Nehéz ellenállni annak a pletykának, miszerint ami Schmitt Pálról kiderült, az csak a jéghegy csúcsa. Az terjed szájról szájra, mintha Orbán Viktornak lenne egy vaskos mappája, amelyre az egykori párbajtőrvívó nevét írták fel. Akadhat benne háromperakárhányas karton, egy rejtélyes körülmények között elmeszelt közúti baleset, egy ugyancsak rejtélyes körülmények között megúszott gazdasági bűncselekmény, amelynek rajta kívül minden közeli szereplőjét meghurcolták.

Ott lehetett ez a disszertációs lopás is, és most ezt fújta ki a szél. (Ez semmit nem von le a hvg.hu munkatásainak ügyességéből.) Éppen akkor történik ez, amikor Orbán élete legnagyobb latyakjában ül, és jószerivel senki és semmi nem képes őt ebből megmenteni. Sem a békemenetnek hazudott gyűlöletmenet, sem a majdani, a Fidesz által szervezett március 15-ei nyájas autodafé a "Büszkék vagyunk az áfaemelésre" jeligével.

Orbán Viktor egy bulgáriai levlapon nevezte meg a következő legfőbb közjogi méltóságot, most pedig egy bolgár úrról derül ki, hogy mit sem sejtett arról: az adataival itt visszaélnek. Lehet, hogy mindez véletlen, de az is lehet, hogy nem az. Amúgy Joszip Tot és Kaya Ibrahim sem tudta, hogy a nevét itt használják. Fideszéknél ez a módi.

Nehezen lehet szabadulni attól a gondolattól, hogy a Fidesz áll az új Schmitt-blama mögött. Különben mi a fenének kellett beleírni az alaptörvényükbe, hogy hivatali ideje alatt eljárás sem indítható a köztársasági elnök ellen, nemkülönben, hogy neki már két év szolgálat után is jár az örökké tartó szolgálati ház, a titkárság, az autó a sofőrrel.

Ki másnak lehet érdeke a gojóstoll alázása, mint Orbán Viktornak, akinek egyetlen menekülési útvonala lehet a Sándor-palota. Övé a kinevezés felelőssége, övé az elzavarás lehetősége.

Annyi nyugodtan kijelenthető: Schmitt Pál zsarolható állapotban vállalta el az alkotmány védelmét, a honvédelem főparancsnokságát, a nemzet egységének képviseletét. Ha elétették a papírt és azért vállalta, az a tragédia, ha csak tudta, hogy elővehető, akkor az. A díszmagyarba vedlett komcsi káder útja véget ért. Akkor is, ha marad, akkor is, ha megbízója elzavarja. 

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr763542325

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A dossziék dzsungelharca 2012.03.31. 12:08:08

Scmitt hazaérkezése után megjárta a megfelelő folyosókat, és táskájában volt egy dosszié, tele papírral. S bár nagyon sokat azt várták, hogy a mostani balhét már nem viszi el szárazon, ennek ellenére sérthetetlennek lett kinyílvánítva Orbán által, de c...

Trackback: Csapásirány – szerkesztőségi segédlet 2012.01.13. 18:32:37

Nem rossz a téma lekommunikálása, de lehetne jobb. Segítek. Mint a hvg.hu szerdán beszámolt: a jelenlegi köztársasági elnök 1992-ben benyújtott kisdoktori értekezésének legnagyobb része – a hvg.hu számításai szerint mintegy 180 oldal – egy ...

Trackback: Schmitt Pál kisdoktori dolgozata 2012.01.13. 15:51:05

Az újkori olimpiai játékok progromjának ellemzése Schmitt Pál Kisdoktori dolgozattya   Lásd: Nikolaj Georgiev: Az olimpiai játékok programjának elemzése. I. kötet 3. oldaltól, II kötet 465. oldalig. Hristo Meranzov és Nikolaj

Trackback: Miért éppen Bajnai Gordon? 2012.01.13. 15:29:48

Orbán Viktornak jelenleg nincs alternatívája sem a kormányoldalon, sem az ellenzékben. Magyarországon jelenleg egy ilyen ember van, de őt – egyelőre – nem érdekli a politika....

Trackback: Az “álamfő” beosztottjai voltak “disszertációja” elbírálói 2012.01.13. 15:27:38

Újabb kínos részletek derültek ki Schmitt Pál plágiumgyanús doktori disszertációjának ügyében....

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.13. 12:44:37

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Testbeszéd: Matolcsy, Varga és Fellegi Orbán előszobájában toporog 2012.01.13. 12:44:11

Mit árult el Varga, Matolcsy és Fellegi testbeszéde, miközben Simor letette a kabátját a miniszterelnök előszobájában? Tegnap reggel - a kormányzati tájékoztatás szerint - a jegybankelnök kérésére ült össze Simor András, Varga Mihály, Matolcsy Györg...

Trackback: Orbán Viktor életrajza 2012.01.13. 12:43:41

Alkalmas-e az ország vezetésére Orbán, akinek mindössze egy éves szociológus gyakornoki szakmai gyakorlata van a megélhetési politizálás mellett? Mihez ért az ELTE-n huszonnégy éve szerzett jogi diplomájával? Nézzük meg Europass sablonba feltöltött él...

Trackback: Szórakoztató Valláskritika megosztotta 2012.01.13. 12:08:22

azt a blogbejegyzést, ahol ez a felirat a trackback-ként megjelenik. Tehát a közösségi oldal jelenlegi 30 ezer havi aktív olvasójához is eljut. Aki többet is tudni akar tudni az olvassa el ezt a rövid összefoglalót, vagy kattintson rá az oldalra: faceb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mmunkás 2012.01.13. 13:51:21

Tegnap ezért kitiltottak az index poli-dilijéből:

2012-01-12 21:54:41
(Schmitt) "valamennyiünk arca a világ felé"

köszönöm ezt az arcot.
Ez az arc képviselt bennünket Václav Havel temetésén.
Tegyük azonos mérlegre a tevékenységüket.
És sírjunk.

Gépház válasz | megnéz | könyvjelző 2012.01.12 21:57:20 © (46575)
mmunkás kitiltva PoliDili topikból/fórumból.

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2012.01.13. 13:53:09

@Kara kán: Tudod, én szégyellem magamat, hogy az országnak olyan első embere van, amelyiket körbe röhögik, nemcsak itthon, hanem külföldön is.

