Alakul is meg nem is az ellenzéki összefogás. A hóhelyzet, a kormány hazudozásai és bénázásai ugyan elvitték a figyelmet a nemzeti ünnepről, de számos helyen az ellenzék pártjai közösen koszorúztak 1848 hőseire emlékezve. Íme néhány helyszín: Győr, Bátonyterenye, Debrecen, Eger, Győr, Gyula, Hatvan, Miskolc - Pápán az MSZP visszamondta a közösködést -, és több budapesti kerületben is sikerült végre egymás mellé állni. Voltak köztük DK-sok, MSZP-sek, az Együtt 2014 emberei, szocdemek és helyi civil szervezetek.

Miskolcon azért a helyi Fidesznek sikerült botrányossá tenni a megemlékezést. A moderátor nem volt hajlandó felkonferálni az ellenzéki koszorúzást, pedig a Szolidaritás,a DK és az MSZP közösen emlékezett. A Szebb Jövőért Magyar Önvédelmi Mozgalomnak nem járt ilyen diszkrimináció.

Az ellenzék tehát helyben sok településen már felismerte, hogy csak összekapaszkodva van esélyük. Már csak országos szintre kell ezt emelni. Ebből a szempontból volt tanulságos a Milla tegnapi rendezvénye. Kevesen is voltak és most már az üzenetek sem igen mentek át, kivéve Tamás Gáspár Miklós bojkott-felhívását. Az ötezresre becsült résztvevők egy része MSZP-s, DK-s, és az Együtt 2014 zászlói köré csoportosultak. El lehet képzelni, ha ezek a párthívek nem mennek el a metsző hidegben a civilek demonstrációjára, hányan vettek volna részt a rendezvényen. Azon a tüntetésen, amelyre annyi hangfalat telepítettek ki, mintha a tömeg a Gellért térig állhatott volna. Meglehet, érdemes lett volna várni egy hetet a rendezvénnyel, amikor a program újra egyeztethető lett volna, és talán plusz tíz fokban tízszer ennyi ember lett volna kíváncsi a színpadon történtekre.

A civilek elszántságára, tenni akarására, demokrácia melletti elkötelezettsége nélkülözhetetlen az orbánváltáshoz. A pártok iránt kimutatott ellenszenvük azonban már nem tartható tovább. Ez a Milla-tüntetés egyik legfőbb tanulsága. Pártok nélkül nincs demokrácia, az ő nevük szerepel a szavazóhelyiségekben. Akinek nem tetszik a kínálat, csináljon újat, jobbat, hitelesebbet. Az azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy az MSZP, az E 14 és a DK ma együtt mintegy 1,8 millió szavazót ér el. 

Nem tud olyan helyzet kialakulni, hogy őket egy éven belül bárki leválthatja, és meg is szólít ugyanennyi embert, vagy még többet.

Legyünk optimisták: jön május 1-je, majd június 16-a. Csak eljutunk odáig, hogy pártok és civilek végre egymásra találnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr765140882

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Volt közös március 15. 2013.03.18. 13:26:02

Alakul is meg nem is az ellenzéki összefogás.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lajos0 2013.03.18. 13:26:05

"Az azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy az MSZP, az E 14 és a DK ma együtt mintegy 1,8 millió szavazót ér el."

Az viszont nagyon erősen megkérdőjelezhető, hogy a szavazatok összeadása vajon mitől működne élesben.

"Nem tud olyan helyzet kialakulni, hogy őket egy éven belül bárki leválthatja, és meg is szólít ugyanennyi embert, vagy még többet."

Miért ne tudna ? Semmiféle elvi akadálya nincs. Az viszont nehezen elképzelhető helyzet, hogy az MSZP önsorsrontásban odáig menne, hogy a DK-val együtt induljon. Bár elvi akadálya ennek sem lenne. Egyelőre úgy tűnik, hogy örülnek, hogy megszabadultak tevékeny Feritől.

rocksztar 2013.03.18. 15:45:45

friss Ipsos: a DK kemény 1(!) százalékon áll

Pussy Riot (törölt) 2013.03.18. 17:00:47

Zsolt drága!
Tudja mi a jó publicista ismérve?
Akkor ír ha van miről.

leponex 2013.03.18. 19:00:53

Szegény Jó Bárdunk, Gréczy Zsolti!

Úgy tűnik elégedettséggel tölt el, hogy az Egymillióan a Sajtószabadságért Fanklub 104694 aktuális lájktaggal ennyire volt képes, arra is csak külsősök bevonásával :)

Pedig de szépen beszélt a Molnár Péter Sajtóvilágszabadságharcos, olyan cuki volt ahogy gajdolta versét, talán e sora miatt hagyta ott Gordon bácsi is :

'nem az a politikus, akinek vasalt a nadrágja, és nyakkendő mutat a f@szára'

Bezony Zsoltikánk, ez a forradalmi kultúra vár(na) ránk, ehhez képest a Schilling bárgyú ostobasága felüdülés volt ...
***

De a szegény Gordont az Antónia is kínos helyzetbe hozta, amikor a levitézlett hallagtóságra utalt emlékbeszédje alatt, bezzeg a Mesterházy milyen fess volt :)

Hát nem úgy néz most már ki, hogy a Bajnai fogdosná össze demokratikusan a zellenzéket, Ferenc testvérünknek lassan már csak az adhat némi túlélésre esélyt, ha a szocik tényleg egyedül indulnak el, és a Gordonnak a bejutáshoz még a Feriszavazók is kellenének.

De ebben teljesen egyetértünk Veled, Kedves Bárdunk:
"Legyünk optimisták: jön május 1-je, majd június 16-a. "

Meg augusztus 20, október 23, karácsony, szilveszter,
'Megint hétfő, megint szerda, megint nyár van, s közel az ősz. '
Azért még messze van 2018 ...
:)

leponex 2013.03.18. 19:06:18

Jó Bárdunk!
Csak hogy ne kelljen keresgélned a dúdolgatáshoz önmagad bíztatására:

"Nézed a vad folyó sodrát, rohannál már vele.
Könnyű kalandok hívnak és szól a rock and roll zene.

