Az alábbiakban elolvasható a teljes őszödi beszéd. Annak minden mondata. Nem az a kiragadott négy-öt, hanem az egész. Vastagítottam azokat a részeket, amelyeket most akár Orbán Viktor is elmondhatna. A vastagított részbe zárójeles megjegyzéseket is tettem, ahogy szerintem Orbánnak - ha őszinte ember lenne - ábrázolnia kellene a helyzetet.

Azt gondolom, tanulságos olvasmány lesz. Hát, íme:

"Az amit el tudtam nektek mondani itt egy órában, sőt talán több is volt, mint egy óra, az természetesen nem az egész politikánk. Az természetesen nem képes magába foglalni egy sor dolgot, amelyet meg kell tenni és nem képes visszaadni az egyébként szükséges kommunikációnak azt a sokrétűségét, ami kell a sikerhez. Ezzel együtt is a figyelmeztetést és a tanácsokat ez ügyben köszönjük szépen.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni (valóban nem volt igaz: azt hazutuk, az állam majd megoldja, most meg azt, hogy az államnak bizonyos területekről teljesen ki kell vonulnia. Azt hazudtuk, majd adót csökkentünk és nő a fogyasztás. Ma már látjuk, ez zsákutca.), hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák – ismeritek.

Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib….ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. (Tényleg nem tudunk, 1000 milliárdos lyuk tátong a büdzsén, és jövőre már az ellopott magánnyugdíjra sem számíthatunk). Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani.

Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. (Gyurikám, normális vagy te? Milyen maszlagot etettél itt meg velünk? Ha egy hónapon belül nem találsz ki valamit, Varga Mihályt küldöm a posztodra.). Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.

 

Általában sok kritika van, hogy a rendszer nem eléggé kerek, nem eléggé konzisztens, mindenkinek van ötlete, hogy akkor mit vegyünk ki belőle, hogy a maradék konzisztensebb legyen és máris éppen csak harmadannyi pénz van, mint amennyit össze kell szedni. Ja? Úgy én is tudok konzisztens lenni. Ja, úgy én is tudok konzisztens rendszert. Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem, nem mondom meg, hogy mennyit. Hát ez a baj. Ráadásul mindezt valahol úgy kell megtenni, hogy amit akarunk csinálni hosszú távon, azt ne keresztbe verje.

 

Gyerekek. Nem vagyunk tökéletesek. Egyáltalán nem. Nem is leszünk. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz. (Eddig ezt hazudtam, az is volt a dolgotok, hogy hirdessétek: a vízen is tudok járni. Most már látom, hogy baj van. Egy ideig rá tudom fogni a görögökre, meg a nem tudom, kikre, de most már cselekednünk kell). Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utolsó egy évben. Hogy ami tisztességgel megcsinálható, ami a tehetségünkből kitelik, mert nem játszunk különleges meccseket, mert az energiáinkat nem arra fordítjuk, hogy egymással szarakodjunk, mert nincsenek külön érdekek, amik egyébként nem bírná ki közöttünk a nyilvánosságot, mert nem valamit akarok veletek elintézni.

 

Az a csapat, akire rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat képes nagyjából erre a teljesítményre. Képes nagyjából programot adni. Lehet, hogy van egy másik csapat, amelyik tud mást. Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem. Nagy munka van, tisztességes munka van egymás között. Muszáj megcsinálni. Nem beszélek az Új Magyarországról, a fejlesztésekről, határon túli magyarokról, egyházakhoz fűződő kapcsolatról és még ezer dologról, mert a nagyhoz képest ma nem ez a legfontosabb. Mindegyikben érdemi, jelentős és mély javaslataink lesznek. Egyik-másik meglepetést is fog okozni. De az egészhez képest, amit el kell döntenünk egymás között, nem ez a legfontosabb. Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

 

És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek. Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat. (Na jó, nem kurva ország, hanem nyomorult... Imádtam ellenzékben lenni: nyolc év felelőtlen hazudozás, még több focimeccs. Én valóban másik világot akartam csinálni, tudjátok. Most már belátom: nincs új világ. Annyiszor mondtam el már mindennek az ellenkezőjét, hogy tartok tőle: az a történelem, amit én csinálok, nem a dicső lapokra kerül majd.)

Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni. (Nem másfél év volt az, hanem nyolc, és fel sem készültünk a kormányzásra.). Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogyha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni, egyáltalán nem. Én nem fogok naponta fölállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy ő, hogy én nem ilyen pasi vagyok. Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért. Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén fölülemelkedni és megkötni új ……ket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy á, francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Volt már elég miniszterelnökünk, hát ezen a pasin is túl leszünk majd. Mi úgyis maradni szoktunk. Lehet. És azt is mondom, hogy ez egy legitim érvelés, és nem is bánt, egyáltalán nem, egyáltalán nem. Van ebben a frakcióban nem egy miniszterelnöknek alkalmas ember. Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort.

Nem tudtunk megállapodni egymással. Mert ha mind a százkilencven ugyanazokat a mondatokat mondja, mint amit az elmúlt években mondott, akkor ugyanúgy nem fog történni semmi, mert ugyanúgy nem tudunk megállapodni. Bassza meg, ugyan nem értek egyet, de elengedem. Először csinálják. Máskor meg azt, ….. engedje el, hogy hadd csinálhassák. Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk. Ehhez képest az első hónapoknak a dolga, a kiigazítás dolga, az csak szimpla kényszer, be kell valljam. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani a francba. A megoldásunk biztosan nem tökéletes, igazatok van, biztosan nem, csak nem tudunk jobbat. Olyat, amiben meg tudunk állapodni a szakma nagy részével, akivel el tudjuk fogadtatni a piacokkal, el tudjuk fogadtatni a koalíciós partnerrel. Nálunk, akik nálunk ezt egy páran a tetején csinálják a Bélától a Veres Janiig, a Kiss Pétertől az Ildikóig, Szekeres Imrétől a Hillerig, meg mondjuk velem, nagyjából elhisszük, hogy körülbelül jó. Mert ezeknek kell, mindnek el kell hinni. Egyedül, külön-külön tudunk mást is, csak nem külön-külön vagyunk, hanem ott ülünk tizenegynéhányan az asztal körül, és el kell fogadni.

Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek. Csak, csak akkor lehet végigcsinálni, hogyha a lényegben, a lényegben hisztek és a lényegben van egyetértés. Kikerülni a konfliktusokat önmagunk között, megijedni attól, hogy egyébként sértünk érdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni, nem szabad. Semmihez nem ragaszkodom. Úgy nem igaz, hogy én ahhoz ragaszkodom, hogy van egy valami a fejemben, hogy annak kell lenni az egészségügyben, annak kell lenni a …. Dehogy. Én ezeket a beszélgetéseket szervezem, mediálom, nyitom ki a pasikat, hogy mondják el, hogy mi van bennünk. Nem diktálom. Nem igaz. Ha diktálom, akkor, amikor le akarnak lassulni és nem akarnak megállapodni, hogy gyerünk, a hétszázát neki. Ezt tartom a dolgomnak. És ha megállapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak. Nem arról szól, hogy nekem van egy Á-tól Z-ig megírt forgatókönyvem Magyarországra és azt mondom, hogy ki fogom belőletek verni. Egy francot! Van Á-tól Z-ig forgatókönyvem, hogy hogyan lehet a szocialistákban ott lévő hihetetlen energiát arra fölhasználni, hogy az országot megváltoztassák, hogy tegyék már bele, hogy legyenek már úrrá végre a kishitűségükön, meg a régi igazságaikon. Arra van. Aztán amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. El lehet még így egy darabig lébecolni. Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztón nehéz bármihez hozzányúlni. De igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel. Valamelyikötök mondta, az mégis csak – talán az Arató Gergő – azért mégis csak a legnagyobb igazságtalanság, kérem szépen, hogy a magyar oktatási rendszer egyik oldalról a köztünk lévő társadalmi különbségeket fölerősíti, nem gyengíti, aztán meg szegregál is. Hát ez az igazi nagy probléma, ez a nagy gond. És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatás, kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány. Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye, az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől.

De hölgyeim és uraim! Ez egy pár száz embernek, meg a családjának, meg az ismerősének a problémája a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani. Egyébként pedig épp az az elmúlt négy évnek a tapasztalata, épp az Horn Gyula kormányzásának tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, hogyha valamit csinálnak, meg ha nem csinálnak. A francba is, mibe is akkor? El kell indulni. Tudni kell, hogy mit akarunk csinálni. Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni. Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk. Mi lenne, ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy társadalmi ügyeket. És nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a társadalom, a támogatásunkat. Aztán majd visszaszerezzük. Mert majd megértik. És el lehet majd menni vidékre nyugodtan, hogy megcsináltuk, a hétszázát. Nem lett mindenkinek jobb? Igazuk van. De neki, meg neki, meg neki, meg kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika. Nem arról, hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester, mégis hány darab helyettese lesz. Fontos az is, tudom én, nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyébe. És mi döntjük el, hogy melyikkel foglalkozunk, mi. És az ország azt gondolom, hogy megérdemelné, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csináljunk.

Szóval azt tudom nektek mondani, hogy álljunk meg, csináljuk meg. Sok igazságotok van a figyelmeztetésben, a féltésben, a részletek ügyében. Csak azt tudom mondani, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát sem így, sem így. Tesszük a dolgunkat. Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról. (Esetleg a liberális... izé, a polgári...izé...a nemzeti... izé..., na mindegy, valamiről, amiben majd éppen akkor hiszek.)

 

Gyerekek!

 

Mit? Kell még valamit mondanom, Ildikó?"

P. S.: Természetesen elnézést kérek azok sokaságától, akik szerint Gyurcsány Ferenc az elmúlt 20 év legfontosabb beszédét mondta el. Egyre többen fogjuk gondolni, hogy Őszöd kijelölte a helyes utat, egyúttal bukásba kényszerítette Orbán mai politikáját. A nyolc év semmittevés, az elmúlt másfél év trükkjeinek százai megágyaznak Orbán vereségének. Természetesen, Orbán Viktor nem az az ember, aki egy beszédben hasonló mélységben feltárná a valóságot, pedig náluk - egyelőre - az árulóktól sem kell félnie. Lehet, hogy óvatos, lehet, hogy rutinos, de úgy fél az igazságtól és a politikai ellenféltől, mint Kádár Nagy Imrétől.

Ettől mi még tudjuk: ő kúrta el és senki más. Ha hagyta volna Gyurcsányt és az MSZP-SZDSZ-kormányt dolgozni (biztosítási reform, vizitdíj, tandíj, kórházi napidíj, pártfinanszírozási törvény, önkormányzati törvény stb.), és nem veri szét a ciklust a csürhével és a népszavazással, szinte bizonyos, hogy akkor is megnyerte volna a 2010-es választást. Nyolc év a hatalomban hosszú idő, nem véletlen, hogy egy amerikai elnök is csak két ciklust kaphat. Nyolc év koptat, fáraszt, kényelmesít, mások számára meg a nyúlkálás ideje. Ráadásul minden átalakítás sok embernek okoz veszteséget még akkor is, ha az ország egészének jót tesz. A győzelem tehát meglett volna, esetleg nem kétharmaddal. A rendszerváltás nagy köpönyegforgatója és hazug embere, Orbán, most a saját csapdájában vergődik. Hogy zár majd be kórházat és egyetemet valaki, aki ugyanezt négy éve nemzetpusztításnak nevezte? És ez csak egy probléma a sok közül.

Szűkül a mozgástér és forró ősz jön. Amikor ezt néhány hete leírtam, Fidesz-hívő kommentelők szóltak be, hogy a vágyálmaimről beszélek. Nos, most már Orbán is forró őszt jósol. Nem hinném, hogy tőlem vette át a mondatot. Csak kivételesen ugyanarra gondoltunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr443192281

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Álmodj királylány, mai mese felnőtteknek ! 2011.08.31. 15:26:12

Egyszer volt, hol nem volt.....az a baj ez a mese egy éve tart és mai is épp történik valami, nem kell megijedni, semmi új fordulat nincs a mesében szokásos üres szavak.(Meseíró: Orbán Viktor  Szereplő: királylány = Zemberek)Kedves írónk nagyot ál...

Trackback: Tőlem ezért nem kapsz nyugdíjat 2011.08.31. 14:55:54

Még mindig azon agyalsz miért nem kapsz munkát? Megmondom miért nem kapsz nyugdíjat....

Trackback: Csicskahadának a lépte dobog... 2011.08.31. 14:03:22

Egész hétvégén, valahogy rossz érzésem volt. Kétség és remény közt vergődtem, hogy netán ezen a héten esetleg háború nélkül maradunk.De hálistennek nem.A világ legvezérebb köpc.. izé... legköpcösebb vezére a nemzet nagykövetei előtt már hétfőn meghirde...

Trackback: A jobboldali vezér esete a jobb kezével 2011.08.31. 11:14:44

Orbán Viktor Damoklész kardját tartja jobb kezében. Vagy ő maga Damoklész kardja. De az is lehet, csak a jobb keze a fontos. Képzavar van. Meg jobbra húzás....

Trackback: Nehéz szülés az AB-n. 2011.08.31. 10:42:35

 Kilenc hónap is eltelt már, mire az AB megszüli hétfőn döntését a magánnyugdíjpénztárak ügyében. De miért tart ilyen sokáig egy nagyon fontos, a lakosság 1/3-át érintő kérdésben? Kinek az érdeke? Milyen be nem látható következményei lesznek a dön...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.08.31. 09:39:40

A "nyolc év semmittevés" kifejezés az mszp kormány működésére is jól illik.

öregmogyi 2011.08.31. 09:45:57

szánalmas minden próbálkozás. Az őszödi beszéddel alapvetően az volt a gond, hogy bevallotta rajta a gazdád, hogy szándékosan nem tett semmit az adósságspirál megállításáért.És hogy titkolta az ország valós helyzetét. 2006-ban ilyen körülmények között kellett szavazni -osztályozni az elmúlt négy év munkáját. A cél a választási győzelem volt. És ugye emlékszünk, hogy gyakorlatilag kiürült az országkassza, és olyannyira nem volt pénz, hogy már az őszi, önkormányzati választásokig sem tudta kihúzni Gyurfi megszorítás nélkül. Az őszödi beszéd ezért kellett, hisz sok mszp-sel le kellett nyeletni a békát, hogy a tények kiszivárgása után valószínűleg bukó lesz az önkori választás.... És ugye emlékszünk még Veres János őszödi beszédére, (ami Ferenc után adott elő)... amiben azzal büszkélkedik, hogy a szomorú valóságot, csak 2-3 ember ismerte, mert féltek az mszp-ésektől is, hogy kiszivárog bármilyen infó. Tetszik érteni Gréczy úr? Nem a TERVEK-et titkolták, hanem a TÉNYEKET!

olcsójános 2011.08.31. 09:50:47

Kár volt leírni az egész beszédet, úgy sem tudják értelmezni, felfogni az ilyen agyi selejtek mint pl. az előttem hozzászóló balfasz.

guga 2011.08.31. 10:00:22

Orbán, Gyurcsány, mszp, bármi egy orbitális átverés, ezek csak parasztok a sakktáblán. Az igazi irányítók nem ők, hanem:

www.youtube.com/user/PirosPirula#p/c/C1460B6BCF556129/0/wBtrkJAPwlQ

Kalmár 2011.08.31. 10:01:16

Ebbe a szarba, ennyi energiát fektetni?
Eltöttöttél vele egy fél napot és csak a nyomorult fletó seggébe dugtad mélyebbre a fejed.
Öszöd, egy utat jelölt ki. A bűnbandától a börtönig.
Ha beledöglesz sem lesz a bukott rókából többé ember. Bárhogy fényezed, csak egy tehetségtelen rablóvezér siráma volt a zsiványok előtt, hogy már nem megy tovább a rablás sem, mert mindent elbaszott. Ezt átkölteni hegyibeszéddé? Hányinger.
Észrevehetnéd, hogy a fejedre omlott ez a szoci bunker, te meg kikukucskálsz és kérsz egy ásót, hogy még jobban eltemetsd magad.
Jó munkát.

öregmogyi 2011.08.31. 10:02:56

Gyurcsány másnap a tévében:
"Baló úr! Amint azt bizonyára ön is észrevette a felvételen egyszer sem hangzik el az MSZP kifejezés. Végig "rólunk" -a poltikai elitről- beszélek... És nem másfél évről, hanem az elmúlt húszról"

-ez egy tipikus GyF megnyilvánulás. A tények ellenére lehazudja a csillagot az égről. (Gréczy úr jóvoltából ellenőrizheti, aki akarja) Közben eszembe jutott mégvalami: a választások után egy héttel, amikor elkezdődött a megszorítás-kampány, azzal jö9ttek, hogy a Fidesz ne támadjon olyannal, hogy szocik direkt sodorták válságba az országot, mert ez nem igaz, hisz ki csinálna direkt ilyet... így alakult. bla bla bla... NA ehhez képest őszödön bevallja a sajátjainak, hogy a szomorú végkifejletet már két éve látták, de nem tettek semmit.

Veres János öszödi beszéde: - Köszöntök mindenkit. Nem fogok én se természetesen konkrét számokat mondani, mert a megállapodáshoz nekem is tartanom kell magamat, mint ahogyan mindenkinek. Azonban van egy alapállás, amit érdemes tisztázni. És itt most Szabó Zolival vitatkozom egy picit. Nem ősz a határnapja annak, ameddig van türelem. Hanem nagy valószínűséggel ilyen amerikai kamatpálya mellett, amit az elmúlt hetekben diktáltak, ez sokkal hamarabbi időpont.

...valaki föltette itt hozzászólóként, hogy vajon megtörténtek az elemzések, igen, megtörténtek az elemzések. Ja, igen, nem szivárgott ki. ...de megvan az elemzés. ... egy példányba létezik az a program, amiről én időnként szóltam. Nincs két példány belőle. A miniszterelnök is azt mondta, hogy ne maradjon nála se példány...

-- a demokrácia bajnokai... Jobb lenne, ha most nagyon csöndben lapítanának.

ursus artos 2011.08.31. 10:05:46

Orbán is mondhatná, de nem mondta. Még tíz év és Orbáné lesz az őszödi beszéd?
"Ha hagyta volna Gyurcsányt és az MSZP-SZDSZ-kormányt dolgozni..."
Az biztos, csak annak a kormánynak a tehetsége hiányzott, úgy általában mindenhez.
"...csürhe..." Még mindig itt tartotok, hogy Orbán vezette a "csaptokat"?

abaka 2011.08.31. 10:07:35

Komolyan minden posztnal azzt gondolom, ez itt az alja, innen mar nincs lejjebb. Megkerdeznem Greczy urat, hogy nem lat-e abban valami logikai buktatot, hogy szerinte:

1) Orban is elmondhatna ma az oszodi beszedet, mert minden szava igaz ra is. Emiatt pedig takarodni kellene a hatalombol.

2) GYF ugyanezzel a beszeddel egy uj iranyt, a helyes utat jelolte ki.

"Természetesen elnézést kérek azok sokaságától, akik szerint Gyurcsány Ferenc az elmúlt 20 év legfontosabb beszédét mondta el."

En is a kommentem miatt, remelem mindharman elnezik nekem...

ursus artos 2011.08.31. 10:07:48

@CubΕ aki jelenleg nem kommentezhet: "Kár volt leírni az egész beszédet, úgy sem tudják értelmezni, "
Mit kell ezen értelmezni, meg elemezgetni? Mit nem lehet ebből érteni?

Kalmár 2011.08.31. 10:09:38

El ne felejtsem, kedves Gréczy úr. Teljesen eredménytelen ez a kampány. Két év óta ugyanolyan mélyen van a sittes védencének a népszerűsége.
Egy milimétert sem javult. Nem kellene már ennek a vízbefúltnak a lélegeztetését abbahagyni itt a strandon? Vegye már észre, hogy korcsolya van a lábán!

öregmogyi 2011.08.31. 10:13:15

"Hogy zár majd be kórházat és egyetemet valaki, aki ugyanezt négy éve nemzetpusztításnak nevezte? "

hát példul ráfogja a szocikra, vagy a válságra. Mivel ő nem önmaga után jött, mint Gyurfi, így van erkölcsi jogalapja visszafelé mutogatni. És ugye nem kell 2006-os fantom-válságot vizionálni sem. Az emberek sokkal megértőbbek ezzel a kormánnyal. És ugye az sem segít, hogy az akkoriban utcára vonulókat még mindig csürhézik a szocik... Bukó-pálya ez drágáim. Gyurcsányt el kéne már felejteni, és beletörődni, hogy leírta magát. Örüljetek ha nem kerül dutyiba, úgy mint a kitartottjai.

MACISAJT 2011.08.31. 10:20:06

Olvasom én, ha már ennyire ajánlgatja a szerző..:D

"Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek. Csak, csak akkor lehet végigcsinálni, hogyha a lényegben, a lényegben hisztek és a lényegben van egyetértés. Kikerülni a konfliktusokat önmagunk között, megijedni attól, hogy egyébként sértünk érdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni, nem szabad."

Most meg ki is hívja szeptemberben tüntetni az embereket a parlament elé?:D

" Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával?"'

A válasz eldőlt..:)
Igen, Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával az országot.

A böszme meg csengőfrászban höröghet a szemlőhegyi apró-villában.

irónika 2011.08.31. 10:22:10

@öregmogyi: Te kire szavaztál 2006-ban? Az MSZP-re? Gyurcsányra? Ha nem, akkor ezek szerint téged nem vágott át. Ha pedig igen, akkor most azt gondolom mélyen lapítanál a véleményeddel.
Az a frankó, amikor valaki helyettem dühös és úgy tesz, mintha őt átbaszták volna. Pedig Te akkor is átláttál a szitán. Mások meg még most se.
Szerintem pedig Te nem látsz át az OV által szőt szitán én pedig igen. És tény, hogy nincs alternatíva OV-vel szemben, de OV-ra akkor se fogok szavazni, ha nincs már más párt a földön sem. A Fideszre OV nélkül lehet, de OV-ra soha.
Te pedig ha kiszállnál az OV iránti feltétlen hitedből és kicsit távolabb helyeznéd magad a seggétől, láthatnád, hogy csak a partja nem szaros, mert az sokan nyalják, de egyébként az egész egy nagy kalap...

abaka 2011.08.31. 10:23:40

@MACISAJT: Hat azert egyenlore nem nagyon nez ugy ki, hogy barmit is sikerult volna megvaltoztatniuk. A manyup penzek allamositasanak hala folytathattak az mszp gazd. pol.-jat meg ket evig. Aztan epp most lepodnek meg, hogy ez naluk sem mukodik. Mintha OV-nek alanyi jogon jarna, hogy vele barmilyen politika mellett fellendul azz orszag.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.08.31. 10:26:42

@irónika: "Az a frankó, amikor valaki helyettem dühös és úgy tesz, mintha őt átbaszták volna."

Mondj már ma egy darab itt blogoló hozzászóló MSZP szavazót, aki nem így tesz. Kezdjük Gréczyvel.. :))

is 2011.08.31. 10:27:10

@MACISAJT: "Igen, Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával az országot."

Mondj légy szíves egy-két _eredményt_ ebből a változtatásból, hiszen már lassan másfél év eltelt. Én meg majd elmondom a balfaszságokat, amik történtek az elmúlt 16 (tizenhat) évben a FIDESZ részéről, és akkor világosan látunk.

abaka 2011.08.31. 10:27:44

@irónika: Annyira jo lenne kicsit felnoni egy ertelmes vitakulturahoz es nem letudni minden kritikat/ellenervet azzal, hogy ez a masik oldal seggnyaloja.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.08.31. 10:29:15

@MACISAJT: "A böszme meg csengőfrászban höröghet a szemlőhegyi apró-villában. "

A zsidóktól elkobzott, Nagy Imre és társai kivégzéséért Apró Antal-nak kiutalt villában.

havenger 2011.08.31. 10:29:53

Így jobban elolvasva tényleg csak egyetlen hibája van a beszédnek. Az, hogy nem egy élő tv adásban mondta el...

Most őszintén, bármelyik fidesz szimpatizáns elhiszi azt, hogy hasonló beszélgetések nem hangzanak el a jelenlegi kormánypárton belül nap mint nap?
Persze előfordulhat, hogy tényleg nem, de akkor nagyobb bajban van az ország mint gondoltam...

futuretech 2011.08.31. 10:30:12

Zseniális! Csal aki vak az nem látja a párhuzamot. Hogy egykutya mindkettő meg az összes többi is.
Teljesen más hozzáállás kéne:

"Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

is 2011.08.31. 10:32:29

@öregmogyi: Orbán ugyanúgy elengedte 2001-2002-ben a hiányt. Orbán ezt ugyanúgy eltitkolta. 2002-ben is így kellett szavazni. 2002-ben is a győzelem volt a tét. tehát Gyurcsány és Orbán ugyanazt csinálta. ha a tett volt a baj, akkor egyenlő mércével egyenlő ítéletet.

ha az volt a baj, hogy Gyurcsány ezt bevallotta, és Orbán teszi helyesen, hogy a mai napig tagadja, akkor nekünk ég és föld az erkölcsi világképünk közti különbség. én vallom a keresztényi elveket: a bűnöket be kell vallani, de ha valaki bevallja, és megbánja (lásd őszödi beszéd), akkor meg kell neki bocsátani. a te elveid szerint ez hogy néz ki?

irónika 2011.08.31. 10:33:57

@abaka: Egyetértek veled. Ha visszaolvasod korábbi hozzászólásaimat, nem talaálsz ilyen kirohanást. De annyira unom már, hogy olyan ember kéri ki magának, hogy állítólag - mert én ezzel sem értek egyet - át lett verve a feje, aki nem rá szavazott. Olyan elemet használ érvként, mintha ellenkező esetben nem Gyurcsány lett volna a miniszterelnök 2006-ban. Amúgy a költségvetés, az egész makrogazdaság, annak összefüggései jó, ha a választókorú népesség 5%-át érdeklik. Itt érzelmek döntenek. Ki a szimpatikus, kinek hiszek jobban. @öregmogyi barátunk annak hisz, aki azt mondta 2006-ban a CNN által feltett kérdésre, hogy Ön sose hazudott a népének?, hogy NEM. Ezek után ezzel mit kezdjek?

Logan Grimnar 2011.08.31. 10:37:39

Jó volt elolvasni, és újra biztosan látni, hogy Gyurcsány és csapata miért is érett meg egy jó kis vizes kenderkötél-hurokra.

irónika 2011.08.31. 10:37:40

@Trompf: Gréczyt hagyjuk. A hitelesség az ő problémája meg Gyurcsányé. Viktor engem igenis átvert. Elhitette sokunkkal, hogy 1. elhozza a kánaánt, 2. a 2/3 arra jó, hogy tisztába tegye a dolgokat. Ehhez képest csak látszatintézkedései vannak, komminikációs kormányzást csinál és ezen kívül bástyázza a hatalmát. Miközben van akinek egy sem jut, neki hat kell!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.08.31. 10:38:08

@is: Gyurcsányék alatt rohamtempóban nött a mind a munkanélküliek száma, mind a GDP arányos hiány.
Most mindkettő stagnál, kicsi csökken.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.08.31. 10:39:35

@irónika: Ezek szerint rá szavaztál.
Engem nem vert át.

Azaz részben igen. Hisz tudom hogy lehetne jobb.

De tudom hogy az MSZP-től rosszabb, kártékonyabb kormánya, szigurúan gazdasági értelemben, nem volt az országnak.

Kalmár 2011.08.31. 10:40:22

@is: Na ez már vérforraló hazug szöveg.
Ki a kurva anyjának vallotta be? Azok előtt akiket tönkre tett? Azok előtt akiktől ellopta jövőt?
Vagy azok előtt akikkel szétrabolta az országot!!A saját rablóhordájának sírt, hoyg vége az aranyéletnek, nem bír töbet lopni, hzudni, mert reped a plafon.
Megbánta??
Akkor utaljon vissza pár milliárdot a ppp rablásból, az M6 alagútjaiért kapott baksisból, a moszkavi ingatlan panamából, a sukorrói csalásból...stbstb.
Hálás vagyok érte, hogy soha nem leszünk azonos erkölcsi világképen. Tényleg ég és föld.

abaka 2011.08.31. 10:44:57

@irónika: Igazad van, ez valoban eleg szanalmas hozzaallas. Mondjuk, ha ez teged ennyire irital, akkor a greczy es hasonlo blogokon kommentelest lehet, nem neked talaltak ki. ;)

Egyebkent tiszta sor, hogy az erzelmek dontenek, nagyon mashogy nem is lehet. Egyreszt valoban nagyon keves embernek van meg a szukseg tudasa ahhhoz, hogy meg tudja erteni egy adott gazdasagpolitika hatasait. Masreszt melyik part volt az, aki barmi olyan konkretumot mondott a kampanyban, amit komolyan lehetett vennni? Az egyetlen konkret gazdasagpolitikai irany a jobbiktol jott, akik meg allamcsodot akartak jelenteni. No ezt talan nem is minositenem.

En egyebkent nem szavaztam, mert egyreszt nem mondott senki olyat, ami miatt ra akartam szavazni volna, masreszt meg nem nagyon volt olyan jelolt, akinek elhittem volna, barmit is mond.

Fell Bandi 2011.08.31. 10:45:10

Rosszak a kiemeléseid zsóti, a pápai pojácát hiába mosdatod, úgyis megy a sittre. Miért nem ezt vastagítottad ki: "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." de lehetne még szemezgetni belőle, de nem ér annyit az egész. Ebből a gerinctelen hazaáruló tolvajból nem fogsz kultúrembert faragni, akárhogy is igyekszel, viszont az igyekezeted inkább kontraproduktív, még ki is röhögnek miatta téged is, meg a pojácát is...

Logan Grimnar 2011.08.31. 10:45:44

@is: hiába mosdatod a szerecsent, az akkor is fekete marad. Roppant szánalmas és buta az az érvelés, hogy Gyurcsány bevallotta bűneit és ezáltal felmagasztosul + azorbánezzelszembenmeghazudik. Keresztényi elvekről meg ne papolj, mert at eddigi hozzászólásaid alapján ugyan egy azonos gyökerű, de más elveket fontosnak tartó vallás áll hozzád a legközelebb.

abaka 2011.08.31. 10:46:09

@Trompf: "Most mindkettő stagnál, kicsi csökken."

Hala pl a manyup allamositasnak. Azt GYF is meg tudta volna lepni, de annal meg neki is tobb esze volt.

Anselmo 2011.08.31. 10:48:54

Kedvenc idézeteim a Műből:

" visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz"

EZ VALAHOGY NEM JÖTT ÖSSZE

"Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája, csak ez, tudom én"

MÉG MINDIG ELMEHETNEK KAPÁLNI

MACISAJT 2011.08.31. 10:51:16

@is: ("Mondj légy szíves egy-két _eredményt_ ebből a változtatásból,"

Egyet?:) Száznegyvenegyet:

Mit tett eddig az Orbán kormány?

1. Bankadó

2. Robin Hood-adó

3. Vasúti vonalak visszaállítása

4. Elszámoltatási bizottság - több száz eset!

5. Széchenyi terv visszaállítása

6. Széll Kálmán terv

7. Médiatörvény

8. Alkotmány

9. Vörösiszap-károsultak kárpótlása, gyors, szakszerű intézkedés, folyamatos helyreállítás, építés

10. Nyugdíjrendszer rendbetétele

11. Köztisztséget viselők havi bérének a maximálása

12. Közmunka program

13. Devizahitelesek támogatása

14. Kilakoltatási moratórium

15. Oktatási rendszer átalakítása, szakoktatás reformja

16. 250 milliárdos stabilitási alap

17. Új munkatörvénykönyv szakmai konzultáció kezdődik

18. Távfűtési díj befagyasztása -- Április 15-től befagyasztották a távfűtési díjakat

19. Visszaállították a GYES-t

20. Felemelték az ápolási díjat

21. A 2010.évi árvíz során összedőlt házak fölépítése

22. A családi pótlék átalakítása iskoláztatási hozzájárulásra, mert a tanulás a legfontosabb!

23. Magyar állampolgárság megadása a határon túli honfitársainknak.

24. Árvíz utáni újjáépítés Borsodban, védőgátak, védvonal építése és víztározók az árvíz megelőzésére 2010 nyarától

25. Kifizetik a tűzoltók elmaradt túlórapénzét

26. Panel program újra indítása

27. Energiaszektor, gyógyszergyártók válságadója

28. Magyar Államkötvények kibocsátása több mint 3 milliárd dollár értékben

29. Jövedelemadó csökkentése, egykulcsos SZJA

30. Akadémia Kutató Központ támogatása

31. Megállapodtak a Duna-stratégiáról

32. Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács létrehozásáról döntöttek

33. Új lépések a számítógépes bűnözés elleni harcban

34. A budapesti közlekedésirányítási tervek kidolgozása

35. Mintegy száz PPP-projekt kiváltása, átalakítása

36. Semmisségi törvény

37. Duna-stratégia - 14 országot felölelő regionális program

38. Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj pályázatot indít a KIM

39. Előreláthatólag augusztus 20-án veheti át a Köztársasági Őrezredtől a honvédség a Szent Korona őrzését a Parlamentben;A Szent Korona őreit már kiválasztották

40. Gyorsuló ipari termelés, növekvő export; az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 februárjában 14,3 százalékkal nőtt

41. Tehetségmentő program hátrányos helyzetű fiataloknak

42. A bírók nyugdíjkorhatárának csökkentése

43. Márai-program -- Mintegy 435 millió forintból indult el csütörtökön a könyv- és olvasáskultúra fejlesztését célzó Márai-program

44. Teljes illetékmentesség a vörösiszap-károsultaknak

45. Magyarország jó helyen áll az uniós országok között a kritikus információs infrastruktúrák védelmével, a kibertámadások kivédését nemzeti szinten a számítástechnikai katasztrófaelhárító csoport (CERT) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézményeként végzi

46. Mérföldkőhöz érkezett a fogyatékkal élő emberek integrációja Az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága Kósa Ádám fideszes EP-képviselőnek a fogyatékkal élő emberek társadalmi befogadását erősítő jelentéstervezetéről tárgyalt.

47. Összefogás a Tisza-völgyért. A Tisza-völgy átfogó vízgazdálkodásának fejlesztéséről írtak alá egyetértési nyilatkozatot Ungváron a folyó által érintett öt ország környezetvédelmi miniszterei és illetékes kormányzati tisztségviselői.

48. Egyszerűsített foglalkoztatásról szóló új törvény: jelentősen növelte a szabályszerű foglalkoztatás körét.

49. 10 hónappal a választás után: versenyképességi előnye van Magyarországnak

50. A fogászati turizmus támogatása

51. Csökkent a munkanélküliség

52. 275 millió forintot kaptak zöld civil szervezetek

53. Elkészült, hamarosan bemutatják és társadalmi párbeszéd keretében véleményezhető lesz a kormány megrendelésre készülő ifjúságpolitikai stratégia vitaanyaga

54. Nyárig megszülethet a hungarikumtörvény

55. A választhatóságot kínálja a kormányzat a magyar nőknek, igazodva a nyugat-európai trendekhez.

56. 25 kilométerrel és egy Tisza-híddal bővült az M43

57. A kormány elkötelezett az egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítása, a kórházak és rendelőintézetek finanszírozásának megerősítése és a betegek komfortérzetének növelése iránt. Ezeket a célokat kiemelkedően szolgálják az épületenergetikai modernizációs beruházások

58. Idén 1175,9 millió forint költségvetési támogatást kapnak a zenekarok

59. Indul a Határtalanul tanulmányi kirándulási program

60. Új Nemzedék Jövőjéért program

61. Az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése

62. Összefogás az államadósság ellen alap

63. Mikrovállalkozások: felgyorsult a pályázati rendszer

64. Napirendre kerül a sporttörvény

65. Magyar Nemzeti Filmalap közhasznú Zrt. létrehozása

66. Új törvény lehet a kereskedelmi és iparkamarákról

67. A kulturális kormányzat még a magyar uniós elnökség alatt létrehozza a magyar nemzeti digitális archívumot, amely a teljes magyar kulturkincs digitális rögzítésére és minél szélesebb körű hozzáférhetővé tételére lesz hivatott

68. Az államadósság csökkentése

69. Az IMF-től elszakadás

70. A kormány támogatja a piacélénkítő fejlesztéseket

71. A kormány támogatja a kapuvári cukorgyár újbóli beindítását.

72. Állami támogatás a munkahelyteremtésért. Lakásépítésre vagy használt lakások vásárlására is pályázhatnak - vissza nem térítendő állami támogatásra azok a települések, amelyeken 2013 végéig legalább száz munkahely létesül. A lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet módosítása hatályba lépett. Forrásként az Állami Bérlakás Program szolgál, amelyre 3,5 milliárd forintot különített el az Országgyűlés az idei költségvetésben.

73. Átmeneti időszakra a kormány kiemelt beruházási övezetté nyilvánítja a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa által érintett településeket.

74. A tisztességtelen végkielégítések különadója

75. A kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése

76. Nemzeti konzultáció

77. A gyógyszergyártók extraprofitjának mérsékelése

78. Egy év alatt 18 ezerrel emelkedett a versenyszférában a foglalkoztatottak száma

79. Nemzeti vidékstratégai kidolgozása

80. Magyarország visszaszerezte 21,2 százalékos Mol-tulajdonrészét Oroszországtól

81. Két évtized után újra megnyílhat Ózd melletti Farkaslyukon található mélyművelésű szénbánya - írta az Észak-Magyarország.

82. Diákhitelt kaphatnak a határon túli magyar fiatalok

83. Jelentős források az állattenyésztőknek

84. Az Új Széchenyi Tervben mintegy 173 milliárd forint áll rendelkezésre a vállalkozások fejlesztésére

85. Árvízvédelmi fejlesztést valósítanak meg a Bodrogközben 4,2 milliárd forintért, a beruházás 80 ezer ember élet- és vagyonbiztonságát növeli.

86. Ismét lehet közgyógylista

87. Megkezdődött Trianon gyógyítása - Tavaly az új magyar kormány a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június negyedikét, a trianoni békeszerződés évfordulóját

88. Az állam egyeztet az új egyházi törvényről az érintettekkel

89. Új ÁSZ törvény - Az adófizetőknek joguk lesz az állami vagyon és a közpénzekkel kapcsolatos információk megismeréséhez, így minden ÁSZ-jelentés nyilvános lesz.

