Folytatódik a Magyar Abszurd, amelyre az életünk megy rá. Lássuk csak az utolsó pár nap eseményeit, hogy megértsük, miféle pusztítást végez az országban ez a rezsim, amely az Európai Unió egyetlen diktatúrája.

Rendőrök agyonvertek egy embert, majd a halottat, aki már nem csak fizikailag, de - minő meglepetés - ügyvéd által sem tud védekezni, jól feljelentették. Úgy kell neki. A rendőrkapitány a helyén marad, Pintér miniszter sem lát okot a közbelépésre.

Orbán betilt egy motoros tüntetést, amely gázt adna a zsinagóga környékén. A motorosok közlik, hogy leszarják Orbánt, a szabályok szerint jogilag igazuk is van. Ha perre mennek, nyerni fognak. Orbán tehát végső soron nekik segített. A TASZ még ott tart, ahol korábban Sólyom László vagy Fodor Gábor, hogy a náciknak is legyenek véleménynyilvánító jogaik. Most is, amikor a ház falán már rég feltűnt a jel.

Repülőjárat indul Azerbajdzsánba, balták és gyilkosok biznisze szárba szökken. A Malévot viszont az Orbán-kormány csődbe vitte.

Egy fideszes gyilkosságra akart felbérelni.

Megalakult a Fidesz értelmiségi hadserege, amelynek tagjai bármit megtennének a Vezérért. 1952-ben ülhettek így a Szabad Nép szerkesztőségében, hogy aztán később bűnbánó memoárokat és verseket írjanak önnön megtévesztettségükről.

Navracsics miniszter nekimegy a néppárti unós biztosnak, hogy aztán kapjon egy taslit Barrosótól, hogy ne próbálkozzon a megosztó szöveggel, ő bizony Reding asszonnyal ért egyet. Majd jön a hír, hogy kizárhatják Orbánt és pártját az Európai Néppártból. Ez is nyilván valamiféle kidagadt erezetű balzöldlibsi izé lehet, személyesen Gyurcsány és Bajnai kavarta. Orbán erre máris kilátásba helyezi a gránitszilárdságú alaptörvénye ötödik módosítását.

A rezsicsökkentést támogató aláírók elfelejtenek visszakérdezni: igazságos-e, hogy Orbán több százezres rezsije is tíz százalékkal csökken.

Lemondott Király Júlia a jegybank alelnöke, aki már tudja, ami sokaknak később fog leesni, nem csak a 3000 milliárdos magánnyugdíjat lopták el a fiúk: felkészül a valutatartalék.

A kormány milliárdokat oszt szét csajozásra és pasizásra.

Lázár miniszter beperel egy kommentelőt, Gyurcsányt korábban ötpercenként akarták a Dunába lövetni, a fideszes trollok pedig ellepik a teljes sajtót és gyaláznak mindenkit, aki nem ért egyet Orbánnal. Mit gyaláznak?? Lövetnének, akasztanának szakmányban.

A német statisztikai hivatal adatai szerint 2012 első félévében Magyarországról 25 415 bevándorlót regisztráltak, ami 46 százalékos növekedés éves szinten. Az áttelepülők jelentős része diplomás.

Az ombudsman honlapja szerint két olyan ember is van, aki szó szerint éhen halt Magyarországon.

Magukat katolikusnak nevező újságírók körében bomlásterméknek nevezték a cigányokat, mit sem törődve azzal, hogy ha van isteni igazságszolgáltatás, akkor ezért súlyosan bűnhődni fog a túlvilágon. Az ittenin aligha.

Az ámokfutás folytatódik.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr705220526

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.04.13. 09:22:58

A narancsmaffia az utolsókat is belénkrúgja.Sok nincs már hátra nekik.

stüncike 2013.04.13. 09:33:04

Nem nevezném Orbánisztánnak Magyarországot, mert ez a Felcsúti Ramszesz szerintem annyira öntelt, hogy még büszke is rá. Remélem rövidesen eltüni már, de véglegesen. Különösen annak örülnék, ha soha többé nem is lehetne róla hallani. Ez az ember egy örökös bajkeverő, aki csak arra alkalmas, hogy kárt okozzpn annak, aki nem egy követ fúj vele. Egyébként nagyon ocsmány dolognak tartom, ahogy most BAJNAIT provokálják. De nem különb az idióta BENCSIK, AKI EURÓPA POLGÁRAINAK ÍR. Már bocsánat, de mit is várhatunk ilyen alapvetően uninteligens emberektől.

lajos0 2013.04.13. 09:45:34

"miféle pusztítást végez az országban ez a rezsim, amely az Európai Unió egyetlen diktatúrája."

A diktatórikua EU egyetlen diktaúrájának lenni azért nem semmi, így negyed kilenc fele :-)

"A rendőrkapitány a helyén marad, Pintér miniszter sem lát okot a közbelépésre."

Ilyenkor szokták őket kisvártatva kitüntetni.

"A TASZ még ott tart, ahol korábban Sólyom László vagy Fodor Gábor, hogy a náciknak is legyenek véleménynyilvánító jogaik."

Hát ilyen dolog ez a demokrácia.

"A Malévot viszont az Orbán-kormány csődbe vitte."

Hát, hogy nem mentették meg a csődtől az biztos, de azért a malév csőd története kissé messzebbre vezet. Aki ezt a sommás értékelést kevésnek tartja, bőven utána olvashat, különös tekintettel a remek privatizációkra. A felügyelőbizottságokban és a vezetésben ülő pártkegyencek és a céget kifizetőhelyként használó politikusokról nem is beszélve.

lajos0 2013.04.13. 09:46:29

"Navracsics miniszter nekimegy a néppárti unós biztosnak, hogy aztán kapjon egy taslit Barrosótól, hogy ne próbálkozzon a megosztó szöveggel, ő bizony Reding asszonnyal ért egyet."

Reding szivola ezt pont megérdemelte, de ciprus után ez a nő meg barossó úr sem vehető komolyan, már ha valaki addig adott ezeknek a kijelölt senkiknek a véleményére.

"Majd jön a hír, hogy kizárhatják Orbánt és pártját az Európai Néppártból."

No bumm.

"Lemondott Király Júlia a jegybank alelnöke, aki már tudja, ami sokaknak később fog leesni, nem csak a 3000 milliárdos magánnyugdíjat lopták el a fiúk: felkészül a valutatartalék."

Hát Király azért mondott pár hülyeséget az utóbbi években, és jó pár jóslata nem jött be. Most megint tud valamit. Persze ettől még lehet akár igaza is, vaktyúk alapon.

"Lázár miniszter beperel egy kommentelőt"

Vicces per lesz. De Lázárt sem az eszéért szeretik, ott ahol.

"Lövetnének, akasztanának szakmányban."

:-)))))))

lajos0 2013.04.13. 09:47:25

"A német statisztikai hivatal adatai szerint 2012 első félévében Magyarországról 25 415 bevándorlót regisztráltak, ami 46 százalékos növekedés éves szinten."

És hányat nem is regisztrálnak. Hurrá végre mobil a magyar fiatalság. Nyithatnak cukrászdát Berlinben is.

"Az ombudsman honlapja szerint két olyan ember is van, aki szó szerint éhen halt Magyarországon."

Van az 200 is, de hát az ombudsman sem lehet ott mindenhol. Ők elbukták a piaci versenyt, nem kaptak ingyenebédet sem.

lajos0 2013.04.13. 09:48:00

"Magukat katolikusnak nevező újságírók körében bomlásterméknek nevezték a cigányokat, mit sem törődve azzal, hogy ha van isteni igazságszolgáltatás, akkor ezért súlyosan bűnhődni fog a túlvilágon."

Hát úgy katolikusok ezek, ahogy a "demokratikus" oldal demokratikus, de sebaj. A katolikusok nyilván nácik, sugallja a szerző, aki komolyan veszi, ám tegye. Viszont anyacsatornáját az ATV-t, a hitgyüli nevű 'keresztény' formáció tartja fenn, ahol a biztonsági szolgálat egyik feladata ( a népszavás Bartus elsőkézből származó infója szerint), hogy a cigányokat hátul tartsák a megtérésnél, ne látsszanak.
Valahogy ez a kissé eltérő kultúrájú nemzetiség a baloldali szavazók körében sem túl népszerű, amit szintén nem tudunk elég élesen elítélni.

lajos0 2013.04.13. 09:48:57

Maga Reding anyó hasonlította Sárközy Franciaországát a Hitleri Németországhoz (mellesleg a holokauszttagadás minősített esete), mikor a román cigányokat kitessékelték. Sárközy meg közölte, hogy akkor nézze meg, hogy bánnak velük mondjuk Olaszországban, és amúgy is jobb ha a saját háza előtt sepreget, hiszen Luxemburgba a vándor cigányok a lábukat sem tehetik be.

