Szomorú fordulatot vett az MSZP-n belüli küzdelem. Mesterházy Attila, érzékelve, hogy másfél éves tevékenysége nyomán a párt tapodtat nem lépett előre, döntő lépésre szánta el magát. Immár úgy gondolkodik, mint Orbán Viktor: a Fidesz elnöke bezáratná Gyurcsányt, ő meg kizáratná.

Pedig többféle megoldás is lehetséges lett volna a konfliktus rendezésére. Leülhettek volna a felek - én még mindig ebben bízom a józan ész nevében -, hogy megbeszéljék, hogyan lehet úgy elválni, hogy az erők mégis összeadódjanak. Megállapodhattak volna a programok összefésüléséről, a majdani választási együttműködésről. Elvégre az alapcél talán még közös: el kell távolítani a nemzetpusztító Orbán-rezsimet, és helyre kell állítani a demokráciát, a lét- és jogbiztonságot, az alkotmányos intézményrendszert.

Ehelyett Mesterházy azt az utat választotta, hogy párton belüli szorult helyzetében a szakítással akarja elterelni a figyelmet sikertelen elnökségéről. A Magyar Szocialista Párt ma rosszabb állapotban van, mint 2009 tavaszán, amikor Gyurcsány Ferenc távozott. Akkor, kormányzati felelősség mellett, reformok és világválság idején 1,5 millió stabil szavazója volt a pártnak, ebből a választásra lett közel egymillió - és a szám másfél évi ellenzéki lét mellett sem emelkedett. Alapszervezetek szűntek meg, most pedig a Jobbik utolérte az MSZP-t. Két napja Miskolcon ezren akarták leváltani egy tüntetésen a kormányt, pedig több megyéből buszokkal vitték az embereket - egy helyes cél érdekében. Ugyanakkor a Charta konferenciáján - buszos társasutazás nélkül - ötszázan voltak, pedig a jogállam mibenléte és a gazdaság összefüggései voltak terítéken.

A kétségbeesés nem jó tanácsadó. Egy ilyen helyzetben az ember nem úgy tereli el a figyelmet, hogy kizáratja a pártból azt az embert, akinek az MSZP történetének immár utolsó választási győzelmét köszönheti. Aki már ahhoz is kellett, hogy 2002-ben Orbán megbukjon, ahhoz pedig végképp, hogy négy évvel később ne térhessen vissza. Ha a vita annyira intenzív, hogy azt már nem tudom kezelni, akkor tárgyalok a megoldásról, és nem verem szét a saját pártomat - én ezt tanácsoltam volna az MSZP elnökének. Hiába rántja maga mögé a "galád" DK-s javaslat miatt a frakciót, ettől ő nem lesz erősebb, és a párt sem profitál.

Az MSZP Országos Választmánya által kiadott közlemény minimum két okból tragikus. Egyrészt közlik, hogy a párt vagyona egy és oszthatatlan. (Amúgy, tudnám, mitől az, amikor a DK is része az MSZP-nek, sőt közel kétezer MSZP-tagja van?...) De ezek a hölgyek és urak tényleg nem értik, hogy ez az ügy, a magyar demokrácia jövője, a baloldal megújítása nem bizonytalanul finanszírozott pártirodákon múlik? Tényleg azt hiszik, hogy ha újságíróknak azt hazudják, hogy efféle tárgyalásokat kezdett a Demokratikus Koalíció, attól az máris igaz lesz?

A másik vállalhatatlan mondat arról szól, hogy méltatlan a szolidaritásra az az ember, aki nekik nem tetsző módon alakítaná át az MSZP-t. Hát, ennyit értek a nemleges szavazatok a nemtelmi jogról tartott szavazáson és a "kiállunk Gyurcsány mellett" szövegek? Ennyi az MSZP vezetőinek erkölcse? Ha Gyurcsány csendben van, akkor megvédjük, ha nem, akkor vigye Orbán és a fideszes képviselőjelölt legfőbb ügyész?

Elkeserítő, ugyanakkor tanulságos, hogy a párt mikor és miért szakad. Nem akkor, amikor árulók vannak az őszödi beszéd körül. Nem akkor, amikor a pártelit lemondott saját elnökéről és kormányfőjéről. Nem akkor, amikor a fideszes kétharmad ellenére a párt hónapokon keresztül nem tud lába állni. A hiszti akkor kezdődik, amikor Gyurcsány platformot alapít - övé a hetedik az MSZP-ben. Már azon is küzdenek, hogy bejegyezzék-e a többi közé. Aztán jön a következő árulás. Azt mondja az elnök, hogy rendben, megtartják a pártszavazást, majd kongresszust hívnak össze egy addig titokban tartott javaslattal, hogy mégse legyen pártszavazás. A vokolásra egész szervezeteket nem értesítenek ki, harmincezres tagságról beszélnek, amikor a fele sincs meg. Majd a pártelnök ígéretet tesz arra a sikeres voksolás után, hogy a novemberi kongresszuson bejegyzik a DK hat kérdését - például a vezetők közvetlen választását és a pártgazdálkodás átvilágítását.

Ezekről ma már szó sem esik.

A párt pedig nem azért szakad, mert nem nő a támogatottság, nem azért, mert Orbán szétveri a nemzetet. Ellenben azért, mert Molnár Csaba egy, nem a nyilvánosságnak szánt levélben felvetette, hogy a frakció egy pártszavazáson erősíttesse meg mandátumát a tagsággal. A DK-tag képviselők a maguk részéről ezt máris felajánlják. A pénz, néhány képviselő egzisztenciaféltése verte szét az MSZP-t. A lóvé, a guba, a dohány, a lé. Semmi más. Hogy ne kelljen odaállni a tagok elé és megkérdezni tőlük: szerinted én jól dolgozom?

Egy fenét! Takarodjon, akinek ilyen az eszébe jut! Érdektelen, hogy a DK eközben parlamenti vizsgálóbizottságot hozna létre kormányzati visszaélések felgöngyölítésére, nem számít, hogy a választási törvény kapcsán aktív bojkottot szeretne. Egyik sem téma. Csak az, hogy Gyurcsány - aki nem akar az MSZP elnöke lenni - fel meri vetni, hogy neki lehet-e menni ezzel az összetétellel a ciklus második felének, egy bármikor bekövetkezhető választási kampánynak. Mesterházy Attila nyilván komolyan gondolta azt a Wikileaks-iratot: ő mondta, hogy meg kell akadályozni Gyurcsány visszatérését...

Pedig  csak rá kellett volna néznie a közvéleménykutatásokra. Amikor a pártszavazás kapcsán Gyurcsány beindult, emelkedett az MSZP népszerűsége, a nyári uborkaszezonban pedig stagnált, majd most újra csökkent.

De már mindegy. Én csak attól tartok, hogy a pártelit annyira mélyre vágja a sebet a tagság túlnyomó többségének támogatását élvező Demokratikus Koalíció és önmaga között, hogy az egy választási együttműködést is megnehezít. Ha valami, hát ez Orbán forgatókönyve. Jó lenne, ha megkeresnék az elgurult gyógyszert, amíg nem késő.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr13254385

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szocik ajándéka Magyarországnak 2011.09.25. 13:35:36

Avagy miért két egymást kizáró fogalom az “MSZP” és a “jövő”, és miért ünnepelhet emiatt mindenki szerte e hazában....

Trackback: A szocik ajándéka a Kedves Vezetőnek 2011.09.25. 11:01:33

Nemcsak a Centrális Erőtér tud bénázni, az ellenzék is töketlen. Itt van például az MSZP, amelynek elvileg az ellenzék vezető erejének, igazi váltópártnak kellene lennie, ehhez képest ezekben a vészterhes időkben is minden maradék erejét a gusztustalan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Farkasokkal táncoló 2011.09.25. 20:09:39

Jó, hát rám nem kell hallgatni, én csak egy szavazó vagyok... de eddig majdnem mindig jobban meg tudtam tippelni a választás eredményét mint a Medián mondjuk.

