Tegnap reggel felbukkant egy hír a sajtóban, miszerint a pécsi egyetemről rejtélyes módon elveszett (ellopott (?) két szakdolgozat felügyelője, az intézmény oktatási igazgatója fideszes önkormányzati képviselő. Lengvárszky Attila később rövid közleményben "cáfolta" az állítást, miszerint:

 

Lengvárszky Attila reakciója

Az oktatási igazgató a vádakra reagálva elmondta: "A szakdolgozatok őrzése abban az időszakban és most is a karok, tanszékek, adott esetben a könyvtár, más esetben a levéltár feladata". Hozzátette: a 2010-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP-Összefogás Pécsért Egyesület közös jelöltjeként nyert mandátumot Pécs 7. számú körzetében, a testületben nem a Fideszt, hanem az Összefogás Pécsért Egyesületet képviseli. (index)

 

 

 

Sajnos, az az igazság, hogy Lengvárszky úr nem mond igazat. Sem abban, hogy nem hozzá tartozik a szakdolgozatok őrzése, de abban sem, hogy nem fideszes képviselő, hanem a Fidesz és egy civil szervezet közös jelöltjeként nyert mandátumot. Ezen a linken, az egyetem hivatalos honlapján az oktatási igazgató feladatai között az alábbi kitétel szerepel.

http://oig.pte.hu/menu/74

"Kidolgozza és folyamatosan gondozza az Egyetem szaklétesítési, szakindítási stratégiáját, koordinálja a szakindítási, szaklétesítési feladatokat, vezeti a kapcsolódó nyilvántartásokat." A nyilvántartás vezetében elvileg bele kell, hogy férjen a szakdolgozatok őrzési módjának ismerete. Mindenesetre különös, hogy oktatási igagatóként nem nyilvánul meg az egyetemen történt lopás (?) ügyében.

A másik "füllentést" a valasztas.hu honlap leplezi le, ahol az alábbi adat olvasható. Lengvárszky úr, aki egyúttal a Vitézi Rend Baranya Megyei kapitánya is, igenis a Fidesz jelölje volt a 2010-es önkormányzati választáson.

 

 

 Lengvárszky Attila 
 
Jelölés típusaJelölés helye

Jelölő szervezet

Státusz

Dátum

TEVK választásBaranya  Pécs 07.Fidesz - Magyar Polgári SzövetségNyilvántartásba véve 2010.09.02 
Komp. listákBaranya  PécsFidesz - Magyar Polgári SzövetségNyilvántartásba véve 2010.09.02 

 

A cáfolat cáfolatából azért sok kérdés adódik: Ki őrzi a szakdolgozatokat rejtő szekrények kulcsát? Adott-e Lengvárszky engedélyt arra, hogy bárki kivegye Gyurcsány Ferenc és Rozs Stabolcs szakdolgozatát, esetleg ő maga tette-e? Hogy lehetséges, hogy az összes többi megvan, ez a kettő pedig hiányzik? Ha nem csak ő fér hozzá a szakdolgozatokhoz, akkor iktatják-e, hogy ki, mikor nyúl be a szekrénybe, hova viszi az iratokat, illetve fel kell-e bárhol tüntetni, hogy a dossziék visszakerültek? Kereste-e a Hír TV Lengvárszkyt a két szakdolgozat ügyében, esetleg kérte-e a riporter, vagy bárki más, netán politikus, hogy szükségük lenne a két szakdolgozatra? Ha ellopták őket, az hogyan lehetséges, különös tekintettel arra, hogy állítólag minden más szakdolgozat megvan? Miért nem reagál Lengvárszky Majer József, ugyancsak pécsi professzor nyilatkozatára, miszerint Gyurcsány nem adhatott be másolatot, a rendszer ezt nem tette lehetővé. Nem az lenne az érdeke, hogy az egyetem egyik vezetőjeként az intézmény szakdolgozati rendszerét megvédje? Ha az oktatási igazgató két, ilyen egyszerűen leleplezhető ügyben félrevezeti a közvéleményt, szerepe felértékelődhet a volt miniszterelnök ellen folytatott újabb kampányban. De ha mégsem őrzi a kulcsokat, és fogalma sincs arról, hogy a két szakdolgozat eltűnése hogyan történhetett meg, oktatási igazgatóként még válaszolhatna fenti sok kérdés némelyikére...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr644483422

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szakdoli-gate: az oktatási igazgató nem mond igazat 2012.05.02. 08:33:01

Ki őrzi a szakdolgozatokat rejtő szekrények kulcsát? Adott-e Lengvárszky engedélyt arra, hogy bárki kivegye Gyurcsány Ferenc és Rozs Stabolcs szakdolgozatát, esetleg ő maga tette-e?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papirius Cursor 2012.05.02. 07:02:10

Ezek jó kérdések, de nem lényegiek, hanem csak az ellenfél harcmodorát és módszereit mutatják be.

