Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7 százalékos gazdasági nüvekedés és egymillió új munkahely.

Ehhez képest ahol állunk, több, mint siralmas. Néhány kommunista veterán nyugdíját akarják elvenni, miközben a Kenedi-bizottság feloszlatásával a háromperakárhányas ügynököket védik. A csődkockázat az egekben, már brutális kamatért sem vesz senki magyar államkötvényt. Az Európai Központi Bank, valamint Ausztria, Németország és Hollandia vállvetve harcol a végtörlesztési machináció ellen. A bankok nem hiteleznek, soha ennyi cégcsődöt nem jelentettek. Márpedig ha nincs hitel, akkor nincs fejlesztés, akkor nincs munkahely. Legfeljebb közmunka - éhbérért.

Az államadósság csúcsot döntött, a hiánycélt a háromezer milliárdos ellopott magánnyugdíj vagyonból igyekeznek tartani. Az infláció magas, a munkanélküliségi ráta stagnál. 2012-ben recesszió lesz, és mindezt 27 százalékos áfával, 450 forintos benzinárral, csökkenő nyugdíjakkal kapja nyakába a nemzeti együttműködésben kiszikkadt, meghasonlott, félelemben tartott Magyarország.

Jövőre csökken a fogyasztás: kevesebb jut majd a pénztárcákból kultúrára, étteremre, utazásra, tartós fogyasztási cikkre. Naponta jön hír fel nem fűtött iskolákról, gyógyszerhiány miatt hazaküldött rákos betegekről.

És mit kap cserébe a megszorításért a nemzet? Milliókért vett primitív festményeket, a füstölő metró idején a BKV-vezéreknek lízingelt kuxuskocsikat, 32 milliárdból finanszírozott orbáni médiahatóságot, milliókért fizetett tanácsadókat, hagymázas gigaberuházási terveket, hogy bárki bámiért elítélhető legyen, igazságszolgáltatási deformot, kivéreztetett önkormányzatokat.

Brutális évnek nézünk elébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr663367427

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Míg Orbán a miniszterelnök, Magyarország nem lesz bóvli 2011.11.10. 22:45:37

Hetek óta „sulykolják” belföldön és „pletykálják” külföldön, hogy bizony Magyarország a leggyengébb láncszem, kiszolgáltatott a pénzpiacoknak és a nemzetközi hangulatnak. Az unortodox gazdaságpolitika miatt pedig folyamatos bizonytalanságban leledzik a...

Trackback: Míg Orbán a miniszterelnök, Magyarország nem lesz bóvli 2011.11.10. 22:44:26

Hetek óta „sulykolják” belföldön és „pletykálják” külföldön, hogy bizony Magyarország a leggyengébb láncszem, kiszolgáltatott a pénzpiacoknak és a nemzetközi hangulatnak. Az unortodox gazdaságpolitika miatt pedig folyamatos bizonytalanságban leledzik a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.10. 08:22:56

Ha ennél jobbat tudott volna az MSZP, nem bukik meg 2010-ben. Ha ma jobbat tudna az ellenzék, szerintem bátran előállna az alternatívával.

Azt is célszerű látni, hogy Európa egésze görcsökben fetreng, ennyit jelent a sokat kárhoztatott GDP 1-2%-os csökkenése. Nem elég azt írni, hogy most minden rossz: máshol sem jobb, és sok helyen rosszabb. (Pl. a németek óriási helyzeti előnnyel indultak, és egyáltalán nem jókedvűek manapság.) A Fidesz-kormány működését az egyéb forgatókönyvek ismeretében lehet reálisan megítélni.

Ha konstruktív alternatívákat keresel, ott a helyed a policity.eu rendezte ma esti baloldali fórumon.

T.Jani 2011.11.10. 09:10:31

Hát igen az MSZP sem tudott jobbat, de biztos hogy most sok milliárdos látványberuházásokra van szükségünk?
Nálunk Lázár jelenleg olyan 5 milliárdnyi látványberuházást csináltat, és még 15 tervben van, közben 1500 éhező gyereknek 7 milliót jótékonysági akcióban gyűjtöttek össze.
Ebben az országban az ember nem érték csak nyűg az Ormány nyakán!

puszt 2011.11.10. 09:19:33

Ebben a cikkben, minha a hazugságairól lett volna szó. Tehát azt írtad, nem tudott jobbat, mint végig hazudni az elmúlt nyolc évet...(?)Megjegyzem, anno még lett volna haszna, sok, ő általa megfúrt, de most újra elővett intézkedésnek!

puszt 2011.11.10. 09:21:04

@Vértes László: Ebben a cikkben, minha a hazugságairól lett volna szó. Tehát azt írtad, nem tudott jobbat, mint végig hazudni az elmúlt nyolc évet...(?)Megjegyzem, anno még lett volna haszna, sok, ő általa megfúrt, de most újra elővett intézkedésnek!

Gábris szomszéd 2011.11.10. 09:33:20

Észre kéne venni, hogy maga a "rendszer" recseg ropog. Teljesen mindegy, hogy épp a narancsosok, szocik, nemteccikarendszeresek, 4k vagy DK-sok próbálják előadni, hogy ők aztán tudják a tutit.

Rohad a demokrácia:
index.hu/belfold/2011/11/09/rohad_a_demokracia/

Egyébként a szabadkőműves elit "új világrendje" a sugalmazottakkal ellentétben nem tekinthető életképesnek. Azért nem, mert a gyakorlatban egy halott államot jelent. Bár az alá-fölérendeltségi viszony megvan, ebben a rendszerben az erkölcstelen, becstelen uralkodik az erkölcsös, a becsületes emberen - emellett az elit teljes egészében elkülönül a társadalomtól. Azért, mert sokkalta erkölcstelenebb és idegen, nem a néptől való - nem népszerű. Ők birtokolják a társadalmi javak nagy részét. A tőlük elkülönülő tömeg egy "atomizálódott" társadalomban csak egyének halmaza, egyéneké, akik egymás fejét taposva igyekeznek megkaparintani az anyagi javaknak egy csekély részét, amit eléjük vetnek. Ezért az emberek egymással versengenek, a tisztességesen végzett munka nincs megbecsülve, mert a becstelen uralma alatt a becsület nem elfogadott. Ami jutalmazva van, az a becstelenség, a ravaszság, az erkölcstelenség. A jelenlegi rendszer ezen tulajdonságok társadalmi kiválasztása alapján termeli újra az elitet.

Hosszasan lehetne elemezni a jelenlegi gazdasági viszonyokat, de ezzel túl kevés figyelmet szentelnénk a kiváltó okoknak, nem hatolnánk le a problémák gyökeréig. Jelenleg a gazdaság és a társadalom hajtóereje a pénz. Ma az emberek tömegei csak az anyagi javak megvonásával, vagy juttatásával mozgathatóak. Ennek létjogosultsága ma megkérdőjelezhetetlen, ezért a hétköznapi ember nem látja ebből a kiutat, és valamilyen szinten igazat is ad az újabb és újabb megszorításokat eszközölő hatalmi elitnek.

Azonban egy új korszakban a társadalmak alapjaikban fognak átrendeződni, és ha megengedjük magunknak az oktatott ideológián túl való gondolkodást, könnyen beláthatjuk, hogy nem azért a pénz a gazdaság motorja, mert ez valami társadalmi gazdasági törvényszerűség. Az egyetlen törvényszerűség, hogy a társadalom egésze élő szervezetként viselkedik, vagyis minden áron megteremti a saját túléléséhez szükséges feltételeket. Az "atomizálódott" társadalom embere pedig énközpontú, ezért az egyetlen, amivel rá lehet bírni a társadalmi javak előteremtésére az, hogy ha a saját közvetlen megélhetését érzi veszélyeztetve. A jelenlegi viszonyok közt ezért a hatalmi elit - és itt elsősorban a gazdasági elitre kell gondolni - a pénz segítségével hozza mozgásba a társadalmat. Nem azért, mert ennek így kell lennie, hanem mert a jelenlegi embertömeg erkölcsi szellemi színvonala alapján erre alkalmas. Álljunk meg egy pillanatra és gondoljunk bele: ha mindenkinek meglenne a napi betevő, és holnaptól csak a társadalom egészének, a közösség egészének életben maradásáért kellene munkába menni, az emberek tömegeiből hányan mennének be a munkahelyükre, és hányan mondanák azt, hogy "én soha többet"? Nagy vonalakban, azonnal leállna a termelés, a hírközlés és a szállítási rendszer - a társadalom megszűnne működni. Ilyen feltételek mellett akármit is mondhatnak, lehet ámítani a tömeget azzal, hogy majd kilábalunk a válságból, jobb lesz a gazdasági helyzet, és mindenkinek jobbak lesznek az életkörülményei, ameddig ez az egyetlen és fő rendezőelv - az ember társadalomhoz, a nagyobb közösséghez való viszonyulása - nem változik meg, lehet akármilyen a gazdasági rend, a hatalmi elit mindig is törekedni fog arra, hogy a nagyobb tömegeknek éppen hogy csak biztosítva legyen a megélhetése - de annál egy hajszállal sem több, mert akkor a tömeg már nem a kívánt irányba terelhető.

Mi az, ami a jelenlegi gazdasági rendszert az összeomlás szélére sodorta? Az erkölcstelenség és önzőség, az egyén fontosságának a társadalom fölé rendelése, a csak rövid távon való tervezés, és a felelősségtudat teljes hiánya. Az erkölcstelenség, mert nagy tömegekben kikezdte azokat a szellemi alapokat, amik oly régóta biztosították a társadalom egészséges működését. Az egyén mindenek fölé helyezése, mert nagy tömegekben megengedte az egyénnek, hogy a társadalom ellen működjön, ami utat nyitott a bomlasztásnak. A rövid távon való tervezés, ami végül annyira általánossá vált, hogy ellehetetlenítette a nagyobb távlatokban való gondolkodást - így tervek híján a jövő kilátástalanná vált. Végül a felelősségtudat teljes hiánya, ami megengedte az egyén és társadalom közti kapcsolat mibenlétének elfeledését, így az emberek hosszú távon saját maguk ellen dolgoznak.
Létezik-e még olyan erő a pénzen kívül, ami mozgásban tudná tartani a társadalmat? A válasz a lábunk előtt hever: a hit, a közös út, és a közös cél. Ennek előfeltétele az a nagy társadalmi átalakulás, amit a jelenlegi rendszerek működésképtelensége előbb vagy utóbb, de ki fog kényszeríteni: a társadalom újraegyesítése egy közös érdek mentén, egy közös cél érdekében.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.11.10. 09:50:51

Gréczy úr elfelejti, hogy a mostani dilettánsokat az ő főnöke és társai dilettantizmusának köszönhetjük.

Gábris szomszéd 2011.11.10. 09:53:57

@spontan: Ez sem egy elhanyagolható szempont. :)

belekotty 2011.11.10. 09:55:39

@spontan: Jaja, a kétharmad 50 százalékban Gyurcsány úrnak köszönhető.

Prophetic 2011.11.10. 09:59:47

@Gábriel angyal: Érdekes okfejtés. Vajon mi lehet ez az érték? Én, mint keresztény ember azt tudom mondani, hogy egyféle 100%-os válasz létezik, miszerint hosszú távon csak akkor vezet az út fölfelé, ha az emberiség, a társadalom örök értékeket keres, azokat követi.

Persze igaz: ennél a mentalitásnál, az egymást taposó tülekedésnél majdhogynem minden jobb.

I_Isti 2011.11.10. 10:01:55

@Gábriel angyal: Gábriel, igazad van! Majd jön az Antikrisztus, és ad olyan hitet, hogy csak na! Közös érdek, közös cél, közös hit, közös (virtuális) pénz...

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2011.11.10. 10:02:16

Kedves posztoló, ez valami elképesztően demagógra sikerült.

Az első bekezdéssel ettől függetlenül abszolút egyetértek. És már akkor is mondtam, hogy ez kormányzás alatt rohadtul le fogja szűkíteni a lehetőségeiket. Részben ebből is született, a Matolcsy-féle gazdaságpolitika, ami abból áll, hogy szorítsunk meg úgy, hogy abból az átlagember ne vegyen észre semmit. Na ehhez nem gazdaságpolitika, hanem varázskalap kell.

Ami viszont tény: hogy az emberek ne legyenek ilyen tehernek kitéve, az egy módon érhető el per pillanat: eladósodással, az pedig most nem opció.

kewcheg 2011.11.10. 10:03:28

Van ebben igazság, de : a világ 7milliárd lakosából még így is a legjobban élő 500millióban benne vagyunk.Egy vietnámi napi 2 dollárból él meg.
A Cora meg a társai tömve vannak bevásárló emberekkel, akiknek a kocsija tele van téligumival meg plazmatévével.
És az utolsó gondolat: kb. 100 négyzetméter!!! temőföld(kiskert) fedezné egy négytagú család egész évi zöldségszükségletét.Mégis műveletlenek a kertek, csak az idősek művelik.Akkor miről beszélünk???

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.10. 10:07:28

Ha van egy csótányos, mocskos, lepusztult romlakásod és kirúgod a takarítónőt aki munka helyett elvitte pár ékszeredet és lefeküdt a férjeddel jogos, jó döntés.
Ha felveszel helyette egy csillogó szemű új takarítónőt aki azt ígéri hogy olcsón, jól dolgozik és két hét alatt palotában fogsz lakni bár azt nem vázolja hogyan fogja mindezt takarítószer nélkül megcsinálni...hát ez olyan amilyen döntés.
Na de ha az "új" takarítónő eladja az ablakokat kerettel együtt, az összes ékszeredet elveszi, a fiaddal is lefekszik és a lányodat kiállítja strihelni a sarokra hogy legyen neki piára való, a lakásod pedig már nemcsak csótányos, de már patkány is röhög rád az üres hűtő mellett és te erre csak annyit tudsz mondani hogy azért vettem őt fel mert a másik szar volt, illetve emútnyócév kezeltesd magad amíg van pár orvos az országban.
(nem, nem vagyok emeszpés, nem is voltam, de csak a hülye szavazott egy program nélküli pártra és csak a még hülyébb hiszi azt hogy neki azért jó a rossz mert emútnyócévmocskosgyurcsány)

cerealkilla 2011.11.10. 10:08:36

@spontan: a kétharmad valóban túlnyomórészt az előző kurzusnak köszönhető. Az viszont már kizárólag a mostanin áll, hogy mire használják fel ezt a hatalmat. Szóval visszamutogatni nem ér.

Gyarló Hintaló 2011.11.10. 10:08:38

"2010 az összefogás éve volt,
2011 a megújulás éve,
2012 pedig az elrugaszkodás éve lesz,
2013 az emelkedés éve lesz"

lol,rotfl,xD,:D

jön a kánaán!!! betolom a kocsim az első kereskedésbe bagóért, és veszek egy jegyet Dél-Amerikába, vagy Új-Zélandra. Csak oda.

balakaa 2011.11.10. 10:09:19

@kewcheg: "És az utolsó gondolat: kb. 100 négyzetméter!!! temőföld(kiskert) fedezné egy négytagú család egész évi zöldségszükségletét."

Tényleg? Akkor vagy a büdös életben nem termeltél semmit, vagy minimum négytagú családot nem láttál közelről. Ad1

Ad2 De legyen igazad: mikor menjen a szerencsétlen dudvázni és egyéb munkákat végezni a kertbe? Éjszaka fejlámpával?

JohnHenry 2011.11.10. 10:09:44

@d.z.: "Részben ebből is született, a Matolcsy-féle gazdaságpolitika, ami abból áll, hogy szorítsunk meg úgy, hogy abból az átlagember ne vegyen észre semmit. Na ehhez nem gazdaságpolitika, hanem varázskalap kell."

igazad van vazze! és ott a varázskalap, mert mint tudjuk, az ogyképviselők és a 300ezernél többet keresők semmit nem vesznek észre, legfeljebb azt, hogy nekik több a pénzük.

hölgyek, urak, lehet itt osztani az észt, de a helyzet az, hogy viktorotok elkúrta az elmúlt másfél évet, nem kicsit, nagyon.
és nem látszik, hogy megjött volna az esze.

barli 2011.11.10. 10:10:00

off:
nem értem! Már nem az elvtársak a hibásak? Már a második poszt, ahol nem az mszp-t kell szidni. Vagy az a hiszti csak a frakcióért ment?

on:
ha nem a gréczy mondana, még el is gondolkodnék a cikken.
Amúgy élek a gyanúperrel, hogy Orbánék nélkül még ennél is rosszabb lenne. Esetleg kapnánk mi is egy kis hitelt az imf-töl, de azért cserébe tízszer ennyi megszorítást kéne csinálni, amitöl tízszer rosszabb lenne az átlagember élete. Persze az is a zorbán hibája lenne.
Nem tetszettek volna kifosztani az országot, most jobb lenne a kiinduló helyzetünk az újabb világválságban.

midnight coder 2011.11.10. 10:11:20

Az tény, hogy egy nagy szar amit most a kormány csinál. Az is tény viszont, hogy azt hogy még egy kis megszorítás és nemsoká jobb lesz kb. a 80-as évek közepe óta hazudja minden kormány oldalfüggetlenül. Ahogy az is tény, hogy a mostani szar úgy 30%-át okozza a mostani FIDESZ kúrmány, a maradék 70%-on osztozik az előző 8 év és a globális gazdasági válság. Ha Viktorék kb. hasonló állapotban veszik át az országot mint Megyó 2002-ben, és a világgazdaság is az akkori állapotban van, akkor sok dolgot nem kell meglépniük.

JohnHenry 2011.11.10. 10:11:53

@csizsikpizsik: pedig sajnos a sok hülye országa vagyunk :-(

☉ ☾ 2011.11.10. 10:11:58

A fidess-nél még a hazaáruló Kádárék is jobban dolgoztak, orosz tankokkal a hátuk mögött.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.10. 10:14:08

Már a régi rómaiak is tudták a módit: Cirkuszt, kenyeret! Kenyeret már nem tudnak adni, marad a cirkusz! Az a gond, hogy nem értették meg ezt a régi bölcsességet. Mind a kettő egyszerre kell. Nem külön-külön...

mim 2011.11.10. 10:14:14

Mindenki a maga tetteiért felelős. Vagy most is Gyurcsány van hatalmon egy Orbán bőrbe bújva? Nevetséges.
Két alapvetően hasonló értékrendű ember - karier központú politikusok. A többi sallang.

JohnHenry 2011.11.10. 10:14:34

@barli: most imf nélkül viktorod azokat a megszorításokkal kénytelen nem megszorítani, amiket az imf kért volna - a különbség csak annyi, hogy piaci kamatra teszi, mert ő tökös gyerek.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.11.10. 10:16:58

Milliós városházi simlis pécsi fideszes pénzlenyúlások!!
Pénzügyi, politikai és környezetvédelmi tanácsok, döntés-előkészítés, helyzetelemzés, minőségbiztosítás és véleményezés milliókért, baráti cégeknek. Betelt a pohár, amikor az elzárt pécsi csap alá tartottuk.

"Elzártuk a csapokat" - hangoztatta Páva Zsolt, Pécs 2009-ben megválasztott fideszes polgármestere, arra utalva, hogy az előző, szocialista városvezetés olyan kitalicskázós, pazarlós volt.

Kikértünk néhány szerződést, beletúrtunk Pécs online üvegzsebébe, és érdekes adatok kerültek elő. Kiderült, hogy Szebellédi István eddig 28 millió forintért pénzügyi szaktanácsadott, de Kapitány Gergely cége is több mint 18 milliót számlázhatott ki politikai tanácsokért. Feltűnik még Szalai Sándor cége, az egyik kevéssé burkoltan a városvezetést támogató hírportál tulajdonosa, aki városi cégekkel való kapcsolattartásért jutott összesen 4,5 millió forinthoz. Egy kis merítés a fideszes városvezetés szerződéseiből, a teljesség igénye nélkül.

Szebellédi István pénzügyi és finanszírozási tanácsadás, igazságügyi szakértői feladat ellátása témakörben polgármesteri tanácsadóként havi egymillió forintot tett zsebre, év végéig összesen 28 millió forintot. A nevével fémjelzett, illetve a részben irányítása alatt lévő cégek által végzett több tízmilliós átvilágítások ezen felül értendők, mint a legendás 60 milliós, amelyről azóta sem tudni pontosan, hogy hány oldalas is volt új korában. Hogy ne legyen magányos, a CC Auditot vele közösen tulajdonló ember is feltűnt a városháza környékén egy másik cégével, ő több mint 12 milliót vihetett haza a Pécsi Vízművel és a Wipark Konzummal kapcsolatos véleményéért.

Kapitány Gergely cége, a K&K Produkció politikai tanácsadásért, helyzetelemzésért, stratégia kialakításáért, beszédek írásáért összesen 18,4 millióval gazdagodott 2009 júliusa óta. Páva Zsolt volt kampányfőnökének vállalkozása először 562,5, majd 625 ezer forintot kapott havonta.

A Szalaiusz Consulting Bt. nem kisebb feladatért kapott tíz hónapon át 450 ezer forint plusz ÁFÁ-t, mint az "átszervezendő önkormányzati társaságokkal való kapcsolattartás, problémamegoldás és menedzsment kialakítása". A társaság névadója nem egy ókori római méltóság, hanem az egyik pécsi hírportál tulajdonosa, Szalai Sándor, amely inkább kendőzetlenül, mint nem, a jobboldalt támogatta a választásokkor. (Talán más is emlékszik: piros fejléce ekkortájt vált narancssárgává, a dizájn azóta változott.)

A volt fideszes városatya, De Blasio Antonio nevével fémjelzett Consult Bt. havi nettó 300 ezer forintot számláz ki a városnak 2009 június óta, összesen 11.625.000 forintot. A társaság feladata "EKF beruházások, létesítmények üzemeltetésével kapcsolatos feladatok koordinálása, külkapcsolati tanácsadás", valamint Pécs európai ügyeinek koordinálása, és az ezzel kapcsolatos tanácsadás. Dr. Mikes Éva, volt fideszes alpolgármester szintén ugyanekkora összeggel gazdagodott, mint párttársa.

A Gázber Bt. 2010 nyara óta havi 212.500 forintot kap "energetikai, infrastrukturális feladatok döntés-előkészítése, kidolgozása, és szakmai tanácsadás" ellátásáért.

Az Omnimed Egészségügyi és Szolgáltató Bt., amely Bányai Elekhez köthető, az önkormányzat egészségügyi igazgatási feladatainak ellátásáért év végéig összesen közel 3,5 milliót kap.

Az üvegzsebből potyogtak még ki csinos összegek. A Brain-Audit Kft. a Pétáv átvilágítására irányuló szakértői tanácsadásért bruttó 6,2 milliót kapott, a PRV Dunántúli Fejlesztési-, Közbeszerzési és Beruházásszervező Szolgáltató Kft. közbeszerzési eljárások előkészítésére, lebonyolítására és szakmai támogatására bruttó 18,5 millió forintot vett fel. Az MSB Fejlesztési Tanácsadó Zrt. minőségbiztosítási feladatok ellátásáért bruttó 4,4 millió forinttal lett gazdagabb.

Nem Szebellédiék az egyetlen nem pécsi illetőségű jó barátai a pécsi önkormányzatnak. A volt kispesti Fidesz frakcióvezetőjéhez kötődő Aditus Zrt. pályázat előkészítéséért közel 3,7 millió forinttal gazdagodott.

Gábris szomszéd 2011.11.10. 10:18:19

@Prophetic: Én is az vagyok és hasonló megoldásban látom a kiutat. Valami olyasmiben ami transzcendens ugyanakkor szociális érzékenységgel épít a nemzeti sajátosságokra is.

maydayray 2011.11.10. 10:18:45

a gyógyszerhiánynak nincsenek pénzügyi okai, te kis csúsztató blogger te.

cerealkilla 2011.11.10. 10:19:12

@midnight coder: pislants rá erre kérlek, és próbálj meg ellentétes megállapításra jutni az enyémmel: a csökkenő államadósság trendje az első Orbán-kormány alatt fordult át, és váltott eladósodásba.
www.google.com/publicdata/explore?ds=ds22a34krhq5p_&met_y=gd_pc_gdp&idim=country_group:eu&dl=hu&hl=hu&q=%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1g+eu#ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=gd_pc_gdp&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu

Miből gondolod, hogy az elmúlt nyolc évben más utat jártunk volna be, ha ők kormányoztak volna? (populáris ígéretekből adódó túlköltekezés, amit gazdasági növekedés nem követ, ebből adódóan súlyos eladósodás)

Anselmo 2011.11.10. 10:21:20

Ja, rosszul muzsikál a kormány, valóban aggasztó. Megjegyzem, rendbe hozni a dolgokat sokkal nehezebb, mint tönkretenni, márpedig alaposan el lett kúrva.

Az igazság kedvéért azt is tegyük hozzá, hogy mikor az első Orbán-kormány átadta a hatalmat, akkor még Közép-Európa legerősebb gazdasága voltunk. Nem értem, mi történhetett utána, hiszen az Államférfi folyton azt ordítozta, hogy Magyarország dübörög. Akkor pedig nem értem. De nyilván a DK-nál értik, és majd el is magyarázzák nekünk.

"Milliókért vett primitív festményeket" - te is tudod, Zsolt, hogy az a Szentgyörgy-kép mennyire találó.

Gábris szomszéd 2011.11.10. 10:21:24

@JohnHenry: vagy, ahogy Hofi apánk is megmondta:

"Magyarországon az 1 főre eső bunkók száma 2 fő!!!"

Trackback 2011.11.10. 10:23:28

Kedves "zelmúltnyócév"-ezők, az elmúlt nyolc évből kettőért már Orbánt kell elszámoltatni.
:)

barli 2011.11.10. 10:24:58

@cerealkilla:
Azért mert volt egy választási költségvetés az még nem jelenti azt, hogy azt a trendet folytatták volna nyolc évig...

Gurney Halleck 2011.11.10. 10:27:11

@barli: Ezt meg sem hallottuk, hogy "választási költségvetés". Mert ez akkor olyan, mintha hazudott volna, Ő Aki Sosem Tett Ilyet.

blah 2011.11.10. 10:27:19

Szomorú ezt kimondani de ennél az mszp is tudott volna jobbat, úgyhogy kedves hátramutogatók ez nem nyert. Ők ehhez képest „csak” túladósították az országot, amiből ésszerű megszorítások mellett már kikecmeregtünk volna egy sokkal elviselhetőbb szintre viszont a gazdaságot a fidesz barmolta szét ami sokkal nagyobb hiba bármilyen eladósítástól, ugyanis egy valamennyire működőképes rendszert forgattak fel amivel csak rontottak a helyzeten. A többi idióta, jogbizonytalanságot keltő intézkedéseiket most nem is firtatnám.

readya 2011.11.10. 10:27:34

Nem tudott jobbat az MSZP. De pont az a baj, ezzel a fasza, megmondó ember vagyok FIDESZ-el, hogy ez sem tud jobbat.

Csak amíg az MSZP nem lopta el a MANYUP pénzeket és állította be kibaszott nagy sikernek, hogy ezzel letornázták az államadósságot, addig a FIDESZ ezt megtette.

Plusz az MSZP nem lopta el 13 havi MANYUP befizetésemet, míg a FIDESZ igen.

Mivel én maradtam MANYUP tag és nem leszek jogosult államira. Viszont a munkáltatóm oda fzet és 13 hónapig én is. Cserébe lófaszt sem kapok. Viszont köszönöm a FIDESZnek, hogy eltarthatok 2-3 nyugdíjast...

I_Isti 2011.11.10. 10:28:06

@Anselmo: "Az igazság kedvéért azt is tegyük hozzá, hogy mikor az első Orbán-kormány átadta a hatalmat, akkor még Közép-Európa legerősebb gazdasága voltunk. "
Nem is tudtam, hogy Viktor 1881-től 1908-ig volt miniszterelnök...

TetraB 2011.11.10. 10:29:55

@balakaa: pontosan. ez talán csak a több generációs nagycsaládoknál képzelhető el, ahol tán valaki ráér erre. ahol két felnőtt van, örülnek, hogy épp rendben tudják tartani a kertet, nemhogy termeljenek rajta. ettől függetlenül egy pár m2 nem hülyeség, legalább némi friss zöldség, hagyma meglegyen. a gyümölcsfákkal azért van teendő, de ott legalább drága gyümölcsöt, esetleg lekvárt, szörpöt nem kell vásárolni, ha jut rá idő.

Void Bunkoid 2011.11.10. 10:30:51

Már ezer más fórumon is megírtam, az egész - nemcsak Európa, de gyakorlatilag sztm az egész világra kiterjedő válság fő oka egyedül az, hogy (ez nem Magyarországra, generál egész világra értendő):

1. Baromi hatékonyan termelünk baromi sokat. Jóval többet, mint amekkora a valós felvevőpiac. Bármit, legyen az kaja, plazmatévé, autó, akármi. Főleg tekintve azt, hogy egy csomó árucikket úgy termelünk, mintha 7 milliárt embernek lenne rá szüksége, annak ellenére, hogy világszerte körülbelül 300 millió lenne képes megfizetni, és azoknak már különben is rég van az adott cuccból...

2. Mindezt a hatékonyságból eredendően körülbelül mondjuk harmadannyi emberi erőforrás igénybevételével, mint ötven évvel ezelőtt.

3. Több mint kétszer annyian vagyunk, mint ötven évvel ezelőtt.

Mi a következménye? Túltermelés, eladhatatlanság -> termelő szektor óriási vesztesége, tőzsdei bukások, csőd, emberek kényszerű kirúgása -> még több munkanélküli, még kevesebb vásárlóerő, még mélyebb gödör -> infrastruktúrák összeomlása, rendkívüli állapotok bevezetése -> társadalmi rendszerek összeomlása, anarchikus vagy szélsőséges rendszerek színrelépése -> buta emberek még butább döntéseinek kivitelezése -> harmadik világháború.

barli 2011.11.10. 10:31:12

@Gurney Halleck: amúgy a 2002-es adat az 2002 végi? Mer akkor már a megyó 100 napjának is benne kell, hogy legyen 2001-ig még zuhant, ahogy kell.

jog-ász 2011.11.10. 10:31:25

lehetséges hogy egy csődforgatókönyv is van, akkor a befektetők bukják a pénzüket amivel hitelezték az országot, magyarul le lehet irni az államadósság egy részét..csak addig szivunk mint állat.

Bellagio 2011.11.10. 10:32:29

Gyorsnaszad bazmeg...

similarthings 2011.11.10. 10:33:02

@Gábriel angyal: Na már csak tényleg az hiányzik ennek az országnak hogy jelenlegi bajai mellé fundamentalista vagy áltudóskodó nettó vallási hülyeséggel mérgezzék az emberek agyát. Akkor aztán a kedves összeesküvés elméleted tökéletessé válik: lehetővé válik a totális kontroll a vallási ideológiák mentén. Aki meg "nem hisz" azt meg megégetik, pusztán jóindulatból, mint Mórus Tamás tette.

Köszi, inkább maradok éhező indívidum mint ugyanezt valami hagymázas "szent és transzcendens" őrület nevében tegyem megfeledkezve az éhezés mellett az alapvető emberi értékekről.

Egyébként csak úgy óvatosan kérdezem: nem volt még elég Hoffman Rózsa és a többi KDNP-s szentek gyülekezetéből? Tényleg akarunk ennél is jobban belekóstolni ebbe az őrületbe?

Anselmo 2011.11.10. 10:33:06

@I_Isti: ma már nehéz elképzelni, de a rendszerváltás után sokáig a magyar gazdaság működött a legjobban Közép-Európában. Mikor Medgyesi átvette a hatalmat, akkor még senki nem akarta elhinni, hogy a nagy osztogatás megtörheti ezt a lendületet. Nyolc év alatt sokat változott az ország. Most pedig a pöcegödör mélyéről próbáljuk kikaparni magunkat.

Állítsuk meg a ......... 2011.11.10. 10:33:39

Miért kell a magyar parlamenti képviselőknek ingyen laptop, mikor még Angliában sem használják, legalábbis az ülések alatt nem láttam egyet sem.
Miért kell minden xar főnöknek min. 10 milliós állami autó.
Miért lett mindegyik xarrágó fideszesből 10-12 év alatt milliárdos?
Miért építhetnek állami pénzen egyesek jégpályát és stadiont a saját gyermekeiknek?

cerealkilla 2011.11.10. 10:34:23

@barli: ha megnézed a görbét, azon jellemzően nincsenek nagy ugrások a választási években (gondolom, egy költségvetési hiányra vonatkozó görbén ezek közvetlenebbül kijönnének), szóval itt láthatóan többről van szó.

midnight coder 2011.11.10. 10:35:05

@Void Bunkoid: Nem. Az alapvető gondunk az, hogy az európai és amerikai piacon nem nagyon találsz olyan terméket amire nem az van írva hogy Made In China. Az ócó zoknitól a laptopig. Autót is csak azért nem, mert túl drága ideszállítani.

Kivlov 2011.11.10. 10:35:16

Meg kéne végre nyírni a szoc kiadásokat a sok kamuadó helyett...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.11.10. 10:38:16

@Vértes László: Csak csendben kérdezem, a csehek a szlovákok, a lengyelek, a románok, a szlovének akkor miért állnak sokkal jobban nálunk? Vagy a válság az csak nálunk mutat negatív hatásokat? Persze ez nem orbán viktor és szent jobbjának áldásos tevékenységének köszönhető! Áh dehogy! Az ellenzék mindenben akadályozó tevékenységének és mocskos aknamunkájának köszönhető a gazdaságunk pillanatnyi helyzete. Most már tényleg le kellene lőni a bonsai ducet, és szent jobbját! Na tessék, most már hátradőlhetek. Nemsokára itt van értem a TEK és ebédet is fogok kapni. :D

midnight coder 2011.11.10. 10:39:04

@readya: Azért egyrészt az eltartott nyugdíjasok között ott vannak a szüleid is, másrészt pedig a MANYUP-ot végig hitelből fedezte állam bácsi. Ami a te MANYUP-od, az eredetileg a felosztó-kirovóba ment, csak Bokros elvtársék átirányították a MANYUP számlára, a kieső összeget meg állam bácsi fedezte hitelből. Ez azt jelenti, hogy havonta úgy 22 milliárd ment ki a MANYUP-odra.

Állítsuk meg a ......... 2011.11.10. 10:39:34

még arra lennék kíváncsi, hogy ez a törpe hová menekülne, ha beüt krach
bár remélem ez soha nem következik be,
csak simán elzavarják,
trón helyett pedig majd ücsöröghet valamelyik harmadik világbeli országban a saját árnyékszékén
az összes kollegájával és seggnyalójával együtt

ephudd 2011.11.10. 10:41:04

@Vértes László: Berlinből üzenem: 12 milliárd extra eurót nyomnak német a felsőoktatásba, 55 milliárd eurót találtak a költségvetésben "számviteli hiba" miatt, 16 milliárd euróval több adó folyt be, mint várták. ÉS: 6 milliárd eurós adóCSÖKKENTÉSI csomagot jelentettek be, ami a KIS ÉS KÖZEPES JÖVEDELMŰEKET célozza meg FOGYASZTÁS- ÉS GAZDASÁG-FELPÖRGETŐ szándékkal. Szombaton nem tudsz bemenni úgy egy boltba, hogy az ajtónyitással ne dőljön ki 50 vásárló... Nagyon mást jelent itt a válság mint otthon: itt bíznak a politikusaikban,abban, hogy megoldják a problémákat, otthon meg... Próbáld meg itt felvetni, hogy az öregek helyett a fiatalok szavazzanak... Ehh...El tudod képzelni, hogy várom a december végét, mikor hazamegyek?

kicsijuti 2011.11.10. 10:43:24

@the_lonewolf: felhívnám a figyelmed, hogy a csehek, lengyelek, szlovákok, horvátok már vagy 4 éve jobban állnak mint mi, akkor pedig mintha pont a gréczy féle banda kormányzott volna...