Ez az egész blog tulajdonképpen megmutatja mi van az mszp-ben kicsiben.

high up! 2011.09.25. 20:10:44

Amúgy meg itt a történelmi lehetöség, az ellenzék legnagyobb és legegyetlenebb kúrcsány vezérének, hogy megmutassa, hogy önmaga mit tud megvalósítani. Mindig amiatt bögött, hogy a maszop miatt nem teljesítette ki a nagy eszét az országra, hát most akkot eljött a lehetöség, hogy megtegye.
Most már nem pofázni kell greci, hanem megmutatni azt a nagy kúrtcsányi eszet!

Gazdi eftársat tehát kivágják, viszi magával az agymosott hülye kádári nyuggereket, aztán majd meglátjuk, hogy kit tud még maga mellé felsorakoztatni.

kvasztics47 2011.09.25. 20:14:46

@Scagnetti:" Érdekes, hogy Gréczy szerint Mesterházy felelőssége"
Éedekes, hogy ez neked érdekes. Amikor Mesterházy a pártelnök akkor, talán nem gyurcsányt kéne hibáztatni, ha apárt nem fejlődik a népszerűsége nem nő. az elfogadottsága romlik a politikája nem látszik. Csak akkor hallani az MSZP-ről, ha valami Gyurcsánnyal kapcsolatos dolog történik.
Sajnos Mesterházi csak olyan mint a partra vetett hal.
Gyuecsány felelőséget érez azokért az emberekért, akik a szociktól várják az ország sorának jobbítását.
Biztosvagyok abban, hogy azért dolgfozik (önfeláldoző módon), mert nem látja biztosítottnak, hogy a tárt a jelenlegi vezetéssel sikeresen tudá vezetni az országot. Én sem.

kvasztics47 2011.09.25. 20:19:03

@high up!: Mi a faszt akarsz te lefordítani a hülye agyaddal. Nem értesz te semmit, csak jártatod a mocskos pofágat.

kvasztics47 2011.09.25. 20:21:33

Az erkölcsi hulla!
Hogyan szerezte meg Orbán a teljhatalmat?
1. Nem ismerte el, 2002.ben sem és 2006-ban sem a vereséget. Nem fogadta el a demokratikus választási rendszert. Ez ellen használta föl a titokban megszerzett jelentős gazdasági hatalmat. Miközben Medgyesit bankárkormányozta, Gyurcsányt oligarházta.
2. A jelentős parlamenti erőt amivel rendelkezett, arra használta, hogy megakadályozza a szoci kormányokat a gazdasági kiigazítások megvalósításában. Csak olyan törvényt nem kritizált ami kiadásnövekedéssel járt. A többit viszont a leg alpáribb módon a leg mocskosabb hazugságokkal ócsárolta a zembereket ellene uszította, ha ettől sem riadt vissza a kormány akkor népszavazást kezdeményezett.
3. Lejáratta a politikát és a politikusokat. Aki a jobboldalról nem állt mellé, azt ellehetetlenítette. A Baloldali és liberális politikusokat gátlástalanul becsmérelte, hazug módon a zemberek ellenségének állította be, a minimális tiszteletet is megvonta tőlük. (még azt is sikerült elérnie, hogy Gyurcsányt és Bajnait is harácsolónak állítsa be, akik a Miniszterelnöki munkájukért egy forintot sem vettek föl.
4. Mind ezeket a mértékadó értelmiségiek jelentős része érzéketlenül, kajánul nézte.

A zorbán kormány pedig, ha nem akarja saját méretes baklövéseit (hazugságait) elismerni, kénytelen lesz még nagyobbat mondani,(hazudni) még kiszámíthatatlanabbá válni, még több dolgot saját hatáskörbe vonni (ellopni). Az új szakzsargonnal (hazugsággal) élve: „tovább gyorsítani az ország újjáépítését.”

Táskás Tóni 2011.09.25. 20:26:32

@kvasztics47: A fidesz új mottója: Merjünk nagyot hazudni.

Táskás Tóni 2011.09.25. 20:28:24

@Farkasokkal táncoló: Azt mutatja meg , hogy mi van az országban. Mindezt pedig Orbánnak lehet megköszönni, osztjónapot.

redlion80 2011.09.25. 20:44:06

@kvasztics47: te pedig egy fizetett fogadatlan prókátor vagy provokátor? kedves jó elvtárs, pajtás? kint voltál a múltkori vagy a mostani - barátod által lesajnált - miskolci tüntetésen vagy a március 15-ei, május 1-ei rendezvényeken? ha a válasz nem, akkor gyakorolj önvizsgálatot. én kint voltam a Gyurcsány-féle összes Charta-tüntetésen, ha elviszik is ki fogok menni. maradok tisztelettel: egy baloldali "barom állat"

redlion80 2011.09.25. 20:49:38

@Táskás Tóni: Tóni a szart nem kéne tóni! Tipikus kommunikációs köcsögölés, amit csinálsz! azzal védesz, hogy mást támadsz, de ezzel nem védheted meg a védhetetlen! de ha majd kéred adok róla papírost is!!! ha eljött az ideje! csak addigra töröld le a szemeid elöl a rózsaszín ködöt.

2011.09.25. 20:54:03

@kvasztics47: Vegyél szemüveget, papa, sehol nem írtam arról, hogy milyen rossz az életem. Mindössze örültem a vergődéseteknek.
@Táskás Tóni: Te is mehetsz az ofotértbe, hol írtam én vezérről meg fideszről?

Nagyon nagy baj lehet, ha már ennyire ki vagytok borulva. Le style c'est l'homme même.

vgdesign 2011.09.25. 20:58:15

Kedves Zsolt!

Mindenek előtt nem árt tisztázni, hogy aki privilegizálja magának a jogot az MSZP megújítására, annak pont 5 és fél éve volt erre. Nem tette. Nem árt tisztázni, hogy aki ma szidja a jelenlegi pártvezetést, annak a Miniszterei voltak Szekeres, Lampert, Hiller elvtársak is. Nem árt, ha mindenki tudja, hogy TI akik az MSZP megújítóiként aposztrofáljátok magatokat vagytok felelősek azért, hogy ez a párt itt tart. Talán az is jobban nézne ki,ha ilyen bejegyzések helyett olyasmivel foglalkoznátok, ami segít a Pártnak és az Országnak.De ti nem ebben vagytok érdekeltek. Benneteket nem az MSZP megújítása érdekel, benneteket az elfoglalása érdekel. Párton kívüliként, túlinformáltnak tűnsz... Csak nem felveszitek a választmányi üléseket?? Ne akard te és a hozzád hasonló kívülről okoskodó nagyagyú megújítani a Pártot! Arra vannak tehetséges, értelmes fiatalok, akik most is azon dolgoznak, hogy miként kellene Orbánt leváltani. Bízzátok ezt rájuk!-ahogyan az a választmányi ülésen is elhangzott egy fiatalember szájából!! Üdv

HVC 2011.09.25. 21:02:30

@redwolf: "Nem értem, egy milliomos mit akar egy párttal kezdeni? Vigye a cégeit, és éljen boldogul."

Mihez fog kezdeni a fidesz a Vezér nélkül?

vgdesign 2011.09.25. 21:02:55

@kvasztics47: Te ezt tényleg komolyan gondolod???

Dzet 2011.09.25. 21:03:36

Érdekes, hogy Gréczy a partvonalról olyan okos. Még Gyurcsány idején se mert belépni a pártba. Feri ilyenekkel veszi körbe magát. Szép.

Halacska22 2011.09.25. 21:09:20

Szerintem bűn az amit most Gyurcsány Ferencék (Zsolttal együtt) csinálnak! Az, hogy az MSZP-ről megjelenő hírek már megint csak a belső harcokról szólnak, az nekik köszönhető! Közben az ország problémáinak MSZP-s megoldási javaslataira, baloldali válaszaira és az érdemi politizálásra már nem marad hely az újságok hasábjain és a elektronikus média műsoraiban! Nem értem, hogy a vitákat miért a nyilvánosság előtt kell lefolytatnotok Zsolt! Azt írod a bejegyzésed elején, hogy "Pedig többféle megoldás is lehetséges lett volna a konfliktus rendezésére. Leülhettek volna a felek - én még mindig ebben bízom a józan ész nevében -, hogy megbeszéljék, hogyan lehet úgy elválni, hogy az erők mégis összeadódjanak." Ahhoz, hogy beszélni lehessen a problémákról, talán részt kellett volna vennie a platform vezetésének a frakció és választmáyi üléseken, mert a sajtóból az derült ki, hogy a héten egyikre sem mentek el. Úgy pedig nehéz problémákat kibeszélni, ha az egyik fél nincs jelen.