Más:

Aki ezt az ezerkarakteres cenzúrát kitalálta, szüljön sünt.

skymiller 2013.04.13. 10:15:25

Röhejes, ahogyan a csőlátás (vagy az agymosás) végez az emberek józan hozzáállásával. Diktatúra.
Élt már Gréczy úr, demokráciában? Mert ha igen, akkor tudnia kellene, ha máshonnan nem, hát a pártfőiskoláról, hogy a demokrácia is diktatúra. Csak a többség diktatúrája a kisebbség felett. A magyar abszurd is abban nyilvánul meg, hogy itt az egyik kisebbség uralkodik a többség felett. És ezt demokráciának kell hívni. Pl. az atv.hu oldalon is lehet olvasni az utolsó felvetésről, miszerint a cigányok olyanok, amilyenek. Nos a cionista médiaportálon nincs hozzászólási lehetőség, mert a rohadt nácik nehogy kifejthessék már a gondolataikat, hiszen az mérgez. Ugyanez szokott lenni a hvg.hu nevezetű "jogvédő" portálon is, legalábbis az érdekesebb témákban. Persze ott eltűrik a derék nácik véleményét is, ahol azok nem írhatnak saját nézetrendszerükről. Pl. súlytalan, és érdektelen hülyeségekhez hozzászólhat bárki. De a húsbavágó kérdésekben marad a cikkíró véleménye. Akkor hol van itt demokrácia?

skymiller 2013.04.13. 10:29:55

Csak folytatnám. Nos, mondja már meg nekem valaki, hogy a szemitizmus és rajvédelem (másképpen a másság pozitív diszkriminációja) miért különb eszmerendszer pl. a nacionalizmusnál? Mert ez a blog is, és az ehhez hasonló írások is abból a (véleményem szerint alapvetően hazug) alapvetésből indulnak ki,hogy a liberalizmus fent említett két dogmája egyedül helyes, szent és sérthetetlen. Holott aki a való életben történő működésüket a saját bőrén érzi, az már korántsem ilyen lelkes támogató.Ezt mondom, mint kiábrándult liberális. Nagyon szép dolog, hogy valaki értelmiségiként óvni, vigyázni próbálja az általa jónak tartott eszméket, de illene észrevennie az említett eszmék nyomában járó pusztítást és szenvedést is.
Nemde Gréczy úr?
Mert ahhoz, hogy valaki kevésbé szubjektív véleményt alkothasson ezekről a kérdésekről, annak valami életszagú dolgot is kellene tapasztalnia.

skymiller 2013.04.13. 10:41:01

Folytatom, Gréczy úr.
Pl. olyan tapasztaláson kellene átesnie, hogy a vidéki idős szüleihez tucatszám törnek be olyanok, akik összeszedik a rozsdás vasat az udvaron, tönkreteszik a kerítést, a kapukat, a nyílászárókat, és nem utolsósorban elhordják a háziállatok mellett minden mozdítható értéküket. Pl. a tüzelőt télen. Vajon ezek után is lelkes támogatója lenne-e a "felzárkóztatásnak", a segélyért a nyakunkba szült funkcionális analfabétáknak? Aligha. Már ha még van egy cseppnyi maradéka is a józan belátásnak.
És Ön diktatúrázik itt, amikor ezek a jelenségek abszolút nem varrhatók a hatalom mai birtokosainak nyakába. Félreértés ne essék, nem védem őket. A legtöbbjüket olyan messzire zavarnám el a közügyektől, hogy vissza se találhassanak. De az a ravasz csúsztatás, amivel Ön is él ebben az írásban, az bicskanyitogató.
A többi felvetését már nem is kommentálnám, annyira látható az elfogultsága. A fennálló hatalommal szembeni burkolt uszítása. És ez teszi igazán hiteltelenné.

lajos0 2013.04.13. 10:50:59

"Nagyon szép dolog, hogy valaki értelmiségiként óvni, vigyázni próbálja az általa jónak tartott eszméket,"

Szép lenne, de itt csak politikai tőke kovácsolásáról van szó, amihez az éppen védettek csak eszközök.

skymiller 2013.04.13. 10:52:38

@lajos0: Csak egyetérteni tudok. :-)))
És külön örülök, hogy valaki ízekre szedte ezt a sok "igazságot". Így nekem már nem kellett. :-))

skymiller 2013.04.13. 10:57:11

@lajos0: Persze, ezt én is látom, de nem akartam ajtóstól rontani a házba. Nyilván megfizetik ezért valahol, valahogyan, de az ilyen vélemény hangoztatása polgári peres kategória is lehet. Bizonyítani meg éppenséggel nem lehet.
Ezért indulok ki abból, hogy tételezzük fel a jobbik, szebbik alternatívát, amíg az ellenkező ki nem derül.

judit 53 2013.04.13. 11:14:52

vadi új történet ! fiatal barátnőm egy kb 50 fős szigorúan családi ünnepen vett részt. / ő távoli rokon/. Az asztalnál egyszer csak körbevitték a rezsicsökkentés mellett kiálló szavazó ívet.
Na ide tessék gombot varrni, itt tart az agymosás !

camilló 2013.04.13. 11:46:15

@skymiller: ezek a jelenségek abszolút nem varrhatók a hatalom mai birtokosainak nyakába.
Tetszik, vagy sem, ezek a fiúk is részesei annak ami itt kialakult. Bűnösök abban, hogy ma az országban éheznek, munka nélkül vannak emberek. A rendszerrel van a baj. Megélhetést nyújtó munkahelyet mindenkinek, és akkor lehet büntetni, ha nem akarnak dolgozni. Vastagon benne van ebben a Fidesz, meg persze az összes politikai párt, aki a rendszer váltás óta a parlamentbe került!

BRAAJEN 2013.04.13. 12:08:24

@skymiller: alanyi jogon járó mindenféle juttatást az első orbánkormány szavazta meg a szavazó bázisuk feljavítására.
a rendőrségen 90 ben megszüntették a cigánybőnözési alosztályt elvéve az intézkedési jog kört tőlük. torgyán malévos ámokfutása. tovaris konyec, orosz piacok felszámolása. hamar felejtenek a "zemberek"!

lajos0 2013.04.13. 12:55:13

@camilló: "A rendszerrel van a baj. Megélhetést nyújtó munkahelyet mindenkinek, és akkor lehet büntetni, ha nem akarnak dolgozni."

Meg talán annak is, hogy 230 milliárd dollár távozott Magyarországról adóparadicsomokba. Oroszországból csupán 3x ennyi, és némi különbség van a két ország mérete és lakossága közt.

Azt meg 20 év után ideje lenne belátni, hogy a nyugatról idetelepült összeszerelő üzemek itt nem fognak fellendülést hozni. Nem is azért jönnek persze, csak sokáig ezzel etették a népet.

apacsfiu 2013.04.13. 12:57:31

"Megalakult a Fidesz értelmiségi hadserege, amelynek tagjai bármit megtennének a Vezérért. 1952-ben ülhettek így a Szabad Nép szerkesztőségében, hogy aztán később bűnbánó memoárokat és verseket írjanak önnön megtévesztettségükről."

Ezt mind egyedül vagy súgtak is?

"Navracsics miniszter nekimegy a néppárti unós biztosnak, hogy aztán kapjon egy taslit Barrosótól, hogy ne próbálkozzon a megosztó szöveggel, ő bizony Reding asszonnyal ért egyet. Majd jön a hír, hogy kizárhatják Orbánt és pártját az Európai Néppártból. Ez is nyilván valamiféle kidagadt erezetű balzöldlibsi izé lehet, személyesen Gyurcsány és Bajnai kavarta. Orbán erre máris kilátásba helyezi a gránitszilárdságú alaptörvénye ötödik módosítását."

Akkor javaslom, hogy most Magyarország is szóljon bele mondjuk Spanyolország alkotmányába a baszk függetlenségért, vagy Németország alkotmányába az Elzász vidékiek miatt.

lajos0 2013.04.13. 12:58:06

@BRAAJEN: "alanyi jogon járó mindenféle juttatást az első orbánkormány szavazta meg a szavazó bázisuk feljavítására."

Mondjuk az ingyenes nyugdíjas utaztatást ?

"torgyán malévos ámokfutása"

Neki is volt, ahogy Apró Piroska vagy Bajnai is megjárta vezetést.
Viszont amikor az oroszoknak adták oda ingyen Veres Jankóék, az volt az igazi kegyelemdöfés.

apacsfiu 2013.04.13. 12:59:06

"A német statisztikai hivatal adatai szerint 2012 első félévében Magyarországról 25 415 bevándorlót regisztráltak, ami 46 százalékos növekedés éves szinten. Az áttelepülők jelentős része diplomás."

Ez már igazi exodus, igaz Zsolti? "El lehet innen menni! tssék..!" Ismerős, ugye?

"Az ombudsman honlapja szerint két olyan ember is van, aki szó szerint éhen halt Magyarországon."

Mert 2002-2010 között nem történt semmi ilyen. Nem lettek öngyilkosok a Hajdú-Bétesek sem, nem volt koldulás, stb...

"Magukat katolikusnak nevező újságírók körében bomlásterméknek nevezték a cigányokat, mit sem törődve azzal, hogy ha van isteni igazságszolgáltatás, akkor ezért súlyosan bűnhődni fog a túlvilágon. Az ittenin aligha."

A szövegértelmezés nehezen megy még mindig, Zsoltika!

"Egy fideszes gyilkosságra akart felbérelni."

Ellenben Csepelen MSZP-s (jelen pillanatban demokratikus ellenzék) gyilkolászott...

"Az ámokfutás folytatódik."

A fejedben egész biztosan....

apacsfiu 2013.04.13. 13:08:31

@skymiller:
"Pl. olyan tapasztaláson kellene átesnie, hogy a vidéki idős szüleihez tucatszám törnek be olyanok, akik összeszedik a rozsdás vasat az udvaron, tönkreteszik a kerítést, a kapukat, a nyílászárókat, és nem utolsósorban elhordják a háziállatok mellett minden mozdítható értéküket. Pl. a tüzelőt télen. "

kiegészítenélek: jobb esetben ennyivel megússzák az áldozatok. Rosszabb esetben megölik őket.