Gurney Halleck 2011.11.10. 10:43:32

@ephudd: Ha egy csepp eszed van (márpedig szerintem van) maradsz a seggeden ahol vagy még legalább 20 évig.

Leonard Zelig 2011.11.10. 10:44:18

@Gábriel angyal: Vagyis röviden: a fasizmus, amely az önzés helyébe a gyűlöletet lépteti, mondhatjuk úgy is, hogy a gyűlölet szeretetét.

midnight coder 2011.11.10. 10:45:17

@the_lonewolf: :-D :-D :-D :-D MegaLOL!

Mikor is kezdtek a szlovákok jobban állni ? Emlékeztetlek egy kicsit: 2002-ben ők voltak a mucsaj. A béka segge alatt, mindenki rajtuk röhögött. Megyó pedig ugyanakkor 2008 előttre jósolta a magyar eurót. Aztán valahogy a lenézett szlovákoknak lett eurójuk, és lett olyan GDP növekedésük amit innen nézve tátott szájjal figyeltünk. És a kormányra került szlovák nácik szépen megmondták a Fletónak hogy mi és mekkora, a magát sólyomnak becéző csurit meg úgy zavarták haza a határon ahogy köztársasági elnököt az elmúlt 100 évben nemigen még itt Európában, még a keleti végeken sem. Mindezt persze büntetlenül. Fletó pedig a közvetlen csőd előtt távozott a süllyedő hajóról. Na, ezért állnak jobban a szlovének, szlovákok. Mert már 2010-ben is jobban álltak. Nekünk nem csak nem lett 2008-ra eurónk, de mára már céldátumunk sincs. Más kérdés, hogy mire lenne, addigra már nem csak euró nem lesz, de valószínűleg EU sem.

kisvakondcica 2011.11.10. 10:46:04

@midnight coder: Ezek zömét a Bajai már meglépte.

ursus artos 2011.11.10. 10:46:17

2006-óta a ballib oldal görcsösen erőlködve próbálja Orbán minden megszólalására, intézkedésére egyáltalán mindenére ráhúzni azt, hogy az nem más mint hazugság.
Mindezt azért, mert így próbálja bagatellizálni az eredendő hazugságot a nyurga szemüvegestől. Így próbálja felmenteni.
De ez is csak egy bizonyíték arra, miszerint: ballib azt vágja a szemedbe, ami valójában ő maga.
Csak egy példa: LOP STOP vs. "az eszdéesz tele van korrupciós ügyekkel"
Mindazonáltal permanens Orbánozással nem lehet megnyerni a 2014-es választásokat! Kár erre energiát pazarolni...

midnight coder 2011.11.10. 10:46:44

@ephudd: Na ja, itt is bíztak. De lesz még Berlinben is kopp, hamarosan.

Gábris szomszéd 2011.11.10. 10:46:50

@similarthings: Neked nem volt még elég belőle?

m.blog.hu/ki/kigondoltam/image/szanalmas/sziget.jpg

m.blog.hu/ki/kigondoltam/image/szanalmas/sziget1.jpg

Kösz de nem hiszem, hogy a nagy libsi valósítsdmegönmagad út vezet a boldogság felé. :)

sidorovich 2011.11.10. 10:47:06

@readya: A manyuppal kapcsolatos meglátásodból világosan látszik, hogy gőzöd sincsen hogyan működött/működik a nyugdíjrendszer.

Ami nem baj, csak egy ponton túl nem válik hasznodra.

irógép 2011.11.10. 10:47:23

Ez akkor most a bagoly mondja verébnek, hogy nagy fejű, tipikus esete. Az egyig hazug lehazudozza a másikat!
És ez a mai magyar politika!! Katasztrófa!!
Bárcsak elhúznának már a vérbe mind ahányan részt vettek az elmúlt 20 évben. Mindegyik korrupt és hazudik mindenről, ha a hatalomról van szó. Pont emiatt nem működik itt semmi, mert nincs folytonosság semmiben, mert minden kormány mindent átalakít és szétver, és ellenzékből senki nem támogatja az aktuálist kormányt semmiben. Kurva dühítő ez már, és a mi kárunkra játsszák a kisded hatalmi játékaikat.
Tényleg jó lenne, ha eltakarodna már ez a sok korrupt akarnok, akik mind nagy demokratának tartják magukat, de mindegyik csak rombolta ezt az országot.
És ne csak Orbán meg Feri meg a fidesz meg az mszp takarodjon el, hanem az álnok hazug tollforgató propagandista brigádjuk is a jelen cikk írójával egyetemben.

midnight coder 2011.11.10. 10:48:25

@kisvakondcica: Bajnai csak annyit lépett meg, ami elég volt ahhoz hogy a választásokig ellavírozza az országot. A piacok Orbánéktól várták a megváltást, Bajnaitól elég volt a ráutaló magatartás (= pár nagyobb MSZP-s osztogatás felszámolása). De hosszú távon ez lószar.

genyamagyar 2011.11.10. 10:49:38

"És mit kap cserébe a megszorításért a nemzet?"

Tedd hozzá, hogy a londoni magyar nagykövet - Csák János - most verte ki a balhét, hogy kell neki egy új zongora, mert a régi dohos lett. Ki is vitték, 1,5 millió Ft-ba került.

A kubai nagykövetünk pedig Magyaroroszágról vitetett ki bútorokat, mert nem felelt meg neki a havannai minőség.

Mi mindenre van pénz....

Kivlov 2011.11.10. 10:50:07

@ursus artos:
Ennyi. És erre még kormányzati pozícióban sem jöttek rá, hogy nem a másikkal kéne foglalkozni, hanem saját magukkal...

zombika 2011.11.10. 10:50:07

A sok újjal mutogatósnak: Nem Gyurcsánynak köszönhető az Orbán kormány, hanem nektek bazdmeg, akik agyatlanul benyaltátok azt a sok szart amit elétek rakott. Nagyon unom már hogy mindenki rinyál meg mindenkit hibáztat.Ti vagytok a hibásak.Az hogy 2006.ban ment a balhé, az bejött nektek.Pedig akkor sokkal jobban éltünk mint most. Mára az ÁLTALTOK megválasztott OV tönkreteszi az országot, a családodat és téged! Most menjél tüntetni, ne akkor, amikor egy politikus azt mondta hogy változtassunk, dolgozzunk mert ezért vagyunk.Persze TI csak azt hallottátok meg hogy "hazudtunk reggel,délben és este". Gratulálok. Hánynom kell töletek. Akinek nem inge, az természetesen ne vegye magára.

cerealkilla 2011.11.10. 10:51:16

@midnight coder: A magánnyugdíjpénztárakat az állam nem finanszírozta hitelből. A magyup-tagok nyugdíjjárulékai is csak részben kerültek a saját számláikra, részben a felosztó-kirovó rendszerben fizetendő nyugdíjakat finanszírozták belőle. Amit közbevételekből, rosszabb esetben hitelből kellett fizetni, az ennek a résznek a kiegészítése volt, tehát éppenhogy a felosztó-kirovó rendszer vitte a pénzt. De ez is fokozatosan csökkent volna, ha az első manyup-tagok elkezdenek nyugdíjba menni.

Void Bunkoid 2011.11.10. 10:51:19

@midnight coder: mondjuk ebben is van valami.

De akkor meg álljunk rá erre. Ne akarjunk tejet gyártani, kukoricát meg húst termelni, meg autót.

Túrjanak földet meg hegesszenek a kínaiak, az egyre elöregedő Európa meg legyen a szorgos kínai munkások médiaoldali szórakoztatója. Legyünk mindannyian médiabohócok, gyártsunk minél több betelefonálós vetélkedőt, valóságsót, sorozatot, nemkutyapontkomot, fészbukajánlót, mittomén.

Ezért fizet nekünk a szorgos fáradt kínai munkás jósokat, mert ez ugye magas kvalifikációt igénylő szellemi termék :DDD, amiből cserébe mi tudunk tőlük venni zoknit, ájfónt, plazmatévét, autót meg petárdát szilveszterre :D

ephudd 2011.11.10. 10:51:38

@Gábriel angyal: Ne röhögtesd már ki. Az egyház, mint az erkölcs záloga? Isten nevében évezredek óta használnak ki primitív embereket, milliókat mészároltak le csak azért, mert máshogy nevezik a láthatatlan erőt, amiben hisznek, gyermekek százezreit rontották meg "szent" emberek, amihez még falaz is az egyház. Nálunk az egyházak a legnagyobb adócsalók: miért nincs fal az állam és az egyház között? Bánom én, miben hisztek játék közben, de tartsátok fenn a játszóteret, ha fontos nektek, miért nekem kell? A folyamatos gyűlöletkeltésről meg már nem is beszélek: szeretetvallás, my ass....

Dekatlon 2011.11.10. 10:51:59

@spontan:
spontan · erdekessegek.info/ 2011.11.10. 09:50:51
Gréczy úr elfelejti, hogy a mostani dilettánsokat az ő főnöke és társai dilettantizmusának köszönhetjük.
.....
És akkor kiemelve, hátha megérted:
KI NEM SZARJA LE?

Akkor már jó?
Akkor már rendben van, hogy dilettáns balfaszok?
Akkor már nem gond, hogy azt hazudták, értenek hozzá, de látjuk minden nap, hogy nem?
Ha előtte seggfejek voltak a nyakunkon, attól ezek itt kevésbé seggfejek?

Ugye nem vagy ennyire reménytelenül hülye?

Gábris szomszéd 2011.11.10. 10:52:09

@Leonard Zelig: Momentán nem arra gondoltam, sokkal inkább másra. :)

similarthings 2011.11.10. 10:53:36

@Gábriel angyal: Ez most komoly? Honnan tudod hogy ezek nem mélykeresztyén hívők voltak? (Én még emlékszem arra a fundementalista mélykeresztyén barátomra, aki pont ilyen gusztustalan módon mindent összehányt, én meg csak arra vigyáztam nehogy belefulladjon a hányásába vagy a Tiszába... és akkor ez a példa most mindent igazol nálam is?)

Esetleg te látsz rajtuk valamiféle homloktetoválást, amely alapján beazonosítható hogy ezeke liberálbolsevikok voltak?

És hogy jön ez egyáltalán ide???

Akkor én meg példálózzak papi pedofíliával? Vagy egyéb vallásos gusztustalanságokkal? Vagy mi legyen?

Gratulálhatok ehhez a mélyenszántó gondolatokat ébresztő érveléshez?

ephudd 2011.11.10. 10:53:45

@midnight coder: Persze, ez a magyar mentalitás: igaz, hogy itt szar, de majd lesz máshol is az... Bocs, nagyon más kategória a két ország, meg az emberek is...

reálmargit 2011.11.10. 10:54:54

2006 őszén fletó bevallotta, hogy hazugságok árán olyan jóléti intézkedéseket vezettek be, amelyeknek nem volt fedezete.
Ezekben MINDEN MAGYAR (fideszes is) osztozott!!!! Béremelés sokadik havi nyugdíj, stb! Mindenki kussolt, megszavazta, a pénztárnál felvette!!!!
2006 ősze után jött (volna) a demokratikus elvek betartása MELLETT levezényelt megszorítás, kiigazítás, vagy bárminek mondhatjuk, mely a hazugságok negatív eredményeit (államadósság növekedés) helyrehozza. Na ezt a törekvést kaszálta el csírájában a fidesz, ahol tudta. A szomorú, hogy tudta, hogy szükséges, tudta, hogy káros elkaszálni, mégis megtette azon politikai érdek mentén, miszerint: "nehogymár helyrehozza az mszp", mert az siker lett volna az ellenfélnek. Az nem számított, hogy siker lett volna az országnak. Onnan lehet tudni, hogy tisztában voltak az intézkedések szükségességével, hogy most ugyanazt csinálják, csak "az időhiánnyal indokolva az alkotmányosság elseprésével". Viszont az időhiány okában nyakig benne vannak ők is!!!!!
Tehát a konklúzió: nem mentve fletóék felelősségét, de "a büdösségben az is hibás, aki akadályozza a szar ellapátolását"!!! 3 év lehetőséget tett tudatosan tönkre a fidesz csak azért, hogy megszerezze a hatalmat!

DillingerEscapePlan 2011.11.10. 10:55:23

@ephudd: németországban hány nemdolgozó ember jut egy dolgozó emberre átlagban?

Állítsuk meg a ......... 2011.11.10. 10:56:18

Az én manyupomat is lenyulta ez kis a kis rohadék selmeczi mindenki végigment rajta in vitro gabika.
A PSZÁF meg élenjárt a hazudozásban, mikor az évgyűrűk és axa nem fizetett a nagyhozamú befizetőinek, akkor keresztbe tették a kezüket és azt mantrálták, hogy menjen mindenki saját maga bíróságra.

Szőrök 2011.11.10. 10:56:33

Épp tegnap gondoltam rá,
hogyha bevezetik az ingatlanadót,
amire a kis lakótelepi lakáskámra is
kb. 200 E Ft per év lenne,
akkor évtizedek óta először én is ki fogok menni az utcára.
Más. Nejem pedagógus, gyerekek meglátogatták a parlementet és felháborodta mondták,
hogy a sok ingyenélő még szavazás közben
is mással foglalkozik.
Ideje, hogy ez a politikusoknak nevezett csürhe eltakarodjon az ország éléről.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 10:56:36

Zsolti Zsolti ezért szeretünk.

Az államadósság csúcsot döntött mondod.
Jegyezzük meg ezt minden évben el lehetett mondani kb amióta kitalálták az államadósság fogalmát.

A kérdés az államadósság kapcsán soha nem az hogy mennyi, hanem az hogy mennyi GDP arányosan.
És ebben a tekintetben csökkent, és kedvenced Gyurcsány alatt nőtt a történelmünk folyamán a legdrasztikusabban.

az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság ÁIlampolgára 2011.11.10. 10:57:17

@T.Jani: A látványberuházásokat mi fizetjük az adónkkal, mert tetszik nekünk. Az éhező gyermekeknek pedig gyűjtögess serényen, mert nem mi pottyantottuk ide őket, hanem a haszontalan anyuka és haszontalan apuka.

uni1002 2011.11.10. 10:57:46

@zombika: Itt a pont. Egyetértek...

az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság ÁIlampolgára 2011.11.10. 10:58:10

@Szőrök: És te így délelott 11-kor mi a faszt netezel? Fel fognak háborodni a nejed tanítványai.

az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság ÁIlampolgára 2011.11.10. 10:59:34

@Szőrök: és te 11-kor mi a frászt netezel? mit fog szólni a nejed sok kis okos tanítványa ha megláták?

Állítsuk meg a ......... 2011.11.10. 11:00:40

Én is köszönettel tartozom azért, hogy fizethetem a magas beosztású dolgozók többszázezres nyugdíjait és mivel ezek a öregek sohasem vonulnak igazából nyugállományba még a milliós fizetésüket is az én bérem kárára fizetik ki.

midnight coder 2011.11.10. 11:03:43

@cerealkilla: Nem. Az a 8% eredetileg a felosztó-kirovóban volt. Onnan lett átirányítva, és ezt a kieső összeget kompenzálta állam bácsi. Az más kérdés, hogy utána még többet is tett bele, de az a 8% eredetileg ott volt.

Lényegileg az történt, hogy te nem fizetted be a pénzt a felosztó-kirovóba, helyetted viszont megtette állam bácsi, így tudtak töretlenül emelkedni a nyugdíjak ahelyett hogy szép nagyot csökkentek volna.

És még nagyon-nagyon sokáig csak vitte volna állam bácsi pénzét a MANYUP. És mivel hitelből volt megvalósítva, a hiteleket akkor is fizetni kellett volna, amikor a MANYUP-os megkapja pénzét (= ennyivel kisebb a felosztó-kirovó terhe) mert ettől a hitel amit felvettek nem szűnik meg, sem a kamatai.

ursus artos 2011.11.10. 11:03:54

@Szőrök: "Ideje, hogy ez a politikusoknak nevezett csürhe eltakarodjon az ország éléről. "
Rendben. És ezt követően azt szeretném, hogy TE képviseld az érdekeimet itthon és külföldön, becsületesen, éjjel-nappal, kifogástalanul. Vezesd az országot, mindig legyen a számlámon a fizetésem, mindig legyen elég orvos a kórházakban és gázolaj a tűzoltó autókba. Vagyis szeretném, ha az ezzel járó összes felelősséget viselnéd. Természetesen ezért vagy nem kapsz pénzt, tehát ingyen kell csinálnod, vagy mondjuk kapsz 100 ezer forintot. Oké?

Arbet 2011.11.10. 11:04:36

Odaszartak elénk 5 db szarkupacot. Mi meg ott állunk felette és azon tanácskozunk, hogy melyik kupacnak jobb a szaga? Nem egyszerűbb lapátra tenni őket kidobni a kukába és menni tovább? Meddig fogjuk még ezeket a kupacokat elemezgetni és vizsgálgatni? Tök egyszerű felismerni, hogy vazze.. ez egy rakás szar. Az egyik vörösebb a másik zöldebb a harmadik világosabb árnyalatú, de ettől még mindenki látja, hogy miből van nem? Kuka azt kész.

2014-ben senki se szavazzon olyan pártra akihez korrupció, hazugság, becstelenség köthető. Ennyire egyszerű.
A szarevő legyek (mint gréci) meg majd éhenhalnak ha nincs szar.

Szőrök 2011.11.10. 11:05:19

Kedves Barátom!
Még én is próbálok dolgozni,
de lassan arra jutok, hogy minden hiába.
Ma már nem éri meg vállalkozni.
Ha netalántán lenne valami nyereséged és
nota bene még meg is kapod a pénzed,
jön az APEH, munkaügy stb.,
kivasalja belőled az utolsó vasat is.
Ha meg munkavállaló vagy,
akkor havonta fizetheted a sok csekket,
és ha meg devizahiteled is van,
akkor jobb ha lassan keresel egy jó erős kötelet ...

midnight coder 2011.11.10. 11:05:39

@Void Bunkoid: Egy percig sem mondom hogy ez így jó. De így van. Itt vannak a piacunkon, sőt az egész európai piacon. És egy magyar minimálbér bérköltségéből még ma is sok-sok kínai melóst el lehet foglalkoztatni annak ellenére, hogy ott is nőtt valamit az életszínvonal (legalábbis egyes helyeken).

Lindauer László 2011.11.10. 11:05:44

Gréczyt a kapcsolat.hu-ra a zombik közé.
kiváncsi lennék,kitöl kapod a fizudat zsolti.hányinger.

genyamagyar 2011.11.10. 11:07:12

Ami tény: sokkal szarabbúl állunk, mint Medggyesy, Gyurcsány, Bajnai alatt. A kilábalásbak nemhogy az útját nem látjuk, hanem a még nagyobb elszegényedés felé halad az ország.

Köszönjük Orbán!

(Az elmúlt "nyócév" kudarcáért egyértelműen a fidesz a felelős. Minden fejlődést megakadályoztak.)

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.11.10. 11:08:24

VIGYAZAT

nickhamisito!
ne doljetek be neki:
ez egy mai reg:

az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság ÁIlampolgára

midnight coder 2011.11.10. 11:08:47

@Arbet: A gond az, hogy nem igazán látom kire lehetne szavazni 2014-ben.

A FIDESZ-re nyilván nem. Az MSZP-re dettó. Jobbikra, LMP-re épeszű ember nem szavaz. Fletóék pártjára dettó. Akkor ? Az egymilkás szagszerveti/bölcsész/rendőr társaságra ? Ne vicceljünk. Az egész csapatot egy az egyben fel kellene lőni a Holdba egy űrhajón aminek Anettka lehetne a parancsnoka. Így legalább garantáltan nem térnének vissza.

silvestrismalus 2011.11.10. 11:09:18

@reálmargit: a fidesz semmit sem akadályozott meg, nem is volt ehhez meg a többsége, hahó, ébresztő, át tetszett aludni az elmúlt 8 évet ...

genyamagyar 2011.11.10. 11:10:23

@midnight coder: 2014-ben te nem fogsz senkire sem szavazni, mert van esély arra, hogy fidesz kitolja a választás évét 2016-ra.

midnight coder 2011.11.10. 11:10:31

@genyamagyar: Na ne hülyéskedj elvtárs. Milyen fejlődést tudott itt ellenzékben bárki megakadályozni az elmúlt 20 évben ?

ursus artos 2011.11.10. 11:10:57

@genyamagyar: "Minden fejlődést megakadályoztak."
Az biztos, hogy így a legegyszerűbb lerázni a felelősséget.
Egyébként milyen fejlődést akadályozott meg a Fidesz a parlamenti kisebbség birtokában?

midnight coder 2011.11.10. 11:11:12

@genyamagyar: 2050-ben sem lesz itt senki akire érdemes szavazni.

cerealkilla 2011.11.10. 11:11:40

@midnight coder: ca. 30 év után megszűntek, illetve minimálisra csökkentek volna a felosztó-kirovó rendszerből eredő nyugdíjkifizetések, amit követően az állam irdatlan kifizetési terhektől szabadult volna meg végleg. Ez lehet, hogy a Te személyes életed szempontjából hosszú idő, de egy nyugdíjrendszer átalakítása szempontjából nem az.
Én mindenesetre maradtam manyup-tag.

genyamagyar 2011.11.10. 11:12:24

@silvestrismalus: A fidesz nem akadályozott meg semmit? Honnan írsz? Az Északi-sarkról?

Jesszusom, itt tényleg sok az alzheimerkóros.

genyamagyar 2011.11.10. 11:13:05

@ursus artos: A fidesz ellenzékben azt mondta, hogy tudja a kilábalás módját, de nem árulja el, mert a szocik lenyúlják. Ezzel hatalmas kárt okoztak az országnak. A saját érdeküket előrébbvalónak tekintették, mint az ország érdekét.

ursus artos 2011.11.10. 11:14:05

@cerealkilla: már bocsánat, de 30 év múlva nem szűnt volna meg a felosztó-kirovó, ugyan úgy maradt volna a vegyes rendszer. Szó sem volt arról, hogy pusztán manyupos lesz a nyugdíj...

genyamagyar 2011.11.10. 11:14:37

@midnight coder: "2050-ben sem lesz itt senki akire érdemes szavazni."

A mondat így helyes:

"2050-ben nem lesz itt senki." :)

ursus artos 2011.11.10. 11:17:32

@genyamagyar: "de nem árulja el, mert a szocik lenyúlják. "
Így van, nagyon helyesen tette a fidesz.
A kilábalás útja egyébként egyértelmű és világos: növekedés. Hogy ezt most sikerül-e beindítania a mostani kormánynak? Hááát! Ez a jövő zenéje...

Avatar 2011.11.10. 11:17:37

@midnight coder: "Ha Viktorék kb. hasonló állapotban veszik át az országot mint Megyó 2002-ben"

Én már annak is örülnék, ha Viktorék hasonló állapotokat tudnának elérni Ft árfolyam, CDS felár és hasonlók tekintetében, mint amivel átvették az országot...

Viktor már 274 Ft-os euró árfolyamnál azzal haknizott 2008-ban, hogy ha Gyurcsány helyett ő kormányozna, azzal megoldódna a forintválság.
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=122487

2009-ben azzal hülyítette a népet, hogy ha ő lenne kormányon 4%-kal olcsóbban kapnánk hitelt, és 3-400 Mrd Ft-ot spórolnánk ezen, mert az ő kormány olyan hiteles lenne.
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=122526
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=127952

A 300 Ft-os árfolyam elérését akkoriban a kormányzati politika egyértelmű kudarcának mondták, persze erre is a hiteles fidesz kormány lett volna a megoldás, ami magával hozza az erős nemzeti valutát...
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=128212
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=128303

Érdekes módon ezek közül minden fordítva valósult meg. Mióta ők kormányoznak egyre drágábban kapunk hitelt, emelkedik a CDS felár és az euró árfolyam, a gazdaságpolitikánk hiteltelenebb, mint valaha.

Állítsuk meg a ......... 2011.11.10. 11:17:54

már csak abban bízom, hogy ángliában egy sztárséf ma a medvehagyma helyett gyöngyvirágot tálal fel orbáncnak

Void Bunkoid 2011.11.10. 11:18:08

de amúgy sem kell aggódni a világ sorsáért, jövőre úgyis jön a meteor és jól bedarál minket, utána meg aki maradt, az játszhat a szétcunamizott-vulkánozott-klímaváltozott világban posztapokalipszist, meg keresheti Szárazpartot.

Én mindenesetre beállok a Füstölők közé, jetskim már van :)

readya 2011.11.10. 11:18:53

@midnight coder:

demagóg szövegre nem annyira vagyok kíváncsi. A szüleim is fizették a járulékokat, őket abból tartják el. Abból kellene. Hogy másra költötték, nem az én bajom és nem az ő bajuk.

A MANYUP pénzeket hitelből fedezték, de amint az első MANYUPos elmegy nyugdíjba, a MANYUPból lett volna fedezve a jó része. Most meg minden vissza és fizetheti az állam. Csak éppen harmad annyi jön be, mint amennyit ki kell fizetni. Ergo nem életképes.

De a lényeg nem ez, hanem az, hogy én MANYUP maradtak, az állam pedig 13 hónapja meglop és nem ad érte semmit. Az a baj.

ursus artos 2011.11.10. 11:19:50

@Avatar: közben eltelt 2007-óta 4 év, 2008-óta 3 év...

Arbet 2011.11.10. 11:22:00

@VUVUZELLANÉNI: Ki a szart érdekel? Ő is csak egy szarevő légy a sok küzül aki rárepül a szarra. Mindenki az aki a jelenlegi politikát akár milyen formában is támogatja.

Bogyó 2 2011.11.10. 11:23:00

@kewcheg: A legjobban élő 500 millióban benne vagyunk? Miért is? Csak Britannia, Franciao, Németo, Olaszo, Spanyolo.-Portugália lakossága eléri a kb. 300 milliót. De a Benelux és a skandináv államokkal biztosan és ők azért jobban élnek. Az USA magában van ugyanennyi, és akkor nem beszéltünk Ausztráliáról, Kanadáról, Új-Zélandról a 120 milliós Japánról, a gazdag olajországokról. Vitázni lehet egykori szoc. sorstársainkon (csehek, horvátok, lengyelek, szlovének) Az első milliárdba talán beleférünk.

100 m2-es kertben meg nem termeled meg egy család egy éves zöldség-szükségletét, legfeljebb ha szó szerint a petrezselymet értjük alatta. De paprikát, paradicsomot, uborkát, káposztát, karalábét, borsót, babot, répát, hagymát, krumplit együtt nem. Nekünk van kertünk és zöldség is benne, nem elég egy évre, pedig nem 100 m2-t vetünk be, s annyira öregek se vagyunk még.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 11:24:07

@readya: Nem egészen így van.. Mert a Manyupból csak az kapott volna aki fizetett járulékokat.
Persze lehet szerinted megoldás, hogy az ország 40%-át hagyjuk éhenhalni, aki nem fizet, szerintem ez viszont nem járható út.
Mellesleg a Manyup puszta léte éppen azon okból amit te is leírsz, évi kb 4%-os hiányt generál.
Már rég a görögök után lennénk ha maradt volna.

Maradjunk a tényeknél.
A tény pedig az, hogy elsők között voltunk a csatlakozó országok között mikor az MSZP átvette a stafétát 1998-ban.
2010-re utolsó utániak lettünk és 2010-ben kormányváltáskorr a Görögökkel együtt emlegettek minket.

Az igaz hogy azóta nem sokat léptünk előre, de ne felejtsük el, hogy az MSZP-nek köszönhetjük, hogy ide jutottunk, és elsősorban Gyurcsány Ferencnek.

Arbet 2011.11.10. 11:24:38

Kire fogtok szavazni akkor a következő választáson? Fideszre tuti nem :)

csipy31 2011.11.10. 11:25:48

Nem kell reklamálni!!! Ezt akarták az emberek, mi szóltunk-magyaráztuk hogy baj lesz. Akkor egyétek meg amit főztetek. Lehet hogy mi is belepusztulunk, de mi legalább emelt fővel tehetjük!!!!

Silent Bob 2011.11.10. 11:26:08

@reálmargit: "2006 őszén fletó bevallotta, hogy hazugságok árán olyan jóléti intézkedéseket vezettek be, amelyeknek nem volt fedezete."
Normális országban ez úgy történik, hogy ezzel együtt le is mond. Esetleg le is csukják.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 11:26:42

@Arbet: Ezzel még egyet is lehet érteni, azzal a kiegészítéssel, hogy aki a 2002-2010 folyt politikát, avagy politikusokat támogatja, az meg méghülyébb.

Ugyanis ezen 8 évben kerültünk a csatlakozó országok versenyében elsők közül az utolsó helyre gazdasági mutatók tekintetében.

barli 2011.11.10. 11:27:00

én mindíg azt hittem, hogy a Sipi meg a Vuvuzelanéni az ugyanaz :) Különben mi a francér nézett volna rá az adatlapjára? :)

Crocuta 2011.11.10. 11:30:00

@midnight coder:
"Lényegileg az történt, hogy te nem fizetted be a pénzt a felosztó-kirovóba, helyetted viszont megtette állam bácsi, így tudtak töretlenül emelkedni a nyugdíjak ahelyett hogy szép nagyot csökkentek volna."

Lényegileg az történt, hogy nem mi fizettük be a pénzt, hanem a manyup, aminek KÖTELEZŐ volt állampapírt vennie.

barli 2011.11.10. 11:30:40

@Silent Bob: Svédországban már azért lemondott a miniszter, mert feketén dolgoztatta a takarítónöjét...
Ha 2006-ban nem nyertek volna csalással, a válság után úgy elzavarták volna a viktorékat, hogy most a cucliknak lenne kétharmada!

az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság ÁIlampolgára 2011.11.10. 11:31:24

@barli: Eddig ugyanaz volt, de most már leváltam a dagadt gazdatestről.

leonito77 2011.11.10. 11:32:38

@Gábriel angyal: Nekem erről azonnal eszembe jutott Orwell és az Állatfarm.

Amennyire én tudom, nem létezik(létezett) olyan társadalmi rendszer, ami hosszú távon létezett volna háború és válságok sokasága nélkül és szerintem nem is fog, mert ugyan a népet a pénz hajtja, de a pénz a hatalom eszköze. És túltekintve a pénzen a hatalom sokkal fontosabb a pénznél. Talán az az igazi mozgató rugó...

righthook 2011.11.10. 11:34:28

Gréczy, te akkor is nagyon béna vagy. Hiába szar az Orbán-kormány, te mindig egy fanatikus lúzer leszel.

midnight coder 2011.11.10. 11:35:09

@Crocuta: Abból az állampapírból amit állam bácsi azért nyomtatott hogy legyen miből finanszírozni a manyupot. Nagy üzlet. Annak aki ilyet üzemeltetett...

vackor1 2011.11.10. 11:36:25

@reálmargit: Nem azt állítva, hogy az előző kormány/ok/ nem csináltak hülyeségeket, tisztességesek voltak és csak a Haza gyarapodását nézték szemben a saját/rokonaik/barátaikéval , de Önnek nagyon igaza van, örülök, hogy mások is látják ezt a nyilvánvaló, cáfolhatatlan tényt.
Sajnos vagy kevesen vagyunk vagy nem tudunk tenni semmit, hogy sok "fanatikusnak" - legtöbbjük azt sem tudja miért nem szeretik az előző garniturákat, egyszerűen menő dolog utálni őket,hiszen sokan ezt mondták és akkor biztos így is van , vö. valóságshow-k, bugyuta sorozatok, stb., amire igényük van, amit megértenek - kinyíljon végre a szeme, észrevegye, hogy nem törődnek velük azok, akiket istenítenek. Számomra felfoghatatlan és hihetetlen, hogy nem látják a napnál világosabb történéseket, hogy eygszerűen semmi jó nem történik, ellenben 99 %-ban csak negatívumokról lehet hallani.. És nem, nem vagyk MSZP-s se bármelyik más párt híve, de lehet nyugodtan "osztani" kedves elvakultak. :)
Egyébként meg mindenkinek szép napot kívánok!

sidorovich 2011.11.10. 11:36:50

@Crocuta: Nahát pont ez az. Az állam lemondott a befolyt járulékok egy részéről (8%), azt átutalta magáncégeknek. A 8% nyilván hiányzott a felosztó-kirovóból, ezért pénz híján az állam hitelt vett fel (azaz technikailag állampapírt bocsátott ki). Ezeket az állampapírokat a manyupok vették meg, az állam pénzéből, de kamatozni nekik kamatozott.

Egyszerűbben: átadod a fizetésed egy részét a banknak, majd ugyanabban a bankban hitelt veszel fel, hogy pótold az átadás miatt keletkezett hiányt. A bank pedig visszaadja neked az átadott pénzt - kamatra.

Szuper biznisz! Csak így tovább!

righthook 2011.11.10. 11:37:17

Ja, és talán kedvenc fletódnak kellett volan megfelelő időben lelépni (2006) és akkor most nem lenne Orbánnak 2/3-a. Nektek köszönhető ez a mostani állapot, Zsóti.... (Érdekes, hogy a jobboldal és a baloldal is egy Zsóti nevű hülyét küld az első sorba... /bayer-gréczy/...)
Úgyhogy most kuss van egy darabig, oszt' majd ti jöttök!

aha, persze 2011.11.10. 11:38:09

@d.z.: "Kedves posztoló, ez valami elképesztően demagógra sikerült."

MONDD MÁR MEG, HA SZÉTLOPJÁK A SZARHÁZIAK AZ EGÉSZ ORSZÁGOT, ÉS VALAKI EZT SZÓVÁ TESZI, AKKOR AZ MITŐL DEMAGÓG?

Totális önzőség van odafenn, nulla érdek a nép felé. A hozzá nem értés már csak hab a tortán. Nem irányítani akarnak, hanem ingyen élni. Ezt kéne felfogni, nem (az uralkodók csicskásai által kidolgozott) "gazdaságpolitika" varázsszavakkal dobálózni.
Pont annyira volt az utóbbi 20 év átgondolva, hogy épp ne haljon éhen a nép, hogy legyen elég éhbéres rabszolga. A többi "megfejtés" mind-mind gyerekes naivitás.

Laciii 2011.11.10. 11:38:11

Egy kis MANYUP számítás:
Befizetsz 100 Ft-ot, lenyúlnak 5%-ot audira, izé működésre, marad 95, erre jó esetben hoznak 10%-ot akkor lesz 104,5 Ft, vagyis reálértékét se tartja. Cserébe jön a hitel kamatostul, amit valakinek (na vajon ki lesz az) ki kell fizetni.
Ez tényleg jó rendszer?

VUVUZELLANÉNl 2011.11.10. 11:38:23

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság ÁIlampolgára: dagadt ám a nénikéd. Jóllaktam, na, de gonosz orbántörpe miatt ma kevesebb maceszre telik már mint tavaly.

rockjano 2011.11.10. 11:38:46

Amit leírt abban Gréczy Zsoltnak teljesen igaza van...sajnos.

Az egy más kérdés hogy az mszp-s kormányzás is szörnyű volt, de lassan az is világossá válik hogy sajnos ennél még az is jobb volt.

Szerintem jövő év végére már a többség is így fogja gondolni.

midnight coder 2011.11.10. 11:38:58

@cerealkilla: És a MANYUP-ra felvett hitelekkel, vajon mi lett volna ? Azok nem jelennek meg a költségvetésben mint kiadás ? Mert azt azért te sem igen hiszed, hogy addigra visszafizettük volna őket ? Én legalábbis nem nagyon látom hogy mikor lesz pluszos a magyar költségvetés...