Scagnetti 2011.09.25. 21:11:39

@kvasztics47: Akkor ugye Gyurcsány idején, mikor az Mszp elvesztette szavazóbázisának nagyobb felét, Gyurcsányt terhelte a felelősség? Csak hogy következetesek legyünk.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:11:58

@nemorino: Á, Jobbik, a fideszt segítő törpepárt.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:14:17

@Scagnetti: Most pedig, hogy a fidesz a hazugságai miatt elvesztett kb 1 millió szavazót, azért ki a hibás? Kaya Ibrahim, vagy Joszip Tot.

HVC 2011.09.25. 21:16:14

@Táskás Tóni: Én inkább "nemzetvédelmileg az ajtóstól rontunk a házba" hívők pártjának nevezném. Nagyon sok rendes ember van köztük, sőt a nagyrészük az. Egyetlen kis bajuk, hogy nem is akarnak mélyebben egyes dolgokba belegondolni. Jó nekik a felületesség.

2011.09.25. 21:21:31

@Táskás Tóni: Úgy érted, hogy hozzájuk tartoznék? Sajnos nem talált. Bármennyire is meglepő Nektek, vannak még civilek ebben az országban, méghozzá elég sokan. Mi hajtottuk el a nyurga szemüvegest, majd elhajtjuk a vezénylő tábornokot is. Sunt certi denique fines.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:22:00

@HVC: Nagyon sok tahó és bunkó is van közöttük. Pl Zagyva György elég ordenáré.Nem tudnak belegondolni mélyebben egyes dolgokba, mert nincs meg hozzá az eszük . Vállalhatatlanok eszmeiségükben és vezetőikkel vármegyéstől Morvaystól.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:24:12

@nemorino: Ezt viszont valóban nagy örömmel hallom.Civilként.

Halacska22 2011.09.25. 21:27:09

@kvasztics47: Ha felelőséget éreznének az emberek dolgai iránt akkor bejárnának a bizottsági ülésekre, felszólalnának, de ezt nem túl rendszeresen teszik. Nekem az a véleményem, hogyha tényleg érdekelné őket a baloldali emberek élete, az ország jövője, akkor a sajtóban a kormanypart tevékenységéről írnának ilyen vehemenciaval kritikákat, elemzéseket és nem az MSZP belső ügyeivel foglalkoznának a nyilvánosság előtt.

HVC 2011.09.25. 21:29:02

@Táskás Tóni: "Rendes" alatt természetesen nem az említett egyéneket értettem. Nekem is van 1-2 vasárnaponként templomba járó, időnként díszmagyart (vagy mit) viselő távoli ismerősöm.

redlion80 2011.09.25. 21:30:49

akkor egy kicsit a fizetett blogger Főnökéről! szerintetek milyen mentalitásra vall, hogy bedobom a nagyívű, a kereteket szétverni akaró javaslatomat keményen, dacosan, bátran. majd durcás kisfiút játszva nem megyek el a frakció ülésére, amelynek tagjai két hete szavaztak a mellettem, de rendben "vele nincs dolgom", aztán szombaton sem megyek el a párt egyik legfőbb döntéshozó fórumának ülésére, ott majd képvisel a táskahordóm... ja persze mindkét testületben jócskán kisebbségben vagyok! közben tovább heccelem a megtévesztett tagjaimat! baromi ciki, én ennél sokkal bátrabbnak és karakánabbnak gondoltam Gyurcsányt. sajnos ez már a sokadik csalódásom vele kapcsolatban! az első akkor volt, amikor 2008 tavaszán saját politikai karrierje fontosabb volt, mint a párt! neki akkor kellett volna lemondania, a sikertelen népszavazás után a kormányfői posztról! még egy évig húzta, ezzel beláthatatlan károkat okozott az MSZP-nek.
kedves Gréczy pajtás! ha már valótlanságokkal traktálja az olvasóit, legalább olyat írjon le, amit később nem lehet ellenőrizni. ugyanis Gyurcsány távozásakor (2009 március) az MSZP-nek a teljes népességen belül 15%-a volt, bárhogyan is számolom az messze van a 1,5 milliótól, álljon itt egy számomra mérvadó liberális véleménye, aki szerint Gyurcsány Ferenc 80%-ban felelős a kétharmadért (Ungár Klára fn.hu interjúja)
végezetül, ha Gyurcsány Ferenc és társai= a hetek annyira bátrak és elszántak a szeparálódásra, akkor tegyék meg, adják vissza a mandátumukat. vagy ez így már annyira nem kóser! ja hát akkor meg ki lehet ülni Szili Katica mellé morális hullának, legalább a parlamenti felvételen együtt mutatják majd a két árulót!

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:34:06

@redlion80: Nálam nincs rózsaszín köd, Nem belülről nézek semmit. Gyurcsányt kimondottan ellenszenvesnek találtam, amikor a színre lépett. Az öszödi beszéde és az Orbán iránti ellenszenvem miatt egy kicsit megkedveltem, bár jó nagy f.sznak tartom őt is. Viszont amit ajánlott, azzal lehetett volna az mszp hitelességén javítani.Csak hát ahogy a fidesz sem szavazta meg a képviselők végtörlesztési tiltását, ugyanúgy nem tudnak a szocialista képviselők átlépni önmaguk önzőségén. A parlamenti képviselői lista nem jó és nem hiteles. Mesterházy sehová nem viszi a pártot, hozzáteszem ahogy leamortizálta Gyurcsányt a fidesz ő sem. A javaslatuk viszont teccet.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:36:36

@HVC: Akik mögöttuk állnak azok között lehetnek rendes emberek, csakhát akkor miért a Jobbik mögé zárkóztak fel? Szóval valami nem stimmel.

redlion80 2011.09.25. 21:42:13

@Táskás Tóni: bocsi, én meg belülről! ez a javaslat hasonlóan kivitelezhetetlen, mint a korábbi nagyívű: válasszunk közvetlenül pártelnököt. el tudod képzelni, hogy mindenki felajánlani, majd mondjuk kicserélik a frakciót, aztán minden szép és jó lesz, aztán valaki mondjuk 1,5 év múlva ismét gondol egyet, és előáll az addigra már megvalósított ötlettel! arról nem is beszélve, hogy ez a javaslat ellentmond a 89-es normarendszer (amit egyébként Gyurcsány teljes elánnal véd) egyik fontos, a képviselőkre érvényes elvével, a szabad mandátum elvével! ne haragudj, de az a politikus, aki befelé azokat a szabályokat sérti meg, amiket kifelé teljes mellszélességgel védi próbál, az kevéssé lesz hiteles!

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:47:37

@redlion80: Két dologgal nem értek egyet. Az, hogy a mentelmi jog felfüggesztése ellen szavazott a szoci párt semmi köze a szolidaritáshoz. Meggyőződésből és nem szivességből kell szavazni.
Ungár Klára nem mondhatja meg egyedül a tutit.
De a "kereteket" cserélni kell.

Scagnetti 2011.09.25. 21:47:43

@Táskás Tóni: Ki más lenne a felelős, mint ők maguk? Pont úgy, ahogy annak idején az Mszp-t is az Mszp nullázta le Gyurcsánnyal az élen. Ezt hiábavaló erőlködés másra fogni.

Táskás Tóni 2011.09.25. 21:54:40

@Scagnetti: De a bunkó focista és a fidesz azért elég ordenáré volt ellenzékben és rengeteget hazudtak. Most a saját hazugságaik foglyai és erre megy rá az ország. Ezért gusztustalan hazaárulók. Még az echo tv-ben is ketten-köztük Mellár Tamás is nagykoalíciót sürgetett illetve vélt hasznosnak. Természetesen Fritz a kétharmadhoz igazodva mindent a fideszre bízna. De az a kétharmad a gyakorlatban már elolvadt és a jövőkép is elég szar.

high up! 2011.09.25. 21:55:54

Én rájöttem, hogy nem elég, hogy a Nyócévet valójában Orbán irányította végig (legalábbis, ahogy itt a kádárista szellemi törmelékek hiszik, vallják), hanem mostanában egyenesen gyúrtcsányt is maga Orbán mozgatja!