90. A munkaügyi bíróságokhoz hasonló, önálló szervezetrendszerben hamarosan létrejöhetnek a közigazgatási bíróságok.

91. Roma keretstratégia

92. A kormány szociálpolitikai elképzelései szerint országosan egységesítenék a szociális ellátások színvonalát

93. Kész a gyógyszertámogatások átalakítási terve; Csaknem ötven gyógyszer ára csökken júniustól

94. Elkezdik kifizetni a tűzoltók 2004-2007 között elmaradt túlmunkadíját

95. Százszázalékos állami tulajdonú nonprofit gazdasági társasággá alakul a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. A kormány és a szakszervezeti konföderációk kiemelten fontosnak tartják, hogy fennmaradjon a szakszervezeti közreműködéssel megvalósuló szociális üdültetés.

96. Felszámolják az illegális autószervizeket

97. Mintegy 900 napirendi pontot tárgyalt meg 48 ülésen megalakulásának egyéves évfordulójáig a második Orbán-kabinet

98. Benyújtották az egészségügyi "salátatörvényt" Pénteken benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek az egyes egészségügyi törvények módosításairól szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés elfogadása esetén a táppénzen lévők akár soron kívüli ellátásban részesülhetnek, szigorodnak a gyógyszergyártókra és -forgalmazókra vonatkozó szabályok. Az indítvány rendezi az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait, továbbá kimondja: a szakmai kamarákba való belépés illetékmentes.

99. Hatékonyabb érdekegyeztetési rendszert alakít ki a kormány. Újjászervezi a kormány az érdekegyeztetés rendszerét, és létrehozza a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsot

100. Kiegészítő támogatást kapnak a cukorrépa termesztők. A kormány 1,98 milliárd forintot biztosít a cukorrépa termesztők támogatására a költségvetésből

101. Kormányhatározat a filmipar megújításáról

102. Ősszel új rend lehet a szerencsejáték szektorban

103. Júniusban tárgyalhat a kormány a PPP-projektek kiváltásáról. Magyarországon mintegy 100 állam által finanszírozott PPP-program fut. Az összes PPP-projekt átalakítása a költségvetés hosszú távú terheit megközelítőleg 400 milliárd forinttal csökkenti

104. Országos felmérés indul az akadálymentesítésről. Országos felmérést indít a szociális államtitkárság, hogy megtudja, mely régiók maradtak el az akadálymentesítéssel, amelynek határideje a múlt év vége volt

105. Három hónapja folyamatosan csökken a pályakezdő munkanélküliek száma, áprilisban pedig a csökkenés mértéke már az öt százalékot is meghaladta

106. A jövő év elejére felállhat az új cafeteria-rendszer

107. A BKK hat fejlesztési programot készített Budapestre

108. Pedagógus életpálya-modell

109. Ismét hazai kézben a MOL

110. Magyartermék-rendelet

111. Otthonvédelmi akcióterv

112. Döntés született a földspekuláció ellen

113. Semmelweis Terv - az egészségügy megmentésére

114. Alapvető változtatásokat hajtott végre az egy éve hivatalban lévő Orbán-kormány a megújuló energiák területén, és a következő fél évben már a beruházások is mindenki számára láthatóak lesznek

115. Megújul a környezetvédelmi termékdíj rendszere

116. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klímapolitikai Főosztálya létrehozta a Tárcaközi Éghajlatvédelmi Munkacsoportot

117. Természetvédelmi munkákra - élőhelyvédelemre és -helyreállításra, illetve légvezetékek kiváltására és szigetelésére - 2,5 milliárd forint értékű beruházás valósul meg uniós támogatással a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) területén

118. Informatikai konszolidáció - Az informatikai konszolidáció részeként az elmúlt egy évben közel 15 milliárd forint kedvezményt ért el a kormány az állam számára a meglévő szerződések felülvizsgálatával.

119. Gazdaságosabbá válik a közigazgatási üdültetés

120. Gázár-támogatási rendelet. A jövőben a gázár-támogatás szempontjából is nagycsaládosnak minősül minden olyan háztartás, amelyben a jogosult legalább három gyermeket figyelembe véve részesül családi pótlékban.

121. Elkészült az új ombudsman-törvény tervezete

122. Szigorították a vetőmag-termelést

123. Ösztöndíjprogram hátrányos helyzetű gyermekeknek. Hárommilliárd forintos keretből a kormány rövidesen ösztöndíjprogramot indít a hátrányos helyzetű gyermekek tanulmányainak támogatására

124. 2011. 06. 10-én négy újabb sarkalatos törvényt nyújtott be a kormányoldal az Országgyűlésnek: a népszavazásról; a köztársasági elnök jogállásáról; a honvédelemről, a Magyar Honvédségről és a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szólók mellett az egyházi törvény tervezetét is.

125. Bevezették az egységes segélyhívó rendszert

126. Gyorsított eljárás a kiemelt - elszámoltatási - bűnügyekben

127. A privatizációs szerződések felülvizsgálata

128. Átalakítás előtt az önkormányzati rendszer. Megkezdte munkáját csütörtökön az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Fóruma

129. Hosszú távú közlekedésfejlesztési terv kidolgozása

130. Új irány a fogyatékosságügyi stratégia végrehajtásában

131. Új élelmiszerjelölési rendelet

132. Önálló, a megújuló energiaforrások elterjedését szolgáló törvényjavaslat kidolgozását kezdi meg 2011 második felében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

133. Hatvannál is több javaslat az őszi jogalkotási programban/20110616

134. A magyar nyelv napja - november 13-a

135. Összhangban a kormány a vidéket és a mezőgazdaságot támogató politikájával az idén ősszel hat év után ismét megrendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást

136. Az ingatlanbefektetési társaságok létrehozásának szabályozása

137. A magyar elnökség alatt jött létre az első közös sport munkaterv az Unióban

138. Az országgyűlési biztosi rendszer átalakítása

139. Elindulhat a fővárosi 1-es és 3-as villamosvonal fejlesztése

140. Törvényjavaslat készül a megújuló energia terjesztésére

141. Magyar Szabadság-díjat alapít a kormány

142. Újabb pályázatok energetikai fejlesztésekre

143. A civil szféra működését szabályozó törvényjavaslat.

havenger 2011.08.31. 10:52:00

@Fell Bandi: Bár hibát követek el azzal, hogy ide írok, de az általad idézett mondatot OV szájába adva legalább lehetne tudni, hogy néha igazat is mond :P
Szóval egyik se jobb, ha úgy vesszük. Egyetlen probléma, hogy OV nemigen fogja sosem beismerni amit művel...

freelander2009 2011.08.31. 10:55:04

Az igazság mindig félúton van. Az öszödi beszéd tényleg megmutatja hogy Gyurcsany nem hülye, sőt kifejezetten értelmes politikus. A ténykete pedig senki nem titkolta el. Ez hülyeség. Aki figyelte a gazdaságot, és tud számolni, mindennel tisztában lehetett. Az természetes, hogy a kormányok a saját szakértői számításaikat a jövőre vonatkozóan titkolja. Nyílván Matolcsy laptopján is számtalan modell létezik már az év végére vagy a jövőévi költségvetésre, amit véletlen se tesz közzé még a frakcióban sem. Ez így normális. Gyurcsány felelős azért, hogy az első 1,5-2 évben a választásokig nem csinált semmit. De ugye a "nem csinált semmit" alatt azt kell erteni, hogy nem vezette már be akkor a vizitdíjat, tandíjat stb, és egyéb "népsanyargatást..." (kérdés, hogy akkor lehetett-e volna ilyen intézkedéseket bevezetni) Az hogy ezt nem tette meg szerintem is hiba volt, ezért jogosan kell elviselnie a kritikát.
Ugyanakkor ugyanígy elvesztegetett 1,5 év Orbán első 1, 5 éve is, ugyanis a lényeges intézkedések semelyik területen nem kezdődtek meg. Az egészségüggyel, oktatással ami történt az egy vicc. de semmilyen területen nem történt semmi érdemleges, vagy ami történt az a röhelyes kategóriába tartozik.
És azt is el kell fogadni, hogy nem lehet megúszni a vizitdíjat, tandíjat és mostmár ennél többet sem... Lehet játszani a szavakkal, de tényleg nincs ingyen ebéd, nincsenek csodák, és nincs új közgazdaság. 2*2 nem lesz 5. Orbán ezt nyílván nem fogja kiállva elmondani egy öszödi beszédben, mert okos, tanul ő a más kárán. Ő csak simán elsunyizza a dolgot. Ami érthető ezért még bántani sem kell.

G.Freeman 2011.08.31. 10:55:33

@spontan: Akkor ezek szerint nem értesz semmit az egészből ami körülötted történik.

G.Freeman 2011.08.31. 10:58:38

@guga: na ja.Minden baj okozója az USA -na meg a New York-Budapest- Tel Aviv tengely ármánykodása. Ha én is mínuszos IQ-val rendelkeznék, el is hinném.

jozicsenko 2011.08.31. 11:00:37

a költségvetéseket megszavazták-e minden évben? igen! tehát müködött a parlament, volt kormány
kik alkották? a fidesz/jobbik? nem, hanem az mszp, szdsz-s segítséggel
kié a felelősség? a kormányé, aki nem kormányzott...
2006 májusa elött ki volt kormányon? gyurcsány vagy orbán? gyurcsány, nem?
akkor amikor gyurcsány átadta a kormányt gyurcsánynak, akkor nem tudott róla, hogy sz.r van? dehogynem
mégis megígérte, hogy nem lesz vizitdíj...
2008 okt 18án volt az nemzeti csúcs, majd 10 nappal késöbb meg lett a megegyezés az IMF/EU és a kormány között a 20 mrd eurós hitelről -ezt nem szokták 10 nap alatt lezongorázni: csináltak egy beszélgetést, ami alapján szétkenték a szrt, miközben már minden le volt zongorázva...

jelzem, ez az a hitel, ami miatt a köv években több ezer mrd Ft-ot kell visszafizetni -s kik fogják? csak nem mi? elvtársak, menjetek a fenébe...

már 2007ben világbajnok adóterhünk volt - pedig még ekkor válság sehol sem volt!
már ekkor a világ második legnagyobb áfája volt a mienk, pedig hol volt a válság! sőt, ugrott a pannon puma, szaladt a szekér (a szakadékba)

gyurcsány az őszödi beszédben többször utalt magukra, pl amikor elismert hogy a liberálisok és az mszp mennyire ment túl a határain...

most kihozzátok, hogy orbán az öszödi beszéd miatt fog bukni? szép...

G.Freeman 2011.08.31. 11:01:04

@Fell Bandi:
No és orbánya elvtárs mikor fogja ugyanezt bevallani?
Megmondom: ha a fácán kézen áll a pálcán.

seahawks 2011.08.31. 11:01:57

@ursus artos: úgy látszik, te tényleg nem érted, pedig itt van a szemed előtt...

freelander2009 2011.08.31. 11:02:34

@MACISAJT: 141 nél több törvényt fogadtak el... De ezek csak álmok, ígéretek. És a fele rémálom. Ez nem teljesítmény, ez nem eredmény. Főleg nem jelentős eredmény.

Folytathatnád így is:

- 465 x felkelt a nap ez alatt.
- 3456 fesztivált rendeztek a nyáron az országban
- Orbán Viktor találkozott 58 külföldi miniszterelnökkel, 234 miniszterrel
- megterveztek 12345 épületet a tervezőirodákban
- 123.456 család tervezi, hogy jövőre nyaralni megy stb...

Ezek sem hülyébbek mint amit te leírtál :)

abaka 2011.08.31. 11:02:51

@MACISAJT: Nem olvastam vegig az osszeset, de van olyan is koztuk, ami

1) Jot tett vagy fog tenni az orszagnak.
2) Tobb, annnal, hogy majd ekkor es ekkor meg fogjuk mondani, hogy konkretan mit is fogunk csinalni.

Ilyenbol ha tudnal, mondjuk egyet vagy kettot mondani (es leci ne szazakarhanyat, egyrol vagy kettorol sokkal konnyebb erdemben beszelgetni).

G.Freeman 2011.08.31. 11:03:20

@MACISAJT:
Ezek a cselekedetek nyilvánvalóan hősies tetteknek minősülnek, OV egyéni áldozatvállalása folytán.
Erre szoktam mondani hogy az orbán-hívők még a nemzetiszín pántlikába csavart lócitromot is hálától könnyes szemmel veszik át az orbán-kormánytól.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 11:06:41

@G.Freeman:

"Minden baj okozója az USA"

Nyilvánvalóan nem mindené... de egyelőre még a legnagyobb nemzetgazdaság a globalizált világban és amikor hibás kormányzati és pénzpolitikával növeszt egy ingatlanlufit, annak a kipukkanását sokan megszívják. Nem mindenki, de sokan.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.08.31. 11:07:26

Elég jól összefoglalta a dolgokat. Sajnos ebből az következik, hogy nem lett volna szabad leváltani őket. Most esetleg Orbán is képes meglátni a valóságot és képes lesz értelmes irányba tolni a szekeret. És akkor majd őt nem lesz érdemes leváltani,

G.Freeman 2011.08.31. 11:08:18

@MACISAJT:
Ne komolytalankodjunk ha lehet. Ezek tartalom nélküli ostobaságok. Alkotmány-de milyen?!
A közmunka-programot pedig -mielőtt orbánya úrnak tulajdonítanánk a dolgot- a monoki polgármester, Szepessy Zsolt találta ki, a szociális kártyával együtt, majd a szocialisták vették a vállukra és vezették be.

2011.08.31. 11:08:19

@Kalmár: Szövegértelmezésből 1-es, leülhetsz.

jozicsenko 2011.08.31. 11:08:26

@is: 2002ben az államadósság bőven 60% alatt volt, pedig orbán és megyó közösen dolgozott érte

2010-re 80 fölé rugtátok -ezt nem tudod kimagyarázni: a manyukba lapátoltátok be azt a rengeteg pénzt

japp, az leesett egyébként, hogy a végére az odaküldött pénznél tőke helyett csak tőkejövedelmet adtatok volna a lakosságnak? tudod: a pénz a banké, a kamata (=vagy amit meghagynak) meg a mienk...

G.Freeman 2011.08.31. 11:10:24

@neoteny: na nem is kell amerikáig menni, ennek vagyunk tanúi a hazánkban, és nem sokára közvetlenül is érezhetjük az ingatlanhitelezési válság hatását.

2011.08.31. 11:10:42

@jozicsenko: Nem azt hozta ki, hogy orbán az öszödi beszéd miatt bukik, hanem ezt a beszédet ő is elmondhatná, most, csak néhol kellene módosítania rajta, méis igaz lenne...

bőrmók 2011.08.31. 11:12:54

@freelander2009: Addig jutottam el, hogy "10. Nyugdíjrendszer rendbetétele", és itt már kinyílt a bicska a zsebemben.

nyiihihii 2011.08.31. 11:13:04

@MACISAJT:
Nem kéne süllyedni... ilyen komolytalan pontokat eddig gréczítől olvastam.

reálmargit 2011.08.31. 11:13:41

Csak a sok bőnyállal - engem átvert a Gyurcsányo-ozó vezesse már le nekem, tételesen, hogy mivel verte át:
Mit ígért, és mit nem kaptál meg.
Így, egymás mellett.
Ezen emberek 99% az alatt a nyolc év alatt többet jutott előre anyagilag, mint előtte bármikor. Úgyhogy kéne egy kicsit kussolni. Nem kellene ennek az ellenkezőjét hazudni.

guga 2011.08.31. 11:14:01

@G.Freeman:

Kicsit sem erre gondoltam, ha veszed a fáradtságot, és végignézed a filmet, kiderül belőle, hogy nem csak itt, de már amerikában sincs értelme választani, ugyanis bárkit választanak, az is csak egy paraszt a sakktáblán, nincs hatalma, nem irányít, hanem irányítják.

A film sokkoló, megdöbbentő, s ha az első reakciód nem a pánik lesz, akkor ide a rozsdás bökőt.

guga 2011.08.31. 11:16:33

De leegyszerűsítve, képzeld el, hogy a háttérből valaki azt mondja Horngyuszinak, hogy figyusz gyuszi, szedj pénzt magánkasszába, aztán meg azt mondja orbánnak, hogy te meg majd elveszed oké?

Ők felfogják a politikai ütéseket, tüntetünk ez ellen, az ellen, de tök mindegy, hogy ki lesz, mert mindig az aktuális parasztot a háttérből irányítja ugyanaz.

Ez így most nagyon ki van sarkítva, de csak a példa kedvéért, egyébként ez történik.
Nem itt, mi csak porszem vagyunk a piramis legalján.

G.Freeman 2011.08.31. 11:17:25

@jozicsenko:
Az ország immár vagy hatvanöt éve masszívan deficites.
Eddig a rendszerváltás utántól egyetlen egy kormány sem tett valamit az ügyben hogy a deficitet ne termeljük újra, kivétel- na ki a kivétel? a Gyurcsány-kormány akik átfogó reformokkal akarta ezt a helyzetet megoldani, amit orbán úr a népszavazással és a lakosság behülyítésével megakadályozott.
Tehát az ország deficitet termel, és amennyiben az államadósság csökkent, ezt nem az ország gazdaságának átformálásával érték el, hanem az állami vagyon ELADÁSÁVAL.
Ez történik immár 21 éve. és most adták el az utolsó családi ezüstöt is a reformok helyett,amikor a manyup-háromezer milliárdját viktorotok ellopta, és ezzel teremtett némi költőpénzt, ahelyett hogy valódi gazdasági struktúraváltást csinált volna. Magyarul: a mi nyugdíjunkra félretett pénzből ideiglenesen kipótolta a hiányt amit okozott, de a hiányzó háromezer milliárdot valamelyik következő kormánynak kell majd előteremtenie.
Vélhetőleg nem a saját zsebéből fogja ezt tenni, hanem a miénkből.
Hát, sajnos ez a helyzet, drága feleim az Úrban.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 11:17:34

@G.Freeman:

Egy magyar ingatlanlufitól nem ment volna a CHF az egekbe; az USA komoly recessziójától igen.

Ezzel nem kívánom mentegetni sem a magyar hiteleseket, sem a nekik hitelező bankokat, sem a magyar kormányzato(ka)t -- mindegyik megtette a tőle telhetőt a pillanatnyi helyzet kialakulásáért -- de ha az USA gazdasága nem rogyott volna meg akkor, amikor tette, lehet hogy a Fidesz még mindig ellenzékben lenne. "It's the economy, stupid..."

G.Freeman 2011.08.31. 11:18:21

@guga: na majd végignézem, azt hittem hogy ez csak a szokásos USA ellenes propaganda.

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 11:18:26

@MACISAJT:
Nekem tűnik csak úgy, hogy rombol és pusztít, letilt, megtilt, börtönbe zár, közmunkára kötelez, rabszolgamunkát vár, elnémítja a blogokat(ma is a szíjálle petike miatt), korlátoz, diktál, parancsol.

Egyébként hol van a tankönyvek ára? lézer jános, most mér' hallgat.

G.Freeman 2011.08.31. 11:21:00

@neoteny:

valóban.
A a magyar hitelezési válságról némi háttérinformáció:

www.fn.hu/makro/20110829/mi_devizahitel_valsag_megoldasa/

bőrmók 2011.08.31. 11:21:09

@guga: Ha Orbánt valaki sakktáblán irányítja, az csak egy még nagyobb paraszt lehet

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 11:21:28

Egyénként jó lenne utánanyúlni a vittorió féle első nagy lenyúlásnak, amikor is győzikének a zöcsikéjének lenyúlt 8 milliót az államtól, a pénzt meg szépen átjátszották az orbán bányába, akkor privatizáltak ingyen.
Ez már 92-ben lopott.

nyiihihii 2011.08.31. 11:22:20

@pcr:
"elnémítja a blogokat"

Ne sírjál! Eddig gréczít némította el a baloldalról a népszava... :)))

okostojgli (törölt) 2011.08.31. 11:24:11

@jozicsenko: "akkor amikor gyurcsány átadta a kormányt gyurcsánynak, akkor nem tudott róla, hogy sz.r van? dehogynem
mégis megígérte, hogy nem lesz vizitdíj..."

Pedig tudhatta volna, mert rosszabbul éltünk mint négy éve. Rohadék ez a Fletó. A 14. havira is futotta volna. De ő csak a megszorításhoz ért.
Ezzel szemben ORBÁN VIKTOR, a mi istenünk tejjel, meg mézzel, meg Kánaán, meg kolbászból kerítés.
Halleluja, Orbán Viktor, halleluja!

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 11:24:18

A közmunka külföldön csak köztörvényeseknek van beiktatva, a büntetést kiváltandó.
Miért nem raknak rájuk rabláncot is?

bőrmók 2011.08.31. 11:25:15

@pcr: kaya ibrahim.. az is régen volt, de ne feledkezzünk el róla

G.Freeman 2011.08.31. 11:26:17

@MACISAJT:
Ja. Az első orbánkormány idején minden síncsavar- lecsavarozást óriásplakáton dicsőítettek, mint Orbánviktor személyes hőstettét.

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 11:26:19

@nyiihihii:
Én azért a biztonság kedvééért beszerzek egy éteres kendőt, mit lehessen tudni, mikor közelít ez a diliházat megjárt ördög.

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 11:28:59

@Takony_fősámán:
Áhh dehogy én a fideszes server ügyről sem felejtkeztem el, meg az IBM-es nyomozásokról a 90-es évek végén,
de arról sem, hogy melyik diliházban nyaralt a führer.

bőrmók 2011.08.31. 11:31:14

@pcr: tényleg, a "hosszú bájtok éjszakája" :)

bőrmók 2011.08.31. 11:32:35

Az a jó a fideszben, hogy nem szarakodnak. Ha akarnak valamit, megszerzik.

Badbitie 2011.08.31. 11:32:41

@MACISAJT:

Hát a 61. pont konkrétan nem igaz, és hát a többi is csak minimális metszetet mutat a valósággal. :)

egerészölyv 2011.08.31. 11:32:56

Gyurcsány szegény egy tenyérbemászó, hyperdemagóg bohóc. És lám, bele is mászott a magyar választó (és a tulajdon párttársai!) tenyerébe. Akkora taslit kapott, hogy cseng tőle az egész MSzP.

egerészölyv 2011.08.31. 11:34:06

@Takony_fősámán: takony, kiderült arról is, hogy Kunczián hazugsága.

Kismacska (BELLA) 2011.08.31. 11:38:05

Engem becsapott Gyurcsány.

Azzal, hogy NEM valósította meg az Öszödi beszédben leírt reformokat. Máig érdekelne: miért? Hol tört meg ez a rendíthetetlenség? Hol tört meg a tenniakarás? Az ellenzék? Az SZDSZ? Mi történt?

Amiatt is csalódtam, hogy nem vállalta ezt büszkén, és nem szart magasról az itt megszólaló egysejtűekre, akik nem fogják fel még mindig, azt gondolják, Orbán csinálja jól, akinek nincs egyetlen őszinte szava se.

TERMÉSZETESEN csalódtam Orbánban is. Szerettem volna, ha győz a jó értelemben vett megalománia, hogy történelmet írjon, hogy átalakítsa az országot. (Mondjuk a fenti csak halvány remény volt, annyira már ismertem Orbánt, hogy erre iszonyú kicsi az esély.)

Ne feledjék a károgók, hogy annak, hogy nem lett kihúzva az ország a pácból, nemcsak Gyurcsány tesze-toszasága volt az oka, hanem az is, hogy az ellenzék (igen, Orbán!) nem volt kooperatív, sőt: rendre kivonult a Parlamentből (én levontam volna az időarányos bért tőle is meg a többitől is).

Azt se felejtsék a károgók, hogy tudatos manipuláció történt, nem akárki, hanem Orbán felbujtására. És ők még mindig emiatt nem gondolkodnak tisztán.

(Ez utóbbira csak egy példa: fosztogatnak-rongálnak-gyújtogatnak egy ilyen beszéd hatására, MIKÖZBEN eltűrik az emberek, hogy ellopják a nyugdíjukat?! WTF??)

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 11:39:34

Az a baj, hogy kurvára igaza volt/van...

AutosVilli 2011.08.31. 11:39:57

Orbi bá majd megment mindenkit ebben az országban, 2/3-al nagyon jol lehet a zsebeket tömni,aztán majd egyszer a paraszti is sorra kerül elöbb vagy utóbb,de inkább soha.
Az egész fideszes banda megbaszta a nyulat a bokorba.

G.Freeman 2011.08.31. 11:40:44

Mindezek után azt kell mondjam hogy Gyurcsány nem volt jó politikus.
Azonban csak ő volt az ezidáig, aki pártjának érdekeit is semmibe véve megpróbálta az országot kivezetni az eladósodás csapdájából. Ennek ellentmond hogy pont az ő garnitúrája alatti időszakban ment el a hiány, és nőtt az államadósság.

De miért?

Orbánviktor tudja a választ:
"Az óriásivá duzzadt hiány. Ez magyarul annyit tett, hogy nincs meg a pénz. Hiányzik. Lába kelt. Igen, tengernyi pénz hiányzik. Hiányzik, mert a szocialista vezetők, akiknél a kasszakulcs volt, eltüntették."

Erre mondják hogy a hazugság sokkal könnyebben hihető mint a dadogós-körülményes igazság.
Főleg ha ilyenekkel is megtoldják:
"Nem elgondolkodtató, hogy három olyan dúsgazdag milliárdos vitte csődbe és tette tönkre a magyar gazdaságot, akik ha a saját vagyonukról volt szó, akár meg is tudták többszörözni azt?"
Mire ment el a pénz?
Többek között nem látványberuházásokra, zászlólengetésre, Terror házára vagy Álmok Álmodói kiállítássorozatra, hanem térségfejlesztésre, felzárkóztatásra.
Ami konkrétan autópályát jelent. Az ipar az autópálya mellé települ, ezért kellett az ország keleti felében is autópályát építeni. Az autópályához kő és agyag kell, nem importanyag, így nem terheli a külkereskedelmi egyenleget, mint például az államilag támogatott lakásépítés.
A Gyurcsány-kormányt mindenképpen felelősség terheli amiatt hogy az autópályaépítést nem sikerült költségvetésen kívül elszámoltatni az Unióval. Emiatt három százalék hiányból egy pillanat alatt hat százalék lett, amire az Unió felfigyelt, és azonnali gazdaságracionalizálási programot követelt. Ezen programot nevezték konvergencia-(fideszül: kohnvergencia) programnak.
Ezen program közepette ütött be a nagy gazdasági világválság, amiről a fideszes urak szeretnek megfeledkezni,mondván: a Gyurcsány-kormány alatt kerültünk rossz gazdasági helyzetbe.
Csakhogy az okot nem szabad összetéveszteni az okozattal.

egerészölyv 2011.08.31. 11:41:27

@Takony_fősámán: ne tévedj. Kunczián a metaforát ara alkalmazta, hogy NYOMOKAT TÜNTETTEK EL - mint bebizonyosodott, ekkor sem törte hagyományát, hazudott.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 11:42:37

@Kalmár: "Ha beledöglesz sem lesz a bukott rókából többé ember.":
Orbánból lett. Ha nem is ember de "vezér".

AutosVilli 2011.08.31. 11:43:48

Ja Gyurcsány Feri legalább felvállata a szart,ezt töbre becsülöm,mint azt hogy Orbány a látszat intézkedések mögül publikálja magát államférfiként,holott egy kis hataloméhes törpe,aki az embereken is bosszút ál az elmúlt 8 év sérelmeiért,ezért veszéles ez az elem az országra,hogy baszná meg egy kecske.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 11:44:38

@öregmogyi: "Gyurcsány másnap a tévében:
"Baló úr! Amint azt bizonyára ön is észrevette ...":
Igen az már nyilvánvaló hazugság volt, ppróbált kármentesíteni...

freelander2009 2011.08.31. 11:46:42

@jozicsenko: a 80% az GDP-hez mért érték... csak megtévesztésre jó... HA a pl. egy gazdasági világválság miatt pl 10%ot esik GDP az kapásból 7% körüli GDP arányos növekedést jelent egyetlen forint hitelfelvétel nélkül is. Másrészt a magyar költségvetés 20 éve minden évben -os ami hitelfelvételt jelent. Az előző orbán-kormány alatt is. Ha a növekedés ennél kisebb akkor nő az államadósság. Idén mindent összevetve is lesz vagy 2-3%os államadósság növekedés a költségvetés oldaláról, úgy hogy semmire fejlesztés nincs. Azaz ezt 6 évre vetítve az már önmagában 12-18%. Lehet ezen faragni persze, csak annak ára van, valamire nem jut.. akkor meg azért sírtok h. vizitdíj, tandíj, kórházbezárás... stb... egyszerre szűznek maradni meg jót dugni nehéz...

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 11:46:44

@ursus artos: "Az biztos, csak annak a kormánynak a tehetsége hiányzott, úgy általában mindenhez"
Mondj egy olyant kormányt amire ez nem igaz! Úgy tűnik, mo.-n ez nem szelekciós tényező.

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 11:47:19

@AutosVilli:
"A királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem."

Ettől a megmentős pogromtól félek egy kicsit,főleg ha olyan idiótákból áll a csapat, mint orbán, dajcstomi, kövér, kósa, szíjálle péter, lézer jani, selmeczi lenyúlom a nyugdíjadat in vitro gabika, a szöcske mindent a egészségügyért miklós, stb.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 11:47:40

@G.Freeman:

Érdekes cikk, köszönöm. A friedmanita monetáris politikával egyetértek, az újraelosztó/bérszabályozó kormányzati politikával már jóval kevésbé, no de én egy Hayek-féle libertariánus vagyok... ;)

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 11:47:55

@ursus artos: ""...csürhe..." Még mindig itt tartotok, hogy Orbán vezette a "csaptokat"? "
Nem. Ő csak próbált az eléjére állni a csürhének, hogy úgy tűnjön, mintha mind utána menne... :)

Tedat 2011.08.31. 11:48:18

@ursus artos:
"Ha hagyta volna Gyurcsányt és az MSZP-SZDSZ-kormányt dolgozni..."

Azért ez nem semmi, hogy Gyurcsány és az MSZP 8 éves semmittevése és osztogatása miatt is az Orbán a felelős.

Nem hagyta Orbán őket dolgozni? Tényleg?

Akkor fel kellett volna állni, és otthagyni a hatalmat!

Ja, hogy akkor nem tudtak volna tovább lopni? Ja, értem.

Ha engem a főnököm nem hagy dolgozni, majd számonkéri rajtam, hogy nem haladok, akkor én felállok és elmegyek máshova.

G.Freeman 2011.08.31. 11:49:03

@Kismac: Oszt hogyan tudta volna megvalósítani, ha minden kétharmados vagy alkotmánymódosítást igénylő törvényváltoztatást a fidesz nem szavazott meg?
Emellett demagóg hülyeségekkel a reformok ellen uszította a lakosságot,többek között ilyen dumával:
"Igen, mi magyarok megérthettük, mi történik körülöttünk. Megértettük, hogy a reformok mögött pénzéhes csoportok csupa üzleti érdeke rejtőzik "
Molnár doktort Mengelének, Horváth Ágnest Tocsik lányának titulálták. Pedig az egyharmadnyi rokkantat ellátás nélkül hagyni akaró orbán inkább minősíthető Mengelének.

Tedat 2011.08.31. 11:49:35

@freelander2009:
"a 80% az GDP-hez mért érték... csak megtévesztésre jó..."

Talán ha az MSZP nem csak osztogatott volna, és a visszaeséskor megfelelően reagál, akkor csak 60% lenne az az adósság.

De nem, beszariak voltak, a szavazóiknak meg kellett a "segélyke".

Meg a többszázezer álrokkant -- ilyen sehol Európában nincs!

G.Freeman 2011.08.31. 11:49:43

@Tedat: Már miért kellett volna felállnia és otthagyni csapot-papot?

Tedat 2011.08.31. 11:50:42

@G.Freeman:
"Pedig az egyharmadnyi rokkantat ellátás nélkül hagyni akaró orbán inkább minősíthető Mengelének. "

Talán csak nem te is egy csaló álrokkant vagy? Vagy a családban van csaló?

Mert ha nincs, akkor nem tudom, hogy miért véded őket?

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 11:50:58

@MACISAJT: "" Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával?"'"
Igen, ez egy zseniális momentum: az egész frakció efy emberként röhög fel.
Kibaszott megalázó lehetett Vikinek. :)

G.Freeman 2011.08.31. 11:51:03

@Tedat:
Áder János 128 napirend előtti felszólalással bírálta a Medgyessy-Gyurcsány- kormány spórolási tevékenységét.Akkor mivel is herdált és mit?

Tedat 2011.08.31. 11:51:28

@G.Freeman:
"Már miért kellett volna felállnia és otthagyni csapot-papot? "

Azért, mert állítása szerint "nem tudott dolgozni Orbán miatt".

Ha nem tudott dolgozni Gyurcsány, akkor fel kellett volna állnia, és vállalni, hogy ez a helyzet. Nem pedig rontani az ország helyzetét.

G.Freeman 2011.08.31. 11:52:21

@Tedat: Az autentikus és korrekt válasz ere: a sanghaji nénikéd segge.
Konkrétan: te is jobban jársz ha érvekkel élsz és nem személyeskedsz.

G.Freeman 2011.08.31. 11:53:20

@Tedat: Az ország helyzetét nem a kormány hanem a mindennek keresztbe tevő, depressziókampányos ellenzék rontotta.

AutosVilli 2011.08.31. 11:53:49

Van egy ismerösőm, aki piszkosul utálta a komcsikat, jó pár évvel ezelőtt valami dolga volt a Bp.-i Béke szálloda környékén és szembe jött vele az utcán Horn Gyuszi.Megállt és azon gondolkodott leköpi és pofán veri ezt a szennyes alakot,de aztán nem tette.
A történelem ismétli önmagát ezt Orbinak se kell lefelejtenie,mert lehet nem egy olyan emberrel fog találkozni,aki vissza fogja magát.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 11:53:54

@freelander2009:

"egyszerre szűznek maradni meg jót dugni nehéz"

Jó szempont; mégis megigéri minden szépreményű párt választások előtt és a népesség elég nagy százaléka el is hiszi.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 11:55:58

@Trompf: "De tudom hogy az MSZP-től rosszabb, kártékonyabb kormánya, szigurúan gazdasági értelemben, nem volt az országnak. "
Így most kapásból a MaDöF, meg a Torgyán féle Kisgazda Párt ugrik be ('98-'02-ból)

Tedat 2011.08.31. 11:56:12

@G.Freeman:
"Áder János 128 napirend előtti felszólalással bírálta a Medgyessy-Gyurcsány- kormány spórolási tevékenységét.Akkor mivel is herdált és mit? "

Ha nem lett volna herdálás, akkor nem ment volna fel az államadósság 55%-ról 80%-ra GDP arányosan.

Én nem fizettem volna az erős, munkaképes embereknek rokkant segélyt, csak azért, mert ők le tudták fizetni az orvost.

És nem csak az álrokkantakkal van a baj, sok ilyen állami csöcsön lógó ember van még.

Arról nem is beszélve, hogy a 700 km autópálya 700 milliárd ellopott Forintot jelenthet.

Kismacska (BELLA) 2011.08.31. 11:56:30

@Tedat: Orbán most éppen a 9,5. évi semmittevését tölti.

Istenem, inkább nem csinált volna semmit, Bajnai gazdaságpolitikáját folytatva is jobban jártunk volna.

Államadósság-rettegés hívőknek: ne legyenek illúzióitok. Nő az azalatt is, hogy itt kommentelünk! Úgy is, hogy elkótyavetyélték már a nyugdíjpénzeket.

Tedat 2011.08.31. 11:57:34

@G.Freeman:
"Az ország helyzetét nem a kormány hanem a mindennek keresztbe tevő, depressziókampányos ellenzék rontotta. "

Pff. Nagyon szánalmas, ahogy az MSZP kormány hibáit úgy állítod be, hogy az a Fidesz miatt van.

Lószart.
Az MSZP-é volt a hatalom, övék a felelősség.

Most Orbán és a Fidesz van hatalmon. Senki se mutogat az MSZP-re, hogy "azért nem tudnak ezt vagy azt csinálni, mert az MSZP".

Most minden felelősség a Fideszé.

G.Freeman 2011.08.31. 11:58:14

@Tedat:
Eddig alig-alig találtak olyan rokkantat, akit nem erősítettek meg rokkantságában a vizsgálatok során.Nem tudom miről beszélsz.
Nem kell benyalni minden fideszes rosszindulat-szöveget.
Az orbánpárt kiválóan ért a demagóg hazugságokhoz, hogy népnyírásának a sok bárgyú hívének igazság-színezetet adjon.

Hogy a brontba lenne annyi álrokkant, ha a felülvizsgálatok során még a féllábút is időről-időre behívják, hátha kinőtt a lába, amint a szalamandrának?!
Aki régebben adott is pénzt-a hülye- az orvosnak, azóta már régen vagy tényleg lerokkant, vagy kikerült az ellátásból.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 11:58:39

@Logan Grimnar: "de más elveket fontosnak tartó vallás áll hozzád a legközelebb.
"
:D Mi van, punci vagy nyíltan zsidózni?

Tedat 2011.08.31. 11:59:44

@G.Freeman:
"Eddig alig-alig találtak olyan rokkantat, akit nem erősítettek meg rokkantságában a vizsgálatok során.Nem tudom miről beszélsz. "

Talán arról, hogy:
Szlovákia népessége: 5 millió
Rokkantak száma: 30 ezer

Magyarország népessége: 10 millió
Rokkantak száma: 700 ezer

Nem gyanús egy kicsit?

G.Freeman 2011.08.31. 12:00:37

@Tedat:
Kedves barátom, nem illik csúsztatni.
Ha a fideszé a felelősség, akkor miért mondja azt viktorotok, hogy az euro-válság okozza az ország mélyrepülését??
Akkor legyünk korrektek, ha annak idején a komcsik voltak a felelősek a világgazdasági válságért, akkor most orbán a felelős az ország satnya állapotáért.

Kismacska (BELLA) 2011.08.31. 12:00:42

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: és a 98-02-es Fidesz kormány?

Anyagi értelemben is iszonyatos károkat okozott, de szerintem súlyosabbakat a magyar lélekben. Orbán a TF-en tartott, 2002-es beszéde "ásta ki" azt az árkot, ami ma is ott éktelenkedik az emberek között. Már talán kevésbé durva (köszönhető a büdös rohadt szociknak), de anno emlékszem, hogy évtizedes barátságok mentek tönkre, családokban bomlott fel az egység emiatt.

Orbán kártékonysága szerintem korántsem anyagi (bár az se gyenge), inkább a pszichés-lelki károkat említeném. Azokat nehezebb kezelni, mint az anyagit. Kissé túlozva: az anyagi - az csak pénz. De hogy a lelki sebek mikor gyógyulnak...

bőrmók 2011.08.31. 12:00:56

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Ilyen modoros zsidózást már rég láttam :D

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 12:01:49

@MACISAJT: "3. Vasúti vonalak visszaállítása":
Ez pont, hogy nem ->eredmény<-.
"4. Elszámoltatási bizottság - több száz eset!":
Ilyenje, meg volt az Medgyessy-féle maszop kormánynak is, hasonló 'eredményekkel'...