VUVUZELLANÉNl 2011.11.10. 11:39:22

@righthook: Sajnos már nem jönnek többé. Feri sittre megy, Zsóti a bolondházba.

hallari 2011.11.10. 11:40:01

@Vértes László: bocsánat, a FIDESZ ÁLLÍTOTTA, HOGY SOKKAL JOBBAT TUD! Ezért választották meg! Az MSZP realista volt. 2006-ban pont azért tüntettek az MSZP ellen, mert a kampányígéretekhez képest szigorításokat tervezett. EZT MOST A FIDESZ SOKKAL DURVÁBBAN CSINÁLJA. Sokkal nagyobbat hazudtak, mint az MSZP.

readya 2011.11.10. 11:42:12

@Trompf: Igen, kedves Trompf

Ha valaki feketén melózik és nem fizet járulékot, akkor nem kap nyugdíjat és csak életmentő beavatkozásokat az egészségügyben. Ez így működik elég sok helyen és így is van jól. A majd a nagy büdös közösből fizetjük a feketézők után, az tipikusan a szocialista módi, amire nemet mondtunk a rendszerváltáskor.

Crocuta 2011.11.10. 11:42:53

@midnight coder: Az állampapírt nem azért nyomtatják. :)
Ma már csak 1 dologra használható... :(

DjZoNe · http://djz.hu/blog/ 2011.11.10. 11:43:51

Zsoltika mai epeömlését feltakarította már valaki, vagy megint nővérre vár?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 11:44:36

@rockjano: Nem hiszem.

Az MSZP-től rosszabbul kormányozni fizikai képtelenség.
Egész egyszerűen nem tud a GDP arányos hiány mégegyzser megduplázódni, mint az MSZP alatt.
Már 10%-os emelkedés is azonnali államcsődöt eredményezne.

Bellagio 2011.11.10. 11:45:02

@ephudd:

"Szombaton nem tudsz bemenni úgy egy boltba, hogy az ajtónyitással ne dőljön ki 50 vásárló..."

Te elsz Nemetorszagban? Akkor tudnod kene, hogy a nemetek alig vasarolnak hetkoznap, vasarnap meg minden zarva. De ezt kb. 1 honap kinn eles utan mar latja az ember...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 11:46:45

@readya: Láttál valamilyen poltikai formációt mely azt mondja a feketézőket, segélyeseket hagyjuk éhen halni ?

Én nem.

Venlo · https://hessenwinkel.wordpress.com/ 2011.11.10. 11:49:08

...és a birkanép ezt be is vette....

Crescendo 2011.11.10. 11:49:34

Ez a blog beleillik a semmitmondo es a problemat fel nem taro blogok hosszu listajaba...
Ez a link pontosan rateszi a celkeresztet arra, ami a tenyleges gond:
szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2011_10_22__5fjx

Crocuta 2011.11.10. 11:49:36

@sidorovich: Én ezt nem értem, ideológiailag nem vagyok elég képzett...
Akkor kérdem én, mi a francért volt a rendszerváltás, ha mindenki mindent az állambácsi zsebéből akar fedezni?
Reformáljuk meg a nyugdíjrendszert, alakítsuk át az EÜ-rendszert, gyógyszerkasszát, oktatást, mindent, de úgy, hogy senki ne érezze ennek semmi árnyoldalát.
Hatalmas szónoklatok minden oldalról, de nem történik valójában semmi, mert ezek egyike sem kis rendszer, az átalakításhoz nem elég 4 év. Márpedig akkor a következő választáskor kevesebb szavazat lesz. Így maradnak mindig a "hangulatjavító" intézkedések.

AutosVilli 2011.11.10. 11:49:55

2010-04-09 200.Ft a svájci frank közép árfolyama.(választások)
2011-04-10 252.Ft a svájci frank közép árfolyamon.(igen eredményes FIDESZ-KDNP kormányzás)

sarkifény 2011.11.10. 11:51:23

Ennyi ingyenélő spekulánst ez a kis ország nem tud eltartani....

readya 2011.11.10. 11:51:46

@Trompf: Amerikában pl vagy van biztosításod vagy kórházi ellátást életmentőt kapsz csak. Nyugdíj se jár, van segély és old meg. Nálam ez hibátlan. aki nem tesz a közösbe, ne is kérjen belőle.

De eltértünk a tárgytól. Én 12 éve dolgozom, azóta be vagyok jelentve hivatalosan. És mire megyek vele? Kevesebbet keresek, mint aki feketézik és még a MANYUP pénzemet is ellopják/másra költik. Lehet nekem is adócsalónak kellene lennem.

Vagy csak új pártot alapítani és aki nem dolgozik, ne is egyék zászlóval vonulni.

belekotty 2011.11.10. 11:51:48

@Bellagio: Elég egy hétvégi versenyre kimenni és pofára esel hogy vasárnap semmit sem lehet venni.

midnight coder 2011.11.10. 11:52:06

@hallari: Nem. Ezért tüntettek 2006-ban:

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."

Meg ezért:

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi."

Emlékszel még ? Sokszorosan visszadobott konvergencia program, ÁFA kulcs 20%-ra csökkentése a választás előtt, hosszú távú adócsökkentési program, Fletó amint kijelenti a reklámban hogy őt az ellenzék sem tudná megszorításra kényszeríteni, mert az rossz az országnak, rossz az embereknek.

Nem mondom hogy a mostani FIDESZ kúrmányzás nem egy rakás szar. De azért Fletóékból ne csináljunk már hősöket.

Szőrök 2011.11.10. 11:53:45

@ursus artos:

Szerintem fele annyiért megcsinálnám és
nem törném az agyamat mindenféle mutyizáson és korrupción (bocsi, ez egyfajta génhiba, veleszületett becsületesség, ami alkalmatlanná tesz arra, hogy ún.politikus legyek)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 11:54:09

@AutosVilli: Elárulom hogy a forint árfolyamát elsősorban gazdasági teljesítmény illetve a GDP arányos hiány összevetése befolyásolja.
És ezen tekintetben ez bizony az elmúlt 8 év következménye.

Nem azt mondom, hogy nem lehetne jobban csinálni. Hogyne lehetne. Csupán azt mondom, hogy az MSZP-től rosszabbul kormányozni képtelenség.

Ismét leírom: 2002-ben elsők voltunk a csatlakozó országok versenyében (Szlovákia elött), 2010-re utolsó utániak lettünk (Románia, Horvátország után).

Innen nehéz felállni, és tehetség kell hozzá ami kétségtelenül nincs meg a Fideszben. De nehogymár az mondja mg mi a jó, aki ide juttatott minket !

hallari 2011.11.10. 11:55:14

@Anselmo: butaságokat beszélsz, kattints az első hozzászólásod feletti google linkre. Arról szól, hogy a Horn-kormány stabilizáló politikája után hogyan csúsztatta bele újra az országot az adósságba az első Fidesz kormány. Amit pedig az elmúlt másfél évben csináltak, az a legdurvább dilettantizmus volt, a Bajnai kormány sokkal józanabbul vezette az országot. Ha pedig 2002-2010 között a Fidesz vezette volna az országot, még rosszabb és igazságtalanabb viszonyok uralkodnának, mint most.

genyamagyar 2011.11.10. 11:55:44

@ursus artos: "Így van, nagyon helyesen tette a fidesz."

Ezek szerint tisztáztuk a kérdést, a fidesz akadályozta meg a fejlődést.

Pontosan ezt állítottam.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 11:56:15

@readya: Ez a program akkor működött volna, amikor még többen dolgoztak, mint nem, és többen voltak bejelentve, mint nem.

De ha megcsinálod én rád szavazok, csak már nem nyerhetsz vele. Túl sok lett az ingyenélő, és feketéző.

Gurney Halleck 2011.11.10. 11:56:52

@Trompf: "Innen nehéz felállni, és tehetség kell hozzá ami kétségtelenül nincs meg a Fideszben. De nehogymár az mondja mg mi a jó, aki ide juttatott minket !"
Ez ok, csak ők azt mondták, hogy sokkal jobban csinálják majd, és ezért kaptak sajnos 2/3-ot. Akkor most mi van?

Arbet 2011.11.10. 11:58:24

@Gurney Halleck: Nem kell hozzá 100 feletti iq, hogy ha mind a kettő szar akkor mi a megoldás :)

Swinn 2011.11.10. 12:00:21

@irógép: Minden szavaddal egyetértek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:01:32

@Gurney Halleck: Én személy szerint nem látok kiutat.
Nincs hiteles kormányzásra alkalmas, avagy kormányzásra méltó párt az országban.

A vicc az egészben, hogy itt már csak hülyézni lehet a másikat, méghozzá okkal, ha kiáll egy már lejáratódott formáció mellett.

Viszont választani meg muszáj.

Szóval a sok anyázás közepette egyre szarabb lesz nekünk.

svetapop 2011.11.10. 12:01:40

TENDENCIÓZUS HAZUGSÁGOK:
"Kenedi-bizottság feloszlatásával a háromperakárhányas ügynököket védik." - a Kenedi bizottság kb. 3 éve befejezte munkáját.
"Az Európai Központi Bank, valamint Ausztria, Németország és Hollandia vállvetve harcol a végtörlesztési machináció ellen." - igaz!Ne segítsünk! Hagyjuk megdögleni a sok hülyét, aki CHF -ben vett fel kölcsönöket, aztán szídd a kormányt, mert magukra hagyta őket.
"Az államadósság csúcsot döntött" - az államadósság 81%-ről 70 valamennyi %-ra csökkent.
"ellopott magánnyugdíj vagyon" - a nevezett pénzből fizetik a nyugdíjakat, a kormány egyszerűen úgy döntött, hogy a továbbiakban KÖZPÉNZEKből nem fizseti a nyugdíjkiagészítéseket a MAGÁN nyugdíjpénztáraknak.
"450 forintos benzinárral, csökkenő nyugdíjakkal kapja nyakába a nemzeti együttműködésben kiszikkadt, meghasonlott, félelemben tartott Magyarország" - a benzin ára az egész világon nő! Menj ki Ausztriába, Németországba és nézdd meg! A nyugdíjak NEM CSÖKKENNEK! A kormány azért nem fizet a magánnyugdíjpénztáraknak, hogy az állami nyugdíjakat fizetni tudja.
"És mit kap cserébe a megszorításért a nemzet? És mit kap cserébe a megszorításért a nemzet? Milliókért vett primitív festményeket, a füstölő metró idején a BKV-vezéreknek lízingelt kuxuskocsikat, 32 milliárdból finanszírozott orbáni médiahatóságot, milliókért fizetett tanácsadókat, hagymázas gigaberuházási terveket, hogy bárki bámiért elítélhető legyen, igazságszolgáltatási deformot, kivéreztetett önkormányzatokat.a füstölő metró idején a BKV-vezéreknek lízingelt kuxuskocsikat, 32 milliárdból finanszírozott orbáni médiahatóságot, milliókért fizetett tanácsadókat, hagymázas gigaberuházási terveket, hogy bárki bámiért elítélhető legyen, igazságszolgáltatási deformot, kivéreztetett önkormányzatokat." - Kérdezd meg Demszkyt, miért nem frissítették 20 év alatt a BKV jármúparkját!!! Minden vállalatvezető vállalati gk-n ját, az Indexé is. Tanácsadók a Medgyesi, Gyurcsány, Bajnai kormányok alatt is voltak, Dunát lehetett velük rekeszteni. Az 1938-as világválságból Amerika (De Németország is) gigaberuházásokkal kecmerget ki, ugyanis ott tudtak munkát biztasítani a dolgozóknak.

Gurney Halleck 2011.11.10. 12:04:29

@Trompf: Nem is tudjuk, mekkora a baj. Akkor fogjuk megtudni, amikor majd az ország 15%-a megy el a következő választásra, és valamely szélsőség kerül hatalomra.

Joe.UK 2011.11.10. 12:04:35

@Trompf: ez a tokeletes analizise a helyzetnek. Aki tud megoldast jelezze!

sidorovich 2011.11.10. 12:05:27

@Crocuta: Ez nem idelógia kérdése, hanem a józan észé, már ha továbbra is a manyupoknál maradunk. A manyupok léte az utóbbi évek legzseniálisabb átbaszása volt, amire jónéhány közgazdász rámutatott, politikai oldaltól függetlenül (nézz utána ki volt Kun János és mit mondott).

A sztori ott maradt abba, hogy a nyugdíjjárulék hiányt az állam állampapír kibocsátással finanszírozta, zömmel rövid lejáratút, amiket a manyupok vettek meg a te járulékodból. Ezt az állampapírt az állam kamatra visszavásárolta, a te adódból! Azaz a járulékodat odaadta a manyupnak, a hiány pótlására hitelt vett fel a manyuptól (aki lényegében visszadta a járulékot kamatra), majd ennek a kamatnak a visszafizetését a te adódból fizette. Na ki járt itt jól? A manyup, mert a te pénzedet kamatoztatta magának. Ki járt rosszul? Az állam, azaz te, mert amit visszakapnál a manyuptól (HA visszakapod) annak majdnem a kétszeresét odaadtad azért, hogy a rendszert finanszírozzák.

Let Them Come to Berlin 2011.11.10. 12:06:56

Néha az az érzésem, hogy Orbán már kezdi érezni, hogy jóval hamarabb vége lesz a miniszterelnökségének, mint azt tervezte.

Amíg szövegeléssel lehet nagy terveket szövögetni, addig Gyurcsányi magasságokba képes emelkedni.

Az összes "rendszerváltó" (haha) komcsi utód párt akkor bukott meg, amikor:
- elfogyott az eladható állami vagyon (90-es évek vége)
- elfogyott a külföldi kölcsön (az államadósság finanszírozhatatlansága miatt, 2000-es évek vége)

És a belső forrásokból kellett volna hatékonyságot, igazi fejlődést kezdeményezni, szervezni.

Értéket teremteni. Egy egységnyi ráfordításból legalább annyit, mint a szomszédaink.

NEM MEGY, mert soha nem értettek hozzá. Szemben a mutyival, a mesterkedéssel, a látszatkeltéssel.

Kelet-Európa Svájcából a világ kb. 6. legkockázatosabb országává lett Magyarország. Ez pedig a valóság.

Csak ezt nehéz propagálni.

(Volt) Elvtársak, most már nemcsak "Távárisi konyec" (1990), hanem Elvtársak, vége!

Egy kisemmizett államot hagytok örökül egy manipulált és lóvátett országnak.

20 évvel ezelőtt hitelbe kapta a politika a lakosság hozzájárulását a változásokhoz, mert a politika azt állította, hogy az a fajta rendszerváltás, az az alkotmányos keret, amit 89-ben kidolgoztak, az ország számára előnyös lesz.

Kipécézni, 20 év után, 20 év után!, azt néhány vélt vagy valós gonosztevőt, akik az 50-es évben gazemberkedtek!

Márpedig a diktatúra hivatalos rendszere is 1990-ig tartott.

Csakhogy abban az időben számos mai hatalomgyakorló vallásosan irányította a diktatúrát végrehajtó pártot vagy végzett olyan szolgálatokat, amelyeket nem volt kötelező akárkinek elvégezni.

Nem véletlen, hogy Magyarország az utolsó a kommunista rezsim hivatásos döntéshozóinak, irányítóinak személyi felelősségre vonásában.

Magára senki nem fog lőni és lövetni.

Arbet 2011.11.10. 12:07:27

@Trompf: Ugyan így gondolom. Nincs kit választani. Nincs új független civil erő aki mellé oda lehetne rakni az x-et. A politikai színjáték pedig nem támogatható. Erős változás kell, hogy olyan országvezető réteget építsünk ki a civil szférából akik nincsenek fetőzve semmiféle állami apparátusi betegséggel.

hallari 2011.11.10. 12:08:40

@Lindauer László: na persze. Inkább az a hányinger, hogy a 300 Ft-os vizitdíjat 5Mrd-ba kerülő népszavazáson elkaszálták, most meg 3%-os ingatlanadóval fenyegetőznek, ami alsó hangon is többszázezres összeg. És itt van a 420 Ft-os gázolaj, 27%-os Áfa, többezer pedagógust akarnak elküldeni, miközben maguknak luxuskocsikat vesznek, Ipad-et, milliós agit-prop festményeket. Hányjál a Fidesztől.

$pi$ 2011.11.10. 12:09:00

@AutosVilli: Kádár alatt 35 forint volt a nyugatnémet márka! ;)

Barbaar 2011.11.10. 12:09:24

A poszt írótól kérdezném, hogy tisztában van a csőd fogalmával?

avionics 2011.11.10. 12:09:27

Grézcy a könnyebb utat választja. Sosem a lényeget keresi. A könnyen eladható árut a demagógiát árulja. Mert arra van vevő manapság. Csak így van esélye arra hogy visszatérjenek a számára "boldog békeidők". De csak számára, mert akármi is történjen kis hazánkban, általános jólét itt egy darabig nem lesz. Ez el lett kúrva. Kedvencével GYF-el a "merjünk kicsik lenni" gondolat élharcosával erre sosem volt és nem is lesz esély.

sidorovich 2011.11.10. 12:11:16

@readya: Egyébként ez sem igaz. Ma mindenkinek jár az eü ellátás, annak is, aki egy piculát sem fizet a tb. kasszába. Ellátják, műtik, gyógyszerezik stb., majd a NAV felé jelentik, aki elméletileg behajtja vagy szancionálja az illetőt.

Elméletileg, ugyanis az élősködőkön nincsen mit behajtani. Se vagyonuk, se munkájuk, se semmilyük. Így tehát te és én fizetünk helyettük és nem úgy, hogy pénzben többet hanem úgy, hogy a mi ellátásunk lesz rosszabb.

Ma egy minimálbéres 5k-t fizet be havonta eü ellátásra, egy vérteszt ennek a 4x-ébe kerül. Lehet számolgatni.

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:11:35

@zombika: " A sok újjal mutogatósnak: Nem Gyurcsánynak köszönhető az Orbán kormány, hanem nektek bazdmeg, akik agyatlanul benyaltátok azt a sok szart amit elétek rakott. Nagyon unom már hogy mindenki rinyál meg mindenkit hibáztat.Ti vagytok a hibásak.Az hogy 2006.ban ment a balhé, az bejött nektek.Pedig akkor sokkal jobban éltünk mint most. Mára az ÁLTALTOK megválasztott OV tönkreteszi az országot, a családodat és téged! Most menjél tüntetni, ne akkor, amikor egy politikus azt mondta hogy változtassunk, dolgozzunk mert ezért vagyunk.Persze TI csak azt hallottátok meg hogy "hazudtunk reggel,délben és este". Gratulálok. Hánynom kell töletek. Akinek nem inge, az természetesen ne vegye magára. "
Mélységesen egyetértek !

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.11.10. 12:12:29

@VUVUZELLANÉNl: mar vartam, es jottel mint reszeg anyad szopasra a kerti reteratba.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:12:44

@Gurney Halleck: Pusztán matematikai alapon (fogolydilemma hu.wikipedia.org/wiki/Fogolydilemma)

Nem biztos hogy rossz megoldás bármilyen irányú szélsőséges elmozdulás, ha megállíthatatlanul az elkerülhetetlen csőd fele közelítünk.

Persze ez csak gazdasági szempont. Az egyéb szempontok miatt én is félek ettől az eshetőségtől.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.11.10. 12:13:13

meg kinek a nicket nyulod le ma fajmagyar barma az istennek?

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:13:57

@avionics: De gyökér vagy bazmeg....Te beszélsz demagógiáról ? A vezéred mit- miket ígért a választások előtt ?? Emlékezz ember !!!!!!!!!!!

$pi$ 2011.11.10. 12:14:26

@hallari: Ne csináljunk népszavazást, mert sokba kerül? Ezt akarod mondani a demokrácia élharcosaként?

Vagy arra célzol, hogy a Fidesz bűne az, hogy az emberek a népszavazáson nem úgy szavaztak, ahogy te/ti jónak láttad/láttátok?

Esetleg arra célzol, hogy a népszavazáskor is gazdasági világválság volt?

Vagy arra célzol, hogy az ingatlanadó és a vizitdíj az ugyanaz, mert mindkettőt ki lehet forintban fejezni (ha a nagysárgrend nem is ugyanaz)?

Szóval: mit is akarsz mondani a vizitdíjjal kapcsolatban?

sidorovich 2011.11.10. 12:15:15

@kíváncsivagyok:

"Most menjél tüntetni, ne akkor, amikor egy politikus azt mondta hogy változtassunk, dolgozzunk mert ezért vagyunk."

Egy a baj: ezt a bandatagokkal közölte csak, velünk nem. Azt is már későn.

hallari 2011.11.10. 12:17:06

@midnight coder: számtalanszor kielemezték már ezt az eseményeket és a lényeg, hogy nem a beszéd miatt tüntettek az emberek (javarészt), hanem a megszorítások belengetése miatt.

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:17:13

@Let Them Come to Berlin: " Néha az az érzésem, hogy Orbán már kezdi érezni, hogy jóval hamarabb vége lesz a miniszterelnökségének, mint azt tervezte. "
Nos...Orbán már régen TUDJA , hogy nem sokáig fog uralkodni ! Ezért vannak 9 - 12 évre szóló kinevezései többek közt.....Hogy az "emberei" megakadályozzák a "restaurációt" és az Ő felelősségre vonását !

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:19:07

@sidorovich: Mivel " kiszivárogtatták "..ezért mi is tudtunk róla hogy ez a véleménye , szándéka.... Nézzük most Orbánt....hogy is áll a hazugsággal ???????????

avionics 2011.11.10. 12:20:13

@kíváncsivagyok: Hallottad-e azt a közmondást hogy bagoly mondja verébnek hogy nagyfejű? És azt hallottad a választásunk idején hogy Görögország meg Olaszország csődbe fog menni? Jó lenne ha néha gondolkodásra is használnád a nagy fejedet.

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:21:26

@$pi$: Azt akarom mondani , hogy 300 ft - ért az utcára vitte Orbán a csürhét,....most , amikor sokkal-sokkal többről van szó...nem kéne kicsit ezen elgondolkodni és utcára menni ?

G_P 2011.11.10. 12:21:34

@avionics:

Ha sarkos is, amit ír, sajnos nem téved. Nézzük a számokat! Milliók fizetése csökkent párezer forinttal jövőre, emelkedő árak mellett.

tiborc2008 2011.11.10. 12:21:49

"Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük"

Az isteni gondviselés éppen leszarja Magyarországot, a vilaggazdaság pénzbősége elmúlt, maradtak a trükkök százai.
Hát, ez van.
Túléljük?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2011.11.10. 12:21:53

"soha ennyi cégcsődöt nem jelentettek"

Imádom a csődök számát közlő híreket, mert olyan tárgyilagosak és annyira teljes képet alkotnak.
Miért nem nézi senki, hogy még mindig közel kétszer annyi céget alapítanak, mint amennyit felszámolnak?
És hogy a felszámolt cégek közül több mint 99%-nak nem volt alkalmazottja?

Crocuta 2011.11.10. 12:22:14

@sidorovich: Az állam a költségei finanszírozására bocsájtja ki az állampapírokat. Ez manyuptól teljesen független.

Klasszikus eset: Aktívak egyik oldalon nyugdíjjárulékot betalicskázzák, másik oldalon nyugdíjasok nyugdíját ebből kifizetik. Hosszú távon tarthatatlan, mivel a nyugdíjasok száma nő. Ellenintézkedés: Nyugdíjak csökkentése, vagy bevétel növelés. Bevétel növelés = járulék emelés, vagy más forrás bevonása. Más forrás bevonása = MaNyuP-ok létrehozása.
MaNyuP: Aktívak a nyugdíjjárulék egy részét az állami, másik részét magán nyugdíjpénztárba fizetik. A MaNyuPot az állam kötelezi, hogy a befolyt járulék x %-ából állampapírt vegyen, így a kieső bevétel egy részét vissza is pótolta. Rövid távon ez bevétel csökkenés az államnak, de hosszú távon nyereség.
Miért? A színtiszta állami nyugdíjat kapók egy idő után „elfogynak”, hisz kihalnak. De a MaNyuP-okból a pénz az állampapírok révén továbbra is befolyik az államkasszába.
Vagyis nem az állam finanszírozza a MaNyuP-okat, hanem fordítva, az állampapír vásárlások révén.
Vagy nem jól értelmezem? 

sidorovich 2011.11.10. 12:23:02

@kíváncsivagyok: Attól még Gyurcsány hazugsága nem lesz kisebb vagy elviselhetőbb, mert OV is hazudott. Vagy te nálad így van?

Anselmo 2011.11.10. 12:23:13

@hallari: hát ha te azt mondod, meg a google-link is azt mondja...

"Ha pedig 2002-2010 között a Fidesz vezette volna az országot, még rosszabb és igazságtalanabb viszonyok uralkodnának, mint most. " akkor már csak azt nem értem, hogy miért a saját pártja menesztette Gyurcsányt, és Bajnainak miért az államcsődtől kellett megmentenie az országot.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:25:02

@kíváncsivagyok: Kíváncsivá tettél.

Milyen bűncselekményről tudsz, amit Orbánon számon lehetne kérni ?

Gyurcsány esetében is meglehetősen béna, és nevetséges ez a Sukoró ügy, amiből ráadásul csak ő jöhet ki nyertesen (ha elítélik, ha nem).

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2011.11.10. 12:25:25

@avionics: A görögök 2010 márciusában már csődben voltak és kaptak egy mentőcsomagot, a választások pedig áprilisban voltak...

avionics 2011.11.10. 12:26:00

@G_P: Ezért írom hogy demagóg. Ha rövid a takaró, be kell húzni a lábakat. Persze lehet hosszabb takarót venni újabb kölcsönökből. Ez a görög út.

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:26:09

@avionics: "És azt hallottad a választásunk idején hogy Görögország meg Olaszország csődbe fog menni? " Te elmebeteg...nem emlékszel az ígéretekre : "megvédjük a magánnyugdíjpénztárakat " Azonnali jelentős adó és JÁRULÉK csökkentést hajtunk végre " Felszólítjuk az MSZP - t , hogy csökkentse az üzemanyagok áfáját " stb. stb . Na, ezért vagy Te zombi... Más : a Lengyeleknek ,a Szlovákoknak és a Cseheknek is válság van bazmeg.....de mi már Ukrajnával vagyunk egy csoportban Orbán óta !!!!!!

hallari 2011.11.10. 12:26:34

@$pi$: nem. A Fidesz képmutatására céloztam vele. Képes volt egy olyan összegről, ami az emberek számára szinte nem is érezhető egy olyan népszavazást kiíratni, ami jelentős mértékben megterhelte az ország kasszáját - feleslegesen. Ráadásul a vizitdíjból sokkal fájdalommentesebben lehetett volna forrásokat bevonni az egészségügybe, mint a közös kalapból. Most viszont olyan döntéseket hoz, ami az ő kasszájukat bővíti, az embereknek viszont hatalmas kiadással jár. Mindezt úgy, hogy közben folyamatosan a "felhatalmazásra" mutogat, mintha egy folyamatos "népszavazás" eredményét indikálná, hogy kérem minket önök hatalmaztak fel, hogy kifosszuk magukat. Ha pedig azzal a dumával jönnél, hogy ez nem az "ő kasszájuk", akkor emlékeztetnélek Lázár J Audijára, az ostoba mázolmányokra, ÉS MINDEN olyan pénzköltésre (lásd Rába, MOL), amivel a bukásuk utáni helyeket készítik elő maguknak.

Rasid al-Maghribi (törölt) 2011.11.10. 12:26:37

@Gábriel angyal:
tökéletes meglátás, és jó a nicked, gondolom nem véletlen :-)

avionics 2011.11.10. 12:28:44

@online távmunkás: a görög csőd csak most a múlt héten lett hivatalos... :-) Azt akarod mondani az olasz csőd is nyílvánvaló volt?

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:29:06

@sidorovich: Orbán mikor hazudott ???? ( avagy mikor ismerte be...tán akkor amikor külföldieknek azt mondta , hogy ne azt figyeljék amit mond ,...hanem amit Csinál ) Másfél éve nem (sokat )hazudik a vezéred....de ELŐTTE NYOLC ÉVIG FOLYAMATOSAN HAZUDOTT , megvezette a gyengébb értelmi képességű polgártársainkat !

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:29:28

@kíváncsivagyok: Ha csürhének érzed magad menjél.
Vagy te nem lennél csürhe csak azokat hívjuk így, aki Gyurcsány ellen tüntetett ?

Van még egy előnyöd azokkal szemben akik 2006-ban mentek az utcára.
nem hiszem hogy Orbán megtenné azt, amit Gyurcsány megtett, nevezetesen hogy karhatalommal veretné szét a tüntetést.

Biztos azért mert csak Gyurcsány érti ezt a demokrácia dolgot.

vadfarkatlan 2011.11.10. 12:30:33

Zsolti, mindig felvillanyozod a délelőttjeimet. Nevetve szoktam olvasni az írásaidat, nem is beszélve az ATV-s forumos produkcióidról. Ma sem hazudtoltad meg magadat. Ez a szánalmas iromány, politikai lózung gyűjtemény hemzseg a tévedésektől és a hazug manipulációtól. Kárörvendés érződik a sorok közül, illetve izzadtságszagú, mégis meddő próbálkozás, hogy tisztára most Fletó múltját. Javaslom, hogy húzd ki néha a fejed Fletó ánuszából és nézz körbe. Komolyan azt gondolod, hogy a mai kormány esetleges kudarca legitimálni fogja Fletó csapnivalóan rossz kormányzását? Ugyan, Zsolti. Ennél komolyabb is lehetnél. Titeket az ország már a háta közepére sem kíván, sőt, még az MSZP is kivetett magából. A DK nem más, mint egy levitézlett, besavanyodott, bukott politikusokból álló silány fércmű. Amikor a mostani kormányt hazugsággal vádolod, akkor azért néhány szót ejthetnél a vezéred hazugságairól is. Ne gyere azzal, hogy ő szakítani akart ezzel, mert ezt komoly ember nem veszi be. Ami az államadósságot illeti. Ha esetleg nem tudnád, nem abszolút értékben kell nézni, hanem a GDP-hez viszonyítva. Bár tudom, hogy tisztában vagy ezzel, csak hát rosszul esne beismerni, hogy lehet ezt jobban csinálni, mint ahogy ti tettétek. Azt azért ne felejtsd el, hogy a mai gondok túlnyomó többsége az előző rezsim regnálásának, személy szerint pedig a te Fletódnak a hibája. Szóval térj magadhoz és viselkedj férfihoz méltóan, hogy komolyan lehessen téged venni, mint véleményformálót. Mert most csak nevet rajtad mindenki. Gondold meg, Zsolti!

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:30:40

@hallari: 300 ft - ért népszavazást kényszerített ki,....500 milliárdért ( MOL részvények )nem tartotta fontosnak....

sidorovich 2011.11.10. 12:31:58

@Crocuta: Nem jól értelmezed, mert nem számolsz a kamattal. Tegyük fel, hogy havonta beérkezik 100 forintod és ki kell fizetned 100 forintot. Két opciód van:

A. Beérkezik 100 ft majd egyből tovább is utalod.

B. Beérkezik 100 ft, 80 forintot átutalsz egy magánvállalkozásnak (ez a manyup), 20 forintot kiosztasz, de kell még 80, igaz? Kibocsátasz tehát 80 ft értékben állampapírt, amire azt írod, hogy aki ezért neked 80 forintot ad, annak 100 forintot fizetsz vissza. Hogy-hogynem, a manyupnak van éppen 80 forintja (hmmm, vajon honnan), megveszi tehát a te állampapírodat 80-ért. A befolyt 80 forintot az előző 20 forint után küldöd és ezzel eleget tettél a 100 forintos fizetési kötelezettségednek. KÖZBEN TERMELTÉL 20 FT ADÓSSÁGOT.

Melyik szerinted a jobb?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:32:05

@kíváncsivagyok: Boccs, de nem Orbán óta.

Már többször leírtam:
2002-ben elsők között voltunk a csatlakozó orszgáok versenyében gazdasági mutatókat tekintve (Szlovákia elött), és 2010-re utolsók lettünk (Románia után).

Ez éppen Gyurcsány műve (8 év). Orbán bűne ebből a szempontból annyi, hogy nem léptünk azóta (1-2 év) előrébb.

$pi$ 2011.11.10. 12:32:26

@kíváncsivagyok: Nem háromszáz forintról volt szó, hanem arról, hogy elinduljunk -e a közegészségügy fizetőssé tétele irányába.

Nem a csürhét vitték az utcára, hanem egy népszavazáson elkapálták a kormány gyenge próbálkozását.

És végül, de nem utolsósorban: akkoriban a Fidesz volt az ellenzék, most meg nem. Most az MSzP az ellenzék. Harmatgyenge.

Igen, az utcára kellene menni, de ne várd, hogy ezt a Fidesz megszervezi. ;)

Lehet (mondom lehet), hogy az emberek azért nem mennek az utcára, mert úgy gondolják, hogy akkor sem lenne jobb, ha az MSzP, az LMP vagy akárki lenne hatalmon.

Lehet, hogy az emberek nagy része úgy látja, hogy most fizetünk azokért a trükkökért, amiről annak idején Gyurcsány Ferenc beszélt. Lehet...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 12:32:48

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság ÁIlampolgára: mindenkeppen megtisztelo, hogy mar hamisitanak is..
ez komoly erteket jelent:-DDD

teged vajon miert nem hamisit senki?

elmeselem..

eloszor is ahol en allok, ez nem divat. csak a hozzad hasoknlo faszlamaknal:-)

masodszort egy olyan semmitmondo, ertektelen szart, mint te, mi a fasznak hamisitani?:-DDDD

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:32:49

@Trompf: "Milyen bűncselekményről tudsz, amit Orbánon számon lehetne kérni ? "
A demokrácia lebontása , koncepciós perek sokaságának elrendelése , az ország csődbe vitele , a magánnyugdíjpénzek ellopása (és rosszul felhasználása) , stb. , stb.....

sidorovich 2011.11.10. 12:34:54

@kíváncsivagyok: Látom érzelmi síkon közelítesz a dolgokhoz, ahhoz viszont én már nem kellek.

További jó monologizálást neked, vesszen Orbán, éljen Gyurcsány, stb...

Commodus 2011.11.10. 12:35:04

@zombika: baromira igazad van. Mondom ezt úgy, hogy én is a fideszre szavaztam legutóbb. :( Tényleg benyaltam, de látom, hogy ezek még rosszabbak, mint a szocik voltak.

K*rva életbe.

avionics 2011.11.10. 12:36:09

@kíváncsivagyok: gyökér te vagy ez kétségtelen... el tudom képzelni ha még írásban is bazmegolsz hányszor kell naponta a környezetednek ezt hallgatni... na ilyen emberekkel kéne itt megfordítani a helyzetet? reménytelen

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:36:12

@Trompf: "nem hiszem hogy Orbán megtenné azt, amit Gyurcsány megtett, nevezetesen hogy karhatalommal veretné szét a tüntetést."
Nos...nem tüntetést vertek szét, hanem tomboló , gyújtogató , rongáló , rabló csürhét fékeztek meg !
Orbán nem tenné meg ? Ezt honnan veszed ? Mondta neked , aki sohasem hazudott ? Avagy : mire van néki a különbejáratú magánhadserege , akiket átlagon felül fizet , pénzel ??? Ugye tudod kikről beszélek ??

tiborc2008 2011.11.10. 12:38:07

@kíváncsivagyok:
Már kurcsányinál is Ukrajnával voltunk egy csoportban.

