Van az úgy, hogy egy hatalomra került párt nem tudja teljesíteni valamennyi választási ígéretét. Medgyessy megtette, számos haszna mellett lett baj belőle bőven. Gyurcsány kénytelen volt visszavonni az áfacsökkentést, de három fő ígéretét teljesítette: egyensúly, reform, fejlesztés. A világválság tombolása közben is egyensúlyközelbe hozta le a hiányt, példátlan infrastrukturális fejlesztéseket valósított meg, és reformokat indított el a közigazgatásban, az egészségügyben, az oktatásban és a honvédelemben. Bajnai Gordonnak a további sikeres válságkezelés jutott, egy évre ígérte magát, megtette, amit meg kellett tennie.

Orbán Viktor az egyetlen olyan miniszterelnök a közelmúltból, akinek egyetlen ígérete sem teljesült. Persze, nem csoda, hiszen folyamatosan verte át az embereket, ma is a szemünkbe hazudik. Hol van már a 14. havi nyugdíj, az ingyen autópálya, a nemlétező tandíj. A vizitdíj többszörösét akarják bevasalni egészségügyi hozzájárulásként, adócsökkentés helyett a világ legnagyobb áfáját fizeti a magyar, meg a világ legdrágább benzinjét is. A hét százalékos növekedés helyett jön a recesszió, meg a 300 forintos euró. Ráadásul ez nem úgy jön, mint 2009 tavaszán, amikor minden ország süllyedt. Nem, most csak mi égünk szénné. Az államadósság pedig ma is nő.

Orbán ebben a viharvert helyzetben úgy gondolhatta, legalább egy, a híveinek tett ígéretét teljesítse: Gyurcsány Ferencet el kell ítéltetni. Az nem lehet, hogy az az ember, akitől 1989 óta retteg, és aki volt olyan demokrata, hogy a befektetőkkel folytatott tárgyalásairól emlékeztetőt készített - Orbánnál bezzeg a kormányülésről sincs jegyzőkönyv -, még mindig szabadlábon van. Pechjére, ha a tragikomikus Sukoró mellé előállnak valamilyen új "üggyel", akkor újra ki kell kérni a mentelmi jogot. Márpedig nincs annál viccesebb, mint amikor a Rubovszky-bizottság megtárgyalja negyedszer és ötödször, hogy most éppen miért kéne kiadni Gyurcsányt, aztán negyedszer-ötödször szavaz az országgyűlés, aztán Gyurcsány negyedszer-ötödször felmegy a pulpitusra beszédet mondani, aztán negyedszer-ötödször jönnek a tüntetések és így tovább.

Az életszínvonal meg csak nem emelkedik. Ellenben az adókkal.

Ha már kormányzás címén tönkre teszik az országot, akkor az igazságszolgáltatás álljon haptákban, és tegye, amit a diktátor óhajt. Legyen fideszes főügyész, Orbán kitünteti, aki Gyurcsányt vallatná, más szerepel a meggyanúsításban, mint a mentelmi jog kikérését tartalmazó papírban. Mindegy, majd bírót is választanak a sajátjaik közül. Eközben a jobboldali sajtó úgy tesz, mintha a megvádoltnak kéne bizonyítania az ártatlanságát. A külföldi sajtó döntő része koncepciós perről beszél, ide akkreditált nagykövetek fejezik ki értetlenségüket.

És Gyurcsány Ferenc mégsem fogja be a pörös száját. Még azok is elmentek az ügyészség előtti tüntetésre, akik néhány napja még távozását sürgették az MSZP-ből.

Orbán tudja, amit a magyar politológusok nem látnak, vagy nem mernek bevallani: csak Gyurcsány számít az ellenzéki oldalon. Azt sem akarják látni, hogy a szerveződő Szolidaritásban is fellelhetők a vele való kapcsolat csírái. Velük ellentétben a soha életében semmi mással, mint politikával foglalkozó Orbán érzi a veszélyt: ha ez mind összeáll, neki annyi lehet. Abba pedig végképp belebolondul, ha Gyurcsány - akár csak egyik szereplőként - ott ül majd annál az asztalnál, amely a Fidesz bukása után új rendet vág Magyarországon.

Egy új párt, amelyet Gyurcsány vezet, amelyben szocialisták, liberálisok és mérsékelt konzervatívok is szerepet vállalnak, remélhetőleg szövetségben az MSZP-vel és a szerveződő hiteles szakszervezeti mozgalommal, akár elég is lehet a zuhanó, minden társadalmi csoportnak anyagi romlást és bizonytalanságot okozó Fidesz leváltásához.

Orbán tehát éppen hogy nem érdekelt Gyurcsány zászlóbontásában: neki az a jó, ha nem történik semmi. Ha marad a Fidesz, MSZP, LMP, Jobbik négyesfogat akár hátra is dőlhet. Ám már abból is baja lehet, ha az Árok-Kónya-Székely-féle szimpatikus csapat mozgolódása nyomán meleg lesz a helyzet a Gaskó vezette házi szakszervezeti vezetőknek.

Ma milliók bolyonganak pártot keresve, két új őszi szerveződés vákuumszerűen szívhat fel ezekből százezreket. Pártot alapítani - ha nincs más megoldás - akkor sem könnyű. Orbáni ügyészségi ellenszélben különösen nem az.

De a demokraták nem félnek. Féljen az, aki rendszerváltó létére diktatúrát épít Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr943279314

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: te nem tudod, milyen jó (volna) nélküled 2011.10.06. 09:53:25

Avagy miért kell egy határozott, biztos mozdulattal arcon rúgnunk az MSZP-t, ha meg akarunk szabadulni a Fidesztől....

Trackback: Félpályás Magyar Szolidaritás 2011.10.06. 08:47:06

  Negyedik napja zajlanak a D-Day keretében az egész országra kiterjedően meghirdetett félpályás útlezárások. A közel száz csatlakozott szervezet forgalomlassító demonstrációja számos megyében... de várjunk csak... hol vannak az erről szóló hírek...

Trackback: Pártalapítás egy koncepciós per árnyékában? 2011.10.05. 13:05:01

Ma milliók bolyonganak pártot keresve, két új őszi szerveződés vákuumszerűen szívhat fel ezekből százezreket.

Trackback: Bajnai, valamint a férgek 2011.10.05. 10:16:37

Közvetlenül az előtt, hogy ebben az országban végre rend lett, illetőleg szabadság lett, meg béke lett és egyetértés lett, valamint végre szabad lett békésen egyetérteni is, sőt, egyenesen ajánlva lett az a kibaszott egyetértés, volt itt két zavaró mom...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abaka 2011.10.05. 12:38:22

@altimus: Ugyanakkor rengeteg fidesz szavazo nem vevo a zsidozasra vagy peldaul az allamcsodre. Azt azert nagyon nem mondanam, hogy a fidesz pont a jobbik programjat valositana meg, bar nem nagyon nez ki ugy, mintha lenne barmilyen program a gazdpol mogott.

A fidesz szavazoinak jelentos reszebol gyurcsany illetve az mszp valt ki utalatot, nem pedig a demokrata vagy liberalis szavak. Ne felejtsd el azt sem, hogy a legutobb fideszre szavazok nagy resze negy evvel korabban gyurcsanyra szavazott. Azert szavaztak 2010-ben megis a fideszre, mert gyurcsany annyira borzasztoan szarul kormanyzott, nem pedig azert, mert hirtelen magukeva tettek a konzervativ, jobboldali ertekrendet. Egy hiteles baloldali partnak lenne tamogatottsaga.

Arrol ne is beszeljunk, hogy van persze lehetoseg egy normalis jobbos partra is, ami a jobbiknal megintcsak kelendobb lenne.

Teny, hogy a jobbik kozel van a masodik helyhez (nagyjabol holtverseny van), de mindezt ugy, hogy alig szerzett uj szavazokat.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.10.05. 12:41:55

@egerészölyv:
Ugrálsz, mint kecskeszar a deszkán, tetszik az ilyen óbégatás, jót szórakozom rajta! :)

Balt 2011.10.05. 12:42:31

"És Gyurcsány Ferenc mégsem fogja be a pörös száját. Még azok is elmentek az ügyészség előtti tüntetésre, akik néhány napja még távozását sürgették az MSZP-ből."

De hisz pont ez volt a cél - már, ha feltételezünk valami szándékosságot és időzítést. A múlt héten még Fegyencet kizárni akaró maszop-prominensek egy emberként csókolgatták Lószart Mamát, már megint nem képesek szabadulni a saját árnyékuktól, Gyurcsánytól.

"... a szerveződő Szolidaritásban is fellelhetők a vele való kapcsolat csírái."

Ebben szemernyi kétségem sem volt...

Édy, aki Endre 2011.10.05. 12:43:14

@altimus: "nagyon sok fidesz szavazo zsigeri utalatot erez ha meghallja, hogy demokrata, vagy liberalis." Nagyon sok másra szavazó is zsigeri utálatot érez, ha meghallja, hogy egy fletó beszél a demokráciáról és egy tetszőleges szadeszes a liberalizmusról. Igen. Így lehet lejáratni mindkettő fogalmat.

Édy, aki Endre 2011.10.05. 12:49:32

@egerészölyv: Úgy bizony: 2011.10.05. 11:18:30

altimus 2011.10.05. 12:53:27

@DillingerEscapePlan: "ráadásul 2014ig még van két és fél év ami alatt a fidesz javíthat."

:) ahogy elnezem a matolcsy-t, meg az egesz dinamikat nem nagyon hiszek a kifestokonyvbe valo szcenarioert. sajnos inkabb az a sanszos, hogy addig hajtjak az allamcsodot amig be nem dol a forint, meg le nem all a gazdasag.

DillingerEscapePlan 2011.10.05. 12:54:22

@Balt: "És Gyurcsány Ferenc mégsem fogja be a pörös száját."

ja, ripacskodik meg ugat, de az ügyészségnek semmi érdemit nem tudott mondani amivel tisztázhatta volna magát. remélem rárohad a lakat :) bár végülis tökmindegy, én örülök neki hogy a politikai közéletnek van egy bohóca :)

Balt 2011.10.05. 12:55:15

@kamasuka: Nagyon igaz. És lám, még ma is kitartanak mellette, bármit is mondtak korábban. Véd- és dacszövetség, vagy inkább eszme- és bűntársiasság.