Dig, Lazarus! 2012.01.13. 13:58:45

@luciferko: Csak remélni lehet, hogy van olyan. Mert ha nincs, akkor jó eséllyel legitimálódik egy eddigihez képest némiképp módosított, de még mindig nyomasztóan retrográd rendszer.
És ha van, de idehaza, akkor még mindig ugyanez a helyzet. Silvio, vagy Papandreu könnyű préda volt ebből a szempontból. Ráadásul ők zónatagok ...

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.01.13. 14:01:31

Van e a Schmitt hamisítványba helyesírási hiba, mert ha nem, akkor nem is Schmitt írta, vagy Georgijev tanulmánya alighanem fertőző volt, Schmitt Pál tehát nem lopta, csak valahogy elkapta tőle… Voltaképpen jól is esik – megint, nem először, sőt újra és újra – röhögni ezen a pojácán, de a gúnykacaj csak ideig-óráig feledteti a tényt, hogy Schmitt Pál alávalósága távolról sem marad következmények nélkül.
Schmitt Pál vágja ugyanis csak igazán bóvliba ezt az országot, nem a Fitch Ratings. Hisz a hazugság, a lopás immár az államiságunk szimbólumáig ér, innen már nincs fölfelé, csak lefelé van. Mindaz a sár, amit ez az ügy is kitermelt, elkezd szépen lecsorogni előbb Schmitt lábszárán, aztán szépen végig az egész hóbelevancon, s nem fog megállni a lakások küszöbénél sem. Úgy fogunk eztán élni, hogy az első közülünk elcsórt valamit, aztán letagadta, s majd, amikor eljönnek az ünnepeink, kiáll elénk, és beszédet kanyarít a ránk váró feladatokról, meg a becsületről. Tiszteleg a zászlónk előtt.

S.Pál " itt az idő", takarodó!

Grensberg 2012.01.13. 14:16:01

Schmidt az egész fideszes nomenklatúrát jelképezi. Középszerű, gátlástlan banda, akik bármire képesek, és bárkit kiszolgálnak, ha ez a privát érdekeiket szolgálja. Csak azt nem értem, hogy miért most vizsgáltatta meg a HVG Schmidt szakdolgozatát, és miért nem 2000-ben vagy 2006-ban, amikor a budapesti főpolgármesteri címért kampányolt "függetlenként"? Nem lehetne esetleg a többi politikus szakdolgozatát is megvizsgáltatni? Ha minden plagizáló tolvaj lemond, lehet, hogy kiürül a parlament?

Orangekiller 2012.01.13. 14:16:07

Hány ilyen mappa lehet még a HVG nél és Lajoso szerint a "Sintérnél" ?

salamander 2012.01.13. 14:19:32

Ennek a széthúzó országnak mindegy milyen "arc" a Miniszterelnöke, a Köztársasági Elnöke, stb.

Ezt örökölte az ország az MSZMP-től.

Itt van mindjárt a férges alma módjára kettéesett MSZP vagy a nemrégiben magát gyorsan elhantoló EszDéEsz, vagy gondolhatunk a hatszáz döfés/másodperc sebességgel tökön-szurkáló MDF-re...

Csoda hogy nem vezetjük be a rendkívüli állapotot.

A lényeg sem Gyurcsány sem Bajnai és fájdalom, de még Gréczy Zsolt sem alkalmas erre pozícióra.

***

hörgőszelep (törölt) 2012.01.13. 14:36:26

Hurrá! Utolértük a Merkeléket, nekik van a Karl-Theodor zu Guttenbergjük, nekünk meg egy Smitt Pálunk. Mindkettő alkalmas fénymásolónak.

Kalmár 2012.01.13. 14:38:32

Jópofa cikk:atv.hu/kulfold/20120113_faz_magyarorszag_nem_egy_masodik_gorogorszag
Egy oldal gazdasági dícséretből sikerült az ATV-nek annyit kihámozni, hogy reménytelen a helyzet....bravo

igenember 2012.01.13. 14:41:09

Smitt Palikának kellene kapnia ezért legalább egy kokit vagy sallert.

billy reed 2012.01.13. 14:43:40

@Kalmár: "Semmi baj Gréczy "úr", a lényeg, hogy a DK 3%-on stagnál. Senki nem hisz nektek, senkit nem érdekel a mondandótok. Olyan megnyugtató látni, hogy megbuktatok végleg.
Néha még köptök egy hegyeset, de már csak az állatokat nyálazzátok vele össze."

Biztos, hogy ugyanarról az országról beszélünk?
Mert nekem az uccsó hírem tegnapról az, hogy a Fityesz 16%-ra zuhant...hát ez nem tűnik kirobbanó sikernek ugyebár!

sárkányfő 2012.01.13. 14:53:36

Magyar Parlamenti Képviselők!

Függetlenül attól, melyik pártban ültök, ha csak egyikőtökben van egy kis becsület, az azonnal nyújtson be egy törvényjavaslatot, mely szerint ha egy köztisztviselőről kiderül, hogy hamis a diplomája/nyelvvizsgája/érettségije, bármije, az azonnal veszítse el az állását, és még fizesse is vissza a fizetését.
Függetlenül attól, hogy az a bizonyítvány éppen kellett-e az általa betöltött pozícióhoz. Hamisítókat, tolvajokat, csalókat ne tűrjön meg az állam.

Természetesen azonnali hatállyal lépjen életbe a törvény, hogy a Palibá-ra is vonatkozzon.

Tudom a fidesz nem szavazza meg, de sebaj, legalább ráég ez a bűn is.
Az új kormány, akármikor is jön, ez legyen az első intézkedése. A hamis papírokkal megszerzett pozícióból származó jövedelmet szerintem visszamenőleges hatállyal is be lehet hajtani, azt kvázi kilopta, kicsalta az államtól, sose járt neki.

Kalmár 2012.01.13. 15:00:13

@billy reed: Természetesen hülyeséget írkálsz.
1. Mi köze a Fidesz számának a DK eredményéhez?
2. Nem változott a Fidesz támogatottsága. 39% a biztosan szavazók közt. Az otthonmaradók nem váltanak le senkit, ne bénázz már ennyire. Nem tudom melyik országban élsz. Itt tél van, és nálatok?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.13. 15:02:53

@Bayer Zsót, simlis, jellemtelen tapló!:

Te, ezek a nickek olyan, de olyan jól minősítenek titeket.

A gerinctelenségeteket, az aljasságotokat, a gyalázatosságotokat.

Igaz Magyar 2012.01.13. 15:05:13

Nagyon jó logikus, tömör okfejtés.
Jó poszt.

