Magyarország bezárkózik. Magára csukja a vasfüggönyt, csak most nem nagyhatalmak alkuja kényszeríti, hanem önszántából teszi. Igaz, polgárai egyre  nagyobb elégedetlenségétől övezve. Mi leszünk a legszomorúbb barakk.

Most már nem kétséges, hogy Orbán Viktor tönkre teszi a hazáját. A napnál világosabb, hogy csak egy dologhoz ért: a hatalom megszerzéséhez. Az ehhez vezető ármányhoz, hazudozáshoz, maffiaszerű politizáláshoz. Lassan kitehetjük a táblát, hogy Magyarország államformája: munkatábor, amelyet a Liberális Internacionálé egykori alelnöke ma valahol Lukasenka gondolatvilágával szabadít rá a nemzetre - hagymázas ideológiai gondolatokkal, a politikai köpönyegforgatás nagymestereként.

Magyarország ma fél. Az emberek nem mernek beszélni a munkahelyükön, mert aggódnak, hogy valaki meghallja, jelenti, és kirúgják őket. Nem veszik elő a villamoson a táskájukból az ellenzéki hangvételű újságot, mert bármikor beszólhat valamelyik utas. Nyílt színen megy a zsidózás, cigányozás, buzizás. Az egykori ígéretekből semmi sem valósult meg. Az orvosok menekülnek, film nem forog, a színházak fuldokolnak a politkában és a pénzhiányban, az Opera megszűnik lassan, a pedagógusok pánikban, a közszolgák indoklás nélkül kirúgva, a rendvédelmiek és a tűzoltók átverve. Névre szóló büntetési törvényeket készítenek elő. A magánnyugdíjat ellopták, abból csökkentik azt az államadósságot, amelyet jelentősen növeltek az elmúlt egy évben, és amely e csökkentés forrása miatt nemsokára újra nőni fog. Éppen az ellopott magánpénz miatt, mivel hitelt kell majd felvenni, hogy húsz év múlva nyugdíjat tudjon fizetni az állam. Az egyetemistáknak nem engedik a tüntetést - mint 1956-ban. A Kossuth téren fáradt fotókiállítás tartja távol a tiltakozókat, a szakszervezetek egymást méregetve próbálkoznak, de mire megjönne a bátorságuk, a törvény erejével tiltják nekik a sztrájkot. A magyar pedig önnön verejtékével, konténerlakóként, havi 30 ezerért fog stadiont építeni az ő Szeretett Vezérének, az avatáson nyilván lesz valamilyen közös, több ezres szpartakiád is. Ha nem vállalja, éhen is dögölhet.

Brüsszel - és Moszkva - folyamatosan bírál, a környező országok vezetői egyre bátrabban veszik a szájukra a lenézett Magyarországot. Az uniós elnökségünk csúfos kudarc lett. Orbán magányos vezető Európában, egyetlen szövetségese, Berlusconi, lassan menekülőre foghatja. Szétverték a közigazgatást, hetente módosítják a költségvetést és az alkotmányt, folyik az úri dőzsölés, a cimborák végső kielégítése. Magáncégek magánügyeibe szólnak bele, pedig ott aztán semmi keresnivalójuk. Adórendszerük szétverte a büdzsét, de az orbáni háborúban minden egyes visszalépés egyenlő lenne a megsemmisüléssel.

Remélem, Magyarország ezt nem fogja hagyni. Rákosinak ott voltak az orosz csapatok, az ÁVÓ, az egypárti sajtó, mégsem húzta tovább hét évnél.

De abban is bízom, hogy az MSZP aktív, több ezres tagsága is megmutatja, hogy képes a megújítás motorja lenni és nem hagyja bezárni a pártját. Mert hát nincs harmincezer tag, jó, ha a harmada létezik. Ha annyian lennének, ahányat a vezetés mond, akkor már most is több tízezeres tüntetéseket szervezhetne a magyar baloldal. De sajnos, ez a szám fikció. De most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a pártszavazás révén ezrek akarnak majd változást a Magyar Szocialista Pártban. Pártjogilag leverhetők ugyan, de a szavuk, a kérésük erős jelzés marad, amit nem lehet soha többé figyelmen kívül hagyni. Több igennel szavazó lesz, mint ahányan a Demokratikus Koalíció párttagjai, annál pedig végképp, akik az átverés kongresszusán szavazatukkal a pártszavazás visszavonását kérték - bár erre a tagok őket nem hatalmazták fel, ilyen ötlet ugyanis csak a helyszínen került elő...

Nem jó dolog bezárkózni. Az MSZP semmiképpen se tegye, mert aztán nehéz lesz Orbánékon számon kérni az ország lelakatolását.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr343010469

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tényleg a közmunka Orbánék csodafegyvere 2011.06.24. 20:03:46

 A fasztarisznya kormány Európa egyik legrugalmasabb munkaerejévé tenné a magyart és a kkv-k előnyére differenciálná a Munka "Oktondi" Törvénykönyvét - derül ki a punnyadt Nemzetgazdasági "Xavér" Minisztérium által ma közzét...

Trackback: Gréczy, a Corvinus és az '56-os egyetemisták 2011.06.24. 19:59:12

  Nagy tisztelői vagyunk Gréczy Zsolt munkásságának, legutóbbi blogbejegyzésének (A legszomorúbb barakk) egyik mondatát mégis háromszor-négyszer is el kellett olvasnunk, míg elhittük, hogy tényleg azt mondja, amit: „Az egyetemistáknak n...

Trackback: Papírja van róla! 2011.06.24. 12:42:22

Papíron már megvan az egymillió új munkahelyVilággazdaság OnlineLehet, hogy ön még nem is tud róla, de papíron már dolgozik?Azt szeretném megtudni, hogy kaphatnék-e valamiféle munkáltatói igazolást arról, hogy papíron már van munkahelyem, és ha igen ak...

Trackback: A legszomorúbb barakk 2011.06.24. 12:06:01

Most már nem kétséges, hogy Orbán Viktor tönkre teszi a hazáját. Lassan kitehetjük a táblát, hogy Magyarország államformája: munkatábor.

Trackback: Buszbalesetek: Miért öl a magyar út? 2011.06.24. 09:40:06

A hétnek még nincs vége, mégis megvonhatjuk a megdöbbentő mérleget: hétfő óta a magyar országutakon három súlyos buszbaleset történt, amelyekben összesen kilencen haltak meg, és több tucatnyian súlyosan megsérültek. A balesetek mindegyikében nem menetr...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fatia-negra 2011.06.24. 09:28:27

ez a nép ezt érdemli... parasztok.

buta, tunya, aljas, tisztességtelen zermberek

üdv Pató Pál

kkk666 · http://www.vizvezetekszereles.info/ 2011.06.24. 09:32:41

az ember szíve mindíg boldogan dobog, amikor pártatlan, építő jellegű kiritikát olvashat a fennálló kormányzatról. ami még örömet keltőbb, hogy már 20 éve folyik az ilyen típusú obijektív és érzelemmentes véleménnyilvánítás.

SP (a bátor) 2011.06.24. 09:36:01

"Nem veszik elő a villamoson a táskájukból az ellenzéki hangvételű újságot, mert bármikor beszólhat valamelyik utas."
Na itt szartam be a röhögéstől...
Egyébként tudok egy jó pszihiátert...
Lehet nem szeretni OV-t meg a rendszerét, mert lehet, de ez már klinikai eset. (gigalol)

2011.06.24. 09:40:34

"Magyarország ma fél. Az emberek nem mernek beszélni a munkahelyükön, mert aggódnak, hogy valaki meghallja, jelenti, és kirúgják őket. Nem veszik elő a villamoson a táskájukból az ellenzéki hangvételű újságot, mert bármikor beszólhat valamelyik utas. Nyílt színen megy a zsidózás, cigányozás, buzizás. "

netto hazugsag, vagy a kedves blogiro nem ebben az orszagban el. a poszt tobbi resze innentol akarmi is lehet, hiteltelen. erdekes, en nem felek a munkahelyemen, pedig nem vagyok egy sarokba visszahuzodo tipus. az orszag problemaira amugy garantaltan sem a fityisz, sem a jelenlegi mszp NEM megoldas (felreertes ne essek, a tobbi partnak csufolt ize sem).

sidorovich 2011.06.24. 09:46:41

@SP (a bátor):

Nem klinikai eset ő, hanem nagyon is tudatosan próbál egy tábort összekovácsolni.

Más kérdés, hogy a hozzá hasonlókon kívül nem hisz már ezeknek senki.

sinus67 2011.06.24. 09:47:52

És még rám mondják, hogy sötéten látom a dolgokat.
Az MSZP mögé azért nem sorakoznak fel tízezrek, mert - valljuk be - az elmúlt időszakban az MSZP névhez sok korrupciós ügy kapcsolható. Egyenlőre, legalábbis a gyanúja mindenképp. Ítéletek még nem voltak, de majd lesznek.
Ilyen PR munkával és politikai, gazdasági teljesítménnyel senki ne várja, hogy jelentős tábort megmozgat a "baloldal". Alapvetően jóhiszemű vagyok és nem gondolom, hogy szándékosan, nemzetrontóan történt az elmúlt nyócév. (Van abba felelőssége a FIDESZ-nek is.)
Azt azonban elfogadom és vallom, hogy 8 év bénázásának, töketlenkedésének az eredménye, hogy itt tartunk.
A többiről nekem is ez a véleményem, bár ennyire nem látom sötéten a dolgokat, azért jobb félni, mint megijedni. A munkahelyemen már én is befejezem a politizálást.

@SP (a bátor): Az I. Orbán kormány idején saját tapasztalatom volt a 4-6-os villamosvonalon utazva, hogy azért kötöttek bele egy krapekba, mert népszabit olvasott. Lehordták mindenféle hazaáruló, kommunista szemétládának. Biztos, hogy nem ez az általános jelenség, de volt és van ilyen. Ahogy a dolgok haladnak egyre több lesz.

endre2714 2011.06.24. 09:50:58

Mindig megfogadom, hogy nem kommentelek, nem kommentelek. De akkora ordas baromságokat írsz, hogy nem bírok magammal. Mióta csúfos vereség az EU elnökségünk, te szerencsétlen?
Köszönöm, hogy reggelente rendszeresen felidegesítesz, legalább leszoktam a kávéról.

olajoslajos 2011.06.24. 09:52:34

Teljesen, mintha szektatagokat akarna toborozni. Talán ezek után a szcientológusok is alapíthatnának pártot. Ennyit ők is tudnak.

sinus67 2011.06.24. 09:53:31

Ja igen.
Az EU elnökségről azért nem hiszem, hogy csúfos vereség jön le. Megköszönték a sikeres elnökségünket és felkértek, hogy továbbra is vegyünk részt a folyamatokban. Nem gondolom, hogy ez csúfos vereséget jelent. Sőt.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.24. 09:53:55

Tényleg ilyen szar a helyzet? :O :)
Én azért ezt a rettegést nem tapasztaltam.
De hát kellenek az ilyen bérrettegő dumák is :)

bálnavadász777 2011.06.24. 09:56:07

Kedves Gréczy Zsolt
Ön nettó elmebeteg.
Jó egészséget, bár a hárshegyi diliházat éppen önök zárták be.

mirrmurrkandúr 2011.06.24. 09:56:51

ez a gréczy a legundorítóbb ember
a magyar közéletben.

Szél Kállmán 2011.06.24. 09:58:38

A múltkor a 201-es busz vezetőjének fülkéjében láttam a Barikád című újságot, ami ugye a Jobbiké. Érdekes, de az utasok nem bántották, nem jelentették fel és azóta is BKV sofőr.

M_R 2011.06.24. 09:59:18

@endre2714:
"Mióta csúfos vereség az EU elnökségünk"

Nem csúfos vereség, inkább komplett közröhej:) Püffedt arcú Kedves Vezetőtök nem kis skizofréniáról tett tanúságot :)

2011.06.24. 09:59:49

Az a fotókiállítás engem eléggé zavar, habár nem szoktam tüntetéseket rendezeni, de aki akar, hadd tegye... az ürügy szótári definíciója...

átlátó 2011.06.24. 10:00:05

Zsolti gyerekem, szivjal, vagy igyal, vagy legyen egy csajod aki rendesen boldogga tesz,...vagy mittudom en irjal müdalszöveget. Mondom en ezt neked olyan tiszta szivvel, amilyennel Kozso egy slagert ad nepenek es olyan lenyeges megjegyzessel, hogy az en szemelyes velemenyem szerint a Fidesz mint olyan, a puhapöcsüek gyülekezete. Akkor most azt is tudod, hogy az enyem milyen kemeny, - ne, ne azon pampogj, hogy csak szerintem, mert ezt tudom. De a csajom szerint se puha. Igy akkor mar erted.

mirrmurrkandúr 2011.06.24. 10:02:42

egyébként vicces, hogy valaki itt azt írta, hogy GZs nagyon is tudatosan akar egy tábort összetartani a blogjával... hát... a Fideszét lehet, hogy a végén sikerül. de tényleg, legalább ne ilyen gátlástalanul hantálnál, Zsóti :-/

Cr 2011.06.24. 10:04:29

"Nem veszik elő a villamoson a táskájukból az ellenzéki hangvételű újságot, mert bármikor beszólhat valamelyik utas."

Ahogy Kovács Laci bácsi (H. Kovács László, ahogy ismerjük) mondta 2002-ben: FÉLELEM VAN AZ ORSZÁGBAN :D
Akkor is már jókat röhögtünk ezen :D

No, ha én pl a 168 órát akarnám olvasni, valóban nem venném elő a tömegközlekedésben, mert még kiröhögnének. Mészáros vezércikke, ami pont úgy, mint Csurka bármelyik újságja, mindig ugyanolyan, izzadtságszagú és szánalmas. Nem égetem magam egyikkel se.
(Magyar Nemzettel se)

Szittyós Feri 2011.06.24. 10:05:50

Hozzuk vissza az MSZP-t, ők majd megoldják az államadósság problémáját! Ha máshogy nem, úgy jó görögösen :DDDD

Advocatus Diaboli 2011.06.24. 10:06:55

bálnavadász777 és mirrmurrkandúr:

Mi van, fáj az igazság?

Végre valaki megírta!
Ami a félelmeket illeti: én ateistaként és materialista-darwinistaként már az elmúlt orbán-kormány alatt is elnyomott kisebbségnek éreztem magam.

(Mielőtt bárki beszólna hogy írtam le a kormány nevét, úgy közlöm, hogy annak a pojácának, aki jelenleg Magyarország miniszterelnökének nevezi megát, nem vagyok hajlandó nagybetűvel írni a nevét!!!)

Advocatus Diaboli 2011.06.24. 10:08:37

Azt nem látják sokan, hogy pojácáékkal szemben nem az MSZP a megoldás! A világ nem kétpólusú, nem fekete és fehér.

kicsijuti 2011.06.24. 10:08:56

"a cimborák végső kielégítése"
"államadósságot jelentősen növeltek"
bagoly mondja verébnek, komolyan ha nem az mszp lett volna hatalmon mikor ezek 100x nagyobb tételben történek, még talán hihető is lenne, így már csak egy szánalmas agymosott primitív képmutatása. Nem fog nektek hinni senki 2014ben. ugyanúgy hazudoztok tovább mint eddig.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.24. 10:09:20

@Advocatus Diaboli:
Durva arc vagy. Odapirítottál rendesen a kormánynak. :D:D
Remélem kiheverik, hogy kicsivel írtad a nevét :D:D:D:D:D:D:D

midnight coder 2011.06.24. 10:12:30

Ja. Csak tegyük hozzá, hogy a nyíltszíni cigányozást leginkább a balos blogokon lehet látni.

