Az alábbiakban elolvasható a teljes őszödi beszéd. Annak minden mondata. Nem az a kiragadott négy-öt, hanem az egész. Vastagítottam azokat a részeket, amelyeket most akár Orbán Viktor is elmondhatna. A vastagított részbe zárójeles megjegyzéseket is tettem, ahogy szerintem Orbánnak - ha őszinte ember lenne - ábrázolnia kellene a helyzetet.

Azt gondolom, tanulságos olvasmány lesz. Hát, íme:

"Az amit el tudtam nektek mondani itt egy órában, sőt talán több is volt, mint egy óra, az természetesen nem az egész politikánk. Az természetesen nem képes magába foglalni egy sor dolgot, amelyet meg kell tenni és nem képes visszaadni az egyébként szükséges kommunikációnak azt a sokrétűségét, ami kell a sikerhez. Ezzel együtt is a figyelmeztetést és a tanácsokat ez ügyben köszönjük szépen.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni (valóban nem volt igaz: azt hazutuk, az állam majd megoldja, most meg azt, hogy az államnak bizonyos területekről teljesen ki kell vonulnia. Azt hazudtuk, majd adót csökkentünk és nő a fogyasztás. Ma már látjuk, ez zsákutca.), hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk. Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet. Közben meg meg kell állapodni még a szabad demokratákkal, mert még miniszteri problémák – ismeritek.

Nézzétek. A dolog az úgy áll, hogy a legrövidebb távon nincsen választás. Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen. És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib….ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani. Nem tudunk még hetekig elemezni gyerekek, nem tudunk. (Tényleg nem tudunk, 1000 milliárdos lyuk tátong a büdzsén, és jövőre már az ellopott magánnyugdíjra sem számíthatunk). Az első nap meg kell mondani, hogy mit kell csinálni azért, hogy ebből még idén kiigazítás legyen, hogy szeptember elsejétől bizonyos adójogszabályok életbe léphessenek. Elemezgethetek még egy pár hétig, aztán majd jönnek, akiknek az a szakmájuk és azt mondják, hogy ők már elemezték. Magyarország le van írva. Ezért annak az előrebocsátásával, hogy amit csinálunk, az messze nem tökéletes, nem tudok nektek B verziót mondani.

Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak. Vessünk ki ingatlanadót mindenkire. Tudjátok, hogy mennyi jön be ingatlanadóból, ha minden ingatlant megadóztatunk, ami 5 millió forintnál drágább? Alacsony értékhatárt mondtam, nem 100 milliót, ötöt. És egyébként még odaadjuk még az önkormányzatoknak azt az 52 milliárdot, ami a kommunális adóból bejön, mert akkor azt oda kell nekik adni, már most az ő bevételük. Az egésznek az egyenlege kevesebb, mint 20 milliárd forint. Oda jön hozzám Magyarország talán legbefolyásosabb üzletembere, Demján Sándor. Hatalmas nagy hanggal, hogy: Ferikém olvasom a Sárközi-tanulmányban, hogyha minden háttérintézményt bezárunk, akkor 700-800 milliárd forintot fogunk megtakarítani. Mondom: Sanyikám, normális vagy te? Hát legalább te tudhatnál számolni, áldjon meg a jó Isten. (Gyurikám, normális vagy te? Milyen maszlagot etettél itt meg velünk? Ha egy hónapon belül nem találsz ki valamit, Varga Mihályt küldöm a posztodra.). Odajön Surányi Gyuri barátunk, hogy ő neki megvan, hogy hogyan kell átalakítani úgy a minimálbér adómentességét, hogy közben fönt lehessen tartani az igazságosságot. És dolgozunk sokáig vele. Majd elküldi a papírját végre, amire kiszámolja és kiderül, hogy minden nagyon jó, csak azt nem tudja, hogy létezik az adójóváírás intézménye ma Magyarországon és azt is át kell alakítani, és az 230 milliárd forint összességében. Ja? Hát, ha a 200 milliárd forint benne van a pakkba, akkor már nincsen megoldása. Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány.

 

Általában sok kritika van, hogy a rendszer nem eléggé kerek, nem eléggé konzisztens, mindenkinek van ötlete, hogy akkor mit vegyünk ki belőle, hogy a maradék konzisztensebb legyen és máris éppen csak harmadannyi pénz van, mint amennyit össze kell szedni. Ja? Úgy én is tudok konzisztens lenni. Ja, úgy én is tudok konzisztens rendszert. Csak az a problémám, hogy nem 50 milliárdot kell összeszedni, hanem, nem mondom meg, hogy mennyit. Hát ez a baj. Ráadásul mindezt valahol úgy kell megtenni, hogy amit akarunk csinálni hosszú távon, azt ne keresztbe verje.

 

Gyerekek. Nem vagyunk tökéletesek. Egyáltalán nem. Nem is leszünk. Nem tudom nektek azt mondani, hogy minden rendben lesz. (Eddig ezt hazudtam, az is volt a dolgotok, hogy hirdessétek: a vízen is tudok járni. Most már látom, hogy baj van. Egy ideig rá tudom fogni a görögökre, meg a nem tudom, kikre, de most már cselekednünk kell). Azt tudom nektek mondani, amit mondtam az utolsó egy évben. Hogy ami tisztességgel megcsinálható, ami a tehetségünkből kitelik, mert nem játszunk különleges meccseket, mert az energiáinkat nem arra fordítjuk, hogy egymással szarakodjunk, mert nincsenek külön érdekek, amik egyébként nem bírná ki közöttünk a nyilvánosságot, mert nem valamit akarok veletek elintézni.

 

Az a csapat, akire rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat képes nagyjából erre a teljesítményre. Képes nagyjából programot adni. Lehet, hogy van egy másik csapat, amelyik tud mást. Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és ennél jobbat. Nem leszünk rá képesek. Ha belegebedünk, akkor sem. Nagy munka van, tisztességes munka van egymás között. Muszáj megcsinálni. Nem beszélek az Új Magyarországról, a fejlesztésekről, határon túli magyarokról, egyházakhoz fűződő kapcsolatról és még ezer dologról, mert a nagyhoz képest ma nem ez a legfontosabb. Mindegyikben érdemi, jelentős és mély javaslataink lesznek. Egyik-másik meglepetést is fog okozni. De az egészhez képest, amit el kell döntenünk egymás között, nem ez a legfontosabb. Reform, vagy bukás. Nincs más. És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

 

És akarok most egyetlenegyszer mondani nektek három percet. Ezt legfeljebb még egyszer fogom elmondani nektek. Fantasztikus dolog politikát csinálni. Fantasztikus. Fantasztikus egy országot vezetni. Az utolsó másfél évet azért tudtam én személy szerint csinálni, mert egy dolog ambicionált és egy dolog fűtött: visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól, meg a jobboldaltól és tanulja most már meg magát nem ő hozzájuk mérni, hanem a világhoz. Ez adta a hitet, hogy miért érdemes ezt csinálni. Nagy dolog volt. Imádtam. Életem legjobb része volt. Most az adja, hogy történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok. Egyáltalán nem érdekel, hogy benne leszünk-e, én személy szerint. Egyáltalán nem érdekel. Csinálunk-e valami nagyot? Azt mondjuk-e, hogy: a rohadt életbe, jöttek páran, akik meg merték tenni és nem szarakodtak azon, hogy hogy a francban lesz majd az útiköltség elszámolásunk, b….a meg. Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország. Hogy megértik azt, hogy azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat. (Na jó, nem kurva ország, hanem nyomorult... Imádtam ellenzékben lenni: nyolc év felelőtlen hazudozás, még több focimeccs. Én valóban másik világot akartam csinálni, tudjátok. Most már belátom: nincs új világ. Annyiszor mondtam el már mindennek az ellenkezőjét, hogy tartok tőle: az a történelem, amit én csinálok, nem a dicső lapokra kerül majd.)

Tudom, hogy nekem ezt könnyű mondani. Tudom. Ne vágjátok mindig a képembe. De csak azért érdemes. Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este. Nem akarom tovább csinálni. Vagy megcsináljuk, és van hozzá egy emberetek, vagy mással megcsinálni. (Nem másfél év volt az, hanem nyolc, és fel sem készültünk a kormányzásra.). Soha egy darab interjút nem fogok adni akkor, amikor be fogom fejezni, hogyha vitával fogunk elválni egymástól. Soha. Soha nem fogom a magyar baloldalt bántani. Soha. De csak azért érdemes csinálni, hogy hozzányúljunk a nagy dolgokhoz. Elmagyarázni és majd hosszú bizottságokban ücsörögni és majd új munkabizottságot tartani, aztán majd kideríteni, hogy soha egyetlenegy törvényben nem tudunk megállapodni, mert újra csak azok a kompromisszumok születnek meg, ami lényegében a semmittevés kompromisszuma, hogy fönnmaradjon, ami eddig volt. Mert minden más sérti valakinek az érdekét. Ahhoz másik madám kell. Ez az én imádatomat nem fogja megváltoztatni, egyáltalán nem. Én nem fogok naponta fölállni. Volt ilyen minisztere Horn Gyulának is, aki mindig le akart mondani. Volt ilyen miniszterelnök elődöm is, aki állandóan elmondta, hogy ő, hogy én nem ilyen pasi vagyok. Amíg van benne erő és megyünk előre, addig igen, és egyszer meg nagyon csöndben elmegyek. Nem érdemes másért. Mindenki döntse el magában, hogy 4-500 ezer forintért csinálja a dolgot, ami kurva fontos, különösen, ha az embernek már egyébként nincsen más szakmája, csak ez, tudom én. Hogy képes-e az elmúlt 15 év összes történetén fölülemelkedni és megkötni új ……ket, vagy azt gondolja, hogy ez is egy olyan négy év lesz, hogy á, francba, túléltük az eddigit is, most is túl leszünk. Volt már elég miniszterelnökünk, hát ezen a pasin is túl leszünk majd. Mi úgyis maradni szoktunk. Lehet. És azt is mondom, hogy ez egy legitim érvelés, és nem is bánt, egyáltalán nem, egyáltalán nem. Van ebben a frakcióban nem egy miniszterelnöknek alkalmas ember. Én azt mondom, hogy vegyen mindenki nagy levegőt, igyon kurva sok bort.