Sírköves Slomó 2013.04.13. 13:15:12

Az kimaradt, hogy

- a DK támogatottsága 1% alá csökkent a teljes népesség körében. Amúgy gondolom minden igaz, amit írsz, Zsótti.

regress 2013.04.13. 13:38:16

@skymiller: kurvára okos vagy.neked már 3 évesen is ennyi eszed volt.@apacsfiu: offcsór cégek?elmész te az anyád picsájára,most olvastam a fideszed milliárdokat adott ilyen cégeknek.ja ,hogy azok haverok?rohadjatok meg

regress 2013.04.13. 13:40:22

@high up!: nem az emberek szemét,hanem a csőcselék szemét.nagy különbség.ti tényleg csak bomlástermék vagytok

leponex 2013.04.13. 13:49:37

@judit 53:
" Az asztalnál egyszer csak körbevitték a rezsicsökkentés mellett kiálló szavazó ívet."

Jó, de melyiket?
- Van egy a fideszé,
- van egy a szocik áfacsökkentőse,
- a Gordon bácsi ezek kiegészítéseként ingyen hőszigetelné az összes lakást, és még a fizetendő rezsid is csökkenni fog, ha rájuk szavazol.

Lehet választani ! :))

Sírköves Slomó 2013.04.13. 13:53:41

@leponex: Szociknak meg Gordonnak miért van külön terve? Még mindig azt hiszik hogy van aki elhiszi hogy külön-külön is Orbánt buktatnak?

leponex 2013.04.13. 13:58:28

@lajos0:
"Viszont amikor az oroszoknak adták oda ingyen Veres Jankóék, az volt az igazi kegyelemdöfés."

Hát ha ingyen vitték volna, még nem is jártunk volna annyira rosszul. De Abramovics úr gondoskodott arról, hogy a privatizált Malév maga vállaljon viszontgaranciát, amit aztán be is vasaltak rajta. Azaz még a Malév fizetett, hogy megvegyék.
De mint tudjuk, a modern liberális demokráciák így működnek ...

leponex 2013.04.13. 14:02:33

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
Szerintem együtt fognak indulni, ha csak több esze nem lesz a Mesterházynak, és ésszerú döntést hozva inkább 2018-ra kezd gyúrni.
A Gordon hagymázas szigetelésprojektje ingyen és rezsicsökkentéssel egybekötve, mindössze 250 Mrd HUF-ért (ha jól emlékszem) ...
A hírek szerint aműgy plagizálta Gordon az egészet.

Sírköves Slomó 2013.04.13. 14:08:43

@leponex: Elméletben semmi gond ezzel a tervvel magával. Vannak védhető részei. Csak az van hogy Orbánnak hajlamosabb vagyok ugyanazt elhinni, mint Elqró miniszterének.

És a részletekben van a lényeg. A panel rehabot akkor van értelme nagyban csinálni, ha magyar (legrosszabb esetben állami/félállami) cégekhez kerülne a 250 mrd, nem beszabadítani nyugati panelrehabilitátorokat jutalékért. Az építőipar megköszönné, asszem.

Fullánkos Algol 2013.04.13. 14:12:51

A fehérgalléros tolvajok, meg a cinkosaik sem lehetnek majd meglepődve mikor egy szerv hasonlóan finom eszközökkel töri meg az ellenállásukat.

2013.04.13. 14:33:32

"Most is, amikor a ház falán már rég feltűnt a jel."

Melyik jel, Zsoca? Mert ezt fontos tisztázni.

béla a görög (törölt) 2013.04.13. 14:37:16

"szép" összeállítás...

nem irigylem az újságírókat akiknek ezzel a hányadék kormánnyal muszáj foglalkozni.

judit 53 2013.04.13. 14:43:03

@leponex: Természetesen a fideszest és még meg is sértődtek ,mert nem írta alá...

regress 2013.04.13. 14:56:48

@Blogger Géza: én feldugtam volna a seggébe a kameráját,otthon filmezzen.áruld már el ki a fasztól kell megvédeni ezt a rezsicsökkentésnek nevezett foscsomót?inkább az offshore céges haveroknak kiosztogatott milliárdokról írhatnál pár sort.vélemény?

kentersturz 2013.04.13. 15:11:42

"Majd jön a hír, hogy kizárhatják Orbánt és pártját az Európai Néppártból."

Majd jö a hír:

index.hu/belfold/2013/04/12/kirugjak_a_fideszt_az_europai_neppartbol/
Teljesen alaptalannak nevezte a maszol.ro hírportál értesüléseit az Európai Néppártnak és a párt frakciójának szombati közleménye a dubrovniki kihelyezett pártvezetőségi ülésen tartott vacsorával kapcsolatban, amelyen állítólag a Fidesz esetleges kizárása is napirenden lett volna.

Na, ezt most így hogy? :(

xxyati 2013.04.13. 15:28:47

Hühühű!

A narancszombiknak Zsóti blogja olyan mint a kábszer. Mindenki tolaxik. :-))

xxyati 2013.04.13. 15:30:59

@kentersturz: Tudod ez egy diplomáciai fogás. Kiszivárogtatunk valamit, amit felkap a sajtó, majd cáfoljuk. De azért, bár alaptalan, Viktorka már írja a gránit szilárdságúhoz az ötödik sajtcetlit. :-))

xxyati 2013.04.13. 15:33:01

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: No ebben egyetértünk! csak gyanítom az EU ehhez úgy fog csak pénzt adni, hogy az oda is jusson vissza.

Rick Carton 2013.04.13. 15:42:36

ÉN ATTÓL FÉLEK A LEGJOBBAN, hogy 2014-ben a nyakunkon maradnak, és minden megy tovább ebbe a katasztrofális irányba. Orbán nem hajlandó mégegyszer elengedni a hatalmat.

Nap Pali 2013.04.13. 15:52:53

nem lesz ennek jóvége !

Nap Pali 2013.04.13. 15:54:20

@Rick Carton: áhhh az egy szerény becsületes szorgos ember...

nyilván csendben elegánsan veszi a kalapját és elmegy a versenyszférába dolgozni...

nem valószínű hogy a b-közgépes csürhét azért etetné stadionokkal hogy ha elveszti a választást FELGYÚJCSA A VÁROST... áhh nem hiszem

centenárium 2013.04.13. 16:00:11

Ez a fajta liberalizmus a világ leghülyébb korcsainak eszméje.
Ezek az akik élősködnek a világ normális társadalmaiban.
Ezeknek minden ami nemzeti az rosz.
Ez egy kártékony csürhe.Pusztítani kell őket.

Húsleves 2013.04.13. 16:01:14

velemenyvezer.blog.hu/2010/07/13/kover_laszlo_tulelni_a_karaktergyilkossagot

„Mi csináltuk meg a "köteles akciót" is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó. Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés.”
Gyurcsány szavai Debreczeni József: Az új miniszterelnök c. könyvében

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.04.13. 16:22:26

hát Zsóti...te sem változol, csak hülyülsz

Tiborpapa 2013.04.13. 16:30:31

Lehet röhögni Gréczy Zsolton. Lehet.
Lehet gúnyolódni a szavain, a stílusán, az elkötelezettségén. Lehet.
Viszont amit a mostani kormánytól kapunk akkori is ürülék marad. Szépen, látványosan csomagolt ürülék, amit újra és újra kell csomagolni, mert akkor talán nem vesszük észre, hogy a "termék" marad. És marad vele a büdös is.

toportyánzsóti 2013.04.13. 16:37:06

@apacsfiu: Tétnélküli volt okoska tétre bukta volt már 3-szor is,csak a láncszavaztatás mentette a 4-iket,HAHA!Polgármesteri helyeket vesztettetek.Úgyhogy vetesd le a narancsoptikát,míg pofára nem zuhansz.

Scagnetti 2013.04.13. 17:43:39

@Hoppá!: Hogy egy mélyen gyurcsányista blog nem ír róla, az egy dolog. Ciki az eredmény nagyon, ezért inkább elhallgatják. Főleg az a része, hogy az MSZP a DK-val együtt indult, tehát megvalósult az ellenzéki összefogás, és így sikerült még a Jobbiknak is megelőzni őket. (Ahol meg nyernek, ott vagy függetlenek a nyertesek, vagy annak hazudják magukat.)

Az viszont már nevetséges, hogy a Népszava egyáltalán semmit nem írt róla, és a Népszabadság is csak napokkal később, egy másik eredményről szóló cikk utolsó pár sorában meri megemlíteni.

Így nem csodálom, ha ezen újságok olvasói elhiszik, hogy az ún. demokratikus ellenzék kormányt tud váltani. Csak válogatott híreket kapnak, azok alapján azt is hihetik, hogy mindenki a szocikat várja vissza.

ob.szerver 2013.04.13. 17:46:37

Ellenvéleményként, a bloggert illető személyeskedések helyett, inkább fel kellene sorolni az orbánrezsim múlt heti sikereit:

1. Ööööö...., izé ....

A múlt hét pont rossz választás, legyünk nagyvonalúbbak, nézzük az emútháromévet:

1. Ööööö...., izé ....

