nincs.
Szerintem.

lajos0 2012.02.08. 20:41:47

@Az igazi sztrovacsek: Ezt a Nemzeti Együttműködés Rendszerét mondjuk úgy nem értem én sem, ahogy van. Szerintem körülbelül annyi, hogy mondjuk jön hozzám valami iparos, akkor én nem kérek számlát, ő meg nem ad, és így valamivel olcsóbb.

leponex 2012.02.08. 20:50:25

@jenőke:
Hogy ki nem ért meg kit ...

Emígyen mondád:

"A konkrét és valódi veszteség a rosszkor vett részvény és a tényleges eladás közötti időszak alatt máshonnan felvett (a MOL részvények vételárával megegyező összegű) hitelek kamata. Egy évre számítva ez is legalább 45-50 milliárd!"

- ténylegesen nincs eladva, így ezen ismeretlen dátum behelyettesítésével nem tudod megállapítani az időszakot, tehát az erre eső vélelmezett hitelkamatot sem. Már ha van affinitásod a számok világához.

- tegyük fel, hogy eladják.
Az 500 MRD HUF vételár hitelének akkor lenne évi 45-50 MRD kamata, ha ingyen adták volna el.
Veres Jóskáéktól jó esetben ez kinézhető lenne, akkor valószínűleg még mi fizetnénk 100 MRD-ot, csak hogy vigyék. Természetesen 1000 MRD visszavásárlási garanciával, ha az olajárak 200 dollár alá csökkennének hosszabb időre.

üdvözlettel: leponex

leponex 2012.02.08. 20:54:35

le kell váltanom azonnal ezt a diktatórikus billentyűt, elvesztette a bizalmamat :((

lajos0 2012.02.08. 20:54:51

@leponex: "a haveroknak csinált törvényekről
melyik is az?"

Például a halasztott vámfizetésről szóló egy ilyen volt. Amikor még a demokráciában, rendőri, vámos, és ügyészi felügyelet mellett lophatott a kedves politikai elit. Pintértől a Fortusig mindenki. Kit ítéltek el, az egy szerencsétlen Nógrádit, aki beismerő vallomást tett, meg Pallag László képviselőt, aki komolyan vette, hogy ezeket ki kell vizsgálni.

"Hát ölég mulatságos SP úr kisdoktorija, az akkori bírálókra nézvést meg kínos. Hát még ha ez ügy kapcsán megkapargatják az egész addigi tudományos címek valódiságát :))"

Kövér László már mikor megaszondta, hogy ebből baj lesz :-) Más kérdés, hogy a tudományos címek ilyetén felülvizsgálata meglehetősen megritkítaná az úgynevezett értelmiség sorait. Ezért javasoltam már korábban Zagyva Györgyöt államfőnek, nincs ilyen jellegű gond vele :-) És nincs Harley-je se, amit felajánl az árvízkárosultaknak, majd megtart. Bár állítólag Széchenyi birtokainak 1 évi jövedelme sem futott be soha az akadémiára, de neki talán elnézhetjük.

lajos0 2012.02.08. 20:56:55

@leponex: "Veres Jóskáéktól jó esetben ez kinézhető lenne, akkor valószínűleg még mi fizetnénk 100 MRD-ot, csak hogy vigyék. "

Bokros druszámnak sikerült hasonló konstrukciót megvalósítani a Budapest Bank esetében. De hát hány ilyen volt még, akit érdekel olvasgassa a K-monitort. Pár ezer.

leponex 2012.02.08. 21:04:36

@lajos0:
A Zsolti biztos jobban tudja, mit csinált a Kádár, A Feri nyilván sokat mesélt neki a főkiszfűhreres, demiszes múltjával megalapozva. Apóstól meg azt is talán, még mit szeretett volna János bácsi. A paprikáskrumplin, grízestésztán kívül.