Igaz Magyar 2012.01.13. 15:06:34

Bulgáriában még csinálnak lobotómiát?

Igaz Magyar 2012.01.13. 15:07:20

@Kara kán: szintúgy polgártársam, szintúgy. :-D

Kalmár 2012.01.13. 15:10:05

Heritage:A tulajdon szabadsága szempontjából 2006 után kezdtünk el egyre lejjebb csúszni a rangsorban, a huszonötödik helyről 2009-re a huszonhetedikig csorogtunk, majd a következő két évben látványosat zuhant a szabadságfok, 2011-re már csak a harmincnyolcadikak voltunk. Az elemzés szerint 2012-re sikerült visszamásznunk a korábbi szintre, ez régiós összehasonlításban is jónak számít, de még mindig csak a „mérsékelten szabad” sávban vagyunk.

Olyan nagy a diktatúra....képmutatók

Igaz Magyar 2012.01.13. 15:11:46

Végül is a Pálgium után (zsarolható elnök, zsarolható parlament stb... ) érdemes lenne elgondolkodni, vajon ez a trükköző kormánypárt nem-e talán illegitim egy kissé?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.13. 15:13:52

"a Fidesz áll az új Schmitt-blama mögött."
Nekem is ez jutott eszembe. Ügyesen kiszivárogtatnak, hogy nem rajtuk röhögjön a jónép. Legalább 1 hétig.

Igaz Magyar 2012.01.13. 15:18:09

@sárkányfő:
Egyrészt a mostani kotmányhoz kapcsolódó sarkantyúzatos valamikben ilyesmi már van írva. (ez alapján akarják felelősségre vonni a piszkoskomenistákat)

Másrészt meg Schmitt Pálgium csak maradjon ott alhol van!

A feladata elvégzésére, ( amire a csúti nagykorú kihasználta) tökéletesen megfelelt!

Tökéletes szimbóluma az ország vezetőinek. Igen, ezek ilyenek.

Én azt mondom maradjon Pál ott ahol van, nem ő bukott hanem akit ő odatette az egész rendszer.

don't worry 2012.01.13. 15:19:10

Következetlen az elmélet. Orbánéknak ez hiányzott utoljára, egy köztársasági elnök váltást lehet, hogy beterveztek, de a politika alapszabálya, hogy a saját oldalamat nem gyengítem. Márpedig ez a botrány a megrogyott jobboldalt tovább gyengíti, az elbizonytalanodó/csalódott jobboldali szavazókat még inkább megzavarja. Nem lehet megindokolni, hogy miért így akarná Orbán SP-t eltávolítani.

Mindemellett Schmitt Pál alkalmatlan pozíciójának betöltésére, és ha Orbánnak van esze, akkor egy komoly tekintélyű konzervatív professzort jelöl SP utódaként (nem kérdés, hogy SP-t el kell távolítani).

Gréczy pedig forduljon orvoshoz a szánalmas, és logikátlan elméleteivel, de mit is várhatnánk egy irigy alacsony IQ-jú szervilis firkásztól.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.13. 15:19:46

@Kalmár:
Na, ne félj mert kapsz te ezért az itteni gyalázkodóktól! Mert nem illik a megjegyzésed az irányvonalukba.

apanna 2012.01.13. 15:20:18

@Igaz Magyar: " vajon ez a trükköző kormánypárt nem-e talán illegitim egy kissé?"
Nektek semmi sem lenne drága, ha csak még egyszer. Ugye??

Igaz Magyar 2012.01.13. 15:22:09

@don't worry: Nem hallottál még az unortodox politikáról?
lol

sárkányfő 2012.01.13. 15:25:22

Scheiringnek 9 (kilenc) hónap kell ahhoz, hogy megírja a disszertációját, ezért vissza is vonul a politikától (talán örökre, más bajai is vannak):

index.hu/belfold/2012/01/13/scheiring_lemondhat_a_mandatumarol/

Ehhez képest Schmitt a doktoriját valamikor 1992 első félévében adhatta le, mivel a bírálatok dátuma: 1992. június 7. és 1992. június 10. Ez az ért érdekes, mert 1992-ben Olimpia volt július 25. és augusztus 9. között, és ekkoriban Schmitt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke volt.

Vajon mennyire lehet elfoglalt egy MOB elnök az Olimpia évében, közvetlenül az Olimpia előtti hónapokban?

Nem vagyok fideszes 2012.01.13. 15:28:51

Sipi, butus, meghoztátok a kedvem a nickváltáshoz, így sokkal jobb.

Naszóval: kizártnak tartom, hogy Orbán és stábja szivárogtatta ki az álamelnök piszkos kis ügyét, ha félre akarnák tenni, elég volna a nagyvezírnek csettintenie egyet, hű csicskása pedig ugrana, ahogy eddig mindig. Pont elég nagy szarban vannak, nem hiányzott nekik még egy baromi kínos és vérciki botrány. Szerintem szimplán egyszer ebben a büdös életben működött a klasszikus oknyomozó újságírás.

sárkányfő 2012.01.13. 15:29:41

@Igaz Magyar: amit írtam az csak elvi jelentőségű, a fidesz sose szavazna meg olyan törvényt, ami a saját államfője azonnali bukását jelentené. (már jogi értelemben, mert egyébként már megbukott.)

igényes 2012.01.13. 15:31:06

Kövér László megunta az egész dr. Schmittet. Nem is javasolta, most beáldozta, hogy Orbán is tanuljon egy picikét az esetből. Orbán téged Laci is elhagy már?

Igaz Magyar 2012.01.13. 15:31:45

@apanna: kinek? Nekünk Schmitt Pálgium maradására szavazóknak?

Nebazz!
"semmi se lenne drága"?
Kicsim ne magadból indulj ki!

Fides(lat)= hit .
Vakcsoport képzés?
Vezér pozitív tulajdonságainak hangsúlyozása?
A fantomra összpontosítás?
Trükkös érvelések?
Egyszerű, érzelmekre ható, ismételgetett üzenetek a plakátokon meg a saját tévékben?