Az alaptétel mégis az, hogy a két dolgozat között mi a kapcsolat és átfedés, netán hasonlóság. Egy politikai harcban a módszerek sajnos másodlagosak.

Nem érthető tisztán a professzor úr kijelentése, mely szerint a "rendszer nem tette lehetővé" másolat beadását?
Hogyan? A nyolcvanas évek elején a pécsi egyetem olyan kibernetikai szinten állt, hogy meg tudta ítélni egy beadott anyagról, hogy másolták-e (részben vagy egészben) máshonnan? Ez alig hihető.

Ráadásul egy harmadik valaki az egyetemről azt állítja, hogy nagyon sok volt a hasonló című-tartalmú anyag, ami ellentmond a professzor állításának, mely szerint a rendszer ezt "nem tette lehetővé".

Mindezekkel az a baj, hogy az egész ködösítésnek, terelésnek látszik, miközben a főtétel változatlan: le lett-e nyúlva a sógor dolgozata, és ha igen, az fel lett-e tüntetve a beadott műben.

gréczyzsolt 2012.05.02. 07:21:01

@Papirius Cursor: csak hát nincs meg a két HITELES szakdolgozat... ellopták az egyetemről...
ha pedig valahonnan befújja a szél a Fidelitashoz vagy a Hír Tv-hez, ki tudja majd bizonyítani, hogy az eredeti és nem machináltak vele, amíg távol volt az irattártól?

barli 2012.05.02. 08:31:15

akkor most már biztos hogy nem plagizált a Fletó. Azt meg már nem merem leírni, hogy plagizált, nehogy kipereljen a vagyonomból :)
Amúgy a fönök észrevehetné, hogy a skiccpalit nem a nagy cégek, hanem a "névtelen bloggerek" csinálták ki. Ellenük meg aztán tényleg nem érdemes hadakozni. Ez van na. Elmúltak azok az idök, amikor felülröl eldöntötték, hogy miröl szóljon a közbeszéd. Ma már "sajnos" mindenki pofázhat..

barli 2012.05.02. 08:36:16

@gréczyzsolt: az, hogy a fletó mindenkit be akar perelni, csak azt a gyanút erösíti, hogy plagzált ÉS köze van ahhoz, hogy eltüntek a dolgozatok. Így magabiztosan állíthatja, hogy nem plagizált, senki sem fog elöállni a dogákkal.
Persze az is lehet, hogy a Schmittet azért dobta fel a fidesz, mert tudta, hogy ezután elöveszik a zorbán szakdolgozatát, mireföl elövehetik a fletóét is.
Mindenesetre jó nézni, ahogy az egész ország nevet a táncoslábún...

barli 2012.05.02. 08:43:32

Bástya elvtársat már fel sem rakják az index föoldalra? :)

táltos 2012.05.02. 08:56:20

"Kidolgozza és folyamatosan gondozza az Egyetem szaklétesítési, szakindítási stratégiáját, koordinálja a szakindítási, szaklétesítési feladatokat, vezeti a kapcsolódó nyilvántartásokat."
Nem tudom miért, de Mo-n gond van az értő olvasással. Ez az idézet nem azt jelenti, hogy az okatási igazgató feladata a szakdolgozatok őrzése és nyilvántartása!
A szakindítás és létesítéssel kapcsolatos nyilvátartásokat vezeti!!
Nem hinném, hogy egy időutazás részeseként a mai PTE okt. igazgatója szakindítással foglalkozna az 1984-es tanárképzőn.
És hogy ki kit képvisel:
Jelenleg az említett személy az Összefogás Pécsért Egyesület-et képviseli a testületben. Ugye Gyf sem Mszp-s képviselő, hiába az mszp listáján jutott be a parlamentbe?
varoslako.pecs.hu/onkormanyzat/kepviseloi_munka/kepviseloi_testulet/
És az külön érdekes, hogy tegnap Gyf ezt az egyesületet a fidesztől jobbra állónak nevezte:)

nagy1a 2012.05.02. 10:10:41

@barli: Te is csak a lényegben hazudsz, mint az elvtársaid általában! A Schmittet nem névtelen bloggerek, hanem nagyon is szervezett és céltudatos profik, méghozzá baloldali profik, a HVG csapata nyírta ki, nyilván nem barátságból!!

