Szomorú fordulatot vett az MSZP-n belüli küzdelem. Mesterházy Attila, érzékelve, hogy másfél éves tevékenysége nyomán a párt tapodtat nem lépett előre, döntő lépésre szánta el magát. Immár úgy gondolkodik, mint Orbán Viktor: a Fidesz elnöke bezáratná Gyurcsányt, ő meg kizáratná.

Pedig többféle megoldás is lehetséges lett volna a konfliktus rendezésére. Leülhettek volna a felek - én még mindig ebben bízom a józan ész nevében -, hogy megbeszéljék, hogyan lehet úgy elválni, hogy az erők mégis összeadódjanak. Megállapodhattak volna a programok összefésüléséről, a majdani választási együttműködésről. Elvégre az alapcél talán még közös: el kell távolítani a nemzetpusztító Orbán-rezsimet, és helyre kell állítani a demokráciát, a lét- és jogbiztonságot, az alkotmányos intézményrendszert.

Ehelyett Mesterházy azt az utat választotta, hogy párton belüli szorult helyzetében a szakítással akarja elterelni a figyelmet sikertelen elnökségéről. A Magyar Szocialista Párt ma rosszabb állapotban van, mint 2009 tavaszán, amikor Gyurcsány Ferenc távozott. Akkor, kormányzati felelősség mellett, reformok és világválság idején 1,5 millió stabil szavazója volt a pártnak, ebből a választásra lett közel egymillió - és a szám másfél évi ellenzéki lét mellett sem emelkedett. Alapszervezetek szűntek meg, most pedig a Jobbik utolérte az MSZP-t. Két napja Miskolcon ezren akarták leváltani egy tüntetésen a kormányt, pedig több megyéből buszokkal vitték az embereket - egy helyes cél érdekében. Ugyanakkor a Charta konferenciáján - buszos társasutazás nélkül - ötszázan voltak, pedig a jogállam mibenléte és a gazdaság összefüggései voltak terítéken.

A kétségbeesés nem jó tanácsadó. Egy ilyen helyzetben az ember nem úgy tereli el a figyelmet, hogy kizáratja a pártból azt az embert, akinek az MSZP történetének immár utolsó választási győzelmét köszönheti. Aki már ahhoz is kellett, hogy 2002-ben Orbán megbukjon, ahhoz pedig végképp, hogy négy évvel később ne térhessen vissza. Ha a vita annyira intenzív, hogy azt már nem tudom kezelni, akkor tárgyalok a megoldásról, és nem verem szét a saját pártomat - én ezt tanácsoltam volna az MSZP elnökének. Hiába rántja maga mögé a "galád" DK-s javaslat miatt a frakciót, ettől ő nem lesz erősebb, és a párt sem profitál.

Az MSZP Országos Választmánya által kiadott közlemény minimum két okból tragikus. Egyrészt közlik, hogy a párt vagyona egy és oszthatatlan. (Amúgy, tudnám, mitől az, amikor a DK is része az MSZP-nek, sőt közel kétezer MSZP-tagja van?...) De ezek a hölgyek és urak tényleg nem értik, hogy ez az ügy, a magyar demokrácia jövője, a baloldal megújítása nem bizonytalanul finanszírozott pártirodákon múlik? Tényleg azt hiszik, hogy ha újságíróknak azt hazudják, hogy efféle tárgyalásokat kezdett a Demokratikus Koalíció, attól az máris igaz lesz?

A másik vállalhatatlan mondat arról szól, hogy méltatlan a szolidaritásra az az ember, aki nekik nem tetsző módon alakítaná át az MSZP-t. Hát, ennyit értek a nemleges szavazatok a nemtelmi jogról tartott szavazáson és a "kiállunk Gyurcsány mellett" szövegek? Ennyi az MSZP vezetőinek erkölcse? Ha Gyurcsány csendben van, akkor megvédjük, ha nem, akkor vigye Orbán és a fideszes képviselőjelölt legfőbb ügyész?

Elkeserítő, ugyanakkor tanulságos, hogy a párt mikor és miért szakad. Nem akkor, amikor árulók vannak az őszödi beszéd körül. Nem akkor, amikor a pártelit lemondott saját elnökéről és kormányfőjéről. Nem akkor, amikor a fideszes kétharmad ellenére a párt hónapokon keresztül nem tud lába állni. A hiszti akkor kezdődik, amikor Gyurcsány platformot alapít - övé a hetedik az MSZP-ben. Már azon is küzdenek, hogy bejegyezzék-e a többi közé. Aztán jön a következő árulás. Azt mondja az elnök, hogy rendben, megtartják a pártszavazást, majd kongresszust hívnak össze egy addig titokban tartott javaslattal, hogy mégse legyen pártszavazás. A vokolásra egész szervezeteket nem értesítenek ki, harmincezres tagságról beszélnek, amikor a fele sincs meg. Majd a pártelnök ígéretet tesz arra a sikeres voksolás után, hogy a novemberi kongresszuson bejegyzik a DK hat kérdését - például a vezetők közvetlen választását és a pártgazdálkodás átvilágítását.

Ezekről ma már szó sem esik.

A párt pedig nem azért szakad, mert nem nő a támogatottság, nem azért, mert Orbán szétveri a nemzetet. Ellenben azért, mert Molnár Csaba egy, nem a nyilvánosságnak szánt levélben felvetette, hogy a frakció egy pártszavazáson erősíttesse meg mandátumát a tagsággal. A DK-tag képviselők a maguk részéről ezt máris felajánlják. A pénz, néhány képviselő egzisztenciaféltése verte szét az MSZP-t. A lóvé, a guba, a dohány, a lé. Semmi más. Hogy ne kelljen odaállni a tagok elé és megkérdezni tőlük: szerinted én jól dolgozom?

Egy fenét! Takarodjon, akinek ilyen az eszébe jut! Érdektelen, hogy a DK eközben parlamenti vizsgálóbizottságot hozna létre kormányzati visszaélések felgöngyölítésére, nem számít, hogy a választási törvény kapcsán aktív bojkottot szeretne. Egyik sem téma. Csak az, hogy Gyurcsány - aki nem akar az MSZP elnöke lenni - fel meri vetni, hogy neki lehet-e menni ezzel az összetétellel a ciklus második felének, egy bármikor bekövetkezhető választási kampánynak. Mesterházy Attila nyilván komolyan gondolta azt a Wikileaks-iratot: ő mondta, hogy meg kell akadályozni Gyurcsány visszatérését...

Pedig  csak rá kellett volna néznie a közvéleménykutatásokra. Amikor a pártszavazás kapcsán Gyurcsány beindult, emelkedett az MSZP népszerűsége, a nyári uborkaszezonban pedig stagnált, majd most újra csökkent.

De már mindegy. Én csak attól tartok, hogy a pártelit annyira mélyre vágja a sebet a tagság túlnyomó többségének támogatását élvező Demokratikus Koalíció és önmaga között, hogy az egy választási együttműködést is megnehezít. Ha valami, hát ez Orbán forgatókönyve. Jó lenne, ha megkeresnék az elgurult gyógyszert, amíg nem késő.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr413254385

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szocik ajándéka Magyarországnak 2011.09.25. 13:35:36

Avagy miért két egymást kizáró fogalom az “MSZP” és a “jövő”, és miért ünnepelhet emiatt mindenki szerte e hazában....

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.25. 11:01:33

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emiksz 2011.09.25. 09:39:27

Ó, Istenem, olyan jól indult ez a hét...
Orbán kapott egy gyomrost a 27% táján, elkezdtek rászámolni.
Ha nincs ez a balhé, még mindig arról beszélne a sajtó, hogy Matolcsy megbukott. De nem.

Emiksz 2011.09.25. 10:50:39

"Akkor, kormányzati felelősség mellett, reformok és világválság idején 1,5 millió stabil szavazója volt a pártnak"

Ja, akkor ment 10.000 alá a BUX index, és zuhant a GDP úgy 7 %-ot... na akkor aki értett hozzá látta, hogy itt most csúf világ jön. Az átlagszavazó még akkor nem látta, de Gyurcsány már igen. Ő pedig jó kapitányhoz méltóan elvitte az első mmentőcsónakot...

Barragon 2011.09.25. 10:57:38

Zsolt!!! Ez egy jó összefoglalása a LÉNYEGNEK!!!

spontan · http://erdekessegek.info 2011.09.25. 11:02:25

Az mszp megújulásának egy útja van, ha a mostani vezetés Gyurcsánnyal együtt lemond. Ezekkel a mostani lejáratódott arcokkal nem lesz soha megújulás. Persze mindegyik kapaszkodik inkább a székébe, de nem baj. Legalább bedarálják vele ezt a szerencsétlen mszp-t, és lesz tere más, új kezdeményezéseknek.

commando 2011.09.25. 11:09:45

@spontan: Teljes mértékben egyyetértek. Igazán időszerű Hofi gondolata a rosszul működő kuplerájról! Nem a bútorokat kell lecserélni!!!!

Jester 2011.09.25. 11:14:43

Harc a Titanic kapitányi székéért. Most ott tartanak, ahol az SZDSZ meg az MDF az előző választás előtt. A vezetés cívódik, de még mindenki elhiszi, hogy akár 10-15% is lehet a támogatottság... aztán 2014-ben egy éjszaka alatt összeomlik az egész.

fülesboci 2011.09.25. 11:20:00

@Jester: szellemes.
de azért a süllyedés előtt Fletó elcsenne egy-két gyertyatartót.
Gréczi, nem igaz, hogy egy kib@szott hétre nem tudnád megállni firkálás nélkül.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.09.25. 11:20:18

"amikor árulók vannak az őszödi beszéd körül"

Upsz, eddig úgy tudtam, az egy szenvedélyes igazságbeszéd volt vala. De akkor milyen árulás lett volna ezt szellőztetni, he? Vagy az a sok volt áruló, aki nem szivárogtatta? És akkor maga Fletó, aki elmondta, de nem szivárogtatta, mi a fene? Virág elvtárs, én má' teljesen össze vagyok zavarodva...

Blacke 2011.09.25. 11:21:03

Ha véletlenül erősődik az MSZP az nem azért van mert Gyurcsany kampányól. Pusztán abból fakad, hogy megint mellényúlt a kormányunk... Ha nem csak a öreg néniket akarja megnyerni az MSZP, akkor szakít Ferivel.(és a régi vezetés nagyrészével). Nem nehéz a párt programját kialakítani, pusztán Magyarnak és Szociálistanak kellene lennie. Nem olyan nehéz ez.......

ursus artos 2011.09.25. 11:21:37

A poszt az emeszpé belügyiről szól. Ehhez képpest Orbán neve 11, Gyurcsányé pedig csak 10-szer szerepel benne.
Ki a fóbiás?

bucbuc 2011.09.25. 11:22:06

Kicsit elkezdtem sajnálni gyurcsányt. Ilyen tanácsadókkal nem lehetett könnyű azért.

bucbuc 2011.09.25. 11:23:50

@Blacke: De ennek a blognak a lényege Gyurcsány. Semmi más nem számít. Ha ő nincs, nincs zsolti se.

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 11:24:03

Szerény véleményem szerint:
Való igaz, Mesterházy vezetése alatt a párt semmit nem változott.
Gyurcsánynak abban tökéletesen igaza van, hogy pozíció féltő kiskirályok uralják az MSZP-t.
Szakítani kell, oszt jó napot.
Majd a választók eldöntik, hogy kire szavaznak, oszt megint csak jó napot.
A politika már csak ilyen.
Be kell kalkulálni a vereséget is.
Az nem megy, hogy a pártlistás helyből éljen valaki évtizedeken át, de közben semmit nem tesz a sem pártért, sem az országért. Ezt előbb-utóbb megunják a pártban is, meg a választók is.
Még nem késő ahhoz, hogy egy MSZP-DK név szerepeljen a 2014-es szavazó lapon.
Úgy FIDESZ-KDNP mintára.
De ha erre sem képesek, akkor valakinek bukovári van, és eltűnhet a palettáról. Esetleg mind a kettő mehet a levesbe, és jöhet egy harmadik baloldali párt, új vezetővel.
Hogy ki lesz az?
Ki tudja?
Vona Gábor, vagy Shiffer András sem volt még "sehol" néhány éve, és már Dávid Ibolya, vagy Csurka István, vagy Torgyán József sincsen "sehol".
Politikusok jönnek, mennek, a baloldaliság marad, és mindig lesz kire szavaznia egy baloldalinak.
Jobb oldalon ugyan ez a helyzet, csak valószínűleg Orbánnal már ott sem megy még egyszer.
A baloldal ebben megelőzi a jobb oldalt, és lépés előnyben van, vagyis inkább lesz.
Mert amikor a FIDESZ elér oda, hogy Orbán nélkül, vagy Orbánnal - mert elér majd oda - akkor páholyból nézheti az összeomlásukat, mert ott akkora hatalmi válság keletkezik, ami darabjaira szedi a FIDESZT.

McDobbent 2011.09.25. 11:24:51

Nem szomorú ez a fordulat, tök jó! Mennek a történelem szemétdombjára ezek is! Király! Hajá Feri!

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.09.25. 11:32:45

Az MSZP álomvilágban él. Azt hiszi, hogy az elkúrt 8 év majd elfelejtődik megint, mint az a bizonyos elkúrt 40 év a szocializusban. De nem így lesz, mert hála istennek, az öregek fogyása miatt lassan de biztosan fogy a szavazóbázisa, másrészt meg viktor ellen nem ők az egyetlen válaszható alternatívák, sajnos van az LMP és van a Jobbik, aki már réges régen lehagyta az MSZP-t, csak még azt mantrázzák, hogy egyenlők. Viktor süllyedése nem hozza fel az MSZP-t, csak ezt remélik. Ha egy párt szakad, akkor el fog tűnni, lásd Kisgazdák, SZDSZ, Miép. Ha egy párt bíróságra viszi az ügyeit, akkor végük. Ha a belső ügyeiket nem tudják megoldani, akkor mit akarnak az országgal?
Amíg lendvai, gyurcsány meg hasonlók itt kapaszkodnak, addig nem lesz új MSZP. És ez így van jól.

pandacsökiboborján 2011.09.25. 11:35:43

Hát ha Gyúrcsánynak nagy szerepe volt abban,hogy az első Ovi kormány bukott és jött az SZDSZ-szel megfűszerztt tolvaj-kormány kár,hogy annak idején nm vitte el a himlő.
Ó és Gréczy a kurva anyád.
Most már mindannyian mentek a levesbe. Persze mindenki hülye,csak ti nem. De ne zavarjon,hogy már senki nem támogatja a szaros pártodat.

notib 2011.09.25. 11:39:43

Mesterházy duplán balfék, egyrészt alkalmatlansága miatt az amúgy is száz sebből vérző MSZP-t csak még gyengébbé tette a működése, másrészt, azért a Zuschlag-ügyben legalább olyan, ha nem nagyobb hunyó volt Ő és Gyurcsány, bár a balhét Zuschlag vitte el....
Nagy baja az MSZP-nek, hogy nincs hiteles embere, itt van például Kovács László, aki nagyon erőlködik, de hiteltelen, emlékezzünk rá, hogy Brüsszelben milyen szégyenletes módon nyert pozíciót- igencsak keresgélni kellett helyet neki- aztán utána alkalmatlanságán kívül azzal tűnt ki, hogy a k....váját a feleségeként mutogatta be mindenhol, míg le nem bukott....
Az MSZP úgy nyerhetné vissza a hitelességét, ha kijelentené, hogy szakít a múlttal, teljes generációváltást, de azonnal, már így is elég későn, és az új emberek, akik tiszták, már joggal támadhatnák a kormánypárti működést, de a Gyurcsány-Mesterházi-Bajnai-Kovács-Lamperth stb. bohócok mutogatása az ellenfélre, ráadásul a problémák jó részét Ők okozták (vasút, egészségügy, oktatás szétverése, devizahitelesek ügye - többek közt az IMF is, már 2005-ben !!!! figyelmeztette Veres János volt pénzügyminisztert a devizahitelezés veszélyeire) - a mutogatás, megoldási javaslataik ezért nem csak hiteltelenek, de szánalmasak is...

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.09.25. 11:44:03

Orbánnak lenne lehetősége egy olyan 2/3 törvényre, hogy aki a rendszerváltás előtt aktív MSZMP tag volt vagy tisztségviselő, az ne kaphasson közéleti szerepet. Ilyen törvény minden környező volt komm. országban van, csak itt nem. Egyszer és mindenkorra kisöpörné a kommunistákat a politikából, ahol nincs helyük. A cikkíró ne feledje el a becsült 100.000.000 legyilkolt áldozatát ennek a csürhének. Ha a hatalom közelébe kerülnek, lopnak-hazudnak csak. Hova kell még több bizonyíték?
Lehet hogy a békés átmenet helyett kellett volna pár ex elvtársat nyilvánosan kivégezni, mint Csauszeszkut, s kisebb lenne a pofájuk a maradékoknak. Bízzunk benne, hogy kerülnek többé olyan helyre, ahol a magyarság ellen tehetnek.

noviktorka 2011.09.25. 11:45:32

@Emiksz: "jó kapitányhoz méltóan elvitte az első mmentőcsónakot"
Szerintem meg önként ugrott ki a léghajóból, hogy mentse azt.

agyamputáltak 2011.09.25. 11:47:31

"Aki már ahhoz is kellett, hogy 2002-ben Orbán megbukjon, ahhoz pedig végképp, hogy négy évvel később ne térhessen vissza."
és persze akárhogyis, de kellett az mszp legutóbbi csúfos vereségéhez, ami nem baj csak szart se tanultak belőle :) ezt már nem lehet leírni igaz?
leírhatatlanul rühellem a fideszt, de ha csak ennyit tudtok, jobb ha kétfelé mentek, de lehet akár három is.