Szerintem Kedves Bárdunk - mivel lelkes fradi drukker, Zöld Sasos szurkolói kitüntetésével a fradi-köménymagról is tudhat mindent. Tudod, akik a Baló bácsi autóját, meg a székházat matatták anno.
Erről azért mélyen hallgat :))

Az igazi sztrovacsek 2012.02.08. 21:09:14

@leponex:

"Meg lehet persze magyarázni"
De minek?
Kinek?
Annak aki havi tízezerrel visz többet haza havonta az egykulcsos áldásaként?
Annak minek? (vannak vagy egymillióan?)
Vagy annak, aki havi tízezerrel - vagy akár csak egyetlen Ft-al is - rosszabbul járt? Vagy annak akinek elvették a rokkant nyugdíját? Vagy annak akinek három hónap után már nem jár a munkanélküli segély? Vagy annak aki éppen most rúgnak ki a MALÉV-től, vagy a NOKIA-tól? Vagy annak aki évek óta nem talál munkahelyet, pedig azt hitte, hogy jut neki az egymillióból?
Vagy annak akinek esélye sem volt a végtörlesztésre?
Annak minek? (vannak vagy négy millióan)

"- a szabadságharca bukásáról
A bölcs vezér tudja, mikor kell megállni, és ha úgy látja, hogy csőbe akarják húzni, hát akkor elébe megy a dolgoknak. ;-)"

Így is meg lehet fogalmazni.
Meg úgy is, hogy a szabadságharc akkorát bukott, hogy hozzá képest a világosi fegyverletétel győzelem volt.
"Térdre, imához!" - szólott az EU, és a megszólított hasra feküdt.

leponex 2012.02.08. 21:10:08

@lajos0:
Zagyva Gyuri jó lesz. A Török Zsoltival majd váltják egymást, ha kiderül az érettségis turpisság.

Azért a Bokros javára írhatjuk, hogy viszonylag gyorsan lemondott politikai karrierjéről. Mondjuk komoly valódi fanklubja nem nagyon volt. Legalábbis akkora nem, mint a bajsza vagy az egoja.

leponex 2012.02.08. 21:11:06

Elnézést ...
és excopp bólintana ...

lajos0 2012.02.08. 21:27:54

@leponex: "Azért a Bokros javára írhatjuk, hogy viszonylag gyorsan lemondott politikai karrierjéről."

Elment a szanatóriumba. Kár hogy olyan ritkán közvetítik azt a léggömbhámozást, ami az EU parlamentben folyik. És csodálkozunk, hogy csődben van az EU. És most ott van a fajsúlyos tyúkketrec kérdés is. Gondolom 6-8 óra ennyi jól fizetett, okos embernek, oszt kész is vónánk

jenőke 2012.02.08. 22:23:45

@leponex: Üdvözleted köszönöm.

Üdvözlettel jenőke

leponex 2012.02.09. 09:16:02

@lajos0:
Régen röhögtem olyan jót, mint az EP közvetítésen :)
Azt hittem, az uborkagörbületi evolvens visszavonásával alábbhagy a modernizációs kísérlet. Erre jönnek most a tyúkketrecekkel. Tán tíz éve, hogy megreformálták azokat, lehet hogy felnőtt egy öntudatosabb tyúknemzedék, aki már nem hagyja hogy lábbal tiporják szabadságjogaikat.
Nagyon nem a szívem csücske a jobbik, de egyre több megértéssel fogadom az unióellenességüket.
Én szorgalmaznám a népszavazás kiírását e tárgyban is. ;-)

Anselmo 2012.02.09. 11:42:45

Ez már ki sem került az index-címlapra? jaj-jaj

Az igazi sztrovacsek 2012.02.09. 12:25:49

"Orbán Egerben: puccskísérlet zajlott ellenem, a CNN is benne volt"

Jaj, Jaj, Jaj,...
Megint 'báncsák' a magyart ezek a büdös kapitalista liberálkomcsik.
Szegény szerencsétlen vezérünk.... Szalai Annamariska azonnal intézkedjen, hogy vonják meg a CNN magyarországi sugárzási jogát!
Hogy jönnek ahhoz hogy egyáltalán a szájukra vegyék minden magyarok örökös miniszterelnökét?