Kicsim, szólok, minden jel arra mutat: agymosás áldozata lettél!

fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2010/03/25/propaganda_6_legaljasabb_modszere

don't worry 2012.01.13. 15:31:47

@Igaz Magyar: látom teljesen figyelmen kívül hagyod azt a tényt, hogy az Orbán által odatett ember blamája tovább gyengíti a fideszt, így Orbáb érdekeivel teljesen ellentétes. De hát mit várjunk GZS rajongójától...

igényes 2012.01.13. 15:40:39

@Lófasz Hadnagy, a Magyar Köztársaság Állampolgára:

Nincs igazad, mert Kövér és Orbán teljesen mást akar. Kövér kapja az infókat, értelmezi és rájött Orbán már nem jövő. Orbán messzebb ment, mint Kövér akarta. Kövér lenne az igazi vezető, csak Simicskánál van a nagy lóvé. Nincs most becsületes osztozkodás. Hamarosan jön Orbán dossziéja. Kövér nem hülye, de gonosz!

Igaz Magyar 2012.01.13. 15:41:08

@don't worry: mé' hát az unortodox politikába ez simán belefér...

Amúgy komolyan:
1. Orbán a létéért küzd (mint disznó a jégen) mert (minő újdonság) ismét bukott.
2. Orbánnak semmi nem drága, egyedül Ő a fontos és a hatalma. Leszarja ő, hogy ki hogyan fog bűnhődni, csak ő élje túl.

Így már egész valószínű az elmélet.

Igaz Magyar 2012.01.13. 15:42:53

@igényes: Ez is jó elmélet.
Bár szerintem nagyon össze vannak már ők nőve.

[megmondoember] 2012.01.13. 15:45:30

Zsolti, jó sokára esett le, hogy hogyan működik a politika. De azért örülök, hogy végre te is rájöttél arra, amit minden épeszű ember eddig is tudott: ti. hogy a Fidesz minden egyes kulcspozícióba jutott embere sáros, vélhetően több, igen nagy horderejű dologban is. Pontosan ezért kerülnek olyan kulcspozíciókba, ahol elvileg teljesen függetlenek lennének - de ahol valójában ennek ellenére továbbra is szolgai módon teljesítik a vezér parancsait, az egyéniség legkisebb jelének mutatása nélkül is, sokszor bűncselekményekkel felérő megoldások keretében is.

Vagy komolyan van épeszű ember aki azt gondolja, hogy egy ilyen méretű - és ennyi különböző korábbi pártból és ideológiából defektált megélhetési politikust egyesítő - pártban nem lennének napi szintű viták, konfrontációk, nézeteltérések, és nem váltották volna már rég le a sokadszor is bukott, és a pártot jelenleg is éppen minimum két évtizedre a hatalomból kiíró idióta, öntelt vezérét?

Arra, hogy hős pártunkban mindennek nyoma sincs, az egyetlen logikus magyarázat az, hogy a párt minden kulcsembere kvázi függelmi visszonyban van a vezérrel, aki valamilyen módon - ideális esetben több ügy kapcsán is - zsarolni tudja mindegyiküket. És mindenki gondolhatja, hogy nem kispályás bűnökről van szó itt, mert azok elhallgatásáért cserébe akkora patkányságokat, mint amiket ezek tesznek meg a legkisebb ellenállás és zokszó nélkül a vezér utasítására, még egy csiga se csinálna meg - nem ám, hogy egy gerinces.

Ez egyben persze azt is jelenti, hogy minden magas pozícióban lévő pártkatona is garantáltan fajsúlyos bűnöző, csaló. A különbség köztük csak annyi, hogy van akiről ez még nem derült ki, és van akit már egyel kevesebb dologgal tud zsarolni a vezér.

don't worry 2012.01.13. 15:47:07

@Igaz Magyar: Éleetéért küzd és ezért botrányt kreál és leváltja a köztársasági elnököt? Bravó fiam! Ülj hátra, egyes.

igényes 2012.01.13. 15:48:43

@Igaz Magyar:

Vannak házasságok, vannak barátságok, melyek felbomlanak.

Neked van egy Puskás Akadémiád 50 milliárdért, nekem nincs! Bocsáss meg Igaz Magyar barátom!

Hát ennyi!

rókafogta 2012.01.13. 15:55:45

@ Kalmár: Egyik szar táborhoz sem tartozva ,olyan megnyugtató látni ,minél több hazugság csalás hozzá nemértés stb. derül a ki a 2/3-os barátaitokról annál erősebben lökitek a megbuktatok dumát a kritikusaitokra közben mélyebbre már is nem bukhatnak a 2/3-os barátokkal együtt-az ország nagy vezérével (akiről lehet ,hogy hamarosan kiderül az oxfordi kocsmákban tanult,KISZ tag gyűléseken és a diplomája is onnan való (a gazdasághoz való viszonya kb. ezt is tükrözi) Sikerült az országot a gyűlölet országává tenni, zülleszteni de azért csak fogjatok fáklyát és sétálgassatok, szeretünk téged 27%-os ÁFA király nemzetmegmentő 3,5 millió embert megzsaroló S.P. székbeültető Ezüsthajó kormányos( bocsánat gyorsnaszád). De azért lehetőleg ne feledkezz meg a 2/3 kívül lévőkről akik összességében többen vannak, nekik is lesz hozzászólásuk, főleg akkor amikor nemzetmegmentő példa képeteknek elő kell teremteni már ebben az évben kb. úgy 1700 milliárdot (bízom benne, hogy a híveihez fordul a kalapozással,és mindjárt 1/3 alá olvad a nemzeti oldal amikor nem mások fa..... verik a csalánt, hanem a sajátjukkal.

Kalmár 2012.01.13. 15:55:54

@Kara kán: Az ilyesmire kevésbé ugranak. Kellemetlen hír. Inkább csak átugorják kussolva. Ha Viktor nevét leírom, na arra inkább ugranak a vakarcsok.

Igaz Magyar 2012.01.13. 16:00:25

@don't worry: hja, mert így tud a helyére ülni. Jól ki van stafírungozva az a pozició, pont olyan amilyen ne kell:
Dől a lé, parádézhat, adományozhat közpénzből és közben mehet focizgatni, be se kell járni dolgozni, még vitatkozni se kő senkivel, elég csak prédikálni.

A forgatókönyv már adva van, még dolgozni se kő érte: Putyin-Medvegyev-Putyin.

Igaz Magyar 2012.01.13. 16:05:20

Zsolti ez a blog olyan mint a viagra, Fidesz vazallusok beizgulnak tőle. :-)

abaka 2012.01.13. 16:08:41

"Nehezen lehet szabadulni attól a gondolattól, hogy a Fidesz áll az új Schmitt-blama mögött."