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 12:02:03

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:

Ez tényleg aranyos volt tőle: politikailag korrekt zsidózás. Olyasmi mint az erkölcsös kurválkodás... :)

nehogymárne 2011.08.31. 12:02:55

kár a beszúrásokért.

Logan Grimnar 2011.08.31. 12:03:35

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Így sokkal elegánsabb :-)))

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 12:03:38

@Tedat:

"Nem gyanús egy kicsit?"

Hogy' lenne az amikor még a Himnuszunkban is benne van hogy "balsors akit régen tép"?

G.Freeman 2011.08.31. 12:04:25

@Tedat: nem gyanús, mert ezeket a leszázalékolási szabályokat az állam hozta létre, és ha ezek alapján ennyi a rokkant, akkor ennyi.
Egyébként mennyi is a magyar lakosság várható átlag-élettartama?
Hol is állunk ér és szívmegbetegedés, a rákos megbetegedések az alkoholfogyasztás és a dohányzás terén a világban?
Megmondom.
A várható átlag-élettartam a lakosságon belül 67 év.
A férfiak még ettől is rövidebb életkorra számíthatnak. A többiben is sokáig világelsők voltunk, most olyan második-harmadikok vagyunk.

AutosVilli 2011.08.31. 12:05:48

@MACISAJT: Te egy barom vagy ,azért a felsoroláshoz még ilyen alapon hozzá lehetne írni ,
hogy Katika a titkárnő elment kávét venni a metroba.
Bazzeg te egy gyökérvagy,de tisztelem a hitedet Orbányban.

Kalmár 2011.08.31. 12:05:59

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Ilyenje, meg volt az Medgyessy-féle maszop kormánynak is, hasonló 'eredményekkel'...

nana. nekik több, mint 100 esetből 0 lett bűncselekmény. A legtöbbet a rendőrség bűncselekmény hiányába lelőtte. Még az ügyészség sem jutott el. A többi is elvérzett.
Most viszont sitten van már pár nagy halacska is.

Ugyandehogy (törölt) 2011.08.31. 12:07:17

"Hogy zár majd be kórházat és egyetemet valaki, aki ugyanezt négy éve nemzetpusztításnak nevezte? "

lelkiismeretfurdalás nélkül.

G.Freeman 2011.08.31. 12:08:28

@Tedat:
A hétszáz az már régen több mint nyolcszáz, az autópályákról:
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20051121autopalya.html

"Egy kilométer gyorsforgalmi út megépítése Magyarországon 0,9-1,6 milliárd forintba kerül a Nemzeti Autópálya Rt. szakembereinek számításai szerint, ha kizárólag az útpálya építését vesszük figyelembe. Az építkezés költségei azonban ennél jóval többet tesznek ki."

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 12:10:50

"Pokorni Zoli elkúrta. Nem kicsit, nagyon. Pedig ő még nem is tartozik igazából a Fidesz hülyéi közé. Dehát úgy látszik, az ember márcsak olyan, hogy idomul a környezethez, amiben mozogni kénytelen egzisztenciális okok miatt. Még arról nem tudok persze, hogy már lopna is, de az biztos, hogy nem tud vigyázni a szájára. Elszólta magát a sajtótájékoztatóján és ezzel lebuktatva fönökét Orbán Viktort is, akinek miniszterelnöksége alatt törvénysértő módon lehallgatták a minisztériumokban dolgozókat. Demokráciában elképzelhetetlen, hogy a minisztérium nyomoztat munkatársai után. Hogy törvénysértő módon, illegális lehallgatásokat követ el. Ez a demokrácia megcsúfolása és szégyene.

Megfigyelési ügyek. Ugye majd mindenkinek azonnal beugrik erről Deutch Tompika könnyes szeme, amikor arról panaszkodott 98-ban, hogy az ő drága jó nagymamiját az előző években a gaz kommunisták megfigyelték. Minő borzalom! Az azóta Fűré is váló Deutch minden szaváról később kiderült, hogy alantas hazugság minden alap nélkül. És lám most kiderült, hogy a farkast kiáltók azok, akik maguk voltak farkasok.
Az SZDSZvolt az első, aki amint kiderült mit művelt a Fidesz, felháborodásának adott hangot . Kicsit előbb megriadtam, mert mások elfelejtettek az SZDSZ-hez hasonlóan tiltakozni. Aztán kicsit később már voltak hangok. Mondjuk az érdekes volt, hogy az MSZP leginkább azt sérelmezte, hogy Szilvásyt hallgatták le vagy nem hallgatták le. Tehát elsőnek nem a lehallgatás ténye vágta ki náluk a biztosítékot. De utána rátaláltak a helyes ösvényre. Az MDF korrekt módon erősítette meg az SZDSZ álláspontját és csatlakozott ahhoz. Tömjén Zsolt és a KDNP csuhás frakciója, érdekes módon mély hallgatásba menekülnek. Három majom. Nem lát, nem hall, nem beszél.

Az ügyet csak rontja, hogy miután lebuktatta pártját és egykori miniszterelnökét Orbánt, elkezdett magyarászkodni. Arról beszélt az egykori miniszter, hogy ő nem is azt mondta, illetve, jó, jó persze, hogy azt mondta, de nem úgy gondolta, illetve hát úgy gondolta, de alapjában véve ez nem is így volt, csak ő emlékszik rosszul, tévedett. ..

Hogy milyen a Fidesz viszonyulása a demokráciához, Köztársasághoz azt eddig is tudhattuk. Nagy ujdonságot nem mutattak ezzel a lebukásukkal, ez csak egy újabb adalék ahhoz, hogy kik is ezek valójában és miért nem szabad soha megengedni, hogy ez az arcátlan társulat a hatalom közelébe kerülhessen. És, hogy ne legyen senkinek kétsége elmondanám, hogy a lehallgatásokkal Orbánék jogtalanul kezletek személyes adatokat. A Magyar Köztársaság BTK-ja egyértelműen kimondja, hogy ha valaki hivatalos személyként jogtalanul kezel személyes adatokat, információkat, köztörvényes bűncselekményt követ el. A Fidesz ujabb köztörvényes bűncselekményt követett tehát el. Nem az elsőt. De most már nincs Polt Péter aki megvédje őket, meggyalázva ezzel az ügyészség függetlenségét, így talán ebben az ügyben már Orbánéknak bíróság előtt kell feleniük. Persze nincsenek illuzióim, hogy ez így fog történni. Hiszen ezek minden árulkodó nyomot rég eltüntettek. Pokorni vallomása pedig egyszerű hazugságnak lesz elkönyvelve, ha kell beáldozzák, Viktorért mindenki, Viktorért bárkit."

AutosVilli 2011.08.31. 12:11:15

@G.Freeman: Majd nézzük meg ,hogy a Fidesz alatt mennyire fog kijönni ez az érték.

G.Freeman 2011.08.31. 12:13:10

Még szép:) Ami a rút népnyúzó kommunistáktól jön, az csak rossz lehet. ha n13 havi nyugdíjat, ötven százalékos béremelést ad, autópályát épít, az csak rossz lehet, hiszen eladósította az országot. Ha viktor évtizedekre betonozza a lakástámogatási rendszert, évi ötszáz milliárdért, vagy elvonja a manyup-pénzeket, az csak jó:)

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 12:13:16

@Kismac: "Azzal, hogy NEM valósította meg az Öszödi beszédben leírt reformokat. Máig érdekelne: miért? Hol tört meg ez a rendíthetetlenség? Hol tört meg a tenniakarás? Az ellenzék? Az SZDSZ? Mi történt?":
Nekem úgy tűnt, hogy együttes erővel sikerült: ami nam a maszop frarkción, az az szdsz-en bukott el, ami ezeken is túljutott, azt meg fidesz kommunikációs és pr gépezete torpedózta halálra.
Megy itt a pártközi együtműködés, csak azérdekeknek kell egyezni.

nyiihihii 2011.08.31. 12:15:56

"Ez az adócsökkentések kormánya" - mondta Gyurcsány Ferenc még 2006 tavaszán a híres autós kampányfilmben, Batiz András kormányszóvivővel beszélgetve. A reklám ezzel a mondattal zárult: "szavazzon az ötéves adócsökkentési programra". Mint később kiderült, a miniszterelnök akkor nem csak a közlekedési szabályokat szegte meg, de a választóknak tett ígéretét is.

hirszerzo.hu/belfold/53485_az_adocsokkentes_kormanyatol_az_emelesekig_

Jujjjj... :)))

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 12:16:17

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:

"Megy itt a pártközi együtműködés, csak azérdekeknek kell egyezni."

Korrekt meglátás... :)

AutosVilli 2011.08.31. 12:16:50

A wikileaks iratokat olvasva feltételezhető hogy Orbánnak vastagon szerepe van az ország rombadöntésében.

G.Freeman 2011.08.31. 12:19:21

@AutosVilli: Az nehéz lesz, mert a fidesz azon csekély autópálya-felújítást is az MFB bankkal és közbeszerzési eljárás nélkül finanszíroztatta, ami nem teszi lehetővé a pontos elszámolást.
Erről ennyit:
"Az előző Kormány olyan feladatokkal bízta meg és olyan funkciókkal látta el a fejlesztési bankot, amelyek döntő többsége bankszerű eszközökkel nem, vagy csak korlátozottan voltak megvalósíthatók. A költségvetési forrásból kapott tőkejuttatáson keresztül létrehozott társaságok (Pl. Nemzeti Autópálya Rt., Állami Autópálya Kezelő Rt., Diákhitel Rt.) döntően költségvetési típusú feladatokat láttak el.
Ezen társaságokon keresztül történő finanszírozás egyfelől: kivonta ezeket a ráfordításokat az államháztartási hiány elszámolási köréből, és így nemzetgazdasági szinten kisebb hiányt mutathattak ki.
Másfelől: nem volt rendezett az átadott autópályák aktiválása után az MFB céltársaságainak ebből fakadó vesztesége sem, így a rendszer további fenntartása, csak a bank tökéjének folyamatos emelésével lett volna kompenzálható.
Az állami feladatokat ellátó társasági modell arra kényszeríttette az MFB-t, hogy folyó költségvetési ráfordításnak tekintendő autópálya-fenntartási kiadásokat tőkeágon finanszírozzon és így fedje le az egyébként a költségvetési hiányt növelő ráfordítást."

G.Freeman 2011.08.31. 12:22:15

@nyiihihii:
Mér, folyamatos adócsökkentés valósult meg.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 12:24:43

@Kismac: "es beszéde "ásta ki" azt az árkot, ami ma is ott éktelenkedik az emberek között."
Nem értek egyet: az az árok már 90-től megvolt csak az MDF-MIÉP állt az egyik oldalon és az összes többi párt a másikon. '02-ben Viki csak átállt a másik oldalra, jó látványosan.

AutosVilli 2011.08.31. 12:25:39

@Takony_fősámán: Nem tudok linket neked,mert fogalmam nincs mikor néztem .
De egy megragadta a figyelmem amikor a seggnyaló dicsekszik hogy nem sokára a baloldal eltűnik teljesen,és ez még választások előtt volt jóval.

rrokkant 2011.08.31. 12:27:00

@Takony_fősámán: ha ez igaz akkor miért csak szinte ellenzéki politikusok ülnek előzetesben?

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 12:27:25

@Kalmár: "Most viszont sitten van már pár nagy halacska is. " Egyik sem az elszámoltatási kormánybiztosnak köszönhető. Azok a balhék a Bajnai-kormány idején robbantak ki (jó kis belharcot sejtetve a maszop sáncain belül :) )

Rwindx 2011.08.31. 12:27:58

Lol, Zsóti, te most Orbán szájába akarod adni az öszödi beszédet?

Bazz, a Feri mondta el.

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2011.08.31. 12:32:24

@MACISAJT:

144. Minden magyar polgarnak szemelyesen adta vissza az onbecsuleset, apro, aranyozott szelenceben

145. Macisajt nickneven trollkodo bohocugyi internettitkaranak atutalt 124Ft megerdemelt tulorapenzt

AutosVilli 2011.08.31. 12:32:46

vazz nem jó alink amit linkeltem, ez nem az.

2011.08.31. 12:35:19

", és nem veri szét a ciklust a csürhével és a népszavazással"

Honnan ez a magabiztos felsőbbségérzés, hogy a cikkíró lecsürhéz bárkit? Vajon a tűzoltókat, rendőröket is csürhének tekinti, amikor az Országház előtt tüntetnek?

Magánemberként nyilván meg lehet a véleménye, de ne várja, hogy bárki is a szeretett Ferencére szavazzon, ha ugyanazt a pökhendi, nagyképű stílust viszik tovább, ami harmadolta az MSZP támogatottságát 4 év alatt.

Őszintén nem értem, hogy miért tartja valaki jó kormányfőnek Ferencet. Milyen vezető az, aki a parlamenti többség birtokában tehetetlen, mert az ellenzék mást akar? Ez olyan fokú impotencia, amivel még egy gittegyletet sem szabadna vezetni, nem egy országot. Külön tetszik a biztosítási reform bukása felett érzett keserűsége, hiszen azt éppen Ferenc vitte véghez, Horváth Ágnes eltávolításával. Akkor ugyanez a pökhendiség áradt Ferencből, ahogy a kivilágított színpadon pörögve alázta meg az egyetlen miniszterét, aki valamit megpróbált csinálni (az már más kérdés, hogy a reform is eléggé el volt kúrva, de mi ez egy Kóka, Szekeres, Juhász Ferenc, Veres János okozta károkhoz képest).

Utálom a Fidesz inkompetens, átgondolatlan ötletelését, folyamatos hazudozását, de ez a poszt tökéletesen mutatja, hogy miért mondom máig azt, hogy soha többé az MSZP ne vezesse ezt az országot (se az ex MSZP-sek közül senki). 8 évünkbe tellett, hogy az MSZP végre tönkretegye magát, ha a Fidesz így halad, még hét évet kell kibírni. Történelmi időtávban ez semmi, majd 2018-ban végre elindulhat az ország felfelé.

freelander2009 2011.08.31. 12:35:20

@Tedat: Nem csak osztogatni akartak azért ez erős csúsztatás. De fogadjunk amikor a "megszorításokat" akarták akkor te is hőbörögtél és te sem szavaztad meg...
Másrészt azt is tudomásul kell venni hogy a nyugdíjreform drága dolog ez az ára a rendezésnek. A nyugdíjkassza igazából nincs is, csak hónapról hónapra működik. Ha ezen változtatni akarunk és valódi nyugdíjkasszát akkor bele kell tölteni először vagy 20-30 évig, nem keveset. (mindegy hogy magán vagy állami). Most a 12 év alatt betöltött összeget eltapsoljuk, más részből meg visszafizetjük a kölcsönt.
De ezt a pénzt majd elvileg ki kell fizetni a ma dolgozóknak amikor nyugdíjasok lesznek. Vagyis az állam azért mert nyugdíjjárulékot fizetek tartozik nekem! Ez is tartozás (államadósság)csak ezt majd 30 év múlva kell kifizetnie.
Vagyis igazából az állam terhei ettől az átcsoportosítástól nem csökkentek, csak eloszlottak...
Ebből is látszik hogy az államadósság %-os értéke sem mutat meg mindent, és hogy az igazából nem csökkent semmivel...

AutosVilli 2011.08.31. 12:36:07

C O N F I D E N T I A L SECTION 01 OF 02 BUDAPEST 000034

SIPDIS

DEPARTMENT FOR EUR/CE JAMIE MOORE.
NSC FOR JEFF HOVENIER.

E.O. 12958: DECL: 01/21/2015
TAGS: PGOV HU
SUBJECT: OPPOSITION LEADER VIKTOR ORBAN CONFIDENT OF
UPCOMING ELECTORAL VICTORY IN INTRODUCING MEETING WITH AMBASSADOR

Classified By: Political Counselor Paul C. O'Friel
for reasons 1.4 (b) and (d).

¶1. (C) SUMMARY. Opposition Fidesz party leader Viktor Orban
is clearly confident of his victory in April's upcoming
national elections in which he hopes to crush the Socialist
party. He is also confident that he can defeat any challenge
by Jobbik, telling the Ambassador in their January 19 meeting
that "The best defense against the extreme right is good
governance by the center-right." The Ambassador welcomed the
opportunity to work with Orban if his party wins the election
as expected. END SUMMARY.

nyiihihii 2011.08.31. 12:38:02

@G.Freeman:
2006-tól 2010-ig 148 eft bruttó bér esetén kemény 1276 ft nettó béremelés jelentett... ez aztán adócsökkentés, te nagytudású.

benoke77 2011.08.31. 12:38:18

Kár vitatkozni, pláne veszekedni ezen. Egyik politikai formáció sem a magyarok érdekeit képviseli. Mindegyik összejátszik, ti pedig veszekedtek ahelyettt, hogy az energiátokat abba feccölnétek, hogy tüntessetek mondjuk a tolvaj bankok ellen KÖZÖSEN.
Ez itt a lényeg: Az ország szét van szakítva politikai értelemben és felekezeti értelemben is. A különálló kis csoportok nem elég erősek, hogy hathatósan fellépjenek valamiért. Ez csak közösen menne, de a szekértáborokat már annyira fanatizálták, hogy esély sincs a kieggyezésre.
Sajnálom ezt az országot, hogy ilyen vezetőkben bízik. Nem fogja elhozni sem jobbról sem balról sem sehonnan a várva várt megváltás egyik sem.
Az átlagember nem tud már összefogni, a tehetségesek pedig menekülnek innen, vagy szimplán gyávák (amit meg tudok érteni, hisz ki akarná a jelenlegi emberállományért kockáztatni a szabadságát, egzisztenciáját)
Könnyebb mutogatni, terelni, másra kenni a felelőséget, nem pedig magunkban keresni a hibát.Ez megy már nem 20 éve hanem 200 éve...
Kár, mert lenne lehetőség ebben az országban.

G.Freeman 2011.08.31. 12:38:41

@nemorino:
"Honnan ez a magabiztos felsőbbségérzés, hogy a cikkíró lecsürhéz bárkit? Vajon a tűzoltókat, rendőröket is csürhének tekinti, amikor az Országház előtt tüntetnek?"
1: Onnan hogy láttuk.
2: nem, azokra orbányviktor mondta hogy csürhe. Illetve azt hogy dezertőrök.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 12:39:34

@nemorino:

"Történelmi időtávban ez semmi"

Sajnos 16 év közel 2/3-a egy generációnak (ha 25 évvel számoljuk őket)...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.31. 12:41:31

@öregmogyi:

"Nem a TERVEK-et titkolták, hanem a TÉNYEKET! "

Nem tudom eldönteni melyik a jobb.

Kalmár 2011.08.31. 12:42:05

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: ja. A Hír tv-s riportjait nevezed mszp belharcnak?
Nem az a lényeg, hogy ki buktatja le a tolvajokat. A lényeg, hogy a politikusok sem érinthetetlenek végre.

G.Freeman 2011.08.31. 12:44:05

@benoke77:
Az a baj hogy viktor jókor volt jó helyen.
Ha ő nincs, akkor a magyarság most nem harapná át egymás torkát,nem kellene az általános közkultúra, közbeszéd lesilányosodásáról beszélni,nem fordult volna elő hogy a saját országunk legfőbb közjogi méltóságait hülyének, tolvajnak, hazaárulónak, hazugnak nevezik.
Nincs még egy olyan európai ország, amelynek politikusa egymás ellen uszítja a saját állampolgárait, a hatalom, a győzelem reményében-Hitlert vagy Milosevicset kivéve.

G.Freeman 2011.08.31. 12:45:57

Visszatérve az eredeti témához: Gyurcsány nem jó politikus, de ő volt az egyetlen aki a saját és pártja népszerűségével nem törődve megpróbálta gatyába rázni az országot. Méghozzá ingyen, merthogy a miniszterelnöki javadalmazásról lemondott.
Lehet utána csinálni.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 12:49:28

@Kalmár:

"A lényeg, hogy a politikusok sem érinthetetlenek végre."

Politikai döntéseket (államadósság-növelés) nem lehet köztörvényes bűncselekményként elbírálni, bármennyire is "lopásnak" tűnik: az adófizető/állampolgár egyetlen elégtétele az, hogy választásokkor kiszavazhatja őket -- ahogy meg is történt.

A korrupció/lopás (közpénzek magánzsebbe történő nem törvényes áthelyezése) valóban bűncselekmény, de azt bizonyítani kell a szabályok szerint, nem úgy, hogy "a zemberek úgy érzik hogy meg lettek lopva". Legalább is egy jogállamban... mondjuk az közel sem biztos hogy a pillanatnyi Mo egy jogállam.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.31. 12:49:37

@Anselmo:

"" visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz""

Ez a baloldal legnagyobb hibája.

Az Mszp-ben jelenleg vannak kövületek (Puch, Lendvai,...)
Vannak fideszhez igazodók
(mesterházi)

És vannak a többiek, akik lazán megverik ov-t és a fideszt bármikor, bármilyen vitában 'felmossák vele a padlót'.

ov-nek az a kurva nagy szerencséje, hogy a puchlacifélék ezeket a fiatalokat elnyomják.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 12:50:47

@Kalmár: Ja, a Hír TV, meg a kisujjából szopta ki... :)
Ezt te sem gondolod komolyan.

benoke77 2011.08.31. 12:51:08

@G.Freeman: Hidd el ezt nem ő kezdte. Az, hogy örökös az más kérdés. A 30-as években sok helyen úgy kezdődött a nap az iskolában, hogy hittanóra volt. Az iskoláig egymással békésen játszó gyerekeket az első órán szétválogatták aszerint, hogy az illető római katolikus, protestáns, zsidó stb. Majd megkapták külön-külön, hogy ti üdvözültök egyedül a többi hülye. Szerinted ezután is jóban voltak egymással a gyerekek? És ez csak egy példa, történelmünk folyamán nagyon sokszor szakították szét lélekben a magyarságot, és most is azt teszik. És nem tudsz különbséget tenni a Viktor és a Feri között. Egykutya.

nyiihihii 2011.08.31. 12:53:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Egykét ilyen tehetséges mszp-s "többieket" mondjál már, légy szíves!

2011.08.31. 12:54:01

@G.Freeman: Bocs, de amit Ferenc csinált, azt bárki tudta volna. Állítom neked, hogy tízezrével vannak ebben az országban olyanok, akik jobb miniszterelnökök lennének nála, vagy Orbánnál. Kezdetnek mindjárt itt vagyok én, de ingyen nem vállalnám, mert nem loptam össze magamnak egy vagyont és meg kell élnem valamiből.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 12:54:26

@G.Freeman:

"Nincs még egy olyan európai ország, amelynek politikusa egymás ellen uszítja a saját állampolgárait"

Azért ez így meglehetősen erős: az "osztd meg és uralkodj" taktika túl hatékony ahhoz, hogy politikusok kihagyják. Clinton elnök volt a trianguláció egyik nagymestere, és Tony Blair meg az Új Baloldal sikeresen és sokat átvett tőle.

A politikai ellenfelek demonizálása eléggé aktívan történik az angolszász társadalmakban (ezek azok amelyekre rálátásom ill. akikről információm van).

nyiihihii 2011.08.31. 12:57:30

@neoteny:

Feri is elég keméyen uszított, mikor átküldte a picsába Szlovákiába a magyar munkaadókat... :)))

2011.08.31. 13:02:30

@G.Freeman: "Ha ő nincs, akkor a magyarság most nem harapná át egymás torkát,nem kellene az általános közkultúra, közbeszéd lesilányosodásáról beszélni,nem fordult volna elő hogy a saját országunk legfőbb közjogi méltóságait hülyének, tolvajnak, hazaárulónak, hazugnak nevezik."

Hűha, akkor mi nem ugyanabban az országban élünk. Ugyanis emlékszem 1998-ra, amikor Orbánék a hatalomátvétel után is tisztelettel kezelték Horn Gyulát, a baloldalról meg folyamatosan ment a fasisztázás. Maradjunk annyiban, hogy amíg a baloldalon nem tudják elfogadni, hogy lehetnek bármilyen kérdésben kompetens emberek a másik oldalon, amíg nem indul meg azonnal egy jobboldali személyiség teljes egzisztenciális ellehetetlenítésére az össztűz ha kinevezik bármilyen színház, cég stb. élére, addig nincs mit egymás szemére vetni. Márpedig holdudvarból az MSZP-nek sokkal nagyobb volt, még két éve is, mint a Fidesznek, persze a döglött lóról mára sokan leszálltak.

Emlékszem, hogy 2006-ban vagy 2007-ben egy nagy européer balos oktatott engem az Index fórumon európaiságból, mire visszaírtam neki, hogy barátom, most éppen Cervantest olvasok és este Mozart operát hallgattam, ennyit az európaiságom hiányosságairól. Lejjebb kellene adni a hamis önáltató felsőbbrendűség tudatból, el kellene ismerni mások kompetenciáit is és akkor kialakulhatna egy párbeszéd.

De egyszerűbb Orbán mucsaiságán keseregni.

Kalmár 2011.08.31. 13:04:22

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Persze, hogy nem. Jól tudod. A szocialista képviselőkkel rendszeresen értekezletet tartanak, hérfőn és szerdán.....
Egy kicsit sem groteszk, hogy a megbukott szocialista bűnözőket, a szocialista kormányzás remek eredményének akarod lefesteni??
Nehogy már hálás legyek a rablóknak, hogy lehetővé teszik rendszerszerűen ezt a kifosztást és páran lebuknak ilyen vagy olyan okból.
Utolsók lesznek a szegfűsök, akiknek köszönetet mondok a sok börtönbe lévő szegfűsért.

MacPhisto 2011.08.31. 13:04:43

Gréczy te tényleg beteg vagy. Keress fel egy szakembert.

Gyermekláncfűrész 2011.08.31. 13:05:05

@MACISAJT:

Nem mind, mert van ami jó, és van amit nem ismerek. Azért akad a listádon mese bőven.

1. Bankadó Nem rossz de végső soron közösen fizetjük.

3. Vasúti vonalak visszaállítása. Izgi akkor lesz ha fizetni kell a költségeket.

4. Elszámoltatási bizottság - több száz eset! Amik ha bizonyítani kell, elbuknak.

5. Széchenyi terv visszaállítása Jó, ha nem a haverok kapják.

6. Széll Kálmán terv Eddig csak terv.

7. Médiatörvény. Ez az ellentábornak is remek példa.

8. Alkotmány. Félmegoldások sora.

9. Vörösiszap-károsultak kárpótlása, gyors, szakszerű intézkedés, folyamatos helyreállítás, építés. Messze nem volt példaértékű. Sőőőőt.

10. Nyugdíjrendszer rendbetétele. Értsd elvétele. Majd 15-20 év múlva fogod érteni.

11. Köztisztséget viselők havi bérének a maximálása. 90%-ban kisemberek szívatása.

12. Közmunka program. Remek megoldás a bérek csökkentésére.

13. Devizahitelesek támogatása. Mivel?

14. Kilakoltatási moratórium. Puszta időhúzás, 0 megoldás.

16. 250 milliárdos stabilitási alap Amiből folyik el a pénz. Talán már meg sincs.

17. Új munkatörvénykönyv szakmai konzultáció kezdődik. Szép szavak a rabszolgatartásra.

18. Távfűtési díj befagyasztása -- Április 15-től befagyasztották a távfűtési díjakat. Hamarosan elszabadulnak.

22. A családi pótlék átalakítása iskoláztatási hozzájárulásra, mert a tanulás a legfontosabb! Tankönyvek?

23. Magyar állampolgárság megadása a határon túli honfitársainknak. Amíg ott vannak honfitársaink, ha belépnek az országba mocsok bevándorlók.

25. Kifizetik a tűzoltók elmaradt túlórapénzét. Úgy érted 100 éven belül?

27. Energiaszektor, gyógyszergyártók válságadója lsd 1

29. Jövedelemadó csökkentése, egykulcsos SZJA. Szinte csak kárt okozott.

32. Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács létrehozásáról döntöttek. Mi lett jobb?

39. Előreláthatólag augusztus 20-án veheti át a Köztársasági Őrezredtől a honvédség a Szent Korona őrzését a Parlamentben;A Szent Korona őreit már kiválasztották. Ki nem tesz rá?

40. Gyorsuló ipari termelés, növekvő export; az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 februárjában 14,3 százalékkal nőtt. Az adat már fals.

42. A bírók nyugdíjkorhatárának csökkentése. Értelmetlen. Nem old meg problémát, csak okoz.

48. Egyszerűsített foglalkoztatásról szóló új törvény: jelentősen növelte a szabályszerű foglalkoztatás körét. Remélik, eddig nem látható.

49. 10 hónappal a választás után: versenyképességi előnye van Magyarországnak. Nincs.

50. A fogászati turizmus támogatása. Eddig is remekül működött, képes volt önerőből fejlődni.

51. Csökkent a munkanélküliség, Nem csökkent, nőt.

53. Elkészült, hamarosan bemutatják és társadalmi párbeszéd keretében véleményezhető lesz a kormány megrendelésre készülő ifjúságpolitikai stratégia vitaanyaga

55. A választhatóságot kínálja a kormányzat a magyar nőknek, igazodva a nyugat-európai trendekhez. A választás: Szül, vagy karrier.

62. Összefogás az államadósság ellen alap. A számlavezetési díjat összedobták.

64. Napirendre kerül a sporttörvény. Duma, nem megoldás.

68. Az államadósság csökkentése. Játék a számokkal.

69. Az IMF-től elszakadás. Egy darabig levegő nélkül is bírjuk.

71. A kormány támogatja a kapuvári cukorgyár újbóli beindítását. A termelőknek nem kellett volna bagóért eladni a kvótát.

74. A tisztességtelen végkielégítések különadója. Csak a tisztességtelenek kaptak felmentést.

76. Nemzeti konzultáció. Spam.

78. Egy év alatt 18 ezerrel emelkedett a versenyszférában a foglalkoztatottak száma. Ha nem számoljuk a mínuszokat.

80. Magyarország visszaszerezte 21,2 százalékos Mol-tulajdonrészét Oroszországtól. Minek?

82. Diákhitelt kaphatnak a határon túli magyar fiatalok. Mert határon belül minden rendben van.

87. Megkezdődött Trianon gyógyítása - Tavaly az új magyar kormány a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június negyedikét, a trianoni békeszerződés évfordulóját. Erre csak egy pszichológus kell.

88. Az állam egyeztet az új egyházi törvényről az érintettekkel. Akikkel akar.

92. A kormány szociálpolitikai elképzelései szerint országosan egységesítenék a szociális ellátások színvonalát

93. Kész a gyógyszertámogatások átalakítási terve; Csaknem ötven gyógyszer ára csökken júniustól. 50 elég a világ minden betegségére?

94. Elkezdik kifizetni a tűzoltók 2004-2007 között elmaradt túlmunkadíját. Hisszük ha látjuk.

96. Felszámolják az illegális autószervizeket. Ez kormányzati munka lenne?

100. Kiegészítő támogatást kapnak a cukorrépa termesztők. A kormány 1,98 milliárd forintot biztosít a cukorrépa termesztők támogatására a költségvetésből. Nem kellene.

105. Három hónapja folyamatosan csökken a pályakezdő munkanélküliek száma, áprilisban pedig a csökkenés mértéke már az öt százalékot is meghaladta. A nagy kamu egy szimpatikus szelete.

108. Pedagógus életpálya-modell. Ígéret csupán. Rendvédelmi modell, összetörve.

109. Ismét hazai kézben a MOL. A MOL-nak nem ez a legjobb.

125. Bevezették az egységes segélyhívó rendszert. kb életveszélyes.

126. Gyorsított eljárás a kiemelt - elszámoltatási – bűnügyekben. Gyors letartóztatás, aztán majd lesz valahogy. Ha nagy a blama majd elvesszük az ügyvédet, esetleg kalapból húzzuk az ítéletet.

127. A privatizációs szerződések felülvizsgálata. Kivéve saját biznisz.

134. A magyar nyelv napja - november 13-a Smidt Pál tortát kap?

135. Összhangban a kormány a vidéket és a mezőgazdaságot támogató politikájával az idén ősszel hat év után ismét megrendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást

136. Az ingatlanbefektetési társaságok létrehozásának szabályozása

137. A magyar elnökség alatt jött létre az első közös sport munkaterv az Unióban. Mázli, de ez is egy pont.

141. Magyar Szabadság-díjat alapít a kormány. Iróniából jeles.

andlagókandalló 2011.08.31. 13:09:45

@nemorino: egyetértek nagyon sok mindenben. sajnos csak abban nem, hogy végignézzük a fidesz kifulladását, és akkor majd elkezdődik valami fejlődés.

aki a politika jövőjére kiváncsi, nézzen szét az egyetemi HÖKök tájékán. vissza fogunk mi még minden orbángyurcsányt sírni.

másrészt a gazdaságot annyira szét fogják csapni, hogy nem lepődnék meg azon sem, ha a politikusgenerációváltás után törzsi szintről kezdenénk újra.

és ami a legrosszabb az egészben, hogy tehetséges, diplomás, kikúrt okos embernek esze ágában nincs politikusnak menni. EZ a legnagyobb baj. ezt kellene megoldani, mindjárt kisebb lenne a baj

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 13:13:26

@nyiihihii: Figyelmetlen vagy, vagy hazudsz:
Csak az adóelkerülőknek hívta fel a figyelmét arra, hogy jogukban van megtenni amit tesznek, de akkor hamarosan baszhatjuk. Közösen.

sisifux 2011.08.31. 13:14:35

@nemorino:
"soha többé az MSZP ne vezesse ezt az országot (se az ex MSZP-sek közül senki). 8 évünkbe tellett, hogy az MSZP végre tönkretegye magát, ha a Fidesz így halad, még hét évet kell kibírni. Történelmi időtávban ez semmi, majd 2018-ban végre elindulhat az ország felfelé."

Azért, ha nem muszáj, ne várjuk ki !:-)

andlagókandalló 2011.08.31. 13:16:34

@sisifux: márpedig ki fogjuk várni... vagy jobbik háromharmad lesz

nyiihihii 2011.08.31. 13:17:01

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:

Nem, nem. Nem jól emlékszel... azokat küldte el a picsába, akiknek nem tetszik az új rendszer.

"Indulatosan reagált Gyurcsány Ferenc a munkaadók felvetéseire az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén. Amikor a munkaadók megkérdőjelezték a tervezett adóemelések egyensúlyjavító szándékát, a kormányfő élesen bírálta őket, és közölte: el lehet menni Magyarországról"

www.fn.hu/belfold/20060615/gyurcsany_el_lehet_menni_magyarorszagrol

Roy 2011.08.31. 13:17:49

@Kismac: Miért nem valósította meg Gyurcsány az elképzeléseit?
Egyrészt volt egy belső ellenzéke (Szdsz, és a saját pártjának kinvénhedt tagjai).
Másrészt a Fidesz ott tett keresztbe ahol tudott.
Az öszödi beszédet ki lehetett volna terjeszteni az egész rendszerváltás utáni időszakra is. Hazudni az összes párt hazudott a választások előtt, és mikor kormányzásra kerültek semmit sem csináltak, csak a saját maguk zsebét tömték.
Ami meg Orbánt illeti, csak a hatalom érdekli, más minden, mindenki le van sz@rva.
A 2/3 meg arra volt jó, hogy nyiltan ellophassa az emberek pénzét.
Az meg, hogy most nincs gyújtogatás, zavargás, még is miért?
Így egyértelmű kik voltak a felbújtók.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 13:18:23

@Kalmár: A lófaszt! Már megbocsáss.
Azt írtam, hogy egymás torkának estek a maradék koncon (is) az emeszpések. Hol látsz te ebben "kormányzati intézkedést"???

Kismacska (BELLA) 2011.08.31. 13:18:44

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Viki már 93-tól arrafelé helyezkedett.

2002-ben mondta ki, hogy "aki nincs velünk, ellenünk van", hogy "a haza nem lehet ellenzékben", akkor deklarálta, hogy aki nem Fideszes, az nem is magyar ember.

Ha emlékszel, akkor volt az, hogy arra buzdította a híveket, hogy aki igaz magyar, az március 15 után is hordja a kokárdát és rakja ki a lakására-kocsijára is a magyar lobogót.

ÉVEKIG volt olyan gondolatom, még március 15-én is egy kokárdáról, hogy hű, na ez is fideszes b... és még ma is bennem van ez, ha lakáson látok kirakva zászlót.

Szerintetek ez normális?! Hogy kisajátította az egész magyar jelképrendszert és lehúzta a szintjére? Hogy még ma is benne van ez az emberben?!?!

sisifux 2011.08.31. 13:21:11

@nemorino:
"Lejjebb kellene adni a hamis önáltató felsőbbrendűség tudatból, el kellene ismerni mások kompetenciáit is és akkor kialakulhatna egy párbeszéd."

Ha ezt a gondolatot mindenki elfogadná, az valóban az ország felemelkedéséhez vezetne.:)

tocibacsi 2011.08.31. 13:22:40

@G.Freeman: valóban, minden orszrszágot az ellenzék irányít, kivéve Magyaroszágot 1998-2002 közt és most, mert akkor/most minden a kormány hibájából történt/történik...

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 13:23:20

Ez a kokárdás dolog igaz, azóta nem hordom.

Roy 2011.08.31. 13:23:27

@Gyermekláncfűrész: Gratulálok, ahogy összeszedted! Nagyon jó, és igaz.

sisifux 2011.08.31. 13:23:48

@andlagókandalló:
"márpedig ki fogjuk várni..."

Sajnos erre is van esély...

nyiihihii 2011.08.31. 13:24:49

@Roy:
"Az meg, hogy most nincs gyújtogatás, zavargás, még is miért?
Így egyértelmű kik voltak a felbújtók."

Nyugi! Gréczy (Gyurcsány?) is meg a szocik is forró őszt ígérnek Orbánnak. Kíváncsi leszek, hogy mennyire fog sikerülni a tüntetések megszervezése.

kicsijuti 2011.08.31. 13:25:02

@Kismac: "ÉVEKIG volt olyan gondolatom, még március 15-én is egy kokárdáról, hogy hű, na ez is fideszes b... és még ma is bennem van ez, ha lakáson látok kirakva zászlót."

ez inkább a te kreténségedre utál mint a fideszére:DD

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 13:26:37

@nyiihihii: Nos, ezt kifelejtetted ( gondolom véletlenül >:-> ):
"Tanácsban folytatott vita. Nagyon önérzetesen utasítottam vissza azt a fenyegetést, hogy a magyar cégek el is tudnak menni Szlovákiába "
www.origo.hu/itthon/20060616megbantottak.html
Közvetlenül az érintett szájából.

nyiihihii 2011.08.31. 13:27:58

@Kismac:

"Szerintetek ez normális?! Hogy kisajátította az egész magyar jelképrendszert és lehúzta a szintjére?"