2012.05.02. 10:52:52

@gréczyzsolt: Talán szólj a főnöködnek, hogy keresse meg a garázsban az eredeti és hitelest. Különben lassan kereshetsz új gazdit.

barli 2012.05.02. 10:58:58

@nagy1a: hát szerintem meg az nyírta ki, hogy a saját oldal közvéleménye is ellene fordult. A saját oldal közvéleménye meg ritkán hisz az ellenoldal hivatalos sajtójának. Inkább a suttogó propagandának. Hogy ez mennyire volt megtervezett, azt nem tudom.

okoskodo.peti 2012.05.02. 11:16:46

@gréczyzsolt:
"ki tudja majd bizonyítani, hogy az eredeti és nem machináltak vele, amíg távol volt az irattártól"
Látom már előre meg van a magyarázat. Szánalom a köbön.

Scagnetti 2012.05.02. 11:49:55

@gréczyzsolt: Erőlködésed szórakoztató, főleg, ahogy próbálod elterelni a témát Feri dolgozatáról.

De a helyzet az, hogy a rokoni kapcsolat és az egyforma cím önmagában elég a plágiumgyanúhoz. Ehhez a két tényezőhöz a Fidesznek semmi köze nincs.

A bírálatok eredetiségét még vitathatjátok, de ezt nem tudjátok kimagyarázni. Leszámítva a masszív seggnyaló médiát (Népszava, pár ehhez hasonló blog), mind bizonyítottnak látja a plágiumot, hisz nem ostobák, tudják, meddig lehet elmenni.

Pert nyerhettek, hisz a dolgozat nincs meg (vajon nem Feri tüntette el, neki érdeke leginkább, ha csalt), de ezt az egybites rajongókon kívül senki sem veszi be, hogy tiszta munka volt Feri dolgozata.

Vicces a Schmittpali interjú utáni beszélgetés Fletóval. Ennek tényleg azbesztből van az arcbőre.

Scagnetti 2012.05.02. 11:52:52

Ja és kimondottan ocsmány az a lejáratókampány, ami a fletófan oldalakon megy a Rozs család ellen.

Ha más nem is lenne a számláján, csak ezért az egy dologért is megérdemli szerelmed a bukást.

barli 2012.05.02. 12:58:39

@Scagnetti:
igazad van. A bíróság max. azt mondaná ki, hogy a rémhírtv rágalmazott, mert nem tudja bebizonyítani azt, hogy fletó plagizált. Nem azt, hogy fletó NEM plagizált.
Amúgy ha a hírtvseknek volt egy kis eszük, akkor azt mondták, hogy az eset plágiumgyanús, nem azt, hogy gyf plagizált.

Balt 2012.05.02. 13:09:57

Egy apró logikai hibára felhívnám a figyelmet: Ha Gyurcsánynak megvan a saját, legalább kéziratos példánya – mint azt két hete nyilatkozta -, akkor az egyetemi példányt eltüntetni nem lehet a leleplező sajtó érdeke, egyedül Gyurcsányé...

Falu bikája 2012.05.02. 13:18:52

Azért ha Fleto a rokon szakdolgozatával diplomázott, akkor nagy marha (lenne) ha nem valja be.
Biztos nem az én véleményem a mérvadó - hogy emnnyire nem az abból látszik, milyen véresen kolmoly lett a téma -, de más dolog 24 évesen még senkiként a szakdolgozattal umbuldálni, mint érett emberként, pozicióban doktori címet szerezni más munkájával.
Ráadásul Fleto egy bukott politikus, akibe csak azért rug bele a jobboldali sajtó, mert még mindig lehet tematizálni vele a médiát, másrészt hátha sikerül még egy pártot a mélyberántani Fletoval.

barli 2012.05.02. 13:29:57

@Falu bikája:
a fletóba azért rúgnak bele, hogy végre eltünjön a politikából. Lassan már mindenki ezt akarja (remélem).
Felölem aztán szidják a fideszt meg a zorbánt is, de a fletó már tényleg leléphetne.

Scagnetti 2012.05.02. 13:35:24

@barli: A véleményvezér mai írása elég jól összefoglalta a lényeget. Tökmindegy, mi lesz a per végeredménye, ezt senki nem kajálja meg Ferinek.

Egyébként az sem tiszta, kit akar perelni Feri és miért. A tegnapi előadásán (ezt nézze meg mindenki, mert kihagyhatatlan) elég durva vádakat fogalmazott meg a Rozs család és mások ellen is, melyeket bizonyítani biztosan nem tud, és melyekért őt lehetne beperelni, és azt a pert megnyerni.

A reakciói tipikusak a pánikba esett lebukott hazudozóknál. Erőszakos, mert úgy gondolja, ezzel megfélemlítheti az őt vádló embereket.

Továbbra is ajánlom mindenkinek a balos sajtót, mert az a szánalmas vergődés, amit az utóbbi napokban folytatnak, az tényleg nem semmi. Ilyen utoljára őszöd után volt.

Engem egyébként érdekelne, honnan jött a füles a HírTV-nek. Lehet, hogy maguktól akadtak rá, de az is lehet, hogy a szociktól súgott nekik valaki. Nem csodálkoznék, ha ők is el akarnák intézni Ferit, mert már tele van vele a tökük.