Balt 2011.10.05. 12:56:05

@Balt: pardon: elv- és bűntársiasság. Így jobb. :)

DillingerEscapePlan 2011.10.05. 12:56:53

@altimus: frászkarikát. azért ha belegondolsz olyan sokmindent nem csináltak rosszul, sőt. egyébként ha körbenézel egész európa stagnál, nem csak mi, tehát nem egyszerű a helyzet jelen pillanatban. ha leszámítjuk a sok hype-ot ami megy a zsindexen, nem állunk olyan rosszul a fidesszel szerintem.

Andráska8 2011.10.05. 12:58:20

Már most is késésben van Gyurcsány Ferenc az új párttal.

Szóval csak hajrá, minél előbb, annál hamarabb feláll az ellenzéki szövetség.

altimus 2011.10.05. 12:58:20

erdekes valaszok,

- szerintem a legtobb ide posztolo egyetert azzal, hogy a fidesz levaltasa lehetseges, de csak abban az esetben ha lesz kulturalt, demokratikus alternativa.

- es a fentiek nagy resze azt is latja, hogy gyurcsany ennek csak akadalya lehet, "motorja" nem, (hogy egy nagy magyart is idezzek)

- ezenkivul posztolnak meg a hard core fidesz hivek, de gyanitom, hogy ezek egyreszenel mara mar csak a kognitiv disszonancia az ami iranyit. titokban ok is tudjak, hogy nem ilyen lovat akartak.

szoval nagyjabol minden adott a fidesz levaltasara, kiveve az alternativa :) (a szandek az ugyebar meglenne)

csak ez az uj valasztasi torveny ne lebegne a fejunk folott, valahogy nemigen hiszem azt, hogy ebbol jol fogunk tudni kijonni. (vajon miert nem hiszem?)

DillingerEscapePlan 2011.10.05. 12:59:55

@altimus: teszem hozzá más kormány sem igazán tudott volna sokkal különbül cselekedni, és a totojázásnak sem lett volna sok értelme. én inkább azon csodálkozom miért csodálkozik mindenki hogy 8 év erdőbe befele menetelés után miért fáj onnan kijönni?

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.10.05. 13:02:40

@egerészölyv:
Ez még mindig nagyon izzadtságszagú, próbálkozz valami mással! ;)

Andráska8 2011.10.05. 13:04:38

Koherens program kell!

Jelenleg itt tartunk:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/osszedolt_a_koltsegvetes_csak_a_nyugdijvagyon_segit.497687.html

Összedőlt a költségvetés, csak a nyugdíjvagyon segít :((((((((((((((

Orbán a magyar nép ópiuma! 2011.10.05. 13:04:58

@altimus:
Leváltani a fideszt? Mégis minek?
Legújabb találmányuk szerint az Országos Bírói Hivatal elnöke is 9 évre lesz megválasztva, 2/3-al.

Anselmo 2011.10.05. 13:06:41

@DillingerEscapePlan: egyrészt mert a nép kenyeret akar, de azonnal (munkát nem, mert az fasizmus), ha azt nem tömnek a szájába, akkor harap.

másrészt a Viktornak lehetett volna pár fokkal kisebb arca, ha szerényebbre veszi a figurát, most nem lenne ennyire látványos a kudarc.

DillingerEscapePlan 2011.10.05. 13:10:07

@Anselmo: alap. csak keress vissza pl a hőn imádott bajnaira akibe itt a zsindexen reménykednek hogy milyen jó lenne ha ő kormányozna, nézd meg milyen volt a bajnai csomag, na ahhoz képest a fidesz eddigi tevékenysége egyenesen angyali. másrészt vitykának nemvolt nagy pofája, megmondta hogy nemlesz egyszerű egyenesbe hozni a válságot. csak az mondja hogy nagy arca van aki nem közvetlen a beszédeiből tájékozódott. én minden beszédét nézem évek óta.

altimus 2011.10.05. 13:12:47

@DillingerEscapePlan: hat igen, te igy latod, de ettol meg a tenyek makacs dolgok. elarulom neked ha bajnai maradt volna egy szakertoi kormany elen a miniszterelnok es lett volna parlamenti tamogatottsaga akkor ma messze nem itt tartanank. az orban kormany gazdasagi dillettantizmusa minden kepzeletet felulmul (sajnos). Ehhez jarul a demokratikus intezmenyrendszer felszamolasa, megcsufolasa, lejaratasa, amivel evtizedes karokat okoztak es hosszu evekre tettek tonkre az orszagot. egy uj kormanynak evekig kell majd veszodnie csak ennek a helyrehozasaval, es a gazdasaghoz meg emellett kellene hozzanyulni.

te nem tudod, nem akarod tudni, hogy a legutobbi allamositas (a 180 forintos torlesztesi torveny) mekkora karokat okozott es fog meg okozni. mo-ra komoly befekteto evekig nem fog jonni, amig az orban kormany itt van a nyakunkon addig a kulturalt demokratikus orszagok kozul ki is irtuk magunkat.

gyurcsanyt ezzel a piszlicsare uggyel basztatjak az ugyeszsegen. ehhez kepest orban tortenelmi nagysagrendu buntettet kovetett el es kovet el magyarorszag ellen.

Édy, aki Endre 2011.10.05. 13:15:15

@altimus: "demokratikus intezmenyrendszer felszamolasa, megcsufolasa, lejaratasa" SÜN! SÜN! SÜN! Plecsni! :)

DillingerEscapePlan 2011.10.05. 13:16:35

@altimus: énis egyetértek hogy a fideszt le lehet váltani elméletben, csak gyakorlatban kivitelezhetetlen. illetve nekem jó a fidesz, tehát nem szavaznék váltópártra akkorse ha lenne.
gyurcsány már semminek nem akadálya vagy előmozdítója, nem számottevő figura már, csak azt akarják elhitetni. valójában egy senki, néhány vén hülyével a rajongótáborában. tehát tőle teljesen független lehet egy új párt kialakulása. akárcsak az mszp-től, az sem számottevő.
én mint hardcore fidesz szavazó elmondhatom (és ismerőseim is mind azok nagyrészt), hogy néhány apróságtól eltekintve senkinek nincs problémája a fidesszel.
annyi talán hogy az egykulcsos bevezetését elkellett volna halasztani mondjuk 2013-ra, nade ki látta előre hogy ekkora gebasz lesz.
szvsz a fidesz leváltására igazi szándék sincs, csak hype van.

Édy, aki Endre 2011.10.05. 13:17:07

@altimus: "Ehhez jarul a demokratikus intezmenyrendszer felszamolasa, megcsufolasa, lejaratasa, amivel evtizedes karokat okoztak es hosszu evekre tettek tonkre az orszagot. egy uj kormanynak evekig kell majd veszodnie csak ennek a helyrehozasaval, es a gazdasaghoz meg emellett kellene hozzanyulni." Meg vagyok arról győződve, hogy sokak számítógépére telepítettek egy automatikus gréczygenerátort, amely szakmányban köpi magából az effajta blődliket. :)

DillingerEscapePlan 2011.10.05. 13:25:57

@altimus: "elarulom neked ha bajnai maradt volna egy szakertoi kormany elen a miniszterelnok es lett volna parlamenti tamogatottsaga akkor ma messze nem itt tartanank."

bajnai olyan megszorítócsomagot dobott a nyakunkba hogy arról koldultunk szerinted miért nem volt parlamenti támogatottsága? nem csinált semmit csak mindent elvont, megvont meg befagyasztott. nagy teljesítmény. ráadásul ha jóltudom még a költségvetést is megkozmetikázták párszázmilliárddal, úgyhogy erről talán ennyit.

"Ehhez jarul a demokratikus intezmenyrendszer felszamolasa, megcsufolasa, lejaratasa.."

ez meg nemár lécci. szemeket lőnek ki? nem engednek valakit tüntetni? nem nézheted a kacsacsőrű veronika picsáját a valóvillában? vagymi? nem írhatod hogy kapja be a faszt az orbán minden fórumra? dehogynem. ez tényleg gréczigenerátor-duma.

"te nem tudod, nem akarod tudni, hogy a legutobbi allamositas (a 180 forintos torlesztesi torveny) mekkora karokat okozott es fog meg okozni."

tényleg nemtudom, felvilágosíthatnál.

"gyurcsanyt ezzel a piszlicsare uggyel basztatjak az ugyeszsegen. ehhez kepest orban tortenelmi nagysagrendu buntettet kovetett el es kovet el magyarorszag ellen. "

sorolj már el pár bűnt amit elkövetett. ha annyi bűne van miért nem perli már rég a sok kommancs?

altimus 2011.10.05. 13:27:33

@Édy, aki Endre: biztos ismered akkor a listat amit ilyenkor az emberek el szoktak kezdeni neked felsorolni. (tudod, fekek es egyensulyok) ab korlatozasa, koltsegvetesi tanacs, birosag, ugyeszseg, bla bla bla.

senki nem mondja, hogy mindez tokeletesen mukodott, de mindenkeppen garantalta a demokracia elfogadhato szintu mukodeset. ezzel szemben rohamosan vonulunk egy feldiktatura fele, elen egy abszolut dilletans zsebdiktatorral. mo mara egy szanalmas, lesajnalt gennyes kinoves lett az eu-ban. ha ezt nem latod akkor te tenyleg hard core szavazo vagy, es csak annyit tudok hozzatenni, hogy garantaltan lesz egy szavazo aki a te szavazatodat semlegesiteni fogja.