Obszerváló 2011.09.25. 11:48:01

Az MSZP-nek szakítania kellene Gyurcsánnyal éppúgy mint a mai töketlen vezetéssel. Olyan dinamikus és hiteles emberek kellenének mint Botka vagy Bárándy, esetleg Bajnai.
Gyurcsányhoz annyi rossz emlék kötődik, hogy már nem lehet és nem is szabad visszahozni, a jelenlegi vezetésről pedig mindent elmond hogy az elmúlt ötven év legdilettánsabb, leghazugabb, legkorruptabb kormányával szemben sem képesek reális alternatívát kínálni. (Nem húsz, ÖTVEN, mert még a Kádár-rezsimben is hozzáértőbb kormányok voltak, pedig korábban sosem hittem volna hogy ez egyáltalán lehetséges!)

agyamputáltak 2011.09.25. 11:50:37

@www.doominogame.com:
azért az szomorú, hogy egy rakat balfasz közül lehet csak választani, hogy ezeket a mostani rohadékokat el lehessen tüntetni

tiborc2008 2011.09.25. 11:52:10

maszoppnak 2006-ban kellett volna ráébredni, hogy szemkilövöldoztető ocsmánycsótány vállalhatatlan.
Akkor TALÁN túlélte volna magát baloldalinak hazudó, valójában álbaloldali nyomorult pártjuk.

doominogame · http://www.doominogame.com 2011.09.25. 11:53:34

@Obszerváló: Bajnai? Off shore cégei vannak, emberek ezrei mentek tönkre miatta a libabotrányban. Egy ilyen ember lenne az igazi? Vicc. Csak azért mert nem handabandázva mutatta ki az alkatmatlanságát, hanem csendesen nem csinálva semmit, még nem jobb mint az öcsödi köcsög.
Eleve egy milliárdos üzletember lenne az MSZP vezéralakja? Ez kicsit messze van a ploretár eszméktől. Vagy ha igen, akkor el kellene hagyni a Szocialista szót.

tiborc2008 2011.09.25. 11:56:22

Amúgy ez a zsóti nevű szerencsétlen megélhetési zsurnaliszta még tud némi mosolyt csalni féktelen kurcsány-seggnyalásával humorszegény mindennapjainba.

Emiksz 2011.09.25. 12:12:21

@www.doominogame.com:
"emberek ezrei mentek tönkre miatta a libabotrányban."

Ezért a hazugságért már a forrás is elnézést kért:

www.mno.hu/portal/528044

"– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával. "

pandacsökiboborján 2011.09.25. 12:15:14

@Emiksz: igen, Don Corleonet is kitüntette a pápa. meg Al Caponét is csak adócsalásért tudták lecsukni.

fülesboci 2011.09.25. 12:20:54

@www.doominogame.com:S. Kahn is szoci.
milliárdos.
mondjuk ő legalább kefél, mint az üreginyúl.

Emiksz 2011.09.25. 12:20:54

@pandacsökiboborján:

Figyu, ez nem ugyanaz.
Az emenó kijelenti, hogy Bajnai egy gengszter. Aztán kijelenti, hogy ja tényleg mégse (persze ezt már csak 7-e betűmérettel)
Az első állítást egyes egybitesek a zászlójukra írták, a másodikat meg nem tudják elolvasni sem.

TE IS EGY AGYATLAN VAGY!!!!!.
((Ja, bocs mégse.))

agyamputáltak 2011.09.25. 12:29:18

@Emiksz:
erre szocializálódtak. mantra bead, ugat, jólérez, kész.

MACISAJT 2011.09.25. 12:29:46

Gyurcsány: nem kell az MSZP-vagyon
"Nincs szükségünk az MSZP vagyonára. Arra van a legkevésbé szükségünk" - így reagált Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati választmányi ülésén elfogadott állásfoglalás egyik pontjára, miszerint a párt vagyona egy és oszthatatlan.
FN.hu, MTI
2011. szeptember 25. 11:03

A volt kormányfő a Facebook-oldalán tett szombat esti bejegyzésében azt írta: "olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba."
----

No de böszme eftárs:D
Csak nem azt akarja állítani, hogy az MSZP pártvagyona két irodából, négy számítógépből és három fénymásolóból áll?:D

laci_52 2011.09.25. 12:30:47

A cikk Mesterházyt kritizálja, pedig nem ő akarja szétverni az MSZP-t, hanem Gyurcsány. Ha nem tetszik Fletónak a párt, lépjen ki a híveivel együtt és alapítsanak újat. '14-ig van még idő, kiderül, viszik-e valamire. Ami most folyik az MSZP-ben, az csak a Fidesznek jó: szétzilálódik az ellenzék.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.09.25. 12:31:08

Hogy mi lesz ebből?

A legújabbkori magyar történelem legkártékonyabb embere, bizonyos Orbán Viktor jöhet ki ebből megint "győztesen". Holott a 21 év alatt most a legkiábrándultabbak az emberek. Orbán királykodik, mint a vakok között a félszemű. Képesek lesznek fideszék meglovagolni ezt a "párszakadást" is.
Divide et impera.

Valami menő jobber mondja már meg nekem, hogy a Gréczy-Gyurcsány tandemet, vagy magát Mesterházyt pénzeli a fidesz, hogy ennyire a kezükre játszanak?

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.09.25. 12:32:33

Egyetlenegy bíztató momentumot tudok kiemelni ebből a katyvaszból: se Mesterházy, se Gyurcsány nem zárja ki a későbbi együttműködést.
Így még lehet esély.
Ha így sem, jöhet a Jobbik!

Bryan élete 2011.09.25. 12:36:49

Hát, érdekes volt végigolvasni ezt a lávaként lezúduló pocskondia áradatot.
Már csak azért is, mert ez mind arról szól, hogy most idetolongott néhány meggyőzhetetlen, orbánhívő ősjobboldali, akik végre fórumot találtak GYF gyalázására. Persze csak a megszokott lózungokat ismételgetik, de végre megvan a vasárnapi örömük: rúghatnak egyet Gyurcsányba.

Csak az a baj, hogy nem látom ezeket a neveket más blogokon, ahol istentelenül odacsesznek zorbánnak. Mai napig azon gondolkodom, hogy mi tetszik nektek annyira ezen a mai ámokfutáson? Ez miért nem szúrja ki a szemeteket. Ja, hogy ti is a kedvezményezett felső tízezerbe tartoztok, akinek több százezer marad havonta a zsebébe, amig milliók kerülnek lapátra lakásból és munkából? Tetszik? Ti is magatoknak kapartok csak? A többi dögöljön meg, ha már volt olyan hülye - Lázár szerint, hogy nem tudta megszedni magát?

Olyan kéj Gyurcsányba rúgni és ismételgetni azokat a hazug mantrákat, amiket a fidesz nagygyűléseken belétek szuggeráltak?

Hamarosan eljön az az idő - lehet, hogy már jövőre, hogy fetrengve fogjátok visszasírni azelmútnyocévet.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.09.25. 12:38:33

OK, Gyurcsány birtokolja a szavazók között a támogatás javát, de ezek a szavazók 8 év múlva már nem is fognak élni. Ha nem találnak valami fiatalos, újbalos imázst, végük. És szerintem nem lesz értük kár, most már próbálkozzanak mások, de lehetőleg ne a Jobbik.

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 12:45:52

@www.doominogame.com:

Ha az egykori MSZMP tagok nem kaphatnának közéleti szerepet, sok fidesz tag menne a levesbe, tehát ezt nem lépik meg, 2/3-dal sem. Ezt a lehetőséget "elszalasztotta" az ország 1989-90-ben.
De ez sem véletlen, mint ahogyan a békés átmenet sem.
Mert kire lőttek volna?
Annak a pártnak a tagjaira, amelyik egyetlen éjszaka alatt lefegyverezte a saját fegyveres szervezetét? (munkásőrség) Vagy azokra a pártvezetőkre akik leültek tárgyalni az ellenzéki kerekasztalhoz?
Az akkori pártvezetésnek volt annyi esze, hogy SEMMILYEN okot nem adott erre.

Fell Bandi 2011.09.25. 12:46:12

Nevetséges az az erőlködés, amelyet most az MSZP produkál. Mesterházy és a többiek azt hiszik, hogy hatni tudnak az emberekre, és az MSZP új tagokat, lelkes tagságot mondhat majd magáénak. Az MSZP azonban téved, ha azt gondolja, hogy Gyurcsány az egyetlen, aki miatt az MSZP támogatottsága megegyezik a bányászbéka ülepének szintjével. Pedig az MSZP maga, az MSZP léte az, ami miatt a társadalom nagy része undorral viseltetik e párt, annak vezetői és tagsága iránt. Ugyanis az MSZP-nek nincs hitele, nincs logikája, az MSZP tagságnak, mint létformának nincs értelme. Ez a párt a hazugság és a társadalom félrevezetésének nagymestere, amely magában hordoz minden bűnt, amit egy nemzettel szemben elkövethet bárki.
Ez a párt nem tudja, s ha akarná sem tudná lemosni magáról, hogy Kun Béla (és nem azért mert Kun zsidó volt!) nemzetgyilkos eszmerendszerének követője, hordozója. Történelmi múltat nem lehet letagadni főként úgy, hogy megtagadni nem is akarják. Az MSZP nem is baloldali, nem képviseli a munkások érdekeit, illetve senkinek az érdekeit sem képviseli, csak a saját politikai elitjéét. Az elmúlt nyolc éves hatalmat hazugsággal, megtévesztéssel szerezték meg, s ennek megfelelően éltek (vissza) a hatalommal. Ma is a gyűlölet és a körmönfontság, a hazudozás és az alaptalan vádaskodás az, ami még életben tartja kisszámú hívének támogatásával ezt a gerinc és értelem nélküli pártocskát, amely persze nem nyughat bele a hatalomvesztésbe, s olyan nagy pofával üvölt és rágalmaz nemzetközi szinten is, mintha még bárki odafigyelne az inkább nyüszítésnek tetsző sivalkodásra. Az MSZP hazaárulásinak sora példa nélküli. S mit várhat a társadalom attól a párttól, amely egyik percben még kiáll elmebeteg hazudozó volt kormányfője mellett, a másik pillanatban pedig kórusban üvölti a „Gyurcsány takarodj” szlogent. Ordítja, és annak a jeles személyiségének vezetésével teszi, aki nemrégiben még arról beszélt egy gyilkos terrorista kommunista emléktáblájánál, hogy Ságvári eszméjét meg kell tartani, aszerint kell élni, viszonyulni Magyarországhoz.

Az MSZP bűne, hogy generációk sorát nevelte félre, s ma is hat az a történelemhamisító ámokfutás, amellyel 1919 óta kiürítették a fiatalság agyát, s ma is lázong néhány kommunista fiatal a Horthy-rendszer ellen. Nem Rákosi vagy Kádár elítélése az, amit nyilvánosan hirdet ez a csőcselék, hanem nemzetünk nagyjainak sározása maradt zászlójukra tűzve.

Érthetetlen ez a magatartás, és ez a szemlélet. Bukott és visszavonhatatlanul önlejáratódott söpredékké vált ez a párt és minden egyes vezetője, tagja. A tagságról nem lehet elmondani, hogy félrevezették. Mert ez a tagság olyan kérlelhetetlen gyűlölettel bír mindenki iránt, aki nem tartozik közéjük, hogy legszívesebben lőne, ölne, robbantana – ha lenne neki mivel. Öreg kommunisták, még éhkoppon is Gyurcsányt és a vörös disznófejű nagyurakat élteti, mert ez neki a nosztalgia, és soha nem volt fogalma arról, hogy mi a magyarság, a nemzeti lét, az identitástudat. E szó értelmét sem ismeri. A primitívség pártja az MSZP, hiszen a primitív és ostoba emberek azok, akik rá szavaznak, akik dühből és gyűlöletből szavaznak erre, a normális emberek körében nemtelennek és erkölcsileg teljes joggal semminek tartott pártra.

Mesterházy újítani akar. Hiszen a húsosfazék elvesztése nem cél. Ha kell Gyurcsányt is odadobják látszólag a politikai szemétdomb bűzölgő tetejére, s Hiller is beáll a kvartyogó Gyurcsány takarodj kórusba. Mert ezt nem a párttagság érdeke kívánja (ezt mindig is figyelmen kívül hagyta), hanem saját politikai egzisztenciája. Gyurcsány megy, viszi a vén trotli tömeget, Mesterházy marad és hirdeti a megújulást. De mindkettő hazudik, mint 1919. óta az összes vörös, hazaáruló, és nemzetét tipró kommunista.

Ma Magyarországnak nincs szüksége baloldali pártra, hiszen nemzetben gondolkodó, az egész nemzetet szem előtt tartó, és az egész nemzet céljait, megmaradását egyformán szolgáló hatalom regnál. Igaz, mint pártra, erre (a Fideszre) sem volna szükség, de a történelmi hagyományok okán ma csak pártokra lehet szavazni… Az MSZP, mint a gyűlölködés megszállott pártja elvesztette létjogosultságát, értelme viszont pedig nem volt a nemzetet tekintve. Bűnei okán akár be is lehetne tiltani. A hazaárulás, az idegen hatalmak kiszolgálása, a külföldön fizetett hirdetésekben a magyarságot és Magyarországot érintő lejáratás, a nemzeti vagyon szétlopása, a választási csalással való hatalomba kerülés, a tömegbe lövetés, korábban pedig a gyilkosságsorozat, a magyarság elüldözése hazájából… és nem sorolom… mind, mind olyan bűnök, amelyeket megtorolni sem lehet. A történelem és az erkölcs azonban regenerálja magát. Igaz hosszabb időbe telik, mintha törvénnyel üldöznék ezt a nemtelen és embertelen, gyilkosok utódaiból álló és azok szemléletét követő pártot. Mert az MSZP párttörténete nem más, mint vörösbe csomagolt gyilkosok és rablók majd száz éves őrült ámokfutása, hazaárulása és rombolása.

Mesterházy ezért erőlködik fölöslegesen. Mosolyra fakaszt, amikor Mesterházy beszél, és a kádári korszak nagy cenzora ott bólogat a háta mögött. Így megújulni aligha lehet – hála Istennek. A gyűlölet pedig nagyon rossz tanácsadó… és a politikai szemétlerakóban még bőven akad hely az MSZP számára is. Mert előbb vagy utóbb még a pártok is odakerülnek, ahol a helyük van… S az MSZP 2006-ban megtalálta a szemétlerakóhoz vezető utat.
Stoffán Gy.

Kivlov 2011.09.25. 12:46:37

@Member:
:D
pedig nincs más, ha a fityiszt is eltüntetik...
"minél jobb, annál jobb..."

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 12:48:06

@Spániel:
Már most is visszasírják, csak még titokba, mert szégyellik a könnyeiket.

bigthereal 2011.09.25. 12:48:10

sírjál, zsóti, sírjál:))))

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.09.25. 12:49:38

@Kivlov: Jól látod, hogy a baloldal teljesen megüresedett. A Zöld Baloldal lehúzta magát Kadhafi megítélésének konfliktusában, az LMP még identitást keres (újbal, centralista zöld, vagy valami más?), a 4K még nem pártosodott el, a Munkáspárt Türmer családi vállalkozása, új erőt meg nem látok a horizonton.

Éhesló 2011.09.25. 12:51:07

A program jónak ígérkezik, nekem csak egy kori sör kell mellé!

Hajrá egyik, ne hagyd magad másik!

pandacsökiboborján 2011.09.25. 12:53:55

@Emiksz: hurrá,akkor tényleg ilyn emberk kell vezessék az országot.

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 12:55:31

@Fell Bandi:
"Ma Magyarországnak nincs szüksége baloldali pártra, hiszen nemzetben gondolkodó, az egész nemzetet szem előtt tartó, és az egész nemzet céljait, megmaradását egyformán szolgáló hatalom regnál."

Hát ekkora baromságot régen olvastam, de hát Stoffántól mi mást várhatnánk.
Magyarországnak nemcsak baloldali, de még egy tisztességes, konzervatív jobboldali pártra is szüksége van, csakúgy mint liberálisokra, és zöldekre.
Amire nincs szüksége, az a Jobbik.
A "nagybüdös" magyar hazafiságunkra, és felsőbbrendűségi tudatunkra már kétszer rácsesztünk, és van egy olyan érzésem, hogy harmadszor is rá fogunk cseszni.

igényes 2011.09.25. 13:02:18

Gyurcsány önkritikát gyakorolt 2006-ban.

Orbán sem 2006-ban, sem 2002-ben, sem ma nem teszi meg.

Gyurcsánynak lépni kell, de minél gyorsabban.

Az MSZP frakcióban maradó tagjai nagyon hálásak lesznek, de 2014-ben kevesen lesznek már újra a Parlamentben.

Úriember módjára, nem összeveszve válni kell rögtön, itt már nem lesz bizalom, csak kölcsönös megegyezésen alapuló együttműködés jöhet létre.

Az MSZP választók, nem akarnak Szekereseket (Hagyó féle), Iváncsikokat, Juhászokat, Lendvaikat, Szanyikat ott látni. Nehezen érthető ez?

Fell Bandi 2011.09.25. 13:03:52

zsóti, tudomásul kellene venned, hogy gyurcsótányt ez az ország annyira utálja, hogy a nevével bármilyen kapcsolatba hozható szervezet, párt azonnal közútálat tárgya lesz, amíg ez a pojáca él. utána meg a sírjához megyünk hugyozni.
Tehát hiába erőlködsz, ez nem fog megváltozni, gyurcsányi neve egyet jelent itt a szar, tolvaj, becstelen, hazug, undorító szavak elegyével. De hogy ne legyen haszontalan az igyekezeted: már te is lassan eléred ezt a szintet..

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 13:04:43

@Éhesló:
Valóban érdekes meccs lesz.
Csakúgy, mint a FIDESZ-Jobbik csörte.
Sokan az MSZP szemére vetik, hogy a regnálásuk alatt jött létre a Jobbik, de elfelejtik megemlíteni, hogy az elmúlt másfél év 2/3-os kormányzása alatt erősödött immár 12%-ra, és félő, hogy még tovább erősödik.

Sir Galahad 2011.09.25. 13:19:35

Kopasz emberek verekszenek egy fogatlan fésűért... a közvetítést néző Viktor pedig elégedetten hátradől a fotelben és önt magának egy sört.

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 13:22:15

@Sir Galahad:
Bár úgy lenne, hogy "... a közvetítést néző Viktor pedig elégedetten hátradől a fotelben és önt magának egy sört."
Mindannyian jobban járnánk.
Sajnos Viktor egyáltalán nincs abban a helyzetben, hogy nyugodtan hátra dőljön.

Doberdo 2011.09.25. 13:22:44

Gyurcsány Úrnak már régen új pártot kellett volna létrehoznia, mert különben marad O.V.betonja. A LÖMÖPÖ is csak azért került be a parlamentbe, mert a vezetőjük feljelentette Gyurcsányt, ennek fejében a
FIDESZ gyűjtötte be a "kopi" cetliket!
Nagy blama, hogy nincs egy hiteles bal-párt a parlamentben.

Fell Bandi 2011.09.25. 13:28:00

@Doberdo:
"Nagy blama, hogy nincs egy hiteles bal-párt a parlamentben. " ne félj, legközelebb a maszop vagy a gyurcsányi pártja nemhogy a parlamentbe, de a közelébe sem kerül. gyurcsányinak lesz alibije - a börtön - de azért néhányan még szabadlábon ...