Scagnetti 2012.05.02. 13:36:37

@Falu bikája: Úgy ismered, mint aki vállalja a felelősséget a hibáiért?

barli 2012.05.02. 13:39:02

@Scagnetti: meg is lepödtem a véleményvezéren...

Scagnetti 2012.05.02. 13:41:10

@Balt: A tolvaj nem tudhatta, hogy Ferinek nincs meg otthon a saját példánya, ezért a lopásnak sincs semmi értelme.

Egyedül akkor, ha tényleg plagizált Feri, és ő maga akarta eltüntetni a bizonyítékot. Mert az egyértelmű, hogy a tolvaj tudta, melyik két dolgozatot kell ellopni. És ezt ki tudhatta rajta kívül?

Scagnetti 2012.05.02. 13:44:31

@barli: Én nem annyira. Még a balos blogok közül is csak néhány mert odaállni Feri mellé. Ez az ügy egyértelmű.

Vannak persze, akik most is mentegetik, mint pl. nagy szerelme, Zsolti, vagy a Népszava Andrassew Ivánnal az élen, de tőlük nem is várhatunk mást. A csillagokat is lehazudják az égről, ha Ferit kell védeni.

lajos0 2012.05.02. 13:56:07

@Balt: "Gyurcsánynak megvan a saját, legalább kéziratos példánya – mint azt két hete nyilatkozta -, akkor az egyetemi példányt eltüntetni nem lehet a leleplező sajtó érdeke, egyedül Gyurcsányé..."

No kábé ennyi lehet a történet. Megtalálta otthon, eszébe jutott, hogy hoppácska ezt még exsógortól loptam, mert hamar túl akartam rajta lenni. Egy telefon mondjuk ifjabb Apró Antalnak, az megugrasztja egykori S-komplexes kapcsolatait ( valószínűleg a coca-cola receptjét is ki tudnák lopni, ha igény lenne rá), azok már aznap éjjel megdurrantják a terhelő bizonyítékot, hiába járőrözik ott a szélsőjobbos oktatási igazgató. Majer meg már kért helyreigazítást.

hederg 2012.05.02. 14:00:35

Akkor egy okoskodás.
Nem tudom számít-e sokaknál nincs meg a dolgozat. Ha nincs meg hová lett?
Azt hiszem ez az ami nem érdekli azokat akik nem gondolkodnak, hisznek.
Azon felesleges csámcsogni, megvádolni a főiskolát bárkit hogy ugyan kérem mi az hogy nem lehetett? Rágalom, lejáratás iskola példája. Ezért óvatosan..
Nos hogy lehet forrás a jegyzet amit a volt sógor írt, esetleg ír, vagy akármit tesz, tehet egy nem hivatalom irománnyal? (ráadásul némi haraggal hiszen testvérét hagyták ott, vagy kitudja)
Nos ezek után a nem létező, vagy nagyon is meglévő iratról addig nem lehet beszélni amíg elő nem áll az aki birtokolja.
És itt van a bökkenő. Ugyanis a nem véletlen ügy, ami politikai bosszú, hiszem miért most és miért visszavágás ízű?
Nos a Hír TV ha nála van, nem állhat elő mert azzal kezdte, eleve nincs is ilyen.
Oszt kiderült ez kevés a lejáratáshoz. Mint az lenni szokott a nagyeszű Fidesz vezérkarnál bakot lőttek, mint azt teszik sorozatban mostanában.
Hát akkor legyen a bíróság. Igen de egy Fideszes zenekarral. Ott ahol egy ítélethez elegendő a"logikai" tényállás bizonyítékok nélkül. Orbán, Orbán ...

Falu bikája 2012.05.02. 14:00:37

@Scagnetti:
Persze, hogy nem.
De megjegyzem, hogy más dolog a beismerés és más a felelősségvállalás.
Az öszödi beszédben például a beismerés megvolt, a felelősségvállalás utána persze elmaradt.
Én csak annak a véleménynek adtam hangot, hogy a helyében (brrr belegondolni is rossz)beismerném. Ha tényleg elkövette, akkor ugyanazt az utat fogja bejárni mint az öszödi beszéd után.

Scagnetti 2012.05.02. 14:12:28

@Falu bikája: A beismerés is csak zárt körben volt meg.

Te beismernéd, de ő nem olyan. Ő inkább hazudik.

Hogy mi lesz, azt meglátjuk. Valószínűleg végleg elszigetelődik mindenkitől, aminek szerintem az ellenzék többi pártja nagyon fog örülni. Egy szűk kör meg isteníti őt továbbra is. Nekik majd újra és újra elmondja, hogy az egész világ ellene van.