Na, erre pont a szocik is rátettek egy lapáttal, ők dobták el elsőnek a kokárdátkat.

Kalmár 2011.08.31. 13:28:31

@neoteny: senki nem az államadósság növekedéséért önmagában akarja lecsukni őket.
Az általad politikainak nevezett gazdasági döntéseket a hatályos jogszabályok megsértésével hozták. Pl áfa visszatartás, hamis adat közlés az eu felé, adatok visszatartása a választási kampány miatt, nehogy a valóság ismeretében menjenek szavazni az emberek, és sok köztörvényes ügy is fut. Gyenge kisérlet ezeket elfelejtve úgy tenni, mintha csupán jószándékú tehetségtelen döntésekért akarnák őket lecsukni.

nyiihihii 2011.08.31. 13:31:24

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:

Ez már csak a másnapi magyarázkodása volt az önérzetében megbántott és megsértett miniszterelnök úrnak. Tisztára mint az őszödi beszéd esetében, hallod-e!

:)))

alpaca 2011.08.31. 13:34:50

@Kismac:

Kisfiam! A kokárdás cuccot valamelyik agyalágyult újságíró találta ki, a patásnak semmi köze sincs hozzá. Szal' egyrészt fogalmatlan vagy, másrészt pedig hülye, ha emiatt nem hordod!

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 13:37:24

@Kalmár:

"Gyenge kisérlet ezeket elfelejtve úgy tenni, mintha csupán jószándékú tehetségtelen döntésekért akarnák őket lecsukni."

Remélem az egyértelmű hogy _te_ aposztrofáltad ezeket "jószándékú tehetségtelen döntések"-nek, nem én tettem.

"áfa visszatartás"

Ez nem tudom mi, de meg lennék lepődve ha a Btk.-ban lenne olyan hogy "ÁFA visszatartás bűncselekménye".

"hamis adat közlés az eu felé"

Hol van a Btk.-ban törvény ez ellen?

"adatok visszatartása a választási kampány miatt, nehogy a valóság ismeretében menjenek szavazni az emberek"

Ez sem törvénysértés, arról nem is beszélve hogy ezzel kb. minden ország minden kormányzatát börtönbe lehetne küldeni mert egyik sem a negatívumokat emeli ki a választási kampányban.

"sok köztörvényes ügy is fut"

Na ezek a lényegesek; a többi csak politikai szájtépés.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 13:39:01

@kicsijuti: inkabb a ti kretensegetek, hogy tapsoltok a kirekeszteshez...

en sem hordok soha tobbe kokardat, amig orban viktor el..

veletlenul sem szeretnem, ha akar egy pillanatig is osszemosnanak vele. eleg nagy szegyen nekem, hogy a 90es evek elejen hittem nekik es 94ig rajuk szavaztam. nagyon nagy hivba volt...

akkor eltunhetett volna orokre a kis gumicsizmas, dehat fiatal voltam es boho, elhittem, hogy liberalis, antiklerikalis, europai politikus.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 13:39:02

@Kismac: Ez világos, én csak arra utaltam, hogy ez az árok már létezett. Viki csak átvette a már létező eszközrendszert és elkezdte nagyban használni. Magyarul, beleült a tutiba.
Én úgy emlékszem, hogy ezek az indulatok már ott voltak '90 tájékától az MDF-MIÉP körül. (Azt nem tudom, hogy '89, előtt mennyire fortyogtak már ezek az indulatok fű alatt.)
Orbi jó érzékkel csapott rá, és hozta be a nagypolitikába, azt azért el kell ismerni. Nőtt a volumen, nőtt a károkozás vele.

alpaca 2011.08.31. 13:39:55

@BarátiAjánlatPontHu:

"Államosítani kellene a bankokat!"

Meg a varrodákat és cipőboltokat!

Kalmár 2011.08.31. 13:40:27

@Kismac: Ez nagyon komoly probléma. Elképesztő, hogy jobban gyűlöltök valakit, mint amennyire szeretitek a haza jelképeit. Amerikában zászló erdőkkel vonulnak fel mindkét oldal képviselői, senkiben nem merül fel ez az egetverő ostobaság, hogy ők azért hordják, hogy kisajátítsák!!
Jellemző, hogy bármit mondhat tehet Viktor, ti egyből rájöttök, hogy azt ti hogy utáljátok. Biztosan van erre valami jó latin kifejezés.
A legjobb ez a nyomorult tortamizéria.
Az ellenzéki blogolók egy része, már sütit sem fog enni, mert azt kisajátították. Remélem egyszer Viktor megemlíti, hogy milyen jó dolog lélegezni....

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 13:42:21

@nyiihihii: Akkor viszont nem tudjuk, hogy milyen kontextusban merült fel a szemrehányó stílusban odavetett 'el lehet innen menni, kéremszépen'.
Mivel azt állítod, hogy a szlovákiába való áttelepülés semmilyen szinten nem merült fel az érdekegyzetető tanács ülésén. Érdekes...

kicsijuti 2011.08.31. 13:46:50

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: de hát én nem tapsoltam csak simán kiröhögtem mert gyökér.
és aki annyira utálja a zorbánviktort hogy miatta nem hord kokárdát az épp elméjű nem is lehet. javaslom, hogy levegős se vegyél mert a zorbánviktor olyat is szokott ám:DDD

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 13:46:59

@alpaca: lehet, hogy hulye, de meg tudom erteni ha emiatt nem hordja. az ilyen szelsoseges, megoszto emberek mint orban szelsoseges reakciot valtanak ki.

egyszeruen vagyunk egy paran, akire puskavbal sem lovod fel akokardat a fidesz miatt. ilyen egyszeru. kisajatitottak a jelkepeket, a nemzetet, innentol mi nem akarjuk hordani a jelkepet es nem akarunk az orbannemzet tagjai lenni. egytszeruen megrohasztotta. gusztustalan lett a szo, hogy nemzeti, gennytol csopogo, giccses aranylameba csomagolt, gusztustalan atbaszast takar es semmi mast, miota orban a szajara vette. es jellemzoen azok a buszkek ra, akik masra nem lehetnek buszkek. eladosodtak, luzerek, nincs ertekelheto szakmajuk, fellagalisan, vagy illegalisan dolgoznak de szerintuk ezert is mas a hibas, nem ok, akik elfogadjak az ilyen ajanlatokat..

szoval az igazi szar luzerek, akik elkurtak a sajat eletuket es emiatt meg akarjak magyarazni, hogy az a normalis, az a nemzeti, a tobbi nemzetellenes es spekulativ, ha valaki valamit tesz a maga boldogulasa erdekeben es nem azt varja, hogy orban szarjon aranyat a szajaba...

alpaca 2011.08.31. 13:47:17

Azért érdekes, hogy a kokárdázástól kezdve a köteles beszéden át a nyugatvégéről értekezésig az összes kommer toposz, amit rendszeren elsütnek az elvtársak a hsz-ekben egy jó nagy hazugság! Értem én, hogy "éberség és harci morál", de ha minden érvetek ferdítésen, hazugságon alapul, sosem győztök meg senkit, aki három agysejtnél többet használ!

Kalmár 2011.08.31. 13:47:33

Szégyelje magát mindenki, aki eldobja a haza jelképét, mert olyan ember is viseli, aki nem szimpatikus.
ti vagytok azok, akiket kéjes érzés tölt el, ha bármi rossz hír jön a gazdaságról. Semmi nem számít csak a gyűlölet tárgyát lássátok bukni. Az sem baj, ha ti is a romok alatt vesztek.
Szerencsére nem vagytok sokan. Egy ilyen aljas blogot meg tudtok tölteni, de egy urnát nem.
Béke poraitokra.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 13:48:17

@Kismac: "Szerintetek ez normális?! Hogy kisajátította az egész magyar jelképrendszert és lehúzta a szintjére? "
El kell tudni vonatkoztatni tőle.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 13:49:06

@Kalmár:

"Amerikában zászló erdőkkel vonulnak fel mindkét oldal képviselői"

Bullshit: amikor 9/11 után sokan kitűzték a Stars And Stripes-t, az ottani baloldal (konkrétan Katha Pollit is) cikkeket írt arról, hogy ők miért _nem_ tűzik ki a zászlót se' a házukra, se' a ruhájukra, mert hogy a patriotizmus az extrém nacionalizmus és abból nekik nem kell.

Mégsem lettek hazaárulóként bíróság elé állítva... ugyanis az amerókusoknak van egy alkotmányuk meg azok kiegészítései (Bill of Rights) ami a polgárt védi a mindenkori kormányzat arbitrális, politikai indíttatású hatalmaskodásai ellen.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 13:49:46

@Kalmár: "Ez nagyon komoly probléma. Elképesztő, hogy jobban gyűlöltök valakit, mint amennyire szeretitek a haza jelképeit. "

azok tobbe nem a haza, hanem orban viktor jelkepei. a swastika sem elet- es szerencseszimbolum hitler ota.

ti hagytatok, sot, tapsoltatok neki.

en meg azota nevezem magam elsosorban embernek es csak utana magyarnak. es mindig hozzateszem, hogy az utobbirol nem tehetek...

nyiihihii 2011.08.31. 13:50:19

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:

"Akkor viszont nem tudjuk, hogy milyen kontextusban merült fel a szemrehányó stílusban odavetett 'el lehet innen menni, kéremszépen'."

Dehogynem, egyértelműen le van írva, hogy mire sértődött meg a Feri. Pont azt emelte ki a FN is a cikk bevezetőjében.

"Mivel azt állítod, hogy a szlovákiába való áttelepülés semmilyen szinten nem merült fel az érdekegyzetető tanács ülésén."

Én nem állítok semmit... csak idézgetek, idézgetek... :)))

acsa77 2011.08.31. 13:50:59

@guga: Alex Jones és Michael Moore kezdettől fogva pont azokat szolgálják, akiket látszólag forradalmárként ekéznek. A összeesküvés-elméleteket sokszor pont a titkosszolgálat terjeszti. (Ebből volt botrány a 60-as években, és szept. 11 után is.) A fenti videókhoz hasonlók lefoglalják az embereket, de valójában rengeteg profi hamisítás van bennük, összezavarnak mindent, ezért használhatatlanok. Egyik hamisítás sem véletlen. Pont annyi van bennük, hogy egyrészt a komolyabb befolyással rendelkezők lenézzék, a többieket pedig megtévessze. Továbbá azért is jó, mert a befolyásos és mégis tájékozott lázadó embereket könnyű kigolyózni a hatalomból.

alpaca 2011.08.31. 13:51:45

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Neked is leírom:
2002-ben a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület találta ki a Nemzetiszalag Mozgalmat! Zorbánnak köze sem volt hozzá! Te egy fantazmagória miatt utasítod el a kokárdát, ami orvosi eset!

midnight coder 2011.08.31. 13:53:29

@Gyermekláncfűrész:
1. Érdekes. Amikor a bankok állam bácsitól kapnak egy-egy kalap pénzt, akkor az nem a mi bevételünk, de ha adóztatják őket azt közösen fizetjük. Valahogy nálunk mindig a kurva bankok járnak jól ?

4. Majd meglátjuk. Valahogy szerintem azért hatékonyabban fog az menni mint Kellerének.

5. Ahogy eddig...

10. Már most lehet érteni. Elég ha elmész a bankba, felveszel pár millió forint hitelt, aztán beteszed egy magas kockázatú befektetési alapba. Amit nyersz rajta, az lesz a nyugdíjad. Na, ezt csinálta állam bácsi. Nem jött be.

11. A köztisztviselők 80%-át eleve ki kellene rúgni.

12. Inkább ez mint hogy a cigók megéljenek a farkukból is (meg a mi adónkból).

14. Érdekelne valami jobb. Ami nem kerül állami pénzbe (mert az nincs) viszont nem is árasztja el az ingatlanpiacót ócsított lakásokkal.

17. Ne feledd: a magyar munkaválláló Kínával versenyez. Az európai is, csak ő még nem tudja. Pár év múlva mindenkinek tiszta lesz a kép, de addig csődbe megy még 1-2 állam. Remélem, mi nem.

18. Ez már eddig is elég érdekes megoldás volt. A távfűtő művek által működtetett gázmotorokkal hajtott generátorokkal termelt áramot állam bácsi extra magas áron vette át, mint környezetbarát módon termelt delejt, azaz mintha legalábbis nap vagy szélerőművek termelték volna. Kár, hogy a távfűtőművek ezzel együtt is jóval drágább volt mint a helyi kazán.

22. Amennyire én tudom, a tankönyvek árát az önkormányzatok megkapták mint felpántlikázott összeget amit _elvileg_ másra el sem költhettek volna. De megtették.

23. A mocsok bevándorló nem a határon túli magyar, hanem az afrikából ideimportált Juszuf aki odahaza főállású oroszlánvadász volt, csak az volt a probléma hogy az utolsó oroszlánt már a nagyapja idejében megették. Ezen túl egy terrorista gyorstalpalót végzett, és legfőbb vágya az iszlám törvénykezés bevezetése európában.

25. Mikor is maradt el ?

27. Tetszettek volna Bokros elvtársék nem eladni szarért-húgyért az energiaszektort.

29. Nagyon is hasznos volt, kár hogy kevés. Az igazi értelme az lenne, hogy a jövedelmeket differenciálja. Ami valahol nem egy hülye ötlet, 300 ezer forint felett ugyanis leginkább a nyelveket beszélő, egy-két diplomás, vagy keresett szakmával rendelkező fiatalok beszélnek. Ezek meg kellenek külföldön is. Ez egy nem túl hatékony eszköz az itt tartásukra - de a semminél több.

42. Nem rossz az. Ennyivel is kevesebb a komcsiszimpatizáns bíró.

49. Azért ez hosszú évek szorgalmas elkúrásának az eredménye.

69. Reméljük tovább. Az IMF egyre kevésbé fog tudni segíteni bárkin is.

71. Kik is adták el ?

80. A következő évtizedben az energiacégeken kívül nem sok nyereséges vállalat lesz.

93. Csak arra amit gyógyítani is tudnak.

108. Valahol jogos hogy a 40 éves rendőr nem megy nyugdíjba. Pláne, hogy a képzettségéhez képest nem is keres rosszul.

109. Szerencse hogy az ország teli van közgazdásszal.

127. Ha minden kormány megcsinálja, előbb-utóbb nem fognak lopni.

Ugyandehogy (törölt) 2011.08.31. 13:55:15

@G.Freeman: aki lemondott róla, az a Bajnai volt. Gyurcsány felajánlotta valami alapítványnak, ha jól tudom.

Anselmo 2011.08.31. 13:55:18

Jó nagy a visítozás baloldalon, amiért Orbánnak nem sikerült 1.5 év alatt beindítani a gazdaságot.
Ennél már csak akkor lesznek dühösebbek az elvtársak, ha majd sikerül neki.

nyehehe 2011.08.31. 13:55:35

@is: "bevallotta" ??? Nemtom emlékszel-e, de ez egy zárt körben elmondott beszéd volt. A megbocsátásról meg annyit, hogy azt meg kéne előznie egy bocsánat kérésnek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 13:56:02

@alpaca: nincs semmilyen nemzetiplolgarilofasz ebben a kurvaorszagban orban nelkul. nem egy ilyen keresztenypo'gari anyabaszo egyesuletrol kiderult, hogy a fidesz fiokszervezete, marpedig a fidesz egyszemelyes part.

pont ez a bajom a fidesszel es az osszes kiskurvajaval. a fidesz az vallas. mapredig teljesen mind1, hogy nagykatan, vagy budapesten keresztelkedek, ugyanaz a szar mocskol be.

preston 2011.08.31. 13:56:38

@Tedat: nem akarok csak egyre reagálni:
ha olyan egyszerű a többszázezer rokkantositott embert visszaküldeni, akkor miért nem tette ezt meg a fidesz egy-két hét alatt, már volt erre több mint egy éve. egyébként a korengedményes és rokkant nyugdijazás nem Gyurcsány találmánya, de el tudom képzelni, milyen aljas és nemzetpusztitónak titulálták volna, ha a mostani fideszes útra lépett volna.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 13:57:06

@nyiihihii: "Dehogynem, egyértelműen le van írva, hogy mire sértődött meg a Feri. Pont azt emelte ki a FN is a cikk bevezetőjében."
Hát az kurvára nincs leírva, hogy mire merült fel az el lehet menni.
"Én nem állítok semmit... csak idézgetek, idézgetek... :))) "
Szelektíven, szelektíven...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 13:57:15

@Anselmo: nem az a problema, hogy nem inditotta be, hanem hogy visszaguritotta a lejto aljaig...

parttalan 2011.08.31. 13:58:01

@Kalmár: "ti vagytok azok, akiket kéjes érzés tölt el, ha bármi rossz hír jön a gazdaságról."

Lefogadom, elfogott téged is a kéj elégszer az "elmúltnyóccévben".

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 13:58:04

@midnight coder:

"Valahogy nálunk mindig a kurva bankok járnak jól?"

Nem feltétlenül, de hogy az adófizető polgár rosszul jár, az kb. biztos.

alpaca 2011.08.31. 13:58:42

@neoteny:

1, Katha Pollit nem az amerikai baloldal, csak egy féleszű feminista.
2, A demokraták ugyanúgy kitűzték a csillagossávost', mint a republikánusok
3, a patriotizmust extrém nacionalizmusnak tekinteni olyan fokú ostobaság, amire különösebben szót sem kívánok vesztegetni. Legalább az alapfogalmakkal legyél tisztában!
4, Magyarországon sem lett senki hazaárulásért bíróság elé állítva kokárdanemhordásért' így ez az érved is a hülyeségkategóriába esett.

Jaffar 2011.08.31. 13:59:32

@MACISAJT:

Azt mindig is sejtettem, hogy vannak fizetös kommentelök és, hogy ök még azoknál is butábbak, mint a gazdáik, de te általad megvilágosodtam és most már BIZTOS vagyok benne, hogy léteznek, hisz te vagy rá a bizonyíték. Szánalmas vagy, és minden igyekezeted szánalmas, amivel próbálod bizonygatni, hogy az a segg, amit te nyalsz, az picit is jobb, mint az elözö.
Az érvelésed mindig ott bukik el, amikor én naívan azt mondom, hogy engem nem érdekel melyik oldal van éppen kormányon, mert attól, hogy Viktornak hívják a legföbb segget, vagy Ferencnek, attól még itt alapjában nem változott semmi. Nem lett több a fizum, nem élek jobban, söt, ha már összehasonlítanom kell, tavaly-tavalyelött jobban éltem. Ugyanakkor nem látom, hogy (pozitív irányban) bárminemü változás állt volna be, amióta a narancsosok ülnek mindenhol. Éppen ellenkezöleg. Ezek még a szociknál is hülyébbek és 1 épeszü önálló gondolatuk sincs, vagy, ha van is, azt mindjárt megcáfolják és 1 hónap múlva (vagy 1 nap múlva) már pont az ellenkezöjét fújják. Ez lenne a helyes út? Erre legyek büszke? Szerintem a helyzetünkröl mindent elárul a köztársasági elnökünk maga. Seggnyalóországnak a "trónján" a legnagyobb seggnyaló ül.

Nincs helyettük más? A lófaszt nincs, csak illene kihúzni a fejeteket a seggetekböl. Elöbb szavazok a kétfarkú kutyapártra, mint a leszerepelt Fidesz/SZDSZ/MSZP/MIÈP/MDF bármely valaha volt és leendö tagjára. ´Ök már elqrták, nem egyszer. Miért kell újra és újra nekik adni a gyeplöt? Ha a Matolcsy helyére beállítunk a piacról egy kofát, akkor az elöbb csinál pluszos költségvetést, mint bármelyik régi káder, aki a Parlamentben ül.

preston 2011.08.31. 14:00:16

@Kalmár: a haza jelképeit nem lehet mindenre felhasználni, mert akkor lealacsonyitod őket.
éppen ezt tette a fidesz, amikor kokárdával jelezte, hogy ők az igazi magyarok , nem az ország bal fele.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 14:01:51

@alpaca: "a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület találta ki a Nemzetiszalag Mozgalmat".
:-D Ja és nekik kurvára semmi közük nem volt a Fideszhez. Nem is mellettük kampányoltak. Ja, és ezért nem is jelent meg tömegesen a kokárda a Fidesz agytátorokon márc. 15 után, és a Fidesz gyűlséeken sem hordta senki...

Alternatív történetírás: there 'ya go.

alpaca 2011.08.31. 14:01:56

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Értem, tehát a Föld minden gonoszsága mögött a patás fenyegető árnyát fedezhetjük fel, ha jólértesült elvtársak vagyunk. Ő Doyle Moriaty-ja...
Lenyűgöző érvrendszer!

alpaca 2011.08.31. 14:02:59

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:

Írtam én valahol, hogy az MPEE-nek nem volt köze a Fideszhez? Nem írtam? Akkor meg mire válaszoltál?

kicsijuti 2011.08.31. 14:03:50

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "azok tobbe nem a haza, hanem orban viktor jelkepei. "

baaaaz neked konkrétan átmosták az agyad. ez már fanatikus vallási gyűlölet. a kokárdát összemosni a horogkereszttel, meg eléggé demagóg. de mondom ne vegyél levegőt mert a zorbán is szokott meg soha többé ne nézz az órára mert a fideszesek pl egyszer azzal gyülekeztek a Kossuth téren. Sőt ruha is volt rajtuk. akurvaanyjuk.

nyiihihii 2011.08.31. 14:04:55

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:

"Hát az kurvára nincs leírva, hogy mire merült fel az el lehet menni."

Ne nekem panaszkodj... panaszkodj a Figyelőnetnek, hogy értelmezési problémáid vannak! Hátha kapsz egy képekkel ellátott magyarázatot hozzá! :)))

dögölj meg 2011.08.31. 14:05:12

Elolvastam,ugyanaz van benne,mint a kiszivárogtatásakor.És ami benne van,azt az akkori ellenzék évekig harsogta,de a válasz az volt,hogy "állítsuk le a FIDESZ
hazugsággyárát" !Aztán Öszöd után fél évvel mindenki hallhatta Fletó szájából,hogy az bizony nem volt hazugság.
Ja,hogy Orbánékkal se járunk sokkal jobban?Rájöhetnénk végre,hogy sorsunkat
máshonnan irányítják.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 14:05:49

Sokan ócsárolják,

mások azt érzik, van ebben valami, mindenestre a cikk és a kommentfolyam utolsó 100 bejegyzésémek végigolvasása után nekem ez jött le:

Gréczy betalált. Ippon.

alpaca 2011.08.31. 14:06:20

Mellesleg az a hardcore fideszes, aki kitette a kokárdát a választásoknál még mindig egy fokkal kevésbé hülye, mint az a hardcore emeszpés, aki azóta sem hordja. Felnőtt ember ne viselkedjen dackorszakos tiniként!

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 14:07:06

"10. Már most lehet érteni. Elég ha elmész a bankba, felveszel pár millió forint hitelt, aztán beteszed egy magas kockázatú befektetési alapba. Amit nyersz rajta, az lesz a nyugdíjad. Na, ezt csinálta állam bácsi. Nem jött be.
"
Nekem azért 25-30% hozamot tudtak rajta produkálni. És még a befizett összegen sem kell(ett volna) osztoznom néhány magyar honfitársammal...
Most optimális esetben fele lesz a nyugdíjam, mint 'rendbetétel' előtt.
Köszönjük neked nemzeti együttműködés rendszere, hogy megmentettél a nyugdíjam felétől.

Ugyandehogy (törölt) 2011.08.31. 14:07:28

@Anselmo: hát végülis azt ígérte, egy éven belül megcsinálja. mondjuk azt is mondták, hogy 2 hét alatt rendet csinálnak.
meg valami két pofonra is emlékszem.

nem kell ígérni és akkor nem kérjük számon.

midnight coder 2011.08.31. 14:07:53

A posthoz: ha már balos vagy, és elolvasod a szöveget, akkor pár dolgon elgondolkodhatnál belőle:

"Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet."

"Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi."

Nyilván, ez volt az a rész amit a ballib média anno úgy próbált beadni az istenadta népnek, hogy ez az Öszödi Igazságbeszéd, és hogy itt Fletó valójában nem az MSZP/SZDSZ kormányról beszélt, hanem a rendszerváltás óta az összesről. Ami a fentiek alapján nyilvánvalóan szintén ordas hazugság volt.

A másik figyelemre méltó részlet, ami viszony kimaradt:

"Megtanulni nem fölszisszenni minden pillanatban és menni előre. Dehogy tudom kiszámolni minden lépésünknek a következményét. Nem tudjuk! Nincsen ennyi kapacitásunk. Azt az igazság, hogy csak reggel 7 órától éjjelig dolgozik az egész csapat, és hiába, egy pont után nem lehet szélesíteni. Nem tudjuk 12-15 embernél többen körülülni azt az asztalt, amelynél meg kell állapodni kormányzati emberekkel, minisztériumi emberekkel meg szakértőkkel. Nem tudjuk. Ennyi tehetségünk van gyerekek! "

Szintén egy fontos gyöngyszem:

"Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."

Ezt ugye akkor mondták a kedves demokrata elvtársak, amikor egyrészt Fletó fülig érő szájjal mantrázta a limóban hogy megszorítás nem lesz, az ellenzék sem tudná rávenni őt erre, mert az rossz a népnek, rossz az embereknek. És hogy a cúna FIDESZ-nek nincs programja, bezzeg nekünk... Ezzel nyertek 2006-ban. Aztán pár hónapra mi derül ki ? Az elvtársak nem is nagyon mertek tervezni, nehogy a nép megtudja mire készülnek, és netán ennek ismeretében szavazna. És ők védik a demokráciát...

parttalan 2011.08.31. 14:08:10

@Anselmo: "Jó nagy a visítozás baloldalon, amiért Orbánnak nem sikerült 1.5 év alatt beindítani a gazdaságot."

Ááá, ez semmi. Ha az "elmúltnyóccévben" a Fidesz és bérencszervezetei, az utca hangzaját hasonlítjuk össze a mostani ciklus ellenzéki hangzajával, akkor az összevetés kábé egy ideges bőgőmajom és egy ciripelő tücsök közti hangkülönbséggel illusztrálható (az előbbi javára).

nyiihihii 2011.08.31. 14:08:45

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"nem az a problema, hogy nem inditotta be, hanem hogy visszaguritotta a lejto aljaig..."

Onnan indultak, kispajtás! :)))

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 14:09:50

@alpaca:

"Katha Pollit nem az amerikai baloldal, csak egy féleszű feminista."

Egy feminista (a féleszűséget nem mondanám rá azon oknál fogva, hogy kevés nagyobb tévedést lehet elkövezni, mint az ellen lenézését) aki a baloldal szerves része, és mint olyan rendszeresen publikált The Nation-ban (és a Salon magazinban is, ha jól emlékszem ott olvastam a cikkét).

"A demokraták ugyanúgy kitűzték a csillagossávost', mint a republikánusok"

Kivéve akik nem; vissza lehet keresni kik voltak azok a balosok (gyakran regisztrált demokrata szavazók).

"a patriotizmust extrém nacionalizmusnak tekinteni olyan fokú ostobaság, amire különösebben szót sem kívánok vesztegetni. Legalább az alapfogalmakkal legyél tisztában!"

Nem az én érvelésem: 9/11 után volt ez az egyik "talking point" az amerikai baloldal részéről. Legalább légy képes felismerni, milyen érvekkel operáltak akkor.

"Magyarországon sem lett senki hazaárulásért bíróság elé állítva kokárdanemhordásért"

Hol is írtam hogy volt?

alpaca 2011.08.31. 14:10:32

@nyiihihii:

Azért a mínusz kettőnél a plusz másfél jobb, még ha kevesebb is a tervezett háromnál.

midnight coder 2011.08.31. 14:10:53

@Jaffar: Mutass valaki értelmesebbet. Zöld pártra épeszű ember nem szavaz, így az LMP kiesik, a Jobbik meg nem igazán szalonképes. Nácikat büntetlenül idáig csak a szlovákok tudtak kormányon tartani.

midnight coder 2011.08.31. 14:12:24

@parttalan: Mondjuk ez nem is csoda, hiszen annak a szarnak amiben vagyunk úgy a 99.9%-át ők okozták. Ha olyan állapotban lenne az ország mint 2002-ben, és olyan lenne a külgazdasági helyzet is mint akkortájt, a fejünk se fájna.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 14:12:52

@Anselmo: Nos, a választások környékén többször hagsúlyozva lett, hogy egyedül Gyurcsány Fecó a kerékkötője mo. felvirágzásának. És ha sem ő, sem a maszop nem lesz a kormányrúd közelében, az már egy csapásra megold egy csomó gondot. Ehhez képest...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.31. 14:12:54

@MACISAJT:

"Mit tett eddig az Orbán kormány?"
Akkor

1. Bankadó
- Áthárítják a bankok a lakosságra.

2. Robin Hood-adó
- Nem a viktorék vezették be, egyébként f.szságnak tartom

3. Vasúti vonalak visszaállítása
- Nagy siker valóban. 82 kilométer másfél óra alatt, és ez akkor az egyik legjobb állapotú újranyitott vonal.

4. Elszámoltatási bizottság - több száz eset!
- Eredmények? Vagy csak vádak vannak.

5. Széchenyi terv visszaállítása
- Miről is szól?

6. Széll Kálmán terv
- Ez eddig csak terv

7. Médiatörvény
- Kaptunk is érte az EU-tól saller hegyeket

8. Alkotmány
- pártalkotmány

9. Vörösiszap-károsultak kárpótlása, gyors, szakszerű intézkedés, folyamatos helyreállítás, építés
- Erről tudnék mesélni, de nem akarom kompromittálni az ismerősömet.
Ugyanakkor érdekes, hogy esős időben a Bp-re jövő Somló Volános buszok oldala a mai napig vörös.

10. Nyugdíjrendszer rendbetétele
- Szétbaszása

11. Köztisztséget viselők havi bérének a maximálása
- Ezzel akár egyet is lehetne érteni, de kicsit másképp kellett volna csinálni.

12. Közmunka program
- Eredményei? Megold valamit? Költsége?

13. Devizahitelesek támogatása
- Erről a devizahitelesek nem tudnak semmit

14. Kilakoltatási moratórium
- Alapvetően káros, mert azt sugallja, hogy lehet a kötelezettségekkel tartozni.

15. Oktatási rendszer átalakítása, szakoktatás reformja
- Tanuljunk latinul

16. 250 milliárdos stabilitási alap
- Hol? Miből? A -500-ból?

17. Új munkatörvénykönyv szakmai konzultáció kezdődik
- Kivel?

18. Távfűtési díj befagyasztása -- Április 15-től befagyasztották a távfűtési díjakat
- Határozottan piactorzító dolog. Hasonló dolog miatt ment tönkre a MOL gázüzletága.

19. Visszaállították a GYES-t
- Eddig is volt.

20. Felemelték az ápolási díjat
- Mennyiről mennyire? Közben a táppénzt lefelezték.

21. A 2010.évi árvíz során összedőlt házak fölépítése
- Mind felépítették?

22. A családi pótlék átalakítása iskoláztatási hozzájárulásra, mert a tanulás a legfontosabb!
- Nem violt átalakítás. a folyósítás feltétele, hogy a gyerek ne lógjon a suliból.

23. Magyar állampolgárság megadása a határon túli honfitársainknak.
- Felesleges dolog volt. Ma már az EU állampolgárság a menő.

24. Árvíz utáni újjáépítés Borsodban, védőgátak, védvonal építése és víztározók az árvíz megelőzésére 2010 nyarától
- Közben egy Auchant is le akartak bontatni?

25. Kifizetik a tűzoltók elmaradt túlórapénzét
- Bírósági itélet kötelezi őket rá.

26. Panel program újra indítása
- Miért állították le?

27. Energiaszektor, gyógyszergyártók válságadója
- Kifizeted a patikában és a villanyszámládban

28. Magyar Államkötvények kibocsátása több mint 3 milliárd dollár értékben
- Ennyivel nőtt az államadósság!!!

29. Jövedelemadó csökkentése, egykulcsos SZJA
- Szarul lett bevezetve, rosszkor. Maga az egykulcsos törekvés részemről támogatott.

30. Akadémia Kutató Központ támogatása
- Ez egy állami intézmény?

31. Megállapodtak a Duna-stratégiáról
- EU elnökként ez valós siker.

32. Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács létrehozásáról döntöttek
- Döntöttek.

33. Új lépések a számítógépes bűnözés elleni harcban
- Eredményei?

34. A budapesti közlekedésirányítási tervek kidolgozása
- Konkrétan? Hogy 60 mp-enként fog váltani a lámpa a körúton? Csak a dugó lesz nagyobb.

35. Mintegy száz PPP-projekt kiváltása, átalakítása
- Ezek eredményessége sok esetben kérdéses. Hosszú távon. Az átalakítással nyernek vállalkozók? Kik?

36. Semmisségi törvény
- A rendőrök arculcsapása, egy mocskos galád sunyi húzás.

37. Duna-stratégia - 14 országot felölelő regionális program
- Lásd a 31-et, az ugyanaz.

38. Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj pályázatot indít a KIM
- Jól hangzik

39. Előreláthatólag augusztus 20-án veheti át a Köztársasági Őrezredtől a honvédség a Szent Korona őrzését a Parlamentben;A Szent Korona őreit már kiválasztották
- Jobban örülnék neki, ha egy múzeumban, a Nemzetiben őriznék. Demokráciában a korona nem való a parlamentbe, bár ezt egyesek nem értik. Mellesleg ez nem kormányzati eredmény.

40. Gyorsuló ipari termelés, növekvő export; az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 februárjában 14,3 százalékkal nőtt
- Az ipari termelésre vannak adataid? Egy réteg tud többet termelni, aki német exportra termel, illetve az itt termelő német cégek, mert ott tényleg van némi fellendülés, de azokon túl semmi.

41. Tehetségmentő program hátrányos helyzetű fiataloknak
- Pozitív

42. A bírók nyugdíjkorhatárának csökkentése
- Mi áll a háttérben? Bakától való megszabadulás. Az ügyészek is elmennek akkor nyugdíjba? Egyébként abban van valami, hogy egy 72 éves ember hogy tud ítélkezni, de abban is, hogy egy 30 éves embernek mennyi bírói tapasztalata lehet. Beárnyékolja a kérdést a Baka ügy.

43. Márai-program -- Mintegy 435 millió forintból indult el csütörtökön a könyv- és olvasáskultúra fejlesztését célzó Márai-program
- Olvasás jó dolog

44. Teljes illetékmentesség a vörösiszap-károsultaknak
- Jó dolog

45. Magyarország jó helyen áll az uniós országok között a kritikus információs infrastruktúrák védelmével, a kibertámadások kivédését nemzeti szinten a számítástechnikai katasztrófaelhárító csoport (CERT) a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézményeként végzi
- E+ttől függetlenül egy londoni külvárosból három PC-vel le lehet térdeltetni a pénzügyi rendszert.

46. Mérföldkőhöz érkezett a fogyatékkal élő emberek integrációja Az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága Kósa Ádám fideszes EP-képviselőnek a fogyatékkal élő emberek társadalmi befogadását erősítő jelentéstervezetéről tárgyalt.
- Itthon hogy áll a fogyatékosok helyzete?

47. Összefogás a Tisza-völgyért. A Tisza-völgy átfogó vízgazdálkodásának fejlesztéséről írtak alá egyetértési nyilatkozatot Ungváron a folyó által érintett öt ország környezetvédelmi miniszterei és illetékes kormányzati tisztségviselői.
- Eredményei?

48. Egyszerűsített foglalkoztatásról szóló új törvény: jelentősen növelte a szabályszerű foglalkoztatás körét.
- Ez a törvény arra volt jó, hogy aki eddig feketén takaríttatott, az most büntethetetlen. A dolgozók ugyanúgy szívnak mint eddig.

49. 10 hónappal a választás után: versenyképességi előnye van Magyarországnak
- Azért mert ezt mondod? Jogbiztonság növelné a versenyképességet, de itt jelenleg pont a jogbiztonság lebontása zajlik.

50. A fogászati turizmus támogatása
- Mit kell azon még támogatni?

51. Csökkent a munkanélküliség
- A regisztrált.

52. 275 millió forintot kaptak zöld civil szervezetek
- Mire költik?

53. Elkészült, hamarosan bemutatják és társadalmi párbeszéd keretében véleményezhető lesz a kormány megrendelésre készülő ifjúságpolitikai stratégia vitaanyaga
- Biztos hatalmas eredményei lesznek.

54. Nyárig megszülethet a hungarikumtörvény
- Fontos dolog.

55. A választhatóságot kínálja a kormányzat a magyar nőknek, igazodva a nyugat-európai trendekhez.
- Eddig is választhatóak voltak a nők is. Te hol éltél eddig?

56. 25 kilométerrel és egy Tisza-híddal bővült az M43
- Igaz, ezeket már a szocik idejében elkezdték építeni, de nem baj.

57. A kormány elkötelezett az egészségügyi szolgáltatások színvonalának javítása, a kórházak és rendelőintézetek finanszírozásának megerősítése és a betegek komfortérzetének növelése iránt. Ezeket a célokat kiemelkedően szolgálják az épületenergetikai modernizációs beruházások
- Ez így egy zagyvalék. Akkor lesz jobb az EÜ szolgáltatás, ha a dokik nem menekülnek külföldre. Ha ezek után a kórházat gazdaságosan fűtik, az csak hab a tortán.

58. Idén 1175,9 millió forint költségvetési támogatást kapnak a zenekarok
- Fontos eredmény!

59. Indul a Határtalanul tanulmányi kirándulási program
- Célja?

60. Új Nemzedék Jövőjéért program
- Célja?

61. Az Egert az M3-as autópályával összekötő út megépítése
- Még nincs kész.

62. Összefogás az államadósság ellen alap
- Nem a kormány kezdeményezte

63. Mikrovállalkozások: felgyorsult a pályázati rendszer
- Erről a mikrovállalkozások tudnának infót adni.

64. Napirendre kerül a sporttörvény
- Lesznek új beléptetőkapuk?

65. Magyar Nemzeti Filmalap közhasznú Zrt. létrehozása
- Volt már filmarchívumunk, azzal mi lett?

66. Új törvény lehet a kereskedelmi és iparkamarákról
- Rájuk fér

67. A kulturális kormányzat még a magyar uniós elnökség alatt létrehozza a magyar nemzeti digitális archívumot, amely a teljes magyar kulturkincs digitális rögzítésére és minél szélesebb körű hozzáférhetővé tételére lesz hivatott
- Ezeket másolod valahonnan? Már két hónapja nem vagyunk EU elnökök.