DillingerEscapePlan 2011.10.05. 13:27:45

@Édy, aki Endre: tényleg, kéne írni egy gréczygenerátort a bullshitgenerátor mintájára :)

egerészölyv 2011.10.05. 13:42:41

Abba lehet hagyni, skacok, az Index már lekapta a címoldalról. Ma csak ennyi futotta Stancsics apadó pénztárcájából :D

barli 2011.10.05. 13:48:32

@egerészölyv: kár, pedig ez a legjobb blog mostanában, igaz, hogy csak a commentek :)

altimus 2011.10.05. 13:48:54

@DillingerEscapePlan: azt hiszem lassan latni fogjak az emberek (es a borukon tapasztalni) az orbani szakertelem hatasat. hozzaszolasaid alapjan te (ahogy en is) a szerencsesebb, magas jovedelmuek koze tartozunk. de a linearis szja a masik oldalon joval nagyobb megszoritas az embereknek, mint a bajnai altal hozott intezkedesek. a chf alapu reszletek nemcsak az arfolyamnovekedes miatt ugrottak meg. dontoen a magasabb chf kamatlab miatt, amit az orszagbesorolasnak koszonhetunk, (ami orban erdeme). most amugy nyomjak a forint hitelt, amire ra fog az baszni aki felveszi. a 180Ft-os torvenyt a csokosoknak talaltak ki, akik kp-ban tudnak torleszteni. de a ft hitelek kamata nagyon el fog szallni (mivel mindent elkovetnek orbanek az inflacio noveles mellett)

en napi szinten latom, hogy mekkora az orszag iranti befektetoi erdeklodes. elarulom, ilyen alacsony meg soha nem volt a rendszervaltas ota. gyakorlatilag _nulla_. mo-ra komoly beruhazo es kulfoldi toke nem fog jonni amig ez a kormany van hatalmon.

konkret bunok? talan a 2000 milliardos manyup vagyon elvetele (eroszakos eszkozokkel) eleg lesz? beontottek a fekete lyukba. a mol reszvenyvasarlason tobbtizmilliardos mar most a veszteseg. (a sukoro ugy ennek toredeke). az imf hitelt 6-8%-os kamatozasu 30 eves! hitellel valtottak ki, ezzel tovabbi szazmilliardos kart okoznak orbanek. a manyup penz elleneben vallalt allami kotelezettseg _ezermilliardos_ nagysagrendu!!

abaka 2011.10.05. 13:51:57

@DillingerEscapePlan: A komment jobbikos reszevel teljesen egyetertek (a fideszes resz, illetve a korabbi mszp szavazok szellemi szinvonala mar mas kerdes). Ehhez meg hozza lehet venni, hogy a jobbik szavazoi hajlamosak legkevesbe a cikluson beluli lemorzsolodasra, es maris eleg egyszeru magyarazzata van, miert is valnak lassan a masodik legnagyobb partta. Kotve hiszem, hogy egy eles valasztason tudnak hozni ugyanezt az aranyt (meg ilyen teljesen padlon levo mszp-vel szemben sem).

A fideszes reszhez mondjuk annyit, hogy javitani tipikusan nem a ciklus masodik feleben szoktak a partok. Meg sajnos egyebkent sem sok jele van, hogy iranyt szeretnenek valtani...

Andráska8 2011.10.05. 13:56:55

'Molnár Csaba a szervezet alelnöke a Közbeszédben közölte: „azt gondoljuk, hogy ma még azt lehet mondani, hogy a bíróságok függetlenül dolgoznak, de, hogy januártól így lesz-e, azt nem tudom megmondani, de az ügyészséget már most sem tartjuk függetlennek”. Hozzátette: „a régi mondás itt is igaz, hogy a fejétől bűzlik a hal” – közölte. Hozzátette: „Polt Péter Orbán Viktor jobb keze, ahogy elfoglalta a legfőbb ügyészi széket rögtön elindult Gyurcsány Ferenc meggyanúsítása” – hangoztatta Molnár a műsorban.
Molnár Csaba közölte: „Sukoró ügyben másfél éve folyik a nyomozás, míg Polt Péter nem tette be a feneket a legfőbb ügyészi székbe, addig egy ügyésznek sem jutott eszébe, hogy Gyurcsány Ferenccel szemben bármilyen gyanúsítást tegyen”. Molnár hangsúlyozta: „hogy Polt Péter ebben az ügyben elfogult és nem az ügyészi eskünek megfelelően cselekszik, az nekem szilárd véleményem”. Hozzátette: „ezt az eljárást Gyurcsánnyal szemben Polt Péter indította”.

„Ha valaki úgy gondolja, hogy vele szemben koncepciós eljárás zajlik, akkor el kell mondania a véleményén. Magyarországon szólás és véleményszabadság van, ha az ember nem mondhatja el a véleményét, egy közszereplőről, márpedig a legfőbb ügyész közszereplő, akkor a demokrácia maradéka törött össze Magyarországon” – közölte.

Arra a felvetésre, hogy Gyurcsány Ferenc nem válaszolt egy hozzá intézett kérdésre sem, Molnár Csaba elmondta: „a büntetőeljárási törvény a gyanúsítottra bízza, hogy válaszol-e a kérdésekre vagy sem, (…) szabad joga eldönteni, hogy válaszol-e a nyomozóhatóság kérdéseire”.

Molnár Csaba arra a felvetésre, hogy kizárhatják-e őket az MSZP-ből, elmondta: „nem fognak kizárni minket”. Hozzátette: „normál pártban, és az MSZP-t ilyennek tartom, nem megoldás a politikai viták kezelésére a kizárás” - nyilatkozta.

Arra a kérdésre, hogy ha kisebbségben maradnak, akkor visszavonulnak-e, Molnár elmondta: „az a dolgunk, hogy ütőképes, kőkemény, valós politikai alternatívát nyújtó ellenzéki pártot hozzunk létre”. Hozzátette: „igazi mély nagy változásra van szükségünk”. 'hirado.hu

barli 2011.10.05. 13:57:41

@altimus:

-a manyup vagyon "ellopása" akkor lesz bün, ha nem fizetnek elég nyugdíjat. Szvsz a mi kis balkáni magánnyugdíj rendszerünk úgy volt kitalálva, hogy amíg csak befizetnek, addig jó, utána meg véletlenül csödbe ment volna a fele. Szerintem ez preventív megmentés

-MOL vásárlás. Ha nem szándékozzék eladni, akkor nem is veszthetnek rajta + az osztalék tejel. + az oroszok valszeg az egészet akarták, azt meg csírájában jobb elfolytani.

-Az IMF hitelt talán nem kellett volna felvenni ,föleg nem úgy, hogy véletlenül direkt az orbán kormánynak kell visszanyögnie

cutcopy 2011.10.05. 13:58:42

"Orbán tehát éppen hogy nem érdekelt Gyurcsány zászlóbontásában"

Zsótika, az hogy titeket kormányon szinte csak az a kérdés foglalkoztatott hogy mi van Orbánékkal ez nem jelenti azt, hogy ez a normális és a mostaniak is ugyanezt teszik..!

Andráska8 2011.10.05. 13:58:43

'"A DKP fő erényének azt tartom, hogy sokan, akik a mai politikai pártok közül nem szívesen választanak bennünket sem, a platform támogatói lettek" - jelentette ki a volt kormányfő, az MSZP-n belül működő DKP vezetője politikai fórumát megelőző sajtótájékoztatón.

Hozzátette: van egy jelentős, nem párttag, hozzájuk közel álló kör, amely csatlakozna a platformhoz.

A DKP körüli vitákról szólva azt mondta: "én egy nyugatos, polgári, józan, mérsékelt politikát szeretnék a centrumtól jobbra és balra, populizmus és luxuslimuzinozás nélkül; sokan nem ezt szeretnék".

Új párt alapítására vonatkozó kérdésre Gyurcsány Ferenc azt válaszolta: ma még az a szándék, hogy megpróbáljanak "okos megállapodásokat" létrehozni, de a vitákból kiindulva semmi nem zárható ki. A novemberi kongresszusig mindez ki fog derülni - jegyezte meg.

A szocialista politikus az általa szorgalmazott ellenzéki összefogásról azt mondta: a Fidesszel szemben akkor lehet győzni, ha az egyéni választókerületekben az ellenzéki oldalon egy jelölt lesz. A választás előtt meg kell állapodni egy demokratikus ellenzéki koalícióban, amire ma még mindenki azt mondaná, hogy nem lehetséges - fűzte hozzá.

A most benyújtott költségvetésről a volt kormányfő kijelentette: az "az Orbán-Matolcsy-féle gazdaságpolitika tévedésének beismerése". Gyurcsány Ferenc tisztességesebbnek nevezte a 300 forintos vizitdíjat az egészségügyi hozzájárulás javasolt, egyszázalékos emelésénél, ami a minimálbér esetében 900 forintot jelent havonta.'- Gyurcsány Tamásiban

Andráska8 2011.10.05. 14:00:52

'Gyurcsány Ferenc ügyészi meggyanúsításáról közölt helyszíni tudósítást Egy kis moszkvai per Budapesten című anyagában a Libération. A politikai perek letűntnek hitt korszaka visszatér – írja cikke bevezetőjében Florence La Bruyere, a francia baloldali lap kiküldött munkatársa. A cikk alcíme szerint koncepciós eljárás folyik a volt miniszterelnök ellen.
A főügyész, Orbán pártjának hű apparatcsikja ennek dacára azt a feltételezést fogalmazta meg, hogy „a sukorói kaszinó-beruházással kapcsolatos bűncselekmény” 1,3 milliárd forint (ötmillió euró) veszteséget okozhatott volna az államnak. A megfelelő tények hiányában az ügyészség megpróbált bizonyítékokat kreálni, hamis vallomásokat kicsikarni a tanúkból.