Érzed, hogy lüktet minden, de kezeid üresek.
Történhet veled bármi, ég és föld között lebegsz.

Megint hétfő, megint szerda, megint nyár van, s közel az ősz.
Megint hétfő, megint szerda, megint nyár van, s közel az ősz.

Megint hétfő, megint szerda, megint nyár van, s közel az ősz.
Megint hétfő, megint szerda, megint nyár van, s közel az ősz."

leponex 2013.03.18. 19:18:16

Zsolti, azért valami nem stimmel:

"A pártok iránt kimutatott ellenszenvük azonban már nem tartható tovább."

De hát hol van az már? A Milla politikai szárnya már összeboronálta magát a Gordonnal, hatalmasat pacsiztak a Kenderfüves Petivel meg az agg veterán haditudósítóval, mi több, összekoaláltak az úttörőképű Benedekkel, a Gergővel. Na mef a Dorosz Dávid Nagyágyűval!
Ott lobogtak a szocik zászlai, gyújtó hangon vegzálta a megjelenteket a teljesen civi szélsőbalos Gazsi is szegény, a teljesen démokratikus szakszervezetek, miegymások.

Zsolti, most vagy nem láttál semmit, vagy nem is a Kálvin téri tüntin bóklásztál?

Fell Bandi 2013.03.18. 19:50:38

amikor ez a "demokratikus" (értsd: kriptokommunista ) ellenzék megmozdul, ez mindig mosolyt csal az orcámra. idióta fletót mindenki úgy utálja mint a szart, ez már megalapozza a kellemes végkifejletet. De feszültség van a buzi, a drogos, a maszopos, a hereverő ex-fakabát meg a többi kretén között is. Ha ez a csürhe rendezvényt hirdet, én csak egy kávét kérek és karba tett kézzel röhögök rajtatok zsóti... (amúgy nem nehéz a pápai pojáca táskája? én már hagynám a ...csába, abból már nem lesz üzlet :)

Blogger Géza 2013.03.18. 20:05:44

@Pussy Riot: Ne legyél már cinikus, az egész ország lázban ég, hogy mi is történt Bátonyterenyén, amit a csúnya királyi tévé nyilván (naná!) nem közvetített 12 kamerával élőben. Ez egy hiánypótló írás volt!

Zsóti! Az, hogy ki hány szavazót "ér el", az egy dolog, az meg a másik, hogy a szavazók birka módjára hajlandóak-e átszavazni a másik - nekik talán nem is annyira szimpatikus - szervezet jelöltjére.

Másképp: Lehet, hogy Fletó bevétele a buliba több bizonytalant riaszt el, mint ahány fanatikus hívet megnyer... Lásd be, Gordon reaktiválása eléggé megásta a DK sírját, lehet hogy el kéne hagyni a süllyedő hajót, amíg nem késő... Gordonéknál nagy a káderhiány, hátha még záróra előtt becsusszanhatsz. Nem venném szívemre, ha totál eltűnnél, annyi örömteli percet okoztál ezzel a bloggal is... Jobb , mint egy Sas-kabaré, esküszöm! (Jó, hát ezzel nem tettem túl magasra a mércét, de csak ezt tudtam jó szívvel mondani...)

Blogger Géza 2013.03.18. 20:13:47

Jah, még egy kérdés, Zsóti, te mint egykori bennfentes, mit szólsz ahhoz, hogy állítólag aki az MSZP-ben dicsérni merte Bajnait, azt parkolópályára teszik? Ez itten már a szoros szövetség biztos jele?

"Mesterházy ezután jelezte a brüsszeli képviselőknek, hogy "rossz néven veszi Bajnai felmagasztalását egy MSZP-s háttéranyagban" - mondta egy, a nézeteltérés részleteit ismerő szocialista.

www.origo.hu/itthon/20130312-szanyi-tibor-vezeti-az-mszp-europai-parlamenti-listajat.html

Arról már ne is beszéljünk, hogy ez a Szanyi mindig össze-vissza beszél, még azt is merte mondani, hogy Gyurcsány szivárogtatta ki az őszödi beszédet, mert azt hite, annyira jól sikerült, hogy imádni fogják érte. :)

Fell Bandi 2013.03.18. 20:14:44

zsóti wazze, a híveid már le se szarnak, már csak azok olvasnak téged, akik röhögni járnak ide? ez már a vég, ennyi volt zsóti... kár lenne ha befejeznéd, ennit sehol nem röhögtem, mint rajtad meg a hüjeferin...

genyamagyar 2013.03.18. 20:55:40

Látom jól beszartatok az ellenzéktől! Tele a gatyó mi? El lesztek zavarva a p*csába úgy, hogy öröm lesz nézni! :DDD

És mindig Gyurcsánytól rettegtek? Mondjuk, megértem...

kézműves étcsokimikulás 2013.03.18. 20:58:54

@genyamagyar: hmmm...

van itt 12 komment,abból 11 röhög grécin,gyurcsányon és az egész,öngenerált hisztin,de te azt szűrted le,hogy rettegés van...

eszed nem sok,ugye???
:DD

Az igazi sztrovacsek 2013.03.18. 21:00:28

@leponex:
"Azért még messze van 2018 ..."

Mihez képest?
Egyébként meg ki se néztem volna belőled, hogy ilyen dalokat ismersz! :))
Csak nem innen szedted?

sztrovacsek.multiply.com/music/item/220/A-magyar-beat-aranykora

szofter 2013.03.18. 21:51:31

Milyen NEMZETI ünnep az, ahol az ELLENZÉK koszorúz?

menőmano 2013.03.18. 22:01:45

Hát! Ja! A "Milla"-nak is tudomásul kell venni, hogy nem elég csak a fővárosban énekelgetni, kiabálni.
Meg kell szólitani a nagybetűs népeket, az ország minden szegletében, miegyebek.
Politikusok nélkül nem fog menni.
Az ismertség, elismertség szükségeltetik, sőt a nemzetközi elfogadottság sem hátrány.
Szerintem.
ennnnyi.
:)

menőmano 2013.03.18. 22:03:05

Támogassa Ön is a Bajnai Gordont!
Ha kérhetem.
Köszönöm.
:)

leponex 2013.03.18. 22:03:37

@Az igazi sztrovacsek:
A vasedényhez...
Nem.