Scagnetti 2012.05.02. 14:19:16

@hederg: A Fidesz tehet arról is, hogy Feri pont ugyanazon a címen írt szakdolgozatot, mint a sógor. Ez valóban semmiféle gyanúra nem ad okot.

Falu bikája 2012.05.02. 14:45:11

@barli: a második felével egyetértek. Tényleg leléphetne.

barli 2012.05.02. 15:25:52

@Scagnetti:
ha valaki megöli a gyerekét, majd csinál még ötöt, az attól még gyerekgyilkos marad.
Ferkónak az öszödi beszéd kiderülése utáni napon el kellett volna tünnie a politikából. Ennek az embernek nem szabad levegöhöz jutnia.
Mindenki tudja, hogy az összes politikus simlis. De ha valakire rá is bizonyítják, annak bizony be kell dobnia a törülközőt, ez a nyugati demokrácia lényege.

barli 2012.05.02. 15:37:37

követelem, hogy a zindex rakja ki a gréczyt a czímlapra! Ez így unalmas!

Mariann19 2012.05.02. 17:01:22

Valaki fel tudna engem világosítani abban, hogy miként lehetett megállapítani, hogy a sógora dolgozatából másolt át - ha jól emlékszem - 35 oldalt, ha nincs az irattárban az inkriminált két dolgozat? Sok mindent olvastam e tárgyban, valami el-kerülhette a figyelmemet?

pirimogyoró 2012.05.02. 17:33:04

Meg nem nevezem, de jókora nagy marha, aki szerint Gyurcsány maga lopta el a szakdolgozatát :))
Ha már valaki derékig lóg a Fidesz s.ggéből, legalább ügyeljen egy kicsit a látszatra :)))

Scagnetti 2012.05.02. 17:52:06

@gréczyzsolt: Érdekes kérdés. Persze ezzel az erővel azt is meg lehet kérdezni, hogy ha hirtelen Feri mégis megtalálja a dolgozatát, honnan tudjuk, hogy az akkor íródott, és nem az utóbbi pár napban.

Nem lenne gond, ha Feri megkereste volna a sajátját, de ő látványosan nem akarta megtalálni. Vajon miért?

Az igazi sztrovacsek 2012.05.02. 17:56:43

H a FIDESZ - nem a HIR Tv, hanem a FIDESZ - nem tudja egymás mellém tenni a két szakdolgozat minden kétséget kizáróan eredeti példányát, és ez a két példány nem bizonyítja minden kétséget kizáróan a plagizálást, akkor három lehetőség közül választhatnak.
1.Fizikailag semmisítik meg Gyurcsányt. (hogy finoman fogalmazzak)
2.Börtönbe csukatják hosszú időre.
3.Tetszik, nem tetszik, elviselik még jó pár évig.

Ez még akkor is így van, ha egyes internetes portálok már így fogalmaznak:

"Tessék előállni egy cáfolhatatlan ellenbizonyítékkal, vagy el lehet húzni. Oda, ahova már az őszödi beszéd után kellett volna."

Jól értem hogy a vádlottnak kell bizonyítani az ártatlanságát?
Beszarok, hová jutott ez az ország.
És ez most Gyurcsánytól független.
SOHA, SEHOL, SENKINEK NEM DOLGA AZ ÁRTATLANSÁGÁT BIZONYÍTANI!!!!
Legalábbis magát demokratikus országnak valló államban nem
A VÁDLÓ DOLGA BEBIZONYÍTANI A VÁDLOTT BŰNÖSSÉGÉT!!!
Tetszik ezt érteni?
Tetszettek arról hallani, hogy az ártatlanság vélelme mindenki megillet egészen addig, amíg be nem bizonyosodik a bűnössége?????
Még akkor is, ha az illetőt történetesen Gyurcsány Ferencnek hívják.

Egyébként izgalmas a meccs, egész jól szórakozom.
Kár hogy a TIPP-MIX-en nem lehet rá fogadni.

Scagnetti 2012.05.02. 17:57:11

@barli: Nem tud eltűnni, mert a mániája, hogy állandóan ő legyen a középpontban. A legszebb az, hogy mára már az ellenzék nagy része is legalább annyira szeretné eltüntetni, mint a kormánypárti szavazók. Jobbról és középről közutálat tárgya, balról meg teher. A plágiumügy után meg még inkább az lesz, mert ki a fene akar majd vele mutatkozni. A diplomatolvaj nem jó reklámarc.

Scagnetti 2012.05.02. 17:59:40

@Az igazi sztrovacsek: "H a FIDESZ - nem a HIR Tv, hanem a FIDESZ - nem tudja egymás mellém tenni a két szakdolgozat minden kétséget kizáróan eredeti példányát"

Pedig az HírTv, nem Fidesz. A HírTv pattintotta ki az ügyet, és ahhoz a Fidesznek papíron semmi köze nincs. Ennyire azért nem amatőrök.

lajos0 2012.05.02. 19:45:48

@Az igazi sztrovacsek: "SOHA, SEHOL, SENKINEK NEM DOLGA AZ ÁRTATLANSÁGÁT BIZONYÍTANI!!!!"