Hé, maszoposok, ennek biztosan így kell lennie, hiszen a LEGNAGYOBB ÉS LEGEGYETLENEBB ELLENZÉKI VEZÉR csak nem olyan hülye talán, hogy saját akaratából verje szét a maszopot? Ez nem lehet így, a gazdi eftársat 100% hogy Orbán irányítja!

De lehet, hogy Orbán mesterházit is irányitja? Mert különben ez a kis pöcs hogyan tudott volna önszántából ekkora seggest rúgni a legegyetlenebb ellenzéki vezérbe, hogy az azonnal kusba megy át, söt még el se mer menni a mesterházihoz vitatkozni??!!!

Rájöttem, Orbán valójában az egész maszopt irányítja!!!
Zombik lettek a maszoposok, Orbán zombijai!!!! Fegyverbe!!!

HVC 2011.09.25. 21:59:23

@high up!: Elég nekünk, hogy vitya a saját bandáját, ja meg az országot irányítja...

redlion80 2011.09.25. 22:00:53

@Táskás Tóni: ezek szerint a mondandóm végével mégiscsak egyetértesz. én nem szeretném, hogy Gyurcsány teljesen hiteltelenné váljon, bár jó úton halad efelé, de mindig van visszaút!
igazad van, a kereteken változtatni kell, ebben lehetne előljáró Gyurcsány, visszavonulna, és egyúttal felkérné azokat a régieket is, akik nyugdíjazására most ő gondol, hogy kövessék a példáját, akkor erkölcsi bajnokká válna, de szerintem erre soha nem lesz képes. remélem tévedek!

HVC 2011.09.25. 22:05:35

@redlion80: Már miért válna hiteltelenné? Üti a vasat, mert fel akarja (akarta) rázni az eltespedt régi emeszpéseket. Abszolút joggal. Azok viszont köszönik szépen jól elvannak, nincs kedvük változni. Ettől miért lenne hiteltelen Gy. F.? NEM akarom védeni, egyszerűen így látom a helyzetet.
Ugye az is baj, ha vki tenni akar vmit és az is, ha nem. (A sapka tipikus esete...)

Persze megértem. Fideszes szemmel, 1. jól a figyelem középpontjába lehet állítani ezt a belső csatát, ezzel is elterelve a figyelmet a hiperszuper virtuóz kormányzásról, 2. a fidesznek sokkal jobb lenne, ha ez a hülye fazon nem modernizálná ezt a tespedt baloldali bandát, mert még a végén magához tér a párt...

HVC 2011.09.25. 22:09:07

OFF Most épp a "Magyarország" szól a rádióban. De jó lenne, ha erről a dalról egy felemelkedőben lévő, nyugodt és kultúrált párbeszéddel és összefogással teli ország juthatna eszünkbe... ON

Táskás Tóni 2011.09.25. 22:11:12

@redlion80: Így igen. Amúgy sem látok a színfalak mögé, de remélem te egy fiatal becsületes jó képességű szoci vagy. Gondolom abban is egyetértünk, hogy gusztustalan volt amit a focista segítségével a fidesz élén a madárlövetős Semjénnel Gyurcsánnyal és sok más szoci politikussal ok nélkül csináltak. Ma is az a véleményen, hogy a korrupciós ügyeik ellenére a töredék zsetont síbolták el a szocik annak, amit a fidesz lenyúlt és lenyúl mai napig is. Szerintem Gyurcsány már nem fog visszakozni, de lehet abban bízni, hogy akár előnyére is válhat a szakítás a mszp-nek is Gyurcsánynak is. Nekem a legundorítóbb párt mindig a hazaáruló fidesz marad a gyermekével a jobbikkal és élén a hazug focistával.

Táskás Tóni 2011.09.25. 22:12:47

@HVC: Ez a fideszt és a vezetőjét ismerve ma még utópia, sajnos.

Scagnetti 2011.09.25. 22:17:33

@Táskás Tóni: A Fidesz nagyon kemény ellenzék volt, de ez nem változtat azon, hogy a Gyurcsány kormány harmatgyenge volt. A szocik a nyolc év minden faszságát megpróbálják a Fideszre kenni, de a helyzet az, hogy a nagy részét nem lehet. Azt bizony ők maguk cseszték el. És ez alól nem kivétel az egyesek által egekig magasztalt Gyurcsány sem. Ő is benne volt vastagon.

Abban az egyben azért még neki is igaza van, hogy ezzel a bandával a szocik semmire sem fognak jutni. Azt viszont hozzá kellene tennie, hogy vele sem.

Táskás Tóni 2011.09.25. 22:24:16

@Scagnetti: A fidesz nem kemény ellenzék volt, hanem hamis, hazug és gusztustalan. Ennek a hazaáruló ellenzékiségnek köszönhetjük a mai faszságaikat és ordenáré intézkedéseiket. Ettől még a szocik is elkúrták, ez igaz.

HVC 2011.09.25. 22:51:15

@Táskás Tóni: Sajnos így van. Ez a végén még egy polgárháborút is kirobbant. Szembeállításban tényleg jó.

redlion80 2011.09.25. 23:15:07

@Táskás Tóni: alakul talán a legkisebb közös többszörös, remélem ezt Gyurcsány és Gréczy úr is ugyanígy gondolja majd, nem hepciáskodni kell, hanem akkor bátor és kemény döntést kell hozni.

egyébként a Gyurcsány elleni ámokfutás kapcsán csak azt tudom mondani, amit Mesterházy is konzekvensen mond "aljas, alávaló koncepciós eljárás"!

redlion80 2011.09.25. 23:22:30

@HVC: kedves barátom! az rendben van ha csinálni akar vmit, csak elég veszélyes buzogánnyal reformálni! Van egy igazmondás a pártban! "Gyurcsányistából lesznek a legkeményebb jakobinusok!" Ha körbenézel egyre többen vannak! Talán nem véletlenül! És az sem véletlen, hogy csak azok körében hódít még a gyurcsányizmus, akik közelről nem ismerik! A megtévesztett, bepalizott plebs körében!

kvasztics47 2011.09.26. 03:38:45

@redlion80: Hol van itt az alattvalói attitűd?
Mind a két párt a Fidesz is és az MSZP is erre épít.
Hagyjuk a Fideszt az MSZP érdekel, Gyurcsány miatt.
Gyurcsány megakar változtatni egy ezeréves hagyományt a magyar politikában. Azt szeretné elérni, hogy ugyan úgy ahogy a fejlett nyugati világban a politikusok is dolgozzanak ne csak uralkodjanak. Munka alapján adjuk a sarzsit. Aki, már nem képes, vagy nem tud teljesítményt fölmutatni azt érdemei elismerése mellett félre állítjuk, hogy ne akadályozza a húzó emberek munkáját.

kvasztics47 2011.09.26. 03:48:02

Nagyon nehéz dolog megreformálni ezt az országot, ahol Európában utolsónak 2 évszázaddal később számolták föl,de csak félig-meddig a jobbágyságot, (ha valaki nem tudná a rabszolgaság európai válfaja volt a jobbágyság).
Széchenyi a magyar mágnás (akinek 100x nagyobb vagyona volt mint Gyurcsánynak) bele is őrült ebbe a vállalkozásba, anélkül, hogy komolyabb sikert ért volna el.

kvasztics47 2011.09.26. 04:03:49

Miben hasonló a Fidesz és az MSZP párt struktúrája? Mind a kettő hierarchikus, bolsevik típusú.
Akik megszerezték a hatalmat a kezdetekkor, azok fogják egymás kezét és rajta tartják a párt struktúráján, senkit ebbe a körbe senkit nem engednek be. Gyurcsány sincs benne. Ő is később jött. Csak fölhasználták.
Megbíznak a vezetéssel tenni akaró ügyes okos embereket, de csak azt tehetik amit meg engednek nekik. Bajnai is csak ezt tehette.
Az ország sorsa csak annyit számít, hogy ne legyen túlságosan elbaszva, mert akkor húzni kell a nadrágszíjon egy keveset. Ezzel a módszerrel még sokáig el vegetál az ország, mert csak a tehetséges, bátor emberek hagyják el az országot e miatt, de maradunk még jócskán akik sokféle okból nem tudunk meglépni.

kvasztics47 2011.09.26. 04:17:38

A remény hal meg utoljára! Ezt a mantrát szoktuk mondani mostanában. Pedig mindenki tudja, hogy nincs igazán remény arra, hogy Magyarország betagozódjon a fejlett világba. Ezzel a tudattal kell élnünk. Ha, már itt ragadtunk ebbe a "gyönyörű" sárfészekbe, azért nem árt, ha egy kissé megkeserítjük az uralkodó elit sorsát és Gyurcsány pártjára állunk. Ne legyen ő egy magányos harcos. Ne egyedül próbálja kikaparni nekünk a szénné égett gesztenyét.