Semmi nem jut eszembe. Biztos bennem van a hiba.

paragrafus 2013.04.13. 18:04:19

Ehhez a témához tartozik szorosan:

Magyarországnak már nincs alkotmánya – interjú Vörös Imre volt alkotmánybíróval

www.vasarnapihirek.hu/fokusz/magyarorszagnak_mar_nincs_alkotmanya_interju_voros_imre_volt_alkotmanybiroval

Érdemes áttanulmányozni.
Professzor úr tételesen rámutat állampártunk eldeformált alkotmányának az önellentmondásaira.
Ami az egyik pont alapján lehetséges, az a másik szerint nem.

whatsoever 2013.04.13. 18:15:25

Magyarországon nem ketten halnak éhen. A télen falun sokan meghaltak egy sima megfázás szövődményeiben, szerintem, mert nem tudtak fűteni és gyógyszert venni, mert nincs munka, mert nincs befektetés, mert nincs jogbiztonság.

whatsoever 2013.04.13. 18:18:27

Balf* az ellenzék. Ettől még Orvbán felelős a hideg polgárháborúért és az évtizedek nyomorát előrevetítő terméketlen tartalékfelélésért.

paragrafus 2013.04.13. 18:18:30

@ob.szerver:
Az elmúlt három évre egyetlen "sikerüket" tudom megnevezni.
Kivétel nélkül megcáfolták az összes olyan megnyilatkozásukat, amelyekkel ellenzékben szinte ötpercenként támadták az akkori kormányzatot.

És ha már az előző hozzászólásomban alkotmányjogi kérdéskörre hivatkoztam érvként, akkor itt és most hadd említsek meg egy hasonlót:

A szocialisták keddi felvetésére Szijjártó Péter úgy reagált: meglehetősen furcsa felfogásnak tartja, hogy a magyar alkotmányos berendezkedés és demokratikus intézményrendszer szabályai mindig az MSZP éppen aktuális választási végeredményéhez legyenek igazítva.
www.hirado.hu/Hirek/2010/05/04/19/A_harom_csapasrol_es_a_kisebb_parlamentrol_targyalt.aspx
www.gondola.hu/cikkek/71224-Mire_van_felhatalmazasa__-_Az_MSZP_atirna_a_jatekszabalyokat.html

paragrafus 2013.04.13. 18:22:02

@HanSolo90:
Azt is vedd figyelembe, hogy ezekre a sorozatos fideszes megtámadtatásokra, azok tényleges megtörténtére az ő állításukon kívül eddig meg egyetlen egy alkalommal sem volt semmilyen hitelt érdemlő bizonyíték.

HanSolo90 2013.04.13. 18:24:29

@paragrafus: Ezt a szocialisták is megcsinálták, választásokkor ígértek fűt-fát, aztán pár hétre rá vissza is vonták. Orbánnal most az a bajuk, hogy 2/3-al kormányoz. Persze ugye erről ők is tehetnek. Apropó karaktergyilkolás. Ha jól emlékszem 2002-ben és 2006-ban elég jól alkalmazták ezt a szocialisták is. Többek között azért, mert akkor épp "övék volt a média". Hazudni ugyanúgy hazudnak mind, efelől ne legyenek kétségei....És sajnos lopni is ugyanúgy lopnak.

HanSolo90 2013.04.13. 18:26:54

@paragrafus: Igaz, csak személyi sérülés az előzőnél. Most meg a térfigyelő kamera rögzítette az esetet.
Majd kiderül. Mindenesetre a youtube-on fent van egy-két videó, mikor egy "békés" ellenzéki bácsi Gyurcsány beszéde alatt a HírTV riporterére támad és kiüti kezéből a méregdrága kamerát.....

paragrafus 2013.04.13. 18:40:46

@HanSolo90:
Nem tudom, hogy volt-e személyi sérülés?
De maga a hivatkozott támadás megtörténte még mindig nincs hitelt érdemlően bizonyítva. Önmagában a(z állítólagos) sérülés sem bizonyítja ezt a hivatkozott támadást. Mivel a támadás megtörténtére nincs hitelt érdemlő bizonyíték, ezért a sérülést (ha tényleg van ilyen) akár más eset kapcsán is szerezhették.

A másik esetben is egész pontosan mit rögzített a térfigyelő kamera: magát a támadást? (Én úgy hallottam, hogy ilyen cselekményt nem)

lajos0 2013.04.13. 18:47:49

@leponex: "De Abramovics úr gondoskodott arról, hogy a privatizált Malév maga vállaljon viszontgaranciát, amit aztán be is vasaltak rajta."

No én is erre gondoltam, bár visszavásárlással már duplába volt. Előtte meg csakugyan megvetették a malévet saját magával ezek a szakértők.

lajos0 2013.04.13. 18:52:19

@regress: "én feldugtam volna a seggébe a kameráját,otthon filmezzen."

Közterületen mindenki azt vesz fel amit akar. Rendőröknek is ideje lenne tudomásul venni, mert ha az átlagparaszt nem tudja, az még hagyján.

lajos0 2013.04.13. 18:56:03

@Tiborpapa: "Viszont amit a mostani kormánytól kapunk akkori is ürülék marad."

Akkor képzeljük el mit gondolnak a népek az előzőekről.

lajos0 2013.04.13. 19:00:04

@paragrafus: "Magyarországnak már nincs alkotmánya – interjú Vörös Imre volt alkotmánybíróval"

No és amíg állítólag volt, addig komolyan vette valaki ? Majd 40 mulasztásos alkotmánysértés évtizedekig ?

apacsfiu 2013.04.13. 19:07:41

@paragrafus:

Ha jól olvastam valami hasonlót mondott a volt német honvédelmi miniszter, alkotmánybíró is:

www.polgarportal.hu/kuzdo-ter/magyarorszag/1556-orban-a-modern-korba-tart

Vagy mégsem? :))))

apacsfiu 2013.04.13. 19:08:47

@toportyánzsóti:

Ehhez képest Meseházy, a táncoslábúd meg a többi deviáns demokrata ellenzéki teljesen oda-vissza volt, hogy igazából nem is volt rossz eredmény. :D

lajos0 2013.04.13. 19:09:33

@whatsoever: "mert nincs munka, mert nincs befektetés, mert nincs jogbiztonság."

Meg esetleg azért is, mert minden esetleges termelőeszközt elprivatizáltak a szakértők. A befektetést meg ne keverjük a beruházással. A befektető vesz mondjuk állampapírt, majd a lejártakor kifizetik neki a kamatot a közösből és lép. És Ciprus után vajon miféle jogbiztonságban hisz még bárki az EU-ban ?

paragrafus 2013.04.13. 19:10:48

@lajos0:
Hát én azért nem venném a bátorságot, hogy ilyen ok-okozati összefüggést merjek megengedni magamnak.
Különösen, hogy ilyen alappal nem is állítható fel.
Sőt! Egyikből nem következik a másik.
Az egyik hibáért a másik jogintézmény nem tehető felelőssé.
(Amúgy messze nem volt az 40.)
Egyébként, igen. Nagyon sokan komolyan vették. A szakmából biztosan.

De mégha igazad lenne (csak tegyük fel teoretikusan): akkor sem lehetne olyan hozzáállást tanúsítani, amelyet te kvázi sugalmazni akarsz.

lajos0 2013.04.13. 19:31:06

@paragrafus: "Az egyik hibáért a másik jogintézmény nem tehető felelőssé."

Mármint az előző csak a parlament által elfogadott alkotmány, és a mostani csak a parlament által elfogadott alkotmány lenne ez a kettő ?

Hát van-volt egy csomó vicces paragrafusuk például a munkához vagy az egészséghez való jog, aminek dacára voltak betegek és munkanélküliek. A jogegyenlőség nyilván teljes volt, csak van aki sztárügyvédeket tud megfizetni, van akinek kirendelnek egyet. Az állami vagyon teljes szétlopása nyilván a legnagyobb alkotmányos garanciák árnyékában történt. Szóval engem tényleg nem foglalkoztatott különösebben egyik sem, ettől még persze más komolyan vehette.

"(Amúgy messze nem volt az 40.)"

Ez viszont igaz, 13 volt, de többségük masszívan. A jogállam megszűnése miatt 1 db esetén is joggal siránkozhatunk.

Felkelanap Napsugár 2013.04.13. 20:34:08

@whatsoever:
Sajnos engem is 56 évesen, több, mint 35 évi munka után dobtak utcára, ebből 30 év közszférában eltöltött. Több , mint egy éve keresek munkát, de a korom miatt nem vesznek fel, hiába van iskolám, gyakorlatom. Most semmiféle ellátást nem kapok, éhezünk, fagyoskodunk, banki hitelt fizetni nem tudjuk (a bankból naponta többször hívogatnak, mikor fizetünk?), még közel 10 évet kellene dolgoznom, de sehova nem vesznek fel!!!! Orvoshoz nem tudok menni, gyógyszert nem tudom kiváltani, magas vérnyomásom van, térdemben kinövése vannak, műttetni kellene, de kenyérre sem jut!!!! Az idegösszeomlás határán vagyok, de se munka, se leszázalékolás, se semmiféle segítség, se az államtól, se önkormányzattól!!!!
És bizony több százezren vagyunk így, ilyen helyzetbe, hogy egy büdös fillér bevételünk nincsen!!! Éhezünk, vegetálunk, aztán az idegeink felmondják a szolgálatot, és megdöglünk, vagy saját magunk gyilkoljuk meg magunkat!!!!!!!

Felkelanap Napsugár 2013.04.13. 20:35:51

FOLYTATÁSA AZ ELŐZŐNEK:
@whatsoever:

Szép kis "Tündérmese"!!! 21.-ik században éhező, nélkülöző emberek, gyerekek!!!! A másik oldalon meg a kormány osztogatja a több 10 milliárdokat hülyeségekre, meg a haveroknak!!! Hajrá magyarok!!! Nincs összefogás, így nem csoda, hogy kipusztulunk!!!! Szép kis jövő!!! Persze a fiataloknak sincs munkája, ők is tengenek, lengenek, vagy próbálkoznak külföldön!!!!
SZERINTEM EGY SZEMÉLYNEK KELLENE TÁVOZNI, A KISHITLERNEK!!! ÉS NEM A MAGYAROKNAK KELLENE ELHAGYNI KIS HAZÁJÁT!!! FOGJUNK MÁR ÖSSZE A JÖVŐNK ÉRDEKÉBEN!!!!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.13. 21:05:13

így összeszedve mozgalmas egy hét volt...