Ja!
Akkor a "gyurcsótány" elleni 2006-os eseménysorozat meg szimpátia tüntetés volt???????

lajos0 2012.02.09. 13:26:34

@Az igazi sztrovacsek: Ráadásul a CNN nem mondható éppen gyurcsányistának, hiszen az interjú, amit csináltak vele azért elég viccessé tette Ferit. Mondhatnánk a Gréczy féle túlzással, hogy rajta röhögött az egész világ, de azért a CNN nézettsége bőven 1% alatt van az USA-ban is, általában ez a legkevésbé nézett hírcsatorna. Gyurcsány és Orbán is kegyvesztett lett ámerikában, de ez a wikileaks táviratok tükrében különösebben nem érdekes.

lajos0 2012.02.09. 17:42:30

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján egyebek mellett arról beszélt: agresszív versenyben vannak a másik nagy fapados légitársasággal, a Wizz Airrel. "Hosszasan ismertette a Wizz Air eredményeit összehasonlítva a Ryanairével. Az újságíróknak egyúttal kiosztották a Jerseyn bejegyzett Wizz Air Holdings Plc 2011. március 31-én zárult üzleti évének beszámolóját, amelyből kiderül, hogy Oszkó Péter volt pénzügyminisztert 2011. április 7-én nevezték ki a társaság igazgatóságának tagjává."

Nocsak-nocsak. Oszkó Péter milyen szerény ember, ezzel elfelejtett dicsekedni. Csak nem jutalmul tetszettünk kapni ezt a magos posztot valamiért ?

leponex 2012.02.09. 20:51:19

@lajos0:
De lajos, hova gondolsz? Honnét tudhatta volna Oszkó úr, hogy a Malév csődjét követően remek piacbővülési lehetőség áll a Wizz Air előtt is?
Péternek mindig is közismert volt rajongása a repülőkért, van már akkora megtakarítása, hogy hobbijának szentelhesse eztán magát.
Csak el akarod terelni a figyelmet az egykulcsos adóról, valld be.

leponex 2012.02.09. 20:58:33

Szomorú szemű Bánatos Bárdunk!

A nagy Dekás összefogdosó megint újabb fogásra tett szert.
Egy újabb melléfogásra.
Emígyen lelkendezik a nol:

"„Az, amit korábban a DK hirdetett magáról, nincs átfedésben azzal, ami a gyakorlatban történik. Gondolok itt Kádár János szerepének kongresszusi relativizálására, a régi-új tagság összetételére vagy arra, hogy nem sikerült egy vonzó és érdemi ifjúsági platformot kialakítani. Nem látok egyelőre potenciált az érdemi változásra a DK-ban. Újat pedig nem sikerült létrehozniuk” – fogalmazott lapunknak Polgár Dóra."

Az egyik potenciális cserelehetősége elúszni látszik Ferenc testvérnek.
;-)

lajos0 2012.02.09. 22:11:46

@leponex: Viszont ez a bejegyzése Pilunak szerintem Pulitzer-díj. És kicsit benne egy magyarázat, miért veri perpillanat a Jobbik a DK-t a többszörösével. Amin ment a sopánkodás ma itt-ott :-) Egy a jövőbe látó jelöltem a Köztársasági Elnök posztjára, a görög válság okait is feltárta.

"25.
március
Helóta gecik, szar a stratégiátok!
Pilu | 234 komment

Furcsa állat a politikus, világszerte. Abban a tévhitben él, hogy hitelességének záloga a 82-es évjáratú frizurája, (ál)bölcsességet sugalló (ál)kimértsége, és a másfélórás, bértollnokok által írt, egyetlen értelmes mondatot sem tartalmazó szofisztikált blablája. Emberi mivoltának érzékeltetésben az a maximum, ha zakóban ültet facsemetét egy húszperces protokollprogramon, vagy ingujjban vall szerelméről egy gagyi talkshowban. Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva hiszi, hogy a T. Választópolgár ettől tartja majd hitelesnek.

