Mielőtt a magyar zember imára kulcsolja a kezét, hogy valahogy túlélje a 2012-es esztendőt, nem árt vetni egy pillantást az évet záró közvéleménykutatásokra.

Az adófizetők pénzén eltartott fideszes Nézőpont Intézetet most inkább kihagynám a sorból. Szerintük a a Fidesznek már nem is kétharmada, hanem háromkettede van, annyira jól mennek a dolgok. Amit tesznek, simán ordas hazugság, ennél több szót nem is érdemelnek.

Rajtuk kívül mindenki a Fidesz további esését, a bizonytalanok számának növekedését méri, az Ipsos és a Tárki különösen. Ám ha például a Mediánnál összeadjuk a teljes népességre vetített adasort, abból egyértelműen látszik, hogy a Fidesz 26 százaléka mögött a három demokratikus ellenzéki párt (MSZP-LMP-DK) már 21 százalékot hoz. (A Jobbikot a Fidesz mellé sem érdemes számolni, olyan a nemzetközi hangulat Orbán ellen, a demokratikus ellenzékhez sem, mert nem demokratikus párt.) A különbség körülbelül négyszázezer voks. Mondhatni, Orbán már a három másik előtt liheg - és egyre fogy a szuflája. Ráadásul most jön a 27 százalékos áfa, a megemelt adók, a drágább autópálya és benzin, a növekvő infláció, magyarán: a romló életszínvonal.

Igen tanulságos az az adat is, hogy a százfokú skálán 30 ponttal jutalmazták a választók az Orbán-kormány teljesítményét. Történelmi mélypont ez - és az első Orbán-kabinethez képest is. Arra kérdésre, hogy jó irányba menne-e a dolgok, közel nyolcban százalék felelt nemmel, a fideszes szavazóknak is közel a fele...

Orbán és a Fidesz zuhanásából részben a Jobbik profitált, de a megalakulásától számított hat hét is elegendő volt a Demokratikus Koalíciónak, hogy az első, küszöbelérési adatot produkálni tudja. Ez példátlan egy újonnan alakult párt esetében. Az MSZP egyelőre stabilizálta helyzetét, ugyancsak a küszöb fölött jár az LMP.

Az sem mellékes körülmény, hogyan vélekedtek a megkérdezettek arról, melyik a legelutasítottabb párt. Nos, a listát az MSZP vezeti, őket már a Fidesz, majd a Jobbik követi. Csak ezután jön az állítólag nem szeretett Gyurcsány Ferenc pártja, majd az LMP zárja a sort.

Az sem igaz, hogy Gyurcsány Ferenc a legnépszerűtlenebb politikus. A sort Hoffmann Rózsa és Matolcsy György zárja. Ennél is izgalmasabb, hogy az álamfő (sic!) vezeti a listát 33 ponttal, Orbánnak még soha nem volt ilyen kevés pontja (30) az elmúlt húsz évben. A sor végén kullogó Hoffman-nak 14 pontja van. A népszerűtlenségi verseny első és utolsó helyezettje között 19 pont a különbség. Egy százas skálán. Vagyis valaki kap két pontot, egy másik veszít kettőt és máris 6-8 helyet lehet előre rukkolni vagy zuhanni.

Új erőviszonyok formálódnak a magyar politikában. A példátlan politikai, gazdasági és erkölcsi felhatalmazással felruházott, azóta bóvliminiszterelnökké lett Orbán Viktor és a Fidesz visszaélt a bizalommal, rosszul sáfárkodott a hatalommal. A zemberek tudják, hogy baj van, félnek, bizonytalanok. Minden társadalmi csoport vérig sértve, megalázva. Orbán és bólogató csapata - mindannyian szemek a zsarnokság láncában - csak önmagára gondolt, senki másra. Itt az eredménye. És hol van még a vége?

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr663464760

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bántják szegény Viktor bácsit 2011.12.15. 12:02:06

Valamit írni kéne erről a szegény miniszterelnök-gyerekről: megsajnáltam szegényt, ahogy állt ott, mint hízásnak indult, alkoholista kisiskolás, Viki a vérzivatarban, édes szentem....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leponex 2011.12.15. 09:22:31

Jó Gréczy Zsolt Walesi Bárdunk, Weimari Mesterdalnokunk, Ferenc testvérünk Örökös Főtanácsolója, II.Rettegő Demokráciasiratóasszonyunk, ...:))

A népnek az ő szaván emígyen sopánkodik Péterünk e 'bíztató' közvélekedést látván:

"Most sajnálom csak igazán, hogy három héttel ezelőtt olyan magasra helyeztük a lécet. Akkor, az IMF-hez való visszatérés, illetve az ennek ellenére bekövetkező leminősítés hatására írtuk a címlapunkra, plakátbetűkkel, hogy ELÉG VOLT. De ez az ország lényegesen békésebb emberekből áll, mint a Népszava szerkesztői; az élet ment tovább ... és a magyar népnek arcizma sem rezdült; a legfrissebb közvélemény kutatások is a lista élére helyezik a Fideszt. ... Meglehet: Simor még tesz néhány bátor, vagy bátortalan lépést, hogy megfékezze az elszabadult miniszterelnököt, sőt esetleg az Európai Unióból is érkeznek majd rosszalló megjegyzések, de az eddig eltelt másfél év pontosan megmutatja mennyit érnek ezek az ellenlépések, illetve bírálatok. Pont semmit. Ahogy a médiatörvény esetében, ahogy a választási rendszer átalakításánál, ahogy az amerikai démars esetében, sőt az USA nagykövetének legújabb ópuszánál: a kormányfő és emberei magasról tettek mindenre és mindenkire.
Mint ahogy magasról tesznek ránk is. Örüljünk, hogy élünk. És, hogy ők még nem mondták nekünk azt, amit mi nekik: elég volt. Mert úgy látom, ez is hamarosan bekövetkezik. És ez sem érdekel majd senkit. Nincs ki megállítsa Arturo..."

Hát így van ez Kedves Bárdunk, valamiért csak nem akarja ez a vérig sértett 'birkanép', akik ugye " mindannyian szemek a zsarnokság láncában" Ferenc testvér zászlai alá gyűlve elkergetni az Arturo Ui Despotát.

Szóval szemek vagyunk a Zorbáni Diktatúra láncában, mi mindannyian immáron.
Molnár Csabástól, I.Rettegő Debreczenistől, Ferenc testvérünktől Gréczy Zsoltostól együtt :))
Kíváncsi vagyok, lajos láncszemünk hogy fogja kimagyarázni magát, hogy ő aztán nem ;-)

Természetesen mi azért még nem tudhatjuk, mi leszen a következő választás ( ami ugye biztos hogy előrehozott lesz, vagy el lesz halasztva .-) ) eredménye, Kedves Bárdunk addig csak reménykedjék kedvére!

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.15. 09:22:53

Bravó, végre erősödik a verseny, jönnek az izgalmas pillanatok. Szerintem a Fideszben még bőven van tartalék. 2012 tényleg kemény év lesz, ám hamarosan felváltja a 2013-as. Amerika enyhén optimistább, mint eddig, azaz kb. 2013 évközépre ér hozzánk a növekedési hatás. Mivel eddigi tapasztalataim szerint a jólét határoz meg mindent, a kormány bukása/maradása a 2014 tavaszi gazdasági helyzet függvénye lesz.

A tehetséges Gyurcsány úr Spartacusként vezeti DK-rohamosztagait, a (vélt) diktatúra ellen, a (zállítólagos) demokráciáért. Spartacusi hevületének ellentmondani látszik küzdelmének célja, miszerint Magyarország végre újra belesimuljon a politikailag korrekt adósrabszolgai rendbe, és engedelmes jobbágya lehessen a pénzvilágnak. Servus humilissimus a win-win együttműködés helyett? Ezt a szabadságot szeretnénk a Viktatúrával szemben? Ez lenne a (zállítólagos) demokrácia? Hátha van még jobb alternatíva az ellenzéki tarsolyban, és előbb-utóbb meg is ismerhetjük.