Az igazi sztrovacsek 2013.04.13. 21:20:10

@J.László:
Valóban nem volt hivatalosan napirenden.
Ez tény és való.
De hogy mi hangzott el a folyosón, vagy a büfében...?
Nem zörög a haraszt, ha nem rázza a paraszt.
Idézet:
"Az Európai Néppárt alig várja, hogy Strasbourgban, a párt frakcióülésén üdvözölhesse Orbán Viktor miniszterelnököt - zárul a közlemény."
Kicsit azért furcsa ez az "alig várja" megfogalmazás.
Diplomáciai körökben mondhatni szokatlan.
Lehet hogy ők úriemberek, és először az érintettel akarják közölni, mire számíthat? Esetleg szabnak még feltételeket?
De az is lehet, hogy tényleg csak "kacsa" a hír.
Vagy az is, hogy nem "kacsa", tényleg szóba került háttér beszélgetéseken, de nem fog megtörténni.
Majd kiderül.

Sírköves Slomó 2013.04.13. 21:30:17

@Az igazi sztrovacsek: Ja hogy nem volt napirenden. Tehát a büfében erről volt szó.

A nedves álom, az.

Tiborpapa 2013.04.13. 21:44:21

@lajos0:"Akkor képzeljük el mit gondolnak a népek az előzőekről."
Minek? Egyrészt - éltem már akkor is, másrészt - amit most elém tálalnak attól még nem lesz jobb ízű, nem lesz jobb szagú, csak emészthetetlenebb.

apacsfiu 2013.04.13. 22:12:47

@Felkelanap Napsugár:

"Most semmiféle ellátást nem kapok, éhezünk, fagyoskodunk, banki hitelt fizetni nem tudjuk (a bankból naponta többször hívogatnak, mikor fizetünk?), még közel 10 évet kellene dolgoznom, de sehova nem vesznek fel!!!! Orvoshoz nem tudok menni, gyógyszert nem tudom kiváltani, magas vérnyomásom van, térdemben kinövése vannak, műttetni kellene, de kenyérre sem jut!!!!"

De internetezésre jut.....

leponex 2013.04.13. 22:30:12

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:
"Elméletben semmi gond ezzel a tervvel magával. Vannak védhető részei. "

Hogyne, csak épp irreális.

250 Mrd-ból még 200 000 lakás hőszigetelése sem oldható meg.
De természetesen önmagában ez tényleg jó lenne.
Nyilván pályázni kellene rá, és már hallom a szocik meg a liberálisok tiltakozását, hogy épp a legrászorultabbak nem tudnák igénybe venni. Hogy az kapna megint többet, aki luxuslakásban lakik, és nagyobb a rezsije.
A Zemberek egytizedének jelentene csak valamit, leginkább a jómódúaknak ...
Bla bla bla ...

Ja, és ugye azt a pénzt valakitől el kell venni :)

paragrafus 2013.04.13. 22:31:11

Az imént olvastam döbbenten, hogy Pécsett Adolf Hitler születésének “tiszteletére” szerveznek felvonulást a Belvárosból a Misináig.

www.pecsma.hu/vezeto-hir/hitlert-akarjak-unnepelni-pecsett/

Sírköves Slomó 2013.04.13. 22:36:21

@paragrafus: Hát a munkáspárt már anno is sok borsot tört a nácik orra alá. Meg szokták verni őket, az használ.

leponex 2013.04.13. 22:46:28

@judit 53:
" Természetesen a fideszest "

Bocsi, azt hittem az igazságos 22%-os szoci Áfacsökkentésesre gondolsz.
Mert ha a fidesz csökkenti a szolgáltatók árait 10%-kal, az igazságtalan, mert a nagyobb rezsijű gazdagoknak többet ad.

No de ha az állam bevételét csökkentjük, mindenkinek 5%-ra, az igazságos, mert ... mert csak
Mit nem lehet ezen érteni?
Miért kell ezen megsértődni?

paragrafus 2013.04.13. 23:08:43

A Fidesz egy másik utat képzel el Magyarországnak
A kormány adóemelésével szemben a Fidesz adócsökkentést javasol - emelte ki Szijjártó Péter.

A kormány adót emel, a Fidesz szerint adót kellene csökkenteni - szögezte le Szijjártó Péter. Ezért a Fidesz ma egy újabb törvényjavaslatot nyújt be, amelyben egyrészt kezdeményezik az alapvető élelmiszereket terhelő áfa csökkentését - ismételten, immár harmadik alkalommal - 20 százalékról 5 százalékra, illetve kezdeményezik azt is, hogy a kormány javaslatával és szándékával ellentétben a benzin árát terhelő jövedéki adó mértéke az európai uniós minimumszintre csökkenjen.

A benzin esetében a jövedéki adó mértéke jelenleg literenként 103,5 forint. A kormány javaslata ezt 109 forintra akarja emelni, a Fidesz javaslata viszont 87 forint literenként. Ez azt jelenti, hogyha a Fidesz javaslata teljesül, akkor egy átlagos tankolás esetében 1350 forintot tudna spórolni az autós

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130437

paragrafus 2013.04.13. 23:13:17

Szijjártó Péter kiemelte: a gázolaj jövedéki adójának emelése a továbbgyűrűző hatása miatt a rendkívül drámai, hiszen a fuvarozók költségei növekedni fognak, ami azt jelenti, hogy a termékek szállítási költségei is emelkedni fognak, és ez a termékárakban meg fog jelenni. Ezért, amint a kormány benyújtja a javaslatát a gázolajat terhelő jövedéki adó emelésére, a Fidesz módosító indítvánnyal fog élni, amelyben kezdeményezni fogják a gázolaj jövedéki adójának a jelenlegi szinten való tartását.

Kiemelte: a Fidesz javaslata arra vonatkozik, hogy a kormány által javasolt 23 százalék helyett 5 százalékra csökkenjen az alapvető élelmiszerek árát terhelő áfa. Szíjjártó kifejtette, az EU 12 tagországában az áfaszabályozás úgy történik, hogy eleve az élelmiszerek alacsonyabb kulccsal adóznak.
Ez azt jelenti, hogy egy család havonta 4000 forinttal járna jobban a Fidesz javaslata szerint.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=130437

paragrafus 2013.04.13. 23:19:16

..."tarthatatlan helyzetbe hozhatja a családok jelentős részét, mert az alapvető élelmiszerek ára is emelkedni fog. Ezért a Fidesz és a KDNP törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek az említett termékek árának csökkentése érdekében. A javaslat értelmében az alapvető élelmiszereket terhelő áfa mértékét 20 százalékról 5 százalékra kellene csökkenteni, ami átlagosan havi 4 ezer forinttal csökkentené a családok kiadásait - mondta Szijjártó. Felidézte, hogy korábban a kormányfő az áfáról azt mondta, az a szegény emberek adója, mert mindenki megfizeti. Mint mondta, az áfa emelése a legkiszolgáltatottabbakat érinti a legérzékenyebben.

Szijjártó elmondta: az áfa csökkentése miatt 200 milliárd forint maradna a családoknál, de ez nem jelentkezne automatikusan bevételcsökkentésként a költségvetésben, mert minden egyes adócsökkentésnek jelentős feketegazdaság-visszaszorító ereje van.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=128788

paragrafus 2013.04.13. 23:22:53

"A kormány nem a megoldásokat, hanem a kifogásokat keresi, uniós szabályokra hivatkozik, de a Fidesz világossá akarja tenni, hogy ezek az érvelések nem állják meg a helyüket" - szögezte le Szájer. Mint közölte, Európa más országai bebizonyították, hogy van lehetőség a jövedéki adó vagy az áfa csökkentésére, hiszen az unió nem a KGST, itt lehet változtatni a szabályokat.

Az áfa mértékéről szólva a képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az unió itt is lehetővé teszi az adókedvezményt. Mint fogalmazott, politikai szándékra és döntésre lenne szükség. A politikus elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány nemhogy segíteni nem akar az üzemanyag árának emelkedése után, de még plusz bevételekkel is számolhat.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=117053

paragrafus 2013.04.13. 23:24:10

"Elképesztő arcátlanságnak tartjuk azt, hogy amíg a kormány nap mint nap hoz újabb megszorító intézkedéseket, amíg napról-napra válik nehezebbé az emberek, családok élete és a vállalkozások működése, addig a kormány számára az a legfontosabb kérdés, hogy hol és kinek a tervei alapján, hogyan épüljön fel több mint 100 milliárd forintból új kormányzati negyed" - jelentette ki a szóvivő, hozzáfűzve: a Fidesz többször felszólította a kormányt, hogy ne a saját luxusa és kényelme számítson akkor, amikor az emberek élete napról-napra nehezebbé válik.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=81998

paragrafus 2013.04.13. 23:25:39

A kormány becsapta a nyugdíjasokat, hiszen ígéreteikkel megvásároltatták a szavazatokat, most pedig a többszörösét fizettetik meg velük - mondta Harrach Péter keddi sajtótájékoztatóján.