Advocatus Diaboli 2011.06.24. 10:12:45

@kicsijuti:

A probléma, hogy mint most a KDNP és a FIDESZ viszonyában, akkor is a farka csóválta a kutyát.
Az igazi bűnös nem az MSZP volt, hanem a SZDSZ (hadd ne írjam, kinek, kiknek a zsoldjában) mert az egy parlamenti mandátumra jutó lopásmennyiségben eddig ők vezettek. Mostmár talán nem.

Advocatus Diaboli 2011.06.24. 10:13:36

@Horváth Lajos:
Kicsiség, tudom, de nekem így esik jól.

Mr. Moody (törölt) 2011.06.24. 10:22:32

@átlátó: Írt már egyet. A dupla dagadék bandának (Padödö) írta a Byebye Szását az elmebeteg Zsolti.

Nem vicc. Ez a karrierje csúcspontja. Tényleg nehéz már szavakat találni erre az emberre.

átlátó 2011.06.24. 10:26:13

@midnight coder: (A ciganyozas olyan, mint az ivas... nem kell arra okot keresni. A ciganyok es a szomjusag is magatol van.)

political ideology 2011.06.24. 10:28:57

zsótikám te nem vagy elmebeteg...csak egy párt kuttttya....písz.

Netuddki. 2011.06.24. 10:30:45

Megy itt (is) a sírás-rívás. Csak azt felejtitek el, hogy ezeket a bohócokat akik a törvényeket hozzák (ész nélkül nyomják a gombot?) MI FIZETJÜK, mi vagyunka munkaadójuk tök mindegy minek is hívjuk azt a jogviszonyt ami közöttünk áll.
Ha nem tetszik amit csinálnak bármikor leválthatjuk őket. Nem érinthetetlenek, még 4 évig sem.
Vissza kell vonni az ostoba törvényeket és kirúgni aki kitalálta. Ennyi.
Most már tényleg be kéne fejezni ezt a Pató Pálos, mjd döntenekfölöttünkös-mibelenyugszunkos világszemléletet. Nekünk kell irányítanunk a sorsunkat és a választott vezetőinket. Ne már a farok csóválja...

Cinizmusprofesszor 2011.06.24. 10:30:47

A jelenlegi rezsim is gyomorforgató már lassan, de amikor a másik oldal szintén bicskanyitogatóan béna kormányzás után el kezd papolni, hogy ez így meg úgy rossz...na az több, mint szánalmas!

mirrmurrkandúr 2011.06.24. 10:32:28

@Advocatus Diaboli: nem arról van szó, hogy fáj az igazság.

DE az, hogy itt tömegek félnének, vagy akár az előző Orbán-kormány alatt tették volna, egész egyszerűen ne igaz! Betűzzem? Hazugság!

A másik dolog pedig, hogy vagyunk szerintem jó páran, akik elégedetlenek vagyunk a Fidesz egy sor intézkedésével és stílusával, de eszünkbe nem jutna az MSZP-hez, és különösen nem a táncos-komikus Fletóhoz rohanni SOHA! Lehet, hogy nem kedvelem Matolcsyt, de Vereshez és képest a világ legjobb minisztere. Ennyi. OV sokszor hibázik, nagyon sokszor, de ezt a nagyon demokratikus, gréczis, gyurcsányos tetű-bagázst SOHA TÖBBET!

vittore 2011.06.24. 10:33:22

Alapvetően ne a két oldalt nézzük. Induljunk ki abból (mint ahogyan már máshol is leírtam)hogy a politika mint olyan egy bűnözési forma,-kiváltképp Magyarországon- pártállástól függetlenül. A gondolatmenetet mindenki folytassa ahogy akarja.

hááááát 2011.06.24. 10:38:53

Baszus.Reggel a Metrón egy csomó ember 168 órát olvas vagy HVG-t.Na jó a legtöbb a Blikk.Mondjuk ez 6.20 körül megy.Lehet a Magyar Nemzet olvasok késöbb kellnek.Gréczy te beteg vagy.
Most már én is azt mondom, húzzál vissza a Népszabadsághoz.Komolyan ha van az Index-nek szégyenfala rakja ki.
Én mint bal-libsi-bipsi mondom ezt.

Sztrapacska 2011.06.24. 10:41:11

Az MSZP jövőjével kapcsolatban: Szerintem a legjárhatóbb út a válás lenne.
Nagyon nem akarják Gyurcsányt visszaengedni a jelenlegi vezetők, pedig úgy tűnik, hogy jelenleg csak neki van tényleges koncepciója. Hozzáteszem: Valóban nem is lenne szerencsés, mert az ország nagy része ördögként féli a nevét. Még ha nem is tudják, hogy miért, de utálják, és soha többé nem akarják hatalmi helyzetben látni.
Van egy másik réteg, akik szerint Gyurcsánynak voltak okos meglátásai, de volt akadt egy fidesz, meg egy világválság, amivel nem tudott megbirkózni. Főként, ha emlékeznek is a történtekre, akkor talán még él bennük az a kép, hogy amikor Gyurcsány rendbe akarta tenni a képviselők költségelszámolását/összeférhetetlenségét, (Ezek pedig nagyon régóta várt szavazói igények!) akkor a saját frakciója is kihátrált mögüle.

Mindezen okokból kifolyólag a két réteg nem összemaszatolható! Nagyon sokan vannak, akik Gyurcsány miatt nem szavaznának az MSZP-re, és sokan akik az MSZP miatt nem szavaznának Gyurcsányra!

Egy esetleges szétválás szerintem erőteljesen meggyengítené a másik oldalt, és alternatívát nyújtana sok szavazónak!
Tévedés, ha azt hisszük, hogy az MSZP-nek sikerül ugyanazt megcsinálnia, mint a Fidesznek 4 éve! (Hogy az ellenségképzéssel sikerül maguk mellé állítani az ország nagy részét!)

Joooe 2011.06.24. 10:41:25

Semmi bajom azzal hogy mindenki bármekkora őrültséget leírhat, de miért kerül ki ilyen az index címlapjára, nincs semmi értelmes válogatás? Ez már tényleg minden elképzelhető színvonalat alulmúl.

Kassian 2011.06.24. 10:44:45

@mirrmurrkandúr: nem hiszem, én Orbánra szavazok, mint legundorítóbb közéleti személyiség. Utána jöhet a szarházi seggnyaló Lázár jancsi, meg a fidesznyik csürhe többi tagja.

M. Bertalan 2011.06.24. 10:45:55

Engem is megkapott ez az ellenzéki újság olvasás. Olyan 2009-ben kezdtem észrevenni, hogy egyre döbben olvasnak mondjuk így demonstratívan Nemzetet, meg Hírlapot. És azt kell mondjam, hogy mintha most egyre többen olvasnának ugyanígy Népszabadságot. legalábbis tegnap amikor felnéztem a metrón a Magyar Narancsomból, így láttam.

igényes 2011.06.24. 10:46:02

Meg kell nézni Orbán Viktor lendületes életrajzát a Facebook oldalon, majd összehasonlítani ezzel, na meg a valósággal.
www.parlament.hu/kepviselo/elet/o320.htm
Itt még nem hazudot nagyot csak egy picit:"1989. szeptembertõl a Soros Alapítvány
ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ban az angol
liberális politikai filozófia történetét tanulmányozta;
ösztöndíját az 1990. évi országgyûlési választások
közeledése miatt 1990. januárban félbeszakította."
Érdemes a dátumra figyelni:"Lezárva: 1996. május 6."
A keresőprogramba, ha beírjuk Orbán nevét és a dátumokat, bizony láthatjuk a sok-sok eredményt, mely bizonyítja Orbánunk, nem nagyon lehetett jelen a Pembrooke kolesz előadásain. Lényeg, hogy Soros úr befizette Orbánt az 1989-90-es tanévre, de Orbán utoljára talán 1989 karácsonyát megelözően vetödött el a Cambridge-i villába, melynek fő profilja a zene, tánc és sport.

Még felvételek is bizonyítják, hogy mit is követett el például akkoriban Orbán úr.
videotorium.hu/hu/contributors/details/44,Orban_Viktor

Lényeg a lényeg, Orbán önéletrajza nem valóságos, mert egyszer azt írja Soros jóvoltából egy évet Angliában töltött el tanulmányok folytatásával (Facebook), de a magyar médiumok mutatják, hogy hazudik. Annyit szerepelt, hogy bizony ennek nyoma maradt a Neten. Mondhatni Orbán szélhámos, megtéveszti a teljes világot.

Boo 2011.06.24. 10:49:14

Eddig ez volt a legszarabb (legigénytelenebb) poszt, amit olvastam. De miért az indexen van, miért nem az mszp.hu-n?
Mindenesetre javaslom Gréczynek keresse fel bátran, ezt az intézményt. www.psych.kutvolgyi.sote.hu/

Megfigyelo 2011.06.24. 10:49:38

Már 2002-ben is azért tévedtek a közvéleménykutatók akkorát, mert az emberek féltek megmondani, hogy nem a Fideszre fognak szavazni, és inkább azt mondták, hogy nem fognak elmenni. Most ez a félelem napról napra tapinthatóbb és egyre kevésbé indokolatlan (Kubatov listák, vonal-kód...).

szgy 2011.06.24. 10:52:35

valamennyire egyet is értenék azzal hogy nem az történik amit ígérgettek. csinálnak is olyan dolgokat amitől égnek áll a hajam, amire azt mondanám hogy szégyen hogy ilyen megtörténhet.

DE 1.: elég kemény csúsztatás hosszú évek elhibázott, korrupt politikájának eredményét rájuk kenni (orvosok, színházak, opera)

DE 2.: NEHOGY MÁR AZ MSZP BÁRMIT, BÁRKIN VALAHA IS SZÁMON MERJEN KÉRNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
az volna aztán a szégyen felsőfokon!
8 év kőkemény korrupt rablás és rombolás után remélem végleg eltűnnek a süllyesztőben és alakul időközben egy olyan párt ami talán adhat valami reményt arra hogy itt valami fordulat, irányváltás, előrelépés történhet.

mirrmurrkandúr 2011.06.24. 10:52:50

@Kassian: gondolhatod ezt, jogod van hozzá.

blah 2011.06.24. 10:54:44

Egy kicsit túl van rettegve a dolog attól függetlenül, hogy amit ír a szerző igaz. Ez a Viktor szarik itt mindenkinek a fejére, a hatalmon kívül nem érdekli semmi, ahogy a többi politikust sem, ezt kéne már észrevennie a kedves hívőnek... Amely tényeket leírt a szerző úgyszint ezt támasztja alá valamint totális inkompetenciájukat.

szgy 2011.06.24. 10:56:09

minek a metrón újságot olvasni? ...mikor munkaidőben is el lehet olvasni az interneten :-)

gúnár 2011.06.24. 10:56:45

"az MSZP aktív, több ezres(komcsi nyugger) tagsága is megmutatja, hogy képes a megújítás motorja lenni és nem hagyja bezárni a pártját"
JÓL VAN JÓSZÁG!!!

Mr.Treeger 2011.06.24. 10:56:46

@SP (a bátor):
Bármilyen hihetetlen múltkor a Margit híd budai hídfőjénél szálltam fel a villamosra, vettem jegyet és gondolkodtam veszek egy újságot: HVG, vagy Heti Válasz? Egyiket sem mertem megvenni, mert nem mertem volna olvasni a villamoson. Valamelyik újság biztosan bántotta volna valakinek a szemét. Nem azt mondnom, hogy félek, de az emberekben annyi düh van (mindkét oldalon már), hogy már egy rendes újság olvasás is balhét kelthet.

franta 2011.06.24. 10:57:39

Vagy elmebeteg, vagy poénkodós típus. De leginkább ő zárta be magát a saját picike világocskájába, a rögeszméi közé.
Érdemben annyit, hogyha az előző 8 év nem hagyja ezt a romhalmazt maga után, akkor nem kéne úgymond megszorítani. Mert basszuskulcs, kell tartani azt a kurva 3,8 -et, nem? Azt meg még a Bajnaiék vállalták.
Más. Mit keres ez az Index címlapján? Ugyan, lárifári, ahogy a seggnyalandó mondta anno.

ezmegmi?? 2011.06.24. 10:59:47

2 éven belül elhúzunk párommal innen (ha addíg le nem zárják a határokat). a gyermekünk már külföldön fog megszületni. jelen állapot szerint az sem fog zavarni, ha összefogja keverni Budapestet Bukaresttel és csak egy pont lesz neki ez a koszfészek a térképen.

Megfigyelo 2011.06.24. 11:00:39

@endre2714: Demonstratíve Lengyelországba vitték azt a csűcstalálkozót, amit Gödöllőn kellett volna tartani...

angyalföldi partizán 2011.06.24. 11:01:03

Zsolt elvtárs jól látja a dolgokat.Engem tegnap támadott meg két jobboldali aszfaltbetyár.tegnapelőtt meg négy reakciós huligán.nem lesz ez így jó.Zsolt elvtárs,harcra fel!megfingatjuk az ármánykodó burzsoát.

igényes 2011.06.24. 11:01:22

@Boo: Kérlek csak a Google-ba keres rá a Pembrooke-i koleszre, majd ellenőrizd Orbán életrajzait. Gondolod, ha kapott volna esetleg egy kollégiumi látogatást bizonyító igazolást, az nem lenne már megtekinthető a Facebook-on?

Soroséktól kapott egy kis pénzt és bizony nem vagyok benne biztos, hogy visszafizette.

2011.06.24. 11:01:59

Tény: kicsit túlzó a cikk. Tény: nem mindenhol, és nem mindig van így, mint ahogyan az leíródott. DE: az is tény, a törvények megalkotása abba az irányba megy, hogy elkezdődhessenek a besúgások (már várom a III/III létrehozásának bejelentését), abba az irányba megy, hogy aki nem akar a nemzeti nagy együttműködésben részt venni, az ne vegyen részt semmiben (az eszesebbje nem is vesz, elhúz innen a jó büdös francba, mert lassan idegenben is jobb lesz élni, mint a saját szülőföldjén) Szóval igen, túlzóak a megállapítások. Mint általában a jegyzetek, de a valóságból táplálkoznak...

Megfigyelo 2011.06.24. 11:02:12

@franta: Nem is lett volna baj a 3,8-cal, ha Orbánék nem csökkentenek hirtelen adót, csak mert megígérték...

2011.06.24. 11:04:28

@ezmegmi??: Na ugye: az előbb hasonlóról írtam... A józanabbja, no meg aki nyugodtan, SZABADON akar élni: megy. Még én is gondolkodok rajta 46 évesen is...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.06.24. 11:07:12

wazze.. ilyen neonáci szeparatista magyargyűlölő hitlerjugendes cikket már rég olvastam...

Remélem sittrevágják már szeptember környékén az efféle verbális bűnöket elkövető, uszító lázító, hiteltrontó, nagy nyilvánosság jóhiszeműségével visszaélő köztörvényes bűnözőket és végre 200 évnyi terror diktatúra után jogállam lesz!

Szabványok 2011.06.24. 11:09:29

@kkk666:
Nem, ez természetesen nem volt pártatlan kritika.
Pártos volt, mert az egyik pártot (amelyik de facto egyenlő egy emberrel) bírálta és reménykedett benne, hogy egy másik párt le fogja váltani.