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2011.09.25. 13:28:28

drága zsolti,

szóljál, ha nehezen megy az élet, vagy ha a főnök lebetegszik, fizetem kúrcsány svájci gyógykezelését. a főnököd ittléte nemzeti érdek, nála senki sem teszi tönkre hamarabb és alaposabban az utódpártot.
ha már a rendszerváltásnak hazudott hatalom-átmentésnél elmulasztottuk ezt megtenni, hát a feri pótolja. szóval ne csüggedjetek, kitartás, sokan drukkolunk nektek.
az lenne az igazi, ha '14-ben is a feri tudná vezetni a pártot vagy az mszp-kb-t, izé, mszp-dk-t - a fene ezekbe a rövidítésekbe -, mert az garantált bukta lenne, akkora, mint 2010, és az bizony a mai alapokról indulva könnyen halálos tud lenni. persze ez csak óvatos optimizmus, addig sokat és keményen kell még dolgozni, elsősorban a kúrcsánynak, másodsorban meg a sleppjének.

szóval, kedves zsolti, előre! ha tudok, segítek szívesen.

midnight coder 2011.09.25. 13:30:47

@Doberdo: Alapvető kérdés, hogy vajon mit kellene csinálni egy hiteles baloldali pártnak ?

Eleve, kinek az érdekét képviselné egy hiteles baloldali párt ? A dolgozókét, vagy a rászorulókét ?

kicsijuti 2011.09.25. 13:35:39

@Az igazi sztrovacsek: "immár" a múltat is át írják nálatok? 2010ben mértek a jobbiknak 17ot is, ráadásul a választásokon 12%ot kapott. Akkor meg milyen erősödésről beszélünk?

agyamputáltak 2011.09.25. 13:42:34

@Fell Bandi:
Bukott és visszavonhatatlanul önlejáratódott söpredékké vált ez a párt és minden egyes vezetője, tagja. A tagságról nem lehet elmondani, hogy félrevezették. Mert ez a tagság olyan kérlelhetetlen gyűlölettel bír mindenki iránt, aki nem tartozik közéjük, hogy legszívesebben lőne, ölne, robbantana – ha lenne neki mivel.

tiszta fidesz :D

lorantka_a_gall 2011.09.25. 13:43:03

@noviktorka: na igen, amikor méteres lyuk tátongott a léggömbön, és vitte az egyetlen ejtőernyőt. :D

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 13:44:49

@kicsijuti:
Mindegy, néhány százalékon nem veszünk össze, ahány mérés, annyi eredmény. A lényeg hogy "A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a Jobbik támogatottsága minden kategóriában utolérte az MSZP-t."
És ez baj.
Nagy baj.
Nem az MSZP-nek, nem a FIDESZ-nek, hanem az országnak.

William Kidd 2011.09.25. 13:46:53

Hogy Fletó legyen ismét a Patás helyett?! A lószart mama, egyik kutya, másik eb.

bbbloggger 2011.09.25. 13:47:35

@Az igazi sztrovacsek:
Teljesen igazad van, ha nem írtad volna, én írom meg.
A többség egyébként az se gondolja végig, mit jelent a bal- és a jobboldal.
A különbség a társadalmi különbségek kezelésében van. A jobboldal növelné, a baloldal csökkentené. Az teljesen mindegy, ehhez milyen gazdaságot feltételez (liberális piacgazdaság, államkapitalizmus, stb.)
Nálunk a többség szegény, egy baloldali erőre szavazás lenne az érdeke, de nem fogja fel. Ez valószínűleg csak részben az ő hibája.

becike4 2011.09.25. 13:51:04

Az MSZP megújulásának egy útja van:feloszlani,és mindenki megy a picsába a szadesz után.

Pontos 2011.09.25. 13:53:34

Szerintem nem azoknál gurult el a gyógyszer, ahol a szerző gondolja. Sokkal közelebb kell azt keresni. Az őszödi beszédről annyit: Nem az első, és sajnos nem is az utolső zsarolása Gyurcsánynak. De éljen Gyurcsány, rombolja az MSZP-t, Orbán és a Fidesz köszöni neki, miként a kétharmadot is.

jog-ász 2011.09.25. 13:54:05

ha a lé, guba, zseton miatt van ez a hacacáré, akkor miért is sértődik meg mindenki amikor az mszp neve a korrupcióval, hiteltelenséggel kerül összefüggésbe??vagy berendezkedtek tartós és kicsi ellenzéki pártnak a biztos megélhetés érdekében, mint a 80 as évek nagy nyugat europai kommunista pártjai?akik választást ugyan nem nyertek de jol megéltek a parlamenti létből.

Bryan élete 2011.09.25. 14:09:48

Fell bandi és társai: most kapaszkodjatok meg! Gyuicsányt nem utálják annyian, mint azt szeretnétek állandóan sulykolni. Hiába a sok ordenáré, gyúlölködő bejegyzés.
Rengeteg hívője van, azok, akik nem hittek a mocskolódásaitoknak azemútnyócév alatt és végtelenül szimpatikus volt a karaktere, kiállása. És ne ábrándozzatok, mellé is fognak állni, ha lesz miért.
Orbánotokban már csak azok hisznek , akik most is hiszik,hogy az ellopott nyugdíjat megvédték, az adóemelések nem adóemelések. Akik hiszik, hogy ez a mindennapos hazugságáradat, ahogy védeni próbálják az elbaltázott gazdaságpolitikájukat, valami, vagy megy valahova. A haverok most bezzeg szétlophatják ezt a viharvert országot, csak a gazdagok járjanak jól.Tetszik nektek ez az őrültek ámokfutása? Majd csak figyeljétek, mi lesz akkor, ha ellene tüntetnek.
Ami most történik másfél éve, az aljas, undorító, tömegnyomorító, hazug és megalázó, pofátlan minden józanul gondolkodó számára, Aki minderre vak, annak űgysem lehet a színekről beszélni.
Hát csak sasoljatok a közeljövőben erősen.

Anselmo 2011.09.25. 14:14:19

Annyira jó ezt olvasni! Gréczy testvér bearanyozta a napom!

Bár sokakkal együtt én is úgy érzem, Ferencnek az MSZP-ben van a helye, az ország számára mindenképpen hasznos az a munka, amelyet ott végez.

Rwindx 2011.09.25. 14:21:54

Jajj, már az zegész világ ferencünk ellen van! zOrbánfidesz, lmp, jobbik és most már az mszp is beállt a sorba.

Erről mindig az ősöreg autópályás vicc jut eszembe...

Bryan élete 2011.09.25. 14:24:11

Kedves Agyamputáltak! Tényleg nem veszed észre, hogy te és a társaid gyűlö
lködtök. Hát csak olvasd a bejegyzéseket és nézd meg alaposan, hány baloldali írt még annyi ocsmányságot, mint ti.Goldolkodjatok végre már el ezen, mert ez is olyan baromság, mint a többi mantrátok, amitől nem tudtok szabadulni. Ti beszéltek a baloldal kérlelhetetlen gyűlöletéről?
A tietek az különb? Lehet embereket és népcsoportokat ennyire utálni és kiközösíteni, persze a kereszténység nevében? Megéri egy pártért, egy ilyen vezérért ennyit ártani más, kultúráltabb társaitoknak? Hát milyen ország lettünk? Szégyelljétek magatokat. Akiknek ez érdeke, a háttérből vihog, de nekünk, normálisabb embereknek nem kellene egymás torkát harapdálni.Mindezt intelligensebb hangnemben is meg lehetne írni. És akkor az minősítene benneteket, nem ezek, amiket eddig olvastam tőletek.

Fell Bandi 2011.09.25. 14:25:20

gyurcsányra már az anyósa sem büszke - mondta tegnap egy jeles filmproducerünk. Hát ez van. Ha 10 éve kívánhattam volna valamit a maszoppal kapcsolatban, az lett volna, hogy egy idióta kisztitkár küldje őket padlóra. És így is lett...

William Kidd 2011.09.25. 14:33:39

Gyurcsány vagy Orbán? Én csak két hatalommániás elmebeteget látok, akik párbajoznak egymással egy életen át, miközben egy ország nyomorodott le, emigrál más országban és hal ki éppen a szülőföldjéről. MSZP vagy Fidesz? Kér posztkommunista paktumpárt, ugyanolyan elvtelen, a végtelenségig korrupt és a hatalomhoz körömszakadtáig ragaszkodó véglény politikusokkal.

Csak ti birkák, ti marjátok itt egymást teljesen fölöslegesen, ez egy kétfejű sárkány és a két fej egymást marja. A mindent látó szem néz, a kiválasztott röhög, jól megetettek barom. Közben azt nézd, mekkora az államadósság, hogyan és miből fizetik vissza az államadósságot, emiatt mennyi adót fizetsz, milyen életszínvonalon élsz, mennyien emigrálnak, mennyien születnek, mennyien halnak, milyen és mekkora társadalmi és etnikai feszültségek vannak az országban, hogy néz ki a vidék, hogy néznek a szemedbe az emberek az utcán...

Ti meg csak gyurcsányoztok meg orbánoztok itt a végtelenségig... A lényeg nem ez, ez csak egy cirkusz a barmoknak! Ezt az egész szar megélhetési politikai elitet el kell tírhitani és visszaállítani a Rendet, az ősi magyar Szent Korona tanon alapuló alkotmányt. Nemzetgyűlést összehívni, felülvizsgálni mindent, ami itt 1989. október 23.-a óta történt, elszámoltatni, felelősségre vonni, bebörtönözni, visszaállamosítani, elkobozni. Rendet!

wivica 2011.09.25. 14:40:13

Zsoltika! Ez a hajó már régen elment! Azt elhiszem, hogy még téped magad akkor is Gyurcsi miatt, amikor már nem vagy vele szalonképes, mert a megélhetés nagy úr! Mi is lenne veled nélküle? Jómagam már majdnem 10 éve írtam, hogy Orbánt még akkor is miniszterelnök úrnak fogják titulálni, amikor főnöködről már csak úgy tesznek említést: tudjátok az a félhülye, aki futva járt be a Parlamentbe! Tényleg futkos még?? és Te loholsz a nyomában???

HVC 2011.09.25. 14:43:07

Tapasztalataim szerint a jelenlegi helyzetben is jobb lenne a legkisebb ellenállás irányába menni.
Ha Gy. F. új pártot alapít(ana) az MSZP maradványa talán be sem fog jutni a parlamentbe. És megérdemlik. (Bár amilyen hülyék, még akkor is azt fogják ünnepelni, hogy Gy. F. már nincs köztük.)
Ők - Sziliék - elkövetik azt a hatalmas hibát, hogy azt hiszik: az emberek az MSZP-hez ragaszkodnak, mikor rájuk szavaznak.

Szili asszonynak üzenem, hogy ez nem így van. Csak nem volt más!

Most viszont (talán) lesz. És legyen. Az ellenzős, kontraproduktív MSZP-s keménymag pedig megérdemli, ami jön.

Egy veszélyt azért látok: Pontosan azt, amit G. Zs. is említ. Ha netán mégis bejut az MSZP maradványa is, akkor ott fogják a Demokratapártot gáncsolni, ahol tudják. Amolyan viktorosan. Büszkeség vs. értelem.

Ting Fu doktor 2011.09.25. 14:44:57

Igen Zsolt!

Mindenki szembe megy, mindeki hülye csak annak a pár ezer lelkes Gyucsány rajongónak van igaza :)

SirKaan 2011.09.25. 14:51:19

Gyurcsányt az MSZP csak addig érdekelte, amíg pozíciót tudott markolni vele. Miniszterelnök, majd pártelnök lett. Amikor az őszödi beszéd után tarthatatlanná vált a helyzete elvárta mindenkitől, hogy mellette maradjon akkor is, ha ezzel a párt népszerűsége csökken napról napra. Csökkent is - Ferkó pedig csinálta a sületlenségeit, mert kormányozni azt nem tudott. Lenullázta a pártját, vele pedig az országot is. Most is csak azért kellene neki párt (mindegy, hogy szocialista vagy demokrata), hogy ismét a politika derékhadába kerüljön. A sok csóringer persze nem veszi észre, ész nélkül villáznak neki. Egy sem különb Ferkónál, valahol (magánéletben, politikában, gazdaságban) mind bukott, meghasonlott ember aki vele van. Ideje volt a kenyértörésnek, még nagyobb ideje lenne a távozásnak Ferenc! Az "igazhitű" barátaidat se felejtsd el magaddal vinni!!!

Kalmár 2011.09.25. 14:52:48

Most kivételesen egyetértek Gréczyvel.
Nem szabadna kiebrudalni fletót az mszp-ből. Olyan stabilan húzza őket le, mint egy malomkő a papírhajót. Ne hagyd lerázni magad fletó, vigyél magaddal annyi szocit, amennyit csak elbírsz!

potyus 2011.09.25. 14:55:13

Lejáratódott emberek az Mszp frakcióban, menjenek valóban a pi...ba.
Amikor közeli kép van a parlamentből és meglátom például, Puch Lacit, esküszöm kinyílik a bicska a zsebemben, hogy lehet még ez az unott képű tolvaj a parlamentben?
Ne csodálkozzanak, hogy népszerűtlenek. Gyurcsány legalább felveszi a kesztyűt és harcolni akar. Valaki itt azt feszegette, hogy amikor Gyurcsány az utolsókat rúgta mint miniszterelnök, lement a tőzsde 10.000 pont alá, és majdnem becsősölt az ország. Barom ember az ilyen, aki ezt írja. Azt miért nem feszegeti senki, hogy mielőtt becsődöltünk volna, és mielőtt Gyurcsánynak mennie kellett, még időben kirántotta az országot egy hitelcsomaggal. És azt sem feszegeti senki, hogy a majdnem becsődölés, köszönhető volt a hirtelen jött gazdasági világ válságnak, na meg a Fidesz politizálásának. Csak a 300 forintos (1 eurós) népszavazást említem.

A szkeptikusoknak üzenem! Gyurcsány az egyedüli a politikai palettán aki képes megfékezni a tomboló diktátort és seggnyaló korifeusait, csak nézni fog mindenki ha önálló lábra áll a Gyurcsány, Molnár páros. Akkor lesz igazán vége a mostani MSZP -nek. Bizony hogy bezárhatják majd a boltot, a Szekeresek, Lendvaik, Hillerek....

Barragon 2011.09.25. 15:01:20

@fülesboci: Mi a fenének olvasod akkor Zsoltot! Mazochista vagy?

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 15:18:51

Érdekes, hogy mennyire divat lett újra - némi visszaesés után - Gyurcsányt gyalázni.
Voltak persze hibái, nem kicsik, nagyok is, de mi van most?
Most mennyivel jobb?
Gazdasági ámokfutás van, ötletelés nap mint nap.
Saját kommunikációs csapdájában vergődik a FIDESZ, mert nem tudja a fontos dolgokat meglépni, hiszen akkor saját nyolc éves kommunikációját cáfolná meg. Magyarul kiderülne, hogy hazudtak.(Mellesleg ez elkerülhetetlen)
Össze-vissza hadoválnak mindent, Szíjjártó már minden mondatának elmondta az ellenkezőjét is, és hiába Giró-Szász vagy Selmeczi is, épeszű ember úgysem hiszi el, hogy a 27% adó kevesebb mint a 25%.
A "zemberek" a 400-Ft-os üzemanyag árat már nem Gyurcsányhoz kötik, és az egykulcsos adó áldásos hatását sem rajta kérik számon. És akkor a kiszivárgott jövő évi tervekről még nem is beszéltem.
Szóval érthető lenne Gyurcsány gyalázása, - akár még elvtelenül is - ha most azt látnánk, hogy sokkal, vagy legalább vajmi kevéssel jobb lett.
Persze van akinek jobb lett. A felső tíz ezernek. Ők viszont kevesen vannak.
Vagy lehet hogy sokan vannak, de nem elegen.
Azt sem hiszem, hogy az itt kommentelő fideszfanok közéjük tartoznak. Ők csak egyszerűen "gyurcsányiznak", mert hát mi mást tehetnének, amikor a jelenlegi kormányon egyszerűen nincs mit dicsérni!?
Félreértés ne essék, nem vagyok sem Gyurcsány hívő, sem MSZP-fan.
Egyszerűen baloldali vagyok. Egy egyszerű, bérből és fizetésből élő állampolgár, és mint ilyen úgy gondolom, hogy az érdekeimet egy baloldali párt képviseli leginkább, és jobb híján az MSZP-re szavaztam, de ha jönne egy új párt a baloldalon, és úgy gondolnám hogy jobban képviseli az érdekeimet, minden szívfájdalom nélkül rá szavaznék.

HVC 2011.09.25. 15:22:29

@SirKaan: "mikor az őszödi beszéd után tarthatatlanná vált a helyzete"

Megértem, hogy te nem érted az őszödi beszédet. Elvégre te _nem is akarod érteni_.

A Viktorpártban nincs ellentmondás, nincs önkritika és nincs apelláta.

Ilyesforma belső harcok sincsenek, elvégre nem egy demokratikus szervezet... Bocs a kemény szavakért.

William Kidd 2011.09.25. 15:32:10

Hitelből megy az osztogatás, aztán megszorításokkal a lefaragás. Húzd meg, ereszd el. Egyszer az MSZP szorít meg és a Fidesz osztogat, aztán fordítva. Mindig az a népszerűtlen, aki épp a népet nyúzza. Választás előtt morzsát szórunk, választás után adót emelünk. A Fidesz és az MSZP ha az érdekei úgy kívánják baloldali retorikát folytatnak, általában ellenzékben, kormányon meg jobboldalit, neoliberálist. Mindig mindent úgy, hogy tetsszen a plebsnek. A nép mindig zúgolódik, a karaván halad. Ezek már annyira megszokott forgatókönyvek. Csak a helyzet az, hogy a magyar ember egyre nyomorultabbul él és dróton rángatott majomként viselkedik. Már lassan teljesen földönfutó, mindenét elvették, de még mindig a két nagy majom párt és vezéreik cirkuszát nézi.

MikeMyers 2011.09.25. 15:35:12

Szerintem nagyon sok átlagpolgár azt kívánja, hogy a maszop kövesse a miépet, a szadeszt és az mdf-et a süllyesztőben.

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 15:39:06

@HVC:
Bár nem nekem szólt, had válaszoljak!
Milyen kemény szavak?
Ez maga a színtiszta igazság.
Mára odáig jutott az ország, hogy még a miniszterek sem mernek fontos kérdésekben határozott álláspontot képviselni, mert nem tudják, mit fog hozzá szólni a vezér.
Orbán engedélye nélkül - már bocsánat a kifejezésért - szellenteni nem mernek az állam apparátus dolgozói. Döntésképtelen mindenki, vagyis inkább nem mer dönteni. Hivatalnokok minden fontos kérdésben felsőbb utasításra várnak, tolva a felelősséget egy szinttel feljebb.
Matolcsy gazdasági miniszter, de ha mond valamit, másnak a miniszterelnök magyar hangja cáfolja.
Hát lehet így dolgozni?
Teljes a csőd az összes minisztériumban, leginkább a nemzeti erőforrás terén.
Szegény öreg professzor bácsi tehetetlenül, és értetlenül figyeli a frakció "ki tud jobban benyalni Orbánnak" című ámokfutását az egészségügy, és az oktatás terén.
De még a legerősebb miniszter, Pintér is kussol, amíg a vezérrel nem egyeztetett. Ez (is) fog a fejére szakadni Orbánnak.