Crocuta 2011.11.10. 12:38:25

@sidorovich: A gondolatmenet ott sántít, hogy ez csak az átmeneti időszakra igaz, utána már nem, hisz ahogy írtam, és ahogy az élet is adta volna, egyre kevesebb embernek kellett volna nyögdíjat fizetni, viszont az állampapír bevétel megmaradt volna, amit arra fordít, amire "akar", vagy szükséges.
Ez természetesen nem rövidtávú, hanem hosszútávú tervezés.
Más: Most pl ki veszi meg a szar magyar állampapírt? Mert itt adva volt egy szopógépezet, akinek akkor is kötelező lett volna megvenni, ha bolhafingot sem ér...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:38:26

@kíváncsivagyok: Nem pontosan értem.
Mitől koncepciós az amit az MSZP-sek ellen indítottak eljárásokat, és mitől nem amire te vágysz Orbán ellenében ?

A csődbe vitelben az MSZP verhetetlen. Lásd GDP arányos hiány. Kb ennek a levét isszuk azóta is.

Az MNYP pénzeket ha valaki ellopta akkor fel lehet jelenteni.

A rosszul felhasználás az más tészta. Ilyen erővel az összes politikus mehet a dutyiba, aki az elmúlt 22 évben praktizált.

Szóval meglehetősen szórakoztató ez az egyirányú forradalmi hevület. Már-már Orbánra emlékeztetsz.

igényes 2011.11.10. 12:38:59

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Te egy igazi Fideszes vagy! Szerintem értelmesebb vagy Orbánnál, de nagyon sokkal.

Érted most, hogy így feldicsértelek, mi is a probléma?

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:41:04

@avionics: Azt képzeld el , bazmeg ,..hogy mennyit hazudott NEKED Orbán,...mert nekem nem hazudott , Én már akkor sem hittem el, és óvtam is kishazánkat a 2/3 - tól.... Sajnos bejött,....hajszálpontosan ezt vártam és jósoltam ! A választások előtt azt írtam egy blogba : " senkinek , ismétlem senkinek , (még Anyámnak) se szabad 2/3 - ot adni a kezébe...mert vissza fog élni vele !!!"

Camappa 2011.11.10. 12:42:03

Ki a fa**t érdekel, hogy az itt böfögő agymosott bérkommentelő mocskok mit írnak. Szopni fogunk, méghozza nagy, véreres fa**t. Keményen. Azok, akik Orbáncékra szavaztak, húzzanak ki szépen tüntetni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 12:42:06

@midnight coder: es?
ezert tuntetni kell?:-)))

mert akkor nem tudom mire tanitott anyad a mocskolodason, kopkodesen, rosszindulaton kivul, de hogy magyarra nem, az tutikurvaelet:-DD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 12:43:45

@igényes: nem ertem:-)

azt sem, hogy mit akarsz ezzel mondani es azt sem, hogy mi a problemad:-)

dr kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:43:57

@tiborc2008: Gyökér vagy bazmeg...jobb helyzetben voltunk mint a szomszédaink . Az Orbán- rendszer óta emlegetnek együtt Fehéroroszországgal,...Ukrajna el is hagy minket...

$pi$ 2011.11.10. 12:46:47

@hallari: "Képes volt egy olyan összegről, ami az emberek számára szinte nem is érezhető egy olyan népszavazást kiíratni"

Nehogy már az ellenzéki párt "írasson" ki népszavazást. A népszavazást akkor írják ki, amikor egy halom ember (továbbiakban a "nép") azt követeli. A kormány azt mondta, hogy fizetni kell az orvosi vizsgálatért, nem ingyenes, a "nép" pedig azt mondta, hogy nem és kész.

Egyébként ezzel a "szinte nem is érezhető" dologgal is ellentmondás van, mert 1) ha elhanyagolható az, összeg, akkor minek beszedni és 2) ha nem elhanyagolható, akkor meg jogos a tiltakozás.

"Most viszont olyan döntéseket hoz, ami az ő kasszájukat bővíti, az embereknek viszont hatalmas kiadással jár."

Milyen "ő" kasszájukról beszélsz? Nyögjük a kölcsönöket, amiket az MSzP felvett és elköltött. Nem tűnik fel? A gazdasági válság letolt gatyával érte az országot és kapjuk a pofonokat, mert az MSzP eladta a jövőnket szavazatokért, nem érdekelte mi lesz 2010 után, mert előre tudták, hogy buknak. Az utolsó pillanatig foggal körömmel ragaszkodtak a hatalomhoz, hogy az utolsó csepp pénzt is kisajtolhassák.

Az MSzP szó szoros értelemben ellopta még a jövő hetet (évet) is, most meg mindenki a Fideszt szidja. Lehet szidni, de akkor már valami olyasmiért kellene, amiért nem az előző kormány a felelős, nem?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:47:24

@Camappa: Nem megyek.
Mitöbb megint rá fogok szavazni, ha addig nem lessz jobb.
Eddig (és ezt legnagyobb sajnálattal mondom ténylegesen) nincs.

Teszt.Elek 2011.11.10. 12:48:21

@Trompf: Attól koncepciós, mert előbb kijelölték a bűnöst (MSZP vezetés, volt miniszterek, miniszterelnök, etc), és utána veszettük nekiálltak nyomozni, hogy megtalálják a bűnt.

Általában ez fordítva történik, tehát találnak egy bűnt, amihez megkeresik a bűnöst.

XCat 2011.11.10. 12:48:56

@leonito77: Az nem az állatfarm lesz.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:50:44

@kíváncsivagyok: 2002 körül valóban jobb helyzetbe voltunk mint a szomszédaink (leszámítva Szlovéniát), kb a Csehekkel voltunk egyszinten gazdasági mutatók alapján.
2010-ben már utolsóak voltunk hála az MSZP-nek.

XCat 2011.11.10. 12:50:45

@$pi$: Szóval ez az az elmebaj, amivel mentegetitek magatokat.. sosem értettem, hogy vagytok képesek nyugodtan aludni. De most már akkor képben van, kösz.

RobertJ 2011.11.10. 12:51:18

Szerintem egy normális ember sem vehette komolyan a sok ígéretet. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy amilyen helyzetben átvették az irányítást, nem fognak ezresek nőlni a hátsókertben. Lehet itt dobálózni azzal, hogy milyen jó volt az MSZP alatt, a szocializmusban is jó volt, de világos volt, hogy nem fenntartható a helyzet. Aki meg nem érti soha nem is fogja. Egyébként meg hajrá Orbán! A magyar állampolgároknak meg több megértést és kitartást kívánok. Továbbá azt, hogy tanuljanak meg áldozatokat hozni a másikért.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:52:23

@Teszt.Elek: Hagyó nokiásdobozai meg nyílván puszta fikció volt, ahogy Zusclag is csak véletlen került börtönbe. vagy Lendvai ex kampányfőnöke, avagy Mesterházy Ernő, Gál, stb...

avionics 2011.11.10. 12:53:01

@kíváncsivagyok: barátkozz meg a gondolattal hogy még te is tévedhetsz... ha idejében észbe kaptál volna más megtévedt emberekkel együtt, már 2006-ban másképp történhettek volna a dolgok

Gekko 2011.11.10. 12:53:06

Ettől a majomtól el megy az étvágyam. Mert bár amiket ír, az többé-kevésbe helytálló, de mindez egy olyan ember? tollából, aki nyakig szaros a Fletó seggétől, több, mint ironikus.

Ők vajon mi a faszt csináltak 8 évig? Áhhh, hogy emberekben nincsen annyi minimális erkölcsi tartás, hogy a tényleges elkúrás után hamut szórva a fejükbe elhúzzanak a vérbe...?

És ha majd a tényleg nettó hülye Jobbik kerül hatalomra, akkor majd mutogatni fognak ez "eccerü" emberekre, akik megszavazták őket. De az akkor sem fog eszükbe jutni, hogy vajon ki is volt az, aki nem hagyott más alternatívát?

Kalmár 2011.11.10. 12:53:33

@kíváncsivagyok: Kicsit sem pironkodsz, amikor ekkora ökörséget írsz le?
Miben voltunk jobbak??
Az adósságunk sokkal több volt, a gdp csökkent míg a szomszéd még nőtt, stbstb. Tényleg azt hiszed, hogy ennyi az emlékezet? Elképesztőek vagytok. Lelkiismeret semmi, a tények változnak, a múlt szépülni kezd egy év alatt......ezért vagytok a béka segge alatt. Ezért nem szavaz a nép a fajtátokra, bármekkora baj jön. Senki nem hiszi el az országban, hogy van a parlamentben egy párt is aki jobban csinálná. Hiteltelen minden ellenzéki párt.

sidorovich 2011.11.10. 12:55:48

@Crocuta: A tiéd viszont azt hagyja figyelmen kívül, hogy a manyupok soha nem vették volna át teljesen az állam szerepét: a manyupok ugyanis a manyuposok nyugdíjának 25%-át fizették volna, míg az állam a további 75%-át.

A 75% rész az állam pénztárcáján múlik, de vedd észre, hogy a 25% is, mivel az állampapírokban állt - azaz ha az állam fizetőképtelen, akkor nincs 25% sem. Így a rendszer 100%-ban függött a magyar állam fizetőképességétől, miközben a manyupok kaszáltak.

Ezért is volt akkor a vonítás meg az ajvékolás.

Az állampapírok iránt pedig igen jó volt a kereslet, nézz utána. Hozzáteszem mostanában szar volt, az itény, de nem mindig volt ez így és nem is lesz mindig így. Az árfolyamok, a kereslet általában leng, az a dolgok rendje.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:56:46

@Gekko: Nem árt megemlíteni, hogy a szélsőjobb ezidáig csak és kizárólag az MSZP kormányok alatt erősödött, jobboldali kormányok alatt gyengültek. (Pl MIÉP, Jobbik)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 12:58:02

@Trompf: Ja igen.. Ahogyan az igazi nácik (akik magukat is annak vallják), csak és kizárólag MSZP kormányok alatt ddzsamborizhattak február környékén a várban.

XCat 2011.11.10. 12:58:21

Összefoglalnám akkor a kommenteket;
Az ország nettó hülye, pro és kontra, úgy ahogy van.
Pontosan azt érdemeljük, ami van.

Ideje lesz beismerni, fijatalok.

DillingerEscapePlan 2011.11.10. 12:59:25

@RobertJ: egyetértek. az meg komcsi propaganda hogy Orbánék bármikor kolbászkerítést ígértek volna. aki tényleg figyelte orbán beszédeit, tudta, hogy kemény lesz. orbán maga mondta nem egyszer, hogy nehéz ügy lesz itt mindent helyrekalapálni. nagyon remélem hogy 2014ben is nyernek, különben az ország végleg lehúzhatja a rolót.

$pi$ 2011.11.10. 13:01:07

@kíváncsivagyok:

1) "A demokrácia lebontása": Milyen demokrácia, a Kádári vagy a Gyurcsányi? A Gyurcsány, aki belelövetett a tömegbe, aki évekig hazudott az országnak a gazdasági eredmények meghamisításával, aki 5% támogatottsággal nem volt hajlandó lemondani a hatalomról és aki a minap megpróbálta kijátszani a házszabályt, hogy frakciót alakíthasson? Hazudjunk a házelnöknek, hogy frakciózhassunk típusú demokrácia? Ugyan már!

2) "koncepciós perek sokaságának elrendelése ": Milyen koncepciós perekről beszélsz? Én csak pár korrupt emberről tudok, akik többek közt milliárdos szinten sikítottak a metróépítésen meg ilyeneken.

3) "az ország csődbe vitele": Hát ez vicces. Az Orbánc a felelős, mert az ő kormányzásának ideje alatt nyögjük a kölcsönöket, amiket az MSzP felrántott?

4) "a magánnyugdíjpénzek ellopása (és rosszul felhasználása)" És ki az, aki *jobban* használta volna fel ezeket a pénzeket? És mi lett volna, ha nem veszi el?

Szerintem te nem nagyon érted, hogy mekkora bajban van az ország és azt sem, hogy miért. Csak azt várod, hogy jöjjön a bölcs vezér, szóljon kettőt és minden olyan lessz, mint régen.

Azt sem érted, hogy *most* van végre a cuculizmusnak, mert az elmúlt húsz évben megpróbálták eljátszani, hogy kapitalizmus van, de belül igazából cuculizmus. Aztán idáig jutottunk vele, ekkora szarba vitt minket a bújtatott jóléti szocializmus.

Azt elhiszem, hogy a baloldal máshogy csinálná, köszönjük, abból már elég volt, az utolsó pillanatban talán sikerül túlélni.

igényes 2011.11.10. 13:02:02

Central Europe – the Engine for Growth

LSE European Institute-APCO Worldwide Perspectives on Europe series
Date: Thursday 10 November 2011
Time: 3-4pm
Venue: Shaw Library, 6th floor, Old Building
Speaker: Viktor Orbán
Chair: Peter Sutherland

In the midst of the global economic and financial crisis as well as the Eurozone crisis, Prime Minister Viktor Orbán will outline his views on how Hungary and Central Europe could be the driving force behind stimulating growth and prosperity. The Hungarian Government has taken measures to create a competitive economic institutional framework by simplifying and reducing taxation, increasing the flexibility of the labour market and by abolishing regulatory obstacles of market entry by businesses.

Viktor Orbán is Prime Minister of Hungary, a position he has held since the general election of 2010.

Mr Orbán was a student of Eötvös Loránd University of Budapest at the Faculty of Law, he was a founding member of Bibó College. A year later, with his fellow students, he created Századvég, a journal of social sciences, and became one of its editors. He graduated as a lawyer in 1987. From 1988, he was a member of the Central-Eastern Europe study group, a programme financed by the Soros Foundation. In 1989-1990, Mr Orbán studied the history of British liberal political philosophy in Pembroke College, Oxford, sponsored by the Soros Foundation.

In March 1988 he was a founding member of the Alliance of Young Democrats (Fidesz), and has served as an MP since the first free elections following the regime-change in 1990. Following victory at the polls in 1998, Viktor Orbán became the Prime Minister of the centre-right coalition of Hungary serving as Prime Minister until 2002.

Suggested hashtag for this event for Twitter users: #lseOrban

Ticket Information
Thursday 3 November, 11.10am: All tickets for this event have now been allocated. You will be notified within 48 hours whether your ticket request has been successful.

Roy 2011.11.10. 13:02:16

@Vértes László: Az MSZP nem azért bukott, mert nem tudott jobbat, hanem az egyes korrupt politikusai miatt. Sajnos a nép az meg nem akarta látni, hogy a Fideszes politikusok is legalább ugyan olyan korruptak.
Minek álljanak elő bármilyen alternatívával bármelyik ellenzéki párt? Gondolod, hogy elfogadnák? Ne röhögtess, még saját párton belül is csak az van amit a király mond. Tekintélyelvű uralom van.

hallari 2011.11.10. 13:03:11

@$pi$: kis átalakítás:

kapjuk a pofonokat, mert a Fidesz eladta a jövőnket szavazatokért, nem érdekelte mi lesz 2010 után, mert előre tudták, hogy buknak. Az utolsó pillanatig foggal körömmel ragaszkodnak a hatalomhoz, hogy az utolsó csepp pénzt is kisajtolhassák.

A Fidesz szó szoros értelemben ellopta (és lopja) még a jövő hetet (évet) is, most meg az MSZP-t szidja.

Ennyit rólatok.

Mr Neanderthal 2011.11.10. 13:03:42

Hát ez egy vidám kis olvasmány!
Amúgy ki hitte azt, hogy el lehet mismásolni a rendszerváltást egy jó kis összeomlás nélkül? Már 20 éve csak a szarpaszírozás megy, minél hamarabb jön a krach annál jobb...

sisifux 2011.11.10. 13:04:09

@Trompf:
"Az MSZP-től rosszabbul kormányozni fizikai képtelenség.
Egész egyszerűen nem tud a GDP arányos hiány mégegyszer megduplázódni, mint az MSZP alatt.
Már 10%-os emelkedés is azonnali államcsődöt eredményezne."

Látszik, hogy Matolcsy hű tanítványa vagy, a másik számok nélküli ember. Kormányváltáskor 18 000 milliárd volt a hiány, jelenleg 20 500 milliárd. Ez már több, mint 10 %. És a hiány jelenleg is nő.

Teszt.Elek 2011.11.10. 13:04:33

@Trompf:
Azt ugye vágod, hogy mindkét oldalon elő lehet ásni ilyen ügyeket, ha kicsit nekifekszel egy ásóval?

Eddig a kéz kezet mos elve miatt nem csinálták csak.. mert tudták, hogy ha nekiállnak sárral dobálózni, akkor ők is sárosak lesznek. A helyzet az, hogy a kétharmad mellett nincs mitől tartaniuk és úgy alakítják a rendszert, ahogy akarják, plusz mostanra mindenütt az ő embereik vannak, tehát megszűnt a kényszer a status quo fenntartására.

Jöhet a leszámolás.. és ez megy most.

Amit most a politikában látunk, az egyszerű, mezei eliminálása a konkurenciának. Leszámolás. (nem el, hanem le.. nagyon nem mindegy)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.10. 13:06:35

@Gekko: Pont ezért szavazok én is a nettó hülye jobbikra.Az utolsó bekezdésed nagyon jó.És ne én legyek már a szemét,hogy ezek odafönt nem tudnak normálisan kormányozni.

igényes 2011.11.10. 13:07:19

Nem érdekes, hogy november 03-án már 40 hallgató részére allokálták a jegyeket a 60 fős teremben tartandó hazugságsorozatra?

Londonba utazik Orbán
Tegnap 15:23
Kétnapos hivatalos látogatásra utazik csütörtökön Nagy-Britanniába Orbán Viktor. A miniszterelnök útja során közép-európai növekedés lehetőségeiről is előadást tart Londonban - tájékoztatott a Miniszterelnöki Hivatal.

$pi$ 2011.11.10. 13:07:43

@Teszt.Elek: "Attól koncepciós, mert előbb kijelölték a bűnöst (MSZP vezetés, volt miniszterek, miniszterelnök, etc), és utána veszettük nekiálltak nyomozni, hogy megtalálják a bűnt."

Az egész országnak (mínusz néhány száz/ezer elvakult kommer) tök nyilvánvaló, hogy milyen bűnöket is követtek el ezek az emberek. A nyomozás nem a "bűnöket", hanem a "bizonyítékokat" keresi.

Válogatnak a rengeteg bűneset közt és keresik, hogy melyiket lehetne valahogy bebizonyítani. Csakhát nem könnyű, nem hiába mentek az iratmegsemmisítők hónapokig...

orbán FUCKtor 2011.11.10. 13:07:56

Viktort és Ferit meg kellene kérni, szépen, hogy hagyjanak minket békén élni és vigyék a sleppjüket egy másik földrajzi területre és ott próbáljanak érvényesülni!

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.10. 13:09:11

Hajrá Gyurcsány!!!!!

Csak neki hiszek pont Öszöd miatt.
Aki hazugozza, az nem olvasta.

Orbánnak sikerült meggyűlöltetnie a fél országgal a Gyurcsányt, de szerintem nem sok kell hozzá, hogy az emberek rájöjjenek, hogy ha ennyi mindenben hazudozott 8 évig, akkor tán a Gyurcsány lejáratása is hazugságokon alapult.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 13:09:15

@sisifux: Babám.. Mint ahogyan említettem GDP arányos hiányról beszélek.
Mint ahogyan minden hitelminősítő, gazdasági elemző, ...

Összegről csak Gréczy meg te.

stf! 2011.11.10. 13:09:56

Csodálkozom, hogy csodálkozik bárki
az elmúlt másfél éven. Mert aki most csodálkozik, az nem gondolkodott.
És most is csak csodálkozni tud.
Annál nyilvánvalóbb és kiszámíthatóbb, mint a fidesz politikája, csak a napfelkelte lehet. mert ezt már 20, 15, 10 és 5 éve is lehetett tudni, hiszen már 20, 15, 10, 5 éve is OV volt a fidesz. Az IGAZ ember pedig nem kacskaringózik. Megy az úton, amit talált magának.

Dekatlon 2011.11.10. 13:10:45

Milyen degenerált logika ez elmútnyócév-öszödibeszéd-ezés????

Ha anyád meghágja egy ló, és utána mégegy, az elsőt utálod, de a másodikat már apunak szólítod?

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.11.10. 13:11:30

Az a helyzet, hogy a kialakult helyzetért egyetlen ember felelős, az pedig OV.
imageshack.us/photo/my-images/832/jobs2.jpg/

Teszt.Elek 2011.11.10. 13:11:42

@sidorovich:
"a manyupok ugyanis a manyuposok nyugdíjának 25%-át fizették volna, míg az állam a további 75%-át."

Ha kicsit is utánanézel tudhatnád, hogy egy többlépcsős rendszer lett volna annak érdekében, hogy ne szakadjon egyből az állam nyakába az egész nyugdíjteher. Tehát első hullámban 25% manyup, és 75% állami, majd az arány az idő előrehaladtával tolódott volna el a manyup felé, így tartva valamilyen szinten kordában az állam többletkiadását.

Ez működhetett volna. Nem egyszerűen, mert hiszen az a 25% valahonnan hiányozni fog mindenképpen, azonban ez némi áldozatok árán egy fenntartható rendszerré alakította volna a nyugdíjrendszert idővel.

Helyette most egy tollvonással visszaléptünk a fenntarthatatlan szarba.

Tényleg gratulálok mindazoknak, akik szerint ez jó lépés volt. Remélem, hogy mire oda juttok, nem kaptok majd SEMMI mást, csak a csodás állami nyugdíjat és remélem, hogy jó sokáig fogtok csövezni rajta, mert másra nem lesz elég.

Akkor majd talán, csak talán.. le fog esni, hogy mekkora marhaság volt is visszasírni ezt a rendszert, de persze valószínűbb, hogy akkor is a mocskos cocialistákat savazzátok majd, hiszen ők minden rossz forrása.

$pi$ 2011.11.10. 13:12:04

@hallari: Hahh, vicces. Ugye mennyire elveszti az igazságértékét egy mondat, amikor az egyik nevet kicseréled egy másikra. :-)

Egyébként ne legyenek illúzióid, nem vagyok fideszes.

Viszont attól, hogy nem értek egyet a fidesszel, nem kedvelem őket, nem szavaztam rájuk még nem leszek automatikusan MSzP rajongó, aki egy csapásra elfelejti a bűneiket, megbocsát nekik és igazat ad minden elborult hazudozásnak, amivel megpróbálják mentegetni magukat.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 13:12:43

@Teszt.Elek: Elő lehet persze.. Igazából ennek a reneszánszát az ügyek előásásával épp az MSZP teremtette meg, Keller László képviseletében 2002-ben.

Úgy látszik mostanra ez az el vagy le vagy csak sima számolás politikai igénnyé nőtte ki magát, ahogy látható.

Büntetve csak azok voltak és lesznek ezután is, akik bűncselekményt követtek el. Kivéve ha az elévül, mint pl épp Gyurcsány esetén.

De a parasztvakítás része az mára kötelező úgy látszik, ebben igazad van.

Gurney Halleck 2011.11.10. 13:12:49

@igényes: Tényleg Londonba ment? Akkor van egy fogadásom, hogy ott lesz az Anglia-Spanyolország meccsen holnap. Kellemest a hasznossal, mi?

tiborc2008 2011.11.10. 13:13:14

Nekem az izlandi megoldás szimpatikus.
Börtönbe zárni mindenkit, aki az elmúlt 20 évben betette a lábát a parlamentbe, aztán jöhet egy szakértői kormány.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.10. 13:13:23

@$pi$:

Ezek az utolsó pillanatban sem tudják túlélni, ez a bibi.

Hát mi meg ebből nem kérünk. Pökhendi szar alakok.

tiborc2008 2011.11.10. 13:15:35

Ez jutott ennek a sokat szenvedett országnak: szemkilövöldöztető ocsmánycsótány + orbánvidor, a nyolcadik törpe.

$pi$ 2011.11.10. 13:17:14

@d-evike: "Orbánnak sikerült meggyűlöltetnie a fél országgal a Gyurcsányt"

Kikérem magamnak. Én nem a Zorbán miatt tartom szar alaknak a kis kedvencedet, hanem azért mert az. És ezzel egy szűk elvakult rajongón kívül *mindenki* így van.

A Gyurcsánynak amúgy nincs segítségre szüksége ahhoz, hogy ellenségeket találjon magának, bár ezzel persze az Orbán sincs másképp. :-)

igényes 2011.11.10. 13:17:35

@Gurney Halleck: Nem mondod, hogy ez volt a cél? Focimecsre ment a bitang?
Persze csütörtök és péntek kaja, pia, majd a szurkolás.

Az levettem, hogy a Shaw könyvtárban néhány vélhetően fizetett Fidelitas tag (40 fő)előtt mond beszédet, mert a követség felvásárolta a jegyeket már 03-án.

Várúr 2011.11.10. 13:18:31

A szokásos Gréczy féle ostoba hamisítás. Csak egyet emelek ki, az írd és mondd: húszmilliós festmény-ügyet. Összehasonlításképp: a fennállása óta mozdulatlan városligeti időkerék 150 millába került, ugyanott az '56-os vaskefe több száz millába, a Veszprémben közakarattal lebontott Rajk László-féle '56-os emlékmű 30-ba, az egyetlen kapavágás nélküli "kormányzati negyed" 11 milliárdba... Hadd ne soroljam tovább.

Teszt.Elek 2011.11.10. 13:18:58

@$pi$: "Azt sem érted, hogy *most* van végre a cuculizmusnak, mert az elmúlt húsz évben megpróbálták eljátszani, hogy kapitalizmus van, de belül igazából cuculizmus. Aztán idáig jutottunk vele, ekkora szarba vitt minket a bújtatott jóléti szocializmus."

Meséld már el nekem, 1998-2002 között ki is volt az éppen regnáló kommunista vezérünk? Ahh igen, ugyanaz az Orbánc Viktátor, akit most itt mosdatni próbálsz.

Volt négy éve bizonyítani, egy sokkal jobb helyzetben levő országgal, nagyságrendekkel jobb gazdasági környezetben..

Nem ment neki, elmeszelték, és okkal tették. Most itt vagyunk 2011-ben és azt kell mondjam, hogy viktorunk tanult a korábbi hibáiból. Olyan szinten bebetonozza magát és a pártját, hogy ha el is bukják 2014-et (márpedig el fogják, ha lesz még szabad választás akkor), akkor se lehet majd megszabadulni tőlük.

Erről ennyit.

Joe.UK 2011.11.10. 13:19:08

Az 1 bitesek miert nem kepesek felfogni hogy nem csak ket allapot letezik? (Orbanista / Gyurcsanyista, fideszes/mszp-s)?
Talan azert mert csak 1 bitesek?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 13:19:44

@$pi$: Ezen én is remekül szórakozom, mikor valaki azt mondja, hogy a Gyurcsányt az Orbán utáltatta meg, vagy a Gyurcsány az Orbán miatt nem tudott kormányozni...

Ezen utóbbival az a probléma, hogy minek bíznak egy olyan emberre országot, aki egy kisebbségben lévő ellenzéki párt miatt nem tud kormányozni.

Persze tudtak ők, csak nagyon szarul csinálták.

sidorovich 2011.11.10. 13:19:51

@Teszt.Elek: Én azt mondom, hogy soha nem jutott volna ez a rendszer oda, hogy az állami 0%-ra mérséklődjön.

De olvasgass másokat is, hátha nekik hiszel:

blog.mtakti.hu/blog_cikk/?cikk%5Bcikk%5D%5Bkeyvalue%5D=43

mebal.hu/egyeb-olvasnivalok/kun-janos-a-tyuk-nem-tojik-aranytojast-gondolatok-a-magannyugdijpenztarakrol

gondola.hu/cikkek/74330-Megirta_velemenyet_-_Bajnaiek_kirugtak.html

Ez a dolog sokkal árnyaltabb.

$pi$ 2011.11.10. 13:21:42

@tiborc2008: "Börtönbe zárni mindenkit, aki az elmúlt 20 évben betette a lábát a parlamentbe": Végre egy értelmes ötlet.

Folytathatnám is a további teendők felsorolásával, de akkor meg mindenki azt mondaná, hogy szélsőséges vagyok, pedig csak pragmatikus. :-)

@d-evike: Hát igen, ez már csak kizárólag az optimista-pesszimista tengely szerint megoszlás.

Egy baj azért van: ha ők nem, akkor kik?

pástétom 2011.11.10. 13:22:11

@Kalmár: "Senki nem hiszi el az országban, hogy van a parlamentben egy párt is aki jobban csinálná. Hiteltelen minden ellenzéki párt."

Pedig a Fidesznél - a Jobbikot kivéve - bárki jobban csinálná. Senki más nem merte volna venni a bátorságot, hogy ellop 3 ezer milliárdos nyugdíjvagyont a lakosságtól, hogy vak bikaként nekimegy minden társadalmi szegmensnek, hogy felszámolja, ill. hűbéresíti a kormánytól független állami intézményeket, hogy 2 ezer milliárddal növeli az amúggy is magas államadósságot az ostoba, felelőtlen gazdaságpolitikának hála mindösszesen egy év leforgása alatt. Nyugodj bele, márcsak a legelvetemültebb és a legbutább barmok szavaznának a Fideszre, veled együtt.
Hogy az ellenzéki pártok hiteltelenek? Ez bizony tény, de a mai legnagyobb szavazói erő a nemszavazók, ill. választani nem tudók tábora, de azok többségét a választásokhoz közeledve úgyis vagy a mostani parlamenti ellenzéki erők fogják felszívni vagy a Házon kívűl most szerveződők. Egy biztos: ilyen mocskos tróger bandára, mint a jelenlegi kormányerők, a csalódottak, a kiábrándultak súlyos tömegei mégegyszer nem fognak szavazni. Úgyhogy javaslom: élvezd ki minden egyes percét, amíg Orbánod és sleppje kormányoz, mert utánna már nem lesz minek örülnöd.

igényes 2011.11.10. 13:22:13

Lanyúlta a teljes Puskás vagyont a családja részére!

Puskás öcsi kispesti volt és nem felcsúti!

Mindenét lenyúlta közpénzen, borzasztó egy faszi.

A végén kiderül, hogy 6 évig nem mi ápoltattuk a Kútvölgyiben, hanem Orbán és családja.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 13:22:17

@Teszt.Elek: Szerintem pedig gazdaságilag 1998-2002 időszak volt a legjobb kormányzási periódusunk.

Nem véletlen hogy akkor még az MSZP is 2006-os Euróval kampányolt, és csak az agyatlan nácizással, meg diktatúrázással tudott nyerni. A gazdaságot egy szóval nem kritizálták akkor ők sem.

Közbiztonság Szilárd 2011.11.10. 13:22:35

Az a baj, kedves Pistám, vagy legyél mondjuk Gréczy Zsolt, hogy nemcsak ezek hazudtak 8 (sőt, Orbán konkrétan 21) éven át, hanem ti is.

Személyesen TE is, mióta Gyurcsány szócsöve vagy.

Ráadásul legalább a teljesen töketlen MSZP-ben kéne szólnod, hogy ugyan szóljanak már legalább néha, ha a kormány látványosan pofátlanul lop, csal, hazudik.

Mert ha mást nem, ezt az egyet kiválóan csinálta a Fidesz ellenzékben.

Ti meg - a másik két ellenzéki párttal együtt, meg Gyurcsányék szakadár akárkijeivel (ha találkozol vele, ugyan mondd már meg neki, hogy egy olyan ökörcsordával, amelyben Bauer, Molnár Csaba és hasonló már rég levitézlett, teljesen hiteltelen és agyatlan faszok vannak, csak bukni lehet, ez semmivel sem jobb, mint a Kovács Laci bácsis - Lendvai Ildikó nénis másik feletek) olyan mértékben vagytok impotensek, hogy az már a fél országnak fáj.

Mondjuk én nem csak ezeket utálom, de titeket sem szeretlek.

$pi$ 2011.11.10. 13:24:19

@Trompf: Szánalmas, amikor a kormány az ellenzékre próbálja hárítani a felelősséget.

Ilyen kifogás már értelmes emberhez méltatlan, olyan mint az ominózus "nem emlékszem, lehet, hogy ott sem voltam" védekezés. :-)

füles1098 2011.11.10. 13:24:27

@Arbet:"Nincs kit választani."

Erre most jöttél rá?
12 éve nincs kit választani!!!!!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.11.10. 13:24:30

@igényes: A teljes mondat így hangzik helyesen. A Puskás örökséget többek között éppen a Puskás család kérésére a Foci Akadémián kiállítják egyéb külföldről szerzett ereklyékkel egyetemben.

Akinek nem inge.... 2011.11.10. 13:24:53

Ennél szebben én sem tudtam volna ezt megfogalmazni. minden egyes szavaddal egyetértek posztoló!!!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 13:28:56

@Trompf: akkor miert kellett megvarni, amig meghal a lanya, ha az o kerese volt?

mert ugye o volt a csalad..

es kesz

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 13:30:09

@Trompf: "Szerintem pedig gazdaságilag 1998-2002 időszak volt a legjobb kormányzási periódusunk"

konnyu volt a bokros-csomagbol janizni:-)

inebhedj - szerintem 2011.11.10. 13:31:29

@cerealkilla:

Lehet, hogy valamit nem jól látok (és ennek most semmi köze sem Fidesz-, sem MSZP-pártisághoz), de ezen a görbén világosan az látható, hogy 1995-től az MSZP, majd 1998-tól a Fidesz kormány alatt a GDP-hez mért adósság szintje markánsan csökken, majd a 2002-től, az MSZP kormány(ok) alatt szép komótosan ismét megnő.

Azt, amit állítasz, hogy az 1998-tól regnáló Fidesz kormány alatt kezdett volna markánsan nőni az államadósság GDP-hez mért aránya, azt sehogy se tudom leolvasni erről a diagramról. Hol lehet nagyítani hónap szerinti bontásra?

VUVUZELLANÉNl 2011.11.10. 13:31:48

@igényes: Ne bántsad sipikét, mert ráülök az arcodra!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.11.10. 13:37:27

@RobertJ: "Továbbá azt, hogy tanuljanak meg áldozatokat hozni a másikért. "

Ezzel az a baj, hogy amíg az egyik réteg már 60 éve csak áldozatot hoz, addig egy szűk másik meg eltapsolja azt, éli világát...

Semmi baj nem lenne, hogyha egy kis alázat és tisztelet is kerülne a képbe, nem csak a pofátlan lenyúlás

pástétom 2011.11.10. 13:40:57

@Trompf: "Szerintem pedig gazdaságilag 1998-2002 időszak volt a legjobb kormányzási periódusunk."

Az biztos, hogy a legnyugisabb, mérsékelt emelkedéssel járó évek ezek voltak a rendszerváltás óta. De mi is alapozta meg mindezt? A Bokros-féle stabilizációs csomag. Ez tisztította meg a terepet, ami után Orbánék beleülhettek a készbe. Persze az is kellett, hogy a szigorú költségvetési politika 2001-ig nem engedte el a gyeplőt.

Kalmár 2011.11.10. 13:41:47

@pástétom: "a Fidesznél - a Jobbikot kivéve - bárki jobban csinálná. "

A valóság szövete nem takarjas el a kilátást....

Gurney Halleck 2011.11.10. 13:42:28

@igényes: Tuti, hogy a meccs miatt ment, minden más csak púder.

messi-asz 2011.11.10. 13:43:28

@Vértes László: takarogy haza vagy a blogodra emeszpézzél ott te rohat fides komcsi... ezek az uj elvtársak járnak S8, Q7tel... mert ők "megérdemlik" dögöljenek meg (ez kívánság)

SecretGhost 2011.11.10. 13:44:40

Azt elfelejtitek, hogy kicsit jobb lenne a buli, ha nem csak a dolgozok tartanák el a 3-4 millio nyugdijast és diákot, naplopot, munkaképes munkakerölőt, akik kozott van olyan is, hogy 23-25 évesen nem dolgozott 1 percet sem. Na ez itt a fo problema. Meg mindenki foiskolara akar jarni, meg rogton milliokat keresni...