Furcsa állat a magyar politikus. Abban a tévhitben él, hogy hitelességének záloga a 82-es évjáratú frizurája, (ál)bölcsességet sugalló (ál)kimértsége, és a másfélórás, bértollnokok által írt, egyetlen értelmes mondatot sem tartalmazó szofisztikált blablája. Emberi mivoltának érzékeltetésben az a maximum, ha zakóban ültet facsemetét egy húszperces protokollprogramon, vagy ingujjban vall szerelméről egy gagyi talkshowban. Persze, vele nem ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy egy szétkúrt ország romjain, közpénztől dagadó zsebekkel értetlenül tekint körbe, vajon miért nagyobb egy kukás becsülete az övénél?

Furcsa állat a jobbikos politikus. Abban a tévhitben él, hogy hitelességének záloga a mente, a fürdőkádnyi pátosz, és a katonás megjelenés. Eszébe nem jut, hogy ezzel az imázzsal gyerekszobában nevelkedett ember még akkor sem tud azonosulni, ha véletlenül egyetért vele.

Közeledvén az április, a magyar politikus – látván, hogy hamarosan se mentelmi jog, se költségtérítés - végső elkeseredésében próbálja lejáratni a jobbikos politikust. Mivel utóbbi nem fogható meg nokiásdobozos történettel, turkál egyet az iwiw-en, előkaparja a delikvens bulis fotóit, a nyaralási videóit, és a pórnép mélységes felháborodására apellálva világgá kürtöli ezen borzalmas „kompromittáló bizonyítékokat”.

A lejáratókampány eredményeképpen megtudhattuk, hogy a jobbikos is ember, egy szimpatikus balfasz, aki vákuumpumpával bohóckodik néhány sör után, vagy telitorokból üvölt hülyeségeket a strandon néhány üres palack társaságában. Hülye, részeg, idióta, ember. Mint mi, a szavazók. Továbbá végre ledőlt a „politikus nem is földi halandó” általános nimbusza, másrészt sikerült Vona turbómagyar csapatának imázsán éppen úgy/annyit csiszolni, hogy az életet kevésbé véresen komolynak látó - elsősorban fiatalok - szavazatira is számíthatnak már. Nemhogy nem lettek hiteltelenebbek, hanem egyenesen javult a megítélésük.

Ekkora öngólt régen láttunk. Olaj a zsanai gázkitörésre, +2% ajándékba."

atila68 (törölt) 2012.02.10. 00:44:08

Kedves Zsolt!

Én megértem önt, a sárga csekkeket még magának is ki kell fizetnie.
De azért arra felhívom becses figyelmét, hogy ha valamit leír ezerszer az attól még nem feltétlen lesz igaz. (bár valami Goebbelsnek bejött a módszer, úgyhogy ne adja fel)

Csak azon kellene végre elgondolkozni, hogy úgy nagyon nehéz lesz faragni a kormánypárti szavazókból, hogy feszt antidemokrata ostobáknak definiálja őket ilyen-olyan módon. (bár ez meg valami Leninnek jött be)

leponex 2012.02.10. 09:56:13

@lajos0:
:)
Ja, még emlékpulitzerre is ;-)

Persze jókat lehet röhögni az ilyen jól odamondogató vagány szövegen, és van is benne igazság.
A Feró azért (helyesen) némi önkritikát is vitt bele:
"Lehettem volna forradalmár!
Halhattam volna mártírhalált!
Lehettem volna képviselő!
Lehettem volna gonosztevő!
Azért szar ez az egész világ,
Mert ti emberek szarok vagytok!
És én, én is egy kicsit!
Sajnálom, én is egy kicsit!"