Nem tudtunk megállapodni egymással. Mert ha mind a százkilencven ugyanazokat a mondatokat mondja, mint amit az elmúlt években mondott, akkor ugyanúgy nem fog történni semmi, mert ugyanúgy nem tudunk megállapodni. Bassza meg, ugyan nem értek egyet, de elengedem. Először csinálják. Máskor meg azt, ….. engedje el, hogy hadd csinálhassák. Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg. Az nem reform, hogy egyébként kiállunk és mondjuk a népnek a mantrát. Az a reform, hogy hajlandóak vagyunk mi is egy sor ponton átértékelni mindazt, amit eddig gondoltunk és tettünk. Ehhez képest az első hónapoknak a dolga, a kiigazítás dolga, az csak szimpla kényszer, be kell valljam. Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok. Nincsen. Nekem sincs. Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani a francba. A megoldásunk biztosan nem tökéletes, igazatok van, biztosan nem, csak nem tudunk jobbat. Olyat, amiben meg tudunk állapodni a szakma nagy részével, akivel el tudjuk fogadtatni a piacokkal, el tudjuk fogadtatni a koalíciós partnerrel. Nálunk, akik nálunk ezt egy páran a tetején csinálják a Bélától a Veres Janiig, a Kiss Pétertől az Ildikóig, Szekeres Imrétől a Hillerig, meg mondjuk velem, nagyjából elhisszük, hogy körülbelül jó. Mert ezeknek kell, mindnek el kell hinni. Egyedül, külön-külön tudunk mást is, csak nem külön-külön vagyunk, hanem ott ülünk tizenegynéhányan az asztal körül, és el kell fogadni.

Én azt gondolom, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom, hogy lesznek konfliktusok gyerekek, igen, lesznek. Lesznek tüntetések, lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják, hazamennek. Csak, csak akkor lehet végigcsinálni, hogyha a lényegben, a lényegben hisztek és a lényegben van egyetértés. Kikerülni a konfliktusokat önmagunk között, megijedni attól, hogy egyébként sértünk érdekviszonyokat, akkor nem szabad elkezdeni, nem szabad. Semmihez nem ragaszkodom. Úgy nem igaz, hogy én ahhoz ragaszkodom, hogy van egy valami a fejemben, hogy annak kell lenni az egészségügyben, annak kell lenni a …. Dehogy. Én ezeket a beszélgetéseket szervezem, mediálom, nyitom ki a pasikat, hogy mondják el, hogy mi van bennünk. Nem diktálom. Nem igaz. Ha diktálom, akkor, amikor le akarnak lassulni és nem akarnak megállapodni, hogy gyerünk, a hétszázát neki. Ezt tartom a dolgomnak. És ha megállapodtunk, akkor ne engedjem, hogy lelassuljanak. Nem arról szól, hogy nekem van egy Á-tól Z-ig megírt forgatókönyvem Magyarországra és azt mondom, hogy ki fogom belőletek verni. Egy francot! Van Á-tól Z-ig forgatókönyvem, hogy hogyan lehet a szocialistákban ott lévő hihetetlen energiát arra fölhasználni, hogy az országot megváltoztassák, hogy tegyék már bele, hogy legyenek már úrrá végre a kishitűségükön, meg a régi igazságaikon. Arra van. Aztán amikor nem bírom, akkor meg kiabálok egyet. Nincsen személyes sztorim ebben az ügyben, egyáltalán nincsen. Nagy dolgot kaptam ettől, amit az elmúlt másfél évben csinálhattam. Az a személyes sztorim, hogy változtassuk meg ezt a kurva országot, mert ki fogja megváltoztatni. Orbán Viktor fogja megváltoztatni a csapatával? Vagy C változat: nem történik semmi. El lehet még így egy darabig lébecolni. Persze, hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül. Persze, hogy az oktatásban borzasztón nehéz bármihez hozzányúlni. De igen, azt látjuk, hogy nem egyenlően osztja a tudást széjjel. Valamelyikötök mondta, az mégis csak – talán az Arató Gergő – azért mégis csak a legnagyobb igazságtalanság, kérem szépen, hogy a magyar oktatási rendszer egyik oldalról a köztünk lévő társadalmi különbségeket fölerősíti, nem gyengíti, aztán meg szegregál is. Hát ez az igazi nagy probléma, ez a nagy gond. És az a nagy gond, hogy azoknak adjuk az ingyenes állami oktatás, kérem szépen, akik a legjobb családokból jönnek. Hát ehhez képest nem az a botrány, hogy ki kell fizetni 3 százalékonként. Ha van társadalmi botrány, akkor az, hogy a felső tízezer termeli magát újra közpénzen. Mi meg ezt nem merjük kimondani, és be vagyunk szarva, hogy azt mondjuk, hogy egyébként a 7 százalékot akkor tessék fizetni. Ne áltassuk itt egymást. Ez az igazi botrány. Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, az anyámnak ismerik a nevét Pápán és Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta, hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer, fiam? Mondom: egy lószart, mama. Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet. Ez botrány. Hát ehhez képest, társadalmi értelemben a vizitdíj semmi. Az nem botrány, az kényelmetlen politikailag, meg kifizetni. Mert politikailag lehet neki súlyos következménye. De őszintén szólva ez a következmény legfeljebb bennünket érint, ha idióták vagyunk. A társadalmi következménye, az meg mindenkit érint. Mi azért nem merünk hozzányúlni egy sor nyilvánvaló társadalmi hazugsághoz, mert félünk a ránk ható politikai következményektől.

De hölgyeim és uraim! Ez egy pár száz embernek, meg a családjának, meg az ismerősének a problémája a miénk. De nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani. Egyébként pedig épp az az elmúlt négy évnek a tapasztalata, épp az Horn Gyula kormányzásának tapasztalata, hogy nem abba szoktak belebukni emberek, hogyha valamit csinálnak, meg ha nem csinálnak. A francba is, mibe is akkor? El kell indulni. Tudni kell, hogy mit akarunk csinálni. Irtózatos lesz az első pár év, persze. Teljesen érdektelen, hogy 20 százaléka a lakosságnak fog ránk szavazni. Tavaly nyáron az utolsó nyolc évben először a 100 emberből a Szonda szerint csak 18 mondta, hogy ránk fog szavazni. Tavaly nyáron, gyerekek! Egy évvel később nyertünk. Mi lenne, ha nem az egymás közötti faszkodás miatt veszítenénk el a népszerűségünket, hanem mert csinálunk nagy társadalmi ügyeket. És nem probléma, hogy elveszítjük akkor egy időre a társadalom, a támogatásunkat. Aztán majd visszaszerezzük. Mert majd megértik. És el lehet majd menni vidékre nyugodtan, hogy megcsináltuk, a hétszázát. Nem lett mindenkinek jobb? Igazuk van. De neki, meg neki, meg neki, meg kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika. Nem arról, hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester, mégis hány darab helyettese lesz. Fontos az is, tudom én, nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyébe. És mi döntjük el, hogy melyikkel foglalkozunk, mi. És az ország azt gondolom, hogy megérdemelné, meg mi magunk is, hogy ilyen dolgokat csináljunk.

Szóval azt tudom nektek mondani, hogy álljunk meg, csináljuk meg. Sok igazságotok van a figyelmeztetésben, a féltésben, a részletek ügyében. Csak azt tudom mondani, hogy nem fogok játszani semmilyen játszmát sem így, sem így. Tesszük a dolgunkat. Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról. (Esetleg a liberális... izé, a polgári...izé...a nemzeti... izé..., na mindegy, valamiről, amiben majd éppen akkor hiszek.)

 

Gyerekek!

 

Mit? Kell még valamit mondanom, Ildikó?"

P. S.: Természetesen elnézést kérek azok sokaságától, akik szerint Gyurcsány Ferenc az elmúlt 20 év legfontosabb beszédét mondta el. Egyre többen fogjuk gondolni, hogy Őszöd kijelölte a helyes utat, egyúttal bukásba kényszerítette Orbán mai politikáját. A nyolc év semmittevés, az elmúlt másfél év trükkjeinek százai megágyaznak Orbán vereségének. Természetesen, Orbán Viktor nem az az ember, aki egy beszédben hasonló mélységben feltárná a valóságot, pedig náluk - egyelőre - az árulóktól sem kell félnie. Lehet, hogy óvatos, lehet, hogy rutinos, de úgy fél az igazságtól és a politikai ellenféltől, mint Kádár Nagy Imrétől.

Ettől mi még tudjuk: ő kúrta el és senki más. Ha hagyta volna Gyurcsányt és az MSZP-SZDSZ-kormányt dolgozni (biztosítási reform, vizitdíj, tandíj, kórházi napidíj, pártfinanszírozási törvény, önkormányzati törvény stb.), és nem veri szét a ciklust a csürhével és a népszavazással, szinte bizonyos, hogy akkor is megnyerte volna a 2010-es választást. Nyolc év a hatalomban hosszú idő, nem véletlen, hogy egy amerikai elnök is csak két ciklust kaphat. Nyolc év koptat, fáraszt, kényelmesít, mások számára meg a nyúlkálás ideje. Ráadásul minden átalakítás sok embernek okoz veszteséget még akkor is, ha az ország egészének jót tesz. A győzelem tehát meglett volna, esetleg nem kétharmaddal. A rendszerváltás nagy köpönyegforgatója és hazug embere, Orbán, most a saját csapdájában vergődik. Hogy zár majd be kórházat és egyetemet valaki, aki ugyanezt négy éve nemzetpusztításnak nevezte? És ez csak egy probléma a sok közül.

Szűkül a mozgástér és forró ősz jön. Amikor ezt néhány hete leírtam, Fidesz-hívő kommentelők szóltak be, hogy a vágyálmaimről beszélek. Nos, most már Orbán is forró őszt jósol. Nem hinném, hogy tőlem vette át a mondatot. Csak kivételesen ugyanarra gondoltunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://greczy.blog.hu/api/trackback/id/tr323192281

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Álmodj királylány, mai mese felnőtteknek ! 2011.08.31. 15:26:12

Egyszer volt, hol nem volt.....az a baj ez a mese egy éve tart és mai is épp történik valami, nem kell megijedni, semmi új fordulat nincs a mesében szokásos üres szavak.(Meseíró: Orbán Viktor  Szereplő: királylány = Zemberek)Kedves írónk nagyot ál...