A korábbi szakminiszter elmondta: az 53. heti nyugdíj átlagosan 12.600 forintot jelent a nyugdíjasok számára, "a Medgyessy-csomaggal viszont ennek a háromszorosát veszik el tőlük" az energia, az élelmiszer, és a gyógyszerek árának emelésével és adók növelésével.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=13612

paragrafus 2013.04.13. 23:38:21

Matolcsy György: A tehercsökkentés fedezetét három tényezőben látom. Ma a magyar államadósság utáni kamatfizetésből 400-500 milliárd forint az a kockázati felár, amit csak azért fizetünk, mert megrendült a magyar gazdaságpolitika hitelessége. Ha ezt a bizalmat helyre tudjuk állítani, az akár egy év alatt is több százmilliárd forint mozgásteret eredményez a költségvetésben. A másik az adóreform következtében beinduló gazdasági növekedésből származó többlet. Ez a legóvatosabb becslések szerint is legalább kétszázmilliárd forintot hoz éves szinten. Csak a harmadik elem az új munkahelyekből származó többlet. Ha két év alatt kétszázezer új állást teremtünk, az minimum a negyedével csökkenti a munkanélküli- és a szociális ellátásban részt vevők számát, és többletbevételt hoz a büdzsének. Ez is legalább kétszázmilliárdos többlet.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=117649

paragrafus 2013.04.13. 23:40:35

40 litert lehet megspórolni az olcsóbb benzinnel, azaz 15 Forinttal lehetne csökkenteni literenként az üzemanyag árát. Az alapvető élelmiszerek tekintetében (kenyér, tojás, tejtermékek, liszt, rizs, cukor, krumpli, zöldségek, hús stb.) a termék árától függően a csökkenés elérheti a 130 forintot is (pl. a sertéscomb esetében), míg a tej 27 Ft-tal lehet olcsóbb. A harmadik példa szerint egy 68 négyzetméteres, átlagos lakótelepi lakás februári, 36.136 Ft-os távhő számlája több mint 4.500 Forinttal lehetne kevesebb.

Mindezek úgy valósulhatnak meg, ha az üzemanyag, az élelmiszerek és a távfűtés 20 százalékos ÁFÁ-ját 5 százalékra csökkenti a kormány

"Egy dolgot biztosan tudunk: az ÁFA-csökkentés az inflációt csökkenti, tehát jó a nemzetgazdaságnak. Hogy milyen mértékben, az most másodlagos, egyelőre induljunk el ezen az úton, és majd meglátjuk, hogy milyen eredményeket tudunk elérni" - jelentette ki Orbán Viktor.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=117185

paragrafus 2013.04.13. 23:43:20

Navracsics Tibor rámutatott: a miniszterelnöknek tudnia kellene, hogy a legtöbb uniós országban ismerik a többlépcsős áfát, vagyis az alapvető és nem alapvető élelmiszerek között az áfa tekintetében is különbséget tesznek, és az utóbbiak kedvezményes áfa-körbe tartoznak.

Csak a benzin és a gáz árának emelkedéséből a költségvetésnek nagyjából 30 milliárd forint többletbevétele van - mondta el a képviselő, hozzáfűzve, hogy a Fidesz javaslatainak következtében összesen 24 milliárd lenne a kiesés. Az alapvető élelmiszerek áránál a kedvezményes áfa összesen 30 milliárd kiesést jelentene, amely azonban bőven megtérülne az élelmiszerek forgalmának növekedéséből, sőt az élelmiszerkereskedelem kifehéredéséből - hangsúlyozta Navracsics.

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=117260

paragrafus 2013.04.13. 23:48:52

Magyar Nemzet: A Fidesz csökkenteni szeretné az élelmiszerek és az energiahordozók áfáját, adóját. A kormány tagjai más és más számot mondanak arról, hogy ez mekkora bevételkieséssel járna. Önök szerint az áfacsökkentés mennyire befolyásolná a költségvetést?

Matolcsy György: Újabb trükközésnek vagyunk tanúi. Régi kormány, régi módszerek. Már a 2006-os választások előtt beindult ez a folyamat. A magasabb infláció és árak miatt az államkasszának többletbevétele van. A mi kezdeményezésünk mégsem emiatt született meg, hanem azért, mert a világgazdaság folyamatosan változik: az energia- és az élelmiszerárak megugrottak.

Úgy vélem, ha a huszonhét európai uniós országból huszonegyben lehetett csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfakulcsát, akkor ezt Magyarországon is meg lehet tenni. A kormány a megoldások helyett a kifogásokat hangsúlyozza

www.fidesz.hu/index.php?Cikk=117873

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.14. 02:32:19

Múlt héten Szlovákiában kirándultam. Hazafelé az államhatár előtt láttam egy táblát:

MAGYAR KÖZTÁRSASÁG

1 km

Szívemet elöntötte a melegség, a remény újraéledt bennem, és gyermekes türelmetlenséggel tettem meg azt az egy kilométert.

Aztán hazaértem. Ide.

toportyánzsóti 2013.04.14. 03:52:24

@apacsfiu: Cseréljél biztosítékot,nem megy a szövegértelmezés,gyűlöletdroidka.

SzaGyu 2013.04.14. 06:57:46

Ez már nem csak Orbánisztán
Ez már inkább Orbánhazugisztán.
Viszont két dolgon csodálkozom.
1. Ilyen tettek és folyamatos hazugságok közepette, Orbán miért találkozik külföldi vezetőkkel? Nem szégyenli magát amiért folyamatosan lebukik tettei és hazugságai miatt. Miért nincs bőr a pofáján és miért nem pirul el amikor valakinek a szemébe néz?
2. A külföldi és magas beosztású vezetők, politikusok egyáltalán miért találkoznak vele és miért tárgyalnak ilyen emberrel?

Az igazi sztrovacsek 2013.04.14. 07:07:34

@paragrafus:
Amikor 300 azaz HÁROMSZÁZ Ft lett a benzin ára, Szíjjártó a híradóban szó szerint ezt mondta:
"Az emberek amikor tankolnak, gondoljanak Gyurcsány Ferencre"
Hát én megfogadtam a tanácsát.
Minden tankolásnál Gyurcsány Ferencre, és a 300 Ft-os benzinre gondolok.

Az igazi sztrovacsek 2013.04.14. 07:26:31

@leponex:
"az igazságos, mert ... mert csak"
Igazságos.
Nem csak, hanem azért, mert enni mindenkinek kell.
A létfenntartáshoz nagyjából egyforma mértékben.
Medencét, garázsbejárót fűteni, 12 szobás villát légkondival hűteni, viszont nem kell.
Arról van szó, hogy az alapvető élelmiszerek áfája legyen 5% az élelmiszer boltban, nem a homár, vagy a lazac áfája.
És arról sincsen szó, hogy az étteremben csökkentsék a libamáj áfáját.
Szerintem.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.14. 08:13:46

@SzaGyu:

Azért azt is nézd meg, kikkel találkozik (hajlandóak még fogadni őt).

leponex 2013.04.14. 10:33:56

@Az igazi sztrovacsek:
Ugye a 'rezsicsökkentést' (gáz, villany, távhő, szennyvíz,... árának csökkentését) fideszes verzióban a szolgáltatók nyereségére igyekeznek terhelni, az Áfa csökkentésével pedig csak az adófizetőkre van átterhelve.

Így aztán minél nagyobb a rezsi, annál nagyobb az állami támogatás.

Ölég megalapozottnak tűnik, hogy e cégek irreálisan sok költséget számolnak el, és erre teszik rá nyereségüket. (Amire ugye egykor 8% erejéig garanciát vállalt a ballib kormányzat. Mert a privatizációnak nálunk EZ a természetes formája. )

Ennek a mostani erőszakos csökkentésnek ez is lehet az indoka, hogy a külföldi tulajdonú monopol helyzetű közszolgáltatók ( ugye milyen szépen cseng ez egy szocialista fülében? ) rákényszerüljenek a kivitt profit csökkentésére.

Az 'alapvető élelmiszerek' esetében valóban indokolt lenne egy minimális Áfakulcs, de csak akkor, ha az tényleg a kiskereskedelmi árakban is jelentkezne.

leponex 2013.04.14. 10:34:40

@Az igazi sztrovacsek:
...
Sikertelennek tűnt a szocik ezirányű igyekezete is, ha még emlékszel az Áfakommandók soványka sikereire ;-)

Az természetes, hogy mind a fidesz, mind a szocik az éppen aktuális helyzetüknek megfelelő demagógiát fogják használni, ahogy például paragrafus barátunk bőségesen példázta fentebb -igaz csak az egyik oldalról.
Majd nyilván más a másikat fogja :)

De az biztos, hogy az élelmiszertermelés fekete oldalát csökkenthetné egy jóval alacsonyabb Áfa.

apacsfiu 2013.04.14. 11:13:26

@toportyánzsóti:

Látom toportyán elvtárs sem az érveiről híres. :D
A droidozáson kívűl van érved is, vagy csak a szokásos büdösbolsevik módszert - anyázás - tudod alkalmazni?

HanSolo90 2013.04.14. 12:31:55

@apacsfiu: Más lehetőség nem maradt az ellenzéknek, mert nagyon nem akarnak gyűlni a szavazók. Valahogy az is elkerüli mindig a DK figyelmét, mikor éppen Gyurcsány pert veszít. Ha nyer, azt világgá kürtölik, hagy lássa az 1%-mekkora "tiszta és őszinte ember" valójában a volt ME úr. És hogy csak a csúnya Fidesz karaktergyilkolásának áldozata :). Megjegyzem Gyurcsány is lazán alkalmazta/alkalmazza a módszert.