Nem tudom, Torok Gabornak egy par soros teljesen meggyozo ervelessel sikerult...

apanna 2012.01.13. 16:08:42

@Igaz Magyar: A fideszre azért szavaztam, meg más is, mert még mind a mai napig nincs más alternatíva. Normális ember nem pártokra szavaz, hanem irányvonalra. És a fideszé még így is fényévekkel jobb mint ami volt. Elbasztátok de nagyon. Örökre.....

pputto 2012.01.13. 16:11:31

Tudomásom szerint Orbán pszichoterápiás gyógykezelésre jár Bulgáriába.

Kalmár 2012.01.13. 16:20:29

@pputto: Rosszul tudod. Rosszindulatú hülye vagy.

főboszorka45 2012.01.13. 16:45:04

@hörgőszelep:
dehogy alkalmas! a másolás nagy tudomány! Még a végén a papírdarálóba teszi a másolandó papírt, amiből csak egy példány van!!!!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.13. 16:56:43

@pputto: rosszul tudod, mert grazban volt.

egyebkent ha megnezed, jo sok nyugtatoval nyomhatjak vektort, mert igencsak meg van tokasodva-ereszkedve a kepe, klasszikus tunetei a konstans szedalasnak:-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.13. 16:58:54

@abaka: na jo, de torok gabor az egyik agit-prop elvtarsa a fidesznek.

a "jozsaru-rosszzsaru" parosbol o a jo zsaru, kumin a rossz.

high up! 2012.01.13. 17:00:07

Jaj ti 1%-os bolsilibsik, vajon mitöl maradt gyúrcsótány Öszöd után hatalmon? Hát attól, hogy minden maszopos zsarolható, próbált volna gyurcsibohócnak keresztbe tenni. Ezt nyíltan meg is mondta az öszödi beszédben is az ország nagy marha böszméje.

Aztán amikor gyúrcsótány 2009 elején elfutott az általa köttött IMF-es paktum esedékes szakasza elöl, amikor a nyuggereket kellett volna földhöz vágni, akkor vajon miért tartott olyan soká a maszopnak, hogy találjanak egy marhát a pozicióba? Hát azért, mert sok zsarolható maszopos volt, de ebben a szituban még az ö büneik se voltak akkorák, hogy ne álljanak ellent az eleve lúzerrá rendeltetett pozíciót elfoglalni és szolgaian kivitelezni az IMF parancsát.

Csak egy nehézsúlyú gengsztert lehetett annyira megzsarolni, hogy el kellett vállalnia posztot, hát ez volt Libajnai.

greci, te meg kérjél legközelebb Karácsonyra egy kis eszet a Jézuskától, hogy olyan is legyen a háznál. Persze tökmindegy, mert legkésöbb 2014-ben a Deka mozgalamatok kihalt. A maszopos eftársaitok meg legkésöbb 2018-ban mennek utánatok a kommunista mauzoleumba.

high up! 2012.01.13. 17:02:47

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Majd akkor szólalj meg kedves Pisi, ha ez a kormány is államcsödöt jelent mint a gyúrcsótány-kunce rablóbandád.
Amíg ez nincs meg, addig is jobb lenne ha inkább fizetnétek vissza az 53%-ról 82%-ra felkúrt államadósságOTOKAT.

okostojgli (törölt) 2012.01.13. 17:06:07

11 óra óta csak 110 komment?
Mi a fasz van veletek, nácik, moslékzabálók?!

okostojgli (törölt) 2012.01.13. 17:11:46

@high up!:
Erre gondolsz, baromarcú:
82,6 %, 2012. január 2.

Egyébként mi a fasz lett a 3000 mrd-dal?
Csak nem ellopták?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.13. 17:15:23

@okostojgli: megg nem kaptak meg az ukazt a partkozpontbol, hogy most erre mifaxt is kellen reagalni

high up! 2012.01.13. 17:17:19

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Szegényem bolondom, akinek itt félni kell az pont te fajtád. Annyi eszed sincs, hogy megértsd, hogy jobb lenne kinyalnod Orbán fenekét, mert alatta jó dolgotok van.
Nem baj hülye libsiPisi, majd 2014-ben megtudod, hogy a szabadág harcodat köszöni szépen a Jobbik és kormányzó erö lett az Orbánt meguitáló szavazók által. Akkor majd vége lesz ennek a hazaáruló vásárhelyi maris meg tabajdi eftársok és követöinek a világának. Úgy lelö titeket a Jobbik a térképröl, mint biszku bécit. Fogsz majd akkor rohangálni IMF-es útlevélért meg Diepressés menedékjogért. Lúzer!

lajos0 2012.01.13. 17:18:53

@sárkányfő: "ha egy köztisztviselőről kiderül, hogy hamis a diplomája/nyelvvizsgája/érettségije, bármije, az azonnal veszítse el az állását, és még fizesse is vissza a fizetését."

Akkor mi adhatnánk kölcsön az IMF-nek. Persze ha kicsit demokratizálja előbb a működését :-)

high up! 2012.01.13. 17:20:54

@okostojgli:

Jaj de jó hogy ennyire marhák a maszoposok, mint te is vagy! Ez a 82% ugye az az érték, amin gyúrtcsótány rablóbandája Nyócév után átadta az államadósságot? Az 53%-ról átvétel után.

Kicsi szoci-boci gyerek, ez akkor azt jelenti, hogy a Fidesz alatt nem nött az államadósság. Neked még a 7 éves gyerekek számtani tananyaga is magas, most bizonyítottad.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.13. 17:23:35

@high up!: nem lesz, mert nyilvanvalova valt januar masodikan, hogy a jobbikot a fidesz szarta, szoval a jobbik a fidesz naci tagozata.