Császy Zsolt, a Nemzeti Vagyonkezelő egyik vezetője, aki a befektetők és az állam közötti jogi szerződéseket felügyelte, három hónapot töltött börtönben. „Az ügyészség emberei, akiket valamiféle „politikai komisszárok” irányítottak, arra akartak rávenni, hogy valljam be, én az amerikai Ronald Lauder {zsidó származású – a szerk.) üzletember érdekeit képviseltem, szabotáltam a szerződést és elárultam a hazám érdekeit! Először azt hittem, hogy viccelődnek vagy az ’50-es, hidegháborús évek filmjeit parodizálják…” mondta el az ügyvéd a Libérationnak. Császyt, aki egyébként a kormányon lévő Fidesz alapító tagja, s akkor hagyta el a pártot, amikor az populista irányba fordult, börtönben töltött ideje során állandóan újabb és újabb cellákba költöztették. „A többi fogoly, akiket nyilvánvalóan megfizettek azért, hogy engem megfélemlítsenek, megjegyzéseket tettek, állandóan fenyegettek: »Vigyázz, leeshetsz a lépcsőn!«. Azt hitték, zsidó vagyok. Egyáltalán, az egész ügynek erős antiszemita kicsengése van..” Börtönbeli jó magatartása okán a jogászt végül is szabadlábra helyezték.'www.168ora.hu/itthon/gyurcsany-orban-sukoro-ugyeszseg-gyanusitas-83603.html

abaka 2011.10.05. 14:03:41

@cutcopy: "ez nem jelenti azt, hogy ez a normális és a mostaniak is ugyanezt teszik..!"

Pedig a politikai realitasok azt diktaljak, hogy de. A fideszt (meg minden egyeb parlamenti partot) semmi sem foglalkoztat jobban, mint, hogy mit csinal az ellenzzek es ok hogyan teljesitenek veluk szemben. Ennek az ellenkezojet gondolni elkepeszto naivsag.

Andráska8 2011.10.05. 14:10:22

Simicska cégének is jutott a népszámlálás kampányából'Az országszerte most folyó népszámlálásra költött minden századik adóforint az I.M.G. Inter Media Group Kft.-hez vándorol, de ez a cég az utóbbi évben sorra nyeri a százmilliós állami megbízásokat. Tavaly a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-t az sem zavarta, hogy akkor még a társaság tulajdonosai között egy, az ideális offshore-helyszínként ismert amerikai Delaware államban bejegyzett cég volt.
A népszámlálással kapcsolatos megbízás szinte aprópénznek tűnik azokhoz az összegekhez képest, melyeket a tavaly 1,5 milliárdos nettó árbevételű I.M.G. nyert el az utóbbi egy évben különböző állami tendereken.'www.nepszava.hu/articles/article.php?id=477990
Hát így megy ez:((((((((((((((((((

altimus 2011.10.05. 14:11:56

@barli:
- a manyuo-okban a penz hianytalanul (realhozammal) megvolt, reszvenyek, kincstarjegyek, kp formajaban. a manyup-ok mukodeset folyamatosan ellenorizte a pszaf

- a mol csomagot _hitelbol_ vettuk. evi 8% kamatra. ez a jelenlegi koltsege a csomagnak. az arfolyamvesztesbol valoban nem szarmazik az ertekesitesig eladas. (talan helyre is jon az arfolyamm par ev alatt). amugy nezd meg mikor es mennyi osztalekot fizetett utoljara a mol. az oroszoknak meg szavazati joguk sem volt, egy hostile takeover-nek se volt realitasa, de annak sok hatasa nem lett volna a budzsere, mivel a mol-ban kis allami tulajdon volt. (mondjuk azt igencsak megdobta volna a hostile takeover).

- az imf hitelre igen nagy szukseg volt, mert a nemzetkozi valsag alatt mo nem tudott a piacrol hitelt megujitani. gyurcsanynak elevulhetetlen erdeme, hogy europaban eloszor vette eszre a bajt es a magyar kormany idejeben tudott lepni. amugy legyszives nezz utana, hogy pl a UK allamadossaga hogy valtozott 2007-9 kozott, es nezd meg meg franciao es irorszag hasonlo adatat is. meg fogsz dobbenni, ha nem tudod a konkret szamokat! ehhez kepest mo csillagos otossel veszelte at a valsagot.

cutcopy 2011.10.05. 14:15:48

@abaka: " semmi sem foglalkoztat jobban, mint, hogy mit csinal az ellenzzek"

Ez igaz előző ciklusra hiszen Fletóról ki is derült hogy csak úgy csinált mint aki kormányoz.. )

DillingerEscapePlan 2011.10.05. 14:18:19

@altimus:

"gyurcsanynak elevulhetetlen erdeme, hogy europaban eloszor vette eszre a bajt es a magyar kormany idejeben tudott lepni"

a válság előtt pár nappal aszonta hogy a válság megáll a magyar határon :D elévülhetetlen érdeme az volt hogy csődbe vitte az országot amivel az imf-hitel nélkül kise tudtunk volna kecmeregni.

barli 2011.10.05. 14:21:11

@altimus: bocs, de nem elöször vették észre, hogy európában baj van, hanem elöször nálunk volt baj európában, mert elkúrták. Nagy különbség!

abaka 2011.10.05. 14:23:44

@cutcopy: Igen rajuk is igaz volt. De most is az, sot altalanossagban, mindig es mindehol igaz.

altimus 2011.10.05. 14:24:05

>a válság előtt pár nappal aszonta hogy a válság megáll a magyar határon

igen, ez a miniszterelnok dolga. erdemes ezt osszevetni hatasaban azzal amikor Kosa egyfolytaban allamcsodot vizional, vagy amikor Matolcsy bejelenti, hogy az orszag egy paraszthajszalra van az allamcsodtol (ami amugy egyatalan nem volt akkor igaz).

> elévülhetetlen érdeme az volt hogy csődbe vitte az országot amivel az imf-hitel nélkül kise tudtunk volna kecmeregni.

tartok tole, hogy fogalmad nincs arrol mit jelent egy allamcsod.

a magyar allamadossag egyatalan nem kirivoan magas, abszolut finanszirozhato (kulonosen az volt a leminosites elott). a valutatartalekbol sok ertelme nincs a brutto adossagot csokkenteni, ez a netto adossagot nem viszi lejjebb, csak kockazatosabba teszi a finanszirozhatosagot. (a magyar allamadossag eleg rossz szerkezetu ugyebar).

az imf hitel tette lehetove azt a bizonyos "soft landing"-et. igazabol nem is volt ra szukseg (eppen ezert tudta orban eltozsdezni azt kesobb). az imf hitelre a piac megnyugtatasa miatt volt szukseg, gyurcsany ezzel a netto allamadossagot _nem_ novelte. (ellenben novelte orban a 30 eves 7-8%-os kamatozasu hitellel).

abaka 2011.10.05. 14:32:01

@altimus: "tartok tole, hogy fogalmad nincs arrol mit jelent egy allamcsod (...) a magyar allamadossag egyatalan nem kirivoan magas, abszolut finanszirozhato (...) az imf hitel tette lehetove azt a bizonyos "soft landing"-et. igazabol nem is volt ra szukseg "

Hat szerintem azert neked semm teljesen tiszta ez az allamcsod dolog. Egy orszag vagy ceg siman csodbe tud menni akkor is, ha az adossagterhe egyebkent hosszutavon finanszirozhato. Csak annnyi kell hozza, hogy a rovidtavu kotelezettsegeit ne tudja teljesiteni. Magyarorszag eseteben pontosan ez volt a helyzet, nem tudott rovid tavu piaci finanszirozashoz jutni, hogy a folyo kifizeteseket teljesitse. Az IMF hitel nelkul igenis csodbe mentunk volna.

altimus 2011.10.05. 14:35:06

@barli: :)

erdekes, en idaig ugy tudtam, hogy az europai valsag az egy igen nagy nemzetkozi valsag resze volt, ami elso korben az usa ingatlan lufi-ban jelentkezett, oszt szepen derultek kifele a mergezett atteteles banki termekek, cds-ek es tarsaik. (tobbtizmilliardos buko a creditt swiss-nel, ubs-nel, citigroup-nal. hogy a fannie mae, freddie mac, aig tortenetet ne is emlitsem).

erdemes soros idevonatkozo konyvet elolvasni aki a ket evtizedes alacsony kamatozasu hitelboseget okolja.

magyarorszag, es gyurcsany a bolha token a pattanas nagysagrendu ugy volt ebben a tortenetben.

altimus 2011.10.05. 14:51:07

@abaka: egyetertek, az imf hitelre szukseg volt. (en is ezt irtam, es azt, hogy gyurcsanynak egyik komoly erdeme, hogy ezt eszrevette, ha segitett is neki ebben pl. az mnb). amugy az imf hitel joreszet nem hasznaltuk fel (orban ezt hasznalta fel a mol-ra)

megnyugtatlak mo-on nem volt allamcsod. ha lett volna eszrevetted volna, ha masbol nem akkor az utcai harcok halottaibol, gyujtogatasokbol, fosztogatasokbol es egyeb jelekbol amik egy allamcsodot kiserni szoktak.

puffatag 2011.10.05. 14:52:25

szerintem orbánt kellene bíróság elé állítani... sajnos azért nem lehet, mert polgárháborús uszító, ez nemjogi kategória...viszont sikkasztás, hűtlen kezelés lehet,hogy reális vád lenne...1 példa pár héttel ezelőttről: 4 milliárd dolcsiért adtunk el állampapírt 30 évre évi 7%-os kamatra!!!! orbán kirúgta az IMF csapatát, akik 5%-ra adnak kamatot... kb. 4 milliárd dollárral többet kell visszafizetnünk ezért!!!!!

altimus 2011.10.05. 15:10:39

@puffatag: a kamatos kamat ravasz es kegyetlen dolog. ha rekerdeznel mondjuk orbannal, hogy saccolja meg mekkora a kulonbseg a 30 eves 5 es 7%-os kolcson kozotti teljes torlesztesben akkor ketlem, hogy latna, hogy eppen a duplaja.

mondjuk szivesen bezarnam egy szobaba amig le nem vezeti ezt papiron ceruzaval. amugy a kulonbseg lenyegesen nagyobb annal mint amit irtal, szamolj utana. gondolom ez valami diszkontalt ertek lehet, ha olvastad valahol es tenyleg szamolason alapul.

