Igaztalan játékba kezdett az MSZP. Eddig arra panaszkodtak, hogy az egyik, általuk bejegyzett platform, a Demokratikus Koalíció miatt nem tudnak eléggé a Fidesz gaztetteire összpontosítani, erre most is Gyurcsányékkal foglalkoznak. Az utóbbi napokban azzal próbálkoznak, hogy akik eljöttek a pártból, csak egy törpe kisebbség. Afféle liberálisok, új SZDSZ.

Itt azért megjegyzem, hogy különösen hangzik MSZP-s politikusok szájából a liberálisozás, mint szitkozódás - nem volt kötelező 12 éven át a szabad demokratákkal kormányozni. 1994-ben Horn Gyula kérte fel őket koalícióra - helyesen -, bár egyedül is vihette volna az ország ügyeit. Medgyessynek és Gyurcsánynak - 2002 és 2006 győzteseinek - pedig szüksége volt a Házban ugyanehhez az SZDSZ-es képviselők voksaira is. A mai MSZP pont úgy beszél a liberálisokról, mint a Fidesz...

Az MSZP ezzel az "új SZDSZ"-szöveggel a párttagok egy részében mélyen meglevő utálatra próbál rájátszani, csak éppen a célpontokra, vagyis a kilépőkre végképp nem igaz az állítás. Ráadásul igyekszik figyelmen kívül hagyni, hogy a Demokratikus Koalíció a konzervatív és liberális értékekre is nyitott, de balközép párt lesz.

Az MSZP-ben hirtelen liberális lett Vitányi Iván, akit - amíg Gyurcsánnyal nem tartott - a szociáldemokrácia doyenjének tartottak a Jókai utcában. Vagy nem elég baloldali a pártban mindig is köztiszteletnek örvendő Kósáné Kovács Magda, az MSZP volt minisztere és európai uniós képviselője, akit ott volt a DK október 22-ei rendezvényén? Mi lett a baj hirtelen Vojnik Mária baloldaliságával, aki 2006-ban egyéni mandátumot nyert az MSZP-nek és kiváló munkát végzett Székely Tamás mellett, mint az egészségügyi tárca államtitkára? Netán nem elég baloldali Csiha Judit, aki miniszter volt még a Horn-kormányban? Ők a liberális kisebbség? Csontos János sem tisztességes baloldali, bár egyéniben nyert 2006-ban? Vagy itt van Gedei József, aki ugyancsak egyéni mandátumot nyert az MSZP-nek, Jászberény szocialista polgármestere volt - és ma a Demokratikus Koalíció Országos Tanácsának elnöke. Az OT-ban számos más volt szocialista képviselő is szerepet vállalt, és nem azért jöttek el az MSZP-ből, mert liberálisok, hanem mert ilyen-olyan okból váltani akartak.

És mi a gond a Gyurcsány-, majd Bajnai-kormány tisztségviselőivel, szocialista miniszterekkel és államtitkárokkal: Molnár Csabával, Ficsor Ádámmal, Oláh Lajossal, Varju Lászlóval, Vadai Ágnessel, Arató Gergellyel, Avarkeszi Dezsővel? Amíg bent vannak rendes szocik, ahogy eljönnek, gaz liberáisok? Gyurcsány Ferenc nem az MSZP színeiben vívta ki Orbán Viktort legyőzve a párt történetének utolsó választási győzelmét? Ha nem tartották baloldalinak, miért vállalt szerepet a kormányában Szekeres Imrétől Baja Ferencig minden szocialista vezető?

Azt gondolom, több méltányosság és tisztelet járna az eljövőknek egykori pártjuk részéről. Ez a kiretusálási kísérlet egész egyszerűen méltatlan egykori párttársakhoz, a címkézés, amely csak az MSZP-n belüli feszültség levezetését szolgálná, nem vezet sehova. Illetve vezet, de az nem járható út. A Demokratikus Koalíció és az MSZP együttműködésre van ítélve a következő választáson, hogy leválthassák Orbán-rendszerét.

Ezt kellene szem előtt tartani.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr983349553

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Birkaország 2011.11.03. 11:23:11

Devizahitel. Azt hiszem néhány anya ezzel a szóval riogatja gyermekét mostanában, “tanulj/vigyázz/okos légy fiam, mert különben rád sóznak egy devizahitelt!”. Rád sóznak…...

Trackback: Pöcsnek lenni nem pártpolitikai kérdés, hanem viselkedési forma 2011.11.03. 10:01:50

A címet olvasva valószínűleg sokan vigyorogva várják a folytatást, mert miről másról is lehetne szó, mint arról, hogy mi is mantrázni kezdjük: - Hát igen, a Viktorék, azok tehetnek mindenről! Hogy soha ilyen rossz még nem volt. Esetleg ugyanazt pepitáb...

Trackback: Pöcsnek lenni nem pártpolitikai kérdés, hanem viselkedési forma 2011.11.03. 10:01:23

A címet olvasva valószínűleg sokan vigyorogva várják a folytatást, mert miről másról is lehetne szó, mint arról, hogy mi is mantrázni kezdjük: - Hát igen, a Viktorék, azok tehetnek mindenről! Hogy soha ilyen rossz még nem volt. Esetleg ugyanazt pepitáb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VT Man 2011.11.03. 15:13:17

@Kalmár:
Pontosan. Egy gyerek esetén idén +10 ezer Ft/hó jött az adóváltozásokkal, ami simán ellensúlyozta a -2-3 ezres legrosszabb változást.

De azért szép látni, hogy a kommentelők 70%-a nyavajog, hogy neki kevesebb a pénze.
(Gondolom a feketepénze.)

Philosophus · http://philosophusnaploja.blog.hu/ 2011.11.03. 15:13:26

Magyarországon is majd szétaprózódnak a szavazatok, ahogy Szlovákiában, aztán meglátjátok mi lesz!

www.szabadujsag.com/hirek/koezeleti-hirek/3827-mi-lesz-a-kisebb-partokkal

usernev 2011.11.03. 15:14:30

@barli: Nem látom a párhuzamot. A két dolog szinte mindenben (ha nem is teljes egészében) de jól láthatóan különbözik egymástól.

ember67 2011.11.03. 15:17:29

@STX Joe: hülyegyerek ezzel akarod elütni azt, hogy a Kádárt megszégyenítő "demokrácia" épül ki? Senki nem azt mondta, hogy 1950 jött vissza, de 75 lassan itt van! Fogsz te még békekölcsönt adni "önként"! Sőt! Már most önként adtunk: a magánnyugdíjat! Ezt akartuk, megmondták! Én adtam felhatalmazást más kölcsönének a visszafizetésére! Én mondtam, hogy szeretnék MOL-t venni, azután rögtön bukni 150 milliárdot! Csak nem tudtam róla!

Kotkodus 2011.11.03. 15:18:27

@STX Joe: forrást nem csatoltál, de elképzelhetőnek tartom, hogy egy költségvetést nem tudnak 90%nál pontosabban megtervezni...

nem kell ilyen messze menni időben ennek a bizonyítására: 2 hónapja még 2% fölötti volt a tervezett gazasági növekedés, ma már örülhetünk, ha nem lesz recesszió (sajnos - nagyon úgy tűnik, hogy - lesz egyébként; persze ez is a bajnai-oszkó-fletó-megyó hibája...).

Petibá 2011.11.03. 15:20:43

Elnézést a kései ébredésért, minden bizonnyal már páran elmondták, amit most fogok, de a fene se akar 200, sajnos zömében indifferens és néha idegesítő, a témához nem kapcsolódó kommentet végigolvasni.
Tehát:
1, Zsolti bevezetője csak azért mókás, mert zavarában figyelmen kívül hagyja kenyéradója mondatait, melyben kifogásolja a baloldaliságot, annak jövőjéről lesajnáló véleményt fogalmaz meg, majd olyan programot hirdet meg, ami teljesen megegyezik az SZDSZ programjával. Mindezeken túl közreveszi magát számtalan volt SZDSZ-es politikussal. Már elnézést, de hol érhető tetten Gyurcsány baloldalisága ebben? Pláne, hogy a baloldalt pocskondiázta az MSZP-n belül több mint egy éven át.
2, Horn azért kötött koalíciós szerződést az SZDSZ-el, mert részint amortizálni akarta őket, részint jót tett neki és az MSZP-nek annak a látszata, hogy ők már nem komcsik. Majd minden egyébben homlokegyenest eltért a véleménye Hornnak és az MSZP-nek az SZDSZ politikájától. Aztán nem volt más megoldás és egymásnak maradtak. Közeledett sok mindenben a szemlélet, de közös sosem volt és nem is lehet. Az egyértelmű, hogy a baloldalisággal legkönnyebben társítható a liberalizmus, bár számos elemben elképzelhetetlen a közös értékek kialakítása. Nem véletlen, hogy Gyurcsány hangsúlyosan liberálisabb világlátása nem volt tartható sokáig az MSZP-n belül. Bár nem ez volt a fő indok, hanem Gyurcsány mérhetetlen hatalomvágya, de legyünk jó indulatúak és fókuszáljunk a kamura, Gyurcsány gumicsontjára, a szellemiségre, szemléletre, ideológiára, amit Gyurcsány a hatalomszerzésre fordít és semmiképpen nem valós világlátásként. Nem rég volt a "merjünk baloldaliak lenni" szlogen, ahhoz képest Ferinek sikerült sietve állást és állásfoglalást váltania a köpönyeggel egyetemben. Easy come, easy go.
3, Ki mondott olyat, hogy "gaz liberálisok"? Tudomásom szerint az MSZP eddig semmilyen kommunikációjában nem ócsárolt senkit a liberális értékrendje miatt, sőt. Gréczy ismét ocsmány módon mos össze innen-onnan szedett gondolatokat és helyezi azok szájába, akiket egy gondolatmenettel akar megvádolni. Szeretném tehát tudatni a szerzővel és az olvasókkal, hogy az "ilyen-olyan okból" váltani akarókat azért nem illeti meg a "több méltányosság és tisztelet", mert részint megtagadták szavukat és leköpték saját aláírásukat akkor, amikor nem adták vissza a mandátumukat, részint megtagadták azon hozzáállásukat is, hogy nem az MSZP bázisára akarnak pártot építeni, hiszen gombostű helyett első lépésként ellopták az MSZP taglistáját, amit rendszeresen bombáznak átlépési felajánlásokkal, illetve minden pártépületnél bejelentették, hogy szeretnék az infrastruktúra közös használatát.
Na, ezért jellemtelenek, ezért gerinctelenek, ezért gátlástalanok, ezért elutasítottak az MSZP körében. Gréczy hazudozása pedig ennek a pocsék emberi szintnek az eltakarására irányul. Slussz.