Én a magam részéről az első felével értek egyet, tehát szerintem is nemzeti tragédia, ami másfél éve folyik, ez alatt a másfél év alatt (legalább) 20 évet ment vissza a társadalom.

A második felével nem értek egyet. Szerintem az MSZP lenullázta magát, társadalmi támogatottságát. Ott fekszik a padlón és nem tud felkelni a saját erejéből. De ha lenne a feltápászkodáshoz ereje, akkor az éberen figyelő Ovi rögtön pofánrúgja. Pl. ha Gy. újra lendületbe hozná a pártot, Gy. népszerűsége újra növekedni kezdene, másnap letartóztatnák.

Pontosan azért tudja a jelenlegi vezetés megcsinálni azt, amit megcsinál, mert nincs ellenfele, nincs konkurenciája.

orgoványi erdőjáró 2011.06.24. 11:09:59

@ezmegmi??: helyes, a hozzád hasonló semmirekellőkre nincs is szükség itthon, de azért Izraelben sincs kolbászból a kerítés, azt azért tudjad....

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2011.06.24. 11:10:23

Ki lehet jönni a bad tripből, ha kellemes vidám dolgokra gondolsz, felraksz valami jó hangulatú zenét. Kezdj valami olyan tevékenységbe, ami eltereli a figyelmed magadról, pl. főzz egy jó teát. Semmiképp se küzdj az élmény ellen, inkább vesd bele magad, gondolj arra, hogy igazából semmi rossz nem történhet. Emlékeztesd magad, hogy a drog miatt érzed azt, amit érzel és bármi történjék órákon belül vége lesz. Ha úgy érzed, hogy semmiképp nem tudod végigcsinálni, tolj egy kis xanaxot, az segít lejönni a bélyegről.

Attack01 2011.06.24. 11:11:28

Hmmm.

Sok a tulzás a szövegben. De a fele sajna igazra hajaz. Ès a lényegesebb fele.
Akik most pszihiáterhez küldenétek a blogolot, azok ne kérjenek segitséget röpke néhányév mulva senkitöl, amikor majd a másik fele is igaz lehet talán.
Az itthoniak közül sokan azt gondolják, hgoy OV nak csak egy kicsit a "stilusa" modortalan. Vagy "kissé túl határozottan nyomulnak."
Hmmm. Hát legyen nekik igazuk!

orgoványi erdőjáró 2011.06.24. 11:11:41

grécizsóti, te azért fel tudod dobni az ember napját, még ennyit nem röhögtem mint most. Tudod az ilyen írások csak Orbán táborát erősítik pontosan a szándékoddal ellentétesen hatnak....

Spielberg 2011.06.24. 11:12:24

MSZP= Dilettáns idióták
Ez milyen alternatíva?
Puch Lacika??? Gyurcsány(i)???
Mesterházy Atti???
ugyan
baszod 12 évig voltak hatalomban, sokra mentünk velük!

ezmegmi?? 2011.06.24. 11:13:23

@orgoványi erdőjáró: hol mondtam, hogy Izrael? hm?

semmirekellő? azon kevesek közé tartozom párommal, akik nem minimálbér után fizetnek járulékot. nyugodt helyen szeretnék családot alapítani.

Tedat 2011.06.24. 11:15:31

"Magyarország ma fél. Az emberek nem mernek beszélni a munkahelyükön, mert aggódnak, hogy valaki meghallja, jelenti, és kirúgják őket."

Én nem félek. Pedig nem kötődöm a Fideszhez semmilyen érdekeltséggel.

"Nem veszik elő a villamoson a táskájukból az ellenzéki hangvételű újságot, mert bármikor beszólhat valamelyik utas."

Én simán szoktam Magyar Narancsot (vadliberális-baloldali újság) olvasni, soha nem szóltak be.

H Stahl 2011.06.24. 11:16:46

A poszt akkora baromság, hogy nem is érdemes szót vesztegetni rá!

A bezárkózással kapcsolatban nem mindegy, hogy azért zárkózunk be, mert mindenkit gyűlölünk, vagy azért, mert a saját dolgunkkal szeretnénk többet foglalkozni. A témában érdemes ráguglizni Ron Paul amerikai szenátorra, aki talán először vetette fel a 2008-as kampányban, hogy "tényleg azt gondoljátok, hogy 9/11 azért történt, mert az arabok nem tudják elviselni, hogy mi szabadok vagyunk, és nem azért, mert évtizedek óta gyilkoljuk őket és raboljuk a földjüket, olajukat, buktatjuk a kormányaikat és korrupt bábokat ültetünk a helyükre, akik fillérekért adják el az országot, míg ők nyomorognak? Mi lenne, ha végre hazahoznánk a katonáinkat és végre a saját dolgunkkal foglalkoznánk?" Kb. ilyeneket mondott. A saját pártja is megbuktatta a jelöltállítás során és hazaárulónak kiáltották ki!

Na, ilyen szörnyű lenne a világ, ha ezek a mocskos bezárkózók irányítanák.

joszip 2011.06.24. 11:17:32

@SP (a bátor): én még kicsit továbbolvastam, én itt álttam meg:
"Nyílt színen megy a zsidózás, cigányozás, buzizás"

Ezek Gyurcsi alatt nem létező problémák voltak, ugye. Asse tudtuk kik azok a zsidók meg buzik, de jött orbán, és kiengedte a szellemet. Na jó, óvodába már rég jártam.

becike4 2011.06.24. 11:18:22

Én ellene vagyok mindenféle cenzúrának,utálom a Törpét/is/,mint a szart,de ennek a seggnyaló bértollnoknak miért kell teret kapnia a megszólalásra?

awender 2011.06.24. 11:18:36

LOL. Ez a hangulat inkább a 70-es 80-as évekre volt jellemző. Akkor még igazi vasfüggöny is volt.

Most legalább le lehet lépni ha valakinek nem tetszik valami és nem menekültként vagy disszidens-ként kell elhagynia az országot.

2011.06.24. 11:18:48

@orgoványi erdőjáró: Azért arra nagyon kiváncsi lennék, ha mi, akik most eltartjuk ezt a nyomorult kis országot (és nem mi tettük azzá, hanem a gazember politikusok, az elmúlt másfél évben kettőzött erővel - bocsánat, 2/3-ossal)elmegyünk, Ausztriába, Németországba, Brittaniába fizetjük az adónkat, TB-nket, TE miből fogsz megélni? Elvtársaid (Orbán, Szíjjártó és a többiek) mit fognak szétosztogatni? Erről is gondolkodhatnának azok a szerencsétlenek odafent!

Rwindx 2011.06.24. 11:20:04

Rég mulattam ekkora ökörségen ilyen nagyot, mint ez a poszt :)

kicsijuti 2011.06.24. 11:21:27

@Mr.Treeger: szimplán hülye vagy, főleg hogy a hvg nem baloldali. a fideszes heti válasznak az mszps 168 óra a párja. basszus még a nevük hasonló.
én simán merek bármit olvasni bárhol, aki azért nem vesz magának újságot mert "fél" az egyszerűen egy szánalmas idióta.

olajoslajos 2011.06.24. 11:22:16

Egyértelműen bérrettegő. És milyen jól megél belőle. Ez a cikk véletlenül nem meríti ki a közösség izgatása bűncselekmény fogalomkörét ezzel a rengeteg baromsággal?

orgoványi erdőjáró 2011.06.24. 11:22:46

@ezmegmi??: nem említetted, de akik ennyire lenézően és becsmérlően nyilatkoznak a saját hazájukról, azok pont oda szoktak menni.
Ez az ország szerintem nyugodt hely én például semmit nem tapasztaltam meg a blogíró hagymázos rémálmában megjelent dolgokból. Ha neked az elmúlt 1 év okozta azt, hogy menned kell, akkor nagy valószínűséggel egy korrupt mszp-s pártfunkcionárius lehetsz, aki fél, hogy most majd elkapják viselt bűneiért.

Pontos 2011.06.24. 11:23:32

Ez igen! Egy csapás a Fidesznek, egy csapás az MSZP-nek. Az előbbi indokolt, az utóbbi már kevésbé. Mi, akik figyeltük az elmúlt évek eseményeit, tudjuk, miért csinálhatja azt Orbán, amit csinál. Elsősorban amiatt a személy miatt, aki most a megújítás hangzatos ígéretével próbálja átverni a tagságot. Érdekes, miniszterelnökként, pártelnökként semmit sem csinált, csak hazudott, hazudott, hazudott. Ő mondta. Akkor miért is higyjünk neki? Mert annyira hiteles? Ha-ha-ha!
A szerző megfeledkezik még néhány dologról: Gyurcsányt sem hatalmazta fel senki a pártszavazásra! Az az ezer hívő elég kevés. Arról is megfeledkezik, hogy nem is oly rég Gyurcsány reálisnak tartotta a kb. harminezres taglétszámot, most persze megy a visszatáncolás. Ha pedig csak kb. 10 000 fő a tag, nem tudom, hogy lesz ebből több ezer igen. Persze látjuk a célt: egy bukott, hiteltelen politikus újra vezető akar lenni az MSZP-ben. Valaki megmondhatná neki, hogy ő már elkúrta, nem kicsit, nagyon.
De kérem, gond egy szál se, Gyurcsány alakítsa meg saját pártját saját kedve szerinti berendezkedéssel, de nem más f...val verje a csalánt. Isten mentse az MSZP-t attól, hogy Gyurcsány még egyszer a vezetője legyen. Volt már, isszuk is a levét. Köszönjük elég volt.

Gazdagréti Jack Bauer 2011.06.24. 11:24:08

Ebben az országban tényleg mindenki retteg. A múltkor egy bácsi rejtvényt fejtett a pályaudvaron, a függőleges ötös az lett volna, hogy ORMÁNSÁG, de az OR-nál többet nem mert leírni, nehogy valaki figyelje, és megverje. De van olyan ismerősöm, aki már nem mer balra kanyarodni az autójával, nehogy valaki kommunistának gondolja. A nyugdíjas nénik is csak annak mernek nyíltan beszélni a kormány ügyeiről, akinek szintén csirkefarhát van a kosarában. Állítólag ez a titkos jel az MSZP-ben, mert titkos kézfogást mutatott a néniknek Szanyi Tibor, de azt elfelejtették, a farhátat meg úgyis szeretik. Még várják a titkos jelet, de előbb-utóbb itt minden fasiszta briganti nyakán áttolják majd a kerekes szatyrot. Az elit kommandós MSZP-brigád már készül, állítólag mérgezett hamisgulyással akarnak lecsapni valami Fidesz-rendezvényen.

ifrance 2011.06.24. 11:24:48

csak néhány kérdésem lenne a rettegő magyar néphez: hogyan lehetséges az, hogy 6 hónappal a sajtószabadságot elnyomó diktatórikus médiatörvény hatályba lépése után ilyen cikk jelenhet meg Magyarországon? hogyan lehetséges az, hogy miközben az emberek nem merik rendszer ellenes véleményüket elmondani, az indexet és origot kinyitva valósággal ömlik az emberre a rendszert szidó és bíráló cikkek tengere?
hogyan lehetséges az, hogy a kegyetlen klerikális diktatúra közepette nemhogy vonulhattak a melegek, de a rendőrség még (a szoci kormányok ideje alatt szokatlan módon) meg is védte őket?
nem érzik furcsának, hogy miközben éktelen sivalkodás megy a diktatúra kiépülése miatt ennek a blognak pont az mszp miatt kellett ideköltöznie? akkora nagy szabadságpártiak, hogy amíg a karjuk elért megszüntették az őket kritizáló sajtófelületét?
a cikkre nem éri meg szót vesztegetni, már jó ideje alig várom az új posztot, hogy jöhessek röhögni. és az index jobbra tolódását vélem felfedezni abban, hogy nem tud gréczy olyan színvonaltalanat írni, ami ne jönne azonnal címlapon. a fidesz 2/3-át is gyf intézte el személyesen. a támogatottságuk fenntartásáért pedig gréczy tesz posztról-posztra. amíg ugyanis folyamatos a megerősítése az embereknek, hogy ezek beszámíthatatlanok, addig nem is fogják még véletlenül sem rájuk bízni az országot még egyszer.

$pi$ 2011.06.24. 11:26:36

Mi van, nem tetszik a többpártrendszer? ;)

joszip 2011.06.24. 11:26:58

Na most végigolvastam, hát már világos, nyílt mszmp-s agitáció, így már érthető. Korábban azt hittem, meghibbant a posztoló :)

ezmegmi?? 2011.06.24. 11:27:03

@orgoványi erdőjáró: nem az országnak szól a lenézés, hanem azoknak, akik nem is akarnak semmit tenni az ottlakó emberekért.

nem, nem kötődöm egyetlen politikai párthoz sem, bármilyen meglepő :)

ennyi tüntetés, elégedetlenség, a munkatáborok elképzelésével együtt nyugodt? érdekes meglátás

ezmegmi?? 2011.06.24. 11:27:45

@ifrance: segítek: júli 1-el lép hatályba

orgoványi erdőjáró 2011.06.24. 11:27:55

@Add_tovább: a versenyszférában végzett munkámból, ahogy azt eddig is tettem. Mondom, nyugodtan el lehet húzni innen, az ország nyakán élősködő, kapcsolati tőkéből és "tanácsadói" munkából megélő posztbolsi semkiháziakra itt nincs szükség.

Egy kicsit zöld 2011.06.24. 11:28:02

@szgy:
Rohadtul nem értek egyet!
Volt 8 év kemény korrupció és elkúrás.
Azóta van egy év még keményebb korrupció, még keményebb elkúrás.

Meggyó eladósította az országot, mert tizenakárhányadik nyugdíjat adott, közszolgálati béreket emelt, amire nem volt fedezet, meredeken emelkedő pályára állt az államadósság.
Kedves vezérünk többet, 500Mrd-ot adott a 300000 300e felett keresőnek. Csak azért nem süllyedünk el az adósságban, mert amit 14 év alatt félretettünk a nyugdíjunkra, azt feléljük. Cserébe kapunk egy ígéretet, hogy 10-20-30 év múlva majd fizet az állam. Még jó, hogy nem veszik el a bankbetéteket, azzal, hogy majd adnak pénzt, ha valamit akarok venni.

De hagyjuk már az "elmúltnyócév" szöveget! Ne arról beszéljünk, akik azt csinálták, azokat beledöngöltük a földbe.
Hanem az elmúlt egy évről beszéljünk! Ez alatt mindent megváltoztattak az alkotmánytól, az adórendszerig. Ezeket kell értékelni.
Sőt.
A jövőt kell értékelni. Leszarom, mi volt 2005-ben. Az érdekel, mi lesz 2012-ben?
Nem (nagyon) érdekel, ki lopott 2005-ben. Az már ellopta, békésen piázgat Monte-Carlóban. Engem, most az érdekel, ki fog lopni 2012-ben.
Nem érdekel, hogy elbaszták a 2006-os költségvetést, mert azon már úgysem tudok segíteni. Az érdekel, hogy ne basszák el a 2012-es költségvetést.