a fidesz bukasa magaval fogja rantani a jobbikot is:-)

hiszen a sok kis arbadsavos csocselek hogy kiment mar pinter egyetlen telefonhivasara ellentuntetni:-)

a kis kurvak:-D

szoval nem lesz jobbik utana. bajnai lesz es olajfa. es jol jegyezd meg: ezt az evet ez a kormany nem fogja kihuzni. hidd el, nem leszunk restek nemzetkozi segitseget igenybe venni, hogy kigolyozzunk benneteket:-D

frunkunku 2012.01.13. 17:51:15

A plágium, ugyebár mások szellemi termékének hivatkozás és engedély nélküli lenyúlása. A nagy drámaírók, többek között Shakespeare és Moliére harmadosztályú, esélyesen tehetségtelen kortársak azóta méltán elfeledett darabjaiból simán és betűhíven átvettek, és munkáikba beépítettek egy-egy ütősebb jelenetet. Ettől még Shakespeare és Moliére a világirodalom nagyjai lettek (maradtak), és a feledésre ítélt körmöncök is jól jártak, hiszen gondolataik, ha kissé áttételesen is, de fennmaradtak. Lehetséges, hogy a nagy bolgár sportfilozófus múzeumi raktárban porosodó eszmefuttatásai kizárólag a mi derék köztársasági elnökünk közvetítésével válhattak közkinccsé, és léphettek át az örökkévalóságba? Akkor pedig ez nem plágium, hanem kulturális hőstett.
Különben is, a két (bolgár és magyar) alkotás által használt valamennyi szó és kifejezés benne van a (francia és magyar) szótárakban, amelyek bárki számára akadálytalanul hozzáférhetőek. A szavak tetszés szerinti sorrendben történő használatát semmilyen formális törvény vagy írott-íratlan morál nem tiltja, ezért Schmitt Pál doktori értekezése nem is plágium. (Ezt az érvelést szerzői jogdíj nélkül átengedem a KEH illetékeseinek. Úgy érzem, kötelességem segíteni a kormányoldalt, hiszen ésszerű és korrekt magyarázatok tekintetében kétségbeejtően csehül, illetve bulgárul állnak.)

Parajpuding 2012.01.13. 18:17:10

Tudjuk, hogy a magadfajta egybiteseknek a világ két részből áll:
1. Zorbán alsó béltraktusából, ahol te is vagy
2. Azon kívül az ellenségesből (libsik, bolsik, komcsik, uzsorások, gyucsányok)

Csakhogy tudd, a bélparaziták a gazdatesttel együtt szoktak pusztulni:)

Parajpuding 2012.01.13. 18:18:02

Hígup! a fenti a tiéd:)

lajos0 2012.01.13. 18:23:06

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "szoval nem lesz jobbik utana. bajnai lesz es olajfa."

Lesz mindkettő csak a sorrend kérdéses. És meg is bukik mindkettő, meg vagy 3-4 másik is még.

lajos0 2012.01.13. 18:25:13

@Parajpuding: "Csakhogy tudd, a bélparaziták a gazdatesttel együtt szoktak pusztulni:)"

Dehogy is. Vidáman blogolnak utána is :-)

s 2012.01.13. 18:29:38

@csoko20: Akkor előhúznak egy újabb lapot abból a kibaszott vaskos aktából. Egyre gázosabbat, aztán már tüzéptelepvezetőnek sem mehet majd el vidékre. Ott fogja hagyni ezt a szart a picsába.

s 2012.01.13. 18:34:43

@high up!: Homályzóna. Pénz mibül lesz minderre? Tán csak nem az IMF-től? Mert akkor baszhatod.

s 2012.01.13. 18:40:13

@A fedlap nélküli Pálma strandsarü: Rabszolgahad, indulj velünk. (Szartakusz.)

kela-bá 2012.01.13. 18:41:59

" Nehéz ellen állni annak a pletykának,.."
Igy kezdődik a blog.
Ha pletyka akkor meg minek ennyi energiát forditani erre ? Meg gyűllöködni ? Az nem tesz jó az egészségnek!
A köztársasági elnök "puskázott". Az vesse rá az első követ, aki mindenben makulátlan volt eddigi életében! További szép napot !

2012.01.13. 19:03:41

Végre! Egy jó kis zaftos pletyka!
Neveket, dátumokat, hadd csámcsogjunk!
Biztos van egy szomszéd, aki ezt is látta :-)))))

high up! 2012.01.13. 20:03:05

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Te vaker nagyobb álmodozó vagy mint Matolcsi. A Deka agyúak is nagyon jól tudják már, hogy mekkora marhák voltak amikor kiléptek a maszop 10%-os védöernyöjéböl. A csöppnyi greci agy is felfogta már, hogy deklaráltan kiesö párttá váltak. Ezek már most tudják, hogy 2014-ben kihaltak, addig azért még megpróbálják a lehetö legtöbb pénzt lenyúlni a parlementböl, meg a párt támogató tagjaitól. gyúrcsótány is pont ezért nem adott egy garast se a párt alapításába, mert fosott, hogy mások is lopnak majd belöle, nem csak saját maga.

A maszop meg mint tudjuk biológiailag hal ki, legkésöbb 2018-ra. Az öreg komcsik rálépnek az utolsó lenini útra, a fiatal komcsikból meg nincs utánpótlás, mert agysérülten egyre kevesebben születnek, az öreg komcsik gyerekei meg unokái meg annyira kevesen vannak mint a gyúrcsány nevezetü bélféregben az igazmondás. Az ifjú komcsik most márciusban még kirakják az öreg lendvai vezette komcsik szürét a zsíros pozíciókból, aztán megkezdödik a snépszerüségi százalékuk lassú de biztos hanyatlása. Ha nagyon mákjuk van, akkor 2014-ben még meglesz az 5%-uk. Aztán 2018-ban mehetnek vissza oda ahonnan jöttek: a Csepel Vas és Fémmüvekbe segédmunkásnak.

Szóval a lényeg eftársam: rajtad kívül mindenki tudja az országban (legföképpen azok, akikért te itt harcolsz), hogy a baloldalnak szavazója itt többé nem lesz. Itt csak néppártok meg népi pártok lesznek. Internacionalista hazaáruló disznókra többé senkinek nincs már szüksége. Pakolhattok végleg, ha Orbánt megbuktatjátok. A Jobbik nem fog lepaktálni HitGyülikkel, kirakat-komcsikkal, úgy hogy rinyáljál csak Orbán ellen ezerrel, két év múlva majd rohansz majd menedékjogot kérni a Süddeutsche Zeitunghoz, meg a Financial Times blogrovatához.

Kandabula 2012.01.13. 21:19:10

A lényeg: "Schmitt Pál zsarolható állapotban vállalta el az alkotmány védelmét, a honvédelem főparancsnokságát, a nemzet egységének képviseletét. Ha elétették a papírt és azért vállalta, az a tragédia, ha csak tudta, hogy elővehető, akkor az. A díszmagyarba vedlett komcsi káder útja véget ért. Akkor is, ha marad, akkor is, ha megbízója elzavarja."