Blacke 2011.09.25. 15:41:17

Bocs, de ezt nem birom megállni.
", még időben kirántotta az országot egy hitelcsomaggal"
Ez most komoly????? hitellel?????

ÖÖÖ szerintem nemzetgazdasági stratégia kellet volna. Bár az még most is kellene.
Feri azért jött, mert jót nyalt 3szöges bacsiknál. Azért ment, mert mentális gondjai miatt már rájuk is veszélyes volt.

HVC 2011.09.25. 15:46:08

@Blacke: A mentális gondokról Salzburgban is tudnának mesélni...

@Sztrovacsek: A posztoló társ számára kemény szavak. ;)

Blacke 2011.09.25. 15:53:12

Ezt nemértem, Salzburgban mi volt?

bájgúnár 2011.09.25. 15:57:27

Volt MDF,Kisgazda,SZDSZ,MIÉP,és lassan múltidő lesz az MSZP is.Csak halkan jegyzem meg a Fidesz is ezeknek a sorsára fog jutni.Hiába dobálják a szart másokra az mindíg a saját fejükre esik vissza!Bukni meg azért buktak mert egyiksem a valós helyzetet akarta kezelni hanem saját maga elképzelésére akarta formálni a népet.Mind ebbe a hibába esett talán azért mert mind egy alomból származott!
Ha már a Fidesz is eltünk lehetőség nyílik egy új nemzedék,új politikai nézetének,eszmeiségének győzelmére.Mindenféle csordaszellem követése nélkűl pusztán nemzeti érdekek mentén való politizáláshoz.

fülesboci 2011.09.25. 16:01:21

@Az igazi sztrovacsek:
jó lenne már belátni egy baloldalinak, hogy az egyik patkánysága nem mentesiti a sajátot.
A fidesz is fasz, Fletó is az ..e nnyi

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 16:05:07

@fülesboci:

De legalább faszból nagy a választék.
Ez is valami.
Főleg ha más választék nem is nagyon van.

fülesboci 2011.09.25. 16:06:20

@Az igazi sztrovacsek:
Na, ez igy ebben a formában IGAZ!!!!!!!

agyamputáltak 2011.09.25. 16:06:58

@Spániel:
te ezt benézted ember, azt nem én írtam, hanem akinek válaszoltam :)

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:13:23

Grecy! Az a különbség Mesterházy és a nyurga szemüveges között, hogy az elsőbe szorult valamicske kultúra, a gazdád viszont egy idegbeteg, demagóg bűnöző :( Hidd el, én sajnálom a legjobban.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:17:37

@Dr. Zerge: nem te vagy összezavarodva, hanem a magát baloldalinak képzelő szélsőjobb, amelyet úgy fejbe kólintott a Legőszintébb Igazságbeszéd, hogy megrázkódott agyukkal azóta is csak hányni tudnak beszéd helyett :(

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:18:33

@Blacke: aggodalomra nincs ok, a nyurga szemüveges Orbán embere, roncsolja a kommunista pártot.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:20:45

@Az igazi sztrovacsek: miért a Fideszről hablatyolsz, amikor rothadozik a pártod? ;)

agyamputáltak 2011.09.25. 16:21:48

@William Kidd:
van igazságod de baromsággal zárod kár :)

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:22:13

@notib: száz zsebből vérző MSzP... :D Na ez jó! Lopom! :D

ember67 2011.09.25. 16:23:03

@Az igazi sztrovacsek: Én megértem, hogy ragaszkodik a párthoz és nem pattan le egy perc alatt. Legalább annyit tett a pártért, mint a most regnáló vezetés. Nehogymár a töketlenek tartsák meg a pártot!!!, ő meg kezdje nulláról! Röhely, hogy egyáltalán kérdés, hogy Mesterházi, vagy Gyurcsány vigye tovább az Mszp-t! Persze hogy be vannak szarva a teleszarzokni mostani vezetők, mert egy "lista" újraszavazás esetleges demokratikus charta győzelem esetén már tényleg nem tudja senki megokolmi, miért vannak ők a vezetésben. GYF. egy legitim frakció szintű lepattanást szervez: ugyanazt, mint Szili, csak éppen MSZP tagok jóváhagyásával. Ügyes, legitim, már-már a becsületességen belül maradó módszer, hogy lepattanjon(pártból), de megmaradjon a parlamentben.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:23:45

@ember67: röhej j-vel, a többi meg hülyeség ly-nal.

ember67 2011.09.25. 16:23:59

@fülesboci: azt mondják, olyan a politikus, mint az ország: én azért hiszek benne, hogy nem ennyire szar az ország..

agyamputáltak 2011.09.25. 16:24:52

@wivica:
csak ne azzal a idióta orbánnal példálóznál legalább.. eddig jutottál?!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2011.09.25. 16:25:13

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9149174
2006-ban már szóltunk, hamarabb is, papuc által betett idézetek terra-tol jóval korábbiak.
zsoltika, szóltunk előre ne tessék csodálkozni most.
"Gyurcsány összeomlása nem következik be egyik napról a másikra, sőt még az is előfordulhat, hogy időnként összeszedi magát. Az összeomlás - ahogy azt már kifejtettem - a kóros személyiségjegyeiben kódolva van és (ha csak gyökeresen meg nem változik, ami nem valószínű) az összeomlás ténye bizonyos, csak az időpontja bizonytalan. Ha ne adj' Isten az MSZP mégis csak megnyeri a választást, akkor ez az összeomlás akár 2010-ig is elhúzódhat, de én ezt nem tartom valószínűnek. Gyurcsány még akkor sem maradhatna a csúcson négy évig, ha szocialista kormány lenne.
Az MSZP-re - bármilyen furcsán hangzik - nem Gyurcsány összeomlása jelenti a legnagyobb veszélyt, hanem az ahhoz vezető folyamat lesz az igazi vesszőfutás.
Annak idején, amikor Gyurcsányt megválasztották miniszterelnöknek, valahol részletesen leírtam, hogy miért vállaltak ezzel őrült nagy kockázatot a szocialisták. Nem az jelentette szerintem az igazi kockázatot, amit a sajtó kiemelt - nevezetesen a támadható múltja és a milliárdjai -, hanem a beteges személyisége."

"Egyre kevesebben vannak, akik Gyurcsányt annak látják, aminek Gyurcsány szeretné, hogy lássák.
Gyurcsány most a gondosan felépített (hamis) énképet, imázst joggal félti, mert ha lehull az álarc, nem marad alatta semmi csak az üresség.
Komolyan mondom, hogy sajnálom ezt a szegény ördögöt amiatt, ami rá vár, ugyanakkor egyre veszélyesebbnek látom."
"A gyengeségét érezve egyre bátrabban előbújnak az MSZP hiénái is és már a bokáját szagolgatják."
"Gyurcsánynak tudja, hogy most győznie kell, mert különben nemcsak a karrierje bicsaklik meg, hanem emberileg is összeomlik. Vajon meddig megy el és mit tesz a minden áron győzni akarás jegyében?"
"a rendszerváltás egy megtervezett hatalomátmentés volt, aminek célja a politikai hatalom megszerzésén túl a társadalmi tulajdon megszerzése is volt, ami a szocialista rendszerben eszmei akadályok miatt nem volt lehetséges. Gyurcsány egy báb, de most ez a báb önálló életre kelt és azok számára is veszélyt jelent, akik őt a csúcsra juttatták."

"Gyurcsány már eddig is elég nagy károkat okozott a pártjában és feldúlta annak kialakult rendszerét, ami az MSZP erejét adta. Először is Gyurcsány képtelen a kollektív munkára, a hatáskörök megosztására és senkit nem enged a "csúcs" közelébe. Ennek érdekében lenyomja, megalázza a tehetségesebb, energikusabb és népszerűbb embereket (lsd. ahogy Szilivel elbánt), kijátsza őket egymás ellen, hogy ne tudjanak a pozíciója közelébe férkőzni. Saját (megvásárolt) embereit, csoportjait építette be különböző szinteken a párt szervezetébe, akiknek a jelenléte ellentéteket szít. Rengeteg ellenséget szerzett a párton belül is, akik csak az alkalomra várnak, hogy törleszthessenek. Tudatosan párton kívüli emberekkel vette magát körül a kormányban is, akik csak felé lojálisak. Ráadásul ott is olyan jelentéktelen, arctalan embereket vett maga mellé, akik háttérben maradva bábokként teljesítik minden utasítását és nem árnyékolják be a Gyurcsány-féle egyszemélyes show-ban az abszolut főszereplő ragyogását.

Mindez azzal a következménnyel járt, hogy Gyurcsány elérte nagy célját, most tulajdonképpen ő a baloldal és a kormány egy személyben. Ezzel a beteges vágyait kielégítette, de hatalmas tehernek és kockázatnak tette ki nemcsak saját magát, hanem a pártját is. Ha ő bukik, bukik vele együtt az MSZP is. Olyan helyzetet teremtett, hogy az MSZP egy kudarc esetén nem tudja megtenni azt, amit eddig, hogy összezárja sorait és az első vonal szereplői közül előretol egy katonát, aki zökkenőmentesen viszi tovább a pártot. Most ugyanis nincs első vonal, sőt még második sincs. Csak Gyurcsány van és a "többiek", akik klikkekbe tömörülve, gyanakodva és ugrásra nézve figyelik egymást.

Ha Gyurcsány bukik, egy olyan belháború tör ki az MSZP-ben, amire még nem volt példa. Ez már csak azért is valószínű, mert Gyurcsány nem fog jámboran lelépni a színről, hanem inkább saját maga veri szét a pártot, mint hogy megverten elkullogjon."
"A jövőben egyre többször lesznek kontrollálatlan és inadekvát megnyivánulásai. Kontrollálatlanság alatt értem a spontán kitöréseket és az átgondolatlan kijelentéseket, ötleteket.
Inadekvát magatartás alatt azt értem, hogy képtelen lesz mindig a helyzethez illően viselkedni. Beszélni fog, amikor hallgatni kellene, dühös lesz, amikor nyugodtnak kellene lennie és megpróbál humoros lenni, amikor komolynak kellene lennie."
terra

ismétlem 2006!

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:25:20

@potyus: meg a molnárok és gyurcsányok. Ezt lefelejtetted a végéről.

Szergej55 2011.09.25. 16:26:28

Ezaz, marjátok csak egymást nyugodtan, pont most, mikor ideje lenne már összefogni! Fogadjátok őszinte gratulációm!

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:26:55

@Az igazi sztrovacsek: "nem vagyok sem Gyurcsány hívő" - akkor, elnézve az ökörködéseidet, csak egy magyarázatot tlálok. Te vagy gyurcsány.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:27:51

@fülesboci: ha tetszik, akkor elárulhatom, hogy tőlem van a poén, csak más szájába adtam szerénységből.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:28:25

@ember67: köszönöm, ez nagyon tisztességes volt!

Szergej55 2011.09.25. 16:28:50

Ja, és aki még nem jött volna rá: a politika pont olyan, mint amilyenek az emberek. Amíg ezen a téren nem lesz pozitív változás, a politikában is felesleges ezt elvárni. Erre is 2,7 millióan szavazta(tok)k.

agyamputáltak 2011.09.25. 16:29:34

@Az igazi sztrovacsek:
semmivel se jobb, sőt, de ettől még nem lesz valódi alternatíva az mszp-s bagázs sem

ember67 2011.09.25. 16:31:05

@fog- és Bulawayo magiszter: csak azt nem értem, mi a f..t keresel itt? Olvasd a fidesz honlapot. Vagy téged ezért fizetnek? Esetleg közalkalmazottként ez a munkaköröd? Ha pénzt kapsz érte, akkor bocs, mindenkinek meg kell élni, feladat, az feladat. Ha viszont szabadidődben vagy itt, kezeltesd ezt a kényszeredet, játssz a gyerekeddel, döngesd az asszonyt (lehet, hogy más már teszi is, ha van igazság a világon, akkor mszp-s), nézz hír tv-t.

agyamputáltak 2011.09.25. 16:31:20

@MikeMyers:
de a fidesz se maradjon le lehetőleg :)

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:32:12

@HVC: ha olyan csodálatos igazságbeszéd volt, akkor miért "áruló", aki kiszivárogtatta? És miért hívjátok a fideszesek lebukdosásait "X őszödi beszédének"?

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:33:17

@agyamputáltak: nevedbe foglaltad, hogy amputálták az agyadat. Ezért érdeklődöm az egészségi állapotod felől.

MACISAJT 2011.09.25. 16:33:57

@HVC: ("Megértem, hogy te nem érted az őszödi beszédet. Elvégre te _nem is akarod érteni_.")

Igazad van...
Idézzük hát fel a beszéd egyik részletét:

"Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogy ha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha.
Én nem fogok naponta felállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök-elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy én nem ilyen pasi vagyok. Amíg van benne erő, és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért.

Csak azt tudom, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát. Sem így, sem így, tesszük a dolgunkat. Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni és elmagyarázzátok, hogy reform igen, de, ahhoz én nem kellek, ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról. Gyerekek, kell még valamit mondanom Ildikó?"

Fentieket vessük össze az azóta és a mostani történésekkel.
Világosan megállapítható hogy a böszme még Öszödön is hazudott, saját társainak.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:34:03

@ember67: azért vagyok itt, édes, himbálódzó farkincám, mert fizetnek érte, nem is rosszul.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:35:41

@MikeMyers: És ez több, mint rongyos 2/3.

Egyébként 2014-ben gyurcsi így fog felkiáltani: na, egy ember rám szavazott! Több, mint 2/3!

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:36:53

@Az igazi sztrovacsek: tudd meg, hogy Pintér büm, és ilyenképp beosztottja fétisednek, Orbánnak.

Scagnetti 2011.09.25. 16:37:35

Az Mszp azért van bajban, mert még ma is az a kérdés náluk, hogy az öreg bolsik vagy Fletó. A szavazók többsége viszont egyiket sem akarja. Rengeteg szavazó van, aki nem talál magának pártot, de a szociknak esélyük sincs megszólítani ezeket, de abban is hiábavaló reménykedni, hogy szétválva bármelyik felüknek nagyobb sikere lenne. Lehet, hogy összességében több szavazójuk lenne, de annyival nem, amennyi kellene nekik. És ahogy egy pártban sem tudtak együttműködni, úgy egy esetleges koalícióban sem tudnának, tehát ha meg is nyernék a választást, ugyanaz a tökvakarós szar kormányzás következne, mint az előző Gyurcsány kormány idején. Arról nem is beszélve, hogy még egy koalíciós partnerre biztosan szükségük lenne, de senki sem akar velük összeállni.

Amiben lehet reménykedni, hogy a hosszúra nyúló belharc szépen felzabálja őket, és a romjaikon kialakul egy igazi baloldali párt. Mert az Mszp még csak baloldalinak sem mondható. Bár ez meg inkább csak ábránd.

A cikk egyébként ismét tartalmaz csúsztatásokat, ahogy azt a szerzőtől megszokhattuk. De hát nehéz dolga van annak, aki a legnépszerűtlenebb magyar politikust próbálja mindenkinél okosabbnak és vonzóbbnak beállítani. Az ilyen munkához elengedhetetlen a hazudozás. Pedig ha az az ember valóban olyan okos lenne, akkor belátná, hogy amit most csinál, annak leginkább a Fidesz örülhet.

ember67 2011.09.25. 16:37:46

@fog- és Bulawayo magiszter: és a gyereknek mit szoktál bevallani: tudod kisfiam apukád egy troll és ha nagy leszel és nem tanulsz, majd neked is sikerülhet ide süllyedni?

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:38:19

@Blacke: biztos ott is előhúztak a pincéből néhány, apja által korrektül leamortizált vénkisasszonyt.

igenember 2011.09.25. 16:38:20

@www.doominogame.com: Figyelj te kis pöcsös. A Horty-rezsim amit Orbán épít semmivel sem jobb, mint a Kádár rendszer.

Orbán most árulja el a 89-es rendszerváltást és vele együtt önmagát. Remélem mindenkinek ízlik ez a fasiszta rendszer aki a Fideszre szavazott tavaly.

agyamputáltak 2011.09.25. 16:38:50

@fog- és Bulawayo magiszter:
az még oké, hogy probálsz belekötni, de ennyire gyengén sikerül csak? :D egyébként érintve érzed magad vagy mi? :)

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:39:57

@agyamputáltak: legalább annyira tudhatnál magyarul, mint egy kertész. Nem magas a mérce.

agyamputáltak 2011.09.25. 16:42:38

@igenember:
sokaknak még mindig tetszik. ez ilyen. az előző is tetszett sokaknak. és most akkor mivan? demokrácia van (vagy csak volt) :)

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:42:49

@Szergej55: ez van, szerjózsa, ott folytatják, ahol Ländler és Kun abbahagyták.

agyamputáltak 2011.09.25. 16:43:19

@fog- és Bulawayo magiszter:
te még a nickemet se bírtad felfogni :D és te dumálsz? :D vicces

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:44:49

@MACISAJT: pontosan így van, ott is orrán-száján dőlt a hazugság. A szemén nem, mert az a nyurga szemüvg visszatartotta.

redwolf 2011.09.25. 16:45:16

Nem értem, egy milliomos mit akar egy párttal kezdeni? Vigye a cégeit, és éljen boldogul. Ja, hogy különben csalásért, hazugságért le lehetne csukni, így meg nem? Van a cikkben egy Freuidi elírás: szavazatok a -nemtelmi- jogról. Hát pontosan erről van szó, a nemtelenségről, gátlás nélküliségről. Gyurcsány púp a háton, jobban tenné, ha eltünne csendben a közéletből.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:45:37

@agyamputáltak: én fogtam fel, te még most sem érted a poént, és helyette a saját hülyeségeden röhögsz.

czjanos 2011.09.25. 16:46:14

@Fell Bandi: " A gyűlölet pedig nagyon rossz tanácsadó"!

Fell Bandi 2011.09.25. 16:47:14

Megértük végre, hogy már a ballib sajtóban is ciki gyurcsány támogatójának lenni, hamarosan a családja is elhatárolódik az idióta pojácától, és maradnak ketten a zsótival a világ ellen.. Innen szép nyerni, húzz bele zsóti!!

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:48:14

@redwolf: gyurcsány azt kérte Sillytől, hogy szavazza meg a kiadatását, erre van képe csodálkozni.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 16:49:12

@czjanos: ezt a nyurga szemüvegesnek kellene elmondani. Greczy repülne.

angyalföldi partizán 2011.09.25. 16:50:47

Ferit nem bántani. stop.Feri szép.stop.Feri a mi kincsünk.stop.Feri nem lop.stop.