Viszont a szavazók akkor sem gyűlnek, marad az összeesküvés elmélet kreálás, diktatúrával riogatás, EU-hoz szaladgálás stb.

Kedvenc elméletem: "A DK valójában 10%-os párt, csak az emberek nem merik bevallani, mert a Fidesz már mindent lehallgat és az emberek féltik az állásukat és rettegnek Orbán haragjától"

Ez egy egyetemet végzett nyugdíjas véleménye a DK facebook fórumáról (Nem szó szerint idéztem)

Vadai is egyetért ezzel a nézettel, hiszen az ATV-ben többször is kijelentette, hogy ők bizony 10-15%-os párt. És majd a szavazáskor ez kiderül. Akkor eddig miért nem derült ki?

paragrafus 2013.04.14. 13:26:47

@HanSolo90:
Ne aggódj, majd a választásokra (vagy a választásokon) ki fog derülni.

paragrafus 2013.04.14. 13:29:48

@leponex:
..."ahogy például paragrafus barátunk bőségesen példázta fentebb -igaz csak az egyik oldalról.
Majd nyilván más a másikat fogja"...

Két dologra azért hadd emlékeztesselek:
1. Most a fidesz van - sajnálatosan - hatalmon. Tehát rajtuk, velük szemben lehet mit követelni, számonkérni.

2. Az ellenzéken nem tudsz mit számonkérni, mert ellenzékben nincs olyan helyzetben, hogy bármiről is dönteni, intézkedni tudjon. Éppen ezért nagyon nem szerencsés, ha az ellenzék ellenzéke akarsz lenni.

paragrafus 2013.04.14. 13:32:15

@HanSolo90:
...."Valahogy az is elkerüli mindig a DK figyelmét, mikor éppen Gyurcsány pert veszít"....

EZ nagyon ritka, nem nagyon szkott megtörténni. Ha esetleg nagy ritkán mégis, akkor sem tartalmi szempontok alapján.
Erősen javasolni tudom neked, hogy ha vesztes perre akarsz hivatkozni, akkor a döntés okát, tárgyát is jelöld meg. Enélkül félrevezető, torzító, hamisat sugalmazó a megjegyzésed.

paragrafus 2013.04.14. 13:34:22

@leponex:
..."Ölég megalapozottnak tűnik, hogy e cégek irreálisan sok költséget számolnak el, és erre teszik rá nyereségüket"....

Ez manapság már egyre kevésbé igaz.
Különösen abban a szolgáltatói szektorban, ahol állami szinten eddig is hatósági áras volt a szolgáltatás díja.

paragrafus 2013.04.14. 13:38:23

@HanSolo90: ..."csak az emberek nem merik bevallani, mert a Fidesz már mindent lehallgat és az emberek féltik az állásukat és rettegnek Orbán haragjától"...

Pedig ez nagyon is létező és életszerű jelenség manapság. Bizony a fidesz mindent akar tudni rólunk állampolgárokról, a lehető legrészletesebben. Akárcsak egykoron az ÁVH.

toportyánzsóti 2013.04.14. 13:47:39

@apacsfiu: Gyenge cetlijeid vannak tahóka.Mars vissza a malacólba,nehogy kapjál pár botütést a hátadra!

apacsfiu 2013.04.14. 16:51:14

@HanSolo90:

Nem tudom mit szeránykedik az illető 10%-kal? Miért nem rögtön 90%? :D

apacsfiu 2013.04.14. 16:51:47

@toportyánzsóti:

Azért örülök, hogy egyetlen kommentemet sem tudtad érvekkel megcáfolni, toportyán elvtárs. :D

apacsfiu 2013.04.14. 16:53:57

@paragrafus:
"1. Most a fidesz van - sajnálatosan - hatalmon. Tehát rajtuk, velük szemben lehet mit követelni, számonkérni.

2. Az ellenzéken nem tudsz mit számonkérni, mert ellenzékben nincs olyan helyzetben, hogy bármiről is dönteni, intézkedni tudjon. Éppen ezért nagyon nem szerencsés, ha az ellenzék ellenzéke akarsz lenni."

Ehhez képest 2002-2010 között semmi mást nem lehetett hallani MSZP oldalról, hogy "De bezzeg a Fidesz tehet erről!".....És ezt így hogy?

leponex 2013.04.14. 17:20:42

@paragrafus:
"Két dologra azért hadd emlékeztesselek:
1. Most a fidesz van - sajnálatosan - hatalmon. Tehát rajtuk, velük szemben lehet mit követelni, számonkérni."

Természetesen.
És én mindössze arra utaltam, hogy mindenki a helyzetének megfelelő demagógiával érvel.
Idézed a fidesz egykori érvelését, ami a mostanival épp ellentétes, és igazad van, ha idézed.
Természetesen nem fogod mellétenni a ballib akkori reakcióit ;-)
Vajon miért?

"Éppen ezért nagyon nem szerencsés, ha az ellenzék ellenzéke akarsz lenni."

Hát felettébb mulatságos lenne felidézni a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok alatti következetes ellenzéki szerepfelfogását az akkori balliberális médiának :))

leponex 2013.04.14. 17:23:51

@paragrafus:
"2. Az ellenzéken nem tudsz mit számonkérni, mert ellenzékben nincs olyan helyzetben, hogy bármiről is dönteni, intézkedni tudjon. "

No, ebben egyetértünk.
De akkor miképpen lehetséges, hogy még 'azelmúttnyócévért' is a Zorbán a hibás?

leponex 2013.04.14. 17:35:26

@paragrafus:
"Különösen abban a szolgáltatói szektorban, ahol állami szinten eddig is hatósági áras volt a szolgáltatás díja."

Ja.

De a hatósági ármegállapítás csak arra tud 'kiterjedni', hogy a felszámolt költségeken túl mekkora nyereségre tehet szert a cég.
A multinak pedig számtalan lehetősége van a számlázásai során, hogy milyen költségeket hol érvényesítsen az áraiban.
Ha kell, nagyon drágán vásárol külföldről, méregdrága és felesleges szolgáltatásokat számoltat el, ott ahol a legelőnyösebb számára.
Remek példa volt a legutóbbi bírósági döntés eree, amikor a szolgáltatóra kivetni szándékozott különadót egy az egyben költségként számolhatta volna el, azaz teljesen a fogyasztóra hárítva azt.

Érdeklődve várom, mikor jelentenek csődöt, és adják el veszteséges monopolhelyzetüket ezek a sanyargatott közszolgáltatók.

lajos0 2013.04.14. 17:57:05

@SzaGyu: "A külföldi és magas beosztású vezetők, politikusok egyáltalán miért találkoznak vele és miért tárgyalnak ilyen emberrel?"

Hát mert azok is megérik a pénzüket. Tisztességes ember soha nem fogna kezet mondjuk egy Putyinnal, vagy a kis Bushhal hiszen tömeggyilkos, háborús bűnös gazemberek. De egy politikus nem tehet mást, ha realista.

lajos0 2013.04.14. 18:02:23

@leponex: "Amire ugye egykor 8% erejéig garanciát vállalt a ballib kormányzat. Mert a privatizációnak nálunk EZ a természetes formája."

A 8%-ot a külföldi vevők kötötték ki, ugyanis cselt sejtettek az üzlet mögött, mert nem gondolták, hogy ilyen hazaáruló gazemberek hatalomra juthattak nálunk, akik ilyen üzletet kínálnak nekik, a semmiért. A mi rendszerváltó elitünk folyamatosan nyalt segget, az országnak rendkívül kedvezőtlen szerződésekért, ami a keleti-blokkban is unikálisnak számított.

lajos0 2013.04.14. 18:07:18

@paragrafus: "Az ellenzéken nem tudsz mit számonkérni, mert ellenzékben nincs olyan helyzetben, hogy bármiről is dönteni, intézkedni tudjon."

Azért vannak az ellenzéknek olyan figurái, akiken igencsak lehetne. Az, hogy a gyilkosság csúnya dolog akkor is igaz, ha Magda Marinkó mondja, csak kissé visszás.

camilló 2013.04.14. 19:42:39

@lajos0: Érdekes, hogy Malév-ért mindenki sírt.
Nekem akkor volt sírhatnékom, amikor bezárták a Lenin Kohászati Műveket, vagy amikor lebontották a Bélapátfalvai Cementgyárat, bezárták a szénbányákat stb. Csak a kohászatban dolgozott a fénykorban 16 ezer ember. Értük miért nem sírt senki? Sírnak a tanárok elbocsájtásakor, meg sajnálják az orvosokat hogy milyen keveset keresnek. Miért nem sír senki amikor, melósokat rúgnak ki? Talán azért mert ahogy azt egykor valaki megfogalmazta, mindenkinek van orvosa, meg a gyerek is ugye iskolába jár, ellenben senkinek nincs kőművese, bányásza, kohásza, stb. Az értelmiség csak akkor tud sírni meg kiabálni, ha az ő érdekei sérülnek, holott ezek az általam felsorolt emberek tarják el az országot. Szóval rendszer váltás kell, de gondolkodásban is!

HanSolo90 2013.04.14. 22:22:03

@paragrafus: Életszerű egy fenét. Tudja nekem hány olyan ismerősöm van, aki nyíltan vállalja, hogy baloldali, többen meg a E2014-Milla rendezvényeire járnak. Soha semmilyen negatív dolog nem érte őket és ez a hisztériakeltés a DK részéről szerintük is marhaság. Az persze más kérdés, hogy a kormány visszaél a 2/3-os többségével.