68. Az államadósság csökkentése
- Ezt már írtad is valahol, de ha ez eredmény, akkor a 3 mrd USD kötvénykibocsájtás miért az?

69. Az IMF-től elszakadás
- Megérte?

70. A kormány támogatja a piacélénkítő fejlesztéseket
- És közben piacromboló különadókat vezet be, hatóságilag szabályoz árakat.

71. A kormány támogatja a kapuvári cukorgyár újbóli beindítását.
- Őszintén: Minek? A cukormentes élet sokkal egészségesebb.

72. Állami támogatás a munkahelyteremtésért. Lakásépítésre vagy használt lakások vásárlására is pályázhatnak - vissza nem térítendő állami támogatásra azok a települések, amelyeken 2013 végéig legalább száz munkahely létesül. A lakáscélú állami támogatásokról szóló kormányrendelet módosítása hatályba lépett. Forrásként az Állami Bérlakás Program szolgál, amelyre 3,5 milliárd forintot különített el az Országgyűlés az idei költségvetésben.
- 3,5 mrd FT hány db lakás építésére elég? Ennyit is ér ez a terv is.

73. Átmeneti időszakra a kormány kiemelt beruházási övezetté nyilvánítja a tavaly októberi vörösiszap-katasztrófa által érintett településeket.
- Ez egy pozitív dolognak tűnik.

74. A tisztességtelen végkielégítések különadója
- Egy tisztességtelenül pofátlan visszamanőleges joggyakorlat kezdete.

75. A kötöttpályás közösségi közlekedés fejlesztése
- M! lassítása, Bosnyák szakasz elvetése. Egyéb helkyen sem látszik eredmény.

76. Nemzeti konzultáció
- Adatgyüjtés a Kubatov listához

77. A gyógyszergyártók extraprofitjának mérsékelése
- Nagyon hasznos dolog ám. És ezt röhögés nélkül le birom írni.

78. Egy év alatt 18 ezerrel emelkedett a versenyszférában a foglalkoztatottak száma
- Mi is felvettünk kettőt.

79. Nemzeti vidékstratégai kidolgozása
- Hangzatos neve van ennek is.

80. Magyarország visszaszerezte 21,2 százalékos Mol-tulajdonrészét Oroszországtól
- És erre ráköltött 500 mrd Ft-ot, hitelből.

81. Két évtized után újra megnyílhat Ózd melletti Farkaslyukon található mélyművelésű szénbánya - írta az Észak-Magyarország.
- Ha a Blikk írta volna, akkor nem eredmény?

82. Diákhitelt kaphatnak a határon túli magyar fiatalok
- Miért? A románok miért nem?

83. Jelentős források az állattenyésztőknek
- Itt már kezdek röhögni rajtad

84. Az Új Széchenyi Tervben mintegy 173 milliárd forint áll rendelkezésre a vállalkozások fejlesztésére
- Széchenyi tervet már említetted egyszer

85. Árvízvédelmi fejlesztést valósítanak meg a Bodrogközben 4,2 milliárd forintért, a beruházás 80 ezer ember élet- és vagyonbiztonságát növeli.
- Erről is volt már szó

86. Ismét lehet közgyógylista
- Jó

87. Megkezdődött Trianon gyógyítása - Tavaly az új magyar kormány a nemzeti összetartozás napjává nyilvánította június negyedikét, a trianoni békeszerződés évfordulóját
- Ki kellett fogni a szelet a jobbikosok vitorlájából.

88. Az állam egyeztet az új egyházi törvényről az érintettekkel
- Én is érintett vagyok, hozzám még nem jött eddig ide senki. Én azt akarom, hogy az egyházakat a hívők tartsák el.

89. Új ÁSZ törvény - Az adófizetőknek joguk lesz az állami vagyon és a közpénzekkel kapcsolatos információk megismeréséhez, így minden ÁSZ-jelentés nyilvános lesz.
- Az ÁSZ jelentések eddig is nyilvánosak voltak.

90. A munkaügyi bíróságokhoz hasonló, önálló szervezetrendszerben hamarosan létrejöhetnek a közigazgatási bíróságok.
- Jó ötletnek tűnik.

91. Roma keretstratégia
- Szerencsétleneket már vagy 60 éve integráljuk.

92. A kormány szociálpolitikai elképzelései szerint országosan egységesítenék a szociális ellátások színvonalát
- Remélem, ez javulást jelent.

93. Kész a gyógyszertámogatások átalakítási terve; Csaknem ötven gyógyszer ára csökken júniustól
- És mennyié nőtt?

94. Elkezdik kifizetni a tűzoltók 2004-2007 között elmaradt túlmunkadíját
- Egyszer már szerepelt, amúgy bírósági itélet van rá.

95. Százszázalékos állami tulajdonú nonprofit gazdasági társasággá alakul a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány. A kormány és a szakszervezeti konföderációk kiemelten fontosnak tartják, hogy fennmaradjon a szakszervezeti közreműködéssel megvalósuló szociális üdültetés.
- Eddig is állami volt. Százszázalékosan

96. Felszámolják az illegális autószervizeket
- Vannak ilyenek?

97. Mintegy 900 napirendi pontot tárgyalt meg 48 ülésen megalakulásának egyéves évfordulójáig a második Orbán-kabinet
- Ez mitől eredmény?

98. Benyújtották az egészségügyi "salátatörvényt" Pénteken benyújtotta a kormány az Országgyűlésnek az egyes egészségügyi törvények módosításairól szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés elfogadása esetén a táppénzen lévők akár soron kívüli ellátásban részesülhetnek, szigorodnak a gyógyszergyártókra és -forgalmazókra vonatkozó szabályok. Az indítvány rendezi az egészségügyi dolgozók ügyeleti díjait, továbbá kimondja: a szakmai kamarákba való belépés illetékmentes.
- Erről eddig 3 pontot írtál. a táppénz lefelezése most is kimaradt. Érdekes.

99. Hatékonyabb érdekegyeztetési rendszert alakít ki a kormány. Újjászervezi a kormány az érdekegyeztetés rendszerét, és létrehozza a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsot
- Felrúgta az érdekegyeztetés eddigi rendszerét.

100. Kiegészítő támogatást kapnak a cukorrépa termesztők. A kormány 1,98 milliárd forintot biztosít a cukorrépa termesztők támogatására a költségvetésből
- A sárgarépa termesztők miért nem?

101. Kormányhatározat a filmipar megújításáról
- Mert az ipar kormányhatározatok hatására újul meg. Az ipar már csak ilyen.

102. Ősszel új rend lehet a szerencsejáték szektorban
- Eddig is rend volt.

103. Júniusban tárgyalhat a kormány a PPP-projektek kiváltásáról. Magyarországon mintegy 100 állam által finanszírozott PPP-program fut. Az összes PPP-projekt átalakítása a költségvetés hosszú távú terheit megközelítőleg 400 milliárd forinttal csökkenti
- Erről már volt szó

104. Országos felmérés indul az akadálymentesítésről. Országos felmérést indít a szociális államtitkárság, hogy megtudja, mely régiók maradtak el az akadálymentesítéssel, amelynek határideje a múlt év vége volt
- Nem kell messze menni, Kossuth tér, 2-es villamos, metró.

105. Három hónapja folyamatosan csökken a pályakezdő munkanélküliek száma, áprilisban pedig a csökkenés mértéke már az öt százalékot is meghaladta
- A regisztráltaké

106. A jövő év elejére felállhat az új cafeteria-rendszer
- Cafeteria helyett bér kell!

107. A BKK hat fejlesztési programot készített Budapestre
- Melyeket?

108. Pedagógus életpálya-modell
- Vonzó lehet. Utcaseprő többet keres.

109. Ismét hazai kézben a MOL
- Már írtad

110. Magyartermék-rendelet
- Már írtad

111. Otthonvédelmi akcióterv
- Mi is ez? Konkréta?

112. Döntés született a földspekuláció ellen
- És akkor holnaptól nem lesz spekuláció? Nálunk a fideszes polgátrmester a legnagyobb földspekuláns

113. Semmelweis Terv - az egészségügy megmentésére
- Negyedszerre írod

114. Alapvető változtatásokat hajtott végre az egy éve hivatalban lévő Orbán-kormány a megújuló energiák területén, és a következő fél évben már a beruházások is mindenki számára láthatóak lesznek
- Ettől függetlenül még mindig nem érdemes otthon magamnak áramot termelni, mert ellehetetlenítik

115. Megújul a környezetvédelmi termékdíj rendszere
- Adóemelés?

116. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Klímapolitikai Főosztálya létrehozta a Tárcaközi Éghajlatvédelmi Munkacsoportot
- Nagy eredmény - Itt már időnként harsányan röhögök rajtad, de inkább szomorú vagyok, hogy egy rákosista propagandamaszlagot ennyire benyelsz.

117. Természetvédelmi munkákra - élőhelyvédelemre és -helyreállításra, illetve légvezetékek kiváltására és szigetelésére - 2,5 milliárd forint értékű beruházás valósul meg uniós támogatással a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) területén
- Ez jó!

118. Informatikai konszolidáció - Az informatikai konszolidáció részeként az elmúlt egy évben közel 15 milliárd forint kedvezményt ért el a kormány az állam számára a meglévő szerződések felülvizsgálatával.
- Még többet is el lehetne érni, de azon senkinek nem lenne százaléka.

119. Gazdaságosabbá válik a közigazgatási üdültetés
- Miért nem annyia bérük, hogy el tudjanak menni ahova akarnak?

120. Gázár-támogatási rendelet. A jövőben a gázár-támogatás szempontjából is nagycsaládosnak minősül minden olyan háztartás, amelyben a jogosult legalább három gyermeket figyelembe véve részesül családi pótlékban.
- Gázártámogatás tette tönkre anno aMOL-t.

121. Elkészült az új ombudsman-törvény tervezete
- Mindenki szerint visszalépés

122. Szigorították a vetőmag-termelést
- Jól hangzik

123. Ösztöndíjprogram hátrányos helyzetű gyermekeknek. Hárommilliárd forintos keretből a kormány rövidesen ösztöndíjprogramot indít a hátrányos helyzetű gyermekek tanulmányainak támogatására
- Ez már volt

124. 2011. 06. 10-én négy újabb sarkalatos törvényt nyújtott be a kormányoldal az Országgyűlésnek: a népszavazásról; a köztársasági elnök jogállásáról; a honvédelemről, a Magyar Honvédségről és a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szólók mellett az egyházi törvény tervezetét is.
- Egyháztörvény már volt.

125. Bevezették az egységes segélyhívó rendszert
- Már régen

126. Gyorsított eljárás a kiemelt - elszámoltatási - bűnügyekben
- 8 év helyett 7 év múlva lesz ítélet? Mi van Wieszt Jánossal például?

127. A privatizációs szerződések felülvizsgálata
- Ez egyértelműen a jogbiztonságot növeli.

128. Átalakítás előtt az önkormányzati rendszer. Megkezdte munkáját csütörtökön az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Fóruma
- Ráfér

129. Hosszú távú közlekedésfejlesztési terv kidolgozása
- Bicikliutakkal, padokkal, megszűnő parkolóhelyekkel..... látjuk, köszönjük, elég volt.

130. Új irány a fogyatékosságügyi stratégia végrehajtásában
- Már szóltál a fogyatékosokról is.

131. Új élelmiszerjelölési rendelet
- A minimális betűnagyságot is szabályozhatnák.

132. Önálló, a megújuló energiaforrások elterjedését szolgáló törvényjavaslat kidolgozását kezdi meg 2011 második felében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
- Kb 10 ponttal előrébb.

133. Hatvannál is több javaslat az őszi jogalkotási programban/20110616
- Egy javaslat mitől eredmény?

134. A magyar nyelv napja - november 13-a
- Legyen.

135. Összhangban a kormány a vidéket és a mezőgazdaságot támogató politikájával az idén ősszel hat év után ismét megrendezik az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást
- Ez jó dolognak hangzik

136. Az ingatlanbefektetési társaságok létrehozásának szabályozása
- Mi száámít ingatlanbefektetési társaságnak?

137. A magyar elnökség alatt jött létre az első közös sport munkaterv az Unióban
- Siker

138. Az országgyűlési biztosi rendszer átalakítása
- Már írtad

139. Elindulhat a fővárosi 1-es és 3-as villamosvonal fejlesztése
- Szégyen, hogy az 1-es még mindig nem jár át. Mindenki szégyene, aki 95 óta kormányon van és volt.

140. Törvényjavaslat készül a megújuló energia terjesztésére
- Negyedszer?

141. Magyar Szabadság-díjat alapít a kormány
- Miért? Kiknek?

142. Újabb pályázatok energetikai fejlesztésekre
- 140-ben is.

143. A civil szféra működését szabályozó törvényjavaslat.
- Legjobb lenne, ha önszabályozó lenne, minimális központi alapszabályozással.

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 14:13:06

@alpaca:
Ne haragudj de én a fideszes cukrosbácsikhoz képest tini vagyok.
Arról nem tehetek, hogy ezek még 50 évesen is gyerekeket gyártanak.
A mi pénzünből, a mi terhünkre.

Mennyibe kerül nekünk az a sok fideszes poronty?

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 14:15:18

@nyiihihii: Te választottál olyan forrást, ahol ->pont<- ez az apróság nincs említve, úgyhogy neked panaszkodok. Kettővel lejjeb ott volt a google-ban az, amit én bemásoltam, de az téged nyilvánvalóan hidegen hagy. Kognitív disszonancia: for the what?

G.Freeman 2011.08.31. 14:16:39

@nemorino:
Milyen fasisztázás ment Orbánék ellen?
A kommentelőktől-hétköznapi pógároktól el tudom képzelni, de az orbánpárt hivatalos pártprogrammá tette a gyűlöletkeltést és a válságérzetkeltést.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 14:16:41

@dögölj meg: "!Aztán Öszöd után fél évvel mindenki hallhatta Fletó szájából,hogy az bizony nem volt hazugság"
Azt is állította a fidesz, hogy nekik fogalmuk sem volt, mert az adatokat eltitkolták. Ezt add össze! :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 14:18:42

@nyiihihii: nem egeszen, kispajtas..
bajnai feltornazta olyannyira, hogy orban maga nevezte vilagbajnoknak a tetteit. mnajd a bandzsa varazsloval jol elkurtak.

alpaca 2011.08.31. 14:18:46

@G.Freeman:

Te még 2011-ben is ott tartasz, hogy a Fidesz keltette a válságérzést? Nézzél már ki a fejedből néha! Kurva nagy válság van évek óta!

alpaca 2011.08.31. 14:20:41

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Melyek voltak Bajnainak azok a remek intézkedési, amelyek beindították a gazdaságot? Hátha esetleg valaki meg szeretne emlékezni erről a mitikus tudásról, de nem találja nyomát sehol.

blah 2011.08.31. 14:20:47

@midnight coder: egy valamiben igaza volt, a fidesznek tényleg nincs programja...

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 14:21:08

@midnight coder: "Nácikat büntetlenül idáig csak a szlovákok tudtak kormányon tartani."
Az simán csak félkegyelmű volt (ha egyre gondolunk). Tudom, hogy nagyon hasonlít a két típus viselkedése egymásra. :D

preston 2011.08.31. 14:21:48

@midnight coder: miért is lett volna hazugság azt állitani, hogy a rendszerváltás után is (de előtte is) hazudtak a kormányok?
nem lehet, hogy Gyurcsány arra gondolt, hogy a fideszes kedvezményes hitelek továbbvitele, valamint a 100 napos program fizetésemelései és egyéb hasonló ügyek annyi pénzt vittek el, hogy az böszmeség volt.
te és elvtársaid állandóan abból indultok ki, hogy a sokezer milliárdot ellpták a szocik,most ők már nem lophatnak, mégsem jobb a helyzet,sőt.
tehát vagy a szocik sem loptak el annyit, vagy most a fidesz talicskázza ki a pénzt a minisztériumokból, hiszen nincs pénz semmire.
másrészt nem éltünk rosszabbul mint most, sőt, többre jutott pénz.
én személyesen több száz ezerrel kevesebb jövedelemadót fizetek, ami nélkül megvoltam, de mi van azokkal, akik ennyivel kevesebbet visznek haza????

G.Freeman 2011.08.31. 14:22:04

@tocibacsi:
Értem én a viccet, csak nem szeretem.

gyurcsányék ÖSSZES reformját megkontráza az orbánpárt, eközben a kormány ellen hergelték a jónépet.Egyetlen egy alkotmánymódosítást engedtek megcselekedni a határőrség és a rendőrség összevonásáról,azt az egyet is a főrendőrök leváltásától tették függővé.
Olyannyira sikerült a kormány reformjai ellen hergelni a sok tudatlant,hogy még az új egészségügyi diagnosztikai központ alapkőletételére érkező Gyurcsányt is kifütyülték, lehazaárulózták.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 14:22:33

@midnight coder: "az ország mint 2002-ben"
Akkor már inkább '98-'99.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 14:26:02

@preston: "miért is lett volna hazugság azt állitani, hogy a rendszerváltás után is (de előtte is) hazudtak a kormányok?":
Azért mert nyilvánvalóan magukról beszélt Feri. A frakciónak mi az istenért tartott volna kiselőadást a rndszerválás utáni politikai morálról? :)

G.Freeman 2011.08.31. 14:26:05

@alpaca:
Miféle gazdaságbeindításáról beszélsz kedves barátom?

A Bajnai-féle kormány válságkormány volt, a gazdaság világválság hazánkra mért csapásait volt hivatva kivédeni, semmiféle gazdaság-intenzifikációról nem lehetett szó.
Örültünk hogy élve megúsztuk.
Mellesleg az orbánpárt még a gazdasági válságtanácskozástól is elhatárolta magát.
"Bajnai egyeztetést kezdeményezett a Fidesszel, a KDNP-vel és az MDF-fel
Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt egyeztetést kezdeményezett a Fidesszel, a KDNP-vel és az MDF-fel, hogy ismertesse velük válságkezelő programját - tudta meg az MTI.

14,51 Nem tárgyal a Fidesz Bajnai Gordonnal

Bajnai Gordont soha, senki, semmire nem választotta meg, és egy olyan brutális megszorító csomag végrehajtására készül, amely tarthatatlan helyzetbe hozza a magyarok jelentős részét.

A Fidesz sem a miniszterelnök-jelölt illegitim kormányával, sem az új MSZP-SZDSZ koalícióval nem tárgyal az emberek háta mögött - ez derül ki abból az állásfoglalásból, amelyet Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője ismertetett kedden, az ellenzéki párt elnökségének ülése után.

Bajnai Gordon levélben kezdeményezett egyeztetést a Fidesz, a KDNP és az MDF elnökével. A Fidesz még kedden elküldi válaszát, amelyben jelzik, hogy nem tárgyalnak a kormányfő-jelölttel. A KDNP sem hajlandó vele egyeztetni, az MDF viszont igen."

Hát így.

Kalmár 2011.08.31. 14:26:30

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Ugye téged nem zavar bármekkorát hazudsz? Viktor azt nevezte világcsúcsnak, amit az emberek elviseltek szenvedést és megszorítást.

Gyermekláncfűrész 2011.08.31. 14:28:16

@midnight coder:

1 A bankárok mindig jól járnak, nem csak itt az egész világon. Használni kell őket, nem utálni.
2 Semmit sem értek el. Elhiszem hogy volt mocsok de miért nem lelik meg? Nyilván kevesebb mint hirdették. Alap bukó
3 Eddig hogy?
10 Ami volt elvették, amit kaptak elcseszik, marad egy hatalmas luk. A „nem jött” be csak feltételezés. A nem fog bejönni meg tény.
11 Persze nagy részüket igen. Átszervezés volt? Megoldás van? Nem, nincs semmi. Konzerválták a szart.
12 Ha a Te munkád veszik el vagy értéktelenedik el egy picit miatta, majd nyavajogsz.
14 Ha nincs megoldás, francnak kell ígérgetni?
17 Kínai órabér 100 Ft. Nyugdíj nincs. Akarsz velük versenyezni? Jegyzem nem kell.
18 A távhő elég nagy átverés. Nagy százalékban hulladék hő újrahasznosítása.
22 Melyik önkormányzat nem Fideszes?
23 Erre válaszolni sem érdemes.
25 Igaz, ebben az előzők bőven benne vannak. De ismétlem, ha nem megy ne ígérgessék. A jelen kormány pedig az életüket csapja agyon.
27 Tetszettek volna beszedni a pénzt hogy lehessen fejleszteni.
29 Meglesz a 2000 Mrds hiány. Nincs érv amit ezt igazolná.
42 Buta fóbia.
49 Ok, legyen közös a sár. Most akkor is megoldás kell, nem bűnbak.
69 Reméljük nem látjuk meg milyen ha nem tud segíteni.
71 A termelők.
80 Amin az állami tulajdon sokat ront.
93 Arra 50 nagyon kevés. Ez max egy krónikus betegségre elegendő.
108 Kellene érteni a korhatár szerepét, működését. Akkor mehet a vita. Aki csak annyit lát hogy 40 év, az kevés.

nyiihihii 2011.08.31. 14:29:07

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:

"Te választottál olyan forrást, ahol ->pont<- ez az apróság nincs említve"

Feri magyarázkodása ebből a szempontból tényleg apróság... :)))

Gatinho 2011.08.31. 14:30:30

@G.Freeman:

"Osztd" meg te! :DDD

midnight coder 2011.08.31. 14:30:47

@preston: Nem. Akkoriban azt harsogta a média, hogy az öszödi beszédben Fletó nem a szocik elmúlt másfél évéről beszélt, hanem az összes előző kormányról. Ez így ebben a formájában vegytiszta hazugság: a Fletó szó szerint említi az MSZP-SZDSZ közös kormányzást, és az elmúlt másfél évet - márpedig az elmúlt másfél évben akkor az MSZP-SZDSZ kormányzott. Az MSZP-SZDSZ előtti kormányok tevékenysége a beszédben meg sincs említve. Ettől csinálhattak hülyeséget azok is, csináltak is, de ez a beszéd speciel - a ballibes mosdatás ellenére - nem róluk szólt.

alpaca 2011.08.31. 14:31:04

@G.Freeman:

Egy büdös szót sem írtam a gazdaság beindulásáról. Valami szellemkép lehet a monitorodon! Én csak annyit írtam, hogy szerény számításaim szerint a mínusz kettő kevesebb, mint a plusz másfél.

A másik, hogy ezek szerint mégiscsak volt/van válság, nem a fidesz keltette érzület ez. Legalább ennyivel előrébb vagy!

G.Freeman 2011.08.31. 14:32:02

@alpaca:

Válság volt, vagy válságérzetkeltés, nem mindegy. A "rosszabbul élünk mint négy éve" fideszes tüdőbajreklám és a többi- ne akard hogy előszedjem- még akkor volt napirenden amikor a Financial Times azt írta a magyarokról hogy "soha nem élt ilyen jól a magyar"
Ezt annak örömére, hogy a hazai egy főre jutó GDP akkor haladta meg valamennyivel az utolsó "békeév" GDP-jét. A fidesz morcos is lett miatta, hiszen ez szembement az ő savanyú pofájú reklámjával, és egészen addig hepciáskodtak, míg az F.T. perrel nem fenyegette meg őket. Akkor behúzott farokkal elsomfordáltak a sunyiba.

G.Freeman 2011.08.31. 14:32:48

@alpaca: "alpaca 2011.08.31. 14:20:41
@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Melyek voltak Bajnainak azok a remek intézkedési, amelyek beindították a gazdaságot? Hátha esetleg valaki meg szeretne emlékezni erről a mitikus tudásról, de nem találja nyomát sehol."

alpaca 2011.08.31. 14:32:56

@pcr:

Továbbra sem értem, hogy mit és miért nekem írod a zagyvaságaidat! Ha valami közlendőd van, ragaszkodom az egész mondatokhoz, alanyhoz, állítmányhoz, etc.

alpaca 2011.08.31. 14:33:48

@G.Freeman:

1, az kérdés volt
2, nem tőled

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.31. 14:34:01

@Anselmo:

Egy gazdaságpolitika 2 év alatt mutatja meg a hatását. Sok idő már nincs. Ami eddig hatásként értelmezhető, az sajna negatív.

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 14:35:08

@alpaca:
Nem szeretek túl sokat pofázni feleslegesen, jobb lenne, ha orbánc is példát venne rólam.

alpaca 2011.08.31. 14:37:56

@G.Freeman:

Ja, azóta is azt a hitelre alapozott jóléte nyögjük. Lásd a posztot! A taps a részemről elmarad.
A Fideszes reklámok ügyében meg nem vagyok illetékes. Akkor is és azóta is leszarom. Az FT-ben megjelent fizetett hirdetések szintén nem érdekelnek.

derelyegrádi szellem 2011.08.31. 14:38:01

zsótikám!

Köszi, hogy "segítesz" értelmezni nekünk, hogy mit mondott feri, de mi (is) tudunk olvasni, és értjük is a leírt magyar szöveget.

Ami oda van írva, az azt jeleti, hoyg feri te meg egész bagázsa (hiszen egyetlen szoci képviselő sem állt fel, na gyerekek ezt én már nem..)előre kitervelten, hazudozásra építve meg nyerte választást.

Azt már korábban is meg akartátok magyarázni nekünk, hogy az "elmúlt másfél, két év" (ami végighazudtatok, te is zsolti) azt úgy kell érteni, hogy az elmúlt 16:)Csodálom, hogy ez most kimardt zsoltikám. Öregszel...

Mindezt azért, hogy legyen még 4 év a "hogyishívjákolásra" (c.r. by Hunvald), ha érted mire gondolok....

G.Freeman 2011.08.31. 14:39:54

@alpaca: No. Te is pert akarsz a F.T. ellen? sok sikert.:)

alpaca 2011.08.31. 14:40:11

@pcr:

Hogy Zorbán mennyit pofázik, abban szintén nem vagyok illetékes! Szerintem hagyjuk, te sem tudod mi akarsz...

alpaca 2011.08.31. 14:41:28

@G.Freeman:

Ja, mert alpaca kommentelőt majd jól beperli az FT. Aha, akkor én meg hívom Völgyzugolyból az elfeket! :D

Kalmár 2011.08.31. 14:42:50

„a válsághangulatot csupán az ellenzék gerjeszti, sem az utca, sem a hétköznapok nem igazolják ezt vissza. Magyarországra csak áttételesen és viszonylag csekély mértékben hathat a kibontakozó és egyre inkább Európára is átterjedő nemzetközi hitelválság.”
Gyurcsány Ferenc értékelése a válságról.
Ezek után elsőként a kontinensen, úgy levert minket a beteg lábunkról a válság, hogy elsőként kértünk mentőcsomagot. Persze most kell visszafizetni, ennek a kormánynak.
Ezt az embert futtatjátok????
Még csak nem is a lopásai okozták a legtöbb kárt, hanem a dilettáns kormányzása.
De szép lesz látni, ahogy bilincsbe verik.

alpaca 2011.08.31. 14:43:05

@derelyegrádi szellem:

Arról nem is beszélve, hogy abban a másfél évben, amit a semmittevéssel töltöttek, pont lehetett volna kezdeni valamit azzal a gigantikus szartengerrel, ami a választások után a nyakunkba zuhant!

Betelgeuse-2 2011.08.31. 14:43:53

Le a népnyúzó, vagyonokat eltőzsdéző Orbán-rezsimmel!

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 14:44:16

@alpaca:
Pedig má' asszittem te vagy a fidesz megmondóembere.
Mind1 is.

midnight coder 2011.08.31. 14:44:25

1. Ha a bankok csak önmagukban lennéne, mindenféle kormányzati összefonódások nélkül, akkor az igaz is lenne.

2. Türelem.
10. Ami volt hitel volt. És ami még jobb: az amikor állam bácsi kiadott egy állampapírt a manyup finanszírozására amit aztán a manyup felvásárolt, rontotta a mindenkori hitelminősítésünket.

12 Akkor keresek mást.

17 Azzal hogy a piacainkon vannak nem tudunk nem versenyezni. Ez a ballib egyik leghülyébb érvelése. Hogy akarsz nem versenyezni a kínaiakkal ? Mi olyanunk van ami nekik nincsen, és ami miatt nem kellene versenyezni velük ?

18. Na ez elég nagy részben átverés. Legalábbis Pesten a távhő legnagyobb része gázmotorokban termelődik ami _mellesleg_ áramot is termel. De messze nem úgy mint egy hőerőmű.

42 Nem igazán.

69 Nem kell neki egy év.

71 Nem egészen. Anno az EU-ba belépéskor az alku része volt a cukorgyárak felszámolása.

80 Az csak egy ballibes legenda hogy az állam rossz gazda. Lásd Lenovo, Benq, ZTE, Huawei.

108 Én értem a szerepét, csak az ezzel kapcsolatos érvek hamisak. Egyrészt, hogy emiatt megy a rendőr rendőrnek mert a fizetése amúgy alacsony. Na ja, de milyen másik olyan szakma van ami hasonló mennyiségű tanulás után jobban fizet ? A másik érv, hogy szegény rendőr hogy kergesse a bűnözőt 60 évesen. Ami jó kérdés, de Pl. a szobafestő hogy mászik fel a létrára 60 évesen ? Ez sokkal jobb kérdés. Szóval, nem annyira kell szegény rendőröket sajnálni.

alpaca 2011.08.31. 14:45:53

@pcr:

Engem marhára nem érdekel a Fidesz. A fletófanokat jöttem baszogatni ide. Az mindig szórakoztató.

parttalan 2011.08.31. 14:46:17

@midnight coder: Azért a szarért, amiben most vagyunk, 99%-ban az Orbán-kormány a felelős. Bajnaiék rendezett államháztartást hagytak hátra Orbánékra. De emezek szétkúrtak mindent, a felelősséget viszont természetesen megpróbálják az "elmúltnyóccévre" fogni.

A Medgyessy-kormány 100 napos programja vezetett a 2006-os konvergenciaprogramhoz, egyenesen az államcsőd elkerüléséhez, úgyhogy az akkori vészhelyzetért valóban 99%-ban az MSZP-Szdsz koalíció okolható. Megszorítások+reformok (utóbbiakat elmeszelték), viszont ezek, plusz a Bajnai kormány intézkedései a tavalyi választások idejére helyrehozták az országot pénzügyileg. A szocik igenis eltakarították azt a szart, amit saját maguk okoztak (minő felemelő kormányzati teljesítmény...). Orbánék viszont újra elkúrták: 1,5 éves tevékenyíségük következményeként most ott állunk, mint 2006-ban. Csöbörből-vödörbe. Itt tartunk. A kérdés csak az: vajon Orbánék képesek lesznek-e kitakarítani maguk után (vállalva a további népszerűségvesztést), vagy a hátralévő 2,5 évnyi tengődés után egy összeroskadt országot hagynak hátra utódjaikra a kormányrúdnál. Az ország jövője szempontjából nagyon nem lesz mindegy.

G.Freeman 2011.08.31. 14:46:18

@alpaca: Akkor hiteldömping volt, olcsón és könnyen adták a hitelt,amit autópályaépítésre és struktúraváltásra költöttek. Aztán ha kicsit jobban elgondolkodnál összefüggéseken, most az orbánkormány idejétől idáig, vajon mennyivel csökkent az államadósság? Más szóval: mennyivel nőtt az ország teljesítménye, és vajon nem deficites-e?
Ezt a deficitet esetleg nem a gazdagok zsebelték be a "bölcsen" meghúzott vonallal, ami csak a jól keresőknek jelentett plusz bevételt?

Sajnos van egy roppant kellemetlen hírem: az ország iszonyú deficites,és ugyanúgy hitelből él, ahogyan azelőtt.

G.Freeman 2011.08.31. 14:47:26

@alpaca: Igazad van, téged ezért nem fognak beperelni, de a fideszt ugyanezért a hazugságért majdnem.

nyiihihii 2011.08.31. 14:47:48

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

"bajnai feltornazta olyannyira, hogy orban maga nevezte vilagbajnoknak a tetteit"

Inkább felszámolóbiztosi gyakorlatával felügyelte, hogy hova gurul az IMF hitel.

Az orbáni simogatás meg a szocik bosszantására volt, nem kell azt komolyan venned. :)))

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.08.31. 14:49:24

@derelyegrádi szellem: Mutass nekem 1 kormányt, bárhol a világon aki nem kamuzik a választásokon. Sőt, egy igazmondó politikust. Istenem, még mindig hívjuk a CNN-t, hogy a politikusok hazudnak?! Vezető hír lesz az újszülött osztályon.

G.Freeman 2011.08.31. 14:50:04

@midnight coder: "80 Az csak egy ballibes legenda hogy az állam rossz gazda. Lásd Lenovo, Benq, ZTE, Huawei."

Ja.
Lásd MÁV, BKV, MALÉV, magyar állam.

speedhorse 2011.08.31. 14:53:27

Nem szakad le a pofátokról a bőr hogy 21 évvel a rendszerváltás után is egymást szidjátok ahelyett hogy mindenki beismerné amit csinált és szépen csendben lelépne a színről ahogy ez egy rendes országban szokás? Kontraszelekció ez a szó illik rátok legyetek bármelyik oldalon is.

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 14:54:03

@alpaca:
Hé, ha nem vagy fidesz fan, akkor miért írod nagy kezdőbetűvel a fidesz szót?

nyiihihii 2011.08.31. 14:55:35

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Molnár László, Farkas Attila, Kemencei Kálmán...."

Molnár László nem új arc, régi szoci, nem oszt nem szoroz.

A másik kettő ki a tök? (Mszp.hu-n nincsennek fent, de ilyen alapon vágyálomként akár a szomszédod nevét is bedobhattad volna)

alpaca 2011.08.31. 14:56:42

@parttalan:

Bajnaiék rendezett államháztartása a nap vicce volt. Köszi! :D
Már kértem itt azoknak a mitikus intézkedéseknek a listáját, amelyekkel Bajnai Svájcot varázsolt hazánkból, de valamiért senki nem sorolta őket! Esetleg te? Pedig állítólag beindította a gazdasági növekedést, egyensúlyt teremtett, visszafizette a hiteleket, béreket emelt... majdnem Erdélyt is visszaszerezte :D

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 14:58:28

Fletó is.
Megnézted az alpakka kancsót?

magyar ember teli szájjal 2011.08.31. 15:00:43

Húbazz, jó az anyag, Zsótikám.

Wagem 2011.08.31. 15:00:56

@Kalmár: :-)Azt írtad amire gondoltam.Kösz.

alpaca 2011.08.31. 15:01:26

@pcr:

fletó örökre kisbetű marad. Még egy mondat elején is.
Ja, megnéztem. Elég szerény teljesítmény volt részedről!

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 15:04:22

nem is kancsó, hanem köcsög:)

alpaca 2011.08.31. 15:04:23

@pcr:

Hány éves vagy te, hogy ez vicces?

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 15:06:44

Miért?
Tessék mondani mennyi idősnek kell lenni hozzá, hogy netezzen az ember, talán 50-60 évesnek?

Wagem 2011.08.31. 15:07:20

@parttalan: Naa..még egy marha.Csak röhögni jövök fel erre a seggnyaló blogra."rendezetten adta át..." Mi a punci.Kb. olyan rendezetten,ahogy a libatenyésztőket behintette.De az of-shore cégei biztosan azok.Rohadjon meg az összes mszp-szdsz fun.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 15:09:07

@wagem:

"mszp-szdsz fun."

Not much fun, even for their fans.

Gyermekláncfűrész 2011.08.31. 15:10:53

@midnight coder: 1 Fonódjuk mi is össze.
2 Ok, nekem még van. Nem is türelmem, de időm.
10 A visszafizetés rendben ment. Csak ez az összeg ami nem volt hitel.
12 Nem kívánom.
17 Adottságok, természeti kincsek, szakértelem.
18 Van ahol nem, ott fel kellene számolni. Ahol meg igen ott egy ezresbe elférne a fűtésszámla. Pl a Főváros nagy részén, Paks, stb
42 Szerintem de. :)) bár ez így meddő vita.
69 Ha igazad lesz, nem esik nehezemre elismerni.
80 A libsi legenda látszik a papírokon. Azon túl hogy a tapasztalat ezt igazolja. A hazai tapasztalatokat meg kizárt hogy ne ismernéd.
71 Ujjongva várták az átállási támogatást.
108 Pont nem a rendvédelmiseket kell félteni ezzel kapcsolatban.
A 60 éves szobafestőnek egy élete van hogy létrehozzon valamit. Abban a korban már a kis festőket kellene irányítania saját cégében. Nem mondom hogy könnyű és tuti igy lesz, de a lehetősége megvan. Ez a különbség.

Wagem 2011.08.31. 15:11:30

@neoteny: Yes u know ewerythings

midnight coder 2011.08.31. 15:11:51

@parttalan: Már nem azért, de mit is csinált Bajnai azon túl hogy a Megyóék által bevezetett (és Fletóék által folytatott) pár intézkedést visszavont ?
Szerinted ez elég 8 év elkúrásainak rendezésére ? Nem. Ez ahhoz volt elég, hogy a közvetlen, azonnali államcsődöt (az IMF segítségével) elkerüljük.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 15:11:52

@nyiihihii: en elhiszem, hogy a kognitiv disszonancia komoly problemakat okozhat:-)

de hidd el, a lojalitas nem az, amikor elferdited a valosagot annak erdekeben, hogy ne kelljen szembesulnod a valassztasod hibas mivoltaval:-)

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.08.31. 15:16:46

@Gyermekláncfűrész: 80. Közgazdasági tény. Kérdezd Bod Pétert, Chikánt, Mellárt, vagy bármely tetszőleges ideológialag jó helyen álló közgazdászt. Ha az állam jó gazda lenne, akkor élne és virágozna a szocializmus.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 15:16:56

@alpaca:
"Engem marhára nem érdekel a Fidesz. A fletófanokat jöttem baszogatni ide.Az mindig szórakoztató."

Komoly inspiráció, nem mondom! De te tudod...

****

Tetszik az önarcképed, szórakoztató.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 15:18:20

@wagem:

"Yes u know ewerythings"

How did you know that? :D

alpaca 2011.08.31. 15:18:33

@Zébácsi:

Szerintem is. Így szoktam rácsodálkozni, a tökhülye fletófanokra :)

Wagem 2011.08.31. 15:18:55

Na te kis fasszopó..a lénygre ratyi.

midnight coder 2011.08.31. 15:22:45

@lecsekkoltam: A régi Hofi vicc jut az eszembe: A kommunista lövi a kommunistát ? Ennyire nem olcsó a lőszer! Elvtársak! :-D

parttalan 2011.08.31. 15:24:20

@wagem: röhögjél nyugodtan, mi meg rajtad röhögünk. Így aztán el is vagyunk szépen itt.