Trackback: Tőlem ezért nem kapsz nyugdíjat 2011.08.31. 14:55:54

Még mindig azon agyalsz miért nem kapsz munkát? Megmondom miért nem kapsz nyugdíjat....

Trackback: Csicskahadának a lépte dobog... 2011.08.31. 14:03:22

Egész hétvégén, valahogy rossz érzésem volt. Kétség és remény közt vergődtem, hogy netán ezen a héten esetleg háború nélkül maradunk.De hálistennek nem.A világ legvezérebb köpc.. izé... legköpcösebb vezére a nemzet nagykövetei előtt már hétfőn meghirde...

Trackback: A jobboldali vezér esete a jobb kezével 2011.08.31. 11:14:44

Orbán Viktor Damoklész kardját tartja jobb kezében. Vagy ő maga Damoklész kardja. De az is lehet, csak a jobb keze a fontos. Képzavar van. Meg jobbra húzás....

Trackback: Nehéz szülés az AB-n. 2011.08.31. 10:42:35

 Kilenc hónap is eltelt már, mire az AB megszüli hétfőn döntését a magánnyugdíjpénztárak ügyében. De miért tart ilyen sokáig egy nagyon fontos, a lakosság 1/3-át érintő kérdésben? Kinek az érdeke? Milyen be nem látható következményei lesznek a dön...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apanna 2011.08.31. 18:20:14

@röhögő: Te kinek vagy a bérence? Hehehehe:)))))

röhögő 2011.08.31. 18:21:39

@midnight coder: "Bejött a jóléti rendszerváltás programja. Megyóék sikerrel leváltották a jólétet." :-)) Ez jó duma volt, el kell ismerni.

röhögő 2011.08.31. 18:23:19

@apanna: Magadból indulsz ki? El sem tudod képzelni az életet anélkül hogy bérenc legyen valaki? Sajátos, na, sajátos!

Attilajukkaja 2011.08.31. 18:23:28

@röhögő:
"Van egy legitim kormányunk egy vezéridiótával, akik a sok hülye megszavazott."
Nem a Fideszre szavaztam, megsem hulyeznem le a szavazoikat. Akkora volt a kiabrandultsag, hogy sokan csak a Fideszben remenykedhettek. Nagy tobbseguk nem tehet arrol, hogy a Fidesz az igeretei ellenere azt muveli, amit. En sem erre szamitottam!

apanna 2011.08.31. 18:25:37

@röhögő:Én kimondottan örülök, hogy a szellemi szinted nem ér fel odáig, hogy megérts bizonyos dolgokat. Addig legalább béke van odabent...

charlie sheen 2011.08.31. 18:26:57

Ha tényleg ekkora nagy sátán ez a Fletó, akkor már csak azt mondjátok meg, kedves orbániták, hogy mi a büdös pék faszáért nincs még börtönben?
Két magyarázat is van:

1. Mert valójában nem követett el olyasmit, amiért börtönbe zárható. A rossz kormányzás nincs benne a Btk-ban. Nem talál rajta fogást az a Budai nevű udvari fővadász...

2. Orbán fosik a büntetőpertől, mert ugyan hiába kreálna visszamenőleges hatályú, tetszőleges törvényt GyF ellen, és hiába van mindenki a valagábana főügyésztől a köztársasági elnökig , tudja, hogy GyF továbbvinné az ügyet nemzetközi bíróság elé és ott felmentenék. Vagyis az abszurdisztáni maharadzsa újfent segget csinálna a szájából - ezt presztízsveszteséget meg nem engedheti meg magának.

röhögő 2011.08.31. 18:26:59

@Attilajukkaja: Sajnos sok értelmes ember elhitte Orbán demagógiáját.

Attilajukkaja 2011.08.31. 18:28:07

@apanna:
"Gyurcsány is max. szűk körben volt bátor"
Igaz, de szerintem o kezdte (volna) a megfelelo helyen a sallerek osztogatasat!

röhögő 2011.08.31. 18:28:58

@apanna: Hehehe... Látom nem sok dolog kell neked a boldogsághoz, elég egy tévképzet. :-)) Olyan egyszerű vagy hogy az egyszeregy hozzád képest differenciálegyenlet.

Attilajukkaja 2011.08.31. 18:31:06

@röhögő:
"sok értelmes ember elhitte Orbán demagógiáját"
Az ember mar csak ilyen: szeret bizni a szebb jovoben.
En is biztam valahol Orbanban. Tudtam, hogy nem fog minden tetszeni, amit muvel, de most ugy vagyok vele, mint Janos bacsi a viccben: erre azert meg en sem szamitottam!
(Ha nem ismered a viccet, linkelem.)

hhh. 2011.08.31. 18:33:49

MUHAHA, MUHAHA, MUHAHA. Ez már tényleg a legalja. (?)

röhögő 2011.08.31. 18:39:20

@Attilajukkaja: Ismerem, de sajnos az nem vicc hogy egy hatalmi mániában szenvedő alak azt csinál ebben az országban amit akar és a sok talpnyalója meg sem meri próbálni hogy ebben megakadályozza.

alpaca 2011.08.31. 18:42:47

@Attilajukkaja:

Az a baj, hogy szinte teljesen a fletófanok legendáriumában használt kifejezésekkel oprerálsz (hazugságcunami, etc.). Ezekhez a blődikhez meg érdemben én nem tudok hozzászólni.

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Vagdalkozás helyett nézd meg a kormányzás inputját és outputját és rögtön láthatod, hogy az egyetlen ciklus volt, ahol nemhogy egy keveset érdemben haladtunk volna előre, hanem konkrétan egy szartengert hagyott maga után. És nem a világgazdasági válság miatt, mert 2006-ban már szartenger volt, mint azt az ominózus beszédében elő is adta a táncos-komikus miniszterelnökünk.
Értsd, ha 2014-ben akár csak 3 centit haladtunk előre már többet mutatott fel a patás, mint a félnótás! Az más kérdés, hogy attól még ugyanúgy nyakig vagyunk a szartengerben.

apanna 2011.08.31. 18:47:33

@röhögő: Akar veled a faxom szájkaratézni, vonulj vissza te is a mamához, hátha leesik valami. Vagy nem. Nem nagyon érdekelnek az ilyen fórumos önmegvalósító görcsök.:)

speedhorse 2011.08.31. 19:00:30

@Zébácsi: De, tudod, a mezei kommentelő leginkább egyik oldalon sem áll, mert rég nem hisz abban, hogy vannak oldalak.
Vagy ha hiszi is, a pályán kívülről nézve a meccset azt látja, hogy komoly ziccerek maradnak ki mindkét oldalon, miközben sok fault tördeli a játékot.

A mezei drukker így arra vár, hogy mikor jön már egy minőségi csere, aki jól cselez, és játékával végre pontokat szerez, s lenne végre gól.
De csak nem jön.

A játék egyre inkább nem szórakoztató...

A hozzászólásom félreérthető volt, valójában a blog tulajdonosának Gréczy Zsoltnak és parlamentbeli társainak szólt nem nektek. Bár ennyi szájkaratést amennyi itt van még nem láttam. Némelyikőtök egy komplett regényt ír ide gondolom mindezt munkaidőben.

Azt írod a játék egyre inkább nem szórakoztató. Sztem ez már RÉG nem szórakoztató. Gondoljatok bele aki 89-ben született az ma már 22 éves felnőtt elvégzett jó esetben egy általánost, egy közép és egy felsőfokú isklolát. Ezek a politikusok milyen fejlődést tudnak felmutatni? Megmondom én, semmit csak egymást tudják szapulni ami mondjuk meg őszintén haszontalan. A mindennapi életben ezek az emberek kihullanának ezért használtam a kontraszelekció szót ami egyedül a politikusokra igaz. Nincs még egy olyan foglalkozás amiben ez az elv működne.

Attilajukkaja 2011.08.31. 19:11:28

@alpaca:
"Az a baj, hogy szinte teljesen a fletófanok legendáriumában használt kifejezésekkel oprerálsz"
Ha csak ezert nem tudsz erdemben valaszolni, az valoban gond. A hazudsagcunamit helyettesitsd be "az elmult nyolc ev pofatlan hazudozasaival". Na? Igy mar megy?

@röhögő:
"a sok talpnyalója meg sem meri próbálni hogy ebben megakadályozza"
Valoszinuleg en sem probalkoznek meg vele. El tudom kepzelni, mi lenne az eredmenye! Brrrrrr! Inkabb nem is kepzelem el.

Attilajukkaja 2011.08.31. 19:13:15

@speedhorse:
"Bár ennyi szájkaratést amennyi itt van még nem láttam"
Kezdo lehetsz a palyan!!! :o)

speedhorse 2011.08.31. 19:31:59

@Attilajukkaja: "Kezdo lehetsz a palyan!!! :o)"
És tudnád ennek mennyire örülök ;)

Attilajukkaja 2011.08.31. 19:33:50

@speedhorse:
Tudni nem tudhatom, de azert irigyellek :o)

Badbitie 2011.08.31. 20:05:03

@MACISAJT: @egerészölyv:

61. pont múltidőben beszél az útról, a linkelt cikk alapján 2014-ben várható, aki meg naponta jár a Füzesabonyi körforgalomtól Maklár felé és azt gyorsforgalmi útnak gondolja az meg elmebeteg.

Szóval a 61. pont konkrétan nem igaz, és a többi is minimum ilyen szintű csúsztatás. Vagy akkor a kétfarkukutyapárt programját is tekintsük megvalósítottnak (hiszen ígérték), és vitatkozzunk arról, hogy az örök élettel és ingyen sörrel szemben micsoda szánalmas dolgokat valósított meg a kormánypárt, nemde? :)

röhögő 2011.08.31. 20:10:09

@apanna: Az előbb még örültél, most meg nem érdekel. Hülyegyerek! Ne szállj be okoskodni a neten ha ilyen gyenge a dumád!
Anyucidnak meg szóljál hogy ilyen korcsot mint te, ne szüljön többet!

derelyegrádi szellem 2011.08.31. 20:44:04

@Attilajukkaja:

Én ezt hamisítási dolgot a feritől hallottam. Ekként:

"Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük.

de látom gondjaid vannak, így lefordítom neked:

Az "isteni gondviselés": Ezt feri még abból az időből hozta, amikor még rendszeresen bármálkozott (segítek: ez a feri egy barom, a bérmálkozás egy egymozzanatú cselekmény)

A "világgazdaság pénzbősége": volt sok szabad pénz a piacon, amit kölcsönkértek. Ez növelte az államadósságot. És akkor 2006-ot írtunk, tehát hol volt még világgazdasági válság. Hol?