(30 evre 5% kamattal szamolva nominalisan ~4.5 szereset fizeted vissza az alaptokenek, 7% eseten tobb mint a 8szorosat)

Fell Bandi 2011.10.05. 15:10:52

bazdmeg zsóti, te akkora barom vagy, mint maga a pápai idióta!
Azt írod, hogy OV az egyetlen miniszterelnök, akinek egyetlen ígérete sem teljesült.
A választás előtt azt szajkóztad, hogy OV nem ígér semmit, minden program titkos.
Akkor ez hogyan van, te baromarcú?
Egyet viszont ígért: elszámoltatást, amiért az idióta pojáca nemsokára börtönbe vonul. Már csak ezért is megérte a váltás!

abaka 2011.10.05. 15:10:53

@altimus: "megnyugtatlak mo-on nem volt allamcsod."

Ezt nem tudom, mire irod, nyilvanvalo, hogy nem volt.

"ha masbol nem akkor az utcai harcok halottaibol, gyujtogatasokbol, fosztogatasokbol es egyeb jelekbol amik egy allamcsodot kiserni szoktak."

Hat te sem nagyon lattal meg allamcsodot, de megnyugtatlak, az a legritkabbb esetben jar ezekkel egyutt. Legalabbis a kozelmult csodjei (Oroszorszag, Argentina, Uruguay) semmmikepp sem ilyenek voltak.

"amugy az imf hitel joreszet nem hasznaltuk fel"

En inkabb ugy mondanam, hogy az imf hitelt nem hivtuk le. Mint credit line-t igen kemenyen felhasznaltuk. Lenyegebn a hitel automatikus lehivasanak a lehetosege volt az, ami miatt vissza tudtunk terni a piaci finanszirozasra.

barli 2011.10.05. 15:22:58

@puffatag: mondjuk az imf-el van egy kis bibi. Ök nem csak hitelt adnak általában, hanem "tanácsot" is mellé. Na jó nem szólok bele többet, mert nem értek hozzá.

abaka 2011.10.05. 15:27:44

@barli: Valamit valamiert. Nyilvan nem csak jopofasagbol adnak hitelt akkor is, amikor a piac mar nem hajlando, raadasul kedvezo kamattal. Egyebkent sokszor eleg jo tanacsot adnak (persze nem mindig, parszor csunyan mellenyultak).

altimus 2011.10.05. 16:05:38

@abaka: itt megnezheted az argentin krizis par napjanak tortenetet, a halalos aldozatok szamaval.
en.wikipedia.org/wiki/December_2001_riots_in_Argentina

Uruguay egy igen bekes, kellemes hely, de ott is voltak komoly felkelesek.

de ezen kar is vitatkozni, nem a "szemkiloveses" kategoria lenne egy allamcsod. Hogy van-e egy allamcsodnek komoly eselye az EU-ban az kerdes persze. Valoszinubb, hogy az utolso pillanatban az EU a zsebebe nyulna.

abaka 2011.10.05. 16:26:58

@altimus: Nem kotozkodni akarok, de az argentin lazongasok meg az allamcsod elott voltak. Persze ugyanannak a gazdasagi valsagnak voltak a kovetkezmenyei, ami aztan vegul az allamcsodhoz vezetett, de te konkretan azt allitottad, hogy az allamcsod vezet zavargasokhoz es utcai harcokhoz, ami nem igaz.

Hasonlo a helyzet Uruguayban, ahol bizonyara igazad van, hogy tortentek mar zavargasok, de az allamcsod ott bekesen zajlott. Oroszorszag detto.

Azt vitatni, hogy van-e komoly eselye az allamcsodnek az EU belul, akkor, amikor a gorog CDS-ek 90% folotti valoszinuseget araznak egy gorog csodre (es itt jegyeznem meg, hogy Gorogorszag nem csak EU hanem euro zona), hat eleg vicces.

barli 2011.10.05. 16:38:56

nem lehet hogy csak a szálinnak akartak benyalni a lengyelek egy sarlóerdövel? Lehet, hogy vannak kalapács alakú fák is ott.

barli 2011.10.05. 16:39:34

@barli: idióta, ez egy másik blogba ment volna :)

cutcopy 2011.10.05. 16:52:29

@abaka: " rajuk is igaz volt. De most is az, sot altalanossagban, mindig es mindehol igaz"

Ez általánosságban eléggé elcsépelt nézet, ám azon kívül, hogy Gréczy vitézék mindennek lehordják a kormányt, van valami rossz tapasztalatod velük szemben amit a saját bőrödön érzel?

abaka 2011.10.05. 16:59:16

@cutcopy: "Gréczy vitézék mindennek lehordják a kormányt, van valami rossz tapasztalatod velük szemben amit a saját bőrödön érzel?"

Kurva sok, meg a 2006-2010 kozti idoszakbol. Ujabban nyilvan kevesebb, mert nincsenek olyan pozicioban, hogy erdemben arthassanak. De peldaul greczy es gyurcsany meg mindig tud artani azzal, hogy nem tunnek el a kozzeletbol. Amig az meg nem tortenik, a fidesz mindig tud majd politikai toket kovacsolni az irantuk erzett utalatbol.

cutcopy 2011.10.05. 18:00:57

@abaka:

Hagyjuk is, Gréczyék nem érnek több figyelmet ennél a pár sornál..

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.05. 18:05:32

@kicsijuti:

"Gyurcsány az ügyészség szerint jogtalan előnyt biztosított a befektetőknek. erre van konkrét tárgybeli bizonyíték és tanú is akad bőven. "

- Ezeket meggyanústásakor elé kellett volna tárni.
- Ha ezek olyan tuti bizonyítékok, akkor meg sittre vele, és a HírTV közvetíti az ítélet kihirdetését.

- Ha meg nem áll meg a dolog, akkor viktorka tekeri a szopórollert.

A jelenlegi lebegtetés elég undorító és csak egy dologra jó, hogy a HírTV napi 3 csúsztatott riportot le tud adni.

Fell Bandi 2011.10.05. 18:39:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Gyurcsány az ügyészség szerint jogtalan előnyt biztosított a befektetőknek. erre van konkrét tárgybeli bizonyíték és tanú is akad bőven. "

- Ezeket meggyanústásakor elé kellett volna tárni."

No azért nem úgy van ez..
Látom, járatlan vagy a büntetőjogban, a gyanúsításkor semmit nem kell elé tárni, csak magát a gyanúsítást.
A bizonyítékokat csak majd a nyomozás lezárultával, az iratismertetéskor kell megmutatni neki. És ne félj, lesz mit néznie ott. Nem hülye az ügyészség, hogy beleszaladjon egy ilyen pofonba. Van ott elég bizonyíték, okiratok, tanúvallomások éppen elegendő mennyiségben. Zamecsnik azért megkapja a 25 millióját így is, úgy is, igaz, itt a szopóágon lesz, ami némileg rontja az ázsióját.

high up! 2011.10.05. 19:23:34

greci, ez marha jó! Megint hány estét agyaltatok gazdi eftárssal végig, mire kipattant a fejetekböl, hogy:

KÚRCSÁNY KIEBRUDALÁSÁT A MASZOPBÓL NEVEZZÜK EL ÚJ PÁRT ALAPÍTÁSÁNAK!

Hogy az átlaghülye proli híveitek ezt az összefüggést még kontúrjaiban se értsék meg, ezért belekevertétek Orbán nevét. Jól számítottátok, ezen a ponton a zombi híveitek már verik is magukat a földhöz.

Fell Bandi 2011.10.05. 19:27:55

@high up!: nézd meg ezeket az arcokat az ügyészség előtti demonstrációjukon! Hááát, én inkább dugdosnám ezeket a képeket, mint a lopott biciklit..
dkp.hu/

high up! 2011.10.05. 20:47:33

@Fell Bandi:

Az arcoknál már csak a fejük tartalma rémesebb!

Az igazi sztrovacsek 2011.10.05. 20:54:06

Néhány mai cím az internet leglátogatottabb oldalairól:

Számoltuk éjjel, számoltuk nappal, mégis el...

Váratlanul 300 milliárdos lyukat jelentett az idei költségvetésben a Központi Statisztikai Hivatal Brüsszelnek, vagyis ennyivel hibázta el az Orbán-kormány saját költségvetési előirányzatát.

Csökken a reálbér, nehéz évek jönnek
Recesszióba fordul a magyar gazdaság

A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint recesszióba fordul a magyar gazdaság, mert bár az export képes növekedésre, de a beruházás nem emelkedik, a fogyasztás pedig csökken 2012-ben - erről Akar László, a GKI alelnöke beszélt szerdán Salgótarjánban.

Drágább buszbérletet és vonatjegyeket hozhat az új költségvetés

K&H: Forintválság előjelei látszanak
Ismét 300 forint fölé került az euró

Sorban fut bele saját régi pofonjaiba a Fidesz

Ami néhány éve még a kormány hibája volt, ma már a világgazdasági folyamatok elkerülhetetlen következménye - több kérdésben is így változott meg két-három év alatt a Fidesz vezető politikusainak véleménye. Ellenzékben a párt még élesen bírálta a szocialisták adóemelési terveit, amelyeket most maga is végrehajt, és az akkor is 300 forinton álló euróért is a kormányt tette felelőssé.

Közelebb kerültünk a csődhöz

Hazánk újra felkerült a tíz legkockázatosabb szuverén adóst felsoroló listába.

Papcsák a WC-papír pénzt is elveszi a zuglói bölcsődéktől

30 százalék az esély az államcsődre
A világ tíz legkockázatosabb adósa közé kerültünk, de így is előz minket négy EU-tag.

Mi lesz most a forinttal?

Egy nemzetközi pánikban akár 310-320 közötti euróárfolyam is jöhet, de a Magyar Nemzeti Bank ilyen szinteken kamatemeléssel próbálna erőt lehelni a forintba.

"CSAK A FIDESZ"

Vagy mégsem???????

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.05. 21:02:54

@Fell Bandi:
"Nem hülye az ügyészség, hogy beleszaladjon egy ilyen pofonba. "

Már beleszaladt azzal, hogy az állítólagos bizonyítékok ellenére még mindig szabadlábon van Ferenc.