A haza nem lehet ellenzékben.

afejer 2011.12.15. 09:30:10

Hihetetlen, hogy még mindig jelentős azoknak a száma, akik beveszik a Fidesz maszlagot, hagyják magukat agymosni és a hivatalos kommunikációt beveszik. Ebben profi a kormány. Ezért lesznek még sokáig hatalmon. Csúszunk bele a diktatúrába. És ezt finanszírozná az IMF?

Anselmo 2011.12.15. 12:02:11

Csak negyedik vagyok :((((((((

Anselmo 2011.12.15. 12:09:20

Amit én olvastam, abban a DK támogatottsága a teljes népességben 3 százalék volt, a biztos szavazóknál volt 5, ami nem ugyanaz. Ezeket a számokat miért nem közli Gréczy?

chronometere 2011.12.15. 13:09:49

Gyűlik bennünk az elkeseredettség, a harag, az indulat.
De a hatalom nem figyel a jelekre.
Talán valóban megmozdulásokra, "lázadásra" vár, hogy aztán odacsaphasson?
Gondoljuk át, amióta a kezükbe kaparintották a gyeplőt, (először '98-ban) ontják az igét a magyar királyokat/királyságot dicsőítve, fényezve erősen azt a fajta rendszert, amely a szó szoros értelmében diktatúra volt.
Vajon miért? Valaki tán próbálgatja a koronát?
Azonban a nép sokkal bölcsebb, mint azt sok kommentelő-társam véli.
Klasszikus után szabadon: akkor keletkeznek forradalmak,
*amikor az elnyomottak már nem veszíthetnek semmit, ha harcolnak az életükért, a jogaikért,
* az urak pedig már nem tudnak a régi módon uralkodni.
Azzal egészíteném ki, hogy kellenének a bátor, okos szellemi vezetők, akiknek hallatszik a hangja.
Úgy látszik, még nem érkezett el az idő.
Az "uralkodó" azonban mindent megtesz, hogy az egyre közelebb kerüljön.
Csak reménykedni tudok, hogy nem kell azt mondani a rendőr/katona fiunknak/lányoknak, hogy ne lőjjenek, mert mi is ott leszünk!

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.15. 13:15:01

@chronometere: "Csak reménykedni tudok, hogy nem kell azt mondani a rendőr/katona fiunknak/lányoknak, hogy ne lőjjenek, mert mi is ott leszünk!"

Ha 8 évesnél fiatalabb vagy, akkor nyilván nem emlékszel 2006 őszére, mert még túl kicsi voltál. Kérd meg apukát vagy anyukát, mesélje el, mi történt akkortájt az utcákon.

kirsten 2011.12.15. 13:31:33

@Vértes László: Majd én elmondom, mert 2006-ban elmúltam 8 éves. Az alattomos pszichopata orbán háttérbeli támogatásával beindult egy csürhe minden cél nélkül. Egy volt a lényeg, rombolni, pusztítani. Akár meg is csókolhatod a seggüket. Primitív fideszdroid.

Scagnetti 2011.12.15. 13:44:24

Zsolti! Arra vagy büszke, hogy a támogatóinak felét elvesztett Fidesz még mindig veri az általatok elképzelt koalíciót? (Mert az Lmp-t csak ti soroljátok magatok mellé, ők hevesen tiltakoznak ez ellen, mert félnek, hogy a szagotok rájuk ragad.)

Egy darab szavazót nem voltatok képesek összeszedni két év alatt, Feri is csak azoknak örülhet, akiket a szociktól elhozott. Mondhatnám úgy is, hogy annyi szavazónak, amennyivel gyengítette az Mszp-t.

Jó nektek, hogy a semminek is így tudtok örülni.

Ez a kormány már elég sokat tett a bukásáért, de amíg ilyen ócska ellenzéke van, mint ti, simán behúzza a következő választást is.

Scagnetti 2011.12.15. 13:46:10

Az sem kis eredmény, hogy Feri lenyomta a fideszesek körében is utált Hoffmant meg az idióta Matolcsyt. Igaz, ők a neki való ellenfelek.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.15. 13:52:44

@kirsten: "Akár meg is csókolhatod a seggüket. Primitív fideszdroid."

Ezt olyan kulturáltan mondtad, hogy teljesen meggyőztél. :)

"Az alattomos pszichopata orbán háttérbeli támogatásával beindult egy csürhe minden cél nélkül."

Egy Társadalmi Szerződést megszegő miniszterelnök leváltása szerinted nem cél?

Az igazi sztrovacsek 2011.12.15. 13:57:47

@Vértes László:

Miért, mi történt akkortájt az utcákon?
Mert ahány ember, az mind másképpen meséli.
Én nem voltam ott. Eger elég messze van Bp.-hez, ezért csak azt tudom amit a TV-ben láttam. Randalírozó csürhét láttam. Meg érdekes módon sehol nem taláni azt a fölvételt, amelyen a HIR-Tv élő adásában látszott az MTV székház aulájának falára zöld festékszóró flakonnal fölírt méteres három betű: FTC
Meg valahogy azt sem nyomozta ki a Célpont című műsor, hogy ki van a rendőrautót fölgyujtó álarc mögött, pedig milyen ügyesen kinyomozták, hogy ki van az azonosító szám nélkül lövő sisak mögött. Szóval innen Egerből nézve pár ezer pesti huligán őrjöngédének tünt az egész, különösen hogy egyetlen vidéki helyszinen egy pofon el nem csattant. Mellesleg a szigorú magán véleményem, hogy amennyiben komolyan vesszük az egéz bohóckodást, akkor valaki ellen vádat kell emelni a btk.139.§ (1)(2) bekezdés alapján.
Az egész nem volt más, mint a kommunikációs hadviselés végsőkig feszítése.
Amikor tízéves kislányok ordítják az útcán, hogy "Gyurcsány bácsi takarodj" (írd be a kersődbe, és megtalálod) az úgy hívják, agymosás. Magas szinten művelték 8 éven át, és most pont ez üt vissza.
Azok a "zemberek" akik mást nem láttak a politikából min hogy Gyurcsány hazudott, meg a BKV-nál loptak - ami persze igaz - azoknak kell némi idő, hogy egyáltalán maguknak is be merjék ismerni, át letek kúrva. Nem kicsit, nagyon. Ezért nem értem hogy mit várnak egyesk. Változást másfél év után? Ugyan!? Majd a harmadik év végén talán már lesznek aki úgy emlékeznek, hogy nem is a FIDESZ-re szavztak. Az a népszerűség csökkenés ami eddig bekövetkezett, szinte pldátlan. Ekkora támogatottságból ennyi idő alatt ennyit veszíteni, talán világcsúcs. Hogy "leponex" kollágát idézzem, a lácszemek már gyengülnek ugyan, de még nem szakadnak. A "zemberek" ugyanis tökéletesen tisztában vannak vele, hogy békés demonstráció még soha sehol nem érte el a célját, lőni meg nem lehet. Meg azzal sem lenne jobb. Minek fölborogatni a kukákat, fölgyujtani a rendőratókat? Nyomásgyakorlás kell semmi más, az meg egyre erősödik, oszt jó napot. Ha erőszakos ellenállás lesz, az spontán fog kialakúlni, de akkor viszont 2006 októbere csak szakipari tanuló lehet majd mellette. (van rá némi esély)

Andráska8 2011.12.15. 14:25:30

Soha nem hazudó Orbán Viktor Mihály 2011. elején még Strong Europe-ról beszél, amit majd a magyar elnökség (értsd: Orbán Viktor) tesz erőssé. A katasztrofális leégés után már Európa és a Nyugat hanyatlásáról és bukásáról fantáziál, majd a "Strong Europe" hirdetője nem akarja aláírni a közös gazdasági együttműködést, ami megmentheti Európát az összeomlástól.