'Sajna' mindenféle marhaság megragadt a fejemben ifjabb koromban, és az ilyen csacskaságok előhozzák :)

Azért egy kis biztatást elengedhetnél, ha már benéztél, szegény Bárdunkat rajtam kívül nem szereti senki ??

leponex 2013.03.18. 22:05:30

@menőmano:
Hát ha szüksége lesz rá, eltámogatjuk ...
Zacher úr abszolút elfogadó ...
:))

leponex 2013.03.18. 22:09:35

OFF

Kedves Zsolt!
Őszinte nagyrabecsülésemet fejezem ki, hogy az atv-s aljaszintű gusztustalanul visszataszító katasztrófázásba nem kapcsolódtál be.
Tisztelettel: leponex

menőmano 2013.03.18. 22:09:37

@leponex:

Pontosítok) Támogassa Ön is a Bajnai Gordont a 2014-es választásokon, mint miniszterelnök jelöltet.
Csak remélni tudom, hogy így már mindenki számára érthető, világos.
Köszönöm.

leponex 2013.03.18. 22:14:14

@menőmano:
Természetesen világos, mindenki számára érthető, ha Bajnai Gordon és pártszövetsége a 2014-es választásokon nem ér el dobogós helyezést, és meggondolatlanságra adná fejét, tudni fogjuk kötelességünket
;-)

genyamagyar 2013.03.18. 22:20:33

@étcsokinyuszi: Kínotokban vinyogtok. Jó olvasni! :DDD Érzitek a veszteteket.

genyamagyar 2013.03.18. 22:23:27

"Az azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy az MSZP, az E 14 és a DK ma együtt mintegy 1,8 millió szavazót ér el."

... és napról napra növekszik ...

Blogger Géza 2013.03.18. 22:55:53

@leponex: Tudta, hogy úgyis felemlegetnék azonnal a Gyurcsány-féle halálos augusztus 20-át, ekkora öngólba nem akart belefutni...

leponex 2013.03.18. 23:00:52

@Blogger Géza:
Nem tudom miért, de én azt feltételezem hogy talán látta Olga asszony produkcióját, és elborzadt...

leponex 2013.03.18. 23:04:12

@Blogger Géza:
A zAvaros-bolgáruras szeánsz nem mérvadó, őket már a fanklub is kiröhögi - ha van egy kis humorérzékük. Az Avar bácsi fenomenális :))

Blogger Géza 2013.03.18. 23:05:50

@leponex: Jah, a ballib szexidolja? Kálmán Olga a szektatévéből? Tarlós jól helyre tette múltkor...

leponex 2013.03.18. 23:07:01

@Blogger Géza:
@leponex: Ki az az Olga asszony?"

Egy ideje már magam sem tudom ... ;-)
Pedig nem volt rossz egykor ...

pánpéter 2013.03.18. 23:17:11

Zsolti, hát még mindig 1%-on álltok. :))

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.18. 23:39:42

Orbán Viktor ideiglenes miniszterelnök számos ponton hágta át a KRESZ-szabályokat a hóhelyzetes kampányfilmje során! A miniszterelnök egyebek mellett megkülönböztető jelzés nélkül vezetett a forgalommal szemben, és amikor egy tűzoltó felhívta erre a figyelmét, a politikus csak legyintett, megjegyezve még: "majd le... lerendezem". De a megengedett sebességet is többször átlépte, valamint menet közben nyittatta ki a jármű ajtaját, és utasait a biztonsági öv kötelező használatára sem figyelmeztette.
Remélem a bizonyítékok birtokában, meg lesz a büntetése a kismajomnak!
A Pintér féle tetvek, meg az útról lecsúszott, megrekedt, sérült autósokat büntettek nem megfelelő vezetés miatt!
Ezekre már sosem szavazok!

leponex 2013.03.18. 23:47:15

Kedves Bárdunk!
Nézd, mire bukkantam véletlenül!

Találós kérdés: ki az interjúalany, aki segély helyett közmunkát kínál ??

És mit, ha nem fogadják a felkínált közmunkát?

*****
- De akinek nem tudunk munkát teremteni, az továbbra is segélyt kap. Mi ezzel a probléma? Az a célom, arra törekszem minden erőmmel, hogy aki munkaképes, annak legyen munkája. Akinek van munkája és munkaképes, annak pedig dolgoznia kell. Ha nincs munkája, akkor persze, kapja továbbra is a segélyt. Mi ebben a logikában a baj? Mi?

- Hogy nem biztos, hogy aki fizikailag munkaképes, az másfél ilyen évtized után alkalmas is rá – mentálisan, szociálisan -, hogy munkát vállaljon. Vele mi lesz azután, hogy megvonták tőle a 28 ezer forintos szociális segélyét? Azt gondolhatja, hogy ezzel visszavezetik a társadalomba? Nem épp végleg kizárják? Ráadásul az a pénz, amit erre szánnak, szakértők számításai szerint bizonyosan kevés, maximum tízezer ember számára teremt legföljebb három hónapra munkát.

- Nekem ezzel szemben azt mondják a munkatársaim, hogy az a pénz nagyjából 60-70 ezer ember foglalkoztatására elegendő. Nincs okom, hogy ne higgyek nekik. Idén, még a program indulása előtt – már tudjuk a Közmunkatanácstól – 26 ezren fognak dolgozni közfoglalkoztatásban, tehát 2008-ban, jövőre pedig legalább 60 ezren. Mások szerint ez a szám el fogja érni a százezret. Szóval létező élethelyzet, hogy olyanok is szociális segélyen vannak, akik szeretnének dolgozni, de nem tudnak, és nagyon örülnek neki, ha munkát teremtünk, és ha más nem, akkor az önkormányzat meg a Közmunkatanács megszervezi.

Aztán az is valóságos élethelyzet, hogy valaki tudna dolgozni, de nem akar. Neki munkát ajánlunk, ha tudunk, aztán ha nem akar dolgozni, akkor megmondjuk neki, hogy nem tudunk segélyt adni."