Bajnai Gordon (gordonka) 2011.06.24. 11:29:14

Úristen te Magyarországon élsz?
Húzz vissza a szétesett MaSZoP-ba és ott oszd az észt!
Gyurcsótány kollégádat kérd inkább számon...

bolemann 2011.06.24. 11:30:01

@orgoványi erdőjáró:
Többek között a hozzád hasonló kis szarkupacoktól élhetetlen ez az ország. Szerencsés az akinek lehetősége van egy új életre egy új hazában.

orgoványi erdőjáró 2011.06.24. 11:33:30

@bolemann: Akkor dászvidánnyá, baromarcú! Légy te is szerencsés, és húzz a francba innen. Így mindenki jól jár: te is meg az ország is.

ifrance 2011.06.24. 11:34:01

@ezmegmi??: január 1-el lépett hatályba. az első hat hónapban annyi engedmény volt csak, hogy nem büntetnek. de legyen Neked igazad, legyen július 1!
Beülünk majd júl. 2-án egy sörre megvitatni, hogy miért szűnt meg gréczy blogja, és miért lett az index címe index.info? vagy inkább ne beszéljünk nyilvános helyszínen ilyen kényes dolgokról, mert elvisz az ávó?

kendeffybotond 2011.06.24. 11:34:29

Kedves Zsolt!

Nagy hiba volt bezárni Lipótmezőt. Lehetne ott egy szobád. De így mi lesz?

Sanya1965 2011.06.24. 11:35:46

Olvasható volt. Az utolsó két bekezdés mindent elkúrt. Nem kicsit, bagyon.

ifrance 2011.06.24. 11:36:38

@ezmegmi??: január 1-el lépett hatályba. az első hat hónapban annyi engedmény volt csak, hogy nem büntetnek. de legyen Neked igazad, legyen július 1!
Beülünk majd júl. 2-án egy sörre megvitatni, hogy miért szűnt meg gréczy blogja, és miért lett az index címe index.info? vagy inkább ne beszéljünk nyilvános helyszínen ilyen kényes dolgokról, mert elvisz az ávó?

Mr.Treeger 2011.06.24. 11:36:58

@kicsijuti:
egy: 168 órát nem szoktam olvasni. A HVG meg baloldali.
És pont az ilyen düh miatt, mit te is használsz, miért kell mindjárt lehülyézni idiótázni valakit. Egy kis visszafogottság nem ártana.
Különben sem érdekel az MSZP-Fidesz párhuzam, sajnos mindkettő eléggé lejáratta már magát.

Sanya1965 2011.06.24. 11:37:24

bagyon = nagyon

(Bocsika, egy lukkal odébbment, de ez a legjobb családban is előfordul..:D)

Ianas 2011.06.24. 11:38:05

@franta: Én is azt mondom, hogy az elmúttnyóccév tehet mindenről. Ebből pl. az egy év fityisz.

Hogy lehet ilyen majom módon elhadarni folyton ezt az elmúttnyócévet?

dr. Trebitsch 2011.06.24. 11:38:18

Na, ebben az országban tényleg megérdemlik, ami történik. Mindkét oldal igazolva látja a saját cselekedeteit, mert azt gondolja, jobb mint a másik oldal. Közben szépen süllyed az ország a szarba, mert arra senki nem gondol, hogy nem a két szar közül kellene választani. És aki ezt látja, az már kintről nézi és büszkén, hogy volt esze elmenni:) És azért az elmenők szapulóinak helyében előbb megnézném, hányan kaptak az elmenők közül Nobel-díjat, és hányan azok közül, akik itt maradtak:)

pirimogyoró 2011.06.24. 11:39:28

@Zwei: Frászt hazugság. Se én, se a családom tagjai, sem az ismerőseim nem hangoztatják, hogy a heves undortól kiütéseket kapnak, ha a Fidesz, vagy tagjai szóba kerülnek. Én még a tévét is másik csatornára kapcsolom, ha meghallom Orbánt, Szijjártót, Nagy Annát, Kövért, Lázárt, Cser-Palkót, Tarlóst és ki ne hagyjam a földbuta Kósát... csak így néhányat, a teljesség igénye nélkül.
Senki nem kockáztatja, hogy azt mondják rá a politikai hovatartozása véget, hogy "rúgjátok már ki". Kapnak helyette 20 másikat. Akkor miért ne rúgnák ki?
Te meg nyilvánvalóan a másik, a jól tejelő oldalon állsz, téged miért rúgnának ki?

Sanya1965 2011.06.24. 11:41:38

@Egy kicsit zöld: Nem alkotmány, alaptörvény. Alkotmány úgy lesz, hogy sok joghoz értő ember vitázik hónapokat, húz-enged, megkérdeznek civilleket, közben a jónép is beleszól (lásd Izland az internetes segítséggel) és a végén egy kb 85 % egyetértés van. Az alaptörvényt meg az erősebb kutya átbassza a törvényhozáson, az illetékes paprikajancsi meg aláírja.

Ianas 2011.06.24. 11:42:25

@Egy kicsit zöld: Ugyan, nem vagy nemzetileg együttműködő. Aki együttműködik nemzetileg, az érti, hogy a bajt időinvariáns módon az elmúttnyóccév okozta.

Hogy mi lesz jövőre, az a mindegy. Arra úgyse lehetünk hatással. Csak az számít, mi történt az elmúttnyóccévben.

szgy 2011.06.24. 11:42:54

@Egy kicsit zöld: úgy látszik azt nézve amit írtál valamennyire mégis egyetértünk :-) csak nem nagyon látszik így a felszínen.

engem (is) elsősorban az érdekel hogy rend legyen, tisztességes, normális ország, haladás, törvény, fejlődés, másodsorban vagy sokadjára az hogy ki csinálja. nekem (is) égnek áll a hajam attól hogy azt hiszik az égvilágon mindent meg lehet magyarázni gyurcsányozással és elmúltnyolcévezéssel. na meg persze az államadósság emlegetésével.

azért hoztam elő mégis mert a szellemi nyomoréknak látszó blogíró úgy tűnik az MSZP-ben látja az ország megmentőit. rájuk is igaz az hogy sokkal könnyeb ellenzékből osztani az észt mint kormányon jól csinálni.

az elmúlt 9 év alapján legközelebb olyan pártra nem fogok szavazni amiben van 2000 előtt született tag :-) akkor talán lesz némi remény arra hogy ez a szemlélet eltűnik innen.

ezért is érdekes valamennyire hogy ki lopott 200x-ben, legyen eltiltva a "szakmától", ne legyen esélye mégegyszer megcsinálni. mondjuk szomorú hogy elítélt bűnözők is indulhatnak választáson, mint ahogy az legutóbb is megtörtént.

ifrance 2011.06.24. 11:43:56

@Trebitsch: ez nagyon komolyan úgy hangzott, mint aki önigazolást keres a tettére! ugye te sem gondolod komolyan, hogy azért, mert a jobb külföldi fizetés és komolyabb kutatási lehetőségek miatt sok kitűnő tudósunk külföldiként kapott Nobel díjat, okosabb lesz a németbe' lelépett takarító/bébiszitter, mint az itthon maradt begyöpösödött mérnök?

kicsijuti 2011.06.24. 11:45:13

@Mr.Treeger: 7 éve vagyok hvg előfizető, sem a fideszt sem az mszpt nem kíméli, ideológiailag meg semmi szocialista attitűd nem található benne, magyarázd már el mitől lesz baloldali?
amúgy azért vagy hülye mert beszopod ezt a marhaságot és elhitetik veled hogy félned kellene, pedig nem kell.

jog-ász 2011.06.24. 11:49:07

@SP (a bátor): akkor tedd magad tisztába:) mert én a napokban klubrádiót mertem hallgatni a parkoló kocsimban, mire egy 60 feletti tata ugy el kezdett szidni mint a bokrot-persze ehhez joga van, véleményt nyilvnithat, amit persze én is megtettem, ő meg ezt nem tette zsebre--csak kérdem hogy ez amugy normális??mi a f.szt szologat be bárki bárkinek?vagy elkussolsz és csendben maradsz vagy verekedés lesz a vége..sztem bosznia, koszovo kettő vagyunk.

dr. Trebitsch 2011.06.24. 11:51:27

@ifrance: de pont úgy látom, hogy okosabb. Az embernek egy élete van, nem várhat, hogy majd amásik jobb lesz. Itt meg úgyis csak pocskondiáznak mindenkit, akinek más véleménye van bármiről, mint a (Gyurcsány)(Orbán) bandának -nem kívánt név törlendő...-

2011.06.24. 11:51:52

Zsolt! Hogy fizet a Táncsics? Jól?

Muad\\\'Dib 2011.06.24. 11:52:25

Hát ez kimondottan mókás. Az, hogy a fityeszt kritizálja valaki, rendben van. De az, hogy nyiltan hazudozik egy "roppant független" illető, az nagyon mulatságos.
"...Az elmúlt években mást sem tettem, mint az MSZP-t támogattam. 2007 és 2010 között az a megtiszteltetés ért, hogy Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon kabinetjében dolgozhattam, és ugyan nem vagyok párttag - sosem voltam -, de az ő munkájuk támogatása által az MSZP-ért is dolgoztam..."
by gréczyzsolt

Ezek után olyan ez az egész, mint mikor a majmok szarral dobálják egymást az állatkertben...

pjm 2011.06.24. 11:54:28

Na figyeljetek. Aki nincs minimum 40 éves az ne szóljon egy szót sem, mert a hülye vakságban töltötte a gengszterváltás utáni időket. A munkahelyen ne szóljon, mert be fogják köpni. Nem hiszitek? Próbáljátok ki. Nem azonnal fog szívni, csak kimarad a fizetés emelésből és a gyerekét nem veszik fel csak a kisegítőbe. Ja nem kell félni. A rákosiék is azt mondták, "érted jöttünk elvtárs, nem ellened!"
A kommunizmusról az nyilatkozzon, aki tudja mi az. dél amerikai indiánok tudják, mi a kereszténység, az európai reformátusok is tudják, mi a katolicizmus, na a kereszt sem jobb, mint a vörös csillag, csak az nem egy sörön virít. Attól, hogy valakinek fogalma sincs, mi a diktatúra és a 20 éveseknek hál istennek nincs, az ne mondjon véleményt ma, mert itten az van

mruniverzum 2011.06.24. 11:57:57

A maszopig teljesen jó volt a cikk. Azt a bandát is nyársra húznám, csakúgy mint ezeket.

regress 2011.06.24. 11:58:41

@Egy kicsit zöld: nagyon igaz,amit leírtál@Sanya1965: te még hiszel a mesékben?

ifrance 2011.06.24. 11:59:56

@Trebitsch: én nem tudom. lehet, hogy egy másik alternatív Magyarországon élek, de engem nem szokott senki pocskondiázni, igaz én se nagyon másokat. és csak egy életem van, azt viszont boldogan élem a feleségemmel és két kisfiammal. itt él a tágabb családom, itt élnek a volt egyetemi csop társak, és jó összefutni velük, elbeszélgetni a dolgokról. érdekes módon egyetlen barátom sem panaszkodott, hogy boldogtalan lenne az élete. szerintem ez hozzáállás kérdése. :) mondjuk akinek egyedül a pénz az értékmérője, az tényleg jobban jár, ha tiplizik a nagybetűs Nyugatra, mert pl. a mi cégünknél is egy velem azonos pozícióban dolgozó de német kolléga 2x pénzt kap. de én az x-ből is jól megélek, és nem érne nekem annyit a kinti gyökértelenség. továbbá ha az ember mindig csak felfelé néz, akkor folyamatosan boldogtalan lesz. pl. ugyanennél a cégnél ugyanebben a pozicióban indiában szvsz 0,5x-nél kevesebb a havi fizu.

OrrSir 2011.06.24. 11:59:59

Ezt hívják megélhetési rettegésnek?

dr. Trebitsch 2011.06.24. 12:00:02

@pjm: szerintem ez még nem diktatúra, és nem is biztos, hogy az lesz. Én abban látom a fő gondot, és lehet, tévedek, hogy a magyar történelem nagy hibáit követjük el újra: azt hisszük, a nemzetközi vélemény nem számít, meg hogy ha igazunk van, akkor mindenkit le lehet szarni. Pedig hiába van igazad, ha verekedni kezdesz egy nehézsúlyú boxbajnokkal, és Te csak egy vérszegény kis legényke vagy, mindegy kinek van igaza, a boxbajnok akarata fog érvényesülni.

fehso2 2011.06.24. 12:01:16

Sok minden enyhén szólva sem tökéletes, de ezt a hígfosásos rettegést bazzeg....! Inkább szánalmas, mint nevetséges.

Uncle Rat 2011.06.24. 12:02:07

@bolemann: Szerinted a kommentelők miatt élhetetlen ez az ország és nem pedig az elvtársaid által elkövetett bűnök miatt. Vajon a kommentelők miatt kell minden újszülöttnek 2 millió forintos adóssággal szembenézniük, igaz? Az általatok vízionált "élhető" világot egyszer már elvitte az özönvíz, kár hogy azon a bárkán Noé belőletek is vitt egy-egy díszpéldányt és nem csak zsiráfok és kaméleonok élték túl Isten haragját.

omboz 2011.06.24. 12:02:30

A helyzetelemzés -sajnos- nagyrészt helytálló.

Van egy gond: lecsúszásunknak nem kizárólag egy politikai párt az oka, hanem az összes.
Az előző garnitúra az emberek őszödi aljasságon való felháborodását -félelmében- azzal intéztek el, hogy például minden tojással dobálót börtönbe akart csukni. Így látta biztosítottnak, hogy maga oda ne kerüljön, ahova egyébként való. Azon szokásunkon kellene felülemelkedni, hogy most visszaszaladjunk az őszödi csirkefogóhoz és bandájához. Vityáék attól igazán nagy legények most, mert tudják: elevenen él még az emberekben az előző kormányok aljassága. Az ő aljasságuk is ezen nyugszik.

Ez a mi nagy tragédiánk.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a háttérben a két társaság tulajdonképpen egy és ugyanaz a gittegylet, akkor lesz a kép totálisan elkeserítő. (Az őszödi borogatót -ha emléxünk- nem citálta vizsgálóbizottság elé a kétharmados párt, bár megtehette volna. Ez sejtette már, hogy mi fog folytatódni...)

Világosságot...!

Ianas 2011.06.24. 12:03:40

@pjm: "Sajnos" nem vagyok 40. De "sajnos" pontosan látom, milyen folyamatok zajlanak. Ez diktatúra (gyk.: a diktatúra nem azt jelenti, hogy elhurcolják az embereket, az a későbbi fázis. A diktatúra csak annyit jelent, hogy a hatalmi ágak egy kézben összpontosulnak, emiatt később akár, ha úgy dönt, el is hurcolhat embereket.)

Bár az egyes elemek önmagukban nem feltétlenül árulkodó jelek, együtt már összeáll a kép. Csak egy gyakorló fidesznyiknek sajnos nehezére esik kivakarni a narancssárga csipát a szeméből.

legeslegujabbkor 2011.06.24. 12:04:14

Kedves posztíró. Ha az Mszp-ben lennének értelmes emberek, akkor már belátták volna, hogy a pártból sürgősen távozniuk kell mindazoknak, akik a 8 év kormányzás alatt szem előtt voltak. Ez csak az első lépés lenne, de enélkül egyszerűen nem megy. Arról pedig ne is álmodozzanak, hogy a Fidesz váltópártja lesznek, mert így a kutya sem fog szavazni rájuk.