(ide kívánkozik még valami: írod, hogy orbán is biztos kölcsönt vett vola fel. Ez egy feltételezés, a tény viszont az, hogy 1998-2002 között jeletősen csökkentette az államadósságot, a GDP 52%-ára /ez 2010.-re 82% lett/ Meg most is azt csinálja éppen. De ettől függetlenül persze lehet, hogy 2002-2010. között pont az ellenkezőjét tette volna, csak nagyon kicsi az esélye.)

A "trükkök százai": Na ezek a hamisítások, amikor "kreatív könyveléssel" a janiék (ő volt pénzügyminiszter) próbálták eltüntetni a hiányt, és hogy ne bukjanak le, pl. megtiltotta a PM-nek (ezt maga is elismerte), hogy a választások két fordulója között közzétegye az adatokat, mert akkor már látszott, a trükkök százai ellenére, hogy amit ő 6%-nak állít be, az több mint 10 % (ez a hiány). Erről feri is beszámol, amikor azt mondja, mindent titokban kellett csinálni, nehogy kiszivárogjon.

Ezt érted?

Meg még valami. Én nem voltam feriék külcsönfevételeinek haszonélvezője, én akkor is a befizető oldalon voltam. Ezt feri híres "adócsökkentésével" támogatta, ami az ő orwelli elmebeteg nyelvén azt jelenti, hogy megemeli az adókat, sőt újabbakat is vet ki. Ez csávó egy beteges és teljesen gátlástalan hazudozó és nagyon súlyos pszichikai eset. Szerintem ezt gréczyzsoltin (meg a szintén nagyon súlyos eset Molnár Csabán) kívül mindeki látja, tudja.

Grenadir11 2011.08.31. 20:56:01

@MACISAJT: Ez csak ígéret, még csak elképzelés van róla, menj csa végig azon az úton :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 21:02:09

@Kalmár: a bolsevik tobbseget jelent..:-)

mondjuk nem vagyok meglepve, hogy elolvadt a ketharmad, szolgalelku :-D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 21:05:48

@apanna: es ti kommereztek, mikor vorosebbek vagytok az ordog seggenel is?:-DDDDD

rohadt kis luzer kommunistak, akik keptelenek vagytok a sajart ki seleteteket managelni egy mindent megmondo onjelolt messias szavai nelkul:-DDD

ami legyen a ti bejotok, elvegre elmegyengeknek is kell lenni. de ha megprobaljak nekunk is beszabalyozni az eletunket, annak csunya rabaszas lesz a vege:-)\

ertem, en, hogy egy szerencsetlen hulye vagy, aki nem tudta meddig nyujtozzon, jol lehuzatta magat loveval es azt hiszi a bankok a hibasak...

nem kislany

te vagy egy agyament idiota, csakis sajat magads okolhatod mindenertt, ami veled tortent:-)

te tehetsz rola, a te hibad:-)

es ettol meg a bulbulszavu orbanvekker sem fog megmenteni. igy is fogsz meghalni. ostoban es masokat gyulolve a sajat butasagod miatt:-D

high up! 2011.08.31. 21:24:42

Ennek a büdös proli maszopos népnek most már egyre nyilvánvalóbban ketyeg az óra. Nézzétek meg, hogy az Öszödi büntethetetlenségen felbuzdulva, az egész párt nekiállt elrabolni az utolsó darabokat az országból: nokiásdobotok, whiskyi kartonok, 20 milliós másológéppark felmérések, a Libás minisztériumában 60-70 darab fal-tanácsadói szerzödés az eftársi haveroknak, Eröss Jankó MFB-jében tonnaszám korrupciós ügyletek, aztán Sukorók, Hajdúbétek, Dataplexek, Demszkigrádok, az egészségügyi infrastruktúra lenyúlási kísérlete és még felsorolni is lehetetlen Öszöd valódi hozadékát. És most ez a büdös proli banda fel van háborodva, hogy a nép alkalmazza a jogot ellenük. És azt próbálják hazudni, hogy Öszöd az Orbán is! Mocskos hazudozó komcsi népség, valójában nem csak az utolsó másfél-két évet hazudták végig, hanem az egész életüket megállás nélkül.

De a jó hír: ez a komcsi párt 2-6 éven belül kihal. Az öreg kádári komcsik fogynak rendesen, a középkoró pkomcsik mennek a börtönbe (egy részük már ott van), a fiatal generácóban meg nincs utánpótlás, mert egyre kevesebb az agyhalott. A 30 év alattiaknál a maszop egy mérhetetlen párt, gyakorlatilag csak a nulla plusz 1-2% hibahatáron belül létezik. Már a komcsik gyerekei és unokái is inkább elszöknek külföldre, mintsem hogy kiderüljön róluk, hogy kik voltak az apjuk meg anyjuk.

Így álltok greci, készitsétek elö magatokat a végsö harcra. A bíróság és a szavazók ellen!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.08.31. 21:34:54

@high up!: "Így álltok greci, készitsétek elö magatokat a végsö harcra."

hat ideje mar, hogy elzavarjunk benneteket, diktaturapartiakat a picsaba:-)

vicces egyebkent, hogy jobbos, balos, liberalis, konzervativ mar kozosen biralja a kormanyt, csakis az igazi beteg allatok nyaljak meg orban segget:-)

ebbol is latszik, hogy nem a politikai beallitottsag tesz valakit emberre, hanem a rossz elleni fellepesre valo hajlandsag;-)

orban megalkotta a nemzeti egyseget

sajat maga ellen;-)

apanna 2011.08.31. 21:42:11

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: "rohadt kis luzer kommunistak, akik keptelenek vagytok a sajart ki seleteteket managelni egy mindent megmondo onjelolt messias szavai nelkul:-DDD"
MAjd ha nem kevered a kommunistákat, a messiás várókkal akkor beszélgethetünk. Nem értem mit akarsz itt megvalósítani? Önmagadat? Kényszert érzel arra, hogy ilyen gerinctelen stílusban fórumozz? Az ilyen aljadékok mint te tették tönkre a hazai fórumokat, mert minden olyan paraszt mint te,géphez és internethez jutott az elmúlt években. Mond melyik oldalt képviseled ezzel a vehemenciával? És kiállnak melletted?

apanna 2011.08.31. 21:47:36

@röhögő: rád is vonatkozik amit @az igazi Sipi -nek válaszoltam. Legalább tudom melyik oldalon nem akarok állni.
egyébként próbálj a saját rokonaiddal foglalkozni, ha már kényszert érzel rá, és felvetetted.Bár igaz ami igaz, olyanok beszélnek ilyen undorító stílusban, akik semmi másért nem fórumoznak, csupán itt adják ki azt amit máshol nem mernek. Azt hiszed következmények nélkül megteheted? Tévesz.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 22:55:32

@apanna:

GZS ezt írja:
"A rendszerváltás nagy köpönyegforgatója és hazug embere, Orbán, most a saját csapdájában vergődik."

Mi ezzel a baj, szerinted GZS-nek nincs igaza???

Te pedig ezt írod:
"Érdekesen kavarjátok a szart. Ebben az országban még egyszer az mszp nem lesz kormányon, ez már biztos. Ha a fidesz nem nyeri meg a következőt, jön a jobbik. Akkor Zsolti neked véged. Garantáltan nem lacafacáznak, mész te is a sittre. "

Perpill a fidesz kavarja a khakit.

1990-ben azt hittem én is, itt többé nem lesz MSZP kormány. De lett, méghozzá 3 cikluson át is. Nem tetszett különösebben a működésük, de azt azért nem gondolnám, hogy végleg elment volna velük a hajó.

Ha nem a fidesz nyer, akkor a jobbik fog? Lehet. Te ennek örülnél? - Mert én nagyon nem.

Miért kellene Gréczynek sittre mennie? S ha igen, akkor miért kell ezzel a jobbikra várni? Ha GZS bármiben is bűnös (a btk. alapján), miért nem csukatja le őt rögvest a fidesz? És miért nem teszi ugyanezt Gyurcsánnyal (immár egy éve)?
Ha a jobbik annyira tökös, akkor ugye a fideszes fiúkat is rács mögé dugja majd(a btk. alapján)?

Mert ugye, koholt vádakkal sem most, sem máskor nem valami demokrata dolog a politikai ellenfelet partvonalon kívülre (értsd: dutyiba) rakni.
Ez nagy bűn lenne, s mi több: hiba!

Ha viszont tudható, hogy lenne mit kapargatni, de még csak vád sincs, akkor vajh' mi az oka a nem-cselekvésnek?
Ez még nagyobb bűn lenne, s mi több: még nagyobb hiba!

preston 2011.08.31. 22:58:39

@midnight coder: mi az az igazi paraszt, akinek mindig volt földje? ez csak pap lehetett, mert övék volt valamikor a földek fele.
csak annyit: abból a zsiguliból többet vettek volna meg, mint amennyit gyártottak.
tényleg nincs mire emlékezned, sokat kell még olvasnod, nem nagyon tudunk vitatkozni, ráadásul nem is reagáltál az én irásomra.

preston 2011.08.31. 23:01:41

@high up!: én most nem értelek, ha a maszop nem tud már lopni, akkor miért nincs lové? vagy most is működik a pénzkitoló taligájuk? esetleg lefoglaltátok?
szeretnénk sokat úgy élni, mint pár évvel ezelőtt, hiába nyomjátok, hogy most jobb nekünk, nem nagyon érezzük...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.08.31. 23:02:03

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:

Tyű, Sipi, te aztán nagyon elemedben vagy, alaposan belecsaptál a lecsóba!
A zsolozsmás zöngeményed telitalálat - a netnek hála, örök mementóként marad fenn az utókor számára.