Fell Bandi 2011.10.05. 21:27:49

@Az igazi sztrovacsek: és rajtad kívül ki olvassa ezeket a kommancs lapokat?

Fell Bandi 2011.10.05. 21:30:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: ha nem tudnád, bármennyi bizonyíték is van, a börtön a bírósági ítélet után következik.
Az előzetest pedig kizárólag 3 okból lehet kiérdemelni, de ezek mind függetlenek a bizonyítékoktól. De olvasgass Be.-t, ott minden le van írva szabatosan!

charlie sheen 2011.10.06. 12:55:12

@altimus: MOL-pakett vásárlás - talán ha nem a sokéves árfolyamcsúcson vásárol be kormányunk (aki egyébként a tőzsdecápák közismert szakértőjeként "megvédte" tőlük a manyup-vagyont), akkor ez nem is lett volna olyan rossz üzlet. Csakhogy a fijjúg megint elbaszták...

charlie sheen 2011.10.06. 13:00:29

@puffatag: A zsarolást kifelejtetted! Lásd: aki a manyup-ban marad, az a továbbiakban ne számítson semmilyen állami nyugdíjra, az általa befizetett járulék adónak minősül...

bodzapuska 2011.10.06. 16:07:25

"Hol van már a 14. havi nyugdíj, az ingyen autópálya, a nemlétező tandíj."

Ingyen ebéd nincs.Egy évben csak 12 hónap van.Az autópálya sosem volt ingyen,csak nem kellett külön matricát venni.Én is fizettem tandíjat a felsőoktatásban,nem volt jó.Sőt, zavart is,hogy havi 2000Ftból tudtam,semmire sem jut majd.

"Egy új párt, amelyet Gyurcsány vezet, amelyben szocialisták, liberálisok és mérsékelt konzervatívok is szerepet vállalnak, remélhetőleg szövetségben az MSZP-vel és a szerveződő hiteles szakszervezeti mozgalommal,..."

És a háttérben felcsendül az Internacionálé!
Ilyen párt sehol nincs,nemhogy Magyarországon.Ha ezek mind összefognának,akkor ki nem értene egyet többé?
A kedves blogger nincs tisztában azzal,hogy ezek a csoportok alapvetően ellentétes elvek mentén szerveződnek,ezért nem is tudnak összefogni pártként.
Ja,hogy a szocializmusban ez így volt!Igen,de akkor be kellett fogni a szánkat,még szép hogy mindenki egyetértett.Na,az volt a diktatúra,nem ez.Most lehet spontán tüntetni az ügyészség előtt.és szerintem ez így jó.Mondhassa el az ellenzék,a baloldal hogy mi nem tetszik.Oké.
De még a 80as években is vertek meg fiatalokat március 15én a rendőrök,vagy csak mert hosszú volt a hajuk.
Szóval mi is a diktatúra?

Ez a hőbörgés politikája.

high up! 2011.10.06. 19:46:52

@charlie sheen:

Na ez nem így van, mert a MOL-t KIvásárolni kellett, nem megvenni. Az oroszok azon az áron adták, elképzelheted, hogy ma nem adnák a mai áron.

Amúgy meg tényleg jó ügylet volt: míg Libásék alatt, 2010 elsö félévében még 100 milliárdos veszteséget termelt a MOL, addig egy évre rá, 2011 elsö félévében már valami 140 milliárdos nyereséget. Ha az OMV tényleg levonulna a magyar térképröl, akkor a MOL piaca és nyeresége még tovább nöne.
Ergo, az árfolyam ott van ahol van, 10 év után ott lesz ahol lesz, nem oszt nem szoroz, mert marha jó osztalékokat tzehet zsebre az állam.

high up! 2011.10.06. 19:52:58

@charlie sheen:

Azt elárulnád nekem a manyuppal kapcsolatban, hogy amikor a felosztó-kirovó rendszerböl kilépett a 3 millió tag, ergo a 8%-as járadékukat elvitték maguknak a nyugdíjas szüleiktöl, nagyszüleiktöl, akkor az öregek helyeselték, hogy ezután 1/3-dal kevesebb nyugdíjt kapjanak, mert a fiúk inkább magának halmoz fel a szolidaritás helyett?

high up! 2011.10.06. 20:02:02

@Az igazi sztrovacsek:

Szépen összeszedted, hogy mekkora is a mai kormány öröksége a Nyócévtöl.
Látszik, hogy csak az adósságot, az adósságnövekedést és a recesszióba nyomott belsö gazdaságot hagyták hátra komcsiék.

És hát igen, Orbán nem tudja megcsinálni a fordulatot, ez tény.
De a hisztizöknek nem árt tudni, hogy van egy nagy különbség gyúrtcsótányi bandája meg a mai kormány között: az elöbbi beletolta az országot a 10 éves válságba, az utóbbi meg nem tudja kimozdítani.
Ez utóbbi akkor sem bün, ha Orbán ténylegesen elkúrta a szitut az adópolitikájával.

500 milliárdot adott a magánembereknek, 200 milliárdot a cégeknek.
Megszorított eddig vagy 300 milliárdot, 1000 van napirenden jövöre, tehát kiszámíthatod, hogy a Nyócév komcsiktól netto mintegy 500 milliárd tartós hiányt örökölt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.06. 21:53:41

@high up!:
"És hát igen, Orbán nem tudja megcsinálni a fordulatot, ez tény.
De a hisztizöknek nem árt tudni, hogy van egy nagy különbség gyúrtcsótányi bandája meg a mai kormány között:"

orbánnak 2/3-ja van, az ellenzék pedig nem kezdeményez mindenért népszavazást, sőt olyan, mintha nem is lenne ellenzék.
Ehhez még hozzá tehetjük, hogy
"Készen állunk a kormányzásra"
"Tudjuk mit kell tenni"

És hát mást mondanak kormányon,mint ellenzékben, pl a benzin jövedéki adójával kapcsolatosan.

A visszamenőleges törvénykezés, a nem EU konform jogalkalmazás, a különadók, a jogbizonytalanság, ... Ezek mind olyan dolgok, amik miatt még maga a názáreti sem tudna minket kivezetni a válságból.

lajos0 2011.10.06. 22:28:44

@altimus: Az IMF hitel a technikai államcsőd beismerése volt. Most is abban vagyunk. Az államadósságunk pedig az
IMF-hitel előtt is megadhatatlan volt. A sosem látott nagy világválság (amiből volt is meg lesz is még jónehány) pedig pont telibe találta a mi saját válságunkat, nem véletlenül szóltak arról a hírek akkoriban, hogy a válság reanimálta Gyurcsányt. Hogy nemzetközi összehasonlításban, hogy néz ki, az a beteg pénzügyi rendszert jellemzi. De Európa országainak többsége ekkor még eladósodhatott, nekünk már nem volt hová.

Szerintem minden közgazdász tudja, hogy az USA sem fogja a büdös életben kifizetni az államadósságát, csak az a fura , hogy a hitelminősítők őket mégis AAA-n tarják ( a dagong persze nem, azt érdemes figyelni), mi meg a béka segge alatt vagyunk továbbra is.

lajos0 2011.10.06. 22:36:29

@altimus: "a kamatos kamat ravasz es kegyetlen dolog." No ebben egyetértünk. Sokszor citáltam, de nem lehet elégszer:

Az írás születése idején még "csak" 8000 milliárd volt az adósságunk, nem 20 000. Persze lehet a sokat nem jelentő GDP-hez arányosítani, de a valóságban 150 %-os a növekedés, a hetvenes évek óta felhalmozott összeghez képest, amiből egyébként 98 és 2002 között a Fidesz is kivette a részét, hiába csökkent a GDP-hez viszonyítva.

"Az MNB hivatalos kiadványa szerint 1973. és 1989. között mintegy 1 milliárd dollár erőforrás bevonás érkezett az országba, ami viszont összesen 11 milliárd dollár halmozott kamatkiadással járt 1992. december 31-ig. (MNB Műhelytanulmányok, 2, "Külső eladósodás és adósságkezelés Magyarországon, 56. old., Kiadó: az MNB Információs Főosztálya, 1993). Ha eltekintünk az 1992 óta 2001-ig kifizetett kamatoktól és csupán a magyar gazdaság egészének (azaz az állami és nem állami szektornak) a jelenleg fennálló összkülföldi tartozását nézzük, akkor az 1 milliárd dollár forrásbevonás következtében keletkezett külföldi tartozásból - 11 milliárd dollár kamat kifizetése után - 2001-re még maradt 54 milliárd euró, azaz 52 milliárd dollár összkülföldi tartozás. Számjegyekkel leírva: 1 - 11 = 52. A tényleges helyzet azonban ennél kedvezőtlenebb, mert nemcsak az 1992 óta kifizetett kamatokat és az adósságszolgálatra fordított privatizációs bevételeket, hanem a 8000 milliárd forintra növekedett belső adósságot sem vettük figyelembe. Ezúttal is hangsúlyozzuk, hogy a magyar munkavállalóknak a gazdaság össztartozása után kell megtermelni a hozamot, fizetni a kamatot és a profitot a pénzoligarchiának."

Fell Bandi 2011.10.07. 12:29:22

„Önök becstelenek” – közölte Gyurcsány Ferenc az őt kihallgatni készülő ügyészekkel. Mindig előáll egy helyzet, egy pillanat, ahonnét aztán nincsen visszaút. Ez a helyzet most ismételten előállt.

Gyurcsány Ferenc számára nincsen visszaút.

Persze adódik a kérdés azonnal: honnan hová nincs visszaút neki? A politikába eddig sem volt visszaútja. 2006 szeptembere óta nincs neki. Minden, ami azóta történt vele és mivelünk, mindössze pótcselekvés. Tehetetlenségi erő és tehetetlenség és kilátástalanság és a hatalomhoz ragaszkodás, bármi áron. Amivel az MSZP és csatolt részei vádolják a Fideszt, az legbelső lényegük őnekik. S gyakorta elhangzik, hogy húsz (tíz, öt, egy – mindig attól függ, mennyi idő is telt el éppen!) évvel a rendszerváltás után kár és felesleges „komcsizni”, azért azt mégiscsak muszáj leszögezzük, hogy ez a magatartás, ez a lélekállapot a kommunisták második legfontosabb tulajdonsága. (Első a nácikéhoz hasonló képesség a gyilkolásra.)