Diocles 2011.06.24. 12:06:22

Gréczy úr,

a hvg.hu-n olvastam ezt a bennfenntesnek tűnő véleményt, érdemes Önnek is elolvasnia, noha nyilván tájékozott a belső viszonyokban:

"GyF kétségtelen vereséget szenvedett a kongresszuson, és kénytelen platformjával végig vinni a pártszavazást, akkor is, ha várhatóan ez még nagyobb kudarccal fog járni. De mindkettő előre borítékolható volt, és csak gyorsítja a végkifejletet: az MSZP pártszakadását és GY önálló pártjának és parlamenti frakciójának lábra állását.

Az értékelések többsége ellenére én inkább azt látom, hogy Gy tervszerűen halad az útján. Most színvallásra késztetett mindenkit, a pártszavazással pedig feladta a pártelitnek az utolsó kenetet. Az elit ugyanis pártszavazás esetén nem hozhat saját számára jó döntést. Ez a kongresszusban is tudatosult, én a kétségbeesés jeleit érzem abban, hogy vadul ugattak, de harapni nem mertek… A dilemma: ha a szavazáson a többség egyetért GY-vel, akkor korlátozzák a pártelit hatalmát, felgyorsul a hatalmi harc és váltás minden szinten. Ha elutasítják GY kérdéseit, ezzel egyértelművé válik az egész párt belső rohadtsága, kittegylet jellege, megújulás-képtelensége. Legjobb megoldás a pártelit számára az lenne, ha a szavazás érvénytelen lenne az alacsony szintű részvétel miatt…pedig ez is nagyon rossz nekik…

De szerintem ez fog történni… Annál inkább, mert az MSZP-ben nagy hagyományai vannak a tagsággal való hatalmi trükközésnek. Nagyjából ötévente kísérletet tesznek a taglétszám tisztázására, de ez a helyi szervezetek elitjének ellenállásán mindig megbukik. Gyakorlatilag aki egyszer csatlakozott a párthoz, az fenn is marad a listán, ha fizet, ha részt vesz, ha nem. Miért jó ez a helyi szervezet vezetésének? 1. Minél nagyobb a taglétszám, annál nagyobb a helyi szervezet súlya és küldött létszáma a megyénél, a választmányban, a kongresszuson, az elnökségben... 2. Nagyobb taglétszámra több központi forrást lehet lehívni. 3. Minél nagyobb a taglétszám, annál széttagoltabb a helyi szervezet, annál nehezebb a trónkövetelőnek olyan ismertséget szerezni, amivel eséllyel indulhat a tisztújításon. 4. Ha a taglétszámon belül a „holt lelkek” aránya meghaladja az 50 %-ot, akkor biztos, hogy a tagság nem képes kezdeményezni, jelölni, mert az aktív párttagok képtelenek többségi döntést hozni. 5. Miután a tagság a passzív létszám miatt képtelen jelölni, a jelölést a funkcióban lévők végzik az elnökség- választmány alkuja alapján. Az aktív tagság csak szavazhat, vagy választhat az előterjesztésből. Az utóbbi időkben ennek megfelelően módosították a tagság számára titkos, a választmányok által elfogadott Választási és döntési szabályzatokat (már ahol van). 6. Miután sikerült minden funkciót elvenni a tagságtól, tulajdonképpen nincs is szükség nagyobb taglétszámra. Ezért az MSZP-nek pártépítési tevékenysége már jó ideje nincs, így is több az eszkimó, mint a fóka.

Gy hibázik, ha azt hiszi, hogy ez a párt alulról építkezik, és a tagság 40 százaléka vele szimpatizál. A párt aktív tagsága zömében a helyi pártelit holdudvarába tartozó néhány tucat funkcionárius, és vazallus önkormányzati intézményi vezető, aki úgy vonít, ahogy gazdája utasítja. Legfeljebb néhány úri passzióból tartott ellenzéki udvari bolond aktív még, a tagság nagyobb része viszont már rég kilépett, elidegenedett, vagy kihalt. Trükkökkel tartják létszámban, pl. tagdíjfizetés, személyes részvétel elengedésével, stb.

Az általam ismert megyei jogú városban például a tagság több mint fele, közel ezer ember holt lélek, ciklusokon át a helyi pártelit funkciója nem is volt legitim, mert- bár nem tudta- a tagság nem is tudott jelölni- míg ki nem zárták a tagságot végleg a jelölésből a választási szabályzatban (sic: nem a passzív párttagokat törölték, hanem az aktívakat tették passzívvá). Kialakult az a helyzet, amikor a funkcióban lévők zavartalanul újra választhatják önmagukat…

Egyes elemzők szerint GY-nek szüksége van az MSZP infrastruktúrájára. Én nem vagyok ebben biztos, mert az magában hordja a gazdatest betegségeit…Sokszor sokkal hasznosabb a zöldmezős beruházás. A tagság Gy-vel tartó 10-20 % -a bőven elég egy új országos hálózat kiépítéséhez, ez néhány hónap alatt meg is valósítható- minden csak pénz kérdés. Ambiciózus, de a hatalomból kiszorított fiatalok megfelelő kapcsolatrendszerrel mindenütt vannak. Egy párt működtetéséhez nem szükséges nagy taglétszám, társadalmi támogatottsága pedig az aktivitáson és kommunikáción múlik. Gy- nek a pártszavazás után már csak egy teendője marad: megadni a kegyelemdöfést a politikai konkurenciának.

Ehhez meg kell várni a pártszavazás eredményét. Érvénytelen, kedvezőtlen, vagy arányait tekintve kedvezőtlen volta esetén kétségbe kell vonni az eredményt, és a taglétszám tisztázatlanságára hivatkozva feljelentést kell tenni ismeretlen tettes ellen csalás és okirat hamisítás miatt. Persze megpróbálkozhat az elit a tagnévsor gyors rendberakásával, de akkor ellentétbe kerül a választások előtti tisztújítási tagnévsorral. Az pedig nagy baj, mert a tagnévsor egyben választói lista is, és ha a kettő most nem egyezik, akkor óvatosan fogalmazva, felvethető a választás érvénytelensége és a helyi elit- valamint az általuk küldött és megválasztott személyek hatalma legitimitásának kérdése is.
Érdemes lenne párhuzamosan a helyi szabályozásokat is igazságügyi vizsgálat alá vetni, mert miközben a helyi elitek bebetonozták magukat, pártszerűtlenné és a működési feltételeket sértővé tették helyi szervezeteik működését."

dr. Trebitsch 2011.06.24. 12:07:24

@omboz: nem értek ezzel egyet, bát nézőpont kérdése. Akárhogy is, itt demokrácia van, bármelyik párt van hatalmon, azt a NÉP juttatta oda. Vagyis a NÉP azt kapja, amit megérdemelt. És amíg jól megvan ezzel a NÉP, hogy egyszer az egyik, egyszer a másik fostaligát juttatja hatalomra, és nem veszi észre, hogy lennének normális erők is, csak éppen ezek még a hatalom környékére sem kerülhetnek a NÉP akaratából, addig bizony a NÉP ezt a szart érdemli:)

blacklord 2011.06.24. 12:08:48

Zsoltika drága, engem aztán már igazán nem lehetne szekértáborozással vádolni, mert elképesztőnek és hihetetlennek tartom, amit Viktorék tavaly óta művelnek. Ha valaki nekem ennek a negyedét prognosztizálta volna 1 évvel ezelőtt, körberöhögtem volna.
Ezzel együtt, pont az MSZP-nek és a hozzád hasonló, őket úton-útfélen toló elvtelen talpnyalóknak IGEN mélyen kellene most hallgatniuk, a kezüket tördelni (igen, ha valakié, akkor ez kurvára a ti hibátok!!!) és valami hasznos tevékenység után nézni. Ez a magamutogató, szemforgató nyavajgás, ami alól pillanat alatt előmállik a nyers hatalomvágy, ez a gusztustalanság Csimborasszója!
Egy dologért viszont kijár a dicséret - hogy nem tiltod a kommentelést, ezt személy szerint becsülöm. Talán ha Feri se minden feltett kérdés köré és mellé beszélt volna, és bátran vállalta volna a konfliktusokat, ahelyett, hogy az alatta levők szabad prédálását nézte volna el, akkor máshol tartanánk. De félek tőle, hogy igazából ahogy Viktor és tábora, úgy már ti se értitek, hogy a hozzánk hasonló fiatalok mire gondolnak akkor, amikor ilyenek írunk. Én ezért valószínűsítem, hogy 10 év múlva már egyikőtök se lesz se a pályán, se a környékén...

mojszipupi 2011.06.24. 12:12:26

Ha még egyes dolgokban igazat is adok akkor is erős túlzás egy-két megállapítás. Végre péntek és ez most túlságosan indulatos a hangulatomhoz :)

neutrontranszmitter 2011.06.24. 12:12:39

A minap találtam egy érdekes cikket az indexen, ami azért érdekes, mert a rajta látható grafikonok valami nagyon furcsa adatokat mutattak. ( index.hu/gazdasag/vilag/2011/06/22/szlovenia/ )
Nem kell a cikket elolvasni, elég csak a grafikonokra rápillantani.
Első: GDP növekedés Szlovéniában és Mo-n, a Magyar adatok: 2004-től először lassú, majd hihetetlen gyors GDP csökkenés egészen 2009-ig 4,30%ról -6,70-ig! Egészen véletlenül ez kinek volt a miniszterelnöksége???????? KINEK? Csak nem épp Gyurcsány Ferencnek? Szóval akkor ezek szerint őt kéne választani, hiszen ő már bizonyított, fel tudja pörgetni a gazdaságot. Igen, Gréczy elvtárs, megcsináltuk, és legközelebb is meg fogjuk!:)

Majd: harmadik diagram, Magyarország és Szlovénia államadóssága a gdp százalékában, a magyar adatok pedig: 98ban:59,9 2002ben 55,4 (első orbán k.) majd pedig Gyurcsány alatt: 2004: 59,10 és 2009-re hopp 78,4%.
KI AZ AKI ELADÓSÍTOTTA AZ ORSZÁGOT? KI? Nem állítom, hogy Orbán jól kormányoz, tény, még csak egy év telt el, de egy biztos, hogy Gréczy hazudik. Vagy az index, de mivel ezek az adatok a Világbanktól vannak, kötve hiszem.
Ideje átcsörögni a szomszédba, hogy vegyék le a cikket, mert kompromittáló a szoclib vezetésnek, hogy az adatok nem őket igazolják....:D
Ezek után kíváncsi vagyok, hogyan lehet gyurcsány Magyarország egyetlen reménye, nomeg az mszp...:D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.24. 12:15:16

@Advocatus Diaboli: "Azt nem látják sokan, hogy pojácáékkal szemben nem az MSZP a megoldás!"

mert azok is pojazcak, meg ha tisztelettudobb es alazatosabb pojacak is, mint ezek..:-)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.06.24. 12:18:14

"Magyarország ma fél."
Lófaszt! Max. a tehetségtelen újságírók félnek, akik még az előző rezsimnek nyalnak. De az már legyen az Ő bajuk... :)

okostojgli (törölt) 2011.06.24. 12:19:05

@endre2714: "Mióta csúfos vereség az EU elnökségünk?"

január elseje óta.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.24. 12:20:34

@neutrontranszmitter: az ugye nem jut eszedbe, hogy a gdp akkor allt be a valodi allapotra az orbanek altal kedvezmenyeshitelezos, szecsinyiprogramos mutyizos hitelbol penzosztogatassal..?:-)

a gdp ugyanis nem nezi, hogy hitelbol emelik, vagy nem hitelbol emelik.

az pedig kamu, hogy orbanek alatt csokkent az allamadossag. orbanek alatt is nott nominalisan, csak a mestersegesen felporgetett gdp-hez kepest tunt csokkenonek.

Várúr 2011.06.24. 12:20:41

Gréczy szimplán hazudozik. Goebbels parteigenosse remek tanítványa. Csak egy példa: Orbán úgy bezárja a határokat, hogy az érkező kínai miniszterelnök nyilván illegálisan fog belépni. Erre a vérdemagóg írásra ennyit is is kár volt kommentelnem.

okostojgli (törölt) 2011.06.24. 12:21:31

@neutrontranszmitter: "KI AZ AKI ELADÓSÍTOTTA AZ ORSZÁGOT? KI?"

Ki az aki 7%-os hiánytervét úgy leugatták az EU-ban, hogy még most is csöng a füle tőle? Na ki?

avionics 2011.06.24. 12:21:48

Amíg ilyen marhaságokat lehet olvasni a bukott oldal képviselőitől, addig nincs mitől félnie az országunkat féltő tisztességes embereknek. Addig nem lesz itt újabb szoclib többség és rombolás. Hajrá Zsolt, így tovább! 10% alatt maradni forever! :-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.24. 12:22:08

@Kóser Malac: az elozom nem volt rezsim..

ez a rezsim. munkataborok, terrorkommando, maffiozo belugyminiszter, felszmaolt jogallamisag, kiherelt alkotmanybirosag, haveroknak irt alkotmany es a kurva pappok is mar megint kimasztak a kovek alol, ahova valoak...

bolemann 2011.06.24. 12:22:10

@Uncle Rat: Ez a újszülöttenként 2 millió hogy jött ki?

Meggyes Tamás fideszes esztergomi expolgármester minden esztergomi lakosra cirka 700 000 ft adósságot hagyott. Mennyi jut ebből az esztergomi csecsemőkre azt nem tudom.

neutrontranszmitter 2011.06.24. 12:22:33

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
ezt akkor mond el a Világbank közgazdászainak, és várd (úgy pár napig) amíg befejezik a röhögést..:D

Uncle Rat 2011.06.24. 12:24:33

@Kóser Malac: Most ne csodálkozz. Ha a te szerelmed állna éppen a cerka rosszabbik végén te is védenéd, ahogy csak tudod. Zsolti véleménye kb annyit vet a latba, mint Raffael Sándor élettársának szánalmas védekezése. Az a különbség, hogy azt a nőt már lesittelték.

okostojgli (törölt) 2011.06.24. 12:27:34

@neutrontranszmitter:
Beszóltak neki és elsunnyogott mint egy patkány.

És ő Magyarország miniszterelnöke.

Szégyen.

2011.06.24. 12:27:42

Abban nagyon igazat tudok adni sokaknak, hogy a MSZP nem alternatíva, mert a két csapat éppenolyan gazemberekből áll, csak a Fidesz annyiban különbözik, hogy volt 8 évük, hogy a legaljasabb svihákságokat még tovább tudják fejleszteni, s íly módon magasabb szinten tudjanak hazudni, lopni, csalni, és kihasználni a csalódott emberek jóindulatát. Mert azt senki nehiggye, hogy a Fidesz azért nyert, mert annyira jó. Egy nagy frászt, a zemberek annyira kiábrándultak az előzőből (Mszp), hogy úgy voltak vele: a Fidesz csak jobb lehet. Tévedtek...

omboz 2011.06.24. 12:31:18

@Trebitsch: a demokrácia ott már véget ér, ha börtönnel fenyegetnek tojásdobálás miatt...

Nem demokrácia az sem, ahol -bármelyik megválasztott párt- diktatúraként üzemel a köztes négy évben. Homlokegyenest mást csinálva, mint ami a programjában van.

A demokrácia szerintem nem erről szól. A démosz (az eredeti, athéni) elkergette volna valamennyi rendszerváltás óta regnáló pártot. Ha komolyan vesszük a szó tartalmát, ugye.