nepszava.com/2011/12/magyarorszag/kilepteti-orban-magyarorszagot-az-europabol.html

Anselmo 2011.12.15. 16:08:47

Az is kérdés, hogy a jelenleg független képviselő uraknak a fél év lejárta után van-e kedvük beülni egy parlamenti küszöb alatti párt soraiba. Vagy inkább szép csendben visszakullognak az MSZP-be. Muhaha.

chronometere 2011.12.15. 16:26:59

@Vértes László: Nem vagyok 8 éves sőt! Sajnos láttam 56-ot,láttam a részeg csürhe tombolását,ártatlan emberek akasztását lábuknál fogva,hallottam mikor egy EMBER meg mert szólalni:"azért ezt nem kellene ők is emberek"(ezt könnyű azonosítani hol).
Szeretnék egy szép békés világot ahol nem volna"úri társaság",de lenne mindenkinek munkája,tisztességes megélhetése,boldog családja,nem lenne a Zembereknek mindennapi megélhetési gondjaik,boldogak lennének,egyenlőek,szabadok,de ehhez nem kellenek a FideSS és talpnyalói.....
Volt egy ember aki ezt nagyon egyszerűen megfogalmazta:mindenki dolgozzon a társadalomban képességei szerint és részesedjen a társadalom által megtermelt javakból amennyire szüksége van........

chronometere 2011.12.15. 16:32:28

@Vértes László: Ami kimaradt a lényeg: az EMBER aki meg mer szólalni pár perc múlva már ő is"lógott"!

Scagnetti 2011.12.15. 17:01:48

@chronometere: "Volt egy ember aki ezt nagyon egyszerűen megfogalmazta:mindenki dolgozzon a társadalomban képességei szerint és részesedjen a társadalom által megtermelt javakból amennyire szüksége van........"

És ki állapítja meg, hogy valakinek mire van szüksége?

Az igazi sztrovacsek 2011.12.15. 17:03:46

@chronometere:

Én már azzal is megelégednék, ha nem lenne roszabb.
Nem kell hogy jobb legyen, csak maradjon az életszínvonal ezen a szinten. Néhány évig legalább.
Néhány millió nyugdíjas, minimálbéres, munkanélküli, fiatal házas, szakmunkás, közalkalmazott stb. már szintén eljutott erre a szintre.
Sajnos.
Most a csalódás, a fásultság, a beletörődés, az elkeseredettség időszaka van. A leggyakoribb megjegyzés a "zemberek" között ha a kormányról esik szó amikor közöttük járok, - és sokat járok - "Menjenek ezek is a K... anyjukba!", hozzá egy kézlegyintés. Vártak a "zemberek" valamit. Valamit, a mindent jobban tudó, sohasem hazudó, 2/3-os fölhatalmazással bíró hatalomtól. Attól a hatalomtól, akinek nem kell bajlódnia az ellenzékkel, a koalíciós partner nyűgjeivel. Azt mondták magukban, MOST IGEN! Most meg lehet csinálni. Meg van hozzá minden föltétel, teljes fölhatalmazással. És mit kaptak? 27%-os Áfa-t, égig érő benzin árat, elszálló hiteltörlesztést, kizsákmányoló munka törvénykönyvét, ellopot manyup pénzeket, megszünő rokkant nyugdíjakat, megszünő segélyeket, porig alázott közalkalmazottakkal államosított (bezárandó) kórházakat, iskolákat, nemzetközi szinten teljesen hiteltelen veztővel, és politikával. Bár ez az utóbbi érdekli őket a legkevésbé, mert egyenlőre nem látják ugyanis ennek mindennapokra való hatásait.
A kiábrándulás lassú, de biztos. A "zember" már csak olyan, hogy nem szivesen ismeri el, ha rosszul választott.
De valamilyen szintem "megérdemli" az ország ezt a pofont. Lassú, de biztos az ébredés. Ekkora pofont nem könnyű kiheverni, de kibírtunk már sok mindent, ezt is ki fogjuk.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.15. 17:12:14

Ja, és a "lényeg" amit tegnap hallottam:

"Inkább hazudott volna tovább a Gyurcsány!"

Hát mit mondjak...!?
Én sem akartam hinni a fülemnek.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.15. 17:51:23

@Az igazi sztrovacsek: "Azok a "zemberek" akik mást nem láttak a politikából min hogy Gyurcsány hazudott, meg a BKV-nál loptak - ami persze igaz - azoknak kell némi idő, hogy egyáltalán maguknak is be merjék ismerni, át letek kúrva. Nem kicsit, nagyon."

2006 ősze bonyolultabb volt a gyurcsányozó kislányoknál és a TV-székházat ostromló hulligánoknál. Tény, hogy volt randalírozás -- ahogy minden mai nyugati tüntetés után is van (Párizsban, Brüsszelben, valamint G20-as csúcsok alkalmával). Ott is rombolnak, a rendőrség ott is őrizetbe vesz. Gumilövedéket és festékes vízágyút nem szoktak bevetni, legfeljebb az arab világban. A magyar "randalírozások" nem voltak rosszabbak egy nyugati rutintüntetésnél, a rendőri reakció viszont sokkal durvább volt.

Ami nem történik nyugaton, az az, hogy egy kormány a gazdasági adatokat elhallgatva nyer választást (2006. április), majd zárt körben bevallja, hogy a gazdasági sikertörténet nem is igaz, és utána nem írnak ki új választást. Ilyen nincs nyugaton, nálunk meg volt. Ebből lett a népharag.

Olyan sincs nyugaton, hogy a Fidesz nagygyűlésébe belekergetik a szélsőjobbos tiltakozókat, és rájuk hivatkozva szétverik az egész tüntetést. (2006. október 23.) Ilyen nem fordulhat elő tőlünk nyugatra.

Olyan ellenben gyakori nyugaton, hogy a választást jóléti ígéretekkel nyeri egy párt, majd rövidesen kiderül, hogy sokkal rosszabb a helyzet, és megszorítások jönnek (Nagy-Britannia 2010). Természetes, hogy a választó elégedetlen, nem természetes, hogy képtelen felmérni a gazdaság helyzetét és az ellenzéki alternatívák érdemeit.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.15. 17:54:27

@Az igazi sztrovacsek: "Inkább hazudott volna tovább a Gyurcsány!"

Jó a magyar humorérzék, ez kiváló mondás!

Líbiában is elhangzik majd hamarosan, hogy jobb volt Kadhafi idején. Ilyen a közéletünk színvonala, és ha így gondolkodunk, az életünk színvonala is olyan lesz.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.15. 18:01:41

@chronometere: Tiszteletben tartom a tapasztalataidat, de a világ akkorát változott '56 óta, hogy nem hasznos párhuzamokat keresni.

Akkor szabadságot akartunk, most meg jólétet, mert a szabadság megvan, sőt elcsaptuk vele a pocakunkat.

Azt hiszem, a választók is leragadtak '56-nál, mert szabadságot lehet központilag hirdetni, de 5%-os GDP-növekedést mi, zemberek tudunk produkálni, ha az izom mellé észt is rakunk, hőzöngés helyett dolgozunk és adózunk, miközben megfontoltan képviseljük nemzeti érdekeinket.

chronometere 2011.12.15. 18:33:20

@Vértes László:" mert a szabadság megvan"
Kiragott félmondat igaz,ezt mondták 1990-ben és azóta folyamatosan mondjuk:éhes ember nem ezt a"szabadságot"akarta!

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.15. 18:40:54

@chronometere: "éhes ember nem ezt a"szabadságot"akarta!"