Nekem ilyenkor mindig a legendás 68-as 'lázadó nemzedék' jut eszembe (Cohn úrral együtt).
Akik lehordták a sárga földig a kispolgár nyamvadt szüleik generációját, akik csak a pénzt hajkurásszák.
Majd kikövetelték a fater autóját, mutter pénzét, hogy amíg jól megváltják a világot, addig szabadon ehessenek, ihassanak, szívhassanak, utazhassanak,szeretkezhessenek.

Szerintem nincs akadálya annak,hogy ha alkalmasnak tartja magát valaki a nagy felvirágoztató demokrata szerepre, hát vezesse elé magát. Persze pénz is kell hozzá, de az LMP esete mutatja, nem olyan sok.
Oszt a Vágó meg a Scheiring Gabi mutatja, hogy még ennyi is majdnem felesleges.

No de majd jönnek a 41 éves agg haditudósító obsitosok, meg a többi érintetlen leányzók gittegylete, és majd jól megdöntik a despotizmust, és rittyentenek egy vadiúj köztársaságot.
Mert csak akarni kell, nem ? ;-)

debreceni.blog 2012.02.10. 14:32:10

Orbán Viktor óriási öngólja a balfelsőbe

Bihari Ernő2012. február 10. 11:52

Erre is csak a legnagyobbak képesek: csinált magának ellenzéket. Tarkóján fogja érezni Brüsszel „hideg leheletét” a ciklus végéig. Ha már itthon elszívta a levegőt a többiektől.

www.vagy.hu//tartalom/cikk/1653_orban_viktor_oriasi_ongolja_a_balfelsobe

Az igazi sztrovacsek 2012.02.10. 16:22:37

Ludas határában megállt az éhségmenet

"– A szimpatizánsok elmondták, azért nem mehettünk be a településre, mert a képviselő-testület úgy ítélte meg, ha fogad minket az alapítvány, akkor Ludas kormányzati támogatástól eshet el. Úgy tudjuk, hogy kormánypárti képviselők zsarolására döntöttek így."

Somlai György,Ludas polgármestere :
– Hozzánk hivatalos megkeresés nem érkezett az éhségmenet fogadásával kapcsolatban. Csupán egy informális telefonbeszélgetést folytattam a ....."

Zsarolásban nem kispályán játszanak Ludason.
Fényes bizonyítéka ennek az a cáfolhatatlan tény, hogy az M3 autópályáról lehajtó épült ehhez a porfészekhez. Másképp ugyanis nem adták hozzá a földjüket. Ezt az Eger-Bp, menetrendszerinti autóbusz gyorsjáraton kívül (mert hát ott is spórolnak minden egyes km-rel) naponta legalább hárman használják. Qrvára megérte, csak a hótól való takarítása többe kerül évente, mint amennyit spórolni lehet vele.
Hát ennyit a ludasi önkormányzatról, ítélje meg őket mindenki saját belátása szerint.

leponex 2012.02.10. 23:50:21

@lajos0:
Fenntartva számos ellenvéleményemet, be kell látnom, hogy Puzsér urat végzetesen félreismerhettem eddig:(
A Borbás Marcsival ment most egy beszélgetés a közelgő világvégéről, remek volt.
Pont.

leponex 2012.02.11. 00:01:25

Kedves Bárdunk!

Emígyen döngölik újfent agyagba az Orbán unortodoxiáját:

"Rossz hír a magyar gazdaságnak az IMF újbóli megjelenése Steve Forbes szerint. A Forbes magazin főszerkesztője a lap következő, február végén megjelenő számába szánt szerkeszői véleménycikkében azt javasolja a magyar kormánynak, hogy vegyen példát az írekről, és az egykulcsos adó kérdésében ne engedjen: küldje el a Valutaalapot és Brüsszelt is a fenébe.