Mi altatva vagyunk a politikum és a sajtó és a nagyőke alkotta gittegylet miatt. (Tulajdonképp ők bontják a demokráciát.) Ennek a demokráciának meg vannak számlálva az évei. A zemberek nem lesznek rabszolgák ilyen egyszerűen... Nem azért, mert okos vagyok, vagy gyűlölnék bárkit is. Nem. Mert ez a dolgok rendje. Az ember kapzsi. Tanul ugyan, de akkor is csak kapzsi. Létrejönnek dolgok (az ókori demokrácia, vagy akár a mostani) és elpusztulnak. Az más kérdés, hogy az emberek nem látják ezt előre, mert nem akarják. Pedig vannak ám jelei. Elég, ha csak a nyugdíjat nézzük. Dédszüleimnek még nem volt. Gyerekemnek már biztosan nem lesz...

Spanish VVax 2011.06.24. 12:31:19

@orgoványi erdőjáró: Te honnan veszed magadnak a bàtorsàgot hogy elzavarsz embereket, lezsidòzol, lesenkihàzizol ismeretlenül ismeretleneket ?? Akinek nem tetszik valami az hùzzon? Nem zavar hogy ez gyülölt gyurcsànyod szavajàràsa volt ? Nekem egy beteg agyù nàcinak tünsz akinek még nem ért bele az ujja a bilibe. Téged kéne tarkón csapkodni egy szivlapàttal Te görény, hàt mi a jó isten szent faszàt gondolsz Te magadról??? VEGYÉL VISSZA A MÉRHETETLENÜL
BUTA ARCODBÓL !!!!!!!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.06.24. 12:32:37

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: munkatáborok? Dunába lövés is lesz? Hűha! Képzeld mi lett volna, ha a Jobbik nyer! Szerintem, Te már nem is tudnál kommentelni... :)

is 2011.06.24. 12:34:12

@neutrontranszmitter: "KI AZ AKI ELADÓSÍTOTTA AZ ORSZÁGOT? KI?"

Megmondtak, legutobb pont egy hete: harman. 1. Mestrehazy 2002-2004, 3. 2. Orban 2001-2002, Gyurcsany 2004-2006. 2006

orulunk, hogy segithettunk. lathatoan nagyon nyomta a lelkedet, ha igy ordibalva kerdezted.

Uncle Rat 2011.06.24. 12:34:20

@bolemann: Értem én, hogy a tények számodra másodlagosak. Akkor matekozás következik: dédelgetett elvtársaid jóvoltából az államadósság 20 ezer milliárd forint fölött jár (a kedvedért a 20 után még 12 darab 0), ha ezt elosztod jelenlegi lakhelyed lakosainak számával, ami 10 millió (10 és 6 darab 0), akkor így jön ki a 2 millió (2 és 6 darab 0)Meggyes Tamás pedig elsőáldozó fehérruhás kislány az általad oly nagyrabecsült kilincsorrú KISZ-titkárhoz képest.

is 2011.06.24. 12:35:09

@is: jaj, kozben telefonaltam. 1. Medgyessy.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.06.24. 12:35:13

@Uncle Rat: Zsóti buzi? Pedig elég jó nő a felesége.
(Na, ha ezt előbb tudom, akkor rámozdultam volna a csajra!) :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.24. 12:35:44

@fehso2: oke, nem munkatabornak, hanem kozmunka programnak hivjak, de a lenyege az, hogy nem nagyon lehet nemet mondani ha azt mondjak, hogy te most zalaegerszegre mesz lapot csapolni..:-)

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.06.24. 12:38:44

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: De lehet. Csak akkor ugrik a segély. Én sem mondhatok nemet a megrendelőimnek, mert akkor nem fizetnek. Érdekes, mi? Felétek ez, hogy van???

Uncle Rat 2011.06.24. 12:39:29

@Spanish VVax: Ha ennyire rosszul hat rád a trombita amit a hétvégi buzifelvonuláson vettél, talán nem kéne közben kommenteket írni. Ha aggresszív az alaptermészeted, nem kell spanglizni mert a végén még megüt a guta.

fehso2 2011.06.24. 12:41:07

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Talán büdös a munka?
Nagyon helyes, hogy a sok munkaképes ingyenélőt kicsit megmozgatják!

bolemann 2011.06.24. 12:41:14

"dédelgetett elvtársaid jóvoltából az államadósság 20 ezer milliárd forint fölött jár"
Tehát 2002-ben 0 milliárd volt. És gondolom nem számoljuk bele a fidesz lakástámogatási rendszerének adósság vonzatait ill. a fidesz által is támogatott és megszavazott 100 napos program adósságvonzatát, na meg a fideszes önkormányzatok tetemes adósságát.
Szóval mennyi az annyi?

dr. Trebitsch 2011.06.24. 12:41:47

@Uncle Rat: hát, azt hiszem, ha Te abban a lila borgőzös állapotban leledzel, hogy úgy gondolod, GYF-ék NULLA államadóssággal vették át az országot, akkor Veled nem nagyon érdemes gazdasági témákról vitatkozni, mert véleményedet a tények nem nagyon tudják befolyásolni:)

kicsijuti 2011.06.24. 12:47:29

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
ez egy marhaság amit írsz tutod egyáltalán mi az a gdp??? ráadásul 2003ig az előző évihez képest is csökkent százalakos arányban úgyhogy még hazugság is hogy csak a gdphez mérten csökkent volna. amúgy a magyar gazdasági növekedés lassult 2000től és pont hogy gyurcsány alatt ment fel mesterségesen hitelből 3,4ről 4,6%ra, aminek még most isszuk a levét...

spandex enormity · http://www.youtube.com/watch?v=Ba9wqSqk9-0 2011.06.24. 12:50:38

most az a probléma, hogy Ferenc nem tud szomorú számra táncolni, csak vidámra?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.24. 12:50:47

@Kóser Malac: hat felen ugy van, hogy 5 ev alatt befiztek kb 800 e forintot arra, hogy ha munkanelkuli leszek, kapjak segelyt. van ennek valami neve, munkanelkuli hozzajarulas, vagy mifax.

na ha en most utana veletlen munkanelkuli leszek es az altalam befizetett 8 kilobol nem fognak kifizetni legalabb 3-at, akkor bal;he lesz. nem is kicsi:-)
ugyanis ez nem azokat erinti, akik amugy sem kapnanak munkanelkuli segelyt, mert soha nem dolgoztak. ez aozkat erinti, akik ilyen v olyan okbol munkanelkuliek lettek, de addig fizettek azert az allamnak,hogy ha munkanelkuliek lesznek, az allam legalabb a toredeket visszaadja a - nem onkentesen - befizetett osszegnek.

)

Uncle Rat 2011.06.24. 12:51:50

@Trebitsch: Igazad van,, mea culpa. GYF nem nulla államadóssággal vette át az országot. Csak úriember akartam lenni és GYF családját nem akartam belekeverni a vitába.de ha gondolod beszélgethetünk az Apró-klán viselt dolgairól is.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.24. 12:53:22

@kicsijuti: ne hazudozz.

egy kanyi vasal nem csokkent az allamadossag, 98-02 kozott ugyanugy novekedett, mint maskor. 2000 elott lassab utemben a bokros csomag miatt, 2001tol gyorsabb utemben a fidesz osztogatosdija miatt.

de ne hazudj olyat, hogy a nominalis allamadossag csokkent, mert nem igaz.

Nincs még blog.hu-s felhasználóneve 2011.06.24. 12:55:09

Zsolti, az köztudott, hogy egy barom vagy, de, hogy ennyire az legyél! Ezzel az írással feltetted a koronát. Csak ez szarból van.

bolemann 2011.06.24. 12:58:39

@Uncle Rat: Te érteni szoktad amit leírsz?
Azért nem 0 mert Apró-klán? Oltári nagy káosz lehet a te gyűlölettől vérgőzös fejedben.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.24. 13:00:01

@fehso2: ugye nem fogod fel, hogy ez komunista modszer?;-)

szoli.eu/2012-januar-02-tol-szazezer-kozmunkas%E2%80%A6/

ugy latszik, orbanek ellen is kell egy 56..

csak mogottuk nincsennek orosz tankok. sot, ha bejon ide tank az nato lesz es ellenuk fog jonni..:-)

kicsijuti 2011.06.24. 13:03:15

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ez mi ez a "nominalis allamadossag"? mert ilyenről még nem halottam ezt te találtad ki? mert ha nem a gdphez hanem az előző évihez viszonyítjuk úgy is csökkent, ez tény.
A "mint máskor" pedig szintén hülyeség mert 2003 után a gdphez viszonyítva is és az előző évihez viszonyítva is nőtt és ez is tény.

dr. Trebitsch 2011.06.24. 13:04:12

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ugyan már, NATO-tank??? Ki a fenét érdekel a NATO-nál, hogy szartanyán ki túr a trágyadombon???

is 2011.06.24. 13:05:30

@Uncle Rat: "dédelgetett elvtársaid jóvoltából "

nekem ugyan nem d;delgetett elvtarsam sem Antall Jozsef, sem Orban Viktor, de Medgyessy meg Gyurcsany sem. szogezzuk le, a tenyek kedveert, hogy Orban alatt _osszegeben_ NEM csokkent az allamadossag. tehat osszegesek eseten o is a dedelgetett elvtarsak koze tartozik. ez a tany, es ugye te tenyleg a tenyek harcosa vagy?

teng-leng 2011.06.24. 13:08:22

Jól látom, nem szerepel a posztban a „Gyurcsány” szó? Zsoltika, mi baj, beteg vagy?

Uncle Rat 2011.06.24. 13:10:52

@bolemann: ha jól emlékszem az 1998-2002 időszakban csökkent az államadósság 8280 milliárd körül volt 2002-ben, amikor a kirekesztő fasiszta, náci Orbán-rezsim elbukta a választásokat (Orbán-cigány, Orbán szőlőbányák, 23 millió román, és köteles beszéd jóvoltából.) Na ugyanez most 20 ezer milliárd fölött van. 1998 előtt és 2002 után pedig a te elvtársaid rabolták szét az országot.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.06.24. 13:14:59

tolem aztan tonkretehetik ezt a szart, inkabb pakolok, es elhuzok egy normalis helyre,aki itt marad az meg igy jart

political ideology 2011.06.24. 13:15:10

már megint ezek a vén kiöregedett kapuzárási pánikban szenvedő komcsik...bazzzeg...mikor lesz ennek vége...csak kihaltok egyszer...

orgoványi erdőjáró 2011.06.24. 13:17:15

@Spanish VVax: kiengedtek az előzetesből te pedofil és most itt kommentelsz? remélem te is gyarapítod a kivándorlók sorát Izraelbe, ott pont szükség van az ilyen, hozzád hasonló keretlegényekre akik arab gyermekeket tudnak legéppuskázni...

Skwisgaar Skwigelf 2011.06.24. 13:18:24

Ezen a blogon miért nincs szűrés funkció? Jobbereket szívesen kiszűrném, nem, nem letiltanám, csak rohadtul nem vagyok kíváncsi az agymosott véleményükre és sokat kell ugrani...

2011.06.24. 13:21:33

@orgoványi erdőjáró: A versenyszférában is ezt a mentalításod használod vagy ott tudsz normálisan is viselkedni?

Uncle Rat 2011.06.24. 13:21:37

@is: vajon miért nem csökkent ? Számokat lécci

Publius Decius Mus 2011.06.24. 13:21:38

Ez a durván hazug műrettegés mekkora divat még mindig liberáliséknál! Majd mesélhetem a gyerekeimnek, nem is fogják érteni. Ha majd valahogy el tudnak olvasni egy ilyen régi rettegős cikket a mai korszakból, olyan furcsa lesz nekik, mint nekünk az éljenrákosis filmhiradók.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.24. 13:23:31

@Trebitsch: nem az erdekli, hogy ki van hatalmon. az erdekli, hogy mnegtarthatja-e itt a befolyasat, vagy nem.

pástétom 2011.06.24. 13:24:58

Kiváló írás. Mégha érthető módon a fideszes segglyukak kiütést is kapnak tőle.

billy reed 2011.06.24. 13:26:56

@Várúr: Neked általában kár kommentelned.
Ékes példája ennek az előbbi "megszólalásod".

@pjm: Teljesen igazad van!

Valamit a poszt miatt háborgók figyelmébe: az evangélium akkor is evangélium marad, ha az ördög prédikálja.
Lehet jönni, hogy Gréczy ki, meg mi volt, ettől függetlenül igaza van.
Legalábbis addig, amíg az MSZP szóba nem kerül.
Ez a párt ugyanis minden, csak nem hiteles, és nem baloldali. Még csak nem is szocdem, ahogy magukat szeretik aposztrofálni.

Itt nem az a lényeg, hogy az MSZP alatt jobb volt. Ne akarjátok félremagyarázni!
Hanem arról, hogy most egyre rosszabb!

Mindegy, a lényeg, hogy Magyarország önnön vezetői hülyesége és követői szervilizmusa miatt kiépít egy 30-as évek stílusú államot /ami akkor sem működött sokáig/, és ezzel a demokratikus Európában magára marad.
Nekünk meg maradnak a bohócvezérek: OV, SP, KL, DT, KL, SZP, SZS, és a többi "államférfi", akik majd megmondják mikor mész boltba, mit veszel, mit gondolsz, mit érezel.
Ez tiszta ügy, csak akkor mondjuk ki: ez nem demokrácia!
Az ugyanis nem demokrácia, hogy a nemzet egyik /erőszakosabb / fele megmondja, hogy ki a magyar.
Van egy régi mondás: "A világon kétféle ember van. Az erkölcsös, és az erkölcstelen. De a felosztást mindig az erkölcsösök végzik."
Igaz, kedves jobboldali buzizók, zsidózók, hazaárulózók ésatöbbi?
Az utóbbi 20 évben csak a jobboldaliak borogattak kukákat, ostromoltak TV-székházat, dobáltak tojásokat, kereplőztek nemzeti ünnepen, fröcsögnek, gyűlölködnek a kommentekben (nézzük csak mi minden van itt is kissé feljebb)...erről ne essék szó, igaz?

orgoványi erdőjáró 2011.06.24. 13:27:24

@Kilo166: tudod mindenkivel a saját szintjén kell kommunikálni. A versenyszférában értelmes emberekkel értelmesen tárgyalok, gréciblogban elmebetegek posztbolsikkal, hazaáruló libbancsokkal pedig úgy, ahogy velük kell.

blacklord 2011.06.24. 13:27:57

@franta: nem, azt nem a Bajnai vállalta, hanem az egész ország, szerződésben amikor az EU tagja lett 2004-ben (3% alatti hiány, MINDIG). Az más kérdés, hogy a szocik vastagon szartak bele az első perctől kedve - hát, meg is lett az eredménye.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.24. 13:28:39

@kicsijuti: "ez mi ez a "nominalis allamadossag"? mert ilyenről még nem halottam "

arrol nem tehetek, hogy buta vagy:-)

a nominalis szo azt jelenti, hogy szamszeru. azaz az allamadossag _osszege_ novekedett a fidesz kormany alatt is. csak a viszonyszamot ugy megemeltek mestersegesen - ezzel az utanuk kovetkezo evekre magasabb adossagi ratat generalva, hogy ahhoz kepest ugy tunt, mintha csokenne.

tudod, amikor elhagyod az allomast a vonattal, az allomas nem tolat, megha neked ugy is tunik.

ha ezt szuleid nem magyaraztak volna el annakidejen;-)

kicsijuti 2011.06.24. 13:29:48

@is: de ne legyél már hülye ilyet hogy "összegében" sehol sem mérnek. ennyi erővel azt is nézhetnéd hogy ma a minimál bér ~9erese a 93asnak tehát ~9szer gazdagabbak vagyunk mint akkor. ez kb olyan szintű marhaság mint amiről te is beszélsz. ezért nézik a GDP-hez viszonyítva vagy az előző évihez viszonyítva és úgy csökkent mind Hornék mind Orbánék alatt. Mielött elkezdesz hazugsággal vádolni valakit inkább nézz utána vagy ha fingod sincs a témáról inkább maradj csendben..