Adrienn47 2011.09.26. 08:54:37

@fog- és Bulawayo magiszter: Ha már Orbán nevét nagy kezdő betüvel irod, ugy Gréczi ur nevét is illendő lenne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vgdesign 2011.09.26. 09:02:29

@kvasztics47: Nem tudok Gyurcsány pártjára állni! Álltam ott eleget. Hallottam eleget és láttam eleget. Aki ismeri, képtelen mellé állni, ha csak nem kifejezett érdeke. Nem véletlen, hogy csak 7-en vannak a frakcióban. Gondolom a többi, az mind retrográd pártromboló....Nekem választmányon úgy tűnt, a fiatalok sem vele vannak!

MOSTMIERT 2011.09.26. 09:56:30

Miért szolgálná a baloldal érdekét egy kettészakított, legyengített és kivéreztetett MSZP?!? Miközben Orbánék tönkre vágják az országot, Gyurcsány és hívei a saját pártjukon belül indítottak háborút. Nem az MSZP ellen kell harcolni, hanem a Fidesz ellen! A DK-sok úgy ütik az MSZP-t, ahogy a Fidesz és a Jobbik! Ez lenne a párt megújítása?!?

redlion80 2011.09.26. 10:09:50

torokgaborelemez.blog.hu/2011/09/22/398_hiba_a_homokozoban

hát igen most Feri eltáncolta magát. ütemtelen becsúszással indított, de morálisan belelavírozta magát egy olyan helyzetbe, amiből arcélvesztés nélkül nem fog tudni jól kijönni. ha kilép a renitensekkel, a mandátumát azon mód vissza kellene adnia - ez politikai nincstelenné teszi őt is és a DK-s körét, ha ezt a kiváláskor nem teszi meg morálisan válik megkérdőjelezhetővé minden eddigi mondata, és társaival együtt Szili Katalin útjára lép! szóval vagy politikai eljelentéktelenedés vagy morális csőd

redlion80 2011.09.26. 10:16:39

@kvasztics47: "Ha, már itt ragadtunk ebbe a "gyönyörű" sárfészekbe, azért nem árt, ha egy kissé megkeserítjük az uralkodó elit sorsát és Gyurcsány pártjára állunk."

Szerintem repüljetek ki nyugodtan. Ja és ha a párt szétrombolását te az elit elleni támadásként fogod fel, akkor megspórolhatnátok ezt a kurucos kivagyiskodást. "Állunk", azért ne akarjunk kisebbségből többséget kreálni, az 1917 és Oroszország. Speciel én nem akarom megkeseríteni a dolgotokat, kitartó és eredményes munkát kívánok az új Gyurcsány-pártnak!

Fell Bandi 2011.09.26. 11:07:10

@redlion80: "szóval vagy politikai eljelentéktelenedés vagy morális csőd "

Miért, szerinted ezek közül melyiket nem érte el az idióta pojáca?

redlion80 2011.09.26. 11:59:44

két apró gondolatébresztő adat:
érdemes megnézni Gyurcsány Ferenc kormányfői távozásától kezdődően a párt népszerűségének (teljes népességen belül) és Gyurcsány Ferenc preferenciájának alakulását.

2009 áprilisában - az addig 15%-os népszerűségi index 13%-ra csökkent, és ezzel párhuzamosan Gyurcsány Ferenc népszerűsége 26-ról 24%-ra esett vissza. A párt népszerűsége 2010 novemberében 10% volt, azóta viszont egyszer sem volt az alatt, megtévesztés azt állítani, hogy a pártsavazás idején nőtt meg a párt népszerűsége, ez ebben a formában egyáltalán nem igaz, a júliusban mért 14%-os eredmény még a június közepén mért adatok eredménye. ennél is érdekesebb Gyurcsány Ferenc népszerűségének alakulása márciusban még 26%, lemondásakor 24%, majd a mélypontot 2010 októberében (önkormányzati kampányfinis) éri el, akkor 17%-on állt meg, a legérdekesebb adat viszont az, hogy a 2011 június 22%-os csúcs után - a pártszavazás lezárultával - augusztusra 20%-ra csökkent a népszerűsége.
szóval malíciózusan azt mondhatnánk, hogy távozás ide vagy oda Gyurcsány népszerűségének hanyatlása még mindig kihatással van az MSZP népszerűségére is.
TÖBB ÖNKRITIKÁT, TÖBB ÖNFEGYELMET!

www.ipsos.hu/site/graph?type=2

Scagnetti 2011.09.26. 12:31:37

@kvasztics47: "Ha, már itt ragadtunk ebbe a "gyönyörű" sárfészekbe, azért nem árt, ha egy kissé megkeserítjük az uralkodó elit sorsát és Gyurcsány pártjára állunk."

De, nagyon is árt. Gyurcsány alkalmatlan az ország vezetésére. Minél előbb felfogja ezt, és eltűnik végre, annál hamarabb lehet a helyén egy nála normálisabb jelölt. De amíg egyesek istenítik, és szabályosan mint valami megváltót emlegetik, addig ő maga is elhiszi azt, hogy itt neki még dolga van.

Nincs dolga. Megmérettetett és gyengének találtatott. Ha tényleg segíteni akar a baloldalnak, akkor vonuljon végre vissza!

"Ne legyen ő egy magányos harcos. Ne egyedül próbálja kikaparni nekünk a szénné égett gesztenyét."

Nekünk ő semmit sem fog kikaparni. A magányos harcához meg nem szabad csatlakozni, mert már rég túl van azon, amit normálisnak lehet nevezni. Ha valaki le akarja váltani a Fideszt, nagyon rossz lóra tesz, ha Gyurcsány mellé áll. Ő 2006 óta elpusztította önmagát és mindent, ami a közelében volt. Most a régi pártját is megpróbálja kinyírni, mert azok nem asszisztálnak tovább a hülyeségeihez.

Nem védem az Mszp-t sem. Ők annak idején óriási hibát követtek el, mikor a politikájukat és a kommunikációt egy az egyben Gyurcsányra építették. Ebbe kódolva volt a bukás, mert ha Gyurcsány lejáratódik, viszi magával a pártot is. Ezt néhányan 2005 táján megmondtuk. Bejött.

És ne mondjon már senki olyat, hogy Gyurcsányt felhasználták! Ő sosem lett volna miniszterelnök az Mszp nélkül. Előtte is sokat köszönhetett a szoci kapcsolatoknak. Nehogy már bárki sajnálni kezdje!

Fell Bandi 2011.09.26. 13:19:26

zsóti, lesz okod az aggodalomra, a Balsai-jelentés alapján a nyurga szemüveges pojáca soha el nem évülő cselekményekkel is büszkélkedhet. Gondolom, a hatóságok csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy kattanjon kezén a bilincs, ami már le sem kerül a lúdtalpasról, amíg él..
itt van a jelentés: www.parlament.hu/irom39/04277/04277.pdf

redlion80 2011.09.26. 13:35:01

@Fell Bandi: erre én azt mondanám, hogy ez egy aljas, undorító orbáni ámokfutás része! a két dolgot külön kell választani, pontosan azért is mert a kő és a kenyér logikájába pontosan belefér.
tehát külső támadásnál teljes mellszélesség, de a belső pártcsonkolás miatt kemény ökölcsapás! és sokunk logikája ez!

