Mivel a szavazás tegnap este volt, a sajtó nem számolt be részletesen arról a voksolásról, amelyet a Demokratikus Koalíció megalakítandó frakciójáról ejtett meg az Országgyűlés. Pedig a szeánsz több, mint tanulságosra sikeredett.

A szavazás előtt az Alkotmányügyi Bizottság nevében Salamon László közölte, hogy Mesterházy Attila MSZP-elnök levele az indoka annak, hogy a DK tíz fővel nem alakíthat frakciót. A Fidesztől nem szólt hozzá senki. Ellenben a jobbikos Gaudi-Nagy valami börtönkosztról kezdett hadoválni - vélhetően a sukorói koncepciós perre utalva. A bátor MSZP-sek közül ugyancsak nem szólalt fel senki: egyikük sem érezte úgy, hogy volt párttársaik ügyében tett vállalhatatlan lépésüket indokolni kellene. Persze, nem csodálkozom: ezért a gyalázatért sokáig fognak szégyenkezni.

A meglepetést Schiffer András (LMP) jelentette, aki szerint rosszul döntött a bizottság, új eljárásra lenne szükség. Köszönet illeti, hogy nem adta a nevét ehhez a botrányhoz.

Majd jött a szavazás: 14 igen, 277 nem, tartózkodás nélkül. A 386 képviselő közül 291-en nyilvánítottak véleményt.

Ha valaki megnézi a név szerinti szavazást, azt látja: a DK képviselői mellett hat LMP-s is úgy gondolta, a Demokratikus Koalíciónak joga lett volna képviselőcsoportot alakítani. Köztük Schiffer. A nemleges szavazatokat a Fidesz-KDNP-Jobbik-tengely adta össze, meg Pősze Lajos ex-jobbikos független.

Az MSZP sunyi módon nem mert gombot nyomni. Legalább annyi tisztesség lett volna bennük, hogy nemet mondanak, főleg ha már ők kínálták tálcán a döntést Orbán Viktor pártjának és a nyilasoknak. Még az is becsületesebb álláspont lett volna, mint a lesunyt fejű távolmaradás, mintha semmi közük nem lenne az egészhez. Nyugodtan átkacsinthattak volna a túloldalra.

Gyalázat, amit tettek.

P. S.: Újraosztották a bizottsági helyeket is. Az MSZP a DK-ba átlépett Oláh Lajos helyére a Fenntartható Fejlődést Bizottságba az egyik régi harcost, Szabó Imrét, volt pest megyei elnököt jelölte. Két nappal azután, hogy hátralépést kért az "öregektől."

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr613384156

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sose lesz más a politika – időközi választás a II. kerületben 2011.11.15. 15:07:57

Ez ugyanaz a politika, amely előtte is volt és amely ezentúl is lesz. Vagy talán ők is úgy gondolkodnak, hogy az LMP az most már LMP lesz, feloldás nélkül, csak így magában nyerve értelmet, ahogy a Fidesz is már csak Fidesz. Ki emlékszik már arra, hogy...

Trackback: Adóváltozás 2012: januártól terményben és szervekkel is lehet majd adózni 2011.11.15. 14:40:42

Az éjszakába nyúló parlamenti vita legfontosabb eredménye, hogy 2012. január 1-től nem kizárólag Forintban, de terményben is lehet majd adózni. Mivel az ország lakosságának jelentős része vélhetően nem tud majd élni ezzel a lehetőséggel, számukra a köz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Epokit Drive 2011.11.15. 14:46:35

Ugyan már, Zsolti, a DK tíz tagja MSZP-listán szerzett mandátumot. Jogilag ugyan nem kötelezhetők rá, de erkölcsileg igen: tessenek visszaadni, aztán csináljanak pártot 2014-re, és lesz választás, azon elindulni. De nem ám, mint ez, hogy még párt sincs (under constr.), de parlamenti képviselete már van.
Vagy ez erkölcsös? Ha meg nem (gondold meg, az ellenkező oldalról miket "hadoválnál"), akkor Te se rinyálj erkölcsről, és ne kérd számon máson azt, ami a Te liblingjeidnek sincs. Csak hogy ugyanazzal a mércével mérj.
Btw. azt tudjuk, és kötve-fűzve is megjelent rá a bizonyíték, hogy a Te Feridnek a hatalomért semmi sem drága. Ez amúgy nem baj, ez a politika természete, a hatalmat kell megszerezni. De az "erkölcsös politikus" és a "fából vaskarika" kifejezések ugyanattól a feloldhatatlan ellentmondástól terheltek, így kár is bárkit hibáztatnod.
Ja, és köszönd meg Mesterházynak, ezt ügyesen csinálta. :)

ember67 2011.11.15. 14:47:12

@h.kovacs: A bibi még ezután jön: Gyurcsány, ha nehezen is, ha későn is, de lemondott a gazdasági nyomás hatására. Orbán ezt nem fogja megtenni. Hamarabb hírdet szükségállapotot és valami áldemokratikus "unortodox" törvénnyel hozzáfér a magánbetétekhez, bérekhez és lenyúlja. Nem úgy látom, hogy számukra a demokratikus rendszer bármilyen korlátot jelentene.

ember67 2011.11.15. 14:53:02

@Kivlov: kikérem magamnak! Veled szemben én tudok, akarok olvasni! Légyszíves ne keverj bele az alapvetően jószándékú, de agymosott -nem tudom hogy írtad- büdös szoclib-ező barátaiddal. Úgy nyilatkoztatsz ki hülyeséget, hogy nem gondolkodol: a komcsi, meg a liberális ALAPVETŐEN ANTAGONISZTIKUSAN ELLENTÉTES fogalom!!! Teszem hozzá Orbánhoz (52%) képest Gyurcsány(46% ez a központi visszaosztási arány)kezdő kismiska lett volna az MSZMP pártfőiskolán!!!

Kivlov 2011.11.15. 14:54:45

@ember67:
:D
ki mondta, h a kommer + a libber nem ellentétes. normál esetben.
a maszop-szadesz-zelempé triónak mégis sikerült 5vözniük ezeket a gyönyörűségeket. :D

megint 2011.11.15. 14:55:34

Elképesztő, hogy egy olyan hadjárat után amit folytattak az mszp ellen, amely pártnak köszönhetik, hogy ott ülhetnek egyáltalán, még mindig tudnak csodálkozni azon, hogy a régi pártjuk finoman szólva sem szimpatizál velük. Látom kezdenek tisztulni a szerepek, Ferenc már nem kritizál ezt meghagyja az "embereinek". A fidesznek jól jön, hogy lesz még egy párt, sőt ha minden igaz akkor ugye kettő új lesz, szépen eloszlanak majd a szavazatok, és egyáltalán nem biztos, hogy mindegyik eléri majd az öt százalékot, és mivel egyfordulós lesz, így ezek a szavazatok mennek a levesbe.

ember67 2011.11.15. 14:57:12

@Kivlov: Nem beszart, tudomásul vette, hogy nem csinálhatja tovább, mert személye elfogadatlansága miatt semmilyen intézkedés nem az ország javát szolgálja. Ennyi, megbukott. Nem kérdés, ő sem vitatja. Elk..a. BELÁTTA! Szerinted ilyen belátás elvárható olyan csapattól, amely az ellene rendezett tüntetés céljait képmutatóan, cinikusan megfordítja? Hát kinek hazudnak? Maguknak?