2011.06.24. 13:29:58

@orgoványi erdőjáró: akkor egyet érts meg. Attól, hogy valaki tiltakozik a kormány politikája ellen, ami lássuk be valóban rossz, attól még nem zsidó, hazaáruló vagy kommunista. A kommunista törekvések sokkal jobban jellemzik a kormány politikáját. Én jobboldali beállítottságuként csak sírni tudnék, ami itt folyik.

orgoványi erdőjáró 2011.06.24. 13:34:13

@Kilo166: persze, én sem értek egyet sok mindennel ami most megy. Csak attól megy fel bennem a pumpa, amikor megindul az ajvékolás, hogy ez most milyen egy szar ország lett és el kell innen költözni. Én is elmehettem volna a gyurcsótány ideje alatt, de nem tettem. Lehet úgy élni, hogy a tőled telhető módon támogatod az országot és megpróbálod jobb hellyé tenni a rengeteg nehézség ellenére is.

Egy kicsit zöld 2011.06.24. 13:40:05

@szgy:
Egyetértek, nem az MSZP a megmentőnk.
De sajnos nem is az MDF, Jobbik vagy az LMP a megmentőnk.
Pedig valakinek nagyon meg kéne menteni minket a Nagyvezír és kedvenc idiótái ötleteitől.
Egy ország keresi megmentőjét:
S.O.S. Save Our Souls!

retye 2011.06.24. 13:40:22

"A magánnyugdíjat ellopták, abból csökkentik azt az államadósságot, amelyet jelentősen növeltek az elmúlt egy évben"

Téged elvittek az UFO-k? Csak az a baj, hogy visszahoztak! Biztos ők se bírták...:-(

barli 2011.06.24. 13:41:59

ha a nominális gdp is csökkent volna, akkor meg azzal jönnének, hogy de botswanai dollárban nött az államadósság, mert 98ban még csak 26 milliárd volt 2002ben meg 923143243 milliárd. Lényeg, hogy nem volt rajta sapka.
Amúgy nem az a lényeg, hogy mennyit kell részletre kifizetned, hanem hogy mennyi marad azután a zsebedben? Maradjunk csak a százalékos gdp-adósság mértékegységnél.

Ja és grétzy úr, gratulálok az elmúlt hosszú idöszak legszánalmasabb posztjához! a legjobb benne, hogy nem is a fidesz ellen íródott, mint ahogy a legtöbben itt értelmezik, hanem az mszp (puch gondolom) ellen.

Egy kicsit zöld 2011.06.24. 13:46:09

@okostojgli:
:-))
Én még emlékszem rá, amikor 2 éve Orbán elmagyarázta, hogy szerinte a gazdaságot, egyszeri, nagyarányú adócsökkentéssel kell felpörgetni, nem baj, ha nagyobb a hiány.

barli 2011.06.24. 13:46:57

@Egy kicsit zöld:
A legjobb az lenne, ha magyarország kettéválna. Mondjuk a Tiszántúlt megkapnák a ballibsik, a többit meg mi. Az ország "vagyonát" kettéosztjuk.
Pár év múlva meg megnézzük, ki él jobban.

kicsijuti 2011.06.24. 13:47:46

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: " ugy tunt" :DD, még jó hogy itt vagy nekünk te és bebizonyítod hogy milyen hülye az a világ hogy figyelembe veszi kamatláb változást, árszínvonal emelkedést stb. amúgy a gdpt csak mesterségesen tudják meg emelni (már ha ezt érted viszony szám alatt) és arról hogy ez mo-n nem emelkedett tovább 2003 után olyan ütemben mint az adósság arról nem a Zorbán tehet bár mennyire is szeretnéd, hanem mszp kormány, 13 haví nyugdíj, fizetés emelések, forint hitel támogatásának megvonása, forint gyengítése...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.24. 13:51:57

@kicsijuti: ja ertem

szoval a kedvezmenyes lakashiteles faszsagnak smemi hatasa az allamadossag emelkedesere, igaz?;-)))

Kabbe (törölt) 2011.06.24. 13:52:33

kontárok

- kevesebb a bevételi oldal
- nagyobb a kiadási
- a kltsgvetés már beszart, mert nem biztos, hogy tarthatóak a számok
- munkahely egy szál se
- helyette közmunka-ez piaci viszonyok közt mit jelent?
- a növekedés üteme(prognózisok alapján is) lassul
- a fogyasztás nem indult be

HAJRÁ MAGYARORSZÁG:::::)!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.06.24. 13:54:19

Zsolti elkúrod mindig.
Néha a kevesebb több.

Az első két bekezdés olvasása után már azt a keveset se veszi figyelembe senki, aminek véletlenül van egy kevés igazságtartalma.

Egy kicsit zöld 2011.06.24. 13:56:09

@neutrontranszmitter:
Nagyon nem kedvelem, de meg kell védenem GyuFe-t. Az MSZP, (név szerint Medgyesi, első Gy.F.) rossz útra vezette az országot.
Az egész MSZP boldogon ült (és lopott) a lejtőn lefelé száguldó langyos pocsolyában.
Egy, csak egy ember volt, aki azt mondta, hogy: "Emberek, elqurtuk!"
Az összes többi kussolt. Ezek után nem értem, hogy miért az egyetlen renitens, lázadó, sötétben osztogató-lopogató maszopos ellen fellázadó ember lenne az ördög. Illetve értem.
Orbán ügyes volt, mert 4 év alatt ezt az egyetlen igazmondó embert, aki ki merte mondani, hogy a király meztelen, az MSZP hazudik, úgy, de úgy leamortizálta, hogy soha többé nem lehet párezernél több szavazatot szerezni a nevével.
Ügyes.
Az MSZP-t padlóra vitte Gyurcsány, Gyurcsányt padlóra vitte Orbán. Most már nincs kitől félnie a Nagyvezírnek.

morcos-harcos 2011.06.24. 13:56:32

Gréczy úr! nézze már meg, hogy ki volt az a pártelnök, aki 2008-ban pártszavazást kezdeményezett? nézze már meg, hogy hányan szavaztak? nézze meg, hogy milyen módon lehetett akkor szavazni? nézze már meg, hogy volt-e akkor mozgóurna? aztán azt is nézze meg, hogy a végeredmény után vki felállt-e, hogy megkérdőjelezze a tagnyilvántartást? végül pedig, hogy akkor vki elkezdte-e ekézni az akkori pártelnököt a szavazás eredménye után, hogy megkérdőjelezte-e vki az elnök legitimitását?

egy kis segítség a válaszokhoz!

hvg.hu/itthon/20080327_mszp_partszavazas_igen

blah 2011.06.24. 13:59:32

@billy reed: á, ezt egyik hülye se fogja magára venni... a bolsevik jobboldalon csak jólelkű értelmes emberek vannak.

preston 2011.06.24. 14:00:32

@orgoványi erdőjáró: nem volt több korrupt mszp-s tisztségviselő , mint fideszes. esetleg majd később, ha teljesen kimiskárolják a biróságokat is. A Gyurcsányról még kigondolni sem tudtok semmi kriminálist, aminek füle-farka lenne.A nagy pénzlenyúlásokról a párt-pénztárosok egyeztettek.
Majd ha Esztergomban elszámoltatják a helyi fidesz bárókat, akkor meglátjuk, hogyan is gazdálkodnak a fideszes önkormányzatok.

kicsijuti 2011.06.24. 14:01:05

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ezt meg ki mondta? nyilván van. de ha olyan ütemben nő a GDP hogy ezt megengedheti magának az ország nincs vele semmi baj, de amint elkezdik két kézzel szórni a pénzt olyan dolgokra amivel nem nő megfelelő mértékben a gazdaság (ráadásul meg szüntetik a forint hitel támogatását) káros lesz. és ez 2003tól lett káros.

kicsijuti 2011.06.24. 14:05:00

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: amúgy azt hogy hogy vonod le a hozzászólásomból azt a következtetést "a kedvezmenyes lakashiteles faszsagnak smemi hatasa az allamadossag emelkedesere"
nem igazán értem, elég követhetetlen a logikád...

Egy kicsit zöld 2011.06.24. 14:05:04

@barli:
Az ötlet jó. (Ha már annyit loptak a politikusok, lopjunk mi is.)
Az ország fele az enyém (ennyiért elveszem feleségül Orbán lányát), fele a Tied. Aztán meglátjuk, melyikünk él jobban, melyikünk uralkodik jobban.
De mi lesz a többi 9.999.998 szerencsétlennel?

ermi71 2011.06.24. 14:05:21

Gyerekek ha GYurcsány csinál egy külön pártot, ahova az utolsó két szoci kormány meg a sleppje bevonul, Molnár Csabák meg hadd ne soroljam még a neveket, az miért lesz hiteles? Ez itt a gond, hogy nem látja át Ferkó, mitől lenne ő a váltópárt? Még a parlamentbe kerülés is kérdéses lenne. Egyetlen megoldás maradt a kommunistáknak, ha teljesen ledarálják ezekt a neveket és jönnek újak. Lendvai Ildikókkal,Kovács Lacikkal,Lamperth Mónikákkal, a büdös életben nem fognak nyerni csak maradnak súlytalan 15% körüli pártnak.

Egy kicsit zöld 2011.06.24. 14:07:48

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
A lakáshitelt Gipsz Jakab vette fel. Gipsz Jakab adóssága nincs benne az államadósságban. Egészen addig, amíg az állam át nem vállalja Gipsz Jakabtól, hogy helyette fizeti a törlesztőrészletet.

orgoványi erdőjáró 2011.06.24. 14:08:19

@preston: ez azért nem teljesen igaz. Keller "üvegzseb" László képtelen volt bármilyen fideszes visszaélést megtalálni, míg a Gyurcsány-kormány végén számos mszp-s/szdsz-es potentát ellen indult bírósági eljárás. Maga a Tánczseni, a Sírni Tudó Ember ellen rengeteg dolog szól ( tudod, trükkök százai ), csak sajnos nagyon tartok tőle, hogy nem csukják le most sem, mert valahol "egy brancsba tartoznak maguk, ne is tagadják"...
Esztergom tényleg gáz.

kicsijuti 2011.06.24. 14:09:24

@ermi71: de milyen újak, a fiatalok (szerencsére) szarnak az mszpre. ha megnézel egy párt rendezvényes videjót a 90% 60+os, a parlamenti arány is hasonló. Szerintem az lmpnek kellene balra csusszannia és akkor lenne esélye arra hogy váltó pártá váljon.

kicsijuti 2011.06.24. 14:11:12

@Egy kicsit zöld: ebben nincs igazad mert a támogatás miatt része az államadósságnak, igaz akkor ezt még megengedhettük magunknak és nem is növelte olyan nagy mértékben mint ahogy azt Sipi képzeli.

preston 2011.06.24. 14:19:36

@orgoványi erdőjáró: Keller kezdeményezett több ügyészi eljárást, de ezeket az ügyészség nem vitte végig. Viszont az utóbbi időben több fidesznike ellen büntetést szabott ki a biróság.
A büntetőügyek kezdeményezése kevés.ez jó volt a választások megnyeréséhez. a biróságok megszállása nélkül nem sikerül végigvinni az ügyeket.
és másfél év orgyánkodás után , ahol a szavazók megvezetése mindenhol egyértelmü, nem nagyon beszélnék arról, hogy mit mondott Gyurcsány egy belső értekezleten.

thinker_ 2011.06.24. 14:21:37

nem is értem... levették a bloggerről a kényszerzubbonyt és így tudta begépelni ezt a sok szemetet?

Publius Decius Mus 2011.06.24. 14:25:42

A legszomorúbb barakk: Ez valószínüleg a baloldaliakat jelenti, Gréczy-t beleértve. Megértem.

barli 2011.06.24. 14:26:04

@Egy kicsit zöld: ez az igazmondó hös titokban bevallotta a saját rablóbandájának, hogy nincs több ellopnivaló, és már külföldrül is b*szogatnak. Mikor kiderült, persze hogy "büszke" volt a beszédre, mást nem is tehetett, mert lemondani azt nem akart. Azóta is keresik a kiszivárogtatót...

Hoppá! 2011.06.24. 14:39:45

Bárcsak látnám már, hogy ezek a hivatásos rettegők TÉNYLEG beszarnak a félelemtől...

preston 2011.06.24. 14:42:04

@barli: mit akarsz mondani? meglehetősen értelmetlen, amit irsz.m

Anti Anyag (törölt) 2011.06.24. 14:42:17

Gréczy elégedetlen. Elégedetlen voltál te már akkor is, amikor elbuktatok.

barli 2011.06.24. 14:55:22

@preston: kicsi zöldnek irtam, miután méltatta a nagy igazmondót

Karnamantra 2011.06.24. 15:03:27

Nagyon jó írás! El is szomorodtam, kétségbe estem, haragszom rád... :(

Az mszp-vel az a baj, hogy demokratikus..! a vezérnek azért vanak sikerei, mert naracspárton belül nicns demokrácia, ott parancs van és megfélemlítés.

A másik: azért Rákosihoz nem kéne hasonlítgtani... az az egyik legdurvább korszaka volt a sok durva korszakkal szétzilált országunknak...

És még: azért nem mennek a baloldaliak, liberálisok tüntetni, mert egyrészt szét vannak farigcsálva (összesen hiába van több a nemszavazókkal együtt, széthúznak), másrészt mert lakonikusak, tudják, hogy hiába mennének ki tüntetni, mert az elmúlt 4 (8) évben is zajlott a tüntetés a jobb oldalon, és nem lett eredménye, most szó szerint visszakapjuk!! Az arcunkba fogják nyomni a 2/3-ot még legalább 3 évig... Ezt köszönhetjük többek között a végtelenül hiú Gyurcsánynak... :(

Karnamantra 2011.06.24. 15:07:25

@Egy kicsit zöld: Na igen, az a beszéd után lett egy rövid időre szimpatikus nekem Gyurcsány, még ha ma hányok is tőle (persze Orbántól jobban hányok, ez már így marad).

De: ha még akkor őssze lemond, és valaki a helyére lép (akkor voltak még bőséggel, a mához képest), akkor tavaly nincs 2/3!! Szerintem.

bőrmók 2011.06.24. 15:08:41

@Hoppá!: beszarniuk azért nem kell, mert akármi is lesz itt, 14-ben orbánc húz a picsába a haverjaival együtt. Ettől még persze aggódhatnak az ország sorsáért, hiszen annak normális ember nem örülhet, hogy visszajön a szocializmus.

Karnamantra 2011.06.24. 15:29:58

@Takony_fősámán: aTTÓL NEM KELL ENNYIRE FÉLNI, MERT NEM A DIKTATÚRA ÉS AZ EGYPÁRTRENDSZER JÖN VISSZA... TŐLÜNK NYUGATRA AZ ELMÚLT ÉVTIZEDEKBEN TÖBBSZÖR IS VOLT RÁ PÉLDA, HOGY ÚN. (bocs caps) szocialista kormány vezetett egy olyan demokráciát, ahol sosem volt a miénkhez hasonló szoci kommunizmus.