barli 2011.11.03. 15:22:51

@ember67:
"de a Bokros intézkedésekről már minden (jobb és bal) gazdasági szakember elismerte azóta: kellett, ilyen kemény kellett"
Nem arról vitatkozunk, hogy kellett-e vagy nem. Mégcsak nem is arról, hogy jól csinálták-e vagy sem.
Bokros és Bajnai szimpla tüzoltók voltak. Azért kellettek, mert valakik elk*rták elöttük. Ha nem nyírtak volna füvet, akkor összeomlott volna az ország.
De könyörgöm, ettöl még nem kell öket isteníteni.
Elvenni bárki tud, még talán én is. De ez még messze nem gazdaságpolitika. Föleg nem jó gazdaságpolitika.

Kotkodus 2011.11.03. 15:25:54

@odamondom: nem hibáztatlak, még mindig jobb döntés volt, mint a fidesz.

fletó is egy kókler volt, de legalább volt benne annyi becsület, hogy beismerje: elkurtuk!

kiváncsi vagyok milyen mozgalmi szöveggel fog majd a fidesz előállni 2012ben: "mi mindent jól csináltunk, de bizonyos érdekek (amelyeket nem nevezhetünk meg, de az mszp/dk/lmp irányítja őket) felborították az ország költségvetését. nem elég a 2/3! 2014ben 3/4es felhatalmazást kérünk, mert jó irányba haladunk, csak kicsit tovább tart az ellenség miatt!"

kicsijuti 2011.11.03. 15:26:46

@barli: na ebben a hasonlatban bajnai még csak tűzoltó sem volt. az az imf volt. gyakorlatilag szóról szóra azt csináltam amit az imf előírt. se több se kevesebb.

Kotkodus 2011.11.03. 15:28:40

@odamondom: ja és az idézet nem tőlem van, de elképzelhető, hogy felhasználtam egy korábbi kommentben (idézetként)...

barli 2011.11.03. 15:28:41

@Kotkodus: bocs, de hol ismerte be?

Kalmár 2011.11.03. 15:28:53

@Kotkodus: Rossz a kérdés. Nem az számít, hogy többen járnak e jól darabra, mint rosszul. Jelenleg a mszp nevű bűnszervezet után maradt csődöt kell eltakarítani és kimozdítani a szekeret. Sajnos a lovak éhesek és gyengék, a szekér túlterhelt.
Ha nem akarunk megdögleni, akkor véget kell vetni annak, hogy csak az utasok kapnak enni (nyugdíjasok, munkanélküliek, diákok) és a bakon ülők
(moszkvai ingatlan, kaszinó, M6 alagutak stb)
Most is, mint az előző Fidesz kormány alatt, végre azok kapják a legtöbbet akik húzzák a szekeret. Eddig teljesen fel volt borítva az egészséges rendszer.

Ez az alapvető különbség a szocik és a Fidesz közt.

A szocik a legszegényebbekkel fogtak össze és halálra fosztogatták, dolgoztatték a középréteget, elérve ezzel, hogy a dologtalanok nyakra főre szüljenek, mert eltartja majd az állam....
Most vége ennek. Tabuk dőlnak le, nincs 40 éves nyugdíjas, mert nem is kell, nincs ingyen tartott munkanélküli 6-8 gyerekkel, mert öngyilkosság. Emlékszem, hogy a Fidesz bukása után egyből a családi pótléknak estek neki a komcsik, mint Tóth a b--nak. Gratula. Az eredménnyel tele az Avasi lakótelep Miskolcon és a 8ker Pesten stbstb.
A minimálbér emelése, a munkához kötött lakás és gyerektámogatás sokkal jobb irány. Persze nem hiszem, hogy mától kánaán van, bár szeretik ezt a hülyeséget puffogtatni baloldalon, de abban biztos vagyok, hogy nincs olyan politikai erő a palettán aki ettől jobb helyen nyúl hozzá az országhoz.
Nekem igenis tetszik. Szerintem hosszútávon csak ez segíthet. Ha a Fidesz azt mondja valamire, hogy 10 akkor a szocik szerint 1, a Jobbik szerint meg 100 kellene. Nem találok köztük megbízhatóbbat.Hiteltelen egy szocitól a gázártámogatásról hallgatni a parlamentben, hogy miért szünik meg....basszák meg ők állították le. A Jobbik meg, amíg Zagyva féle barlangrajzolókkal mondja az igét, addig nekem kuka. Az LMP pedig vicc párt. Kétfarkú. A Dk-nak viszont Fletó vezetésével időt kell adjunk....én olyan 6-8 évet gondolnék letöltendő verzióban.

egerészölyv 2011.11.03. 15:29:09

@yetee 69: csak tippelni tudok. Talán mert nem jegybankelnökök. Tudod, másképp veszi ki magát, ha egy püspököt csípnek fülön zsebtolvajláson, mint ha egy purdét.

barli 2011.11.03. 15:29:41

@kicsijuti: csináltad? :) hoppá :))

Kalmár 2011.11.03. 15:31:44

@Kotkodus: "fletó is egy kókler volt, de legalább volt benne annyi becsület, hogy beismerje: elkurtuk!
"
Na az ilyentől viszont ütni tudnék!!!
Nem zavar, hogy egy zárt ülésen a cinkosaival osztotta meg, a választások után??? Soha senki nem tudta volna meg, ha nem dobják piacra az anyagot.
Sosem volt benne becsület.

VT Man 2011.11.03. 15:38:24

@Kalmár:
Hát igen, fletó nem beismerte, hanem lebukott.

De már jó erről inkább hazudozni, csúsztatni egyeseknek.

igenember 2011.11.03. 15:40:58

@kurgan: Az a gond hogy az egyetlen normális politikus csapat ebben az országban a Bajnai és csipat-csapata. Csak ez az istenadta búval baszott magyar nép elkergette őket. Remélem aki a Fideszre szavazott mindenki meg van elégedve ezzel az adót adóra halmozó Matolcsy csodaközgazdásszal.

VT Man 2011.11.03. 15:41:42

@ember67:
Te nagyokos, ha a magánnyugdíj reálhozam 0% alatt volt (mint fél-egymillió embernél), akkor az bukó, vagy csak hullámvölgy aminél ki kell várni a visszaerősödést?

Mert ha hullámvölgy, akkor a MOL bukód is egy nagy hazugság!

Ha viszont az MNYP fél-egymillió embernél bukó, akkor szar volt az MNYP gazdálkodása.

VT Man 2011.11.03. 15:42:48

@igenember:
"Az a gond hogy az egyetlen normális politikus csapat ebben az országban a Bajnai és csipat-csapata. "

Ha ezt komolyan gondolod, akkor részvétem.

Bajnai egy kis "ingatlanadóval" akarta megkönnyíteni a devizahitelesek dolgát. Érted: ÚJ ADÓ!

Jajj de jó lett volna az!

Közben semmihez nem nyúlt érdemben (reform).

igenember 2011.11.03. 15:44:33

@STX Joe: Majd most fizetheted az önkormányzatnak a 3%-os ingatlanadót. Sőt a Fidesz felső korlátot se akar. Na majd az lesz a komoly.

Kalmár 2011.11.03. 15:50:59

@igenember: " az egyetlen normális politikus csapat ebben az országban a Bajnai és csipat-csapata"
Tényleg?
Mit csinált a Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban?
Mesélj melyik forradalmi újítása fogott meg?
Esetleg a uniós pénzek elosztásáért felelős Nemzeti Fejlesztési Ügynökségben kifejtett korszakalkotó munkája tetszett?
2006tól 2009- ig Fletó ember volt, vezető. A legsötétebb, leghazugabb 3 évünk a rendszerváltás óta.
Bajnai miniszterelnökként csinált egy 1200 milliárdos megszorítást, majd távozott. Na ehhez nem kell sok ész.

barli 2011.11.03. 15:54:13

@Kalmár: de olyan aranyosan mosolyog :)

igenember 2011.11.03. 15:55:25

@Kalmár: 1 éve volt kisebbségi kormányzásban. Maximális teljesítményt adott le ehhez képest. Ez fogott meg.