KovA 2011.08.31. 15:24:46

@G.Freeman: Hja, ha rossz gazda akar lenni akkor az lesz. Gyárt rá bizonyítékot.
Az megintcsak jó ürügy leszen rossz gazdaként kótyavetyélni.
Merthogy a "privatizáció" nálunk lényegében el(magán)tulajdonításról szólt.
Ahhoz kellett ideológia.
Rossz gazda vagyok látod - mondja az állam. S azzal szétherdált/ellopatott mindent.
A nép - szegény -meg bambán nézte a szemfényvesztést... és elfelejtett kőkeményen számonkérni se a múltját se a jövőjét...
Így lehetett hogy a régi maffiák - amit nem tudsz feltartóztatni - állj az élére opportunista csatakiáltással tőkére konvertálták régi kapcsolataikat, befolyásukat - az új demagogideológia szent nevében és eladtak bennünket adósrabszolgának.

Rendszerváltás volt, ma már gengszerváltásos rendszerben élünk...
Választáskor két évig reménykedünk majd két évig türelemmel vagyunk mondván két évet féllábon is kibírunk a következő változásig... s kezdődik a ciklus elölről...
Lassan eljön az ideje, hogy bolonot körbejáratás ez.
Le kell zúzni a rendszert - diktatúrát akarok - olyat ami nem tud kibújni felelőssége alól 4 évente felhúzott orral emelt fővel és tömött zsebbel ellenzékvbe vonulni - ahonna olyasmit kér számon amit maga meg se próbált sőt az ellenkezőjét tette.
Muris ez a bagázs, hogy hirtelen a hitelesek megsegítését kéri számon - soha eszükbe nem jutott.
S minden problémáját a kisember megszorításával oldotta meg - most alig várja, hogy ordibálhasson, ha a kormány erre kényszerül.
Nem szeretem az ilyet.
Szemfényvesztés
Inkább legyen forradalomtól rettegő és annak lehetőségével sakkban tartott diktatúra, ahol a hatalmat megtestesítő vére a tét a gaztettekért.

mojszipupi 2011.08.31. 15:26:52

Orbán mai beszéde szinte végig hazugság, a populizmus netovábbja. Feri is végig hazudta azt a másfél évet. Valaki azt magyarázza el nekem miért különb egyik a másiktól? De ne indulatból k. anyázással hanem mondjuk számokkal alátámasztva

odamondom 2011.08.31. 15:29:06

@Anselmo: Ébredj fel! Ez olyan, mint mikor a kommentár a meccs lefújása előtt negyed órával, 5 gólos hátránynál győzelmi esélyekről beszélne.
Ezen a meccsen sajna már nem tudunk győzni. Talán a következőn, talán más taktikával, talán más kapitánnyal, talán más csapattal (mert kell egy csapat,ahogy Garas mondta a filmben...)

high up! 2011.08.31. 15:29:26

A büdös proli, az életében sosem dolgozó lumpen maszopos fel se fogta, hogy Kúrtcsány elvtárs az egész tagság nyakába varrta az elkúrást Öszödön. Miközben az az ö egyéni mutatványa volt.

Abból se értett egy büdös szót sem a lumpen maszopos, hogy mit jelent az, hogy "Meg se mondom nektek, hogy mennyivel vagyunk túl a lehetöségeken". Csak azt értette meg, hogy ha nem nyomja továbbra is a gombot kúrtcsány vezér parancsára, akkor a maszop (vagy a választók) kirakja a szürét a parlamenti ingyen állásból meg költségtérítés lenyúlásból meg a haveri IT meg FB pozíciókból.

A maszopos proli szellemi színvonala ettöl a kúrtcsányi 6 évtöl annyira leépült (igaz elötte se sokkal volt a nulla fölött), hogy a mai napig nem értette meg, hogy ha 2006-ban kivágja a Hibbant Nerót, akkor még ma is a parlamentben ül.
Na ez a lumpen maszop világa. Ezek közt tényleg csak az agyhalott Marionettázik meg Törökzsótok érzik jól magukat.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 15:29:50

@alpaca:

Téves a címzésed - sem fletófan, sem pedig tökhülye nem vagyok.
Ezért kérlek, a fletózás körüli örömeid kibontakoztatására másvalakit keress!

Köszönöm, és további szép napot!

Lencsés István 2011.08.31. 15:30:30

A blog neve mától ez : geci blog a legnagyobb hazudzó blogja . ORBÁN politikája nem bukott meg és nem is fog .

midnight coder 2011.08.31. 15:31:59

2. Kis hazánkban egy tyúkper 5 év.
10. Dehogynem. Amit átirányítottak a felosztó-kirovóból a manyupba, azt állam bácsi szépen kipótolta. Honnan pótolta ki ? Na, onnan.

17. Milyen adottságra gondolsz ? Pláne természeti kincsre ? Egy szál nyersanyag nem sok annyi nincs az országban. Nincsenek energiatermelésre használható vízeséseink, gejzírjeink, nincs olajlelőhelyünk, nincs semmink. Még csak említésre méltó turisztikai látványosság sem igen van. Az egy amire támaszkodhatunk az a gyógyvíz, de az édeskevés. Van egy közepesen szar mezőgazdaságunk és egy 20 év szorgos munkájával lerohasztott oktatásunk ahol az érettségi ott tart hogy le tudod írni a neved. Szakképzés 20 éve nincs normális. És tőke sincs az országban sem szellemi sem anyagi amire alapozhatnánk. Semmi. A hazai cégek nagy része a gengszterváltáskor eleve helyzeti hátrányban kezdte a nyugathoz képest, ehhez hozzájött még a 20 év elcseszett gazdaságpolitikája ami alatt folyamatos versenyhátrányba kerültünk (különös tekintettel az elmúlt 8 évre).

108. A keze meg belelóg a bilibe. Hány mezei szakiból lesz cégvezető ?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 15:32:30

@high up!:

Veretes egy komment, mondhatom!

Ne is tagadd, az igazság pőre izomereje hajtotta előre gondolataidat.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 15:34:24

@Lencsés István:

"ORBÁN politikája nem bukott meg és nem is fog ."

A jóslatok veszélyes dolgok, különösen ha a jövőre vonatkoznak.

2002-ben mi történt?

Állítsuk meg a ......... 2011.08.31. 15:34:28

@high up!:
Nem baj!
Te elmeháborodott, menjél oszt szídd le petikédet meg az orbánodat, meg a nádfedeles vadparaszt kövért.
Majd akkor megnyugszol:)))
No, menj szépen!

midnight coder 2011.08.31. 15:34:30

@high up!: Az MSZP ott kúrta el, hogy Öszöd után összezártak Fletó mögött. De nem is baj - így legalább kukázódnak ahogy anno az MDF is.

Gyermekláncfűrész 2011.08.31. 15:34:43

@Lencsés István:
Bizonyos környezetben egy nagy tapsot eredményezne. Ahol az is hogy „holnaptól léghajó leszek”. :))

midnight coder 2011.08.31. 15:35:19

@neoteny: 2002-ben ? Bejött a jóléti rendszerváltás programja. Megyóék sikerrel leváltották a jólétet.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 15:37:20

@midnight coder:

Nem a választók váltották le az Orbán-rezsimet?

Tippcsi 2011.08.31. 15:40:59

@MACISAJT: Bankadót már 2007-ben is kellett fizetni. Emlékszel, amikor Csányi azzal fenyegetőzött, hogy átviszi Szlovákiába az egész OTP-t. "Csak" a mértéke változott, de nem Vityesz találmánya. Most többet kell fizetni, mint Fletóék alatt, Csányi még sem lázadozik...

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 15:42:56

@KovA: " diktatúrát akarok"
Észak-Korea tárt karokkal vár.
"- olyat ami nem tud kibújni felelőssége alól 4 évente felhúzott orral emelt fővel és tömött zsebbel ellenzékvbe vonulni - "
Te félre vagy informálva: a diktatúra csak felelősséget nem szokott vállalni és ellenzékbe vonulni ezek közül.

Gyermekláncfűrész 2011.08.31. 15:43:44

@midnight coder: Senki sem mondta hogy a lehetőségek a polcon vannak és csak le kell venni.
Az a víz pl kis túlzással az országot eltarthatná. Mezőgazdaság is működhetne csak érteni kellene hozzá. Azon túl is hogy megy a rinya a kárpótlásért.
Annak a mezei szakinak lesz cége aki megküzd érte. Nekem miért sikerült? 23 évesen kezdtem egy étteremmel.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 15:44:20

@KovA: "sakkban tartott diktatúra"==>oxymoron

high up! 2011.08.31. 15:44:57

A te parányi agyadnak greci meg el se érdemes magyarázni, hogy mi a különbség aközött, hogy a büdös maszop néhány év alatt a hatalom megtartása miatt az államcsödbe vezette az országot (53%-ról 80% államadóság meg IMF mentés) meg aközött, hogy Orbán azt hitte, hogy a ti örökségeteket egy gazdasági növekedést serkentö programmal a sufniba dobhatja és az országot egy boldogabb fejlödési pályára terelheti.
Valóban, tévedett Orbán, mivel akkora ennek a mocskos maszopnak az országromboló hagyatéka, hogy ezt nem lehetett 1 éven belül legyözni és most már Orbán is elismeri, hogy a ti proli csürhétek akár 2014-ig is tartó károkat okozott.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 15:45:34

@speedhorse: "Nem szakad le a pofátokról a bőr hogy 21 évvel a rendszerváltás után is egymást szidjátok ahelyett hogy mindenki beismerné amit csinált és szépen csendben lelépne a színről ahogy ez egy rendes országban szokás? Kontraszelekció ez a szó illik rátok legyetek bármelyik oldalon is. "

No igen, hát persze.

De, tudod, a mezei kommentelő leginkább egyik oldalon sem áll, mert rég nem hisz abban, hogy vannak oldalak.
Vagy ha hiszi is, a pályán kívülről nézve a meccset azt látja, hogy komoly ziccerek maradnak ki mindkét oldalon, miközben sok fault tördeli a játékot.

A mezei drukker így arra vár, hogy mikor jön már egy minőségi csere, aki jól cselez, és játékával végre pontokat szerez, s lenne végre gól.
De csak nem jön.

A játék egyre inkább nem szórakoztató...

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 15:46:24

@Lencsés István: Te ezekért a hozzászólásokért pénzt kapsz? Nem?
Loser...

preston 2011.08.31. 15:48:47

@midnight coder: szerintem mindenki mást olvas ki a beszédből.
van, aki kiragad néhány mondatot, néhány elrugaszkodott jelzőt, ezen lovagol.
mivel ezt a beszédet egy bizonyos körnek mondták el, ráadásul minimálisan sem szerkesztette senki, ami elengedhetetlen lett volna, ha nyilvánossá teszik , szerintem nem lehet szó szerint értelmezni.
ritkán hallgathatunk bele egy kormány belső tanácskozásába, a fidesz még a jegyzőkönyvzést is beszüntette. ha pédául móricka benéz a kulcslukon este,
azt látja, hogy a szülei az ágyban vannak, papája ugrál a mamán, a mama sikoltozva védekezik, de még a ruháját is elvették, hogy ne tudjon menekülni.reggel meg mosolyogva puszilgatják egymást. mindenhol meg kell találni a megfelelő nyelvet. én fiatalon
gyárvezető voltam, főnököm megmagyarázta, hogy a karbantartóknak egy láda sört kell igérni, ha reggelre
rendbe hozzák a gépet, nem pedig fejenként száz forintot (1970!), mert a s sör képzete jobban hajt.
a szocik nem leányiskolai növendékek, keményen nagy túlzásokkal kellett a figyelmüket felhivni arra, hogy kellemetlen és népszerütlen feladatok állnak előttük. Gyurcsány nyelvezete nekem elfogadható,
Orbán tokaji osztozkodása (Ne mi kapjuk a legtöbbet) meg elfogadhtatatlan.
de erről annyian és annyit irtak. és azt is tudjuk, hogy nem ezért volt a sok balhé.

nyiihihii 2011.08.31. 15:49:46

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Kognitív disszonancia... jó, hogy említed. Nesze egy jó kis részlet gréczy úr "kollégájától", bayer zsoltitól:

- Hello, Feri, szerinted mi valósult meg abból, amit a választási kampányban ígértetek?
- 2001 és 2003 között elszaladt velünk a ló, a politikai nagyot akarásnak költségvetési nyögés lett a vége.
- Akkor 2002-ben miért adtatok 50 százalékos béremelést a közalkalmazottaknak?
- Mert megígértük...
- És a többi ígéretet miért nem tartottátok be?
- Mert teljesíthetetlen ígéretek voltak...
- Akkor miért ígértétek meg?
- Mert győznünk kellett bármi áron...
- Értem. Feri, ha már 2001-ben elszaladt velünk a ló, akkor miből adtatok 50 százalékos béremelést a közalkalmazottaknak?
- Hát... hát... Annyi még volt.
- Feri, fedezet nélkül mindent megígérni, aztán semmit sem betartani nem populizmus?
- „Szociáldemokratának, liberálisnak, konzervatívnak fő ellenfele nem a másik, hanem a populizmus, amely olyan métely, amely ha betegséget okoz, mélyre hatol."
- Értem. Feri, miért kellett győznötök bármi áron?
- Mert... mert... az Orbán miatt.
- Mi a baj Orbánnal, Feri?
- Populista...
- Ti nem vagytok populisták? Az ígérgetésre gondolok.
- Ahhoz nekem semmi közöm.
- De hát te Medgyessy bizalmi embere, jobbkeze voltál a választási kampány idején.
- De akkor győznünk kellett bármi áron...

KovA 2011.08.31. 15:49:47

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Akkó má' miért nem Kína, vagy Hugo Chavez inkább :-)

Hiába nem akar- a diktatúra nem tud elbújni a felelősség elől.
Ez a trutyi liberálarcos áldemokrácia minden erőfölénynek gátlástalan teret engedett és kiszipolyozta elkufárkodta az országot.

Picsasereghajtó 2011.08.31. 15:51:40

2:30-tól ajánlanám ezt a videót a posztolónak...

www.youtube.com/watch?v=V-Zvtk1qkbM#t=2m30s

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 15:51:51

@preston: "ha nyilvánossá teszik , szerintem nem lehet szó szerint értelmezni.":
Szerintem meg nem olyan bonyolult, hogy értelmezgetni kéne, ráadásul többféleképpen.
Az szokott belebukni az értelmezésbe, aki eleve prekoncepciókkal próbálja értelmezni.

midnight coder 2011.08.31. 15:52:27

@Gyermekláncfűrész: Tarthatná egy fenét. Annyira azért nincs nagy pénz az egészségügyi turizmusban, fürdőkben. A mezőgazdasághoz tőke kell és piac. És soha nem volt igazán aranybánya. Európában is azért az, mert az EU hozzávág a termelőkhöz egy vagon támogatást - de erre egyre kevésbé van pénz. Mi pedig anno belementünk egy olyan EU-s csatlakozásba ahol az újonnan csatlakozott országok sokkal kisebb mezőgazdasági támogatást kapnak mint a régiek. Ami ennél is nagyobb baj volt az az élelmiszeripar elkótyavetyélése. A bolt ugyanis nem a termelés hanem a feldolgozás. A multik viszont szépen felvásároltak mindent, aztán mára eljutottál oda hogy kaját is alig látsz magyart a boltokban.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 15:52:52

@preston:

"a karbantartóknak egy láda sört kell igérni, ha reggelre
rendbe hozzák a gépet, nem pedig fejenként száz forintot (1970!), mert a s sör képzete jobban hajt."

Vagy mert a sört meg lehetett inni a százas egy TMK-sra eső részét meg lenyúlta volna az asszony amikor műszak végén hazament a munkásosztály.

midnight coder 2011.08.31. 15:54:08

@preston: Nem volt abban semmi túlzás, az élet 100%-ban igazolta a beszédet. Fletó szerintem még szépített is a dolgon.

regress 2011.08.31. 15:54:48

@Lencsés István: te hol élsz? a holdon?már megbukott

preston 2011.08.31. 15:55:00

@neoteny: azt hiszem igazad van. elég sört megittunk a Lajos király úti krimóban.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 15:56:06

@KovA: EK eklatánsabb példa diktatúrára, mint mondjuk egy piacgazdasággal rendelkező Kina.

Bármilyen diktatúra már meg sem felel.
Kezd komolytalanná válni az előző állításod. :o)
Egyébként meg, szintén az egyik tulajdonsága a diktának, hogy nem választhatsz: 'ááá, nekem kevés a rizs-fejadag, én inkább Kínába megyek elnyomva lenni.'

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 15:59:30

@KovA: "Hiába nem akar- a diktatúra nem tud elbújni a felelősség elől.
Ez a trutyi liberálarcos áldemokrácia minden erőfölénynek gátlástalan teret engedett és kiszipolyozta elkufárkodta az országot. "
Ja persze, a diktatúra nem erőfölényre épül.
Miért van olyan érzésem, hogy te a képzeletbeli diktatúrádban nem a fasz rosszabbik végére képzeled magad?
"a diktatúra nem tud elbújni a felelősség elől":
Elég sokmindent meg lehet tenni, amíg eljut a rendszer (ha eljut egyáltalán) a felelősségrevonásig, lsd.pl. Pol Pot.

Tippcsi 2011.08.31. 15:59:57

@nyiihihii: Bajnai soha nem volt felszámolóbiztos

preston 2011.08.31. 16:02:34

@midnight coder:az élelmiszeriparhoz kellett volna egy Szovjetúniót is reserválni. Piac nélkül nem értünk semmit.
A mi volt szovjet piacunk pedig nem minket választ, ha kérdezni lehet. még a borunk se kell, pedig milyen büszkék is vagyunk rá. csirkénk sem kell, almánk se kell, esetleg gyógyszer, ha jól menedzseli a nyugati gazda. ( van egy kivétel)
és ez a helyzet a mezőgazdasággal is, bár ma már nem lehet összehasonlitani a 20 év ezelőttivel.

Gyermekláncfűrész 2011.08.31. 16:03:01

@midnight coder: Jó az a víz, max nem hiszel benne. Élelmiszeriparnak nincs piaca? Fura. ok! Részemről ennyi. Inkább megyek lazulni, mozizni picit. :)) Maga a vita élmény volt. Kösz!

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 16:03:25

@KovA: "...kiszipolyozta elkufárkodta az országot. ": Ja még ez is: 'kiszipolyozta', hát ez briliáns. Ezzel szemben ahogy meglátom az Észak Koreai emberek erőtől és egészségtől duzzadó mosolygós arcát, mindig boldogság önti el a szívemet.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 16:06:54

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:
@preston:

Szerintem meg prestonnak teljesen igaza van.

Egy csúnya példa, hogy miért:

Fásult, már-már tehetetlen apa a suliban rendre "befaragó" kamaszfiának:

"A jó büdös francba, te anyaszomorító, elég a hazugságokból, félrebeszélésekből, jó jegyeket akarok látni, különben szíjat hasítok a hátadból és mehestz világgá, kolduni, fel is út, le is út!"

Üzenet: tanulj fiam, hogy ember legyen belőled!

Gyurcsány szavainak is üzenete volt: megpróbálta felrázni az ilyen-olyan okokból ellenálló, változásokat megfúró mszp-tagságot, megpróbált tiszta vizet önteni a pohárba, és valami újat csinálni.

Én messze nem vagyok Gyurcsány hívő, még mszp szavazó sem, de nekem ez az üzenet jött le a beszédből. Elqúrták, ez tény, de az a beszéd pont azzal a politikával akart leszámolni.

Persze a tagság (főleg érdekből) megfúrta, nem állt mögé.

Ez nyilván Gyurcsány felelőssége, de a beszéd maga, ettől még elhangzott, és üzenete szerintem világos.

Halihó 2011.08.31. 16:07:26

@high up!: A legnagyobb büdös prolik a fideszesek. Azoknál csak a jobbikosok a prolibbak, mert valóban büdösek is.

Tippcsi 2011.08.31. 16:07:34

@Lencsés István: 2002-benez történt, és 2014 is el fog következni, nagy kár, hogy még 2,5 év van addig

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.31. 16:08:03

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:

Csak az érdekesség kedvéért:

www.youtube.com/watch?v=QSrcLC6Zz54

Kalmár 2011.08.31. 16:10:16

@preston:" mivel ezt a beszédet egy bizonyos körnek mondták el, ráadásul minimálisan sem szerkesztette senki, ami elengedhetetlen lett volna, ha nyilvánossá teszik , szerintem nem lehet szó szerint értelmezni"

Elképesztő. Szerinted csak akkor lehet szó szerint venni az ország vezetőjének szavait, ha azt előbb szerkesztik. Ez jól mutatja a belétek nevelt szolgalelket. Nekem olyan ország nem kell. Egyébként ez a legnevetségesebb magyarázat Öszödre amit valaha hallottam.

midnight coder 2011.08.31. 16:13:02

@preston: Az élelmiszeripar elég nagy mértékben marketing kérdése. Ehhez pedig pénz kell. De ha nincs élelmiszer iparod, a mezőgazdaságodat is a hajadra kenheted.

A másik probléma az áruházláncok, bevásárlóközpontok akik a helyi termelők helyett európa másik feléből hozzák az árut.

nyiihihii 2011.08.31. 16:14:43

@Tippcsi:

Persze, hogy nem... Csak én sem fogalmaztam fehérgallérosan, mint amikor annak idején Karsai Jóska battonyai vitéz is a Hajdú-Bét ügyben letolvajozta őt a szoci frakció előtt. :)))

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 16:15:18

@Kalmár: Hát akkor kivették volna az egyetlen dolgot, amit a csürhe értelmezni tudott (elkúrtuk). :)

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 16:16:14

@midnight coder: "helyi termelők helyett európa másik feléből hozzák az árut. "
Is.

KovA 2011.08.31. 16:16:23

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Ja te kiszúrod a legsötétebb dolgokat a diktatúra nem feltétlenül csak a pol-pot meg hasonlók. Nekem ez is sötét ahogy van.
Állandósult rothadás a néppel látszatlegitimáltatva aztán kontrolljavesztett fosztogató diktatúra 4 évig. Semmivel nem vagyok előbbre vele
Én még életem Kádári diktatúrában - de abban a szakaszában amikor már nem gyilkolt. Ott legalább egyértelmű volt ki az ellen. Lehetett rajta röhögni.
De ekkora zűrzavar mint most nem volt.
az egy álszent rendszar volt.
Ez meg egy önáltató rendszar.
Ez sokkal rosszabb...
Annak még volt deklarált értékrendje, tisztában volt vele mihez képest hazudik.
Ennek nincs értékrendje sem, csak valami ideológia katyvasz az önmegvalósításról, meg a szabadságról - meg a mindenki saját igazságáról - az igazságról amit lehet individualizálni, liberalizálni, relativizálni sőt privatizálni...
Ez nem igazság, de nem is szabadság eeez néphülyítés !
Hogy lennénk már szabadok fejenként 2,5 millió forint államadóssággal a nyakunkon a csecsemőtől az aggastyánig, he ? Aminek a hozamát se tudjuk kitermelni ?
Mióta szabad a rabszolga ?
Ebben a nagy rohadt demokráciában eladni bennünket volt szabad ?
Erről szólt ez a fura "liberalizmus"...

Meg kell dönteni a rendszart! 20 év után én ezeknek nem hiszek! Egyiknek se !

Halihó 2011.08.31. 16:16:47

@Kalmár: "Elképesztő. Szerinted csak akkor lehet szó szerint venni az ország vezetőjének szavait, ha azt előbb szerkesztik."

Természetesen! Te ezt nem tudtad? Igencsak meglepődnél, ha az ország jelenlegi vezetőjőnek szavait hallanád szerkesztés nélkül...

regress 2011.08.31. 16:16:55

@high up!: nem
nagyon érdekelnek az otthoni dolgok,de a jó édesanyád a lumpen proli.te dolgoztál már életedben kisköcsög?a ti fajtátok nem dolgozik?verhetett volna beléd anyád egy kis jómodort,de úgy látom mással volt elfoglalva

derelyegrádi szellem 2011.08.31. 16:17:37

@alpaca:

a másfél évet hazudozással (+ semmittevéssel) töltöttek, a semmittevés az 4 év volt a Feri szerint.

Kalmár 2011.08.31. 16:17:50

@Zébácsi: Azt az apróságot elfelejtetted a példádban kibontani, hogymiként lehet ugyanaz az üzenet akkor ha a gyerek nem tanul és ő a hibás, azzal amikor az apa iszik, lop, lusta és a gyerek is hülye. Tényleg ugyanaz?? Mintha fletó a hibátlan, megróná a lusta mszp tagokat.
Sajnos ez is egy ócska magyarázat.
Arról szólt, hogy Ő maga semmit sem csinált a többiekkel EGYÜTT.
Ilyen bűnök után pedig nem az lenne aminimum, hogy lemondok??
Persze kussolt és hazudott tovább, az összes cinkossal együtt, amíg le nem bukott.
MENTHETETLEN.

Halihó 2011.08.31. 16:18:56

@KovA: "Meg kell dönteni a rendszart!"

És szerinted kik jönnének utána? Azok nem lopnának, csalnának, korrumpálódnának?

Dehogynem!

Halihó 2011.08.31. 16:20:37

@Kalmár: "Arról szólt, hogy Ő maga semmit sem csinált a többiekkel EGYÜTT."

Nem, nem arról szólt.

blah 2011.08.31. 16:23:17

Annyira szánalmas egyik vagy a másik oldalt védeni emberek! Egy kicsit próbáljuk már meg felfogni mi is a jelenlegi helyzet. Nem tudom, hogy kinek nem világos de egyik oldalon sem értenek a gazdaságpolitikához egy olyan elégséges szinten, hogy egy ország gazdaságát irányítani tudják és így vagy úgy a nap végén csak ez számít. Ezt már az mszp és a fidesz is bizonyította. Nem igazán szeretem a fost a szarral összemérni, de a kedvetekért szemléltetem. Populista, gazdasági kérdésekben inkompetens, szociális kérdésekben érzéketlen banda mind a kettő, viszont a fidesz még meg is osztotta az országot, majd egymás ellen uszította a népet. Ebben a tekintetben a fidesz szar még le is van hányva. Remélem szemléltettem milyen koncon marakodtok.

Tippcsi 2011.08.31. 16:24:11

@nyiihihii: Ezek szerint a felszámoló és a tolvaj szinonímák Nálad. Akkor remélem, felszólalsz Vityeszék azon terve ellen, hogy egy állami felszámoló cég szabadon magához vonhatja bármelyik futó felszámolást. A Te logikád szerint állami tolvajbandát hoz létre a jelenlegi garnitúra.
2011. évi CXV. törvény a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentõségû gazdálkodó szervezetek csõdeljárásának és felszámolásának különleges szabályairól és az azzal összefüggõ törvénymódosításokról

preston 2011.08.31. 16:29:46

@midnight coder: hová lettek a helyi termelők? én zártam be a téeszeket, állami gazdaságokat, amelyeket igazi közös szövetkezetté lehetett volna, kellett volna szervezni?
avagy nekem kellettek a hivek, mint Torgyánnak? ha nincs paraszt, majd csinálunk?

KovA 2011.08.31. 16:30:47

@Halihó: Olyan rendszer kell, ahol sokkal számonkérhetőbb a nép által a néphatalom (7 demokrácia állítólag) !
És nemcsak 4 évente, hanem folyamatosan !
Ahhoz nem kellenek előregyártott maffiák !

apanna 2011.08.31. 16:31:57

@blah: Csak azt lehet megosztani, aki egyébként is megosztott.

jog-ász 2011.08.31. 16:33:11

jó lenne feltenni gyurcsány ezen az összejövetelen elmondott első beszédét is., szerintem tanulságos lenne.

sulcus (törölt) 2011.08.31. 16:33:14

@MACISAJT: Elkészült a ""Merjünk MÉG többet,MÉG nagyobbat hazudni mint Gyurcsány!"lista?!
Gratulálunk!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 16:33:20

@Kalmár:

A beszédről írtam, annak vélelmezett üzenetéről. Az általam citált példa csupán arra próbált rávilágítani, hogy nem lehet a szavakat külön-külön értelmezni, mert egy gyerek nyilván nem mindig anyaszomorító, agy apa sem hasít szíjat a fia hátából, és azt sem engedné, hogy fia világgá menjen és kolduljon.

Gyurcsányt pedig nem mentettem fel, le is írtam, hogy hibás. Abban a politikában is az, amit meg akart változtatni, és abban is, hogy végül NEM TUDTA felrázni a pártot. Az üzenet nem ment át, vagy ha át is ment, kevés volt ahhoz, hogy változást idézzen elő.

A példában szereplő kamasz sem biztos, hogy a dorgálás hatására jól fog tanulni - azaz az üzenet nem ment át - viszont: elhangzott.

Gyurcsány létező felelőssége független attól, hogy a beszédnek milyen üzenete volt. Itt a beszédről és annak üzenetéről van szó, nem az előzményekről.

KovA 2011.08.31. 16:36:41

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia:
Észak Korea: mindenütt teremnek elvetemült hülye vezérek - ez nem feltétlenül következménye a diktatúrának !
A hajdani királyságok is egytől egyik diktatúrák voltak ám - beleértve István királyt is !

Aztán össze is lehet esküdni egy-egy ország ellen - Kuba ennek az áldozata - USA árnyékában nem úgy ugrált ahogy USA akarta hát bojkottálták - gazdaságilag megfojtogatták.

A keleti tömb meg a cáratyuskakultuszból lett személyi kultusznak esett áldozatul nagyrészt - nem igazán szükségszerű, hogy egy antikapitalista tervgazdaságon alapuló rendszer pont ugyanúgy deformálódjon.

nem is beszélve arról, hogy a kapitalista rendszer hogy deformálódott attól, hogy elvesztette ellensúlyát !
Most világmaffiaharc következik...

blah 2011.08.31. 16:37:13

@apanna: ennyi? ez valami nagy bölcsesség akart lenni?

midnight coder 2011.08.31. 16:39:40

@preston: A TSZ-ek soha nem voltak közös szövetkezetek. Az elején egy erőszakosan államosított cégek voltak amiket az egykori tagok még nyugdíjas korukban is átkoztak. Én csak tudom: a nagyapám is mesélt egy-két dolgot. A végére pedig egy voltak a számtalan szarul működő cuculista vállalat közül ami csak a béketáborba tudott eladni.

KovA 2011.08.31. 16:42:39

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: És nekem amúgy se a szomszéd gyerekére mutogass - engem az érdekel te miért hoztál elégtelent !
Nem kell Észak-Koreának lenni.

kanos nyúl 2011.08.31. 16:43:19

A "Ki szophatja le ma Gyurcsány Ferencet?" című blogíróverseny mai győztese ismét Gréczy Zsolt. Gratulálunk!

Kalmár 2011.08.31. 16:44:04

@Halihó: ???
Ez mi a vihar akkor te kertén?

nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

MI, érted? Nem ti. Közben ő volt a kormányfő. Legalább hallgatnál, ha baromságot írsz, de nem.

preston 2011.08.31. 17:06:11

@midnight coder: szerintem fiatal vagy, sok mindent nem értesz. valóban az egész téeszesités egy rémtörténet volt, a paraszt végre földet kapott, végre a sajátján dolgozhatott. viszont az egyéni gazdaságok története, pld lengyelben, sem egy diadalmenet, hiszen nem tudták ellátni az országot élelmiszerrel.
aztán kalakult valami, amit nehéz röviden leirni, nem is vállalkozom rá. viszont itt voltak europa szinte legmagasabb termésátlagai, volt takarmány és húsexport stb. de nem ez a legfontosabb abból, amit nem értesz:
a tsz-re rálőcsölték egy egész falu minden gondját, már csak ezért sem lehetett eredményes. eltartotta az iskolát, az öregeket, utat épitett és belvizeket szivattyúzott el. viszont kérdezd meg, hány mérnök és egyéb szakember dolgozott a tsz-ben? hány segiti most a nehezen megszült és sokat támogatott diszparasztokat? mi kerül többe, a sokfeladatú tsz-t támogatni, ahol egyben tartották a falut is, vagy a mai kisgazdaságokat támogatni, hogy aztán fölvoulhassanak a még több támogatásért traktoraikon. hova lettek a belvizet elháritó szivattyútelepek, az állami gépállomások gépei ?

preston 2011.08.31. 17:08:58

@midnight coder: szerintem fiatal vagy, sok mindent nem értesz. valóban az egész téeszesités egy rémtörténet volt, a paraszt végre földet kapott, végre a sajátján dolgozhatott. viszont az egyéni gazdaságok története, pld lengyelben, sem egy diadalmenet, hiszen nem tudták ellátni az országot élelmiszerrel.
aztán kalakult valami, amit nehéz röviden leirni, nem is vállalkozom rá. viszont itt voltak europa szinte legmagasabb termésátlagai, volt takarmány és húsexport stb. de nem ez a legfontosabb abból, amit nem értesz:
a tsz-re rálőcsölték egy egész falu minden gondját, már csak ezért sem lehetett eredményes. eltartotta az iskolát, az öregeket, utat épitett és belvizeket szivattyúzott el. viszont kérdezd meg, hány mérnök és egyéb szakember dolgozott a tsz-ben? hány segiti most a nehezen megszült és sokat támogatott diszparasztokat? mi kerül többe, a sokfeladatú tsz-t támogatni, ahol egyben tartották a falut is, vagy a mai kisgazdaságokat támogatni, hogy aztán fölvoulhassanak a még több támogatásért traktoraikon. hova lettek a belvizet elháritó szivattyútelepek, az állami gépállomások gépei ?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 17:09:11

@kanos nyúl:

"A "Ki szophatja le ma Gyurcsány Ferencet?" című blogíróverseny mai győztese ismét Gréczy Zsolt. Gratulálunk! "

Ezekért a mondatokért kér volt kommentelned. Ide többségében vitatkozó, alpáriság helyett inkább gondolkodó emberek járnak (jobbról és balról egyaránt).
Szerintem.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 17:10:27

@KovA: Mégegyszer leírom: a diktatúrának nem sajátja a választás szabadsága. Azt a diktátort kapod, aki gátlástalanabb. Az a (z maréknyi) ember dönt minden felett, aki(k) a hatalmat birtokolja/ják.
Most gondolod el, hogy ugyanezek, akik az utóbbi húsz évben voltak mondjuk, olyan szintű korlátlan hatalmat kapnának, mint amire vágysz.

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 17:14:02

@KovA: "Ennek nincs értékrendje sem, csak valami ideológia katyvasz az önmegvalósításról, meg a szabadságról - meg a mindenki saját igazságáról - az igazságról amit lehet individualizálni, liberalizálni, relativizálni sőt privatizálni...":
Ja az zavar, hogy mindenkinek lehet saját véleménye, és el is mondhatja. Hát ezt meg kell tanulni kezelni.

"Ez nem igazság, de nem is szabadság eeez néphülyítés !"
A néphülyítést is.

"Hogy lennénk már szabadok fejenként 2,5 millió forint államadóssággal a nyakunkon ":
Én azt már kitermeltem, sőt több emberét is, arról nem tehetek, hogy ez a dilettáns csürhe elseggeli ott fent minden szarra. Nem tudom ez mitől változna meg diktatúra esetén. (lsd. előző rendszer és az adósság, amit hátrahagyott.)

Attilajukkaja 2011.08.31. 17:15:49

@Zébácsi:
Nagyon meg fogsz lepodni, de a szivembol szoltal!
Ha annak idejen nem csapnak le Gyurcsany beszedere az ellensegei (barkik is voltak azok) es nem forgatjak ki a szavait, akkor ma valoszinuleg nagyon nem itt tartanank. Gyurcsany hibaja viszont, hogy ilyen sok ellenseget es ilyen keves baratot szerzett maganak. Ilyen kozegben ovatosabban kellett volna viselkednie. Nem volt egy jo stratega.
Ja, es en sem szavaztam egyszer sem az MSzP-re!

alpaca 2011.08.31. 17:16:19

@Zébácsi:

Inkább röhögni járnak erre a blogra a többsejtűek :D

abaka 2011.08.31. 17:16:38

@kanos nyúl: O konkretan eletmudijat kapott, de egyeni szamokban mar nem indulhat. Tul egysikuva tette a versenyt.

@Zébácsi: Hat nem tudom. Szerintem gondolkodo ember ide max rohogni jar, jobbrol is meg balrol is.

abaka 2011.08.31. 17:17:51

@Attilajukkaja: Lehet. De segitett volna az is, ha nem kormanyoz olyan elkepeszto szarul hat even at...

Lencsés István 2011.08.31. 17:18:25

@neoteny: A múlt az múlt a jelen az más .

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Nem , és tanulj meg írni ! :) ;)

@Tippcsi: Ha nagyon le akarnák váltani a kormányt a sok idióta aki nem rá szavazott meg aki el se ment ( mindig az sír a legjobban pedig azoknak csak síri csend jár és hulla szag .... ) már megtehette volna , de 20104 ben sem lesz váltás ! CSAK A FIDESZ ! :) ;)

@Gyermekláncfűrész: Látom szerinted vicces , pedig ez a tény :) ;)

@regress: Én MAYGARORSZÁGON élek , és nem bukott meg , ha valaki azt mondja annak iq - ja kettő azaz nő ! :) ;)

alpaca 2011.08.31. 17:21:05

@Attilajukkaja:

Igen, a jóságos reformert (fletó) a gonoszok akadályozták meg a csoda-programjának végrehajtásában. Csupán azzal, hogy "kiforgatták" a szavait. Ja, a cheks and balance leírásában is kiemelt helyet foglal el a "kiforgatás", mint a végrehajtó hatalom akadálya...
Ha egyszer "kiforgatnak" onnantól vége van mindennek, képtelenség kormányozni! Onnantól kezdve már csak a hatalomhoz kell ragaszkodni, hátha történik valami a ciklus végéig és a következőben nem lesz "kiforgatás" és végre lehet hajtani a csodaprogramot!

Értem...
:D

manó62 2011.08.31. 17:22:18

@KovA: A diktatúrával mit kezdesz,ha nem neked kedvez?gondolkozni azért ne felejts el teljesen!