Lencsés István 2011.11.10. 13:44:41

MAGYARORSZÁG nem jut Görögország sorsára . A NEMZET nagybetű . Megszorításoknak nevezni azt hogy csökken az államadósság , az blődség . Egyáltalán nem primitívek a festmények , és egyáltalán nem sok értük a pénz . Végre vannak normális képeink is . Mégvalami hazugság ezen a blogon ? :O

igényes 2011.11.10. 13:46:28

Szabad így hazudni Orbánnak?

2011-11-10
Londonba utazik Orbán Viktor

Kétnapos hivatalos látogatásra Nagy-Britanniába utazik csütörtökön Orbán Viktor kormányfő, és tárgyal mások mellett David Cameron brit miniszterelnökkel.
Orbán Viktor csütörtökön gazdasági szakemberek, újságírók és egyetemisták előtt előadást tart a London School of Economicsban "Közép-Európa - a növekedés motorja" címmel.

A kormányfő kétnapos látogatása során találkozik David Woottonnal, a londoni City polgármesterével.

Pénteken Orbán Viktor részt vesz a Nemzetközi Demokrata Unió kongresszusán, amelynek helyszínén kétoldalú tárgyalást folytat majd David Cameron brit miniszterelnökkel.

1. "gazdasági szakemberek, újságírók és egyetemisták előtt előadást tart a London School of Economicsban "Közép-Európa - a növekedés motorja" címmel."

Komolyan gondolják ezt a hazugságot? Egy negyven fős teremben bepréselődik Orbán, a testőrsége az MI6, MI5, követségiek, újságírók, egyetemisták, és gazdasági szakemberek?

2. A Nemzetközi Demokrata Unió kétlem, hogy meghívta volna a néppártos alelnököt, melyből van vagy 10 db, a brit miniszterelnökkel tárgyalna, hát lehet köszönnek neki, de más nem lesz ott.

3. David Wootonnal találkozik, de talán még a királynőnek is köszönetét fejezi ki. (Jó távolról).

Igen az utazás oka a focimeccs lehet. Meglátjuk mikor eszi haza a fene.

Legalább tudnánk, hogy Kubatov, Csányi, Deutsch, Kósa vele van-e?

midnight coder 2011.11.10. 13:46:48

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Bokros elvtársnak meg könnyű volt szinte a teljes energetikát elprivatizélni.

szakállasbácsi 2011.11.10. 13:47:12

Én úgy látom, hogy a dolog ott lett elszúrva, hogy néhányan azt hittük menni fog vér nélkül ez az egész átállás. Antallal és Kis Jánossal azt gondoltuk, nem kell más, mint józan belátás, hiszen alapvetően itt mindenki kapitalizmust akar. Nem láttuk, hogy senki nem igazán tudja, hogy mi is az a kapitalizmus, mely úgy trünt előttünk, mint egy Rorschach paca: mindannyian beleláttuk vágyinkat, értékeinket.
Aztán az úgynevezett "klasszikus privatizációnál" jöttek az első bajok. A vértelenség miatt óhatatlanul a korábbi - ezer szálon az MSZMP-hez, illetve az utódpárthoz kötődő embereknek volt esélyük megnyerni a privatizációs pályázatokat. Igazából nem voltak jó mintáink, hogy hogyan kell csinálni. Nem is azzal van baj, hogy a Gyurcsányhoz hasonló emberek nagy vagyonokhoz jutottak, hanem azzal, hogy többségük egyszerűen elherdálta a lehetőséget, csődbe vitte a céget, amit kapott, eladta bagóért és nem menedzselte. Hiszen nem voltak ezek az emberek menedzserek.
A csalódott többség csak azt látta, hogy minden egyre szarabb, az állam a csőd felé tántorgott és szerencsére egy becsületes szakember kocka fejébe került csak, hogy meg tudtunk torpanni a szakadék szélén. Bokros annyira gyűlölt figura lett azért, amit tett, hogy szalonképtelen a mai napig, hiszen szinte felfoghatatlan volt a nép számára, az, hogy mit úsztunk akkor meg miatta és általa.
Az ocsmány, cinikus és köpönyegforgató Fidesz, az első generációs bugrisok önbizalmával foglalta el az erkölcsileg leamortizálódótt szocik helyét és akkor még konjunktúrát élő európai gazdaság farvizén úszva igyekezett a legkevesebbet változtatni a bokrosi örökségen. Aztán a választások előtt elszabadult a pokol, hiszen valamit mutatni kellett a demokráciára és kapitalizmusra éretlen, frusztrált embereknek. Lett is minimálbér emelés, támogatott lakáshitel, meg ígérgetés. A szocik sem maradtak le, és aki lemaradt, az az SZDSZ volt, mert ők inkább realistán és árnyaltabban nézték a dolgokat, ami végképp érthetetlen volt a képes beszédhez, délibábhoz és mindenek előtt állami gondoskodáshoz szokott magyar embereknek (v.ö: "genetikusan alattvaló"). Így a nosztalgiahullám miatt megint a szocik jöhettek és valamilyen - lám, milyen érdekes, ha egy párt megtartja ígéreteit és mégis ezt hányják szemére - okból elhatározta, hogy beváltja az emberek reményeit. És nem állította le az osztogatást, nem fékezte meg az eladósodást, mintha Bokros soha nem is lett volna. A baj azonban már ott tornyosult és kellett egy menedzser személéetű ember, aki még nem Boros, de már elég szoci. Jött Gyurcsány, aki előre megmondta, hogy segít megnyerni a választást, DE utána rendet kell tenni, mert az Orbán által elkezdett jövőfelélés nem mehet tovább. Utána jött a velejéig aljas és hazug Orbán féle kampány a "rosszabbul élük, mint négy éve", ami még Medgyessy alatt kezdett "nemzeti petíció" mellett mind arról szólt, hogy nemhogy osztogatás van, hanem még kevés is, amit osztogatnak. Cinizmus a köbön szerintem.
Gyurcsány ugyan megpróbált úgy tenni, mintha mérsékelni akarná a dolgot, de a spirál beindult és muszáj volt megnyerni a választást, - már csak attól való félelemtől hajtva is, hogy a matthülye Fidesz még képes rá, hogy beváltsa az ígéreteit, és akkor tényleg nagy szar lesz itt.
Hát persze az Őszödi Beszéd kellett ahhoz, hogy valami derengjen a bornírt szoci fejekben, de a kiszivárogtatás megtette a hatását. A sok "gatyás, bamba, piszkos" választó képtelen volt két szónál többet egyszerre szemantikusan kódolni, ezért a bukás elkerülhetetlen volt. Bajnai szerencsénkre a dementált szoci párttól függetlenül, illetve annak ellenére képes volt konszolidálni az ország gazdaságát és esély volt arra, hogy a Fidesz nem létező programja egy grandiózus átalakítási tervet rejt, mely a gazdasági reformokban és nagy rendszerek hatékonnyá tételében vált volna valóra. Ehelyett a hatalom beteges megszilárdítása, a demokrácia gyengítésével és a fékek kiiktatásával történt meg, azon az áron, hogy gyakorlatilag minden szempontból tönkre vagyunk téve. Gazdaságilag, nemzetközi kapcsolatainkat tekintve és főleg hitelesség tekintetében. Morálisan is, mert be kell látnunk, hogy az állam kapitalista környezetben nem tud és nem akar segíteni a magárahagyott és sérelmein kívül semmilyen realitást nem észlelő magyar népen. Az egyénnek magának kell felelősen gondolkodni, ezt senki sem fogja helyette megtenni.
Ezért a posztolónak tulajdonképpen mindenben igaza van. Egy véres forradalmat viszont nem fogunk tudni megúszni.

SecretGhost 2011.11.10. 13:49:32

@igényes: Mi közöd van mind ehhez? most komolyan! Szerinted FERI, Mesterházy stb. mennyit utazgatott az orszag pénzén az elmult években?

sidorovich 2011.11.10. 13:52:21

@szakállasbácsi: Finom, elegáns mosdatás, gratulálok!

Joe.UK 2011.11.10. 13:53:08

@szakállasbácsi: "Az egyénnek magának kell felelősen gondolkodni, ezt senki sem fogja helyette megtenni." Ezzel az a baj hogy a felelosen gondolkodo egyenek mar regen a hatarokon tul elnek. (Hiszen felelosen gondolkodtak).

Az elemzessel tobbe-kevesbe egyetertek bar szerintem Bokros szerepet tulertekeled.

Arbet 2011.11.10. 13:53:33

@szakállasbácsi: Nyeljél faszt.. jó mélyre.. fulladj is bele. Nem kell mondani miért, mert ha nem tudod akkor annyira hülye vagy, hogy levegőt sem tudsz magadtól venni és már attól megfulladsz.

Te is csak egy szarevő légy vagy aki a szarkupacból lakmározik.

igényes 2011.11.10. 13:53:48

@SecretGhost:

Adófizető vagyok, és adómat nem a haverod szórakozására fizetem. Érted? Az én pénzemen nem csak ő, hanem a pereputtya, haveri köre is utazik.

Orbán mostani útja belekerül 20 millióba, tehát minden magyartól elvett 2 forintot. És ez csak egy sima kis utazás, és csak orbán. A másik meg az isztánokban részegeskedik az adómból.

Trackback 2011.11.10. 13:54:47

ez a lista egyébként megvan?
Stumpf István: MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő
Matolcsy György: MSZMP tag, III/II együttműködő
Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő
Chikán Attila: MSZMP tag
Pintér Sándor: MSZMP titkár
Boross Péter: MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Ligetvári Ferenc: MSZMP tag
Boros Imre: MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Pozsgay Imre: MSZMP PB tag
Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag
Csintalan Sándor: MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai támasza
Schmitt Pál: NOB tag, a Los Angelesben rendezett olimpiai részvétel megfúrója és főkommunikátora. Jelenleg közt. elnök
Kerényi Imre: Politikai pályafutását a pártállami MSZMP-ben kezdte, alapszervezeti pártitkárságig vitte.
Torgyán József, alias Szatmári: III/III együttműködő, az első Orbán kormány minisztere
Balogh Gyula: MSZMP tag
Szita Károly: III/III együttműködő
Mikola István: Hazafias Népfront alelnök
Fónagy János: MSZMP tag
Vonza András: MSZMP tag
Szabadi Béla: MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály: KISZ titkár
Deutsch Tamás: KISZ titkár
Orbán Viktor: Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár (Orbán apuka párttitkár volt az átkosban.)
Orbán Győző: párttitkár (Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.)
Kövér László: KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA VOLT, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben).
Rogán Antal: KISZ titkár
Gubcsi Lajos: MSZMP Politikai Főiskolát végzett, Magyar Ifjúság főszerkesztője, a KISZ KB, Intéző Bizottsága, majd Titkársága tagja, a KISZ KB, Intéző Bizottsága, majd Titkársága tagja

messi-asz 2011.11.10. 13:54:54

audi után kell kötni minden fid eszest... a szavazóikat is 8kubatov lista alapján)... aki nem kér bocsánatot... kívánom nekik ezt a nemes halált

audit a fid eszeseknek !

lady boo boo 2011.11.10. 13:56:25

ez a 2 hét alatt rendet teszünk párt és annak kormánya. mehet a koronaúsztatás a nyári Duna jegén, stadion milliárdokból, giccsparádéra milliók, szétverni a Kossuth teret, az ÁVH új neve TEK, de a legjobb a hejesírós palika a narancsos népköztársaság elnöke.

ezt a hányást nyalja fel a 2/3, aki erre szavazott.

jó étvágyat parasztország !

messi-asz 2011.11.10. 13:57:54

@Trackback: na jó egy esélyt kell adni nekik...

mind +mutatathattya hogy IGAZI KERESZTÉNYEK LETTEK... vagyon tárgyakat mind átadják az államnak és egyszál csíkos ruhában elvonulni az erdőbe vagy a bányába ÖNKÉNT követ törni...

akkor eltekinthetünk az auditól...

Bellagio 2011.11.10. 13:58:16

Azt akarom, hogy a kovetkezo valasztason a Fidesz takarodjon es az MSZP ne jojjon vissza.

Ebben segitsen nekem egy politologus, hogy ilyen esetben valasztokent mit tehetek?

messi-asz 2011.11.10. 13:58:30

szóval ezt kívánom nekik... és minden más jót...

igényes 2011.11.10. 13:58:57

@silvern: Jó lenne, ha megnézné valaki, hogy a Szent korona vajon meg van-e?

A Nemzeti Galériából lassan kidobják a "lomot", Orbán meg a trónterembe!

messi-asz 2011.11.10. 13:59:27

@Bellagio: hm... szakmai javaslatom: vasvilla... nincs más...

Gábris szomszéd 2011.11.10. 14:00:24

@similarthings: Felületes hozzáállás. Nem az a lényeg hogy a haverod minek mondta magát, hanem az hogy az élete és a tettei mit mutatnak.

Ahogy az egyik kedvenc versem is írja:

"Mondja-e majd a lelkiismeret,
Mikor eljő az ,,Elvégeztetett'',
Hogy elvégeztem a feladatot?
Vagy csak az élet lesz, ami lezárul,
És az embernek vég-szentenciául
Ez lesz őszinte sírirat:
,,Élt ennyi évet és félben maradt''?

A dallamot ha meghal is, ne bánjad,
Ha csonka is; elég volt önmagának.
Nem amit zengtél, hanem ami voltál!

Lettél-e, mire ő hangolta lenned?
Vagy giccsbe fulladt és szirupba benned
A szeplőtelen hang, amit a Mester
A mindenségben egyetlenül-egyszer
Számodra, csak számodra komponált?.."

Azt gondolom elfogadod hogy a képpel illusztrált "haladó ifjúság" nem képviseli azt a jövőt, amit mondjuk te is elképzelsz a gyermekeidnek.

Arra is rá kéne már jönni, hogy már rég nem a különböző politikai oldalakban kell gondolkodni, hanem mondjuk azt nézni, hogy erkölcsi szempontból ki hol áll vagy a nemzet érdekei szempontjából ki mit tesz vagy képvisel.

Ebben a kérdésben is az arany középút a helyes a ló bármelyik oldalára való átesés helyett. :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.11.10. 14:05:03

@Bellagio:
Én meg ezenkívül a Jobbikot sem szeretném látni, meg a bölcsészpárt LMP-t sem. Na ehhez mit ajánlanának a politológusok?

barli 2011.11.10. 14:06:43

@Bellagio: "Ebben segitsen nekem egy politologus, hogy ilyen esetben valasztokent mit tehetek? "

oszt náci-e vagy, vagy öko? :)

Arbet 2011.11.10. 14:08:45

@Zabalint: Most már van 4K-nk is ami beillik a szarkupac sorba. Fidesz, MSZP, LMP, Jobbik, DKP, 4K... egyre jobban elönt minket a sok szar.

Bellagio 2011.11.10. 14:09:18

@barli 2011.11.10. 14:06:43

Az a szomoru, hogy a jelen allas szerint a kerdes feltevese teljesen jogos :(

kentauri 2011.11.10. 14:10:40

szakállasbácsi.... ámen.... bár a Gyurcsány nevéhez még tegyük oda, hogy tenyérbemászó bohóc...

midnight coder 2011.11.10. 14:12:45

@szakállasbácsi:
"Én úgy látom, hogy a dolog ott lett elszúrva, hogy néhányan azt hittük menni fog vér nélkül ez az egész átállás."
Nem. Ott lett elszúrva, hogy azt hittétek hogy az ellenzék csinálja a rendszerváltást. Holott az oroszok csinálták. Moszkva nélkül Horn szarni sem mert volna, nem piknikelni. És ha mégis, akkor igen gyorsan nyert volna egy jegyet Szibériába, csak oda.

"Aztán az úgynevezett "klasszikus privatizációnál" jöttek az első bajok."
Ugyan már. A "klasszikus privatizáció" előtt már évekkel elkezdték szétlopni a szocik az országot. Lásd még spontán privatizáció.

" Bokros annyira gyűlölt figura lett azért, amit tett, hogy szalonképtelen a mai napig, hiszen szinte felfoghatatlan volt a nép számára, az, hogy mit úsztunk akkor meg miatta és általa."
Azért egyrészt Bokros eléggé fakézzel nyúlt a társadalomhoz, másrészt Bokros előtt azért még a komcsik is töketlenkedtek úgy egy évig. Kb. hasonló hatásfokkal mint Antallék.

"Aztán a választások előtt elszabadult a pokol, hiszen valamit mutatni kellett a demokráciára és kapitalizmusra éretlen, frusztrált embereknek. Lett is minimálbér emelés, támogatott lakáshitel, meg ígérgetés."

Tegyük hozzá: mindez válasz volt az MSZP "több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak" kampányára.

2001 előtt az MSZP azzal kampányolt az általa uralt médiában, hogy a FIDESZ úgyis el fogja kúrni, ment a "jobboldal le fogja rombolni a Bokros csomag áldozatainak eredményét" és hasonlók. Aztán, amikor a FIDESZ egyre-másra jobbnál jobb makrogazdasági mutatókat produkált, megváltozott a nóta, jött az "osszuk meg a kiváló makrogazdasági eredményeket a kisemberekkel is", amiből aztán kinőtt a jóléti rendszerváltás programja - amit Megyóék sajnos meg is valósítottak. Ha a FIDESZ marad hatalmon akkor egy laza mozdulattal korrigált volna - Megyóék viszont bátran mentek a szakadék felé.

"Jött Gyurcsány, aki előre megmondta, hogy segít megnyerni a választást, DE utána rendet kell tenni, mert az Orbán által elkezdett jövőfelélés nem mehet tovább."
Mikor is puccsolta meg Fletó Megyót ?
Abban a jövőfelélésben bizony vastagon benne volt ő is. Jóval vastagabban mint a FIDESZ, annál is inkább, mert akkor már a vak is láthatta hova tartunk.

"már csak attól való félelemtől hajtva is, hogy a matthülye Fidesz még képes rá, hogy beváltsa az ígéreteit, és akkor tényleg nagy szar lesz itt"
Annál nagyobb mint amit ők csináltak ? Valószínűtlen.

"A sok "gatyás, bamba, piszkos" választó képtelen volt két szónál többet egyszerre szemantikusan kódolni, ezért a bukás elkerülhetetlen volt."
Kedves elvtársam! Az Öszödi beszéd után Európa bármely civilizált országában az illető beszéd elkövetőjének többé esélye sem lett volna a politikában labdába rúgni. És a minimum hogy utána azonnal új választásokat írnak ki. Amikor egy választás után a frissen hatalomra került miniszterelnök ilyeneket mond:
"Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
Egy kormány nem maradhat hatalmon, legalábbis ha picit is demokratikusnak tartja magát.

" ezért a bukás elkerülhetetlen volt."
Ja. Meg mert a csőd szélére vitte az országot, és a hitelezők dörömböltek az ajtón. Mert amúgy a tüntetésekre magasról szart Fletó elvtárs.

"Bajnai szerencsénkre a dementált szoci párttól függetlenül, illetve annak ellenére képes volt konszolidálni az ország gazdaságát"
Bajnai akkor lépett, amikor a szociknál már a portás sem akarta elvállalni a miniszterelnökséget. És azon túl, hogy megszüntette a szocik legnagyobb pénzkidobásait, lényegében nem csinált semmit, csak elvezette az országot a választásokig. A piac ezt árazta be, ezért volt "konszolidált" a helyzet - a változásokat az új Orbán kormánytól várták. Na, ez nem jött be. De ez nem jelenti azt, hogy Bajnai bármivel is jobbat tudott volna lépni mint Orbánék. Az hogy ellavírozott a választásokig nem érdem, az ő egyetlen érdeme az volt hogy nem Gyurcsánynak hívták.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.11.10. 14:14:28

@barli:
Hmm, őt kifelejtettem, de őt sem, sőt őt még kevésbé mint az MSZP-t, Jobbikot, LMP-t, nála csak Orbán szarabb alak.

midnight coder 2011.11.10. 14:15:50

@igényes: Amikor Megyó a megpuccsolása után megszellőztette hogy tud pár cuculista és szdsz-es korrupciós ügyről, mindjárt nyert egy végtelenített repülőjegyet - onnantól kezdve aztán mély kuss volt a korrupciós ügyekről is, és arról is hogy mibe került Megyó utazó nagyköveti pozíciója az adófizetőknek.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.11.10. 14:18:13

@midnight coder:
Tőled nem várok mást, csak ehhez hasonló csúsztatást. Ha Orbán a szádba szarna, akkor arról értekeznél, hogy az mennyire tápláló.

barli 2011.11.10. 14:19:14

@Zabalint: akkor szavazz Lothar Matthäusra :)

matroid 2011.11.10. 14:20:34

en nem ertek a kozgazdasaghoz, igy pontosan nem tudom, hogy ki mennyire saras abban, hogy ekkora sz@rban vagyunk.

eppen ezert szivesen olvasnek egy olyan elemzest, ami pontosan bemutatna, hogyan alakultak a makro mutatok mondjuk 2001.10-2011.10 idoszakra.

miert?
tegyuk fel, hogy egy mutato sokat romlott a kormanyvaltas ota!
ha latjuk a 10 eves periodust, akkor azonnal le lehet olvasni, hogy ez egy gyurcsanyi orokseg (azaz az adott makro mutato gyorcsany ota kezdett el romlani, es csak a trend folytatodott) vagy orbani orokseg (az adott mutato rendben volt a kormanyvaltasig, de azota elkezdett romlani).

A megerzesem az, hogy sajnos nem minden baj forrasa gyurcsany. de ha O lenne mindenert a felelos, akkor azt szeretnem megkerdezni a fidesztol, hogy mikortol fognak javulni a szamok? mikor lehet szamon kerni a kormanyzasukat? csak azert erdekes ez a kerdes, mert ugy nez ki, 2012 kuka - azaz marad fidesz szamara 2013. ha akkor is ekkora sz@rban leszunk, akkor a 2014-es valasztasokhoz ugyanugy erkezunk, mint a 2010-eshez. es akkor eleg fura lesz azt hallani, hogy mi qrva jol kormanyoztunk, de akkora sz@rt vettunk at, hogy ennek kijavitasara 4 ev keves volt.

Gábris szomszéd 2011.11.10. 14:20:48

@Zabalint: Hogyhogy nem? Múltkor már Karácsony Gergely is szebb jövőt kívánt.:))

index.hu/video/2011/11/07/uj_szinhaz_albizottsagi/

midnight coder 2011.11.10. 14:22:38

@Zabalint: Ki a fene mondta neked hogy azzal ami ma zajlik egyetértek ? De ettől a szocik ténykedése sem lesz jobb.

A gond pont az, hogy nincs senki akire az ember jó szívvel szavazhatna. Orbánék is szarul dolgoznak, de semmivel sem szarabbul mint Fletóék. És a többi ellenzéki erő (Jobbik, LMP, Millások) sem tűnnek értelmesebb vagy tisztességesebb alternatívának.

Ez a baj.

barli 2011.11.10. 14:23:43

@matroid: majd ha kinyögtük az imf hitelt, amit most kell törleszteni...

Teszt.Elek 2011.11.10. 14:24:44

@matroid: pedig ez lesz a magyarázat, ha ugyan veszik majd a fáradtságot és kampányolnak.

Hiszen 2002-ben is annyi volt a fidesz kampány, hogy kurvajók voltunk, csináljuk tovább a dolgokat mint eddig.

Minekutána a választási rendszert most majd a fideszre szabják, lehet el is tekinthetnek majd a kampányolástól.

Anselmo 2011.11.10. 14:25:29

@midnight coder: "Megyó utazó nagyköveti pozíciója "

Megyó utazó nagyköveti pozíciója kb. ennyit jelentett: "húzzál a picsába, öreg, de jó messzire" :D

Anselmo 2011.11.10. 14:29:00

Ferencnek is lehetőséget kellene adni rá, hogy egy távoli helyen, nagykövetként képviselje hazánkat. Lehetőleg egy csendes-óceáni szigeten, ahol még mindig vannak kísérleti atomrobbantások.

Gábris szomszéd 2011.11.10. 14:29:23

@midnight coder: Nem értem mi bajod a Jobbikkal?? :))

szentkoronaradio.com/files/zagyvakard1.jpg

Egyébként a jobboldali ellenzéki párt - szavazati arányához képest - jócskán el van hallgatva a médiában.

www.mediatanacs.hu/uj_stat.php?het=40&ev=2011&tip=kum&nyelv=magyar

AutosVilli 2011.11.10. 14:29:34

@Trompf: De hát azt mondta a FIDESZ azé van szarba az ország me az MSZP elqrta.Én azt látom nem igazán sikerül rendbe tenni az országot.Ja hogy a válság tehet erről,basszameg ezt nem mondták,csak ráhúzták az MSZP-re akkor most azt mondom a FIDESZ-KDNP egytöketlen párt aki 60 Ft-al feljebb nyomta a Frank árfolyamát a sorozatos balfaszságaikkal.

2010-04-09.-én 200.Ft a svájci frank közép árfolyama.(választások)
2011-04-10.-én 252.Ft a svájci frank közép árfolyamon.(igen eredményes FIDESZ-KDNP kormányzás)

Anselmo 2011.11.10. 14:30:40

@Anselmo: Hoppá, maga mindent kétszer mond (először nem akart megjelenni, megírtam újra, a blogmotor monnyon le)

füles1098 2011.11.10. 14:30:55

@szakállasbácsi: "Az egyénnek magának kell felelősen gondolkodni, ezt senki sem fogja helyette megtenni.
Ezért a posztolónak tulajdonképpen mindenben igaza van. Egy véres forradalmat viszont nem fogunk tudni megúszni."

A kommented pontos és össze szedett.
De a véres forradalmat nagyon szeretném megúszni!

midnight coder 2011.11.10. 14:40:35

@AutosVilli: Ezzel az érveléssel csak az a baj, hogy Fletóék közvetlenül a válság előtt is 1% körüli GDP növekedést produkáltak, miközben Pl. a szlovákok szárnyaltak.

Az meg hogy hány forint a svájci frank, sok mindennek köszönhető.
1. Mennyi szabad pénz van a piacon. Fletó is elismerte az Öszödi beszédében hogy bizony a kedvező nemzetközi helyzet volt az ami már 2006-ban megmentette őket a csődtől.
2. Mennyire tudja a MNB szabályozni a forint árfolyamát. Ehhez persze pénz kell(ene).

Gábris szomszéd 2011.11.10. 14:40:56

Egyébként pedig az elhallgatott Izlandi példa is követendő lehetne. :)

magokvagyunk.blogspot.com/2011/07/izland-pelda-kene-legyen.html

tiborc2008 2011.11.10. 14:42:38

RE: kíváncsivagyok 2011.11.10. 12:43:57
@tiborc2008:
"Az Orbán- rendszer óta emlegetnek együtt Fehéroroszországgal,...Ukrajna el is hagy minket... "

Mivan? Pannonpuma újra száguld?
'90 óta egy szinten vagyunk fehérruszkikkal meg ukránokkal, mert nálunk is sikerült a pártállami tetveknek gazdaságivá alakítani a politikai hatalmat.
Mint ott.
Cseppet se véletlenül, azok a sikeres országok, amelyek messzire hajtották ezeket a tetveket.
Cseppet se véletlenül a sikeres rendszerváltó országok kivétel nélkül taccsra tették ezeket a patkányokat, akik csak az államvagyon ellopásában és a maffiagazdaság létrehozásában jeleskedtek.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.11.10. 14:54:14

A fidesz banda a szocikon szocializálódott, pont ugyan olyan szarháziak.
Persze megspékelve, gőggel, kivagyisággal, álszenteskedéssel, műmagyarkodással, sunyisággal.

Azonnal új, szakértői kormányt, mert nagy a baj!

Kalmár 2011.11.10. 15:01:06

@AutosVilli: "2010-04-09.-én 200.Ft a svájci frank közép árfolyama.(választások)
2011-04-10.-én 252.Ft a svájci frank közép árfolyamon.(igen eredményes FIDESZ-KDNP kormányzás"

Érdekes, hogy szemrebbenés nélkül ideírkálsz pénzügyi kérdéskben mindenféle ostobaságot, és föl sem merül benned, hogy utánnanézz.
Próbálok benned gondolatokat ébreszteni:
2010-04 CHF_EUR 1,43
2011-07 CHF_EUR 1,1
23% csökkenés. Amit te írtál a forintról az 26%....
USD_CHF 0,9 ről 1,38 is volt...Obamának is Viktor diktál?
Lehet,hogy a Fidesz kormányozza az EU-t...a világot??
Lehet, hogy nem is érted ezt az egészet?
Írkálj inkább valamit az új poppzenei irányzatokról.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.11.10. 15:02:28

én is írtam egy kis összefoglalót ugyanerről: kiszamolo.blog.hu/

barli 2011.11.10. 15:02:32

@Taplós István de nagy szarjankó vagy!: és ki a szakértö? Te döntöd el? És ne gyere a Bajnaival, mert ö is a szocikon szocializálódott..

Logan Grimnar 2011.11.10. 15:07:14

Jó lenne, ha befognád a pofádat gréci! Az, hogy ide jutottunk kb 80% gyurcsótány, és 20 % orbán balfaszság!

genyamagyar 2011.11.10. 15:09:17

@Logan Grimnar: Lófaszt mama! 99% Orbán és a fidesz, a maradék 1% Gyurcsány ás az MSZP.

messi-asz 2011.11.10. 15:09:33

@Logan Grimnar: ott a pont... akkor ebben maradhatunk is...

80 illetve 20 év BÖRTÖN

2011.11.10. 15:12:20

@kewcheg: "kb. 100 négyzetméter!!! temőföld(kiskert) fedezné egy négytagú család egész évi zöldségszükségletét."
Ez totális ostobaság, ne hidd el, legfőképp ne terjeszd.
Sokkal sokkal nagyobb terület kell hozzá, és sok sok kétkezi munka.
Plusz egy évnyi tartalék, mert adott években elfagyhat, kiszáradhat...stb.

midnight coder 2011.11.10. 15:17:25

@genyamagyar: Meg amit a paci himbál. Fletó a csőd elől menekült, és ezért kellett Bajnai. Aki akkor vállalta be a dolgot, amikor már a portás már sem jelentkezett a posztra az MSZP-nél.

midnight coder 2011.11.10. 15:19:21

@Kulics: Az attól függ. Az én zöldségszükségletemet Pl. egy négyzetméteren is fedezni lehet, annyira utálom. Az ember húst, tésztát, tejet, tojást, gyümölcsöt eszik, nem füvet. :-)

genyamagyar 2011.11.10. 15:19:49

@midnight coder: Marhaság! Gyurcsány megmondta: ha a fidesz szerint ő az akadálya a fellendülésnek, akkor ő félreáll. Félreállt, és kiderült, hogy a fidesz hazudott.

Megint Gyurcsánynak lett igaza.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.11.10. 15:24:23

@kewcheg: "kb. 100 négyzetméter!!! temőföld(kiskert) fedezné egy négytagú család egész évi zöldségszükségletét"

Te sem sokat dolgoztál még földeken, barátom.. lesz az minimum 3000 négyzetméter is.

Orangekiller 2011.11.10. 15:26:26

Már nagyon várjuk hogy
Orbán bolsevik és a fidesz trutymók az IMF nél mélytorkoznak némi alamizsnáért

A nyugdíjpénztárakat begyalulták a bankok döglődnek a végtörlesztés alatt, az IMF et elhajtották egyedül a külföldi spekulánsok maradtak szép nagy felárral mint egyetlen magyar állampapír vásárlók. Azonban már ők is készülnek hazamenni.

Szép nagy szopás lesz !!!

UI.
2012 év elején több adónem valószínű mint 2010 májusában volt. Megspékelve 27% os ÁFÁ val, jövedéki adó emeléssel, Európa egyik legdrágább gázolajával, ja és a KGFB re számítandó 30% os baleseti adóval!!! 2012 ben öröm lesz Magyarországon autót vezetni.

Köszönjük Fidesz !
Reméljük 2014 ben is nyeritek a választásokat 50,1 % el de lécci ebben legyen benne a Jobbik is.
Hogy miért? Mert a 10-es évek így is úgy is szarok lesznek. Itt az idő kivenni a szarból a részeteket és remélhetőleg 2018 ra a támogatottságotok konvergál a nullához.

Szarból születtetek és szarrá is fogtok válni :-))) !!!

Arbet 2011.11.10. 15:29:01

@Orangekiller: Te is mekkora hülye vagy basszus..

"Döglődnek a bankok a végtörlesztés alatt"

Ja amígy 30ezer végtörlesztőn buknak 40milliárd forintot addig mennyit nyernek azon a 900ezren akik nem tudnak végtörleszteni és a hitelüket 250-es árfolyamon törlesztik? Buknak mi?

Szopjál faszt te agyatlan szarevőlégy.

tiborc2008 2011.11.10. 15:34:11

@Taplós István de nagy szarjankó vagy!
RE: A fidesz banda a szocikon szocializálódott, pont ugyan olyan szarháziak.

Ez bizony így van.
orbánvidor (8.törpe) pont ennek a tetves maffiafészek parlamentnek a terméke.
Csoda lenne, ha nem ilyen lenne.

Arbet 2011.11.10. 15:39:02

@tiborc2008: Régen megmondtam, hogy ha meglesz a fidesznek a 2/3-a az semmi másra nem lesz hasznos, csak arra, hogy kiderüljön, hogy a Fidesz is ugyan az mint az MSZP meg a többi szarkupac.

Boldog lennék, ha ezt minnél többen ismernék fel. Remélem lesz itt egyszer új politikai elit aki nem hazudik tisztességes lesz, felelősségrevonható és aki köteli a civil kontrollt.

Orangekiller 2011.11.10. 15:40:23

@Arbet:
Nem soká te is mész a levesbe bocsánat a szarkupacra - oda való is vagy bögre
( köcsög fideszes )

tiborc2008 2011.11.10. 15:41:38

Elvtársak!
Kis számtan.
Szocializmus: Beavatkozás a piaci folyamatokba, gazdaságtalan cikkek gyártása, 20 milliárd dollár államadósság, 100 milliárd dollár privatizálható államvagyon.
Ami következett: +100 milliárd államadósság, -100 milliárd államvagyon.

Hogy lehet, hogy a racionálisnak kikiáltott piacgazdaság MÉG ANNYIRA GAZDASÁGOSAN SE működik, mint a cocciálizmus???

Line 2011.11.10. 15:41:55

@igényes: Arrol nem beszelve hogy a City polgarmestere nem David Wooton hanem Michael Bear 2010 November 12-tol. David Wooton az egyik londoni negyed Aldergate egyik kepviseloje/tanacstagja. Szoval a talalkozo kb. olyan hogy mondjuk Bekasmegyer keruleti kepviseloje fogadja:D A foci lesz az utazas celja ahogy itt tobben irtak:D:D

Arbet 2011.11.10. 15:45:43

@Orangekiller: Olvasd el a fölötted lévő bejegyzést te répagyökér :D Minden hozzászólásod baklövés.

Ahelyett, hogy a bölcsiben hurkapálcikával szurkálnád a narancsot, csinálj valami értelmeset. Termelő munkát ami után rendesen le is adózol.

Ha beszállsz a pártok közti kommunikációs tragikomédiába, akkor már eleve nem vagy kukoricacsutának sem való.

ephudd 2011.11.10. 15:47:28

@Bellagio: Hú, köszi, akkor ezért nem jutok be egy boltba sem vasárnap... Pedig már két éve gondolkodtam rajta, miért nem megy a dolog... Pffff...Látom megértetted miről írtam...