Gondoljuk el: jó az nekünk, ha a pasit egy fogadáson, egy külföldi látogatáson a háta mögött kiröhögik? Lesz képe egyáltalán elmenni ilyen helyekre (egyáltalán, egy kultúrkörbe)és rendre magyarázkodni? Emlékezzünk: Kövér László megmondta!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.13. 21:20:48

@A fedlap nélküli Pálma strandsarü: a jobbik az orban viktor alapitotta polgari okrokbol alakult ki

es januar masodikan a fideszes belugyer telefonhivasara meg is jelentek rohgton ellentuntetni.

ok a fidesz SA-ja.

Kandabula 2012.01.13. 21:26:58

Már máshol megjegyeztem: SP-t OV egy külföldi üdülése során, egy laza levélben (képeslapon? SMS-ben?) neveztette ki. A kinevezés komolytalan körülményeinek megfelelően, most lehetősége lenne egy hasonló komolytalan mobilhívással az ügyet rendezni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2012.01.13. 21:29:37

@high up!: vegetek van, kis csiska:-)

ennyi volt:-)

egy mocskos, tolvaj allat az elnokotok, egy darab fos az alkotmanyotok, egy szanaszet szedalt pszichopata a miniszterelnokotok

es mi vagyunk a vegztetetek:-DDD

semmik vagytok. koztorvenyes bunozok es cinkosaik. hamisitok, olajszokitok, keresztapak, tolvajok vezetnek benneteket. ha osszefogunk a tobbi unios allammal, az interpollal, titkosszolgalatokkal, nemzetkozi mediaval, hackerekkel, ugy ki lesztek innen picsazva, hogy sirva konyorogtok vissza anyuba:-)

de anyatoknak sem fogtok akkorra mar kelleni..:-)

emberiseg szegyenei:-D

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2012.01.13. 22:52:19

Az már volt, hogy a szóban forgó nemSchmitt dolgozat nemsokára, valami fatális véletlen folytán ugyanúgy el fog tűnni, mint a Schmitt-féle(?) diplomamunka? ha nem volt, akkor majd lesz...

No de ámberek, most őszintén: Ez az ember általános iskolás szinten ír "helyesen". Ki az a naiv első áldozós szűzkislány, aki azt feltételezte róla, hogy meg tud írni egy diplomamunkát? Nem ám kisdoktorit...

Akkor most mire fel a nagy meglepetés?

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2012.01.13. 23:37:45

És még valamit barátaim, mert úgy látom, hogy ebben a nagy zűrzavarban sokan kissé el vannak tájolódva: Mint tudjuk, a SOTE dékánja mondta amit mondott. És valószínűleg még életben van, hiszen a plafonozást végző kőműveseknek nincs kisdoktorijuk (gy.k: nem szakadt rá a plafon). Node, ami még ennél is szebb lesz, az majd a SOTE rektorának nyilatkozata lesz. Kettőt lehet találgatni (vagy inkább mégiscsak egyet), hogy mit fog mondani, az a jóravaló, jobboldali úriember (Ha majd véletlenül kitalálja húzni a fejét a homokból.). És igen csalatkoznék a világba vetett hitemben, ha ebben tévednék.

atila68 (törölt) 2012.01.14. 09:17:03

A poszt nyomokban összeesküvés elméletet tartalmaz.

Az igazi sztrovacsek 2012.01.14. 10:52:11

"Asszongyák" a közszlgálati Tv-ben, és külön kihangsúlyozzák a HIR Tv-ben, hogy minden rendben volt azzal a bizonyos irománnyal, meg hogy szakszerű, meg hogy tényszerű, meg hogy kiváló munka, meg hogy a bizottság nem hibázott.
Ezt nem is állította senki.
A bizottságnak nem dolga ismerni Európa összes doktori disszertációját 8-10 évre visszamanőleg.
Kiváló munka, kiváló értékelést kapott, oszt jó napot.
Erre úgy tesznek, mintha mgával a dolgozattal, vagy annak elfogadásával volna valami baj.
Na ezt hívják népbutításnak.

high up! 2012.01.14. 10:54:43

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Szegénykém, úgy jártál mint a komcsi pártvezérek, Kádár, Horn, gyúrcsótány: visszafordíthatatlanul elment az eszed. Annyira megbolondultál te szerencsétlen libsi agyserült, hogy saját magad vallod be, hogy a magadfajta libsi bolhafingra ebben az országban a kutyának sincs szüksége. Erre azt mondja a hülye agyad, hogy nem baj, legfeljebb majd minden nemzetközi bünözövel, meg szrevezetekkel összefogsz (hackerekkel, titkosszolgálatokkal), csak hogy megdöntsd a magyar kormányt.

Te nagyonmarha barom! Egy: ez büntetendö kategória. Budaházi, Tomcat mellé fogsz kerülni a börtönbe, ha valaki ezt az irományodat elküldi az NBH-nak.

Kettö: te szerencsétlen hibbant libsi, aztán mit csinálsz azzal a 99,9% lakossággal, akikre az akaratuk ellenére idegen kormányt akarsz hozni? Baromka náci-bolsi-libsike, ezt a rendszert már ismerjük, amikor a gazdijaid behívták az oroszokat, az ellenzéket kivégezték, Gulagra küldték.

Egy biztos: hamarabb fogsz te elmegyógyintézetben kikötni gyúrcsótány szobatársaként, mint hogy a gazdijaid a parlamentbe jutnak.

Az igazi sztrovacsek 2012.01.14. 11:07:24

Az hogy ezen a blogon az Orbánt kritizálók "csakis" Gyurcsányhívők lehetnek, az még elmegy valahogy, mert hát hol, ha nem Gyurcsány főtanácsadójának blogján legyen ez így!?
Csakhogy sajnos azt látom, hogy így van ez máshol is. A jobboldal még mindig ott tart, hogy aki nem "Orbánista", az "Gyúrcsányista".
Na persze ahol egy a vezér húsz éve, ott érthető, ha nem tudnak alternatívákban gondolkodni.
Mellesleg ha - Isten ne adja - az Eu valóban fölfüggeszti a támogatások folyósítását, Orbánt Simicska "saját kezűleg" fogja hátba szúrni, néhány miliárdos nagyvállalkozó hathatós közreműködésével.

Az igazi sztrovacsek 2012.01.14. 15:52:52

"Távozik az LMP frakciójának éléről Schiffer András. Ezt ő maga jelentette be a Lehet Más a Politika szombati választmányi ülésén."

HOPPÁ (?)

lajos0 2012.01.14. 19:10:10

"A legtöbb európai országnak csőd közeli hitelminősítés dukálna, az Egyesült Államok pedig bóvli besorolást érdemelne - véli a neves svájci befektető, Marc Faber. A guru szerint a fejlett országok igen jelentős fedezetlen kötelezettségekkel rendelkeznek, amelyek majd a jövőben válnak esedékessé."