komcsi, a salabakter 2011.11.15. 14:58:16

Gréci, ma is nagyon lol vagy. Lesunyizod az MSzP-t, aztán nézd csak meg a posztod címét, ami tömény hazugság!!! Összvissz 6 lump állt ki mellettetek, a többségük még nekik SEM...

megint 2011.11.15. 14:59:16

ember67, azért mondott le mert már nem élvezte a párt bizalmát, a párt támogatottsága mélyponton volt, és ha végig marad akkor nem lett volna esélye még egyszer visszatérni.

komcsi, a salabakter 2011.11.15. 15:00:10

@ember67: nem lemondott, elküldték a p.csába, legalábbis Horn szerint.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.11.15. 15:00:16

Aki igazi Szabad Demokrata Szövetségben (Koalícióban) is elfogadja a többség akaratát ˘˘

Szóval ez így helyes... **

....hacsak nem veszi elő az SzDSz szótár értelmezését
Demokrácia = hatalmon vagyunk
Diktatúra = ellenzékben vagyunk

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.11.15. 15:01:39

Nem lehet kommentelni????
Hát hol a szólásszabadság?????

gergo1000 2011.11.15. 15:01:43

ez a greczy az aki az atv-n vezet egy olyan musort, ahol emberek pár száz forintért (percenként) elmondhatják a véleményüket?
Ha igen, akkor igen érdekes tőle olvasni ezt a posztot. annál a műsornál nem sok pofátlanabb rablás van.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.11.15. 15:02:46

huh

már úgy megijdetem, hogy nem jelent meg a kommentem

szinte éreztem, hogy a patásorbán telefonál, és jön értem a fekete autó

ember67 2011.11.15. 15:03:00

@Pékszakállú Henceg: Lesz még féléven belül olyan szitu, amikor Mesterházy megérti, miért pattantak le Gyurcsányék. Akkor menne már utánuk... Lassan kipereg a csávó az "öregek liblingje" státuszból, mert nincs GYF aki ellen odatették. Lelki szemeimmel látom az utódját: a sunyiszemű Ujhelyi-t

Aerion 2011.11.15. 15:03:22

Egyetértek Gyurcsány úrral, nem az a lényeges, hogy a demokratikus koalíció alakíthat-e frakciót megalakulása után jogi értelemben azonnal, vagy pedig majd csak 6 hónap múlva. Az a lényeg, hogy alakíthat frakciót, majd 6 hónap múlva. Ennyit a pozitívumokról, ha nem haragszol, kedves Zsolt, jelzek néhány néhol kritikai, néhol eszmei észrevételt. A pártotok neve demokratikus koalíció, de mitől demokratikus, és mitől koalíció? Először is ez a párt az MSZP-ből jött létre, egy olyan párt alapjain, ami csak papíron létezett. Mitől koalíció? Hiszen megalakulása után nem fuzionált semmiféle más politikai párttal. Szerintem attól semmilyen párt nem lesz koalíció, mert csatlakozik hozzá néhány olyan egyén, aki korábban más politikai párttok közismert alakja volt.

De ennél lényegesebb kérdés a párt név brandjének első tagja, az, hogy demokratikus. Mitől demokratikus ez a párt? Mi az, ami ezt a pártot demokratikussá teszi? Attól szerintem semmilyen párt nem lesz demokratikus, mert ezt a szót felveszi a nevébe, és bármilyen párt lehet demokratikus, ha a közvélemény ezt tartja róla. A demokratikus koalícióval kapcsolatban ennek tárgyában sokkal több a társadalmi kétely, mint a kétségtelenség. Tavaly, amikor Szili Katalin kilépett az MSZP-ből és elhagyta a frakciót volt párttársai, élükön Molnár Csabával le mandátumtolvajozták. Merthogy nem adta vissza az MSZP listáján szerzett mandátumát. Bocsánat, de akkor mosta a tisztelt DK-s képviselők miért is nem mandátumtolvajok?

Hol van a demokratikus jelző validitása ebből a történetből?

Mitől demokratikus, a demokratikus koalíció, mitől demokratikusabb az, amit a Fidesszel szemben ellenalternatívaként kínáltok, kedves Zsolt, hogy a harmadik köztársaság helyett ti egy negyediket akartok? Milyen alapon? A mostani köztársaság nem demokratikus? Ki állítja ezt? És milyen alapon? És miből gondoljátok, hogy a társadalom többsége, de akár csak egy számottevő kisebbsége is, értve ez alatt legalább félmillió választót ezt ugyanúgy gondolja, mi ti? Milyen alapon gondolnák ezt? Milyen alapon vonnák kétségbe a jelenlegi rendszer demokratizmusát? Mire fel? Na és ha mégis ez a helyzet, vagyis a kétségbe vonjátok ti és pártolóitok a jelenlegi rendszer demokratizmusát, akkor az bizony nem elég, ha ti ezt pusztán csak úgy gondoljátok, hanem be is kell bizonyítani, mégpedig a magyar közvélemény előtt, nem pedig azok előtt, akiknek történetesen tökmindegy, vagy éppen azzal együtt járó az érdek, mint amit ti mondtok, merthogy ebből keletkezik gazdasági hasznuk.

Na és ha ez nem sikerül, vagyis a társadalom többsége előtt nem lesz hiteles az érvelésetek, hiszen most sem az, de a helyzet mégis úgy hozza, hogy hatalmatok lesz a többség felett, mitől lesz demokratikus az, hogy a veletek egyet nem értő többség felett ti majd a magatok demokráciáját gyakoroljátok?

Nem folytatom (nincs is több időm), szerintem valahol ott kellene kezdeni a demokratikus koalíció ügyeinek rendezését, hogy tisztázzátok mit jelent a pártotok neve, mitől demokratikus és mitől koalíció. Ugyanis ha még ez sem sikerül, ez a párt soha nem lesz más, csak amit mutat magáról, egy meglehetősen arrogáns, következésképp a többség szempontjából szükségszerűen ellenszenves rétegpárt.

Jó munkát kívánva:
Aerion

komcsi, a salabakter 2011.11.15. 15:03:25

@Balt: ha Mesterházyban van politikai érzék, már időben közéjük ültetett néhány szocialistát éppen ebből a célból.