***

leponex 2013.03.18. 23:53:16

No, folytassuk még egy kicsit:

"- Mit szól ahhoz, hogy önnel ellentétben ezt a szegénységkutatók, de mondhatjuk úgy is, a szociális szakma jobboldali megoldásnak tartja, és mélyen ellenzi, Ferge Zsuzsától Ladányi Jánosig.

- ... Az univerzalitás felől jövő magyar szociális rendszer – hozzáteszem, a nyugat-európai jóléti rendszerek jelentős része is az univerzalitás felől jön – elkezd átalakulni. Sokkal inkább szolgáltatásközpontú – azaz nem pénzt ad, hanem szolgáltatást -, képességfejlesztő, tanácsadó, célzott támogatássá válik. Ez igen nagy konfliktus, mert alapvetően megváltoztatja a szociális rendszereket. Aktivitást igényel az államtól, nem elég fizetnie, látnia, ismernie, értenie is kell, akinek fizet vagy szolgáltat, akit támogat. Tudja, hogy ma Magyarországon úgy is föl lehet venni a szociális segélyt, hogy még csak be sem kell érte menni? És tudja, hogy Európa legtöbb országában ezt nem engedik meg? Mi olyan nagyvonalúak vagyunk, hogy felhatalmazásra is fizetünk, ha a támogatott – egyébként ép és egészséges – személy épp nem ér rá. Ezt nem engedik meg Nagy-Britanniában, ezt nem engedik meg Németországban, ott megkérdezik, amikor valaki felveszi a szociális segélyt: mit tett azért, hogy munkája legyen? Mi ebben Nagy-Britanniát és Németországot akarjuk követni: reformot akarunk csinálni a szociális rendszerben. Nem fejeztük be, ez csak a kezdet, de áttörés."

No, mit szólsz ehhez a szegényellenes, kirekesztő, burkoltan rasszista nézethez?

leponex 2013.03.18. 23:57:51

"Nem igaz, hogy lehetetlen erőfeszítést tenni a közösségnek, hogy értelmet adjon az életnek, nem igaz. Persze, belátom, sokkal könnyebb kiutalni a pénzt… Csak utána azzal a konfliktussal kell szembenéznünk, hogy az egyik ember fölkel reggel öt órakor, és dolgozni megy, és kap hetvenezer forint fizetést, a szomszédja meg munka nélkül, bár tudna dolgozni, és lenne is mit elvégeznie, kap, mondjuk, ötvenezret. Érdemes neki azért a húszezer többletért dolgoznia? Ez nem legitim érvelés? Ezt el kell engedjük a fülünk mellett?"

leponex 2013.03.19. 00:04:58

Zsolti, hát nem fantasztikus? Mint ha ma lenne ...

"- Azoknak mit válaszol, akik szerint – akarva, akaratlan – ez a politika is szerepet játszik abban, hogy a többségi társadalom egyre intoleránsabb a cigánysággal szemben, és egyre elfogadóbb a kirekesztő jelenségekkel, az őket terrorizáló megnyilvánulásokkal, az ellenük irányuló erőszakkal szemben is? ... Horváth Aladár pedig ugyanezeken a lapokon novemberben azt mondta: “nem hallgathatom el, hogy a baloldalról is legalább annyi pofont kaptunk, mint jobbról. Ezt álmomban sem gondoltam volna soha… Hosszú lenne fölsorolni a rengeteg elszalasztott lehetőséget, felelőtlenséget, rossz döntést, miközben a legszegényebbekre az ország össztermékéhez képest legfeljebb filléreket áldoznak, az úgynevezett jóléti kiadásokra szánt 3000 milliárd 5 százalékát, és azt is rossz szerkezetben. Például segélyezésre a szociális járadékból élőknek, akik havi 28 ezer forintnyi összeget kapnak – mert munkát nem kapnak, és semmilyen jövedelmük nincs ...

- Én azt tudom mondani Kis Jánosnak és a többieknek, hogy hívják elő magukban azokat az élményeket, mert biztos vagyok benne, hogy vannak ilyen élményeik, amelyeket Abaújban, Dél-Biharban, Beregben lehet szerezni, meghallgatva az ottani helyi közösségeket. És jól emlékszik, az én politikámban ebben volt hangsúlyváltás, de épp a tapasztalataim miatt. Én az ország bizonyos részein nagyon nagy számban találkoztam felkavart helyi közösségekkel, jóformán csak ilyenekkel találkoztam,"

Nem Zsolti, ezt nem a helyi Rosszabbikos adta elő ...

"iszonyatosan rombolja a közösséget annak megélése, hogy egy alapvetően munkaközpontú kultúra mellett létezik egy olyan – hol gyengébb, hol meghatározó erővel jelenlévő – kultúra is, amely egyoldalú személyes előnyt akar kovácsolni a közösség állam által kikényszerített szolidaritásából"

Az igazi sztrovacsek 2013.03.19. 08:02:16

Hoppá!
Találtam valamit.
Három év FIDESZ kormányzás után az első, aminek maradéktalanul tudok örülni.
És ezt most minden irónia nélkül mondom.

konyves.blog.hu/2013/03/18/rejto_jeno_szazezres_peldanyban_jelenik_meg_nemetul?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2013_03_19&utm_campaign=index

Gratulációm a Balassi Intézetnek!

lajos0 2013.03.19. 08:44:16

@leponex: "Ki az az Olga asszony?"
Egy ideje már magam sem tudom ... ;-)
Pedig nem volt rossz egykor ..."

Én bírtam az Olgát, amíg nem csinált mélyinterjút Németh Sándorral. Hasonlóan belemenős volt, mint az ECHO-tv-s Széles Gábor interjúk szoktak lenni :-)

Az igazi sztrovacsek 2013.03.19. 08:49:46

"Azt írja az újság, hogy...."

"Újabb kudarc az adósság elleni háborúban
Az NGM adósságnyomás-mérője szerint 80% fölött az államadósság, magasabb, mint Bajnai idején."