Farkasokkal táncoló 2011.09.25. 16:59:01

BOcsássatok meg, de nem olvastam át minden hozzászólást.
Nem vagyok mszp tag, és nem mindig szavaztam az mszp-re. Baloldali vagyok és legszivesebben egy igazi szociáldemokrata pártot látnék kormányon.

Én csak azt látom, hogy Mesterházy egy lófasz, se íze, se bűze, nem tud olyat mondani, amit tömegek magukévá tennének, tipikus húsosfazék féltő "belekerültem a tojásba, nem mozdulok" típus. Gyurcsány kicsit exhicionista, kicsit (khm) bohóckodós, de ha ÉN a kettejük közül választhatnék, akkor őt választanám. De ez scak én vagyok, és nem pedig a választók JELENTŐS százaléka.

Ez az ország KI VAN ÉHEZVE egy normális pártra. Egy ideológiamentes pártra, akinek a min.elnöke nem azt mondja, hogy rohadék nyugdíjasok, csak eleszitek a kenyeret a fiatalok elől, rohadék rokkantnyugdíjasok, élősködtök a dolgozókon, rohadék betegek, ingyé' kaptok ellátást még mit nem, rohadék rendőrök nem átallnak hamarabb nyugdíjba menni, rohadék közalkalmazottak, lusták vagytok és túl vagytok fizetve, hülye szülők mit képzeltek, hogy majd egyetemet végez a kölykötök ingyé'???

- Hanem olyan valaki, aki el tudja magyarázni, hogy kérem MINDENKI szarban van ebben az országban, valamit tenni kell, hogy egyáltalán legyen fizetés, legyen nyugdíj, legyen munka, kénytelenek vagyunk húsbavágó intézkedéseket hozni, de nagyon nagyon sajnáljuk, és megpróbálunk igazságosak lenni, és ha valami nagy hibát vétünk, azonnal kijavítjuk, mert mi is emberek vagyunk. És szeretettel várjuk a hozzáértők javaslatait, oldjuk meg EGYÜTT.

Innen kéne kiindulni. Sem a Mesterházi vonal sem a Gyurcsány vonal- legalábbis az ő nevével fémjelezve - NEM FOG GYŐZNI, de tán még a parlamentbe bejutni sem. (sőőőt...)

Az igazi sztrovacsek 2011.09.25. 16:59:19

@fog- és Bulawayo magiszter:
" miért a Fideszről hablatyolsz, amikor rothadozik a pártod? ;)"

Hát kiről hablatyoljak, ha nem az országot 2/3-al kormányzókról??????
Téged is beetetett a fidesz média azzal, hogy ha az MSZP-ről "szól a nóta" akkor nem veszik észre a "zemberek" a 2/3-os bénázást?
Áruljátok már el végre, hogy másfél év kormányzás után, ekkora többséggel mi a jó büdös francot lehet még a nem létező ellenzéken ekézni?
Igaza van Orbánnak, nincs ellenzék.
De akkor miért nem azzal foglalkoztok, hogy hogyan kormányoz a 2/3?
Megmondjam miért?
Mert a válasz egyszerű.
Szarul.
És ezt Qrva nehéz elviselni a jobb oldalon.
Ezt az érzést mi a bal oldalon jól ismerjük, és akárhogyan is fáj, most ti is megismeritek.
Qrva nehéz lehet elviselni, hogy sohasem látott mélyponton van a vezér népszerűsége, radikálisan csökken a párt támogatottsága, romokban az ország nemzetközi elfogadottsága, megált a gazdasági növekedés, egekben az üzemanyagok ára, és egy diktátor kénye kedve szerit packázik nemzetközi tekintélyű szakemberekkel.
Hát ezért fáj nektek, ha valaki a fideszről hablatyol.
Ti azt szoktátok meg 8 éven át, hogy az MSZP-t szidják a "zemberek".
Hát ez most megváltozott.

angyalföldi partizán 2011.09.25. 16:59:35

majd kíváncsi leszek,mikor átadom vese-leverő rutinomat Ferinek,mennyire fog rettegni a reakciós burzsoázia.nem fogjátok ilyen rút módon gyalázni Ferikét.Zsolti,fegyverbe,az Isten bassza meg!hát nincs az országban 10-15 tiszta tekintetű ellenálló!?előre hát!találkozzunk a Kossuth-téren egy telefon fülkében,és onnan támadunk,kicsit sréhen,haránt irányban.

igaz magyar 2011.09.25. 17:00:29

@Fell Bandi: Ó kedves Bandi! Hát Te le vagy maradva úgy kb. 2 évet!!! Te még mindig nyalod Te a többiek már más segget keresnek! Mi lesz így veled???

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 17:01:57

@igaz magyar: egy épp mondat nem jön ki belőled. Kertész vagy?

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 17:02:48

fog- és Bulawayo magiszter: ÉP EGY PÉ, TE BAROM!!!@

igaz magyar 2011.09.25. 17:03:05

@Fell Bandi: ...csak az érdekedbe! A Jobbikra vagy az LMP-re át kedves Bandi! Téged várnak már!

midnight coder 2011.09.25. 17:04:18

@igenember: Arra a gengszterváltásra gondolsz ahol az MSZMP kleptokrata franciója megalakította az MSZP-t és a mafla MDF orra előtt szétlopták az országot ? Vagy arra, ahol az ebül szerzett vagyonkát némi sajtóbevásárlás után 4 év múlva politikaira tudták váltani az elvtársak ? Vagy arra, amire az antikommunistának induló SZDSZ némi tocsikolásért cserébe beállt szépen az utódpárt oldalára - igaz, cserébe nagypártból kispárttá alakult. Közben az állami vagyon a semmivé lett, milliók kerültek az utcára, majd onnan rokkantnyugdíjba, kialakult a segílykéből élés életformája, és létrejött a mai combos államadósság. Valóban, van mire büszkének lenni, és hatalmas szégyen ha valaki ezt a csodálatos gengszterváltást elárulja...

igaz magyar 2011.09.25. 17:11:11

@fog- és Bulawayo magiszter: Nem tudsz olvasni??? Netán betelepült vagy???

Kertész??? Nem is rossz, lehet hogy az leszek!!!

Adrienn47 2011.09.25. 17:24:43

Ugy látom,hogy nem a cikk fontossága a lényeg,hanem hogy tudjuk egymást pocskondiázni! Hát nem a cél a lényeg? Mikor ébrednek fel a kómából, az elvakult gyülöletből?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.25. 17:27:35

"Leülhettek volna a felek - én még mindig ebben bízom a józan ész nevében -, hogy megbeszéljék, hogyan lehet úgy elválni, hogy az erők mégis összeadódjanak. "

Magyarországon? :D
Politikus ilyet nem tesz :D

Egyébként szerintem is Ferike bezárása lenne a megoldás. De akár az MSZP-s főkolomposok egy része is beférne.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.25. 17:31:08

"A pénz, néhány képviselő egzisztenciaféltése verte szét az MSZP-t."
Meglepő ez?
Az országgal is ezt tették.

midnight coder 2011.09.25. 17:31:09

@ColT: Fletó szabadlábon hasznosabb. Ha sikerül kettészakítania az MSZP-t, azzal részben kompenzálja az előző 2 ciklus ámokfutását. MSZP nélkül végre normális irányba indulhat el az ország. Csak ezt 1989-ben kellett volna.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.09.25. 17:31:22

@Adrienn47: szólj grecinek, hogy ne pocskondiázza Orbánt, és minden rendben lesz.

igaz magyar 2011.09.25. 17:40:42

@fog- és Bulawayo magiszter: Te Orbánt pocskondiázni???? Hát hogy lehetne??? A teljesítménye olyan hogy aki még annál is rosszabbat tud mondani az festi magát!!! Hát a selejtnek is vannak fokozatai ??? Orbán biztos ,hogy a végén van!!!

Scagnetti 2011.09.25. 17:51:15

Érdekes, hogy Gréczy szerint Mesterházy felelőssége, hogy a párt egy szavazót sem szerzett másfél év alatt, de arról már nem beszél, hogy ezek szerint Gyurcsány felelőssége kellett legyen, hogy az Mszp szavazótábora megfeleződött 2006-ban. Valahogy mindig kimaradnak az írásaiból azok a dolgok, amelyek Gyurcsány hibái voltak.

czjanos 2011.09.25. 17:52:22

@Scagnetti: Gyurcsány be is látta a kudarcát, lemondott a pártelnökségről.

Sirrah 2011.09.25. 18:04:46

A post nagyon vicces, meg a kommentek is. Ha nem olvasnám a napi gazdasági híreket még nevetni is tudnék.

Több Fletó=kevesebb MSZP.

Scagnetti 2011.09.25. 18:05:31

@czjanos: Szerintem nem. Ha belátta volna, akkor 2006-ban mond le. Legkésőbb 2007-ben, mert addigra már egyértelműen látszott, hogy nem képes semmire. A 2009-es lemondása csak arról szólt, hogy ne ő vigye el a balhét, és ne ő csinálja végig a nyilvánvaló vereséggel záruló választást. Az ugyanis nem fért volna bele a legendájába, hogy kikapjon Orbántól, mert az egyetlen dolog, ami miatt még mindig mítosza van a szoci szavazók körében, az, hogy egyszer legyőzte Orbánt. Ezért vannak ilyen fanatikus rajongói még ma is, mert amúgy a kormányzása kifejezetten gyenge volt.

A pártját belemanőverezte egy óriási bukásba, majd, mikor viselni kellett volna a következményeket, lelépett. Most meg vissza akar jönni, és vinni az egész pártot megint. Nem túl elegáns.

Az a legszomorúbb, hogy ennél az alaknál még Mesterházyék is jobbak.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2011.09.25. 18:13:33

Idézet Marx Károlytól:

"A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és technika megvásárlására fogják buzdítani.
Ezzel együtt arra ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak. A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyeket emiatt államosítani fognak, és mindez végeredményben a kommunizmus megszületéséhez vezet."

Karl Marx, 1867

Na, akkor félig megvolnánk!

Vegyél részt a tüntetéseken, itt az idő!

unionist 2011.09.25. 18:20:24

ez egy kutyakomédia

redlion80 2011.09.25. 18:28:12

Drága Zsolt! Akkor ezt a blogot vehetjük annak a kvázi lemondó nyilatkozatodnak a része, amivel a havi több százezres táncsicsos pénzről innentől kezdve eltekintesz? Mert ugye tudod, hogy milyen az az ember, aki abba a tányérba szarik, ahonnan etetik? SZARJANKÓ! Sokan várjuk a következő posztodat, amelyben lemondasz a számodra annyiszor piszkos pénznek nevezett MSZP-juttatásról!

agyamputáltak 2011.09.25. 18:32:06

@fog- és Bulawayo magiszter:
tévedsz. rajtad röhögök, rendkívül gyenge a műsorod, de erőlködj tovább :)

Táskás Tóni 2011.09.25. 18:35:34

@wivica: A bunkó focista sokaknak nem lesz soha miniszterelnök. Az álamfő is jó választás volt a részéről. A jobbkeze pedig csak arra jó, hogy kritika nélkül végrehajtsa a focista idióta ötleteit.

agyamputáltak 2011.09.25. 18:36:11

@ColT:
az a gáz, hogy emezek meg folytatják :(

redlion80 2011.09.25. 18:36:21

Kedves Zsolt! egy kicsit több önkritikát kérünk! Hidd el sokan emlékszünk, amikor a 800 ezres főtanácsadót pénzért évekig szerencsétlenkedtél. Nyaltad a tányért a Főnöknek! Melyik volt az épkézláb javaslatod? Mit tudsz felmutatni abból az időszakból? Szerintem a Főnök ajnérozós cikkeiden kívül semmit!
Méghogy nektek nem számít a pártvagyon, akkor miért nem húztatok el eddig? Pedig tudjuk, hogy a Nagyfőnök mondá vala: EL LEHET MENNI!
NEM KELL FÉLNI, NEM FOG FÁJNI!
mi pedig végre csinálhatunk egy normális baloldali pártot...
Szóval szerintem jobb lenne abbahagyni a lócitrom dobálását arra a szervezetre, amiből éveken keresztül jól megéltetek, mert sok-sok ember sok mindenre emlékszik ám! ha már barátok nem lehetünk, legalább ne legyünk ellenségek!

Táskás Tóni 2011.09.25. 18:44:52

@midnight coder: Arra a gengszterváltásra gondolnak, amikor Antall dilettáns módon szétkúrta a gazdaságot, idétlen kártalanítást csinált. Tudta, hogy beteg mégis elvállalta a me-t. Nagy-nagy hiba volt. Aztán bevégeztette III/.. Borossal.
A komcsik és ügynökök most hemzsegnek a kormányban, a jobboldali oligarchák pedig körülötte.
Andy Vajna kurvapecér havi 2milláért kormánybiztos. Hernádi állami keresztes ellen pedig nemzetközi elfogatóparancs kiadása készül. Nincs mivel dicsekedned, a kayaibrahimosbányatulajdonoscsalád focistájával.

Táskás Tóni 2011.09.25. 18:46:30

@Blacke: Grazról tudtam eddig, de ezek szerint már több helyen is kezelik a bunkó focistát.

Táskás Tóni 2011.09.25. 18:50:15

@midnight coder: Az idióta kétharmados pártoddal most miért zavarja az mszp? Ráadásul a Jobbik a fidesz gyermeke is mindent megszavaz velük. Az ország nem miattuk, hanem a fidesz csürhe miatt halad rossz irányba természetesen kéz a kézben a jobbikkal.

Steakholder 2011.09.25. 19:12:38

GyF a vele való szolidaritást és aktuális politikájának támogatását árukapcsolásban, megbonthatatlan akciós package-ben, és csak úgy tudja értelmezni. „Ha valaki szolidáris velem, az támogatja a politikámat, szőrőstül-bőröstül.” És persze fordítva is, bár az tényleg nem nagy kihívás, illetve annak feltételezése valóban logikus. Pedig többféle káros következménye van annak, ha GyF úgy gondolkodik a vele való szolidaritásról, mint egy mobilszolgáltató a hűségidőkkel terhelt készülékek sales-éről.

Az egyik ilyen következmény, hogy a szolidaritásuk kinyilvánítására, a felháborodásuk artikulálására kevesebben vállalkoznak akkor, ha az egyszersmind a gyurcsányi politika egyéb elemeinek elfogadását is jelenti. Márpedig, GyF kommunikációja e tekintetben inkább verbunkos, mint befogadó. „Ha szerinted az ellenem való eljárás politikai koncepció szerint zajlik, akkor itt a helyed a Demokratikus Koalícióban, vágóképként Bauer Tamás és Gréczy Zsolt mögött. Ha viszont nem jössz, akkor Orbánék pártján állsz Sukoró-ügyben is…”

(Emiatt aztán nem egyszerűen hozzáadott értéke nincs annak, ha GyF elmegy a Zöld Pardon melletti szimpátiatüntetésre, hanem egyenesen kompromittálja azt. Afféle vajszínű árnyalatot adva az egésznek, mintha az a negyvenezer, zöldbe öltözött ember nem csupán egy szórakozóhely megvédése érdekében jött volna össze a sokat látott, Duna nevű folyó partján, hanem valami politikai célból, a Fideszen kívüli világ primőr intézményesüléseként, ahogy ellenzéki politikusok mostanában fogalmazni szoktak.)

ld. tovább itt: steakholder.blog.hu

2011.09.25. 19:26:22

A nyurga, szemüveges pasas gyógyszere tényleg elgurult. A párt fölötti hatalomátvételre azért van szüksége, mert valahogy az MSZP nem túl lelkesen asszisztál a Sukoró-színpadon történő tetemrehívásához. Vizsgálóbizottságok, ugyan már. Csak Gréczy nyurga, szemüveges szerelmének a bőréről van szó. Csodálatos azt látni, ahogy a süllyedő hajón a patkányok egymást marják.

kvasztics47 2011.09.25. 19:36:27

macisajt: büdösebb mint az ementáli, de nem azért, mer úgy jó, hanem azért bűzlik, mert túlságosan kórhadt.

kvasztics47 2011.09.25. 19:39:36

@nemorino: Te mi a faszról beszélsz. Lehet, hogy elgurult a gyógyszered? Az ilyen barom állat mint te, soha nem fogja megérteni a világot csak nyöszörög, hogy neki milyen szar az élete.

Táskás Tóni 2011.09.25. 19:40:42

@nemorino: Lesz még a vezéred kerti törpe az általam sem imádott Gyurcsány kertjében. Várd meg 2012-t aztán beszélhetsz a fidesz patkányokról. Gőzük sincs, csak ellenzékben volt nagy pofájuk és kerékkötők voltak azelmúltnyócévben.

kvasztics47 2011.09.25. 19:41:55

@Steakholder: Te egy hülye barom állat vagy! Fordítva ülsz a lovon, oszt csodálkozol, hogy büdös az eleje.

Táskás Tóni 2011.09.25. 19:43:39

@Adrienn47: Bocs, de mi a cél? Megsemmisíteni vagy megölni az ellenséget-
alaOrbán -módra.

kvasztics47 2011.09.25. 19:43:58

@redlion80: Te egy írígy barom állat vagy. Úgy csinálsz, mint, ha okoskodnál, pedig, csak butáskodsz.

kvasztics47 2011.09.25. 19:51:37

@redlion80: Szóval ilyenek a pártkutyák?Mint te. Sokat elárulsz a pártodról. Gyurcsány szerintem ezt akarta elkerülni. Hogy az MSZP élősködőit úgy lehessen elzavarni, hogy a nagy többség akik nem haszonlesésért tagjai a pártnak ne útálják meg a pártot, ha kiderül, hogy milyen is valójában.
Perszse a zorbán banda még gátlástalanabb haszolesők társasága.

Táskás Tóni 2011.09.25. 19:51:48

@redlion80: Igazad van. A fidesz-köcsögök már 2 milláért "dolgoznak" havonta,lásd Andy Vajna kurvapecér kormánybiztost. A zsebüket meg az offshore céges mindentelnyerőéselnyelősimicska tömi schwarzban.Vajon 2,7 milliárdos korrupciós Hernádival mit kezd Polt? Mennyit fog érni akkor a MOL pakett, ha most fele áron jegyzik a tőzsdén? 250 milliárd ft veszteség !!!!!idáig, csak ez az ügylet is jól mutatja ,a kormány "tehetségét".