Kotkodus 2011.11.03. 15:57:40

@barli: @Kalmár:
nem tisztem fletót védeni, van neki ügyvédje erre a célra és az pénzt is kap érte.

fletót egy szerencsétlen kóklernek tartom de manapság már sajnálom kicsit... (és a fidesz jó úton jár, hogy mártírt avasson belőle...)

viktorka ugyanolyan kókler, csak neki - úgy tűnik - van még küldetéstudata is ehhez az egészhez... nem kétlem, hogy alapvetően az ő szándékai eredetileg tiszták (voltak), csak kicsit beleőrült szegénykém.

lehet, hogy fletó nem akarta, hogy a beismerése nyilvánosságra kerüljön és csak a szűk környezetének ismerte be a hibákat, azonban ti tudtok olyanról, hogy viktorka - valaha is - beismerte, hogy hibás döntéseket hozott? (persze az is lehet, hogy ő még sose tévedet..).

előre is köszi a forrásokat!

ember67 2011.11.03. 15:57:57

@barli: Igazad van. z inkább szakmai gerinc! Bokros tudta, hogy belebukik, Bajnai tudta, hogy 1 évre szól! Mégis megtették a dolgukat, mert többre tartották a szakmai tudásuk alapján tudva tudott szükségszerűséget, mint a politikai hasznot minden (akár az ország tönkremenetele) árán. Ezt hiányolom a mostani vezetésből. Ha államférfiak lennének, akkor minden dacot, hatalomszerzést, politikai hasznot feladva tennék, amit KELL! Nem hazudoznának, linkelnének, forgatnák a szót csak azért, hogy ne kelljen bevallaniuk a tévedést. Én értem, hogy nem tehetik meg, mert akkor az elmúlt 6 évről kellene bevallaniuk, hogy hazudtak, manipuláltak, heccelték a népet, holott tudták, meg kellene tenni dolgokat. De mivel ezen tennivalók tagadásával szerezték meg a hatalmat, a kör bezárult. Ne legyen vizitdíj, ne legyen tandíj, ne legyen ingatlan adó, ezt szajkózták, heccelték az embereket, népszavaztattak. Most növelik a TB-t, többszörös ingatlanadót terveznek (sőt bedobták a gyeplőt az önkormányzatoknak, vasaljatok be pénzt ahogy tudtok adóval), az oktatásban az önfinanszírozás soha nem látott szintjét tervezik. Nem 1,5 éve derült ki számukra ezek szükségessége. Tudták akkor is, mikor a népszavazást kitalálták. Ám fontosabb volt az akkori kormány legyőzése, megalázása, mert arra volt szükség a hatalom megszerzéséhez. Tudatos megtévesztés, manipuláció saját érdekből, szembemenve az ország érdekében. Tehát kivették bőségesen részüket az elkúrásból.
Ezek nem voltak, nem lesznek úriemberek, államférfiak! És itt a baj fő forrása.

Alamio 2011.11.03. 16:03:15

@Kotkodus: Sikerült a kommentem félreértelmezéséből eljutni valahova, és levonni belőle egy személyeskedő követeztetést.
Olyan állításokat tulajdonítasz nekem, melyeket sem nem gondoltam, sem nem írtam.

Kár az időpazarlásért, ez az utóbbi egy gyalázatos belemagyarázás volt. Ennyire félreérteni ugyanis azt szerintem nem lehetséges.

Kalmár 2011.11.03. 16:03:24

@Kotkodus: Mi következik számodra az általad leírtakból?
Nekem ettől nem támad kedvem leváltani Viktort, a fentebb felsorolt érvek miatt.

ember67 2011.11.03. 16:05:02

@Kalmár: Bátorság, elhivatottság kell, mérlegelni a saját politikai hasznot és az ország érdekét és dönteni. Majd megtenni, amit kell!!! Bajnai 1 évig simán körbeutazhatta volna a világot állai pénzen, 3-4 stiklit saját zsebre, azután lelép. A kinevezés határozott ideje miatt pláne simán megtehette volna, azután röhögve a Fidesznek átadja a stafétát összekenve szarral. Mégsem ezt tette, hanem -bár kissé ironikus- a fidesz helyett megtett pár nem éppen kellemes és támogatottságnövelő lépést. Tisztelet érte.

ursus artos 2011.11.03. 16:08:54

@STX Joe: "De azért szép látni, hogy a kommentelők 70%-a nyavajog, hogy neki kevesebb a pénze."
Pont fordítva tapasztaltam: "Én ugyan vastagon jól jártam az egykulcsossal, de..."

ember67 2011.11.03. 16:09:28

@STX Joe: 1 évre kapott megbízást olyan helyzetben, amikor csak a hülye nem tudta, hogy a fidesz a tuti befutó. Meg lehet neki köszönni a fidesz részéről, hogy pár intézkedés megtételével vitte a balhét. Egyébként azt is a fidesz kormánynak kellett volna megtenni!!!

usernev 2011.11.03. 16:10:20

@STX Joe: Az a baj, hogy mindent elhiszel. Szerintem az én kis 697 000 forint tőkémre 68 000 hozam az nem bukó, mégis a szabályok miatt a reálhozam kifizetés 0FT. Előre be lett harangozva, hogy eltőzsdézték és ezért úgy kellett kihozni a számítási szabályokat, hogy valami legalább látszatra igazolja amit látatlanban hazudtak. A sok hülye meg persze elhitte. Ez persze kellett ahhoz, hogy ne borítsák rájuk a házat amikor ellopják az emberek pénzét. Aztán ők tőzsdézték el, de ez már egy másik történet. A kezelési költsége persze magas volt a manyupnak, de hát ezt a szabályt meg lehetett volna változtatni, ha már sajnálják mindenki mástól a pénzt. Egyébként meg ami a kormánykasszába megy, az még azt a 68 ezret se kamatozta volna vissza, de még a inflációt sem. Most a pénzem is, meg a haszon is az államé lett. De legalább valami szépre költötték volna...
de ez már nagyon off, elnézést a többiektől

Kotkodus 2011.11.03. 16:10:52

@Kalmár: a szekér analógiádon kiindulva, jelen kormányunk nem azokon segít akik huzzák! azon segít akik a szekér körül kalmárkodnak (semmi személyeskedés...) azokon akik a szekérhúzást irányítják, azokon akik eddig is sokkal jobban éltek, mint a szekérhúzók...

szerintem tévedsz. egy demokráciában a tömegeket kell kedvezőbb helyzetbe hozni (ami nem azt jelenti, hogy osztogatni kell).

sajnos ez a rendszer amit te éltetsz nem gondoskodik a fenntartható növekedésről, nem hozza helyzetbe a kis és közép-vállalkozásokat, nem teremt alapot a munkaerő-felszívásnak (legalábbis nem piaci alapon). és még nehezebb helyzetbe hozza a szűkölködőket.

nyílván ennek 2014ben meg is lesz az eredménye, de boritékolhatóak a tömegmezmozdulások is 2012től...

remélem nem lesz igazam...

barli 2011.11.03. 16:13:45

@ember67:
szerintem csak mindenki hagyta füvet nyírni.
a fidesz azért, hogy elvégezzen egy csomó sz*ros melót helyette
a többiek meg azért, hogy ne kapjanak betoncsizmát az imf-töl. A ferkó sem azért mondott le, mert nem volt kedve a "kormányzáshoz". Leszóltak nekik, hogy vége van, pofa be.

Kalmár 2011.11.03. 16:14:48

@ember67: Kérdezd meg annak a pár öngyilkosságba kergetett embernek a családját, akit kifosztott.
Már régen tudták, hogy csődbe viszik a liba bizniszt de még mindig vették át a libát. Hajdú Bét bravúr.
Tisztelet érte...ja.
Egyébként meg olyan brutálisan gazdag már, hogy egy kis utazáshoz nem kell állami segítség. Aprópénz.

R_Gábor 2011.11.03. 16:15:27

Na, akkor először egy kis magyar nyelvtan: vagy "leválthassák Orbán rendszerét" (kötőjel nélkül), vagy "leválthassák az Orbán-rendszert". Szóval eddig nyelvtanból karó, lehet leülni.
Amúgy meg: hajrá, Zsolt, roppantsuk össze együtt az MSZP-t! Aztán jöhet a DK.

Kalmár 2011.11.03. 16:16:37

@Kotkodus: Ebben nem értünk egyet. Ez van.

usernev 2011.11.03. 16:17:29

Csak egy kis történet lazításnak. A minap láttam egy részt a költségvetési vitából és éppen a Lendvait osztotta valamelyik Kdnp-s, hogy elmultnyolcév, elkurtátok, meg neszoljonbeleakinemérthozzá stb. Erre Lendvai megjegyezte, hogy nem kéne személyeskedni olyankor, amikor a kifogásolt törvényt a kedves képviselőtárs 8 évvel ezelőtt ugyan úgy megszavazta. Az arcáról leolvadó vigyorért megérte belenézni a közvetítésbe xD

haggyadmá 2011.11.03. 16:17:42

Jaj de rég vártam már erre! Szoci savazza a szocikat. :-Đ Nincs is ennél szebb perpatvar. Minden elhangzott gyalázás símogatja a lelkemet. Ez az Gréczy és Gyurcsány, csak így tovább a Dániel Petivel együtt okozzatok minél több kárt anyapártotoknak. Sokáig és minden fronton baszogassátok őket halálra, míg veletek együtt egy parlamenten kívüli kis vörös társulásként végzitek. Most először lájkolom a Gréczyt! :D

ember67 2011.11.03. 16:17:54

@ursus artos: tudod paraszt, akik rosszul jártak, nem kommentelnek, mert nincs számítógépük! Vagy már a rezsiből a legnélkülözhetőbbet, az állandó netet kikapcsoltatták! Vagy csak egyszerűen döbbenten ülnek maguk elé meredve, hogy hogy lesz tovább. Te egy kalkulátort sem próbáltál ki? Én legalább 3-at. Passzer, ezek mind ugyanazt mutatják. 180 bruttónál, 2 gyereknél (sacc standard) ez mínuszt dob. A munkáltatónak meg költség pluszt!!!!! Éljen a munkahelyteremtés! Jobban éltek elvtársak, csak nem tudjátok, de azért van a párt vezetése, hogy ezt ti megértsétek, elfogadjátok, akarjátok! Előre!

ursus artos 2011.11.03. 16:19:51

@ember67: "tudod paraszt, "
Hála istennek ez a stílus már kikopóban van a web2-ről.