Hurrá!
Megint győztünk! :(
Közben a vezér már nemigen tudna lóra ülni mint Semjén. Ez ugyanis a Brüsszelben rongyosra rugdosott popsival eléggé fájdalmas lenne.
Elbukott a Klubrádió elleni harc is. Na nem azért mert hét pert nyert a rádió amiből négy jogerős, hanem azért, mert a vezér kénytelen volt engedni. Az egyre fokozódó nemzetközi nyomásban már vállalhatatlanná vált a ez a küzdelem.
Kövér Lacát nem fogadta bajor kolléganője, 14 havi csúcson a Ft árfolyama, és még az a fránya hó is betesz.
Hiába a siker propaganda, tízezer ember a hóviharban másképp gondolta. Na meg persze az otthoni hozzátartozóik is.
A kulturális államtitkár mosakodik Szaniszló kitüntetése ügyében, Áder "nem tehet mást" (?) aláírja, és nagyon úgy néz ki, hogy nemzetközi bíróságokon folytatódhatnak az energiaszolgáltatók perei.
Senki nem akarja elvinni a balhét. Pedig azt előbb-utóbb valakinek el kell vinni. A balhé már csak ilyen.
Hát így állunk.
Szerintem.

HanSolo90 2013.03.19. 09:56:52

@Az igazi sztrovacsek: Azért érdemes lenne elolvasnia a gazdasági portálokat is, mert a forintról ez esetben nem Matolcsy bácsi tehet és még csak nem is Orbán. Egy hete Olaszországban volt egy kisebb pánik, most meg Cipruson.

Sok dologban hibás a kormány, de kicsit unalmas már, hogy lassan az ítéletidőről is ők tehetnek. A másik dolog Vona Gábor nyílt levele az izraeli nagykövethez. Bármennyire is elutasítom a Jobbikot, abban az egy dologban nagyon igaza van, hogy más országok ne mondják már meg, hogy itt ki kaphat és ki nem kaphat kitüntetést. Milyen jogon szólnak bele abba is, hogy színházaknak ki legyen a vezetője?

Az egész palesztin-izraeli konfliktus is abból adódik, hogy kb. nagy megmondóemberek beleszóltak a belügyekbe, meghúzták a határokat és senki nem foglalkozott azzal, hogy az eredetileg a palesztinok területe volt.

HanSolo90 2013.03.19. 10:41:10

A másik érdekes észrevétel, hogy március 15 kapcsán tele lett a facebook profilom mindenféle politikai propagandával, szemétkedéssel és agresszív megnyilvánulással. Majd egy orvos ismerősöm reagált is és kérte, hogy elég legyen ebből az egészből, mert olyan emberek fröcsögnek, akik még életükben nem segítettek másokon. Bizton tudom, hogy ő baloldali érzelmű, mégis feltette a közösségi portálon azt a kérdést, hogy a politikusok a nyilatkozgatások helyett miért nem indulnak az embereken segíteni. Miért csak dumálnak és kampány céljából nyilatkozgatnak? Hiszen van pénzünk. Nagyon sok pénzük. Ki tudtak volna bérelni terepjárókat is.

Jogos a felvetés. A kormánypárti és ellenzéki politikusoknak is csak nagy a szája. És persze a pénztárcája is. És itt kapcsolódik az előző blogbejegyzéshez írt véleményem, hogy ilyenkor menjen országjárásra a DK is segíteni, nem pedig akkor, mikor jó idő van és gyönyörű reklámot lehet csinálni a pártnak azzal, hogy verőfényes napsütésben Gyurcsány lapátot ragad egy fél órára. Most is lehetett volna menni lapátolni, teát osztani és máris hihetőbb lenne ez a nagy "mi foglalkozunk az emberekkel" szöveg. Számomra itt bukik a DK nagy dumája, mert a tettek bizonyítanak és nem a szavak.

Megjegyezném ugyanez a véleményem az össze pártól és politikusról jelenleg. Szereplésben és csillogásban csillagos 5-ös. De ha cselekedni kell.....

leponex 2013.03.19. 11:49:11

@lajos0:
Én még tavaly is bírtam, a nyílt elfogultságát ölég jól kordában tartotta.
Mostanságra teljesen eladta magát, bár szerintem szabad akaratából olyan egyoldalú és agresszív. Megtehjettem, hogy órákig nézhettem az elmúlt napokban a műsorát, alig hittem, hogy erre képes.
A polgárdédelmis esetében valószínűleg rászoólhattak a fülére, hogy ez már sok lesz, hirtelen visszafogta magát.
De a végén emígyen köszönt el a mentésben aktívan résztvevőtől:
'Most menjen haza, és gondolkodjon el.'
Kíváncsi vagyok, lesz-e valami következmény...

***
A Sanyi bácsival nem is volt semmi probléma, ha egyszer ő a fő lelki szponzora a tévének :)

leponex 2013.03.19. 11:59:50

@Az igazi sztrovacsek:
"Senki nem akarja elvinni a balhét. Pedig azt előbb-utóbb valakinek el kell vinni. "

Rosszul emlékszel.
Az utolsó szoci politikus, Horn úr már 1995-ben megmondta a szadesznek is, hogy együtt fogják elvinni a balhét ... És lőn. Jó, a szocik még állva maradtak ...
De a Tarlós is ezt mondta az elébb említett Olga asszonynak :)

Ne légy kishitű! 2014-ben valakik - akarják, vagy nem, de - elviszik a balhét ...

leponex 2013.03.19. 12:06:03

@Az igazi sztrovacsek:
"Hiába a siker propaganda, tízezer ember a hóviharban másképp gondolta."
Ja.

Amikor Olga asszony döngölte volna fagyos hóba a polgárvédelmis vezetőt, hivatkozva a tehetségtelen Bombera nyafogásárra, hogy egy napig senki nem segített, nem szólt a hóban rekedtekhez, a válaszra, miszerint a 24. órában 9 ezer ember volt már védett helyen, akkor hirtelen az osztrák hókotrókkal jött ...
Tényleg nincs olyan, hogy nincs lejjebb ...

leponex 2013.03.19. 12:10:59

@Az igazi sztrovacsek:
""Újabb kudarc az adósság elleni háborúban
Az NGM adósságnyomás-mérője szerint 80% fölött az államadósság, magasabb, mint Bajnai idején."

Bezony, és ez nem is lehet másképp, amíg deficites a költségvetés.