Melchi Zadok 2011.11.10. 15:48:31

@Vértes László: tudott, akart jobbat, csak volt egy olyan párt (nem tudom emlékszel-e még rájuk, valami fidesz nevezetű csoportosulás) ami minden erejével azon volt, hogy megakadályozza a reformokat.

mert ugye ne a ZEMBEREKKEL fizettessék meg.

na, ezt szoptad be te is meg még egy jópár polgártársunk, aki ezekre szavazott.

félreértés ne essék az mszp-nek mennie kellett, a szdsz-nek meg el kellett tűnnie.

de ennél a fidesznél jelenleg csak az az eldöntető kérdés, hogy valójában agresszív, beképzelt dilettánsok, vagy dilettáns agresszív beképzeltek.

ennél egyszerűen nincs lentebb semmi.

magyarország érdeke, hogy ez a csürhe nyom és emlék nélkül tűnjön el örökre a köztudatból.

Pendemonda 2011.11.10. 15:49:17

@$pi$: csak egyetérteni tudok, szerintem ezzel többen is vagyunk így..:)

Varga Dávid 2011.11.10. 15:51:16

Sziasztok!

Nem vagyok pénzügyes, de azt hiányolom mindenhonnan, hogy sehol sem lehet arról olvasni, hogy vajon tényleg létezik-e, megtermelhető e az a pénzmennyiség, vagy tőke, nevezzük akárhogy is, mint amennyit a bankok az idők során hiteleztek.
Az égvilágon semmi csodálkozni való nincs azon, hogy beborul a gazdaság.
Én úgy gondolom, hogy az a pénzállomány, amit ezek a bankok kihelyeztek/nek, rég elérte a, mondjuk így, virtuális jelleget.
Nem akarom bonyolítani, olyan pénzek ezek, amelyet soha senki nem termelt meg, tehát ez az adósra vár, ami lehetetlen, hiszen a saját addigi szükségleteit sem tudta megtermelni, ezért kellett a kölcsön, tehát esélytelen, hogy ő ezt hasznostól megtermelje.
Végezetül egyet kell értsek az előttem szóló egyik kommentelővel: épp itt az ideje, hogy ezek az intézetek lehúzzák a rolót és véget érjen, az, hogy az ezeket irányító embereket és családjukat a tömegek tartsák el!
Milyen kellemetlen is, amikor a felső 10000, mint olyan valóban létezik...

midnight coder 2011.11.10. 15:53:13

@tiborc2008: Úgy hogy az csak a jéghegy csúcsa volt. A cuculizmus nem egy ország volt, hanem egy egész tömb, nagyjából egységes politikai és gazdasági irányítás alatt. Ez az egész ment csődbe, mi csak az első pici tégla voltunk ami kihullott az épületből. Ha az egész nem ment volna szarrá, akkor ezt meg sem érezte volna.

midnight coder 2011.11.10. 15:56:46

@genyamagyar: Néhányszor már kérték hogy álljon félre. Nem tette. Még az után sem, amikor a bukott eü. népszavazás után a Horn Gábor szépen megmondta hogy hova küldték őket a választók. Akkor sem, amikor kiugrott az SZDSZ a koalícióból. Csak pár hónappal a választások előtt lépett le, amikor már mindegy volt.

kewcheg 2011.11.10. 15:57:25

@newtehen: Ja, arra gondolsz hogy a kenyérnekvaló gabonát is vegyük bele a területbe? Én "konyhakertről" beszéltem, de a kommentekből látható hogy a legtöbb magyarnak már az a 100 nm is határtalanul nagy megterhelést jelentene, hiszen azt föl is kell ásózni, ugye meg kapálni meg minden....jobb megvenni a zöldségesnél...

igényes 2011.11.10. 15:58:50

@midnight coder: És akkor mi a különbség? Nem vissza kell mutogatni, hanem előre kell menni. Jobbítani.

Kérdezem tőled, hogy Orbánt hívta szerinted valaki előadást tartani 10 hallgatóhoz Londonba, esetleg nem luxus ez.

Olvastál-e olyan közleményt, hogy a brit miniszterelnök meghívta Orbánt?
Olvastál valami olyat, hogy az IDU megkérte Oirbánt ugyan jelenjen már meg egy kis beszédre, vagy hallgatásra?
Tudja-e Orbán, hogy november 11-én mire emlékeznek a britek? Nem tud semmit, senki nem hívta.

A brit miniszterelnökkel talán összefut majd a büfében. Meglátjuk a közleményeket.

Nem mertek odáig vetemedni, hogy leírják a brit miniszterelnök meghívásának, vagy a Wembley szotyiárusának meghívására érkezett Orbán Viktor.

Kérlek ellenőrizd a neten.

igényes 2011.11.10. 16:01:24

Az elmúlt 10 évben Orbán azt hazudta nem emel adót!

Az elmúlt 10 évben Orbán azt hazudta megőrzi a nyugdíjak értékét!

Minden nap a szocialisták, az lmp, és a jobbik csak szajkózza ezt!

igényes 2011.11.10. 16:10:01

@Line: Nagyon jó vagy, látom figyelsz is. Gondolom a londoni bloggolókra is ránéztél.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.10. 16:28:31

@Trackback: De ezek az ő kommunistáik, ezért rendben van:-)

level 1 2011.11.10. 16:28:33

Te greci,

ÁLLAMCSÖDÖT EDDIG CSAK A BOLSIK JELENTETEK:

1995: HORN
2008: GYÚRTCSÓTÁNY

midnight coder 2011.11.10. 16:28:35

@igényes: Jó. Akkor légyszíves szedd szépen össze visszamenőleg hogy az előző ciklusban hány alkalommal utazott Megyó és Fletó, pontosan hova, és hogy ebből mennyi haszna lett az országnak (forintosítva).

Azt hogy minek megy hova az aktuális miniszterelnök vagy más politikus innen senki nem fogja megmondani. Akár jobb oldali, akár baloldali az adott miniszterelnök. Viszont érdekes módon, ezt csak jobboldali politikusok esetén firtatják. Senki meg nem kérdezte a baloldalon hogy vajon Megyó utazó nagyköveti állása vajh mennyibe is került és mennyi anyagi hasznot hozott az országnak. Pedig szvsz nem csak engem érdekelne a dolog.

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.11.10. 16:29:32

Az egészben az a baj, hogy nem megy a gazdaság. Emlékszem, 1992-ben 10 perc alatt kiváltottam a vállalkozóit bagó összegért, mindenki vállalkozott, voltak kisboltok, kisműhelyek, amik lekötötték az embert, sőt ha jobban ment, 1-2-3 ember is munkát kapott bennük. A kapitalizmus lényege a szabad vállalkozás, ehhez képest ma a bürokratizmus miatt szinte lehetetlen belefogni valamibe. 20.000 a vállakozói, rengeteg értelmetlen jogszabály, meg rengeteg senki, akinek az a dolga, hogy ezt ellenőrizze. Szerintem az a jó boltos, akihez bemennek a vevők, nem az, aki elvégzett egy 100.000 Ft-os tanfolyamot ehhez. Vagyis nincs szabad vállalkozás és nincs szabad áruáramlás, lásd regisztrációs adó. Vagyis a két alappillért rántották ki alólunk, aztán kerek szemekkel csodálkoznak, hogy nem megy a gazdaság.
AUDI meg Merci gyár csak kevés helyen van, a többség elszórtam él a településeken. Ahhoz kell a közép-polgárság, hogy munkát adjon azoknak, akiket falura tett a jóisten, vagy kisvárosba. A kommunisták még mindig szitokszóként használják a vállalkozó kifejezést, nem azt látják benne, hogy hasznos a társadalomnak, hanem azt, hogy maga is gyarapodik.
Egyszerű dolga lenne viktornak: eltörölni minden vállalkozást korlátozó adminisztratív intézkedést. (Persze normálisan, azért az orvosnak legyen végzettsége).
A magyar találékony nép, ha hagynák, hamar magára lelne. De agyonszabályozva csak fuldoklik. Ez szűklátókörűség, ha az Unió hozott egy javaslatot (pl. 8 centis uborka, moslék-etetés megtiltása, stb.), ráadásul ami csak javaslat, nem is kötelező bevezetni, azt a magyar hatóságok még meg is fejelték. S így lassan megölték a magyar gazdaságot. Most meg csak a csodálkozás.
Nem értem, miért nem mernek hozzányúlni az ország vízfejéhez, a hatalmas bürokráciához. Ezzel kellene kezdeni.

level 1 2011.11.10. 16:29:56

Te greci

Láttam Hibbant fönöködet Kálmán Olgánál. Ott ájtatosmanóskodott, hogy a tagok úgy hordták össze 1000 forintjával a Deka párt alaptőkéjét. Mire Olgi megkérdezte, hogy hát miért van erre rászorulva Gazdi etárs, miért nem a magánvagyonából adta ezt össze?
Mire gyúrtcsótány asszonta, hogy a legnagyobb pofátlanság lenne válság idején a cégeiböl kivenni a pénzt, mert akkor a termelés ígymegúgy. Megamúgy.

Ja greci, csak hogy a gazdi eftárs évente vesz ki 80-100 milliós osztalékot, tehát a pénz 10-20 éve megvan. Lehet vagy úgy 1 milliárd forint összesen. Csak a szarházija inkább a tagságot pumpolja meg, a saját vagyonából egy fillért nem ad.
Szóval ti még a saját pártolóitokat is síkhülyére veszitek. Igaz, hogy a ti agyhiányos zombijaitok meg alkalmasak is ara, hogy eljátszák nektek a Hülyegyerek szerepét.

igényes 2011.11.10. 16:31:07

@Line:
David Wootoon a 684. Lord Major

Michael Bear (born 21 January 1953) is the 683rd Lord Mayor of the City of London, whose one-year term began on 12 November 2010. He is the Alderman of the ward of Portsoken and previously represented that Ward as Common Councilman and Deputy. In 2007 he was elected as one of two Sheriffs of the City of London (for a term of one year).

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.10. 16:31:13

Apósom most csodálkozik, hogy mi van.

A választásokig véresszájú fideszes volt. Most is azt mondja, hogy a Gyurcsány az oka mindennek, de szerintem csak azért mert szégyenli szidni az istenített Viktort.

Pedig mondtam neki előre, hogy a Fidesznek nem a nyugdíjasok és a szegényebb emberek a preferáltjai, de ő nagyon okos volt. Most meg szív.

Orangekiller 2011.11.10. 16:31:18

@Arbet:
Ok visszavonom nem vagy fideszes csak köcsög :-))
Te meg nézd meg hogy a tőkemegfelelésre mit kellett és kell betolni a bankoknak?
Kicsit segítek
pl.:az MKB anyabankja a BLB 2010 ben már egyszer 50 milliárdot csengetett hogy a bankadót ki tudja fizetni és most is tőkeemelés jön csak még nem tudják mekkora. De sorolhatnám az Erste Raiffeisen osztrák duót akik szintén tőkeemelésre szorulnak
És természetesen azt nem tudom válasznak elfogadni hogy eddig mennyi osztalékot vittek ki, mert ez egyszerűen nem igaz.
Egy szlovákiai magyar politikus mondta egy interjúban: " A modern kor katedrálisait a bankok építik "
Nem kell ezt elfogadni de ha tudsz jobbat,optimálisabbat tőkeallokációra akkor kivele
Civil kontroll: támogatom sőt ha kell munkát is vállalok benne csak ettől a fideszes mételytől szabadítsuk meg Magyarországot !!!

igényes 2011.11.10. 16:32:31

@midnight coder: Nem érdekel a Megyó, meg a Fletó! Ez a hülye miért utazgat?

igényes 2011.11.10. 16:35:04

@midnight coder:

Kérlek olvasd el, és látni fogsz egy dátumot, nevezetesen november 03.

www2.lse.ac.uk/publicEvents/events/2011/20111110t1500vLSE.aspx
Central Europe – the Engine for Growth

LSE European Institute-APCO Worldwide Perspectives on Europe series
Date: Thursday 10 November 2011
Time: 3-4pm
Venue: Shaw Library, 6th floor, Old Building
Speaker: Viktor Orbán
Chair: Peter Sutherland

In the midst of the global economic and financial crisis as well as the Eurozone crisis, Prime Minister Viktor Orbán will outline his views on how Hungary and Central Europe could be the driving force behind stimulating growth and prosperity. The Hungarian Government has taken measures to create a competitive economic institutional framework by simplifying and reducing taxation, increasing the flexibility of the labour market and by abolishing regulatory obstacles of market entry by businesses.

Ticket Information

Thursday 3 November, 11.10am: All tickets for this event have now been allocated. You will be notified within 48 hours whether your ticket request has been successful.

For those unable to request a ticket, please note the following:

szakállasbácsi 2011.11.10. 16:35:16

Bocsánat. Én nem akarom mosdatni Gyurcsányt, mert nem nagyon lehet. Nem azért, mert halálos és jóvátehetetlen bűne volt, hogy nem mondott igazat a választásokon. Ezt ugyanis senki nem teszi. Igazmondással senki nem nyert mégválasztást, ezért mindenki, mindig hazudik - már ha a jövőre vonatkozóan lehet hazugságról beszélni. Magyarországon természetesen ez az apróság nem érdekes és alkalmatlan arra a mindössze két (2) kategóriában gondolkodó átlag kommentelő, hogy megértse: más dolog azt mondani, hogy hazudtunk és megint más dolog az igazságot elhallgatni. Szerintem Gyurcsány Ferencnek azonnal le kellett volna mondania, hogy erklölcsileg tiszta maradjon. És akkor mmost lenne esélyünk. És akkor nem lehetne azt a hazugság mémet éjjel nappal szaporítani, hogy romhalmazzá változtatta az országot. Ugyanis ez nem igaz, persze csak akkor nem, ha értékeljük a makrogazdasági adatokat, és a mikrogazdasági környezetet (tudom: államadósság - ami átlagos szinten volt az Unióban - nem mint Görögországban, ugye).
Elkúrva a dolog most lett, hiszen meglátjátok feleim néhány év múlva, hogy ki lesz az aki itt hitelhez fog jutni, melyik fejlett technológia fektet be ide, stb. De persze nem hiszem, hogy észreveszitek majd, mert az árvalányhaj és a Trianon matrica alól csak a saját köldökötök látszik. Jó hájaas, szőrös magyar köldök. Na azt majd lehet nézni. Munka ugyanis nem lesz.

midnight coder 2011.11.10. 16:35:19

@melchi zadok: Mikor tudott bármit megakadályozni az ellenzék ? Vagy bármit keresztülvinni ? Lószart mama! Az egyetlen amit meg tudtak akadályozni a Viktorék az az Hordágy Ágica-féle elcseszett egészségügyi reform, amit ha nem tesznek meg, akkor mára vagy 2-300 milliárd forinttal lenne kevesebb a rendszerben miközben a rendszer szarabbul működne mint valaha. Ezen túl Fletóéknak volt minden hétre egy-egy x napos programja vagy z lépése, amiből aztán rendre szar se lett. Ez folyt két cikluson át.

És persze arrogancia is volt bőven - az el lehet menni a szlovákokhoztól a békákat sem kérdezik meg mielőtt lecsapoljuk a mocsaratig. Csak valahogy baloldalon kizárólag a jobboldali arroganciát veszik észre.

Line 2011.11.10. 16:36:08

@igényes: koszi errol lemaradtam. De akkor sem London polgarmestere viszont a Lord Mayor fontos szereploje a City-nek.

igényes 2011.11.10. 16:36:30

Most, ha elolvasod ezt, amit 09-én adtak ki szíjjártóék, hát több mint nevetséges.

6 nap a különbség!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 16:36:35

@tiborc2008: mekkora kommer vagy te, bakker:-DDD

az allami vagyon azt jelenti, hogy elvbeszik toled, te szerencsetlen:-)

a kapitalizmusban az allami vagyon a leheto legkisebb es a MAGANVAGYON dominal. az allam csak kitartott, amit mi szarunk, azt eszi.

Jenő_bácsi 2011.11.10. 16:37:54

/gumicsont off
Javítson ki valaki, de én úgy látom, hogy a "rendszerváltás" óta párt még nem nyert választást, hanem az előző társaság igen kemény "munkával" veszítette el a "hatalmát". Merthogy a zembereknek szerintem mindegy, hogy jobb, vagy bal kézzel veszik ki a zsebükből ( és a közösből ) a pénzt. Aztán arra szavaznak, akik kevésbé tűnnek linknek, vagy többet ígérnek. Ehhez tenném hozzá, hogy ha indulnék a következő választáskor, akkor megválasztásom esetén minden szavazónak 10.000 dollárt i g é r e k.
/gumicsont on

igényes 2011.11.10. 16:38:22

@midnight coder:

A Wembley 15:45-kor nyitja meg kapuit 2011. november 12-én. Vajon lesz-e magyar résztvevő?

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.11.10. 16:39:17

Egy egyszerű javaslat
Támadt egy egyszerű ötletem, amely további áldozatok, kivárás és kárvallottak nélkül akkora lökést adna a magyar gazdaságnak, amelyre lassan 20 éve várunk.

Az gondolat lényege, hogy hazánkban adómentessé kell tenni a lakások bérbeadását.

Látszólag semmi, de vizsgáljuk meg a kérdést alaposabban.

A lakáskiadás megadóztatásából származó állami jövedelem ma szinte egyenlő a nullával, legalábbis költségvetési szinten biztosan. Ez azért van, mert a lakások kiadását nem lehet ellenőrizni, bárki mondhatja, hogy a sógorom, a barátom lakik ott, vagy az idegen csak azért kapta meg a lakást, hogy azt nehogy üresen feltörjék, vagy télen elfagyjanak a fűtetlen vezetékek.
Emellett az is alacsony szinten tartja a bérlakások számát, hogy a lakók fenyegetni tudják a tulajdonost azzal, hogy feljelentik az adóhivatalnál, ha kirakja őket. Emiatt ma Magyarországon rengeteg lakás áll üresen, mert eladhatatlan, rossz helyen van, vagy egyszerűen a tulajdonos nem akarja, hogy az állam még ebből is sápot húzzon.
Ma hazánkban az elfogadott létforma az, hogy egy fél élet nélkülözésével szerez valaki lakást vagy házat, s annak 5-10-15 kilométeres körzetében próbál munkát találni. Mert utazni drága, bérlakás meg csak mutatóban van a fentebb felsorolt okok miatt. S mivel a komolyabb munkahelyek nagyvárosokban vannak, az emberek pedig – eltekintve Budapesttől – arányosan elszórva élnek tanyán, falun, vagy kisvárosban, a lehetőségek bezárultak. Ha el is megy valaki dolgozni messzire, a családját nem viheti magával, sok a külön élő, majd ténylegesen elváló család.
Tőlünk nyugatabbra az emberek nagyobb része bérlakásban él. Ez ott nem degradáló, hanem természetes. Ha máshol jobban fizető munka akad, vagy egyáltalán akad munka, akkor nem gond a költözés, mert jól karbantartott, normális lakások sora várja a költözni vágyókat. Ezeket speciális ügynökségeknél lehet bérelni. Ha valakinek akad egy nem használt lakása – mert éppen ő maga is máshol bérel egyet - csak odaadja az ügynökségnek, és az intéz mindent, festet, költöztet, beszedi a bért, stb.
Nézzük az előnyöket.

1. Az intézkedés meghozásával rengeteg – eddig passzívan, üresen álló – lakás kerülne be az ingatlan piacra.
2. Megindulhatna az eddig lemaradó területeken élő lakosság bekapcsolása az ország vérkeringésébe, magyarul lecsökkenne a munkanélküliek száma, mert nem okozna gondot a költözés. Ez azonnal megérződne, mert sokkal kevesebb segélyt kellene a költségvetésnek kiosztania.
3. Megmozdulna a tőke is. Nem csak az óriás tőke, hanem a kisebb beruházók is fantáziát látnának egy olyan befektetésben, amely adómentes. Felpezsdülne az építőipar, ezzel együtt minden olyan járulékos gazdasági ág is, amely erre épül, például a szállítás. Csak az építőanyagot szállító teherkocsik üzemanyagának adótartalma többszörösen meghaladná a mostani lakásbérletből befolyó adókat, tehát a költségvetés is gazdagodnat. Adózna az építőanyag ÁFÁ-ja, a dolgozók után befizetett járulékok is befolynának.
4. Ezek a beruházások nem vihetők el az országból. Nem lehet kivinni, mint pl. egy gyár gépeit. Ha egyszer egy bérlakás megépül, az örökre az ország része marad.
5. Nem szakadnának szét a családok, visszaszorulna az alkoholizmus.
6. Végül élhetőbb lenne az ország. Már ma is a fiatalok többsége külföldön képzeli el a jövőt, amely nem is csoda, köszönhetően a hazai, mélypontot súroló hangulatnak.

Az ellenzők ellenvetésére előre elmondom, hogy ilyen már van hazánkban, mert a mezőgazdaság és az őstermelés gyakorlatilag adómentes, tehát nem igaz az az érv, hogy igazságtalanság lenne a többi gazdasági szereplővel szemben.

Az sem igaz, hogy ez alapos tanulmányozást és előkészítést igényel. Egy telefon az adóhivatalba, vagy a statisztikai hivatalba, ahol azonnal megmondanák, hogy milyen szánalmasan kicsi a lakásbérletekből származó állami jövedelem. A következő adóügyi közlönybe bele kell tenni, hogy a bevallásokon ezután nem kell feltüntetni ezt a jövedelmet, majd néhány reklám formájában tudatosítani az emberekkel és kész.

Ez nem olyan intézkedés, hogy türelem emberek, pár év és jobb lesz, csak addig tűrjetek, hanem azonnal, gyakorlatilag hetek múlva kimutatható a hatása.

És az ügynek nincs vesztese. Nem sért érdekeket, az ország minden polgára jól jár vele, ki közvetlenül, ki közvetetten.

midnight coder 2011.11.10. 16:40:49

@szakállasbácsi: Szerintem nézz utána pár dolognak.

1. Fletó öszödi beszéde. Ha beírod a gugliba az első oldalon lejön neked szövegesen. Szépen olvasd végig. Aztán a korabeli ballibes sajtót (ahol Fletó beszéde úgy lett megjelenítve mint őszinte igazságbeszéd az előző összes ciklusról). Holott Fletó _egyértelműen_ az előző MSZP-s ciklusról beszélt.

2. A GDP arányos államadósság alakulása 1998 és 2010 között.

3. Mennyi multi jött ide 2002 és 2010 között, és ebből mennyi volt az ami valóban hasznos (és nem csak a piacot vette meg). Ez alatt mi és mennyi települt Szlovákiába.

4. Mennyit kerestek a kedves kis bankok ebben a régióban a fenti időszakban.

Jenő_bácsi 2011.11.10. 16:44:27

@www.doominogame.com:
Jó ötlet! Ha sikerülne valamilyen visszacsatolást generálni ebből a törvényhozók üvegzsebébe, akkor akár lehetne is belőle valami.

midnight coder 2011.11.10. 16:47:00

@www.doominogame.com: Eddig sem fizetett adót a bérbe adás után a kutya sem. Viszont a dolog elvi akadálya az, hogy vannak területek ahová a kutya nem ruház be - ott a büdös életbe nem tudod a lakásodat kiadni.
A másik oldalon pedig a lakás kiadásánál nem csak a kirakás lehet a macera, problémát jelent Pl. az is hogy mennyire lakja le a lakást a bérlő. Másrészt, ha teszem azt egy lakást kiadnál 60 ezer + rezsiért, ehhez a polgárnak aki kiveszi keresnie kellene legalább 160 ezer forintot nettóban ahhoz hogy csak fenn tudja tartani magát. Ez pedig nem sokaknak alternatíva.

igényes 2011.11.10. 16:48:19

@www.doominogame.com:

Hát nem értek hozzá, lehet van igazad. A népszámlálási kérdőiveken ennek felmérésére utaló jelek megtalálhatóak voltak, ki tudja milyen célzattal?

Lehet, hogy sokan megszívják, de lehet, hogy nem. Beírta valaki ugye, hogy nem bejelentett lkcímén él de életvitelszerűen, hát lehet, hogy Simicska embere, aki most a NAV főnöke megbirizgálja.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.10. 16:49:16

@$pi$:

Azért igazán kíváncsi vagyok, hogy mi az igazi ok, amiért olyan gyűlölni való a Gyurcsány.

Nem hiszem, hogy ifgyelembe veszik az emberek azokat a tényeket például, hogy OÉT összehívását a legtöbbször kezdeményező kormányfő volt.

Figyelembe vette a népszavazás intézményét.(most nem itt tartanánk, ha hagyták volna a vizitdíjat de mindegy)

Az alkotmánybíróság határozatát kötelező érvényűnek tekintette.

Az út a munkához programot ő indította be (nem olyan csindadrattával mint az Ovi) és 300 ezer ember vett benne részt.
Ebből 100 ezer maradt tartósan a munkaerőpiacon.

A miniszterelnöki fizetését nem vette fel

Nem nyúlt a magántulajdonhoz...stb

Undorító egy alak...

Szerintem egész egyszerűen úgy, ahogy a
Bajnait is, rászabadították a jobboldali sajtót és szabályszerűen lejárató hadjáratot szerveztek.

Nem érdemelte ez az ember, amit kap. OV sokkal jobban rászolgál, de neki nincs egy olyan elvetemült ellenzéke, aki így uszítaná az embereket ellene.

Igen, nekem már azért is a kedvencem, mert sajnálom, méltatlanul bánnak vele.

Közbiztonság Szilárd 2011.11.10. 16:52:47

@Lencsés István:
Nem, a nemzet kisbetű, mert közszó.
A Magyarország tényleg nagybetű, de csak az első betűje.

A festmények mondjuk primitívek, viszont azt mondani, hogy az államadósság csökkent, hazugság.
Az államadósság ugyanis NŐTT. Akkor is, ha Matolcsy nem ezt mondja. Rajta kívül ugyanis mindenki.

Hülye fideszes bértollnokként nem ég az arcod ilyenkor?

bebe tv 2011.11.10. 16:53:34

@Lencsés István: Megszorításoknak nevezni azt hogy csökken az államadósság , az blődség . Egyáltalán nem primitívek a festmények , és egyáltalán nem sok értük a pénz . Végre vannak normális képeink is .

Ha te a múlt héten még 100.000 Ft-al tartoztál az OTP-nek, ma meg már 120.000-el és ez neked adósságcsökkenés, akkor nálad alapvető gondok vannak agyilag.
A képekre amiket magasztalsz, csak azt tudom mondani, hogy akaszd az ágyad fölé, és minden este gyönyörködj bennük. Soha ne láss jobb képeket.

igényes 2011.11.10. 16:54:40

Ami a legnagyobb probléma, hogy szélhámosokat alkalmaz Orbán tudatosan.

Panaszkodás, vagy szikár tényközlés? Egyre megy. Az érdekes, hogy a Magyar Nemzetben megjelent egy kurta tudósítás, azzal a címmel, "Budai túlterheli a nyomozókat". Szűkszavúan közölte, hogy az elszámoltatási kormánybiztos tavalyi kinevezése óta 38 büntető feljelentést tett, és - ez az érdekes - "a szövevényes gazdasági ügyletek feltárása jelentősen terheli a hatóságokat".

Budai a tényleges bűnügyek felderítését akadályozza a myomozó hatóságok leterhelésével. Sajnos nem merik neki azt mondani, hogy degenerált barom.

Közbiztonság Szilárd 2011.11.10. 16:57:02

@szakállasbácsi:
Ha Orbánék nem a Nemzeti Elbaszás Politikáját űznék 1,5 éve, akkor is lenne esélyünk.

Mert Gyurcsány, még MIELŐTT kiderült, hogy hazudott, már próbált 2006-ban olyan intézkedéseket hozni, amelyek a gazdaság helyreállítását célozták.

Más kérdés, hogy orbánbunkó és társai ezek egy részét a Parlamentben, más részét népszavazással megakadályozták.

De még 2010 áprilisában sem lett volna menthetetlen a helyzet, ha nem ez az idióta seggfej bagázs veszi kezébe az ország kormányát, hanem marad mondjuk a Banai-Oszkó páros.

egerészölyv 2011.11.10. 16:58:01

Zsóti, átpergetted már, milyen lenne Szalainé Szilágyi Eleonórával egy cellában?

bebe tv 2011.11.10. 16:58:02

@Közbiztonság Szilárd: Nem kell foglalkozni ilyen süket fazonokkal mint ez a Lencsés. Orbánnak ilyen alakok jutottak. Ha pedig ilyenekből áll a 2/3, akkor ennek az országnak csengettek.

egerészölyv 2011.11.10. 16:58:39

@SecretGhost: "igényes" egy szupidemagóg troll.

egerészölyv 2011.11.10. 17:00:50

@Trackback: mi az, troll, az nem waffenesesizmus, amikor ti listáztok?

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.11.10. 17:01:14

Bajnainak egy hölgy havi 1 milláért ad tanácsot szegénység ügyben.
POFÁTLANSÁG és a jéghegy csúcsa csak.
Leköpni való, önkritika nélküli nem is emberek.

egerészölyv 2011.11.10. 17:02:11

@silvern: ezért fogtok megint akkorát bukni, mint ólajtó. Mert nem tanultatok az SzDSz sorsából.

Közbiztonság Szilárd 2011.11.10. 17:02:20

@midnight coder:
na, akkor talán olvasd el az a beszédet még egyszer, és ha nem vagy funkcionális analfabéta, akkor neked is ki fog derülni, hogy Gyucsány NEM csak az előző MSZP-ciklusról beszélt.

Ja, és mennyi multi jött ide 2010 óta?
És mennyi a környező országokba?

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.11.10. 17:02:54

Mit írtam? Orbánnak természetesen.

igényes 2011.11.10. 17:04:06

@egerészölyv: Köszi, bár nagyot csalódnál, ha ismernél!

egerészölyv 2011.11.10. 17:04:17

@messi-asz: tényleg, szerinted börtönbe Orbánnal? Ha igen, akkor bírói ítélet alapján?

egerészölyv 2011.11.10. 17:06:41

@Bellagio: menekülj el a Jobbik elől.

egerészölyv 2011.11.10. 17:09:09

@Zabalint: mintha inkább te lennél a zabáló.

midnight coder 2011.11.10. 17:10:57

@Közbiztonság Szilárd:
"Mert Gyurcsány, még MIELŐTT kiderült, hogy hazudott, már próbált 2006-ban olyan intézkedéseket hozni, amelyek a gazdaság helyreállítását célozták."
Most a 20%-os ÁFA-kulcs bevezetésére, a hosszú távú adócsökkentési programra, vagy az EU által vagy háromszor visszadobott konvergenciaprogramra célzol ? :-D

egerészölyv 2011.11.10. 17:11:05

@AutosVilli: igaz, Orbán a felelős a görög válság miatt, most esett le.

tiborc2008 2011.11.10. 17:12:55

Sipítozós hülyepicsa ismét mellébeszél, de ez teljesen lényegtelen, mert megszoktuk.
Mára kiderült, hogy kis hazánkban olyan egyedülállóan aljadék politikai garnitúra tevékenykedik az ország kárára és saját hasznára, hogy olyan gazdasági vagy politikai környezet, amit ezek megfelelően tudnának működtetni, nincsen.

Ez persze nem jelenti azt, hogy szemkilövöldöztető ocsmánycsótány reménykedhetne a visszatérésben, mert hozzá képest még a második legaljasabb is Sárkányölő Szent György.

egerészölyv 2011.11.10. 17:12:59

@Taplós István de nagy szarjankó vagy!: kedves Szarjankó, Dúró Dóra a te alternatívád? :D :D

egerészölyv 2011.11.10. 17:14:40

@genyamagyar: ez valamilyen "elemzői álláspont"? :D

midnight coder 2011.11.10. 17:14:57

@Közbiztonság Szilárd:
"na, akkor talán olvasd el az a beszédet még egyszer, és ha nem vagy funkcionális analfabéta, akkor neked is ki fog derülni, hogy Gyucsány NEM csak az előző MSZP-ciklusról beszélt."

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet."
Ezek szerint az öszödi beszéd előtti utolsó másfél-két évben a Patás lehetett hatalmon...

"Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig."

Ja. Nyilván ez is az előző összes ciklusról szól. Ahogy amúgy a beszéd többi része is. Tényleg el kellene olvasnotok azt a kurva beszédet.

egerészölyv 2011.11.10. 17:15:33

@genyamagyar: félreállt? Ott áll a mocsár közepén és kuruttyol.

egerészölyv 2011.11.10. 17:17:01

@Orangekiller: gyurcsányod kellett a 2/3-hoz.

bebe tv 2011.11.10. 17:18:32

@Kalmár: Próbálok benned gondolatokat ébreszteni:
2010-04 CHF_EUR 1,43
2011-07 CHF_EUR 1,1
23% csökkenés. Amit te írtál a forintról az 26%....

Nem cseszegetésből írom, de mielőtt igyekszel valakit kioktatni, nem ártana
mea culpáznod, és lennél szíves mindkét dátum esetén megfordítani a két pénz-
nemet.Továbbá nem ártott volna azt is hozzá tenni, hogy a svájciak rögzítették 1,20-ben a frankot az Euróhoz, mert az 1,05 1,1 már óriási problémát okozott volna a svájci iparnak. Gyakorlatilag a mai napon is 1,20-1,22-ön állt a frank.

egerészölyv 2011.11.10. 17:18:41

@Orangekiller: egy demokrata véleményét hallották.

Tita nick 2011.11.10. 17:22:53

A teljes csőd a pöcsöd - mondaná egy régi barátom.

egerészölyv 2011.11.10. 17:22:57

@d-evike: ne hazudj, ismerem az apósodat, normális ember.

bebe tv 2011.11.10. 17:23:13

@szakállasbácsi: Osztom a véleményed. Sajnos még mindig kevesen vannak, akik értik miről van szó. Még rengeteg olyan ember futkos az utcán aki azt hiszi,hogy melldöngetésből áll a világ. Mert mit is lát? Azt, hogy a jelenlegi kormány is nyakra főre féltéglával verdesi a mellét, miközben már a nyakunkig szarban vagyunk.

midnight coder 2011.11.10. 17:23:13

@d-evike: Ha csak az nem, hogy a csőd szélére vitte az országot, hogy regnálása alatt alig volt GDP növekedés (a válság előtt sem), hogy egy viszonylag jó állapotú gazdaságot vettek át 2002-ben a szocik (a saját bevallásuk szerint is) és egy kalap szart hagytak itt maguk után.

Az hogy azóta Orbánék is csak szart csináltak egy másik dolog, de attól hogy Orbánék ezt tudják még nem dolgoztak jobban Gyurcsányék sem.

regress 2011.11.10. 17:25:05

@level 1: te baromarcú!a cigány gyerek,lézer, és a többi mikor adott?a feri megkereste a pénzt,ők meg összelopták

regress 2011.11.10. 17:25:38

@level 1: te baromarcú!a cigány gyerek,lézer, és a többi mikor adott?a feri megkereste a pénzt,ők meg összelopták

igényes 2011.11.10. 17:26:44

@egerészölyv:

Hol van az Orbán? Londonba indult, állítólag talizik a Shaw könytárban egy 20 fős tömeggel. Semmi hír! Szomorú vagyok!

MTI tudosítása a megérkezéséről és a gazdasági szakemberek, illetve újságírók elött, na meg az egyetemi hallgatók elötti beszédéről semmi hír az MTI-n.

Legfrissebb MTI hírek sokkolóak, nincs Viktor?

2011. november 10., csütörtök 15:18

LMP: Dorosz Dávid találkozója az EMNP-vel
Budapest, 2011. november 10., csütörtök (OS) - Az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának LMP-s tagja négy nap...