Kotkodus 2011.11.03. 16:20:11

@Alamio: örömmel reagálnék, de nem értem mit magyaráztam félre...

a kijelentéseid alapján kérdéseket tettem fel...

nem tehetek róla, hogy neked azok az "urak" jutottak eszedbe társadalom-reformátorként akiket felsoroltál...

mondhattál volna olyanokat is mint jézus, buddha, kálvin, luther, gandhi, mandela, stb. én azen urak munkásságát többre tartom az általad felsoroltaknál...

ízlések és pofonok...

Kalmár 2011.11.03. 16:20:48

@ember67: Ne kamuzz. Átlag fizetésekről beszéltünk. A 180 ezer az sokkal kissebb. Jópofa dolog megkeresni a határt és ideírni, de jó lenne nem hülyének nézni minket. Nem esszük.

klacus 2011.11.03. 16:20:52

Huh itt megint a szokásos szelek fújnak.

Pár következtetés:
Ha Bajnai szakember akkor egy kertész is az. Fűnyírót toltak mind a ketten.

Ha a Fidesz akkora király akkor a HIT TV-ben a lapzártában hogy merik bírálni?

Ha Gyurcsány nem egy idegroncs, hisztériás, kiegyensúlyozatlan pánikbeteg akkor még normális kormányfő is lehetett volna. De mégsem lett.

A DK, 4K és egyéb kétbetűsök pedig halva születtek, ezt a vak is látja.

Szerintem nem megfogunk megdögleni,hanem éppen most döglünk meg! Ez a haláltusa, ti meg itt egymást marjátok. A kormányzás kudarcos, alternatíva meg nulla.

Kotkodus 2011.11.03. 16:23:45

@Kalmár: nincs ezzel semmi gond, ez a világ rendje!

az igazság képlékeny és relatív, de 2014-ben meglátjuk, hogy melyikünk társadalomelméleti szemlélete érvényesül...

hasta la vista hombre!

ember67 2011.11.03. 16:25:13

@Kalmár: Hu de visszakapirgálsz, csak azért, hogy ( vélt)szart találj. Én nem tudom pontosan, hogy a versenyszektorban mit tett, miért volt felelős, de biztos vagyok benne, hogy te sem. Csak mondod a mantrát, mert nem találtak nála semmi fogódzót amióta az államapparátusban volt. Igen, ez az ember gazdag! De az volt már akkor is, mikor a politikába beszállt, ellenben az "azonnali pályaelhagyó, soha nem dolgoztam egy percet sem az államilag finanszírozottan szerzett diplomámmal" örök politikusokkal.

ember67 2011.11.03. 16:27:18

@Kalmár: hát akkor nézd meg a 22-35-ig középvégzettséggel végzett közalkalmazotti munkát és tedd át a versenyszektorba. Egyébként a közösből zsugázzák ki a közalkalmazottak kompenzációját is!

Édy, aki Endre 2011.11.03. 16:34:37

@Kotkodus:

"...viktorka ugyanolyan kókler, csak neki - úgy tűnik - van még küldetéstudata is ehhez az egészhez..."

A küldetéstudatról egy ismerős idézet. Mástól. Íme!

"Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált, és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet, hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól meg a jobboldaltól, és tanulja most már meg magát, nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt, imádtam, életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálunk. Nem a történelem könyveknek, arra szarok, egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e. Hogy én személy szerint egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot. Azt mondjuk-e, hogy a ku… a rohadt életbe, jöttek pár napig, meg merték tenni, és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francba lesz majd az útköltség elszámolásunk, bassza meg! Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy akkor a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem. Hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország! Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot! Csak azért! Egzisztenciát lehet még találni sokat. Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom, ne vágjátok mindig a képembe! De csak ezért érdemes!"

klacus 2011.11.03. 16:39:44

@Kotkodus: "szerintem tévedsz. egy demokráciában a tömegeket kell kedvezőbb helyzetbe hozni (ami nem azt jelenti, hogy osztogatni kell).
"

Teljesen egyetértek veled. A fő probléma az, hogy aki értéket állít elő, termelő ágazatban dolgozik, vagy legalább oda szolgáltat az nagyjából a fele sem a dolgozói, adót fizető létszámnak.

A termelés ösztönzése itt nem nagyon megy. Egy új vállalkozást beindítani sem tud itt senki. Hiába értesz valamihez, pénz nélkűl nem mész semmire. Addig amíg az állam nem akar részt venni az induló cégek támogatásában, addíg itt nem lesz semmi.
A támogatás alatt, nem készpénzt értek, és még csak nem is hitelt, hanem egyszerű szabályokat, és valamekkora türelmi időt. A másik oldalról viszont szigort és következetességet, de akkor mindenkivel.

A pályázati rendszer bonyolult, és átláthatatlan, annak jó akinek pályázat író cége van. Ahogy a halálra bonyolított költségélési szabályok is a kisvállalkozásokban, megölik az egyszerű döntéshozatalt. Erre most megszünteti az EVA-t is ami lehet, hogy túl gáláns, de egyszerű volt, és keltetője lehetett a kisvállalkozásoknak. Aki vállalkozik az nem a saját cégét akarja lerabolni, inkább fejlesztetni szeretné, hogy nagyra nőjön, ez itt viszont nagyon csúnyán gátolt. Meg kellene végre érteni, hogy minden nagy cég kicsiként kezdte.

Alamio 2011.11.03. 16:43:31

@Kotkodus: Már értem... Nem rosszindulatú vagy, hanem provokálsz.
Nos: a negatív példákat soroltam. Hol állítottam, hogy nekem ők szimpatikusak?

"Minden diktátor nagy népnevelő: Castro, Mao, Sztálin, Hruscsov, Khadafi, Szálasi, Hitler, Rákosi, Mussolini, Szaddam, Guevara..."

Ezt írtam. Sajnálom, ha képtelen vagy értemezni az iróniát. Akár ez, akár a szó szerinzi interpretációddal provokálsz szándékosan, nekem ez nem pálya. Érted Te mit írok, dehogyisnem érted, itt látszik is:

"mondhattál volna olyanokat is mint jézus, buddha, kálvin, luther, gandhi, mandela, stb. én azen urak munkásságát többre tartom az általad felsoroltaknál..."

Zárójeles: akit tisztelek, annak a nevét azért nem nemecsek ernőként írom le.

Mindegy, ehhez a szellemi ömlengéshez a továbbiakban nem asszisztálok.

klacus 2011.11.03. 16:45:16

@Édy, aki Endre: Nem is lett volna gáz, ha az általad említett prominens egyed, nem csak pofázik erről, hanem meg is meri csinálni.

Az ő szempontjából persze tök mindegy, így is úgy is bukott figura lenne, de előrébb lennénk pár évvel.

Most meg a Fidesz csinálja, igaz csak sompolyogva, de azért nyirbálja amihez éppen kedve szottyan. Persze nyíltan soha semmit sem ismernek be, de hát ez kell a népnek.

Pipas 2011.11.03. 16:46:45

@Kotkodus: "lehet, hogy fletó nem akarta, hogy a beismerése nyilvánosságra kerüljön és csak a szűk környezetének ismerte be a hibákat"

Nem, nem hibákat és nem ismerte be. Szándékos bűnök voltak, hazugságok, böszmeségek, semmitevés. Nem hibák.

És nem is ismerte be, mert a bűntársai előtt beszélt róla, végig úgy is ragoz, hogy "mi". Nem beismerte, hanem lebukott, amikor a bűntársaival az eljövendő bűncselekményeiket tervezte zárt ajtók mögött. Amikor a tettesek egymás közt beszélnek, az nem "beismerés".

És az is igaz, hogy megbánást sem tanusított, mert amikor kikerült a felvétel, akkor megpróbálta kitekerni a saját szavait, megpróbálta úgy beállítani, mintha a fideszről beszélt volna. Amikor meglett volna a lehetőség, hogy beismerjen, akkor újabb hazugságokkal tetézte a bűneit (mondván, hogy nem az MSzP-ről beszélt).

És végül az is jellemző, hogy ma sem ismeri be a bűneit, mert amikor felelősségre akarják vonni, akkor vinnyogva próbál a mentelmi joga mögé bújni és inkább az országot pocskondiázza, fasiszta, antidemokratikus víziókkal próbálja a nagyvilág segítségét kérni csak azért, hogy ne kelljen felelősséget vállalnia a tetteiért.

Szóval szerintem a "beismerte a hibáit" egy kicsit azért erős...