Petibá 2011.11.15. 15:04:25

@Pékszakállú Henceg: Tiszteletre méltó, hogy ennyire rajongsz egy közösségért, de ettől még tény, hogy olyanokat kerestek meg DK-sok, akik soha nem voltak DK tagok, viszont MSZP tagok, mindezt érdekes módon KÖZVETLENÜL a DK kiválása után. Biztos hülye vagyok, de ezt nehéz másnak tekinteni, mint szavazatrablásnak egy volt közösségből. Méltányosságot olyan valaki kérjen, aki méltányosan járt el. Na, ez az, amit a Gyurcsány vezette DK semmilyen formában nem mondhat el magáról. Ennek ellenére EGY ÉVEN ÁT volt vele méltányos az MSZP, miközben Gyurcsány és DK-s vezetők sorozatban szegték meg az MSZP etikai normáit, rontották az MSZP esélyeit a folyamatos médiaszereplésükkel, kibeszéléseikkel. Ami pedig a lényeget illeti: Gyurcsány és a többi 9 fő KILÉPETT az MSZP-ből. Amit Te állítasz, miszerint "még MSZP párttagként alakítottak új frakciót" - elnézést kérek tőled, de - eszeveszett ostobaság, mivel egy pártnak csak egy frakciója lehet.
Meg ne bántódj, de a naiv lelkesedésed dicséretes, de egyben szánni való az az információhiány, amire alapozva kötődsz egy közösséghez. Szeretettel javaslom, hogy kissé nézz utána annak, milyen közösséghez csatlakoztál, és ennek örvén szeretném idézni számodra a Demokratikus Koalíció pártjának alapszabályában foglaltakat: "A tag felvételéről a választókerületi szervezet elnökségének véleménye alapján az Elnökség hoz határozatot." Ennek figyelembe vételével minden empátiám ellenére sajnálattal bár, de megkérdőjelezem a DK demokratikusságát.

komcsi, a salabakter 2011.11.15. 15:06:37

@megint: Dániel lebukása érzékeny veszteség...

barli 2011.11.15. 15:06:46

"úgy gondolta, a Demokratikus Koalíciónak joga lett volna képviselőcsoportot alakítani"

hát joga az nem volt. A parlamentnek lett volna joga méltányosságból megengedni!

Kivlov 2011.11.15. 15:06:55

@ember67:
"tudomásul vette"
:D :D :D
3 év alatt esett le neki, utána meg elvégeztette a piszkos melót bajnaival, amihez ő maga puhap*cs volt. :D

ember67 2011.11.15. 15:08:01

@Aerion: Ha már értelmezési szinten vitatunk egy pártot, akkor a legékesebb példa hülyét csinál belőled: FIatalDESZ! Lassan már bottal jár a fele! És kérdem én: -a te szellemi szinteden- Mitől fiatal?
Még jó, hogy nincs több időd...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.15. 15:08:25

Zsolt

kileptetek. ennyi. ha haragsznak, haragszanak. ha nem, nem. de semmit nem varhattok toluk. kar is ezen keseregni...

ertem en, hogy bosszanto, de

ad 1. foldre omlott tejbe belesirni kar

ad 2. az onnalosodas pont az egyet nem ertes miatt tortent meg es azert, mert ugy lattatok, hogy puch barmikor feltunes nelkul cserelheto simicskara, mert nicns relevans kulonbseg a maradek szocik es a fidesz kozott.

ezzel a huzasukkal gyakorlatilag bizonyitottak, hogy teljesen jogos volt a dk (ki)lepese.

ember67 2011.11.15. 15:09:10

@Kivlov: IGAZAD VAN! A vége, hogy lemondott!!!!! Ezt ne vitasd, felesleges!

belepofazok 2011.11.15. 15:12:04

Gréczy blog szokásos színvonala.

Diocles 2011.11.15. 15:12:26

A legundorítóbb az, ahogyan itt a hivatásos MSZP-pártmunkások köpködik Gyurcsányt, ebben igaza van Gréczynek.

Hé, apparatcsikok, nem sül le a bőr a képetekről?

5 évig kiszolgáltátok Gyurcsányt, majd amikor döglött oroszlán lett, itt rúgdossátok Gréczy blogján? Azt hiszitek, h ezzel minden okés?

barli 2011.11.15. 15:12:34

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: nem kiléptek, átléptek :) Vigyázz mit írsz! :)))

barli 2011.11.15. 15:14:50

@Diocles: döglött oroszlán? nem ö a megváltó aki kirántja az országot a sz*rból?

Egyébként ha igazándiból összevesztek volna már rég láthatnánk mindkét oldalról a kompromittáló iratokat a sajtóban..

ember67 2011.11.15. 15:16:52

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: nem bántva senkit, de a másik parasztsága nem mentesít a saját hibámtól. Azért legyünk korrektek: listás helyeket vittek magukkal, melyeket az MSZP szerzett. Ez nem fair! Már megint egy félmegoldás Gyurcsánytól, mely tovább erodálja. 2006-ban nem mondott le időben, majd mikor már mindenki köpködte, lesunnyogott a színpadról. Ha most leadta volna a pártigazolványt és kivonul a parlamentből, sokkal komolyabb erkölcsi tőkét kovácsolhatott volna... A tévékbe, rádiókba úgyis meghívták volna, a sajtótájékoztatói tömve lettek volna. A másik oldalon meg megértem, hogy spec Ő végleg nem adhatja vissza a mandátumot, mert 48 órán belül +csendesen" lecsukná a "független" igazságszolgáltatás- okkal, ok nélkül.

Diocles 2011.11.15. 15:19:44

@barli:

Nekem "döglött oroszlán", de 5-8%-ra még bőven esélyes.

A legviccesebb az, h megkerülhetetlen lesz a baloldalon, hiszen Fletó 5-6-7%-a (amely a nagyvárosokban jóval több is lehet) nincs kormányváltás, tehát maradék MSZP korántsem szabadult meg tőlük. :)

Aerion 2011.11.15. 15:21:42

@Pékszakállú Henceg:

Éppen kiléptem volna, mikor megláttam a hozzászólásod, és bár tényleg nincs időm, mégsem tudom megállni, hogy ne reagáljak a hozzászólásodra (indexes rossz szokásom).

Azt írtad: „A DK az MSZP-t megújítani akarta, de ezt az "öregek" nem akarták, és nem akarják most sem.”

Ha ilyen érvelésalapokra építitek a DK-t soha az életben nem lesz hiteles párt. Az lehet, hogy a DK meg akarta újítani az MSZP-t, csakhogy ezt úgy akarta elérni, hogy a politikai ellenfeleit elhallgattatja, vagy leszámol velük. A DK MSZP megújítása úgy játszódott volna le, hogy az MSZP vált volna DK-vá.

Ez a helyzet.

Ezt nem kell tagadni, és nem is lehet, ha ezt tagadja valaki, azzal csak a maga intelligenciájáról állít ki meglehetősen lesújtó képet. Az, amit DK tett, az nem egyfajta felnemesült, epikusan magasztos politikai szabadságharc, hanem kőkemény taktika, aminek szükségszerű kárvallottjai lettek volna azok, akik egyébként sikerrel védték meg pozícióikat. A DK az MSZP-ből való kiválásával elvesztette az MSZP vezetésével szemben a pártért szemben folytatott harcát. A DK létrejötte egy vesztes politikai küzdelem eredménye.

Ezek a tények.

A siker alapfeltétele, hogy tisztában legyünk a helyzetünkkel. A lelkesítésnek vannak korlátai, ez pedig a politikai realitás. Nekem rokonszenves, ha egy párt azt hirdeti magáról, hogy ő majd a politikai realitások talaján állva politizál majd.

De ha ezt magával szemben n(s)em tartja be, hogyan hihetnénk el, hogy majd az ország vezetésének jogát birtokolva a politikai realitások talaján marad?