Kivéve mondjuk a vagyonosodási vizsgálatot, esetleg maffia bűncselekmény esetében a vagyon eredetét. De ez nem jogi ügy, hanem úgymond becsületbeli, ahogy Feri fogalmazott, itt nincs értelme az ártatlanság vélelmének. Ha Schmitt kilopatta volna a doktoriját, és nem lehetett volna hozzájutni, akkor fasza gyerek lenne ?

Annyi a teendő, hogy Feri előveszi az eredeti munkáját, hogy hopp Piroska megtalálta a sublót alá volt becsúszva, íme. Ha az egyetemét ő lopatta el, akkor már írathatott volna egyet. Korabeli papír, korabeli írógép, némi antikolás vegyileg, oszt meg is volnánk.

Tippmixen nem adnék egy nagy oddszt Feri igazára, úgyhogy nem fizetne sokat.

lajos0 2012.05.02. 20:39:51

@Mariann19: Nem állapították, meg csak valószínűsítették egyelőre. Meg úgy tűnik.
Ez továbbra sem jogi ügy, hanem becsületbeli. Nem tudom ennyiben miért érdekli Gyurcsányt, simán bemondhatná mint Horn Gyula, hogy "Na és". Csak nagy volt a mellény, amikor kollégájáról nyilatkozgatott, a megsemmisülésről, a cikiségről, meg a vállalhatatlanságról.

lajos0 2012.05.02. 20:41:57

@pirimogyoró: "Meg nem nevezem, de jókora nagy marha, aki szerint Gyurcsány maga lopta el a szakdolgozatát :))"

Ezt én is marhaságnak gondolom. A maga lopatta el viszont nálam sanszos.

Mariann19 2012.05.02. 21:38:11

@lajos0: Ezek szerint egyenlőre a vádak hipotézisekre épülnek, ezt nyilván Gyurcsány is tudja.Tegyük fel, hogy valóban igaztalan a gyanú, miért mondaná, hogy "Na és?"Emberi oldalról közelítve, aki önérzetes, nem vállal fel olyan cselekedetet, amit nem tett meg.LajosO!Mi már folytattunk - ha nem is akadémikus beszélgetéseket, de értelmes véleménycseréink voltak - megkérdezem:Van ennek tétje, hogy egy kapaszkodó politikus vélt bűne legyen az ország vezető híre napokon át, midőn az ország ezer sebből vérzik? Számomra ez az egész ügy annyira kisszerű, majdhogynem rangon aluli az értelmes, a politkai életet szemlélők számára. Szerinted?

lajos0 2012.05.02. 22:13:34

@Mariann19: "Ezek szerint egyenlőre a vádak hipotézisekre épülnek, ezt nyilván Gyurcsány is tudja."

Nyilván igen. Ahogy eleinte Schmitt Pál is tudta. Egyelőre ( haragudj, meg ha akarsz, de ezt a szót így írjuk, szakdogákban főleg, bár ez tényleg nem az) ez tartható.

"Tegyük fel, hogy valóban igaztalan a gyanú, miért mondaná, hogy "Na és?"Emberi oldalról közelítve, aki önérzetes, nem vállal fel olyan cselekedetet, amit nem tett meg."

Ha igaztalan a gyanú, tényleg nem lenne oka ezt mondani.

"Van ennek tétje, hogy egy kapaszkodó politikus vélt bűne legyen az ország vezető híre napokon át, midőn az ország ezer sebből vérzik?"

Szerintem kábé nulla. De a Schmitt ügyé szintén az volt. Ez egy ilyen ország, ahol hülyeséggekkel, meg szimbolikus politizálással telik az idő, miközben az országnak 23 éve nincs például egy vagyonleltára, hogy legalább azt tudjuk mit loptak el nagyjaink, és mink maradt.

"Számomra ez az egész ügy annyira kisszerű, majdhogynem rangon aluli az értelmes, a politkai életet szemlélők számára. Szerinted?"

Ezt a magyar politikai szemétdombot érdemesebb úgy nézni mint a muppet-showt ( bár ott ezeknél komolyabb karakterek vannak), értelmes szemlélő ettől sírva-röhögve menekül valami komolyabb dologba. De nekem mint kevésbé értelmesnek szórakoztató, ahogy érveket cserélt a két tábor egy hasonló komolyságú ügyben. Schmitt valóban doktori erényeket csillogtat-é, és vajh alkalmas lenne technika tanárnak Gyurcsány. Ki nem sz.ja le, hogy profán is legyek kicsit, már 10 éve sem gondoltam nagyot egyikükről sem, nem volt miben csalódnom.

dr.Brendon maci 2012.05.02. 23:00:03

Húsba vágott kéréseket tett fel a blogíró ,de a Fidesz-birkának ezek nem számítanak. Ők továbbra is bégetik a Rémhír tv baromságait.