Persze ha kivonod a 20 Mrd hitelt, amivel Bajnai bácsi fantasztikus szakmaisággal megúszta a csődöt, a Patásék meg mára nagyrészét visszafizették ...

Azért jó, ha lehet minek örülni, még ilyen időben is ...

Az igazi sztrovacsek 2013.03.19. 12:16:57

@HanSolo90:
" a forintról ez esetben nem Matolcsy bácsi tehet és még csak nem is Orbán"

A kormányváltás időpontjához képest 40 azaz NEGYVEN Ft-al romlaott a Ft árfolyama az euróhoz képest. Valamint vitathatatlan tény az is, hogy ennek a kormánynak a regnálása alatt érte el történelmi mélypontját is.

Az igazi sztrovacsek 2013.03.19. 12:25:29

@leponex:
"Tényleg nincs olyan, hogy nincs lejjebb ..."

Tényleg nincs.
És ezt szinte naponta tapasztaljuk.
(mi is, meg újabban a lengyel bértüntetők is)
A hóvihar kérdését talán beszéld meg azokkal, akik átélték. Én kaptam egy SMS-t a belügyminisztériumtól, péntek du.
Az időpontból és a szövegből levontam néhány következtetést, de ez maradjon az én magánügyem, oszt jó napot.

leponex 2013.03.19. 12:26:10

@HanSolo90:
Nekem a Simon Gabi bácsi sztorija 'tetszett', amikor elmesélte balesetét a rettentően fontos Zánkai előadásáról menet (áldott állapotban lévő barátnőjével )14.-én délután.
Mert ki mást vinne vinne el egy hóviharral fenyegető napon egy derék politikus ? Jómagam egy órakor fordultam vissza a 71-esen, az út teljes széltében-hosszában folyt a hó ... Simon úr most baljós kimetelű főtárgyalást szeretne, ki volt a hibás, hogy balesetet szenvedett a hóviharban ...

leponex 2013.03.19. 12:27:53

@Az igazi sztrovacsek:
"Én kaptam egy SMS-t a belügyminisztériumtól, péntek du. "

Hát beszéld meg a szolgáltatóddal, miért kaptad meg ilyen későn ...

HanSolo90 2013.03.19. 12:40:51

@Az igazi sztrovacsek: Ez március 15 szerintem továbbra is meddő vita, mert aki tudott gondolkodni, az nem indult útnak. Akárki akármit mond, már a hét elején tudni lehetett, hogy baj lesz. A meteorológusok időben jelezték. A mai világban a neten is minden fent van, lehet időben tájékozódni. A teljesítménytúrákat is kivétel nélkül elhalasztották, ráadásul már szerdán megtették ezt. Lehet itt nyugodtan hibáztatni bármelyik politikust, de abban az egyben nagyon igaza van Pintérnek, hogy ez az emberek hibája is. Mert egyszerűbb lustán és nemtörődően figyelmen kívül hagyni mindent és utána károgni és hibáztatni valakit.

HanSolo90 2013.03.19. 12:44:52

Ja és Amerikában ezerszer durvább hóviharok is vannak, és városokat is több napra elzár a hó. Mégsem kiabál senki kígyót-békát az éppen aktuális kormányra, mert tudják hogy a természetet sokszor nem lehet kordában tartani. Nálunk meg ez csak arra jó, hogy mindenki reklámot csináljon saját kis pártjának.

Nálam az lenne a legjobb reklám ha azt látnám, hogy kint lapátolnak, segítenek, teát osztanak ahelyett, hogy milliós értékű villáikból nyilatkozgatnak, hogy mit hogyan kéne csinálni.....

Az igazi sztrovacsek 2013.03.19. 15:01:26

@leponex:
Későn?
Mihez képest későn?
Az elküldés időpontjához, vagy a hóvihar kitöréséhez?
Egyébként 12.40-kor.
Későn.
Szerintem.

@HanSolo90:
" ez az emberek hibája is."

Az IS.
De ez akár hányszor megtörténhet, mindig tele lesz az autópálya.
Az emberek már csak ilyenek.
Fölhajtanak arra a nemzetközi főútvonalra, pláne hogy még fizettek is érte, ha ötpercenként mondják be az összes médiába, hogy ne hajtsanak rá akkor is. Mindaddig, amíg ott nem áll minden felhajtónál egy rendőr, aki eltereli a forgalmat.
De ha már SMS, én nagyjából a következő SMS-t küldtem volna, legkésőbb éjfélkor:
"Ha elakadt a hóviharban hallgassa az 'XY' rádiót, ahol rendszeresen tájékoztatjuk a fejleményekről. (közrádiónak kötelessége, kereskedelminek ingyen imázs növelés)
Már amennyiben lett volna aki tájékoztasson.
De még jó, hogy nem vagyok katasztrófavédő.
Téma lezárva.
Részemről.

leponex 2013.03.19. 17:14:05

@HanSolo90:
Mindaddig, amíg ott nem áll minden felhajtónál egy rendőr, aki eltereli a forgalmat."
Ja.

És akkor az autópálya helyett a harmada olyan széles alsóbbrendű utakon fognak éjszakázni, ahová a hómaró, mentőegység még nehezebben fog eljutni :(
A szélnek-hónak ugyanis még a Szabó Ombudsman úr sem tud határozatot kikézbesíteni.

Merthogy az közlekedés állampolgári jog, akármilyen idő is van.
Kivétel persze, ha polgári engedetlenkedő diákok lecsücsülnek az útra, mert ott aztán senki nem mehet át.

Tulajdonképpen a megoldás roppant egyszerű lesz, ha felhők jönnek, fúj a szél, önkéntes polgári engedetlenkedőket kell közmunkában alkalmazni, az együttérző autósok meg színes szalagokat tesznek ki, és mindenki hepi leszen :))

Monggyon le a hó! Monggyon le a szél!

Az igazi sztrovacsek 2013.03.20. 15:32:54

Azt írja az újság, hogy...

"Mindeddig soha nem látott összegre, összesen 21 630 milliárd forintra nőtt a magyar államadósság idén február végére."