@Attilajukkaja:
" @apanna:
"Gyurcsány is max. szűk körben volt bátor"
Igaz, de szerintem o kezdte (volna) a megfelelo helyen a sallerek osztogatasat! "

Nagyszerű gondolat, remek észrevétel!
/Vajon Viktor osztogat-e sallert a párttagoknak a (szigorúan) négyszemközti egyeztetéseken?/

@speedhorse:

Köszönöm nagyon korrekt válaszod! Értem és elfogadom okfejtésedet, nagyrészt egyet is értek vele.

zsotti 2011.09.01. 03:25:44

Gecijó ez a blog.
Addig kell élvezni, amig van (a mammutok is elfogytak egyszer)

Beszarás mennyire sötét alakok tartották magukat a "SZÜRKEÁLLOMÁNY"-hoz tartozóknak

röhögő 2011.09.01. 03:47:40

@apanna: "Akar veled a faxom szájkaratézni, vonulj vissza te is a mamához, hátha leesik valami."
- Te beszélsz te kis faszkalap? Te nem az internet homályában vagy, te idióta? Kurva anyádba menjél el!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.09.01. 08:21:30

@apanna: szeretem megtorolni a labam a magadfajtaban:-)

egyszeuen jol esik.

latod, ezert is vagyok - allitasoddal ellentetben - sokkal gerincesebb nalad, mert en bevallom, te meg ide jarsz, ugat a csopp kis szad, de kozben ugy teszel, mint a kurva amelyik papirzsebkendovel fogja a faszt:-DDD

ne jatszd az eszed, kislany. pontosan tudod miert vagyok itt es pontosan tudod, hogy te is azert vagy itt, csak baromi gyenge vagy:-DDD

apanna 2011.09.01. 08:53:48

@röhögő: elég kínos, ha valaki így szocializálódik, és ezt mint az igét hirdeti is. Legyél rá büszke.

apanna 2011.09.01. 08:55:19

@az igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára: " ugy teszel, mint a kurva amelyik papirzsebkendovel fogja a faszt:-DDD"
Gondolom van benne tapasztalatod, és most azt meséled keretbe bújtatva.
Talán mossad akkor nem fogják zsepivel. Nem kell ám elhinned, hogy ne fürdj le....

KovA 2011.09.01. 09:23:22

@manó62: "A diktatúrával mit kezdesz,ha nem neked kedvez?"

Megdöntöm !
Nem az első és nem az utolsó eset a történelemben - és a felelősök nem tudnak megszökni a felelősség elől se továbbhárítani se átpasszolni mint ebben az áldemokráciában.
Ezek itt egymást váltó diktatúrák csupán ugyanabban a rendszarban tök egyformán érdekelve - hazugsággal, szabadságodat ellopva és (lényegében téged és gyermekeidet) eladva látszat fennntartásával hatalomban maradni amíg lehet - ha meg már nem esélyes gátlástalanul lerabolni ami még markolható és az egész szart továbbhárítani a következőre, majd ellenzékből gúnyolódni rajta...
2006-ban rádöbbentek, hogy a hatalmat megtartani nem lehet - kapaszkodás a hatalomba hogy elvarrhassák a szálakat még egy utolsó nagy markolás (látszik is az államadósságnövekedésben) és utánuk az özönvíz.

A másik gyarló indítékaiban nem sokkal különb és van annyi sara mely által zsarolható, hogy egy esetleges számonkérést féken lehessen tartani - tiszta játékelmélet: hiába üthetnéd le a fejem - nem ér annyit neked, hogy leharapjam a kisujjad.

Amúgy meg az igazi változást épp a változás illúziója akadályozza meg: a rendszar ugyanaz marad, ha a gengszterek cserélődnek is - a rendszeradta lehetőségeik és az emberállatjának indítékai ugyanazok - nagyjából ugyanaz várható tőlük.

Ami valóban nagy változás - hogy az ország benne az emberek hitelképessége is ki lett merítve a kiszipolyozó libaralizált piacgarázdálkodás által, mely teret adott az erőfölények és a gátlástalanság és kapzsiság korlátlan érvényesülésének, azzal hogy jogfosztottá tette a sorsközösséget az egyes( egyén)ekkel szemben. Relativizálta, individualizálta, liberalizálta és privatizálta az igazságot és az értékrendet - mércéjefosztottá tette a közösséget.
Nincs mihez igazodni, nincs mihez képest ítélni - nyers erő dönt.

Egyébként különösen válsághelyzetben nem eléggé hatékony a demokrácia - nem véletlenül volt hogy a konzuli rendszert konkrét esetekben diktátorok váltották - más kérdés, hogy aztán úgy maradt - nem minden esetben és nem feltétlenül Róma kárára.
A demokrácia válsághelyzetben weimarizmussá lesz impotens, zűrzavaros katyvasz - nyomorba dönti a sorsközösséget - és ebből foganhat aztán igazán elfajult diktátor.
A túlélés ösztöne szüli.
Pillanatnyilag nálunk efféle elfajulásnak erő híján esélye nincs - nálunk egy diktatúra nemzetkozi korlátok közé szorulva hatékonyabb működését csak az ország rendbetételére tudná használni vagy véresen bukik...

Igazából ez a válasz másvalaki kérdésére is, gondoljak bele mi lett volna, ha az országot ilyen helyzetbe kormányzó hatalom diktatúra lehetőségeivel él.
Élt vele 2006-ban - nem tette ki magát megmérettetésnek - és kizárólag két okból hajlandó lelépni - az egyik a saját ellehetetlenülése - ha hatalombamaradásra kényszerült volna - netán a Fityisz föloszlik vagy hasonló a tömegek elvesztik reményüket nincs veszteni valójuk - 2006 ismétlődik elsöprő erővel kevésbbé spontán, nagyobb szervezettséggel, valamint az ellehetetlenülést a demokrácia játékszabályai megszegése miatti nemzetközi nyomás fokozza.
Nem azért adták át a hatalmat mert ők olyan jó gyerekek és kétségeik volta a nép adta legitimitást illetően - akkor már 2006-ban lelépnek - neeeem ügyesen ellavíroztak a rendszeradta lehetőségek korlátai mentén. Ennyi.

Én valóságosan felelős(ségrevonható) uralkodót akaraok - nem olyat amelyik teli zsebbel emelt fővel és felhúzott orral arrébballag csúfolódni azon akinak az ő szarkupaca jutott.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.01. 09:36:43

@high up!: "Már a komcsik gyerekei és unokái is inkább elszöknek külföldre, mintsem hogy kiderüljön róluk, hogy kik voltak az apjuk meg anyjuk."

Én inkább úgy látom, hogy a komcsik gyerekei elmentek a kormányba! Egyébként kérdezd meg Pokorni urat, hogy ő miért nem szökött külföldre, miért jó itthon nekie!

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.01. 09:39:34

@apanna: "...mert minden olyan paraszt..."

Te mivel vagy különb? Úgyan úgy sértegetsz másokat, most éppen a parasztokat, akik a te keneredet is termelik!

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.01. 09:50:51

Nekem erről a blogról az igazmondó juhász meséje jutott eszembe. Aztán van még az a mondás is, hogy szólj igazat, betörik a fejed.
Sajnos az igazmondást csak a mesében jutalmazzák, ezért a mai kormány (fő) igazmondására nem nagyon kell áhítozni. A fejbetörésre sem hiszem, hogy bármelyik kormánytag vágyakozna. A jutalmazást meg úgy is a nép végzi el, ha nem előbb, akkor utóbb.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.01. 09:52:47

@apanna:a kenyeredet akartam írni, sajnos elnéztem egy betűt.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.09.01. 10:22:57

@apanna: hat ez megint elegge gyerekesre sikerult..:-)

onallo gondolat? valami jo poen esetleg?

kis cinizmus, szarkazmus..?

ejj..

sokat kell meg tanulnod, kislany:-)

apanna 2011.09.01. 11:25:43

@látjátok feleim szümtükkel: Ugye neked is a visszaolvasás nehézséget okoz? Nem szokásom egy fórumon ilyen hangnemben írni,de hagyni sem fogom magam.
Te pedig azt csinálsz amit csak akarsz.
A kenyérre valómat pedig én termelem meg.
NA igen, tisztelet a helyi parasztjainknak, mert ők nem fórumoznak.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.09.01. 11:46:25

@apanna: "Nem szokásom egy fórumon ilyen hangnemben írni,de hagyni sem fogom magam. "

tehat te is mocskosszaju vagy..:-DDD

ez olyan dolog, hogy ha valakivel osszeverekszem - es nem megtamad, hanem konkretan a szovaltas fajul utesvaltasig - akkor mindketten garazdasagert allunk majd birosag ele:-)

szoval ennyi:-)

en tudom magamrol,hogy egy mocskosszaju tahio vagyok es van annyi gerincem, hogy ezt be is lassam.

te gerinctelenezel, mocskosszaju tahozol, holott annyi gerinced nincs, hogy bevalld, te is egy mocskosszaju taho vagy:-D

de mondjuk ilyenek adjak a fidesz tamogatoinak - most figyelj, poen jon! - GERINCET...

mert tudjuk, hogy mindenki liberalis, mert maganak barmit megenged, csak nemelyekbol - altalaban az emberi minosegben retardaltak ezek - kitor a konzervativ verkereszteny erkolcscsosz, amint masnak is szoba kerulnek a jogai es hogy esetleg akarna valamit csinalni..;-)

Lencsés István 2011.09.01. 12:36:58

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: Na ebben egyetértünk látod ! :) ;)

@röhögő: Mi van anonimként megy a sértegetés ? :) ;) Amúgy lepereg szóval ennyi ! :) ;)

KovA 2011.09.01. 12:46:05

@Ezo Terézia & Homeo-Apátia: "Ja az zavar, hogy mindenkinek lehet saját véleménye, és el is mondhatja."

Ha még csak mondaná, az hagyján, de ha kürtöli, agymos, sőt még velem szemben érvényesíti - tolerálásra kényszerít engem (is - nem pusztán véleménykülönbség okán) érzékenyen érintő ügyekben azzal már bajom van...
Tudod a sukorói telekcsere is szabad... törvényes - meg a tocsikolás is...
mind-mind a liberálarcos gengszterrendszer terméke...
Ahogy Kuncze békebasszus Gábor megaszonta olyan hogy tisztességtelen haszon nincs... csak haszon van.

Attilajukkaja 2011.09.01. 14:30:28

@Zébácsi:
:o)))) Koszi!

"Vajon Viktor osztogat-e sallert a párttagoknak a (szigorúan) négyszemközti egyeztetéseken?"