Bizony, igazad van. Itt az elméleti háttér hozzá: www.ektf.hu/hefoppalyazat/pszielmal/maslow_motivcis_piramisa.html

Amíg az alsó szintű szükségletek legalább részben nem teljesülnek, az emberek többsége azt sem tudja, hogy egyáltalán lehetséges többet, jobbat akarni. Ez történt és történik velünk. Ezért állítom, hogy 2014 nyarán a jólétünk állapota dönti el majd a választást, és nem az a sok sóder, amit itt közben egymás nyakába borogatunk.

laci0011 2011.12.15. 19:14:53

@kirsten: Most vérig sértetted,és lepereg róla,majd másról kezd beszélni,tipikus nem?

laci0011 2011.12.15. 19:19:10

@chronometere: Ráadásul érthetetlen,miért is éheznek,nélkülöznek rengetegen,mikor a szükségleteink sokszorosát vagyunk lépesek előállítani.Valószinűleg a tengerbe öntik,vagy eladják máshová ráfizetéssel mint a postabankot.

laci0011 2011.12.15. 19:22:17

@chronometere: Nekem tisztára az az érzésem mintha viktorral társalognál,esküszöm.Lózungok vastagon.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.15. 20:56:44

@Vértes László:

Válaszodat azzal kezdted, hogy idéztél tőlem néhány sort, viszont amit azután írtál, annak szerintem semmi köze nincs az idézet részhez.
Bár ezt Te biztosan másképp látod.

De:
"Ami nem történik nyugaton, az az, hogy egy kormány a gazdasági adatokat elhallgatva nyer választást (2006. április)"
Semmi nem bizonyítja ezt, a FIDESZ-es kommunikáción kívül. Viszont jogerős bírósági határozat szól arról, hogy a kormány mindenben a törvények szerint, a határidők betartásával járt el.
Csak ez nem hangzott el minden áldott este háromszor a híradóban.
Tudod olyan ez, mint az agymosó televízió mai híradójának, a szlovákiai kettős állampolgárság ügyében elhangzott kommentárja. Az utolsó szóig igaz ami elhangzott - mily kedves volt a mély magyar jobbikos idióták fülének - mégsem így van.
Mellesleg volt olyan is aki hazudott ez ügyben, és most elengedik az adósságának kb. a felét. Akkor az a szerencsétlen Gyurcsány kormány, még hazudni sem tudott tisztességesen?

Az igazi sztrovacsek 2011.12.15. 21:14:34

Orbán egészen pontosan ezt mondta: “az eurózóna országainak viszont nincs más választásuk, ugyanis bár van közös pénzük, de nincs közös gazdaságpolitikájuk, közös költségvetésük, és ha ez így marad, tönkre mennek, szétesik az euró, és abból katasztrófa is lehet, vagyis nekik a közös pénz után közös költségvetési politikát, majd közös gazdaságpolitikát kell alkotniuk, és ki tudja, talán politikai uniót is.”

Vagyis ŐK, és nem MI.
És ez számomra azt jelenti, hogy nyaktól fölfelé komoly problémák vannak.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.15. 21:29:29

"A választók szemében Orbán egyenlő a Fidesszel. El tudja képzelni, hogy a frakciótagok, akiket Orbán maga válogatott ki egyesével, hátba szúrják a mentorukat?

Minden további nélkül. A polgármesterek – van belőlük hetvennyolc a frakcióban - már lázadoznak, tudják, a többségüknek nem lesz helye a 2014-es, kétszáz fős parlamentben. Ráadásul Orbán elvette a kórházaikat és a közintézményeiket - nehéz ezt otthon elmagyarázni."

"Erről beszélek nyuszó-muszó"
A büszkeségtől enyhén dagadó mellkassal olvastam, hogy Kéri László szavai szinte szó szerint megegyeznek az általam hetekkel ezelőtt itt leírtakkal.
Pedig nem is vagyok politológus.

UncleSam 2011.12.15. 22:23:17

Tanítsd meg erre a mondókára gyermekeidet, unokáidat is!

Egyedem begyedem tengertánc, Hoffmann Rózsi mit csinálsz?
Nem csinálok egyebet, butítom a gyereked,

Egyedem, begyedem tengertánc, te Matolcsi mit csinálsz?
Nem csinálok egyebet, lenyúlom a pénzedet,

Egyedem, begyedem tengertánc, Lázár Jani mit csinálsz?
Nem csinálok egyebet, növelem a zsebemet,

Egyedem, begyedem tengertánc, Giró András mit csinálsz?
Nem csinálok egyebet, lehazudom az eget,

Egyedem, begyedem tengertánc, Orbán Viki mit csinálsz?
Nem csinálok egyebet, HÜLYÍTELEK TITEKET.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.16. 11:05:08

"Orbán Viktor miniszterelnök hatalmas sikernek tartja a magyar bankokkal kötött megállapodást, az IMF-et úgy jellemezte, mint a saját bankunkat, amivel éppen tárgyalunk, illetve kijelentette, hogy örömmel fogadják az összes most visszatérést fontolgató magánnyugdíjpénztári tagot."

Mondom Én, nyaktól fölfelé óriási problémák vannak.
Hatalmas siker?
Naaaaaaaaaa..............
Bukovári!
Ezzel kellett volna kezdeni másfél éve!
Megállapodni a bankokkal.
De ők erőből diktálni akartak, azután csodálkoztak, hogy a bankok betartanak.
Most meg hatalmas sikernek adják el, hogy a bankok kikényszerítették a tárgylásokat, és a megállapodást. Az IMF mint a saját bankunk, amivel éppen tárgyalunk.
Hát ehhez nincs mit hozzáfűzni, mert ekkora baromságot a világon miniszterelnök még nem mondott, oszt jó napot.
"kijelentette, hogy örömmel fogadják az összes most visszatérést fontolgató magánnyugdíjpénztári tagot."
Hogy nem sül le a pofájáról a bőr....

lajos0 2011.12.16. 20:00:58

@Andráska8: Orbán már mondott mindent, meg az ellenkezőjét is, hasonlóan a többi nagyeszű politikushoz, de ettől függetlenül azért Európa hanyatlik.

lajos0 2011.12.16. 20:47:10

@chronometere: "Volt egy ember aki ezt nagyon egyszerűen megfogalmazta:mindenki dolgozzon a társadalomban képességei szerint és részesedjen a társadalom által megtermelt javakból amennyire szüksége van."

Volt. Aztán népirtás lett a vége, mikor Lenin ügynök ezt a gyakorlatban is megpróbálta kivitelezni.

lajos0 2011.12.16. 20:49:27

@chronometere: Egyébként minden forradalomnak volt ilyen része, elég a nagy franciára gondolni, a nagy októberit csak azért nem írom, mert az egy puszta külföldről pénzelt államcsíny volt nem forradalom.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.16. 20:52:22

@Az igazi sztrovacsek: "Viszont jogerős bírósági határozat szól arról, hogy a kormány mindenben a törvények szerint, a határidők betartásával járt el."

Ez fontos ügy, utánajártam. A felszínen valóban minden rendben lévőnek látszik: www.nepszava.hu/articles/article.php?id=272538#null

Ugyanakkor hogyan magyarázod, hogy a választók a Pannon Puma száguldásáról szóló kampány alapján szavaztak az MSZP-re? Ha az MSZP valóban időben és valós tartalommal tette közzé a gazdaság adatait, hogyan hihették azt a választók, hogy a Pannon Puma száguld?

Ha nem hitték, miért szavaztak az MSZP-re. És ha a gazdaság adatairól a valóságot közölték, valamint ez világos volt a választók számára, akkor miért hangzott el az őszödi beszéd? Mégsem volt világos, hogy áll a gazdaság? Ha nem, miért nem?

Valami nem stimmel itt, de hátha te megmagyarázod.

lajos0 2011.12.16. 20:52:25

@Vértes László: Én a tévészékház felgyújtását elsősorban továbbra is a titkosszolgálatok számlájára írom, majd ha a titkosításokat 80 év múlva feloldják kiderül igazam volt-é benne.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.16. 21:04:18

@lajos0: Mégis guru lennél? Mivel legalább két titkosszolgálat van (egy bal- és egy jobboldali), a titkosítás feloldása nem fog használni, mert erről eltűnnek vagy sosem voltak adatok, de én is osztom a sejtésedet.

lajos0 2011.12.16. 21:16:59

@Az igazi sztrovacsek: Teljesen mindegy elengedik vagy sem a görögök adósságának felét, egy évbe nem fog telni, és visszanő. Merkelék csak az időt húzzák, nem számolnak hosszú távon a görögökkel, mint EU-taggal, sőt ha jól sejtem velünk sem.