Sajna, nem tudom megvárni a válaszod, majd Zsolt válaszol neked, ha kedve tartja.

kicsijuti 2011.11.15. 15:23:17

Ha már ez így kiveri a biztosítékot mit fog írni ez az őrült 14ben ha nem kerülnek be a parlamentbe? Gondolom azért sem ők lesznek a hibásak ahogy eddig...

pástétom 2011.11.15. 15:23:21

A szocialisták bent ültek a teremben és nem nyomtak gombot, vagy bent sem voltak?

campobaszo 2011.11.15. 15:24:46

A DK az a Döglött Kommunista?Ha csak részben is?

kurgan 2011.11.15. 15:25:50

a fidesz a dk-nak tett óriási szivességet azzal h nem engedte a frakciót, hiszen most fél évig tudtok majd ezen médiasiránkozni. az mszp a szokásos formáját hozta. az lmp becsülendő, mert annak ellenére hogy sejthették, hogy a szavazás miatt pl. ezen a blogon is a seggükbe mászik majd a dk, kiálltak a véleményük mellett.
egyébként meg kedves gráczy, az mszp hozzáállása pont annyira volt sunyi, mint gyurcsánytól az, hogy csak írásban hagyta ott a kiválásról szóló javaslatát mesterházynál. mert pontosan tudta hogy így lehet belőle botrányt csinálni. szóval, egykutya vagytok, plusz te még az lmp-re is ráakaszkodsz, elég undorító..

Wagem 2011.11.15. 15:29:30

Nem sül le a pofádról a bőr kegyenc??Nemrég még az mszp. valagát is fényesre nyaltad mert ott nyomorgott a hibbant gazdid,most hogy eltakarították a picsába "sunyizol"??dk-lmp??Megtaláljátok ti egymás.Bolsevik újgazdag,és a látens zsidó értelmiség.Szép kis banda.Meg te,mint udvari talpnyaló.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 15:29:54

'Asszongya' Mesterházy, hogy a régi arcok vonuljanak kicsit hátrább, átadva a helyüket az új arcoknak.
Na most akkor mégiscsak meg kell újítani az MSZP-t?
Mintha Gyurcsány is valami hasonlót akart volna.
Vagy rosszul emlékszem?

Guillaume sous guillotine 2011.11.15. 15:31:00

azt az egy tényt kifelejtetted hogy a demokratikus koalíció nem indult 2010-ben, a mandátumokat az mszp színében szerezték.

teddyde 2011.11.15. 15:31:44

A szőlő és a savanyúság tipikus esete ez az írás...

igényes 2011.11.15. 15:32:46

Kósa és Pokorni készen állnak a kormányzásra. Orbánnak december 06-ig mennie kell!

a Zamboni nem egy tészta 2011.11.15. 15:36:37

Kedves Gréczycica. Már néhány héttel ezelőtt is leírtam: szánalmas amit Te (Ti, az összes magyar politikus) művel. Nézzük tételesen: azt irod képviselőtársad "hadovál" a post ettől a szótol már hiteltelen, ilyet nem írunk le... aztán "gyalázat" ez, gyalázat? most komolyan, erre izgul me egy ,magyar képviselő? nem használunk ilyen szót... szavazás: házszabály/törvény fél évig nem engedi és az MSZP nem szavazott?? szive joga, mi a probléma, ha szavazott volna, akkor támadási felületet adott volna az ellenzéknek. Salamon László persze hozzád hasonlóan állságos a megjegyzésével, de Te ugrasz is rá... Utolsó mondatok: "sunyi" módon nem szavazott, megint milyen kifelyezés ez?

Az utóíratot nem is minősítem. Mindketten (mind a ez 5en) szar párt vagytok, de én mér támogassam azt a frakciót, aki "belőlem lett", de így minősít engem.

Szánalmasak vagytok, mindannyian. Kis-stilűbbek a proli lakótelepi háziasszonyoknál, melósoknál. Kispolgárok. Amint más korábban is írtam, az egész garnítúra egy sort sem kap a történelem könyvekben.

Üdv

barli 2011.11.15. 15:36:37

@Az igazi sztrovacsek: a gyurcsány nem megújítani akart, hanem visszavenni a pártot és bosszút állni az "öregeken". Hagyjátok már ezt a hülyeséget!

Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 15:37:29

@gergo1000:
Annál csak egy valami pofátlanabb, nevezetesen Csintalan Sanyi műsora.
Annyival biztosan, hogy míg Gréczy soha nem volt FIDESZ-tag, Csintalan egyszerűen oda szart ahonnan evett.
Ennyit a jobboldali morálról.

igényes 2011.11.15. 15:39:40

@Az igazi sztrovacsek:

csintalan nem lett miniszter ezért hagyta ott a szocikat. Nikolits lett akkoriban a valaki.

Kövér, Csintalan a nemzetbiztonságos emberke. Nemük szégyenei.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 15:40:45

@ember67:
Ezt nagyon jól látod.
Sajnos.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 15:41:46

@igényes:
Na az lenne egy "szép betegség"!

a Zamboni nem egy tészta 2011.11.15. 15:41:50

Helyesírás egyes... de ez van, én nem vagyok politikus és közszereplő, blogot sem írok.

magyar gyorsnaszád 2011.11.15. 15:45:57

@Bruhahahahihihi: egy ezressel beszállnák,számlaszám?

zladko 2011.11.15. 15:47:57

Mi ez a DK? Döglött Kommunisták?

szimplalány 2011.11.15. 15:51:13

Az LMP 6 képviselője nem a DK mellett állt ki, ahogy az elfogulatlan blogger írja, hanem az Alkotmányügyi bizottság eljárását nem tartották eléggé meggyőzőnek. Oda is kellett volna figyelni Schifferre, ha már ezt a remek címet sikerült kitalálni...

Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 15:51:45

Hagyjátok már ezt az ócska dumát, hogy ki hol szerezte a mandátumát, meg hogy mit csináljon vele!
A világon minden magára valamit is adó demokráciában édes mindegy hogy hogyan szerezte. Ha megszerezte az övé, és azt csinál vele amit akar.
Akár a parlamentben, akár az önkormányzatokban.
Ilyen átlépek, kilépek, kiválok, átülök akcióknak se szeri, se száma kerek e nagy világon, oszt fehér holló egy visszaadott mandátum. Az USA-ban pl. egy demokrata egyszerűen átült a republikánusok közé (vagy fordítva)hogy meglegyen az egy fős többség.
Erkölcstelen?
Lehet.
Viszont jogilag teljesen rendben van.
Fölösleges agyalni rajta, mert ez csak egy kis viharocska egy pohár vízben.(nálunk a biliben)

Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 15:52:51

@zladko:
Ezen röhögni kell, vagy sírni?

magyar gyorsnaszád 2011.11.15. 15:53:45

@zladko: azok majd a fideszből kerülnek ki,rövidesen

magyar gyorsnaszád 2011.11.15. 15:56:29

@wagem: mit sír a szád?te is nyalsz,csak más irányba.mennyivel vagy különb?

magyar gyorsnaszád 2011.11.15. 15:59:12

@belepofazok: anyukád terrorizál,hogy nem kapsz vacsit még el nem olvasod?vagy mi a fasz?

Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 16:00:24

Mellesleg megfigyeltem, hogy akkor pörögnek föl a hozzászólások, amikor a blog kint van a INDEX-en.
Amikor meg leveszik, már alig alig ír valaki a törzsvendégeken kívül.
Ha netán gondot okoz az elérhetősége, itt találjátok:

www.greczy.blog.hu

barli 2011.11.15. 16:06:24

@Az igazi sztrovacsek: bámulatos meglátás, legyél politikus :)

AlbaZen 2011.11.15. 16:08:17

Vörösök gyakják egymást :D Azt hiszem, én már csak egy sört kérek ;)

erdelyik 2011.11.15. 16:11:08

Bőr az van a Gréczy képén. Hát senki sem érzi, hogy milyen rosszul csúsztat? Azt mondja, hogy az mszp nem rúgta ki Gyurcsányékat és ki sem léptek, hát alakíthatnak frakciót. Tehát ki sem léptek, ki sem rúgattak, így még tagjai az mszp frakciónak? De egy képviselő meg nem lehet két frakciónak tagja. Ha tehát még az mszp-ben vannak, akkor azért nem alakíthatnak új frakciót, ha meg nincsenek ott, és ki sem rúgták őket, akkor szerintem kiléptek, máshogy nem lehet. Igaz, hogy ők ezt nem mondták ki, de másként nem lehet. Ha meg kiléptek, akkor fél év margó.
GYF eddig mindig hazudott, most miért tenne másként? A hazudozásban meg ez a Gréczy volt eddig is a tanácsadója. Mi következik ebből?

val 2011.11.15. 16:17:41

"Az LMP a DK-val szavazott"
Nagyon jó. Összenő, ami összetartozik. Már csak a nyilvános összeborulás és a kevésbé nyilvános anális kényeztetés hiányzik a képből. :)

"Ellenben a jobbikos Gaudi-Nagy valami börtönkosztról kezdett hadoválni - vélhetően a sukorói koncepciós perre utalva." - "Gaudi: Gyurcsányék hat hónapig egyék a függetlenek keserű kenyerét, mielőtt a börtönkosztra váltanak!"

Nem érted, hogy miről "hadovál" ugye? Nem baj. Mi értjük. :)

tiborc2008 2011.11.15. 16:18:32

sipíííí!
Hogyne lenne különbség maradék maszopp és fityesz között??? Az egyik az Apple, a másik a Dunai Vasmű! A Haza Bölcse mondta!!!

Geo_ 2011.11.15. 16:47:31

@redlion80: az egy ideiglenes alapszabály, hogy bejegyezhessék.

Gondolkodni, s csak utána írni - hasznos lehet.

Gréczynek valóban nem kellene az MSZP-vel foglalkoznia - de ettől még az MSZP elnökségének, Mesterházynak "véres a keze".

Sajnos, Petibá is össze-vissza beszél.

pandacsökiboborján 2011.11.15. 16:59:40

Lehet erölkködni,de szerintem a következő miniszterelnök Rogán lesz.

Pontos 2011.11.15. 17:04:37

"Az MSZP sunyi módon nem mert gombot nyomni. Legalább annyi tisztesség lett volna bennük, hogy nemet mondanak"

Az MSZP még lojális is volt az MSZP-ét hónapok óta ekéző, a hatalomátvételre ácsingozó Gyurcsánnyal és talpnyalóival szemben. S ugyanezért talán nem szerencsés, ha a tisztességtelen módszerrel operáló Gyurcsány házi blogírója a tisztesség szót a billentyűjére veszi.

igényes 2011.11.15. 17:07:35

A Fidesz elnöke nem csupán rabol, de zsarol is?

Mi történi itt? Hernádi, Keresztes, MNYP kirablása, stb.

Aki a földre köp, azzal nincs együttműködés
Spirk József, Joób Sándor
2011. november 15., kedd 15:26 | Email Aki az etikett ellenére a földre köp, azzal nincs több együttműködés, ez volt a miniszterelnök üzenete a köznevelési törvényjavaslat fideszes bírálóinak. Orbán Viktor szerint elfogadhatatlan lenne, hogy egy kormánytól származó előterjesztés általános vitára való alkalmasságát sem szavazzák meg a kormánypárt tagjai. A Fideszen belül attól tartanak: ha átmegy a rossz törvény, annak súlyos politikai ára lesz 2014-ben.

Köködő surmónak nevezi Pokornit?

magyar gyorsnaszád 2011.11.15. 17:12:23

@erdelyik: a kdnp.frakció akkor.hogy volt?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.11.15. 17:12:41

@tiborc2008: mert az lmp elegge balszelen tancol.

nem csoda, ha tetszenek az antikapitalista olteteik:-)

Mikrobi 2011.11.15. 17:59:30

Te szánalmas elvakult gyurcsányista!

igényes 2011.11.15. 18:00:20

Állítólag a gyerekeket azért kell iskolában tartani délután is, mert így nagyobb esély van a napközbeni lakás feltörésekre. Anya, apa dolgozik a gyerekek pedig iskolában.

Rablási idő: reggel 08:00-tól 16:00-ig.
Szombat vasárnap rablás csak vakáció idején.

Eltervezték ezt Semjén és Orbán.

Mikrobi 2011.11.15. 18:00:24

Hogy is hívják a primitív haverodat, amelyik Wittner Máriát lincselő kurvának nevezte? Szép kis barátaitok vannak!

Sir Galahad 2011.11.15. 18:10:09

Ez az MSzP-DK huzavona kb. két kopasz ember verekedése egy fésűért.

max val, a bircaman · http://hurramilliomosleszek.co.nr/ 2011.11.15. 18:18:28

Bevallom, sosem gondoltam volna, hogy a végén pont Gyurcsány alakítja meg az utóbbi évek legnormálisabb pártját.

SirKaan 2011.11.15. 18:22:22

Ugyan már Zsolt! Az Mszp-ből most kilépő, a DK jelenlegi (egyes) megyei vezetői másfél éve kettős játszmát űztek. Folyamatosan a várható kilépésüket hangoztatták, közben minden lehető eszközzel verték szét a helyi közösségeket. Azt viszont elfelejtik, hogy hogyan fejték éveken keresztül a rendszert az akkor még haverjaik segítségével, hogy pénzt tudjanak grundolni a cégeiknek és a kül. alibi civil szervezeteknek! A szőlő akkor lett savanyú, amikor a strómanjaikkal nem tudták átvenni a vezetést helyi szinten-innentől kezdve lett divat a gyűléseken a "kurvaanyázás", ill. a személyeskedés a részükről. Hirtelen mindenki korrupt és sz@rházi lett a szemükben, aki nem fújt velük egy követ. Egy a véleményét agresszíven, fenyegetően kikiabáló dervisről hogyan gondolja bárki is, hogy a demokrácia megmentője lesz? Ettől (is) hiteltelen ez az egész Dk-sosdi! Nem más ez, mint csalódott és sok esetben a normális társaságokból már kiégett egoista, megkeseredett emberek gyülekezete, akik abba rúgnak éppen bele, aki elhalad mellettük!

Balt 2011.11.15. 18:28:57

@Diocles: Mondjuk tény: örökre elintézte a maszop-mamutok visszaútját a hatalomba, joggal lehetnek dühösek. :) (Na persze 2006 jó volt, még Őszöddel tetézve is...)