És még: aki attól tart, hogy de az emszp tagjai szocializmusban is politizáltak, tessék összevetni a fidesszel parlamenti átlagéletkort, meg fognak leőpdni! A fidesz mindenkinél "öregebb". Fiatal... azpersze.

Karnamantra 2011.06.24. 15:31:16

(Elgépeltem sokszor, bocs, kapkodok)

Peripetia 2011.06.24. 15:32:29

@Várúr: Az ország "bezárásához" nem kell felállítani ismét a határsorompókat. Úgy el fognak bennünket szigetelni, hogy öröm lesz kifelé pilácsolni a felcsúti szörnnyel egyetemben. Ja, persze a kínai új barát majd segít az elszigeteltség feloldásában. Éljen és virágozzék száz virág, na meg a kínai-orbáni örök és megbonthatatlan elvtársi barátság.

GipszJakab 2011.06.24. 15:39:52

Tisztelt Gréczy úr!

Nagyon kevés dolog volt eddig, amiben egyetértettem Önnel, de tiszteltem, mert ki mert állni a nyilvánosság elé és vállalta a véleményét.
Amikor a GyF-hez szegődött hivatásos seggnyalónak, már nem tiszteltem tovább, mert aki erre képes, az nem ember a szememben.
Ezt a cikket azonban csak az Ön (ezek szerint alaptalanul feltételezett) intellektusától fényévekre elmaradott ember (?) írhatta. Befejeztem az Ön véleményének bármilyen formájú követését.

kirsten 2011.06.24. 18:21:42

@Trebitsch: Ezt a szart amit orbán és bandája jelent egy ország népe sem érdemli meg. Belátom hiszékenyek voltak az emberek, de ennyi aljasságra senki sem számított, még az sem aki nem rájuk szavazott. Egyszerűen el kell kergetni őket. Aztán jöjjön bármi ennél csak jobb lehet. Úgy látom orbán Észak-Koreát akar csinálni az országból. Ezt azért már nem hagyhatjuk.

kirsten 2011.06.24. 18:25:49

@GipszJakab: Jobb lenne ha Szargyártót, lézert, matolcsyt, sintér-pintért véleményezd. Azok kedvesek számodra. De az emberek többségének nem. orbánról jobb nem is beszélni. Nyald csak bátran a seggüket, úgylátszik számodra az kifizetődő. Menj a fidesz honlapjára segget nyalni, itt semmi keresnivalód.

kirsten 2011.06.24. 18:27:38

@Egy kicsit zöld: De van mégpedig a nép néptől és annak haragjától, ami nagyon hamar lecsap rá.

kirsten 2011.06.24. 18:31:33

@Várúr: Hát jobb is ha az mno-ra mész.

kirsten 2011.06.24. 18:35:33

@neutrontranszmitter: Nem Gréczy hazudik, hanem te és orbán. orbánnak fogalma sincs arról mi az a kormányzás. Az első kormánya idején felélte a Bokros-csomag hozadékát, utána 2001-től jöttek a hitelfelvételek. Én meg egy KSH grafikont láttam.

Kala Majka 2011.06.24. 19:25:48

Most már én is belátom, kár volt az OPNI-t bezárni! Itt is megfordul egy pár Napóleon és orbán!

Más.......

Nemrégiben belső Somogyban jártam ismerősőknél. Természetesen nagyon hamar előjött a politika, mint ahogy ma az országban mindenütt. Nagyon hamar feltűnt, hogy hasonló korú ismerőseim, volt középkáderi értelmiségi státusszal teljesen el vannak maradva a napi bel és külpolitikával, pedig elmondásuk szerint a fő hireket, híradókat el nem mulasztanák. Alig tudnak valamit a szakszervezetek megmozdulásairól, a kormányt érintő kül és bel kritikákról. Kiderűlt, hogy náluk csupán a MTV 1-2, a duna és a két kereskedelmi tévé létezik, rádióból a Kossuth déli híradója! Hoppá! Így legalább megtudhattjuk, milyen híreket is terjeszt a mai magyar közszolgálati média!

Szerintem a szocik és az ellenzék ma csinálhatnak bármilyen jó programot, média nélkül úgy sem mennek semmire!

Azzal az egy félbaloldali ATV-vel és az egy klubrádióval (ha megnem szűnik) nem tudják felvenni a harcot a fidesz óriási több tízszeres főlényével szemben!
Kár itt vitatkozni, pártot módosítani, bármit csinálni, legelőszőr legalább egy-egy saját baloldali médiát alapítani és azon éjjel-nappal harsogni a fidesz és a kormány mocskosságait, ahogy ők annak idején tették!

átlátó 2011.06.24. 21:20:07

@Mr. Moody: :) Köszi, mivel igen jaratos vagyok ezen ügyekben, - javasoltam, hogy inkabb azt ne hagyta volna abba. Marmint a Padödö tancz-zenekarnak valo dalszövegek irasat...nem gondoltam akkor, hogy van mas alternativaja is. :)

kkk666 · http://www.vizvezetekszereles.info/ 2011.06.25. 11:44:18

@Szabványok:
Ovi rögtön pofánrúgja. Pl. ha Gy. újra lendületbe hozná a pártot, Gy. népszerűsége újra növekedni kezdene, másnap letartóztatnák.

ööö... szerintem naív vagy, ha ezt komolyan gondolod. az említett két szimpatikus fiatalember egybordából szőtt demagóg politikus. mindössze más mázzal vonják be a fekáliát, amit elvárnak, hogy jóízűen elfogyassz. talán gazdaságpolitikailag eltérő felfogást vallanak, de ez valószínűleg a holdudvaruknak köszönhető.

2011.06.25. 16:28:44

@pirimogyoró: tobb dolgok kene itt tisztaba tenni:

1. miert, kedves csaladod csendben visszahuzodva helyesel, ha valaki mondjuk Szijjarto Petert dicseri, mikozben belul majd' felrobbannak? Ez az o bajuk meg a tied, ha ilyen beszariak vagytok, ezert lehet megfelemliteni titeket, ezert feltek attol, amitol nem kene amugy felni. En pl. sose erzek kesztetest erre, utalom az egesz bagazst, mint a sz*rt, es ennek hangot is adok, ha arrol van szo. Akinek nem tetszik, majd szol, nyilvan nem fog tettlegessegig fajulni a vita. Nem kell aggodni, a "masik" oldal is megkapja ami jar. "Felsz", hogy

2. >>Senki nem kockáztatja, hogy azt mondják rá a politikai hovatartozása véget, hogy "rúgjátok már ki".<<

Te mondd, szemelyeskedes nelkul, de teljesen hulye vagy? Milyen helyeken dolgozol b+, hogy ilyen egyaltalan szoba kerulhet? Probalna meg engem valaki megprobalni kirugni a velemenyem miatt, a sz*rt kiperelnem belole a munkaugyi birosagon. Te gondolom csendben magad ala huznad a farkadat, es eloldalognal, meg a kozos megegyezest is alairnad, nem? Akkor annyit is ersz, mar ne haragudj...

3. "Kapnak helyette 20 másikat. Akkor miért ne rúgnák ki?"

Na ez a legszebb. Talan erteni kene valamihez, nem? Akkor nem lenne minden bokorban az allasodra 300 jelentkezo.

4. "Te meg nyilvánvalóan a másik, a jól tejelő oldalon állsz, téged miért rúgnának ki? "

Nem, baratom, en nem a "tejelo" oldalon allok, hanem egy kulfoldi multicegnel dolgozom annyiert, amenyiert a magyar cegeknel ket allasban dolgozhatnek. Es nem azert nem rugnak ki, mert befogom a szamat (es akkor meg enyhen fogalmaztam), hanem azert, mert szakertelmem van egy adott temaban, meg mert tisztaban vagyok a jogaimmal es kepessegeimmel.

Aki "fel", az a sajat tehetetlensegetol fel. A blogposzt amugy borzalmas, magabafordulo, "jajderossznekem", "majd a PART segit rajtunk" tipusu, konkretan ettol tart ott az MSZP, ahol (tobb mas ok mellett). Ha ilyen az "aktiv" tagsag, mint a blog szerzoje, akkor OV es bandaja kb. orokre kormanyon maradhat, tehetetlen, beszari, multbarevedezo nulla ellenzekkel nem kell felni, h. valaki levaltja oket. Amugy a legnagyobbat a 1956-os utalason rohogtem: az megvan, hogy akkor a KOMMUNISTAK tiltottak meg az egyetemistaknak a tuntetest? Nem veletlenul annak az MSZMP-nek az elodpartja, akikbol az MSZP lett? Edes jo istenem, es b+ ilyen emberekbol all az MSZP szimpatizansainak kore...

Várúr 2011.06.25. 17:01:16

@Peripetia:
Elvtársi barátságól épp Gyurcsány/Gréczy hívei tudnak sokat... Lehet mantrázni ezt az elszigetelődés-hülyeséget, csak hát az ország nem villanydrót. Te és a hozzád hasonlók szigetelik el magukat az elemi ismeretektől és a józan észtől. Túl rég ahhoz, hogy érdemes legyen veletek vitatkozni.

leponex 2011.06.26. 14:42:31

Jó Gréczy Zsolt Örökös Walesi Bárdunk, Weimari Mesterdalnokunk, Ferenc Testvérünk Főtanácsolója, II, Demokráciasiratóasszonyunk, Baloldal Tábori Lelkésze, kedvenc mókamesterünk ...

Láthatóan nagyon megviselte a stop-ról való kényszerű elköltözése ( amit őszintén sajnálunk, és helytelenítünk !! ), és a maradék szellemessége is elvészett egyúttal.
Dögunalmas lett, ha őszinte lehetek.

No de lássuk kedvenc paripánkat :

"A magánnyugdíjat ellopták, abból csökkentik azt az államadósságot, amelyet jelentősen növeltek az elmúlt egy évben "

Valóban, a magánnyugdíjat tényleg ellopták a nyugdíjkasszából, magánszámlákra térítették, és azok kezelgetéséből több mint 100 Mrd HUF-ot a külföldi tulajdonban lévő alapkezelhetőknek játszottak át.
És valóban, emiatt további 3000 Mrd HUF államadősságnövekedés keletkezett.
No, ennek az ellopott pénznek a nagyrészét sikerült most Orbánnak visszaszereznie, igen derék és helyeselhető módon.

" és amely e csökkentés forrása miatt nemsokára újra nőni fog. Éppen az ellopott magánpénz miatt, mivel hitelt kell majd felvenni "

Ennek azért érdemes lenne mégegyszer nekiszaladnia, hátha mégis lehet valami értelme :)

Ezt a szamárságot amúgy már Békesi úr is elrebegte, amikor az állampapírpiacról eztán hiányzó 'magánnyugdíjpénztári' megtakarításokat hiányolta.
Azt valahogy ő is elfelejtette megemlíteni, hogy azokat az állampapírokat épp az ellopott és a nyugdíjkasszából hiányzó manyup pénzek miatt kellett CSAK kibocsátani.

"Brüsszel - és Moszkva - folyamatosan bírál, a környező országok vezetői egyre bátrabban veszik a szájukra a lenézett Magyarországot."

Ja, a Slota elvtárs, meg a szocdem szlovén elvtárs. Oszt nem győznek sajnálkozni szegényke miatt ...

Kicsit mulatságos olvasni ezt, amikor épp a kínai kormányfő jött Orbánhoz ... :))

" Az uniós elnökségünk csúfos kudarc lett. Orbán magányos vezető Európában,"

Ja, csúfos, meg kudarc. A Duna-stratégia, a roma-stratégia, a horvát csatlakozás, ...

Bezzeg a Feri! Tán még egy pártszavazást is képes lesz összehozni eközben :))))

Hajrá Zsolt ! ;-)))))))

czjanos 2011.06.26. 19:17:23

@leponex: Aj, leponex, a keleteurópai csúcsot kifelejtetted!

Fell Bandi 2011.06.26. 19:56:03

zsóti, elérted a mélypontot, tovább nem tudsz süllyedni. Ez a pozitívum. Milyen mély a gyurcsányi valaga, tudod még beljebb nyomni a nyelved? Próbálkozz, hátha sikerül! Bár nekem nem hiszem hogy ízlene a szar íze, de ha neked ízlik, toljad neki!

leponex 2011.06.27. 12:04:19

@czjanos:
Úgy emlékszem, azt a lengyelekkel közösen tartják meg az ősszel, nem ?
üdv! :-)

czjanos 2011.06.27. 20:06:54

@leponex: rosszul emlékszel, mert nem akarsz jól emlékezni.

leponex 2011.06.30. 12:15:24

@czjanos:
De János, hogyan emlékezhetnék rosszul az idei őszre - már most ? :-))

czjanos 2011.06.30. 20:42:14

@leponex: Két beírásodra reagálok:
1. Ha dög unalmas, miért olvasod? Válaszd inkább Bayer Zsoltot ( ha már ragaszkodsz a Zsolthoz;
2. A Keleti csúcsot elvették Magyarországtól ( kifejezetten Orbán bugris viselkedése miatt) Én így látom.

leponex 2011.07.01. 18:19:58

@czjanos:
1. Olvasom, mert jó látni Kedves Bárdunk tanácstalanságát, ötlettelenségét, ezerszer elmondott csacskaságait. Nincs egy komoly felvetése, valódi kifogása, csak a szokásos mantrák újra meg újra.
Vasfüggöny, rettegnek a zemberek, meg se mernek szólalni, nem veszik elő a zellenzéki újságot a villamoson, mert rájuk szólnak a másik zemberek, ... :-))) na ez nagyon tetszett egyigazi demokratától ... ;-)
Vagy egy másik gyöngyszeme Bárdunknak: 'Az egyetemistáknak nem engedik a tüntetést - mint 1956-ban.'
Ne mondd, hogy Te nem neveted el magadat legalább kínodban ilyen blődlit olvasva Ferencünk Főtanácsolójától ! ;-)
Unalmas persze, egy értelmiségitől azért várna a zember némi gondolatot.
Bayer Zsocát ritkábban olvasom, összehasonlíthatatlanul szellemesebb Kedves Bárdunknál, de nem kedvelem amikor elragadja az indulat gyilkos iróniái, vagy inkább gúnyolódásai közt.

2. Ja, elvették A Keleti Csúcsot!
Szabad így látnod természetesen, meg is értelek Bárdunk blogján. Valahogy csak kiheverjük ezt az újabb csapást. A német külügy mégse erre gondolt amikor a Zorbán bugris fejét megcirógatta.
:)

Bruhahahahihihi 2011.09.23. 08:07:29

a rohadék Századvéges Fidesz Propaganda Intézet Fidesz seggnyalója Kumin hogy tépi a száját, hogy Gyurcsány mit csinál vagy sem..Mi a szar köze van ennek a pénzért köpönyeg fogató gazembernek? Emlékszem amikor az ATV-n "elemezgetett"--örült hogy megjelenhetett és pénzt is kapott, megélhetett---aztán Sólyom "karján volt varjú"- seggét nyalta ( azon keresztül a Fideszét"---most meg a Gíró Szász nagy 8 éves nyelvcsapásiat megirigyelve , jól benedvesített nyelvvel elkezdte nyalnia FIDESZ seggét!!!! Undorító egy féreg a KUMIN
.. DE NEM FELEJTÜNK ÍRJUK A LISTÁT, AKIK SZÁMON LESZNEK KÉRVE KEMÉNYEN----
süti beállítások módosítása