"Akkor az a szerencsétlen Gyurcsány kormány, még hazudni sem tudott tisztességesen?"

Én nekik sem hittem soha, de ez kicsit arra emlékeztetett mint mikor egy ismerősöm tisztességes korrupt embert keresett, aki nem csak elfogadja a kenőpénzt, de csinál is érte valamit.

lajos0 2011.12.16. 21:22:45

@Az igazi sztrovacsek: Hát bizony nem vagyunk az eurózóna tagjai, és nem akarlak elkeseríteni, de nem is leszünk.

lajos0 2011.12.16. 21:45:03

@Az igazi sztrovacsek: Az IMF kiebrudalásával saját bankunkat ebrudaltuk ki eszerint. Az egész már ott egy baromság, hogy az IMF nem bank és saját pénze sincs. De legalább a miénk mint megtudtuk. Másfelől gyanítom, hogy nem saját jókedvükben kezdtek el velük tárgyalni, hanem a nyilvánvaló államcsőd további kitolása érdekében, akkor meg úgyis vissza fogják őket hívni. Már most elhangzott Fellegitől, valami "feltétel nélkül visszavárjuk őket", ha jól hallottam.
Ők viszont azt mondják, hogy a jegybanktörvény megváltoztatása a tárgyalások megszakadásának oka. Orbánéknak valahogy nem sikerül úgy partvonalon kívülre tenni Simort, mint ahogy az MSZP Járaival meg tudta tenni.

lajos0 2011.12.16. 22:06:39

@Vértes László: A bal- meg jobboldalos leosztás csak a népnek szól. A politikai gazdasági maffiáknál ezeket senki sem veszi komolyan. Ezt Csintalan Sándor ki is mondta, mikor kiderült, hogy MSZP alelnökként a fidesz-közeli Defend kft. egyik tulajdonosa volt, és rákérdeztek.

lajos0 2011.12.16. 22:12:59

"Az adófizetők pénzén eltartott fideszes Nézőpont Intézetet most inkább kihagynám a sorból."

És máris velük kezdi a sort. Egyébként jogos is lenne, ha Gréczy úr nem az adófizetők pénzén lakott volna szintén jól nehányszor.

Az LMP-MSZP-DK szavazatainak összeadása, pedig azért nem intézhatő el, egy egyszerű matematikai művelettel. Én legutóbb az LMP-re szavaztam ( kizárásos alapon, meggyőződés nélkül), de ha bármiféle kokettálást láttam volna a gyurcsányistákkal, akkor ez a szavazat nincs. Ma már másért haragszom rájuk, de ez mindegy.

"Az sem igaz, hogy Gyurcsány Ferenc a legnépszerűtlenebb politikus."

Hát már egyre kevesebben számolnak vele, és azért kár szerénykedni, sokáig az volt.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.17. 13:31:16

@Vértes László:
"Ugyanakkor hogyan magyarázod, hogy a választók a Pannon Puma száguldásáról szóló kampány alapján szavaztak az MSZP-re?"

Szelektív az emlékezeted?
Ez a kijelentés ugyan olyan, egyszer elhangzott retorikai túlzás volt, mint a gyorsnaszád. Az előbbire sem épült kampány, mint ahogy az utóbbira sem fog.
Politikusok mondanak néha(?) ilyeneket, de ennek csak magukat szakértőnek képzelő, illetve szemellenzős párthívek tulajdonítanak jelentőséget.
És hogy miért szavaztak az MSZP-re?
Mert a "zemberek" nem érezték a mindennapjaikban hogy rosszabbul éknek mint 4 éve.

"Mégsem volt világos, hogy áll a gazdaság? Ha nem, miért nem?
Valami nem stimmel itt, de hátha te megmagyarázod."

Ige, megmagyarázom.
Jani bácsit Bivajboconádon, és Mari nénit Csajágóröcsögén nem érdekli, hogyan áll a gazdaság. Őt az érdekli, menyit tud vásárolni a fizetéséből, a nyugdíjából, a segélyéből.
És a magyar választók kb 60%-át Jani bácsi és Mari néni teszi ki.
Sajnos.
Azután jött persze egy agymosó program média túlsúllyal, (a baloldal legnagyobb hibája volt hogy ezt megengedte) meg egy gazdasági válság szükségszerű megszorításokkal, és Jani bácsi meg Mari néni elhitte, hogy "CSAK A FIDESZ". Most pedig rádöbbennek, hogy mégsem. Ezért írtam egy korábbi hozzászólásomban,hogy némileg megérdemli az ország ezt a pofont, amit most kap. Mert reményeim szerint Jani bácsi és Mari néni ezek után talán elgondolkodik azon, hogy nem minden tehén fekete, ami a TV-ben annak látszik.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.17. 13:45:20

"A felcsúti fociakadémiára annyi jutott, mint a 42 ezer egészségügyi dolgozóra."

Na ez az (meg az ehhez hasonlóak) amit éjjel nappal óránként tizenkétszer kellene sulykolni a médiába, hogy Jani bácsi és Mari néni is megértse, "miről szól a nóta"!
De most már késő. A FIDESZ kizárta ezt a lehetőséget, tehát nem maradt más, mint várni, hogy Jani bácsit és Mari néni a saját tapasztalataiból jöjjön rá, hogy valami nem jól működik.
És amilyen hülye ez a kormány, (2/3-al) erre megadja nekik az esélyt a jobb kezével, miután elvette a ballal.

Scagnetti 2011.12.17. 17:20:53

@Az igazi sztrovacsek:

"És hogy miért szavaztak az MSZP-re?
Mert a "zemberek" nem érezték a mindennapjaikban hogy rosszabbul éknek mint 4 éve. "

Pontosan. És hogy miért nem érezték, azt legkésőbb az őszödi beszédből mindenki megtudhatta. El lettek tolva a megszorítások, hogy a szocik megnyerjék a választást.

"Ige, megmagyarázom.
Jani bácsit Bivajboconádon, és Mari nénit Csajágóröcsögén nem érdekli, hogyan áll a gazdaság. Őt az érdekli, menyit tud vásárolni a fizetéséből, a nyugdíjából, a segélyéből.
És a magyar választók kb 60%-át Jani bácsi és Mari néni teszi ki.
Sajnos."

Sajnos? A választókat lecserélni nehéz, tehát ezen keseregni felesleges. És amíg Jani bácsinak filléres gondjai vannak egész életében, addig tényleg azt fogja nézni, mennyi van a pénztárcában. Az anyagi biztonságból könnyű elítélni azt, aki így gondolkodik. Onnan nézve valóban kicsinyes és ostoba a Jani bácsi.

"Azután jött persze egy agymosó program média túlsúllyal, (a baloldal legnagyobb hibája volt hogy ezt megengedte) meg egy gazdasági válság szükségszerű megszorításokkal, és Jani bácsi meg Mari néni elhitte, hogy "CSAK A FIDESZ". "

Azért ezt nyugodtan több részre is bonthattad volna, mert így egyben kissé fals.

Először is a megszorítások jó két évvel a válság előtt jöttek, ezért is lett pl. olyan csúnyán elverve az Mszp a 2006-os önkormányzatin. Pedig ekkor még nem volt válság.

Aztán jött a hónapokon át tartó vergődés, a folyamatos ötletelés, az egyhónapos programok, és a szocik csúsztak egyre lejjebb. És ekkor még mindig nem volt válság.

Az csak 2008 őszén jött, és ekkor mondott végleg csődöt szeretett miniszterelnökünk, aki még a válságmentes időszakban sem boldogult.