Győzelem!
Soha, senki ilyen magasra nem tudta emelni, mint a 2/3.
3 év kemény munkája kellett hozzá, de sikerült.
Adhatnak érte maguknak egy nemzetközi kitüntetést.
Legfeljebb ha tiltakozik valaki, majd visszakérik maguktól.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.20. 15:44:04

Közös nemzeti ünnepet akarok. Nem közös ellenzéki nemzeti ünnepet.

Az igazi sztrovacsek 2013.03.20. 15:44:23

Ja, majd'el felejtettem!
Azért ilyen magas, mert nem lehet beleszámolni a Manyup számlákon lévő pénzeket. :((

lajos0 2013.03.20. 18:18:17

@Az igazi sztrovacsek: Hát ez bizony az elmúlt 38 évben minden hónap, minden napján elmondható volt. Mondjuk a 2003-as 8000 milliárd is kifizethetetlen volt, de így már legalább egyértelműen az.

angyalfoldi 2013.03.20. 18:56:27

@leponex:
Elszállt az(a maradék)agyad is!!!

angyalfoldi 2013.03.20. 19:09:02

@leponex:
Te nagyon dolgozol! Mai hír:
De mit szólsz ahhoz, hogy 910Mld Ft.-al növekedett két hónap alatt az államadósságunk!!Erre varrjál gombot TE elvakult fidióta!!!

leponex 2013.03.20. 19:39:24

@angyalfoldi:
Valakivel összekeverhetsz, de ha már...

Hát ha Mld-ban számolsz, lesz az még több is :)
Mkd-ban meg kevesebb.

Amint arról a közgazdasághoz hozzám hasonlóan semmit nem értők is belátták, amíg deficites a költségvetés, addig bizonyosan növekedni fog az államadósság.
Ha meg nagyobbik része nem hazai fizetőeszközben van, akkor az árfolyamtól függően naponta változik.
Anélkül, hogy egy kanyi hitelt felvennének.
Önjáró dolog ez, remek találmány.

Ahogy Feri mondta: Egyszer kell eladósítani az országot, de akkor nagyon!

De semmi baj, rövidesen az EU maga kéri sőt, követelni fogja, hogy a ciprusi példán felbuzdulva a Patás is vessen ki visszamenőlegesen a betétekre adót.
Az IMF-re ugye most nem számíthatunk, Lagarde asszonyt a gonosz külföldi jobbikosok aljasul bemószerolták ;-)

lajos0 2013.03.20. 20:39:25

@leponex: "Ha meg nagyobbik része nem hazai fizetőeszközben van, akkor az árfolyamtól függően naponta változik.
Anélkül, hogy egy kanyi hitelt felvennének.
Önjáró dolog ez, remek találmány."

Ráadásul a mi államadósságunk szerkezete szerint akkor is szépen tud növekedni, ha éppen törlesztünk és nem veszünk fel új hitelt, változatlan árfolyamok mellett is.

Az első 1 milliárd dollár felvétele 52 milliárd dollárunkba került. Persze rontották a dollárt akkoriban is, csak nem a mai mértékben, de legalább 30-at így is visszafizettünk rá ( és nagyon jó szándékú becslés volt).

A háromszor felajánlott adósságelengedéssel sem éltünk, mert akkora urak voltunk.

"De semmi baj, rövidesen az EU maga kéri sőt, követelni fogja, hogy a ciprusi példán felbuzdulva a Patás is vessen ki visszamenőlegesen a betétekre adót."

Ennyi esze van az EU-nak is, amennyi látszik kb. Most meg csodálkoznak, hogy akinek van csepp esze, az szedi ki a betéteit a bankokból, Európa szerte.

Amikor mindenki nyugtat, az biztos jele, hogy semmi ok a nyugalomra. Nigel Farage igaza egyre inkább látszik, vannak tőle magyarul is EP-s felszólalások a jutyubon. Mindegyiket ajánlom, nekem ő a kedvencem ott.

Simor a végén még hálás lehet a Fidesznek, hogy hazahozatták vele Ciprusról a pénzt :-) Persze ennek az ügynek a századrészéért mondott már le jegybankelnök, csak nem nálunk.

leponex 2013.03.20. 22:45:39

@lajos0:
Először nem is akartam elhinni, hogy épp maga a Zunió javallotta a visszamenőleges adóztatást ...

Nigel Farage viszonylag könnyen beszél, Angliát olyan nagyon nem rázná meg az Unió szétesése. Alapvetően nem jár messze az igazságtól, de én nem hinném, hogy tényleg eljutnak odáig, hogy meg is történjen. Lesz első, másod meg harmadosztály ...
Birkanyíráshoz ugye kellenek birkák is ...

Az angolok meg a Zuniónak 'élvezik' előnyét, lerázzák a hátrányait, ahogy a modern kapitalizmusban szokás.-)

Simor bácsi esete tökéletesen példázza ennek a pénzügyi rendszernek a képtelenségét. Hogy egy nemzeti bank elnöke külföldre menekíti a pénzét, 'adóoptimalizálással' csal adót, és közben adótudatosságról, meg a hazai fizetőeszközbe vetett bizalomról szónokol.
És nem dől össze a (ballib) világ.
De még egy haragos toppantás sincs, hogy ejha!

menőmano 2013.03.21. 18:32:25

Bocsika! Hogy némelyeknek érthetőbb legyen.

"A Fővárosi Ítélőtábla, helyben hagyva a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet; "a lap Gyurcsány Ferencet rágalmazta meg plágiumváddal főiskolai szakdolgozata kapcsán""

Na! Ez" a sarazás" sem jött össze, némely népeknek.
szerintem.
:))

lajos0 2013.03.21. 18:53:13

@menőmano: Hát ez a gonosz Fidesz által kézivezérelt bíróság már megint nem tudta, hogy kell egy diktatúrában ítélkezni :-) Nem lennék a helyükben .-)

A legjobb az volt, hogy a DK szerint bebizonyosodott, hogy Feri nem plagizált.
Pedig hát elég egyértelmű, hogy igen, még ha különös körülmények közt el is tűnt az a fránya dolgozat. De hát a jog meg az igazság nem szokott egybeesni.