2006 őszén az MSZP–SZDSZ képtelen volt megválni Gyurcsánytól, mert mindenáron kellett a hatalom. Tudták, hogy ezzel megássák saját sírjukat, de az nem számít. Ahogy Mihály mondja az Utas és holdvilág végén: „Élni fog ő is, mint a patkányok a romok közt. De mégis élni. És ha az ember él, akkor még mindig történhetik valami.”

Ez a „még mindig történhetik valami” – ez az MSZP utolsó öt esztendeje. De nem történt semmi más, csak ami előre látható volt: Gyurcsány bukott, és magával rántotta pártját. Azóta pedig, mint Martin Hessler ezredes A halál ötven órájában, kényszeresen ismételgeti, hogy „a világ nem fog megszabadulni tőlünk”.

A különbség azért elég szembetűnő. Hessler ezredes szimpatikus figura, még ha egy szörnyrendszer megszállottja is. Gyurcsány viszont akkor is elviselhetetlen, ha véletlenül jót akar(na).

De véletlenek ebben az esetben nincsenek.

Gyurcsány Ferenc egykorvolt miniszterelnök nekilátott, hogy önmagát mentegetve végképp hadat üzenjen a jogállamnak. Természetesen a jogállam lebontásával vádolja a Fideszt, ő és minden talpnyalója, de hát lásd mint fent... A lényeg, hogy amit Gyurcsány megenged magának az ügyészségen az ügyészséggel szemben, az nem megengedhető. Miért nem? Lássuk! Gyurcsány szerint őt igaztalanul, hamisan vádolják. Rendben, gondolhatja ezt, hiheti ezt, meg is lehet erről győződve, és ennek a meggyőződésének hangot is adhat. De: nem mondhatja, hogy az ügyészek becstelenek, hogy tudatosan megszegik esküjüket, hogy ezüstpén­zért eladták lelküket, és hogy a politika szolgálatában állnak. Nem mondhat ilyet, mert ez a jogállam halála. Nincsen ok, bizonyíték – nincsen semmi, ami egy ilyen vádat alátámasztana. Gyurcsány Ferenc ugyanis nem kevesebbel, mint megvesztegethetőséggel vádolja a köztársaság ügyészségét, egyszersmind vesztegetéssel a kormányt.

Ha pedig erről nincsen cáfolhatatlan bizonyítéka, akkor bűnt követ el. A legsúlyosabb bűnt, amit egy politikus elkövethet. S – mint látjuk – minden fenntartás nélkül el is követi. Hívei pedig tapsolnak hozzá. És lelkesek. És imádják őt. Egy súlyosan beteg ember súlyosan beteg közönsége... És innen nincs visszaút. Ez már a pszichoanalízis világa és tárgyköre.

Ez már Macbeth, az utolsó stádiumban. „Nevetve nézek a halál szemébe, / Amíg Birnam fel nem jön a Dunsinane-re.”

Így nyugtatja magát Macbeth. Aztán a birnami erdő mégiscsak elindul Dunsinane felé. Hát most elindult. „Önök becstelenek!” – vágta Gyurcsány az ügyészek szemébe. Ekkor indult el az erdő. S odakint a lelkes tömeg megtapsolta és vállára emelte Macbethet. És úgy érezték, egyek ők, és egyesülnek az erőben, ami őbelőle árad.

És igazuk is volt.

Egyek ők. Az az erő pedig igazából gyengeség. Együtt fog bukni azzal a világgal, amit képvisel. Mert az egész egyszerűen elviselhetetlen. És minél tovább fogja önmagát erőnek és legyőzhetetlennek hazudni félelmében, annál látványosabb és dicstelenebb lesz a vég. S ha még egy ideig rombolják a jogállamot és annak intézményeit, akkor azt a véget egészen mások fogják kimérni.

Akkor lehet majd zokogni. Késő lesz. És lássuk be azért, legalább egymás között: meg is fogjátok érdemelni.
Bayer Zsolt

Scagnetti 2011.10.07. 12:51:40

"Egy új párt, amelyet Gyurcsány vezet, amelyben szocialisták, liberálisok és mérsékelt konzervatívok is szerepet vállalnak, remélhetőleg szövetségben az MSZP-vel és a szerveződő hiteles szakszervezeti mozgalommal, akár elég is lehet a zuhanó, minden társadalmi csoportnak anyagi romlást és bizonytalanságot okozó Fidesz leváltásához."

Te jó isten! Ha nem tudnám, hogy Gréczy az író, megijednék, hogy ezt egyesek komolyan gondolják. Szocialisták, liberálisok és konzervatívok egy pártban? Már az első kettő sem tudott együttműködni, még koalícióban sem, nem hogy egy pártban, de vegyünk bele még valakit, aki mindkettőhöz képest teljesen más irányt képvisel. Ez aztán működni fog. És persze mindezt Gyurcsány vezetésével, ki mással. Miért is keresni hozzáértőbb, vállalhatóbb, kevésbé utált embert, ha itt a Feri?
És ezekkel szövetkezzen a most alakuló, eddig még nem kompromittálódott szakszervezet is? Hát hogyne. Az Mszp még csak-csak, mert ők a hatalomért bárhol bárkivel. De a szakszervezetnek nagyon gyorsan vége lehet, ha ezekhez közelít.

Zsoltikám, ez már álomnak is hihetetlen. Esetleg rémálomnak jó lenne.

Az igazi sztrovacsek 2011.10.07. 15:43:48

@high up!:

"És hát igen, Orbán nem tudja megcsinálni a fordulatot, ez tény."

Hoppá.
Mire ez a nagy megvilágosodás!????
Viszont a probléma nem is egészen ez.
Hanem az, hogy megígérte, hogy megcsinálja.
Milliók várták, hogy jobb lesz.
Nem lett jobb.
És ez baj. Nagy baj. Emlékszel? "CSAK A FIDESZ"

"...Orbán ténylegesen elkúrta a szitut az adópolitikájával."

Na ez a lényeg.
A többi csak hadoválás az "elmultnyócév"-ről, "gyurcsótányi"-ról, adósságró, egyebekről.
Mellesleg az "elmúltnyócév" lassan már a veszett vadászebet nem érdekli, mivel másfél éve a 2/3 kormányoz, és már éppen ideje lenne bizonyítani, hogy jobb lett.
A "zembereket" a fizetési borítékuk vastagsága, a benzin ára, a törlesztő részlet nagysága, a 27%-os ÁFA, az éjszakás pótlékuk, a nyugdíjuk vásárlóértéke, meg az egyéb ilyen "részletkérdések" érdeklik, és ha ezek nem a kedvük szerint alakulnak, hát úgy elhajtják a Kedves Vezetőt, hogy öröm lesz nézni. Attól tartok, ha nem kap észbe hamarosan, dicstelenebb lesz a távozása mint "gyurcsótányinak".
És ez teljesen független attól, hogy ki mivel van megvádolva, vagy éppen be lesz-e csukva.
Mert Gyurcsány becsukásától se a benzin nem lesz olcsóbb, se Ft árfolyam erősebb.
Néhány embernek kielégül a bosszúvágya, oszt jó napot.
Na de másnap?
Másnap erősebb lesz a Ft, vagy olcsóbb a benzin? Esetleg mindenki fizetésemelést kap?
Nem.
Másnap megy minden a megkezdett, zsákutcába vezető úton, és akkor már az kevéske káröröm is veszve van, hogy várjátok a "gyurcsótányi" becsukását.

high up! 2011.10.07. 15:52:41

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Frici! Az államcsödböl való kilábaláshoz nem 2/3-ad kell, hanem egészen más tényezök. Úgy hogy ez a kettö nem áll semmilyen összegüggésben egymással. A 2/3-ad az alkotmányjog, azaz a keretfeltételek megváltoztatásához kell, nem pedig akármilyen gazdaságpolitikához. Azt egyszerü többeggel már lehet csinálni. Meg elkúrni.

Az, hogy Orbán egy közgazdasági agyhalottól van megvezettetve "jobbkézröl" már régóta köztudott. Ezzel együtt a történelmi bün marad a maszop-libsiknél, mert ök vezették az országot az állacsödbe, az ö kormányzásuk vezett el oda, hogy az országnek fel kellett adni (újból)
a kormányzati szuverenitását.

Orbánék csak marhák, hogy a sok jó és fontos intétkedéseiket néhány alapvetö marhasággal teljesen leamortizálják. Ilyen elsösorban a libsiktöl átvett adópolitika, am semmit nem hoz, viszont 100 milliárdokat visz. Évente.

high up! 2011.10.07. 16:00:27

@Az igazi sztrovacsek:

Hogy a faszomba ne érdekelne ma már senkit az elmúlt Nyócév? Majd ha az utolsó cent adósság is vissza lesz fizetve amit a Nyócév hagyott ÖRÖKSÉGÜL, csak akkor mondhatod el, hogy most már vége.
Csak az a nagy probléma, hogy mire eljut idáig az ország, az még vagy 3-6 év, s addigra már az összes fiatal, meg értelmesebbje lelépett nyugatra, mivel semi kedve neki kifizetnie a Nyócév számláját.

Na ez a Nyócév öröksége: az adósságharcra elvesztegetett 10 év + egy generáció eltünik + a gazdaság a modernizáció hiányában az 1998-as szintje alá zuhan vissza.

high up! 2011.10.07. 16:18:28

@Fell Bandi:

Én közben nekiálltam lexikont szerkeszteni. Még nem döntöttem, hogy hogyan nevezzem el, de kb úgy hogy

A GYÚRTCSÁNYI PARADOXONOK NAGYLEXIKONJA

1. gyúrtcsányi állítja, hogy Öszödön a legőszintébb becsület beszédet mondta el. Amikor viszont ezt valaki a nyilvánosság elé tárja, akkor gyúrtcsány őrjöngve nevezi az illetőt árulónak.