Ezek után csodálkoztál, hogy csak a Fidesz? Meg kell nézni a 2010-es mezőnyt, és az mindent megmagyaráz.

A médiafölényről annyit, hogy egyik szoci szimpatizánst sem zavarta, míg az ő oldalukon volt, csak azóta fáj nekik, mióta a Fidesz átvette a vezetést.

"Most pedig rádöbbennek, hogy mégsem. Ezért írtam egy korábbi hozzászólásomban,hogy némileg megérdemli az ország ezt a pofont, amit most kap. Mert reményeim szerint Jani bácsi és Mari néni ezek után talán elgondolkodik azon, hogy nem minden tehén fekete, ami a TV-ben annak látszik."

Igen, rádöbbennek. Ettől persze még ezután is azt fogják megszavazni, aki jobb életet ígér, mert ha valaki azt mondja nekik, hogy most még meg kellene szorítani, akkor ők azt fogják kérdezni, hogy mégis mi a fenét szorítsanak még? És nem hiszem, hogy az átlag (éh)bérből élő embert ezért hibáztatni lehet. Neki tényleg filléres gondjai vannak. Mit lehet még elvenni attól, aki havi hetvenezret keres?

Azt meg egyik bátor politikus sem meri kimondani, hogy "Jani bácsi, érted a büdös életben egyetlen kormány sem fog semmit tenni. Ilyen az új világ. Te, Jani bácsi, és veled együtt kb. az ország lakosságának nyolcvan százaléka sosem fogtok számottevően jobban keresni a létminimumnál. Tökmindegy, ki kormányozza az országot."

Majd ha lesz olyan, aki ezt kimondja, azt lehet bátor politikusnak nevezni. De ilyen egyhamar nem lesz, csak demagógok, akik szocdem vagy nemzeti vagy bármilyen más csomagolásban nyújtják át az ígéreteket.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.17. 20:14:24

@Scagnetti:
"El lettek tolva a megszorítások, hogy a szocik megnyerjék a választást."

Na és?
Ilyen a politika.
Azután meg nem lettek eltolva a megszorítások, és elvesztették a választást.
Most meg nincsenek is megszorítások :), és lehet, hogy így is elvesztik a választást.

"Sajnos? A választókat lecserélni nehéz, tehát ezen keseregni felesleges. És amíg Jani bácsinak filléres gondjai vannak egész életében, addig tényleg azt fogja nézni, mennyi van a pénztárcában. Az anyagi biztonságból könnyű elítélni azt, aki így gondolkodik. Onnan nézve valóban kicsinyes és ostoba a Jani bácsi."

1.A sajnos nem annak szólt, hogy hogy lenézem Jani bácsit, - baloldali ember nem tesz ilyet - hanem annak, hogy sok Jani bácsi van.
2.A legfrissebb felmérések szerint minden ötödik családnak gondot okoz a rezsi határidős törlesztése. Az legkevesebb kétmillió szavazó, és és mind azt nézi mennyi van a pénztárcájában.

"Aztán jött a hónapokon át tartó vergődés, a folyamatos ötletelés, az egy hónapos programok, és a szocik csúsztak egyre lejjebb."

Ebben a mondatban nyugodtan kicserélheted a szocik szót fideszre.

"Ezek után csodálkoztál, hogy csak a Fidesz?"

Csodálkozott a rosseb. Pont azon csodálkoztam, volna, ha nem. De ezek szerint nem értetted egészen, mit akartam mondani.

"ha valaki azt mondja nekik, hogy most még meg kellene szorítani, akkor ők azt fogják kérdezni, hogy mégis mi a fenét szorítsanak még?"

HÁT EZ AZ!
Most nem mondják nekik.
Tudjuk, nincsenek megszorítások. Csak az a baj, hogy az emberek ÉRZIK hogy van, akkor is ha nem ezt mondják nekik.

"Mit lehet még elvenni attól, aki havi hetvenezret keres?"

Attól lehet elvenni a legtöbbet mert ő az összes pénzét rezsire, élelmiszerre, ruhára költi, és az ÁFA emelés miatt kevesebbet tud venni.

A "bátor" politikusok kérdésében egyetértünk.

lajos0 2011.12.17. 22:02:05

@Az igazi sztrovacsek: Szerintem kissé alábecsülted a marinénik arányát, én legalább 85 %-ra teszem, és tényleg nem érdekli őket a gazdaság (sem). Ezért felesleges velük demokráciát játszatni. A pannon puma nem jelent meg a kampányban, sem az hogy ez a szerencsétlen félidióta Kóka a Magyar Köztársaság nevű részvénytársaság vállalatvezetőjének képzelte magát pár százalékos támogatottsággal, de egyéb ökörségek tényleg megjelentek. De a kampány tényleg a hülyéknek szól, tehát elég ilyeneket mondani, hogy "Igen, megcsináltuk", "Csak a Fidesz", stb..
Meg is érdemlik. Azt sem értem, hogy a Fidesz vezető gazdaságpolitikusai miért csodálkoztak rá annyira a szarkupacra, amit a gazdaságban találtak, hogy 'jé, erről ők nem is tudtak', mikor én itthonról a fotelből tudtam róla.

2008-ban már voltam bátor megjósolni, hogy ebbe a rakás trágyába amit itt sikerült összehozni 5-6 kormány még bele fog bukni. Nem is kellett hozzá nagy jóstehetség.

Egyébként Matolcsy hozzám képest egy ultraortodox közgazdász, de mivel nem pénzügyminiszterként dolgozom (egyelőre:), megtehetem.

lajos0 2011.12.17. 22:05:05

@Az igazi sztrovacsek: Azért a marinénik jó része rá is jött. Nézd meg csapnivaló, szánalmas idiótákból álló politikai elitünket, meg a választási hajlandóságot. Ez az igazi csapás a demokrácia illúziójára nem Orbánék szánalmas próbálkozásai. Olyasmit nem lehet felszámolni, ami nem is volt soha.

lajos0 2011.12.17. 22:21:27

@Scagnetti: A választókat lecserélni tényleg nehéz, ezért a választójogot pozitív adóbefizetéshez és IQ teszthez kötni egyszerűbb lenne. Nem lenne szigorú, ha a junior George Bush szintéhez kötnénk, a tisztességes birkapásztorok java beleférne :-)

Ezek a médiafölény elméletek pedig szerintem mindkét oldalon mítoszok. Ha a Magyar Nemzet vagy a Népszava 7 millió példányban fogyna, akkor annyit nyomnának oszt jónapot. Csak sajnos újságírók egyiknél sem kellenek, helyette lakájokkal van feltöltve az állomány. Sokan szociális okokból csinálják, az ő álláspontjuk érthető, de nem védhető. Ez a többi médiumra is nagyjából igaz. Láttunk valaha egy kemény leleplezést a Fideszről a Célpontban, vagy egy lesújtó kritikát az hitgyülis ATV-n az MSZP-ről ? Ezek ócska nyaloncok, és teljesen érdektelen mit mondanak bármiről.

Ez még nem is lenne zavaró, de hogy az én pénzemből fenntartott közmédiumoknak is ezeknek az ócska politikusoknak a fenekében kell lógni, vagy az álbulvár ostobaságokkal kell versenyezni, az vérlázító. Alig hittem el, amikor valamelyik nap a hirado.hu-n arról a szögletes rusnya angol picsáról értekeztek, mint őforróságáról. Ezt nekem miért is kell pénzelnem ?