Az igazi sztrovacsek 2013.03.21. 21:05:32

Azt írja az újság, hogy...

"Kumin Ferenc kiborult egy rajzfilmen.
Egyszerűen nem értjük" - nyilatkozta a Hír24-nek Kumin Ferenc,"

Nem baj Feri, majd megértitek, ha elmagyarázzák nektek a német gyerekek.
Ők ugyanis valószínűleg értik.

leponex 2013.03.21. 22:45:13

@Az igazi sztrovacsek:
:)
Hát persze, mi más érdekelné a német kisgyerekeket az esti mesében, mint a náci Ausztriában tomboló elnyomás, hogy az újságírók nem merik elmondani kritikájukat a kormányról.-)
És ezt is Amerikából tudhatják csak meg, mert a Zorbán éezárta a légteret, onnét kormánykritika ki nem teheti a lábát.
De a megfélemlítésnek az óceán se tud megálljt parancsolni, ahogy egy derék zsarnokságtól ez alapkövetelmény.
Rettegnek az igazság kimondásától még ott is:

"Méltánytalanok és kettős mércét alkalmaznak azok a bírálatok, amelyek a magyar kormányt érik a demokrácia és az emberi jogok helyzetével kapcsolatban - foglalt állást Christopher H. Smith republikánus képviselő, az amerikai Helsinki Bizottság társelnöke.

A képviselő a bizottságnak A demokrácia röppályája - amiért Magyarország számít című meghallgatásához fűzött írásos nyilatkozatában megállapította: sok civil szervezet és néhány kormány is bírálta Magyarországot a demokrácia és az emberi jogok állapotával kapcsolatban, amit a magyar kormány és támogatói határozottan visszautasítottak.

"Miután mindkét oldal anyagait tanulmányoztam, azt kell mondanom, hogy az Orbán-kormánynak igaza van, amikor azt mondja, a bírálatok között sok a méltánytalan, amelyek kettős mércét, félreértelmezést és pontatlan információt tartalmaznak" - húzta alá a politikus állásfoglalásában."

HanSolo90 2013.03.22. 11:56:22

Érdekes, hogy a DK azt már nem hirdeti, hogy Gyurcsány bizony két pert is elbukott az index ellen. :) Nekem mindegy ki miben hisz, de mivel sem az ártatlansága, sem a bűnössége nem bizonyítható, a gyanú fennáll továbbra is. Persze a jogban ez másképp van (ugye a vádlónak kell bizonyítania), de alapvetően ha valaki többször is eljátssza a bizalmat, utána már nehéz hinni neki....

Persze a DK azt sem hirdeti, hogy a Helsinki bizottság egyes tagjai szerint igenis kettős mérce van az ország ellen és hogy bizonyos törvények egyáltalán nem "diktatórikusak", mint ahogy állítják.

Illetve továbbra sem kaptam semmilyen választ arra, hogy mitől elfogadott és elismert Gyurcsány nemzetközileg, mikor a Wikileaks által kiszivárogtatott dokumentumok szerint alkalmatlan és felkészületlen miniszterelnöknek tartották. Valamint érdekes az is, hogy több európai vezető Öszöd után a lemondását javasolta. Érdekes dolgok ezek. De hát aki elvakult Gyurcsány iránt, az sem különb, mint aki elvakult Orbán iránt. Ennyi...

HanSolo90 2013.03.22. 12:09:27

@Az igazi sztrovacsek: Hát én is szeretném megérteni, hogy a DK mi alapján rágalmaz és diktatúrázik, mikor ezt semmilyen "tárgyi" bizonyítékkal nem tudja alátámasztani.

A külföldi sajtóval szeretnek jönni, csak hát furcsa az, mikor egy német bemondónő is azt mondja, hogy a magyarok szerint diktatúra épül.... Vajon kik azok a magyarok, akik külföld felé ezt sugallják?

Kicsit már kezd unalmas lenni, hogy semmi komoly bizonyítéka nincs a DK-nak és úgy akarnak erősödni, hogy diktatúráznak, antiszemitáznak, közben pedig fogalmuk nincs dolgokról. Röhejes Vadai műveletlensége is sokszor. Bajnai ebből a szempontból sokkal szimpatikusabb és a megnyilvánulásai is kulturáltabbak.
Innen látszik, hogy a DK is csak kormányozni akar, bármit is állítanak. Messze a legagresszívebbek, okoskodók és úgy viselkednek, mintha 1-2% helyett legalább 30 lenne nekik....

lajos0 2013.03.22. 12:25:46

@HanSolo90: A Gyurcsányról megjelent wikileaks értékelés is vicces, de Hillary Clintonról kiderült, hogy egy köztörvényes bűnöző. Így már érthető, hogy miért akarja az USA a kiadatását mindenféle aljas eszközzel elérni, hoy utána akár ki is végezhessék. Talán érdemes lenne a német gyerkőcöknek erről is egy oktatófilmet készíteni, hogy a szólásszabadság nagy védelmezője, az USA simán kivégeztetne egy embert, amiért az közérdekű adatokat hozott nyilvánosságra.

Az igazi sztrovacsek 2013.03.22. 14:14:25

@HanSolo90:
"Hát én is szeretném megérteni, hogy a DK mi alapján rágalmaz és diktatúrázik"

Hát ha nagyon szeretnéd, előbb-utóbb biztosan sikerülni fog.
A magam részéről drukkolok, hogy így legyen.
Egyébként a DK csak egy szem ebben a láncban.
Szerintem.

leponex 2013.03.22. 14:55:47

@Az igazi sztrovacsek:
"Egyébként a DK csak egy szem ebben a láncban."
Bizony, ahol zsarnokság van, ott mindenki, még te is ...
:)

Az igazi sztrovacsek 2013.03.22. 17:36:06

Azt írja az újság, hogy...

"Februrában 676 500 álláskeresőt tartott nyilván a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat – derül ki az NFSZ által közzétett havi statisztikából. Ez a szám nagyjából 30 ezres növekedést jelent az előző havihoz, és 110 ezres növekedést a múlt év végihez képest."

Kissé mintha csúszásban lenne az egymillió új munkahely teremtése....
Szerintem.
süti beállítások módosítása