Fell Bandi 2011.09.26. 13:53:33

@redlion80: csakhogy a terrorizmus ügyében hiába védi a gyurcsányit az egész maszop, semmi jelentősége nincs..
Gondolom, itt is úgy megy majd a dolog, hogy a dominó-elv szerint megkóstolnak néhány főzsarut, aki feljebb tolja a cselekményt egy szinttel, így a végén el is érkeztünk a pojácáig .:)

high up! 2011.09.26. 18:50:52

@redlion80:

Aljas támadás? Azt hittem, hogy ennél a két gyurcsányista bohócnál (kv, TT)nincs lejjeb balról. De te bizonyítottál!

Welcome to the club!

high up! 2011.09.26. 18:54:09

Jegyezzétek meg körömpiszoknyi décék, Mesterházi a fönök, kúrtcsány meg a beosztott!
Lessétek csak meg, hogy kúrtcsány Mesterházi balegyenese után a ciklus végéig beállt kussoló üzemmódba!

kvasztics47 2011.09.26. 18:54:35

@Scagnetti: "Nehogy már bárki sajnálni kezdje!"
Te nagyon el vagy tévedve. Gyurcsányt nem kell sajnálni, de Magyarországot a magyar népet igen.
Gyurcsány merte először szóba hozni, hogy a magyar gazdasági teljesítmény a kapitalista társadalomban nem elég az Állam fizetési kötelezettségeinek teljesítésére. A zenberek nem fizetnek be annyit, hogy ezt a kiadást fedezze. Ismerve a genyó politikusok várható reagálását nagyon óvatosan kezdett hozzá az államháztartás megreformálásához, vagyis a kiadások csökkentéséhez. Ezt használta föl a genyó zorbán, hogy megszerezze a hatalmat. A szoci politikusok azzal járultak hozzá, hogy csak félszívvel támogatták Gyurcsány munkáját és ezzel sok támadási felületet engettek a zorbán-szíjj-ártó kommandó lepocskondiázó, le kommunistázó, le oligarházó stb mantráinak.
Valószínű, hogy a szoci politikusok sem szeretnék, ha a demokratikus elvek és követelmények nagyobb teret nyernének hazánkban, mert akkor nekik is jobb teljesítményt kéne fölmutatni. De dolgozni senki sem szeret.
Végül, nem Gyurcsánynak van szülsége az országra, hanem az országnak van szüksége Gyurcsányra.

high up! 2011.09.26. 19:08:55

@kvasztics47:

Hát öregem, ennél nagyobb fasságokat, mint amit te te itt a féléves felsöfokú marcista szakszemináriumoddal a gazdaságról meg a pénzügyekröl összehordasz, még a bauertomi se tudna produkálni. Pedig annak az agyhalottnak a végtelen a hazugsági határa.

Most kezdjük el a terápiádat azzal, hogy kúrtcsányi már Öszödön is bevalotta, hogy kirabolta az államkasszát a választás megnyerése érdekében? (s mivel már 2002-ben is ezt csinálta a rohadt kommunista párt, ezért ez már genetikailag kódolt kleptomán betegsége).
Á nem, ez neked túl magas megérteni.

Azt is túl magas neked megérteni, hogy kúrtcsényék 53%-os államadóssággal vették át az országot 2002-ben, amikor kúrtcsány 2009 elején megfutamodott a borítékolható Orbán elleni vereség elöl, akkor a mutató már 70%on állt, majd Libajnai átadta azt 2010-ben 81%-on.
Nektek kádári szellemi törmelékeknek ezt az egyszerü számokat és jelentésüket nagyon magas megérteni, mert ehhez már legalább egy 8 éves gyerek számtani tudásával és szellemi képességeivel kellene rendelkeznetek. De ti még ezen a színvonalon sem álltok.
Ezért van a ti kis hülye elmebeteg maszopotok 2-6 éven belül a totális kihalásra ítélve.

Scagnetti 2011.09.26. 19:20:56

@kvasztics47:

"Gyurcsány merte először szóba hozni, hogy a magyar gazdasági teljesítmény a kapitalista társadalomban nem elég az Állam fizetési kötelezettségeinek teljesítésére."

Aztán mégis csinált egy nagy osztogatást, mert a választási győzelem csak fontosabb, mint hogy mi lesz az országgal. A kampányt végighazudta, aztán meg finnyáskodott, hogy milyen csúnya dolog hazudni. Ezek után komolyan lehet őt venni?

"Végül, nem Gyurcsánynak van szülsége az országra, hanem az országnak van szüksége Gyurcsányra."

Az baszna be, ha az országnak rá lenne szüksége. Mire mennénk vele megint? Még ha igaz lenne, amit írsz (persze nem az) hogy az Mszp, a Fidesz, a válság, a marslakók meg az egész univerzum összeesküdött ellene, és ezért nem tudott kormányozni, ez nem változna ezután sem. Ha valami csoda folytán többségbe kerülne, ez akkor is csak koalícióban lenne lehetséges, és ellenzéke is lenne. Tehát ugyanolyan tehetetlen balfasz lenne megint, mint akkor volt.

Az a gyanúm, hogy Gyurcsányra egyedül a néhány ezer rajongójának van szüksége. Azoknak sem azért, mert jól vezette az országot, hisz nem vezette jól, hanem azért, mert egyszer legyőzte Orbánt, és ez kéjes örömmel tölti el őket.

De ennél azért többre lenne szükség egy miniszterelnöktől.

HVC 2011.09.26. 19:33:16

@Fell Bandi: Balsai a Megélhetési Politikus par excellence. Most kifejezetten rászolgált egy kis elismerésre a Nagy Vezértől. Ahhoz nem férhet kétség, hogy egy semleges, tárgyilagos és egy alapos elemzéssel állunk szemben... (Á, dehogy.)

Scagnetti 2011.09.26. 19:37:01

Nem beszélve azokról az emberekről, akikkel Gyurcsány körülveszi magát. Említhetném a blog gazdáját is, de ott van pl. Molnár Csaba. Nem hittem volna, hogy egy Szíjjártónál is ellenszenvesebb figurát tudnak találni maguknak, de sikerült.

high up! 2011.09.26. 20:32:39

Kezdödik a gyúrtcsányista bohócok KIEBRUDALÁSA!

A szocik összefogtak Gyurcsány ellen

A szocialista párt hat platformjának vezetője írta alá azt a hétfő délután nyilvánosságra hozott nyilatkozatot, melyben sokadjára kimondják: a többség dönt. Az aláírók közt nem találni Gyurcsány Ferencet. Végjáték.

Hétfő délután négy óra körül feltűnően mosolygósan sietett át a Parlament társalgóján Mesterházy Attila pártelnök. A vidámság okát a fél órával később kiadott, platformvezetők által aláírt nyilatkozat magyarázza meg.

Úgy tetszik, egységfront állt föl Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök ellen. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a köztévé ma reggeli műsorában Simon Gábor gyakorlatilag megerősítette, hogy november végéig eldől az MSZP-s belharc, akkor nem merész a következtetés: ez már a végjáték. És nem Gyurcsány áll nyerésre.

ugus 2011.09.26. 20:44:19

Allamdósság:

2002. MÁJ. 8285 milliárd Ft

2005. JAN. 11 671

2006. JAN. 13 122

2007. SEP. 15 979,3 milliárd Ft

forrás: allampapir hu

HVC 2011.09.26. 21:07:45

@high up!: Mi a közös Super Mario-ban és Gyurcsány Ferencben? Mind a kettő plattformjáték... :)

ugus 2011.09.26. 22:26:32

"" Azt a durva poént nem szeretnénk kijátszani, hogy Gréczy Zsoltot nem kellene Örkény Istvánhoz hasonlítani, sem azokhoz az indokokhoz, írásokhoz, amelyekért őt szilenciumra ítélték. Maradjunk annyiban, hogy Gréczy Zsoltot nem az írásai miatt tették ki, hanem azért, mert Gyurcsány Ferencnek, a lapokat fenntartó pártpénztáros ellenfelének a támogatója. ""....."" A fizetett szerelemért fizetni kell. De Gyurcsány Ferenc úgy akar szeretkezni, hogy nem fizet. Az ilyeneket kidobják a kuplerájból....""
Forrás : nepszava.com/2011/05/velemeny/bartus-laszlo-gyurcsany-greczy-es-a-kupleraj.html

Az igazi sztrovacsek 2011.09.27. 07:56:04

@Fell Bandi:
@high up!:
És a többiek!