Ezo Terézia & Homeo-Apátia 2011.08.31. 17:23:07

@Lencsés István: Ha eddig nem sikerült, már nem fog menni.

manó62 2011.08.31. 17:23:09

Bocs,"Gondolkozni"!

apanna 2011.08.31. 17:24:20

Zsoltika!
Nem is vártam mást Gyurcsány volt főtanácsadójától. Merthogy te adtad neki a jobbnál jobb ötleteket, ugye? Valaki itt azt írta, hogy a fidesz megosztotta az embereket.
Pedig az egyik főbűnös épp te vagy.
"A győzelem tehát meglett volna, esetleg nem kétharmaddal. A rendszerváltás nagy köpönyegforgatója és hazug embere, Orbán, most a saját csapdájában vergődik. "
Érdekesen kavarjátok a szart. Ebben az országban még egyszer az mszp nem lesz kormányon, ez már biztos. Ha a fidesz nem nyeri meg a következőt, jön a jobbik. Akkor Zsolti neked véged. Garantáltan nem lacafacáznak, mész te is a sittre.

alpaca 2011.08.31. 17:25:15

Az ellenzék amúgy is olyan, mint a spanyol inkvizíció, azaz senki nem számított rájuk. Egyszerűen csak megjelennek, elleneznek és kiforgatnak és utána mindenki (hülye választók) szegény ferencet kezdi el bántani, mert egy feles törvényekre épülő programot nem bírt végigverni értelmesen végigvinni, ehelyett táncolt és hazudott. Szörnyű, tudatlan és hálátlan emberekkel van teli ez az ország!
:D

Attilajukkaja 2011.08.31. 17:30:44

@abaka:
"De segitett volna az is, ha nem kormanyoz olyan elkepeszto szarul hat even at"
Segitett volna. En sem felmenteni akarom, de vegre egyszer valaki oszinten mereszelt beszelni a sajat embereivel es valtoztatni akart a mindenki altal kovetett alszent modszereken. Ezt csak ertekelni lehet.

@alpaca:
"a jóságos reformert (fletó) a gonoszok akadályozták meg a csoda-programjának végrehajtásában"
Most te forgatod ki az en szavaimat. De megertem, hiszen ezt latod mindenutt. Ez van benne az emberek agyaban.

midnight coder 2011.08.31. 17:34:46

@preston: Nekem ne mondd, én faluról jöttem. A mi tészünkben Pl. egy ugrómókus (akarom mondani agronómus) volt, mérnök egy szál se. Mondjuk túlzottan nem is kellett. A földosztás pedig jóval a téeszesítés előtt volt. De az igazi parasztoknak már előzőleg is volt földje.

Nálunk jó kis tömegtermelés volt, amivel semmi gond nem volt azon kívül, hogy az ebnek nem tudtad eladni. Illetve, az oroszoknak kellett volna akkortájt, csak azok épp fizetni nem tudtak érte. Amijük volt (és kellett volna nekünk) az a nyersolaj, de azért nyugaton is vehettek kaját (a mezőgazdaság akkoriban is támogatva volt arrafelé). Zaporozsecet és zsigulit adtak volna, de az meg nem kellett a kutyának se.

cutcopy 2011.08.31. 17:39:17

"Orbán Viktor ...ő kúrta el és senki más"

Zsótika inkább neked kéne még egyszer elolvasni az őszödi beszédet..hátha tisztázódik még egy-két számodra homályos személyes névmás..

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 17:39:42

@Kalmár: "Ez mi a vihar akkor te kertén?"

ez egy reszlet az egeszbol, te kreten

igaz?
igaz.

igaz az egesz beszed lenyegi mondanivalojara?
nem, nem igaz az egesz beszed lenyegi mondanivalojara.

az, hogy te nem vagy kepes anuyad nyelven cirka 20 pernyi szoveget megerteni es felfogni, kizarolag hivoszavakra kapod fel a fejed, az a te bunod.

az ilyeneknek keszulnek az orbanbeszedek.

KEDVES BARATAIM!

zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-NEMZET-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-ZEMBEREK-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-ALLAMADOSSAG-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-GYURCSANYAHIBAS-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-HAZA-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma

ha valaki ezeken szocializalodik, akkor valoban keptelen koncentracio nelkul felfogni egy 20 perces beszedet es annak lenyeget.

szoval fokuszalj.

alpaca 2011.08.31. 17:42:44

@Attilajukkaja:

Hát valami ilyesmit írtál. Amúgy meg nem egyrészt fletó az őszödi beszédtől függetlenül volt a közelmúltunk legrosszabb, legkártékonyabb miniszterelnöke, másrészt semmilyen kiforgatás nem történt. Sőt, az első ún. értelmező narratívákat a tömegtüntetések megindulása utáni második hétben kezdték el gyártani a fletófan közírók, mikor az MSZP-nél is rájöttek, hogy ebből bizony baj lett. Addig komment nélkül hozták le, tekintettel arra, hogy nem egy különösebben nehezen értelmezhető szöveg! Azért fletó nem egy Cicero.

fülesboci 2011.08.31. 17:48:16

@apanna: ez a rakás sz@r főbűnös?
tulbecsülöd.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 17:49:06

@alpaca: "Amúgy meg nem egyrészt fletó az őszödi beszédtől függetlenül volt a közelmúltunk legrosszabb, legkártékonyabb miniszterelnöke,"

mert a fidesz megmondta?:-)

igazabol vagdalkoztok itt ezekkel a dumakkal, de egyelore igazolni tenyekkel ezt meg senkinek sem sikerult, legfeljebb azzal, hogy ha nem ertek ezzel egyet, akkor fleto kurvaja vagyok es innentol hiteltelen es kesz..:-DDD

szoval ala tudnad tamasztani a fenti allitasodat, osszehasonlitva a tobbi miniszterelnokok aldasos tevekenysegevel..?;-)

mert ugye az osszehasonlitas rendkivul fontos, hogy ha azt allitod, hogy valaki a leg...bb, akarmiben is az...:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 17:50:59

@apanna: "Garantáltan nem lacafacáznak, mész te is a sittre. "

akkkor garantaltan nem lacafacazunk, lelovoldozzuk oket.

ahogy ez ervenyes a jelenlegi kormanyra is:-)

es ne feledjuk el, szeptember 29-en mi a rendorok MELLETT fogunk vonulni es nem ELLEN..;-)

Triple Seven 2011.08.31. 17:51:53

Annyira szánalmas ez a gréczy gyerek azzal a sok baromsággal, ferdítéssel amit itt összehord, hogy az hihetetlen. Annyira élvezetes nézni,hogy a baloldalon milyen betegesen szeretnék ha az öszödi beszédet rá lehetne húzni Orbánra és az ő politikájára, de ez csak erőlködés. Ehhez értetek Kovács Lászlóval, Lendvaival valamint Bolgár úrral az élen, hogy próbáljátok megmagyarázni amit nem lehet, mert ha valakinek van egy minimális szövegértési képessége, mai sok balosnak nem adatott meg, akkor annak a napnál világosabb, hogy mi áll a beszédben. Szövegrészleteket kiemelni meg Ti szoktatok kedves Zsolt, ez nektek van a génjeitekben. Ekkora dilettáns fasz vezetője meg kormánya nem lesz remélhetőleg mégegyszer az országnak, mint a Gyurcsány vezette garniturúa volt. Ha már ekkora faszok voltatok és így elkúrtatok mindent, csak egy kicsit nem tudnátok végre hallgatni? Nyilván nagy kérés az, hogy szálljatok magatokba, mert Ti mindenkinél mindent jobban tudtok, de iszonyat szánalmas amit műveltek, hogy 0 alapotok van bármibe is beleszólni, meg osztani az észt és mindig megteszitek. De nem baj, jó nézni, hogy idegesek vagytok, mert tudjátok, hogy hosszú évekig nem lesztek a kormány közelében.

Kivlov 2011.08.31. 17:53:38

nem unod még a vörös dumát, gréczykém? vagy atv-s vagy???

röhögő 2011.08.31. 17:53:45

@Triple Seven: "milyen betegesen szeretnék ha az öszödi beszédet rá lehetne húzni Orbánra"
- Igen ez lehetetlen, Orbán sohasem vallaná be még szűk körben sem hogy végig hazudozta a 8 év ellenzékiséget, hogy felkészült a kormányzásra.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 17:54:36

@Triple Seven: egyelore itt te tunsz idegesnek es a kedves vezeto.

de o nagyon. most, hogy kiderult, a bandzsa magus varazspalcaja igazabol egy lofasz volt csak, teljesen kivan a fonok, gondolom keszitik a szobat grazban.

minden kesz legyen a kovetkezo nem-nyaralasra:-D

röhögő 2011.08.31. 17:55:04

Hehehe.. a sok narancsbérenc hogy megjelenik őrjöngeni ha Zsoltika ír egy röfföt. :-))

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 17:56:50

@Kivlov: hol voros ez a duma..?
hol szol peldaul arrol, hogy a magantulajdont allamositani kell? uh.. bocs.. ez a fidesz volt..

hol szol arrol, hogy az allam feladata az emberekrol gondoskodni es az allam feladata munkahelyeket teremteni, hogy az allam feladata..
uh..
ez is a fidesz volt.

hol sozl arrol, hogy a spekulansok, meg a nemzetkozi karvalytoke, meg..

uhh...
ez is a fidesz volt.

hinnye bazd meg! na most ki is a voros?;-)

röhögő 2011.08.31. 17:57:08

@Lencsés István: Mi van elmebeteg? Nagyon megmaradt benned hogy anyád naranccsal váltotta meg hogy ne dobjanak le a Tajgetoszon? ?.))

Attilajukkaja 2011.08.31. 17:59:47

@alpaca:
Ugy gondolom, hogy az oszodi beszed kiszivarogtatasa artott az egesz orszagnak. Nem, nem csak Gyurcsanynak, nem csak az MSzP-nek, hanem az egesz orszagnak. Nagyon elterelte az emberek figyelmet a lenyegrol es gyakorlatilag megakadalyozta a hazugsagcunami tovabbterjedesenek leallitasat. Ez most Orban megnyilvanulasaiban csucsosodik ki a legszembetunobben. Hogy Gyurcsany volt-e a legkartekonyabb miniszterelnok, azt nem tudom megitelni, mert mindegyik elkovetett jopar baklovest. Utolag persze ezt mar konnyebb meglatni, mint akkor. En hiszem, hogy Orban is csak jot akar az orszagnak, de biztos vagyok abban, hogy par ev mulva az o intezkedeseinek nagy reszerol is kiderul, hogy bizony nem szolgaltak a nemzet javat. Ilyen a politika es keves a tehetseges politikus!
Ha nem forgattak ki (?) Gyurcsany beszedet, akkor is felfujtak az egeszet es Gyurcsanyt hazugnak allitottak be. Pedig semmivel sem volt hazugabb, mint barmelyik kollegaja. Sot! O legalabb megprobalt tiszta vizet onteni a poharba es a kokikat sajat portajan kezdte osztogatni, nem az EP-ben. Felek, Orban erre sohasem lesz kepes.

röhögő 2011.08.31. 18:00:13

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Bocsi! Te azoknak próbálsz logikusan érvelni, akik elfogadják vezetőnek azt aki húsz év alatt volt liberális, konzervatív, majd most baloldali, tőke ellenes demagógiát nyom?
Nem vagy te egy kicsit naiv?

Attilajukkaja 2011.08.31. 18:00:50

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-NEMZET-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-ZEMBEREK-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-ALLAMADOSSAG-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-GYURCSANYAHIBAS-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma-HAZA-zsolozsma-zsolozsma-zsolozsma"
:o)))))))

derelyegrádi szellem 2011.08.31. 18:05:43

@Attilajukkaja:

ferinek melyik szavát is forgatták ki az ellenségei?

mert én így újra elolvasva a szöveget, csak annyit látok, hogy maga feri elismeri (igaz, csak tettestársai előtt, akik nem mindenbe voltak beavatva)hogy 4 év kormányzás alatt nem csináltak semmit,és amit mondtak abból semmi nem volt igaz, magyarul össze-vissza hazudoztak.

Ezt meghaladóan elismeri, hogy ennek következményeit csak úgy sikerült túléni, hogy kölcsönöket vettek fel("a világgazdaásg pézbősége"), amit persze most kell visszafizetni. ÉS nem nekik, hanem nekünk adófizetőknek.

Meg azt is, hogy gazdasági adatokat egyszerűen a veres janiék - gyurcsány tudtával - meghamisították, és hogy mindez ne derülhessen ki, az egészet elhallgatták, és titokban készülődtek arra, mit fognak csinálni a választások megnyerése után, aminek kampányát szintén végighazudozták az azt megelőző másfél-két évhez hasonlóan.

Ezen szerinted mit kéne egyáltalán "kiforgatni"? :-)

u.i. Mindezeket a teljes MSZP Ogy frakció és egyéb vezetői egyetlen szó nélkül végighallgatták, és egyetértenek vele, hiszen senki fel nem állt, hogy ő ezt nem, meg le se mondott senki.

Mondjuk ezt iylen hagyóktól,hunvaldoktól,verókoktól, juhászoktól, szekereselvtársaktól, lumpenmónikáktól stb (végtelen hosszú sor) nem is lehet várni, hiszen őket csak a hogyishívjákolás érdekli.

ursus artos 2011.08.31. 18:06:21

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: "Ő csak próbált az eléjére állni a csürhének"
Oszt ezt meg hol láttad???
Vagy hogy?

Kalmár 2011.08.31. 18:11:10

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Na mivan kisbuzi. elfogyott a lőszer? Találjatok ki egy alternatív valóságot. Ott fogtok megrohadni a kidumálás tengerén túl, a megmagyarázás szigetének legmagasabb csúcsán, a hazugság tetőn.
Jó időtöltést. Jelentéktelen blogmatyi vagy. Innen indul és itt ér véget az megmagyarázott "igazságod".
Hijnye bazdmeg te .
Büdös bolsevik gyökér.

apanna 2011.08.31. 18:11:58

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "es ne feledjuk el, szeptember 29-en mi a rendorok MELLETT fogunk vonulni es nem ELLEN..;-)"

Gondolom már gyűlik a pénz a nyugállományban levő rendőrök jussára is. Beteszek neked egy igen érdekes írást ,igaz,szorosan nem ide tartozik, de remélhetőleg elgondolkozol amikor kimész tüntetni a jólétedért. Nem várj túl sokat a jobbiktól sem, szarból bizony nem lehet várat építeni. Az állami pénzekre, meg az elköltött pár évig tartó jólétre koncentrálj az olvasásnál.....
"Feleim!
vitriol a bankok kapzsiságát ostorozza, immáron sokadjára. Nem kapzsi ez a társaság? Okosnak okosak. Annyira, hogy az ügyfeleik - devizások - maguk teszik tönkre magukat, erőn felül verték magukat hitelbe - mondjátok. Igaz, belemásztak a hiteleikbe, tehát most szenvedjenek, fizessék meg valahogy a felvett hitelt és annak árát, akkor is, ha senki nem tudja, mekkora lesz az majd a jövőben. Nem sima adásvétel, áru értékesítése. Ott tudom az ellenértéket, itt meg évekre előre nem.

Disszonáns a hozzáállásotok. Egyrészt ujjazzátok orbánt, hogy nem menti meg öket - csatlakoztam. Mert ígérte. Másrészt nem az adófizetők pénzén gondolnátok a megmentést - helytelenül - mert más pénz egyszerűen nem létezik az állam számára. A különadó is - ha már egyszer beszedte - közpénz, az állampolgárok közös pénzévé vált. Harmadrészt elfelejtitek, hogy az eddigi jólétet számotokra az állam hitelből fedezte: akkor nem szóltatok, hogy ezt valakinek majdan vissza kell fizetni. (És a balos tábor vezetése vette föl jórészt, valljuk be magunknak.) Éltetek(tünk) mint marci hevesen, most meg nyafogtok, hogy vissza kell venni az életszínvonalból. (Persze nemcsak a törlesztés miatt.)
Tehát a párhuzam: a devizások is eladósodtak, az állam is. A devizások is jobban éltek, mi balosok/pártnélküliek/stb. is. A devizások is nyafognak, a balosok/pártnélküliek/stb. is. Ha a devizások hülyék a hitelfelvételért, a balosok is (valljuk be magunknak). Mindenki adja meg a tartozását. De akkor a szituban közös platformon van a devizás és a balos, hiszen mindenki nyögi az adósságát, a másikat ugyanazon tettéért azonosan kell megítélni.

A bankok kapzsisága kissé terjedelmesebb kifejtést igényelne, nem mennék bele. De abban biztos vagyok, hogy az állam a hunyó a százezernyi család fejreállásáért. Mert elmulasztotta a szabályokat úgy alakítani, hogy ez ne történhessen meg. A szabályalkotásra azért lett volna szükség, mert nem minden állampolgár okos, egyesek nagyon hülyék, a bankok meg nagyon okosak. Az állam pedig "minden jogvédte érdekeinek hordozója" - tehát aki állampolgár, arra az állami védernyőnek ki kell terjednie akkor is ha penge, akkor is ha egy Bolond Istók. Még azelőtt, mielőtt sz*rba keverné magát.
"

röhögő 2011.08.31. 18:13:02

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: Nem, nem. Van egy legitim kormányunk egy vezéridiótával, akik a sok hülye megszavazott. Ezek legitim módon basszát azt is szét amit Gyurcsánynak nem sikerült. Egyet tehetünk, 2014-ben megyünk fülkeforradalmat csinálni.

röhögő 2011.08.31. 18:16:33

@Kalmár: Na mi van kisköcsög? Elszakadt a cérna? Odahaza nem játssza az asszony a dominát, hát idejössz egy kis lealázásért? :-))

Attilajukkaja 2011.08.31. 18:19:51

@derelyegrádi szellem:
A kerdesed egy reszet mar fentebb megvalaszoltam.

"persze most kell visszafizetni. ÉS nem nekik, hanem nekünk adófizetőknek."
A felvett penzeket is a lakossag elvezte, tehat ok is fizetik vissza. Valoban voltak, akik csaltak es loptak, ahogy az Orban vagy mas kormanyban is, de ezek szama messze van attol, mint amit Orbanek probalnak kommunikalni a tomegek fele. Csalodas is erte oket, mert nem potyognak a csontvazak a szekrenyekbol. Elegge eroltetett ez a vonal. Mindemellett udvozlom, hogy felulvizsgalnak mindenkit es kiderulnek a turpissagok. Kar, hogy Orbanek a sajat portajukon nem vizsgalodnak ugyanilyen vehemnciaval. Nem artana!
Amugy nem Magyarorszag az egyetlen, amely eladosodott abban az idoben. Velemenyem szerint Gyurcsany helyeben Orban is kolcsonoket vett volna fel, mert o sem szamitott volna arra a gazdasagi vilagvalsagra, amely bekovetkezett. Foleg, ha tenyleg bevezette volna a 14. havi nyugdijat!
Hogy Veres Janos miket es hogyan hamisitott meg, azzal meg varok egy keveset. Egyelore csak Orbanektol hallom ezt a hamisitasi dolgot. De lehet, hogy ez a csontvaz is csak gumibol van!

apanna 2011.08.31. 18:20:14

@röhögő: Te kinek vagy a bérence? Hehehehe:)))))

röhögő 2011.08.31. 18:21:39

@midnight coder: "Bejött a jóléti rendszerváltás programja. Megyóék sikerrel leváltották a jólétet." :-)) Ez jó duma volt, el kell ismerni.

röhögő 2011.08.31. 18:23:19

@apanna: Magadból indulsz ki? El sem tudod képzelni az életet anélkül hogy bérenc legyen valaki? Sajátos, na, sajátos!

Attilajukkaja 2011.08.31. 18:23:28

@röhögő:
"Van egy legitim kormányunk egy vezéridiótával, akik a sok hülye megszavazott."
Nem a Fideszre szavaztam, megsem hulyeznem le a szavazoikat. Akkora volt a kiabrandultsag, hogy sokan csak a Fideszben remenykedhettek. Nagy tobbseguk nem tehet arrol, hogy a Fidesz az igeretei ellenere azt muveli, amit. En sem erre szamitottam!

apanna 2011.08.31. 18:25:37

@röhögő:Én kimondottan örülök, hogy a szellemi szinted nem ér fel odáig, hogy megérts bizonyos dolgokat. Addig legalább béke van odabent...

charlie sheen 2011.08.31. 18:26:57

Ha tényleg ekkora nagy sátán ez a Fletó, akkor már csak azt mondjátok meg, kedves orbániták, hogy mi a büdös pék faszáért nincs még börtönben?
Két magyarázat is van:

1. Mert valójában nem követett el olyasmit, amiért börtönbe zárható. A rossz kormányzás nincs benne a Btk-ban. Nem talál rajta fogást az a Budai nevű udvari fővadász...

2. Orbán fosik a büntetőpertől, mert ugyan hiába kreálna visszamenőleges hatályú, tetszőleges törvényt GyF ellen, és hiába van mindenki a valagábana főügyésztől a köztársasági elnökig , tudja, hogy GyF továbbvinné az ügyet nemzetközi bíróság elé és ott felmentenék. Vagyis az abszurdisztáni maharadzsa újfent segget csinálna a szájából - ezt presztízsveszteséget meg nem engedheti meg magának.

röhögő 2011.08.31. 18:26:59

@Attilajukkaja: Sajnos sok értelmes ember elhitte Orbán demagógiáját.

Attilajukkaja 2011.08.31. 18:28:07

@apanna:
"Gyurcsány is max. szűk körben volt bátor"
Igaz, de szerintem o kezdte (volna) a megfelelo helyen a sallerek osztogatasat!

röhögő 2011.08.31. 18:28:58

@apanna: Hehehe... Látom nem sok dolog kell neked a boldogsághoz, elég egy tévképzet. :-)) Olyan egyszerű vagy hogy az egyszeregy hozzád képest differenciálegyenlet.

Attilajukkaja 2011.08.31. 18:31:06

@röhögő:
"sok értelmes ember elhitte Orbán demagógiáját"
Az ember mar csak ilyen: szeret bizni a szebb jovoben.
En is biztam valahol Orbanban. Tudtam, hogy nem fog minden tetszeni, amit muvel, de most ugy vagyok vele, mint Janos bacsi a viccben: erre azert meg en sem szamitottam!
(Ha nem ismered a viccet, linkelem.)

hhh. 2011.08.31. 18:33:49

MUHAHA, MUHAHA, MUHAHA. Ez már tényleg a legalja. (?)

röhögő 2011.08.31. 18:39:20

@Attilajukkaja: Ismerem, de sajnos az nem vicc hogy egy hatalmi mániában szenvedő alak azt csinál ebben az országban amit akar és a sok talpnyalója meg sem meri próbálni hogy ebben megakadályozza.

alpaca 2011.08.31. 18:42:47

@Attilajukkaja:

Az a baj, hogy szinte teljesen a fletófanok legendáriumában használt kifejezésekkel oprerálsz (hazugságcunami, etc.). Ezekhez a blődikhez meg érdemben én nem tudok hozzászólni.

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Vagdalkozás helyett nézd meg a kormányzás inputját és outputját és rögtön láthatod, hogy az egyetlen ciklus volt, ahol nemhogy egy keveset érdemben haladtunk volna előre, hanem konkrétan egy szartengert hagyott maga után. És nem a világgazdasági válság miatt, mert 2006-ban már szartenger volt, mint azt az ominózus beszédében elő is adta a táncos-komikus miniszterelnökünk.
Értsd, ha 2014-ben akár csak 3 centit haladtunk előre már többet mutatott fel a patás, mint a félnótás! Az más kérdés, hogy attól még ugyanúgy nyakig vagyunk a szartengerben.

apanna 2011.08.31. 18:47:33

@röhögő: Akar veled a faxom szájkaratézni, vonulj vissza te is a mamához, hátha leesik valami. Vagy nem. Nem nagyon érdekelnek az ilyen fórumos önmegvalósító görcsök.:)

speedhorse 2011.08.31. 19:00:30

@Zébácsi: De, tudod, a mezei kommentelő leginkább egyik oldalon sem áll, mert rég nem hisz abban, hogy vannak oldalak.
Vagy ha hiszi is, a pályán kívülről nézve a meccset azt látja, hogy komoly ziccerek maradnak ki mindkét oldalon, miközben sok fault tördeli a játékot.

A mezei drukker így arra vár, hogy mikor jön már egy minőségi csere, aki jól cselez, és játékával végre pontokat szerez, s lenne végre gól.
De csak nem jön.

A játék egyre inkább nem szórakoztató...

A hozzászólásom félreérthető volt, valójában a blog tulajdonosának Gréczy Zsoltnak és parlamentbeli társainak szólt nem nektek. Bár ennyi szájkaratést amennyi itt van még nem láttam. Némelyikőtök egy komplett regényt ír ide gondolom mindezt munkaidőben.

Azt írod a játék egyre inkább nem szórakoztató. Sztem ez már RÉG nem szórakoztató. Gondoljatok bele aki 89-ben született az ma már 22 éves felnőtt elvégzett jó esetben egy általánost, egy közép és egy felsőfokú isklolát. Ezek a politikusok milyen fejlődést tudnak felmutatni? Megmondom én, semmit csak egymást tudják szapulni ami mondjuk meg őszintén haszontalan. A mindennapi életben ezek az emberek kihullanának ezért használtam a kontraszelekció szót ami egyedül a politikusokra igaz. Nincs még egy olyan foglalkozás amiben ez az elv működne.

Attilajukkaja 2011.08.31. 19:11:28

@alpaca:
"Az a baj, hogy szinte teljesen a fletófanok legendáriumában használt kifejezésekkel oprerálsz"
Ha csak ezert nem tudsz erdemben valaszolni, az valoban gond. A hazudsagcunamit helyettesitsd be "az elmult nyolc ev pofatlan hazudozasaival". Na? Igy mar megy?

@röhögő:
"a sok talpnyalója meg sem meri próbálni hogy ebben megakadályozza"
Valoszinuleg en sem probalkoznek meg vele. El tudom kepzelni, mi lenne az eredmenye! Brrrrrr! Inkabb nem is kepzelem el.

Attilajukkaja 2011.08.31. 19:13:15

@speedhorse:
"Bár ennyi szájkaratést amennyi itt van még nem láttam"
Kezdo lehetsz a palyan!!! :o)

speedhorse 2011.08.31. 19:31:59

@Attilajukkaja: "Kezdo lehetsz a palyan!!! :o)"
És tudnád ennek mennyire örülök ;)

Attilajukkaja 2011.08.31. 19:33:50

@speedhorse:
Tudni nem tudhatom, de azert irigyellek :o)

Badbitie 2011.08.31. 20:05:03

@MACISAJT: @egerészölyv:

61. pont múltidőben beszél az útról, a linkelt cikk alapján 2014-ben várható, aki meg naponta jár a Füzesabonyi körforgalomtól Maklár felé és azt gyorsforgalmi útnak gondolja az meg elmebeteg.

Szóval a 61. pont konkrétan nem igaz, és a többi is minimum ilyen szintű csúsztatás. Vagy akkor a kétfarkukutyapárt programját is tekintsük megvalósítottnak (hiszen ígérték), és vitatkozzunk arról, hogy az örök élettel és ingyen sörrel szemben micsoda szánalmas dolgokat valósított meg a kormánypárt, nemde? :)

röhögő 2011.08.31. 20:10:09

@apanna: Az előbb még örültél, most meg nem érdekel. Hülyegyerek! Ne szállj be okoskodni a neten ha ilyen gyenge a dumád!
Anyucidnak meg szóljál hogy ilyen korcsot mint te, ne szüljön többet!

derelyegrádi szellem 2011.08.31. 20:44:04

@Attilajukkaja:

Én ezt hamisítási dolgot a feritől hallottam. Ekként:

"Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük.

de látom gondjaid vannak, így lefordítom neked:

Az "isteni gondviselés": Ezt feri még abból az időből hozta, amikor még rendszeresen bármálkozott (segítek: ez a feri egy barom, a bérmálkozás egy egymozzanatú cselekmény)

A "világgazdaság pénzbősége": volt sok szabad pénz a piacon, amit kölcsönkértek. Ez növelte az államadósságot. És akkor 2006-ot írtunk, tehát hol volt még világgazdasági válság. Hol?

(ide kívánkozik még valami: írod, hogy orbán is biztos kölcsönt vett vola fel. Ez egy feltételezés, a tény viszont az, hogy 1998-2002 között jeletősen csökkentette az államadósságot, a GDP 52%-ára /ez 2010.-re 82% lett/ Meg most is azt csinálja éppen. De ettől függetlenül persze lehet, hogy 2002-2010. között pont az ellenkezőjét tette volna, csak nagyon kicsi az esélye.)

A "trükkök százai": Na ezek a hamisítások, amikor "kreatív könyveléssel" a janiék (ő volt pénzügyminiszter) próbálták eltüntetni a hiányt, és hogy ne bukjanak le, pl. megtiltotta a PM-nek (ezt maga is elismerte), hogy a választások két fordulója között közzétegye az adatokat, mert akkor már látszott, a trükkök százai ellenére, hogy amit ő 6%-nak állít be, az több mint 10 % (ez a hiány). Erről feri is beszámol, amikor azt mondja, mindent titokban kellett csinálni, nehogy kiszivárogjon.

Ezt érted?

Meg még valami. Én nem voltam feriék külcsönfevételeinek haszonélvezője, én akkor is a befizető oldalon voltam. Ezt feri híres "adócsökkentésével" támogatta, ami az ő orwelli elmebeteg nyelvén azt jelenti, hogy megemeli az adókat, sőt újabbakat is vet ki. Ez csávó egy beteges és teljesen gátlástalan hazudozó és nagyon súlyos pszichikai eset. Szerintem ezt gréczyzsoltin (meg a szintén nagyon súlyos eset Molnár Csabán) kívül mindeki látja, tudja.

Grenadir11 2011.08.31. 20:56:01

@MACISAJT: Ez csak ígéret, még csak elképzelés van róla, menj csa végig azon az úton :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 21:02:09

@Kalmár: a bolsevik tobbseget jelent..:-)

mondjuk nem vagyok meglepve, hogy elolvadt a ketharmad, szolgalelku :-D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 21:05:48

@apanna: es ti kommereztek, mikor vorosebbek vagytok az ordog seggenel is?:-DDDDD

rohadt kis luzer kommunistak, akik keptelenek vagytok a sajart ki seleteteket managelni egy mindent megmondo onjelolt messias szavai nelkul:-DDD

ami legyen a ti bejotok, elvegre elmegyengeknek is kell lenni. de ha megprobaljak nekunk is beszabalyozni az eletunket, annak csunya rabaszas lesz a vege:-)\

ertem, en, hogy egy szerencsetlen hulye vagy, aki nem tudta meddig nyujtozzon, jol lehuzatta magat loveval es azt hiszi a bankok a hibasak...

nem kislany

te vagy egy agyament idiota, csakis sajat magads okolhatod mindenertt, ami veled tortent:-)

te tehetsz rola, a te hibad:-)

es ettol meg a bulbulszavu orbanvekker sem fog megmenteni. igy is fogsz meghalni. ostoban es masokat gyulolve a sajat butasagod miatt:-D

high up! 2011.08.31. 21:24:42

Ennek a büdös proli maszopos népnek most már egyre nyilvánvalóbban ketyeg az óra. Nézzétek meg, hogy az Öszödi büntethetetlenségen felbuzdulva, az egész párt nekiállt elrabolni az utolsó darabokat az országból: nokiásdobotok, whiskyi kartonok, 20 milliós másológéppark felmérések, a Libás minisztériumában 60-70 darab fal-tanácsadói szerzödés az eftársi haveroknak, Eröss Jankó MFB-jében tonnaszám korrupciós ügyletek, aztán Sukorók, Hajdúbétek, Dataplexek, Demszkigrádok, az egészségügyi infrastruktúra lenyúlási kísérlete és még felsorolni is lehetetlen Öszöd valódi hozadékát. És most ez a büdös proli banda fel van háborodva, hogy a nép alkalmazza a jogot ellenük. És azt próbálják hazudni, hogy Öszöd az Orbán is! Mocskos hazudozó komcsi népség, valójában nem csak az utolsó másfél-két évet hazudták végig, hanem az egész életüket megállás nélkül.

De a jó hír: ez a komcsi párt 2-6 éven belül kihal. Az öreg kádári komcsik fogynak rendesen, a középkoró pkomcsik mennek a börtönbe (egy részük már ott van), a fiatal generácóban meg nincs utánpótlás, mert egyre kevesebb az agyhalott. A 30 év alattiaknál a maszop egy mérhetetlen párt, gyakorlatilag csak a nulla plusz 1-2% hibahatáron belül létezik. Már a komcsik gyerekei és unokái is inkább elszöknek külföldre, mintsem hogy kiderüljön róluk, hogy kik voltak az apjuk meg anyjuk.

Így álltok greci, készitsétek elö magatokat a végsö harcra. A bíróság és a szavazók ellen!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 21:34:54

@high up!: "Így álltok greci, készitsétek elö magatokat a végsö harcra."

hat ideje mar, hogy elzavarjunk benneteket, diktaturapartiakat a picsaba:-)

vicces egyebkent, hogy jobbos, balos, liberalis, konzervativ mar kozosen biralja a kormanyt, csakis az igazi beteg allatok nyaljak meg orban segget:-)

ebbol is latszik, hogy nem a politikai beallitottsag tesz valakit emberre, hanem a rossz elleni fellepesre valo hajlandsag;-)

orban megalkotta a nemzeti egyseget

sajat maga ellen;-)

apanna 2011.08.31. 21:42:11

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "rohadt kis luzer kommunistak, akik keptelenek vagytok a sajart ki seleteteket managelni egy mindent megmondo onjelolt messias szavai nelkul:-DDD"
MAjd ha nem kevered a kommunistákat, a messiás várókkal akkor beszélgethetünk. Nem értem mit akarsz itt megvalósítani? Önmagadat? Kényszert érzel arra, hogy ilyen gerinctelen stílusban fórumozz? Az ilyen aljadékok mint te tették tönkre a hazai fórumokat, mert minden olyan paraszt mint te,géphez és internethez jutott az elmúlt években. Mond melyik oldalt képviseled ezzel a vehemenciával? És kiállnak melletted?

apanna 2011.08.31. 21:47:36

@röhögő: rád is vonatkozik amit @az igazi Sipi -nek válaszoltam. Legalább tudom melyik oldalon nem akarok állni.
egyébként próbálj a saját rokonaiddal foglalkozni, ha már kényszert érzel rá, és felvetetted.Bár igaz ami igaz, olyanok beszélnek ilyen undorító stílusban, akik semmi másért nem fórumoznak, csupán itt adják ki azt amit máshol nem mernek. Azt hiszed következmények nélkül megteheted? Tévesz.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 22:55:32

@apanna:

GZS ezt írja:
"A rendszerváltás nagy köpönyegforgatója és hazug embere, Orbán, most a saját csapdájában vergődik."

Mi ezzel a baj, szerinted GZS-nek nincs igaza???

Te pedig ezt írod:
"Érdekesen kavarjátok a szart. Ebben az országban még egyszer az mszp nem lesz kormányon, ez már biztos. Ha a fidesz nem nyeri meg a következőt, jön a jobbik. Akkor Zsolti neked véged. Garantáltan nem lacafacáznak, mész te is a sittre. "

Perpill a fidesz kavarja a khakit.

1990-ben azt hittem én is, itt többé nem lesz MSZP kormány. De lett, méghozzá 3 cikluson át is. Nem tetszett különösebben a működésük, de azt azért nem gondolnám, hogy végleg elment volna velük a hajó.

Ha nem a fidesz nyer, akkor a jobbik fog? Lehet. Te ennek örülnél? - Mert én nagyon nem.

Miért kellene Gréczynek sittre mennie? S ha igen, akkor miért kell ezzel a jobbikra várni? Ha GZS bármiben is bűnös (a btk. alapján), miért nem csukatja le őt rögvest a fidesz? És miért nem teszi ugyanezt Gyurcsánnyal (immár egy éve)?
Ha a jobbik annyira tökös, akkor ugye a fideszes fiúkat is rács mögé dugja majd(a btk. alapján)?

Mert ugye, koholt vádakkal sem most, sem máskor nem valami demokrata dolog a politikai ellenfelet partvonalon kívülre (értsd: dutyiba) rakni.
Ez nagy bűn lenne, s mi több: hiba!

Ha viszont tudható, hogy lenne mit kapargatni, de még csak vád sincs, akkor vajh' mi az oka a nem-cselekvésnek?
Ez még nagyobb bűn lenne, s mi több: még nagyobb hiba!

preston 2011.08.31. 22:58:39

@midnight coder: mi az az igazi paraszt, akinek mindig volt földje? ez csak pap lehetett, mert övék volt valamikor a földek fele.
csak annyit: abból a zsiguliból többet vettek volna meg, mint amennyit gyártottak.
tényleg nincs mire emlékezned, sokat kell még olvasnod, nem nagyon tudunk vitatkozni, ráadásul nem is reagáltál az én irásomra.

preston 2011.08.31. 23:01:41

@high up!: én most nem értelek, ha a maszop nem tud már lopni, akkor miért nincs lové? vagy most is működik a pénzkitoló taligájuk? esetleg lefoglaltátok?
szeretnénk sokat úgy élni, mint pár évvel ezelőtt, hiába nyomjátok, hogy most jobb nekünk, nem nagyon érezzük...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 23:02:03

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Tyű, Sipi, te aztán nagyon elemedben vagy, alaposan belecsaptál a lecsóba!
A zsolozsmás zöngeményed telitalálat - a netnek hála, örök mementóként marad fenn az utókor számára.

@Attilajukkaja:
" @apanna:
"Gyurcsány is max. szűk körben volt bátor"
Igaz, de szerintem o kezdte (volna) a megfelelo helyen a sallerek osztogatasat! "

Nagyszerű gondolat, remek észrevétel!
/Vajon Viktor osztogat-e sallert a párttagoknak a (szigorúan) négyszemközti egyeztetéseken?/

@speedhorse:

Köszönöm nagyon korrekt válaszod! Értem és elfogadom okfejtésedet, nagyrészt egyet is értek vele.

zsotti 2011.09.01. 03:25:44

Gecijó ez a blog.
Addig kell élvezni, amig van (a mammutok is elfogytak egyszer)

Beszarás mennyire sötét alakok tartották magukat a "SZÜRKEÁLLOMÁNY"-hoz tartozóknak

röhögő 2011.09.01. 03:47:40

@apanna: "Akar veled a faxom szájkaratézni, vonulj vissza te is a mamához, hátha leesik valami."
- Te beszélsz te kis faszkalap? Te nem az internet homályában vagy, te idióta? Kurva anyádba menjél el!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.09.01. 08:21:30

@apanna: szeretem megtorolni a labam a magadfajtaban:-)

egyszeuen jol esik.

latod, ezert is vagyok - allitasoddal ellentetben - sokkal gerincesebb nalad, mert en bevallom, te meg ide jarsz, ugat a csopp kis szad, de kozben ugy teszel, mint a kurva amelyik papirzsebkendovel fogja a faszt:-DDD

ne jatszd az eszed, kislany. pontosan tudod miert vagyok itt es pontosan tudod, hogy te is azert vagy itt, csak baromi gyenge vagy:-DDD

apanna 2011.09.01. 08:53:48

@röhögő: elég kínos, ha valaki így szocializálódik, és ezt mint az igét hirdeti is. Legyél rá büszke.

apanna 2011.09.01. 08:55:19

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: " ugy teszel, mint a kurva amelyik papirzsebkendovel fogja a faszt:-DDD"
Gondolom van benne tapasztalatod, és most azt meséled keretbe bújtatva.
Talán mossad akkor nem fogják zsepivel. Nem kell ám elhinned, hogy ne fürdj le....