Táskás Tóni 2011.09.25. 19:55:17

@redlion80: Mit keres a képviselők között Puch, vagy a tízszázalékos Baja? Mit keres a 20%-os Kósa? Megmondom, jó sokat keresnek.

kvasztics47 2011.09.25. 19:58:05

@midnight coder: "MSZP nélkül végre normális irányba indulhat el az ország."
Te hol élsz? Miben akadályozta a genyó zorbán bandát az MSZP at utóbbi 17hónapban? Csak nem ezt a válságot is a Gyurcsány okozta, csak nem Ő irányítja a zsideszt is?

kvasztics47 2011.09.25. 20:03:21

@redwolf: Úgy látom te is egy derék komcsi vagy. Neked elég, ha tele a pocak és kész, Mindegy, hogy milyen országban élsz. Van e demokrácia, szolidaritás, szabad munkavállalás, lakhelyváltoztatás.
Az ilyenek től akarja Gyurcsán megszabadítani a tártot, az ilyen elvtelen haszonlesőktől.

high up! 2011.09.25. 20:07:14

greci, ha ezt se fogod fel a törpeagyaddal, hogy mi a történet lényege, akkor te már kúrtcsánynál is betegebb narcisztikus bolond vagy. Na lefordítom neked:

kúrtcsány eftárssal, az ELLENZÉK LEGNAGYOBB ÉS LEGEGYETLENEBB VEZÉRÉVEL MÁR A MASZOP SEM AKAR EGYESÜLNI.
Nem elég, hogy a Jobbik, meg az LMP nem, de már a saját pártja sem.

Ezt mi mondtuk neked mindig, hogy gazdi eftársnak a politikai térképen egy mocskos múltja és nulla jövöje van, de persze te ezt sose akartad elhinni. Hát most itt a KIEBRUDALÁSI ÜZENET, gazdi eftárs a kis pöcs Mesterházitól egy akkora fenékbe rúgást kapott, hogy be is fogja fogni a pofáját a ciklus végéig.

Azt már meg sem merem kérdezni, hogy érted-e már végre, amit mindig mondok, hogy a maszop egy 2-6 éven belül a teljes kihalásra ítélt párt.

Farkasokkal táncoló 2011.09.25. 20:09:39

Jó, hát rám nem kell hallgatni, én csak egy szavazó vagyok... de eddig majdnem mindig jobban meg tudtam tippelni a választás eredményét mint a Medián mondjuk.

Ez az egész blog tulajdonképpen megmutatja mi van az mszp-ben kicsiben.

high up! 2011.09.25. 20:10:44

Amúgy meg itt a történelmi lehetöség, az ellenzék legnagyobb és legegyetlenebb kúrcsány vezérének, hogy megmutassa, hogy önmaga mit tud megvalósítani. Mindig amiatt bögött, hogy a maszop miatt nem teljesítette ki a nagy eszét az országra, hát most akkot eljött a lehetöség, hogy megtegye.
Most már nem pofázni kell greci, hanem megmutatni azt a nagy kúrtcsányi eszet!

Gazdi eftársat tehát kivágják, viszi magával az agymosott hülye kádári nyuggereket, aztán majd meglátjuk, hogy kit tud még maga mellé felsorakoztatni.

kvasztics47 2011.09.25. 20:14:46

@Scagnetti:" Érdekes, hogy Gréczy szerint Mesterházy felelőssége"
Éedekes, hogy ez neked érdekes. Amikor Mesterházy a pártelnök akkor, talán nem gyurcsányt kéne hibáztatni, ha apárt nem fejlődik a népszerűsége nem nő. az elfogadottsága romlik a politikája nem látszik. Csak akkor hallani az MSZP-ről, ha valami Gyurcsánnyal kapcsolatos dolog történik.
Sajnos Mesterházi csak olyan mint a partra vetett hal.
Gyuecsány felelőséget érez azokért az emberekért, akik a szociktól várják az ország sorának jobbítását.
Biztosvagyok abban, hogy azért dolgfozik (önfeláldoző módon), mert nem látja biztosítottnak, hogy a tárt a jelenlegi vezetéssel sikeresen tudá vezetni az országot. Én sem.

kvasztics47 2011.09.25. 20:19:03

@high up!: Mi a faszt akarsz te lefordítani a hülye agyaddal. Nem értesz te semmit, csak jártatod a mocskos pofágat.

kvasztics47 2011.09.25. 20:21:33

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”

Táskás Tóni 2011.09.25. 20:26:32

@kvasztics47: A fidesz új mottója: Merjünk nagyot hazudni.

Táskás Tóni 2011.09.25. 20:28:24

@Farkasokkal táncoló: Azt mutatja meg , hogy mi van az országban. Mindezt pedig Orbánnak lehet megköszönni, osztjónapot.

redlion80 2011.09.25. 20:44:06

@kvasztics47: te pedig egy fizetett fogadatlan prókátor vagy provokátor? kedves jó elvtárs, pajtás? kint voltál a múltkori vagy a mostani - barátod által lesajnált - miskolci tüntetésen vagy a március 15-ei, május 1-ei rendezvényeken? ha a válasz nem, akkor gyakorolj önvizsgálatot. én kint voltam a Gyurcsány-féle összes Charta-tüntetésen, ha elviszik is ki fogok menni. maradok tisztelettel: egy baloldali "barom állat"

redlion80 2011.09.25. 20:49:38

@Táskás Tóni: Tóni a szart nem kéne tóni! Tipikus kommunikációs köcsögölés, amit csinálsz! azzal védesz, hogy mást támadsz, de ezzel nem védheted meg a védhetetlen! de ha majd kéred adok róla papírost is!!! ha eljött az ideje! csak addigra töröld le a szemeid elöl a rózsaszín ködöt.

2011.09.25. 20:54:03

@kvasztics47: Vegyél szemüveget, papa, sehol nem írtam arról, hogy milyen rossz az életem. Mindössze örültem a vergődéseteknek.
@Táskás Tóni: Te is mehetsz az ofotértbe, hol írtam én vezérről meg fideszről?

Nagyon nagy baj lehet, ha már ennyire ki vagytok borulva. Le style c'est l'homme même.

vgdesign 2011.09.25. 20:58:15

Kedves Zsolt!

Mindenek előtt nem árt tisztázni, hogy aki privilegizálja magának a jogot az MSZP megújítására, annak pont 5 és fél éve volt erre. Nem tette. Nem árt tisztázni, hogy aki ma szidja a jelenlegi pártvezetést, annak a Miniszterei voltak Szekeres, Lampert, Hiller elvtársak is. Nem árt, ha mindenki tudja, hogy TI akik az MSZP megújítóiként aposztrofáljátok magatokat vagytok felelősek azért, hogy ez a párt itt tart. Talán az is jobban nézne ki,ha ilyen bejegyzések helyett olyasmivel foglalkoznátok, ami segít a Pártnak és az Országnak.De ti nem ebben vagytok érdekeltek. Benneteket nem az MSZP megújítása érdekel, benneteket az elfoglalása érdekel. Párton kívüliként, túlinformáltnak tűnsz... Csak nem felveszitek a választmányi üléseket?? Ne akard te és a hozzád hasonló kívülről okoskodó nagyagyú megújítani a Pártot! Arra vannak tehetséges, értelmes fiatalok, akik most is azon dolgoznak, hogy miként kellene Orbánt leváltani. Bízzátok ezt rájuk!-ahogyan az a választmányi ülésen is elhangzott egy fiatalember szájából!! Üdv

HVC 2011.09.25. 21:02:30

@redwolf: "Nem értem, egy milliomos mit akar egy párttal kezdeni? Vigye a cégeit, és éljen boldogul."

Mihez fog kezdeni a fidesz a Vezér nélkül?

vgdesign 2011.09.25. 21:02:55

@kvasztics47: Te ezt tényleg komolyan gondolod???

Dzet 2011.09.25. 21:03:36

Érdekes, hogy Gréczy a partvonalról olyan okos. Még Gyurcsány idején se mert belépni a pártba. Feri ilyenekkel veszi körbe magát. Szép.

Halacska22 2011.09.25. 21:09:20

Szerintem bűn az amit most Gyurcsány Ferencék (Zsolttal együtt) csinálnak! Az, hogy az MSZP-ről megjelenő hírek már megint csak a belső harcokról szólnak, az nekik köszönhető! Közben az ország problémáinak MSZP-s megoldási javaslataira, baloldali válaszaira és az érdemi politizálásra már nem marad hely az újságok hasábjain és a elektronikus média műsoraiban! Nem értem, hogy a vitákat miért a nyilvánosság előtt kell lefolytatnotok Zsolt! Azt írod a bejegyzésed elején, hogy "Pedig többféle megoldás is lehetséges lett volna a konfliktus rendezésére. Leülhettek volna a felek - én még mindig ebben bízom a józan ész nevében -, hogy megbeszéljék, hogyan lehet úgy elválni, hogy az erők mégis összeadódjanak." Ahhoz, hogy beszélni lehessen a problémákról, talán részt kellett volna vennie a platform vezetésének a frakció és választmáyi üléseken, mert a sajtóból az derült ki, hogy a héten egyikre sem mentek el. Úgy pedig nehéz problémákat kibeszélni, ha az egyik fél nincs jelen.

Scagnetti 2011.09.25. 21:11:39

@kvasztics47: Akkor ugye Gyurcsány idején, mikor az Mszp elvesztette szavazóbázisának nagyobb felét, Gyurcsányt terhelte a felelősség? Csak hogy következetesek legyünk.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:11:58

@nemorino: Á, Jobbik, a fideszt segítő törpepárt.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:14:17

@Scagnetti: Most pedig, hogy a fidesz a hazugságai miatt elvesztett kb 1 millió szavazót, azért ki a hibás? Kaya Ibrahim, vagy Joszip Tot.

HVC 2011.09.25. 21:16:14

@Táskás Tóni: Én inkább "nemzetvédelmileg az ajtóstól rontunk a házba" hívők pártjának nevezném. Nagyon sok rendes ember van köztük, sőt a nagyrészük az. Egyetlen kis bajuk, hogy nem is akarnak mélyebben egyes dolgokba belegondolni. Jó nekik a felületesség.

2011.09.25. 21:21:31

@Táskás Tóni: Úgy érted, hogy hozzájuk tartoznék? Sajnos nem talált. Bármennyire is meglepő Nektek, vannak még civilek ebben az országban, méghozzá elég sokan. Mi hajtottuk el a nyurga szemüvegest, majd elhajtjuk a vezénylő tábornokot is. Sunt certi denique fines.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:22:00

@HVC: Nagyon sok tahó és bunkó is van közöttük. Pl Zagyva György elég ordenáré.Nem tudnak belegondolni mélyebben egyes dolgokba, mert nincs meg hozzá az eszük . Vállalhatatlanok eszmeiségükben és vezetőikkel vármegyéstől Morvaystól.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:24:12

@nemorino: Ezt viszont valóban nagy örömmel hallom.Civilként.

Halacska22 2011.09.25. 21:27:09

@kvasztics47: Ha felelőséget éreznének az emberek dolgai iránt akkor bejárnának a bizottsági ülésekre, felszólalnának, de ezt nem túl rendszeresen teszik. Nekem az a véleményem, hogyha tényleg érdekelné őket a baloldali emberek élete, az ország jövője, akkor a sajtóban a kormanypart tevékenységéről írnának ilyen vehemenciaval kritikákat, elemzéseket és nem az MSZP belső ügyeivel foglalkoznának a nyilvánosság előtt.

HVC 2011.09.25. 21:29:02

@Táskás Tóni: "Rendes" alatt természetesen nem az említett egyéneket értettem. Nekem is van 1-2 vasárnaponként templomba járó, időnként díszmagyart (vagy mit) viselő távoli ismerősöm.

redlion80 2011.09.25. 21:30:49

akkor egy kicsit a fizetett blogger Főnökéről! szerintetek milyen mentalitásra vall, hogy bedobom a nagyívű, a kereteket szétverni akaró javaslatomat keményen, dacosan, bátran. majd durcás kisfiút játszva nem megyek el a frakció ülésére, amelynek tagjai két hete szavaztak a mellettem, de rendben "vele nincs dolgom", aztán szombaton sem megyek el a párt egyik legfőbb döntéshozó fórumának ülésére, ott majd képvisel a táskahordóm... ja persze mindkét testületben jócskán kisebbségben vagyok! közben tovább heccelem a megtévesztett tagjaimat! baromi ciki, én ennél sokkal bátrabbnak és karakánabbnak gondoltam Gyurcsányt. sajnos ez már a sokadik csalódásom vele kapcsolatban! az első akkor volt, amikor 2008 tavaszán saját politikai karrierje fontosabb volt, mint a párt! neki akkor kellett volna lemondania, a sikertelen népszavazás után a kormányfői posztról! még egy évig húzta, ezzel beláthatatlan károkat okozott az MSZP-nek.
kedves Gréczy pajtás! ha már valótlanságokkal traktálja az olvasóit, legalább olyat írjon le, amit később nem lehet ellenőrizni. ugyanis Gyurcsány távozásakor (2009 március) az MSZP-nek a teljes népességen belül 15%-a volt, bárhogyan is számolom az messze van a 1,5 milliótól, álljon itt egy számomra mérvadó liberális véleménye, aki szerint Gyurcsány Ferenc 80%-ban felelős a kétharmadért (Ungár Klára fn.hu interjúja)
végezetül, ha Gyurcsány Ferenc és társai= a hetek annyira bátrak és elszántak a szeparálódásra, akkor tegyék meg, adják vissza a mandátumukat. vagy ez így már annyira nem kóser! ja hát akkor meg ki lehet ülni Szili Katica mellé morális hullának, legalább a parlamenti felvételen együtt mutatják majd a két árulót!

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:34:06

@redlion80: Nálam nincs rózsaszín köd, Nem belülről nézek semmit. Gyurcsányt kimondottan ellenszenvesnek találtam, amikor a színre lépett. Az öszödi beszéde és az Orbán iránti ellenszenvem miatt egy kicsit megkedveltem, bár jó nagy f.sznak tartom őt is. Viszont amit ajánlott, azzal lehetett volna az mszp hitelességén javítani.Csak hát ahogy a fidesz sem szavazta meg a képviselők végtörlesztési tiltását, ugyanúgy nem tudnak a szocialista képviselők átlépni önmaguk önzőségén. A parlamenti képviselői lista nem jó és nem hiteles. Mesterházy sehová nem viszi a pártot, hozzáteszem ahogy leamortizálta Gyurcsányt a fidesz ő sem. A javaslatuk viszont teccet.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:36:36

@HVC: Akik mögöttuk állnak azok között lehetnek rendes emberek, csakhát akkor miért a Jobbik mögé zárkóztak fel? Szóval valami nem stimmel.

redlion80 2011.09.25. 21:42:13

@Táskás Tóni: bocsi, én meg belülről! ez a javaslat hasonlóan kivitelezhetetlen, mint a korábbi nagyívű: válasszunk közvetlenül pártelnököt. el tudod képzelni, hogy mindenki felajánlani, majd mondjuk kicserélik a frakciót, aztán minden szép és jó lesz, aztán valaki mondjuk 1,5 év múlva ismét gondol egyet, és előáll az addigra már megvalósított ötlettel! arról nem is beszélve, hogy ez a javaslat ellentmond a 89-es normarendszer (amit egyébként Gyurcsány teljes elánnal véd) egyik fontos, a képviselőkre érvényes elvével, a szabad mandátum elvével! ne haragudj, de az a politikus, aki befelé azokat a szabályokat sérti meg, amiket kifelé teljes mellszélességgel védi próbál, az kevéssé lesz hiteles!

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:47:37

@redlion80: Két dologgal nem értek egyet. Az, hogy a mentelmi jog felfüggesztése ellen szavazott a szoci párt semmi köze a szolidaritáshoz. Meggyőződésből és nem szivességből kell szavazni.
Ungár Klára nem mondhatja meg egyedül a tutit.
De a "kereteket" cserélni kell.

Scagnetti 2011.09.25. 21:47:43

@Táskás Tóni: Ki más lenne a felelős, mint ők maguk? Pont úgy, ahogy annak idején az Mszp-t is az Mszp nullázta le Gyurcsánnyal az élen. Ezt hiábavaló erőlködés másra fogni.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:54:40

@Scagnetti: De a bunkó focista és a fidesz azért elég ordenáré volt ellenzékben és rengeteget hazudtak. Most a saját hazugságaik foglyai és erre megy rá az ország. Ezért gusztustalan hazaárulók. Még az echo tv-ben is ketten-köztük Mellár Tamás is nagykoalíciót sürgetett illetve vélt hasznosnak. Természetesen Fritz a kétharmadhoz igazodva mindent a fideszre bízna. De az a kétharmad a gyakorlatban már elolvadt és a jövőkép is elég szar.

high up! 2011.09.25. 21:55:54

Én rájöttem, hogy nem elég, hogy a Nyócévet valójában Orbán irányította végig (legalábbis, ahogy itt a kádárista szellemi törmelékek hiszik, vallják), hanem mostanában egyenesen gyúrtcsányt is maga Orbán mozgatja!

Hé, maszoposok, ennek biztosan így kell lennie, hiszen a LEGNAGYOBB ÉS LEGEGYETLENEBB ELLENZÉKI VEZÉR csak nem olyan hülye talán, hogy saját akaratából verje szét a maszopot? Ez nem lehet így, a gazdi eftársat 100% hogy Orbán irányítja!

De lehet, hogy Orbán mesterházit is irányitja? Mert különben ez a kis pöcs hogyan tudott volna önszántából ekkora seggest rúgni a legegyetlenebb ellenzéki vezérbe, hogy az azonnal kusba megy át, söt még el se mer menni a mesterházihoz vitatkozni??!!!

Rájöttem, Orbán valójában az egész maszopt irányítja!!!
Zombik lettek a maszoposok, Orbán zombijai!!!! Fegyverbe!!!

HVC 2011.09.25. 21:59:23

@high up!: Elég nekünk, hogy vitya a saját bandáját, ja meg az országot irányítja...

redlion80 2011.09.25. 22:00:53

@Táskás Tóni: ezek szerint a mondandóm végével mégiscsak egyetértesz. én nem szeretném, hogy Gyurcsány teljesen hiteltelenné váljon, bár jó úton halad efelé, de mindig van visszaút!
igazad van, a kereteken változtatni kell, ebben lehetne előljáró Gyurcsány, visszavonulna, és egyúttal felkérné azokat a régieket is, akik nyugdíjazására most ő gondol, hogy kövessék a példáját, akkor erkölcsi bajnokká válna, de szerintem erre soha nem lesz képes. remélem tévedek!

HVC 2011.09.25. 22:05:35

@redlion80: Már miért válna hiteltelenné? Üti a vasat, mert fel akarja (akarta) rázni az eltespedt régi emeszpéseket. Abszolút joggal. Azok viszont köszönik szépen jól elvannak, nincs kedvük változni. Ettől miért lenne hiteltelen Gy. F.? NEM akarom védeni, egyszerűen így látom a helyzetet.
Ugye az is baj, ha vki tenni akar vmit és az is, ha nem. (A sapka tipikus esete...)

Persze megértem. Fideszes szemmel, 1. jól a figyelem középpontjába lehet állítani ezt a belső csatát, ezzel is elterelve a figyelmet a hiperszuper virtuóz kormányzásról, 2. a fidesznek sokkal jobb lenne, ha ez a hülye fazon nem modernizálná ezt a tespedt baloldali bandát, mert még a végén magához tér a párt...