Balt 2011.11.15. 18:32:22

@campobaszo: Döglött Kommunisták! :))) Telitalálat! Én eddig Dilettáns Kleptománoknak értelmeztem, de ez a jobb. :)

Balt 2011.11.15. 18:49:55

@max val, a bircaman: Legyen akkora sikerük, mint az MDF-nek és az SZDSZ-nek együttvéve... :))

atila68 (törölt) 2011.11.15. 19:30:06

Kedves Zsolt!

Tenmagad írtad, hogy Gy.Ferenc gyanúsított tíz fővel sem alakíthat frakciót.
Felköpsz és aláállsz?

erdelyik 2011.11.15. 20:05:49

@magyar gyorsnaszád: Látod nem figyelsz. Se arra, ami 1996-ban volt, se arra ami a deko brosúrákban van. Az az MDNP frakció volt, nem a KDNP és akkor az MDF úgy nyilatkozott, hogy a párt kettévált. Ha most a gyurcsányiék nem ilyen mocsok módon lépnek le a maszoptól, lehet Mesterházy is ezt mondta volna. Látod, látod. Így jár, aki beszop minden marhaságot és még tájékozatlan is.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.15. 21:35:43

Szerény véleményem szerint teljesen fölöslegesen aggódtok itt a DK-ért, csakúgy mint az MSZP-ért.(már aki aggódik)
Mindkettő jelentéktelen tényező lesz - a jobbikkal és az LMP-vel karöltve - Orbán bukásában.
Ha a baloldali pártoknak van egy kis eszük - és remélem van - akkor hosszútávon gondolkodnak. Orbán bukása ugyanis a jelenlegi állapotok alapján csupán idő kérdése. Én személy szerint március-április tájékára teszem.
Azt írta itt 'igényes' fórumtárs:
"Kósa és Pokorni készen állnak a kormányzásra. Orbánnak december 06-ig mennie kell!"
Nos mint mondottam én az időpontot tavaszra tippelem, de mi az hogy Kósa és Pokorni készen állnak a kormányzásra???
Vagy Kósa, vagy Pokorni.
Mert a kettő együtt nem megy, az tuti.
Ha Orbán idő előtt megbukik az olyan hatalmi vákuumot gerjeszt a FIDESZ-ben, hogy ezek a DK-MSZP képviselők szakipari tanulónak is gyengék lesznek mellettük.
Márpedig Orbán helyzete finoman szólva is labilis már. Erre utal többek között a köznevelési(?) törvény, vagy az EVA körül kialakult herce-hurca is. (Ha a Gyurcsány kormány ezt csinálja, akkor a média azt úgy tálalta volna, hogy a frakció megzsarolta a miniszterelnököt)
De mindez szinte mellékes ahhoz az egyszerű tényhez képest, hogy tavaszra vagy visszasírjuk a kipaterolt IMF-et, vagy 180 fokos gazdaságpolitikai változást hajtunk végre.
Mindkettő erkölcsi és politikai bukovári.
A teljes csőd.
Mindennek a tetejébe Orbán nem fog lemondani, mert ezt nem engedi meg a büszkesége. Esetleg kijátssza magának a köztársasági(?) elnöki posztot, hogy kissé tompítsa a bukás élét. De mindent megpróbál majd hogy ezt elkerülje, - és ebbe még jobban belerokkan az ország - mert olyan "csodát" még nem látott a világ, hogy egy 2/3-al kormányzó párt félidőben megbukjon. Mit tagadjuk, ez világ szenzáció lenne. (lesz) Mindez örökre a feledés jótékony homályába borítja majd Gyurcsány egyszerű lemondását, az itt kommentelő fideszfanok legnagyobb bánatára.

mucimami 2011.11.16. 01:10:14

Elolvastam pár hozzászólást - kár volt: csak kiakadtam tőlük!
Ugyan miféle megfontolásból támadja bárki a parlamenti DK-frakció tudomásulvételét, vagy legalitását?! Az MSZP választási eredményében a párton belül már létező azonos nevű frakció is megmérettetett, és a listájukon név szerint is! Vagyis semmi más nem történt, mint hogy saját arculatuknak megfelelően, önállósulva kívánják képviselni azokat, akik egykor nekik köszönketően szavaztak bizalmat az MSZP-nek - látva azt, hogy annak jelenlegi vezetéséből jónéhányan (csakis egyéni érdekeiket tartva szem előtt) inkább hagyják eltűnni a süllyesztőban a baloldalt, mintsem valós irányváltást, vagyis ténylegesen megújulást szorgalmaznának a jelszavak szintjén túl! Na, most erre azért néhányan ráfaragtak! Mesterházy beadta az ultimátumot a régi arcoknak hadat üzenve, hogy a helyükbe léptethesse a saját garnitúráját, bebetonozva ezzel pártelnöki posztját.
A hatalmi harcok tehát tovább zajlanak az MSZP-n belül, ahelyett, hogy az ország dolgaira koncentrálnának, noha az már vészhelyzetben van!!!
Mondhatnám: az ő dolguk...
Csakhogy mivel ezzel a baloldalt gyengítik tovább, tehát nem mindegy! Különösen az nem, milyen sunyi és szemérmetlen módon tettek be a DK-nak, feladva a magas labdát a parlamenti többségnek!
Mit sem számít nekik, hogy nincs jogilag sem mit vitatni, a lényeg az, hogy lemoshassák a DK-t a pályáról: természetes szövetségesüket nagyobb ellenséggé degradálva, mint a valódi ellentábort!!! Ezzel pedig elárulták saját megmaradt tagságukat, szimpatizánsaikat, ugyanígy a baloldali értékeket is - a fideSS csókosaivá alacsonyítva magukat.
Lelkük rajta...!
De az biztos, hogy minden jóérzésű embernek ezekután végképp felfordult a gyomra tőlük, ha néhányuknak voltak is még illúzióik velük kapcsolatban!!!

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.16. 07:04:30

@Az igazi sztrovacsek: Több meglátásoddal is egyetértek. Egyrészt a DK-nak használ minden médiafigyelem, és az alakulás körüli kever-kavar ebben az értelemben nagyon is jól jön. A Jesz pl. semmi botrányt nem kavart, nem is irányult rá a rivaldafény. Pedig nekem sokkal szimpibb a DK-nál, de hát ez van...

Mélyen egyetértek azzal is, hogy az Orbán-kormány sorsát a saját gazdasági teljesítménye fogja eldönteni. (Berlusconi sorsát nem az döntötte el, hanem makacs és kitartó cikisége. A brit rádiókabaréban egy-két éve állandó műsorszám Mr. Börluszkóuni a bunga-bunga partikkal. Európa vihogása teljesítette be a sorsát. Brit kabaréban Orbán úr még nem szerepelt. Ha megjelenik, lehet majd aggódni.) It's the economy, stupid - mondta Bill Clinton a '92-es kampányban, és igaza lett, ahogy neked is igazad van.