2. gyúrtcsány a 2010-es választások után közvetlenül, a sukorói ügy vizsgálatának hallatára bátran kijelenti, hogy önként lemond a mentelmi jogáról. Majd azt is mondja, hogy a maszop frakciót is arra kéri, hogy azok is szavazzák ezt így meg. Amikor eljön az idő a szavazásról és gyúrtcsány mentelmi jogát felfüggeszti a parlament, akkor gyúrtcsány őrjöng és tombol.

3. gyúrtcsány kijelenti, hogy áll elébe mindenféle vizsgálatnak és mivel semmi bünt nem követett el, ezért kész önmagát minden fórumon megvédeni.
Amikor az ügyészség kihallgatásra rendeli be, akkor viszont gyúrtcsány őrjöng és egy mukkot sem tud kinyögni az ártatlanságának a védelmében. Csak átkozza az eljáró szerveket.

Jöhet a többi gyúrtcsótányi ön-tökön szúrás!

Az igazi sztrovacsek 2011.10.07. 16:30:01

@high up!:
Buta vagy te mint "gabana".
A nyolc év - vagy annyi év, ahányat eddig éltél - alatt fölhalmozott adósságból Te is ugyan úgy kivetted a részed, mint mindenki más.
De még az is lehet, hogy jobban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.07. 17:20:56

@high up!:

" Az államcsödböl való kilábaláshoz nem 2/3-ad kell, hanem egészen más tényezök. "
- Ez nem vitás

"Úgy hogy ez a kettö nem áll semmilyen összegüggésben egymással."
-2/3-al könnyebb egy egészségügyi reform, egy köziazgatási reform,bármilyen jó törvényt mg lehet hozni 2/3-al, mint hogy rosszakat is. elenleg rossz törvényekt hoznak.

"Az, hogy Orbán egy közgazdasági agyhalottól van megvezettetve "jobbkézröl" már régóta köztudott."
- Miért ragaszkodik hozzá mégis? Firtassuk a passzív bűnsegédi felelősséget?
- Azért is érthetetlen ez megvezetve levése, mert "Készen állunk" mondotta. De most azt látni, hogy fingjuk sincs,mihez nyúljanak, és hogyan.

high up! 2011.10.07. 17:50:49

@Az igazi sztrovacsek:

Hülyegyerek, a Nyócévet a (maszop-libsi) vezérek csinálták. Ök hozták a törvényeket, ök döntötték el, hogy hogyan fog az orzság kinézni, miután leléptek a hatalomból, ergo övék a felelösség, tetszik tudni?

high up! 2011.10.07. 17:59:59

jaj hagyjad már ezt a félrebeszélést, hogy 2/3-dal könnyebb kormányozni. Amíg 50%+1 szavazata van egy kormánynak és senki nem lép ki a frakcióból, addig a kormány operatíve gond nélkül kormányoz. Minden törvényt meghoz amit akar. Így volt ez a Nyócévben is, senki nem lopta el a maszop-libsi koalíciótól a többségi szavazatokat.
Amikor meg a libsik kiléptek, akkor is megmaradt a kormánytöbbség, mert kívülröl támogatták.
Így aztán a Nyócévben gyúrtcsányék végig azt csináltak amit akartak. Osztogattak, fosztogattak ahol csak akartak, végül a nép kimondta rájuk az ítéletet, miszerint Tünés elfele!
Te is zabálod látom, hogy maszopék önmaguk genetikai tehetségtelenségét a néppel meg az ellenzékkel magyaráznák.

Az igazi sztrovacsek 2011.10.07. 20:57:49

@high up!:
Igen. Tetszik tudni.
És az is tetszik tudni, hogy

"A múlt havi negatív rekordon is túllőtt a kormány: az államháztartás első kilenc havi pénzforgalmi hiánya a megemelt éves terv 132,6 százaléka lett szeptember végére (forintosítva ez 1570,6 milliárdot jelent) – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium gyorsjelentéséből" ???

Vagyis ezt nem a maszop-libsi vezérek csinálták.
Maga a Nemzetgazdasági Minisztérium
ismerte be, hogy elQrták, oszt jó napot.
Mellesleg 2/3-al hozzák a törvényeket, nincs ellenzék, senki nem kezdeményez népszavazást.
Vagyis "CSAK A FIDESZ" senki más.

"high up! 2011.10.07. 17:59:59"

Ez meg fényesen bizonyítja kedvenc mondásomat, miszerint ha a hülyeség növesztene, már ülve nyalnád a holdat.

Az igazi sztrovacsek 2011.10.07. 21:09:43

@high up!:

Visszatérve a "NYÓCÉV" örökségére, áruld már el nekem - persze csak ha nem ciki - hogy hol, milyen formában tiltakoztál anyád (vagy a saját) tizenharmadik havi nyugdíja ellen?
Hányszor szóltál a MÁV vagy a BKV pénztáránál, hogy én nem kívánok élni a kedvezményekkel, kifizetem a teljes árú menetjegyet, mert ez így túl sokba van az államnak?
Kifizetted az egyetemen a saját, vagy a gyermeked tandíját?
Hányszor szóltál az orvosnál, hogy ki akarod fizetni az ellátás teljes költségét?
Hányszor szóltál a gyógyszertárban, hogy nem kéred a TB támogatást, kifizeted a teljes összeget?
De volna még ilyen kérdésem bőven.
Akkor Te sem járattad a cipólesődet, amikor állambácsi kedvezményeit igénybe vetted, csak akkor van ilyen nagy pofád, amikor a vezéred seggét nyalva szajkózod az eszement hülyeségeit.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.07. 21:41:57

@high up!:

Gázt a piaci áron akarod fizetni.

Ha három gyereked van, akkor az iskolai étkeztetésükért fizetni akarsz, gyerekenként minimum annyit, mint a kétgyerekes, hasonlóan a tankönyvekkel.

Amikor vezéred 300 Ft-ért népszavazást kezdeményezett, és te elmentél behúzni az ikszet, akkor kifele a 300 Ft-ot azért bedobtad a népszavazás költségeire a malacperselybe ugye?

Most is tapsolsz, hogy jövőre emeli a TB-járulékot, igaz, ez több mint 300 Ft.
És nem a komcsik miatt emeli a TB-t 1 %-al, hanem a saját arrogáns faszsága miatt, amiért 8 évig mindenneknekiment, amit a kormány csinált. Ha a komcsilibsik törvénybe akarták volna foglalni, hogy 2x2=4, akkor barom vezéred az ellen is az utcára vitte volna az embereket, esetleg népszavaztatott volna.
Remélem így már érted, miért kellene jelenleg kurva flottul mennie a dolgoknak, hiszen most 2/3 van, nincs aki népszavaztasson, az ellenzék kussban ül, mert bármilyen beterjesztését el lehet meszelni még a napirendre tűzés előtt.

high up! 2011.10.08. 16:25:37

@Az igazi sztrovacsek:

Aztán mivel vettem ki a részem húgyagyú? Se a 50%-os béremelésem nem volt, se eltörölt minmimáladóm, se 13. havi nyugdíjam. Se nokiás dobozokat nem kaptam, se whiskys kartonokat, se tanácsadói szerzödéseket, se jattot az autópályákból. Szóval húgyagygú mi hasznot is hozott nekem a 13.000 milliárd forintos eladósodás?

high up! 2011.10.08. 16:35:41

@Az igazi sztrovacsek:

és tovább bolondka: anyámék 13. havi nyugdíja 200-7-re már rég 11. havira fogyott hála a világpiacinál is magasabb energia áraknak, gyógyszeráraknak, vizitdíjaknak (na ezt visszalötték az emberek), meg minden REFORM-sarcnak.

Frissítsed a brossúrádat, mert a 2002-es kiadással 2011-ben nem fogsz tudni brillírozni.

high up! 2011.10.08. 16:38:42

@Az igazi sztrovacsek:

hülyegyrek: a gyerek oktatási költségeit az állam mindig is a szülöktöl emelte el. Tetszik tudni mit hívnak adónak?

Az eü költségeket meg mindenki fizeti maga, járulékok formájában.

Szóval minek is fizessen az ember 3 zsebböl egy szolgáltatásért? Hogy a nokiásdobozok tele legyenek?

high up! 2011.10.08. 16:41:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

A 300 forint már nagyon unalmas, az emeberek 80%-a rég megértette, hogy mitöl volt ez szemét lenyúzás és lopás.

Gondolom, te még ma se tudod, hogy egy nyugdíjasnak a 300 forint egy hónap alatt ténylegesen 1000-1500 forintot jelentett. Talán beszélj a szüleiddel néha, hátha ök elmondják neked a hétköznapi valóságot.

high up! 2011.10.08. 16:43:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nincsen most népszavazás? Na vajon miért?

Hát azért, mert nektek, bolsi-libsiknek NINCS NÉPETEK.

Elvsztettétek öket 2010-ig, aztán úgy is maradtatatok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.10.09. 01:02:59

@high up!:

Hogy is volt, hogy a krónikus betegeknek, a rendszeres kezelésre járóknak, a kontrollra visszarendelteknek mennyit kellett volna fizetni? Hányszor kellett volna egy évben maximum fizetni?

"Hát azért, mert nektek, bolsi-libsiknek NINCS NÉPETEK."
örülök, hogy ezzel szemben NEKED van néped.
Ha annak, hogy nem vagyok olyan korlátolt, kirekesztő, szemellenzős mint te, az az ára, hogy nincs népem, akkor büszke vagyok a hontalanságomra.
Ugyanakkor szomorít is, hogy szerinted csak az egy követ fújók tartozhatnakegy néphez. Ezek szerint legalább nyolcféle német nép van.

Édy, aki Endre 2011.10.12. 12:25:19

Egy jó kis kunczepciós pernél aranyosabb nincs is. :)
süti beállítások módosítása