Szerintem igen. Na nem ugy, ahogy Gyurcsany akarta, hanem rendesen, szo szerint megbubolja oket negyszemkozt.
Miert, mit gondolsz, Szijjarto feje altalaban mitol olyan csucsos?
www.starkiss.hu/borsiinfo/wp-content/uploads/2011/06/Szijjarto_Peter-300x295.jpg
Pokorninak meg miert faj az arca, homloka, mitol cseng a fule?
www.budapestedu.hu/data/cms117133/Pokorni_Zoltan1.jpg
www.nepszava.hu/image/?id=312962&ext=jpg&th=inline_main
efpeter.freeblog.hu/files/pokorni.jpg
Na es Rozsikanak mitol sajog a tarkoja?
mandiner.hu/attachment/0029/28253_20110525091417.jpg
Stb.

anonymand 2011.09.01. 15:06:21

@zsotti:

Tisztelt zsotti!

Ők most is részei a magyar szürke állománynak!

Tisztelettel:
anonymand

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.01. 15:29:02

@Attilajukkaja:

Hát, én nem tudom, hogy OV a csinovnyikokkal mit csinál, de Anikóért - a legenda szerint - a kolesz tornatermében Konkoly-Thegével bokszra ment - 5 szép gyerkőc lett a meccs eredménye. Bokszolni tehát tud. De lejjebb adta, mert a jobbhorgokat sallerre cserélte - bár ez sokkal inkább szalonképes eljárás, tény.

***

Szép csokor, nem mondom!

Szíjjártó "Burattino" Péternek nem az álla, de leginkább az orra lehetne csúcsos, hosszú.
Pokorni füle biztosan a bálnák hangjától cseng, vagy esetleg a gyógyforrások zúgása meríti ki hallójáratai tűrőképességét.
Rózsa tarkója pedig a nyomástól fáj, nagy teher nyomja azokat a vállakat!
De hát ugye, ő vállalta, nem?

Attilajukkaja 2011.09.01. 16:21:37

@Zébácsi:
Az ot szep gyerekert oszinten irigylem. Szep csalad! Gatulalok a szuloknek, mert nem lehet konnyu ennyi gyerekkel. Elismeresem!

"Bokszolni tehát tud. De lejjebb adta"
En ugy tudtam, hogy az ovon aluli utesekert bunteto jar. Van egy szint, amely ala meg ott is tilos menni.

""Burattino" Péternek nem az álla, de leginkább az orra lehetne csúcsos"
Szerintem a feje csucske, nem az alla sinylette meg a sok kokit. Azert kell neki minduntalan Moncsicsi frizurat viselnie. A hosszu orr temajara pedig nem mennek most ra, mert a legtobb embernek nem Burattino jutna rola az eszebe.
A tobbi poen (is) viszont ul :o))))

röhögő 2011.09.01. 17:21:36

@apanna: Te kezdted a felmenőkre hivatkozást, úgyhogy a te kurva anyádat!

röhögő 2011.09.01. 17:22:27

@Lencsés István: Ja persze, mert mi elhisszük hogy te vagy az egy tál lencse! :-))

Attilajukkaja 2011.09.01. 18:18:53

@röhögő:
@apanna:
@Lencsés István:
A vilagert sem szeretnek beleszolni a mokazasba,...de nem lenne itt az ideje abbahagyni a homokozast, gyerekek?

Mindannyiotok homokpogacsaja tokeletes, de egyiket sem tudnatok lenyomni senki torkan.
Talalkozunk egy masik blogon!
Ha nem, hat nem.

high up! 2011.09.01. 19:28:32

@látjátok feleim szümtükkel:

Aztán miért szöktött volna Pokorni külföldre? Mert a komcsik az apját megzsarolták és besúgásra kényszerítették (s aztán Pokorni anyja el is vált töle), majd 20 évvel késöbb a kis Pokornit azzal zsarolták meg, hogy mondjon le, mert az apja besúgó volt?

Ti komcsik, ti tényleg ennyire hülyeagyúak vagytok (ne gondolkozz, mert igen), hogy elemi képességeitek sincsenek arra, hogy az alapvetö normákat, igazságokat, összefüggéseket fel tudnátok fogni? Ennyire képességek nélküli az agyatok, gyengébb mint egy majomé?

Vagy a szüleitek nevelték belétek ezt a fajta mocsok proli életformát, tinektek meg annyira tetszik ez, hogy nem is akarjátok feladni?

Scagnetti 2011.09.01. 20:23:39

Nem vastagítani kellene, meg zárójeles megjegyzéseket tenni bele. Az régen rossz, ha megpróbálja elmagyarázni, mit is kellene gondolnunk az adott szövegrészről.

A beszédet akkor végighallgattam, azóta is ugyanaz a véleményem róla. Gyurcsánynak akkor le kellett volna mondania, mégpedig azért, mert bebizonyosodott, a kormány szándékosan hozott rossz döntéseket azért, hogy a hatalma megmaradhasson.
Továbbá álságos dolog volt tőle egy kampányt végighazudni, ezzel választást nyerni, majd eljátszani a hazugságoktól undorodó nagyfőnököt. Ezzel gyakorlatilag azt mondja, hogy mi még nyerjünk csak hazugságokkal, de ezután senki ne hazudjon!
Gyurcsány ezek után megérdemelten bukott meg, sajnos később, mint kellett volna.

sulcus (törölt) 2011.09.01. 21:03:17

@Scagnetti: "Gyurcsány ezek után megérdemelten bukott meg, sajnos később, mint kellett volna."
Egyet értek!!!
Hamarabb jutottunk volna el a hazugság mentes kánaánba amiben a 2/3 forradalom óta szerencsénk van élni,Kedves Vezérünk bölcsessége,nagy tudása jóvoltából!

sulcus (törölt) 2011.09.01. 21:09:37

@high up!: Komcsizós barátom,már csak azt felejtetted oda biggyeszteni a csodálatos hozzászólásod végére,hogy:kitartás éljen Szállasi!
Így még hitelesebb lennél.

sulcus (törölt) 2011.09.01. 21:15:46

@high up!: Egyébként jót komcsiztál le,@látjátok feleim szümtükkel még ha lehet nálad is fasisztább!
:-))))

Scagnetti 2011.09.01. 21:27:39

@sulcus: Jó volna ha egyszer végre nem Orbánon keresztül próbálná mindenki megmagyarázni Gyurcsány dolgait. Gyurcsánynak akkor le kellett volna mondania. Az nem mentség számára, hogy Orbán is hazudott. Főleg, hogy nem is a hazugság volt Gyurcsány fő bűne, ahogy azt írtam is, hanem a tudatosan rossz irányba történő kormányzás. Nem azért kellett volna lemondani, mert hazudott. Még csak nem is a kurvaországozásért. Hanem mert hagyta, hogy olyan irányba haladjon az ország, amerre nem lett volna szabad.

De itt rögtön az a válasz, hogy Orbán, Orbán, Orbán. Ebből pont az látszik, hogy nincs igazi mentség Gyurcsány tetteire, csak azzal akarják kimosni, hogy a másik is simlis. Tudjuk, hogy az is simlis, de ettől még Gyurcsány is az marad.

sulcus (törölt) 2011.09.01. 21:36:21

@Scagnetti: Tudom,hogy a fidesznyikeknek ez (is) a reklám helye,Te 5x írtad le Orbán nevét!
Számold meg légyszíves,én hányszor?

high up! 2011.09.01. 22:41:19

@sulcus:

Te még a brezsnyevi pangásnál is lemaradottabb vagy! Eftárska, 40 éves agymosás után persze hogy ösztönösen azt fújod, hogy aki nem komcsi az csak fasiszta lehet (mert olyan hogy komcsi utáló egyéb nincs is a világon, elvégre a nyugat is fasizta). Komolyan, téged, meg titeket síkhülye komcsikat nem zavar, hogy a parányi agyatok megragadt a neandervölgyi színvonalán?

Scagnetti 2011.09.01. 22:42:40

@sulcus: Gyorsan lesz nálatok fidesznyik az ember. Elég ha nem nyalja Gyurcsány seggét. De te csak beszélj mellé továbbra is, aztán csodálkozz, hogy az Orbánékból kiábránduló nép nem sírja vissza a Ferit!

high up! 2011.09.01. 22:45:11

@Scagnetti:

Ja, ja az a legnagyobb röghej ebben a két nagyonmarhában (gyúrtcsótány meg greci), hogy kiadták a parancsot, hogy ne Orbánhoz mérje magát a kurvasokbortivó komcsi, de azért a nap minden percében csak Orbán körül forog minden gondolatuk. Szerintem amikor ez a két nagyonmarha elvonul rájszolni, akkor is kirakják maguk elé Orbán képét, mert különben belehülyülnek a gondolatba, hogy mit csinálhat most Orbán, amikor éppen nincs szem elött.

Scagnetti 2011.09.01. 23:00:11

@high up!: Az Mszp már vagy tíz éve semmi másról nem tud beszélni, mint Orbánról. Nincs mit mondaniuk a választóknak, fogalmuk sincs, mit kellene tenni egy kormányzó pártnak. És ebben az a legszomorúbb, hogy mikor Orbán megbukik, mert egyszer megbukik, akkor nem lesz kire lecserélni, mert csak ilyen kretének vannak a mezőnyben, mint a szocik és Gyurcsány. Lehet, hogy a nép tényleg elhúz majd a Jobbik karjaiba, mert nem marad nekik semmi más. Az lesz a nagy szopás.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.01. 23:55:39

@high up!:
@Scagnetti:

Ha szabad, elmondom nektek, hogyan látják a dolgot azok, akiket sem a narancsligetek, sem pedig a szegfűkertek illata nem hat meg különösebben.

Leginkább Orbán az, akinek Gyurcsány-fóbiája van, s ezt a fóbiát sikerrel terjeszti örökös mantrázásával ("gyurcsány a hibás", "emútnyócév").

Gyurcsány már régen nem kormányfő, párttámogatás sincs mögötte, politikailag a partvonal szélére - ha nem ki - sodródott. Perpill GYF nem meghatározó tényező.
Mi szüksége akkor van minderre mégis Orbánnak, miért csinálja, miért annyira erős a gyurcsánnyal fogalalkozó fidesz-kommunikáció?

Három eset lehetséges:

1. Úgy fél Gyurcsánytól mint a tűztől.
2. Az ellenségkép fenntartásához kell, hogy ezáltal elterelje a figyelmet önnön bénázásától, hozzánemértésétől.
3. A fenti két ok együtt.