HVC 2011.09.25. 22:09:07

OFF Most épp a "Magyarország" szól a rádióban. De jó lenne, ha erről a dalról egy felemelkedőben lévő, nyugodt és kultúrált párbeszéddel és összefogással teli ország juthatna eszünkbe... ON

Táskás Tóni 2011.09.25. 22:11:12

@redlion80: Így igen. Amúgy sem látok a színfalak mögé, de remélem te egy fiatal becsületes jó képességű szoci vagy. Gondolom abban is egyetértünk, hogy gusztustalan volt amit a focista segítségével a fidesz élén a madárlövetős Semjénnel Gyurcsánnyal és sok más szoci politikussal ok nélkül csináltak. Ma is az a véleményen, hogy a korrupciós ügyeik ellenére a töredék zsetont síbolták el a szocik annak, amit a fidesz lenyúlt és lenyúl mai napig is. Szerintem Gyurcsány már nem fog visszakozni, de lehet abban bízni, hogy akár előnyére is válhat a szakítás a mszp-nek is Gyurcsánynak is. Nekem a legundorítóbb párt mindig a hazaáruló fidesz marad a gyermekével a jobbikkal és élén a hazug focistával.

Táskás Tóni 2011.09.25. 22:12:47

@HVC: Ez a fideszt és a vezetőjét ismerve ma még utópia, sajnos.

Scagnetti 2011.09.25. 22:17:33

@Táskás Tóni: A Fidesz nagyon kemény ellenzék volt, de ez nem változtat azon, hogy a Gyurcsány kormány harmatgyenge volt. A szocik a nyolc év minden faszságát megpróbálják a Fideszre kenni, de a helyzet az, hogy a nagy részét nem lehet. Azt bizony ők maguk cseszték el. És ez alól nem kivétel az egyesek által egekig magasztalt Gyurcsány sem. Ő is benne volt vastagon.

Abban az egyben azért még neki is igaza van, hogy ezzel a bandával a szocik semmire sem fognak jutni. Azt viszont hozzá kellene tennie, hogy vele sem.

Táskás Tóni 2011.09.25. 22:24:16

@Scagnetti: A fidesz nem kemény ellenzék volt, hanem hamis, hazug és gusztustalan. Ennek a hazaáruló ellenzékiségnek köszönhetjük a mai faszságaikat és ordenáré intézkedéseiket. Ettől még a szocik is elkúrták, ez igaz.

HVC 2011.09.25. 22:51:15

@Táskás Tóni: Sajnos így van. Ez a végén még egy polgárháborút is kirobbant. Szembeállításban tényleg jó.

redlion80 2011.09.25. 23:15:07

@Táskás Tóni: alakul talán a legkisebb közös többszörös, remélem ezt Gyurcsány és Gréczy úr is ugyanígy gondolja majd, nem hepciáskodni kell, hanem akkor bátor és kemény döntést kell hozni.

egyébként a Gyurcsány elleni ámokfutás kapcsán csak azt tudom mondani, amit Mesterházy is konzekvensen mond "aljas, alávaló koncepciós eljárás"!

redlion80 2011.09.25. 23:22:30

@HVC: kedves barátom! az rendben van ha csinálni akar vmit, csak elég veszélyes buzogánnyal reformálni! Van egy igazmondás a pártban! "Gyurcsányistából lesznek a legkeményebb jakobinusok!" Ha körbenézel egyre többen vannak! Talán nem véletlenül! És az sem véletlen, hogy csak azok körében hódít még a gyurcsányizmus, akik közelről nem ismerik! A megtévesztett, bepalizott plebs körében!

kvasztics47 2011.09.26. 03:38:45

@redlion80: Hol van itt az alattvalói attitűd?
Mind a két párt a Fidesz is és az MSZP is erre épít.
Hagyjuk a Fideszt az MSZP érdekel, Gyurcsány miatt.
Gyurcsány megakar változtatni egy ezeréves hagyományt a magyar politikában. Azt szeretné elérni, hogy ugyan úgy ahogy a fejlett nyugati világban a politikusok is dolgozzanak ne csak uralkodjanak. Munka alapján adjuk a sarzsit. Aki, már nem képes, vagy nem tud teljesítményt fölmutatni azt érdemei elismerése mellett félre állítjuk, hogy ne akadályozza a húzó emberek munkáját.

kvasztics47 2011.09.26. 03:48:02

Nagyon nehéz dolog megreformálni ezt az országot, ahol Európában utolsónak 2 évszázaddal később számolták föl,de csak félig-meddig a jobbágyságot, (ha valaki nem tudná a rabszolgaság európai válfaja volt a jobbágyság).
Széchenyi a magyar mágnás (akinek 100x nagyobb vagyona volt mint Gyurcsánynak) bele is őrült ebbe a vállalkozásba, anélkül, hogy komolyabb sikert ért volna el.

kvasztics47 2011.09.26. 04:03:49

Miben hasonló a Fidesz és az MSZP párt struktúrája? Mind a kettő hierarchikus, bolsevik típusú.
Akik megszerezték a hatalmat a kezdetekkor, azok fogják egymás kezét és rajta tartják a párt struktúráján, senkit ebbe a körbe senkit nem engednek be. Gyurcsány sincs benne. Ő is később jött. Csak fölhasználták.
Megbíznak a vezetéssel tenni akaró ügyes okos embereket, de csak azt tehetik amit meg engednek nekik. Bajnai is csak ezt tehette.
Az ország sorsa csak annyit számít, hogy ne legyen túlságosan elbaszva, mert akkor húzni kell a nadrágszíjon egy keveset. Ezzel a módszerrel még sokáig el vegetál az ország, mert csak a tehetséges, bátor emberek hagyják el az országot e miatt, de maradunk még jócskán akik sokféle okból nem tudunk meglépni.

kvasztics47 2011.09.26. 04:17:38

A remény hal meg utoljára! Ezt a mantrát szoktuk mondani mostanában. Pedig mindenki tudja, hogy nincs igazán remény arra, hogy Magyarország betagozódjon a fejlett világba. Ezzel a tudattal kell élnünk. Ha, már itt ragadtunk ebbe a "gyönyörű" sárfészekbe, azért nem árt, ha egy kissé megkeserítjük az uralkodó elit sorsát és Gyurcsány pártjára állunk. Ne legyen ő egy magányos harcos. Ne egyedül próbálja kikaparni nekünk a szénné égett gesztenyét.

Adrienn47 2011.09.26. 08:54:37

@fog- és Bulawayo magiszter: Ha már Orbán nevét nagy kezdő betüvel irod, ugy Gréczi ur nevét is illendő lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vgdesign 2011.09.26. 09:02:29

@kvasztics47: Nem tudok Gyurcsány pártjára állni! Álltam ott eleget. Hallottam eleget és láttam eleget. Aki ismeri, képtelen mellé állni, ha csak nem kifejezett érdeke. Nem véletlen, hogy csak 7-en vannak a frakcióban. Gondolom a többi, az mind retrográd pártromboló....Nekem választmányon úgy tűnt, a fiatalok sem vele vannak!

MOSTMIERT 2011.09.26. 09:56:30

Miért szolgálná a baloldal érdekét egy kettészakított, legyengített és kivéreztetett MSZP?!? Miközben Orbánék tönkre vágják az országot, Gyurcsány és hívei a saját pártjukon belül indítottak háborút. Nem az MSZP ellen kell harcolni, hanem a Fidesz ellen! A DK-sok úgy ütik az MSZP-t, ahogy a Fidesz és a Jobbik! Ez lenne a párt megújítása?!?

redlion80 2011.09.26. 10:09:50

torokgaborelemez.blog.hu/2011/09/22/398_hiba_a_homokozoban

hát igen most Feri eltáncolta magát. ütemtelen becsúszással indított, de morálisan belelavírozta magát egy olyan helyzetbe, amiből arcélvesztés nélkül nem fog tudni jól kijönni. ha kilép a renitensekkel, a mandátumát azon mód vissza kellene adnia - ez politikai nincstelenné teszi őt is és a DK-s körét, ha ezt a kiváláskor nem teszi meg morálisan válik megkérdőjelezhetővé minden eddigi mondata, és társaival együtt Szili Katalin útjára lép! szóval vagy politikai eljelentéktelenedés vagy morális csőd

redlion80 2011.09.26. 10:16:39

@kvasztics47: "Ha, már itt ragadtunk ebbe a "gyönyörű" sárfészekbe, azért nem árt, ha egy kissé megkeserítjük az uralkodó elit sorsát és Gyurcsány pártjára állunk."

Szerintem repüljetek ki nyugodtan. Ja és ha a párt szétrombolását te az elit elleni támadásként fogod fel, akkor megspórolhatnátok ezt a kurucos kivagyiskodást. "Állunk", azért ne akarjunk kisebbségből többséget kreálni, az 1917 és Oroszország. Speciel én nem akarom megkeseríteni a dolgotokat, kitartó és eredményes munkát kívánok az új Gyurcsány-pártnak!

Fell Bandi 2011.09.26. 11:07:10

@redlion80: "szóval vagy politikai eljelentéktelenedés vagy morális csőd "

Miért, szerinted ezek közül melyiket nem érte el az idióta pojáca?

redlion80 2011.09.26. 11:59:44

két apró gondolatébresztő adat:
érdemes megnézni Gyurcsány Ferenc kormányfői távozásától kezdődően a párt népszerűségének (teljes népességen belül) és Gyurcsány Ferenc preferenciájának alakulását.

2009 áprilisában - az addig 15%-os népszerűségi index 13%-ra csökkent, és ezzel párhuzamosan Gyurcsány Ferenc népszerűsége 26-ról 24%-ra esett vissza. A párt népszerűsége 2010 novemberében 10% volt, azóta viszont egyszer sem volt az alatt, megtévesztés azt állítani, hogy a pártsavazás idején nőtt meg a párt népszerűsége, ez ebben a formában egyáltalán nem igaz, a júliusban mért 14%-os eredmény még a június közepén mért adatok eredménye. ennél is érdekesebb Gyurcsány Ferenc népszerűségének alakulása márciusban még 26%, lemondásakor 24%, majd a mélypontot 2010 októberében (önkormányzati kampányfinis) éri el, akkor 17%-on állt meg, a legérdekesebb adat viszont az, hogy a 2011 június 22%-os csúcs után - a pártszavazás lezárultával - augusztusra 20%-ra csökkent a népszerűsége.
szóval malíciózusan azt mondhatnánk, hogy távozás ide vagy oda Gyurcsány népszerűségének hanyatlása még mindig kihatással van az MSZP népszerűségére is.
TÖBB ÖNKRITIKÁT, TÖBB ÖNFEGYELMET!

www.ipsos.hu/site/graph?type=2

Scagnetti 2011.09.26. 12:31:37

@kvasztics47: "Ha, már itt ragadtunk ebbe a "gyönyörű" sárfészekbe, azért nem árt, ha egy kissé megkeserítjük az uralkodó elit sorsát és Gyurcsány pártjára állunk."

De, nagyon is árt. Gyurcsány alkalmatlan az ország vezetésére. Minél előbb felfogja ezt, és eltűnik végre, annál hamarabb lehet a helyén egy nála normálisabb jelölt. De amíg egyesek istenítik, és szabályosan mint valami megváltót emlegetik, addig ő maga is elhiszi azt, hogy itt neki még dolga van.

Nincs dolga. Megmérettetett és gyengének találtatott. Ha tényleg segíteni akar a baloldalnak, akkor vonuljon végre vissza!

"Ne legyen ő egy magányos harcos. Ne egyedül próbálja kikaparni nekünk a szénné égett gesztenyét."

Nekünk ő semmit sem fog kikaparni. A magányos harcához meg nem szabad csatlakozni, mert már rég túl van azon, amit normálisnak lehet nevezni. Ha valaki le akarja váltani a Fideszt, nagyon rossz lóra tesz, ha Gyurcsány mellé áll. Ő 2006 óta elpusztította önmagát és mindent, ami a közelében volt. Most a régi pártját is megpróbálja kinyírni, mert azok nem asszisztálnak tovább a hülyeségeihez.

Nem védem az Mszp-t sem. Ők annak idején óriási hibát követtek el, mikor a politikájukat és a kommunikációt egy az egyben Gyurcsányra építették. Ebbe kódolva volt a bukás, mert ha Gyurcsány lejáratódik, viszi magával a pártot is. Ezt néhányan 2005 táján megmondtuk. Bejött.

És ne mondjon már senki olyat, hogy Gyurcsányt felhasználták! Ő sosem lett volna miniszterelnök az Mszp nélkül. Előtte is sokat köszönhetett a szoci kapcsolatoknak. Nehogy már bárki sajnálni kezdje!

Fell Bandi 2011.09.26. 13:19:26

zsóti, lesz okod az aggodalomra, a Balsai-jelentés alapján a nyurga szemüveges pojáca soha el nem évülő cselekményekkel is büszkélkedhet. Gondolom, a hatóságok csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy kattanjon kezén a bilincs, ami már le sem kerül a lúdtalpasról, amíg él..
itt van a jelentés: www.parlament.hu/irom39/04277/04277.pdf

redlion80 2011.09.26. 13:35:01

@Fell Bandi: erre én azt mondanám, hogy ez egy aljas, undorító orbáni ámokfutás része! a két dolgot külön kell választani, pontosan azért is mert a kő és a kenyér logikájába pontosan belefér.
tehát külső támadásnál teljes mellszélesség, de a belső pártcsonkolás miatt kemény ökölcsapás! és sokunk logikája ez!

Fell Bandi 2011.09.26. 13:53:33

@redlion80: csakhogy a terrorizmus ügyében hiába védi a gyurcsányit az egész maszop, semmi jelentősége nincs..
Gondolom, itt is úgy megy majd a dolog, hogy a dominó-elv szerint megkóstolnak néhány főzsarut, aki feljebb tolja a cselekményt egy szinttel, így a végén el is érkeztünk a pojácáig .:)

high up! 2011.09.26. 18:50:52

@redlion80:

Aljas támadás? Azt hittem, hogy ennél a két gyurcsányista bohócnál (kv, TT)nincs lejjeb balról. De te bizonyítottál!

Welcome to the club!

high up! 2011.09.26. 18:54:09

Jegyezzétek meg körömpiszoknyi décék, Mesterházi a fönök, kúrtcsány meg a beosztott!
Lessétek csak meg, hogy kúrtcsány Mesterházi balegyenese után a ciklus végéig beállt kussoló üzemmódba!

kvasztics47 2011.09.26. 18:54:35

@Scagnetti: "Nehogy már bárki sajnálni kezdje!"
Te nagyon el vagy tévedve. Gyurcsányt nem kell sajnálni, de Magyarországot a magyar népet igen.
Gyurcsány merte először szóba hozni, hogy a magyar gazdasági teljesítmény a kapitalista társadalomban nem elég az Állam fizetési kötelezettségeinek teljesítésére. A zenberek nem fizetnek be annyit, hogy ezt a kiadást fedezze. Ismerve a genyó politikusok várható reagálását nagyon óvatosan kezdett hozzá az államháztartás megreformálásához, vagyis a kiadások csökkentéséhez. Ezt használta föl a genyó zorbán, hogy megszerezze a hatalmat. A szoci politikusok azzal járultak hozzá, hogy csak félszívvel támogatták Gyurcsány munkáját és ezzel sok támadási felületet engettek a zorbán-szíjj-ártó kommandó lepocskondiázó, le kommunistázó, le oligarházó stb mantráinak.
Valószínű, hogy a szoci politikusok sem szeretnék, ha a demokratikus elvek és követelmények nagyobb teret nyernének hazánkban, mert akkor nekik is jobb teljesítményt kéne fölmutatni. De dolgozni senki sem szeret.
Végül, nem Gyurcsánynak van szülsége az országra, hanem az országnak van szüksége Gyurcsányra.

high up! 2011.09.26. 19:08:55

@kvasztics47:

Hát öregem, ennél nagyobb fasságokat, mint amit te te itt a féléves felsöfokú marcista szakszemináriumoddal a gazdaságról meg a pénzügyekröl összehordasz, még a bauertomi se tudna produkálni. Pedig annak az agyhalottnak a végtelen a hazugsági határa.

Most kezdjük el a terápiádat azzal, hogy kúrtcsányi már Öszödön is bevalotta, hogy kirabolta az államkasszát a választás megnyerése érdekében? (s mivel már 2002-ben is ezt csinálta a rohadt kommunista párt, ezért ez már genetikailag kódolt kleptomán betegsége).
Á nem, ez neked túl magas megérteni.

Azt is túl magas neked megérteni, hogy kúrtcsényék 53%-os államadóssággal vették át az országot 2002-ben, amikor kúrtcsány 2009 elején megfutamodott a borítékolható Orbán elleni vereség elöl, akkor a mutató már 70%on állt, majd Libajnai átadta azt 2010-ben 81%-on.
Nektek kádári szellemi törmelékeknek ezt az egyszerü számokat és jelentésüket nagyon magas megérteni, mert ehhez már legalább egy 8 éves gyerek számtani tudásával és szellemi képességeivel kellene rendelkeznetek. De ti még ezen a színvonalon sem álltok.
Ezért van a ti kis hülye elmebeteg maszopotok 2-6 éven belül a totális kihalásra ítélve.

Scagnetti 2011.09.26. 19:20:56

@kvasztics47:

"Gyurcsány merte először szóba hozni, hogy a magyar gazdasági teljesítmény a kapitalista társadalomban nem elég az Állam fizetési kötelezettségeinek teljesítésére."

Aztán mégis csinált egy nagy osztogatást, mert a választási győzelem csak fontosabb, mint hogy mi lesz az országgal. A kampányt végighazudta, aztán meg finnyáskodott, hogy milyen csúnya dolog hazudni. Ezek után komolyan lehet őt venni?

"Végül, nem Gyurcsánynak van szülsége az országra, hanem az országnak van szüksége Gyurcsányra."

Az baszna be, ha az országnak rá lenne szüksége. Mire mennénk vele megint? Még ha igaz lenne, amit írsz (persze nem az) hogy az Mszp, a Fidesz, a válság, a marslakók meg az egész univerzum összeesküdött ellene, és ezért nem tudott kormányozni, ez nem változna ezután sem. Ha valami csoda folytán többségbe kerülne, ez akkor is csak koalícióban lenne lehetséges, és ellenzéke is lenne. Tehát ugyanolyan tehetetlen balfasz lenne megint, mint akkor volt.

Az a gyanúm, hogy Gyurcsányra egyedül a néhány ezer rajongójának van szüksége. Azoknak sem azért, mert jól vezette az országot, hisz nem vezette jól, hanem azért, mert egyszer legyőzte Orbánt, és ez kéjes örömmel tölti el őket.

De ennél azért többre lenne szükség egy miniszterelnöktől.