KovA 2011.09.01. 09:23:22

@manó62: "A diktatúrával mit kezdesz,ha nem neked kedvez?"

Megdöntöm !
Nem az első és nem az utolsó eset a történelemben - és a felelősök nem tudnak megszökni a felelősség elől se továbbhárítani se átpasszolni mint ebben az áldemokráciában.
Ezek itt egymást váltó diktatúrák csupán ugyanabban a rendszarban tök egyformán érdekelve - hazugsággal, szabadságodat ellopva és (lényegében téged és gyermekeidet) eladva látszat fennntartásával hatalomban maradni amíg lehet - ha meg már nem esélyes gátlástalanul lerabolni ami még markolható és az egész szart továbbhárítani a következőre, majd ellenzékből gúnyolódni rajta...
2006-ban rádöbbentek, hogy a hatalmat megtartani nem lehet - kapaszkodás a hatalomba hogy elvarrhassák a szálakat még egy utolsó nagy markolás (látszik is az államadósságnövekedésben) és utánuk az özönvíz.

A másik gyarló indítékaiban nem sokkal különb és van annyi sara mely által zsarolható, hogy egy esetleges számonkérést féken lehessen tartani - tiszta játékelmélet: hiába üthetnéd le a fejem - nem ér annyit neked, hogy leharapjam a kisujjad.

Amúgy meg az igazi változást épp a változás illúziója akadályozza meg: a rendszar ugyanaz marad, ha a gengszterek cserélődnek is - a rendszeradta lehetőségeik és az emberállatjának indítékai ugyanazok - nagyjából ugyanaz várható tőlük.

Ami valóban nagy változás - hogy az ország benne az emberek hitelképessége is ki lett merítve a kiszipolyozó libaralizált piacgarázdálkodás által, mely teret adott az erőfölények és a gátlástalanság és kapzsiság korlátlan érvényesülésének, azzal hogy jogfosztottá tette a sorsközösséget az egyes( egyén)ekkel szemben. Relativizálta, individualizálta, liberalizálta és privatizálta az igazságot és az értékrendet - mércéjefosztottá tette a közösséget.
Nincs mihez igazodni, nincs mihez képest ítélni - nyers erő dönt.

Egyébként különösen válsághelyzetben nem eléggé hatékony a demokrácia - nem véletlenül volt hogy a konzuli rendszert konkrét esetekben diktátorok váltották - más kérdés, hogy aztán úgy maradt - nem minden esetben és nem feltétlenül Róma kárára.
A demokrácia válsághelyzetben weimarizmussá lesz impotens, zűrzavaros katyvasz - nyomorba dönti a sorsközösséget - és ebből foganhat aztán igazán elfajult diktátor.
A túlélés ösztöne szüli.
Pillanatnyilag nálunk efféle elfajulásnak erő híján esélye nincs - nálunk egy diktatúra nemzetkozi korlátok közé szorulva hatékonyabb működését csak az ország rendbetételére tudná használni vagy véresen bukik...

Igazából ez a válasz másvalaki kérdésére is, gondoljak bele mi lett volna, ha az országot ilyen helyzetbe kormányzó hatalom diktatúra lehetőségeivel él.
Élt vele 2006-ban - nem tette ki magát megmérettetésnek - és kizárólag két okból hajlandó lelépni - az egyik a saját ellehetetlenülése - ha hatalombamaradásra kényszerült volna - netán a Fityisz föloszlik vagy hasonló a tömegek elvesztik reményüket nincs veszteni valójuk - 2006 ismétlődik elsöprő erővel kevésbbé spontán, nagyobb szervezettséggel, valamint az ellehetetlenülést a demokrácia játékszabályai megszegése miatti nemzetközi nyomás fokozza.
Nem azért adták át a hatalmat mert ők olyan jó gyerekek és kétségeik volta a nép adta legitimitást illetően - akkor már 2006-ban lelépnek - neeeem ügyesen ellavíroztak a rendszeradta lehetőségek korlátai mentén. Ennyi.

Én valóságosan felelős(ségrevonható) uralkodót akaraok - nem olyat amelyik teli zsebbel emelt fővel és felhúzott orral arrébballag csúfolódni azon akinak az ő szarkupaca jutott.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.01. 09:36:43

@high up!: "Már a komcsik gyerekei és unokái is inkább elszöknek külföldre, mintsem hogy kiderüljön róluk, hogy kik voltak az apjuk meg anyjuk."

Én inkább úgy látom, hogy a komcsik gyerekei elmentek a kormányba! Egyébként kérdezd meg Pokorni urat, hogy ő miért nem szökött külföldre, miért jó itthon nekie!

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.01. 09:39:34

@apanna: "...mert minden olyan paraszt..."

Te mivel vagy különb? Úgyan úgy sértegetsz másokat, most éppen a parasztokat, akik a te keneredet is termelik!

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.01. 09:50:51

Nekem erről a blogról az igazmondó juhász meséje jutott eszembe. Aztán van még az a mondás is, hogy szólj igazat, betörik a fejed.
Sajnos az igazmondást csak a mesében jutalmazzák, ezért a mai kormány (fő) igazmondására nem nagyon kell áhítozni. A fejbetörésre sem hiszem, hogy bármelyik kormánytag vágyakozna. A jutalmazást meg úgy is a nép végzi el, ha nem előbb, akkor utóbb.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.01. 09:52:47

@apanna:a kenyeredet akartam írni, sajnos elnéztem egy betűt.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.09.01. 10:22:57

@apanna: hat ez megint elegge gyerekesre sikerult..:-)

onallo gondolat? valami jo poen esetleg?

kis cinizmus, szarkazmus..?

ejj..

sokat kell meg tanulnod, kislany:-)

apanna 2011.09.01. 11:25:43

@látjátok feleim szümtükkel: Ugye neked is a visszaolvasás nehézséget okoz? Nem szokásom egy fórumon ilyen hangnemben írni,de hagyni sem fogom magam.
Te pedig azt csinálsz amit csak akarsz.
A kenyérre valómat pedig én termelem meg.
NA igen, tisztelet a helyi parasztjainknak, mert ők nem fórumoznak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.09.01. 11:46:25

@apanna: "Nem szokásom egy fórumon ilyen hangnemben írni,de hagyni sem fogom magam. "

tehat te is mocskosszaju vagy..:-DDD

ez olyan dolog, hogy ha valakivel osszeverekszem - es nem megtamad, hanem konkretan a szovaltas fajul utesvaltasig - akkor mindketten garazdasagert allunk majd birosag ele:-)

szoval ennyi:-)

en tudom magamrol,hogy egy mocskosszaju tahio vagyok es van annyi gerincem, hogy ezt be is lassam.

te gerinctelenezel, mocskosszaju tahozol, holott annyi gerinced nincs, hogy bevalld, te is egy mocskosszaju taho vagy:-D

de mondjuk ilyenek adjak a fidesz tamogatoinak - most figyelj, poen jon! - GERINCET...

mert tudjuk, hogy mindenki liberalis, mert maganak barmit megenged, csak nemelyekbol - altalaban az emberi minosegben retardaltak ezek - kitor a konzervativ verkereszteny erkolcscsosz, amint masnak is szoba kerulnek a jogai es hogy esetleg akarna valamit csinalni..;-)

Lencsés István 2011.09.01. 12:36:58

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Na ebben egyetértünk látod ! :) ;)

@röhögő: Mi van anonimként megy a sértegetés ? :) ;) Amúgy lepereg szóval ennyi ! :) ;)

KovA 2011.09.01. 12:46:05

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: "Ja az zavar, hogy mindenkinek lehet saját véleménye, és el is mondhatja."

Ha még csak mondaná, az hagyján, de ha kürtöli, agymos, sőt még velem szemben érvényesíti - tolerálásra kényszerít engem (is - nem pusztán véleménykülönbség okán) érzékenyen érintő ügyekben azzal már bajom van...
Tudod a sukorói telekcsere is szabad... törvényes - meg a tocsikolás is...
mind-mind a liberálarcos gengszterrendszer terméke...
Ahogy Kuncze békebasszus Gábor megaszonta olyan hogy tisztességtelen haszon nincs... csak haszon van.

Attilajukkaja 2011.09.01. 14:30:28

@Zébácsi:
:o)))) Koszi!

"Vajon Viktor osztogat-e sallert a párttagoknak a (szigorúan) négyszemközti egyeztetéseken?"

Szerintem igen. Na nem ugy, ahogy Gyurcsany akarta, hanem rendesen, szo szerint megbubolja oket negyszemkozt.
Miert, mit gondolsz, Szijjarto feje altalaban mitol olyan csucsos?
www.starkiss.hu/borsiinfo/wp-content/uploads/2011/06/Szijjarto_Peter-300x295.jpg
Pokorninak meg miert faj az arca, homloka, mitol cseng a fule?
www.budapestedu.hu/data/cms117133/Pokorni_Zoltan1.jpg
www.nepszava.hu/image/?id=312962&ext=jpg&th=inline_main
efpeter.freeblog.hu/files/pokorni.jpg
Na es Rozsikanak mitol sajog a tarkoja?
mandiner.hu/attachment/0029/28253_20110525091417.jpg
Stb.

anonymand 2011.09.01. 15:06:21

@zsotti:

Tisztelt zsotti!

Ők most is részei a magyar szürke állománynak!

Tisztelettel:
anonymand

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.01. 15:29:02

@Attilajukkaja:

Hát, én nem tudom, hogy OV a csinovnyikokkal mit csinál, de Anikóért - a legenda szerint - a kolesz tornatermében Konkoly-Thegével bokszra ment - 5 szép gyerkőc lett a meccs eredménye. Bokszolni tehát tud. De lejjebb adta, mert a jobbhorgokat sallerre cserélte - bár ez sokkal inkább szalonképes eljárás, tény.

***

Szép csokor, nem mondom!

Szíjjártó "Burattino" Péternek nem az álla, de leginkább az orra lehetne csúcsos, hosszú.
Pokorni füle biztosan a bálnák hangjától cseng, vagy esetleg a gyógyforrások zúgása meríti ki hallójáratai tűrőképességét.
Rózsa tarkója pedig a nyomástól fáj, nagy teher nyomja azokat a vállakat!
De hát ugye, ő vállalta, nem?

Attilajukkaja 2011.09.01. 16:21:37

@Zébácsi:
Az ot szep gyerekert oszinten irigylem. Szep csalad! Gatulalok a szuloknek, mert nem lehet konnyu ennyi gyerekkel. Elismeresem!

"Bokszolni tehát tud. De lejjebb adta"
En ugy tudtam, hogy az ovon aluli utesekert bunteto jar. Van egy szint, amely ala meg ott is tilos menni.

""Burattino" Péternek nem az álla, de leginkább az orra lehetne csúcsos"
Szerintem a feje csucske, nem az alla sinylette meg a sok kokit. Azert kell neki minduntalan Moncsicsi frizurat viselnie. A hosszu orr temajara pedig nem mennek most ra, mert a legtobb embernek nem Burattino jutna rola az eszebe.
A tobbi poen (is) viszont ul :o))))

röhögő 2011.09.01. 17:21:36

@apanna: Te kezdted a felmenőkre hivatkozást, úgyhogy a te kurva anyádat!

röhögő 2011.09.01. 17:22:27

@Lencsés István: Ja persze, mert mi elhisszük hogy te vagy az egy tál lencse! :-))

Attilajukkaja 2011.09.01. 18:18:53

@röhögő:
@apanna:
@Lencsés István:
A vilagert sem szeretnek beleszolni a mokazasba,...de nem lenne itt az ideje abbahagyni a homokozast, gyerekek?

Mindannyiotok homokpogacsaja tokeletes, de egyiket sem tudnatok lenyomni senki torkan.
Talalkozunk egy masik blogon!
Ha nem, hat nem.

high up! 2011.09.01. 19:28:32

@látjátok feleim szümtükkel:

Aztán miért szöktött volna Pokorni külföldre? Mert a komcsik az apját megzsarolták és besúgásra kényszerítették (s aztán Pokorni anyja el is vált töle), majd 20 évvel késöbb a kis Pokornit azzal zsarolták meg, hogy mondjon le, mert az apja besúgó volt?

Ti komcsik, ti tényleg ennyire hülyeagyúak vagytok (ne gondolkozz, mert igen), hogy elemi képességeitek sincsenek arra, hogy az alapvetö normákat, igazságokat, összefüggéseket fel tudnátok fogni? Ennyire képességek nélküli az agyatok, gyengébb mint egy majomé?

Vagy a szüleitek nevelték belétek ezt a fajta mocsok proli életformát, tinektek meg annyira tetszik ez, hogy nem is akarjátok feladni?

Scagnetti 2011.09.01. 20:23:39

Nem vastagítani kellene, meg zárójeles megjegyzéseket tenni bele. Az régen rossz, ha megpróbálja elmagyarázni, mit is kellene gondolnunk az adott szövegrészről.

A beszédet akkor végighallgattam, azóta is ugyanaz a véleményem róla. Gyurcsánynak akkor le kellett volna mondania, mégpedig azért, mert bebizonyosodott, a kormány szándékosan hozott rossz döntéseket azért, hogy a hatalma megmaradhasson.
Továbbá álságos dolog volt tőle egy kampányt végighazudni, ezzel választást nyerni, majd eljátszani a hazugságoktól undorodó nagyfőnököt. Ezzel gyakorlatilag azt mondja, hogy mi még nyerjünk csak hazugságokkal, de ezután senki ne hazudjon!
Gyurcsány ezek után megérdemelten bukott meg, sajnos később, mint kellett volna.

sulcus (törölt) 2011.09.01. 21:03:17

@Scagnetti: "Gyurcsány ezek után megérdemelten bukott meg, sajnos később, mint kellett volna."
Egyet értek!!!
Hamarabb jutottunk volna el a hazugság mentes kánaánba amiben a 2/3 forradalom óta szerencsénk van élni,Kedves Vezérünk bölcsessége,nagy tudása jóvoltából!

sulcus (törölt) 2011.09.01. 21:09:37

@high up!: Komcsizós barátom,már csak azt felejtetted oda biggyeszteni a csodálatos hozzászólásod végére,hogy:kitartás éljen Szállasi!
Így még hitelesebb lennél.

sulcus (törölt) 2011.09.01. 21:15:46

@high up!: Egyébként jót komcsiztál le,@látjátok feleim szümtükkel még ha lehet nálad is fasisztább!
:-))))

Scagnetti 2011.09.01. 21:27:39

@sulcus: Jó volna ha egyszer végre nem Orbánon keresztül próbálná mindenki megmagyarázni Gyurcsány dolgait. Gyurcsánynak akkor le kellett volna mondania. Az nem mentség számára, hogy Orbán is hazudott. Főleg, hogy nem is a hazugság volt Gyurcsány fő bűne, ahogy azt írtam is, hanem a tudatosan rossz irányba történő kormányzás. Nem azért kellett volna lemondani, mert hazudott. Még csak nem is a kurvaországozásért. Hanem mert hagyta, hogy olyan irányba haladjon az ország, amerre nem lett volna szabad.

De itt rögtön az a válasz, hogy Orbán, Orbán, Orbán. Ebből pont az látszik, hogy nincs igazi mentség Gyurcsány tetteire, csak azzal akarják kimosni, hogy a másik is simlis. Tudjuk, hogy az is simlis, de ettől még Gyurcsány is az marad.

sulcus (törölt) 2011.09.01. 21:36:21

@Scagnetti: Tudom,hogy a fidesznyikeknek ez (is) a reklám helye,Te 5x írtad le Orbán nevét!
Számold meg légyszíves,én hányszor?

high up! 2011.09.01. 22:41:19

@sulcus:

Te még a brezsnyevi pangásnál is lemaradottabb vagy! Eftárska, 40 éves agymosás után persze hogy ösztönösen azt fújod, hogy aki nem komcsi az csak fasiszta lehet (mert olyan hogy komcsi utáló egyéb nincs is a világon, elvégre a nyugat is fasizta). Komolyan, téged, meg titeket síkhülye komcsikat nem zavar, hogy a parányi agyatok megragadt a neandervölgyi színvonalán?

Scagnetti 2011.09.01. 22:42:40

@sulcus: Gyorsan lesz nálatok fidesznyik az ember. Elég ha nem nyalja Gyurcsány seggét. De te csak beszélj mellé továbbra is, aztán csodálkozz, hogy az Orbánékból kiábránduló nép nem sírja vissza a Ferit!

high up! 2011.09.01. 22:45:11

@Scagnetti:

Ja, ja az a legnagyobb röghej ebben a két nagyonmarhában (gyúrtcsótány meg greci), hogy kiadták a parancsot, hogy ne Orbánhoz mérje magát a kurvasokbortivó komcsi, de azért a nap minden percében csak Orbán körül forog minden gondolatuk. Szerintem amikor ez a két nagyonmarha elvonul rájszolni, akkor is kirakják maguk elé Orbán képét, mert különben belehülyülnek a gondolatba, hogy mit csinálhat most Orbán, amikor éppen nincs szem elött.

Scagnetti 2011.09.01. 23:00:11

@high up!: Az Mszp már vagy tíz éve semmi másról nem tud beszélni, mint Orbánról. Nincs mit mondaniuk a választóknak, fogalmuk sincs, mit kellene tenni egy kormányzó pártnak. És ebben az a legszomorúbb, hogy mikor Orbán megbukik, mert egyszer megbukik, akkor nem lesz kire lecserélni, mert csak ilyen kretének vannak a mezőnyben, mint a szocik és Gyurcsány. Lehet, hogy a nép tényleg elhúz majd a Jobbik karjaiba, mert nem marad nekik semmi más. Az lesz a nagy szopás.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.01. 23:55:39

@high up!:
@Scagnetti:

Ha szabad, elmondom nektek, hogyan látják a dolgot azok, akiket sem a narancsligetek, sem pedig a szegfűkertek illata nem hat meg különösebben.

Leginkább Orbán az, akinek Gyurcsány-fóbiája van, s ezt a fóbiát sikerrel terjeszti örökös mantrázásával ("gyurcsány a hibás", "emútnyócév").

Gyurcsány már régen nem kormányfő, párttámogatás sincs mögötte, politikailag a partvonal szélére - ha nem ki - sodródott. Perpill GYF nem meghatározó tényező.
Mi szüksége akkor van minderre mégis Orbánnak, miért csinálja, miért annyira erős a gyurcsánnyal fogalalkozó fidesz-kommunikáció?

Három eset lehetséges:

1. Úgy fél Gyurcsánytól mint a tűztől.
2. Az ellenségkép fenntartásához kell, hogy ezáltal elterelje a figyelmet önnön bénázásától, hozzánemértésétől.
3. A fenti két ok együtt.

Az egész ország nagyon jól járna azzal, ha mindkettejük örökre eltűnne a politikából, és soha többé nem szólnának bele a polgárok életébe. És jelentem, ugyanezt tehetnék pártjaik is, Lendvai, Szekeres, Puch, Szanyi, Kövér, Kósa, Lázár és Selmeczi, mind-mind eltűnhetne már végre. CSak kárt okoznak ennek az országnak.

***

Az pedig, kedves Scagnetti, hogy Orbánt nem lehet lecserélni, óriási tévedés! Mindenkit, ismétlem, mindenkit le lehet cserélni, mindennek és mindenkinek van alternatívája.

Orbán Viktor nem mindenható, csak egy - tulajdonképpen meglehetősen rossz - politikus.
Ne gondold, hogy 2/3-os hatalma az égig ér.

Scagnetti 2011.09.02. 08:44:14

@Zébácsi: Ezen hozzászólás alapján mégis úgy tűnik, hogy a szegfűszag illata elvarázsolt. A Klubrádió hallgatóin kívül nem sok embertől hallottam még ezt a szöveget. Ők próbálják azzal vígasztalni magukat, hogy a Viktor mennyire fél a Feritől.

Itt is megkérdeztem már néhányszor, sosem kaptam rá választ, de megpróbálom mégegyszer. Miért kellene Orbánnak félnie attól, aki ilyen sikeresen kikészítette a pártját? Orbánék a kétharmadot Gyurcsánynak (is) köszönhetik. Ez az ember a Fidesz számára csak hasznot hoz, de ezt a szegfűillattól néhányan még ma sem veszik észre.

Abban igazad van, hogy kell az ellenségkép fenntartásához. Ahogy az Mszp-nek is, úgy a Fidesznek is nagy szüksége van ellenségképre. És mivel Gyurcsány, akinek elutasítottsága a legmagasabb az aktív politikusok közül, nem nyugszik, és ma is az Mszp visszaszerzését tervezi, ezzel gyakorlatilag a Fidesznek segít.

Aki képes olyat leírni, hogy Gyurcsány peropill nem meghatározó tényező, za nagyot téved. A kormányzás visszaszerzésére valóban esélytelen, de a pártját sikeresen visszahúzhatja még sokáig, mivel azok meg olyan töketlenek, hogy nem tudnak megszabadulni tőle. És Feri szerepelni akar állandóan, amivel éppen azt kommunikálja, hogy ő nagyon is fontos tényező a pártban.

El kellene azt is olvasni mégegyszer, amit Orbánról írtam, és meg kellene érteni. Nem fogalmaztam bonyolultan. Orbán bármikor megbukhat, de ebből a mezőnyből nincs egy sem, aki a győzelemhez elegendő támogatást össze tudná szedni. El lehet őt zavarni, de nem tudna senki a helyére ülni, mert az ellenzéki pártok és vezetőik támogatottsága túlságosan alacsony.

sulcus (törölt) 2011.09.02. 08:45:49

@Zébácsi: Szívemből szóltál!
csak azért fasisztázom őket,mert unalmas,hogy aki nem orbán seggnyaló az már csak komcsi lehet.
Ha viszont őket fasisztázzák le azért viszont vérig sértődnek.
Jó példa arra,hogy nekik mindent szabad,más meg bolsevik.

"Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás.
Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás, ha a többiek nincsenek bent, akkor lógnak a munkahelyükről.
Amikor helyi lakosként lakhatási támogatást számolunk el, akkor az nekünk jár, ti pedig a piacon kérjetek számlát minden csomag retekről.
Amikor mi vásárolunk - hitelből - tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.
Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a „nem szokványos magyar út”, ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.
Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.
Amikor a mi kutyánk kölykét érint hátrányos egy szabályozás, akkor azt úgy módosítjuk, hogy rá ne vonatkozzon, ti pedig tetszettetek volna többen lenni.
Amikor nálunk az értékmérő az, hogy kinek mije van, akkor mindenki szánalmas, aki kevesebbet szerzett.
Amikor a Médiatanácsban kizárólag a mi embereink ülnek, akkor az egyensúly biztosított, mert "ők nem olyanok", ha ugyanezen szabályok alapján egyszer majd mások felügyelik a sajtószabadságot, akkor az mindjárt kommunista diktatúra.
Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a Haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett a sorsának eldöntésére.
Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor „hallgassuk meg egymást”, ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt."

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 10:23:42

@Scagnetti:

Ezt a választ vártam tőled, nem leptél meg.
Kiszámítható vagy. Azokhoz tartozol te is, akik simán balra sorolnak mindenkit, aki nem a jobboldalon van (a szélső jobb kivételével).

Tévedsz, semmilyen virág illata nem varázsol el, allergiás vagyok a pollenekre.

Én nem a klubrádió hallgatóiról beszéltem, hanem azokról, akik jelenleg a bizonytalan szavazók táborába, vagy a "nincs kire szavaznom" táborába tartoznak.
/Ámbár lehet, hogy akár ők is, vagy akár fidezsesek is hallgatják ezt az adót/.

Ők azok, akik képesek elvonatkoztatni mindkét oldal hazugságaitól, és azt látják, hogy egy gyakorlatilag teljhatalmú kormányfő egy több éve hatal,asat bukott volt kormányfő nevének mantrázásával keres és talál fogást a társadalmon - erre írtam lehetséges okokat. Nem tényként, hanem kiváltó lehetőségként.

Mit nem lehet ezen érteni?

Gyurcsány nem meghatározó. Volt pártja láthatóan megosztott, nem áll mögé, nem képes összefogni őket, nem képes fazont adni nekik, nem képes megtörni az Orbánnal szemben gyenge Mesterházy elnökségét.
Gyurcsány mai cselekedeteivel tényező ugyan - hiszen politizál, nyilatkozik, de gyakorlatilag semmi hatása nincs arra, ami történik. A potenciál megvan benne, de - úgy tűnik - a mantrázás pont ezt hivatott kioltani.

A hasznot pedig nem GYF, hanem Viktor retorikája termeli.

Orbán bukásával kapcsolatban egy szóval sem írtam, hogy ebből a mezőnyből buktatná meg bárki is, és azt sem, hogy ez 2014 történése lesz. Én azt írtam, hogy nem ér ő sem az égig, azaz, hiába szeretne 10-20 évre berendezkedni, nem fog ez neki sikerülni.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 10:36:55

@sulcus:

Mindig csak nézek, hogy emberek képesek fekete-fehérben látni a világot. A tónusok teljes hiánya.
Klubrádiót hallgatsz? Libsibolsi vagy!
Hír TV-t nézel: Fidesznyik vagy, Orbánista!

És aki mindkettőt hallgatja/nézi? Vagy egyiket sem?

Az általad leírtakhoz nincs mit hozzátenni. Jó példák a kettős mércére és kettős beszédre, mindarra, amik ezt az országot béklyóba kötik.
A meg nem értés, a más-gondolkodás el nem fogadása.

Még egy gondolatfüzér: biztos, hogy a fidesz jobboldali párt?
Biztos, hogy a mai turbulens világban létezik még tisztán jobb és tisztán baloldali párt? Elvek talán igen, de megoldásokban a határok erősen mosódnak, olykor a másik térfélre is átnyúlnak.
A manyup vagyon elhappolása szerintem ugyanis tipikus balos módszer. A kobzás kommunikációja pedig "évtizedes módszerekre" emlékeztet.

Bocsánat, de ennek hadd ne tapsoljak.

Szép napot!

manó62 2011.09.02. 11:07:41

@KovA: A diktatúra tudomásom szerint nem elszámoltatható,attól diktatúra.Azt csinál,amit akar.Rendben van,megdöntöd.Minden évben harcot akarsz?Mert ami jó neked,nem biztos,hogy jó másnak,ezáltal valaki mindig küzdeni fog.Jó út az anarchiához,a káoszhoz.

Lencsés István 2011.09.02. 11:27:52

@röhögő: látom anonimként könnyen megy a sértegetés , de megsúgom lepereg ! :) ;)

@Attilajukkaja: 1 . Tanulj meg írni . 2 . Nem mókázok . 3 . Nem vagyok gyerek . 4 . Neten hogy lehet homokozni ? :O Ilyennel is rég találkoztam aki ennyi hülyeséget írt volna nekem ilyen rövid válaszban ....

Scagnetti 2011.09.02. 11:50:37

@Zébácsi: Azok a lehetőségek némileg ellentmondanak egymásnak. Én elmondtam, szerintem miért beszél annyit a Fidesz Gyurcsányról. Amíg szem előtt van, addig az az Mszp-nek rossz.

Hogy Orbán meddig marad, azt senki sem tudja. De az a számára bíztató, ha az ellenzéke ennyire gyenge és megosztott. Lehet közhelyeket puffogtatni, hogy ő sem ér az égig, de amíg nincs olyan politikai csoportosulás, amelyik legnyomja a Fideszt, addig bizony Orbán is az égig ér.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 12:15:15

@Scagnetti:

Értem, és sok mindenben egyet is értek.

Egy lehetőség:

Ha az mszp-nek egy csöpp esze lenne, beevezne abba a monszun-passzát szélbe, amit a fidesz Gyurcsány nevének emlegetésével kelt.

Nem kellene mást tenniük, csak szakítani Gyurcsánnyal és kirúgni a régi bútordarabokat (a neveket leírtam). Valóban megújítani a pártot. Így már a Gyurcsányozás körön kívülre kerülne, a fidesz légüres térben mozogna.
Persze ehhez akarat kell, és tiszta víz a pohárba. Máshogy nem megy.

/Gyurcsány meg alapítson új pártot, ha akar./

A közhelyek attól közhelyek, hogy igazak. OV-nak most valóban nincs ellenfele, de eddig még minden rendszer kitermelte magának ellenzékét, és minden egyensúlytalan helyzet az egyenlítődés felé billent.

Idő kérdése most is. 2014-ig, vagy 2018-ig pedig van még idő, még bármi történhet.

Engem nem Orbán vagy Gyurcsán, nem a pártosság, baloldaliság, avagy a jobboldaliság érdekel, hanem az, hogy egy élhetőbb ország polgára lehessek.

Nekem csak ez fontos. Ha ez megvalósul, akkor teljesen hidegen hagy, milyen erő kormányoz, és az is, hogy mi a neve a miniszterelnöknek.

Szép napot!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 12:19:57

@manó62:

"A diktatúra tudomásom szerint nem elszámoltatható,attól diktatúra.Azt csinál,amit akar..."

Mit gondoljak Ceausesckuról? Miért menekül Kadhafi? Mi lett Pol-Pot-tal?

A diktatúrák utólag mindig elszámoltathatók. Jogállamban, ha van miért, még a demokráciák is.

Bocs, hogy belevakkantottam.

Scagnetti 2011.09.02. 12:48:03

@Zébácsi: Nagyjából egyetértek. Csak egy-két megjegyzés még.

Nem is annyira azon múlik, hogy van-e eszük. Tudják ők jól, mi a baj a párttal. De ahhoz, hogy ez változzon, saját magukat kellene kirúgniuk, és ezt nem fogják megtenni. Teljesen mindegy, hogy a gyurcsányista oldalról vagy a másikról beszélünk, mindegyik ragaszkodik a pozíciójához.

Természetesen Orbán is kitermeli az ellenzékét. Csak ez az ellenzék ezerfelé húz, és hitelesség tekintetében sincs jó helyzetben. Így sokáig tart váltani.

belekotty 2011.09.02. 12:54:34

@Zébácsi: "Nem kellene mást tenniük, csak szakítani Gyurcsánnyal és kirúgni a régi bútordarabokat (a neveket leírtam). Valóban megújítani a pártot."
- csakhogy ezek a régi bútordarabok a PÁRT. úgyhogy az MSZP-t nyugodtan leírhatjuk. Ha valaki politikai karrierről álmodik, az mszp címkével olyan hátránnyal indul, hogy az esélytelenné teszi. Ezen az öszödi beszéd újraértékelésének kísérlete sem változtat.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 13:23:32

@belekotty:

Igazad van, de fontos, hogy a magyar szavazó igen feledékeny, illetve az is, hogy a mszp tábor elég nagy, és sokan szavaznának rájuk, ha tisztulna, szakítana a gyurcsányi múlttal a párt.

/hangosan gondolkodtam, nem mondom, hogy így is van - feltételezés/

KovA 2011.09.02. 14:03:28

@manó62: Azt, hogy mi a jó, azt senki se tudja - de hogy ez rossz ami van - az kevés kivétellel mindenkinek világos.
A kérdés, hogy mi legyen ?
Felőlem lehet demokrácia - de ez a demokrácia ami van nem kell.
Ez ugyanis néphülyítés - sokkal inkább mint egy diktatúra.
És a néphülyítésnek is katasztrofálisak a következménye - ha úgy tetszik akár amiatt, hogy diktatúrába torkollik - mint a weimarizmus impotenciája - és akkor minden csakugyan a diktátor becsületén küldetéstudatán illetve emberi gyengeségeken úrrálevésén múlik. múlik.
Nagyjából ez itt az utolsó esély (még csak az sem biztos hogy lehetőség) úrrálenni a problémáinkon - mint sorsközösség.
Ha nem sikerül - az életösztön tombolásba-rombolásba kezd - aztán lehet itt anarchia - diktatúra meg minden - ami biztos, hogy attól kezdve már nem mi irányítjuk a repülésünket, hanem a fizika a zuhanásunkat...

sulcus (törölt) 2011.09.02. 15:41:13

@Zébácsi: Végre,hogy valaki észrevette,jelenleg a fidesz a baloldali párt csak azt nem értem miért nem szoknak már le a komcsizásról.
Zárojelben még hozzátenném,náluk landolt a "gengszter váltás" óta a volt MSZMP kemény magja is,igy még inkább fura a fanjaik szájából az állandó bolsizás,komcsizás.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.02. 16:44:16

@high up!:" Mert a komcsik az apját megzsarolták és besúgásra kényszerítették (s aztán Pokorni anyja el is vált töle), majd 20 évvel késöbb a kis Pokornit azzal zsarolták meg, hogy mondjon le, mert az apja besúgó volt?"

Talán ott voltál, és te kényszerítettél, vagy te zsaroltál, hogy ennyire tudod?

Érdekes, engem nem akartak kényszeríteni besúgásra, és később sem zsaroltak ilyen miatt.

Tudod messziről jött ember azt mond amit akar! Erre majd évtizedek múlva te is rá fogsz jönni.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.02. 16:46:09

@high up!:" a "gengszter váltás" óta a volt MSZMP kemény magja is,igy még inkább fura a fanjaik szájából az állandó bolsizás,komcsizás."

KovA 2011.09.02. 16:53:21

@sulcus:
Csak egy apró javítás:
1989 rendszerváltás volt - 4 évenkénti gengszterváltós rendszarra... :-)

Attilajukkaja 2011.09.02. 19:10:39

@Lencsés István:
"Tanulj meg írni"
Soha nem volt alkalmam magyar iskolaba jarni es erzem, hogy komolyak az irasbeli hianyossagaim. Elnezest. A latin betuket kb. 10 eves koromban tanultam meg, ondidakta modon. Igyekszem helyesen irni, de nem mindig sikerul. A megrovasod helyenvalo!
Pedig hidd el, hogy nagyon igyekszem! Csak tudod, nem konnyu ez. Van, ami neked csak ugy jott, mert az allam adta. Es vagyunk nehanyan, akik azert is megkuzdottunk, amit sokaknak a Kadar korszak ingyen nyujtott.
Ez termeszetesen nem a te hibad, csak nem esik tul jol, amikor ezert bantanak.

"2 . Nem mókázok ."
Ettol feltem!

"3 . Nem vagyok gyerek ."
?

"4 . Neten hogy lehet homokozni ?"
Egyertelmuen nem tudtad ertelmezni, hogy a homokozas nalam a megfontolatlan, egyugyu viselkedes, az ovodasok szinonimaja.

Tobbeteknek irtam ezt es nem a valaszotok lenyegere, hanem stilusara utaltam.
A ketsegeim tovabbra is fennallnak! Sajnalom, ha ezt sem ertetted meg!

Attilajukkaja 2011.09.02. 19:31:04

@Zébácsi:
"sokan szavaznának rájuk, ha tisztulna, szakítana a gyurcsányi múlttal a párt."
Gyurcsany neve egy rossz omen.
De hogy sokan szavaznanak rajuk Gyurcsany nelkul, abban nem vagyok biztos.
Szerintem egy ugyes-okos jobboldalt kellene letrehozni. Nem tudom, kikbol indulnek ki, de Kosa es Pokorni is ertelmes embereknek tunnek.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.02. 20:53:47

@Attilajukkaja: "@Lencsés István:
"Tanulj meg írni""

Ne is foglakozz vele, én ( és még sokan mások is )megértettem eddig minden írásod. Ő is inkább arról beszélne, hogy a Magyar Köztársaság elnöke miért nem tud helyesen írni.
Azok nagy része sem tud helyesen írni, akik magyar iskolába jártak, és ezt nem csak a helyesírásra, hanem a tartalomra is értem.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 22:28:00

@Attilajukkaja:

Pokorni és Kósa valóban értelmes, de nem tudom, hogy ennyi fideszes év után hogyan tudnának egy valódi jobboldali pártba tagozódni.

Másrészt amíg a fidesz ebben a formájában létezik, addig nemigen van hely "másik", illetve "egyik" jobbos pártra - nem véletlen, hogy a mdf is ki lett herélve.
Az persze más kérdés, hogy bár a fidesz jobboldalinak vallja magát, mégsem tekinthető tisztán annak, sőt.

Olyan ez, mint a jó focibajnokság: szükség van egy jó "fradira", egy jó "újpestre" - de egyik sincs.

Ott ahol egyáltalán nincs, vagy csak egy, igazán erős párt működik, baj van az egyensúllyal - mint most nálunk.

Lencsés István 2011.09.03. 10:17:10

@Attilajukkaja: Én is mindenért megküzdöttem .... Tudtam értelmezni amit írtál , de homokozni a gyerekek szoktak a játszótéren , a neten azt NEM lehet ! A sértésre nem reagálok , lepereg mert anonim vagy ! :) ;) A stlusom ha nem tetszik , akkor nem kell vele foglalkozni , ennyi .

manó62 2011.09.06. 06:34:55

@Zébácsi: Igen,de milyen áron!Ez kell nekünk?

paragrafus 2013.04.12. 16:58:47

A negyedik alkotmánymódosításról tárgyalt a Velencei Bizottság delegációjával pénteken Budapesten Répássy Róbert igazságügyi államtitkár, aki szerint a testület tagjai több kérdésben is "elfogultságról tettek tanúbizonyságot".

hvg.hu/itthon/20130412_Repassy_elfogultak_a_Velencei_Bizottsag_d

pjm 2013.04.12. 22:13:13

@De hol van Columbo felesége?: Kósa értelmes?????????????????Kósa L Adolf, vagy melyik Kósa?

tiszay 2013.08.27. 18:22:01

Hála Istennek, jó helyen, jó időben hangzott el így hozzájárult az MSZP bukásához.

komplikato 2013.08.28. 11:07:38

@alpaca: "akár csak 3 centit haladtunk előre már "

Na ja, nem nyakig és a sz*r, hanem a szánkig ... a haladásnál az IRÁNY nem mindegy.

"Ez olyan csökkenés ami valójában növekedés."

István Magyari 2016.04.03. 18:41:43

Zsotika leszophatsz az öszödi beszéddel együtt.
süti beállítások módosítása