Az egész ország nagyon jól járna azzal, ha mindkettejük örökre eltűnne a politikából, és soha többé nem szólnának bele a polgárok életébe. És jelentem, ugyanezt tehetnék pártjaik is, Lendvai, Szekeres, Puch, Szanyi, Kövér, Kósa, Lázár és Selmeczi, mind-mind eltűnhetne már végre. CSak kárt okoznak ennek az országnak.

***

Az pedig, kedves Scagnetti, hogy Orbánt nem lehet lecserélni, óriási tévedés! Mindenkit, ismétlem, mindenkit le lehet cserélni, mindennek és mindenkinek van alternatívája.

Orbán Viktor nem mindenható, csak egy - tulajdonképpen meglehetősen rossz - politikus.
Ne gondold, hogy 2/3-os hatalma az égig ér.

Scagnetti 2011.09.02. 08:44:14

@Zébácsi: Ezen hozzászólás alapján mégis úgy tűnik, hogy a szegfűszag illata elvarázsolt. A Klubrádió hallgatóin kívül nem sok embertől hallottam még ezt a szöveget. Ők próbálják azzal vígasztalni magukat, hogy a Viktor mennyire fél a Feritől.

Itt is megkérdeztem már néhányszor, sosem kaptam rá választ, de megpróbálom mégegyszer. Miért kellene Orbánnak félnie attól, aki ilyen sikeresen kikészítette a pártját? Orbánék a kétharmadot Gyurcsánynak (is) köszönhetik. Ez az ember a Fidesz számára csak hasznot hoz, de ezt a szegfűillattól néhányan még ma sem veszik észre.

Abban igazad van, hogy kell az ellenségkép fenntartásához. Ahogy az Mszp-nek is, úgy a Fidesznek is nagy szüksége van ellenségképre. És mivel Gyurcsány, akinek elutasítottsága a legmagasabb az aktív politikusok közül, nem nyugszik, és ma is az Mszp visszaszerzését tervezi, ezzel gyakorlatilag a Fidesznek segít.

Aki képes olyat leírni, hogy Gyurcsány peropill nem meghatározó tényező, za nagyot téved. A kormányzás visszaszerzésére valóban esélytelen, de a pártját sikeresen visszahúzhatja még sokáig, mivel azok meg olyan töketlenek, hogy nem tudnak megszabadulni tőle. És Feri szerepelni akar állandóan, amivel éppen azt kommunikálja, hogy ő nagyon is fontos tényező a pártban.

El kellene azt is olvasni mégegyszer, amit Orbánról írtam, és meg kellene érteni. Nem fogalmaztam bonyolultan. Orbán bármikor megbukhat, de ebből a mezőnyből nincs egy sem, aki a győzelemhez elegendő támogatást össze tudná szedni. El lehet őt zavarni, de nem tudna senki a helyére ülni, mert az ellenzéki pártok és vezetőik támogatottsága túlságosan alacsony.

sulcus (törölt) 2011.09.02. 08:45:49

@Zébácsi: Szívemből szóltál!
csak azért fasisztázom őket,mert unalmas,hogy aki nem orbán seggnyaló az már csak komcsi lehet.
Ha viszont őket fasisztázzák le azért viszont vérig sértődnek.
Jó példa arra,hogy nekik mindent szabad,más meg bolsevik.

"Amikor mi kordont bontunk, akkor az népnemzeti ellenállás, ha ti nyitjátok meg a tűzcsapot, szimpla dezertálás.
Amikor kivonulunk az ülésteremből, akkor az a hazugság elleni tiltakozás, ha a többiek nincsenek bent, akkor lógnak a munkahelyükről.
Amikor helyi lakosként lakhatási támogatást számolunk el, akkor az nekünk jár, ti pedig a piacon kérjetek számlát minden csomag retekről.
Amikor mi vásárolunk - hitelből - tőzsdén jegyzett részvényt, akkor az jól átgondolt befektetés, amikor a magánpénztárak tették, akkor eltapsolták a nyugdíjatokat.
Amikor módosítunk a nagy elosztó rendszereken, akkor az a „nem szokványos magyar út”, ha mások próbálták, akkor ez népnyúzó megszorítás, ami nem vezet sehova.
Amikor a rend fő őre 48 évesen nyugállományba vonult, csak élt a szabályok adta lehetőséggel, ha a korábbi kollégái is így tennének, akkor élősködnek a nemzet nyakán.
Amikor a mi kutyánk kölykét érint hátrányos egy szabályozás, akkor azt úgy módosítjuk, hogy rá ne vonatkozzon, ti pedig tetszettetek volna többen lenni.
Amikor nálunk az értékmérő az, hogy kinek mije van, akkor mindenki szánalmas, aki kevesebbet szerzett.
Amikor a Médiatanácsban kizárólag a mi embereink ülnek, akkor az egyensúly biztosított, mert "ők nem olyanok", ha ugyanezen szabályok alapján egyszer majd mások felügyelik a sajtószabadságot, akkor az mindjárt kommunista diktatúra.
Amikor népszavazást kezdeményeztünk, akkor a Haza nem lehetett ellenzékben, ha mások is élnének ezzel az eszközzel, akkor a nép nem elég érett a sorsának eldöntésére.
Amikor konzultációra hívjuk az embereket, akkor „hallgassuk meg egymást”, ha nektek van véleményetek, keressétek a bohócügyi államtitkárt."

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 10:23:42

@Scagnetti:

Ezt a választ vártam tőled, nem leptél meg.
Kiszámítható vagy. Azokhoz tartozol te is, akik simán balra sorolnak mindenkit, aki nem a jobboldalon van (a szélső jobb kivételével).

Tévedsz, semmilyen virág illata nem varázsol el, allergiás vagyok a pollenekre.

Én nem a klubrádió hallgatóiról beszéltem, hanem azokról, akik jelenleg a bizonytalan szavazók táborába, vagy a "nincs kire szavaznom" táborába tartoznak.
/Ámbár lehet, hogy akár ők is, vagy akár fidezsesek is hallgatják ezt az adót/.

Ők azok, akik képesek elvonatkoztatni mindkét oldal hazugságaitól, és azt látják, hogy egy gyakorlatilag teljhatalmú kormányfő egy több éve hatal,asat bukott volt kormányfő nevének mantrázásával keres és talál fogást a társadalmon - erre írtam lehetséges okokat. Nem tényként, hanem kiváltó lehetőségként.

Mit nem lehet ezen érteni?

Gyurcsány nem meghatározó. Volt pártja láthatóan megosztott, nem áll mögé, nem képes összefogni őket, nem képes fazont adni nekik, nem képes megtörni az Orbánnal szemben gyenge Mesterházy elnökségét.
Gyurcsány mai cselekedeteivel tényező ugyan - hiszen politizál, nyilatkozik, de gyakorlatilag semmi hatása nincs arra, ami történik. A potenciál megvan benne, de - úgy tűnik - a mantrázás pont ezt hivatott kioltani.

A hasznot pedig nem GYF, hanem Viktor retorikája termeli.

Orbán bukásával kapcsolatban egy szóval sem írtam, hogy ebből a mezőnyből buktatná meg bárki is, és azt sem, hogy ez 2014 történése lesz. Én azt írtam, hogy nem ér ő sem az égig, azaz, hiába szeretne 10-20 évre berendezkedni, nem fog ez neki sikerülni.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 10:36:55

@sulcus:

Mindig csak nézek, hogy emberek képesek fekete-fehérben látni a világot. A tónusok teljes hiánya.
Klubrádiót hallgatsz? Libsibolsi vagy!
Hír TV-t nézel: Fidesznyik vagy, Orbánista!

És aki mindkettőt hallgatja/nézi? Vagy egyiket sem?

Az általad leírtakhoz nincs mit hozzátenni. Jó példák a kettős mércére és kettős beszédre, mindarra, amik ezt az országot béklyóba kötik.
A meg nem értés, a más-gondolkodás el nem fogadása.

Még egy gondolatfüzér: biztos, hogy a fidesz jobboldali párt?
Biztos, hogy a mai turbulens világban létezik még tisztán jobb és tisztán baloldali párt? Elvek talán igen, de megoldásokban a határok erősen mosódnak, olykor a másik térfélre is átnyúlnak.
A manyup vagyon elhappolása szerintem ugyanis tipikus balos módszer. A kobzás kommunikációja pedig "évtizedes módszerekre" emlékeztet.

Bocsánat, de ennek hadd ne tapsoljak.

Szép napot!

manó62 2011.09.02. 11:07:41

@KovA: A diktatúra tudomásom szerint nem elszámoltatható,attól diktatúra.Azt csinál,amit akar.Rendben van,megdöntöd.Minden évben harcot akarsz?Mert ami jó neked,nem biztos,hogy jó másnak,ezáltal valaki mindig küzdeni fog.Jó út az anarchiához,a káoszhoz.

Lencsés István 2011.09.02. 11:27:52

@röhögő: látom anonimként könnyen megy a sértegetés , de megsúgom lepereg ! :) ;)

@Attilajukkaja: 1 . Tanulj meg írni . 2 . Nem mókázok . 3 . Nem vagyok gyerek . 4 . Neten hogy lehet homokozni ? :O Ilyennel is rég találkoztam aki ennyi hülyeséget írt volna nekem ilyen rövid válaszban ....

Scagnetti 2011.09.02. 11:50:37

@Zébácsi: Azok a lehetőségek némileg ellentmondanak egymásnak. Én elmondtam, szerintem miért beszél annyit a Fidesz Gyurcsányról. Amíg szem előtt van, addig az az Mszp-nek rossz.

Hogy Orbán meddig marad, azt senki sem tudja. De az a számára bíztató, ha az ellenzéke ennyire gyenge és megosztott. Lehet közhelyeket puffogtatni, hogy ő sem ér az égig, de amíg nincs olyan politikai csoportosulás, amelyik legnyomja a Fideszt, addig bizony Orbán is az égig ér.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 12:15:15

@Scagnetti:

Értem, és sok mindenben egyet is értek.

Egy lehetőség:

Ha az mszp-nek egy csöpp esze lenne, beevezne abba a monszun-passzát szélbe, amit a fidesz Gyurcsány nevének emlegetésével kelt.

Nem kellene mást tenniük, csak szakítani Gyurcsánnyal és kirúgni a régi bútordarabokat (a neveket leírtam). Valóban megújítani a pártot. Így már a Gyurcsányozás körön kívülre kerülne, a fidesz légüres térben mozogna.
Persze ehhez akarat kell, és tiszta víz a pohárba. Máshogy nem megy.