Akkor lesz itt objektív, tárgyilagos közmédia, ha majd a Puzsér lesz a magyar tévé intendánsa, a kis puncibajszú menjetek az anyátokba fülöp helyett. Addig kár aggódni a sajtószabadságért, mert az sem volt soha. Amit a két egykori nagy párt nem akart témává tenni, az nem lett téma sehol.

lajos0 2011.12.17. 22:43:52

Elnézést kérek mindenkitől a néhol miniszterelnökies fogalmazásmódért, de mivel ritkán használok csúnya szavakat, vegyük úgy, hogy választékosan beszéltem .-)

leponex 2011.12.18. 00:01:59

@lajos0:
- elnézzük:)
- annál azért egy kicsivel többször használsz - bár elég választékosan - csúnya szavakat, mint ahogy a - hozzám hasonló - szelíd, megértésre, megegyezésre hajló galamblekű kommentelők igényelnék;-)

"Láttunk valaha egy kemény leleplezést a Fideszről a Célpontban, vagy egy lesújtó kritikát az hitgyülis ATV-n az MSZP-ről ? "

Asszem itt van az egyik fatális tévedésed, hogy akkor lesz jó világ, ha sok kis Puzsér majd jól megmondja mindenkiről, mekkora nagy sz@ar.
A Célpont egész jól teszi a dolgát, ugyanígy kellene tenni az ATV-nek is ( vagy másnak) például. Ehhez egyébként nem is kellene olyan nagy talentum, csak egy kis munka.
Meg aki megfinanszírozza:)
Ahhoz sem kell olyan nagy szellemi kapacitás amit Puzsér csinál. Semmi kockázat nélkül lehet szövegelni, beolvasni, lealázni. Szükség is van rá!
De ettől még semmi nem fog történni.
Tukacs bácsi, Bárándy úr, Gur Nándi is ezt teszi, a maga színvonalán.
Ennyi erővel a tótawét is körbe lehetne nyaldosni, pedig csak egy nagy rakás beképzelt sza...
Szerintem.-)
***
Az álbulvár (és a valódi) ostobaságokkal kapcsolatban természetesen osztom nézetedet. Hadd szaporodjon:)

leponex 2011.12.18. 00:07:47

@Az igazi sztrovacsek:
"Mit lehet még elvenni attól, aki havi hetvenezret keres?"

Jó kérdés, ami ugye arra utalna, hogy miért maradt még ezzel együtt is nagyobb támogatottsága ennek a Patás Autoriter Despotáéknak mint az akárhányadik jövendő köztáraságalapítóknak.

Valamit a Mari nénik mintha tudnának ...
Nem gondolod?

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.18. 07:31:15

@Az igazi sztrovacsek: "Azután jött persze egy agymosó program média túlsúllyal, (a baloldal legnagyobb hibája volt hogy ezt megengedte) meg egy gazdasági válság szükségszerű megszorításokkal, és Jani bácsi meg Mari néni elhitte, hogy "CSAK A FIDESZ"."

Itt nyilván nem 2006 tavaszáról beszélsz. Nem ártana, ha konkrétan kidolgoznád, hogy történt, hogy a többség nem hitt a Fidesznek, hogy rossz a gazdaság, majd megsértődött, hogy az MSZP szerint is rossz.

Miközben a bíróság szerint minden adat elérhető volt, amiből ki kellett volna ennek derülnie... Nem hiszem, hogy ebben a konkrét ügyben a választó a hibás.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.18. 08:05:13

@leponex:

A kérdést nem én tettem fel, én csupán megválaszoltam a saját véleményem alapján.
Mellesleg szerintem egyáltalán nem utal arra amit bele magyarázol, de úgy értelmezed ahogy akarod.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.18. 08:29:45

@Vértes László:
"Itt nyilván nem 2006 tavaszáról beszélsz."

Nyilvánvalóan NEM.

"Nem ártana, ha konkrétan kidolgoznád, hogy történt,"

Nem ártana ha konkrétan elolvasnád visszamenőleg a hozzászólásaimat, mielőtt bármire is fölszólítasz.
Mellesleg nem vagyok sem történész, sem politológus, sem szakértő, következés képen nem dolgozok ki semmit. Csupán irkálom itt a véleményem, és megtiszteltetés számomra, ha mások olvasásra, SŐT válaszadásra méltatják.

lajos0 2011.12.18. 08:42:20

@leponex: "hogy akkor lesz jó világ, ha sok kis Puzsér majd jól megmondja mindenkiről, mekkora nagy sz@ar."

Szerintem attól sem lett jó világ, hogy sok kis Szíjjártó vagy Nyakó képes ugyanazzal a három panellel megválaszolni mindent, meg kis Kerényik próbálják a butuska elképzeléseikkel nevelni a magyar néplelket. Nem gondolom, hogy Puzsér kinevezésétől valamely közmédiumba, (mondjuk csak egy műsor erejéig is jobb lenne a világ), viszont a közmédium kicsit jobban betöltené azt a célt, amiért eltartjuk őket. Azért mondtam pont őt, mert közszolgálati jellegű műsort én még szinte csak tőle hallottam, valódi problémákról, érthető stílusban (olyanban-amilyenben, de mégis), ahol nagyon keményen helyretették azokat a kis buta politikusokat, akik hajlamosak voltak szerkesztőnek képzelni magukat.
Ez lenne a média dolga.

Szellemi kapacitás szerintem ahhoz nem kell igazán, hogy szóvivő vagy politológus legyen az ember. A politológusnak aztán tényleg semmi felelőssége nincs, se a lakáj újságíróknak.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.12.18. 10:51:35

@Az igazi sztrovacsek: "Mellesleg nem vagyok sem történész, sem politológus, sem szakértő, következés képen nem dolgozok ki semmit. Csupán irkálom itt a véleményem, és megtiszteltetés számomra, ha mások olvasásra, SŐT válaszadásra méltatják."

Van olyan, hogy teljes érzelmi mellszélességgel állít valamit az ember, majd jobban belegondolva rájön, hogy mégsem olyan egyszerű. A 2006 tavaszáról írott észrevételeidben összekeveredik a múlt és a jelen, ezért javasoltam, hogy dolgozd ki egy kicsit a témát. Ha nincs kedved, akkor meg fogadd el, hogy a valóság minimum eggyel bonyolultabb, mint eddig gondoltad.

Számomra is megtiszteltetés, hogy veled dialogizálhatok, de engedelmeddel a tényanyag iránt még nagyobb tiszteletet érzek.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.20. 07:40:20

"Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár nem tudott arról a törvénymódosításról, amellyel a kormánykoalíció kinyitja a kapukat az egészségügyben a magánbiztosítók előtt - írja a Magyar Nemzet. A lap kifejtette: a változtatás lényege, hogy adó- és járulékmentessé tennék a munkáltatóknak a dolgozók utáni egészségpénztári befizetéseket.

A lapnak Szócska Miklós azt mondta: meglepett bennünket is a javaslat, mert semmilyen szakmai egyeztetést nem kezdeményeztek velünk ebben a témában. Most nyomozunk, hogy mi állhat a háttérben - tette hozzá. Mint mondta, Réthelyi Miklós miniszter egyeztetést kezdeményezett a Matolcsy György vezette gazdasági tárcával.

A lap szerint nemcsak az ágazatot irányító államtitkár nem tudott a tervekről, de más vezető kormánypárti politikusok sem hallottak korábban a Szijjártó Péter nevével fémjelzett javaslatról."

Molnár Lajos meg egy kicsit kidüllesztette a mellét a hírre.
Ez ugyanis MAGÁN EGÉSZSÉGÜGYI BIZTOSÍTÁS, oszt jó napot.
Mellesleg milyen kormányzás ez? Vagy teljes a káosz, vagy pár "fideszfőmufti" hülyének nézi nemcsak a zembereket, de még a saját kormányának tagjait is.
Az előbbi csak baj, az utóbbi önkény uralom.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.20. 07:52:12

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/19/barosso_ket_torveny_visszavonasat_keri_orbantol/

Valaki szivárogtat.
De valahogy nem a HIR Tv-nek.
Nyilvánosságra kerül egy személyesen Orbán Viktornak íródott levél, aminek ráadásul nem akárki a feladója. Ha mindez igaz, az nem jelent mást, minthogy ezerrel dolgozik már a belső ellenzék. Vagy a feladó hozzájárulásával került nyilvánosságra, mert a nyomás gyakorlás soha nem látott méreteket öltött, és az EU most már nyíltan követeli Orbán távozását.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.20. 08:01:07

"Elfogadta a köznevelési törvényt az országgyűlés kedd hajnalban.
Pokorni nemmel szavazott."