Scagnetti 2012.05.03. 09:28:33

@dr.Brendon maci: Ha csak az ugyanolyan című dolgozatokat megmagyarázta volna, az is sokat segített volna rajta. De még ezt sem tudta.

Gréczy meg semmiféle húsbavágó kérdést nem tett fel. Mellébeszél, ahogy Feri is.

fepe 2012.05.03. 11:45:11

@Az igazi sztrovacsek: Látom nem érted. Ha egy politikust belekevernek ilyenbe, akkor teljesen tökéletesen mindegy, hogy jogilag igaz amit írsz, azaz a bűnösségét kell bizonyítani és nem az ártatlanságát, viszont az emberek a szavazófülkében ezt magasról leszarják. Az első apró gyanú esetében már elkönyveli mindenki magában az igazságot és azon csak akkor hajlandó változtatni, ha ennek az ellenkezője cáfolhatatlanul bebizonyosodik. Ha nincs az ártatlansága mellett ilyen bizonyíték, akkor akinek a szemében eddig bűnös volt, annak a szemében az is marad.

fepe 2012.05.03. 11:48:09

@dr.Brendon maci: A nokiás dobozos baromságokat is hogy benyalta mindenki, mi? A sok birka...

Mariann19 2012.05.03. 14:12:44

@lajos0: Annak örülök, hogy véleménycserénk több ponton egyező képet mutat, ezért válaszomban kommented utolsó bekezdésére reagálnék.Igen, sírva röhögünk mindazon, ami a belpolitikában történik, és ennek pontosan az az oka, hogy értelmünknél fogva világosan látjuk a folyamatokat és az okozati összefüggéseket.Legyünk önérzetesek, és ne vonjuk kétségbe az értelmi képességeinket mindaddig, míg képesek vagyunk szemlélődésünk eredményét elemezni és érveinkkel megállaqpításainkat alátámasztani. Vajon fel kell-e néznünk Scmitt Pálra, az életművészre, aki politikai bonvivánként küzdötte fel magát az ország első emberévé, teljesítmény nélkül? Vagy Gyurcsány Ferenc, aki politikai színrelépésének körülményeit képtelen reálisan értékelni, mindössze politikusi ambicióinak kívánja alárendelni a közéletet? Nem érzékeli, hogy jelenleg a társadalom vétkesnek tartja a regnálása alatt elkövetett gazdasági hibákért, ezért elfogadottsága a közeljövőben nem jósolható?Egy vérbeli politikus eszköztára végtelen, Gyurcsány manipulatív módszereket alkalmaz, ami engem személy szerint taszít. Ugyanis aki manipulál, az magánál alacsonyabb értelmi képességet feltételez a sajátjánál, mivel úgy véli a manipuláció jegyei nem ismerhetőek fel, ezeket csak ő tudja. Röviden, hülyéneek nézi a megszólítottakat, fel sem merül benne, hogy eszes emberek a veséjébe látnak. A másik a hatásvadászat, amit tapasztalok a látottak alapján. Lásd: a panel lakásokban való megjelenése, vagy a mesterkélt - a válaszai előtti - eldondolkodó mimikája. Ezek számomra nem politikushoz méltó eszközök, hanem lenézést sugalló módszerek, melyek végleg eltántorítanak az adott embertől.Kedves Barátom, ha szabad így megszólitanom!Ne nevezd magad "kevésbé értelmesnek", mert Te az eszes állampolgár kategóriájába tartozol mindazokkal együtt, akik ezeken az oldalakon észérvekkel alátámasztott véleményeket képesek közreadni tekintet nélkül arra, hogy milyen pártprefenciákkal bírnak. A ttévesen írt szóért elnézésedet kérem, köszönöm a helyesbítésedet.

lajos0 2012.05.05. 17:59:17

@Mariann19: "Ugyanis aki manipulál, az magánál alacsonyabb értelmi képességet feltételez a sajátjánál, mivel úgy véli a manipuláció jegyei nem ismerhetőek fel, ezeket csak ő tudja."