2011. november 10., csütörtök 14:51

Gyógyszer- és betegellátás Fidesz-módra: életekkel játszanak
Budapest, 2011. november 10., csütörtök (OS) - A Fidesz megszorításai elérték a kórházakat is. A gyógyszerkassza 83 m...

2011. november 10., csütörtök 14:38

Nem csak erkölcstelen, jogtalan is – végtörlesztés helyett kamatplafont javasol az LMP
Budapest, 2011. november 10., csütörtök (OS) - Erkölcstelen és jogtalan, hogy a felső tízezrek végtörlesztésének árát a...

2011. november 10., csütörtök 14:37

Vitézy Dávidot az EMTA elnökségébe választották
Budapest, 2011. november 10., csütörtök (OS) -

2011. november 10., csütörtök 14:03

Legyen vége a nem ortodox gazdaságpolitikának!
Budapest, 2011. november 10., csütörtök (OS) - Az Európai Bizottság őszi prognózisa szerint a gazdasági növekedés az íg...

2011. november 10., csütörtök 13:42

Tabajdi: Európa nem hagyja magára a magyar demokráciát! (3. rész)
Budapest, 2011. november 10., csütörtök (OS) - Brüsszel, 2011. november 9. - Az Európai Parlament képviselői a Bizottsá...

egerészölyv 2011.11.10. 17:28:18

@igényes: az megvan, amikor Clinton Taszárra jött?

igényes 2011.11.10. 17:30:20

@egerészölyv:
Sírva könyörgöm hol van Orbán? Nézem az LSE honlapját, nézem a brit hírügynökségeket, sehol semmi hír!

Senki nem fogadta élő, egyensesben!

Nagyon kihúzzák a gyufát!

egerészölyv 2011.11.10. 17:30:51

Lóhalálában érkezett a Göncz Árpád köztársasági elnök és Horn Gyula miniszterelnök vezette magyar küldöttség a Somogy megyei Taszárra, hogy negyedórás „pulóveres csúcstalálkozón” találkozhasson Bill Clintonnal. Az amerikai elnöknek a tervezettnél néhány órával korábban lezajlott villámvizitje valójában azoknak a – délszláv térségben állomásozó Ifor kötelékbe tartozó – béketeremtő amerikai katonáknak szólt, akik a Magyar Honvédség (MH) e célra kiürített objektumaiban alakították ki háttérbázisukat.

egerészölyv 2011.11.10. 17:31:38

@igényes: Taszár. Clinton. Göncz.

Sírj.

igényes 2011.11.10. 17:33:56

@egerészölyv:

Persze, hogy tudjuk, de Orbán és Clinton nem ugyanaz! Clinton egy lengyel csajt szopatott, Orbán meg a magyar népet!

Bill Clinton magyarországi látogatásai és aláírásának jellegzetességei
A ma 16 éve az USA elnökévé választott Bill Clinton három alkalommal járt Magyarországon. Első látogatása 1994. december 5-én rövid fél nap volt: jött, elmondta beszédét az EBEÉ csúcstalálkozón, mondott egy másik beszédet a repülőtéren az egyik hangárban, majd utazott is tovább. Autogramját ekkor legfeljebb csak a bennfentesek vadászhatták le, a rendkívül rövid és feszes program, valamint az EBEÉ csúcstalálkozó példátlan biztonsági intézkedései lehetetlenné tették, hogy földi halandó a közelébe jusson.

Második látogatása 1996. január 13-án azonban még ennél is villámabb volt. Az amerikai hadsereg főparancsnokaként, bomberdzsekiben, katonai repülőgéppel és teljes titokban érkezett Taszárra az amerikai kontingenshez. Érkezésének időpontja annyira titkos volt, hogy még a magyar állami vezetés is csak akkor értesült itt létéről, amikor már leszállt. Autogramokat ekkor osztogatott - az amerikai katonáknak. Tudomásunk szerint néhány jelen lévő magyar katona is tudott tőle autogramot kérni, jegyzetfüzetükbe Clinton azt írta: "Köszönet a szolgálatért! Bill Clinton"

Clinton elnök harmadik látogatására csaknem 12 évet kellett várni, azonban az autogramgyűjtőknek biztosan megérte a várakozás. Clinton ex-elnökként egy üzleti vacsorára érkezett, de nem csak a drága rendezvényen lehetett vele személyesen találkozni. Érkezésekor mintegy százan várták a hotel előtt, ahol az autóból kiszállva mindenkinek mindent aláírt, akik szerettek volna közös fotókat készíthettek vele, s ő mosolygott, integetett, ahogyan a tévéből mindig is láthattuk.

A bemutatott autogramok a 2007-es látogatásról származnak. Az egyik egy olyan fotón szerepel, melyen a 17 éves Clinton John F. Kennedyvel találkozik - a fotót meglátva egyből mondta is a dátumot: "1963. július 4-én készült" - a másik autogram különlegessége, hogy a gyűjtő kérésére teljes nevét kiírta: "William J. Clinton". Ez utóbbi változat sokkal ritkább, mint a hagyományos autogramok. Clinton elnök balkézzel ír, az amerikai elnökök kedvenc tollát, a Sharpie alkoholos filcet használja.

Clinton aláírását szinte csak személyesen lehet és lehetett megszerezni. Az amerikai elnökök közül ő használ leginkább autopen gépet. Valószínűleg ő kapja a mai napig a legtöbb autogramkérő levelet, ekkora igényt pedig csak így tud kielégíteni.

Orangekiller 2011.11.10. 17:34:08

@egerészölyv:
Kóstolgatsz pöcsfej?
Gyurcsány sajnos nem az enyém. Azonban ha csak a két mogul közül kellene választani nem kétséges hova tenném az x-et.
Remélem nem így lesz 2014 ben és 2018 ban sem.
Azért mesélj mit szólsz a jövő évi adótörvényekhez?

igényes 2011.11.10. 17:37:33

@egerészölyv: Gondolod ezért a fasz orbánért, bárki szijjártón és kövéren meg a schmidten (szerinte schmitt)kivűl szaladna a britek közül.

Kurva nagy titokban érkezett orbán, november 03-án már megtelt a 40 fős Shaw Library a jegyek alapján, mind a nagykövetségünké lett.

nu pagagyí 2011.11.10. 17:37:41

@egerészölyv: Orbánnak manapság csak egy harmadrangú tisztviselő jut egy komolyabb országban. Ő is csak a túlórapótlék miatt marad bent.

egerészölyv 2011.11.10. 17:38:16

@igényes: tehát demokrata már nem vagy. Miért szt. tehén Clinton? Miért gyalázni való, ármányos pióca Orbán?

Parajpuding 2011.11.10. 17:39:02

Akárhonann nézem, az utóbbi 20 évben a törpe ganéjnál többet nem hazudott senki, több aljasságot nem követett el senki, dilettánsabb és elmebetegebb nem volt senki. Nos ezzel írja be magát a magyar történelembe. Éppúgy nem lehet és nem is kell kitörölni belőle, mint szálasit, rákosit stb. Az utókor igenis emlékezzen rá (és köpjön egyet a neve hallatán).

egerészölyv 2011.11.10. 17:39:39

@Orangekiller: jó helyre tetted az x-et, össze is jött a 2/3. Ennyit értél, szalonka.

egerészölyv 2011.11.10. 17:40:52

@igényes: gyűlölködsz? Kár a gőzért! Leszámítva, hogy berákosodsz, semmire sem mész vele.

igényes 2011.11.10. 17:43:05

@egerészölyv:

Dr. Orbán, dr. Hende vajon miért nem meri megtenni az afganisztáni utat.

Merkel asszony kétszer járt a területen.

igényes 2011.11.10. 17:43:46

@egerészölyv: BERLIN — Chancellor Angela Merkel of Germany paid a surprise visit to Afghanistan on Saturday amid growing differences inside her coalition government over when to begin withdrawing the 4,700 German troops serving in the country.

egerészölyv 2011.11.10. 17:44:23

@igényes: úgy is néz ki.
Malacka kisasszony (Horváth Ágnes) a férjét is vitte annak idején.
Te mikor indulsz, bátor úrifiú?

egerészölyv 2011.11.10. 17:45:33

@igényes: fántásztikus hír, bömbölj, hogy elemésztette a felvilágosult, multikulti, múltfeldolgozó német adófizető pénzét.

Orangekiller 2011.11.10. 17:46:49

@egerészölyv:
Ha ha ha
2/3 birtokában "csodálatos" dolgok készülnek hazánkban - igaz pöcsfej ?
A fidesz trutymó a legjobb példa hogyan kell élni ezen abszolút többséggel.
Remélem az utánuk jövők még a szart is kipaszírozzák belőlük ja és belőled is :-)

Ui. Édesanyád a szalonka - tudod

igényes 2011.11.10. 17:47:15

@egerészölyv:

Mert ugye például Puskás ereklyéit elorozta. Mi köze van Puskásnak Felcsúthoz?

Kispesti, mint én, na meg a Felcsút SE színvonala olyan távol esett tőle! Szégyen és gyalázat elrabolni a Puskás hagyatékot, rávenni állami pénzen a rokonaokat adakozásra. Pont Orbánok vették körül sok esetben Öcsit.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.11.10. 17:49:05

@Parajpuding: Respect. Ahogy tetszik mondani..@d-evike: Bezony ám.Én már visszasírom Fleto-t (pedig nem szavaztam rá, sajnos) és éppen ma vetettem fel, akik Orbánra és a többi dilettánsra szavaztak, majd vállalják érte a felelősséget? Mert most miattuk megy tönkre az ország..

egerészölyv 2011.11.10. 17:49:10

@Orangekiller: piciny gömbászkám, engem nem kell győzködnöd arról, hogy cápafog gyanánt te ugrottál be a kieső dániel doki helyébe a fő-fő demokraták dzsemborijában. Tudom én azt rég.

igényes 2011.11.10. 17:50:05

@egerészölyv: Mesélj milyen a helyzet, amikor együtt vagytok a vezérrel? Gyógyszerrrel is csencseltek, mint Schmitt az orkán kabáttal?

egerészölyv 2011.11.10. 17:50:47

@igényes: megtetted a feljelentést a kerületi rendőrőrsön?

egerészölyv 2011.11.10. 17:53:23

@igényes: na, most kezded mutatni az igazi köztársaságpárti formátokat. Sunyi alantasság, színvonaltalanság, ócska gyűlölködés. Légy óvatos, akadozik a kemoterápia.

messi-asz 2011.11.10. 17:59:08

@egerészölyv: igen... bírói ítélet alapján ami ugyanolyan politikai megrendelésre legyen,. vissazmenőleges törvények szerint...

viccet félre
egyébként elég a manyup (magántulajdon) 3 billió BŰNSZERVEZETBEN ZSAROLÁSSAL való elorzása...

ezért az egész fidesz kaphat TÖRVÉNYESEN 40-40 évet MINIMUM

milyen szép a Vértes, ó 2011.11.10. 18:00:39

@level 1:

Időnként egyeztethetnél a többi versenyzővel, 'köztudott', hogy Kálmán Olga nem kérdez kényelmetlen dolgokat emeszpésektől. ;-)

Orangekiller 2011.11.10. 18:01:35

@egerészölyv:
Hidd el óriási elégedettséggel tölt el hogy adósság finanszírozásában csak azok a csúnya imperialista spekulánsok maradtak e honba. És nem sokára ők is indulnak forrótőke gyanánt más célpontok felé, ekkor Orbán vezénylő tábornoknak már nem marad más mint mehet térdelni IMF elé - deep throat

igényes 2011.11.10. 18:02:35

@egerészölyv:

A turista utak!

Rákos betegek hazautaztak gyógyszer hiányában!

Dr. Orbán Viktor Londonba utazott baráti körével sörözni is fog.

Dr. Schmitt Pál Üzbegisztánba utazott és még vagy négy isztánba.

Dr Semjén Zsolt hazaérkezett ausztrália vadászatáról, a Dél afrikai gyűjteményét gyarapította.

Dr. Kövér László megérkezett Balczóval Uruguay-ból éa Braziliából szerencsésen. Orbán fogadta a reptéren és megköszönte Kövért a vámmentesen átcsempészett Pelé, Didi, Carlos Alberto mezekért, melyet nem drágán vásárolt állami pénzen a Felcsút és a Puskás Akadémia részére.

belekotty 2011.11.10. 18:02:52

@Orangekiller: "mehet térdelni IMF elé - deep throat " - magam elé képzeltem és csúnyán felröhögtem. :-))

nu pagagyí 2011.11.10. 18:02:55

@egerészölyv: Kissé belterjes lettél. Mégis, mi a véleményed a nyolc évi készülődés után, alig másfél év alatt összehozott reménytelen trutymóról?
Különös tekintettel, a magyar kultúra jelnlegi helyzetéről, emberi jogokról, gazdasági mélyrepülésről, silány törvénykezésről?

belekotty 2011.11.10. 18:07:27

Lehet fűt fát mondani Orbánék teljesítményére, de ezekkel ne próbáljuk már Gyurcsányékét felértékelni!

milyen szép a Vértes, ó 2011.11.10. 18:07:41

@d-evike:

Politikai ellenfél, szóval rá kell uszítani az erre fogékonyakat; ha mi csináljuk azt, amiért Gyurcsányt Sátánnak nevezzük, az 'apróság', illetve - adott esetben - 'a Nemzet Megmentése'. Nem olyan bonyolult ez. :)

dr yetee 69 2011.11.10. 18:09:19

@level 1: Te level,érted,hogy miről szól a cikk?

igényes 2011.11.10. 18:11:00

@egerészölyv:

Én megigérem, hogy bocsánatodat kérem, ha tudomásomra jut, hogy Orbánt meghívta a brit miniszterelnök kétnapos látogatásra. Bevállalom azt is, hogy külön elnézést kérek, ha a brit miniszterelnök közleményt ad ki az orbáni taliról.

Te meg kérjél elnézést tőlem, ha Orbán szombaton éjfél után érkezik meg a Liszt Ferenc repülőtérre.

Netuddki. 2011.11.10. 18:13:04

"Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel"

Hát adócsökkentés az nemigen volt...

igényes 2011.11.10. 18:13:37

@belekotty: Jobbítani kell! Nem a múltra hivatkozni és lemásolni a rosszat! Esetleg a rosszat tökéletesíteni.

Orangekiller 2011.11.10. 18:14:40

@nu pagagyí:
Véleményem szerint a fidesz trutymó nem másfél hanem 15 éve a bokros csomag elutasítása óta épül persze most csúcsosodik és elég látványos.

Közbiztonság Szilárd 2011.11.10. 18:16:15

@midnight coder:
Azt írtam, OLVASD EL*, nem azt, hogy régi fideszes csúsztatási módszerrel ragadj ki belőle részleteket, amelyek téged támasztanak alá.

*Olvasd el jelentése: elejétől a végéig.
Nem egyenlő szemelvényez, beleolvas, részleteket kiragad stb.

midnight coder 2011.11.10. 18:17:52

@Közbiztonság Szilárd: Jó, akkor idézz légy szíves valamit belőle ahol egyértelműen megemlítik valamelyik előző kormányt!

Közbiztonság Szilárd 2011.11.10. 18:21:41

@belekotty:
Pedig amit Orbánék csinálnak, az igen jelentősen felértékeli Gyurcsányék teljesítményét.

Mindenképpen a jelenlegi Orbán-féle tolvajbanda fölé.

Közbiztonság Szilárd 2011.11.10. 18:22:12

@midnight coder:
Miért, önállóan nem tudsz olvasni?

belekotty 2011.11.10. 18:23:18

@bucbuc: Az inaktív nyugdíjas réteg egyik legnagyobb bűne, hogy nem húzott gumit előtte, valamint nem ment abortuszra, miután megfogantál.

belekotty 2011.11.10. 18:24:26

@Közbiztonság Szilárd: Gyurcsány nem kormányzott, hanem betömte az államigazgatás száját pénzzel, azok meg örömmel loptak kihasználva ezt a lehetőséget.

belekotty 2011.11.10. 18:25:40

@Közbiztonság Szilárd: Orbánék szidása lehetne akár hiteles is, csak éppen nem Gyurcsány házi propagandistájának szájából.

midnight coder 2011.11.10. 18:28:08

@Közbiztonság Szilárd: Ha cáfolod azt amit én idézettel alátámasztva állítok, akkor az a legkevesebb hogy te is ideírod hogy te mire alapozod az állításodat.

midnight coder 2011.11.10. 18:29:11

@Közbiztonság Szilárd: Az hogy orbán büdöset szarik, nem jelenti azt hogy a fletóék szara rózsaillatú.

Rait 2011.11.10. 18:31:45

Sajnos igaz, amit írsz, nem hittem soha FIDESZ-nek, de azt sem gondoltam ez lesz.

belekotty 2011.11.10. 18:34:43

@midnight coder: "Az hogy orbán büdöset szarik, nem jelenti azt hogy a fletóék szara rózsaillatú. " :-))

igényes 2011.11.10. 18:34:45

@egerészölyv:

Nos, nehéz az Orbán baráti köre, pedig Polt kiutazott a horvátokhoz, meg Orbán is. Nem lehet az országot ellopni!

Gyanúsított lett Hernádi Zsolt
Jenei Miklós
2011. november 10., csütörtök 17:10 | A Mol vezérigazgatóját is gyanúsítottként nevezték meg a horvát miniszterelnök ellen zajló eljárásban, idézi a Bloomberg Tamara Laptošt, a horvát korrupcióellenes ügyészi hivatal helyettes vezetőjét. A magyar olajcég cáfolja, hogy Hernádi bármikor lefizette volna Ivo Sanadert az INA feletti irányítás megszerzése érdekében. A Mol szerint a horvát kormány számára is kiemelten fontos volt, hogy a magyar cég visszarántsa a csőd széléről az INA-t.

2.

2011. november 10., csütörtök 16:17
|
Email
A kispesti drukkerek továbbra is tiltakoznak a Puskás-hagyaték Felcsútra szállítása miatt, és már ott tartanak, hogy magát a Puskás Akadémia elnevezést is bírálják. Szerintük a Honvédot mindig kihagyták abból, ami leginkább őket illetné meg. Hemingway klubtulajdonos szerint ha minden úgy lesz, ahogy Orbán Viktor ígérte, akkor mindenki megnyugszik, noha négy éve még azt mondta, Puskás csak a Kispesté.

igényes 2011.11.10. 18:36:25

@igényes: Mit cselekszik Orbán, azt kell nézni.

nu pagagyí 2011.11.10. 18:45:50

@belekotty: Akkor még szakemberek is voltak az államigazgatásban, de ez a múlt. Gyurcsány meg, ha jól értettem a permanens nyavalygást, akkor egyfolytában megszorított. Tudod a mértéktelen vizitdíjjal meg az egyéb "népnyúzó" ötletével. Hál'Istennek, most már az adócsökkentés kormánya tevékenykedik. Zseniális unortodox gazdasági remekművek sorának nemzője.

Kandabula 2011.11.10. 18:59:12

@belekotty: kemény vagy, vazze. Akár haverod, @midnight coder. A napi történések ismeretében nem szégyenlitek magatokat?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 19:02:32

@midnight coder: "Hol is mocskolódtam én ? "

inkabb azt keressuk meg, hogy hol nem.
erted...

nem kunszt, ha "eldobok egy kovet es eltalalok vele negyet":-))

level 1 2011.11.10. 19:14:54

@yetee 69:

jaja jeti, én értem, hogy miröl szól a cikk. Nagy a gyanúm, hogy rajtam kívül viszont senki nem érti. Ezért megsúgom nektek:

A cikk arról szól, hogy mennyire kvalifikálatlan az Öszödi böszme és az udvari szövegírója a hatalomra jutáshoz.
Ugyanis, ha valaki az egész életét a politikai-gazdasagi okostónisságra tette fel és még azt sem tudja, hogy az államadósságot nem az abszolút mértékében fejezi ki a szakma és a közvélemény - hanem a GDP-hez mért arányához - akkor az abszolút SÍKHÜLYE KÓKLER.

Ezzel és a többi ismerethiányos és célzottan ferdített hablattyal ezek a Deka agyú greciék csak bizonyítják, hogy ök ma is csak a MUNKÁS-PARASZT KORMÁNY alatt megtanult ismereteikkel és képességeikkel rendelkeznek. Egy deka polgárosodást és demokratizálódást nem szedtek fel az elmúlt 20 év alatt!

ÉS HÁT A 21. SZÁZADBAN SENKI EMBERFIÁNAK NINCS SZÜKSÉGE MÉG EGY MUNKÁS-PARASZT KÉPESSÉGÜ KORMÁNYZAT HATALOMRA JUTÁSÁRA.

Ezért van a gyúrtcsótány-greci páros, na meg a maszop a teljes kihalásra ítélve pár éven belül.Addig meg csak röhögünk ezen a két falu bolondján meg odaadó hívein.
(ja hívek, adjátok oda a pénzeteket gyúrtcsi bohóc párt állására, neki szegénynek erre nem jut, hogy saját pénzböl alkalmazza saját magát - a saját pártjában)

level 1 2011.11.10. 19:17:44

@nu pagagyí:

Na mi van, ellentmondásba keveredtél? Eddig arról szólt a hazugságotok, hogy gyúrtcsótány eftárs nem tudott megszorítani, mert a Fidesz rendre megakadályozta, most meg elismered, hogy mégis megszorított?
(lehet hogy azt a megszorítást is Orbán irányította, hiszen tudjátok, az ösrobbanás óta Orbán kormányoz valójában minden és mindenki felett)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 19:19:03

@level 1: "ÉS HÁT A 21. SZÁZADBAN SENKI EMBERFIÁNAK NINCS SZÜKSÉGE MÉG EGY MUNKÁS-PARASZT KÉPESSÉGÜ KORMÁNYZAT HATALOMRA JUTÁSÁRA."

akkor mifaszt keres a mostani parasztkormany a rudnal?:-DDDD

igazi gumicsizmas, szartaposo tahok. butak miunt a fold, de az arcuk akkora, hogy ferihegyre - azert is ferihegy, basszatok lovat:-DDD - kell jarniuk megfordulni. es rosszindalatu, bosszuallo szemetladak. ertem en,hogy kedveled oket, hiszen a szemetet mindig osszefujja a szel;-)

ok azok, akik nem foldmuvelok, hanem siman parasztok. a szo leheto legpejorativabb ertelmeben.

munkas tenyleg nincs koztuk, mert dolgozni meg nem sikerult nekik sosem..:-DD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 19:21:52

@level 1: teged anyad nem tanitott meg magyarul, igaz?:-)

nem erted meg az osszetett mondatok jelenteset.

kered az altala leirtakat tomondatokban, egysegsugaru fidesznyik altal is ertheto modon?:-))

level 1 2011.11.10. 19:22:55

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

jaj de eredeti tetszik lenni Igazi Pisi bácsi! Sokáig teccett tornásztatni at az egyetlen darab megmaradt agysejtjét, mire kipattant a fejéböl ez a frappáns válasz?

Egyébként ha Orbénék azok lennének mint amit leírsz, akkor te lennél a legnagyobb rajongójuk! Ugyanis a fajta imádja a saját fajtáját.

level 1 2011.11.10. 19:25:50

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Hát sajna nem fogok az egyagysejtüeknek csak tömondatokban írni. Vagy a mondanivalómat lerajzolni.
Majd túléljük valahogy, hogy az Igazi Pisi bácsi kisegítö iskolába járt.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 19:26:52

@level 1: :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

baszki, azert nem gondoltam volna,hogy ennyire konnyu dolgom van veled:-DDDDDDDDDDDDDDDDD

kozonom,hogy azzel a sajat arcodba szarassal igy feldobtad az estemet:-DDDDDDDDDDDDDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.10. 19:28:24

@level 1: gwahahaaaaa:-DDDDD

aztakuuurvaaaaaaaaaaa:-DDDDDDDDDDDD

meg! told meg!!!!

akarom:-DDDDDDDDDDDD

bakker, te nem csak azt nem erted mit jelent amit mas ir, hanem meg azt sem amit te magad leirsz:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

szakállasbácsi 2011.11.10. 19:37:33

@midnight coder: Hát én nem csak a híres beszédet ismerem, hanem azt a néhány órát is, ami a beszédet megelőzte. De neked véleményed van, és persze előre gyártott ítéleted ezel együtt, szépen programozva, úgyhogy komplex és árnyalt információkkal nem lenne érdemes aláásni ezt.
Bár, ha jobban meggondoljuk a vélemény olyan, mint a segglyuk. Mmindenkinek van és senki sem kiváncsi a másikéra. Itt tartunk kérem.

pirimogyoró 2011.11.10. 19:42:20

@barli: "Amúgy élek a gyanúperrel, hogy Orbánék nélkül még ennél is rosszabb lenne."

Legyen gyanúpered! Ha ez így megy tovább, másod neked sem lesz, csak a hited Orbánban. Nekem is lenne, ha látnék legalább egy, egyetlenegy normális, hasznos intézkedést.

A haverok jól élnek, a többiek pedig dögöljenek meg, ez megy. Talán te haver vagy... persze, nem a többieknek :)

Kandabula 2011.11.10. 20:08:54

@www.doominogame.com: idétlen provokátor. Mennyit kapsz?

Kandabula 2011.11.10. 20:12:12

@pirimogyoró: nem találtam meg "barli" előzményét, de remélem, ő is bérből él. Egyébként éljen meg a gyanúperből...

dr yetee 69 2011.11.10. 21:40:52

@level 1: Sikhülye kókler:Orbán,vagy te nem itt élsz?Akkor narancsköd,nem szeretnék veled vitatkozni,reménytelen,a cikk egyébként a felcsuti géniuszról szól,nem Gyurcsányról!

Kandabula 2011.11.10. 22:02:56

@level 1: seggfej. Figyeld a szöveget:
"Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7 százalékos gazdasági nüvekedés és egymillió új munkahely." Ki mondta ezt? Hajlandó vagy emlékezni? És akkor a söralátétről még nem is beszéltünk. Tudod, az adó...

lajos0 2011.11.10. 22:03:55

Azon azért mindig jót tudok nevetni, amikor Gréczy a csúcsot döntő államadósság felett szörnyülködik. Kádáréktól az első Orbán kormányig 8000 milliárd jött össze folyamatos szép gyarapodással mindenki alatt. Fletovics ennek a másfélszeresét pakolta rá, hogy a szarból sikerüljön a választást visszahozni. Persze a 8000 milliárdot is képtelenek lettünk volna kifizetni, úgyhogy tök mindegy.

AutosVilli 2011.11.10. 22:25:29

@Kalmár: Csak nem ismerős a megközelítése a dolgoknak olyan FIDESZes-nem?A komáid(fidesz és kdnpdnp) is így nyomták még pár éve,a lényeget kihangsúlyozni,a miért meg a hogyan senkit nem érdekel,és nem beszélünk róla. A lényeg amikor hatalomra kerültek 200FT volt mostmeg 250 a CHF elbaszta a FIDeSZ, és baromira leszarjuk mennyi az euró,meg a dollár.

Kandabula 2011.11.10. 22:30:58

@lajos0: ez persze nem igaz, de lökjed.

pirimogyoró 2011.11.10. 23:56:42

@Kandabula: Orbán a gyanúpert is megadóztatja, ha rájön, hogy többeknek van :))

tiborc2008 2011.11.11. 03:30:26

Hála istennek nincs sehol előírva, hogy a kettő közül valamelyik gennynek kell Magyarországot kormányoznia, így ocsmánycsótány mellett nyugodtan vitykáról is lemondhatunk végleg.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.11. 08:32:46

@bucbuc:

Talán a gazdagokra kéne hitelt felvenni?
Náluk kéne hagyni a pénzt, vagy még növelni a vagyonukat?
Igazad van a többiek rohadjanak meg.

A stílus a maga az ember. Nem Dajcstompika vagy véletlenül?

Nocomment......

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 08:53:07

@tiborc2008: kar, hogy a kozeletben az egyetlen ember aki tulelte orbant ugy, hogy nem hodolt be, az pont fleto:-DDD

mellesleg egy bajnai-oszko duot en szivesen latnek...

lajos0 2011.11.11. 09:10:06

@Kandabula: Melyik része nem igaz ? Hogy 8000 milliárdról 20 000 közelébe érkeztünk, vagy hogy a 12 000 másfélszerese a 8000-nek ? Netán, hogy a világgazdaság pénzbősége és az isteni szerencse volt a gazdaságpolitikájuk két fő fundamentuma ? A harmadikat nem is említem :-)

Logan Grimnar 2011.11.11. 09:24:19

@genyamagyar: hát persze, okostojás, gyurcsótánynál kártékonyabb féreg még nem vezette az országot, talán szálasi, de ő is csak talán....

tiborc2008 2011.11.11. 09:41:08

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Mondjuk, a libatolvaj-gennyre se vágyok túlzottan (egyáltalán).
Minden tiszteletem azé, aki a focimeccsen szétrúgta a fejét a nyomorultnak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 09:52:25

@tiborc2008: ugye tudod, hogy ez alibatolvajlos tortenet fullkamu es ezert nemregen iteltek el pesty laszlot es 4 eve a magyar nemzetet is helyreigazitasra..?;-))

szoval kamu, konkretan.

szoval most mar csak az a kerdes, hogy egy rosszindulatu hulye vagy akit a beteges gyuloleten keresztul lehet manipulalni, vagy pedig tudatosan hazudozo gerinctelen alak?:-)

sajnos mas opcio nincs:-)

Lencsés István 2011.11.11. 10:02:59

@Közbiztonság Szilárd: Lehet hogy kisbetű , sőt biztos de aki igaz MAGYAR annak nagybetű .... A MAGYARORSZÁG is csupa nagybetű annak aki tényleg MAGYAR . Az hogy nem tetszenek neked a festmények az a te problémád , de leszólni őket nem kell , utána kell csinálni ! :) ;) Az államadosság pedig csökkent , megmondta ORBÁN VIKTOR és inkább neki hiszek , mert ő van benne és nem 1 anonimnak , meg ennek a hazug blogírónak .... Ja ha már MATOLCSY - t emlegeted ő is többet foglalkoziuk vele , mint te ! :) ;) A sértésed meg lepereg ! :) ;) Az arcom pedig nem ég , mert ma MAGYARORSZÁG - on egyetlen olyan párt van aki képes JÓL kormányozni , az pedig FIDESZ ! :) ;) A többi duma , és belemagyarázás !

@bebe tv: A saját tartozást meg az államadósságot összemosni azt mutatja hogy gőzöd sincs smemiről .... , de ha már felhoztad akkor mit szólsz azokhoz akik sírtak a sok hitel miatt amit felvettek , hogy most velük mi lesz aztán simán kifizették MEGTAKARÍTÁSból , az ilyenekről kéne írni , és nem hülyeséget írni .... A sértésed lepereg ! :) ;) A képekről meg annyit ha tudsz csinálj jobbat és akkor ugass ! :) ;) Ja és a képekről meg annyit hogy van végre a közelmúltból is és ez is jó , csak a primitív emberek nem tudnak értékelni semmit ....

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 10:15:19

@Lencsés István: magyaran semmi masod nincs a vilagon, csak hogy anyad ide pottyantott?:-))

tudod, van aki az eletere, tetteire buszke. amit elert. annak nem kell a szuletes nevu lutrira hivatkozva buszkelkednie:-DDD

tiborc2008 2011.11.11. 10:36:58

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Hogy maffiapatkány magyar bíróságok mit ítélnek, az lófaszt se érdekel.
Hogy mást ne mondjak, a princ is szabadlábon és egy percet se ült, a belügyminisztériumot meg olajosmaffiózó vezeti.
Itt nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás, és joga az erősebb kutyának van.
A libás történet pedig igaz.

tiborc2008 2011.11.11. 10:48:38

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Ezért vagy te hülyepicsa: érved nincs, csak személyeskedsz.

tiborc2008 2011.11.11. 10:52:40

Még egyszer, hogy világos legyen: hogy kurcsányi, vagy bajnai, vagy mesterházi, vagy akár melyik volt vagy jelenlegi maszoppos mit mond, ír, vagy csinál, az jelentőségét tekintve annyi, mint békafing a gólya szájában.
Elintézte nektek szemkilövöldöztető ocsmánycsótány.
Vergődhettek még egy darabig, aztán annyi.
Roló le.

Lencsés István 2011.11.11. 11:06:29

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: 1 . Tanulj meg írni . 2 . A sértésed lepereg , tehát tanulj meg olvasni is . 3 . Nekem is van mire büszkének lennem , csak ehhez 1 anonimnak semmi köze .

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 11:07:01

@tiborc2008: dehat minek irjak ervet, maikor te mar leirtad?:-)

"Hogy maffiapatkány magyar bíróságok mit ítélnek, az lófaszt se érdekel.
Hogy mást ne mondjak, a princ is szabadlábon és egy percet se ült, a belügyminisztériumot meg olajosmaffiózó vezeti.
Itt nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás, és joga az erősebb kutyának van.
A libás történet pedig igaz. "

ennyi

csocselek vagy. nem tanusitasz jogkoveto magatartast, az onbiraskodast preferalod, alaasod a birosagok es a jog tekintelyet ha azok nem az egyedi, sajat, egoista es onzo ertekrendednek megfelelo iteletet hoz, kaoszt szitasz.

az, hogy nem vagy tisztaban az altalad leirtak jelentesevel es azzal, hogy ez milyen fenyt vet rad, az csak a szellemi torpesegedet jelzi:-)

az pedig, hogy ezek utan hisztizel, mint valami szaros hulyegyerek mikor az arcodba mondjak, hogy az altalad tanusitott viselkedes mnilyen fenyt vet rad pedig a gerinctelenseged mutatoja:-)

tessek

most igy megfelel?:-)

Az igazi sztrovacsek 2011.11.11. 12:02:34

Úgy látom Gréczy érdekes témát feszeget.
Tegnap reggel óta több mint ötszáz komment.
Nem rossz ez a blog, akár mit is mondtok.

tiborc2008 2011.11.11. 12:03:00

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája:

Szívesen venném, ha bíróság ítélné el őket, sajna erre 0 esély van. Nem azért, mert nem érdemelnék meg.
Ahogy "A keresztapá"-ban:
börtönbe nem kerülhetnek, legfeljebb lelőhetik őket az utcán.

Azért leírhatnád, hogy mikor-hol hisztiztem.

tiborc2008 2011.11.11. 12:10:20

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája:
Ha ti vagytok a (szemkilövető) demokraták, akkor az egyetlen tisztességes álláspont az, ha az ember csőcseléknek áll.

leponex 2011.11.11. 12:31:09

@lajos0:
'lajos0 2011.11.11. 09:10:06
@Kandabula: Melyik része nem igaz ? Hogy 8000 milliárdról 20 000 közelébe érkeztünk, vagy hogy a 12 000 másfélszerese a 8000-nek ? '

Mint ha az Önkéntes Szélmalmunkkal próbálnál érdemben vitázni. Vagy a sipivel :) ... .)
Róna Péternek ez ügyben két remek megszólalása volt ismét, talán érdemes lenne valamelyest fontolóra venni fejtegetéseit.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2011.11.11. 12:32:00

@avionics: Ne keverd a görög és az olasz helyzetet. A görögök másfél éve folyamatosan a segélycsomagokból élnek, az olaszok nem.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 12:36:07

@tiborc2008: mikor nem hisztizel, csocselek?:-)

folyamatosan ezt teszed. bassza a csorod, hogy nem tudsz masoknak artani, mert gyenge vagy es buta es allandoan errol panaszkodsz:-DD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 12:42:39

@online távmunkás: az olaszok meg miota berlusconi vezeti/vezette az orszagot:-)

szerinted miert akar eszak levalni delrol? mert amit milano es kornyeke megtermel azt elsegelyezik delnek. olyan beteg intezkedesk vannak, hogy ha olasz autot veszel 2-2500 euro engedmenyt kapsz belole - amit az allam fizet ki kozpenzbol...

es hasonlo okossagok:-)

leponex 2011.11.11. 12:44:02

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

@tiborc2008: ugye tudod, hogy ez alibatolvajlos tortenet fullkamu es ezert nemregen iteltek el pesty laszlot es 4 eve a magyar nemzetet is helyreigazitasra..?;-))

szoval kamu, konkretan."