Forbes szerint az IMF egy kaptafára készült, adóemelésre építő válságkezelő programja az eurózóna-tagországok körében akár hatásos is lehet, ám a monetáris unión kívüli országokban csak felesleges szenvedést okoz, és akadályozza a gazdasági fellendülés beindulását. Forbes szerint a magyar kormány ellenállásának jogosságát számos példával lehetne igazolni - az írek mellett a szlovákok, az észtek, a litvánok és a lettek is szembeszegültek 2009-ben az IMF-fel az adórendszer átalakításának kérdésében, és megtartották az egykulcsos személyi jövedelemadó rendszerét. Amikor az oroszok egy évtizede átálltak a 13 százalékos egykulcsos adóra, két év alatt megduplázták az addig vészesen alacsony adófizetési hajlandóságot, ezzel is bizonyítva, hogy az adó egyszerűsége miatt megkönnyíti a begyűjtést és relatíve alacsony kulcsa miatt elveszi a kedvet az adócsalástól."

Az igazi sztrovacsek 2012.02.11. 08:52:32

Orbán összeszólalkozott Egerben Kósával,
a Tarlós-Rogán meccs kezd eldurvulni, Pokorni Pesti Imrével veszekedik, lemondott a BKV vezérigazgatója, Lázár letagadja, hogy miről beszélt Orbán, Orbán pedig elismeri a hibákat, és a szavazói egyharmadának az elvesztését,
mindeközben Navracsics a Brüsszelben égeti magát.
Mi van "fijjug" repedezik az egység?
Csak halkan jegyzem meg, hogy ha ez szocialista kormányzás alatt történik, már kormányválságról és pártszakadásról írogatnának itt az általam igen tisztelt jobboldali kommentelőink.

leponex 2012.02.11. 09:53:00

Kedves Bárdunk!

No lássuk, m(k)i is áll(hat) a Zuniós 'rossz vélemények' mögött. Dénes úr értelmetlen hadoválása, vagy a nagy civil mozgalmár hablatyolása ?

"Kiket képviselt a Magyarországra támadó férfi? Magyar Nemzet
2012. február 11., szombat 06:20

A Magyarországot az unió előtt lejáratni próbáló Kopiás Attila korábban a szcientológiai egyház tagja volt, apja pedig jelenleg is az üzleti szekta egyik fő lobbistája – írja a szombati Magyar Nemzet."

lajos0 2012.02.11. 11:33:09

@leponex: Szerintem meg kicsit kimaradt a munkássága. Sokáig nekem is, de aztán elég sok műsorát visszahallgattam és szerintem messze a leginkább közszolgálati műsort csinálták, még ha sokszor ordibálva is :-)
Ehhez képes érdekes volt most Brüsszelből Dejkó ügynök panaszkodását hallgatni, aki közölte, hogy ők mindig is a mindenkori hatalom ellenzéke voltak és ezért akarják őket kicsinálni. Mindezt egy Gyurcsány kacsójára nyomott csók után :-)

Hát össze lehet hasonlítani a kettőt. Kedvcsinálónak belinkelem közös kedvencünkről az öszödi beszédről szólót, de a többi politikussal sem voltak kíméletesebbek, sőt horribile dictu talán a média dolga nem is az lenne, hogy kímélje a politikusokat:

www.civilkontroll.net/2011/09/apokalipszis-rt-54.html

debreceni.blog 2012.02.13. 12:00:57

A lovagok, akik azt mondják: puccs!

Bihari Ernő2012. február 13. 11:22

Orbán jól elhelyezett mondatai a kihelyezett kabaréban, Egerben.

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1665_orban_puccs

lajos0 2012.02.13. 19:23:18

@Rántott kard: Szerintem Para-Kovácstól ez az írás elég gyenge. Nagyon nem lehet éppen pénze LSD-re, vagy teljesen elhülyült mióta nem olvastam, de sokszor vicces volt. A mondanivalójával semmi bajom, de ez az írás szánalmas erőlködés, főleg a Népszavában, az agyhalott Bartus meg Kertész Ákos írásai mellett. Szerintem egykor több volt ebben a fiúban ennél. Inkább lopjon szalámit a tescóból, mert ennél az is feljebb van.
süti beállítások módosítása