Az igazi sztrovacsek 2011.11.03. 16:47:25

@ember67:
Minden szavaddal egyetértek, és csupán annyival egészíteném ki, hogy a FIDESZ morális összeomlása szerintem elkerülhetetlen.
Tőzsgyökeres jobboldali szavazók mára odáig jutottak, hogy nem tudnak mit kezdeni a harci szellemmel, hát egymást szapulják.
Kard kivonva, fegyver betöltve, és nincs kire lőni.
Pedig "Hősies tettre, harcra nevelte őket a láng szavú párt..."
A fülkékben még megvívták forradalmukat, na de az után...!?
Az államadósság elleni harc elbukott, a gazdasági szabadságharc még cserkész dzsemborinak is gyenge, a munkanélküliség elleni harc állóháborúvá degradálódott.
De a híveket egyébként sem erre a harcra képezték ki. Nekik ellenség kell. Ellenség, akit szidni lehet a nagygyűlésen, akinek a takarodását ordítva lehet követelni. De most mit ér a nagy többség, ha nincs ellenség? Az ellenzék gyakorlatilag sehol, sőt a győzelem most teljesedett be igazán. Megvalósult a nagy álom, szétszakadt az MSZP. És ezzel kész. Ellenséget kell keresni, különben oda a harci kedv. Brüsszelt, az IMF-et az EU-t megpróbálták ugyan beállítani az éppen ügyeletes ellenség szerepébe, de annyit még a fideszfanok is tudnak, hogy akire rá vagyunk utalva, azzal nem érdemes ujjat húzni. Ezért maradt el az okt.23.-i nagygyűlés is - vagy legalább is jelentős része volt benne - mert mi a lószart mondott volna a nagyvezír?
Ki ellen hangolta volna a híveket?
Vagy azt mondta volna, hogy a háborút megnyertük, de beledöglötök a következményeibe?
Most itt a párt egy történelmi eséllyel, egy 2/3-os győzelemmel, teljes fölhatalmazással, ellenzék nélkül, koalíciós partner nyűgjei nélkül, és nem tud vele mit kezdeni.
A szavazók elpártolnak, és új ellenzékiség kezdi bontogatni a szárnyait. De őket nem lehet még a "Takarodjatok!"-kal megszólítani, mert alulról szerveződnek, és sok közöttük a volt "FIDESZ-harcos".

Az igazi sztrovacsek 2011.11.03. 16:56:38

Ja, és még valami.
Újra beigazolódni látszik egy régi nagy igazság:
"A hatalom megoszt, az elnyomás összetart."

Kotkodus 2011.11.03. 16:58:30

@Édy, aki Endre:
úgy látszik fletónak is van (volt)küldetéstudata... reméljük ez (és az országtól lopott családi milliárjai) segítenek neki átvészelni a nehéz orbáni időket...

egyik kutya, másik eb...

(köszi az idézetet! tanulságos volt...)

igenember 2011.11.03. 17:00:37

@Az igazi sztrovacsek: Ezt jól írtad látod. Etető kézbe nem harapunk bele. Ezt még a kóbor kutyák is tudják. Ezzel szemben Matolcsy a csodaközgazdász még ezzel sincs tisztába.

Kotkodus 2011.11.03. 17:03:52

@klacus: eva-t még nem szünteték meg (csak tárgyalnak róla)...

nyílván eva ügyben is az erősebb kutya baszik elv fog érvényesülni... amelyik fidesz-lobbinak nagyobb a tőke...

egyébként egyetértünk majdnem mindenben. a fidesz oda tesz ahol már van és onnan vesz el ahol eddig sem volt (kivéve a különleges adók, de ezek persze csak időszakosak)...

igéreteiket pedig pont annyira lehet komolyan venni, mintha az mszp igérte volna.

Kotkodus 2011.11.03. 17:15:22

@Alamio: tény, hogy a vége kicsit provokatívabb lett, mint szerettem volna! köszi a megjegyzést és elnézésedet kérem azért, mert a vita hevében kicsit elszálltam...

korábbi soraid arról tanuskodtak, hogy híve vagy a "népnevelésnek", amelyet én nem tartok követendőnek...

a két oldalról hozott példák is elég jól illusztrálják, hogy milyen kifutása van egy felülről ill egy alulról (önkéntes csatlakozású) irányított társadalmi változásnak.

ezért gondolom azt, hogy egy társadalmi változás csak alulról irányítva lehet sikeres. viktorka imádja azt a látszatot kelteni, hogy ő az általa kieszközölt változásokra felhatalmazást kapott, csak sajnos ez így - ebben a formában - nem igaz (persze lehet, hogy ő ettől őszintén hiszi ezt...).

szóval a fenti példa is bizonyítja, hogy minden felülről változtatni akaró "vezető" úgy próbálja eladni a változást, mintha a nép akarná azt...

nem biztos, hogy igazam van, de 3-7 éven belül biztosan választ kapunk!

addig is sok sikert!

Az igazi sztrovacsek 2011.11.03. 17:16:52

@Édy, aki Endre:
Kevered a lelkesedést a küldetés tudattal.
Tudom, hogy most "fletófannak" kiált ki néhány elvakult jobbos, de szerintem akinek küldetés tudata van, az sohasem mond le a küldetés teljesítéséhez szükséges hivataláról.
Mellesleg sohasem fért a fejembe - lehet hogy hülye vagyok!? - hogy hogyan lehet valaki két választási vereség után még mindig a párt elnöke!?
Ennyire szegényes a választék jó SZAKEMBERekől?

Kotkodus 2011.11.03. 17:23:09

@Pipas: picit összemostad fletó különböző hibáit, bűneit... az'szem 2006-ban nem a sukoró ügy miatt voltak a tüntetések...

de sebaj, csukják le fletót (csak így lehet magyarországon miniszterelnök újra úgyis) ezért v. azért, nem fogom elsírni magam...

viszont te is, valamint
@barli: és @Kalmár: is fletó aljasságán rugóztok, amikor van nekünk egy tévedhetetlen új miniszterelnökünk...

szóval, mikor tévedett utoljára viktorka (bocsi, módosítok: mikor ismert be hasonlót utoljára)?

nem provokálni akarok, tényleg kiváncsi vagyok, hogy volt-e ilyen...

Kotkodus 2011.11.03. 17:32:03

@Az igazi sztrovacsek: "A hatalom megoszt, az elnyomás összetart."

nem ismertem, de nagyon találó!

Kalmár 2011.11.03. 17:48:13

@Kotkodus: Akkor most miért esik szét az elnyomott Mszp?
:))
Nekem tetszik. Külön jókedvű leszek, amikor azt mondja egy szoci, hogy a "Gyurcsányizmus távozott a pártból"!!
Komolyan mondom zseniális. Nemrég még mögötte tolongtak egy becstelen paktum okán, most meg már nem elvtárs?
Rémlik, hogy éljen Rákosiból lett rohadt Rákosi. Sztálin elvtársból lett rémes Sztálinizmus stb. Valahogy ezek a komcsik csak akkor lesznek némileg őszinték amikor már túl vannak minden gazemberségen. Igazán kiváncsi vagyok, hogy milyen együttműködés várható az ellenzék soraiban.....nem sok.
Adott egy Chon Bendittel végképp beskatulyázott liberális deviáns párt. Az LMPSZDSZ.
Van azután, az őket vízbe folytani akaró Zagyva féle neonáci párt, egy kevés visszafogott valóban nemzeti felhanggal.
Őket bizonyára jó szemmel nézi a DK csapata, a legnépszerűtlenebb emberrel az élükön és végül a Fletót gyűlölő, maradék MSZP. Botox Lendvai, atomrészeg Szekeres, és Bikicsunáj Celebházy bemutatásáben......
WOW, jujj, aztamindenit!!
Ezekután Kövér László ha találkozik a tündérrel, minden bizonnyal csak egy Sopronit és egy Kecskeméti Hírös Barack pálinkát fog kérni, majd hátradől a hintaszékében.

tiborc2008 2011.11.03. 19:03:42

kurcsányi szeretne saját pártot. Olyat, mint vitykának a fityesz. Ahol leválthatatlan, amely a saját tulajdona.
Ennyi.

lajos0 2011.11.03. 19:52:29

@Kotkodus: "a demokrácia a többség diktatúrája". Ebben lehet valami, de nincs olyan, hogy a demokrácia, meg a demokraták. Sok fajtája van. Például van amelyikben a kisebbség mehet a levesbe. Van olyan ahol a véleményeket arányosan veszik figyelembe, van olyan is, ahol ha a többség a halálbüntetés pártján áll, akkor az van. Európában viszont sehol nincs demokrácia, ez elég világosan kiderült, amikor az EU vezetői értesültek róla, hogy ezek a hülye a görögök a népet akarják megkérdezni, a saját sorsáról. Mindenki szörnyülködik és jajgat, ami roppant vicces. De látszott ez már a diktátumként megszavazott EU alkotmány (reformszerződés) körüli ócska színjátékon is. Elég ciki, hogy Putyin teljes joggal röhögi ki az úgynevezett európai demokráciákat, az USA-éval együtt. És a wikileaks körüli szánalmas vergődés jól jelzi, hogy mennyit ér a művelt nyugatnak a sajtószabadság is. Szóval vicces, amikor ezekért a soha sem létezett baromságokért kezdenek el aggódni egyesek.

Rántott kard 2011.11.03. 20:26:08

@Kotkodus:
Meg nem mondom melyik, de valamelyik ókori bölcs mondta.
És ezek ritkán beszéltek hülyeséget.

Rántott kard 2011.11.03. 20:37:59

@Kalmár:
"Akkor most miért esik szét az elnyomott Mszp?
:))"

Mert a mondást nem konkrétan a parlamenti képviselőkre mondta anno valaki, hanem úgy általában.
És láss csodát, úgy általában igaz.
A hatalmon lévő FIDESZ népszerűsége egyre csökken, - második hónapja nagyobb a támogatottsága az össz ellenzéknek mint a 2/3-nak - míg az ellenzéki oldalon új pártok, frakciók alakulnak, és ezek minden valószínűség szerint összezárnak majd egy közös miniszterelnök jelölése mögött.
De fényes példája ennek a FIDESZ frakció és a kormány "csörtéje" EVA ügyben.

leponex 2011.11.03. 20:38:13

@lajos0:
Azért ez az uniós példád a görögökkel egy kicsit sántít, függetlenül attól hogy a mai eu-s "vezetőkről" jogosan van sokaknak lesujtó véleménye. A zunió mindössze annyit mondott, hogy az euróövezetből úgy lehet kilépni, hogy egyuttal a zunióból is. Ami elég korrekt ajánlatnak tűnik. Oszt görög barátaink meg boldoguljanak ahogy tudnak. Intsenek be a hitelezőknek, ha gondolják. Azt a 100 Mrd-ot nem fogják rájuk erőltetni.
Amúgy tanulságos lehetne a feltétlen és kétség nélküli eu-fanoknak, ha ez tényleg bekövetkezik;-)
Kedves Bárdunk eheti sopánkodását úgy is kommentelik elegen :)

"Igaztalan játékba kezdett az MSZP. "

Hogy is mondá egykor Ferenc testvérünk ájtatos képpel, épp amikor a legnagyobbakat hazudta a TV előtt: 'Igaztalan vádak nem igaz országhoz vezetnek ...' - valahogy emígyen.