De régóta mondom. Most másnak is eszébe jutott, de annál jobb.

paragrafus 2012.01.14. 20:38:10

Az a helyzet, hogy Schmitt Pál - bármennyire is elítélendő ez a cselekménye - nem köztársasági elnöki minőségében követte el a plágiumot. Függetlenül attól, hogy jogi értelemben elévült ez a cselekménye.

Ugyanakkor ha ez az ügy a HVG jóvoltából kirobban, akkor én meg szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy Schmitt Pál köztársasági elnöki minőségében szándékosan és tudatosan törvényt sértett akkor, ill. azt követően, amikor ebbéli tisztségére megválasztották.

És ez azért fontos és kardinális kérdés, mivel a köztársasági elnök meneszthető akkor (is), ha köztársasági elnöki minőségében szándékosan törvényt sért.
Hát ez is megtörtént.

A következőkről van szó:

A Köztársasági Elnöki Hivatal a 2000. évi XXXIX. törvény alapján - eredendően - egy szervezeti egységet képez, melynek a vezetője a Hivatalvezető. Ez a Hivatalvezető tölt be a törvény alapján egyedül közigazgatási államtitkári pozíciót. Akit ebből kifolyólag a közigazgatási államtitkári javadalmazás illet meg.

A Köztársasági Elnöki Hivatalban - beosztását tekintve - mindenki a hivatalvezető alárendeltje. Ennek ellentmondva a köztársasági elnök a törvény által meghatározott Hivatal élére előírt hivatalvezetővel egyenértékűen a Köztársasági Elnöki Hivatalban a Jogi, az Alkotmányossági, a Közigazgatási Hivatal, a Társadalmi Kapcsolatok Hivatal, valamint a Külügyi Hivatal élére egyaránt hivatalvezetőket nevezett ki, és akiknek a javadalmazásuk és besorolásuk a közigazgatási államtitkáréval egyezik.

Vagyis míg a törvény csak egy hivatalvezetőt írt elő, lévén a törvény alapján a Köztársasági Elnöki Hivatal csak egy szervezeti egység, addig Schmitt Pál az Alapító Okirat módosításával öt hivatalvezetőt nevezett ki a Hivatalban. Ezt Schmitt Pál úgy oldotta meg, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatalt feldarabolta öt, egymástól független és önálló szervezeti egységre. Így most a törvény előírásával szemben egy hivatalvezető helyett öt hivatalvezető van a Köztársasági Elnöki Hivatalban. Mindannyian a közigazgatási államtitkári javadalmazással.
Pedig a törvény alapján a közigazgatási államtitkári javadalmazás egyedül és kizárólag a Köztársasági Elnöki Hivatal, mint egy szervezeti egység vezetőjét, az EGY Hivatalvezetőt illeti meg.

A törvény csak egy hivatalvezetőt említ, egyes számban. A Schmitt Pál által módosított KEH Alapító Okirat viszont már többes számban említi a hivatalvezetőket. Vagyis, míg a törvény alapján a Köztársasági elnöki Hivatalban csak egy hivatalvezető lehet, addig Schmitt Pál a Köztársasági elnöki Hivatal alapító okiratának elnöki határozattal történő módosításával felülírta a törvényt és egy helyett öt hivatalvezetőt nevezett ki.
Tehát Schmitt Pál lényegében SZÁNDÉKOSAN és TUDATOSAN – saját hatáskörben - kijátszotta, kiforgatta és felülírta a törvényt.

2000. évi XXXIX. törvény
a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Legfelsőbb Bíróság elnöke tiszteletdíjáról és juttatásairól
10.§.(3). A Hivatal vezetőjét és vezetőhelyettesét a köztársasági elnök nevezi ki, és menti fel.
(4) A Hivatal vezetője közigazgatási államtitkári, vezetőhelyettese pedig helyettes államtitkári illetményre, illetőleg juttatásokra jogosult, jogállására egyébként a közigazgatási államtitkárra, illetőleg a helyettes államtitkárra vonatkozó rendelkezéseket kell megfelelően alkalmazni.

A Köztársasági Elnök I-1/02395-1/2010. számú határozata
a Köztársasági Elnöki Hivatal Alapító Okiratának módosításáról
- egységes szerkezetben -
2. A Köztársasági Elnöki Hivatal önálló szervezeti egységekből épül fel: a Jogi, Alkotmányossági és Közigazgatási Hivatala, a Társadalmi Kapcsolatok Hivatala, valamint a Külügyi Hivatala (együttesen a továbbiakban: Hivatalok).
A Hivatalvezetők javadalmazása és besorolása a közigazgatási államtitkáréval esik egy tekintet alá.

Budapest, 2010. szeptember 16.

Schmitt Pál
köztársasági elnök

www.keh.hu/index.php?cat=17&details=1&id=250

MIndezek alapján - a szándékos törvénysértés miatt - minden jogi lehetőség megvan arra, hogy Schmitt Pált felmentsék ebbéli hivatali tisztsége alól.

paragrafus 2012.01.14. 20:44:33

@okostojgli:
Alapvetően tévedsz.
Ugyanis ha valamilyen ok miatt nincs hivatalban köztársasági elnök, akkor az Országgyűlés (akkori) elnöke fogja automatikusan és ideiglenesen betölteni ezt a tisztséget mindaddig, amíg nem választanak köztársasági elnököt.

És ilyenkor az az Országgyűlés elnökének egyik helyettese lép elő elnöknek.

paragrafus 2012.01.14. 20:52:35

Arra is szeretném felhívni a figyelmet, hogy a jelenleg hatályos törvény szerint a (mindenkori) köztársasági elnöknek akkor jár az állami lakás, ha legalább két évig betöltötte ezt a funkcióját.

2012.01.20. 17:32:52

A törzs anyaga gerinc nélkül

„Doktorsmitt pontosan úgy védte meg a doktoriját, mint ahogyan azt megírta. Sehogy.”

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1482_a_torzs_anyaga_gerinc_nelkul

Szabad Gábor 2012.01.22. 11:52:19

A törzs anyaga gerinc nélkül

"Doktorsmitt pontosan úgy védte meg a doktoriját, mint ahogyan azt megírta. Sehogy."

www.vagy.hu/tartalom/cikk/1482_a_torzs_anyaga_gerinc_nelkul
süti beállítások módosítása