Mindössze azt vitatnám, hogy a gazdaság végső mérőszáma a forintárfolyam. Jó, tudom, maga a Fidesz is ezt híresztelte, tehát jólesik most a saját bakancsával rugdosni. A forint ereje csak az eurócsatlakozás fényében számított! Mióta ezt kitoltuk, kisebb az árfolyam súlya. A valódi gazdasági mérőszám a GDP és annak a hazai jólétet befolyásoló komponense. Európa szerte behalt a növekedés, ergo kihalt a szolidaritás, és sajnos mi is ebben a síri csendéletben ugrálhatunk most és egész jövő évben. Uncsi lesz. 2013-tól dől majd el a következő választás, és akkorra már visszatérhet a növekedés. Szóval csak lassan a testtel.

A forintárfolyam ügyében ne nekem higgy, hanem a szakembernek: www.bankweb.hu/cikk.php?id=4333
Róna Péter a kedvenc szakértőm, ő az, aki 3-4 éve következetesen azt mondja és írja, ami aztán bekövetkezik. A nagy kérdés nem az árfolyam, hanem a devizahitelek kezelése.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.16. 07:21:57

@Az igazi sztrovacsek:"Orbán bukása ugyanis a jelenlegi állapotok alapján csupán idő kérdése. Én személy szerint március-április tájékára teszem."

Csokonai ábrándozhatott így az ő Lillájáról.

Szinte biztos, hogy a bukás április-május táján lesz. Csak az a kérdés, melyik évben. Véleményem szerint 2018-at írunk majd. Saját jóslatomra emlékeztetsz: 2004-ben azt találtam mondani, hogy Gyurcsány úr miniszterelnöksége főnyeremény a jobboldalnak, mivel annyira látványosan nem baloldali és nem szocialista, hogy rövidesen kilóg a lóláb, és megbukik. Meg is "bukott", csak 5 évet kellett rá várnom.

A viccet félre téve: két karizmatikus politikus van ma Magyarországon, Gyurcsány úr és Orbán úr. A média kereszttüzében folyó politizálásban a karizmatikusok uralkodnak, punktum. A választók rá nem látása a közéletre, illetve ösztönös elhúzódása a hatalomtól csak erősíti ezt a trendet. Demokráciában élünk, tehát definíció szerint minimum kettő karizmatikus vezetőnk lesz, mégpedig tartósan. Harmadik is elfér, de még nem látható. (Talán te leszel az, kedves Sztrovi?)

Felesleges a karizmatikusok tarolásától hascsikarást kapni, és nem indokolt az esetükben bukásról beszélni. Mindössze pár évre ellenzékbe vonulnak, és onnan térnek vissza egy-egy újabb körre, álláspontom szerint a következő 20-30 évben. Hogy közben mi lesz a jólétünkkel, az a mi választói szintű együttműködésünkön és értelmes közéleti részvételünkön múlik.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.16. 08:16:16

@Vértes László:

Róna Péter személyét illetően tökéletesen megegyezik a véleményünk, de szerintem még Békesi László szavaira is oda kell figyelni.
Berlusconi esetében is igazad van, amikor a humor kikezd egy politikust, akkor annak régen rossz. De szerintem ez még mindig kevés lett volna ahhoz, hogy elveszítse a bizalmatlansági szavazást.
Ehhez a gazdasági csőd kellett. Gazdaság és politika kéz a kézben járnak.
Ha az egyikkel nagy baj van, az előbb-utóbb magával rántja a másikat is.
És MO.-on mid a kettővel nagy baj van.
A Ft árfolyam kérdésében viszont nem értek egyet veled, mert szerintem fontosabb mint a DDP, függetlenül attól, hogy csatlakozunk az euró zónához vagy nem. Kis hazánk ugyanis teljesen ki van szolgáltatva a külföldi nagy gazdaságoknak, piacoknak. Vagy ahogy ezt finoman megfogalmazzák egy nyitott gazdaság. Nincs bányászatunk, sem tengerpartunk hajózással meg halászattal, nincs olajunk vagy földgázunk, nincsenek több ezer hektáros erdőségeink, nincs nehéz iparunk sem könnyű iparunk, nincsenek ásványi kincseink, stb. Csüngünk a multik és az ide települt nemzetközi nagyvállalatok csecsén, és ha elapad a tejük, hát éhen döglünk. Ezek viszont euróban, svájci frankban, dollárban számolnak, és még csak az sem róható föl nekik, hogy néha(?) bizony úgy tologatják a fizetési határidőket, ahogy jobban megéri nekik. Arról az egyszerű tényről meg már ne is beszéljünk, hogy az államadósságot sem FT-ban kell törlesztenünk. Ezért látom én úgy, hogy a FT árfolyam ez egyik legmeghatározóbb mutatója a gazdaságunk állapotának, hiszen kihat az élet minden területére.
Amit a karizmatikus vezetőkről írtál, ahhoz lényegében nincs mit hozzá tenni, ez így van.(Én soha nem leszek az)

gergo1000 2011.11.16. 08:23:14

@Az igazi sztrovacsek:
Jó azért tudok még én is sorolni pofátlanabbat: jósda, betelefonálós játék. De ügye ettől még nem lesz erkölcsös a gréczy műsora?

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.16. 09:20:50

@Az igazi sztrovacsek: "Kis hazánk ugyanis teljesen ki van szolgáltatva a külföldi nagy gazdaságoknak, piacoknak."

Elismerésem, komoly ember vagy, komoly érveket érdemelsz.

MOST ki vagyunk szolgáltatva (nem természeti törvény, hanem hosszú háttérmunka után). A gazdaságunk kívánatos állapota a win-win függőség, azaz a kölcsönösen előnyös interdependencia. Az a kérdés, hogy jutunk el oda, és hogyan érinti ez a forint árfolyamát.

Ha gyengül a forint, olcsóbb lesz külföldön a magyar áru, tehát nő az exportunk. Drágul viszont az importunk, ergo csökken. Ettől javul a külker. mérleg, az ország egyensúlyba kerül. Nagyobb lesz az ösztönzés, hogy minél több javat itthon állítsunk elő, mivel úgy olcsóbb. Figyelem, nem az összeset, csak ésszerű mértékig!

Ez hosszabb távon szerkezetváltáshoz, kisebb függőséghez vezet, és a jó terméket erős forint mellett is el lehet adni. Nem érdek tehát a túlgyengítés, egyszerűen a Róna Péter által jelzett természetes egyensúlyi árfolyamot kell megtalálni.

Szintén nehezíti a helyzetet, ha a kormány és az ellenzék között fekete-fehér ellentét van a gazdaságpolitikában. Nekünk választóknak a felelősségünk, hogy együttműködésre kényszerítsük őket, mert az ún. stop and go gazdaságirányítás nagyon sokba kerül. A legjobb elméknek kellene összeülniük, és becsülettel vállalniuk a társadalmuk érdekképviseletét. Ez sem koppányista nosztalgiával, sem a multik dicsőítésével nem érhető el. Ésszerű egyensúlyt kell találnunk a kettő között. Ebben akár te is karizmatikus lehetsz, kedves Sztrovacsek barátom.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.16. 09:34:02

@mucimami: Ebből a két videóból kiderül miért épp a két főszereplő áll egymással szemben. Egyszerűen azért, mert ők a rátermettek, és nem cserélhetők le a másodvonalra:
www.youtube.com/watch?v=1fVIWQNlavI&feature=related
www.youtube.com/watch?v=FbP9ZQx55OU

Lindauer László 2011.11.16. 10:06:05

fröcsög a gyülölet gréczyböl.
utál mindent,ami magyar,mint kedvenc segge-gyurcsanyi.

lajos0 2011.11.16. 22:03:03

@Vértes László: "A valódi gazdasági mérőszám a GDP és annak a hazai jólétet befolyásoló komponense."