/Gyurcsány meg alapítson új pártot, ha akar./

A közhelyek attól közhelyek, hogy igazak. OV-nak most valóban nincs ellenfele, de eddig még minden rendszer kitermelte magának ellenzékét, és minden egyensúlytalan helyzet az egyenlítődés felé billent.

Idő kérdése most is. 2014-ig, vagy 2018-ig pedig van még idő, még bármi történhet.

Engem nem Orbán vagy Gyurcsán, nem a pártosság, baloldaliság, avagy a jobboldaliság érdekel, hanem az, hogy egy élhetőbb ország polgára lehessek.

Nekem csak ez fontos. Ha ez megvalósul, akkor teljesen hidegen hagy, milyen erő kormányoz, és az is, hogy mi a neve a miniszterelnöknek.

Szép napot!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 12:19:57

@manó62:

"A diktatúra tudomásom szerint nem elszámoltatható,attól diktatúra.Azt csinál,amit akar..."

Mit gondoljak Ceausesckuról? Miért menekül Kadhafi? Mi lett Pol-Pot-tal?

A diktatúrák utólag mindig elszámoltathatók. Jogállamban, ha van miért, még a demokráciák is.

Bocs, hogy belevakkantottam.

Scagnetti 2011.09.02. 12:48:03

@Zébácsi: Nagyjából egyetértek. Csak egy-két megjegyzés még.

Nem is annyira azon múlik, hogy van-e eszük. Tudják ők jól, mi a baj a párttal. De ahhoz, hogy ez változzon, saját magukat kellene kirúgniuk, és ezt nem fogják megtenni. Teljesen mindegy, hogy a gyurcsányista oldalról vagy a másikról beszélünk, mindegyik ragaszkodik a pozíciójához.

Természetesen Orbán is kitermeli az ellenzékét. Csak ez az ellenzék ezerfelé húz, és hitelesség tekintetében sincs jó helyzetben. Így sokáig tart váltani.

belekotty 2011.09.02. 12:54:34

@Zébácsi: "Nem kellene mást tenniük, csak szakítani Gyurcsánnyal és kirúgni a régi bútordarabokat (a neveket leírtam). Valóban megújítani a pártot."
- csakhogy ezek a régi bútordarabok a PÁRT. úgyhogy az MSZP-t nyugodtan leírhatjuk. Ha valaki politikai karrierről álmodik, az mszp címkével olyan hátránnyal indul, hogy az esélytelenné teszi. Ezen az öszödi beszéd újraértékelésének kísérlete sem változtat.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 13:23:32

@belekotty:

Igazad van, de fontos, hogy a magyar szavazó igen feledékeny, illetve az is, hogy a mszp tábor elég nagy, és sokan szavaznának rájuk, ha tisztulna, szakítana a gyurcsányi múlttal a párt.

/hangosan gondolkodtam, nem mondom, hogy így is van - feltételezés/

KovA 2011.09.02. 14:03:28

@manó62: Azt, hogy mi a jó, azt senki se tudja - de hogy ez rossz ami van - az kevés kivétellel mindenkinek világos.
A kérdés, hogy mi legyen ?
Felőlem lehet demokrácia - de ez a demokrácia ami van nem kell.
Ez ugyanis néphülyítés - sokkal inkább mint egy diktatúra.
És a néphülyítésnek is katasztrofálisak a következménye - ha úgy tetszik akár amiatt, hogy diktatúrába torkollik - mint a weimarizmus impotenciája - és akkor minden csakugyan a diktátor becsületén küldetéstudatán illetve emberi gyengeségeken úrrálevésén múlik. múlik.
Nagyjából ez itt az utolsó esély (még csak az sem biztos hogy lehetőség) úrrálenni a problémáinkon - mint sorsközösség.
Ha nem sikerül - az életösztön tombolásba-rombolásba kezd - aztán lehet itt anarchia - diktatúra meg minden - ami biztos, hogy attól kezdve már nem mi irányítjuk a repülésünket, hanem a fizika a zuhanásunkat...

sulcus (törölt) 2011.09.02. 15:41:13

@Zébácsi: Végre,hogy valaki észrevette,jelenleg a fidesz a baloldali párt csak azt nem értem miért nem szoknak már le a komcsizásról.
Zárojelben még hozzátenném,náluk landolt a "gengszter váltás" óta a volt MSZMP kemény magja is,igy még inkább fura a fanjaik szájából az állandó bolsizás,komcsizás.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.02. 16:44:16

@high up!:" Mert a komcsik az apját megzsarolták és besúgásra kényszerítették (s aztán Pokorni anyja el is vált töle), majd 20 évvel késöbb a kis Pokornit azzal zsarolták meg, hogy mondjon le, mert az apja besúgó volt?"

Talán ott voltál, és te kényszerítettél, vagy te zsaroltál, hogy ennyire tudod?

Érdekes, engem nem akartak kényszeríteni besúgásra, és később sem zsaroltak ilyen miatt.

Tudod messziről jött ember azt mond amit akar! Erre majd évtizedek múlva te is rá fogsz jönni.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.02. 16:46:09

@high up!:" a "gengszter váltás" óta a volt MSZMP kemény magja is,igy még inkább fura a fanjaik szájából az állandó bolsizás,komcsizás."

KovA 2011.09.02. 16:53:21

@sulcus:
Csak egy apró javítás:
1989 rendszerváltás volt - 4 évenkénti gengszterváltós rendszarra... :-)

Attilajukkaja 2011.09.02. 19:10:39

@Lencsés István:
"Tanulj meg írni"
Soha nem volt alkalmam magyar iskolaba jarni es erzem, hogy komolyak az irasbeli hianyossagaim. Elnezest. A latin betuket kb. 10 eves koromban tanultam meg, ondidakta modon. Igyekszem helyesen irni, de nem mindig sikerul. A megrovasod helyenvalo!
Pedig hidd el, hogy nagyon igyekszem! Csak tudod, nem konnyu ez. Van, ami neked csak ugy jott, mert az allam adta. Es vagyunk nehanyan, akik azert is megkuzdottunk, amit sokaknak a Kadar korszak ingyen nyujtott.
Ez termeszetesen nem a te hibad, csak nem esik tul jol, amikor ezert bantanak.

"2 . Nem mókázok ."
Ettol feltem!

"3 . Nem vagyok gyerek ."
?

"4 . Neten hogy lehet homokozni ?"
Egyertelmuen nem tudtad ertelmezni, hogy a homokozas nalam a megfontolatlan, egyugyu viselkedes, az ovodasok szinonimaja.

Tobbeteknek irtam ezt es nem a valaszotok lenyegere, hanem stilusara utaltam.
A ketsegeim tovabbra is fennallnak! Sajnalom, ha ezt sem ertetted meg!

Attilajukkaja 2011.09.02. 19:31:04

@Zébácsi:
"sokan szavaznának rájuk, ha tisztulna, szakítana a gyurcsányi múlttal a párt."
Gyurcsany neve egy rossz omen.
De hogy sokan szavaznanak rajuk Gyurcsany nelkul, abban nem vagyok biztos.
Szerintem egy ugyes-okos jobboldalt kellene letrehozni. Nem tudom, kikbol indulnek ki, de Kosa es Pokorni is ertelmes embereknek tunnek.

látjátok feleim szümtükkel 2011.09.02. 20:53:47

@Attilajukkaja: "@Lencsés István:
"Tanulj meg írni""

Ne is foglakozz vele, én ( és még sokan mások is )megértettem eddig minden írásod. Ő is inkább arról beszélne, hogy a Magyar Köztársaság elnöke miért nem tud helyesen írni.
Azok nagy része sem tud helyesen írni, akik magyar iskolába jártak, és ezt nem csak a helyesírásra, hanem a tartalomra is értem.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.09.02. 22:28:00

@Attilajukkaja:

Pokorni és Kósa valóban értelmes, de nem tudom, hogy ennyi fideszes év után hogyan tudnának egy valódi jobboldali pártba tagozódni.

Másrészt amíg a fidesz ebben a formájában létezik, addig nemigen van hely "másik", illetve "egyik" jobbos pártra - nem véletlen, hogy a mdf is ki lett herélve.
Az persze más kérdés, hogy bár a fidesz jobboldalinak vallja magát, mégsem tekinthető tisztán annak, sőt.

Olyan ez, mint a jó focibajnokság: szükség van egy jó "fradira", egy jó "újpestre" - de egyik sincs.

Ott ahol egyáltalán nincs, vagy csak egy, igazán erős párt működik, baj van az egyensúllyal - mint most nálunk.

Lencsés István 2011.09.03. 10:17:10

@Attilajukkaja: Én is mindenért megküzdöttem .... Tudtam értelmezni amit írtál , de homokozni a gyerekek szoktak a játszótéren , a neten azt NEM lehet ! A sértésre nem reagálok , lepereg mert anonim vagy ! :) ;) A stlusom ha nem tetszik , akkor nem kell vele foglalkozni , ennyi .

manó62 2011.09.06. 06:34:55

@Zébácsi: Igen,de milyen áron!Ez kell nekünk?

paragrafus 2013.04.12. 16:58:47

A negyedik alkotmánymódosításról tárgyalt a Velencei Bizottság delegációjával pénteken Budapesten Répássy Róbert igazságügyi államtitkár, aki szerint a testület tagjai több kérdésben is "elfogultságról tettek tanúbizonyságot".

hvg.hu/itthon/20130412_Repassy_elfogultak_a_Velencei_Bizottsag_d

pjm 2013.04.12. 22:13:13

@De hol van Columbo felesége?: Kósa értelmes?????????????????Kósa L Adolf, vagy melyik Kósa?

tiszay 2013.08.27. 18:22:01

Hála Istennek, jó helyen, jó időben hangzott el így hozzájárult az MSZP bukásához.

komplikato 2013.08.28. 11:07:38

@alpaca: "akár csak 3 centit haladtunk előre már "

Na ja, nem nyakig és a sz*r, hanem a szánkig ... a haladásnál az IRÁNY nem mindegy.

"Ez olyan csökkenés ami valójában növekedés."

István Magyari 2016.04.03. 18:41:43

Zsotika leszophatsz az öszödi beszéddel együtt.
süti beállítások módosítása