Jó Kertész Ákosunk biztos azt mondaná erre, hogy genetikusan van az itten definiálódva e derék önmagával hadakozó ballib oldalon :))

Lajosxx, lehet-é halálbüntetés egy demokráciában ? ;-)

Rántott kard 2011.11.03. 20:41:50

@Kalmár:
"Rémlik, hogy éljen Rákosiból lett rohadt Rákosi. Sztálin elvtársból lett rémes Sztálinizmus stb."

Jó a példa.
Az istenített népvezérekből valóban többször lett már első számú közellenség.
És mint tudjuk, a történelem néha ismétli önmagát.

lajos0 2011.11.03. 20:42:59

@Kotkodus: Ahogy a fidesz csak 1,5 év után vette észre az aknákat, engem arra emlékeztet, ahogy 2005-ben egyszercsak feltűnt a 2001-ben elindult negatív folyamatok című mantra. Pedig addig Kuncze hetente elmondta, hogy a magyar gazdaság nagyszerű állapotban van, mondjuk kókajankó még jóval utána is dübörgött.

lajos0 2011.11.03. 20:55:18

@leponex: Nem sántít, teli talpal áll a lábán az a rendkívül találó hasonlat .-) A kérdés az, milyen alapról rugaszkodtak el az vajon a roppant demokratikus Eu vezető tagállamainak vezetői, amikor tragédiaként élik meg, hogy Görögországban, ami a demokrácia őshazája ugyibár, megkérdezik a népet arról, hogy mi legyen. Az EU szétesése 10 évvel ezelőtt is borítékolható volt, de mivel most már nyilvánvaló, miért nem dönthetik el szegények, hogy külön akarnak csődbe menni, vagy bevárják ennek a torz hibridnek a többi tagját is. Amúgy a görögök rutinosak is államcsőd ügyben, már többször volt náluk.

Azt a 100 milliárdot meg nem is ők kapnák, hanem a német és a francia bankok, akik a nagy harácsolásban ahhoz is hülyék voltak, hogy megnézzék kinek adnak hitelt. Az addig sem létező európai szolidaritásról az északi áramlat átadása után ezt már mindenki beláthatta.

Halálbüntetés pedig lehet egy demokráciában, ha a többség úgy akarja.
Sőt akár ingyen sör is :-)
Viszont ha a többség úgy akarja és mégsincs, akkor irányított demokráciáról beszélünk, ami ugyibár a diktatúra szebbik neve.

high up! 2011.11.03. 21:02:58

@Kotkodus:

Öcsém, neked nem forrásaid vannak, hanem vágyálmaid. Mivel láthatóan nem értesz a gazdasági dolgokhoz, ezért csak kontárkodsz itt a villanyszerelöi módszeredel: elöveszel egy adott pillanatból egy idézetet, aztán azt akarod eladni egy korszak magyarázatáként. Kókler vagy öcsém! Ennyi erövel akár még a táguló világegyetemet is képes lennél 2 sorban levezetni - gondolod te.

Szóval pubi, a 2010-es Libás-Oszkó költségvetés az elfogadásának az idöpontjában, már 2009 végén összeomlott, ezt maga Oszkó is elismerte. 2010 januárban már módosította is (ezt a rekordot jegyezd fel magadnak!), de ez a módosítás is elég gyatra volt, mert márciusig mind a KT, mind az IMF kiadta az ítéletet, miszerint a hiánycél tarthatatlan.

2010 júniusában a Fidesz pont ezért indított 120 milliárdos minisztériumi zárolásokkal és egyéb ötletekkel (pl bankadó)
És mint mondtam: a Libás-Oszkó IMF szolgák pont úgy benézték a végeredményt, mint az IMF görög szolgái. Persze ez legföképpen az IMF-en múlott, azoknak ugyanis lövésük sincs ahhoz, hogy egy-egy megszorító lépésnek mi a hatása a reálgazdaságra.
Így sikerült Görög-ot 1 év alatt reménytelenül elkúrni (a munkanélküliség 10%-ról 15%-ra ugrott, a GDP csökkenés beragadt -5% -on)

Szóval ha Libásék osztották volna az IMF eszét még egy évig, akkor ma Magyaro ugyanott tartana mint Görögo.

Ugyanis Libás-Oszkó 2009-es tevékenysége már megágyazott a belföldi piacra termelö ipar RECESSZIÓJÁNAK, amit a 2010-es költségvetésük még mélyített is.
A kiskereskedelem, belföldre termelö ipar azóta is recesszióban van, az építöipart Libásék meg egyszerüen kivégezték.
Na ezért ne jöjjön csak vissza ez a minden önálló gondolattól mentes páros, mert abból csak a beomlás lesz biztos, nem pedig az ország konszolidációja.

lajos0 2011.11.03. 21:04:36

@kurgan: Bajnai a legjobb politikus ebben a hármas mezőnyben. Persze ez a politikusnak szól, nem a kormányzati teljesítményének, de hát vakok közt félszemű a király. Ugyanakkor már kormányfősége alatt messziről bűzlött, hogy bizony nem amolyan kötelességtudó mórral, van dolgunk, hanem hosszabb politikai pályafutásra készül, csak nem olyan hülye mint Fletó, hogy szembehugyozzon a széllel, és még kurjongasson is hozzá. Tudta, hogy egy időre el kell vonulnia, ha vissza akar térni. Hosszabb távra képes gondolkodni, mint Orbán vagy Gyurcsány ezt el kell ismerjem, még ha egy a tolvaj apuci hátán felkapaszkodott kis szarjankónak is tartom. És az említettekkel szemben tud angolul, ami szintén nem mindegy.

high up! 2011.11.03. 21:06:28

@lajos0:

Nem 2015-ben vette észre a Fidesz a tarthatatlan hiánycélt, hanem már a kormányváltáskor. Lásd amit elöbb írtam: IMF, KT mind megírták már a kormányváltás elött. Ez az 1,5 év csak a hibbant ballibsik kitalált mantrája, pont annyira igaz, mint hogy a múlt héten azt terjesztették, hogy a kormány elveszi az özvegyi nyugdíjakat.

Ezek a hibbant bolsik-libsik Öszöd óta még többet hazudnak.

high up! 2011.11.03. 21:16:35

@ember67:

Hú de naív vagy gyerek! Bokros amikor elvállalta a pénzügyi posztot, akkor még fogalma sem volt, hogy két hónap múlva megszorítást kell csinálnia, mert a költségvetés teljes csödbe került. S ezt a megszorítást az IMF követelte ki az életmentö hitelért. Lajcsi csak végrehajtott, mert pont ö volt akkor ott.
Elfutni meg nem tudott, mert mikor beült az állami posztba az állami banktól, akkor felvett egy 16 milliós végkielégítést.
Elfutni már csak a csomag után akart, egy éves minisztersége alatt 6-szor akart lemondani. Horn meg ugye zsarolta, hogy aki ennyit kaszált a pozícióhoz, az nehogy már csak úgy hirtelen lelépjen.

Libásnál sincs ez másképp. Az IMF ukáz ki volt adva, hogy mennyit kell megszorítani és hol, gyúrtcsótány meglépett, mert a nyuggerek ekkor kerültek volna sorra (ergo, a szvazóinak a 90%-a). Erre betolták Bajnait a bünbandából, elgondolhatod, hogy volt mivel zsarolni a bandatag Libást.
Szóval a maszopos ódákat a hazaszeretö IMF kiszolgálókról mondd fel inkább az Esti mesében. Bokros, Bajnai meg a többi csak egy csavar a nagy maszop ország rablási gépezetben.

leponex 2011.11.03. 21:17:24

@lajos0:
Jó, legyen, teli talppal sántikál ...
Elég gyorsan kiderült, hogy a görög baloldali barátaink sem gondolták komolyan, csak egy kicsit ráijesztenek a zemberekre demokratikusan. Abban sántikálván, hogy a népek is meg fognak győződve lenni, hogy nekik is jobb lesz így - meg a német, francia bankoknak is ;-)
Szerintem azért a zunióból egy sokkal jobb projektet is lehetett volna csinálni, már ha bölcs mostani vezetőinek ez lett volna a fontos. De nem, sajnos. És ennek leginkább még talán a nagy tengeren túl örvendeznek, egy lehetséges konkurrenciával kevesebb.
...
Se halálbünti, se ingyensör :(
Most akkor diktatúra meg autokrácia meg ilyesmik regnálnak épp irányítottan kis hazánkban?
Az ógörögöknél mikor volt ingyensör, amikor ott a demokrácia tombolt?