Bizony. Néhányan még mindig efféle titokzatos tudás birtokának gondolják az úgynevezett kommunikációs szakembereket. Az elitből a társadalom felé sugárzó lenézés ( sokszor joggal) évtizedek óta
megfigyelhető. Az idióta műbőrkalapos tanácselnöktől, az armani öltönyös yuppieig.
Röviden, hülyéneek nézi a megszólítottakat, fel sem merül benne, hogy eszes emberek a veséjébe látnak. A másik a hatásvadászat, amit tapasztalok a látottak alapján. Lásd: a panel lakásokban való megjelenése, vagy a mesterkélt - a válaszai előtti - eldondolkodó mimikája. Ezek számomra nem politikushoz méltó eszközök, hanem lenézést sugalló módszerek, melyek végleg eltántorítanak az adott embertől.Kedves Barátom, ha szabad így megszólitanom!Ne nevezd magad "kevésbé értelmesnek", mert Te az eszes állampolgár kategóriájába tartozol mindazokkal együtt, akik ezeken az oldalakon észérvekkel alátámasztott véleményeket képesek közreadni tekintet nélkül arra, hogy milyen pártprefenciákkal bírnak. A ttévesen írt szóért elnézésedet kérem, köszönöm a helyesbítésedet.

"Ne nevezd magad "kevésbé értelmesnek", mert Te az eszes állampolgár kategóriájába tartozol mindazokkal együtt, akik ezeken az oldalakon észérvekkel alátámasztott véleményeket képesek közreadni tekintet nélkül arra, hogy milyen pártprefenciákkal bírnak."

Pártpreferenciám annyi, hogy Fideszre, MSZP-re és leányvállalataikra nem szavazok. Most kizárásos alapon az LMP-t preferálom ( de mindenféle meggyőződés nélkül, tehát nem védeném őket semmitől). Ha a DK vagy az MSZP felé közeledést látok részükről vagy erre vevők, akkor inkább a kétfarkú kutyák, ha meg arra sem lehet, akkor a szánalmas hülyék Jobbik nevű gyülekezete marad.

"A ttévesen írt szóért elnézésedet kérem, köszönöm a helyesbítésedet."

Ilyenkor tízből kilencszer elküldenek a francba. Kell ahhoz némi intelligencia, hogy ezt megköszönje valaki. Nem is szoktam ilyesmit szóvá tenni , csak az egyelőre-egyenlőre az valamiért a vesszőparipám :-) Úgyhogy nekem is megvannak a korlátaim.

Mariann19 2012.05.05. 19:24:31

@lajos0: Számomra nem meglepő, hogy Te is az LMP-t preferálod, igaz, azt mondod, hogy kizárásos alapon. Hosszas szemlélődés eredményeként magam is e párt mellé tenném a voksomat, döntésem mellett több érvet sorakoztattam fel a magam számára. Először is megfigyeltem, hogy valószínűleg felosztották szakértelem alapján a szerepeket, ezáltal a megnyilvánulásaik pl:gazdasági, jogi tekintetben megalapozottnak tűnnek. Másodszor:ők az párt, aki fellép, szervez, a vezető személyiségeik részt vesznek ezekben, ami számomra egységet sugalló jelenség.Nem elhanyagolható, sőt fontos tényező a megitélésüknél, hogy tiszta múlttal léptek a közéletbe, nem támadhatók.Ellenlábasaik - tudván, hogy milyen stigmát kell rájuk ragasztani -az SZDSZ utódpártjának minősítik őket. Sajnos, nálunk az értelmiségből szerveződött pártok népszerűsége nemigen jósolható, csak remélni tudom, hogy a jövőbeni parlamenti szereplésük a 2014-es választások után is megmarad.

lajos0 2012.05.05. 21:44:30

@Mariann19: "Hosszas szemlélődés eredményeként magam is e párt mellé tenném a voksomat, döntésem mellett több érvet sorakoztattam fel a magam számára."

Sok érvet nem tudtam mellé tenni. Nem Orbán, nem Gyurcsány, nem MSZP.

"Ellenlábasaik - tudván, hogy milyen stigmát kell rájuk ragasztani -az SZDSZ utódpártjának minősítik őket."

Meg van is egy réteg, aki SZDSZ nélkül nem is tud létezni, mert nincs ellenségkép. Annak mondjuk tényleg nem volt rossz :-)

"Sajnos, nálunk az értelmiségből szerveződött pártok népszerűsége nemigen jósolható, csak remélni tudom, hogy a jövőbeni parlamenti szereplésük a 2014-es választások után is megmarad."

Ha nem csinálnak különösebb baklövést, és nem szövetkeznek senkivel, aki már leégette magát, akkor simán váltópárt lehet.

dr.Brendon maci 2012.05.05. 23:32:04

@fepe: Az se lett hitelt állóan bebizonyítva. Ja ,hogy egy olyan ember vallomása alapján aki később egy Fideszes városban lett egy önkormányzati cég magas rangú beosztottja ?
hm.....

@Scagnetti:
A két szakdolgozat össze lett hasonlítva és arról hitel állóan be lett bizonyítva,hogy Gyurcsány plagizált a volt sógoráról? Mert ha igen akkor nincs több kérdésem,de így......
süti beállítások módosítása