- a történet természetesen nem kamu, sajnálatosan megtörtént esemény, a vita csak azon volt, hogy az öngyilkosságokért ( ha azok valóban a Bajnai úr által vezetett Wallis elmaradt kifizetéseivel hozhatók kapcsolatba ) valóban jogilag felelőssé tehető-e Bajnai úr.

"Pesty László a tárgyaláson tagadta bűnösségét, közölte, hogy libatenyésztők százai jutottak csődbe az ügyben, többen emiatt lettek öngyilkosok, ő pedig újságíróként a szakmai szabályok szerint járt el. A döntés ellen fellebbezett, így az nem jogerős, a rágalmazási per másodfokon a Fővárosi Bíróságon folytatódik."

Meglepő lenne, ha jogerősen elmarasztalnák e markáns véleményéért az újságírót.

Várhatóan újabb tüntetések lesznek a vélemény és szólásszabadság bíróság által történő újabb sárba tipratás alkalmából:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 12:50:27

@leponex: tevedes

a magyar nemzetet pontosan az altalad idecitalt allitasok miatt kellet hogy helyreigazitast lekozoljon jogeros birosagi hatarozat utan.

leponex 2011.11.11. 12:51:56

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

De hogy ne legyen oly egyoldalú a tájékoztatás , nézzünk egy másik hozzászólást ez ügyben:
"Fakutya ezredes 2011. november 9. 18:37

2002. május. Eladta a Hajdú-Bétben lévő tulajdonrészét az OTP Bank Rt. A társaság így már 95 százalékban a Wallis Rt. tulajdonába került.

3. A Hajdú-Bét kapcsán a Wallis igazgatósága közölte, hogy a cégcsoporton belül a baromfifeldolgozó az egyik legfontosabb hosszútávú befektetés, ami jól működik, hiszen nyereséget termel.

2003. március. Az árbevételünk odavan – panaszolta
Kovács Lajos körösszakáli libatartó, aki több társával nem jutott hozzá a Hajdú-Bétnek leadott 8 ezer szárnyas árához.

4. A Hajdú-Bét eddig és ezután is fizet parnereinek – reagált a panaszra a feldolgozó vezetője hozzátéve, hogy az ágazat nehéz helyzetben van, több cég csődbe került, de a debreceni céget ez nem fenyegeti. Fél évvel később Bajnai Gordon, a Wallis vezérigazgatója már azt mondta, hogy a Hajdú-Bét különösen nehéz helyzetbe került.

2003. november. Libatenyésztők demonstráltak a feldolgozó debreceni gyára előtt.

5. Decemberben feljelentést tettek a termelők a debreceni
rendőrkapitányságot a Hajdú-Bét ellen, amit a hatóság azzal utasított el, hogy nem történt bűncselekmény.
December 12-én az rt. fizetésképtelenségét állapította meg a megyei bíróság és elrendelte a Hajdú-Bét felszámolását. Közben egymást érik a termelői demonstrációk.

A kormány felelősséget érez a kistermelőkért, ezért nem a
feldolgozót támogatnák meg, hanem a termelőknek adnának kölcsönt.
Szanyi Tibor államtitkár azt követően mondta ezt, hogy az Apeh
zárolta az rt. számláit.
Januárban kérdésesnek tűnt, hogy a több milliárdos
követelésállománnyal rendelkező termelők valaha is a
pénzükhöz jutnak-e. Ugyaneben a hónapban a Hajdú-Bét
önfelszámolást kért maga ellen, a Wallis pedig úgy döntött, hogy kivonul az élelmiszer-feldolgozó iparból.

A cég hiteleit felmondó bankhoz kerültek a jelzálogként
felajánlott ingatlanok, így a több milliárd forintnyi vagyon kikerült a felszámolás hatóköréből.

2006. augusztus. Az ügy kivizsgálását követelték fórumukon a Hajdú-Bét károsultjai, akik meghívták az összejövetelre Karsai József szocialista országgyűlési képviselőt is.

6. Karsai József a fórumon arról beszélt, hogy az ügyet büntetőjogi szempontból kell vizsgálni, szerinte ugyanis személyi felelősség állapítható meg. Ugyanő néhány nappal később (miután találkozott Bajnai Gordonnal) közleményben tudatta, hogy Bajnainak a Hajdú-Bét felszámolásából semmiféle anyagi előnye nem származott.

www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/a-hajdu-bet-es-a-libasokk-esete-a-wallis-rt-vel/cn/haon-news-FCUWeb-20090331-1059399399

2004 Az agrártárca államtitkára szerint a 100 milliárdos új hitelkeret és a SAPARD-program is lehetőséget ad a nehézségek áthidalására. A baromfifeldolgozó cég a termelőknek még tartozik a tavaly feldolgozott baromfik árának 20 százalékával. - A kormány segíteni szándékozik a Hajdú-Bét Rt-nek, amely jelen pillanatban nem talált még olyan partnert, amely finanszírozná a további működését. Szanyi Tibor, a Földművelésügyi Minisztérium politikai államtitkára. - A piacgazdasági körülmények között a magánvállalat, mint ez esetben a Hajdú-Bét, nyilvánvalóan a törvények okán a kormány nem kíván beavatkozni, ellenben nagyon komoly felelősséget érzünk és együtt érzünk azokkal a termelőkkel, főleg kistermelőkkel, akik most a várható felszámolási eljárás okán nehéz helyzetbe kerülnek, hiszen ők még egy sikeres felszámolási eljárás esetén is csak nagyon hosszú idő múlva juthatnak hozzá a pénzükhöz. Ezért keressük, hogy kik tudnák összefogni ezeket a kistermelőket, kik lennének az ő képviselőik, mert számukra a tárgyalást ajánlanánk az ügyben, hogy milyen átállási, tehát más tevékenységre való áttérést elősegítő hitellehetőséget biztosítanánk. Különös tekintettel arra, hogy jelenleg is folyamatban van egy, az európai csatlakozást olajozó, megkönnyítő, egy százmilliárd forintos hitelkeretünk, és ilyen körülmények között keressük annak a módját, hogy miként tudjuk ezt az ő segítségükre is fordítani. Azt is meg kell jegyeznem, hogy szintén rájuk szabottan keresnénk a megoldást arra, hogy a most megkönnyített feltételrendszerű SAPARD-programot hogyan tudnánk bemozdítani az ő javukra, tekintettel arra, hogy épp a mai naptól él az a szabály, hogy a SAPARD-pályázatokhoz szükséges önrészt immár hitelforrásokból is lehet biztosítani. A kormány nem anyagi segítséget kíván nyújtani és nem konkrétan a Hajdú-Bétnek, hanem a beszállítóikat szeretnék támogatni, különösen a most likviditási problémába került kistermelőket. A Hajdú-Bét pénzügyi kisegítése az államtitkár szerint szükségtelen, hiszen a kialakult helyzetben ismereteik szerint egy felszámolási eljárás rendezni tudja ezt a helyzetet. Forrás: FigyelőNet

http://www.practivet.hu/v3/index.php?m=news&id=51&l=h"

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 12:52:07

@leponex: HirdetésLapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával.

webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:urNchg3ABMMJ:mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201+magyar+nemzet+helyreigazitas+2007&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 12:57:40

@leponex: latod, hiaba torolte a magyar nemzet az oldalarol ahelyreigazitast, a google cache ellen nincs ellenszer..

az internet lesz a fidesz halala:-)

szeretned mondjuk azt az idezetet, amikor is orban viktor elmnondja, hogy a fidesz kiindulais pontja a 20. szazadi liberalizmus? vagy amikor magat balliberalisnak hivja? amikor lazad az egyhazak allami tamogatasa es befolyasa ellen es szekularizaciot ker szamon?

en fideszes voltam 94ig..

csak en maradtam liberalis. ok meg ventillatorkent hasznaljak akoponyeguket.

ugyhogy en orban viktor ellensege vagyok, mert elarult.

remelem, megprobal majd megolni, ahogy azt az ellensegeirol nyilatkozta..:-)

ugye tudod, mirol beszelek?

vagy azt is elokeressem neked?:-)

tiborc2008 2011.11.11. 13:00:27

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája:
Ártani?
Már megint magadból indulsz ki.
Felvilágosító tevékenységet folytatok.
:-)
Mondjuk, a hozzád hasonló szemellenzős barmokról lepereg, de hát ez van.
.))

tiborc2008 2011.11.11. 13:03:19

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája:
RE: "en fideszes voltam 94ig.."

Nahát, én meg szadesz-szavazó voltam '94-ig.
Csak én maradtam igazi liberális, azok meg összeálltak mindenféle pártállami maradékokkal egy kis országrablásra.

tiborc2008 2011.11.11. 13:15:48

sipike, múltkor azt ígérted, hogy eleged van orbánországból és elhúzod innen a csíkot. Azért írsz angol billentyűzettel, mert már megtörtént?
:-))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 13:25:40

@tiborc2008: igen, ott mutattak meg, hogy tenyleg demokratak..:-)

tudod, nekem nem az a demokrata, aki masokat ki akar zarni ahatalombol, hanem aki kompromisszumot tud kotni...

egyebkent az, hogy valakit jogtalanul bortonbe akartsz zaratni, az megis, mi a rezveretes lofutty, ha nem arto szandek?:-DDDD

nem mondod, hogy mar ennyire el vagy baszarintva, hogy nem latsz kulonbseget..:-DDD

tiborc2008 2011.11.11. 13:27:12

Különbenis, minek nektek ártani, mikor megvan erre a saját felülmúlhatatlan önpusztító "szakemberetek".
:-DDD

leponex 2011.11.11. 13:27:50

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
:) épp ezt akartam idézni, amikor lefagyott a net.

Magyar Nemzet
Helyreigazítás
2007. november 19. 00:00

Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával."

No, akkor elemezd ezt a helyreigazított valóságot:
- nem a rendszerváltáskor lett az első ember
- nem dolgozott még a Wallisnál, amikor az átvette a baromfiágazatot
- nem igaz, hogy nem fejlesztették a céget
- nem csak pénzt vettek ki belőle
- nem Bajnait bízták meg a felszámolással.

*********
No és ez bármit változtat-é annak valóságtartalmán, amit már annyiszor leírtak a pénzkimentés és a beszállítók ki nem fizetése kapcsán?
Mert EZT nem kívánta cáfoltatni Bajnai úr. Talán nem véletlenül.
Olcsó poénnak hozhatnám, hogy nem volt taggyűlés :)

***
elhiszem hogy fideszes voltál 1994-ig ( én nem ), szerencsére Molnár, Ungár, a Szőke Politikai Nagyherceg és társainak nem sikerült a projekt, beterelni a szadeszba a fideszt, így aztán dolguk végezetlenül távoztak az érintettek. :))
Frusztráltságotok érthető ;-)

" remelem, megprobal majd megolni, "

No ez meg a másik, amitől láthatóan minden baja van a 'liberálisnak' mondott, bár ahhoz az ég világon semmi kapcsolattal nem bíró megmondóembereknek, akik e röpke 20 év alatt totálisan leamortizálták hazánkban a 'liberalizmust'. Persze csak azok előtt, akik elhiszik, hogy bármi közötök van hozzá.

leponex 2011.11.11. 13:32:14

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"ugyhogy en orban viktor ellensege vagyok, mert elarult."

Egészségedre.
Láthatóan nagyon szeretnétek, hogy valamit reagáljon már végre ez a Despota, ezt a miniducse, hitlerreinkarnáció, autokrata, neohorthysta, ( bocs, a többit kihagynám :) ), de semmi.
Semmi, öregem, semmi reakció.
Tegye mindenki a dolgát ... :)

tiborc2008 2011.11.11. 13:32:42

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája:
Megmutatták.
A szervezett bűnözéssel liberálisok.

tiborc2008 2011.11.11. 13:35:52

Még valami.
Szadesz nem azért pottyant ki a parlamentből, mert kihaltak hazánkban a liberálisok.
Hanem mert úgy érezték, hogy elárulták őket. Már nem hittek a szadesz liberalizmusában. Ahogy a maszopp baloldaliságában se sokan mára.
Itt a pont, vége.
Le lehet húzni magatokat a klotyón, hogy végre oda kerüljetek, ahová valók vagytok.

tiborc2008 2011.11.11. 13:45:12

@leponex:
Wazze, ez az orbán mindenre képes.
Lehet, hogy még gecizsóti blogját se olvassa.
:-))

tiborc2008 2011.11.11. 14:04:46

Húha, sipi ma már nem válaszol.
Péntek van, korábban vége a munkaidőnek.
:-))

tiborc2008 2011.11.11. 14:33:48

Ki lesz ma a délutános kurcsányvédő?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 15:07:41

@tiborc2008: en jobboldali liuberalis vagyok, mint emlitettem mar nem egy alkalommal. tehat en nem fogom lehuzni magam, hanem vagy arra szavazok, aki leginkabb megkozeliti az elkepzeleseimet, vagy az _ellen_ aki a legmesszebb all tolem, vagy egeszen konkretan a jogaimra, vagyonomra, eletemre tor. mint most teszi orban, vagy tenned te, ha megtehetned.

tehat ennek fenyeben egyszeruen azert voksolnek fletora, mert o az, aki

ad 1 legkozelebb all ahhoz, amit elkepzelek - meg ha ez nem is esik tul kozel a valodi elkepzelewseimhez, de tudok kompromisszumokat kotni

ad 2. orbanek egyetlen szambaveheto ellenfele o es a dk

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 15:17:47

@leponex: "No és ez bármit változtat-é annak valóságtartalmán, amit már annyiszor leírtak a pénzkimentés és a beszállítók ki nem fizetése kapcsán? "

igen

tokeletesen cafolja.

"– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle."

a libatenyesztoket a francia libatenyesztok nyirtak ki. igy mukodik a dolog. nem voltak eleg jok, eleg ugyesek, eleg okosak es ezert elbuktak.

semmi koze bajnainak hozza. hacsak nem francia libatenyeszto:-)

tiborc2008 2011.11.11. 16:20:04

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
orbanek egyetlen szambaveheto ellenfele o es a dk

Muhaha!!!
Hát, ha vicceskedünk: egy lmp-jobbik koalícióra szavaznék!
Csak mert ők még nem voltak.
:-))

Komolyra fordítva a szót: kizárva minden olyan párt, amelyik maszoppal vagy ocsmánycsótánnnyal összeszűri a levet.

tiborc2008 2011.11.11. 16:22:20

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Libatenyésztőket nem az nyírta ki, aki átvette az árut és baxott kifizetni?
(És sok szép Citroen Picasso kocsit vásárolt a pénzből az Est-taxinak)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 16:37:22

@tiborc2008: ertem en,hogy te rosszindulatu vagy es ezert azt szeretned, hogy mindenaron bemocskolj valakit, de ugye amit leirtal az nem tortent meg:-)

es mivel Magyarorszag jogallam, igy neked, mint vadlonak van bizonyitasi kotelezettseged. de ugye biznyitani nem tudod az allitasodat...:-)

tiborc2008 2011.11.11. 16:47:59

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Haladjunk sorban:
Libákat átvették.
Libákat eladták, külföldre szállították.
Libákat kifizették.
Termelők a pénzből semmit se láttak.
Hogy jönnek ide a francia libatermesztők, valamint hol a zsé?

Minimum sikkasztás, de inkább lopás.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 16:48:07

@tiborc2008: meg fogod latni..:-)

nincs masnak realis eselye. az lmp sotetzold oko-kommunistak partja, a jobbik meg fasiszta - igen, amit a jobbik hirdet azt fasizmusnak hivjak. nincs ezzel baj, teljesen legalis politikai nezet, nyiltan hirdetheto, ahogy nem tilos kommunistanak sem lenni.

mindket part meglehetosen szuk es szuklatokoru szavazotabort bir megmozgatni.

a dk-nak viszont pontosan a kompromisszumkeszsege miatt van eselye, hogy egyesitse azokat a szavazokat, akik egy ortodox gazdasagpolitikat megvalosito, lehetoleg minnel osszetettebb, szinesebb - tehat minnel tobb erdeket kepviselo - kormanyt alakitsanak.

az olyan emberek, akiket az eszuk helyett a gyulolet es rosszindulat vezet egyre kevesebb, egyre tobben latjak be, hogy talan megsem kellett volna elhinni kanyar nelkul amit a fidesz es orban viktor masokrol allitott..:-)

mert ugye te sem tudsz mast felhozni a fent emlitettek ellen, csak amit a fidesz propagandagepezete a fejedbe kalapalt..:-)

de ilyeneknek is kell lenni, mint te.

a rossz peldakra ugyanis azert van szukseg, hogy akik jo uton jarnak lassak, mi lesz beloluk ha leternek..:-)

meg kell tartani benneteket, szellemi hajlentalanokat is. veletek kerek a vilag;-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 16:50:56

@tiborc2008: de ugye azt nem tudod bizonyitani, hogy ez pontosan igy is tortent?:-)

legfeljebb tudsz hozni a fidesz sajtobol cikkeket, amik miatt helyreigazitasra koteleztek a sajtoorganumot..;-)

az nem bizonyitek.
amit te leirtal az ugy hivjak, hogy pletyka:-)

tiborc2008 2011.11.11. 16:51:19

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Lassan viccesebb leszel mint Hofi.
No, jó álmodozást.
:-))

tiborc2008 2011.11.11. 16:54:25

Hát, ha libaügyben megírnád, hogy melyik lépés nem történt meg. Áruátvétel és kiszállítás megtörtént. A termelők meg nem láttak a pénzből semmit. Ahogy egyébként szívesen megtették a kurcsánykorszakban pl. a Megyeri híd építőivel is.
Már epedve várom, hogy jönnek a képbe a francia libatenyésztők.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.11. 17:06:25

@tiborc2008: ezt hivjak ugy,hogy csod.

es ez nem buncselekmeny. aki vallalkozik es csakis egy labon all, annak szamitania kell arra, hogy aki atveszi a libat az fizeteskeptelenne valhat. egyszeruen ez nem bcs. nem lehet erte senkit bortonbe zarni. igy mukodik a vallalkozosdi. kockazattal jar. es ha nem vagy okos, ra fogsz baszni es senkit nem hibaztathatsz erte.

tudom, mert nekem is volt vallalkozasom, nem votam okos es csodbe mentem. es senkit nem hibaztathatok miatta, csak magamat. mert nem figyeltem oda arra az uzlettarsamra, aki elkurta a boltot alolunk. 30 millert buktam az uzleten. de az en hibam. ahogy a libasok hibaja az is, hogy eggyetlen cegre tamaszkodtak, ami mar evek ota fizetesi gondokkal kuzdott es a francia gazdak magyar liba elleni akcioja - tudod, a libatomes nem eukomforn es allatkinzas... ugy hirdettek europaban a magyar libamajat, mint allatkinzassal keszult termeket - vegkepp lehuzta a rolot. igy mukodik. ez mar nem a cuclizmus, kis kadarfattyu. az eleted a te kezedben van es a te felelosseged.

ertem en, hogy az egysegsugaru prolik, mint te azt hiszik, hogy majd valaki mas, allambacsi, a ducse, a car atyuska, rakosimatyaselvtarpajtas, vagy maga a szenteletu orbanvekker vagy egyeb onjelolt faszomoccse messais majd szepen megfogja a kis kezedet, megsimogatja a buksi fejed, hogy nem baj, ha hulye vagy, azert neked is az jar, mint az okosoknak.

nem. a piac es az uzlet nem errol szol.
legyen eszed. ha nincs eleg, menj el alkalmazottnak ahhoz, akinek van eleg.

tiborc2008 2011.11.11. 17:14:50

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
Mint jobboldali libelálistól kérdem, aki kényes a magántulajdonára: ha egy üzletfeleddel szerződsz és az átbasz, elveszi a tulajdonodat, akkor te vagy a hibás, mert miért bíztál benne? Állambácsitól nem azt várom, hogy megsimogassa a fejem, hanem azt, hogy ne a törvényszegő tolvaj tetveket támogassa.

leponex 2011.11.11. 20:29:09

@tiborc2008:
;-)
Legkedvesebb Walesi Bárdunkról NEM beszélünk közönséges, alpári, ordenáré, ... szavakkal, bármennyire is liberálisak vagyunk.
Egyébként más kommentelő barátainkról, okkal vagy ok nélkül útált politikusainkról SEM.
Szerintem.
Hát hajrá.

leponex 2011.11.11. 20:42:05

az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2011.11.11. 15:17:47

tiborc kománknak ezuttal tényleg igaza vaqyon, bár a Hofin azért röhögni lehetett.
Nevetni nem - szerintem - mert a humor ennél azért komolyabb dolog. Hofi úr meg ugye kádár jobboldali liberális apátok jobboldali liberális udvari bohóca volt, ugye.)

***

"ertem en, hogy az egysegsugaru prolik, mint te ... vagy egyeb onjelolt faszomoccse messais majd szepen megfogja a kis kezedet"

Világos beszéded van, neked a jobboldali liberálisnak ne a kezét fogdossa meg a jobboldali liberális 'fletó', annál te már feljebb jutottál ... vagy lejjebb ...

Te valami 68-as nagygenerációs lehetsz :) Lelkileg gondolván természetesen.
Olyan Bendites fílinged lengedez :)

bebe tv 2011.11.11. 20:49:40

@Lencsés István: Ad egy. Ugatni ahogy látom te szoktál.
Ad kettő. Akik csípőből most visszafizették, azok mind a tehetős rétegből kerültek ki. Lásd: Rogán, Kósa és társaik. Hogy volt köztük olyan is aki nem tartozott az úgymond politikai elithez az meg érthető, mert olyan törvényt azért nem mertek hozni, hogy a Rogán a Kósa a Papcsák meg a társaik fizethetik csak vissza.
Ad három. Nem tudom milyen iskolába jártál, de még a tánciskolában is illik legalább négyig elszámolni, hogy ne össze vissza lépegess.
Ennyi. A vezéred szavaival élve: benyomok még egy sört oszt jó napot.
Ez nem engem, hanem őt és téged a hívét minősíti.

lajos0 2011.11.11. 20:56:26

@leponex: Szia Leponex.

Azt a szerencsétlen nyomorult ezernevűt én itt még nem láttam. Bár már régen nem olvasok végig minden kommentet.

Amúgy Róna Péter nálam kicsit leszerepelt, amikor azt találta mondani Kálmánnak, hogy a hazai bankoknak svájci frankot kellett venni azért, hogy frank alapon tudjanak hitelezni. Azt nem hinném, hogy a deviza swap-FX ügyletekről ne hallott volna, és azt sem hogy talál a devizahitelesek között sok olyat, aki tudja egyáltalán, hogy néz ki a svájci frank. A hülye bankok shortolták a svájci frankot, oszt kicsit rábaltáztak vele. Így is volt rajta hasznuk bőven.

bebe tv 2011.11.11. 20:57:26

@Lencsés István: Ja még valami. Mifelénk az a divat járja, hogy a tehénszarra nem mondunk pizzát, még ha a világ leghíresebb tehene is helyezte el a lepényt.
P.S: már ha tudod ez minek a rövidítése.
Ha én lennék a primitív és te az értelmiségi akkor már régen rossz ennek az országnak. Rólad a a csehszlovák 20 koronás jut az eszembe, ahol vak vezetett világtalant.

leponex 2011.11.11. 21:26:23

@lajos0:
Üdv:)
Azért néha az az érzésem, hogy kétszázadik nickjével néha röffen egyet-egyet :)

Nekem könnyebb, semmiféle közgazdasági képzettségem nincs, így nem zavarnak (talán annyira) az előítéleteim.
Természetesen Róna Péter úrral sok mindenben 'nem értek egyet' , de azon kevés szakemberek közé tartozik szerintem, aki értelmesen, világosan fogalmaz és érvel.
( Hirtelen Békesi úr ugrik be, amikor azt ecstelte drámai hangon, hogy a manyup pénztárak bezárása miatt csökkenő állampapírkereslet gondokat fog okozni :). Valakinek biztos okozott;-) )
A Zorbánék leghitelesebb kritikusa (szerintem), érdemes lenne legalább megfontolni javaslatait. Már amelyiket persze.
Nyilván nem ok nélkül mondta, hogy semmiféle kormányzati feladatot nem vállalna, pedig az úttörőink egyszer be is dobták a nevét mint lehetséges kormányfő. Elemezni mégse akkora kockázat, mint dönteni és csinálni.

leponex 2011.11.11. 21:38:26

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Erre a 'jobboldali liberális', meg a '1994-ig fideszes voltam' comming outodra rímel a neokisnyilas hirszerő címoldala:
"Debreczeni Józsefről közismert, hogy hosszú utat járt be, míg eljutott Gyurcsányig. úgy látszik, hogy önrefelxív képességei azonban még mindig működnek, hiszen egy tegnapi konferencián a következőt találta mondani: „alakulhat még úgy, hogy újra felveszem a konzervatív-liberális köpönyegemet.” "

Így azért már követhetőbbek kommentjeid :)

Kandabula 2011.11.12. 01:06:21

Vitatkoztok, vitatkoztok. Eddig nem volt jó, most meg jó...

tiborc2008 2011.11.12. 02:30:32

Nem igazodom el ezen a sipin.
Lehet, hogy menstruál, mert összevissza írkál zöldségeket. Egyszer azt írta, hogy ha szerelmének tárgyát (a trágyát) börtönbe zárnák a galád zorbáncok, akkor ők biza kihozzák onnan. Most meg nem is szavazna kurcsányra, csak hát a hazát meg köll menteni ugyi, és hát csakis ő tudja, senki más.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.12. 08:11:28

@Kandabula:

"Eddig nem volt jó, most meg jó..."

Kinek jó, kinek nem...
Van akinek a pap, van akinek a papné.
Nekem inkább a lánya.

tiborc2008 2011.11.12. 08:33:42

Hogy lehet, hogy csótánypárt nem indított jelöltet a II. kerületi időközi választáson?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.12. 09:14:34

@leponex: en meg mindig jobboldali liberalis vagyok

nem en lettem arulo, hanem orban es a fidesz:-)

ertem en, hogy mar neked, fizetett fasszoponak is kinos amit orban muvel, de en annal okosabb vagyok, agitprop elvtars, hogy megegyem azt a szart amit a kozpontbol lekuldenek neked terjesztesre:-)

tiborc2008 2011.11.12. 09:15:02

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája:
RE: "csocselek vagy. nem tanusitasz jogkoveto magatartast, az onbiraskodast preferalod, alaasod a birosagok es a jog tekintelyet ha azok nem az egyedi, sajat, egoista es onzo ertekrendednek megfelelo iteletet hoz, kaoszt szitasz."

Jut eszembe: ki szokta kritizálni a polt-féle jogszolgáltatást?
Ki hozná ki a csótányt a börtönből?
(Csak nehogy eltévesszétek, és egy másik csótányt hozzatok ki, muhaha!)

tiborc2008 2011.11.12. 09:17:42

Szarban lennétek, ha a börtönben a sok csótány közül ki kellene választani az imádottat!

Lencsés István 2011.11.12. 09:17:52

@Lencsés lstván: Engem te hazug anonim csaló nem érdekelsz . És igen minden blog hazudik aki nem azt írja amit a miniszterelnök mondott . és a blog is anonim meg te is , felőlem játszhatjuk ezt a játékot sokáig , én jót nevetek azon milyen szerencsétlen vagy . :D :) ;)

@bebe tv: 1 . Sértésed lepereg , tanulj meg olvasni ! :) ;) Akik csipőböl visszafizették azok nem a tehetős rétegből kerültek ki .... Téged minősít az hogy anonim vagy . :) ;)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.12. 09:22:29

@tiborc2008: "Jut eszembe: ki szokta kritizálni a polt-féle jogszolgáltatást?
"

koszonom:-DDDDDDDDDDD

tudod, az ahelyzet, hogy poltnak nincs joga jogszolgaltatni...

ertem en, hogy te vagy akkora muveletlen, jogilag alulkepzett retardalt, hogy azt hiszed az ugyeszseg feladata a jogszolgaltatas, de nem:-DDDD

mindenesetre koszonom, hogy onkent alaszaladtal a sajat faszsagodnak igy, nagy nyilvanosan, ennyi ember elott:-DDDDD

na elmeselem, hogy meglegyen a mai napi jocselekedetem, te sutyerak:

az ugyesz a vadat keviseli. nincs itelkezesi joga
az ugyved a vedelmet kepviseli. ninc sitelkezesi joga.

jogot a birtosag szolgaltat.

nem ciki ennyire butanak lenni?:-)

jha az, akkor miert nem tanulsz, bakker:-DDD

miert egeted magad, hogy az allampolgari ismereteidnek meg az alapjai sincsennek meg?:-DDD

tiborc2008 2011.11.12. 11:52:41

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság hülyepicsája:

Lehet, hogy ébredési kábulatban nem fogalmaztam pontosan, viszont szerintem az állam és a jogrendszer elleni lázításba simán belefér az ügyészség elleni lázítás is.
Ugyhogy üdv a csőcselékben!
:-))

tiborc2008 2011.11.12. 11:53:39

Amúgy mifacé kellene tudnom, hogy kiafasz az a polt pontosan?

tiborc2008 2011.11.12. 11:56:44

A lényegre, sipike:
lázítasz az állam- és jogrendszer általad elfogadhatatlan intézkedései ellen, vagy sem?

lajos0 2011.11.12. 13:47:21

@leponex: Békesinek nálam egy jópontja van: Amikor az ATV-n a hőskorban fridi próbálta fényezni Ferencünket, akkor ő is részt vett egy vitán. Itt Ferenc próbált 4 közgazdásszal szimultán vitatkozni, ebből az egyik Békesi volt. Békesi akkor elnézést kért, hogy ő mint szakember sokáig nem mondta el a véleményét a gazdasági intézkedéseikről, mert nem akarta ezzel a gonosz zoorbánt segíteni, és vállalja ezért a felelősséget.

Egyébként tényleg daliás idők voltak,Friderikusz külön vicces volt, amikor ellopta a legendás Edward R. Murrow elköszönését a műsorában. Apró különbség, hogy Murrow McCarty szenátor
rendkívül kemény kritikusa volt, Fridi meg csupán egy középszerű nyalonc.

szakállasbácsi 2011.11.12. 19:22:18

@lajos0: Na, akkor majd nagyon kiváncsian fogom figyelni Viktort a C épület aud maxban, amint NEM a saját közönsége előtt akár egyetlen közgazdaságilag helytálló mondatot kinyög. Persze egy gyáva simlistől nem várható, hogy el merne menni Igazi Emberek közé. A helyzet egyre szarabb, halgassátok a híreket, a csőd itt közelg...
Orbánnak mennie kell, mert vele senki nem áll már szóba.

lajos0 2011.11.12. 20:21:03

@szakállasbácsi: Én is kiváncsian fogom figyelni, de szerintem neki sem jönne össze. Ferencünk előadását sem nagyon lehetett komolyan venni. Bár az idei közgáz Nobel-díj odaítélése is szánalmas volt, a nyertesek minden tételét megdöntötte közben az élet, de sebaj. A csőd közelgéséhez meg híreket sem kell hallgatni, 2009-ben nyilvánvaló lett, hogy csődben vagyunk, de már 93-ban is borítékolható volt, hogy ez jön. De mivel nálunk jelentősebb világhatalmak csődje is nyilvánvaló ( USA, Japán), nem tudom mit tornászik Orbán azon, hogy majd mi adóbevételből kifizetjük a kifizethetetlent.

Melchi Zadok 2011.11.13. 11:32:34

@midnight coder: mikor tudott megakadályozni bármit is az ellenzék? ne röhögtess már bazz, folyamatosan sakkban tartotta kormány minden egyes poshadt állóvízből kimozduló kezdeményezését igen, a vizitdíjtól kezdve, a kórházprivatizáción keresztül. minden olyan intézkedésre, ami a takarékosságot irányozta volna mi is volt a válasz? „ne a zemberekkel fizettessék meg”. nem ismerős valahonnan? igen „mama” ebben a mondatban lehet legjobban összefoglalni a fidesz ellenzéki munkáját és a gazdasági elképzeléseit. tüntetések, tiltakozások az óvodás kivonulósdi, népszavazások kierőszakolása (kb darabonként 5 milliárd közpénz sutty ki a levesbe)semmi sem volt drága. az mszp összes olyan túlköltekezését, ami fenntarthatatlan volt megszavazták, ezzel is aktív részeseivé váltak annak az eladósodottságnak, ami okán permanens forradalmi lázban "égünk" másfél éve. szóval igen, egy nagy lószart drága mama, hogy idézzelek.

a minden hétre jutó hülye intézkedések okán fletóékra mutogatni, minimum röhejes, ismerve a jelenlegi kormányzati stílust nem gondolod?
azon túl, hogy ebből nagyságrendekkel több van ma, mint bármikor korábban, a fideszes rajongóknál mióta lett a szar benchmark?
azért kellett leváltani, az mszp-t, hogy aztán az ő művüket a huszadik hatványra emelve rohasszunk le mindent?

a te általad felhozott példák a zemúttnyócév arroganciájára maximálisan elítélendők, de ez úgy viszonyul ahhoz a fékevesztett beképzelt gőghöz, a saját nemzetünk megzsarolásához, (porig égetve az EGYETLEN komoly reformintézkedést, amit a rendszerváltás óta megléptünk) a mi mindent mindenkinél jobban tudunk arroganciához, mint makó jeruzsálemhez

az a helyzet, az egyetlen dolog, amit tehetsz, (feltételezve, hogy a hátad közepén vertikális irányban nem egy takonyszerű váladék közvetíti az ingerületet) hogy jó alaposan bekussolsz és átgondolod, hogy te mit is akartál megváltoztatni 2010 tavaszán, és ehhez képest hol állsz most. ha szerinted ugyanazt, akkor kár rád vesztegetni a szót, neked felkészült szakemberre van szükséged, hogy lejöjj erről a veszélyes tripről. ha annak ellenére imádod még ezt a borzalmat, hogy felismerted -ez már nem az a cipő- akkor bizony takony fut ott a hátad közepén.

tiborc2008 2011.11.13. 14:37:18

Szerintem a dolog nem bonyolult ennyire.
2010-ben a választók jó messzire akarták lökni az elmúlt 8 év szerencsétlenkedése miatt a tetves tolvaj maszoppot.
Hála istennek, sikerült.
Ehhez az egyetlen lehetséges eszköz a fityesz volt.
Ha 2014-ben a választók az elmúlt 4 év szerencsétlenkedése miatt jó messzire akarják hajtani a tetves fityeszt, az is sikerülni fog.
Ami kizárt az, hogy szemkilövöldöztető ocsmánycsótány még egyszer parlamentbe jusson. (Ha csak rá nem erőszakolja magát egy másik pártra, de akkor meg annak is annyi.)

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.11.16. 13:50:37

@tiborc2008: Szerintem meg épen most lapátolja össze viktorka(direkt kisbetű)fleto táborát és igen jól csinálja. Nem fog csoda számba menni, ha még lesz szocialista kormány az országban, mert ami fletonak nyolc év volt, az most viktorkának kettő alatt sikerül. Sőt..

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.11.16. 13:51:24

épen=éppen. Jó kis, poros billentyűzet a műhelyben..:-)
süti beállítások módosítása