Tegyük fel, hogy Gyurcsányt valamennyi vádpontban bűnösnek találják.
Kap 30 évet. (ti persze halálra ítélnétek)
Az ítélet kihirdetésének napján örömtáncot jártok, sőt annyira nagy az örömötök, hogy lávaszerű magömlést kaptok a gyönyörűségtől.
És utána?

MOSTMIERT 2011.09.27. 08:13:39

A DKP szépen eljutott oda, hogy számára már a fő ellenség maga az MSZP és nem Orbán Viktor meg a Fidesz. Nap mint nap támadást intéz a párt ellen, ott szidja ahol éri. Lassan a Fidesznek és a Jobbiknak már nem is kell csinálnia semmit, elvégzi helyette a DKP. Ez gyalázatos és elkeserítő! Nem hiszem el, hogy ez minden DKP tagnak tetszik. Fel kéne fogni végre, hogy a baloldalon összefogásra van szükség, nem pedig széthúzásra! Minden baloldali érzelmű embernek az Orbán-uralom leváltásán kell(ene) dolgoznia!

Fell Bandi 2011.09.27. 08:45:51

@Az igazi sztrovacsek: és utána? szépen leüli a 30+ évét a pojáca, és mehet isten hírével.

Scagnetti 2011.09.27. 08:46:26

@Az igazi sztrovacsek: Gyurcsányt nem fogják elítélni. Ez az egész csak egy cirkusz.

De ha már a jövőnél tartunk, én is kíváncsi lennék valamire. Ha vajon megtörténik a csoda, és Gyurcsányból miniszterelnök lesz megint, akkor mi lesz? Jó, az egybiteseket kielégíti majd az is, hogy a Feri győzött. De vajon a kormányzása megint olyan szar lesz, mint legutóbb? És vajon mitől lenne más?

Fell Bandi 2011.09.27. 08:47:18

Feri, most már tényleg ne hagyd abba!

Nem kétséges, most már csak nagyon kicsi hiányzik. Talán már csak egy lépés, talán már csak hetek választanak el minket attól, hogy Ferenc befejezze a munkát, aminek a végén majd minden a helyére kerül. Aminek folyamányaként az elvtársak most éppen MSZP-nek hívott megélhetési vállalkozása végleg a szemétdombon végzi.

Tudom, nem szép dolog a káröröm, de azért valljuk meg, van ebben a haláltusában valami szívet melengető. Abban meg pláne, hogy az elvtársak most egymással játsszák el azokat a gátlástalan kis trükköket, amit oly sokszor magával az országgal tettek meg. Igazán jó látni, hogy az emeszpé vezetése most önmagát szalámizza le, azt meg még inkább, hogy a korábban megváltónak tartott fő pojáca miként rángatja a guillotine kötelét a Párt feje felett.

Közben pedig megy a felvilágosult baloldali magyarázkodás a maradék szavazótábor és a közvélemény felé, hogy milyen komoly ideológiák mentén zajlik a versengés, hogy a tét a baloldal megújítása.

Pedig ennek a harcnak ehhez túl sok köze nincsen. A tét sokkal inkább arról szól, hogy a pártszakadás után ki lesz az, aki viszi a koncot, ki lesz az, aki tovább használhatja a szervezet meglévő vagyonát és infrastruktúráját. A harc az elvtársak között erről szól, minden más csak álszent szövegelés a megújulásról, a demokratikus vitáról, meg a többi jól ismert és semmitmondó baloldali szlogenről.

És hogy ez mennyire így van, azt jól mutatja az elvtársak szombati választmányi ülése is, ahol a Mesterházy-féle vonal egyetlen lényegi határozatot hozott: „Az MSZP és a párt vagyona egy és oszthatatlan.”

Ez a lényeg. Minden más csak vakítás.

A választmányi üzenetet természetesen Gyurcsány nem hagyta szó nélkül és az elmúlt hónapok szokásainak megfelelően egy fészbúk bejegyzésben válaszolt az elvtársainak: „Dörgedelmesen mondják: a párt vagyona egy és oszthatatlan. Mint egy rossz házasság végén a veszekedő asszonyka, aki ráül a mosógépre és hadonászva közli, hogy azt nem adja, az az övé. Drága barátaim, ki a frászt érdekel a mosógép? Kit izgat a pártvagyon? Engem nem, bennünket nem. (…) Olyan ócska dolog azt feltételezni, hogy minket két pártiroda, négy számítógép és három fénymásoló hoz izgalomba. Nincs szükségünk az MSZP vagyonára. Arra van a legkevésbé szükségünk. Amire meg szükségünk van, azt meg már nem nagyon találjuk az MSZP-ben.”
[a teljes facebook-bejegyzésért katt a linkre]

És Ferenc ezen utolsó mondatával rátapintott a lényegre. Mára a Pártban már tényleg semmi olyan nincs, amire neki szüksége lehetne, mert egy elvhű elvtárs pénz és hatalom nélkül semmit nem ér. E kettő pedig egyre inkább hiánycikk a szegfűs gyülekezetben. Mára elfogytak a nokiás dobozok, elfogyott a hatalom. Amire ezeken kívül Ferencéknek meg tényleg szükségük lenne, mint például gerincre, azt pedig a Pártban valóban hiába keresik, mivel az nem csak most hiányzik, hanem nem is volt ott soha sem.

De legyen majd bárhogy is, nekünk most tényleg nincs más dolgunk, mint hátradőlve élvezni az előadást. Ebből a sz@rdobálásból se mi, radikálisok, se az ország nem tud rosszul kijönni. A Párt kettészakadása után lesz egy Gyurcsány vezette közutálatnak örvendő SZDSZ-2 típusú társaság, ami szép lassan züllik majd lefelé, és lesz egy balfék irányítgatta elvtársi elfekvő, ami előtt szintén nem áll valami fényes jövő. Az ország pedig kap két marginális balliberális pártot, ami egyenként küzd majd az 5 százalékos parlamenti küszöb átlépésért.

Mint látható vannak olyan alkalmak, vannak olyan célok, amikor jó az, ha Gyurcsány gátlástalansága és gazembersége a szorgalmával és a kitartásával párosul. Így aztán jelen helyzetben nem is mondhatunk mást:

Feri, most már tényleg ne hagyd abba!

redlion80 2011.09.27. 11:26:03

@MOSTMIERT: hát igen, egyre több DK-s ismerősömmel beszélgetek, egyre inkább kétféle véleményt hallok tőlük; egyik: hogy végre abba kéne hagynia a Ferinek ezt a politizálás, mert ez szétzilálja a pártot (ők továbbra is az egység hívei); a másik vélemény, hogy nem kéne már maszatolni, ki kéne lépni az MSZP-ből, baráti módon búcsúzni, és felépíteni egy saját pártot, saját imázst bátran...
a második véleményt hangoztatóktól megkérdeztem, hogy és akkor mi lenne az MSZP által elnyert képviselői mandátumokkal... szinte egyhangúlag azt mondták: HOGYHOGY MI? HÁT ADJÁK VISSZA AZ MSZP-NEK, MERT ÚGY TISZTESSÉGES!
Hát tegyük a dolgunkat barátaim.

Az igazi sztrovacsek 2011.09.27. 12:04:32

@Fell Bandi:
Nem arra gondoltam, hogy Gyurcsánnyal mi lesz, de ezt Te nagyon jól tudod.

Az igazi sztrovacsek 2011.09.27. 12:05:36

@Scagnetti:
Csodák nincsenek, Gyurcsány már soha nem lesz miniszterelnök.

hbo 2011.09.27. 18:02:56

olyan jo olvasni az ilyen bohocokat mint Te Zsoooti

lajos0 2011.09.27. 22:52:36

Hát szegény sorstársam ( engem is kitiltottak a STOP-ról (is)) Gréczy Zsolt, tényleg nem vadászni jár ide.

lajos0 2011.09.27. 23:00:47

Hogy is mondta Fletó Öszödön, a nagy igazságbeszédben

"Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogy ha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha."