kvasztics47 2011.11.03. 21:27:47

@high up!: Te hulye voltál és az is maradtál.@lajos0:

leponex 2011.11.03. 21:39:25

@lajos0:
" Bajnai a legjobb politikus ebben a hármas mezőnyben.... Hosszabb távra képes gondolkodni, mint Orbán vagy Gyurcsány ezt el kell ismerjem"
:)
Hogy Ferenc testvérünk mily hosszú távra képes gondolkodni, azt nem tudom,
egyelőre a történelembe írta be magát, mint a Kossuth Ljos utcai harcok dicső tábornoka :)
az Orbán meg mintha több mint 20 évvel ezelőtt dédelgetett majdani kormányfői álmokat, kétszer már sikerült neki. Az ATV műsorát nézve ölég nagy apátiával emlegetik, hogy ja 2014-ben nem is, de majd talán 2018-ban az Árok Kornél majd jól megdönti a despotát ...
Gordon barátunk eddigi legnagyobb alkotása a sokat emlegetett libaprojekt, a Wallisos magánbiznisz és a kiváló eredménnyel zárult Dataplexes üzleti tarnzakció mellet a miniszterelnöki casting abszolválása volt.)

dr yetee 69 2011.11.03. 21:53:39

@egerészölyv: Akkor tehát Fellegi nyugodtan offshorozhat,hisz nem jegybanjelnök?

high up! 2011.11.03. 22:13:08

@kvasztics47:

Akik mindig is hülyék voltak és maradtak azok a kádári komcsik. Szerencsére ezzel a gyúrtcsótány bohóccal és a múmia maszoppal ez a generáció kordonban tartható és nem fertözi tovább az országot. S aztán 2-6 éven belül jön a teljes kipusztulás rájuk a közéletböl.

lajos0 2011.11.03. 22:27:06

@ember67: "de a Bokros intézkedésekről már minden (jobb és bal) gazdasági szakember elismerte azóta: kellett, ilyen kemény kellett ahhoz, hogy az ország gazdasága jó irányba visszaugorjon a sínre"

No a helyzet nem ez. Ajánlott olvasmány: Gazdag László - A Bokros Csomag Mítosza És A Valóság.

lajos0 2011.11.03. 22:35:46

@leponex: "Az ógörögöknél mikor volt ingyensör, amikor ott a demokrácia tombolt?"

Ingyé közvilágítás sem volt :-) Ha a lakosság megszavazza, miért ne lehetne ingyen sör ? De hát a görög demokrácia gyermekbetegségei még érettségi idejéről is derenghetnek.

Amúgy ez a demokráciásdi egy soha ki nem próbált rendszer. Ezért is vicces, hogy mindenki ezt kéri számon a másikon. Nem tudsz országot mondani, ahol ez tényleg működne. Eddig is autokrácia volt nálunk, most is az van. Ezért nem siratom a demokráciát.

Viszont azon derültem, hogy a demokrata EU beszarik egy esetleges görög népszavazástól. Nekik is egyszerűbb lenne, hagyni őket csődbe menni a francba az átszámolva félmillós nyugdíjaikkal.

lajos0 2011.11.03. 22:45:09

Innen is lehet nézni a dolgot, de szvsz például Kósa elverte volna FLetót 2006-ban.

Bajnairól nem gondolok semmi nagyot, elég sok mutyi-ügyéről tudok, ahogy Fletó és OV esetében is. Egyszerűen jobb politikusnak tartom, mint a másik kettőt, még ha nem is szavaznék rá. A jó politikus lényege meg annyi, hogy meg tudja szerezni a hatalmat, a többi pusztán akcidentália. Orbán egyszer FKGP segítséggel került hatalomra, és ehhez szerintem a Fenyő-féle Népszava cikke segítette még a bősi előszerződésről. Másodszor meg azért került hatalomra, mert a nép így büntette a Fletóval magát végleg lejárató MSZP-t. Nem azért mert olajos Pintér Sándort akarták belügyminiszternek, vagy az alkotmányos asztalka hiányzott nekik.
Ezek nem a saját érdemei. Viszont az, hogy ezt az időt ki bírta seggelni a Fidesz élén, dacára, hogy Fletó és Megyó is elverte, az az ő érdeme. Viszont ez nekem kicsit kevés, mint teljesítmény.

2011.11.03. 22:46:38

"nem volt kötelező 12 éven át a szabad demokratákkal kormányozni"
???
Én úgy tudtam, hogy a Szadesz 2008-ban kilépett a koalícióból, most akkor mégse? Ezek szerint színjáték lett volna a nyurga, szemüveges pasas és Kóka nagy szakítása?
Persze, álnaiv vagyok, természetesen tudtam, hogy ez a gennyes társaság mindenre képes, meg hát volt az első parlamenti ülésnapon a nyurga szemüvegesnek és Kókának egy cinikus összekacsintása, amit jól elkapott a Blikk fotósa: 1.1.1.1/bmi/www.blikk.hu/data/cikk/30/11/61/cikk_301161/d000238F89b3dace79f99.jpg

lajos0 2011.11.03. 22:49:53

@leponex: Mellesleg a Creditum Pénzügyi Tanácsadó Kft. volt Gyurcsány és Bajnai Gordon politikai bölcsője is, itt a nagymester viszont az öreg Bajnai volt. De ez megint csupán egy apró érdekesség.

tiborc2008 2011.11.04. 02:00:02

"Ha nem tartották baloldalinak, miért vállalt szerepet a kormányában Szekeres Imrétől Baja Ferencig minden szocialista vezető?"

Szerettek együtt lopni vele.

leponex 2011.11.04. 06:20:32

@lajos0:
"A jó politikus lényege meg annyi, hogy meg tudja szerezni a hatalmat, a többi pusztán akcidentália. " - Te mondád.
Bajnai úr eddig még nem tudta megszerezni azt a hatalmat, ( a castingot leszámítva ) ergo nem jó politikus .
De nagyon kíváncsi lennék arra, mire jut(na) egy következő választáson.
- A Lalival kapcsolatban igazságod lehet, tán még lesz is :) Bár én sokáig Pokornyra tettem volna, de egy ilyen visszafogott hangú, megegyezésre inkább hajló politikusnak (ma) Magyarországon semmi esélye:(
- A Pintér talán épp azért kell a Zorbánnak, mert egy régi motoros a cégből talán kordában tudja tartani őket, sokan lehetnek még köztük, akik szívesen kerülnének megint címlapra a 168 órában ( csak most nem Kis Jánossal együtt ) :))
- Akinek ilyen barátai vannak, mint az asztaltáncoltató Kerényi, annak biz otthon jóakaróival komolyabb nehézségei lehetnek, mint ellenfeleivel.
2014-re sok kiderülhet, mire használta ez a despota a megszerzett autokráciáját.

Kotkodus 2011.11.04. 08:42:06

@Kalmár: az un ellenzékről alkotott képeddel többnyire egyetértek, azonban én a fideszt sem tartom többre. képmutató, sunyi, kókler banda. sorban hozzák meg azokat a döntéseket, amelyeket ellenzékben még nemzethalálként aposztofáltak. 2012 nehéz év lesz... nekünk is, de nekik is...

van akinek tetszik ez az autoriter hozzáállás a politikához és dörzsöltségként fogják fel a képmutatást; azonban én nem hiszek a felülről szerveződő társadalmi változásokban és nagyon nem nézem jó szemmel a hatalmi arroganciát, képmutatást, cinizmust... ízlések és pofnok...

Kotkodus 2011.11.04. 09:01:03

@lajos0: tény, hogy tökéletes demokrácia nem létezik (ne is létezhet). a mi rendszerünk képviseleti demokrácia és - szerintem - ez így is a legegyenlőbb társadalmi berendezkedés, amelyet ember eddig létrehozott.

lehet keresni (és találni) hibákat, ellentmondásokat a rendszerben, de emlékeztetnélek, hogy 25 éve még azért sírtunk (viktorka azért szónokolt), hogy ilyen rendszerünk lehessen. érdekes, ahogy manapság a fidesz retorikájában előkerülnek azok az elemek, amelyek megkérdőjelezik a nálunk fejlettebb demokráciák berendezkedését és előkerülnek azok a összeesküvős panelek, amelyeket "alacsonyabb-rendű" rendszerek használnak arra, hogy kimagyarázzák a sikertelenséget... lehet, hogy a fidesz hülyének nézi a népet? lehet, hogy igazuk van?

Kotkodus 2011.11.04. 09:09:44

@lajos0:
közben kiderült, hogy már fél év után is sipákoltak az aknák miatt, de 1,5 év után újra előjött ez a panel.

igen, ezt minden rendszer ugyanúgy csinálja (biztos ismered a 3 boritékos viccet...). sajnos még a 2/3-os többség sem garantálja a felelősség felvállalását. 2012 nagyon nehéz év lesz, számíthatunk még sok hátramutogatásra...

a siker csak a fideszé a kudarc csak a (nem létező) ellenzék hibája lehet...

Kotkodus 2011.11.04. 09:18:50

@high up!: te biztosan jobban értesz a gazdasághoz, mint én, azonban egyértelmű, hogy a vitához nem értesz...

én egy (fidesz) kormány által kiadott dokumentumból ollóztam ki az idézeteket (forrást is megjelöltem), amíg te kellemesen ömlengtél a sajátnak vélt gondolataid mentén...

ne haragudj, ha a források megjelölése nélkül leírt (a polgári körökben igen népszerű) véleményedet még annyira sem tudok komolyan venni, mint egy kormány-kiadványt...

amennyiben rendelsz forrásokat is a különböző kijelentéseidhez, szívesen elgondolkodom rajtuk és szívesen reflektálok...

addig is további szép napot!

Édy, aki Endre 2011.11.04. 13:50:32

@Az igazi sztrovacsek:

Akinek küldetéstudata van, az feladja a relatív kényelmét a biztos kényelmetlenségért. Mint például az, aki ellébecolhatna a "szorgos és tisztességes munkájából" összeügyeskedett csillióival, de neki kell az, hogy miniszter legyen egy gyík kormányban, majd a főnököt megpuccsolva átvegye annak helyét és kitegye magát annak, hogy onnantól fogva nincs nyugis napja. Na, ez a küldetéstudat. A másiké a megélhetési attitűd. Neki ez a munkája. A pápai táncosbohócnak ez a hobbija. Csak erősen kötődik a hobbijához - küldetéstudata van.