"Orbán elbeszélgetne azokkal a kormánypártiakkal, akik nem támogatták Handót a titkos szavazáson."

Bomlik az egység.
Minden kezdet nehéz, de ha egyszer egy a folyamat elindul, már nem megállítható. Bár ha más szempontból nézem, nem is ment ez olyan nehezen, hiszen még a ciklus felénél sem tartunk.

lajos0 2011.12.20. 10:55:19

@Az igazi sztrovacsek: Bizony az egészségügy nehély helyzetben, és én is azt látom, hogy a fejetlenség meg a koncepciótlanság ugyanúgy megmaradt, mint amikor a Somody alomból delegált dilettánsok (ágika és a druszám) irányították.

lajos0 2011.12.20. 11:01:00

@Az igazi sztrovacsek: Nyíltan még nem követeli, de őt is ugyanúgy lapátra tehetik, mint Gyurcsányt. Barosso tényleg nem akárki, a csőd szélén tántorgó Portugália egyik fő elkurója volt. Mellesleg Barossót a Goldman Sachs ugyanúgy lapátra teheti az EU éléről, mint ahogy ő az EU hozzánk hasonló perifériális országainak kormányait. Nekem kicsit furcsa is, hogy ezek miatt a pénzpiaci kinevezettek ellen nem jajgatnak a demokrácia barátai.

lajos0 2011.12.20. 11:03:06

@Az igazi sztrovacsek: Ez az egység már régen megbomlott, ezt csak eljátsszák. Ettől még persze senki nem fogja visszasírni a román kémnőkkel hetyegő Hillel Piftát és lyuksógorát Magyar Bálintot sem.

Az igazi sztrovacsek 2011.12.20. 11:56:00

@lajos0:

"Barosso tényleg nem akárki, a csőd szélén tántorgó Portugália egyik fő elkurója volt."

Na ezt utálom nagyon.
Amikor egy ember nyakába varrják egy rendszer összes problémáját. De sajnos ez megy mindenhol, mondhatnám ez a divat.
"Természetesen" Gyurcsány egyedül kúrta el az 'elmultnyocévet', Heves megyében csakis és kizárólag Soós Tamásra verik a balhét mindenért, Esztergomban senki nem hibás Medgyes Tamáson kívül, és persze ha netán az Orbán kormány megbukik, azt csakis saját magának köszönheti a vezér.
Bár az összes közül ez a legutóbbi áll legközelebb az igazsághoz.
Úgy beszélnek emberek a vezetőkről, mintha totális diktatúra, vagy 4-500 évvel ezelőtti királyság lenne.
Bár lehet hogy jobb lenne, mert a diktátorokat, ki lehet végezni, (Kadhafi, Szaddam) a királyokat pedig le lehettet fejezni, ha nem tettszett a rendszer (I. Károly).

lajos0 2011.12.20. 13:28:01

Nem egy ember nyakába varrom, de ha valaki miniszterelnökként jelentős részt vállal, az országa eladósításában, akkor talán azért egy kiemelt helyet megérdemel. Ráadásul kissé visszássá teszi a kritikáját, ráadásul 1974–75-ben egy maoista ifjúsági szervezetet vezetett, amit sokan nem tettünk. Medgyes neve, stílusa azért szintén bőven fémjelzi az esztergomi elkúrások sorát, pedig nyilván jól megfizetett társai is voltak az ügyek vitelében.

"Úgy beszélnek emberek a vezetőkről, mintha totális diktatúra, vagy 4-500 évvel ezelőtti királyság lenne."

Most akkor még sincs ?

"Bár lehet hogy jobb lenne, mert a diktátorokat, ki lehet végezni, (Kadhafi, Szaddam)"

Őket nem a diktátorságuk miatt végezték ki, hanem mert nem dollárt akartak kapni az olajért. Legvéresebb időszakaikban a demokrácia nagy barátja, az USA lelkesen támogatta, sőt fel is fegyverezte őket.

Amúgy a miniszterelnököket szintén ki lehet végezni, ha erre felmerül az igény.

lajos0 2011.12.20. 18:10:24

@Az igazi sztrovacsek: Hát ebben egyetértünk, bennem már hosszú évek óta felötlött ez a rebellis gondolat.

eg ember 2011.12.31. 00:34:17

Viktorka igaza volt Gyurcsánynak de ezt most Te kúrtad el!!!!Évi 400.000.- ft.ot vettél ki feleségem zsebéből mert úgy döntöttél hogy nincs adó visszatérítés és szerinted a délutános pótlék az 18h-tól 22h-ig tart és a cégeknek megmondod Te hogy a hétvégéket normál hétköznapi pénzen fizessék ki az alkalmazottakat amihez semmi közöd!!!!Mármint hogy a cégek hogy fizetik az alkalmazottaikat!!!Abban is tévedsz hogy lepattantunk Moszkvától és azt csinálsz amit akarsz,akinél a pénz van az diktál,tehát Brüssel!!!Miért nézel mindenkit hülyének???Egy szerencséd van hogy ilyen birka népen uralkodsz és uralkodik a hozzád hasonló ember mint a MAGYAR!!!Gyurcsány azt mondta az uralkodása idején "akinek nem tetszik elmehet" na én és gyerekeim elmentek és erre buzdítok minden fiatalt hogy el innen mert itt nincs jövőjük!!De kifejtem ezt is ha érdekel!!!!De miért is érdekelne!?

eg ember 2011.12.31. 02:04:05

Annyira frankón megtervezted az emberek jövőjét hogy ennek csak Te örülsz meg az akinek fogalma sincs mi lesz ebből!Lakás végtörlesztés???Ja Neked meg aki a közalkalmazottként dolgozik mert aki droidként gályázik egy mega cégnél annak senki nem segít nemhogy egy bank!!Te tudod miről beszélsz???Vagy csak szereted hallgatni a saját hangodat!!!!Felvilágosítalak!!!Ha ma Magyarországon bemegyek akármelyik bankba hitelért és meghallják hogy külföldön dolgozok szívszélhüdést kapnak és elutasítanak!!!Még ha 50 millás ingatlanod van is az 1 millás hitelre!!!Ausztriában reggel 7h-kor megkéred a hitelt 11h-kor megkérdik hogy a zsebedbe vagy a számládra kéred-e a zsét!!!Ha leakarom cserélni az autómat 100.-ra is kezest kérnek a bankok,ja és ha a kezesnek nincs jogsija nem lehet kezes!!!De ha bejelentem a lakásomba-akit másnap kijelentek-az nem gond!!!Tehát ha valaki megkér hogy legyek kezes a házához amit épít az nem jó mert nekem nincs házam???Normális itt valaki????Miért nem azt fosztod ki aki ellopta a pénzt és a macskájára kutyájára íratta a vagyonát??Ha én lennék a góré földönfutóvá tenném a családját is ha nem tudja bizonyítani hogy albérletben lakik ott vagy megtűrt személyként van a palotájában!!!

eg ember 2011.12.31. 02:31:24

Te Viktorka,elmondhatom hogy többed magammal azt gondoltuk hogy amit hirdettél a választásod előtt az remek és végre és....stb,De most többed magammal elmondhatom hogy rettenetesen csalódtunk mert ennyi baromságot amit összehordasz azt az eddigi kormányfők együttvéve sem hordtak össze!!!Te egy antikrisztus vagy hogy Nosztredamus szavaival éljek!!!!Engem nem nagyon érdekel amit az embereknek összehordasz amíg euróban kapom a fizetésem csak akik itthon maradnak azokat sajnálom!!!
süti beállítások módosítása