:-)

belekotty 2011.09.28. 10:50:39

@Fell Bandi: "talán már csak hetek választanak el minket attól, hogy Ferenc befejezze a munkát, aminek a végén majd minden a helyére kerül. Aminek folyamányaként az elvtársak most éppen MSZP-nek hívott megélhetési vállalkozása végleg a szemétdombon végzi." :-))

belekotty 2011.09.28. 10:52:42

@MOSTMIERT: Ha tényleg a baloldalnak drukkolsz, akkor az emeszpé minnél előbbi eltűnését kellene kívánnod, mert az emeszpé csak foglalja a helyet baloldalon, nem adva teret egy valódi és nem megélhetési bandából álló pártnak.

belekotty 2011.09.28. 10:53:49

@MOSTMIERT: Mondj egy embert az emeszpéből aki ma hitelesnek és fajsúlyosnak mondható. Ilyen ott nincs.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.09.28. 11:09:56

Ezen beszartam.

Zsolti te lettél Gyurcsány Ferenc magyar hangja:

index.hu/belfold/2011/09/28/engednek_hadd_menjen/
"Nagyon nem elegáns, ha a párt jelenlegi elnöke közli a korábbi elnökről, hogy jobb, ha minél hamarabb távozik" - írta a Facebookon Gyurcsány Ferenc magyar hangja, Gréczy Zsolt, a volt miniszterelnöki főtanácsadó.

Fell Bandi 2011.09.28. 21:20:19

zsóti, ennyi volt, pont a végére. szerintem már sokan nem bírjuk tovább röhögéssel, nem tudod már tovább fokozni a feszültséget, itt fejezd be! nem dolgoztál hiába, eddig is halálra röhögtük magunkat, de ezt már nehéz lenne fokoznod. Próbálkozhatsz még persze, de ezen már jobban nem tudunk röhögni, elérted a csúcsot. Lószart mama! dehogy is, ez már überelhetetlen!!

Fell Bandi 2011.09.28. 21:25:22

@belekotty: "Mondj egy embert az emeszpéből aki ma hitelesnek és fajsúlyosnak mondható. Ilyen ott nincs."
persze hogy nincs, mivel ez a párt egy húgyagyúak gyülekezete, egy szarházi csürhe. nincs ott egy kompetens ember, akit komolyan lehetne venni. utolsó szar emberek vannak csak, akikre kár szót vesztegetni is..

high up! 2011.10.01. 10:24:16

Már 6 napja nincsen új greci blog! Mi van, csak nem elvitte a nagy fekete Volga gazdi és szolga eftársékat? Eftársak én aggódom!

Vagy lehet, hogy ez a két nagyonmarha megértette, hogy Házmesteri Attila alatt is érvényes az, amit egyébként maga kúrtcsótány mondott a proli bandának:

Vagy befogjátok a pofátokat és nyomjátok a gombot havi 500 ezerért mindenre amit én, a vezér mondok, vagy repültök a parlamentböl aztán mehettek dolgozni, miközben semmihez sem értetek.

Hogy visszaüt a történelem erre a Hibbant Nerora, élvezet nézni, ahogy most bekussol a saját marhaságai elött.

Az igazi sztrovacsek 2011.10.01. 21:13:25

A politikai ellenzéket megszégyenítő szakszervezeti páros, Kónya Péter és Árok Kornél megnyitotta az utat a demokratikus erők számára, hogy megteremtsék egy új ellenállási mozgalom és párt alapjait. Lengyel mintára meghirdették a Szolidaritás létrehozását, Magyar Szolidaritási Mozgalom néven. Jelenleg ez az első épkézláb és a siker reményével kecsegtető kezdeményezés az Orbán-diktatúra ellen. Ha ez képes lesz összefogni az elszigetelt civil kezdeményezéseket, a szakszervezeteket, nem válik egyéni törekvések és ideológiai csaták martalékává, akkor ez a csoportosulás később váltópártként is megjelenhet Orbán bebetonozott diktatúrájával szemben. A később elkerülhetetlen radikalizálódáshoz jó előjel, hogy egy tűzoltó és egy katona vezeti.

high up! 2011.10.02. 02:17:12

És a csürhe megunta és hazament. Amúgy meg tiszta leszereplés volt: 100 szervezet max. 10 ezer résztvevö. Ez csak annyit jelent, hogy a szokásos proli tüntetök megint kimentek, meg vittek magukkal még egy embert. Meg ott voltak azok, akik úgy érzik (nem jogtalanul), hogy igény van új arcokra, ezért ha most valami nagyot mondanak, akkor itt a lehetöség a kiugrásra.

Na de azért jól is nézne ki az ország, ha ezekböl ugrana majd ki az új vezér: Dopeman-proli, Árok akárki, stb, bameg, ennyi min.elnök aspiráns villanyszerelö egy tüntetésen még sose volt!

Táskás Tóni 2011.10.02. 13:36:09

@high up!: Snájdig Lázár mellé most már kijött a terrorista Budaházi. Nektek aztán van választék.

high up! 2011.10.02. 16:17:39

Budahazi kijött, hogy kúrtcsány vezérednek legyen helye.

Nektek visznt egyre szüköl a választék. Lassan már elképedve kérdik egymást a maszoposok, hogy: Helló eftárs, te még kinn vagy?

Az igazi sztrovacsek 2011.10.04. 16:40:10

"Túl a határon: 300 felett áll az euró.
Kora délután elérte a 300 forintos határt az euró. Azóta is a környékén mozog."

ElQrta a felcsúti böszme!

Na és a cikkhez.
Fazekas főügyész kösse föl a gatyáját, ha ezt a balhét rá akarja verni Gyurcsányra.
(Persze, ha az ügyészség választja majd ki az eljáró bíróságot, akkor talán még ezt is lehet.)
Nevezett ügyész nyilatkozta annó "zusi" letartóztatásának kezdetén:
"Zuschlag János S A J N O S nem akar vallomást tenni."
Miért SAJNOS te barom!?
Dolgozz meg a pénzedért!
Bizonyítsd rá, hogy bűnös!
Ezért kapod a fizetésed.
Nem a vádlott dolga az ártatlanságát bizonyítani, hanem a vádló dolga a bűnösséget bizonyítani.
A mai magyar büntetőjogban az egyik legerősebb - ha nem a legerősebb - bizonyíték a beismerő vallomás.
A vádlott beismeri a bűnösséget, és kész, nincs vele több munka, nem kell különösebben semmit bizonygatni, érvelni, szembesítéseket foganatosítani, szakértői véleményeket bekérni, és még ezernyi nyavalya. Elítélik mert beismerte, oszt jó napot.
Na ahogy látom, ezzel Gyurcsány esetében nem lesz gond.
Az esélyt nem adja meg arra, hogy a szavait kiforgatva belekössenek valamelyik mondatába az általam is igen tisztelt ügyész urak.
Majd a tárgyaláson, a TV kamerák kereszttüzében.
Kíváncsian várom.
A taktika nem rossz, és a vádlott szempontjából nézve teljesen érthető.

Az igazi sztrovacsek 2011.10.04. 16:44:25

@high up!:
Kis butám!
Ki kell hogy ábrándítsalak.
Nem volt ott egyetlen miniszterelnök jelölt sem.
Főleg nem villanyszerelők.

Fell Bandi 2011.10.05. 17:03:28

ez a sukorói per csak bemelegítés az igazi erőpróbák előtt a pápai pojácának. Ma határozott a parlamenti bizottság, hogy a Balsai-jelentést megküldik az ügyészségnek. És ott már terrorizmussal gyanúsíthatják a nyurga szemüvegest. A még meg sem született unokám is diplomát szerez, mire ez a szarfaszú kijön a sittről!

Frau Rindfleisch 2013.11.28. 17:06:32

Eddig a Mesterházit egy úriembernek gondoltam.

webvandor 2013.11.28. 17:59:06

@high up!: Annyi ostobaságot írsz, hogy szót sem érdemelsz. Amúgy tisztán látszik a számtalan kommentedből, hogy bérmunkás vagy. Csak sajnálni tudlak.

webvandor 2013.11.28. 18:00:42

Fell Bandi! Hasonló szépeket álmodj még. El vagy maradva egy fél évtizeddel.
süti beállítások módosítása