"Mellesleg sohasem fért a fejembe - lehet hogy hülye vagyok!? - hogy hogyan lehet valaki két választási vereség után még mindig a párt elnöke!?"

Lehet. De lehet, hogy csak naív.

high up! 2011.11.04. 20:03:54

@Kotkodus:

Hahaha, te azt nevezed egy korszak elemzésének, hogy egy alkalmi pártkiadványból idézel? Ember, ez a különbség kettönk között: én nekem nem ez az alapom a mondanivalómhoz, hanem az objektív tények. Azokat ugyanis nem lehet szelektálni, hogy ha tetszik akkor felhasználom ismeretként, ha meg nem akkor nem.

Gondolom óriási bajban lennél, ha azt mondanám neked, hogy ha ennyire szent szózatnak tartod az általad idézett Fidesz kommünikét, akkor a többi kommünikéjüket is szentnek és igaznak kellene tartanod.
Csak hogy te ezt a többit már nem használod fel a "bizonyítási" eljárásaidhoz, mert ezek a Nem teszik kategóriába tartoznak.

És ebböl csak egy valami következik:
konkrét eseményeknél nem ismered a tényeket és éppen ezért csak manipulálsz a véleményed megformálásánál Pechedre én ismerem ezt a módszert, úgy hogy nálam az ilyennel nem jutsz át.

Szóval amiket írtam azt úgy olvasgasd, hogy azt se Libás, se Orbán nem mondta nekem tollba, hanem azok mindenkitöl függetlenül úgy voltak és nem másképp.
(az hogy ezek után pl valaki szereti-e Bokrost vagy Libást az meg szubjektivizmus, amivel nem lehet vitatkozni - amit tettek, meg amilyenek, azokkal viszont igen, mert azok objektív dolgok)

high up! 2011.11.04. 20:26:42

@Kotkodus:

Arra meg ne számíts, hogy majd fogom magam, aztán az 5000 közlésemhez 5000 forrást fogok adni, csak hogy a laikusok nyugodtan aludjanak. Francot, köztudott dolgokról van szó, de ha még se tudnál róluk, akkor meg google-ozzál, nem árt ha lassan rászoksz a munkára.

Teszem azt, ezt a cikket is már fél perc googleval meg lehet találni.
(2010 januárjában a Költségvetési tanács már megmondta, hogy kissé félretervezett az Libás-oszkó büdzsé, akkor még 1%-os deficitcél túllépésra mutattak rá - ha nem történik ellentételezés. Késöbb aztán még több felismerés jött Libásék kókler költségvetéséröl, summa summarum a 2010-es hiány tényleg valahol 5-7% között volt - Fidesz hatások nélkül):

Ennél árnyaltabban látja a helyzetet a Költségvetési Tanács. Tegnapi tájékoztatóján a testület elnöke, Kopits György ugyan szintén arról beszélt, hogy a 2010-es költségvetési tervezet megvalósítható, ráadásul jobb és átláthatóbb a korábbi évek büdzsétörvényeinél, de vannak kockázatai. Az MTI-Eco jelentése szerint Kopits a többi között arra figyelmeztetett, hogy a többségi állami vállalatok tavalyi eredményét már el kell számolni a 2010. évi költségvetésben, s ez, valamint az önkormányzatok vesztesége együttesen 0,75 százalékponttal növelheti az államháztartási hiányt. Emellett a tavalyi költségvetés bevételi oldala a GDP 0,2 százalékának megfelelő összeget már 2010-ből szívott el – mondta, példaként hozva fel a decemberi felgyorsított zárjegyeladásokat, illetve a MÁV-csoport elmaradt áfa-visszatérítését.

atila68 (törölt) 2011.11.05. 12:53:59

MSZP pont úgy beszél a liberálisokról, mint a Fidesz...

Miért hogyan?
Gyakorlatilag sehogy.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.06. 07:50:16

@lajos0:
"Viszont azon derültem, hogy a demokrata EU beszarik egy esetleges görög népszavazástó"

Hát beszarni beszart, csak nem az EU, hanem Papandreu. Vissza is vonta gyorsan az őrült ötletét, miután megmondta neki az EU, hogy ha leszavaztatják a reformokat (megszorításokat) mehetnek az EU-ból is, meg az euró zónából is. Az okosabb emberek ott is gyorsan rájöttek, hogy még mindig jobban járnak így, mintha holnaptól szabadon éheznének a lezárt határok mögött.

lajos0 2011.11.06. 19:23:01

@Az igazi sztrovacsek: Hát azért Sarkozy, meg Merkel hisztérikus nyilatkozatai, nem erre utalnak. Persze, ha demokraták lennének, akkor a saját lakosságukat is megkérdeznék a mentőcsomagról. Pláne, hogy itt nem a görögök megsegítéséről van szó, hanem az ő költekezésüket ostobán finanszírozó német és francia bankok megmentéséről. De az EU nagy elkötelezettségét a emokrácia iránt, már az EU-alkotmány diktatórikus elfogadásakor is lehetett látni.

leponex 2011.11.07. 00:05:13

@lajos0:
a HV emígyen ír ezzel kapcsolatban:

"Henkel szerint azonban jelenleg a görögök megmentése, az egész eurósegélycsomag csak egy „ürügy": a jelenlegi válság mögött a liberális egykori menedzser „francia összeesküvést" sejt. Szerinte Nicolas Sarkozy a francia bankok feltőkésítését akarja csak elérni, és ehhez a német adófizetők pénzét - Görögországra hivatkozva - venné igénybe.

Tény: a görög segélycsomag, amelynél a német állam vállalja a legnagyobb fedezetet, főleg arról szól, hogy a görögök irányába követeléssel rendelkező európai bankoknak biztosítékot nyújtsanak, s így azok ne menjenek tönkre. Henkel szerint elsősorban francia bankok érdekeltek Görögország megsegítésében, holott német bankok is hiteleztek Görögországban. A görög kormányválság hírére nem véletlenül zuhantak mélybe például a Commerzbank részvényei a tőzsdén.

Egy felmérés szerint a német lakosság 80 százaléka ellenzi a görög mentőcsomagot, és a többség szívesebben fizetne ismét német márkával."

Róna Péter kiváló közgazdász pedig arról beszélt a minap, hogy az euró bevezetésével a fejlett nyugati államok versenyelőnye mesterségesen tovább nőtt az újonnann csatlakozottakkal szemben, és ez okozta jórészt a tarthatatlan folyamatokat.
És valóban, amíg a kibővített Eu piacai dinamikus növekedést biztosítottak a németeknek is, addig valahogyan nem voltak ennyire igényesek.

Az igazi sztrovacsek 2011.11.07. 07:44:41

@lajos0:

Meg arról is megkérdezhetnék a saját lakosságukat, hogy bevezessenek-e egy új adóformát, építsenek-e új utakat, vagy esetleg lecserélhetik-e az elhasználódott íróasztalt.
Népképviseleti demokráciában a szavazók fölhatalmazzák a kormány bizonyos cselekvésekre.
Kissé sajátos fogalmaid vannak a demokráciáról, de ezt már megszoktuk itt tőled.

"ostobán finanszírozó német és francia bankok "
Azok az ostobák valószínűleg hasznot akartak. Azért vettek görög államkötvényt, mert jó kamattal akarták visszaváltani.
Mellesleg a 30 milliárdos dolláros magyar államkötvényt is azért vették meg az "ostobák", mert haszonra számítanak, akkor is ha mi ebbe a haszonba beledöglünk. Viszont ha nem veszik meg, abba meg tutira beledöglünk.
Megint csak mellesleg az "ostoba" magyar OTP is vesz államkötvényeket.

Kotkodus 2011.11.07. 08:52:48

@high up!: örömmel tölt el, hogy te jobban bízol az emlékeidben, mint a feketén-fehéren 2010ben publikált adatokban (azonban mivel szavaidon kívül semmi sem támasztja alá a hitelességedet...).

nem gondolom, hogy egy fidesz kormány-kommüniké az előző kormány munkáját illetően bármennyire is hiteles volna, viszont azt gondolom, hogy annál nagyobb kárt biztosan nem okozott bajnai, mint amit a fidesz lejelent (nyílván túloznak bajnai kárára, hogy nagyobb mozgásteret biztosítsanak maguknak; ue csinálná az mszp is...).
ha már számoknál tartunk 3,8-4,2-es előirányzathoz képest a kt által jelzett további 1% hiány 4,8-5,2% körüli hiányt eredményez, amelynek már van egy metszete az általad jelzett 5-7%-kal, így a két infó nem is zárja ki egymást... sebaj...

no de most jön a feketeleves... tételezzük fel, hogy bajnai tényleg 1-2%-kal alulkalkulálta a 2010es hiányt és ezt a fidesz (teljes joggal) kritizálta.
1. mekkora lesz a 2012-es hiánycél?
2. megvalósítható-e (265 ft/eur tervezett árfolyam mellett)?
3. mikorra lesz meg a végleges költségvetés?
4. hányszor fogják még módosítani?
5. mennyivel hitelesebb a fidesz gazaságpolitikája a lesajnált bajnaiéhoz képest?

lehet, hogy bajnai költségvetése szarul volt megtervezve és tartalmazott 5-600 milliárd ft "aknát", de akkor mit mondjunk a fidesz 2012-esére? híg nemzetgyilkos fos?...

2011.12.13. 10:48:39

Itt olyan sok okos ember van.
süti beállítások módosítása