A másik logikai bukfence az összeesküvés-elméletnek az a facebook. Ott aztán minden fent van. Minek vezessen listát a Fidesz bizonyos emberekről, mikor gyakorlatilag bárki megnézheti hányan és kik nézegetik a DK, MSZP oldalát, kik kedvelik azt, kik írnak rá stb.

Érdekes, hogy a Fideszt nyíltan támadó művészeket sem rúgták még ki, és ugyanúgy szerepelhetnek a TV-ben, újságban és mindenhol. Sőt, még munkatáborokba sem vitték őket bosszúból ;)

Inkább normális programmal kellene előállni, mert ez édes kevés lesz jövőre....Sőt már most csalással vádolják a választásokat, mikor még 1 év van addig. Hihetetlen, hogy csak ennyi futja a baloldaltól.

HanSolo90 2013.04.14. 22:32:02

@paragrafus: Nem szoktam hamis dolgokat állítani, de ha óhajtja küldök pár linket:

hvg.hu/itthon/20130102_Index_pert_vesztett_Gyurcsany_Ferenc

media.mandiner.hu/cikk/20130206_jogerosen_pert_vesztett_gyurcsany_a_pecsi_ujsag_ellen

mno.hu/ahirtvhirei/alul-maradt-gyurcsany-a-hir-tv-vel-szemben-1130358

www.gondola.hu/cikkek/46221

nol.hu/archivum/archiv-391844

Tettem be pár régebbit is, ha esetleg a bíróság függetlenségét kritizálná.

A másik dolog, hogy nagyon sok állítása Gréczynek sem támasztható alá tényszerű bizonyítékokkal, persze ő az élő műsorában mindig bizonyítékokat kér, ha valamilyen támadás éri. Akkor neki is bizonyítania kéne a fikcióit némi korrekt forrásmegjelöléssel. Pont ez hiányoltam Debreczeni 2006-ról megjelent könyvében. Sok sok állítás, hiányos forrásmegjelölés. Akkor mitől tényfeltáró az a könyv és mitől bizonyít bármit is? É is leírhatok bármit és reklámozhatom, hogy ez az igazság. Forrásadat nélkül utána sem lehet nézni...

toportyánzsóti 2013.04.14. 23:00:57

@apacsfiu: Minősítgetel érvek helyett szellemi világítótorony.Nekem elég ha magadat cáfolod időről időre tahóka.

toportyánzsóti 2013.04.14. 23:10:37

@apacsfiu: Mondjuk még az sem tünt fel narancsidióta hogy neked kellett volna cáfolnod,hogy 3 narancsbukta volt az utóbbi választásokon,a 4-iket is csak láncszavaztató csalással úsztátok meg,HAHA!Rákosi pajtás büszke lenne rád mint a leninfiúkra.

leponex 2013.04.14. 23:13:00

@lajos0:
" Tisztességes ember soha nem fogna kezet mondjuk egy Putyinnal"

Tulajdonképpen igazat is adhatnánk, ha ez tényleg ilyen egyszerűen eldönthető lenne.
Putyin az elgyengült alkesz Jelcint váltotta ugye, akit a régi kommunisták a rendszer árulójának tartották (Jelcint is, meg Putyint is ), amiben igazuk is volt.

A kgb-s Putyin meg meg eldönthette, hogy hagyja szétesni, és a régi oligarchák kezére jutni az egykori nagy birodalom maradványát, vagy megpróbálja újraszervezni.
És a Demokrácia Veteményeskertjének iraki, Abu Ghraib-i, Guantánamói, afganisztáni, közel-keleti terményeit
látván még az echte liberális Fékek És Egyensúlyok Egyetemes Egyházának imádói is hajlanának afelé, hogy jobb, ha inkább mégis lesz megint egy másik nagyobbacska hatalom Amerikával szemben.

Putyinnak nagyjából sikerült a saját oligarcháival megcsinálni - nem úgy mint Ferenc barátjának mifelénk ;-).

Truman elnökkel kezet fogni se lehetett könnyű a háború végén ...

leponex 2013.04.14. 23:28:23

@camilló:
'. Csak a kohászatban dolgozott a fénykorban 16 ezer ember. '

Talán még több is, ha az alumíniumkohászatot is figyelembe vesszük.

De ha az alapanyagot, az energiát importból kell biztosítani, méghozzá jó messziről, az alumíniumnál kétszer is, akkor bizony sok-sok pénz kell ahhoz, hogy megmaradjon ennyi munkahely. Talán még annál is több, mint amennyi értéket előállítottak.
Sajnos.
Cserébe viszont irdatlan nagy környezeti károkat hagyott maga után ...

HanSolo90 2013.04.15. 10:52:52

@toportyánzsóti: Bizonyíték a csalásra? Nekem teljesen úgy tűnik, hogy csak vádaskodás folyik, igazi egyértelmű bizonyítékokat Ön sem tud felmutatni.
Az időközi választásokról meg annyit, hogy mindenhol függetlenek nyertek, persze utólag például a DK gyorsan kihirdette, hogy valójában az ő embereik voltak :). Innen is látszik, hogy az emberek kiábrándultak és a "független" szó sokat lendít a szavazói készségen :). Kíváncsi vagyok, mi lett volna ha felvállalják a pártjukat. Mert ahol felvállalták, ott bizony nagy bukta volt.

Kicsit unalmas már, hogy tényleg csak ennyire futja az ellenzéktől. A vádaskodáson és a mutogatáson kívül ők sem tudnak semmit felmutatni. Ráadásul megy az "izmozás" a hatalmi pozíciókért, ezért röhejes azon állításuk, hogy ők csak kormányt váltani akarnak és mindegy ki lesz a vezető. A vicc az, hogy mindegyik vezető akarna lenni. :) Mit gondol, miért van ennyi bizonytalan?

toportyánzsóti 2013.04.15. 14:10:17

@HanSolo90: 82%-ra tupírozták fel magukat a srácok,nyilvánvaló a dolog.Ha nem ők csinálják már dagadó erekkel ordítanának a narancsmaffiózók,így meg lapítanak mint szar a fűben,hehe.

HanSolo90 2013.04.15. 17:04:16

@toportyánzsóti: Nyilvánvaló? Ez még nem bizonyít semmit. Számomra az is nyilvánvaló, hogy Gyurcsány plagizált, mégsem bizonyított a dolog.
Gréczy szavaival élve, addig amíg hitel érdemlően nem képesek valamit bizonyítani, ne ugráljanak. (Valami hasonlót mondott a szakdolgozat körüli dolognál) Ennyi :).
Ami viszont bizonyított, hogy Gyurcsányról sem gondoltak többet nemzetközi körökben, mint most Orbánról (lásd: wikileaks)

Ja és a bizonyításra igaz az öszödi szivárogtatás is. Ugyan elküldték Mesterházynak, hogy szerintük kik lehettek, de azt bizonyítani is kell ám. Mert a DK szavaival élve, mindenkit megillet az ártatlanság védelme addig, míg hitelt érdemlően nem bizonyított a dolog.

Mindezek után kicsit furcsa, hogy megérzések és gondolatok alapján "nyilvánvalóznak".

Az ilyen véleményalkotás főleg a szubjektív, elkötelezett emberek jellemzője. Egy bizonytalan választót már nehéz vele megfogni. A statisztika is ezt mutatja. Addig amíg nem hagynak fel a pártok a képmutató dolgokkal nem is lesz itt változás. És a jelenlegi kormánynak a fanatikusai miatt elég erős a támogatottsága. Olaszország is majdnem bedőlt Berlusconi miatt, az emberek mégis inkább akarják őt, mint valami "EU-s vagy IMF párti" arcot.

Amúgy hol volt 82%? Csak kíváncsiságból kérdem, mert sehol nem látok ilyen arányú győzelmet.....Monoron (ősjobbos település) is csak 55% volt.

Anselmo 2013.04.17. 18:58:57

Röhögünk ezen a sok baromságon, de ezek tényleg vissza akarnak kerülni a hatalomba, hogy ők irányítsák az országunkat.

apacsfiu 2013.04.17. 21:18:55

@toportyánzsóti:

Az utóbbi 3 választás eredménye:

2010: önkormányzati: Fidesz
országgyűlési: Fidesz
2009 EP: Fiodesz

Egyéb kérdés toportyán elftárs? :D

Ja és ha már láncszavazás: ugye emléxel, mikor nagyvezíred és sleppje romlott száraztésztát osztogatott?

Egyébként te passzióból szivatod saját magadat?

apacsfiu 2013.04.17. 21:21:04

@toportyánzsóti:

Mint például a nagysikerű Monor és dunakeszi, ahol a DK elftársaid porrá alázták a fideszes jelöltet. Igaz kicsi veres?

toportyánzsóti 2013.04.18. 06:44:57

@apacsfiu: Elvtársaid neked vannak,úgy tünik még a rákosi érában szocializálódottak.Cseréltess chippet,ez kissé egysíkú.

apacsfiu 2013.04.18. 13:11:40

@toportyánzsóti:

Szépen terelsz, mint a pulikutya, mikor tényekkel szembesítenek, igaz toportyán elftárs? :D

toportyánzsóti 2013.04.19. 07:09:27

@apacsfiu: Jól tolod a retardáltat,előbb kádár,manapság már rákosi pajti szövegeit nyomjátok,angyali polgárok.Száraztésztáért még idáig fidióta ellen van ítélet,jó bolseviki módra persze ártatlanokra kened.Így esztek ti kézzel villával,HAHA!
süti beállítások módosítása