A GDP a jóléttel semmiféle összefüggésben nincs (lásd Kína). A költségvetés bevételeivel is csak nagyon áttételesen. Ez egy területi alapú mutató. A magyar GDP-ben a Magyarország területén megtermelt javak szerepelnek, de az, hogy ebből mennyi megy egyből külföldre nem. A GNI egy kicsit valóságközelibb mérőszám, de ez sem teljesen igaz.

www.vg.hu/velemeny/hatter/a-gdp-helyett-a-gni-vel-kellene-merni-297265

Az itteni külföldi cégek profitja része a GDP-nek, de az államháztartás bevételeihez sok köze nincs. De kétmillió román dolgozik külföldön, akik jelentős jövedelmet visznek haza, és költenek el otthon, ami a román GDP-nek nem része, viszon vásárlóerőként megjelenik.

lajos0 2011.11.16. 22:11:46

@Vértes László: Tényszerűen nem igaz, hogy Berlusconit azért váltották volna le, mert az Európai közvélemény röhög rajta. Ez már 10 éve is így volt, mégis nyert egy pár választást. Berlusconinak volt elég nagy, saját médiafelülete ahhoz, hogy megválasztassa magát, és az olaszok tradicionálisan leszarják mit gondolnak róluk külföldön. Nem érdekel senkit a vezető nyugati lapok véleménye sem igazán, a közelgő megszorítások viszont annál inkább.

Berlusconi abba bukott bele, hogy nyilvánvaló lett, hogy az olasz államadósság is megadhatatlan, pedig sokkal szerencsésebb szerkezetű, mint a miénk, vagy az USA-é. Szerintem a háttérből valakik egyszerűen lecserélték, tőlük kapta a hatalmát és ők veszik el tőle, és ezt a politikusok többségével bármikor megtehetik. És itt véletlenül sem a népre gondolok.

lajos0 2011.11.16. 22:19:26

@Vértes László: "nem természeti törvény, hanem hosszú háttérmunka után"

Ebben nagyon egyetértünk. Róna viszont ( aki nem mellesleg Soros Gyurka bizalmi embere) egy interjúban a nagyfokú forintleértékelést is kívánatosnak tartotta. Nem emlékszem pontosan az akkor kívánatosnak tartott összegre, de horrornak tűnt. Lehet, hogy még most is.

Abban viszont egyetértek Rónával, hogy
mire bevezetnénk az eurót, már nem lesz, igaz 10 évvel korábban mondtam mint ő, de mivel nem közszerepelek én kérek elnézést .-)

lajos0 2011.11.16. 22:24:17

@Vértes László: Ez a két videó inkább arról győzhetne meg valakit, hogy miért húzzon el ez a két figura a közéletből a náthásba. Ismét citálnom kell Új Péter zseniális és váteszi elemzését 2006-ból, hátha új.

"A két miniszterelnök-jelölt tévévitája a teljes pompájában mutatta meg a magyar politikai elitben rejtőző szellemi energiákat: ennek a társaságnak két, vitán felül legtehetségesebb példánya ostoba ripacskodással és a legátlátszóbb hazudozással gondolja leginkább megszólítani remegő kezű választóit, és másfél óra alatt annyi marhaságot hord össze, amennyiből egy gyöngébb képességű humorista is évekig eléldegélhet. 2010-ben a Fidesz nyugodtan indíthatja Tahi Tóth Lászlót, az MSZP meg Szombathy Gyulát. Vagy fordítva."

index.hu/velemeny/jegyzet/val060412/

tiborc2008 2011.11.17. 02:13:02

gecizsóti hitvány módon moderál, hozzászólásom eltünt, csak a rá adott válaszok maradtak.
Arról szólt, hogy szemkilövöldöztető ocsmánycsótány sukorói ügyét pont az lmp kezdeményezte.
Haha.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.17. 09:27:54

@lajos0: Berlusconi azért mondott le, mert a hitelezők megemelték az olasz állam kamatait arra az esetre, ha ő marad. Sarkozy és Merkel személyesen szólította őt lemondásra. Az olasz államadósság nem volt fenntarthatatlan, egészen addig, amíg a hitelezők azzá nem tették. Ehhez pedig erősen hozzájárult Berlusconi sok éves "cikisége". Ha ez nem jön közbe, a Cavaliere szerintem haláláig hatalmon maradhatott volna az olasz ellenzék és közvélemény színvonala mellett. Intő jel, hogy a közbeszédben nem elég hadoválni, valami értelmeset is mondani kell.

"A GDP a jóléttel semmiféle összefüggésben nincs"
Ezt fontold még egy kicsit. A GDP otthon maradó jövedelemrésze a vásárlóerő.
verteslaszlo.blogspot.com/2011/05/mit-mutat-gdp.html

"ostoba ripacskodással és a legátlátszóbb hazudozással gondolja leginkább megszólítani remegő kezű választóit"
Ha te egyetértesz ezzel a gondolattal, akkor vajon hogyan értékeled ennek a blognak a posztjait. Látsz-e némi hasonlóságot?

lajos0 2011.11.17. 13:25:25

@Vértes László: Az olaszok adóssága nagyrészt belső.

"Olaszország helyzete a 118 százalékos GDP-arányos államadósság ellenére nagyon eltér Görögországétól. Egy esetleges olasz csőd valószínűségét jelző mutató csak 240-300 pont körüli, szemben a görög 2300 pont körüli szinttel. Olaszország speciális helyzetben van abból a szempontból is, hogy az adósság nagy részét hazai megtakarításokból fedezték, így jóval kisebb az ország külső kitettsége, mint Görögországé. Egy olasz csőd azonban megrázná egész Európát, mert az európai pénzintézetek legnagyobb arányban olasz kötvényekkel rendelkeznek."

A CDS-s mutatókkal mondjuk a görögök megsegítése óta pláne nem érdemes foglalkozni, mivel ez a piac összeomlott. Jobbára addig is csak a befektetők ijesztgették egymást ott egymást, tehát nem tartom lényegesnek.

"A GDP otthon maradó jövedelemrésze a vásárlóerő."

No nálunk a GDP elég nagy része nem marad itthon. Másfelől ha én Angliában keresek 5000 fontot és itthon költöm el, akkor az a GDP-ben nem jelenik meg, viszont a magyar gazdaságot pörgeti, a maga szerény módján. De amint a blogodban írod is, nem egy jó jelzőszám a GDP. Akkor most melyik a véleményed ?

A blog bejegyzéseit pedig szánalmas erőlködésnek érzem egy nem túl jó tollú egykori újságírótól, aki kritikátlanul hűséges Gyurcsányhoz, mivel az nagy embert csinált belőle ( szerinte). Gréczy szerintem a gyurcsányista Pörzse. Annyiban hasonlít a fideszes médiamunkásokhoz, hogy nem is próbálja eljátszani a függetlent, meg a szakértőt, ami pedig az úgynevezett baloldalon elég általános.
süti beállítások módosítása