HVC 2011.09.26. 19:33:16

@Fell Bandi: Balsai a Megélhetési Politikus par excellence. Most kifejezetten rászolgált egy kis elismerésre a Nagy Vezértől. Ahhoz nem férhet kétség, hogy egy semleges, tárgyilagos és egy alapos elemzéssel állunk szemben... (Á, dehogy.)

Scagnetti 2011.09.26. 19:37:01

Nem beszélve azokról az emberekről, akikkel Gyurcsány körülveszi magát. Említhetném a blog gazdáját is, de ott van pl. Molnár Csaba. Nem hittem volna, hogy egy Szíjjártónál is ellenszenvesebb figurát tudnak találni maguknak, de sikerült.

high up! 2011.09.26. 20:32:39

Kezdödik a gyúrtcsányista bohócok KIEBRUDALÁSA!

A szocik összefogtak Gyurcsány ellen

A szocialista párt hat platformjának vezetője írta alá azt a hétfő délután nyilvánosságra hozott nyilatkozatot, melyben sokadjára kimondják: a többség dönt. Az aláírók közt nem találni Gyurcsány Ferencet. Végjáték.

Hétfő délután négy óra körül feltűnően mosolygósan sietett át a Parlament társalgóján Mesterházy Attila pártelnök. A vidámság okát a fél órával később kiadott, platformvezetők által aláírt nyilatkozat magyarázza meg.

Úgy tetszik, egységfront állt föl Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a köztévé ma reggeli műsorában Simon Gábor gyakorlatilag megerősítette, hogy november végéig eldől az MSZP-s belharc, akkor nem merész a következtetés: ez már a végjáték. És nem Gyurcsány áll nyerésre.

ugus 2011.09.26. 20:44:19

Allamdósság:

2002. MÁJ. 8285 milliárd Ft

2005. JAN. 11 671

2006. JAN. 13 122

2007. SEP. 15 979,3 milliárd Ft

forrás: allampapir hu

HVC 2011.09.26. 21:07:45

@high up!: Mi a közös Super Mario-ban és Gyurcsány Ferencben? Mind a kettő plattformjáték... :)

ugus 2011.09.26. 22:26:32

"" Azt a durva poént nem szeretnénk kijátszani, hogy Gréczy Zsoltot nem kellene Örkény Istvánhoz hasonlítani, sem azokhoz az indokokhoz, írásokhoz, amelyekért őt szilenciumra ítélték. Maradjunk annyiban, hogy Gréczy Zsoltot nem az írásai miatt tették ki, hanem azért, mert Gyurcsány Ferencnek, a lapokat fenntartó pártpénztáros ellenfelének a támogatója. ""....."" A fizetett szerelemért fizetni kell. De Gyurcsány Ferenc úgy akar szeretkezni, hogy nem fizet. Az ilyeneket kidobják a kuplerájból....""
Forrás : nepszava.com/2011/05/velemeny/bartus-laszlo-gyurcsany-greczy-es-a-kupleraj.html

Az igazi sztrovacsek 2011.09.27. 07:56:04

@Fell Bandi:
@high up!:
És a többiek!

Tegyük fel, hogy Gyurcsányt valamennyi vádpontban bűnösnek találják.
Kap 30 évet. (ti persze halálra ítélnétek)
Az ítélet kihirdetésének napján örömtáncot jártok, sőt annyira nagy az örömötök, hogy lávaszerű magömlést kaptok a gyönyörűségtől.
És utána?

MOSTMIERT 2011.09.27. 08:13:39

A DKP szépen eljutott oda, hogy számára már a fő ellenség maga az MSZP és nem Orbán Viktor meg a Fidesz. Nap mint nap támadást intéz a párt ellen, ott szidja ahol éri. Lassan a Fidesznek és a Jobbiknak már nem is kell csinálnia semmit, elvégzi helyette a DKP. Ez gyalázatos és elkeserítő! Nem hiszem el, hogy ez minden DKP tagnak tetszik. Fel kéne fogni végre, hogy a baloldalon összefogásra van szükség, nem pedig széthúzásra! Minden baloldali érzelmű embernek az Orbán-uralom leváltásán kell(ene) dolgoznia!

Fell Bandi 2011.09.27. 08:45:51

@Az igazi sztrovacsek: és utána? szépen leüli a 30+ évét a pojáca, és mehet isten hírével.

Scagnetti 2011.09.27. 08:46:26

@Az igazi sztrovacsek: Gyurcsányt nem fogják elítélni. Ez az egész csak egy cirkusz.

De ha már a jövőnél tartunk, én is kíváncsi lennék valamire. Ha vajon megtörténik a csoda, és Gyurcsányból miniszterelnök lesz megint, akkor mi lesz? Jó, az egybiteseket kielégíti majd az is, hogy a Feri győzött. De vajon a kormányzása megint olyan szar lesz, mint legutóbb? És vajon mitől lenne más?

Fell Bandi 2011.09.27. 08:47:18

Feri, most már tényleg ne hagyd abba!

Nem kétséges, most már csak nagyon kicsi hiányzik. Talán már csak egy lépés, talán már csak hetek választanak el minket attól, hogy Ferenc befejezze a munkát, aminek a végén majd minden a helyére kerül. Aminek folyamányaként az elvtársak most éppen MSZP-nek hívott megélhetési vállalkozása végleg a szemétdombon végzi.

Tudom, nem szép dolog a káröröm, de azért valljuk meg, van ebben a haláltusában valami szívet melengető. Abban meg pláne, hogy az elvtársak most egymással játsszák el azokat a gátlástalan kis trükköket, amit oly sokszor magával az országgal tettek meg. Igazán jó látni, hogy az emeszpé vezetése most önmagát szalámizza le, azt meg még inkább, hogy a korábban megváltónak tartott fő pojáca miként rángatja a guillotine kötelét a Párt feje felett.

Közben pedig megy a felvilágosult baloldali magyarázkodás a maradék szavazótábor és a közvélemény felé, hogy milyen komoly ideológiák mentén zajlik a versengés, hogy a tét a baloldal megújítása.

Pedig ennek a harcnak ehhez túl sok köze nincsen. A tét sokkal inkább arról szól, hogy a pártszakadás után ki lesz az, aki viszi a koncot, ki lesz az, aki tovább használhatja a szervezet meglévő vagyonát és infrastruktúráját. A harc az elvtársak között erről szól, minden más csak álszent szövegelés a megújulásról, a demokratikus vitáról, meg a többi jól ismert és semmitmondó baloldali szlogenről.

És hogy ez mennyire így van, azt jól mutatja az elvtársak szombati választmányi ülése is, ahol a Mesterházy-féle vonal egyetlen lényegi határozatot hozott: „Az MSZP és a párt vagyona egy és oszthatatlan.”

Ez a lényeg. Minden más csak vakítás.

A választmányi üzenetet természetesen Gyurcsány nem hagyta szó nélkül és az elmúlt hónapok szokásainak megfelelően egy fészbúk bejegyzésben válaszolt az elvtársainak: „Dörgedelmesen mondják: a párt vagyona egy és oszthatatlan. Mint egy rossz házasság végén a veszekedő asszonyka, aki ráül a mosógépre és hadonászva közli, hogy azt nem adja, az az övé. Drága barátaim, ki a frászt érdekel a mosógép? Kit izgat a pártvagyon? Engem nem, bennünket nem. (…) Olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba. Nincs szükségünk az MSZP vagyonára. Arra van a legkevésbé szükségünk. Amire meg szükségünk van, azt meg már nem nagyon találjuk az MSZP-ben.”
[a teljes facebook-bejegyzésért katt a linkre]

És Ferenc ezen utolsó mondatával rátapintott a lényegre. Mára a Pártban már tényleg semmi olyan nincs, amire neki szüksége lehetne, mert egy elvhű elvtárs pénz és hatalom nélkül semmit nem ér. E kettő pedig egyre inkább hiánycikk a szegfűs gyülekezetben. Mára elfogytak a nokiás dobozok, elfogyott a hatalom. Amire ezeken kívül Ferencéknek meg tényleg szükségük lenne, mint például gerincre, azt pedig a Pártban valóban hiába keresik, mivel az nem csak most hiányzik, hanem nem is volt ott soha sem.

De legyen majd bárhogy is, nekünk most tényleg nincs más dolgunk, mint hátradőlve élvezni az előadást. Ebből a sz@rdobálásból se mi, radikálisok, se az ország nem tud rosszul kijönni. A Párt kettészakadása után lesz egy Gyurcsány vezette közutálatnak örvendő SZDSZ-2 típusú társaság, ami szép lassan züllik majd lefelé, és lesz egy balfék irányítgatta elvtársi elfekvő, ami előtt szintén nem áll valami fényes jövő. Az ország pedig kap két marginális balliberális pártot, ami egyenként küzd majd az 5 százalékos parlamenti küszöb átlépésért.

Mint látható vannak olyan alkalmak, vannak olyan célok, amikor jó az, ha Gyurcsány gátlástalansága és gazembersége a szorgalmával és a kitartásával párosul. Így aztán jelen helyzetben nem is mondhatunk mást:

Feri, most már tényleg ne hagyd abba!

redlion80 2011.09.27. 11:26:03

@MOSTMIERT: hát igen, egyre több DK-s ismerősömmel beszélgetek, egyre inkább kétféle véleményt hallok tőlük; egyik: hogy végre abba kéne hagynia a Ferinek ezt a politizálás, mert ez szétzilálja a pártot (ők továbbra is az egység hívei); a másik vélemény, hogy nem kéne már maszatolni, ki kéne lépni az MSZP-ből, baráti módon búcsúzni, és felépíteni egy saját pártot, saját imázst bátran...
a második véleményt hangoztatóktól megkérdeztem, hogy és akkor mi lenne az MSZP által elnyert képviselői mandátumokkal... szinte egyhangúlag azt mondták: HOGYHOGY MI? HÁT ADJÁK VISSZA AZ MSZP-NEK, MERT ÚGY TISZTESSÉGES!
Hát tegyük a dolgunkat barátaim.

Az igazi sztrovacsek 2011.09.27. 12:04:32

@Fell Bandi:
Nem arra gondoltam, hogy Gyurcsánnyal mi lesz, de ezt Te nagyon jól tudod.

Az igazi sztrovacsek 2011.09.27. 12:05:36

@Scagnetti:
Csodák nincsenek, Gyurcsány már soha nem lesz miniszterelnök.

hbo 2011.09.27. 18:02:56

olyan jo olvasni az ilyen bohocokat mint Te Zsoooti

lajos0 2011.09.27. 22:52:36

Hát szegény sorstársam ( engem is kitiltottak a STOP-ról (is)) Gréczy Zsolt, tényleg nem vadászni jár ide.

lajos0 2011.09.27. 23:00:47

Hogy is mondta Fletó Öszödön, a nagy igazságbeszédben

"Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogy ha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha."

:-)

belekotty 2011.09.28. 10:50:39

@Fell Bandi: "talán már csak hetek választanak el minket attól, hogy Ferenc befejezze a munkát, aminek a végén majd minden a helyére kerül. Aminek folyamányaként az elvtársak most éppen MSZP-nek hívott megélhetési vállalkozása végleg a szemétdombon végzi." :-))

belekotty 2011.09.28. 10:52:42

@MOSTMIERT: Ha tényleg a baloldalnak drukkolsz, akkor az emeszpé minnél előbbi eltűnését kellene kívánnod, mert az emeszpé csak foglalja a helyet baloldalon, nem adva teret egy valódi és nem megélhetési bandából álló pártnak.

belekotty 2011.09.28. 10:53:49

@MOSTMIERT: Mondj egy embert az emeszpéből aki ma hitelesnek és fajsúlyosnak mondható. Ilyen ott nincs.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.28. 11:09:56

Ezen beszartam.

Zsolti te lettél Gyurcsány Ferenc magyar hangja:

index.hu/belfold/2011/09/28/engednek_hadd_menjen/
"Nagyon nem elegáns, ha a párt jelenlegi elnöke közli a korábbi elnökről, hogy jobb, ha minél hamarabb távozik" - írta a Facebookon Gyurcsány Ferenc magyar hangja, Gréczy Zsolt, a volt miniszterelnöki főtanácsadó.

Fell Bandi 2011.09.28. 21:20:19

zsóti, ennyi volt, pont a végére. szerintem már sokan nem bírjuk tovább röhögéssel, nem tudod már tovább fokozni a feszültséget, itt fejezd be! nem dolgoztál hiába, eddig is halálra röhögtük magunkat, de ezt már nehéz lenne fokoznod. Próbálkozhatsz még persze, de ezen már jobban nem tudunk röhögni, elérted a csúcsot. Lószart mama! dehogy is, ez már überelhetetlen!!

Fell Bandi 2011.09.28. 21:25:22

@belekotty: "Mondj egy embert az emeszpéből aki ma hitelesnek és fajsúlyosnak mondható. Ilyen ott nincs."
persze hogy nincs, mivel ez a párt egy húgyagyúak gyülekezete, egy szarházi csürhe. nincs ott egy kompetens ember, akit komolyan lehetne venni. utolsó szar emberek vannak csak, akikre kár szót vesztegetni is..

high up! 2011.10.01. 10:24:16

Már 6 napja nincsen új greci blog! Mi van, csak nem elvitte a nagy fekete Volga gazdi és szolga eftársékat? Eftársak én aggódom!

Vagy lehet, hogy ez a két nagyonmarha megértette, hogy Házmesteri Attila alatt is érvényes az, amit egyébként maga kúrtcsótány mondott a proli bandának:

Vagy befogjátok a pofátokat és nyomjátok a gombot havi 500 ezerért mindenre amit én, a vezér mondok, vagy repültök a parlamentböl aztán mehettek dolgozni, miközben semmihez sem értetek.

Hogy visszaüt a történelem erre a Hibbant Nerora, élvezet nézni, ahogy most bekussol a saját marhaságai elött.

Az igazi sztrovacsek 2011.10.01. 21:13:25

A politikai ellenzéket megszégyenítő szakszervezeti páros, Kónya Péter és Árok Kornél megnyitotta az utat a demokratikus erők számára, hogy megteremtsék egy új ellenállási mozgalom és párt alapjait. Lengyel mintára meghirdették a Szolidaritás létrehozását, Magyar Szolidaritási Mozgalom néven. Jelenleg ez az első épkézláb és a siker reményével kecsegtető kezdeményezés az Orbán-diktatúra ellen. Ha ez képes lesz összefogni az elszigetelt civil kezdeményezéseket, a szakszervezeteket, nem válik egyéni törekvések és ideológiai csaták martalékává, akkor ez a csoportosulás később váltópártként is megjelenhet Orbán bebetonozott diktatúrájával szemben. A később elkerülhetetlen radikalizálódáshoz jó előjel, hogy egy tűzoltó és egy katona vezeti.

high up! 2011.10.02. 02:17:12

És a csürhe megunta és hazament. Amúgy meg tiszta leszereplés volt: 100 szervezet max. 10 ezer résztvevö. Ez csak annyit jelent, hogy a szokásos proli tüntetök megint kimentek, meg vittek magukkal még egy embert. Meg ott voltak azok, akik úgy érzik (nem jogtalanul), hogy igény van új arcokra, ezért ha most valami nagyot mondanak, akkor itt a lehetöség a kiugrásra.

Na de azért jól is nézne ki az ország, ha ezekböl ugrana majd ki az új vezér: Dopeman-proli, Árok akárki, stb, bameg, ennyi min.elnök aspiráns villanyszerelö egy tüntetésen még sose volt!

Táskás Tóni 2011.10.02. 13:36:09

@high up!: Snájdig Lázár mellé most már kijött a terrorista Budaházi. Nektek aztán van választék.

high up! 2011.10.02. 16:17:39

Budahazi kijött, hogy kúrtcsány vezérednek legyen helye.

Nektek visznt egyre szüköl a választék. Lassan már elképedve kérdik egymást a maszoposok, hogy: Helló eftárs, te még kinn vagy?

Az igazi sztrovacsek 2011.10.04. 16:40:10

"Túl a határon: 300 felett áll az euró.
Kora délután elérte a 300 forintos határt az euró. Azóta is a környékén mozog."

ElQrta a felcsúti böszme!

Na és a cikkhez.
Fazekas főügyész kösse föl a gatyáját, ha ezt a balhét rá akarja verni Gyurcsányra.
(Persze, ha az ügyészség választja majd ki az eljáró bíróságot, akkor talán még ezt is lehet.)
Nevezett ügyész nyilatkozta annó "zusi" letartóztatásának kezdetén:
"Zuschlag János S A J N O S nem akar vallomást tenni."
Miért SAJNOS te barom!?
Dolgozz meg a pénzedért!
Bizonyítsd rá, hogy bűnös!
Ezért kapod a fizetésed.
Nem a vádlott dolga az ártatlanságát bizonyítani, hanem a vádló dolga a bűnösséget bizonyítani.
A mai magyar büntetőjogban az egyik legerősebb - ha nem a legerősebb - bizonyíték a beismerő vallomás.
A vádlott beismeri a bűnösséget, és kész, nincs vele több munka, nem kell különösebben semmit bizonygatni, érvelni, szembesítéseket foganatosítani, szakértői véleményeket bekérni, és még ezernyi nyavalya. Elítélik mert beismerte, oszt jó napot.
Na ahogy látom, ezzel Gyurcsány esetében nem lesz gond.
Az esélyt nem adja meg arra, hogy a szavait kiforgatva belekössenek valamelyik mondatába az általam is igen tisztelt ügyész urak.
Majd a tárgyaláson, a TV kamerák kereszttüzében.
Kíváncsian várom.
A taktika nem rossz, és a vádlott szempontjából nézve teljesen érthető.

Az igazi sztrovacsek 2011.10.04. 16:44:25

@high up!:
Kis butám!
Ki kell hogy ábrándítsalak.
Nem volt ott egyetlen miniszterelnök jelölt sem.
Főleg nem villanyszerelők.

Fell Bandi 2011.10.05. 17:03:28

ez a sukorói per csak bemelegítés az igazi erőpróbák előtt a pápai pojácának. Ma határozott a parlamenti bizottság, hogy a Balsai-jelentést megküldik az ügyészségnek. És ott már terrorizmussal gyanúsíthatják a nyurga szemüvegest. A még meg sem született unokám is diplomát szerez, mire ez a szarfaszú kijön a sittről!

Frau Rindfleisch 2013.11.28. 17:06:32

Eddig a Mesterházit egy úriembernek gondoltam.

webvandor 2013.11.28. 17:59:06

@high up!: Annyi ostobaságot írsz, hogy szót sem érdemelsz. Amúgy tisztán látszik a számtalan kommentedből, hogy bérmunkás vagy. Csak sajnálni tudlak.

webvandor 2013.11.28. 18:00:42

Fell Bandi! Hasonló szépeket álmodj még. El vagy maradva egy fél évtizeddel.
süti beállítások módosítása